SACCSIV – blog ortodox

Staretul HARITON NEGREA retrage articolul anti cip de pe site-ul Manastirii Petru Voda, „In urma reacțiilor negative avute la adresa mea” …

Dupa cum stiti, la inceputul lui februarie ne bucuram cu totii ca noul staret al Manastirii Petru Voda are public o atitudine anti cip:

IN SFARSIT … Staretul Hariton Negrea: CINE PRIMESTE ACTELE ELECTRONICE SE LEAPADA DE HRISTOS

Intre timp insa textul articolului Părintele Hariton Negrea: Despre actele electronice a fost schimbat:

In urma reacțiilor negative avute la adresa mea, ca stareț al Mănăstirii Petru Vodă, am considerat să retrag acest articol, care nu era un comunicat de presă, ci o învăţătură de credinţă ortodoxă ce se adresa în mod exclusiv credincioşilor din Biserică. Rămîn, totuşi, în continuare foarte îngrijorat de evoluția tuturor actelor electronice (nu doar pașapoarte, cum s-a insinuat, ci toate tipurile de acte electronice, în primul rînd cărți de identitate, apoi carduri de sănătate, carduri bancare, paşapoarte, etc) impuse în România şi în lume în ultimii ani.

Protosinghel Hariton Negrea
Stareţ al Mănăstirii Petru Vodă

 

111 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Valentin said, on februarie 24, 2014 at 10:43 am

  IN urma…reactiilor negative???
  Pai asta-i urmarea lui Hristos, parinte?? Ti-e FRICA de …reactii negative la adresa ta?
  Unde-i mucenicia, rabdarea la patimire, suportarea rautatilor, intoarcerea celullat obraz?? UNDE-S INVATATURILE DOMNULUI IISUS HRISTOS???
  Doar atata te face sa te dai inapoi; reactii negative?????
  NOI DE LA CINE MAI INVATAM, CINE NE MAI PASTORESTE, CINE NE MAI TINE CREDINTA VIE???
  De cine ti-e teama, monahule? Ca nu ai raspunderea unei familii, aunor copii, a ratelor la banca…Nimic.
  Calea ta este asta pe care singur ti-ai ales-o: a luptei, a patimirii, a SUPORTARII acestor ….reactii, a scuiparilor, jignirilor, palmelor si injuriilor, daca este cazul. Domnul a patimit. Tu te dai inapoi de la inceput doar din cauza…reactiilor negative????
  Doamne, Dumnezeule, unde am ajuns?In ce lume traim, ce o sa se aleaga de noi??? Unde ne sunt invatatorii acum?
  Cred ca sfarsitul este aproape, foarte aproape…
  Reactii negative. Ce limbaj elevat. Si ce lipsa de curaj.
  E viata caldicica la manastire, nu-i asa? Mancarea mancare, cazarea cazare, caldura caldurica, termopane…fara sa tremuri de groaza pentru copii cand se imbolnavesc, fara sa ai o sotie care se opereaza sau parinti si socri batrani si bolnavi…Fara sa stai cu rata de la prima casa ca s-0 visezi si noaptea, fara obligatii” lumesti. NOI ne pultam cu toti: cu Basescu, Cu Ponta, cu jandarmii, cu Chevronul si cu Gabriel Corporation, cu primarii corupti, cu clanurile de tigani, cu hotii si cu profesorii corupti, cu medicii spagari si cu spitalele mizere. NOI ne platim impozitele si taxele si doar atat asteptam de la voi: calauzire, curaj, exemplu, dreptate si adevar.
  Pai daca si voi , acum, va dati deoparte…Bine.Faceti in continuare asa: construtiti catedrale faraonice, premiati-l pe Ponta ca vrednic este, faceti-va agentii de tursim si posturi TV – ca sunt vremuri tulburi…
  INCEPE POSTUL MARE. Una va mai spun, preacuviosilor: una este sa postesti cu ciuperci gratinate, brocoli, fasole calugareassca, zacusta si vinete pane si alta sa postesti cu mamaliga si ceapa…
  Gata, sunt bulversat…ASA CEVA NU TREBUIA SA SE INTAMPLE!!!! Ne-am pus nadejdea in tine.

  Apreciază

  • cosminmatiu said, on februarie 24, 2014 at 11:14 am

   Eu ma gandeam ca peste cativa ani dupa ce mai rezolv niste probleme cu lumea sa ma retrag la manastire dar ma tem sa nu ajung mai legat acolo decat sunt acum in privinta actelor biometrice.

   Apreciază

  • Gina said, on februarie 24, 2014 at 1:13 pm

   Bravo Valentin, asa e!

   Apreciază

  • Klontz said, on februarie 24, 2014 at 8:27 pm

   Bine ai spus Valentin.

   Apreciază

   • Valentin Dorneanu said, on februarie 27, 2014 at 12:12 am

    deci starețul adevărat de la Petru Vodă trebuie considerat în continuare Părintele Iustin. sfîntul nostru!

    Apreciază

  • Valentin Dorneanu said, on februarie 27, 2014 at 12:13 am

   trebuie să ne rugăm la Maica Domnului și la sfinți să îl ajute și pe Pr. Hariton!

   Doamne Ajută-ne pe noi, oile Tale!

   Apreciază

 2. IOAN said, on februarie 24, 2014 at 10:53 am

  pai… ce face ? bate in retragere !? cum adică …? nu era un comunicat de presă !!? ci o învăţătură de credinţă ortodoxă ce se adresa în mod exclusiv credincioşilor din Biserică !!!

  hmmmm !!!…adica nu mai marturisim in fata lumii ADEVARUL !!!??? ca ne sare lume-n cap ?

  oaaauu…de cine ne este frică ? de lume !!?

  pai daca am ajuns sa ne fie frica de lume…… atunci usor usor alunecam spre IAD !!!

  in ziua de azi e nevoie mai mult ca oricand de MARTURISIREA DE CREDINTĂ ORTODOXA din toate punctele de vedere ca sa se lamureasca si sa se mai salveze sufletele oamenilor din pierzare…

  Apreciază

 3. STOP RFID 666 said, on februarie 24, 2014 at 11:09 am

  Am fost prezentator de discotecă, după aceea am fost şi instructor de dansuri. Întrucât aveam şi prieteni sârbi, am încercat să fac comerţ cu blugi. În cele din urmă, am reuşit să devin subofiţer de miliţie. În anul 1992, pe când mă adânceam în tot felul de păcate, am primit o invitaţie să particip la programul de evanghelizare a Bisericii Elim din Timişoara.

  http://www.libertatea.ro/detalii/articol/mare-e-gradina-lui-dumnezeu-politistii-crestini-roaga-pentru-sufletul-infractorilor-483095.html#ixzz2uEFaKLSf

  Apreciază

 4. Florin said, on februarie 24, 2014 at 11:10 am

  Parintele Hariton este un om duhovnicesc, si consider ca mesajul sau a ajuns la ochii si urechile celor care au ochi de vazut si urechi de auzit! De asemenea consider ca nu trebuie judecat pentru acest pas inapoi, deoarece nu putem cunoaste cite si ce fel de presiuni se fac asupra lui, cu consecinte asupra minastirii! Nu trebuie sa ne gindim ca acele presiuni vin de la IPS. Teofan, ci de la stapinitorii acestei lumi care au mijloace foarte eficiente de constringere, Biserica fiind lipsita de putere in deciziile ce tin de viata sociala si politica , inca de la secularizarea averilor bisericesti din vremea lui Cuza, ba chiar si mai inainte in anumite perioade. De asemenea sunt convins, cum spuneam si mai inainte, ca parintele Hariton impreuna cu IPS. Teofan, sunt oameni profund ceredinciosi si devotati Bisericii, insa pentru pacea Bisericii uneori trebuie sa faca si compromisuri care nu aduc atingere invataturii de credinta in problemele esentiale de dogma si morala. Dumnezeu sa ne ajute sa intelegem ceea ce este de inteles, si sa ne dam silinta sa sporim duhovniceste, ca altfel putem sti absolut toate cele despre pecetluire, dar cind va veni vremea aceea nu vom putea rezista, daca inimile noastre nu vor arde de dragoste pentru Dumnezeu!

  Apreciază

  • Klontz said, on februarie 24, 2014 at 8:37 pm

   Frate, cand primii martiri erau sfasiati de lei in arene, Biserica nu avea nici manastiri, nici pamanturi, nici odoare de aur si argint, ci crestinii se ascundeau prin catacombe. Si marturiseau adevarul, fara teama de lei si de „reactii negative”.
   la vorbe nu va intrece nimeni, vorbiti de in ima care „sa arda de dragoste pentru Dumnezeu” dupa ce la trei randuri inainte vorbiti de necesitatea compromisurilor. Eu m-am cam saturat de flecareala de asta gratuita. Vorbiti mai putin de Dumnezeu si de lucruri mari, si faceti mai multe si mai bine.

   Apreciază

   • Ioan Florin said, on februarie 25, 2014 at 2:36 pm

    Dar domnia voastra faceti ceea ce spuneti? Macar aveti curajul si afisati-va numele real domnule tare in Klontz!

    Apreciază

  • Dinu Marius said, on februarie 25, 2014 at 12:37 pm

   „insa pentru pacea Bisericii „care”pace”?cea mincinoasa?”uneori trebuie sa faca si compromisuri”gresit fundamental!!!”daca inimile noastre nu vor arde de dragoste pentru Dumnezeu!”si cum maria ta mai poate arde inima de dragoste cand tie frica????

   Apreciază

   • Ioan Florin said, on februarie 25, 2014 at 2:45 pm

    Frate, aici nu e vorba de frica! Daca vrei, citeste raspunsul pe care l-am dat fratelui Vasile mai jos! Este trist ca ne acuzam de frica si lasitate unii pe altii si procedam ca iudeii care voiau sa o omoare cu pietre pe femeia pacatoasa fara sa tina seama de pacatele lor!

    Apreciază

   • Dinu Marius said, on februarie 26, 2014 at 4:27 pm

    Ioan Florin-te simti cu musca pe caciula?ce raspunsuri sunt astea?

    Apreciază

 5. cosminmatiu said, on februarie 24, 2014 at 11:16 am

  Se pare ca ai mai multe sanse in lume sa refuzi actele cu cip decat la manastire ca acolo daca iti pune un staret care e pro cip te-ai ras ca te pune sa faci ascultare cum a fost si cu maicutele.

  Apreciază

 6. Stefan said, on februarie 24, 2014 at 11:33 am

  Fratilor nu-l mai invinovatiti pe staret,el saracul nu stie nici sa foloseasca calculatorul, vina e exclusiv a agentului infiltrat acolo,stiti voi care !

  Apreciază

 7. paul said, on februarie 24, 2014 at 11:44 am

  asta este adevarul. tuturor le este frica de sistemul de control demonic.cine mai iese sa marturiseasca Adevarul cu orice pret chiar cu pretul vietii astea desarte ? nu trebuie sa treci in cealalta extrema a fanatismului ca asta este ori prostie ori mandrie sa ai dreapta socoteala in toate si sa ai nadejde in DUMNEZEU ca daca le ingaduie este pentru starea pacatoasa actuala care este fara precedent.lucrurile vor merge inainte cu sau fara voia noastra dar noi sa ne ingrijim de starea noastra duhovniceasca ca sa putem fi si marturisitori sa ne curatim sufleteste, ca jerfa pentru HRISTOS este un dar de sus, stim ca noi nu putem face nimic fara DUMNEZEU , nu existam suntem morti cu duhul. privegheati si va rugati ca nu stiti ceasul cand si cum veti pleca de aici fiti cu trezvie si fara rautate , umblati cu duhul blandetii intariti-va cu cunostinte ca sa puteti da raspuns bun ereticilor da mai mult decat toate pocaitiva si traiti in duh smerit ca altfel nu va veti mantui.intaritiva cu armele duhului ca lupta noastra nu este trupeasca este duhovniceasca. Rugativa neincetat si DUHUL SFANT va fi scut,pomeniti in tot ceasul numele DOMNULUI IISUS.nu primiti actele biometrice . DOAMNE AJUTA

  Apreciază

  • giovani said, on februarie 25, 2014 at 9:19 pm

   Merge inainte spre rau lucrurile, si asta pentru ca nu avem putere sa iesim din campul gravitational al lumii , trebui sa avem o pornire intr-o singura directie nu in doua. Nu exista parte de echilibru cand vine vorba de credinta , ori in stanga ori in dreapta. Deci cu partea de echilibru v-am lamurit cum sta treaba ,in vremuri de prigoana trebui marturisit adevarul in gura mare la 10 wati reali
   Asta nu inseamna fanatism cand stai impotriva diavolului si-l demasti , asta inseamna jertfa.
   Se vehiculeaza mereu conceptu asta ca trebui sa fim calculati sa fim moderati sa avem echilibru , si asa uite cum armata lui Hristos devine cea mai adormita in simturi si paralizata in vremuri de restriste exact cand ar trebui sa iasa la atac ea doarme pe ea.
   Sa-mi zica si mie cineva pina cand trebui sa stam in starea asta de somnolenta si lene duhovniceasca?
   Pina cand satana zice gata fratilor acum puteti sa strigati ce vreti ca io mi-am dus planul la sfarsit acum v-am pus in fata faptului de a alege cipul in frunte sau ghilotina .
   Si atunci fiecare o sa-si dea seama ce mult ne-a inselat biserica mama ortodoxa prin absenta la lupta.
   Sa vedem cand va veni Enoh si Ilie ei tot asa o sa dea dovada de moderatie si echilibru in fata lui satan sau al va demasca imediat si fara drept de apel?

   Apreciază

   • saccsiv said, on februarie 25, 2014 at 9:30 pm

    giovani

    Cum adica ne-a inselat biserica mama ortodoxa?

    Apreciază

 8. Laurențiu Dumitru said, on februarie 24, 2014 at 11:50 am

  Ca urmare a reactiilor negative avute in legatura cu Evanghelia sa printre pagani, Sf. Ev. Luca s-a decis sa o scoata din circuit… Cum ar suna asta?

  Apreciază

 9. STOP RFID 666 said, on februarie 24, 2014 at 11:50 am

  stirileprotv.ro/stiri/international/prizonieri-infometati-mancand-iarba-sobolani-sau-furnici-marturia-unui-gardian-care-a-fugit-din-iadul-nord-coreean.html

  Apreciază

 10. vasile a said, on februarie 24, 2014 at 12:13 pm

  Pentru Florin

  unde ai citit vreodata ca Parintele Iustin sa isi retraga invataturile ? unde sfintii ne-au lasat cuvant de invatatura si datorita unor imparati si imparatese sa isi retraga cuvintele ca a jignit ?
  discursul tau florine seamana 100% ecumenist in ortodoxia adevarata cuvantul ramane cuvant
  sfintii au patimit pana la moarte pentru adevar si cuvintele de intelepciune adresate poporului drept credincios
  daca ai un pic de cultura ai face un mic efort si ai deschide un pateric si te ai convinge de acest lucru
  asa lucreaza diavolul .vrei sa treci puntea si dai mana cu el .nu numai ca nu ai sa treci puntea dar o sa te arunce in prapastie . asa ca florine esti un las in gandire ori eti pus de cineva
  ca ai vorbe bine mestesugite deci ai idee de ce se petrece in jurul tau
  cand este vorba de mantuirea sufletelor credinciosilor nu este loc de compromisuri
  iti cere un deget si dupa iti ia si capatana

  Apreciază

  • Ioan Florin said, on februarie 24, 2014 at 2:26 pm

   Frate Vasile, eu nu am spus ca este bine a adopta compromisul ca mod de viata, insa ceea ce am vrut eu sa subliniez, este faptul ca trebuie sa avem intelegere fata de mai marii nostri bisericesti care se confrunta cu situatii foarte complexe, si in contextul in care puterea lumeasca este ostila Bisericii, trebuie avut in vedere un echilibru si un discernamint care sa favorizeze lucrarea Bisericii in lume. Referitor la compromis, cred ca orice crestin sincer, recunoaste faptul ca noi insine facem compromisuri cu propria noastra constiinta in viata duhovniceasca fara a fi constrinsi din afara! Ma refer in special la tot felul de pogoraminte pe care ni le permitem, atit in rinduiala de rugaciune cit si in viata morala! Daca ar fi sa dau un exemplu de compromis binecuvintat pe care insusi Mintuitorul l-a facut in disputa Sa cu fariseii, ar fi cind L-au intrebat daca se cuvine ca poporul sa dea dajdie cezarului sau nu. In intelepciunea Sa dumnezeiasca, stim ce raspuns a dat evreilor care cautau sa iL prinda in cuvint, in felul acesta neputind sa iL acuze de instigare la nesupunere fata de stapinire, dar in acelasi timp marturisind dreptatea lui Dumnezeu!
   In privinta ecumenismului, stiind ca este panerezia secolului 20, dupa cum marturisea sfintul Iustin Popovici si multi alti parinti cu viata sfinta, nu am cum sa fiu decit impotriva, eu insumi fiind o victima a sa, prin faptul ca descoperind ca duhovnicul pe care il aveam in urma cu mai multi ani in localitatea mea, are convingeri ecumeniste, am ales sa ma duc la altul care are orientari in duhul Sfintilor Parinti. Asta am facut-o nu de capul meu, ci cu acordul unui parinte duhovnic la care ma spovedisem cu mai multi ani in urma cind intentionam sa intru in viata monahala, acela dindu-mi libertatea de a hotari in functie de propria constiinta!
   O alta pricina pentru care am indemnat la moderatie si cumpatare, este faptul ca mult prea des judecam si osindim pe altii, iar pe noi insine ne indreptatim cu fel si fel de justificari, in aceasta ispita regasindu-ma si eu adeseori.
   Acestea le-am spus nu ca sa ma apar, ci pentru a intelege ca uneori acuzam fara a cunoaste de fapt adevaratele convingeri ale fratior de credinta intru Hristos! Bunul Dumnezeu imi este martor ca ceea ce am spus sunt convingerile mele, si ceea ce am spus, am spus din inima si nu sunt in slujba nimanui, decit in a lui Dumnezeu!

   Apreciază

  • Valentin Dorneanu said, on februarie 27, 2014 at 12:18 am

   Părintele Iustin NU A DAT ÎNAPOI DELOC!
   EL A MERS ÎNAINTE! AMINTI VĂ ROG ARTICOLUL ÎN CARE SPUNE SĂ TE DUCI ROMÂNE DRAG LA MARTIRIU CA O TORPILĂ JAPONEZĂ! ADICĂ NU MAI E LOC DE ÎNTORS! CE FAC EI E UN COMPROMIS! SE CREEAZĂ O STARE DE CONFUZIE! PRIN ASTA S-AU DEZIS DE ÎNVĂȚĂTURA LIMPEDE A SFÂNTULUI IUSTIN PÂRVU PE CARE EU AM SUSȚINUT-O ȘI LA PETRU-VODĂ DREPT PENTRU CARE AM FOST ELIMINAT DIN MÎNĂSTIRE!

   Apreciază

 11. bi said, on februarie 24, 2014 at 12:13 pm

  Adevarul e ca articolul respectiv era putin cam dur, adica daca il citeai cu atentie reiesea din el ca:

  1. Toti cei cu CNP (adica noi toti) suntem deja lepadati.

  2. Preotii care au acte biometrice nu mai au har si ca Tainele lor nu mai sunt valide. Deci daca te impartasesti sau spovedesti la un preot cu pasaport biometric (si cred ca sunt destui), te impartasesti si te spovedesti degeaba, ca nu are nici un efect. Nu mai zic, daca un preot (chiar si fara cip) este hirotonit de un ierarh cu cip, hirotonia lui nu mai are nici o valoare, si nici un din Tainele savarsite de el.

  Afirmatii de genul asta Pr. Justin nu a facut niciodata. Ar insemna ca Biserica Ortodoxa Romana nu mai e Biserica adevarata, daca are preoti so ierarhi fara har, si ca ar insemna sa ne cautam alta Biserica. Nadajduiesc ca inca n-am ajuns pana acolo.

  Intre timp, iata si un alt articol interesant, Papa Francis lupta pentru unirea crestinilor: http://thetruthwins.com/archives/pope-francis-and-the-emerging-one-world-religion. Se pare ca au inceput si protestantii din America sa se sesizeze.

  Apreciază

  • saccsiv said, on februarie 24, 2014 at 12:30 pm

   bi

   Chiar daca nu mai exista pe site-ul manastirii, exista pe acest blog. Asa ca posteaza te rog exact citate, ca sa analizam daca e cum zici.

   Apreciază

   • bi said, on februarie 24, 2014 at 1:04 pm

    1. CNP
    Prin identitatea numerică (cu microcip sau fără), creştinul e înşelat să se identifice cu cugetul trupesc, lepădat la Botez, şi să se lepede de cugetul duhovnicesc, primit la Botez şi simbolizat de numele creştin.

    Nu contează cum suntem numiţi de satana, ci cum suntem numiţi de Dumnezeu, de aceea dacă prin identitatea numerică suntem ocărâţi de satana nu contează atât cât faptul că noi înşine acceptând-o din voia noastră, ocărâm numele lui Dumnezeu pe care-l purtăm.

    2. Harul preotiei sau al arhieriei:
    Dacă omul voieşte şi se leapădă de numele creştin şi semnează că toată identitatea şi activitatea sa o dăruieşte satanei, lucrurilor satanei şi slujitorilor satanei, atunci omul se leapădă de Botez, iar Dumnezeu respectă acest gest, şi Se retrage, retrage harul Botezului din omul acela. Fără harul Botezului, omul acela fără nici o îndoială că nu mai poate fi spovedit, împărtăşit, preoţit, călugărit, înmormântat, sau pomenit la Liturghie, fiindcă a devenit întocmai ca un nebotezat, faţă de care se aplică acele canoane, abundent explicitate de Sfinţi şi de Sinoade mai ales în secolele I-IV, despre cel ce s-a lepădat de Botez. Fireşte, un asemenea om nu mai poate fi numit slujitor al lui Dumnezeu (arhiereu, preot sau călugăr), fiindcă nu poţi sluji la doi domni, şi lui Dumnezeu şi mamonei. Nu poţi să te lepezi de Botez şi să te mai numeşti preot, sau să ai preoţie lucrătoare. Ce epicleză faci, dacă nu eşti conştient de lepădarea de Duhul Sfânt pe care o faci identificându-te satanei?

    Apreciază

  • danielvla said, on februarie 24, 2014 at 1:57 pm

   bi,
   Nu reiese de nicaieri, din articolul acela, ca daca avem CNP suntem lepadati. Reiese ca statul ne umileste considerandu-ne pe fiecare un numar.
   Iar despre preoti si ierarhi spune ca daca prin semnatura se leapada de botez…. Dar nu vorbeste despre care semnatura. Cea de la primirea actelor cu cip, de acum sau cea care urmeaza (semnul 666 pe mana sau pe frunte). Caci lepadarea de acum prin primirea actelor electronice e mai mica, dar tot o lepadare e, pe cand cea cu insemnarea pe mana sau pe frunte e totala.

   Apreciază

   • bi said, on februarie 24, 2014 at 2:41 pm

    Despre identitatea numerica (cu sau fara cip) a scris destul de clar:
    nu contează atât cât faptul că noi înşine acceptând-o din voia noastră, ocărâm numele lui Dumnezeu pe care-l purtăm.

    Nu e CNP-ul identitatea numerica?

    Apreciază

   • bi said, on februarie 24, 2014 at 2:52 pm

    Inca ceva, daca dup cum spui „Dar nu vorbeste despre care semnatura”, atunci de unde stii ca intreg articolul Pr. Hariton se refera la cipuri si nu la pecetea finala? E o intrebare retorica, cred ca e evident ca se refera la cipuri, nu?

    Apreciază

   • danielvla said, on februarie 24, 2014 at 6:35 pm

    bi,
    Despre identitate numerica vorbeste mai nainte de a vorbi de CNP. Identitate numerica inseamna si un cip, ca si ala are un numar, serie etc. Nu reiese deloc ca e lepadare!
    Iata continuarea la citatul tau:
    „Azi identificarea nu o face Cezarul, iar omul să fie pasiv, şi deci nevinovat, aşa cum au făcut odinioară Nero şi ceilalţi tirani prigonitori ai creştinismului. Acum Cezarul cere ca omul însuşi, din voia sa, cu conştiinţa sa, să se numească pe sine slugă a lui antihrist, şi obiect într-o maşinărie drăcească. Cezarul cere tocmai acest gest liber, pentru ca nu el să poarte vinovăţia tiraniei, ci omul însuşi să fie responsabil pentru propria sa lepădare.

    „Omul însuşi să fie responsabil pentru propria sa lepădare.” De CNP nu suntem responsabili noi caci:

    „… când a primit buletin cu CNP. E asociat cu un număr de către stat, lucru prin care statul afirmă o mentalitate materialistă, lipsită de respect faţă de fiinţa umană, şi potrivnică tainei creştinătăţii. Asocierea aceasta pe care creştinul a fost forţat s-o primească în plin moment comunist, iată că, din lipsă de păstori şi de mărturisitori, creştinul a acceptat să fie asociat cu un număr, ca şi când ar fi deţinut. A trecut cu vederea, a răbdat, mai bine zis.”

    Despre… daca mai au har sau nu preotii si episcopii care accepta acte cu cip, poate ne spune cineva mai luminat. Cred ca articolul pr-lui Hariton face referire cu precadere la actele cu cip, dar are si o viziune de ansamblu asupra evolutiei lumii.

    Apreciază

   • discerne said, on februarie 25, 2014 at 12:36 pm

    CNP-ul nu este cu 666 – lucrurile cred ar trebui sa fie clare.

    Apreciază

 12. Valentin said, on februarie 24, 2014 at 12:17 pm

  EU CRED CA ESTE UN ORDIN VENIT PE CALE IERARHICA DE LA MAI MARII BOR.
  CRED CA I S-A DAT DE ALES : ORI RETRAGI CELE SPUSE ORI ITI GASIM ALTA SLUJBA,IN ALTA PARTE. ALTFEL NU-MI POT EXPLICA. CE PRESIUNE EXTRAORDINARA, CE AMENINTARE SI IN FOND,IN CE AU CONSTAT EFECTIV ACELE ” REACTII NEGATIVE”?
  Oeicum, ca sa fiu sincer, cele mai negative reactii sunt acum in mintea noastra, a simplilor credinciosi…Adica mintea mea are o reactie negativa; refuza sa creada ca asa ceva este posibil. Dar , parinte, asta NU ma va face sa iau actele cu cip, ci dimpotriva, ca prima reactie, nu pot sa afirm decat: hai, ca a inceput sa devina interesant! Adicatelea, una spunem, alta facem. Azi marturisim tare, maine ne dezicem si retragem, Azi luptam, maine ne predam, azi ne opunem, maine fugim…
  Parinte, imi aduc aminte de o vorba mare” MULTI CHEMATI, PUTINI ALESI.
  ITI MAI RECOMAND SFANTUL IOAN SCARARUL, DESPRE FRICA LASA…CITESTE SI POATE REPUI POSTAREA PE SAITUL MANASTIRII.
  SI MAI GANDESTE-TE LA CEVA: CE AR SPUNE ACUM PARINTELE IUSTIN?
  DACA MAI ERA EL PRINTRE NOI, NU CRED CA SE MAI INTAMPLA ASTA. DAR EL ERA UN URIAS AL CREDINTEI SI AL MARTURISIRII. IN UMBRA CARUIA AM NADAJDUIT MULTI DINTRE NOI.
  Se pare ca vremurile uriasilor au apus. Acum sunt vremurile lepadarii…

  Apreciază

  • danielvla said, on februarie 24, 2014 at 1:19 pm

   Pr Hariton nu poate fi schimbat asa usor. Se stie ca e lasat staret cu limba de moarte de pr Iustin. Ar iesi un scandal urias daca l-ar schimba cineva. Asa ca nu inteleg de cine ii e frica!
   Poate vrea sa protejeze obstea, poate,poate…
   Dar toti calugarii care s-au dus acolo, banuiesc ca si-au asumat si marturisirea, caci s-au dus dupa pr Iustin. Si atunci pentru ce da inapoi??

   Apreciază

   • Valentin said, on februarie 24, 2014 at 5:35 pm

    Atunci? Nu inteleg de ce a retras cuvintele de pe sait, de ce a dat inapoi. El le-a retras, poate tot el ne va spune de ce. Daca va zice ca-i este teama de lume, de superiori, de mai stiu eu cine, noi il intelegem. Nu-l judecam, nu-l ironizam , nu-l acuzam, Suntem langa el, ca si crestini si ca oameni. Dar si el trebuie sa ne inteleaga, sa fie alaturi de noi. Sa ne spuna clar DE CE a retras postarea de pe sait. Trebuie sa se gandeasca ga gestul sau are consecinte uriase asa ca eu cred ca ne este DATOR cu mai multe amanunte. Cand spun dator ma refer la daoria de pastor al turmei, de duhovnic si de urmas al Parintelui Iustin. Chiar exrimarea sa ” in urma reactiilor negative avute la adresa” seamana mai mult a comunicat de la palatul Victoria sau de la Cotroceni decat o adresare de la inima la inima a unui pastor catre turma sa. Doamne iarta-ma, dar asa ceva este destul de greu de lamurit pentru noi si de aceea cred ca numai el, staretul, poate sa ne explice gestul sau. Daca vrea. Daca ne iubeste. Daca se gandeste si el la noi, asa cum si noi ii urmam indemnurile. Eu ma gandesc acum: daca maine, poate, el pune o postare ca „cip” urile nu sunt chiar asa de rele, ca s-a pripit, ca va trebui sa mai analizeze etc…Am zis- daca. Ce facem atunci? O luam de unii singuri pe aratura, ne sfatuim noi insine, cadem in slava desarta? Atentie. Gestul sau are repercusiuni enorme. Efectele le vom vedea in timp, de aceea zic: este important sa aflam CE anume l-a facut sa comita acest gest care ne-a uluit.. Poate sa-l intrebe cineva, este cineva mai apropiat de el? Vad ca nu are nci o reactie, eu nu ma astept acum la comunicate de presa, dar totusi, o vorba doua acolo, cred ca mia meritam si noi, amaratii care sedem cu sufletu la gura insetati de calauzire si adevar…

    Apreciază

   • acc70 said, on februarie 25, 2014 at 12:11 am

    parca in situatia asta Gigi Becali ..pare mai curajos..el marturiseste de dupa gratii..si acolo e mult mai usor sa fii suprimat

    Apreciază

   • Dinu Marius said, on februarie 25, 2014 at 12:50 pm

    VALENTIN- Parintele Ioan de la rarau spune asa:- Ce sfat le dati credinciosilor care nu mai au in jurul lor duhovnici care sa marturiseasca dreapta credinta si care sa lupte impotriva sistemului acesta antihristic? La cine sa se duca?

    – La Hristos sa se duca. Sa se roage. Ce sa faca altfel? Sa se spovedeasca, sa se impartaseasca, ca harul lucreaza in continuare …daca preotul e hirotonit si nu-i eretic.

    – Dar daca slujeste cu ereticii?

    – Treaba lui, nu ma mai duc. Sa se roage la Dumnezeu. Ce faceau primii crestini cand erau prigoanele acelea pagane? Il slujeau pe Hristos si mureau. Asta e solutia. Ori murim, ori traim, ai Domnului sa fim.

    Parintele IOAN de la Rarau despre cipuri si viitorul sinod panortodox
    Posted on februarie 17, 2014

    extras din revista Atitudini, nr. 7

    Apreciază

   • Valentin Dorneanu said, on februarie 27, 2014 at 12:22 am

    DA! LA HRISTOS SĂ SE DUCĂ! AȘA E! CĂCI JUGUL LUI E UȘOR!
    DOAMNE AJUTĂ! MULȚUMESC.

    Apreciază

 13. vasile a said, on februarie 24, 2014 at 12:23 pm

  oare nu pentru cuvant si marturisirea adevarului sfintii inchisorilor au patimit unii pana la moarte ?
  au avut sansa de ,,reeducare ,, dar au ramas statornici in cuvant si adevar
  au suferit batjocuri si umilinte odioase chinuri de nedescris si pentru tine Florine si pentru multii altii ca sa ne lase exemplu cu mamona nu se poate face nici cel mai minuscul compromis

  Apreciază

  • ultimate2050 said, on februarie 24, 2014 at 1:18 pm

   Parintele episcop Augustin de Florina despre episcopii vremii din urma: sunt fricosi, nu au puterea morala de a lupta!Cei care au in ei o mica evlavie, care cred in Dumnezeu, aud de demnitatea episcopala si sufletul lor se cutremura! […] (De aceea) i-a si luat cu forta poporul si i-a facut episcopi! L-a luat pe Marele Vasilie cu forta, l-a luat pe Ioan Gura de Aur cu forta, l-au apucat pe Atanasie cu forta… Acum, ei insisi apuca cu forta demnitatea episcopala! Iata marea diferenta. […] Si va intreb: de la astfel de episcopi (vladici), care au intrat nu pe usa, ci pe fereastra, printre caramizi, poti sa astepti altceva? Pentru ca pentru a deveni cineva episcop (vladica) trebuie sa fie chemat de Dumnezeu sau chemat de popor. Pe acestia nici Dumnezeu nu i-a chemat, nici poporul nu i-a ales! Si, in general, astazi in Biserica noastra[1], pe episcopi nici Dumnezeu nu-i cheama, nici poporul nu-i alege […]. Hristoforos Kalivas, un prieten de al meu de suflet, o personalitate importanta, mi-a spus cu ani in urma cand discutam „Bre, Augustine, nu ai inteles ce se va intampla? Satana a folosit toate mijloacele pentru a distruge Biserica. Va unelti in vremurile din urma si o ultima arma: va imbraca preoti si vladici persoane de sub stapanirea sa. Le va pune engolpioane si le va da carje episcopale! Si prin intermediul acestor arhierei va distruge Biserica”[…]. Cutreiera si actioneaza acum in Elada (nu numai in Grecia, ci in tot spatiul ortodox – n. n.) ereticii, cutreiera ateii, cutreiera toti, pentru ca nu avem o Biserica vie si libera, pentru ca nu avem episcopi care sa traiasca si sa moara pentru Credinta noastra! Nu exista! […]. Din nefericire, nu exista un Gura de Aur, nu exista un Vasilie, nu exista un Grigorie de Nazianz. Din nefericire, putinii episcopi buni care exista sunt fricosi, nu au puterea morala de a lupta! Tremura de cei rai, se tem sa nu fie caterisiti; si sunt in stare sa-i cateriseasca. Si uita bunii episcopi ca o caterisire este un titlu de onoare, pentru acela care este caterisit! (din pricina atasamentului fata de credinta). Caterisit a murit (Ioan) Gura de Aur, dar slava lui este vesnica in Biserica! De mii de ori sa fiu caterisit de astfel de episcopi si sa merg in pustie si sa-mi plang pacatele! Luptatu-s-au deci toti acesti Sfinti Parinti. Astazi nu mai exista lupta. Clericii nu lupta. Nu mai exista duh de lupta. Ce se va intampla? Lupta cade pe popor. Precum, din nefericire, toate greutatile economice, impozitele, inrolarea in armata, sangiurile, muceniciile, toate cad pe poporul nostru; asa si cu greutatea acestei lupte, a celei bisericesti, cade tot pe popor […]. Cati suntem credinciosi sa stam bine. Noi suntem Termopilele! Nu va trece papismul (romano-catolicismul), nu vor trece ereziile. Credinta vesnic va trai … Din predica Mitropolitului Augustin de Florina la Sfintii 40 de mucenici
   -Comparaţi acum, iubiţii mei, viaţa celor 40 de Mucenici cu viaţa noastră, şi mai ales în ceea ce priveşte mărturisirea credinţei. Ce înseamnă mărturisirea credinţei? Creştinismul nu te mai costă azi nimic. Nu-ţi consemnează numele, nici nu te dă afară din funcţie dacă mergi la biserică. Sunteţi liberi să mergeţi la biserică. Ia, imaginaţi-vă să iasă un decret care să spună: Cine merge la biserică, va fi arestat!… Dar vin zilele acestea! Va înceta creştinismul uşor şi comod şi va veni creştinismul sângelui. Aceasta este o pauză. Nu petreceţi, nu vă distraţi! Pregătiţi-vă mai dinainte!

   Pe cei 40 de Mucenici i-au pus în linie şi i-au întrebat: Ce sunteţi? Răspundeau în două cuvinte: „Sunt creştin!”. Asta s-a auzit de 40 de ori. Patruzeci de canoane împotriva diavolului. Şi aceste două cuvinte le-au plătit cu capul lor.

   Acum, unde este mărturisirea credinţei noastre? Ne-a pus diavolul lacăt la gură şi nu-L mărturisim pe Hristos. De aceea zice marele Vasilie: “O, fericite limbi, doar pentru aceste două cuvinte – “Sunt creştin!” – v-aţi dus în rai!”

   În clipa în care mucenicii au spus “Sunt creştin!”, s-au întâmplat patru lucruri: În ceruri, de fiecare dată când se auzeau cuvintele “Sunt creştin!”, muzica îngerilor se auzea cântând în cor: Slavă Ţie, Hristoase, Care naşti astfel de copii-eroi. Al doilea: A urlat diavolul, ca să vorbesc pe scurt! Vroia să-i prindă în mreaja fricii, dar nu a putut! Al treilea: Un înger scria numele lor în cartea mărturisitorilor credinţei, pe ale cărei coperţi scrie: “Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, şi Eu voi mărturisi pentru el înaintea Tatălui Meu care este în ceruri!” (Matei 10, 32). Şi ultimul: Doar ce au spus: “Sunt creştin!” şi s-a curăţit aerul! Ce înseamnă asta? Că noi, cu picioarele noastre, murdărim pământul. Cu mâinile noastre facem cele ruşinoase şi celelalte; aşadar, atunci când limba noastră va zice “Sunt creştin!“, prin mărturisire se face curăţirea.

   Toţi trebuie să ne supunem curăţirii! Toţi trebuie să trecem prin Iordanul pocăinţei.

   Din păcate, în vremurile din urmă puţini se vor pocăi. Atunci, un om credincios va fi o raritate. Mai uşor va fi atunci să găseşti diamante decât să găseşti un creştin credincios. Da, a spus-o Hristos: “Când voi veni”, zice „oare voi mai găsi credinţă pe pământ?” (Luca 18, 8).

   Când va veni Hristos? Nu ştim când. Deodată, trâmbiţa cerească va suna şi va cutremura toate. Va străluci cinstita Cruce. Se va arăta Cel răstignit ca să judece pământul. Să-i judece pe împăraţi, pe judecători, pe medici, pe preoţi, pe episcopi, pe toţi. Va veni Domnul! Dar nu ca un Prunc, nici ca Răstignit. Şi atunci, înaintea Lui, „tot genunchiul se va pleca” (Filipeni 2, 10). Tot genunchiul va îngenunchea şi fiecare inimă va plânge şi fiecare limbă va cânta şi va zice: “Unul Sfânt, Unul Domn Iisus Hristos, întru slava lui Dumnezeu Tatăl” (Filipeni 2, 11). Amin.

   Apreciază

   • ultimate2050 said, on februarie 24, 2014 at 2:00 pm

    Sfantul Ioan Hrisostom spune ca “atunci cand este in pericol credinta nu ai voie sa spui in sine: Cine sunt eu sa ridic glasul? Eu sunt un biet cioban, olar, tapiter” Esti madular al Bisericii lui Hristos si ai tot dreptul si obligatia de a ridica glasul!

    Apreciază

 14. Radu said, on februarie 24, 2014 at 1:28 pm

  Nu trebuia sa cedeze staretul dar are el motivele lui intemeiate probabil…e usor sa criticam de aici dar daca te ameninta foarte dur, astia sunt in stare de ORICE…
  Eu cred ca pot sa ma pun pentru cateva minute in pielea lui sa imi imaginez scena…e foarte greu sa rezisti depinde ce fel de amenintari au fost?
  A avut un moment de slabiciune si frica parintele, si el tot om este ca noi.

  Apreciază

 15. nea Anderthal said, on februarie 24, 2014 at 1:41 pm

  Asta da „marturisitor”.!Cind va participa la o intilnire „frateasca” ecumenica?

  Apreciază

 16. Dinu Marius said, on februarie 24, 2014 at 4:28 pm

  frica de la diavol!

  Apreciază

 17. ORTODOX said, on februarie 24, 2014 at 4:51 pm

  Trebuia sa se astepte la reactii negative, avand in vedere ca SRI-ul sta la panda ca niste hinghieri sa vada cine mai posteaza / vorbeste / scrie despre CIP-uri si alte subiecte arzatoare ca sa fie luat in vizor. Fericiti cei prigoniti. Dar din pacate pentru multi dintre noi conteaza mai mult parerea oamenilor decat parerea Domnului. Sa fii prieten cu oamenii inseamna de cele mai multe ori sa fii vrajmas cu Dumnezeu, si invers.

  Apreciază

 18. ORTODOX said, on februarie 24, 2014 at 4:53 pm

  La usa unei case de desfranari sta un diavol si acela doarme, iar la usa unui crestin stau cete.

  Apreciază

 19. dd said, on februarie 24, 2014 at 5:06 pm

  Acum imi vin in minte niste cuvinte:
  „se va vedea ce va face FIECARE”.

  Adica in decziile pe care le vei lua nu te vei putea baza decat pe credinta ta in Iisus. Si parca asa este. Traim in vremuri de dezinformare si inselare generala.

  Apreciază

 20. aniush said, on februarie 24, 2014 at 5:08 pm

  What?!!!!!!!!!!!!!Nu se poate! Parintele Iustin nu ar fi facut asta.

  Apreciază

 21. lastunnegru said, on februarie 24, 2014 at 5:31 pm

  1. INTEL va propune proiectul MAKE IT WEARABLE- FAO USOR DE PURTAT.

  http://makeit.intel.com/

  INTEL MAKE IT WEARABLE

  Make Wearable Technology History- Fa tehnologia usor de purtat istorie.

  Over the next year, Intel will challenge innovators to bring the next wearable technologies to life. Will your idea be one of them?

  Pe parcursul anului viitor, Intel va provoca inovatorilor să aducă următoarele tehnologii ușor de purtat la viață. Ideea ta va fi una dintre ele?

  Wearable technology- Tehnologia facuta usor de purtat.

  Aceasta tehnologie se refere la dispozitive, accesori de moda, haine, incaltaminte, si ale lucruri si accesori care au incorporate un computer sau tehnologi electronice avansate pentru a va oferi informati sau schimb de informati intre oameni sau intre om si calculator si alte dispozitive mobile. Unele din aceste tehnologi se pun pe haine, incaltaminte,etc, pe lucruri sa zicem dar unele pe pun pur si simplu pe pielea umana pentru a da informari despre om prin senzori care le au: senzori de miscare, de temperatura, de inregistrare a sistemului nervos uman, de inregistrat impacturi-lovituri,etc, DAR unii din acesti senzori sant MICROCIPURI, TATUAJE ELECTRONICE TOT MICROCIPURI care ofera date sau fac schimb de date depre cei care le poarta. De fapt inca un pas de tranzit ca lumea sa se acomodeze cu tehnologia si asa zisele benefici si ofereirea de date despre ei si de acomodarea cu MICROCIPURI si TATUAJE ELECTRONICE si a viitoarelor MICROCIPURI IMPLANTABILE IN CAP SA IN MANA, trebuie obisnuita lumea cu tehnologia pe ei si dupa ce o vor folosi si vor depinde de ea va fi implantata si sub piele omului.

  Wearable technology- Tehnologia facuta usor de purtat este pasul la tehnologia hight tech, la tehnologia cool, la si ma multa supraveghere si oferire si control de date personale si medicale despre tine catre tehnologia antihristului, per total vei fi un SCLAV cool plin de tehnologie monitorizat pana in maduva oaselor dar tot SCLAV vei fi cand acesta tehologie se va implanta in capul sau mana ta.

  Apreciază

 22. Otilia said, on februarie 24, 2014 at 5:33 pm

  Dureros…

  Apreciază

 23. Mel said, on februarie 24, 2014 at 5:35 pm

  Intr-adevăr este un gest nesabuit care sminteste pe mulți, dar totuși as vrea sa cred ca din cauza presiunilor a făcut asta si doar pt ca are un plan mult mai măreț si trebuie sa-l ducă la bun sfârșit! Oricum de un lucru m-am lămurit singura! Lumea e smintita si scrantita! Marea majoritate abia așteaptă sa zică un preot si mai ales unul cu prestanță ca treaba cu cipurile nu e chiar așa gravă! Socrul meu a citit o carte de exemplu despre Parintele Proclu, scrisă de un presupus nepot de-al dansului in care scria ca lumea nu trebuie sa se agite sau se razvrateasca pt ca dacă statul impune actele biometrice noi suntem absolviti de vina! Ei si lui așa ii convenea situația ca el nu trebuie sa ridice nici un deget in privința mântuirii sale! In momentul in care i-am arătat înregistrarea pe YouTube cu Parintele Proclu nu i-a căzut bine sa vadă ca de fapt nu stau lucrurile așa si ca pt mântuirea noastră trebuie sa ne aducem si noi aportul. Ca si concluzie va alege întotdeauna comoditatea si comfortul (sau mai bine zis trandaveala in fata televizorului) înaintea sacrificiului personal pt mântuire.

  Apreciază

 24. lastunnegru said, on februarie 24, 2014 at 5:36 pm

  2. INTEL va propune proiectul MAKE IT WEARABLE- FAO USOR DE PURTAT.

  Intel Presents the „Make it Wearable” Challenge.

  Intel prezinta provocarea tehnologia fao usor de purtat.

  Apreciază

 25. lastunnegru said, on februarie 24, 2014 at 5:38 pm

  3. INTEL va propune proiectul MAKE IT WEARABLE- FAO USOR DE PURTAT.

  Make It Wearable | IDEA SUBMISSIONS OPEN 2/24

  Apreciază

 26. lastunnegru said, on februarie 24, 2014 at 5:40 pm

  4. INTEL va propune proiectul MAKE IT WEARABLE- FAO USOR DE PURTAT.

  Make It Wearable | Episode 1: Human Communication.

  Apreciază

 27. lastunnegru said, on februarie 24, 2014 at 5:42 pm

  5. INTEL va propune proiectul MAKE IT WEARABLE- FAO USOR DE PURTAT.

  Make It Wearable | Episode 2: Human Health.

  Apreciază

 28. Valentin said, on februarie 24, 2014 at 5:47 pm

  POATE RASPUNSUL ESTE LA SFANTUL MOISE ARAPUL.IATA CE ZICE EL;

  Sf. Moise Arapul a profeţit zicând: „În zilele cele de pe urmă ale veacului al şaptelea şi jumătate, viaţa monahicească se va defăima cu totul şi monahii nu vor mai ţine socoteală de mântuirea sufletului. Ei vor umbla prin mijlocul tulburărilor şi gâlcevilor, întunecaţi, fără nici un folos şi leneşi, neîngrijindu-se nicidecum de fapta bună, robiţi de patimile păcatului, pentru că de acolo de unde l-au ars pe satana nevoitorii cei dintâi, tot de acolo şi el are să ardă şi să pârjolească. Şi de unde s-a biruit, va birui şi el pe monahii cei leneşi şi defăimători. Unde a sporit dreptatea, acolo va prisosi mai mult păcatul şi fărădelegea, pentru că se va răci dragostea multora şi monahii vor petrece prin mijlocul lumii şi a mirenilor, fără frică, cu mâncări şi băuturi amăgindu-se de poftele trupului, prin deşertăciuni, în necurăţii şi fapte ruşinoase. În acele zile va fi urâciune, zavistie, sfezi şi bătăi în mănăsirile de obşte până la sânge, tot aşa şi în lavre, unde nu e viaţă de obşte, din răutatea unuia asupra celuilalt şi pentru că s-au defăimat sfintele canoane şi nevoinţa cea duhovnicească, se vor pune egumeni şi stareţi oameni neîncercaţi în fapta bună, fără credinţă, nepricepuţi, de nici un folos şi simpli, nedeosebind binele de rău, leneşi, fără fapte bune, îngrijindu-se numai de cele pământeşti, purtându-se cu neruşinare în slujbe. Răpind cu sila egumeniile, cu daruri, şi neştiind să înveţe şi să povăţuiască turma şi frăţimea, neştiind că ei sunt chip şi pildă de folos pentru cei care urmează fapta bună şi neînţelengând că ei au să dea seamă lui Dumnezeu în ziua judecăţii pentru turma lor. Şi din pricina nepăsării egumenilor ce nu poartă grijă de turmă, se vor pirde, se vor osândi nu numai cei leneşi şi trândavi, ci şi fraţii cei cu viaţă bună şi înfrânaţi. ” După aceea Moise, robul lui Dumnezeu, a văzut că nori şi vârtej, negură întunecoasă şi ispite foarte înfricoşate au venit asupra monahilor din partea de la Miazănoapte, căci îi alerga pe monahi şi cinul cel monahicesc se împrăştia de blestematele eresuri şi sileau pe mulţi să lepede hainele monahiceşti şi să se însoare. Atunci, puţini nevoitori care vor fi încercaţi ca aurul şi ca argintul în cuptor în necazuri multe, în prigoană şi în strâmtorare, se vor lămuri. Şi câţi se vor afla încercaţi şi vor birui atâtea ispite înfricoşate, se vor preamări, se vor preaslăvi şi se vor cinsti de Dumenzeu mai mult decât acei care au răbdat căldura şi zăduful zilei şi gerul nopţii. După aceea Moise, robul lui Dumnezeu, a văzut că a trecut iarna aceea a necazurilor şi ispitelor şi prigoana acelor înfricoşate eresuri şi s-a facut linişte şi după ce vor trece câţiva ani iarăşi se va dispreţui ceata monahilor cea îngerească şi vor veni iarăşi ispite asupra lor mai multe şi mai silnice. A văzut că monahii vor petrece împreună cu călugăriţele şi împreună cu pofta cea rea va veni şi tirania, căci şi cei ce nu vor voi, se vor batjocori cu sila.Preoţii se vor spurca prin păcatul desfrâului şi preotesele lor vor preacurvi, asemenea şi ei vor preacurvi cu altele. Atunci va veni mânia cea mare a lui Dumnezeu şi va distruge tot neamul acela viclean şi-l va trimite în focul cel veşnic. Deci, fericiţi vor fi câţi nu se vor pleca la cea mai mare fărădelege a necurăţiei, care este mai silnică şi mai grea decât uciderea, şi se vor împotrivi şi vor mustra fărădelegea ca Sf. Ioan Botezătorul şi vor stărui mustrând amestecare de sânge şi vor fi ucişi de cei prea fărădelege spurcaţi şi prea necuraţi oameni din vremea aceea şi apoi se vor odihni în sânul lui Avraam, Isaac şi Iacob preslaviţilor Patriarhi şi vor locui în Împărăţia Cerurilor cu toţi Sfinţii, bucurându-se şi veselindu-se, de care bucurie să ne învrednicească Dumnezeu şi pe noi cu darul Lui cel sfânt. Amin

  Apreciază

 29. lastunnegru said, on februarie 24, 2014 at 5:48 pm

  Ma cam intristat decizia staretului Hariton Negrea. Deci cine dintre stareti, calugari si preoti mai este acum in fruntea luptei anti-cip ?

  Apreciază

  • saccsiv said, on februarie 24, 2014 at 6:43 pm

   lastunnegru

   Dintre giganti, parintele Ioan de la Rarau.

   Apreciază

 30. Alex said, on februarie 24, 2014 at 6:19 pm

  Documentele cu cip nu înseamnă lepădare. Părintelui i s-a explicat clar cu trimiteri la Sfinţii Părinţi.
  Doamne ajută!

  Apreciază

  • saccsiv said, on februarie 24, 2014 at 6:46 pm

   Alex

   Sigur ca si cei ca tine, iubitori de cip, au avut un rol. Nu-i exclus de exemplu ca razboinicii si parintele Mihail Stanciu sa fi tras toate sforile posibile.

   Apreciază

   • Alex said, on februarie 24, 2014 at 6:56 pm

    S-a explicat şi pe acest site dar postarea n-a trecut de moderare deşi erau citate ca argumente scrierile unui Sfânt Ierarh Mărurisitor.

    Apreciază

   • saccsiv said, on februarie 24, 2014 at 7:15 pm

    Alex

    Te-au intrebat multi de multe ori: de ce nu iti iei cipul in liniste? De ce vrei sa il ia cat mai multi?

    Apreciază

   • Alex said, on februarie 24, 2014 at 6:57 pm

    Mărturisitor

    Apreciază

   • Alex said, on februarie 24, 2014 at 7:35 pm

    Frate Vasile, eu nu promovez cipul, ci încerc ca să demantelez exagerarile care îi duc pe fraţii mai mici în deznadejde.
    Doamne ajută.

    Apreciază

   • Dinu Marius said, on februarie 24, 2014 at 11:09 pm

    esti „fratele cel mare”si nu stiam?:)

    Apreciază

  • IOAN said, on februarie 24, 2014 at 7:42 pm

   Alex

   CIPURILE SUNT PECETEA FIAREI ANTICHRISTICE 666 CARE VA AJUNGE LA UN MOMENT DAT SI PE MANA SI FRUNTEA OMULUI…

   insusi cipurile sunt semnul 666…nu e nevoie sa arate in clar 666 arabic caci stiu lamurit ca e semnul dracilor…

   Apreciază

   • Ioan Florin said, on februarie 24, 2014 at 9:17 pm

    Ce stim sigur, este ca implantul RFID este pecetea, cipurile de orice fel sunt doar premergatoare ale pecetii. Trebuie sa avem grija sa nu facem afirmatii care mai tirziu se vor dovedi exagerate, si nu vom mai fi crezuti cind se va trece la faza implantului!

    Apreciază

   • Dinu Marius said, on februarie 25, 2014 at 10:26 am

    pai si ce propui ioan florin sa tacem si sa lasam fratii nostri.prietenii nostri.rudele noastre. sa primeasca dracoveniile astea?nu frate..eu le zic la toti din jurul meu.nu pot sa tac.si ei vor face alegerea

    Apreciază

  • Dinu Marius said, on februarie 25, 2014 at 10:27 am

   alex nui adevarat ce spui

   Apreciază

   • Ioan Florin said, on februarie 25, 2014 at 1:28 pm

    Deja cipurile fac parte din viata noastra! Acestea sunt aproape peste tot, de la componente electronice pina la abonament sau portofel electronic RATB, card bancar, cartela sau card de metrou, si asa mai departe. De asemenea, toate produsele din comert sunt marcate cu codul de bare care contine cei trei de sase. Daca exista cineva care a reusit sa evite toate aceste compromisuri, ar fi oarecum indreptatit sa ridice piatra cuvintului si sa-l loveasca pe parintele Hariton, insa ma tem ca toti cei care ne-am dat cu parerea aici, ne regasim in postura iudeilor care voiau sa omoare cu pietre pe femeia pacatoasa. Cel putin ei s-au rusinat vazindu-si propriile pacate!

    Apreciază

   • timisorean1 said, on februarie 26, 2014 at 1:23 pm

    @Ioan Florin

    Nu mai puneti semnul de egalitate intre cipurile din acte(in special CI) si restul cipurilor din electonice! Si pe forumul crestinortodox.ro era unul care zicea ca daca ai ceva impotriva cipurilor din acte atunci neaparat tre sa lupti si impotriva telefoanelor mobile! Dar e o mica-mare diferenta. Sunt doua probleme cu cipurile din acte. O data ca e vorba de un act de identitate, deci ceva F personal, ceva ce contine numele nostru, ne identifica, a doua problema fiind OBLIGATIVITATEA actului de identitate. Cand sunt legitimat in diverse situatii nu-mi sunt cerute telefonul mobil, sau vreo tableta sau mai stiu eu ce! Este ALEGEREA MEA daca am un telefon. CI electronic e mult mai nociv decat pasaportul biometric de care, de bine de rau te poti lipsi. Si daca la pasaport, care nu e obligatoriu, exista alternativa(f limitata, injusta, discriminatorie) atunci NEAPARAT trebuie sa primim alernativa(dar reala) si in cazul CI electronice.
    Gresesc si cei care spun ca oricum e plin de cipuri in jurul nostru dar si cei care spun ca cipul din acte e semnul(apocalipsa 13). Clar este o lepadare dar despre cat de mare e nu ar trebui sa mai discutam(sa ne certam) prea mult. Important este sa NU LE LUAM indiferent ce voteaza ei acolo. NU LE LUAM, hotarati, uniti, fara certuri pe tot felul de pareri.

    Apreciază

  • Marius Barbu said, on martie 1, 2014 at 3:11 am

   @ Alex poate ne explici tu si duhovnicu tau ce zice fratele

   Vasile ăl Mic said, on ianuarie 12, 2014 at 1:03 am

   Na ca am uitat. Reprezentarea lu 666 se face astfel:
   – optic = cod de bare pe hartie;
   – magnetic = card cu bandă magnetică, are zone magnetizate si demagnetizate la fel ca modul optic doar ca-l vezi cu busola sau cu cititorul, in genu la taxalăul de la intrare la metrouș
   – electric = cipu cu picioruse/terminale, dai plus, minus, autentifici cu pinul/cnp si iti raspunde cu pulsatii de diferite durate. Pauzele dintre ele poa sa fie zerouri sau separatie intre biti. Pui un releu sa-ti impinga un pix pe o foaie de se misca. O sa iti mâzgâlească codu de bare optic;
   – Acustic – se folosea pe timpuri cand se transmiteau prin modemuri. Tehnologia asta e moarta si ingropata prin muzee;
   – electromagnetic – unde radio. Astea is alea mai periculoase ca n-au nevoie de cabluri, cititoare la vedere sau raze laser. Astea pot fi citite si de la 20 de metri cu o antena bine calculata. Cipurile RFID. Le expui la un camp magnetic variabil (scarpini terminalele la o bobina de o baterie). Campu asta magnetic induce tensiune electrica in cipu rfid, asta se alimenteaza si iti emite si el o serie de pulsatii cu diferite intervale de timp. Restu e aceeasi mancare de peste.6 asta se citeste la fel de la stanga la dreapta si de la dreapta la stanga, d’aia e pus in codu de bare simetric. Ca sa nu se mai piarda vremea cu intorsu produsului in pozitia corecta. Codu de bare simetric are in el de 2 ori informatia, de la extremitate pana la jumate. De la jumate la aialalta extremitate este complementu fata de 2 a jumatatii aleilalte.Sistemu electromagnetic si magnetic imita pe asta optic care o fost primul folosit. Nu au nevoie de 666 dar il tin “pentru compatibilitate”/pentru comoditate. Cica i-ar costa jdemilioane de parai ca sa-l schimbe. Dumnezeu sa ne aibă în pază că ac de cojocu lor are sigur, că asa o zis El să se scrie în scripturi.
   ===========
   si da Sf Parinti ca Paisie,Adrian,Papacioc,Justin au zis FOARTE CLAR Actele cu CIP REPREZINTA LEPADARE

   Apreciază

 31. mircea.v said, on februarie 24, 2014 at 9:22 pm

  „Sa nu-ti faci idoli din oameni in viata”.

  Mai aproape de timpurile noastre, ce-o zice Parintele Calciu, la una ca asta…? Avea sotie si copil si nu a retras un cuvant din „Cele sapte Cuvinte catre tineri”. A fost singur impotriva unui intreg sistem, si aici e inclusa si biserica oficiala, si nu a retras nimic. Singur impotriva tuturor, si asta intr-un sistem opresiv pe fata.
  Ce-or zice Sfintii Inchisorilor? Ca de asta erau chinuiti, ca sa retraga cele spuse, ca sa retraga Adevarul. Si au preferat sa moara decat sa retraga un cuvant.

  Deprimanta o astfel de atitudine.

  Apreciază

  • Cristian said, on februarie 24, 2014 at 10:40 pm

   mircea.v,
   am rugat pe Saccsiv, acum vreo 1-2 saptamani, sa primesc adresa ta de email, iar tu ti-ai dat si acordul… ai primit tu cumva adresa mea de email? caci eu pe a ta nu am primit-o… inca. Mai astept, insa.

   Saccsiv,
   este vreun motiv intemeiat pentru care nu mi-ai trimis adresa de email a lui mircea.v? daca este insa doar o chestiune de timp, mai pot astepta. Stiu ca esti ocupat si administrarea unui astfel de blog necesita mult timp si efort.

   Apreciază

   • saccsiv said, on februarie 24, 2014 at 11:07 pm

    Cristian

    Da. Am mai facut-o dar nu mai vreau s-o fac. A iesit prost la un moment dat.

    Nu stiu cum sa procedam.

    Iertare.

    Apreciază

   • mircea.v said, on februarie 25, 2014 at 11:49 am

    Cristian,

    da un semn ca ai vazut adresa.

    Vasile,

    te rog sa stergi adresa dupa ce zice Cristian ca a luat-o.

    Apreciază

  • Cristian said, on februarie 25, 2014 at 12:41 pm

   Mircea.v, multumesc. Am copiat adresa si o sa te contactez.

   Saccsiv, multumesc ptr intermediere. Imi pare rau ca uneori nu a iesit asa cum ne-am fi dorit. Acestea sunt vremurile si… mergem mai departe.

   Apreciază

 32. ultimate2050 said, on februarie 25, 2014 at 9:35 am

  Fratilor.Primirea acestor acte,inseamna,MOARTEA DUHOVNICEASCA A ACELUIA CARE LE PRIMESTE !!!..(cunosc acest lucru,de la cineva ca,caruia Dumnezeu i-a descoperit acest lucru).INSEAMNA CADERE INFRICOSATOR DE MARE,–DIN HAR–ATAT DE MARE INCAT OMULUI II V-A FI IMPOSIBIL SA SE MAI RIDICE!!!…DEOARECE,DUHUL SFANT IL AJUTA PE OM SA SE RIDICE DIN PACAT,SA FACA POCAINTA,SA SE SFINTEASCA SI SA SE MANTUIASCA!!!…Iar in aceasta situatie se pune intrebarea :-POATE CINEVA SA SE MANTUIASCA FARA HARUL DUHULUI SFANT ???…Sa raspunda cei care cred, ca primind actele cu cip,si PARASITI FIIND DE HARUL DUHULUI SFANT,vor putea sa se mai ridice ,FARA AJUTORUL ACESTUIA!!!…FARA HAR NU EXISTA VIATA!!!…Aceasta persoana ,nu a marturisit acest luicru,pana nu a cerut lamuriri si confirmarea lui Dumnezeu prin duhovnic,ca ceea ce Dumnezeu i-a descoperit a fost de la El(si nu de la diavol).Si cum de la Dumnezeu a fost acea descoperire,duhovnicul i-a dat binecuvantare sa marturiseasca si altora.Deocamdata doar acelora care cred cu tarie ca aceste acte nu se primesc,spre mai multa intarire in acest lucru,deoarece mutli dintre oameni nu vor sa auda si sa creada ce li se va spune.Ar fi cuvinte mult prea grele pentru urechile si inima lor.Multi dintre noi,nu suntem pregatiti SA ACCEPTAM ACEL RASPUNS.Dovada este,ca multi dintre noi,chiar daca am citit si auzit marturisiri,foarte clare ,a unor parinti ai Sf Bisericii ,cum ca ,acele acte NU SE PRIMESC,DIN PACATE OAMENII TOT MAI CAUTA RASPUNSURI.RASPUNSURI CARE SA FIE DUPA VOIA SI JUDECATA LOR SI NU DUPA VOIA SI JUDECATA LUI DUMNEZEU !!!…Dar cum spune aceasta persoana,va veni vremea cand va marturisii acea descoperire si celor ce nu cred.Si care va avea urechi sa auda si sa creada,va fi spre MANTUIREA SULETULUI SAU si cine nu va voi sa auda si sa creada va fi spre OSANDIREA SUFLETULUI SAU!!!… Amin.

  Apreciază

  • Dinu Marius said, on februarie 25, 2014 at 10:23 am

   ultimate .eu te cred si pe tine si pe omul ala care ti-a zis ca asa e.

   Apreciază

 33. STOP RFID 666 said, on februarie 25, 2014 at 11:00 am

  Sfantul Petru nu a cazut cand s-a lepadat cu gura de Hristos? Biserica a considerat aceasta LEPADARE. Si sfantul Petru a considerat ca s-a lepadat, de aceea a plans cu lacrimi amare. Exista trepte ale lepadarii, asa cum exista trepte ale pacatului. Pentru mine primirea actelor cu cip inseamna inchinare la idoli si nu este nici o exagerare. SISTEMUL este un idol caci promoveaza simboluri ca STEAUA IN CINCI COLTURI, simbol satanic. Cand se vor oprii oamenii, la cardul unic? Eu nu cred. Daca pana la cardul unic nu te-ai pregatit, degeaba te trezesti atunci. Este ca si cum ai vrea sa alergi 10.000 de metrii fara oprire, cand tu nu ai alergat nici macar un kilometru. Multi vor cadea ca dracu stie mult mai multe ca noi. Un lucru este clar, oamenii nu se pot lepada de SISTEM, caci nu se poate decat cu putere de sus.

  Apreciază

  • crestinul ortodox said, on februarie 25, 2014 at 2:18 pm

   si pina la urma cui slujesti
   Lui HRISTOS sau
   la mamona ?
   caci sistemul este mamona …
   sistemul este acest stat inchinat lui mamona numit „stat de drept ” si cu Biserica cea slujitoare nu lui HRISTOS si slujitoare la statul mamona
   oare cui ne inchinam cand spunem „al meu , eu sau adresa mea ”
   cine suntem cand acel „eu” pina stapinire si cere inchinare
   si
   de cine ne lepadam ?
   oare n-ar trebui a ne lepada de acel „eu ” ca dracu sa nu mai aiba pirghie spre sufletul nostru
   oare nu la HRISTOS trebuie a ne inchina si la mamona …
   caci la doi domni nu se poate sluji de unul te vei lepada si pe unul vei iubi …
   si ce daca sri sta cu ochii pe noi ca pe butelie …
   neimportant
   si ce daca masonelul din deal ameninta cu dezbracare de monahism si distrugerea manastirii Petru Voda neimportatnt asemeni
   pentru noi este IMPORTANT A NE INCHINA lui HRISTOS si a Fi In HRISTOS si nu capul a pleca si a ingenunchea la acest sistem care este mamona
   statul mamona este anatema
   trebuie a fi si noi anatema ?
   sunt intrebari pe care cei care au Jurat cu viata lor de a ramine o Jertfa Vie data lui HRISTOS sa si le puna nu de doua ori ci de sapte ori pina primesc si un raspuns in ADEVARUL Cel Curat
   caci LUMINA este acolo unde este Inchinare La HRISTOS In ADEVAR Curat
   si nu la intuneric care intuneric naste spre pierzare si ratacirea cea de pe urma

   Apreciază

   • crestinul ortodox said, on februarie 25, 2014 at 2:20 pm

    oare nu la HRISTOS trebuie a ne inchina si de mamona trebuie a ne lepada ?

    Apreciază

 34. Marius Ianuş said, on februarie 25, 2014 at 3:53 pm

  E multă frică în Biserica Ortodoxă Română… Mulți dau înapoi. Le e frică să nu le închidă mănăstirile… De parcă, dacă le vor ține deschise dar vor lucra în linia antihristului ar câștiga duhovnicește ceva… Doamne ferește!

  Apreciază

 35. mircea.v said, on februarie 25, 2014 at 4:37 pm

  @Florin,

  Din „Cuvantul al saptelea catre tineri” al Parintelui Calciu

  „Nimeni nu este scutit de suferinţă. Dacă suferim, suferinţa să fie întru Hristos; dacă iertăm, să iertăm pentru Hristos! Dar adevărul să ne stea în faţă totdeauna. „Adevărul înaintea păcii”, cum îmi spunea un student de la Politehnică, auditor al acestor „Şapte cuvinte către tineri”; şi să înţelegem prin „pace” nu pacea lui Hristos de la Ioan 14, 27-29 , nici răstimpul între două războaie, cum îi plăcea să spună lui Nicolae Titulescu, ci acea comoditate sufletească şi materială pentru care călcăm în picioare principiile şi dreptatea, acea stare de toleranţă care ne ajută să ne culcăm în fiecare seară cu un compromis în inimă şi să ne trezim cu un compromis nou sub pernă.”

  Apreciază

 36. Valentin Dorneanu said, on februarie 27, 2014 at 12:23 am

  AM VĂZUT DEJA PRIN BUCUREȘTI MAȘINI CU NUMĂRUL 666 CU NUMĂR DE ROMÂNIA! E F. GRAV! SE GRĂBESC SĂ-L PRIMEASCĂ PE ANTIHRIST CU TOATE ONORURILE!

  Apreciază

  • Dinu Marius said, on februarie 27, 2014 at 2:04 pm

   valentin nu te pripi!gravitatea este alta.multa lumea nu crede ca exista cel rau.

   Apreciază

 37. Valentin Dorneanu said, on februarie 27, 2014 at 12:25 am

  ÎNȘELARE PESTE ÎNȘELARE!
  PRINTRE CEI DE LA UNIVERSITATE CARE PROTESTEAZĂ ÎMPOTRIVA GAZELOR DE ȘIST SUNT LUPI ÎN PIEI DE OAIE CARE CAUTĂ SĂ APARĂ CA UCENICI AI PĂRINTELUI GHEORGHE-CALCIU DUMITREASA DAR ÎI NEAGĂ PE SFINȚI!
  SUNT SUB ORICE CRITICĂ! SUNT F. MULȚI BĂGAȚI ACOLO. POLITIC, INTERESE MAFIOTE Ș.A.M.D.

  Apreciază

  • Valentin Dorneanu said, on februarie 27, 2014 at 12:26 am

   SFINTE IUSTIN, ROAGĂ-TE LUI HRISTOS PENTRU NOI ȘI ÎNTOARCEREA DUȘMANILOR NOȘTRI LA DUMNEZEU!

   Apreciază

 38. Ioan Florin said, on februarie 27, 2014 at 6:40 pm

  As vrea in incheierea acestor comentarii, sa imi cer iertare tuturor celor care s-au simtit lezati in vre-un fel de comentariile mele, dar singurul scop al interventiei mele, a fost acela de a indemna la echilibru si dreapta socoteala, deoarece pina la confruntarea cu pecetea fiarei, putem sa ne pierdem sufletele prin pacate banale, dar foarte frecvente, ca judecarea si osindirea aproapelui! De asemenea, cred ca merita sa dam credit parintelui Hariton in actiunile sale, din moment ce insusi parintele Iustin i l-a dat si a considerat ca este cel mai potrivit pentru continuarea lucrarii sale! Va doresc un post cu mult folos sufletesc si va rog inca odata sa ma iertati daca am ofensat pe cineva prin comentariile mele!

  Apreciază

  • Marius Barbu said, on martie 1, 2014 at 3:22 am

   @ Ioan Florin , cine iti garanteaza ca primind actele cu 666/cip vei intra in rai???? aici in filmulet Dumnezeu zice ca : NU’I VA primi nici la Judecata cu aceste numere

   Apreciază

   • Ioan Florin said, on martie 2, 2014 at 5:02 pm

    Imi cer iertare, dar probabil nu stiti ca Biserica invata ca nici macar sfintii nu sunt infailibili, caci la un moment dat pe parcursul vietii au facut si ei greseli omenesti! Din Sfinta Evanghelie stim ca la Judecata de Apoi vor veni si dreptii si pacatosii – toti oamenii care au trait pe pamint de la intemeierea lumii! Apoi, cele doua cazuri de care vorbeste parintele din filmulet, se intemeiaza doar pe niste vise, care se stie ca este foarte periculos sa ne incredem in ele. Mai spune ca prin intermediul actelor cu cip, omul este manipulat, nemaifiind responsabil de actiunile lui, ceea ce cred ca oricare ne dam seama ca este o exagerare! Intrebarea este daca reprezinta un pacat primirea acestor acte, avind in vedere ca ele constituie o etapa pregatitoare peceluirii prin implant! Aici trebuie facuta o dezbatere teologica, pentru a stabili gravitatea pacatului, daca el exista! Sa dea Domnul sa avem o credinta luminata, ca si rivna fara cunostinta poate face mult rau! Va rog sa ma iertati! Doamne ajuta!

    Apreciază

 39. xavier said, on martie 3, 2014 at 2:12 am

  Rugaciunea Staretilor de la Optina impotriva pecetluirii cu semnul lui Antihrist

  Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pazeste-ne de înselaciunea vicleanului Antihrist, a carui venire se apropie, si ne izbaveste de toate uneltirile lui.

  Acopera-ne pe noi si pe toti dreptmaritorii crestini de mrejele lui cele viclene, în tainica pustie a mântuirii Tale.

  Nu ne lasa pe noi, Doamne, sa ne îngrozim de frica diavoleasca mai mult decât de frica de Dumnezeu si sa ne departam de Tine si de Biserica Ta cea sfânta.

  Da-ne Doamne, mai bine sa patimim si sa murim pentru sfânt numele Tau si Credinta cea adevarata, decât sa ne lepadam de Tine si sa primim semnul mârsavului Antihrist si sa ne închinam lui.

  Da-ne noua, zi si noapte, lacrimi sa plângem gresalele noastre si îndura-Te de noi, Doamne, în ziua Infricosatoarei Tale Judecati. Amin.

  Apreciază

 40. Marius Barbu said, on martie 5, 2014 at 5:33 pm

  @Ioan Florin
  E PACAT FOARTE MARE SA ai acte cu cip
  Pr Ioan de la Rarau
  – Asa-i, parinte, dar unii propovaduiesc ca daca ai credinta in suflet, poti sa primesti cipul si nu-i lepadare.

  – Dar unde-i credinta daca primesti cipul? In numele cui crezi? Cipul pe cine reprezinta?

  – Ei spun ca trebuie sa dai Cezarului ce-i al Cezarului, sa dam statului ce ne cere.

  – Problema e ca cipurile nu cer cele ale Cezarului, ci pe cele ale lui Dumnezeu. E un buletin cu cip, nu? Ce inseamna buletin cu cip? Identitatea ta, nu? A cui? A lui 666, nu? Atunci, ce-am facut eu?
  M-am LEPADAT de Hristos.

  https://saccsiv.wordpress.com/2011/04/21/parintele-ioan-de-la-rarau-despre-cipuri-caderea-bisericilor-papa/

  >http://www.youtube.com/watch?v=Kr79i9lOfmo
  Ioan de la Rarau minutu 0:48 E LEPADARE

  >http://www.youtube.com/watch?v=oQBAuaFL0Sc
  Sf Adrian 0:36 STIE PRECIS CA’I LEPADARE de Hristos

  >http://www.youtube.com/watch?v=ywQSgv0dGQU
  Sf Justin 1:25 : PENTRU CA TE’AI LEPADAT DE HRISTOS

  o sa zici oare Pr Ioan de la Rarau e de incredere? DA ca e smerit si
  l’a aratat Dumnezeu in chip de Stalp de lumina
  la 2:57
  >http://www.youtube.com/watch?v=RYfj3IsQjBE

  oare pe cine sa cred eu pe ecumenistii care ideamna la cipuire ????

  Apreciază

 41. Marius Barbu said, on martie 5, 2014 at 6:00 pm

  @Ioan Florin trei exemple cum trebuie abordate visele sau vedeniile daca tot vrem sa stim ce e cu ele

  Daniel cap 2
  1.Şi în anul al doilea al domniei lui Nabucodonosor, a visat Nabucodonosor vise,
  18. Cerându-le să roage fierbinte milostivirea lui Dumnezeu din ceruri pentru această taină, ca să nu lase să piară Daniel şi prietenii lui împreună cu ceilalţi înţelepţi ai Babilonului.
  19.Atunci i s-a descoperit lui Daniel taina aceasta într-o vedenie de noapte
  25.Atunci Arioh a dus grabnic înăuntru pe Daniel în faţa regelui şi i-a vorbit astfel: „Am găsit un iudeu dintre cei aduşi în robie care poate să tâlcuiască visul”.
  28.Dar este un Dumnezeu în ceruri, Care descoperă tainele şi Care a făcut cunoscut regelui Nabucodonosor ce se va întâmpla în vremurile ce vor veni. Iată care este visul şi vedenia pe care le-ai avut când erai culcat în patul tău:

  cap 4 vis/vedenie

  2. Am visat un vis care m-a înspăimântat; şi gândurile mele când stam culcat în patul meu şi vedeniile pe care le-am avut m-au frământat adânc.
  15. Acesta este visul pe care l-am visat eu, regele Nabucodonosor, iar tu, Beltşaţar, spune tâlcuirea lui, căci toţi înţelepţii regatului meu nu pot să-mi facă cunoscută tâlcuirea. Tu însă eşti în stare, fiindcă ai în tine Duhul Dumnezeului celui Sfânt”.
  16.Atunci Daniel, al cărui nume este Beltşaţar, a rămas înmărmurit pentru o clipă şi gândurile lui s-au tulburat. Regele a prins din nou a grăi şi a zis: „Beltşaţar, visul şi tâlcuirea lui să nu te înfricoşeze!” Răspuns-a Beltşaţar şi a zis: „O, stăpâne, visul să fie pentru cei ce te urăsc pe tine, iar tâlcuirea lui pentru
  vrăjmaşii tăi!

  cap 5
  16. Şi eu am auzit despre tine că tu poţi să tâlcuieşti visele şi să dezlegi cele tainice.

  Beltşaţar=Daniel

  in cartea Pravila Bisericeasca
  pag :367-368 Cand Constantinopolul a fost cucerit…sultanul a oferit intr’o zi un pranz… sultanul vazu cu spaima pe un perete al imensei incaperi o mana mana goala cu palma si cele 5 degete deschise…a adus pe cei mai renumiti ghicitori si magi nimeni nu i’a putu explica vedenia..bucatarul sultanului..ii spuse :cauta de
  gaseste UN SFANT CRESTIN CACI Numia el va putea sa’ti arate intelesul acestei vedenii catva crestini se prezentara in fata sultanului cu stirea ca ei cunosc un om cu viata sfanta pe inteleptul calugar Ghenadie(Gheorghe) Scholarios..Gheorghe (Scholarios) ii spune raspunde*(sultanului)* : vedenia nu pot sa o
  talcuiesc cu puterea,cunostinta si intelegerea mea;numai adevaratul Dumnezeu..poate sa mi’o descopere..DA’MI UN RAGAZ DE 7 ZILE SA POSTESC SI SA MA ROG SA MI’O DESCOPERE..dupa implinirea celor 7 zile i’a zis sultanului: Domnul si Dumnezeul meu,caruia m’am RUGAT si m’am INCHINAT,Care a zis ca orice vom cere cu credinta se va da noua,ACELA mi’a ARATA SEMNIFICATIA VEDENIEI TALE

  ce spune Pr Larnin corespunde cu ce zice Sfantul Ignatie Briancianinov
  se incadreaza la Pacat si Judecata
  „ingerii lui Dumnezeu ne infatiseaza fie sfarsitul nostru, fie muncile din iad, fie infricosata judecata care incepe odata cu apropierea mortii si continua dupa moarte. Aceste vise ne aduc frica de Dumnezeu, strapungerea inimii, plansul pentru noi insine.”

  https://saccsiv.wordpress.com/2011/07/27/atentie-la-vise-multe-sunt-de-la-draci/


  concluzie visele sau vedeniile se talcuiesc de Dumnezeu prin oameni cu viata sfanta dupa post ,si rugaciune de aceea se da sfatul sa nu se creada in vedenii sau vise ca oamenii le talcuiesc ei fara ruga fara post fara un DUHOVNIC ISCUSIT TALCUITOR

  Apreciază

 42. Mihaiela said, on martie 10, 2014 at 1:25 pm

  S-a retras deoarece a fost criticat de altii cu alte pareri. Asa justifica staretul. Asta arata ca tine la imagine si nu la convingerile sale. Oare parintele Justin ar fi fost de acord cu aceasta decizie? Acum inteleg de ce pr Hariton a cedata asa de usor si in cazul pr Calciu Dumitreasa. E o neputinta. Noi trebuie sa urmam ce spune pr Iustin si ne vom mantui. Daca pr Hariton va urma sau nu invatatura par. Justin, e problema sa personala.
  Dumnezeu sa ii ajute.

  Apreciază

 43. salut said, on martie 20, 2014 at 10:46 pm

  Salut, m-am gandit sa imi astern si eu felul in care vad lumea din perspectiva unui adolescent. Eu sunt genul de om in primul rand rational. Si asa in aceasta lume plina de suferinta si hoinareala, in orbirea noastra intelectuala, in copilarie am suferit de depresie. Iar apoi sufeream din mila fata de orice om sau vietate. Pentru mine totul era o suferinta fara rost, nimic nu isi avea rostul, doar cu o singura conditie merita sa infrunti viata, aceasta conditie este existenta Lui Dumnezeu. Altfel totul este in zadar. Aceasta concluzie ma facut sa nu mai sufar pentru nimic, de cand am realizat asta nu am mai plans si nu am mai fost trist pentru nimic, adevart ca nici de fericire sau raset nu am mai avut parte. Astfel am devenit „omul rational”. Si prin ratiune L-am descoperit pe Dumnezeu, astfel stiu acum ca sensul vietii este mantuirea.

  Tot datorita ratiunii stiu ca toate cultele religioase sunt inselari, ca niste barci fara vasle, care nu vor ajunge niciodata la malul celalalt. Totusi a ramas o barca cu toate vaslele si barca se numeste Ortodoxia. Si ca atare eu voi fi in barca cu vasle.

  Si acum dupa toata aceasta introducere „Cu cipurile e clar. CE FACEM?”. Va spun eu cum sta treaba. De la 1 Aprilie 2014 va incepe inrolarea noastra in oastea ce va purta ultimul razboi in credinta. O mai tinem asa 2-3 luni, cu serviciu, scoala, utilitati (apa, curent, gaz, etc); sanatate publica, Nu vom mai avea nici una dintre acestea dupa ce va trece termenul limita de schimbare a buletinului. Pe cei tineri ii tinteste primi, copii de 14 ani, adolescentii si tineretul vor trebui sa renunte la scola, liceu, facultate, iar varsnici vor avea ceva mai mult timp dar nu scapa. De ce spun ca o mai tinem tot asa 2-3 luni, nu doar buletinele sunt singura noastra problema, ci situatia tensionata din intreaga lume. Toti oameni simt nesiguranta si frica. Suntem speriati si ne este teama sa ridicam privirea cu cativa pasi inainte, daca se poate privim si inapoi. Ne „incurajam” uni pe alti sperand ca cineva va lua atitudine si ne ia si pe noi cu el. Suntem slabi nu am supravietui in afara societati nici o saptamana sfarsind lamentabil.

  Ceea ce trebuie noi sa facem este sa ne hotaram acum ori niciodata ce facem, ce cale alegem. Daca alegem sa credem in Ortodoxie atunci acum trebuie sa iti intaresti mintea si inima. Nu va dati seama ce frica va va cuprinde la momentul de cumpana. Putinul curaj pe care il aveti acum se poate risipi usor. Pentru a supravietui pana la sfarsit nu ai nevoie de un corp tanar, dezvoltat, echipamente… ci de o minte puternica, o minte ce nu va ceda de frica, panica, minciuni, inselari. Pentru a avea aceasta minte puternica nu trebuie sa avem multe cunostinte. Tot cea de ce avem nevoie este Dumnezeu. Capatati minte prin rugaciune, intaritiva inima prin rugaciune.
  Lumea va merge inainte cu sau fara voia noastra. Stati anonimi pe cat se poate. Si plecati cu primul Val.
  (sper ca nu par a fi penibil sau un disperat. dar acesta este adevarul. Am tot viitorul omenesc in fata, dar cu ce folos).

  Apreciază

 44. […] Staretul HARITON NEGREA retrage articolul anti cip de pe site-ul Manastirii Petru Voda, „In urma r… […]

  Apreciază

 45. jad said, on iulie 16, 2014 at 1:09 am

  http://www.apologeticum.ro/2014/07/documente-ce-atesta-reaua-credinta-a-monahului-filoteu-complice-cu-victor-roncea-fata-de-proslavirea-parintelui-calciu-la-7-ani-de-la-trecerea-la-domnul/

  admin
  9 iulie 2014 at 13:30

  corect.. a se vedea declaraia staretului, in care se dezice de Parintele Justin

  http://stiri.tvr.ro/un-monah-de-la-manastirea-petru-voda-din-neamt-a-fost-filmat-in-timp-ce-elogia-miscarea-legionara_46734.html

  hariton negrea
  s’a fixat ( monahul Teodot ) foarte mult pe Miscarea Legionara, si traiesc*(hariton ) cu impresia ca uneori amesteca lucrurile si la face pana la confuz .Lucrul acesta nu mai face cinste manastirii noastre si nici chiar Parintele Justin

  Apreciază

 46. […] Staretul HARITON NEGREA retrage articolul anti cip de pe site-ul Manastirii Petru Voda, „In urma r… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: