SACCSIV – blog ortodox

PROPAGANDA BBC: De ce vreau un implant cu microcip?

Posted in IMPLANTURI by saccsiv on februarie 14, 2014

   Iata ce putem citi in articolul Why I want a microchip implant:

Cu un cip implantat sub piele poti face orice de la deschiderea usilor la pornirea motocicletelor sustine Frank Swain, care a incercat sa isi faca propriul sau implant.

In urma cu citiva ani stateam cocotat pe marginea patului meu intr-un apartament minuscul, inhalind vapori de acetona si incercind sa desprind coltul unui card eletronic de calatorie cu ajutorul unui bisturiu. Mai mult de 10 milioane de londonezi utilizeaza cardurile Oyster pentru calatoria cu transportul public. Eu am decis sa il dezasamblez pe al meu. Dupa ce am lasat cardul in dizolvant pentru lac de unghii timp de o saptamina, plasticul se inmuiase suficient de mult pentru a putea desprinde straturile sale unul de altul. Ingropat inauntru era un minuscul microcip atasat la o bobina foarte fina de cupru: cipul de identificare prin frecventa radio (cipul RFID).

Scopul meu era sa ingrop cipul sub pielea mea, pentru ca usile automatizate de la intrarea in metrou sa se deschida printr-o simpla miscare a miinii mele, ca si cum as fi fost un vrajitor al tehnologiei. Dar cu toate ca aveam cipul si un medic care a lucrat in marina regala dispus sa faca operatia, nu am reusit sa fac rost de siliconul special in care trebuia sa invelesc cipul pentru ca organismul meu sa nu il respinga. De atunci oamenii au utilizat tehnica pe care am popularizat-o eu pentru a introduce cipuri Oyster scoase din carduri in bratari, inele, baghete magice chiar si in fructe, dar premiul pentru primul cyborg al transportului public nu l-a revendicat inca nimeni.

Persoana care o va face va fi introdusa in comunitatea „tocatorilor” – persoane care au drept hobby modificarea propriului lor trup cu imbunatatiri tehnologice. Asa cum ai putea gasi pasionati de motoare aplecindu-se asupra motoarelor sau hackeri gindindu-se mai departe la cod software, „tocatorii” viseaza moduri de imbunatatire ale propriilor corpuri. Una din cele mai populare imbunatatiri este implantarea unui cip sub piele, de obiei in zona de piele moale dintre degetul mare si aratator.

 

p01rx8sd

 

Multi oameni au acum cipuri implantate in partea carnoasa dintre degetul mare si aratator (Amal Graafstra/Dangerous Things – lucruri periculoase).

Sa-l luam pe Amal Graaftsa un autointitulat „aventurier al tehnologiei” si fondatorul companiei de biohacking „Dangerous things” (lucruri periculoase) din Seatle, Washington. El este un dublu implantat, are cite un microcip in fiecare mina.

In mina dreapta are un cip reinscriptibil de acelasi fel cu cel utilizat in cardurile de calatorie Oyster si care poate fi utilizat pentru a stoca cantitati reduse de date. Prin apasarea miinii sale pe telefon informatia poate fi downloadata (descarcata) din corpul sau uploadata (incarcata) in acesta. Cel din mina stinga contine un simplu numar de identificare care poate fi scanat pentru deschiderea usii de la intrare, logarea pe computerul personal sau pornirea motocicletei (vedeti fisierul video).

In aceasta luna, la conferinta „Viziuni transhumaniste” de la San Francisco, Graafstra a deschis un stand de implantare, oferind doritorilor sansa de a fi implantati pentru suma de 50 de dolari. Utilizind un ac mare creat pentru implantarea animalelor de casa, Graafstra a injectat un tag RFID acoperit cu sticla , de dimensiunea unui bob de orez in fiecare voluntar. Pina la sfirsitul zilei Graafstra a creat 15 noi cyborgi.

Cu toate acestea, pentru alti oameni, ideea de a se autoimplanta cu microcipuri poate evoca idei referitoare la supraveghere sau control totalitarist. „Fiecare film hollywoodian le-a spus ca implanturile sint utilizate pentru a localiza si supraveghea oamenii” sustine Graafstra. Oamenii nu inteleg ca este exact aceeasi tehnologie cu cea din cardul pe care il ai in portofel. Cind cineva utilizeaza o carte de credit fie cu contact sau contactless, ei sint localizati deoarece multe corporatii stiu cine sint ei, cind au cumparat, cit au cheltuit si unde au cheltuit.

Daca este adevarat atunci care mai este rostul implantarii? Graafstra si prietenii lui cyborgi ar putea utiliza la fel de bine un cip intr-un portofel de plastic pentru a stoca date si o cheie pentru a descuia usa si a porni motocicleta. „Da practic ai luat un card de acces RFID purtat in mod normal in buzunarul de la pantaloni si l-ai mutat intr-un buzunar de piele” recunoaste Graafstra. Cu toate acestea exista niste avantaje: unul ar fi ca nu vei mai pierde niciodata cipul si ca furtul acestuia va deveni imposibil in afara de situatia in care hotul este pregatit pentru o operatie chirurgicala macabra.

Graafstra arata de asemenea ca implantarea cipului sub piele reduce distanta de la care poate fi citit cu un scanner facindu-l in acest fel mai sigur. Cind este in bratul sau in mina ta sint mai putine sanse a cineva sa iti scaneze in mod clandestin datele de identificare cu un scaner portabil miscat in vecinatatea cipului.

p01rzyn0

 

Capsula subdermala cu cip care poate fi citit de scannere (Amal Graafstra/Dangerous things).

In cele din urma cipurile implantabile ofera o metoda prin care corpul tau fizic poate fi citit de masini. In momentul de fata nu exista un singur standard de comunicare cu masinile care stau la baza societatii (de la crearea panourilor de control la bancomate) ci o nesfirsita diversitate de sisteme de identificare: benzi magnetice, parole, PIN-uri, intrebari de securitate si chei hardware pe USB. Toate acestea sint incercari de a crea o punte de legatura intre lumea digitala si cea fizica, iar daca le pierzi sau le uiti automat pierzi accesul la contul bancar, la sala de gimnastica, la transportul public, la dovada identitatii si asa mai departe. In schimb un cip implantat poate juca rolul de purtator universal al identitatii nostre pentru a naviga in aceasta lume dominata de masini.

Cu toate acestea, pentru a functiona acel cip ar trebui sa fie cu adevarat universal si sa tina cont si de posibila invechire (uzura morala) a tehnologiei respective. Cochetarea mea cu tehnologia implantabila a luat sfirsit cind m-am mutat din Londra, acest lucru facind complet inutila o mina implantata cu un cip Oyster. Chiar si daca pe viitor ma voi intoarce la Londra, ma voi gindi de doua ori inainte de a ma reapuca de proiect deoarece cardurile Oyster incep sa fie scoase din uz.

Cu toate acestea, o astfel de schimbare ar putea fi un motiv de optimism pentru entuziastii implanturilor, deoarece in locul cardurilor Oyster, autoritatea de transport public din Londra le permite cetatenilor sa calatoreasca cu metroul sau autobuzele utilizind carduri bancare. Aceasta marcheaza inceputul unei tranzitii lente catre o lume in care totul va fi accesibil printr-un singur mirocip RFID. Daca acea zi va sosi nu as putea sa ma gindesc la un loc mai sigur pentru acel cip decit inauntrul corpului meu.

 

Tagged with: , ,

33 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Aurora said, on februarie 14, 2014 at 7:13 pm

    Ce isi face omul cu mana lui…
    Asta ma duce cu gandul ca la venirea lui antihrist multi vor fi deja pecetluiti.

    Apreciază

  2. Valentin said, on februarie 14, 2014 at 7:15 pm

    Limbutia este tronul slavei desarte prin care omul se arata pe sine si cauta sa se faca cunoscut. Limbutia este semnul dupa care-i recunosti pe ignoranti, usa clevetirii, calauza glumelor si a prostestii veselii, slujitoarea minciunii, destramarea umilintei, nascatoarea trândaviei, înainte-mergatoarea somnului, împrastierea mintii, nimicitoarea pazei sufletului, racirea fierbintelii inimii, întunecarea rugaciunii.

    Apreciază

  3. cristytepes said, on februarie 14, 2014 at 7:48 pm

    Reblogged this on IO Impaler- IO Țepeș.

    Apreciază

  4. blue said, on februarie 14, 2014 at 9:01 pm

    Interesant articolul şi incredibil că există oameni care să gândească astfel, cu o perfectă mentalitate de sclavi şi de aserviţi unui sistem încă neinventat dar pe care ei îl preacceptă. Sunt zeci, sute de cărţi SF scrise de la începutul secolului trecut până astăzi, care devoalează monstruozităţile din astfel de „evoluţii” tehnologice, nu le-aş enumera aici pentru că nu ştiu dacă saccsiv mi-ar permite. Totuşi, pe ansamblu, e imposibil dacă citeşti una, două, trei astfel de romane, să nu realizezi că nicio astfel de lume previzualizată, nici măcar în ficţiune, nu a dus la o îmbunătăţire reală a umanităţii.
    În ceea ce priveşte siguranţa, prevenirea furtului, ăsta este cel mai penibil argument. Toţi oamenii care au trăit în lumea asta mai mult de… să zicem douăzeci de ani, poate mai puţin, ştiu că hoţii sunt cu un pas înaintea celor însărcinaţi cu protecţia. Printr-un eventual implant nu se măreşte siguranţa aparţinătorului ci, din contra, i se primejduieşte viaţa. Caci tălharul nu are decât o soluţie să-l fure pe cetăţean: să-l ucidă şi să-şi însuşească bucata de carne implantată pentru a o folosi scopurilor sale.

    Apreciază

    • tataia said, on februarie 14, 2014 at 11:08 pm

      Nu sint convins ca relatarea celui care desfacea cardul cu bisturiul, dupa ce l-a tinut in acetona este reala. Este mai mult o propaganda…si cine altineva sa faca propaganda asta daca nu englezii…Marea Britanie este cea mai „avansata” tara din punctul de vedere al spalarii pe creier…

      Apreciază

      • aha said, on februarie 15, 2014 at 10:21 pm

        imi aduce aminte de „cercetatorii britanici” si feluritele lor studii care se tot propagau pe la radiouri si prin ziare! nimeni nu stiau cine sunt aia dar toti ii aduceau in discutie.bineinteles cu tot felul de tampenii! dar lumea ii asculta! si uite asa….ni se inoculeaza fel de fel de „cercetari”

        Apreciază

  5. Emi said, on februarie 14, 2014 at 9:27 pm

    Despre transumanism:

    Hei ,ce parere aveti despre fata disparuta de acasa ,care prea il iubea pe Iisus (dupa unii atei si caldicei) . Nu stiu despre ce e vorba . Dar cred ca este un mare can-can .

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 14, 2014 at 10:39 pm

      Emi

      Te rog nu mai da link-uri spre razboi intru cuvant, caci nici ei nu permit link-uri spre saccsiv.

      Apreciază

  6. vali said, on februarie 14, 2014 at 10:54 pm

    Asta e omul nou visat de ocultisti.

    „In primul rand vor fi exclusi inamicii, adica: „tot acela care lasa impresia, prin semne fizice, psihice, sociale, morale, de a fi in dezacord cu idealul de fericire umana”, cuprins in „Cathechismul Revolutionarului”, al lui Sergei Nitchaiev, din 1869, prin care stabileste regulamentul „omului de viitor”, care nu are „nici interes personal, nici afaceri, nici sentiment, nici atasament, nici proprietati si nici un nume”.

    Lenin are mai tarziu aceste idei si le adopta in doctrina lui.
    http://miscarea.net/libertatea-omul-sovietic.htm

    Pe urma a venit prigoana si indoctrinarea, iar „omul nou” se lasa „revelat” incetul cu incetul in mintile oamenilor. De la femeia bionica a anilor 70, apoi tonele de beletristica SF si filme de tipul Robocop sau Terminator, inoculeaza incet dar sigur imaginea unui personaj nemuritor dar lipsit de suflet, incapabil de suferinta dar si de sentimente, fara Dumnezeu sau etica si totusi „pare” uman si fascinant si suntem indemnati sa ne asemanam lui.

    Apreciază

    • Klontz said, on februarie 14, 2014 at 11:18 pm

      Chiar si Superman, simpaticul personaj, ma intreb daca nu este un fel de antihrist. „Salvatorul” universal al umanitatii. Filmul; din 1978, cu Christopher Reeve, mi-a placut si mie, dar mi se pare ca vor sa scoata acum o noua versiune de film Superman, am vazut niste reclame, cu aluzii clare antihristice. E bine de urmarit ca sa vedem cum actioneaza propaganda satanista de la Hollywood.

      Apreciază

      • tataia said, on februarie 14, 2014 at 11:35 pm

        Mie nu mi-a placut. Film de doua parale pentru copii. Numai americanii au avut mereu nevoie in cultura lor de „supereroi”. Ma intreb oare la ce o fi folosit toata aceasta indoctrinare? Ca indoctrinare este in mod sigur…Mai demult a fost Superman…acum la moda e Chuck Norris…evident in subconstientul americanului de rind trebuie sa existe un „supererou” care poate face orice!

        Uita-te la filmele rusesti! Aia da arta cinematografica! Nu spun ca Hollywood-ul nu a facut niciodata filme bune. Au facut si ei dar putintele…In ultimii cinci ani am dat peste unul sau doua filme americane bune…Unul dintre acestea ar fi „Book of Eli”

        Apreciază

  7. Klontz said, on februarie 14, 2014 at 11:15 pm

    Se stie ca BBC a devenit, sau poate era de mult, un vector de propaganda pentru Noua Ordine Mondiala, dintre cei mai agresivi.

    In ce priveste cipul, in Apocalipsa scrie ca o plaga grea a lovit pe cei care au primit pecetea fiarei – deci, probabil, tot cei implantati vor dezvolta cancer. Ca sa stim la ce sa ne asteptam si de ce sa ne ferim.

    Apreciază

  8. tataia said, on februarie 14, 2014 at 11:24 pm

    Si ca sa comentez la modul general despre articol este exact ce spuneam eu….orice om cu frica de Dumnezeu si cu capul pe umeri nu ar vrea sa fie „citit” de masini…dar in ziua de azi lumea nu mai vede lucrurile in acest fel…multi sint deja convinsi ca masinile ne sint superioare asa ca nu este o problema sa le lasam sa ne citeasca actele…sa ne indosarieze, sa ne „citeasca” si pe noi cu ajutorul implantului…etc.

    Nu am acceptat in viata mea sa conduc o masina (automobil) cu „ajutoare” electronice ale condusului (ABS, ASR, ESP). Penntru ca eu trebuie sa conduc masina nicidecum ea pe mine. Nu am folosit in viata mea un GPS. Pentru ca o timpenie electronica nu are cum sa stie drumul mai bine ca mine. Ce e drept am folosit calculatoare de buzunar pentru calcule matematice pe vremea cind eram la scoala…asta este, nu mi s-a parut un lucru rau pe vremea aceea dar habar nu aveam eu la ce se va ajunge…Si daca imi aduc aminte bine profesorul meu de fizica de pe vremuri s-a dovedit a fi un om inteligent si intelept….Spunea: „O sa ajunga oamenii sa faca 1+1 pe calculator”. Toata clasa ride…si el de colo: „Nu rideti…adevarul este ca nu se stie inca ce anume stimuleaza inteligenta si creativitatea oamenilor. Iar calulatoarele au fost create pentru a degreva oamenii de calculele repetitive si plictisitoare si in acest fel a le fi stimulata mai bine inteligenta si creativitatea, calitati pe care o masina nu le poate avea. Dar daca nu se va intimpla asa?”. In ziua de azi noi stim mai bine…degrevarea omului de muncile intelectuale repetitive si plictisitoare l-a timpit si l-a indobitocit pe om…iar acum omul se pleaca in fata masinilor.

    Apreciază

    • Klontz said, on februarie 15, 2014 at 12:12 am

      Ai dreptate, cred ca GPS-ul tampeste, normal este sa stii sa citesti o harta, nu sa iti zica un robot „ia-o la dreapta” „ia-o la stanga”

      Apreciază

    • blue said, on februarie 15, 2014 at 12:20 am

      Eu cred că inteligenţa naturală a omului va reacţiona mereu împotriva efectului de turmă. Referitor la maşini, cel mai mult eu nu suport cutiile automate de viteze. Unde mai e plăcerea condusului, dacă nu simţi pulsaţia maşinii când schimbi viteza?
      Şi, da, tehnologia ne indobitoceşte. Mai mult, ne transformă, dintr-o specie creativă stâpănind pământul, într-una neajutorată, precum puii de avicola. Sau într-una tristă precum exemplarele de la zoo. Sau, mai rau, într-una pur şi simplu autodistructivă, sinucigaşă. Căci, să privim adevărul, fără Dumnezeu nimic nu suntem.

      Apreciază

      • tataia said, on februarie 15, 2014 at 12:44 am

        @ Blue. Foarte rau ca nu suporti cutiile de viteze automate…Vad ca mai nou femeile vor cu orice pret sa demonstreze ca sint mai bune si la volan ca barbatii…Eu sint barbat si conduc cu cutie automata…sa nu care cumva sa crezi ca nu-s in stare sa conduc manuala…am facut mai bine de 600.000 km cu manuala dar mi s-a luat…nu e normal ca viteza masinii sa creasca in trepte si cu intreruperi…pe bune. Nu asa a rinduit Dumnezeu…orice urcus si coboris facut de Dumnezeu este lin….doar cel facut de om este cu trepte. NU continui pe tema aceasta. NU face obiectul prezentului blog si il suparam pe admin…dar daca vrei iti recomand citeva forumuri auto pe care sa putem continua polemica 🙂 .

        Apreciază

      • tataia said, on februarie 15, 2014 at 12:57 am

        Pentru mine intreruperea accelerarii pentru a schimba treapta de viteza este moartea placerii condusului. Si daca cumva te intrebi oare ce fel de masina conduc eu fara airbag, fara ABS, fara ESP, fara ASR dar cu aer conditionat, servodirectie, geamuri eletrice si cutie automata tin sa te instiintez ca „ajutoarele” electronice sint gaselnite noi (cel mult 15-20 de ani)…insa cutia automata exista pe masini inca din 1945 (cele americane evident! In Europa s-a introdus prin 1965! si prima oara Daimler a cumparat licenta pentru cutie automata de la General Motors) Aerul conditionat din 1950. Servodirectia din 1935…asa ca…

        Apreciază

      • blue said, on februarie 15, 2014 at 7:55 pm

        Frate, m-ai facut să zâmbesc cu forumurile auto…. Acuma… dacă saccsiv ne cenzurează, asta e, casa lui, voia lui. Dar pe forumurile alea presupun că e ca în cârciumile de cartier. În eventualitatea că nu-i aşa, îmi cer iertare. 🙂
        Referitor la femei si bârbaţi la volan, eu zic ceva ce nu prea zic femeile în general. Bărbaţii sunt mai buni ( media raportată la medie ) la tot ce înseamnă reflexe şi coordonare. Că aşa sunt ei construiţi. Au echilibru mai bun, reacţii mai bune, sânge rece şi chiar agresivitatea lor e deseori preventivă, căci teama organică a femeii în trafic e păguboasă de cele mai multe ori. Când necesitatea unei reacţii e de fracţiuni de secundă, bărbatul e prompt. Femeia se pierde mult mai uşor.
        Şi cum activitatea de şofat lucrează în proporţie majoritară cu reflexele, la asta mă refeream şi eu. Am învăţat să conduc de la un instructor extrem de stresat care m-a învăţat să fac treburile înr-o strictă ordine, în care se încadra evident şi schimbatul vitezei, iar dacă sar peste asta…. îmi pierd automatismul şi siguranţa la volan. E o chestie psihologică, într-un cuvânt…

        Apreciază

      • aha said, on februarie 15, 2014 at 11:10 pm

        @tataia. si uite asa devenim dependenti de tehnologie:) usor, usor. desi e in afara subiectului, si daca saccsiv aproba comentariul, iti spun eu cum e la tara cu apa potabila. ei bine, acum 20 de ani erau fantani in sat cam din 100 in 100 de metrii…poate si mai dese. acum , desi fantanile exista fizic ( dar sunt colmatate) , nimeni nu le mai foloseste pentru ca toti au pompa electrica. problemele apar cand se intrerupe furnizarea energiei electrice. stii ce se intampla? e un vecin care inca mai are galeata cu fantana in curte…si e coada la el. aceaiasi chestie cu gazele si incalzirea centrala. deja , la tara, oamenii renunta usor usor la soba…..dar sa ne fereasca bunul Dumnezeu de o criza la gaze ( cum a fost acum 2-3 ani parca) ca or sa inghete oamenii in case!

        Apreciază

      • timisorean1 said, on februarie 18, 2014 at 8:29 pm

        @tataia

        ce spui aici „Pentru ca eu trebuie sa conduc masina nicidecum ea pe mine” nu prea se potriveste cu o cutie automata… In ziua de azi, in general, te poti descurca cu o harta dar sunt situatii cand, prin lipsa unui gps, ii termini pe toti in jur 🙂 . Asta daca esti doar in anumite locuri binenteles.

        @blue

        mare lucru ai spus aici mai ales ca esti femeie(asa am retinut, daca am gresit imi cer iertare): „căci teama organică a femeii în trafic e păguboasă de cele mai multe ori”. Degeaba statisticile spun ca femeile au mai putine accidente daca din cauza lor, fac altii accidente in imediata apropiere.

        Apreciază

      • tataia said, on februarie 20, 2014 at 2:09 pm

        @timisorean1 NU exista nici o contradicitie intre „eu trebuie sa conduc masina si nicidecum ea pe mine” si cutia automata. Imi pare rau sa vad ca sint inca multi care gindesc asa dar din pacate as avea nevoie de fooooarte multe rinduri sa iti explic de ce nu ai dreptate.

        De ce ar trebui in primul si in primul rind SA EXISTE cutia de viteze? Eu vreau sa controlez directia si viteza masinii. Aia inseamna a conduce!

        Spre exemplu tancurile au o singura pedala. Cind o apesi accelereaza, cind o lasi se opreste instant! De ce ar fi nevoie de 7 pedale si 7 manete? De ce ar fi nevoie sa ma intrerup mereu din accelerare pentru a manevra o maneta?

        Ok…am inteles, cutia de viteze este necesara deoarece motorul cu ardere interna, care este o conceptie de acum 100 de ani are putere si cuplu optime intr-o plaja foarte redusa de turatii. Dar pentru ca motorul cu ardere interna este atit de imperfect nu trebuie sa platesc eu pentru imperfectiunile acestuia.

        Chestii care cu adevarat nu te mai lasa sa conduci tu in adevaratul sens al cuvintului sint astea electronice noi..ABS (iti impinge pedala de frina inapoi – de parca computerul as sti vreodata sa frineze mai eficient ca un pilot de raliu) ASR (nu te lasa sa invirti rotile in gol), ESP (redreseaza derapajul si/sau impiedica rasturnarea). Foarte curios faptul ca multi dintre cei care sustin ca „soferii adevarati conduc doar cu manuala” siont cei care nu au condus in viata lor cu tractiune spate „ca aia te fura si te duce in sant pe zapada”.

        Un singur lucru as mai adauga: Este o mare diferenta intre o persoana care detine permis de conducere categoria B si una care detine B, C si E (Sofer). EXISTA destula camioane (TIR-uri cum vrei sa le spui) cu cutie automata. Dar cu tractiune fata nu exista!

        Apreciază

      • tataia said, on februarie 20, 2014 at 2:23 pm

        @ blue Iertare draga sora daca te-am suparat. In primul si in primul rind daca te deranjeaza faptul ca te tutuiesc spune-mi si renunt. Eu o fac deoarece asa se adreseaza toata lumea pe internet…daca ne-am vedea fata in fata probabil nu as indrazni.

        Din moment ce tu recunosti faptul ca femeile deprind ceva mai greu tehnica condusului masinii consider ca esti o persoana deosebita. Iertare pentru lauda. Dar asta nu inseamna ca femeile nu pot conduce bine. Sint deja destule soferite de camion (TIR) si am toata stima si respectul pentru ele.

        Deci eu clar nu sint unul dintre aceia care afirma chestia aceea cu „femeia la cratita”. Dar citeodata ma irita si faptul ca unele reprezentante ale sexului frumos vor sa para ceea ce nu sint.

        „Sa conduci cu cutie automata este o timpenie!”. Imi pare rau, dar sint barbat si conduc cu cutie automata. MI se pare ca femeile care se pronunta impotriva cutiei automate vor sa demonstreze ceva. Imi cer iertare pentru ca am luat-o personal…ce sa faci nu aveai de unde sa stii ca dai de un pasionat de cutii automate.

        Inca ceva: Exista o mare diferenta intre cei care poseda permis de conducere categoria B si cei care poseda B, C si E. La categoria C trebuie sa inveti sa dai cu spatele uitindu-te in oglinzile laterale. La categoria B mersul cu spatele se invata in pozitia cu mijlocul rotit si uitindu-te prin luneta. Am vazut destule femei care dau cu spatele uitindu-se doar in laterale. Vor cumva sa demonstreze ca stiu sa dea cu spatele ca profesionistii? Sa faca bine sa se uite prin luneta! Eu asa procedez cind conduc autoturism…nu am nimic de demonstrat nimanui. Cind ma urc in camion ma uit in laterale. CInd ma urc in autoturism ma uit prin luneta!

        Apreciază

      • tataia said, on februarie 20, 2014 at 2:26 pm

        @blue In mare parte cu forumurile auto ai dreptate…sint niste haznale pline de pusti care se cred cel putin Schumacher…dar poate mai exista si unele comunitati mai restrinse si mai serioase 🙂 .

        Apreciază

      • tataia said, on februarie 20, 2014 at 3:08 pm

        @ Timisorean1 Si in plus de asta afirmatia ta „fara GPS ii termini pe toti din jur” demonstreaza clar cit de bine stii sa te orientezi in trafic…Prefer sa stiu singur drumul pe care il am de facut fara nici un fel de ajutor electronic dar sa fiu degrevat de sarcina manevrarii manetelor decit invers.

        Apreciază

      • timisorean1 said, on februarie 23, 2014 at 4:02 pm

        @tataia

        Scoti o propozitie din context, “fara GPS ii termini pe toti din jur” si iasa… ce vrei tu?! Atat am zis? Si uita asa ai „demonstrat CLAR ” cat de bine ma descurc in trafic! Alta: „Foarte curios faptul ca multi dintre cei care sustin ca “soferii adevarati conduc doar cu manuala” siont cei care nu au condus in viata lor cu tractiune spate “ca aia te fura si te duce in sant pe zapada”. Asta tot cu mine are legatura?! Ca nu tin minte sa fi spus asa ceva sau ai dedus tu si ce masini am condus? Cred ca te lauzi un pic cam prea mult dar greseala e a mea ca am intrat in aceasta discutie complet inutila.

        p.s. Daca stiam ca esti camionagiu (si posibil fan sua), fi sigur ca nu as fi intervenit.

        Apreciază

      • blue said, on martie 1, 2014 at 11:17 pm

        Frate, nu am de ce să mă supăr, eşti un comentator vechi cu foarte mult bun simţ şi îmi face plăcere să comunic cu tine. Nu am mai răspuns aici pentru că am pierdut din vedere pagina, am zis ca nu mai intră nimeni. Căt priveşte femeile la volan, evident că nu m-am referit la toate, am comparat o medie ( a bărbaţilor ) cu o altă medie ( a femeilor ), evident în favoarea bărbaţilor. Femei excepţionale la volan am cunoscut şi eu, chiar şi o şoferiţă de Tir, conducea o măgăoaie de la StarFoods, sau cum se numea firma distribuitoare de chipsuri Lotto, îi murise bărbatul, şi el şofer la aceeaşi firmă,( ea era casnică pe atunci şi creştea doi copii), într-un accident groaznic şi, rămasă fără susţinere financiară, patronul i-a oferit chiar postul soţului ei. Avea patruzeci de kile cu ţoale cu tot, o mână de femeie, şi întorcea Tirul într-un curticică de ziceai că-i magie. Deci nu m-am referit la toate femeile. Eu am învăţat să conduc pe cart, cu motor în doi timpi. Pe mine instructorul mă scutura încă de la plecare, îmi aşeza paharul cu apă pe capotă şi nu trebuia să vărs nici o picătură. Mă punea să fac întoarceri pe asfaltul uns cu ulei… dar astea sunt deja poveşti desprinse din alte timpuri. Zic că fiecare îşi pune amprenta pe felul cum conduce prin prisma experienţei de viaţă. Şi mentalitatea cu care tratează subiectul ăsta tot de acolo îi vine. În rest, sunt discuţii tehnice şi detalii care pot dura la nesfârşit între pasionaţii de domeniu.

        Apreciază

    • aha said, on februarie 15, 2014 at 10:40 pm

      imi aduc aminte de un profesor de matematica care se referea la starea materiala din ce in ce mai grea a romanilor, de atunci(anii 90) , ca a spus o fraza pe care nu o s-o uit toata viata: o sa strangem cureaua din ce in ce mai tare pana o sa ne infasuram cu catarama! atunci am ras cu lacrimi…acum plang..tot cu lacrimi! mare dreptate avea!

      Apreciază

  9. Klontz said, on februarie 15, 2014 at 12:16 am

    Radiatiile de la Fukushima au ajuns deja pe coasta de vest a Statelor Unite, la San Francisco.
    http://www.chaos-controle.com/archives/2014/02/14/29209714.html

    va fi intreg oceanul Pacific contaminat ?
    Oceanul Pacific reprezinta cam o treime din oceanul planetar.
    „Oceanul Pacific (de la numele latin Mare Pacificum = mare liniștită) este cel mai mare ocean din lume, acoperind aproximativ 33% din suprafața Pământului.” (wikipedia)

    Va amintiti ca in Apocalipsa un inger varsa ceva in apa marii si „a treia parte din ape se va preface in sange, si vor muri toate vietuitoarele care traiesc acolo” ?

    Poate e fortat ce spun, dar m-a dus cu gandul la asta.

    Apreciază

    • tataia said, on februarie 15, 2014 at 5:06 pm

      Nu e deloc fortat, sint chiar trimbitele apocalipsei.

      Apreciază

  10. Ela said, on februarie 7, 2017 at 10:33 pm

    Ferească Dumnezeu de această nenorocire, primirea pecetei, este mai grea decât orice păcat !
    Nu mai există eroare in fata lui Dumnezeu..pentru ca l-ai acceptat pe Antihrist ca pe propriul Dumnezeu.
    Pe Iisus l-ai răstignit iar tu te închină satanei cu bună stiintă ,cu scuzele de rigoare: ce sa fac altfel nu mănânc,ce sa fac astfel nu am serviciu, ce sa fac trebuie sa fiu in rand cu toata lumea ….etc.
    Însă uitam ca Dumnezeu ne-a creat si tot el ne-a dat viața, hrana si tot ce ne înconjoară,
    Acesti diavoli in chip uman trebuiesc eliminați prin credința noastră ortodoxă autentică, curată, fiecare sa ne rugăm lui Dumnezeu in casele noastre, să nu ajungem aceste timpuri.
    Va fi îngrozitor….Dumnezeu sa ne apere!
    Iisus Hristos Dumnezeu si Maica Domnului sa ne însoțească in tot locul. Amin!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.