SACCSIV – blog ortodox

Ce facem daca un satanist inarmat intra in biserica? Ne lepadam pana scapam?

Posted in MARTURISIRE, MUCENICIE by saccsiv on februarie 12, 2014

   Din articolul Se intampla ACUM in Rusia: DOI MUCENICI de ziua Noilor Martiri și Mărturisitori … “El a strigat că urăşte biserica, urăşte creştinii şi îl urăşte pe Dumnezeu, împuşcănd icoane şi rupănd crucea”. Despre CRIMA DIN CATEDRALA DIN YUZHNO-SAKHALINSK aflam despre un om înarmat ce a năvălit în catedrala principală a Diocezei din Yuzhno-Sakhalinsk și Kuril (Catedrala Învierii lui Hristos), și a tras mai multe focuri cu o puşcă luată de la locul de muncă, căci lucra la un serviciu de pază.

La inceput a tras in icoane urland ca urăşte biserica, urăşte creştinii şi îl urăşte pe Dumnezeu.

Maica Liudmilla i-a atras atenția asupra sa, timp în care oamenii au putut să părăsească biserica. Erau şi copii printre ei. A stat acolo până la sfârşit şi şi-a acceptat moartea …

Din cauza sistematicei indoctrinari anti ortodoxe ne putem astepta la actiuni similare. Poate chiar dese. Nu le vom mai citi doar in Vietile Sfintilor, ci chiar le vom trai.

Concret, noi cum am fi procedat intr-o asemenea situatie? Ne-am fi bulucit spre iesire sau am fi urmat exemplul maicii Liudmilla?

Dar daca un astfel de satanist intra inarmat in biserica si ne intreaba direct: “Ce alegi, crucea si glontul sau viata?”

Ne vom lepada?

Sa nu ne lepadam fratilor, nici chiar pentru scurta vreme, caci aia nu e viata, ceea ce ni s-ar parea ca am castigat.

Sa ne rugam sa nu cadem si sa ne intareasca bunul Dumnezeu sa marturisim.

 

Tagged with: ,

30 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. cosminmatiu said, on februarie 12, 2014 at 1:51 pm

  Asta e o situatie in care nu are rost sa spui ce o sa faci dinainte pentru ca nu stii.
  Daca in acel moment te intareste Dumnezeu rezisti daca nu, te lepezi. Cine se va baza pe fortele lui sigur se va lepada iar cine isi va pune nadejdea in Dumnezeu va birui.
  Nu pot decat sa ma rog la Dumnezeu sa ne ajute pana la sfarsit sa nu ne lepadam.

  Apreciat de 1 persoană

  • Obrenovici said, on februarie 12, 2014 at 4:08 pm

   Asa cum spui, s-ar intelege ca nu tu esti responsabil de ceea ce faci, ci Dumnezeu. Adica daca te intareste, bine, daca nu, nu e vina ta ci a lui Dumnezeu ? Eu zic sa cerem lui Dumnezeu sa ne intareasca, dar avem deplina libertate si vointa de a ne asuma marturisirea adevarului. Se uita prea adesea ca omul a fost creat de Dumnezeu LIBER, avand posibilitatea de a alege liber intre bine si rau.

   Apreciat de 1 persoană

 2. Pitt said, on februarie 12, 2014 at 1:53 pm

  LOGIC:

  Oricum a-i da-o, tot murim.

  Mai repede sau mai tarziu.

  Ce rost ar avea aceasta viatza fara Hristos Dumnezeu in Treime Slavit?

  Sa „evoluam”? Spre ce? Spre moarte? Are rost sa vorbim de „evolutie” daca nu suntem in stare sa hranim populatia planetei, sa-i dam apa sa bea, haine sa se imbrace, etc.?

  Are rost sa vorbim de „evolutie” atunci cand singurul rezultat la care ajunge orice persoana in aceasta forma de existenta materiala este MOARTEA? „Evoluam” spre moarte?! Se poate vorbi despre asa ceva?

  Satanistul ateu si probabil adept al „evolutiei” a ales.

  Si noi trebuie sa alegem.

  Exista bine si rau. Avem puterea de a alege.

  Doamne Iisus Hristoase Fiul Lui Dumnezeu intareste-ne sa capatam mantuire! Amin!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Iones said, on februarie 12, 2014 at 2:04 pm

  România, aliata Franţei în controversa privind porumbul modificat genetic – See more at: http://stiri.tvr.ro/romania-aliata-frantei-in-controversa-privind-porumbul-modificat-genetic_40313.html#sthash.tOIdWjMl.dpuf

  Apreciază

 4. Dinu Marius(pcmouse) (search facebook) said, on februarie 12, 2014 at 2:46 pm

  un vecin a murit zilele trecute.om peste 50 de ani.corpolent.nu parea ca are probleme.cica era bolnav de inima,ne salutam mai schimbam o vb din cand in cand si cam atat,a dat la zapada.a facut efort si a murit.era ungur si probabil protestant?papistas?a ajuns la iad?habar nu am,nu l-am intrebat,am ramas..stupefiat..nu imi vine sa cred ca a murit ..dar ..e mort..
  deci poti muri si fara sa fii martir..
  da.cu siguranta Crucea trebuie sa alegem.daca suntem pusi sa alegem.
  multe lucruri le amanam din cauza sugestionarii primite de la cel rau..ca mai e si maine o zi?sigur mai este?

  Apreciază

 5. Laurentiu Ion said, on februarie 12, 2014 at 2:51 pm

  http://trutube.tv/video/1055/Jewish-Ritual-Murder-Revisited Uite aici frate Vasile, oribil ce au facut jidanii de-a lungul secolelor. Este mentionata si o crima in Galati. Doamne ajuta.

  Apreciază

  • kifa7 said, on februarie 12, 2014 at 5:26 pm

   pun pariu ca indivizii din film care zic ca sunt evrei; nu sunt; ci sunt impostori kazari/turkoizi/arabi; tot ei au scris si talmudul; ei sunt sinagoga satanei din Apocalipsa; contra lor, adika impotriva turkoizilor/arabilor(tradus amestecati) din Canan, trebuia sa lupte Israel si sa ucida tot; pentru ca ei pastrau inchinarea babiloniana prin ritualuri criminale, sex, canibalism, demonism-OZN etc; ei au reusit sa incrimineze Israelul, cu toata aceasta inscenare; au platit in ascuns pe sionisti sa vina in Israel; apoi iau platit pe arabi prin petrol ieftin sa tina conflictul fierbinte pana vor avea suficiente resurse sa loveasca sub acoperire; prin teza/antiteaza au lucrat permanent; evreii ultraortodocsi poti sa cauti pe youtube, protesteaza contra sionismului si resping talmudul, folosesc doar Tora; mergeti cu documentarea pana la capat.

   Apreciază

   • saccsiv said, on februarie 12, 2014 at 6:22 pm

    kifa7

    Sa mergem cu documentarea pana la capat, caci tu te-ai oprit la jumatate …

    Prietene, e clara si cu tine. Nimic n-ai inteles din treaba cu sinagoga satanei. Dar absolut nimic.

    Apreciază

   • kifa7 said, on februarie 12, 2014 at 6:36 pm

    hai te rog, da-mi ceva link; un indiciu; nu am pretentii ca stiu tot; inclusiv cu sinagoga satanei; chiar daca evreii ar fi satanisti de care spune documentarul, unde sunt evreii care au scris Vechiul Testament ?

    Apreciază

   • Prahovean said, on februarie 12, 2014 at 9:02 pm

    Mucenicul Ioan Ianolide spune, în „Deținutul profet” că evreii au avut, până la venirea Mântuitorului, un rol mesianic, după aceea au au un rol antihristic.

    Apreciază

   • Mirela said, on februarie 13, 2014 at 2:54 pm

    @Kifa
    Afirmi că „…impostori kazari/turkoizi/arabi; tot ei au scris si talmudul”
    Talmudul Babilonian (cel de mare importanţă doctrinară pentru iudaism), a fost scris începând cu robia babilonică (sec. VI îHr) şi se consideră că a fost definitivat în sec. V dHr., chiar dacă i s-au mai adăgat, cu timpul, unele comentarii. Deci, Talmudul a fost scris înainte de convertirea la iudaism a khazarilor (care s-a produs în sec. al VIII-lea dHr), ceea ce înseamnă că autorii lui sunt sefarzii, nu aşkenazii.

    Apreciază

   • saccsiv said, on februarie 13, 2014 at 3:05 pm

    Mirela

    Fantastic cum se leaga lucrurile.

    Evreii au finantat si promovat tot soiul de secte neoprotestante. Acum multi dintre ultimii tot vantura teorii precum cea a lui Kifa.

    Desigur, nu cred ca Kifa a primit vreo finantare, el doar a luat de bune intoxicatiile si le raspandeste. Din nefericire astfel de teorii prind din ce in ce mai des si la unii ortodocsi, mai ales incepatori.

    Apreciază

   • kifa7 said, on februarie 13, 2014 at 4:26 pm

    Da-mi voie sa precizez: incarcatura moral spirituala babiloniana (oculta) i-a urmarit pe evrei permanent; vrajitoria, ritualurile oculte, prostitutia cultica, jertfle ritualice etc. ; toate isi au originea in babilon; cu asta se ocupau cananitii, popoarele semite din Palestina, Egipt, tot orientul; acelasi stil narativ si epic contine talmudul, unele apocrife si Coranul. Toate au sursa babiloniana oculta; si nu e doar opinia mea.;

    Arabii (tradus amestecat) au populat istoric orientul ca triburi nomade; traditia si obiceiurile lor erau babiloniene si si-au pus in scris aceste traditii; si kazarii si akenazii sunt urmaritii de aceasta traditie babiloniana, si se vede cu ochiul liber; totusi unde sunt israelitii care citesc tora asa cum a citit Hristos in sinagoga ? unde sunt cei care asculta de cele 10 poruncii ? si il asteapta inca pe Mesia ? despre care Apocalipsa spune ca vor primii o pecete pe frunte, cate 10000 din fiecare trib al lui Israel ? eu cred ca ei sunt ultraortodocsi evrei si cei similari cu ei; parerea mea!

    Apreciază

   • saccsiv said, on februarie 13, 2014 at 6:06 pm

    kifa7

    Mesia asteptat de evrei este antihristul.

    Mitropolitul Serafim de Pireu: MESIA ASTEPTAT DE RABINI ESTE ANTIHRIST

    https://saccsiv.wordpress.com/2011/08/08/mitropolitul-serafim-de-pireu-mesia-asteptat-de-rabini-este-antihrist/

    Apreciază

 6. Ionel said, on februarie 12, 2014 at 3:09 pm

  SI alta intrebare, in cazul unei astfel de intamplari daca avem ocazia sa ranim sau chiar sa ucidem agresorul cce facem???

  Apreciază

 7. peşterean said, on februarie 12, 2014 at 3:32 pm

  nu stiu ce facem, ca daca nu lepadam nici macar permisul de conducere care are 666 vadit, si asta in conditiile in care nu ne pune nimenea pistolul la tampla, ce ne mai plangem de noile catrduri care vin si ce sa mai punem in dicsutie o atare situatie ca cea din postare? ce fel de crestini suntem noi? mai bine am avea rusinea sa tacem din gura.

  aicea e inca o inregistrare cu pr Adrian, dar f scurta despre „viitorul patriarh al tarii”, adica despre ciobotea si de unde vine. nu stiu cat e de folositoare ca e ceva f scurt, intrerupe brusc la vederea aparatului pt inregistrat. http://picosong.com/YQWu/
  http://picosong.com/download/YQWu

  Apreciază

 8. kifa7 said, on februarie 12, 2014 at 3:40 pm

  Oameni buni,

  Conform tiparului criminal al sarpelui, crestinii sunt loviti tot de oameni pe care el i-a fanatizat ca sa ia viata aproapelui sau; acesti criminali trebuie infruntati din secunda unu cu mainile goale daca nu altfel; mai exista inca legitima aparare si „dreptului omului” de a fi crestin; daca criminalul iti ataca familia, copiii, fratii trebuie sa ripostezi; Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului, deci nici a credinciosului.

  Asta au facut crestinii de secole cu fanatici, i-au infruntat; de aceia am ajuns in sec.XX pentru ca dreptul omului de a trai merita aparat; (nenascuti, copiii, femei, batrani, negri, albi, sclavi, etc.) acum acesta legitima aparare este asaltata de eufemisme „radicali, bigoti, rasisti” doar pentru ca exprimam un drept de a trai in Numele lui Cristos, cu alte cuvinte de a trai ca si crestini? daca guvernul nu poate prinde criminalii, dar pe noi ne prind imediat daca suntem vocali, e timpul sa fim intelpti si sa ne gandim serios la legitima aparare, ca si biserica, comunitate daca nu ca tara.

  Sa fie clar: daca Obama va suferii un “accident de munca” este pentru ca va fi intentionat; ca crestiniii sa fie urati de toti, si ucisi de oricine care crede ca face o lucrare pentru Dumnezeu;

  Apreciază

 9. nea Anderthal said, on februarie 12, 2014 at 3:50 pm

  Se poate intimpla si la noi oricind!Ginditi-va la cei de genul Remus Cernea sau altii care apar la tembelizor ,insultind biserica si crestinismul,daca ar ramane fara ocupatie si ar fi la anaghie ar face orice.A fost un caz cu ceva ani in urma cind un sectar a omorit un preot ortodox la Focsani

  ps:pot aparea pitipoance de genul „pussy-riot” si la noi.Daca apar ar trebui conduse de „Balena Pipi”.Ughhh,apoi …”use your imagination”..

  Apreciază

  • kifa7 said, on februarie 12, 2014 at 5:31 pm

   Hai te rog spune ce confesiune avea sectarul; si iti spun ca, criminalii nu au decat o religie=crima; si un singur tata Criminal care de la inceput face acelasi lucru. Izolarea si lipsa de cunostinta/informatie/cultura, sunt suficiente pentru a luam mintea unui om ca sa faca din el un criminal..

   Apreciază

   • nea Anderthal said, on februarie 13, 2014 at 10:49 am

    @kifa
    Era „penty” si avea si ceva probleme „pisice” ,asa era prezentat la stiri dar nu-s sigur.Pe ne-ortodocsi presa de azi ii protejeaza

    Apreciază

 10. Valentin said, on februarie 12, 2014 at 4:04 pm

  Daca intra un satanist inarmat in biserica, incercam sa-l dezarmam. Incercam sa-l reducem la tacere. Nu ne apucam sa negociem cu el, sa ne lepadam, sau mai stiu eu ce. Noi, crestinii, nu suntem niste mamaligi care fie dau buluc pe usa in fuga ca o turma speriata, fie ne punem in genunchi si ne astepatm moartea, fie ne lepadam cu lasitate. Nu. Noi ne putem lupta pentru vietile celor dragi noua si ale fratilor nostri crestini. Nu va suparati, dar prea ne privesc toti ca pe niste carpe de sters pe jos. Ne santajeaza, adica m vezi Doamne, daca noi avem porunca ” sa nu ucizi” sau ” sa intorci si celalalt obraz”, ei cred ca stam ca vacile la abator. NU. Dumnezeu nu-mi interzice sa-mi apar familia, casa, prietenii si biserica. Dumnezeu nu ma indeaman nicaieri sa stau ca o mamaliga in timp ce satanistul descreierat vrea sa ma ucida sau sa-mi omoare prietenii. Eu nu cred ca daca sar si-l infrunt – calculandu-mi rapid sansele in fuctie de situatie astfel incat sa nu periclitez prin actiunea mea si mai mult vietile celor din jur – , Dumnezeu se supara pe mine. Eu cred ca pot si vreau sa-l infrunt, cu intelepciune , curaj si jertfire de sine. Satanistii astia sa ia aminte bine: ne vom lupta daca trebuie si daca fac pe nebunii. Si poate vor muri si dintre noi, dar sigur scapam si noi lumea de alde ei…Niste papagali fara creier. Scuzati-ma. M-am saturat de ei si de porcariile lor pana peste cap.

  Apreciază

 11. kifa7 said, on februarie 12, 2014 at 5:14 pm

  @Valentin, felicitari !
  Istoric vorbind romanii au ripostat contra agresiunii, pentru simplul motiv ca-si aparau viata lor, a, familiei si a neamului; nici in biserica nu e diferit; pentru ca biserica sunt fratii in care traieste Cristos; El pune la final oile si caprele; cand aparam oile il aparam pe Cristos; acelasi lucru trebuie sa facem cu orice valori sociale, politice, si morale; sa le luam inapoi; asta a facut Cristos, ne-a luat viata furata de sarpe si ne-a dat-o inapoi prin sangele lui; dar sa nu mai asteptam sa pice din cer ce trebuie sa facem noi; adica sa faca altii; noi trebuie sa facem; am mai spus; tiparul este acelasi; in istorie; se iau iantai drepturi civile; economie; resurse naturale; foamete; si apoi un vector fanatic care ia viata fizic.

  Apreciază

 12. Aurora said, on februarie 12, 2014 at 8:03 pm

  In fata unei astfel de provocari ar trebui sa preferam moartea decat sa ne lepadam. Dar nu putem sti dinainte cum vom reactiona. Ca sa putem fi marturisitori si martiri trebuie sa ne rugam mai mult, sa-l avem tot timpul pe Dumnezeu in inima si in gand. Mergi sa iei paine, te rogi. Mergi la dentist, te rogi. Mergi la servici, te rogi. Eu intr-o vreme ma inchinam inainte sa intru in institutie (plina de serpi veninosi !) dar am vazut intr-o zi si pe altcineva facandu-si semnul crucii. M-am bucurat ca nu sunt singura. Am plecat de acolo , slava Domnului, intr-un loc mai retras unde pot sa ma inchin in voie. Rugaciunea trebuie sa ne insoteasca tot timpul – putem sa ne rugam chiar si atunci cand ne uitam la un film la tv, caci la un moment dat sufletul se rupe de actiunea filmului si tot ii trimite macar un gand lui Dumnezeu. Daca filmul are si scene emotionante, de ex. cu un personaj aflat intre viata si moarte, atunci trebuie sa ne rugam pentru toti oamenii bolnavi, la fel si pentru datornici, pt. cei fara adapost si pt. toti amaratii din lume. Filmul ne propune o naratiune, dar noi trebuie sa depasim cadrul stramt din scenariu. Nu vreau sa se inteleaga ca trebuie sa ne facem rugaciunile in timpul privitului la tv, ci sa nu ne despartim de iubirea lui Dumnezeu de dragul unui film. Daca ne rugam mai mult, Domnul ne va da curajul sa marturisim atunci cand va veni ceasul. Chiar daca in clipa de fata multi suntem iepuri, poate peste 5 minute vom deveni lei. Nu ne lasa Dumnezeu si nici nu ne incearca mai mult decat putem noi sa ducem.

  Apreciază

 13. aniush said, on februarie 13, 2014 at 2:56 pm

  kifa7,
  E parerea ta…fiecare isi alege drumul pe care merge.
  Sa stii ca eu mi-am pus intrebarea daca ceea ce scriu pe acest blog este bine sau nu. Se pare ca nu intotdeauna. Singurul lucru care m-a surprins in mod neplacut…eu sunt crestin ortodox, insa am fost facuta de cineva neoproptestanta (se pare ca persoana stia despre mine ceea ce nu stiam nici eu). Reactia mea atunci…m-am speriat, m-am gandit „aoleu dar ce am zis asa de rau, sa creada altul asta despre mine”…ca eu nu am treaba nici cu alte credinte, religii, nici cu sectele, nici cu nimeni altcineva. Nici eu nu m-as fi temut sa marturisesc, daca eram de alta credinta….sunt crestina ortodoxa, chiar daca unii de pe blog nu cred asta.
  Eu ma rog Dumnezeu sa ne lumineze tuturor sa fim in dreapta credinta!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: