SACCSIV – blog ortodox

DE CE SUNT ANESTEZIATI “MORTII” in timpul prelevarii de organe? Ce reactii apar atunci cand sunt taiati? CE LUCRURI TERIFIANTE NI SE ASCUND?

Posted in MOARTE CEREBRALA by saccsiv on februarie 16, 2014

   Iata un paragraf din articolul MOARTEA CEREBRALA nu este MOARTE BIOLOGICA – un excelent studiu din Grecia:

Problematica este și chestiunea anesteziei din timpul prelevării de organe, după cum reiese dintr-un editorial pe această temă, cu titlul ”Anestezia pentru donarea de organe la cei care au suferit moartea trunchiului cerebral. De ce deranjează?” [20], publicat în anul 2000 în periodical Anaesthesia. Dar până și creatorul conceptului de moarte a trunchiului cerebral, neurologul Konstantinos Pállis, din Marea Britanie, afirmă într-un articol din 1996 că donatorilor de organe trebuie să li se facă anestezie exact în același mod în care se face bolnavilor care se află în deplinătatea simțurilor [21]. Comunitatea Anesteziologică este dezbinată în această privință. Unii anesteziști administrează o anestezie completă, ca să evite reacțiile la trauma provocată de intervenția chirurgicală, exact așa cum se procedează cu bolnavii vii, iar alții nu fac această anestezie, dar suprimă aceste reacții prin alte mijloace.

   Comentariu saccsiv:

Cum adica ca să evite reacțiile la trauma provocată de intervenția chirurgicală? Ce reactii?

Ce lucruri teribile ni se ascund?

Iata si ce mai putem citi in articolul Minciunile profitabile ale stiintei (Partea a III-a): Moartea cerebrala si frauda donarii de organe:

Si in Germania s-au vazut multe cazuri in care multi donatori „morti cerebral” se miscau pe masa de transplant, provocand niste socuri extreme personalului medical din sala de operatie, motiv pentru care acesti „morti cerebrali” aflati in moarte nefinalizata primesc de multe ori medicamente relaxante in timp ce sunt spintecati ca sa li se recolteze organele unul dupa altul.

[…]

Cresterea indusa vegetativ a tensiunii si a frecventei cardiace poate fi evitata prin administrarea, de ex., de Fentanyl 0,1-0,3mg/kg/greutate corporala”. Ce este cresterea indusa a tensiunii si ce este Fentanyl-ul? O crestere indusa vegetativ a tensiunii apare cand „ne sare inima in gat”, cand incepem brusc sa transpiram, cand tragem o spaima sora cu moartea, atunci se vede reactia sistemului nervos vegetativ. Cresterea tensiunii vine de la productia accelerata de adrenalina. Adrenalina apare in situatii de fricadurere sau stres ingrozitor. Fentanyl-ul nu este un simplu medicament, este un opiat si un anestezic de vreo 120 de ori mai puternic decat opiumul!! Aici este momentul in care trebuie sa ne intrebam: DE CE oare se considera ca „mortul” ar putea trece prin asemenea stari de frica, durere sau stres ingrozitor incat sa aiba nevoie de asemenea anestezice??

 

32 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Marius Barbu said, on februarie 16, 2014 at 10:22 pm

    http://www.sfintii-inchisorilor.ro/2014/02/14/avva-justin-parvu-si-sfintii-inchisorilor/
    Marți, 18.02.2014, ora 18:00
    Aula Magna – Facultatea de Drept

    Vor vorbi:

    Pr. Mihai Andrei Aldea
    Danion Vasile
    Ciprian Voicilă
    Sergiu Ciocârlan
    și alți invitați

    Apreciază

  2. duhovnic said, on februarie 16, 2014 at 10:34 pm

    nu primiti organe, nu faceti operatii estetice, nu apelati la mama-surogat! Acestea sunt doar industrii fara aprobarea lui Dumnezeu!

    Apreciat de 1 persoană

  3. Aurora said, on februarie 16, 2014 at 11:08 pm

    Este cel mai odios si infricosator lucru care se intampla acum pe pamant. Sunt consternata ! Pana nu demult eu credeam, in naivitatea mea, ca organele se recolteaza de la oameni care mai intai au fost deconectati de la aparate. Problema mea era ca acesti oameni aflati inca in viata sunt scosi din priza de o echipa de criminali sadici, zisi si ”medici” si apoi ciopartiti pentru organe. Pe mine ma oripila ideea ca cineva/o echipa isi permite sa scoata oamenii din priza cand vor ei ca sa grabeasca transpaltul, INSA NICI IN CEL MAI INFIORATOR COSMAR NU MI-AR FI TRECUT PRIN CAP CA TOATA OPERATIUNEA SE FACE PE VIU. De cand am aflat sunt bolnava, numai cand aud cuvantul ”transplant” ma ia o stare pe care nu pot sa v-o descriu. Pe mine lucrurile astea abominabile ma tulbura atat de rau incat nu mai dorm nopatea , plang pana la sfasiere si sufar ingrozitor ca nu putem opri macelul. Ma vad in situatia bietilor ”morti” vii, intinsa de masa si transata bucata cu bucata. Cum e posibil ? In ce secol traim ? Cum poate familia sa-si dea acordul ? Ce vom raspunde la Judecata ? Sunt coplesita de mila fata de bietii oameni hacuiti. Am scris printre lacrimi si sughituri, ma afecteaza mai mult decat orice drama personala pentru ca pe aceea mi-o asum ca pe o cruce a mea si o duc cum pot, cu ajutorul lui Dumnezeu, dar crucea nefericitilor omorati de doctori cine o duce ? Nu a existat in neamul romanesc asemenea sadism si lipsa de omenie. Povesteau batranii ca si macelarii au un ”cod” al lor, nescris, unul care tine de respectul fata de animalul care urmeaza sa fie sacrificat; de exemplu cazul cu vitelul care ingenuncheza la picioarele macelarului, implorandu-l sa nu-l omoare in momentul acela si macelarul il mai lasa o vreme in viata si taie intre timp alti vitei. Nu ma dau in vant dupa aceasta profesie, dar se pare ca in orice domeniu unde lucrezi cu fiinte vii exista o etica, numai in sala de operatie nu mai exista ! Acolo medicii nu mai sunt cei care salveaza vieti, ci uliii care scot inimi din piept si rinichi si ficati. Blestematii !!!

    Apreciat de 2 persoane

    • Adi said, on iunie 6, 2015 at 6:43 pm

      E oribil ceea ce se imtampla! Spuneati de etica, mai exista oare? Unde? Eu vad zilnic peste tot o lipsa cronica a eticii , promovarea gunoaielor a sters etica total! Ma intreb cum putem stopa aceste crime abominabile „in numele transplantului salvator”, si constat ca oamenii au creierul spalat de media, iar cand sunt constransi sa semneze pt donare o fac pt ca acele persoane care cer acordul stiu f bine sa speculeze emotional durerea celor care au pe cineva drag in asa zisa moarte cerebrala! Sunt cazuri in lume unde si-au revenit din acea moarte cerebrala dupa 20 ani!! E greu sa trezesti oamenii si sa-i faci sa inteleaga ca a dona organe nu inseamna a face un bine ci a comite o crima odioasa! In prezent Romania detine rezerve de organe care depasesc nevoile de transplant si posibilitatile de stocare , a devenit exportator de organe catre tarile bogate, si asta in urma campaniei agresive duse de media pt promovarea acestui tip de crima! Atentie mare sa nu ajungem sa fim vanati pe strada pt organe! Atentie in curand se va realiza un transplant de cap! Va incepe vanatoarea de corpuri, nu se mai multumesc cu un organ sau doua acum vor trupul in intregime!!

      Apreciază

      • Steluta Tudor said, on aprilie 11, 2019 at 9:58 pm

        Trebuie sa le spunem tuturor sa ceara medicului de familie sa le treaca pe datele din cardul de sanatate ca nu sunt de acord cu transplantul de organe. Apoi,ori de cite ori ai de-a face cu o internare proprie sau a cuiva apropiat, sa ceara sa li se scrie pe fisa , si sa ceara sa semneze ei insisi , ca nu accepta sa doneze organe.

        Apreciază

    • Nipia Phillip said, on aprilie 20, 2018 at 6:21 am

      Buna, Aura! Ma bucur ca mai exista oameni ca tine. Iti voi spune si eu un caz real. O persoana, din apropiere, fusese atacata de ursoaica si avea fata desfigurata. S-a apelat la salvare, sunand la 112, si a fost dus la un spital de urgente(Buzau). Dupa cateva saptamani a revenit si ma bucuram ca traieste. Avea insa fata cu totul schimbata. In discutia avuta cu dumnealui mi s-a spus ca s-a dorit sa fie considerat mort si sa i se preleveze organele. Era in salonul de operatie, in starea de anesteziat, si a auzit din discutiile celor din jur ca i se vor preleva organe. Spunea ca venisera deja persoane(din Suedia) care sa preia organele prelevate si sa sa fie transportate in siguranta. La auzul a ce urma sa se intample cu el s-a trezit brusc din anestezie, socand medicii, si s-a indreptat catre fereastra pentru a-si salva viata. Mai spunea ca deja nu mai avea buletinul de identitate si ca urma sa fie declarat decedat. A mai declarat ca a vazut persoanele care venisera sa-i ia organele, care aveau cu ei instalatia frigorifica necesara transportului. Eram socat de ce auzeam. Cu siguranta ca cele care mi-au fost relatate au fost bine ascunse la externarea din spital. Persoana traieste acum si ar putea confirma cele relatate. Daca ar vorbi i s-ar inventa, cu siguranta, probleme cognitive ca sa nu fie crezut.

      Apreciază

  4. Partizanu said, on februarie 16, 2014 at 11:34 pm

    Chiar nu ma pricep in termeni medicali dar stau si ma gindesc in mintea mea de netrebnic pacatos ca acest procedeu „invers dar pe dos” este identic cu „operatia” de avort. Pana una alta noi stim ca „medicul/calaul” actioneaza in lumea materiala a corpului uman. Oare cum stau lucrurile si in lumea spirituala unde se desfasoara acelasi proces? Cum arata DIAVOLU. La vazut careva?

    Apreciază

  5. Iones said, on februarie 17, 2014 at 12:36 am

    CUMPLIT: Dobrogenii, AMENINTATI de musulmani daca scot RELIGIA ISLAMICA din scoli.

    Reacţii la decizia ISJ privind orele de religie islamică

    „Dacă ne supăraţi, Dobrogea o să fie un butoi cu pulbere”
    http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/deschidere-editie/reactii-la-decizia-isj-privind-orele-de-religie-islamica-daca-ne-suparati-dobrogea-o-sa-fie-un-butoi-cu-pulbere-484691.html

    Apreciază

    • Dinu Marius(pcmouse) (search facebook) said, on februarie 17, 2014 at 12:50 am

      de ce scrii religia islamica”cu litere mari?oare nu stii ca islamismul nu este religie?ci invatatura draceasca?

      Apreciază

    • Partizanu said, on februarie 18, 2014 at 6:39 am

      Mai IONES. Tu ai duhovnic, mergi regulat la biserica? De ce vii cu fitile dintrastea securiste gen NOUA DREAPTA. Noi mireni stim prea bine ca in CONSTANTA prin ORDINUL ARHITECTILOR condus de LOJELE MASONICE vor intra in scoli in anul scolar 2014-2015 prin arhitecti in prima faza dupa care prin FRATI MASONI. Asa ca, se face loc acestor ore, incitind MUSULMANI impotrica CRESTINILOR ORTODOCSI(NEPRACTICANTI). Dobrogea fiind un tarim APOSTOLIC calcat in picioare sistematic de ATEISTI(ANTI-HRISTI). Fereasca DUMNEZEU sa facem jocul BAIETILOR CU MANUSI SI SORTULETE. Doamne ajuta si manuire. Imi cer iertare daca am neindreptatit in judecata pe careva.

      Apreciază

  6. Dinu Marius(pcmouse) (search facebook) said, on februarie 17, 2014 at 12:47 am

    http://www.trilulilu.ro/muzica-diverse/conferinta-apologia-stilista-a-lui-danion-vasile-d-1 nu vad nimic in neregula ce spune DANION VASILE!voi ce parere aveti?

    Apreciază

    • abc Marin said, on februarie 17, 2014 at 8:26 am

      Danion Vasile are o mare problemă cu calendarul , dar este calendarul o dogma de respectat a Bisericii ? după el da , atunci să o luăm sistematic, dacă suntem abătuți 2 săptămâni era o problemă și dacă eram abătuți doar o zi sau o lună plus sau minus nu contează sensul că tot abatere este , BO Rusă este răspândită toată planeta din Japonia în Europa și până în SUA ca și BO Română, fus orar 24 ore deci când în SUA se sărbătorește Învierea Domnului deja japonezii sunt sătui de ouă roșii , deci însuși Biserica Rusă este în calendar dar și abătută tot odată însă aici este lucru frumos că se săvârșesc minuni și pe vechi și pe nou ceia ce demonstrează că Biserica Ortodoxă lucrează peste timp și loc .

      Apreciază

  7. aniush said, on februarie 17, 2014 at 8:58 am

    Iones,
    Ai spus niste lucruri de care multi dintre noi nu stiam. Adica ei vin intr-o tara crestina si se instaureaza cum vor? Daca era invers nu ne taiau capetele daca indrazneam sa introducem ore de religie crestin ortodoxa in tara lor. Chiar nu avem un pic de demnitate? Adica noi suntem permisivi cu ei si ei ne persecuta? De ce nu intervin parintii bisericii, de ce nu iau atitudine?
    E dreptul lor atata timp cat stiu sa se poarte…dar atata timp cat ei ne-ar omora fara nicio remuscare nu-i lasam nici noi, nu asteptam sa ne jecmanesca pe fata (ca deja au facut-o)…dupa principiul „ma respecti, te respect…nu ma respecti, la revedere”.

    Apreciază

  8. Felix said, on februarie 17, 2014 at 9:15 am

    „Eram la mănăstire la Slatina. Și primim o scrisoare de la episcopul Galaction G., secretarul Sinodului. Ne scria că intenționează să hirotonească preoți pentru stiliști. Mă avea la evlavie și pe mine și pe părintele Cleopa. M-am sfătuit cu părintele Cleopa și apoi am trimis o telegramă la Sinod. L-a caterisit Sinodul pe Galaction G. imediat și au fost nevalabile toate hirotoniile făcute de el pentru stiliști. Adevărul e Unul singur! S-a întâmplat o minune aici la Sihăstria cu privire la fixismul celor care susțin că nu mai avem har pentru că am schimbat calendarul. Un ieromonah Calistrat Bobu nu credea că mai sunt valide Tainele după schimbarea calendarului. Și a slujit Liturghia în biserica mânăstirii Sihăstria cu această idee fixă. Și s-a umplut potirul cu carne și sânge” Părintele Arsenie Papacioc, p.19, Despre lepădarea de Hristos, Editura Elena

    „Ce-am păţit aici cu un preot, Calistrat Bobu!… A trecut pe la o maică care trăia prin pădure, că în pădure erau vreo cincizeci de pustnici atunci, şi ea i-a spus preotului ăsta tânăr: «La voi nu se pogoară Duhul Sfânt, că aţi trecut pe stilul nou!» Părintele Calistrat a venit acasă şi-i spune stareţului Ioanichie Moroi. Stareţul meu era cu metania din Sfântul Munte; Ieroschimonahul Ioanichie, care m-a călugărit. El mânca numai sâmbăta şi Duminica. În celelalte zile, nimic. Sâmbăta mă întreba: «Ai oleacă de zeamă de varză şi oleacă de grâu fiert?» El a slujit douăzeci de ani Sfânta Liturghie singur şi se întărea numai cu Sfânta Împărtăşanie. Când s-a îndreptat calendarul, a postit douăzeci şi trei de zile. N-a gustat nimic, până i s-au arătat Sfinţii Trei Ierarhi şi i-au spus să asculte de Biserică! Să ţină cum zice Biserica! Odată slujea Liturghia părintele Calistrat Bobu. Eu eram paraclisier. Anafora de la Liturghia pe care o slujea părintele stareţ Ioanichie era albă şi dulce, iar, de la părintele Calistrat, verzuie şi acră. Am întrebat: «Părinte stareţ, de ce când slujeşte părintele Calistrat, anafora este verzuie şi acră?» «Măi, băiete, slujeşte cu îndoială! S-a dus la nebuna aceea de Isidora, care a făcut atâtea boroboaţe în mănăstire, şi ea i-a spus că nu vine darul Duhului Sfânt din cauza calendarului. Şi i-am spus că are s-o păţească, fiindcă el se îndoieşte că nu vine Duhul Sfânt!» Eram paraclisier. La epicleză când a chemat harul Duhului Sfânt, numai ce vede că agneţul s-a făcut carne, curgea sânge pe Sfântul Disc, pe Sfântul Antimis. Şi când se uită în potir vede sânge! Mă cheamă pe mine: «Costică, ia vino încoace! Ce vezi?» «Vai, părinte Calistrat! S-a făcut carne şi sânge! Stareţul ţi-a spus că ai s-o păţeşti, să nu mai crezi în calendar, căci calendarul nu-i sfânt sau dogmă. El este un ceas al vremii. A mai fost îndreptat canonic înainte de câteva ori până acum». Stareţul, când a venit, a pus să se citească Psaltirea la strană. «Ei! Acum crezi că vine Duhul Sfânt şi preface Darurile?» «Iartă-mă, părinte!» şi a căzut în genunchi. «Ia uite! A venit Duhul Sfânt! S-a făcut carne! S-a făcut sânge! Te mai îndoieşti de acum, părinte?», «Cred, părinte, iartă-mă!» «Ia şi strânge Sfintele Taine!» Şi a făcut cu o daltă o gaură în piciorul Sfintei Mese, că Sfânta Masă este mormântul Domnului, şi a îngropat acolo Sfintele Taine. Iar potirul l-a sfinţit din nou şi l-a spălat la sfânta spălătoare şi Sfântul Antimis, toate. Şi am stat până s-a citit Psaltirea toată, patru ore, şi apoi a început Liturghia de la Sfânta Proscomidie: «Şi unul din ostaşi cu suliţa în coastă…» a luat-o de acolo. Şi a făcut Sfânta Liturghie şi nu s-a mai repetat semnul. «Vezi? Acum crezi?» «Cred, părinte!» Stareţul i-a dat canon patruzeci de zile să nu slujească Liturghia. «De ce nu crezi, când eu îţi spun, şi te duci la babe să te înveţe despre calendar?» Asta a fost în anul 1932. În vara anului 1932 eram aici. Eu am venit în anul 1929 aici.” Ne vorbeşte Părintele Cleopa, nr. 7, 1998, p.127-130;

    „În a treia zi Stareţul Iosif s-a închis în coliba sa şi toată noaptea s-a rugat, vărsând şiroaie de lacrimi. Iar noi îl aşteptam afară pe Stareţ, ca pe un alt Moise, ca să ne comunice rezultatele „sinodului”. După rugăciune se pare că a avut o descoperire, căci, ieşind afară, ne-a spus: „Câţi sunteţi credincioşi…”.«Părinţilor, s-a terminat! Am primit vestire că trebuie să trecem de partea mănăstirilor. Acesta e adevărul. Zelotiştii sunt înşelaţi!» Cu adevărat, mare şi bruscă a fost întoarcerea Stareţului Iosif, căci fusese zelotist şi încă unul dintre cei mai înfocaţi. Până atunci fusesem cu toţii zelotişti: bătrânul Arsenie, părintele Iosif cel tânăr, eu, părintele Efrem Katunakiotul, bătrânul Nichifor şi alţii… Schimbarea Stareţului a fost iute ca fulgerul. Dar fiindcă Stareţul niciodată nu a fost fanatic şi nici nu a urmat o cale cu împătimire, am înţeles îndată că ceea ce ne spunea era adevărul, era Ortodoxia… După o vreme Stareţul Iosif ne-a destăinuit vedenia prin care i s-a lămurit problema calendarului. Iată care era vedenia: «În timp ce se ruga, Stareţul a văzut o biserică frumoasă care avea o poartă mică şi prin care ieşeau toţi oamenii. În curtea ei însă se certau doi credincioşi şi strigau unul la celălalt: «Eu sunt cel corect!» «Eu sunt mai corect!», striga al doilea. «Eu sunt Biserica!», striga al treilea. Şi ne explica Stareţul: Aceasta arată că se certau, dar aparţineau Celei Una Sfântă şi Apostolească Biserică. Aveau aceeaşi dogmă şi acelaşi Har, dar nu aveau libertatea Duhului şi sfinţire şi pentru aceasta se certau. «Cum pot eu acum să spun că Biserica Greciei nu este dreptslăvitoare şi că nu are Harul lui Dumnezeu? Să spun că nu mai este dreptslăvitoare doar pentru faptul că ţine noul calendar? Şi să spun că episcopul este osândit? Ţin calendarul vechi, dar nu cuget cum cugetă zelotiştii.» Şi într-adevăr, problema calendarului nu influenţează mân¬tuirea credincioşilor, deoarece este o chestiune calendaristică, iar nu una dogmatică. Cu excepţia chestiunilor dogmatice, pot să existe între Bisericile locale diferenţe izolate de natură administrativă sau liturgică. Acestea însă nu sunt motive din cauza cărora Harul lui Dumnezeu să se retragă. Fiindcă Stareţul era nepătimaş, fără încăpăţânare şi fără fanatism, putea să-şi vadă greşeala şi să primească şi îndreptare. Atunci când s-a auzit că Părintele Iosif Peştereanul a trecut de partea mănăstirilor, zelotiştii din împrejurimi au spus: «A vorbit Dumnezeu. Acesta vorbeşte cu Dumnezeu şi de aceea a primit vestire în rugăciune.Prin urmare, acesta este adevă¬rul. Căci Harul lui Dumnezeu vine în sufletele sfinţite şi le descoperă adevărul. Nu-l descoperă aşa, la întâmplare şi cui se nimereşte».”Arhim. Efrem Filotheitul, Stareţul meu Iosif Isihastul, Editura Evanghelismos, 2010, p. 306-309;

    „Iată întâmplarea din viaţa vestitului stareţ Ioanichie Moroi. Ne povesteau părinţii că în anul 1924, când s-a îndreptat calendarul vechi, aici, la Mănăstirea Sihăstria, s-a mai ţinut după calendarul vechi încă aproape doi ani. Atunci a fost chemat pă¬rintele Ioanichie la Mănăstirea Neamţ. Stareţul mănăstirii, Prea Sfinţitul Nicodim, a zis părintelui Ioanichie: «De ce nu asculţi de Biserică şi de Sfântul Sinod şi încă mai ţii după calendarul vechi care s-a îndreptat cu aprobarea tuturor bisericilor? Dacă nu asculţi veţi fi caterisiţi şi vom închide mănăstirea voastră». Atunci stareţul Ioanichie a zis către Prea Sfinţitul Nicodim: «Noi ne temem să nu fie păcat dacă ţinem pe nou. Vă rog să-mi daţi voie să ţin post patruzeci de zile, ca să ne arate Dumnezeu cum este mai bine». După ce i-a dat binecuvântare, stareţul Ioanichie a venit trist la Sihăstria. La masa de seară a zis către toţi părinţii şi fraţii: «Eu de mâine voi intra în chilia mea şi bleste¬mat şi neiertat să fie acela care va intra în chilia mea până la patruzeci de zile». Călugării s-au întristat şi nu au zis nimic, iar unii au început să plângă. Astfel, părintele stareţ a doua zi a încuiat uşa de la sală şi cea de la chilie şi şi-a luat la el numai Psaltirea, o Cruce şi un epitrahil. Părinţii mergeau la slujbele bisericii şi apoi, cu sfatul economului, mergeau la ascultările lor. După ce au trecut vreo zece zile, unul din ei a zis: «Fraţilor, părintele stareţ nu a mai ieşit din chilie». Se duceau pe la fe¬reastra care era acoperită cu un covor şi ziceau: «Părinte stareţ, blagosloveşte», dar nu primeau niciun răspuns. După ce au tre¬cut două săptămâni şi apoi încă una, văzând că nu se mai aude nimic de la el, toţi au socotit că a murit de atâta post. Nimeni însă nu îndrăznea să-i deschidă uşa pentru că se temeau de bles¬temul pus de stareţ. Un diacon cu numele Glicherie, care era de mic crescut în această mănăstire, a zis: «Eu am să deschid uşa. Stareţul trebuie să fi murit, deoarece sunt trei săptămâni şi două zile de când a intrat în chilie şi nu se mai aude nici un semn de viaţă dinăuntru». Aducând o ţapină, s-a dus la uşa lui şi după ce a strigat de mai multe ori, văzând că nu i se răspunde, a zis către părinţii care se adunaseră acolo: «Blagosloviţi să deschid uşa». Nimeni nu a zis „Domnul”, căci se temeau de blestem. Atunci el a băgat colţul ţapinei sub uşă, săltând-o în sus şi a scos-o din belciuge. Apoi a dat uşa la o parte şi a zis către pă¬rinţii care erau acolo: „Blagosloviţi să deschid şi uşa chiliei”. Din nou nimeni nu a zis nimic. După ce a strigat de trei ori: „Părinte stareţ, blagosloveşte să deschid uşa” şi a văzut că nu primeşte nici un răspuns, a băgat ţapina dedesubt şi a scos şi a doua uşă. După ce au dat-o la o parte, au tăbărât cu toţi în chilie. Stareţul era jos cu Psaltirea la cap şi nu se mişca deloc. Unul din ei a zis: ,,A murit stareţul” şi au început toţi să plângă. Un altul, uitându-se mai atent la el, a zis: ,,Nu a murit. Uite că mişcă ochii şi se uită la noi”. Dacă au văzut că este viu, un preot a zis: „Hai să-l împărtăşim ca să nu moară neîmpărtăşit”. Deci, s-au dus la biserică şi au adus Preacuratele Taine. Cu coada linguriţei preotul i-a descleştat gura, apoi a pus în linguriţă o părticică din Preacuratele Taine şi puţin vin şi, deschizându-i gura mai bine, l-a împărtăşit. După aceea i-a citit mulţumirea şi l-au ridicat, rezemîndu-l de nişte perne. Stareţul nu putea să vorbească deloc şi au stat astfel lângă el până a doua zi. Au în¬ceput să-i dea câte o linguriţă de apă caldă şi câte o fărâmitură de pâine pe care le înghiţea, şi după câteva zile a început să meargă pe picioarele lui, nu prea mult însă, căci era foarte slăbit. După o săptămână s-a sculat singur şi încet, încet, spriji¬nit de părinţi, a venit până la biserică, iar apoi a venit la tra¬peză, aşezându-se la locul lui din capul mesei. Cu glas stins a zis: „Mai întâi zic: Dumnezeu să-l ierte pe cel ce a deschis uşa şi a intrat la mine, căci eu nu mai aveam putere nici să mă ri¬dic de jos, nici să mai deschid uşa”. Apoi, le-a spus: „Părinţilor şi fraţilor, mari ispite şi încercări am avut de la draci. Într-o noapte au venit la mine patru draci cu o tocilă şi ascu¬ţeau nişte săbii de foc, iar unul din ei a zis: Hai să tăiem pe acest călugăr, că vrea să se facă sfânt. Venind la urechea mea, a zis: Cine ţi-a spus ţie că astăzi se mai fac sfinţi? Iar eu i-am zis: Dar ţie cine ţi-a spus că nu se mai fac? Dumnezeu este acelaşi şi azi ca întotdeauna. Atunci a pierit acea nălucire, dar a rămas în chilie un fum tare înecăcios. Am mai avut şi alte năluciri pe care nu mai am vreme a le povesti. Ştiu că până la 10-12 zile am mai putut citi la Psaltire, iar pe urmă nu mai ve¬deam literele şi am început a zice Psalmul 50 şi rugăciunea Doamne, Iisuse… Acum câteva zile, într-o noapte, s-a ridicat acoperişul chiliei şi se vedeau stelele cerului şi dintre stele au apărut trei lumini, care veneau spre mine. Erau trei episcopi care străluceau ca soarele şi unul dintre ei a zis: „Ioanichie, de ce te chinuieşti aşa? Ascultarea este mai mare decât jertfa…. Fă ascultare de conducătorii Bisericii şi îndreaptă calendarul. Calendarul nu este o dogmă, ci un ceas al vremii, care poate să se schimbe, fără să aducă vreo schimbare dogmelor dreptei credinţe. Şi după ce au zis aceasta, m-au binecuvântat şi s-au depărtat până când nu s-au mai văzut”. Apoi a zis : „De mâine schimbaţi zăloaga la cărţile Bisericii, la Octoih, la Minei, la Proloage, la Apostol şi la Evanghelie cu 13 zile înainte, aşa cum ţine toată Biserica Ortodoxă”. De atunci şi Mănăs¬tirea Sihăstria a intrat sub ascultarea Bisericii Ortodoxe Ro¬mâne. Această întâmplare adevărată mi-a spus-o fratele meu, monahul Gherasim, care era atunci cu ascultarea de eclesiarh.” Arhim. Cleopa Ilie, Urcuş spre Înviere, 1992, p. 399.

    Vezi de asemnea la Cf. Ieromonahul Isaac, Viața Cuviosului Paisie Aghioritul, Editura Evanghelismos, 2005, p. 662.

    Cred că Danion “va avea nevoie de mulți ani în Biserica Ortodoxă, cu călăuzirea unui duhovnic încercat, pentru a dobândi cuget curat ortodox. Până atunci nici nu poate și nici nu trebuie să facă pe învățătorul față de oamenii care au trup ortodox, care s-au născut și au trăit ca ortodocși”. Hierotheos Vlachos, Cunosc un om în Hristos/Părintele Sofronie de la Essex, Editura Sophia, 2011, p. 255.

    Apreciat de 1 persoană

  9. Toderel Adrian-Aurel said, on februarie 17, 2014 at 11:29 pm

    e într-adevăr teribil dacă privești lucrurile strict emoțional însă dpdv logic e mult mai simplu! nu e decît o formă simplă, din fericire ușor de înțeles chiar și de oamenii obișnuiți, a limitelor autoimpuse ale științei și rațiunii! cînd spui că cineva a murit, cum definești asta dpdv științific? ai nevoie de o modalitate de a măsura/testa/verifica acestă afirmație! ca și în cazul avortului cînd apelezi strict la argumente raționale excluzînd orice altceva ajungi la definiții ridicole de genul pînă la N luni ești doar un pumn de celule, de la N luni încolo, brusc, devii ființă umană … în cazul morții dpdv științific s-a ales această variantă, faptul că dacă creierul nu își mai îndeplineșe funcția principală ești mort … evident ridicol și fals dacă stai să te gîndești că dacă de exemplu ai o mînă cu care nu mai poți ridica greutăți, e paralizată, mîna nu o declară nimeni moartă și nici trupul căreia îi aparține mîna!

    mai sunt și altfel de dovezi la fel de puternice! cîți dintre noi știu că nu avem un singur creier ci … două!? da! există cel puțin două sisteme neurale paralele care funcționează independent, creierul pe care îl știm noi și sistemul neuro-vegetativ care se ocupă în principal cu funcționarea sistemului digestiv!
    http://www.descopera.ro/stiinta/9584512-care-este-cel-de-al-doilea-creier-al-nostru
    cele două creiere comunică prin nervul vag însă dacă acesta e secționat, cel de-al doilea creier funcționează bine mersi, fără probleme, complet autonom, ceea ce sugerează faptul aparent incredibil că creierul NU controlează sistemul digestiv! cîte alte creiere nedescoperite încă or mai exista!?

    deci mortul ăla are tot sistemul digestiv încă în viață, inclusiv dpdv al criteriului actual de definire a unui om ca fiind viu, și cît timp inima mai bate și alimentează cu sînge celulele corpul dpdv fizic e cît se poate de viu! celulele, țesuturile, organele sunt vii! nu e conștient, corect, dar asta nu înseamnă că e mort!

    și pentru a dovedi asta nici măcar n-ai nevoie de principii religioase! e suficient să folosești aceeași logică și rațiune care au transformat medicii fără dumnezeu, medicii contabili (s-ar putea chiar să fie pe undeva prin biblie niște pasaje care să îi descrie cu necruțătoare acuratețe pe acești vameși care prețuiesc totul prin ochelarii numerelor), în măcelari! pentru simplul fapt că logica și rațiunea fără dumnezeu, un fel de sola scriptura atee, poate fi folosită cum vrea mușchiul tău, poți demonstra orice, depinde doar de ce vrei să demonstrezi, lucru deja verificat și exersat cu vîrf și îndesat de sofiștii greciei antice acum mai bine de două mii de ani!

    fără credință, fără dumnezeu, fără principii prin definiție nedemonstrabile și tautologic automat adevărate (mai corect spus folosind doar principiile care îți sunt utile) faci cu logica și rațiunea ce vrea mușchiul tău!

    revenind strict la articol, anestezia e necesară pentru că nu toate creierele care există în corpul uman au murit, au încetat să funcționeze! doar unul din ele! deaia!

    Apreciază

  10. cristytepes said, on februarie 18, 2014 at 7:16 pm

    Reblogged this on IO Impaler- IO Țepeș.

    Apreciază

  11. […] DE CE SUNT ANESTEZIATI “MORTII” in timpul prelevarii de organe? Ce reactii apar atunci cand sunt… […]

    Apreciază

  12. […] DE CE SUNT ANESTEZIATI “MORTII” in timpul prelevarii de organe? Ce reactii apar atunci cand sunt… […]

    Apreciază

  13. […] DE CE SUNT ANESTEZIATI “MORTII” in timpul prelevarii de organe? Ce reactii apar atunci cand sunt… […]

    Apreciază

  14. […] DE CE SUNT ANESTEZIATI “MORTII” in timpul prelevarii de organe? Ce reactii apar atunci cand sunt… […]

    Apreciază

  15. […] DE CE SUNT ANESTEZIATI “MORTII” in timpul prelevarii de organe? Ce reactii apar atunci cand sunt… […]

    Apreciază

  16. […] DE CE SUNT ANESTEZIATI “MORTII” in timpul prelevarii de organe? Ce reactii apar atunci cand sunt… […]

    Apreciază

  17. […] DE CE SUNT ANESTEZIATI “MORTII” in timpul prelevarii de organe? Ce reactii apar atunci cand sunt… […]

    Apreciază

  18. […] DE CE SUNT ANESTEZIATI “MORTII” in timpul prelevarii de organe? Ce reactii apar atunci cand sunt… […]

    Apreciază

  19. […] DE CE SUNT ANESTEZIATI “MORTII” in timpul prelevarii de organe? Ce reactii apar atunci cand sunt… […]

    Apreciază

  20. […] DE CE SUNT ANESTEZIATI “MORTII” in timpul prelevarii de organe? Ce reactii apar atunci cand sunt… […]

    Apreciază

  21. […] DE CE SUNT ANESTEZIATI “MORTII” in timpul prelevarii de organe? Ce reactii apar atunci cand sunt… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.