SACCSIV – blog ortodox

Papusarii revolutiei din Ucraina

Posted in Ucraina by saccsiv on februarie 24, 2014

   Iata ce putem citi in articolul Exposed: Ukrainian ‘Protesters’ Backed by Kony 2012-Style Scam:

In timp ce puneau mana pe arme, preluau clădiri guvernamentale si trageau in mass-media, protestatariilor ucrainieni -sprijiniti de SUA li se ofera legitimitate cu ajutorul unui videoclip stil Kony 2012 in care este elogiata originea demonstratiilor dar care este orchestrat din umbră de ONG-urile care au fost direct implicate în organizarea falselor „revolutii colorate” în trecut.

Videoclipul, intitulat ”sunt un ucrainean”, are deja peste 3 milioane de vizualizari. Acesta infatiseaza o femeie atrăgătoare susținând insistent că revolta din Ucraina este numai despre libertate si democratie.

Videoclipul este evident o propagandă emotională volubila si simplificata care pretinde  că „nu există decât un singur motiv” în spatele protestelor din Ucraina, o minciună crunta care ignoră factorii geopolitici din spatele revoltei, care se centreaza pe zona de război între Statele Unite, UE și Rusia.

Femeia ii incurajeaza pe cei ce vizualizeaza clipul sa „ne ajute numai spunand această poveste ….si doar trimitand mai departe acest film,” dand impresia naiva că aceasta criza este numai despre ucrainenii care doresc „libertate” si deci trecand pe lista neagra motivele reale din spatele revoltei instigata de catre vest, care se concentrează pe izolarea geopolitică a Rusiei.

Originea videoclipului nu este “la nivelul populatiei” cum este descris. Clipul a fost  produs de catre echipa din spatele documentarului “O soapta la un raget”(A Whisper to a Roar), un documentar despre “lupta pentru democratie” din intreaga lume, care a fost finantat de Prince Moulay Hicham din Morocco. “Inspiratia” din spatele documentarului a fost nimeni altul decât Larry Diamond,  membru al Consiliului de Relatii Externe.Consiliul pentru Relații Externe este considerat a fi ” grupul analitic cel mai influent in relatii externe” al Americii si are legături stranse cu Departamentul de Stat al SUA.

Diamond a mai lucrat indeaproape si cu Fondul Național pentru Democrație – National Endowment for Democracy (NED) si cu Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională -the U.S. Agency for International Development (USAID). Fondul Național pentru Democrație este considerat “bratul civil” al CIA si a fost profund implicat in nenumarate instigari la revolte, tentative de lovituri de stat si acte neo-coloniale de schimbare de regim de la crearea sa în 1983, inclusiv inventata „Revoluție portocalie” din 2004, care a adus la putere pe marioneta Americii Viktor Iușcenko în Ucraina.

Larry Diamond a mai avut si un rol esential in the Primavara Araba sub auspiciile NED, o serie de revolte asa zise civile care de fapt au fost organizate si conduse de unele dintre  cele mai puternice institutii occidentale de pe planeta.

Legatura lui Diamond cu clipul „Eu sunt un ucrainean” sugerează în mod clar că filmul este un efort brut de a convinge publicul că revolta din Ucraina este complet organică și nu este inițiată de către puterile occidentale, atunci când este fix opusul.

Clipul amintește de Kony 2012 scam,un clip video viral care a utilizat propaganda  și manipularea emoțională pentru a convinge milioane de oameni de necesitatea implicării militare americane din Africa. In  Huffington Post interview,creatorul video admite că el a fost în Ucraina „, sa pregateasca un film despre democrație”, înainte de inceperea protestelor.

Furnizand confirmarea ca acest video este doar o “cascadorie” a relatiilor publice, femeia din video a fost invitata sa apara la CNN pentru un interviu cu Anderson Cooper ce va fi difuzat in aceasta seara. Cooper si CNN au promovat farsa Kony 2012 pana cand unul dintre regizori a avut o cadere publica. Cooper a mai fost de asemenea implicat in promovarea  farsei Siria Danny pe care s-a bazat acest film pentru a împinge intervenția militară a SUA în Siria.

Cu evidente clare ca protestatarii au fost platiti printre acuzatii ca au fost inarmati de catre Statele Unite, povestea din spatele crizei Ukrainiene este mult mai complexa decat o simpla revolta civila impotriva coruptiei. Protestatarii pro-UE cauta in mod ciudat legaturi mai apropiate cu o Uniune Europeana recunoscuta pentru coruptia institutionalizata, coruptie care costa anual cat intregul PIB al Ucrainei.

Multi dintre activistii care au preluat cladirile guvernamentale din Kiev fac parte deasemenea din grupul Spilna Sprava, care este o organizatie sponsorizata si sprijinita de catre miliardarul globalist George Soros prin Open Society Institute.

Scena a fost pregatita pentru ca revolta din Ukraina sa devina violenta in Decembrie cand secretarul de stat adjunct pe Europa, Victoria Nuland a anuntat ca America va investi 5 miliarde cu scopul ca Ukraina sa obtina “o forma buna de guvernamant”. Adevarata natura a acelui guvern a fost descoperita la inceputul acestei luni cand a aparut o inregistrare a unei convorbiri telefonice dintre Nuland si ambasadorul SUA in Ucraina, Geoffrey Pyatt, in care conspirau sa aleaga viitorii conducatori marioneta ai Ukrainei, respectand juramantul lui John McCain de a neutraliza influenta Rusiei.

Milioane de oameni nu vor stii niciodata adevarul din spatele revoltei din Ukraina deoarece este cumva mult mai complex decat o fata atractiva care face declaratii volubile despre libertate si democratie intr-un video de 2 minute pe youtube. Asa lucreaza propaganda – cat mai simplu cu atat mai bine. Video de mai jos ne ofera o mai larga imagine referitoare la adevarata agenda din spatele crizei.

Comentariu saccsiv:

   In articolul I Am a Ukrainian: Can You Be Viral and Anonymous? se face referire si la Ben Moses.

Cititi va rog si:

VITALI KLITSCHKO este EVREU?

Video: “KONY 2012”. Parte a chestiunii NOM – fNOM? O analiza Vigilantcitizen

NULAND. Evreica Victoria Jane Nudelman … In 2012 ascundea implicarea Al Qaeda in atacul impotriva ambasadei SUA din Benghazi. Acum vine in colonia Romania “pentru a discuta despre consolidarea statului de drept”

 

41 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Iacoboaie Radu said, on februarie 24, 2014 at 11:16 pm

    Dacă Ucraina intră înapoi în sfera de influență a UE și va adera la UE, Rusia va deveni vecină cu UE. Este o mișcare strategică militară aș zice. În eventualitatea unui război mondial, profețit chiar, Rusia va deveni o țintă mai ușoară. Ceea ce nu a reușit Napoleon și nici Hitler, încearcă alții. Există o profeție că Rusia va fi cel mai tare distrusă. Dar această țară deja a cunoscut multe decenii de regim comunist și nenumărate atrocități. Istoria trebuie să se repete? Evreii sioniști care conduc francmasoneria își vor lua revanșa?

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 25, 2014 at 10:38 pm

      Iacoboaie Radu

      Referitor la acea intrebare. Habar n-am de acel ziar iar cu personajul propun sa nu fi prea apropiat.

      Apreciază

  2. Dextro said, on februarie 24, 2014 at 11:59 pm

    Le doresc numai bine vecinilor ucrainieni și le invidiez entuziasmul deși nu mă îndoiesc că se datorează naivității. Știm ce va urma: vânzarea resurselor și industriei profitabile către multinaționale și prin urmare înlocuirea oligarhilor locali cu entități străine impersonale, distrugerea producției interne care concurează vestul și transformarea țării într-o piață de desfacere pentru ”primii dintre egalii” Europei. 40 de miloane este o piață pentru care merită să vopsești o lovitură de stat în revoluție. Am mai văzut scenarii cu teroriști și lunetiști deghizați în soldați și acum 20 de ani. Aceleași metode le-au folosit și la revoluția din 1989. Nu mă îndoiesc că în Maidan au fost și ucrainieni bine intenționați, chiar majoritari, cum au fost și la București, dar mă îndoiesc că aceștia ar fi fost capabili să se organizeze, să reziste forțelor Berkut și chiar să contraatace.

    Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă la Washington, pe la jumătatea mandatului lui Obama, câteva mii de oameni ar fi atacat congresul, casa albă, ar fi lovit cu lanțuri, pietre și cocktailuri Molotov poliția americană pentru că, să presupunem, președintele ar fi refuzat să adere la uniunea Sud-Americană ? Cred că acel caz s-ar fi numit atac la democrație și ar fi fost prezentat de media mainstream ca act de terorism. De fapt, așa s-a și numit revolta de la Los Angeles, din 1992, când au reprimat violent manifestația antiguvernamentală. (25 morți și 572 răniți) Nu am văzut-o pe Victoria Nuland să împartă bomboane acelor oameni, cum face asăzi, la 10.000 km de casă, în Maidanul kievean. Nu am auzit ca miniștrii de externe ai țărilor vecine să se deplaseze la Washington pentru medierea conflictului între guvern și manifestanții. În definitiv și Yanukovici a fost ales democratic, la alegeri supravegheate internațional și necontestate de nimeni. Eu nu văd motivul pentru care nu judecăm lumea cu aceași măsura. De fapt, îl văd, este în mijlocul camerei și se numește televizor. Bine ar fi fost ca ucrainienii să schimbe regimul prin alegeri democratice și să-și impună voința politică prin forța majorității, nu printr-o lovitură de stat. Cei ce au preluat puterea în Ucraina astăzi nu sunt reprezentativi pentru voința întregii Ucraine ci pentru interesele atlantiste în Ucraina. Nu sunt convins că majoritatea își dorește aderarea la UE și cred că ceea ce s-a întâmplat acolo nu va duce decât la scindarea țării.

    Apreciază

    • nea Anderthal said, on februarie 25, 2014 at 10:47 am

      @dextero
      Un rus a sunat la radio Erevan si a intrebat „de ce nu a fost nici o lovitura de stat in SUA”?Raspunsul a fost:” Pentru ca in SUA nu exista ambasade americane”

      Apreciază

  3. mihai444 said, on februarie 25, 2014 at 12:36 am

    Anderson Cooper a declarat recent ca e gay.

    Apreciază

    • nea Anderthal said, on februarie 25, 2014 at 10:41 am

      @mihai444
      Anderson s-a „casatorit” cu „gheul” sau iubit deja

      Apreciază

  4. Stefan said, on februarie 25, 2014 at 12:57 am

    Stare de urgență în Mitropolia Kievului: Mitropolitul Vladimir a fost schimbat de catre patriarhul Moscovei Kiril , în loc fiind numit un ierarh moldovean ,mitropolitul de Cernauti si Bucovina Onufrie Berezovski.,vorbitor de limba romana. http://barikada.md/?p=725

    Apreciază

  5. viscu said, on februarie 25, 2014 at 7:17 am

    se intampla simultan in 3 puncte departate geografic Siria, Ucraina, Venezuela, scenariile sunt asemanatoare, Se creaza tot mai multe zone de conflict care sunt ajutate sa se permanentizeze si sa se raspandeasca.. Evenimentele se potrivesc cu descrierile din avertismentele ce le-am tot primit. Se pare ca este graba mare; sa vedem cand se va reconstrui templul de la Ierusalim.

    Apreciază

  6. adrian said, on februarie 25, 2014 at 8:24 am

    Sa recapitulam:

    Vestul isi face mendrele in Ucraina trimitind oameni la moarte pentru „democratie”. Stim deja ce inseamna „democratia” asta.

    De partea cealalta este maica Rusia cu imperatorul Putin. Stim si ce inseamna maica Rusia- fosta, vremelnic_ URSS.

    Practic, in calitate de roman crestin orthodox, nu pot sa sustin nici una din tabere. Privind de la distanta acest conflict, ma tot gindesc la teritoriile romanesti atribuite Ucrainei si incerc sa ghicesc cum ar fi mai bine pentru a le putea readuce acasa. Deocamdata, nu intrezaresc Solutia. Prin urmare, sa asteptam evolutia evenimentelor si sa speram ca armata romana nu va fi chiar in fundul gol daca va fi nevoie sa-si arate sabia.

    Apreciază

    • Dinu Marius said, on februarie 25, 2014 at 11:09 am

      sal le aduci la ce?la ue?la biometricele ce bat la usa?sa i le aduci lui ponta si lui cernea?lui basescu?lui isarescu?daca iesea ro din ue da..dar in contextul actual?

      Apreciază

      • adrian said, on februarie 25, 2014 at 1:57 pm

        Intii si intii sa ii aducem acasa cu mosie cu tot. Apoi vom vedea. UE nu este vesnica, nici URSS (bastionul pacii, printer altele) nu a fost. Ponta si Cernea nu sint nici ei vesnici, Bobonel si Becali sint dovada vie.

        Mai mult, cred ca acesti oameni din Maramures, Bucovina si Bugeac vor fi mult mai refractari la idei de cip si biometrice. Astfel, vom avea cu totii de cistigat.

        Apreciază

    • aha said, on februarie 25, 2014 at 8:59 pm

      @adrian. hai sa nu ne amagim cu armata romana. daca ar exista ceva mai jos decat in fundul gol…aia e armata romana. numai suflul avioanelor de la rusi si distruge armata romana. macar nu o mai aminti aici. ca si crestin ortodox, da, nici eu nu sustin nicio tabara. cred ca si la ucrainieni mai e o tabara…dar , normal, nimeni nu ii cere parerea.

      Apreciază

  7. nea Anderthal said, on februarie 25, 2014 at 10:45 am

    Situtia e grava acolo.De unde vor scoate 35 miliarde zilele urmatoare ca sa evite falimetul tarii?Cum poate intra in UE o tara cu asa probleme si cu o populatie asa de numeroasa?Cine crede minciunile astea?DIVIZAREA TARII,FARA CONFLICT ARMAT,AR FI SOLUTIA CEA MAI BUNA.Ganditi-va ca rusnacii nu pleca din Transnistria cu toate ca trebuiau s-o faca inca din ’99.

    Apreciază

  8. Mălin said, on februarie 25, 2014 at 10:56 am

    Parlamentul pro-occidental al Ucrainei a votat ca o prioritate abrogarea legii din iulie 2012 referitoare la dreptul minorităților de a învăța în propria limbă, adică a interzis, de fapt, limba română în şcoli.

    În perioada sovietică, în regiunea Cernăuţi funcţionau între o sută şi două sute de şcoli cu predare în limba română, numite „moldoveneşti”, care au rezistat peste un deceniu după proclamarea independenţei Ucrainei. În centrul oraşului Cernăuţi, funcţionează cel mai bun liceu din regiune, cu predare în limba română. Cele mai multe şcoli româneşti au fost desfiinţate începând din 2004 din ordinul premierului pro-occidental Iulia Timoşenko, căreia toate canalele media din România îi ridică azi osanale.

    Azi mai sunt aproape 80 de şcoli, unde predarea se face în limba română, excluzând câteva obiecte de studiu (istoria, geografia, pregătirea militară). An de an tot mai multe şcoli din localităţi pur româneşti, dacă nu au fost desfiinţate de autorităţile ucrainene, au fost supuse restructurărilor, introducându-se clase cu predarea în limba ucraineană. Aşa s-a ajuns ca la şcolile de nouă ani de la Horecea şi Roşa Stâncă de câţiva ani să predomine predarea în limba ucraineană. Vestita librărie literară românească din Cernăuţi, celebră înainte de război şi care a rezistat câţiva ani după declararea independenţei Ucrainei, a fost desfiinţată demult de autorităţile ucrainene. În decembrie 2012, printre deputaţii aleşi din partea Partidului Regiunilor al lui Ianukovici, s-a numărat şi profesorul Ion Popescu, liderul comunităţii româneşti din raionul Cernăuţi, în care minoritatea românească îşi punea mari speranţe.

    Mai există însă la Cernăuţi un bust al lui Mihai Eminescu şi un Consulat al României, care în zile de sărbători naţionale organizează manifestări culturale. Publicaţiile de limbă română Concordia, Arcaşul, Plai Românesc, Libertatea cuvântului şi Zorile Bucovinei care apar la Cernăuţi, fără nicio sponsorizare din România, au şi ele de acum un viitor incert. Prin abrogarea legii referitoare la dreptul minorităților de a învăța în propria limbă, pro-occidentalii ajunşi la putere la Kiev cu sprijinul aliaţilor României (UE şi al SUA) au demonstrat că promovează politici nedemocratice, radicale și în defavoarea minorităţilor naţionale.
    http://romanian.ruvr.ru/2014_02_25/Dominoul-crizei-din-Ucraina-Romania-8718/

    Apreciază

  9. nea Anderthal said, on februarie 25, 2014 at 10:57 am

    Nici in Basarabia(reSpublika Molotov) situatia nu-i prea buna.Fratii ortodocsi,rusi, le pregatesc „maldavanilor” o surpriza: federalizarea tarii.O sa-i vedeti pe „maldavani” in genunchi in fata Romaniei ptr. ajutor!

    Apreciază

    • ed said, on februarie 25, 2014 at 5:01 pm

      …”maldavanii” sunt tot romani!!!…si unde ai vrea sa ceara ajutor???…la chinezi???

      Apreciază

  10. vasilica said, on februarie 25, 2014 at 11:12 am

    Pe scaunul MItropoliei din Kiev a fost numit Mitropolitul Onufrie al Bucovinei

    http://www.dcnews.ro/2014/02/revolutie-biserica-din-ucraina-un-roman-mitropolit-al-kievului/

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  11. bi said, on februarie 25, 2014 at 11:25 am

    Sa asteptam acum si sa vedem reactia Rusiei, careia nu prea ii convine ca SUA+UE i-au suflat Ucraina de sub nas.

    Problema lor majora e ca sunt o natiune divizata, vestul e pro-UE, estul e pro-Russia…

    Apreciază

    • adrian said, on februarie 25, 2014 at 1:50 pm

      Deocamdata USA nu a suflat Ucraina de sub nasul rusilor. Ce vor face occidentalii cind se vor trezi cu un nou Euromaidan la Kiev peste citeva luni de zile, de data asta impotriva papusilor lor. 35 de miliarde ar fi necesare pentru evitarea falimentului. Sa spunem ca s-ar gasi desi UE chitaie de bani deja. Dar cele 35 de miliarde nu ar imbunatati nicicum viata de zi cu zi a haholilor. Ce ar putea urma? O noua tevatura publica urmata de un „in genunchi ma-ntorc la tine”?

      Apreciază

  12. nea Anderthal said, on februarie 25, 2014 at 11:31 am

    Eu urmaresc de mult timp si opozitia de peste Ocean si am observat ca este foarte divizata si sub controlul „lor” dupa cum urmeaza:1)unii cred in existenta OZN;urilor(gen D.Icke sau Art Bell show,etc)
    2)altii unt atei convinsi si blameaza Vaticanul ptr. tot raul
    3)altii se apropie de adevar dar nefiind ortodocsi se ratacesc la final(gen Texe Marrs)
    4)o slaba/invizibila rezistenta ADEVARATA ortodoxa exista dar nu este cunoascuta de multi.Ma refer la urmasii pr. Serfim Rose si citiva.turma ortodoxa e preocupata de $

    Apreciază

  13. deveghepatriei said, on februarie 25, 2014 at 7:37 pm

    Acesta este adevarul despre ce se intampla la ora actuala in Ucraina: Bucuresti 2008.

    http://deveghepatriei.wordpress.com/2014/02/25/nu-uita-ce-ai-promis-la-bucuresti-anul-2008-teritoriile-romanesti-intra-sub-administratia-romaniei-ne-vrei-sau-nu-ca-aliati/

    Apreciază

  14. zamolxes1988 said, on februarie 26, 2014 at 12:33 pm

    Nimeni nu stie nimic, toti isi dau cu presupusul. Nimeni nu va intelege vreodata cursul istoriei…
    Toate adevarurile ne-au fost ascunse de secole. Culmea face ca „unsii lui Dumnezeu” sunt tot cei care si-au asuprit popoarele, milenii la rand, asa ca…despre ce vorbim aici?
    Chestia cu Romania sta in felul urmator: daca il asculti pe Banciu (sustinator al lui Basescu) inseamna ca esti impotriva lui Voiculescu, Ponta etc. iar daca il urmaresti pe Badea (copilul de suflet al lui Voiculescu) inseamna ca trebuie sa-l urasti pe Basescu si compania. Asa stau treburile in toata lumea, caci altfel cum ar mai profita de pe urma „prostimii”. Nu vedeti cate nenorociri se intampla in fiecare zi?
    Lumea moare de foame, iar altii intorc banii cu lopata. Aceasta „dreptate” exista de cand lumea…
    De ce se ne mai mire lispa banilor, asa-zisa „criza financiara” si cate si mai cate?
    Este evident ca in spatele acestor „papusi politice” stau oameni bine sus-pusi care conduc soarta acestei lumi. Nimeni nu stie exact: pot fi jidanii americani, sau rusii, sau chinezii, cert este ca noi ne certam, ne luptam in fiecare zi sa supravietuim iar altii „ne rad in nas”

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 26, 2014 at 1:04 pm

      zamolxes1988

      Eu cred ca e o conspiratie a eschimosilor, cocotati in varful piramidei dupa ce au inlaturat de la putere triburile bantu in celebra batalie de pe continentul Mu.

      Apreciază

      • aha said, on februarie 26, 2014 at 1:20 pm

        tare asta frate Vasile:)) poate trebuia sa te referi la daci….ca dupa nume sigur crede ca zamolxe e nu stiu ce sfant:))

        Apreciază

  15. […] Papusarii revolutiei din Ucraina […]

    Apreciază

  16. […] Papusarii revolutiei din Ucraina […]

    Apreciază

  17. […] Papusarii revolutiei din Ucraina […]

    Apreciază

  18. Despre Ucraina | SACCSIV - blog ortodox said, on februarie 12, 2022 at 4:16 pm

    […] Papusarii revolutiei din Ucraina […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.