SACCSIV – blog ortodox

ARESTUL LA DOMICILIU al olimpicei IULIA IONESCU si profesoarele new age …

Posted in IULIA IONESCU, PARINTELE IOAN DE LA RARAU by saccsiv on februarie 18, 2014

Iar Iisus a zis: Lăsaţi copiii şi nu-i opriţi să vină la Mine, că a unora ca aceştia este împărăţia cerurilor. Matei 19,14

Vizionati va rog:

http://accesdirect.a1.ro/special/Mama-Iuliei-Ionescu-Niciodat-nu-mi-a-zis-c-vrea-s_16055.html

Adica acasa – scoala – acasa – concursuri. Apoi din nou acasa – scoala – acasa – concursuri. Locuri unde nu mergea niciodata neinsotita sau fara sa dea raportul cand ajungea la destinatie. Din cand in cand traseul includea biserica, mall-ul, parcul, teatrul. Unde de asemenea nu mergea niciodata neinsotita.

Si era bine hranita …

 

Iata si ce ne spune preotul Eugen Tanasescu ca i-ar fi zis duhovnicul fetei despre fata:

“Duhovnicul a anunţat familia despre ideile Iuliei, mai ales despre intenţia ei de a pleca de acasă la mănăstire. Părintele Visarion spune că a discutat cu persoanele implicate în creşterea copilei: mama şi bunica. Părinţii Iuliei sunt despărţiţi, iar tatăl nu este prezent în viaţa fetei sale.
Auzind ce îi trece copilei prin cap, mama a luat decizia de a o duce la psiholog şi la psihiatru. Verdictul specialiştilor, după consult, a fost de natură a calma spiritele: „Iulia este bine“.”

   Iata si ce aflam din articolul EXCLUSIV. Reprezentant al mânăstirii Sihăstria Rarău despre cazul Iulia Ionescu: „Fata a fost adusă de o măicuţă şi de un călugăr la spovedit”:

„Normal că a ajuns acolo. Slavă lui Dumnezeu că a ajuns acolo, pentru că putea să o ia pe alte căi greşite. Fata asta nu este, totuşi, labilă psihic. Are o gândire mult mai sănătoasă decât a multora. Probleme există la nivel de familie, de şcoală. Este o întreagă ecuaţie în care fiecare îşi are partea lui de vină. În şcoală preoţii nu mai intră, nu mai stau de vorbă cu copiii, nu îi mai mărturisesc că acasă sunt probleme, probleme grele. Aşa cum ştiţi familia este dezbinată, tatăl este într-o parte, mama în altă parte. Sunt profesori care fac fel şi fel de pregătiri strigătoare la cer cu copiii. De multe ori, sunt profesori care primesc bani de la unii părinţi să ridice anumiţi copii cu note şi nu pot din cauza acestor copii lăsaţi de la Dumnezeu cu multe capacităţi. Plus, sunt profesoare care merg la radiestezie şi fac experimente pe copii”, mai spune Ioan Lucian, unul dintre reprezentanţii Sihăstriei Rarău.

   Iar in articolul FOTO VIDEO Pe urmele Iuliei la Sihăstria Rarăului. Ce a făcut fugara o zi şi o noapte printre călugării din munţi gasim:
Mesajul către lume al sihaştrilor

La fostul schit din vârful muntelui Rarău vieţuiesc în jur de 20 călugări. Unii vin, alţii pleacă la alte locaşuri de cult sau la studii. Deşi situată în vârf de munte, Sihăstria Rarăului este conectată la realitate. Pe contul de Facebook al mănăstirii, călugării au postat o scurtă relatare a celor întâmplate. Fără să dea nume, monahii au vorbit despre venirea Iuliei Ionescu la mănăstire şi despre cauza care ar fi determinat-o să-şi ia lumea în cap.

„În pragul serii venind un oaspete trimis de Dumnezeu şi însoţit de o maică şi un călugăr căutînd Mântuirea! Nu îl poţi trimite la o altă Mânăstire fie şi de maici, aşa că dvs (…) încercaţi să aruncaţi vina pe Arhimandritul Ioan, care este Duhovnicul miilor de oameni care sunt trăitori, nu mai vorbim de alţii care fac parte din alte culte şi tot urcă pînă în vîrful Rarăului să vadă şi ei şi să audă ce se întîmpla pe acel Colţ de Rai al Rarăului! Dacă chiar vă preocupa starea acelei fete, mergeţi şi va interesaţi la şcoală, în familie, de unde au început problemele…

De ce profesoara X merge la radiestezie? De ce profesoara cutare merge la reiki şi alte minunăţii drăceşti… aceştia experimentează pe copii din şcoli, pe copiii dvs… iar problemele din familie vin şi pun capac, şi inima omului este aceea care trece prin traume din cauza informaţiilor primite, trăite, gândirea la ce va să fie mai tîrziu se trezeşte la realitate, anticiparea unui viitor mai puţin bun aduce în mintea celui pe care Dumnezeu îl luminează, apar întrebările de sine, ce va fi cu sufletul unde se va sălăşlui după moarte, centrul acestui univers este în inima noastră, tot ce gândim ajunge să îl trecem prin inima carnală şi în noi se dezlănţuie întreaga Creaţie a lui Dumnezeu, apar schimbări extraordinare! Nu noi mai gândim, ci însuşi Hristos Iisus este cel care ne va conduce spre Mântuirea Sufletului, dar şi spre sănătatea Trupului! Amin!

Doamne! Dumnezeule cel Adevărat revarsă în inimile oamenilor o picătură din Darul tau cel cunoscător şi înţelepţitor, asupra celor care nu înţeleg, luminează-i pe neştiutorii care interpretează după placul lor! Pune-le tu în minte cele de folos şi îi intoarce către Sfânta Soborniceasca Biserică prin darul Sfântului Duh luminează-i ,Tu, Dumnezeule cel Atotputernic şi atot Stăpânitor!!! Amin!“, scriu monahii din Sihăstria Rarăului.

Comentariu saccsiv:

   SISTEMUL foloseste la maxim fuga fetei pentru a ataca furibund Ortodoxia si foarte probabil c-o va folosi si pentru declansarea unei prigoane:

A inceput … DOSAR PENAL pentru lipsire de libertate. Parintele IOAN DE LA RARAU, unde a ajuns IULIA IONESCU, neaga varianta din ziarul ADEVARUL

FURIBUND ATAC ANTI ORTODOX cu ocazia fugii de acasa a fetei de 15 ani IULIA IONESCU. Prin gasirea ei s-a incheiat povestea sau a fost doar introducerea?

Cred insa ca bunul Dumnezeu va face cumva ca tocmai masinatiunea lor sa trezeasca pe cat mai multi.

55 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. cosminmatiu said, on februarie 18, 2014 at 4:32 pm

    Daca nu gresesc Pr Justin a spun ca mai sunt 12 luni si vine urgia cu 5 zile inainte de moarte respectiv 16 iunie 2013 – 5 zile = 11 iunie 2013. Vedem ce se va intampla pana in 11 iunie 2014.

    Apreciază

  2. lastunnegru said, on februarie 18, 2014 at 4:45 pm

    DE FAPT CE VREA MASSMEDIA, ASUR SI DUSMANI ORTODOXIEI ? EI DE FAPT VOR MODELUL AMERICAN IN SCOLILE ROMANESTI.

    Modern American School system & American education destroyed children.
    Sistemul scolar modern american si educatia americana-distrugerea copiilor.

    Duceti-va voi copii la psiholog ca astea vor fi efectele asupra copiilor cand vor lua medicamente prescrise de ei:sinucideri, crime, etc.

    Eu nu vreau o natiune de ganditori ,
    Vreau o natiune de muncitori.

    John D. Rockefeller.

    Daca Iulia e desteapta si facea rele sau trecea de partea SISTEMULUI totul e ok, dar daca Iulia e desteapta si vrea sa isi dedice viata pentru Domnul Hristos atunci e problema mare pentru sistem, masmedia, antihrist si slugile sale. Le e frica ca nu cumva modelul Iulia sa fie urmat si de alti adolescenti de acea URLA, MINT si HULESC ca nu cumva sa se urmeze exemplul Iuliei de niciun adolescent crestin ortodox Altfel propaganda lor de la TV din reviste ar fi in zadar.

    Apreciază

    • John of România said, on februarie 18, 2014 at 7:54 pm

      Dar ce faci daca inteligenta e mostenita, si nu se modifica substantial de la parinti la copii?
      Studiile „Politic incorecte” asta arata.

      Apreciază

    • John of România said, on februarie 18, 2014 at 7:55 pm

      Prin urmare u conteaza cati bani cheltuisti pentru a educa pe cineva cu IQ mic pentru ca el oricum nu va ajunge niciodata inteligent.

      Apreciază

      • cosminmatiu said, on februarie 18, 2014 at 8:24 pm

        Asa si este. Si eu am incercat cand am intrat la facultate sa ajung olimpicii nationali si internationali la fizica dar nici o sansa. Cati talanti ai primit de la Dumnezeu din punct de vedere al inteligentei atatia ai si nu ii poti inmulti sau depasi pe altul care a primit mai multi. Cu credinta in schimb e altceva caci probabil aproape toti marii oameni de stiinta sunt in iad.

        Apreciază

      • Alexandru(Fulger) said, on februarie 18, 2014 at 10:40 pm

        cosminmantiu

        În fata lui Dumnezeu, geniul e văr primar cu idiotul. Petre Tutea.

        Apreciază

      • Klontz said, on februarie 18, 2014 at 11:10 pm

        Poti fi intligent, daca nu muncesti, degeaba. Iar altul care nu e sclipitor dar studiaza, munceste, citeste, persevereaza, poate avea rezultate foarte frumoase.
        In viata de zi cu zi prea putin ne intalnim cu genii tip Einstein, care sa revolutioneze nu stiu ce stiinta, de obicei este nevoie de tipul mediu de inteligenta, care sa fie un bun profesor, un bun inginer, un bun functionar si asa mai departe. Nu fac un elogiu mediocritatii, spun doar ca educatia si munca individuala conteaza foarte mult.

        Apreciază

    • luigi said, on februarie 21, 2014 at 3:45 pm

      China’s Web Junkies – Internet Addiction Documentary – Op-Docs – The New York Times

      Apreciază

  3. lastunnegru said, on februarie 18, 2014 at 5:18 pm

    Digi 24: Psiholog: Elevii ajung la cabinet din cauza orelor de religie

    Mama băiatului de 9 ani a decis să nu îşi mai lase copilul la orele de religie pentru că fiul ei îi povestise ce află la cursuri.

    „S-au abordat probleme de avort, de păcate, de bântuire, de focul iadului şi aşa mai departe. Copilul meu a ajuns să plângă la orele de religie”, a povestit Minodora Ștefănescu.

    De ce ia fost frica la acel copil despre temele abordate la ora de religie, a intrat frica in el (diavolul si la speriat ), se spovedea oare acel copil seimpartasea oare el era ortodox practicant el si familia sa ???

    Parerea mea e ca intr-o famile de crestini ortodocsi practicanti asa ceva nu exista.

    Eu nu prea stiu teologie dar cine stie poate sa ne spuna De ce trebuie ca copii si adolescenti sa aiba duhovnicul lor si de ce trebuie sa se spovedeasca si Impartaseasca ? Ce efect duhovnicesc are spovedania si Impartasania la copii si adolescenti ? Poate dezvolta cineva acest subiect ?

    Apreciază

  4. IOAN said, on februarie 18, 2014 at 5:24 pm

    Initiativă…

    …fac apel urgent ca toti crestinii ortodocsi sa se roage si sa o pomeneasca la LITURGHIE pe Iulia Ionescu…ea are mare nevoie de rugaciunile tuturor crestinilor de pretutindeni…fac apel la toate Manastirile din țară sa se roage pentru ea…sa facem ca acest lucru sa fie posibil…

    Dumnezeu sa o ajute sa reziste tavalugului antichristic…

    Doamne Ajută !!!

    Apreciază

  5. reo said, on februarie 18, 2014 at 5:29 pm

    Gabriel Diaconu, psihiatrul care isi povesteste cazurile pe Facebook
    http://roxanaraducan.blogspot.ro/2012/11/gabriel-diaconu-psihiatrul-care-isi.html
    „Unde e confidentialitatea medic-pacient? Unde e etica profesionala a psihiatrului Gabriel Diaconu?”
    Evident nu intelege „rockeristul progresist” Taina Sfintei Spovedanii.

    Apreciază

    • Valentin Dorneanu said, on februarie 19, 2014 at 2:41 am

      MAICA DOMNULUI AJUTĂ-L SĂ ÎNȚELEAGĂ!

      Apreciază

  6. Liliana said, on februarie 18, 2014 at 6:02 pm

    Eu chiar nu inteleg cine ,,a privat-o de libertate ”pe Iulia?!Nu a tinut-o nimeni cu forta la vreo manastire.A fost decizia ei,-cum ramine cu drepturile copilului?Sau cind doreste sa mearga la spovedit si la Liturghie se considera de catre sistem ca nu mai are dreptul sa discearna singur,copilul,trebuie protejat de ,,fanatismul” credintei in Dumnezeu.Vai si amar pentru bietii copii din vremurile noastre.Parintele Ioan de la Rarau a procedat foarte bine ca a acoperit acest copil ce parea trist,cu sufletul ranit si a preferat sa ,,pacaleasca” autoritatile pentru citeva ore ca sa o lase pe fata sa se odihneasca,sa se bucure de sfintele rugaciuni si de atmosfera de sfintenie,de har dumnezeiesc care se afla in Sfinta Manastire-pentru ca sufletul ei aceasta cauta ,precum si sfat si mingiiere-certitudini pe care familia ,scoala si societatea nu i le putea da-Doar fata nu era o infractoare,nu a facut nimic rau.Ea a facut o lunga calatorie catre cel mai bun duhovnic al momentului ,de la noi.Bravo,Iulia,te-ai orientat bine!De ce nu se i-a in calcul si ce vrea sufletul unui copil?Copiii trebuie oricind primiti cu dragoste si protejati.Nu cum a procedat in decembrie 1989 Ilie Sirbu,socrul lui Ponta,care,pe atunci preot fiind, a inchis usile Catedralei din Timisoara ca sa nu intre copiii veniti cu parintii lor la demonstratie anti -comunista.Parintii au vrut sa-si salveze macar copiii de rafalele de impuscaturi si au considerat-conform traditie bisericii crestine- sa-i adaposteasca in Catedrala.Dar tovarasul Sirbu si cu un alt preot (?!!) le-au refuzat aceasta sansa omenesca si le-au inchis usile lasindu-i sa fie impuscati in fata usilor incuiate atunci de ei.
    Daca li s-ar fi spus adevarul,politistii ar fi preluat fata chiar in acea seara cind a sosit la Sfinta Manastire -ca asa este legea,trebuia sa o aplice-fara ca ea sa-si implineasca dorinta de a discuta cu bunul Parinte Ioan.Parintele a actionat cu multa dragoste si intelepciune.Sarutam dreapta,Draga Parinte Ioan.Rugati-va pentru toti copiii din zilele noastre ca tare grea este existenta lor azi,pe pamint.Ma refer la multi copii de pretutindeni,din multe cauze cu adevarat satanicesti…
    Desigur,atacul asupra Bisericii Ortodoxe este mai mult decit vizibil ,cu mijloace necinstite,josnice.Vor sa-l denigreze si pe Parintele Ioan pentru ca ne spune adevarul;au inceput sa atace si profesorii de religie,staretii,preotii,etc.
    Poporul roman de 2000 de ani este ortodox si intotdeauna a cautat sfat,ajutor,luminare si izbavire la biserica si in sfintele manastiri,acolo unde este ADEVARUL.Poporul merge cu biserica,statul merge cu sistemul antihristic.De aceea unii care par sa fie straini ne romanitate si romanism-asadar si de ortodoxie-si care discuta in presa despre acest popor si increderea lui in biserica nu inteleg nimic.Si nici nu vor.Iulia a dovedit ca s-a orientat spre normalitate.
    Doamne ajuta.

    Apreciază

  7. Liliana said, on februarie 18, 2014 at 6:14 pm

    Rugam autoritatile sa ii caute la fel de bine si eficient si pe toti ceilalti foarte multi copiii disparuti.De ce nu se face la fel caz pentru oricare dintre ei.De ce nu-i gasesc?!Sau au o alta destinatie decit manastirea?

    Apreciază

  8. Anton said, on februarie 18, 2014 at 6:20 pm

    Duhovnicul Iuliei a dezvaluit secretul spovedaniei,adica a iesit pe tv si in ziare cu declaratii.Daca ar fi vrut o rezolvare fara mustrari de constiinta ar fi trebuit sa impuna massmediei unde a iesit sa nu ii dea numele si sa nu iasa ca o vedeta pe tv.Daca as fi in locul fetei as schimba duhovnicul.

    Apreciază

  9. dante said, on februarie 18, 2014 at 6:20 pm

    Vedeti voi, ateii si hulitorii isi fac de cap si datorita unei hibe constitutionale. Daca in constitutie ar fi trecut ca la greci, ca Biserica are un rol activ si important in viata poporului, altfel ar sta treaba…asa inotam intr-o confuzie speculata de rauvoitori.
    Cum vine asta, politia o institutie a statului, are prioritate in fata Bisericii, pai care din cele doua are credibilitate mai mare? Adica se pune carul in fata boilor. De cind a luat nastere crestinismul cu tot sistemul si ierarhia sa, si ma refer aici la ortodoxie, acesta a fost pus in slujba omului si nu impotriva.
    Ce minte tulbure ar putea sa creada ca fuga la o manstire sau ruperea de cele lumesti, este considerata un delict si tratat in consecinta, era mai bine ca fata sa ajunga in „cartierul rosu” din Amsterdam?
    Cel mai bun si mai corect mesaj pe care l-am vazut zilele astea la TV in legatura cu acest caz, a fost a lui Gigi Becali si anume, „Fericiti parintii acelei fete si fericita Romania ca da nastere inca la sfinti. Ce este mai frumos pe lume decat sa fii mireasa lui Hristos?”
    Probabil va mai primi o adaugare la pedeapsa pentru aceasta declaratie, dar asta e adevarul.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  10. silviub said, on februarie 18, 2014 at 6:31 pm

    n categoria viitor luminos al nwo: http://realitatea.mobi/article/1382508

    Apreciază

  11. Klontz said, on februarie 18, 2014 at 6:47 pm

    Psihologia este o pseudo-stiinta, un crestin nu are ce cauta la psihoterapii si alte dracovenii de acest fel !

    Apreciază

    • Klontz said, on februarie 18, 2014 at 6:50 pm

      Ca sa nu mai spunem ca te si jupoaie de bani cu onorarii fabuloase, ca sa stea si tu sa vorbesti iar ala se gandeste la altceva in timpul acela si pe urma iti ia 50 – 100 de lei, si „ne vedem data viitoare” si tot asa ! Zero, vax !
      Vorbesc de psiholoogie, nu de mpsihiatrie, dar psihiatria ajuta pe oamenii cu adevarat bolnavi, psihopati. Cei care au probleme nu sunt bolnavi, sunt doar coplesiti, sa isi gaseasca un duhovnic bun, si e suficient !

      Apreciază

  12. mircea.v said, on februarie 18, 2014 at 6:51 pm

    Un raspuns din trecutul apropiat, de fapt scrisoarea unei alte adolescente adresata parintilor ei (si societetii actuale), care se constituie intr-un raspuns pt toti tembelii ce acuza Biserica si Ortodoxia.
    Dar, au sosit vremurile in care se culege ceea ce s-a semanat; si de catre Biserica si de catre familie, si de catre societate.

    (scuze, nu mai tin minte sursa)

    „Scris-am vouă, tinerilor, căci sunteţi tari şi cuvântul lui Dumnezeu rămâne întru voi şi aţi biruit pe cel viclean.” (I Ioan 2, 14)

    „Unde este Dumnezeu, mamă? Unde este Dumnezeu, tată? Nu vedeţi că înnebunim fără El?” ( scrisoare de adio)

    „ Salvaţi sufletele noastre” , S.O.S….., aşa a îndrăznit să scrie cineva pe peretele closetului de la liceu ( printre toate celelalte porcării sexuale)… Da, acesta e strigătul meu nerostit, poate strigătul generaţiei mele, înnăbuşit în inimile noastre, sub mormanele de gunoi ale vieţii de zi cu zi, de chiştoace şi sticle goale, de prezervative şi seringi; de decibelii muzicii date la maxim, de buzele şi corpul celui îmbrăţişat nu din dragoste ( ce e aia poate că nu ştiţi nici voi!), ci din disperarea aceea scârboasă a bătrânilor neputincioşi, de a nu fi singuri! Da, acesta e adevărul nostru, partea cea nobilă şi frumoasă din noi, şi nu putem să-l scriem decât pe pereţii veceului!
    De câte ori deschidem gura sau întindem mâna către voi ne trataţi ca pe nişte cerşetori: ne daţi repede bani sau dulciuri sau ţoale ca nu cumva să ne iasă de pe buze strigătul acesta periculos care v-ar pune în cea mai jenantă postură din viaţa voastră, aceea de a nu şti pentru ce trăiţi sau care e sensul vieţii la care ne-aţi chemat, născându-ne; ori ca nu cumva mâna întinsă să cerşească Adevărul pe care nu-l cunoaşteţi, asta fiind maximum de onestitate de care sunteţi în stare, pentru că în rest ne minţiţi fără probleme… De fapt, ne umpleţi şi nouă farfuriile cu ceea ce curge din televizoare…
    Ne daţi bani şi o rupeţi la fugă să faceţi alţii, lăsându-ne singuri cu cel mai viclean dintre monştrii acestei lumi: Banul. Parcă el ar fi nu numai stăpânul vostru ci şi copilul vostru: de multe ori mă întreb dacă voi faceţi bani pentru mine sau eu m-am născut ca să daţi un sens nobil sclaviei voastre… Deşi nu suntem bogaţi, nici bancheri, nici afacerişti, în casa noastră se vorbeşte mereu numai despre bani… Şi când mi-i daţi o faceţi cu satisfacţia celui care şi-a împlinit deplin datoria sa, sfântă, de părinte…
    Poate că deja nu mai ştiţi să faceţi altceva. Când eraţi tineri v-aţi vândut sufletele Banului, aţi acceptat viaţa pe care o dă Banul, în locul celei pe care o dă Dumnezeu; şi viaţa pe care o dă Banul e o moarte travestită, aşa cum iubirea pe care o dă banul e prostituţie…
    Când voi v-aţi vândut sufletele ne-aţi vândut şi pe noi, chiar dacă nu eram născuţi. Căci vânzându-vă aţi făcut din lume o piaţă de suflete…
    Ştiu, după ce veţi citi aceste rânduri vă v-a părea rău că nu m-aţi avortat…
    …deşi majoritatea timpului mi-l petrec, ca un avorton, pe net, căutând acolo ceea ce nu mai găsesc în lumea voastră: o bucăţică de viaţă proaspătă, cinstită, care să poată fi trăită ca un om, nu ca o maşină. Dar şi acolo nu-s decât alţi disperaţi ca mine, care ajungem să muşcăm unii din alţii, pentru că şi net-ul e pustiu ca şi vieţile voastre, dar cel puţin nu doare ca minciuna care vine de pe buzele părinţilor tăi… Adeseori stau minute în şir privind lumina monitorului, simţind radiaţiile ecranului ca o mângâiere rea, otrăvitoare… dar vădit rea şi otrăvitoare, nu ca mângâierea involuntară pe care mi-o daţi punându-mi bancnotele în palmă….
    Oare de ce am ajuns noi, adolescenţii de azi, să spunem ceea ce simţim şi gândim doar în scrisorile de rămas bun ale sinucigaşilor? Nu mai e loc pentru Adevăr în această lume? Adevărul nu e bun decât pentru a muri?…

    Mă doare până la os tot ceea ce vă scriu, fiecare cuvânt şi fiecare virgulă… Pentru că şi aceasta e o scrisoare de rămas bun…

    Am ajuns nişte prefăcuţi care abia aşteaptă pauzele ca s-o zbughească printre blocurile din jurul liceului, acolo unde am ascuns o sticlă de băutură şi un pachet de ţigări, unde dansăm şi râdem şi ne sărutăm cu patima unui protest, scandalizându-i pe locatari… Şi ei, săracii, se tem de noi, nu ne spun nimic, le e teamă că o să-i caftim când vor ieşi să ducă gunoiul…. Le e frică de pumnii noştri, pentru că nu ne-au luat niciodată povara neagră din suflete… De fapt, sunt şi unii care ne înjură şi ne alungă, cu acordul tacit al bătrâneilor fricoşi de la ferestre, care parcă toată viaţa n-au învăţat nimic altceva decât să-i alunge pe alţii din sufletul lor…ca să nu pună în pericol amărâta lor de viaţă… pe care n-aş primi-o nici de pomană!
    Voi ne daţi bani ştiind că noi îi cheltuim pe băutură, droguri şi sex protejat ( care vă protejează de fapt pe voi de „complicaţii”, de efectele nedorite ale vieţii moderne, civilizate!). Parcă aţi investi într-un serviciu de deratizare care vă scuteşte de noi şi de problemele noastre sufleteşti ca de şobolani şi gândaci de bucătărie… Îmi dau tot mai mult seama că voi aveţi nevoie de industriile divertismentului mai mult decât noi: căci ce v-aţi face voi, părinţii, dacă într-o zi când s-ar lua curentul, ar trebui să ţineţi loc de calculator, televizor, bar şi prieten la un loc? N-aţi fi cu totul depăşiţi? Aţi mai zâmbi aşa frumos, relaxaţi, ca atunci când ne daţi bani ca să ieşim în oraş?…
    Iată! Nici măcar nu îndrăznim să îndreptăm către părinţii noştri strigătul nostru de ajutor… Iată, că nu credem în voi… Unde e dragostea care ne-ar fi dat această credinţă ? Aţi vândut-o demult pe confort, pe gresia şi faianţa din baie, pe maşina nouă din garaj şi pe toate celelalte fleacuri pe care mi le băgaţi în ochi ori de câte ori simţiţi în mine revolta… Şi ce mă doare cel mai tare: nu vreţi de la mine decât un singur lucru: să ajung la fel ca voi! Pentru asta mă plătiţi şi-mi îngăduiţi toate!
    Voi nu vă puteţi salva nici pe voi înşivă… Nici societatea, nici şcoala, forme de senilitate consfinţite prin vot o dată la 4 ani…
    Numai Dumnezeu ne-ar putea scoate din toată farsa asta tembelă şi murdară…Dar El…unde este?
    Unde este Dumnezeu, mamă?
    Unde este Dumnezeu, tată?
    Nu vedeţi că înnebunim fără El?
    Nu vedeţi că banii pe care ni-i daţi sunt bani de înmormântare a sufletelor noastre?
    Nici profa de religie nu-L cunoaşte pe Dumnezeu… Ştie doar să mute piesele unui muzeu religios din magazie în sufletele noastre… Ne mai atârnă, în „colierul” disperării noastre, un bolovan pe care scrie religie…
    O colegă satanistă m-a invitat să mă alătur grupului lor… Am refuzat-o…. Oricum viaţa noastră obişnuită semănă cumplit de mult cu ritualul şi cultul lor: presupune respingerea, hulirea, batjocorirea şi uciderea a tot ce este curat şi nobil în noi ca să ne accepte… Cine?!
    De aceea şi ea şi „tovarăşii” ei se simt în această lume ca peştele în apă şi ceea ce pentru mine este dureros, pentru ea este plăcut….Practic ea îmi cere să mă bucur de rău, de absurdul în care ne cufundăm tot mai mult… de anormalitatea relaţiei noastre…
    Dar prefer să mor decât să accept asta…
    ………………………………………………………………………………………………
    Dragii mei, scumpii mei părinţi!
    Acestea ar fi trebuit să fie ultimele mele cuvinte…
    Pregătisem totul, în detaliu… Când a sunat Ana şi mi-a zis să mergem la mănăstire… Am refuzat şi m-am dus să mă culc; dar stând în pat m-am gândit că dacă tot m-am hotărât să mor, ce mai contează? Dacă cineva m-ar face să mă răzgândesc, înseamnă că hotărârea mea e o iluzie, înseamnă că mi-e frică, înseamnă că nu fac decât să spun cuvinte goale, să-i mint pe toţi ca să mă dau în spectacol, şi în cel mai scârbos, acela de a cerşi atenţie cu moartea ta…
    Când orice ai face şi tot nu eşti băgat cu adevărat în seamă, nu-ţi mai rămâne decât moartea: ştii că la înmormântare vor fi sentimente adevărate, că vei fi plâns şi regretat aşa cum nu ai fost niciodată, ŞTII CĂ ATUNCI VEI AVEA VALOAREA PE CARE O MERITĂ ORICE OM DE PE PLANETA ASTA CÂND ESTE ÎN VIAŢĂ, mila aceea esenţială care, oricât de căzut ai fi, te împinge să te agăţi de viaţă… Ştii că oamenii de lângă sicriul tău se vor fi trezit cu adevărat, că te vor privi şi-ţi vor vorbi din inimă… DIN INIMĂ…DIN INIMĂĂĂĂ!!!!!!!!…..
    Asta am găsit la mănăstire, mamă şi tată: propria INIMĂ!
    Mă dusesem să dărâm ultima redută a vieţii, mă dusesem să înfrunt şi ultimele argumente ale sufletului, cele religioase… M-am dus cu o hotărâre furioasă…
    Am intrat în chilia unui călugăr subţire şi palid, care privea în podea ca şi cum ar fi urmărit o furnică prin microscop… Mi-a făcut semn cu mâna să mă aşez pe un scaun, apoi s-a aşezat şi dânsul…
    Au trecut câteva minute până când să-mi dau seama că tăcerea lui e mai puternică decât furia mea, şi viaţa din trupul acela numai piele şi os, înmiit mai tare decât lumea plină de disperare şi ipocrizie din care veneam… Încet-încet, fără un sunet, inima mi se dezgheţa: frigul din ea se evapora ca şi cum suflarea caldă a cuiva ar fi cuprins-o, ca şi cum un suflet ar fi intrat în mine şi mi-ar fi îmbrăţişat sufletul ca să-l încălzească…
    N-am crezut că există aşa ceva, o astfel de dragoste…. Am văzut mereu numai atingerea trupurilor, îmbrăţişarea lor disperată, care nu atinge sufletul, care lasă sufletele şi mai singure şi mai pustii …şi mai reci…
    EXISTĂ DRAGOSTE, MAMĂ!!!
    EXISTĂ DRAGOSTE, TATĂ!!!
    Suntem în noiembrie şi-n mine e primăvară! Înţelegeţi?
    Sunt plină de izvoare care curg prin noroiul pe care l-au lăsat toate iernile vieţii mele în urmă… care acum nu mai e ascuns sub falsul alb al zăpezii…. Văd în mine toată murdăria lumii şi am mai multă poftă de viaţă ca oricând! Dar e Soare pe cerul sufletului meu, Lumină şi căldură, şi ştiu că El are puterea de a usca totul şi de a face să crească iarba; şi că vor ieşi flori….
    Stăteam în chilia aceea, într-o tăcere tot mai caldă şi mai duioasă… Mă aşteptasem să fiu întâmpinată cu reţinere, să fiu judecată şi combătută, mustrată, luată la rost, să mi se ţină predici… Şi nimic din toate acestea… Doar un preot călugăr care tăcea… Doar metaniile din mâna lui se mişcau încet ca un ceas care măsura, nu timpul, ci mila… De la o boabă la alta, mila aceea plină de înţelegere, tot creştea… până mulţimea ei mi-a apăsat inima atât de tare încât am izbucnit în plâns… M-am aruncat la picioarele lui şi am început, plângând în hohote, să spun totul, TOTUL, TOOOOTTTUULLL….
    Nu mai ştiam cine şi unde sunt, nu mai simţeam spaţiul şi timpul…. Doream cu disperare doar ca bunătatea aceea ce mi se descoperise să rămână cu mine: să stau în casa ei şi să mănânc la masa ei şi să privesc prin fereastra ei, să fiu copilul ei, care se joacă în curtea ei, care se bucură de laudele ei… Şi pentru asta trebuia să spun totul, să dau totul afară din mine, să mă eliberez de tot ce fusesem până atunci…. Să dau afară tot ce era de afară, tot întunericul şi scâşnetul dinţilor sufletului meu… Aici în dragostea aceasta ar fi trebuit să mă nasc şi să locuiesc şi să cresc… Aici ar fi trebuit să fiu dintotdeauna şi să nu cunosc altceva… Dar eu m-am născut afară, din oameni izgoniţi din Rai, care s-au învăţat să trăiască afară, în întuneric şi-n mijlocul disperării… Oameni care au colonizat ura şi durerea continuă… Oameni care locuiesc în mlaştină şi s-au învăţat cu căldura ei fetidă… Au uitat mireasma bunătăţii şi dragostei lui Dumnezeu…
    M-AM ÎNDRĂGOSTIT, MAMĂ!
    Iubesc, tată!
    Nu un băiat, nu o haină, nu o muzică, nu un liceu, nu o carieră!
    M-am îndrăgostit de Viaţă, de Dumnezeu şi de Om! Toate acestea m-au strâns într-o singură îmbrăţişare de nesfârşită dragoste şi duioşie când m-au cuprins de umeri şi m-au ridicat, nu de pe podeaua de lut a unei chilii, ci din adâncul mormântului în care locuia sufletul meu…
    Acum, chiar dacă lumea întreagă ar pieri, cu toate lucrurile şi modele ei, FERICIREA MEA AR RĂMÂNE NEŞTIRBITĂ! Pentru că acum ea nu mai vine din afara mea spre înlăuntrul meu, ca să depindă de capriciile lumii: ci vine din lăuntrul meu şi creşte până se revarsă în jurul meu: şi nu trebuie decât un singur lucru: să rămâi credincioasă Izvorului ei, Iisus Hristos Cel Răstignit. Din El curge, nespus de bogată, această iubire duioasă, mângâietoare care înţelege şi iartă şi îndreaptă, cu nespusă blândeţe, toate rătăcirile sufletului….
    Atât mi-a spus călugărul acela la sfârşitul spovedaniei mele: Acesta Care a luat asupra Sa păcatele tale şi ţi-a dat iertarea, Acesta Care ţi-a luat sufletul în braţe ca pe un prunc şi ţi l-a încălzit cu Suflarea Lui dătătoare de viaţă, este IISUS HRISTOS, Dumnezeu Care S-a făcut Om, răstignit pentru vina ta şi înviat pentru viaţa ta…
    Ştiu că nu veţi înţelege… Oare poate cineva, fără să fi cunoscut el însuşi, din experienţă personală, cele scrise de mine?
    Dar totuşi am îndrăznit să vă povestesc… totuşi, îndrăznesc să nădăjduiesc, că într-o zi, veţi înţelege…
    În zori, după priveghere, la sfârşitul Liturghiei, părintele mi-a făcut semn să mă apropii şi să mă împărtăşesc… Nu vă pot spune ce s-a întâmplat atunci… Doar că ceea ce am cunoscut în Sfânta Spovedanie a fost doar un mic prolog…
    Ştiu că nu puteţi înţelege… Dar vă rog, vă rog din toată inima să mă credeţi: NICIODATĂ NU MI-A FOST MAI DOR DE VOI! NICIODATĂ NU V-AM IUBIT MAI CURAT ŞI MAI MULT!…
    Aseară, când v-am cerut bani pentru imaginara aniversare la care trebuia să merg nu ştiam că am spus ultima minciună… Ştiam că mă duc să distrug şi ultimul argument al vieţii… Şi, iată-mă, ca o întoarsă din morţi, ca o ieşită din iad! Ca o învinsă de Viaţă! Doar pentru că Cineva a readus Dragostea pe pământ, deschizându-şi braţele înaintea noastră şi îmbrăţişându-ne aşa cum suntem cu preţul celor mai cumplite răni…
    Acum, dragii mei, am pentru ce să trăiesc… Am ce să dau… Acum nu mă mai sperie nici o durere… căci Hristos le-a transformat pe toate în dureri de naştere ale Iubirii…
    Aceasta trebuia să fie o scrisoare de adio… Şi este! Spun ADIO întunericului, fricii şi morţii, deznădejdii şi singurătăţii… Adio! În Numele Lui…
    ( după o întâmplare reală)

    Apreciază

  13. Valentin said, on februarie 18, 2014 at 7:01 pm

    SACCSIV, ai titrat deunazi , referitor la aceste intamplari, ca A INCEPUT…Da, se pare ca ai avut dreptate. Acest caz a fost doar fitilul aprins de sistem cu ajutorul mass media aservite ca sa detoneze reduta ortodoxa. Uite numai doua exemple de azi, unul are legatura iar celalalt aparent nu, dar este din aceeasi linie de atac:
    Stareţul Mânăstirii Golia din Iaşi ar fi jucat la ruletă banii din casieria lăcaşului de cult, fiind căutat de cămătari

    Citeste mai mult: adev.ro/n170rb

    Scandal de proporţii în sânul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Stareţul Mânăstirii Golia, Vitalie Danciu, ar fi cheltuit bani din vistieria lăcaşului de cult la jocurile de noroc. Preotul care a promovat rasismul la orele de religie Vitalie Danciu a fost înlocuit din funcţie de către şefii Mitropoliei Bucovinei şi Moldovei urmare a neregulilor sesizate de către aceştia în gestiunea lăcaşului de cult. Potrivit unor surse, citate de bzi.ro, Stareţul Danciu ar fi căzut în patima jocurilor de noroc, înglodându-se şi în datorii foarte mari. Părintele ar fi împrumutat sume de bani şi de la mai multe persoane publice din Iaşi, notează aceeaşi sursă. Pentru a evita scandalul public, oficialii Mitropoliei ar fi preferat doar înlăturarea stareţului, fără a face o plângere penală împotriva acestuia pentru delapidare. „Părintele Vitalie s-a retras, într-adevăr, din funcţia de stareţ. Motivele sunt de natură personală, deci nu am ce detalii să ofer despre aceasta. Deocamdată nu este numit un alt stareţ, ci este desemnat un consiliu de conducere, format din calugari din obstea Manastirii Golia”, a declarat Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Mitropoliei, pentru sursa citată. În 2007, Vitalie Danciu ar mai fi fost implicat într-un scandal din cauze firmei SC Golie SRL, despre care o firmă s-a plâns că ar emite bilete la ordin fără acoperire. În prezent, mânăstirea Golia beneficiază fonduri europene de 25 de milioane de lei pentru restaurarea picturii interioare.

    Si alta:

    Stareţul Mănăstirii Sihăstria Rarăului, Ioan Larion Neagoe, a oferit presei explicaţii cu privire la motivele care l-au determinat să nu colaboreze cu poliţia privind prezenţa Iuliei Ionescu, fata dispărută de acasă de miercuri, 12 februarie, care s-a aflat la aşezământul din masivul Rarău în noaptea de vineri spre sâmbătă. Faptul că fata ar fi refuzat să fie preluată de autorităţi nu este o scuză suficientă pentru modul în care au acţionat vieţuitorii mănăstirii. În acest caz, stareţul a comis mai multe erori. În primul rând, stareţul Ioan Larion Neagoe a greşit în momentul în care, aflând că fata a fugit de acasă, nu a anunţat de urgenţă familia. Este curios cum un om al bisericii a ignorat complet ceea ce se întâmplă în sufletul părinţilor care de trei zile nu ştiau nimic de copilul lor. În al doilea rând, stareţul a greşit atunci când nu a anunţat imediat autorităţile statului despre faptul că o fată de 15 ani, fugită de acasă, se află la mănăstire. Asta în condiţiile în care aşezământul a fost vizitat de două ori de poliţiştii de la Câmpulung Moldovenesc. A treia greşeală este faptul că a cazat la mănăstire o fată minoră de 15 ani, fără niciun document de identitate. Probabil cea mai gravă greşeală este faptul că a trimis-o pe Iulia Ionescu singură cu trenul în celălalt capăt al ţării, ignorând riscurile la care fata putea fi expusă. A cincea greşeală a stareţului Ioan Larion Neagoe este că a încălcat confidenţialitatea spovedaniei povestind presei parte din lucrurile mărturisite de Iulia privind motivele pentru care a plecat de acasă, relaţia cu familia şi dorinţa de a se călugări. Neclar îmi este acum dacă stareţul Ioan Larion Neagoe a informat sau nu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor despre faptul că a cazat eleva dispărută de acasă. Dacă şi-a informat superiorii, atunci comunicarea oficială a Bisericii Ortodoxe Române a fost voit incorectă. În cazul în care a ţinut secret faptul că fata se află la mănăstire, atunci am putea adăuga a şasea greşeală, şi anume faptul că stareţul a încălcat ordinele ierarhului superior.

    Citeste mai mult: adev.ro/n16p8f

    Ce porcarie…Simt ca-mi vine greata …Ce fel de lefegii sunt „jurnalistii” astia?

    30 de arginti…asta-i pretul lor…pretul luat de Iuda vanzatorul…

    Apreciază

  14. nea Anderthal said, on februarie 18, 2014 at 7:22 pm

    ..GREU DE COMENTAT:

    http://adevarul.ro/cultura/spiritualitate/de-copilul-nu-botezat-nu-religie-scoala-1_5303215bc7b855ff567141b4/index.html

    PS:A avut dreptate P.Tutea1A facut degeaba ani grei de inchisoare.

    Apreciază

  15. nea Anderthal said, on februarie 18, 2014 at 7:24 pm

    Alt exemplu greu de comentat:

    http://adevarul.ro/locale/iasi/calvarul-copile-14-ani-dezvirginata-politist-servicii-speciale-vanduta-apoi-70-barbati-1_53026cf6c7b855ff566dfbd9/index.html

    ps; de ce nu fac ONG’urile scandal contra INTREGII POLITII ROMANE?De ce nu cer desfiintarea politiei?

    Apreciază

    • timisorean1 said, on februarie 19, 2014 at 12:18 am

      Nu pot sa-mi cred ochilor(fraza in articol):

      „Faptul că oamenii dau naştere unor copii, „suflete întrupate“, fără să aibă consimţământul acestora pentru viaţă, nu le dă însă şi dreptul să pună stapânire pe sufletul şi pe trupul lor.”

      Auzi, fara sa aiba consimtamantul!!!

      Apreciază

  16. marian said, on februarie 18, 2014 at 8:08 pm

    Azi dimineata auzeam ca un meteorit mare cat TREI STADIOANE ar fi trecut pe langa Pamant! Eh… Daca a ratat, azi a-nceput MACEL IN UCRAINA!!!!!!!!! Sfarsitul e inevitabil… Obama vrea sa nu zboare nimic deasupra Siriei. Lovitura militara impotriva Siriei, EGAL RAZBOI MONDIAL partea a treia! Inca ceva…. blindatele au iesit catre Kiev, metroul e blocat, camioane blindate incearca sa curete piata de criminalii platiti de jidani. E de rau!
    Apara Doamne!

    Apreciază

    • nea Anderthal said, on februarie 18, 2014 at 9:36 pm

      @marian
      N-am auzit nimic de blindate in strade in Ucraina.De unde ai stirea?

      Apreciază

      • marian said, on februarie 19, 2014 at 6:05 am

        Am vazut cu ochii cum scoteau 3 TAB-uri pe un video. Un transportor a fost incendiat. Prima stire, de GLP->fb, a doua, nu m retin exact de unde. Sa ne fereasca Bunul Dumnezeu!

        Apreciază

  17. nevrednicul said, on februarie 18, 2014 at 8:18 pm

    din martie ,toti cainii vor avea cip ,, in coada,, ,infractorii ,liberi ,saracii oameni nu vor sti nici macar cand vor fi atacati de golani. javrele antihristice din conducerea tarii cu draci in cap asta au de facut , pe radio antena satelor este in fiecare seara o emisiune ,cu inima deschisa ,,se numeste . asta seara este despre dragostea de aproapele .ascultati si puteti intra in direct ,marturisiti adevarul spuneti va parerea ,sint unii de acolo care lupta pentru dreapta credinta .ora 21 frate sacciv eu nu prea comentez dar acum cateva zile am avut un comentariu pe care l_ailasat la asteptare spunemi te rog de ce .oricum eu va citesc pe toti multumesc .

    Apreciază

  18. nevrednicul said, on februarie 18, 2014 at 8:19 pm

    frate saccsiv iertatima

    Apreciază

  19. blue said, on februarie 18, 2014 at 8:36 pm

    Mint. Amândouă femeile mint. Se vede frică în privirea lor. Se tem că societatea le va judeca şi că tatăl fetei le va lua custodia. De aceea au negat dorinţa fetei de a pleca, de a se călugări. Pe de o parte sunt de înţeles. Cunosc lumea în care trăiesc şi se tem de judecată. Pe de altă parte, supravegherea atentă a fetei putea să aibă drept cauză toată psihoza socială care bântuie,legată de copii dispăruţi, abuzaţi, chiar ucişi. Orice părinte îşi vrea copilul în siguranţă. Frica mamei din declaraţie e profund organică. Sunt lucruri pe care le ascunde şi pe care le consideră în neregulă. Probabil că, la presiunea tatălui, scandalul se va stinge rapid. Nu par genul de oameni care să-şi pună poalele în cap pe o mie de lei la emisiuni tabloide.
    Dar noroiul aruncat pe Biserică va rămâne.

    Apreciază

    • Klontz said, on februarie 18, 2014 at 11:13 pm

      Tu esti psiholog ?

      Apreciază

    • blue said, on februarie 21, 2014 at 2:51 pm

      ŞOC în Coreea de Nord: nou-născuţii sunt ucişi în timp ce mamele sunt forţate să privească

      Phenian, Coreea de Nord (LiveActionNews) – Un raport ONU de ieri cu privire la încălcările drepturilor omului în Coreea de Nord a dezvăluit un nivel de depravare și cruzime fără precedent în societatea modernă. Raportul inițial de 36 de pagini și raportul de 372 de pagini cu rezultatele detaliate au relevat, de asemenea, uciderea sistematică și persecutarea celei mai vulnerabile părţi a societății – copiii nenăscuți și persoanele cu handicap.
      Nu este un secret faptul că eugenia a fost un obiectiv de bază pentru cele mai multe şi mai brutale dictaturi ale istoriei, și Coreea de Nord nu este o excepție. Atât de adâncă este dorința de a eradica orice impuritate din populație încât niciunei persoane cu handicap sau cu vreo dezabilitate nu îi este măcar permis să trăiască în capitala Phenian, chiar dacă că handicapul a fost dobândit prin rănire sau boală.
      Familii cu copii născuți cu handicap sau cu dizabilităţi sunt eliminate fizic din oraș și mutate în zonele rurale, unde acestea sunt mult mai puțin susceptibile de a veni în contact cu alte persoane sau văzute de vizitatori. Din păcate, o astfel de mutare condamnă de asemenea familiile la o viaţă de sărăcie cu resurse limitate, pentru simplul motiv că au un copil „impur”.
      O alternativă, uneori oferită familiei, este de a permite guvernului să ia copilul și să-l sau s-o interneze într-o instituție administrată de guvern pentru persoanele cu handicap. Un fost oficial de la nivel înalt intervievat de către Comisia ONU a mărturisit că oficialii guvernamentali vizitau în mod obișnuit familiile care aveau un copil cu handicap și le determinau să dea acel copil statului. Acest lucru însemna că îşi dau acordul de a nu-l mai vedea ori căuta vreodată şi permitea internarea lui sau ei într-o instituţie guvernamentală necunoscută dintr-o locaţie îndepărtată. Statul urma să şteargă inregistrarea naşterii copilului şi numele din arhivele familiei, ca şi cum copilul n-ar fi existat niciodată.
      Atât de secretizată este soarta acestor copii, încât nici măcar Comisia ONU nu a putut descoperi cât de multe dintre aceste locaţii există cu adevărat, deși se estimează cel puțin unsprezece. În esență, nimic mai mult nu se stie despre ce se întâmplă cu acești copii după îndepărtarea din familii, deși oferă o explicație descurajatoare faptul că la ultimul recensământ din Coreea de Nord s-a declarat că doar 3,4% din populatie are un handicap, în ciuda estimării Organizației Mondiale a Sănătății conform căreia aproximativ 10% din populația lumii trăiește cu unul.
      Alte rapoarte examinate de către comisie și mărturiile suplimentare au relevat faptul că copiii cu dizabilități sunt de obicei abandonaţi sau ucişi din cauza handicapului lor, în timp ce cei care supraviețuiesc sunt adesea supuşi la sterilizare forțată. Și într-o mișcare care amintește de Germania nazistă, consiliul notează „acuzaţiile deranjante de pe o insulă din sudul provinciei Hamgyong unde teste medicale macabre de arme biologice și chimice au fost efectuate pe persoane cu dizabilități”.
      Consiliul nu a putut să-și procure informaţii de primă-mână despre această locaţie, dar un fost ministru de rang înalt funcționar al Securității Publice a declarat că a fost informat, în două ocazii diferite, că anumite persoane arestate au fost transferate pentru a fi utilizate în calitate de experimente medicale. Aşa cum menţionează raportul, anchetele suplimentare sunt absolut necesare; datorită structurii de control complet a statului nord-coreean, este posibil ca profunzimea acestei orori să nu fie niciodată cunoscută.
      Ca ceea ce ar fi trebuit să fie o mică surpriză, consiliul a descoperit de asemenea „o răspândire pe scară largă a avortului forţat si infanticidului,” mai ales față de femei suspectate de a fi însărcinate cu un copil al cărui tată e cineva de altă naționalitate. În timp ce raportul ONU a remarcat că – în ansamblu – abuzul sistemic din Coreea de Nord se bazează mai mult pe motive ideologice și religioase decât cele de rasă și naționalitate, s-a constatat de asemenea că o dorință puternică de a menține puritatea rasei nord-coreene este al doilea motiv pentru multe încălcări ale drepturilor omului.
      Marea majoritate a avorturilor forțate și infanticidelor apare față de femei care au fost repatriate din China, în ipoteza în care femeia este, sau ar putea fi, însărcinată cu un copil parţial de origine chineză. Nici o cerere nu se face pentru a-l identifica pe tată, nici nu există oportunitate pentru a se dovedi altceva; femeile gravide care ar fi putut concepe cu un bărbat din China sunt supuse la avort forțat ca o chestiune normală , fără excepție. În cazul în care sarcina a progresat prea mult pentru a permite avortul, sau în cazul în care avortul nu a reuşit, sugarii nou-născuţi sunt ucişi sistematic, în timp ce mamele sunt forțațe să privească, sau, în multe cazuri, să-şi ucidă propriul copil.
      Avorturile în sine se desfășoară într-un mod proiectat să pedepsească mama pentru concepere, de multe ori femeile sunt lovite în regiunea pelviană si abdominală până avortează spontan, sau prin introducerea cu mâna a unor substanțe chimice în vaginul femeilor pentru a provoca moartea fătului. Avorturile chirurgicale brute sunt, de asemenea, efectuate cu clești ascuțiţi, și de multe ori fără anestezic. Așa cum s-a şi intenționat, de multe ori rezultă rănirea serioasă sau moartea mamei. Practica este atât de barbară, încât gardienii chinezi, care păzesc femeile nord-coreeane însărcinate ce urmează a fi expatriate, permit uneori acestora să avorteze la un spital din China înainte de a fi extrădate.
      Dintre femeile care nu au avortat forțat datorită stadiului avansat al sarcinii, cele mai multe dau naştere unui copil mort. Cele care nasc copii vii sunt obligate fie să-şi sufoce propriul copil, sau să privească cum copilul este ucis în faţa lor. Uneori, acest lucru se face relativ repede, aşezându-se copiii în găleti cu apă sau ţinându-se cârpe ude peste faţă, dar deseori, gardienii vor întinde nou-născutul cu faţa în jos pe podeaua celulei aşa încât acesta să se sufoce încet şi dureros, în timp ce mama zace alături, incapabilă să-şi salveze propriul copil, care adesea plânge de durere sau din cauza lentei sufocări.

      Un martor isi aminteste:
      „. . . era o femeie gravidă în aproximativ 9 luni de sarcină. Ea a lucrat toată ziua. Copii care se nasc sunt de obicei morţi, dar în acest caz, copilul s-a născut viu. Copilul plângea când s-a născut; noi eram atât de curioşi, aceasta fiind prima dată când am văzut cum se naşte un copil. Deci, ne uitam la acest copil și eram atât de fericiţi. Dar dintr-o dată am auzit pașii. Agentul de securitate a venit și acest agent din Bowibu a spus că …, de obicei, atunci când se naște un copil, trebuie spălat într-un vas cu apă, dar acest agent ne-a spus să punem copilul în apă cu faţa în jos. Deci, mama a început să se roage:
      „Mi s-a spus că nu aș fi capabilă să fac copii, dar am avut noroc şi am rămas însărcinată aşa că lasă-mă să păstrez copilul, te rog iartă-mă „, dar acest agent o bătea pe femeie, mama care abia născuse. Și copilul, deoarece fusese abia născut, plângea. Și mama, cu mâinile tremurânde a luat copilul și l-a pus cu fața în jos în apă. Copilul s-a oprit din plâns și am văzut o bulă de aer ieşind din apă din gura copilului. Și acolo a fost o doamnă în vârstă, care a ajutat cu munca, ea a luat copilul din vasul cu apă și a părăsit sala în liniște. Astfel, acest gen de lucruri s-a întâmplat în mod repetat. ”
      Mai mulţi martori au mărturisit că au văzut aceste atrocităţi comise în timp ce gardienii declarau că acei copii nu meritau să trăiască pentru că „nu erau umani”, în timp ce alţi martori explică că chiar conceperea unui copil de rasă mixtă expune femeia în a fi privită ca fiind „mai puţin decât umană”.
      Michael Kirby, preşedinte al Consiliului de investigație ONU, a trimis o scrisoare lui Kim Jong-un declarând că el și mulți alții pot fi subiectul unui proces la Curtea Penală Internațională, dar, cum puternicul aliat al Coreei de Nord şi anume China, ocupă un loc permanent la această Curte, şi aceasta şi-a exprimat poziţia de a nu susţine nici investigaţiile nici rezultatele acestora, există puţine speranţe ca justiţia să fi încercat să-şi spună cuvântul. Acest lucru lasă poporul nord-coreean pradă unei lumi a suferinţei, a cărei adâncime rămâne necunoscută.

      Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 21, 2014 at 3:19 pm

        blue

        Multumesc mult.

        Apreciază

  20. Valentin said, on februarie 18, 2014 at 8:51 pm

    Atentie mare!!!! E groasa rau de data asta…Ma tot gandesc la profetia Parintelui Iustin, cea cu timpul in care vor incepe necazurile, cu cele 12 luni ramase… Am citi si comentariul de mai sus al @marian. Cam asa stau lucrurile dar atentie mare la ce se petrece acum la Kiev!! De acolo poate sa inceapa ceva foarte urat. De asemenea vedeti ce se intampla in Thailanda, Venezuela, Siria, Irak, Egipt…Raportul ONU despre Corea de Nord, unde se cere, se pare interventia comunitatii internationale, asta inseamna razboi cu China, care este sprijinitorul regimului lui Kim ala…Lucrurile se cam accelereaza cu razboiaele astea, de asemenea fenomenele meteo extreme, cutremurele nenumarate, vulcanii care su inceput sa erupa…Ceva se petrece si nu trebuie sa ne surprinda. Asistam la evenimente majore, unice in istoria lumii. Sa ne bucuram ca suntem martori la asa ceva? Sa ne temem? Sa ne luam masuri de supravietuire? Cred ca trebuie sa ne rugam neincetat Domnului, ca sa ne tinem mintea curata si treaza in fata acestor evenimente care se succed cu rapiditate…Vremea este aproape. Cred ca si un razboi este aproape- asa este cursul lucrurilor acum. Poate ca Parintele se referea la un razboi si nu a vrut sa ne sperie de atunci. Sigur el stia despre ce-i vorba. Acum sunt doua focare mari de razboi: Siria si Ucraina. Pe de o parte sunt SUA si UE, pe de alta Rusia, China si Iran. Ce va fi in zilele urmatoare? Dumnezeu cu mila.

    Apreciază

    • Klontz said, on februarie 18, 2014 at 11:15 pm

      Eu ma rog numai ca Romania sa stea departe de orice confruntare, dar cu dementii si tradatorii si lichelele care conduc aceasta tara, ma tem de tot ce e mai rau.

      Apreciază

  21. valentin said, on februarie 18, 2014 at 8:52 pm

    imi cer iertare ca am gandit despre fata ca ar fi labila psihic.
    urmaresc cu interes acest subiect.

    Apreciază

  22. John of România said, on februarie 18, 2014 at 8:54 pm

    Incredibil, exista si asa ceva, stangistii chiar

    http://en.wikipedia.org/wiki/Fat_acceptance_movement
    http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-fat_bias
    http://en.wikipedia.org/wiki/Fat_Phobia_Scale

    Si chiar nu ma mira ca tot Suedia e si de data aceasta „exemplu” pentru natiunile opresive ale lumii

    Apreciază

  23. Klontz said, on februarie 18, 2014 at 9:26 pm

    Mantuitorul a spus: „Lasati copiii sa vina la mine si nu ii opriti”
    Nicio lege omenesca nu poate trece inaintea cuvantului lui Dumnezeu.

    Ati auzit cum a dat subit cancerul peste procurorul care l-a bagat la inchisoare pe parintele Corogeanu ? A murit in scurt timp, acel procuror.

    Apreciază

  24. giovani said, on februarie 18, 2014 at 9:31 pm

    Asa ca fratilor in Hristos sa fim cu bagare de sama si sa ne strangem in gasca mica ca mare sigur nu o sa fie, Sa vedem cum ne vom ajuta intre noi cine va face minuni dintre noi sa vedem cine are harul acum ,
    Ca la scris si comentarii ne pricepem multi

    Apreciază

  25. Iones said, on februarie 18, 2014 at 9:45 pm

    Danemarca: Drepturile animalelor mai importante decât tradiția evreilor
    http://www.stiricrestine.ro/2014/02/18/danemarca-drepturile-animalelor-mai-importante-decat-traditia-evreilor/

    Apreciază

  26. Nimbus said, on februarie 18, 2014 at 10:23 pm

    Inteligenta si memoria sunt doua lucruri total diferite. Referitor la memorie, e un atribut care se cultiva nu atat prin invatare cat ptin repetitie, exercitiu. Sunt foarte multi oameni mari, chiar profesori universitari sau oameni de cultura care nu sunt altceva decat oameni cu memorie, uneori chiar fenomenala.
    Inteligenta e ceva nativ. O ai de la Dumnezeu, din nastere. Nu e ceva ce se dobandeste pe parcurs. Sunt multi oameni inteligenti chiar fara un bagaj mare de cultura generala si se vad imediat dupa modul de a gandi analitic si a actiona intuitiv in diverse cazuri. E o diferenta enorma, din pacate cei cu memorie sunt majoritari. Sunt precum un container cu cartofi din care nu poti scoate altceva decat cartofi si pot deveni periculosi datorita arogantei ce creste proportional cu informatiile acumulate. Orice ai face nu poti scoate nimic din ei, exemplu Pavel Corut, Mircea Badea (asta are si un caracter infect) etc.
    De neanteles pentru multi, in special pentru inchinatorii la maimute este ca oamenii inteligenti in timp au tendinta de a se lepada de cele lumesti si a se apropia de Dumnezeu. Ca in cazul fetei. Pustoaica prin modul in care a actionat a provocat in mod firesc la „antropoizi” un sentiment de frustrare, inferioritate ceea ce e adevarat pana la urma.
    Mai fratilor, doar nu credeti ca cei din Mass Media sa cei ce ne conduc sunt oameni inteligenti? Stapanii din apus nu o sa promoveze niciodata altceva decat lepadaturi. Astia nu le creeaza probleme, dimpotriva. Daca voi sperati sa isi revina macar cativa va inselati. Uitati-va la ei, eu de multe ori am senzatia ca parca le-a smuls cineva inima din piept, parca nu mai au suflet. Nu striu daca citez precis: ” O sa le impietresc inimile si o sa le intunec mintile”. Asa ca fiti siguri ca Iulia a dat o lectie pentru cine trebuie sa priceapa si nu pentru „pitecantropi”. Singura lor sansa e sa-i lumineze Dumnezeu, dar daca refuza sa-l primeasca in inimi?!
    Asa ca Doamne ajuta pentru fata asta si toti cei ca ea, iar pentru neamul lui „King Loui” – hai Sictir!

    Apreciază

  27. lastunnegru said, on februarie 19, 2014 at 9:23 am

    Viaţă de adolescentă: la doar 15 ani se prostituează pentru a-şi întreţine copilul

    http://adevarul.ro/locale/botosani/povestea-stupefianta-adolescente-mama-prostituata-doar-15-ani-1_52f870dfc7b855ff56374de7/index.html

    Se pare ca comentari,indrumari si sfaturi pentru copii sau fetele care se prostituaza nu prea sant dar cand e vorba despre un articol despre Biserica Ortodoxa Romana, credinta ortodoxa, preoti calugari etc se umple paginile multor ziare sau bloguri de injuraturi, hule, jigniri, minciuni. Ce sa intelegem oare de aici, ca daca copii si fetele minore se prostituaza e ok nimeni nu comenteaza, dracu sta linistit in comentatori anti ortodoxie ?

    Romanul Popescu acum 20 ore tot barbosii sunt de vina .)

    cuore hombrai acum 19 ore deci a fugit de doua ori de acasa, si din nou pe strada. Daca fuge si de la Centru de Protectie ce veti face? Oare s-au desfiintat scolile de ceorectie?

    Apreciază

  28. lastunnegru said, on februarie 19, 2014 at 9:36 am

    Iulia s-a întors la mănăstirea Sihăstria Rarăului pentru a mulţumi stareţului

    EXCLUSIV Întoarcerea Iuliei la Sihăstrie. Fugara a revenit cu Poliţia la călugării din munţi

    http://adevarul.ro/locale/constanta/exclusiv-Intoarcerea-iuliei-sihastrie-fugara-revenit-politia-calugarii-munti-1_5303bc20c7b855ff5675aa76/index.html

    Abia întoarsă acasă, Iulia Ionescu, adolescenta care a pus o ţară pe jar fugind la mănăstirile din nordul Moldovei, a mers înapoi la Sihăstria Rarăului.

    Deşi era aşteptată la şcoală, Iulia Ionescu a mers marţi, 18 februarie, înapoi la mănăstirea de unde a plecat sâmbătă. Fata s-a întors la Sihăstria Rarăului, locul unde a înnoptat vineri spre sâmbătă şi unde s-a destăinuit că este fugită de acasă. Stareţul Ioan Larion Neagoe este cel care a primit spovedania adolescentei şi i-a permis să rămână peste noapte la mănăstire. Părintele a convins-o să se întoarcă acasă, dând-o în grija unui călugăr, care a condus-o la gara din Suceava şi i-a cumpărat biletul de întoarcere. Iulia a fost la mănăstire însoţită de doi poliţişti din Bucureşti şi de tatăl ei, Daniel Ionescu. „Şi poliţiştii, şi tatăl, şi fata, i-au cerut iertare părintelui pentru toate cele întâmplate şi i-au mulţumit pentru c-a avut grijă de ea, pentru că a îndrumat-o să se întoarcă acasă şi i-a dat bani de drum. I-au mulţumit pentru tot ce a făcut pentru ea şi pentru c-a echilibrat-o psihic, din starea în care era“, au relatat pentru „Adevărul“ călugării de la Sihăstria Rarăului.

    Nici nu a multumit bine fata, tatal fetei si politisti Staretului din Rarau ca iar au aparut zecile in cateva pre sutele fe comentari anti ortodoxe, surprinzator nu.

    Apreciază

  29. lastunnegru said, on februarie 19, 2014 at 9:52 am

    Microciparea câinilor, obligatorie de la 1 martie. Cei care refuză să implanteze cip-uri câinilor pot plăti amenzi de până la 2.000 de lei

    http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Constanta/Stiri/Microciparea+cainilor+obligatorie+de+la+1+martie+Cei+care+refuza

    Proprietarii de câini vor cheltui bani în plus de la 1 martie 2014, când intră în vigoare microciparea obligatorie a patrupedelor. Dispozitivele costă între 50 şi 100 de lei, iar stăpânii nu au alternativă. Ba mai mult, cei care refuză să-şi microcipeze animalele vor plăti amenzi care pot ajunge până la 2 mii de lei.

    Microcipul costă între 50 şi 100lei, iar de la 1 martie toţi proprietarii de câini trebuie să-şi microcipeze animalele. Microcipul va conţine un cod numeric personalizat unic al căţelului si opţional, numărul de telefon al stăpânului.

    Zeadin Murat, membru fondator al Asociaţiei „Hobby” Constanţa:”Îîn caz că îl pierde, poate fi găsit mai uşor, în caz că acel câine este abandonat, legile sunt foarte dure, atât naţionale cât şi internaţionale”.

    După ce au fost microcipaţi, câinii trebuie înregistraţi în Registrul Evidentei Cainilor cu Stăpân, potrivit normelor adoptate de Guvern.

    Cei care nu vor respecta legea vor plăti o amendă de până la 2000 de lei. În plus, tratamentul câinilor care nu au cip ar putea fi refuzat de medicii veterinari.

    Laurenţiu Leica, medic veterinar: „Există riscul, dacă vorba românului, legea e lege, ca animalul atunci cand va fi bolnav, noi sa nu mai avem voie sa il tratam decat daca sunt cipati. Motiv pentru care omul nu va mai avea de ales”.

    Deşi nu mai este decât o lună până când microciparea va deveni obligatorie, muli proprietari de animale spun că nu ştiu nimic despre noile reguli.

    Medicii veterinari sunt de părere că anul 2014 va fi mai mult un an de tatonare şi speră ca autorităţile să fie îngăduitoare cu posesorii de animale, măcar în prima jumătate a anului.

    reporter: Loredana Vesparu
    operator: Cristi Caciauna

    editor web: Anca Medrea

    Si crestini ortodocsi care nu vor sa isi puna MICROCIP in cainele sau caini lor( ca sa nu fac cancer de la cip ) ce ALTERNATIVA le da statul roman ? Nici una ZERO. Sa luam amenda sau sa impuscam-omoram caini, ca daca le dam drumul pe strada se umple tara de maidanezi nu ca nu ar fi prea multi tot nu e bine.

    Unde e democratia si libetatea europeana sau romaneasca ? sau santem stat slugi care respecta pe stapani sai Uniunea Europeana ?

    Apreciază

  30. lastunnegru said, on februarie 19, 2014 at 10:13 am

    10 motive ca sa nu iti pui MICROCIP in caninele sau caini tai. Dar cu STATUL si legea cum faci ?

    Dă clic pentru a accesa TrifoldBrochure.pdf

    Apreciază

    • Dinu Marius(pcmouse) (search facebook) said, on februarie 20, 2014 at 2:24 pm

      asta e pt romani..vecinii mei tigani au sute de milioane amenzi la ratb de platit si nu plateste nimic,am vazut facturile.ca posta imi pune mie in cutie facturile lor.sic:).tepe la banci tepe la digi .tepe la cosmote,. tepe la vodafone.sute de milioane vb f serios.si nu platesc tiganii nimic

      Apreciază

  31. vasilica said, on februarie 19, 2014 at 10:59 am

    Multumim, Iulia!…Doamne ajuta!!!

    http://activenews.ro/un-text-despre-iulia-care-nu-te-va-lasa-indiferent-fiica-risipitoare_1821391.html

    Apreciază

  32. luigi said, on februarie 21, 2014 at 3:40 pm

    Terifiant. Cum se tratează dependenţa de internet în China | FOTO+ VIDEO

    În anul 2008, China a declarat dependenţa de internet drept boală clinică.</strong?

    Lupta cu mirajul calculatorului a pornit însă cu câţiva ani mai devreme. În 2004, profesorul chinez Tao Hongkai a deschis primul centru de tratare a acestei dependenţe.

    În opinia sa, internetul este "heroină electronică" şi are efecte asupra creierului asemănătoare cu opiumul.

    "Efectele jocurilor online violente sunt asemănătoare cu influenţa opiumului. Aceste jocuri sunt un fel de narcotice spirituale. Dacă îşi câştigi existenţa ca jucător profesionist online e ca şi cum ai fi un traficant de droguri. Acest stil de viaţă nu poate decât să îţi facă rău şi să îi rănească şi pe ceilalţi", a declarat Tao Hongkai.

    Mai mulţi tineri care s-au internat în astfel de centre pentru a scăpa de dependenţa lor de internet au povestit experienţele traumatizante pe care le-au trăit aici. Printre metodele folosite se numără combinaţii periculoase de medicamente, antrenamente militare dure, şocuri electrice şi acupunctură.

    Potrivit unor date oficiale publicate în 2005, peste 24 de milioane şi jumătate de tineri chinezi sunt dependenţi de internet.

    Citiţi mai mult: Terifiant. Cum se tratează dependenţa de internet în China | FOTO+ VIDEO – Panorama > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/terifiant-cum-se-trateaza-dependenta-de-internet-in-china-foto-video-1083579.html?utm_source=export&utm_medium=rss&utm_campaign=ziarecom#ixzz2txl3qgnS
    EVZ.ro

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.