SACCSIV – blog ortodox

REACTIE HOTNEWS la o saptamana dupa mesajul ANTI CIP al Staretului HARITON NEGREA: internetul si gazele de sist

Posted in CIPURI, GAZ DE SIST, STARETUL HARITON NEGREA by saccsiv on februarie 19, 2014

Dupa cum stiti:

IN SFARSIT … Staretul Hariton Negrea: CINE PRIMESTE ACTELE ELECTRONICE SE LEAPADA DE HRISTOS

La o saptamana apare si o reactie pe hotnews, Parintele Hariton Negru, staretul manastirii Petru-Voda, prediica postata pe site-ul manastirii: A intra pe internet cere acest mic obol satanei, a scrie numarul numelui fiarei, este o sfidare a sfinteniei sufletului crestin:

„Pacatul se raporteaza la doua puteri sufletesti: puterea libertatii vointei si puterea intelegatoare sau cuvantatoare, sau de cunoastere, prin urmare pacatul fara voie si fara stiinta e tot pacat, chiar daca e canonisit mai usor, si lesne de iertat la Dumnezeu. Diferenta dintre actele respective este doar gradul de consimtire a omului cu satana. De pilda, un grad mai mic este a intra pe internet, a scrie: www. care intr-o anume numerologie inseamna 666, si a face acest compromis pentru a cunoaste un lucru sau altul, sau pentru inlesnirea comunicarii. Gestul pare insignifiant, dar el e facut de toti oamenii care intra pe internet. Nu este oare un gest potrivnic sfintei cruci, pe care credinciosul o face inaintea oricarui lucru bun, sau inainte de intrarea in sfanta biserica? A intra pe internet cere acest mic obol satanei, a scrie numarul numelui fiarei, spre a intra in capistea virtuala a ei. Acest compromis pus ca obligatie sociala este o sfidare a sfinteniei sufletului crestin, si totusi, avand credinta ca harul lui Dumnezeu il va feri de intepatura scorpiei si de veninul aspidei, crestinul nu considera ca savarseste o impietate tiparind numarul de intrare pe internet, si nici nu i se socoteste lepadare, de ce? – pentru ca nu se identifica pe sine cu acel numar”, pe site-ul manastirii intr-o postare in care este abordata din nou problema pasapoartelor biometrice si „lepadarea de Hristos”.
Manastirea Petru Voda, ctitorita de parintele Justin Parvu, este vocea cea mai reprezentativa pentru ortodocsii traditionalisti romani, care se declara antiecumenisti si se afla in prima linie a miscarii impotriva pasapoartelor biometrice considerand ca este vorba de acceptarea numarului Fiarei, 666, „o lepadare de Hristos” si un prim pas catre controlul total al persoanelor.


Manastirea s-a implicat masiv in dezbaterile legate de pasapoartele biometrice. Monahul Filotheu Balan, prezentat drept purtator de cuvint al staretului de la acea vreme Justin Pirvu (unul dintre cei mai influenti monahi ortodocsi, decedat in 2013), a participat la o dezbatere in Parlament pe aceasta tema si a avut in permanenta pozitii extrem de dure la adresa influentei occidentale in Romania (vezi aici video). Insusi Justin Pirvu a respins pasapoartele biometrice si gazele de sist in iesiri publice, iar informatii din zona bisericii arata ca Filotheu Balan a avut o influenta semnificativa asupa lui Justin Pirvu in ultimii ani ani de viata ai acestuia.
Importanta manastirii Petru-Voda este cu atat mai mare in spatiul ortodoxiei, foarte multe manastiri din tara fiind ctitorite de catre calugari plecati de la aceasta manastire sau de catre fii duhovnicesti ai parintele Justin Parvu, fost detinut politic, considerat un sfant de multi calugari, preoti si enoriasi.
Anti gaze de sist
Conflictul dintre satenii din Pungesti si Chevron e reflectarea unui conflict vechi si dur in chiar inima bisericii ortodoxe. O confruntare intre pro-occidentali (reprezentati de Patriarhul Daniel) si traditionalistii care controleaza mare parte din bisericile si manastirile ce apartin de Mitropolia Moldovei si Bucovinei, institutie condusa de Inalt Preasfintitul Teofan. Un conflict despre care Mirela Corlatan scria inca din 2012.
Implicarea fatisa a preotilor moldoveni in protestele anti-Chevron nu a intimpinat pina acum nici o rezistenta din partea liderilor centrali sau locali ai Bisericii Ortodoxe Romane. Daca in privinta Patriarhiei exista semnale ca ia in calcul convocarea Sfintului Sinod pentru a curma elanul anti-gaze de sist al preotilor, Mitropolia Moldovei si Bucovinei nu a facut nici un gest de delimitare fata de preotii protestatari. Mai mult: a emis citeva semnale mai degraba incurajatoare pentru acestia.
Citeste si: Ce-i mana pe preotii moldoveni in lupta anti-gaze de sist? O poveste mai complicata despre conflictele interne din biserica si rezistenta la schimbare

   Comentariu saccsiv:

Zic ei:

“iar informatii din zona bisericii arata ca Filotheu Balan a avut o influenta semnificativa asupa lui Justin Pirvu in ultimii ani ani de viata ai acestuia.”
   Adica marele duhovnic nu stia ce-i cu sfintia sa pe acest pamant si trebuia monahul Filotheu sa-i explice. O mizerie despre care am mai scris:

VORBA DE INTRUSI: Parintele JUSTIN PARVU A FOST SENIL. Ce urmareste SISTEMUL prin vorba asta?

In rest cam ce ar vrea articolul? Pai alege din mesaj pasajul cu internetul, pentru a “demonstra” ca traditionalistii sunt oameni ai grotei, deci iata cine se opune exploatarii prin fracturare hidraulica, adica progresului si bunastarii romanilor.

De ce o asa reactie dupa o saptamana? E intamplator ca apare acum, cand se ataca furibund Ortodoxia cu ocazia fugii tinerei Iulia Ionescu?

 

34 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ozana said, on februarie 19, 2014 at 10:58 am

    Ieri am fost la Primaria de care apartin pentru a-mi plati darile catre stat.Aici….stupoare ! Se discuta despre ce credeti ? Tocmai despre faptul ca din 2015 toti posesorii de fintini vor plati o taxa pentru apa consumata. M-am enervat atit de tare incit nu am mai stat sa pun intrebari suplimentare pentru a ma edifica pe deplin. Apa din fintinile acestui sat nu este potabila-verdictul Garzii de Mediu care a colectat probele .Oamenii isi omoara rinichii si nu numai cu apa otravita dar fonduri pentru racordare la reteaua de apa potabila nu se gasesc.Vom plati in schimb biruri pentru otrava din fintini. Pe cind biruri pentru aerul pe care-l inspiram? IN-CRE-DI-BIL !

    Apreciază

    • bi said, on februarie 19, 2014 at 12:48 pm

      Hmmm… aici e cu 2 taisuri… daca sunt la masa si catolici sau protestanti, se poate spune rugaciunea impreuna cu ei?

      Apreciază

  2. Pitt said, on februarie 19, 2014 at 12:39 pm

    nu e neaparat sa scrii www in fatza numelui domeniului web (sitului) pentru a-l putea accesa

    Apreciază

    • studentperole said, on februarie 19, 2014 at 2:32 pm

      Inainte era obligatorie, acum se scrie automat www de catre browser (e ca si cand ai accepta automat 666)

      Apreciază

      • bi said, on februarie 19, 2014 at 3:42 pm

        Se „scrie” automat doar la siteurile care fac o redirectare automata, uite la site-ul asta de exemplu nu scrie.

        Apreciază

      • bi said, on februarie 19, 2014 at 3:46 pm

        site-ul asta adica saccsiv.wordpress.com (si cam la toate blogurile de pe wordpress). La apologeticum in schimb daca scrii http://apologeticum.ro/ de redirectioneaza la http://www.apologeticum.ro/

        Apreciază

  3. Pitt said, on februarie 19, 2014 at 2:32 pm

    ideea de baza e ca e clar ca sionistii cu francmasoneria si toata gashca satanista nu mai au rabdare si vor instaurarea noii dictaturi mondiale

    Apreciază

  4. studentperole said, on februarie 19, 2014 at 2:33 pm

    Reblogged this on Studentperole’s Blog.

    Apreciază

  5. cosminmatiu said, on februarie 19, 2014 at 2:36 pm

    Citind comentariile de pe site-ul respectiv ma mir ca sfarsitul lumii nu a venit inca.

    Apreciază

  6. Cosmin S. said, on februarie 19, 2014 at 2:54 pm

    ozana

    Toata Romania sta pe o panza freatica cu o apa extraordinar de buna si curata, in schimb oamenii sunt nevoiti sa bea apa din fantani de mica adancime cu apa calcaroasa si nitrati.

    Daca s-ar face foraje de apa de adancime in jurul a 50-60 de m in fiecare localitate din Romania, toata populatia Romaniei ar beneficia de apa potabila de cea mai buna calitate si aproape gratis.

    Chiar Bucurestiul sta pe o panza freatica de foarte buna calitate, dar apa-nova livreaza apa clorinata din Dambovita in loc sa realizeze captari de mare adancime pentru populatie sau macar puturi de cartier pentru nevoile de apa potabila ale populatiei.
    In schimb, apa din captarile de adancime din Ilfov, se vinde imbuteliata ca apa de izvor. Cautati etichetele de pe bidoanele de 10 L.

    Companiile de petrol si gaze au acces la apa noastra din panza freatica de mare adancime, fara restrictii. Astfel, in Bacesti, jud. vaslui, compania subcontractata de SRL-ul chevron, a forat 3 puturi de apa pentru lucrarile de foraj. De asemenea in jud Prahova, com, Cioranii de jos, OMV-Petrom a forat 3 puturi de adancime pentru nevoile sondei plantate acolo.

    Iata ca pentru risipa si otravire se gasesc resurse pentru a fora niste puturi de apa, dar pentru nevoile populatiei nu….

    Vor sa puna impozit pe apa din fantana, iar corporatiile extractive folosesc apa la discretie si gratuit si o mai si otravesc.
    In Germania exista demult o astfel de lege care te obliga sa platesti impozit pe apa din fantana. La fel si in unele state din SUA.

    Mai urmeaza sa ne puna impozit si pe apa de ploaie pentu persoanele fizice. Si mai apoi sa ne interzica cu desavarsire sa mai colectam apa de ploaie. S-a intamplat in Bolivia.

    Acum suntem in etapa in care sub pretextul exploatarii gazelor de sist, vor otravi apele de mare si mica adancime precum pe cele de suprafata.
    Cand va fi criza de apa, tot ce va fi necontaminat va fi drastic restrictionat.

    Ce usor le va fi atunci sa ne impuna cipuri cand accesul la apa, alimente si medicamente va fi conditionat de primirea acestor cipuri.

    Apreciază

  7. bi said, on februarie 19, 2014 at 3:21 pm

    Inca o chestie, fiecare ‘w’ corespunde intr-adevar unui 6 ebraic, dar diferenta e ca scrierea ebraica nu folosea sistemul zecimal (in care cifra este inmultita cu 10 la puterea pozitiei cifrei), introdus mult mai tarziu, ci calcula numarul unui cuvant adunand numerele literelor, indiferent de pozitia lor. Prin urmare, in ebraica www = w + w + w = 18. www = sasesute sasezeci si sase numai daca am scrie in sistemul zecimal cu ‘cifre’ ebraice.

    La fel si greaca, in Noul Testament (scris in greaca) 666 nu este scris ca ϛϛϛ (6 + 6 + 6 = 18) ci ca χξϛ (600 + 60 + 6). Uneori este scris in cuvinte (in unele manuscrise), adica ἑξακόσιοι ἑξήκοντα ἕξ (sasesute + sasezeci + sase).

    In latina, 666 nu era scris ca VI VI VI (6 latin de 3 ori), ci ca DCLXVI (D = 500, C = 100, L = 50, X = 10, V = 5, I = 1).

    Deci 3 cifre de 6 alaturate dau numarul fiarei numai in sistemul zecimal, importat de europeni de la arabi/indieni. In numerologia ebraica, greaca si latina dau altceva.

    Ca tot pomenea cineva acum cateva zile de sistemul binar al calculatorului, calculatorul lucreaza intern numai in baza 2, care are numai 0 si 1, iar in baza 2 numarul 666 se scrie 1010011010. Din cauza ca numerele in baza 2 sunt greu de citit pentru un om, calculatorul le afiseaza fie in baza 10, fie in baza 16. In baza 16, 666 se scrie 29A (de obicei prefixat cu 0x sau postfixat cu h, pentru a nu se confunda cu baza 10, deci 0x29A sau 29Ah).

    Oricum, trebuie remarcat faptul ca suntem inconjurati peste tot, din ce in ce mai mult, de grupuri de cate 3 de 6, chiar daca suma lor nu da tot timpul 666…

    Apreciază

    • bi said, on februarie 19, 2014 at 3:24 pm

      Evident, Apocalipsa este o profetie dumnezeiasca, iar Profetul stia ca in vremea sfarsitului lumea va folosi un sistem numeric zecimal, in care numarul fiarei va fi scris ca 3 de 6 (ceva ce nu era adevarat in vremea scrierii cartii). Poate de aici si expresia „cine are intelepciune”…

      Tot aici trebuie sa observam ca numarul numelui lui Iisus Hristos se scrie 888 (nu am calculat, doar am auzit). Sa mai observam si ca se spune ca 6 este cifra omului, om care in ultima vreme vrea sa ii ia locul lui Dumnezeu.

      Etc…

      Apreciază

  8. Crenguta-Lucica said, on februarie 19, 2014 at 3:40 pm

    Mitropolitul Teofan să facă bine să-şi spele păcatele şi să ia atitudine împotriva cipurilor, a gazelor DE ŞIST, a minciunii, a conducerii eterice şi a tuturor ereziilor!
    Are multe de spălat… şi maşina lui de spălat nu are încă apă. SĂ AIBĂ, în Numele DOM;NULUI !!!
    Stăm cu ochii pe el. MARE ATENŢIE!!!

    Apreciază

  9. Crenguta-Lucica said, on februarie 19, 2014 at 3:41 pm

    împotriva conducerii eretice

    Apreciază

  10. Mariuca said, on februarie 19, 2014 at 4:20 pm

    Crenguta-Lucica , cand fereasca Dumnezeu o sa ajunga patriarh Mitrop. Teofan o sa plangeti dupa Daniel. Omul rau e cu desavarsire rau cand se preface ca e bun.

    Apreciază

    • bi said, on februarie 19, 2014 at 7:44 pm

      Mariuca, de unce-l cunosti tu asa de bine pe IPS Teofan de spui asemenea lucruri despre el?

      Apreciază

    • Florin said, on februarie 19, 2014 at 11:43 pm

      Pacatuiesti inaintea lui Dumnezeu pt. aceasta judecata! Macar de am avea pe toti ierarhii ca IPS Teofan. O cunostinta de-a mea a fost soferul lui si spunea ca este un adevarat calugar!

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on februarie 20, 2014 at 8:27 am

        de asta se afisa cu ala cu coarne in stanga in 2012…
        poate ne spuneti tot voi ce fel acte are „ps” Teofan
        biometrice sau …?
        pentru a merge in america ia trebuit un pasaport ,
        vad ca se minte cu nerusinare si lupii in piei de oaie ca acest teofan isi arata cam rar coltii …probabil ca sa nu se sperie turma si sa o ia la fuga
        Of DOAMNE
        „mai marii BISERICII sunt vanduti si pastorii cei mici vor strange turma „

        Apreciază

  11. JOHN said, on februarie 19, 2014 at 8:12 pm

    APOCALIPSA VIKINGĂ: Potrivit mitologiei nordice, sfârşitul lumii are loc pe 22 februarie
    Se pare că aceste evenimente care precedă Apocalipsa Vikingilor au început deja, după ce lupul Fennir, fiul lui Loki, a evadat din închisoare, iar şarpele gigant Migard a ieşit din ocean. De asemenea, Ragnorak este descrisă în proza Edda din secolul al 13-lea, scrisă de Snorri Sturluson. Vikingii cred că Ragnarok are loc după trei ierni îngheţate şi fără nicio vară între ele.
    http://www.mediafax.ro/stiinta-sanatate/apocalipsa-vikinga-potrivit-mitologiei-nordice-sfarsitul-lumii-are-loc-pe-22-februarie-12116656

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 19, 2014 at 8:21 pm

      JOHN

      Ce-ti veni frate cu „apocalipsa” asta?

      Apreciază

      • JOHN said, on februarie 19, 2014 at 8:44 pm

        Mie nimica,vad ca astora de la agentiile de presa oficiale.Fiind o zi de 22.02 ma gandesc ca pt masoni o fi avand vre-o conotatie…

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 19, 2014 at 8:46 pm

        JOHN

        Am inteles.

        Apreciază

  12. Dan said, on februarie 19, 2014 at 9:00 pm

    JOHN
    Frate,in Norvegia nu am gasit nimic despre asta in ziarele de mare tiraj .
    Nici pe la stiri nu am auzit nimic.
    Iar despre ce scrie Mediafax despre ce se intimpla prin peninsula Scandinava,sint cam satul.
    Eu ma intreb: da’ apocalipsa prostilor, cind o veni?????
    Dar a tradatorilor de neam si de tara?
    Pe prima o astept si eu,sa ma vad murind prost ,da nu eretic.

    Doamne Ajuta!

    Apreciază

  13. bi said, on februarie 19, 2014 at 10:22 pm

    Cuvantul Apocalipsa inseamna „descoperire”, „revelare”, nu distrugere, cataclism, etc, asta e doar un sens modern oarecum distorsionat. In traducerea in engleza a Bibliei, cartea Apocalispei se numeste „Revelation”.

    Daca traduci „revelatie” in greaca, da „apocalipsa”.

    http://translate.google.com/#en/el/revelation
    http://translate.google.com/#ro/el/revelatie

    Apreciază

  14. Iacoboaie Radu said, on februarie 20, 2014 at 12:50 am

    Este transparent în reacția site-ului Hotnews elogiul adus celor pro-occidentali și mai observăm critica adusă ierarhiei din Mitropolia Moldovei și Bucovinei.
    Într-o carte de Istorie a BOR, am găsit recent faptul că, în perioada 7-20 februarie 1991, Patriarhul Daniel (pe atunci Mitropolitul Moldovei și Bucovinei) a mers la Canberra în Australia. Nu a fost în vacanță. Nu. Ci în fruntea unei delegații care a reprezentat România la cea de-a șaptea Adunare Generală a CMB (Consiliul Mondial al Bisericilor). Presupun că atunci s-a produs racolarea sa de către secta francmasonică.
    Am spus acestea pentru că Patriarhul Daniel este chiar văzut de Hotnews ca fiind pro-occidental. Mă tem că a fi occidental astăzi înseamnă mai mult a fi foarte bine informat (în acord cu corectitudinea politică), antireligios, ateu sau liber cugetător, numai creștin nu… Creștinii sunt văzuți ca fiind analfabeți, habotnici și fundamentaliști… Mâine poimâine ne vor numi fasciști, teroriști, ,,uneltitori împotriva ordinii sociale” (art. 209 din Constituția comunistă a RSR).
    Vedeți și revizuirea Constituției României, care ni se pregătește. În proiectul său în stil cât mai pro-european, nu amintește absolut nimic despre creștinism și Dumnezeu. Va împiedica luările de poziție ale creștinilor și orice protest public pe motiv de ,,învrăjbire religioasă”. Prin formulări vagi și subtile, va permite căsătoriile dintre homosexuali etc. Ascultați cu atenție tot ce ne spune Mihai Silviu Chirilă încă din anul trecut într-o conferință la Bârlad.

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 20, 2014 at 4:24 am

      Iacoboaie Radu

      De obicei racolarea se face in timpul studiilor.

      Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on februarie 20, 2014 at 8:57 pm

        De acord. Racolarea efectivă se face de regulă în timpul studiilor. Dar ea începe înainte, prin oferirea unor facilități deosebit de atractive. Totul pare atât de frumos la început. O studentă care a primit o bursă a masonului George Soros a fost aproape obligată să scrie o lucrare falsă despre ereticul Origene… Exemple pot fi găsite în număr mare, dar câți sunt dispuși să le prezinte? Se tem de eventuale consecințe nefaste.

        Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.