SACCSIV – blog ortodox

IULIAN CAPSALI ii ataca furibund pe cei ce critica HOMEOPATIA, adica acea teribila inselare bazata pe principii eretice si fondata de un mason

Posted in EREZIE, HOMEOPATIE, MASONERIE by saccsiv on februarie 10, 2014

Sfantul Ioan Gura de Aur:

„Dacă cineva contraface măcar o mică parte a chipului regelui pe moneda regală, în felul acesta o falsifică; la fel şi în credinţa cea adevarată, acela care va schimba chiar cât de puţin în ea, o va vătăma pe toată. 

Căci dacă, pe de o parte dogma este răstălmăcită, şi înger de ar fi, să nu-l credeţi. Nimic nu foloseşte viaţa virtuoasă, dacă credinţa nu este sănătoasă.”

In lucrarea “Parintele Cleopa – Calauza in credinta ortodoxa”, aparuta cu binecuvântarea P. S. EFTIMIE, EPISCOPUL ROMANULUI, Ediţia a IV-a revizuită şi adăugită de Arhimandrit Ioanichie Bălan, gasim:

Tot aici mai amintim şi alte terapii şi mişcări paranormale, de care bunii creştini trebuie să se ferească: radiestezia, bioenergia, medicina holistăcu toate ramurile ei (homeopatia, acupunctura, reflexologia – care folosesc„energii vindecătoare” pentru a „reface armonia forţelor vitale în fiecarecelulă umană”, pentru a „echilibra energetic organismul”, a intra în„armonie cu energiile cosmice” şi a „regenera armonia în organismulsuferind” -, antroposofia, remediile florale, diagnosticul bolilor cu ajutorulpendulului, a chiromanţiei, a energiilor spirituale, cristaloterapia,cromoterapia şa.), şi toate terapiile care au ca scop folosirea „energiilor şiputerilor cosmice” pentru realizarea „armoniei” dintre Dumnezeu şi om, sau„refacerea echilibrului energetic” al omului, hipnoza, terapia regresivă

   In articolul HOMEOPATIA între magie şi Ortodoxie de Parintele Damaschin Grigoriatul, Sfânta Mănăstire Grigoriu, Sfântul Munte Athos, citim:

Homeopatia, una dintre metodele alternative de tratament din ziua de astazi provoaca confuzii între credinciosii crestini. Aceasta pentru ca multi apeleaza la ea fara sa cunoasca clar despre ce este vorba. Astfel, exista marele pericol ca homeopatia sa aiba rolul unui “pod” care o sa conduca pe multi crestini nestiutori la religiile orientale, pentru ca aceste religii orientale sunt baza tuturor metodelor alternative de tratament.

Iata si comentariul lui Iulian Capsali postat la articolul Homeopatia, o noua inselare:

Articolul este revoltator prin lipsa de discernamant a autorului si prin dezinformarea crasa la care-i supune pe naivi. Folosesc personal homeopatia de 15 ani, aproape exclusiv. Am ajuns la ea din disperare, pentru ca am fost, de mic, intoxicat de antibiotice, avand o problema de imunitate. Nu mai am de cativa ani aceste probleme, desi mi s-a spus ca sunt cronice. Toti cei 7 copii ai mei – unii dintre ei care, ereditar, mi-au mostenit slabiciunile- s-au folosit de mici de beneficiile imense ale homeopatiei. Nu numai ca a fost demonstrat stiintific de catre un laureat Nobel ca homeopatia are baze stiintifive (http://www.gandul.info/magazin/luc-montagnier-laureat-al-premiului-nobel-pentru-medicina-remediile-homeopate-sunt-eficiente-7936985), dar contestarea ei pe baza spuselor unor parinti athoniti este un mijoc precar de a atrage atentia asupra propriei persoane. Am citit din scoarta in scoarta scrierile parintelui Paisie, si nu am gasit nicio referire directa la homeopatie. Acea referire indirecta este a unui fost yoghin, care cauta pete in soare si era „mai catolic decat papa”… Baza acestor alegatii este stupida. Il confirm pe Marius Vasileanu in cele afirmate. Intr-adevar, mai multi monahi din schituri romanesti folosesc remediile homeopate in tratarea afectiunilor. Parintele Rafail Noica de asemenea (Sfintia Sa a si cercetat-o pe cand era calugar la Essex, pus chiar de staretul sau, Cuviosul Sofronie). In Rusia nu exista aceste discutii, pentru ca mai multi Sfinti si mari duhovnici au confirmat valoarea acestui tratament. La noi au beneficiat de acesta, printre altii, parintele Iustin Parvu si IPS Teofan – marturie a prof. dr. Chirila, cel care a fondat mai multe manastiri si are o biserica in curtea casei sale (si care prepara remedii homeopate in propriul laborator). Dar probabil ca vasnicul „teolog” Teodor Danalache este mai ortodox decat cei pe care i-am mentionat pana acum. Prin aceste articole nu faceti decat sa va discreditati in ochii crestinilor ortodocsi care se mai pricep la subiect si sa cream impresia unor heterodocsi ca incepem sa semanam cu ei in atitudinea sectara. Sau apropiata de anticrestinii de la Asociatia Secular Umanista din Romania (http://secularumanisti.blogspot.com/2011/01/consumatorii-din-romania-insceneaza-o.html). Sunteti intr-o companie cam trista, nu credeti?

   Comentariu saccsiv:

Ca apeleaza la homeopatie, ar fi problema lui si a familiei sale. El insa nu se limiteaza la aceasta, ci o si promoveaza. Ba mai grav, dupa cum se observa, ii ataca furibund pe cei ce spun adevarul.

 

Zice el:

“La noi au beneficiat de acesta, printre altii, parintele Iustin Parvu si IPS Teofan”

Nu stiu IPS Teofan ce-o fi facut, insa nu cred ca Parintele Justin Parvu ar fi “beneficiat” de homeopatie. Poate de plante. Si nu cred deoarece in revista Atitudini a Fundatiei Justin Parvu nu aparea ceva fara binecuvantarea sa. Iar acolo apareau multe articole impotriva homeopatiei. De asemenea, fratele Ioan Vladuca nu stiu sa fi tinut vreo conferinta sau sa fi scos vreo lucrare fara binecuvantarea aceluiasi mare duhovnic. Iar fratele Ioan Vladuca a scris adevarate studii impotriva homeopatiei …

Cand vorbim despre aceasta nu trebuie sa uitam chestiunea esentiala:

Hahnemann, fondatorul homeopatiei, a fost MASON …

Si nu exista religie, doctrina sau orice altceva debitat de o minte de mason care sa poata fi acceptat de catre un ortodox adevarat. Deoarece cand pornesc la o astfel de lucrare, masonii sunt invatati de draci, caci lor li se inchina:

Video: RITUAL MASONIC FILMAT IN TURCIA. Prima parte – INITIERE. A doua parte – INCHINARE LA LUCIFER

Articolul zilei (13.07.2011): RUGACIUNEA MASONILOR ADRESATA SATANEI

Despre BAPHOMET. De ce se inchina masonii diavolului?

CITATE CELEBRE. Au spus-o cu gura lor iar altii ne-au avertizat …

Voi cita in continuare dintr-unul dintre studiile profesorului de matematica Ioan Vladuca:

Unii homeopați din România afirmă că homeopatia actuală nu merge pe linia lui Hahnemann. Este adevărat?

Nu este adevărat. Dr. Constantin Săraru, Președintele Ligii de Homeopatie Clasică din România afirmă că lucrarea lui Hahnemann, „Organonul Medicinei reprezintă cea mai importantă sursă de cunoaștere în homeopatie și prima carte citită de orice medic care face primii pași în practicarea ei”.[7] Traducătorul cărții, dr. Marius Radu, scrie: „Organonul Medicinei este, fără îndoială, cartea de temelie pentru oricine dorește să înțeleagă și să practice corect homeopatia. Tot ceea ce este important legat de teoria și practica homeopată este prezentat concis de Hahnemann pe parcursul a 291 paragrafe”.[8]

Iată ce declară un alt homeopat: „Cu toţii ştim că informaţiile fundamentale în acest domeniu au fost, sunt şi vor rămâne cele pe care homeopatia le datorează creatorului ei SAMUEL HAHNEMANN, iar ca lucrare de bază,Organon-ul.”[9]

Jost Kűnzli, Alain Naudé și Peter Pendleton scriau, în ediția engleză a Organonului Medicinei: „Lucrarea a rămas până în zilele noastre piatra de temelie în homeopatie, autoritatea supremă în ceea ce privește doctrina și practica homeopată. Tot ceea ce s-a scris ulterior are rădăcinile în această carte”.[10]

Homeopații români care se declară ortodocși spun că se bazează pe scrierile medicului homeopat grec Gheorghios Vithoulkas; acesta fiind ortodox, scrierile sale sunt compatibile cu învățătura Bisericii Ortodoxe. Este adevărat?

Este adevărat că unii homeopați se bazează pe scrierile lui Vithoulkas, însă învățătura acestui homeopat grec nu este compatibilă cu Ortodoxia.

Vithoulkas vorbește despre „giganții spirituali” Ramana Maharishi și Ramakrishna, promotori ai doctrinelor extrem-orientale. Concepția sa despre sănătate este incompatibilă cu Ortodoxia. În spirit extrem-oriental, el afirmă că „starea de sănătate reprezintă independența față de durere la nivel fizic, realizând starea de bine interior, independența de dorințe și obsesii la nivel emoțional, realizând starea de bucurie și calm interior și independența față de egoism la nivel mental, realizând uniunea perfectă cu Adevărul și Dumnezeu”.[11] Definind sănătatea prin aceste trei non-dependențe, Vithoulkas dovedește în mod clar o înclinație către budism și daoism.

În cartea Dao de Jing, Lao Zi (sec. IV î.Hr.) își îndemna discipolii: „Fiți cu totul fără de dorințe și mențineți-vă într-o pace beatifică profundă”.[12] Iar un principiu budist afirmă că „originea suferinței e dorința”.

Homeopatia se bazează pe concepții extrem-orientale?

Da. Legătura homeopatiei cu aceste concepții este atât de puternică încât ea nu poate fi ruptă. Renunțarea la aceste concepții ar însemna renunțarea la homeopatie.

Însăși folosirea diluțiilor infinitezimale pentru îndepărtarea substanțelor active se bazează pe principiul daoist al supremației golului față de plin. În cartea Dao de Jing, Lao Zi „proclamă la fiece pas supremația neantului asupra ființei, a golului asupra plinului”.[13]

Moleculele substanței active constituie plinul, iar îndepărtarea lor din soluție realizează golul.

Medicamentul homeopatic se bazează pe o existență (apa), însă apa se folosește ca medicament homeopatic numai după îndepărtarea materiei active (extractul vegetal), conform principiului daoist: „Ființa constituie natura lucrurilor, dar Neființa permite folosirea lor”.[14]

[…]

Decât să luăm medicamente alopate care au multe efecte adverse, nu este mai bine să folosim medicamente homeopatice?

Problema este pusă în mod greșit. Nu avem de ales între alopatie și homeopatie, ci avem de ales între alopatie și fitoterapie. Fitoterapia are bază științifică; în plus, ea este acceptată în sens creștin ortodox.

Comentariu saccsiv:

   Voi cita in continuare din acelasi autor Teodor Danalache, atat de aprig atacat de Iulian Capsali, Homeopatia – cădere din dreapta credinţă. Medicamentul homeopat – o materie “vrăjită”, dupa cartea “Homeopatia, intre magie si Ortodoxie”, scrisa de Parintele Damaschin Grigoriatul, Sfanta Manastire Grigoriu, Sfantul Munte Athos:

Homeopatia se bazeaza pe convingerea ca exista un Dumnezeu impersonal, alcatuit dintr-o substanta accesibila noua, caci substanta Lui dumnezeiasca este aceeasi cu cea a creaturilor Sale. Spre deosebire de homeopatie, Ortodoxia propovaduieste un Dumnezeu Personal, Proniator si diferit de creaturile Sale, unirea cu acestea avand loc numai prin Fiul Sau intrupat si prin harul necreat.

Homeopatia sustine ca energia lui Dumnezeu este acelasi lucru cu substanta Lui, facand astfel din El un dumnezeu impersonal, de a carui substanta omul se poate impartasi. Ortodoxia invata ca omul se poate impartasi numai de harul dumnezeiesc necreat (energiile dumnezeiesti), iar nu si de substanta Lui (fiinta dumnezeiasca).

Homeopatia priveste omul si lumea holistic, toate fiind de aceeasi substanta cu Dumnezeul impersonal, din care se varsa o substanta care sustine viata. Tulburarea curgerii acestei substante dumnezeiesti provoaca boala. Kent, urmasul lui Hahnemann, spune: “Aceasta substanta este supusa schimbarilor, adica poate sa curga in ordine sau dezordine, poate sa fie bolnava sau normala.”

Aceasta “substanta dumnezeiasca”, care exista in om si la care reactioneaza medicamentul homeopat, este ceea ce homeopatia numeste “energie vitala” a omului. Aceasta “energie vitala” a homeopatilor este identica cu energiile din credintele orientale: energia “Ki Chi” a chinezilor; energia hinduista “prana” sau “kudalini”; energia “bioplasmatica”; energia “orgoni”, a lui Reih; forma energiei animale, care s-a numit “mesmerism”.

Unii homeopati o numesc “energie cosmica” si spun ca este aceeasi energie pe care: hindusii o numesc “prana”; Paracelsus o numeste “magnale”; Van Helmod ii spune “alcahest”; cabalistii o numesc “lumina stelelor”; alchimistii ii spun “azorth”; Fludd ii spune “spiritus”; Reihenbach o numeste “puterea fiintelor”; numita “magnetism animal”, la Mesmer; “energia vazdului”, “bioenergie” sau “substanta simpla”, la Suedeborg; “energie vitala”, “putere vitala” sau “corp vital”, la Institutia Vitalistica; “orgoni”, la Reih; “bioplasma”, la cercetatorii rusi; etc.

Unii homeopati privesc extazul yoghinilor ca pe un mod prin care cineva poate sa vina in contact cu aceasta “energie cosmica” si este subliniat ca astfel de situatii sunt extrem de revigorante.

Invatatura despre “energia vitala” izvoraste din teoria holistica asupra lumii (monism panteistic), care inspira, pe langa homeopatie, si toate sectele religioase ale tarilor orientale, ale caror credinte sunt absolut incompatibile cu Ortodoxia.

Potrivit homeopatilor, boala, inteleasa ca modificare a fluxului energetic al omului, poate fi observata si provocata de catre om insusi. La realizarea acestui lucru ajuta doi factori: autocunoasterea (tehnici rationale) si medicamentul homeopat. Potrivit unor homeopati, medicamentul homeopat este doar o alta cale de a obtine ceea ce ofera tehnicile religiilor orientale, adica autoevolutia.

Homeopatia inecarca sa “elibereze” omul, tinta ei principala fiind sufletul pacientului, iar nu corpul lui. Astfel, homeopatia trateaza pornind de la suflet, catre ratiune si corp. Exista homeopati care compara modul de preluare a istoricului bolii de catre un homeopat cu un fel de spovedanie.

Potrivit teoriilor homeopate, cel care da tratamentul trebuie sa inteleaga ca el reprezinta un fel de “conducta” prin care curge spre bolnav puterea vindecatoare a vietii. Medicul homeopat trebuie sa fie un intelept sintetic si instruit spiritual. Deci, cel care trateaza va trebui sa urmeze o educatie psiho-spirituala, astfel incat sa dobandeasca o cunoastere adecvata, chiar din experientele lui personale. Acest lucru cere insa, din partea celui care trateaza, trairea unor fenomene “superioare” nivelului material al lucrurilor, prin care sa poate fi capabil sa treaca la o stare “superioara” a constiintei, ca sa-l trateze pe cel bolnav (samanism).

Pe scurt, putem rezuma astfel: Exista un dumnezeu impersonal, care este o putere universala (energie) care coincide cu universul (bio-energie); absolut tot ce se intampla este manifestarea acestei energii absolute; nu exista deosebire intre substanta lui Dumnezeu si cea a omului; Dumnezeu nu exista in afara omului. Cei care se ocupa cu misticismul invata ca omul, descoperindu-l pe “dumnezeu” si activand puterile care se ascund in interiorul lui, are puterea sa se vindece singur. Aceasta intelegere a omului si a lumii se incadreaza in categoria ideilor de tip new-age-ist (orientale).

Medicamentul homeopat, o materie “vrajita”

Potrivit homeopatilor, eficacitatea medicamentului homeopat tine de modul in care este preparat, adica de dinamismul metodei (nenumarate dizolvari si agitari ale “substantei”). Medicamentele homeopate depasesc insa chimia, implicand o adevarata alchimie.

Potrivit homeopatiei, efectul benefic al “medicamentului” se datoreaza proprietatilor dumnezeiesti ascunse ale materiei lui, care se activeaza prin dinamism. “Facem dinamism la medicamentele noastre pentru a putea ajunge pana la substanta simpla (dumnezeiasca)”, dupa cum explica James Tyler Kent.

Parintele homeopatiei, Friedrich Samuel Hahnemann, spune si el acelasi lucru: “Puterea medicamentoasa nu se afla in moleculele materiale ale acestor “medicamente”, care au fost dinamizate (agitate) si nici in suprafata lor fizica, ci este descoperita si eliberata din materia medicamentoasa care are cu atat mai mare actiune, cu cat mai libera si nemateriala s-a facut prin dinamism. (…) Agitarea substantei medicamentoase dezvaluie puterile ei medicamentoase din ce in ce mai mult, pana cand se spiritualizeaza materia. (…) Cu modul de preparare prin dinamimizarea substantei medicamentoase, materia se distruge complet, pana la natura ei spirituala si, de aceea, in starea ei finala, poate sa se considere ca e alcatuita intr-adevar numai din aceasta substanta spirituala.”

Deci, in afara de contemplarea in totalitate a cosmosului, prin elementele spiritiste, alchimice si magice, pe care le contine, homeopatia da medicamentul homeopat, care reprezinta “elementul dumnezeiesc”, pentru a readuce la normal fluxul substantei dumnezeiesti a omului, iar medicul homeopat preia sarcina intermediarului care conduce omul la eliberarea din pacatul originar, precum si din raul material si spiritual.

[…]

Trebuie subliniat, ceea ce ne este cunoscut din Sfanta Scriptura si din Traditia Ortodoxa, ca diavolul poate sa trateze trupul omului, pentru a-i castiga sufletul. Deci, nu trebuie sa anulam complet posibilitatea “vindecarii” homeopate, mai ales cand aceasta este practicata in stransa legatura cu practici provenite din traditiile orientale.

   Cititi va rog mai multe la:

Sa fie clar: HOMEOPATIA ADUCE BLASFEMIE ORTODOXIEI. Iata ce spun Ioan Vladuca si Parintii Paisie Aghioritul si Damaschin Grigoriatul

   Comentariu saccsiv:

   Ca “argument”, aminteste de Luc Montagnier, laureat al premiului Nobel impreuna cu Françoise Barré-Sinoussi pentru descoperirea virusului imunodeficientei umane, HIV, Human Immunodeficiency Virus.

   Eu nu stiu ce-a descoperit in mod real acel om de stiinta de a luat premiul Nobel, insa pentru mine laureatii respectivului premiu nu reprezinta niste repere in absolut nici un domeniu.

Mai aminteste el de parintele Rafail Noica. Daca asa o fi, atunci nu trebuie sa ne mire ca ne ameteste in chestiunea cipurilor …

Video: Parintele Rafail Noica, CIPUL, cezarul si o pilda pe care n-o gasesc

   Si cum probabil crede ca inteligenta a aparut pe acest pamant odata cu el, i se pare lui ca pune la final cireasa pe tort, cum ca cei anti homeopatie ar fi in aceeasi tabara cu cei de la ASUR.

In articolul Asociatia Secular-Umanista din Romania: protest impotriva tratamentului homeopatic. Adica, HABAUCI IMPOTRIVA HABAUCELII … am demonstrat insa care-i treaba si cu satanistii astia.

   Iata si alte articole din blogosfera ortodoxa pe aceeasi tema:

Sceptik:

HOMEOPATIA – FORMA MODERNA DE VRAJITORIE

Graiul Ortodox:

154) Homeopatia – de Domnul Athanasios B. Avramídis, Cardiolog Profesor de Patologie al Universității din Atena – Partea întâi –

“În ceea ce privește aspectul religios pe care l-aţi menţionat, într-adevăr, terapiile alternative au legătură cu mișcările “parareligioase”, cu păgânismul, idolatria, misticismul, ocultismul, budismul, hinduismul, taoismul. Însă nu au nici o legătură cu creștinismul și cu știința, fiindcă, atât pentru creștinism, cât și pentru știință, sunt, după cum ați și menționat, metode terapeutice neortodoxe”.

Apologeticum:

VIDEO: Lansarea cărţii despre Homeopatie şi Ortodoxie scrisă de Oana şi Alexandru Iftime

Atitudini:

Homeopatia nu este un tratament cu plante și nu are bază științifică

Inchei reamintind finalul citatului din Sfantul Ioan Gura de Aur:

Nimic nu foloseşte viaţa virtuoasă, dacă credinţa nu este sănătoasă

 

47 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. John of România said, on februarie 10, 2014 at 10:35 am

    O monahie pe nume Ludmila a fost ucisa noaptea trecuta in insula Sahalin din Extremul Orient Rus( si a salvat si viata oamenilor care se aflau in biserica in timpul atacului printre care si copii)
    http://www.pravmir.com/killing-yuzhno-sakhalinsk-cathedral-commentary-scene/

    Apreciază

  2. searchnewsglobal said, on februarie 10, 2014 at 10:43 am

    Iulian Capsali candideaza la Europarlamentare http://activenews.ro/de-ce-candidez-la-europarlamentare_1817824.html

    Apreciază

  3. John of România said, on februarie 10, 2014 at 10:56 am

    Mass-media Franceza a cenzura acum o saptamana stirile despre niste marsuri impotriva evreilor care conduc Franta.
    Manifestantii au cantat „Evreule, Franta nu este a ta”

    http://www.tabletmag.com/scroll/160800/jew-france-is-not-yours-chant-anti-government-demonstrators-in-paris#undefined

    Apreciază

    • Obrenovici said, on februarie 10, 2014 at 3:32 pm

      Am impresia ca erau contra sionistilor, nu a evreilor simpli

      Apreciază

    • John of România said, on februarie 10, 2014 at 5:44 pm

      Obrenovici… Eu nu sunt de acord cu ideea ca „numai sionistii” sunt problema.
      Rabinii care sunt anti-sionisti nu sunt neaparat „toleranti”, ci pur si simplu cred ca goyimii sunt mai usor de condus din mijlocul lor si in plus ei cred ca statul Israel nu trebuie creat inainte de venirea lui „mesia”( antihrist)

      Apreciază

  4. Romeo said, on februarie 10, 2014 at 12:49 pm

    Trebuie verificad, dar in anumite medii ale specialistilor, se promoveaza o homeopatie care nu are nimic cu ocultismul, de pe pozitiile unei medicine traditionale. Oameni de buna credinta o promoveaza.
    In acelasi timp, in alte medii se promoveaza partea legata de ocultism. In felul asta, prin manipulare se produce confuzie.

    Homeopatia este o forma disimulata de ocultism, si incearca sa-i aduca acolo si pe cai care vad in ea un remediu traditional. Se pare ca exista multi doctori care nu sesizeaza diferentele (in special atei) si este foarte foarte greu sa li se deschida ochii; la fel ca in cazul hipnozei.

    PS: Inca inainte de 89, IN PLIN MATERIALISM DIALECTIC, au existat carti de genul „Medicina in familie” care incadrau homeopatia in ramuri ale medicinei clasice. Existau chiar carti dedicate exclusiv homeopatiei – remedii cu ceaiuri – care treceau fara probleme de cenzura comunista. Se acredita termenul (in special in mintea doctorilor materialisti); ocultismul venea mai tarziu.

    Apreciază

    • Obrenovici said, on februarie 10, 2014 at 3:35 pm

      „Mai aminteste el de parintele Rafail Noica. Daca asa o fi, atunci nu trebuie sa ne mire ca ne ameteste in chestiunea cipurilor …” – eu nu cred ca suntem noi la nivelul duhovnicesc de a judeca pe un parinte de talia lui Rafail Noica…

      Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 10, 2014 at 4:47 pm

        Obrenovici

        Noi nu suntem, dar parintii Justin, Arsenie, Paisie, Ioan, Sofian, Adrian etc sunt cu mult mai sus ca el.

        Intelegi cum vine treaba?

        Apreciază

      • Obrenovici said, on februarie 10, 2014 at 9:13 pm

        Eu nu pot face aprecieri, din pozitia mea, cine e sus si cine este jos.
        Sunt „linii” diferite, monahii care au fost sau sunt la Essex (ca si parintele Rafail) merg pe linia Sf Siluan si a Cuviosului Sofronie, pot avea un stil diferit fata de, sa zicem, altii. In fine. Eu dintre marii parinti nu am auzit pe nimeni sa spuna o vorba de rau de Rafail. Are si el foarte multe conferinte in care avertizeaza ca suntem la sfarsitul istoriei, ca traim timpuri apocaliptice.

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 10, 2014 at 9:32 pm

        Obrenovici

        Asta este cu atat mai grav. Sa intelegi ca traim vremuri apocaliptice si totusi sa promovezi acel nefast concept de „inainte de vreme”.

        Sa nu avertizam de cip „inainte de vreme”, sa nu le refuzam „inainte de vreme” si ajungem pana la urma ca in bancul acela cu „prea tarziu” …

        Apreciază

  5. Graiul Ortodox said, on februarie 10, 2014 at 5:28 pm

    Cititi si partea a II-a e foarte foarte importanta se numeste „la judecată cu homeopatia” iata cateva randuri:

    Arvanítis, întrerupându-mă, a zis: „Nu a luat premiul Nobel”?

    Avramídis : “Nu a fost premiul Nobel, ci premiul pentru un mod corect de viaţă (The Right Livelihood Award). Nici măcar la Academia de Științe nu a fost prezentat. Multe altele a scris presa atunci despre acest om”.

    ***
    Curtea Supremă de Justiție (secțiunea civilă A2) s-a reunit în ședința publică din data de 14 noiembrie 2011, ca să judece cererea de revocare a deciziei Curții de Apel a Atenei dintre reclamantul (Homeopatul) Georghios Vithoúlkas și acuzatul Athanasios Avramidis.

    La Curtea de Apel a Atenei s-a demonstrat că reclamantul nu a absolvit studii medicale…

    http://graiulortodox.wordpress.com/2013/12/12/169-la-judecata-cu-homeopatia/

    Apreciază

  6. Marius Barbu said, on februarie 10, 2014 at 8:27 pm

    uite ce zice un frate
    – D. Stefanescu on noiembrie 9, 2013 la 5:00 pm said:

    1) Pentru cei care cunosc limba rusa, recomand editiile mai vechi ale cartilor Sf. Ignatie Briancianinov,( Episkop Ignatii Briancianinov,Tvorenia, vol. IV, Sankt -Peterburg , Tipo-litografia M.P. Frolovoi, 1904 ) si veti vedea ca este vorba despre terapia cu extracte de plante ( cu ierburi, zice acolo). Traducatorii in romana au preferat alt termen.

    –-
    nehomeopat on iulie 8, 2013 la 12:53 pm

    „….sau pr. Rafail- oameni de care am auzit , si care se tratau homeopat.

    ortodoxiacatholica
    iulie 8, 2013 la 2:26 pm said:…
    Sa nu uitam ca multi confundau fitoterapia cu homeopatia, iar altii au tradus intentionat homeopatie in loc de fitoterapie. Apoi daca pomeniti de parintele Rafail Noica spuneti si ca parintele Paisie Aghioritul spune clar ca homeopatia e de la draci. Dar si unul si celalalalt se pot insela. Cititi cartea ca sa intelegeti principiul homeopatiei care este new age curat si daoism. Si Sfintii ca sa se pronunte in o problema au nevoie sa studieze, nu vine totul de la Duhul Sfant.
    ––––––-

    deci e cam adevarat ca e prohomeo rafail noica ,eu ziceam ca e zvon poate confirma cineva cu o inregistrare

    Apreciază

  7. Klontz said, on februarie 10, 2014 at 9:34 pm

    Pai atata a facut marele regizor Iulian Capsali, un singur film, documentar ???
    Site-ul Cinemagia doar atat prezinta.
    http://www.cinemagia.ro/filme-regizate-de-iulian-capsali-44312/

    Pai cand te prezinti ca un mare regizor, candidat la europarlamentare, ar trebui chiar sa fi facut ceva in domeniul tau profesional…. mcu un singur filmulet, si ala un documentar, la care hai sa fim seriosi, nu ai luat Oscarul, e cam putin……

    Apreciază

    • Klontz said, on februarie 10, 2014 at 9:41 pm

      Din 2007 incoace ce ai mai facut ca regizor domnule Capsali ?

      Apreciază

  8. Rapcea Mihai said, on februarie 10, 2014 at 10:40 pm

    Eu am testat remediile homeopatice si asupra mea nu au avut nici un efect. Insa modul in care pui aici problema, Sacsiv, este unul excesiv de rigid, sa ma ierti ca iti spun asta. Pe logica prezentata aici, iti pot demonstra ca toate cuceririle stiintei care au intrat in uzul obisnuit al oamenilor, din viata de zi cu zi, pot fi acuzate cu sunt fie inventia unor personalitati discutabile (fie masoni, fie cu alte bune – oricum ne-ortodocsi), iar aceste lucruri nu sunt in concordanta cu doctrina Bisericii Ortodoxe. Exemple ? Curentul electric, becurile electrice (Thomas Eddison nu a fost ortodox), radioul (Marconi a fost catolic), televiziunea, internetul, telefoanele mobile, etc.

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 10, 2014 at 11:12 pm

      Rapcea Mihai

      Iata ce zice fratele Ioan Vladuca:

      Hahnemann a fost mason, iar Hua Tuo a fost daoist. Totuși, folosim becuri electrice, calculatoare electronice și alte aparate inventate de heterodocși. De ce respingem homeopatia?

      Homeopatia se bazează pe principii daoiste, iar medicamentele homeopatice scapă de sub controlul științei actuale, având efecte imprevizibile.

      Becurile electrice și calculatoarele electronice nu funcționează pe principii daoiste, ci pe baza unor legi ale Fizicii. Ele se află sub controlul științei actuale. Într-un anumit sens, ele sunt neutre, adică pot fi folosite fie spre bine, fie spre rău. Cu un calculator electronic se poate scrie fie o carte ortodoxă, fie o carte eretică. La lumina unui bec electric se poate citi fie o carte ortodoxă, fie o carte eretică. Noi, ca ortodocși, avem datoria de a folosi aceste aparate numai cu scop bun. Becul electric nu ne schimbă credința, însă medicamentul homeopatic ne face părtași practicilor daoiste.

      Apreciat de 1 persoană

  9. Marius Barbu said, on februarie 13, 2014 at 5:03 am

    pr. ciprian on decembrie 16, 2013 la 11:48 am said:….
    Nu il uitati nici pe pr. Rafail Noica, cel prin care Domnul a ajutat mii de oameni sa inteleaga ce e Ortodoxia( sfintilor, si nu a unor minti nevindecate infierbantate). Si el s-a dat de gol intr-o conferinta ca nu e ortodox, caci a indraznit sa nu anatemize homeopatia. (Sper ca intelegeti ironia amara)

    ortodoxiacatholica on decembrie 16, 2013 la 12:43 pm said:….
    Parintele Rafanil Noica nu e girofarul ortodoxiei, are si el abaterile lui, cum ar fi expresia neortodoxa ” cunoastem unde este ortodoxia dar nu cunoastem unde nu este ea” (trecand cu vederea toate Sinoadele Ecumenice si Sfintii Parinti) si in privinta homeopatiei are expresia blasfemiatoare Homeopatia merge pe principiul “cu moartea pe moarte calcand”
    ––––

    si despre
    „Prin aceste articole nu faceti decat sa va discreditati in ochii crestinilor ortodocsi care se mai pricep la subiect si sa cream impresia unor heterodocsi ca incepem sa semanam cu ei in atitudinea SECTARA.”

    Sf Arh Alexiev spune in Ortodoxia si ecumenismul
    pag 210 ” ORTODOCSII CU ADEVARAT credinciosi lui Hristos vor fi etichetati ca „SECTANTI”,care se rup de la curentul comun,oameni „periculosi” pentru pacea si ordinea publica.De aceea ei vor fi prigoniti(II Tim 3,12 Apoc 13,7).Sectele vor fi numite „adevarate” iar adevarata Ortodoxie va fi prigonita ca o „secta”.

    Apreciat de 1 persoană

  10. Marius Barbu said, on martie 11, 2014 at 1:42 am

    https://sites.google.com/site/oiftime/
    Homeopatia O analiza stiintifica si spirituala mai jos e carte cartea

    https://08467e51-a-62cb3a1a-s-sites.googlegroups.com/site/oiftime/Homeopatia-o%20abordare%20stiintifica%20si%20spirituala.pdf?attachauth=ANoY7cq6hPOIFKb8kTayyzHyL16pj6mKRFpchn7W3-yDVAiTnPkQcNZ9oSxGUeWx1YDC0yiON94lXuPQWxq447zcxax5CxODXRoPE-1zWJUWxMuW_Lk6nUZfn4l0bcz8YD7-K_j3z7_cDGAq8Dlv2a11Dd3vsenitVCBvLuewURrl_b916xapVxGszc6fHRvzxjKz6TUKa97ipitcBdHMDBikliLuc7FMdRBVXzQ8WSsL1vZg9RQy4lQxUDJKrOBjt20IaonA13X&attredirects=0

    ––
    pag 43 orginal Homeopatia

    ====
    ANATHEMA! ANATHEMA! ANATHEMA! preaandracitului capsali care promoveaza homeopatia draceasca si nu vrea sa se lepede de ea

    Apreciază

  11. ortodoxiacatholica said, on martie 17, 2014 at 12:01 am

    Oameni buni, inca lumea nu e lamurita cum e cu homeopatia, cartea Oanei Iftime arata clar, demonstreaza fara drept de tagaga ca e vrajitorie, lucrarea satanei, dar nu toti crestinii stiu asta, de aceea inca nu putem sa ii acuzam ca sunt indraciti, etc. Cel mai bine e sa le explicam, sa aratam cat de nenorocita e homeopatia. Apoi stim ca vrajitoria este condamnata de Dumnezue si Biserica, dar oamenii nu pot inca intelege ca homeopatia e vrajitorie. De aceea trebuie sa ii ajutam sa inteleaga, sa cerem si Sinodului sa se pronunte, mai ales ca avem aceasta carte scrisa de specialisti romani, care este foarte explicita in aceasta problema.

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 17, 2014 at 12:37 am

      ortodoxiacatholica

      Pe oameni ii ajutam, de aceea postam astfel de articole. Si majoritatea inteleg.

      Cu activistii insa …

      Apreciază

      • ortodoxiacatholica said, on martie 17, 2014 at 2:36 pm

        cred ca acesti activisti pro homeopatie, fac precum Saul inainte de convertire. Nu au habar de ce insemna defapt homeopatia, au vreun doctor homeopat „crestin ” prin preajma care le da incredere, si asa lantul slabiciunilor. Dar noi trebuie sa le aratam adevarul fara patima, pentur ca acesti oameni sunt inselati. E nevoie, cu calm, sa le spunem adevarul iar adevarul e ca Homeopatia distruge sufletele acestor oameni. E de plans. De aceea sa ii constientizam fara patima. Acesti specialsti au lucrat la cartea impotriva homeopatiei cativa ani, avem o sursa nestemata de informatie impotriva homeopatiei, nu trebui decat sa aratam unde e problema si de ce e magie si ocultism homeopatia folosind date stiintifice, clare asa cum sunt in carte., Daca nici asa nu inteleg sa mai chemam mai multi frati sa le explice , apoi sa chemam si proetii Bisericii- pr Paisie Aghioritul care spiune clar ca e magie, si abea apoi sa ne fie ca un pagans si ca un vames. Deci avem de trecut niste etape.

        Apreciază

      • saccsiv said, on martie 17, 2014 at 2:41 pm

        ortodoxiacatholica

        Parinte, s-a trecut de etapele astea.

        Apreciază

      • ortodoxiacatholica said, on martie 17, 2014 at 2:45 pm

        mai sunt multi care habar nu au, nici nu au auzit de criticile aduse homeopatiei. Eu cunosc multi de genul lui Capsali, care apara ceva pe care defapt nici nu o cunosc. Dar ca sa nu ii indepartam pe acesti oameni. ci sa ii aducem pe calea cea buna trebuie sa avem un dialog cu ei pe aceasta tema. .

        Apreciază

      • ortodoxiacatholica said, on martie 17, 2014 at 2:46 pm

        daca insa toate etapele au fost parcurse, sa ne fie noua ca un pagan si vames. Dar nu cred ca au fost parcurse, avand in vedere ca deabea acum iese la iveala marea inselare cu homeopatia draceasca.

        Apreciază

      • saccsiv said, on martie 17, 2014 at 2:50 pm

        ortodoxiacatholica

        Ba de ani de zile a iesit la iveala inselarea.

        Ratacirea a atins deja proportii grave. Ne-au scris cititori ca pe unele bloguri ce-l sustin pe Capsali nici nu mai sunt permise comentarii anti homeopatie.

        Apreciază

      • ortodoxiacatholica said, on martie 17, 2014 at 7:21 pm

        am inteles lucrul acesta, ideea e ca multi o fac din neinformare, nestiinta, prostie, orbire sufleteasca. Noi trebuie sa aratam gresala fara sa osandim noi persoana, dupa expresia Sf Efrem Sirrul: „sa nu osandesc pe aproapele meu.” el e inca in Biserica chiar daca sustine o aberatie, sa marturisim cu tarie vrajitoria homeopata si sa vadim pe cei care o practica ca practicanti ai vlrajitoriei, dar sa avem grija sa nu osandim pe nimeni. Putem mustra, putem arata gresala, dar nu osandi. Una e erezia, alta pacatul trupesc, alta vrajitoria, etc, trebuie discernamant.

        Apreciază

    • Marius Barbu said, on martie 20, 2014 at 1:20 am

      e foarte lamurita treaba ca mihai andrei aldea il sustine si zice ca ca homopatia /homeopatia VRAJITOREASCA E Preferinta medicala (asta cu homopatia am pus sa mai radem si nitel :))) desi treaba e foarte serioasa)
      uite ce zice aldea :
      că nu îţi plac preferinţele medicale sau de fb ale unui candidat ortodox… este o gravă lipsă de discernământ.

      http://foaienationala.ro/alegeri-alegeri-miniinterviu-cu-printele-mihaiandrei-aldea.html
      http://foaienationala.ro/de-ce-ne-implicm.html
      zice aldea :

      suntem datori să îl votăm, dacă suntem creştini.
      Este evident că dacă nu susţinem un candidat ortodox atunci când acesta există înseamnă că sprijinim candidaţii anti-ortodocşi!

      În viziunea mea, susţinerea unui candidat ortodox – pentru Parlamentul UE, pentru Preşedinţia României, pentru Parlamentul României – este pur şi simplu o obligaţie creştină.

      Cine ajută pe mărturisitorii lui Dumnezeu Îl ajută pe Dumnezeu. Dacă şi o cană de apă contează, cum să nu conteze un angajament atât de direct ca o semnătură sau un vot? Iar dacă nici o semnătură sau un vot nu suntem în stare să dăm pentru un om care vrea să dea o mărturie creştină într-un for păgân, atunci suntem mai răi decât păgânii.
      ============
      de cand a Vota cu vrajitorii e OBLIGATIE CRESTINA ,deci suntem anti’crestini daca nu votam homeopatia draceasca deci suntem cu anti’ortodocsii . @ortodoxiacatholica mai trimiteti multa lumea la acest sustinator de vrajitori ???? unde e anti’ecumenimu la mIHAI aNDREI aLDEA cand le da voie la papistasi sa lipeasca afise anti’avort papistase la el in parohie ,trimitei la DUHOVNICI ISCUSITI ca PR. Ioan de la Raru (dar acolo nu se duc ca ar scoate DRACII DIN EI )starea duhovniceasca pe Bucuresti pe ZERO daia e Zero ca se amesteca toate si se zice ca e BINE ,ba din contra cei ce cauta ADEVARU is facuti Secta

      CE O FI ASA GREU SA INTELEGEM CA NU ORICINE E DUHOVNIC ISCUSIT mai ales aldea cu vrajitoria cu papistasia
      Proloage pag 688 original
      Intru aceasta zi, cuvant al aceluiasi Anastasie egumenul, despre marturisirea pacatelor.
      Bine este, cu adevarat si de folos, ca sa ne marturisim pacatele, insa, la parinti duhovnicesti iscusiti, iar nu la preoti simpli si neiscusiti, nedestoinici a folosi un lucru ca acesta. Ca nu cumva, prin dragostea lor cea nefolositoare si prin canonul dat fara iscusinta, sa pagubeasca pe cela ce vine la spovedanie si nefolositor si lenes sa-l faca. Deci, de vei afla un om duhovnicesc, care sa poata sa te indrumeze pe tine, sa nu te rusinezi sa te marturisesti la el, ca lui Dumnezeu, iar nu ca la un om. Ca a zis unul din Sfinti: „Cel intelept in sufletul sau, nu se rusineaza de caderea sa si nu se sfieste si nici nu se sminteste, a-si marturisi pacatele sale.” Ca, zice Ioan Teologul: „Daca marturisim pacatele noastre El este credincios si drept, ca sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca pe noi de toata nedreptatea” (I Ioan 1, 9).
      Sunt insa multi din cei de rand, preoti fatarnici, care fac lucruri de rusine, nu numai umbland ei insisi prin noroiul faptelor celor rele, ci, inca, se fac si invatatori la rau, incat, nici ei insisi nu ies la lumina, nici pe cei ce ar voi sa vina, nu-i lasa. Drept aceea si Domnul, pentru unii ca acestia, a zis: „Voi voua, carturarilor si fariseilor fatarnici! Ca inchideti Imparatia cerului inaintea oamenilor: ca voi nu intrati si nici pe cei ce vor sa intre nu-i lasati” (Matei 23,13). Si iarasi: „Voi sunteti lumina lumii si sarea pamantului.” Si: „Oricate veti lega pe pamant, vor fi legate si in cer” (Matei 18,18). Iata pentru ce nu se cade a ierta pacatele pe plata si fara de canon.
      Drept aceea, ca un ce esti, la om sa te marturisesti, iar Dumnezeu, printr-insul intorcandu-te sa invatandu-te, te va ierta ca si pe David, prin Natan. Drept aceea, si zice: „Sa ma intoarca pe mine cei ce se tem de Tine, Doamne, si cei ce cunosc marturiile Tale. Certa-ma-va dreptul cu mila si ma va mustra.” Pentru ca preotii sunt slugi ale lui Dumnezeu si impreuna vietuitori cu ingerii si datatori de mantuire. Iar aceasta si Apostolul o zicea: „Asa sa ne socotiti pe noi, ca pe niste slugi ale lui Hristos si iconomi ai tainelor lui Dumnezeu.” Ca om pe om ajuta, mustrandu-l prin invatatura spre pocainta, iar Dumnezeu curateste pacatele celor ce se pocaiesc si mai mult nu le pomeneste. Pentru ca a zis: „Spune-ti tu, mai intai, pacatele tale, ca sa te indreptezi.”
      Dumnezeului nostru slava, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin

      http://www.ortodoxism.ro/proloagele/aprilie/Proloage20Apr.shtml

      Apreciază

  12. G-man said, on martie 17, 2014 at 11:40 am

    ceva despre Luc Montagnier pe blogul…..
    http://quibono.net/
    se pare ca una a zis (despre hiv )cand a luat premiul … …alta in documentar..
    cam asta cu marii laureatii …

    Apreciază

  13. ortodoxiacatholica said, on martie 20, 2014 at 10:30 am

    In privinta parintelui Mihai ALdea, el este un bun duhovnic, un marturisitor, dar greseste in privinta homeopatiei. Orice om are patimi, vicii, mandrii, egoism. Asa ca, daca avem discernamant, dam la o parte ce e rau din ce spune pr Aldea si pastram ceea ce este bun, mai ales ca el nu e un practician al homeopatiei, ci doar un necunoscator care isi spune parerea (gresita) in aceasta privinta. Dar toata lucrarea sa buna, toata marturisirea sa nu o putem arunca la gunoi. Omul acesta face cant toti preotii din Romania la marturisire. Hai sa nu trecem cu vederea lucrarea cea buna si nadejdea ca se va lamuri si cu homeopatia.

    Apreciază

    • Marius Barbu said, on martie 25, 2014 at 10:56 pm

      @ortodoxiacatholica aldea nu isi spune parerea ii invata si pe alti si i’a convins pe unii ca Vrajitoria homeo e MEDICINA
      asa ca in cartea : Calea sufletelor in vesnicie vol 1 ,pag 629
      Biserica Vechiului si Noului Testament s’a ridicat cu toata taria contra vrajitorilor…Ea a aruncat AFURISENII SI ANATEME ..asupra celor care o practicau SI A CELOR CE O SUSTINEAU
      Pravila Biseiriceasca pag 362 la vrajitorie scrie :
      Si daca VOR STARUI IN ACESTEA SI NU SE VOR FERI DE ACESTE MESTESUGURI PIERZATOARE SI PAGANESTI,HOTARAM SA SE LEPEDE CU TOTUL DE LA BISERICA ,PRECUM INVATA SI SFINTELE CANOANE.Ca ce impartasire are lumina cu intunericul-precum zice Apostolul-sau ce intelegere are Biserica lui Dumnezeu cu idolii,sau ce parte are credinciosul cu necredinciosul sau ce potrivire este intre Hristos si veliar(2 Cor 6,14-16 Sin VI ec.can 61)

      Cartea înţelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah (Ecclesiasticul)
      cap 2
      13. Vai inimilor celor fricoase şi mâinilor celor slabe şi păcătosului care umblă pe două cărări!
      cap 4
      24. Nu lua seama la nimeni când este vorba de paguba sufletului tău şi să nu te ruşinezi pentru pierderea ta.
      27. Nu grăi împotriva adevărului, ci ruşinează-te de lipsa ta de învăţătură
      28. Nu-ţi fie ruşine a mărturisi păcatele tale şi nu sta împotriva curgerii râului
      29. Nu te supune omului nebun şi nu măguli faţa celui puternic.
      30. Până la moarte luptă-te pentru adevăr, şi Domnul Dumnezeu se va lupta pentru tine
      cap 5
      11. Nu vântura la orice vânt şi NU UMBLA PE ORICE CALE ; aşa este păcătosul cel cu două limbi.

      asa ca ANATHEMA! ANATHEMA! ANATHEMA! lu aldea si capsali promotorii VRAJITORIEI Homeodrace

      Apreciază

      • ortodoxiacatholica said, on martie 26, 2014 at 9:52 am

        dar, inca homeopatia nu e asociata cu vrajitoria, desi asa ar trebui sa fie. Noi incercam sa demonstram teologic si stiintific cum ca homeopatia e vrajitorie. Deocamdata aceasta idee adevarata(anume ca homeopatia e vrajitorie) este la inceput, nu putem sa ii blamam pe oameni ca saracii au fost pana acum in necunostinta de cauza. Doar in momentul in care devin constineti de acest lucru si o promoveaza incontinuare acolo, da, avem o problema.

        Apreciază

      • saccsiv said, on martie 26, 2014 at 10:28 am

        ortodoxiacatholica

        De dragul lui Capsali faceti greseli fundamentale.

        Apreciază

  14. […] IULIAN CAPSALI ii ataca furibund pe cei ce critica HOMEOPATIA, adica acea teribila inselare bazata p… […]

    Apreciază

  15. […] IULIAN CAPSALI ii ataca furibund pe cei ce critica HOMEOPATIA, adica acea teribila inselare bazata p… […]

    Apreciază

  16. […] IULIAN CAPSALI ii ataca furibund pe cei ce critica HOMEOPATIA, adica acea teribila inselare bazata p… […]

    Apreciază

  17. […] IULIAN CAPSALI ii ataca furibund pe cei ce critica HOMEOPATIA, adica acea teribila inselare bazata p… […]

    Apreciază

  18. […] IULIAN CAPSALI ii ataca furibund pe cei ce critica HOMEOPATIA, adica acea teribila inselare bazata p… […]

    Apreciază

  19. aniush said, on iunie 29, 2014 at 1:31 pm

    Oameni buni,
    Becul si calculatoarele sunt de folos sau daunatoare, nu pentru ca la ele se poate citi sau scrie o carte ortodoxa sau nu, desi daca cineva citeste o carte eretica, aceea e distructiva pentru sufletul celui care o citeste…daca este scrisa e distructiv pentru sufletele altora. Insa mai pot fi privite lucrurile si din alt unghi de vedere: calculatorul poate fi de folos ca sa usureze munca unui om sau poate fi obiect de joaca si atunci distruge personalitatea si perceptia realitatii, creaza pentru o persoana lumi virtuale. Un calculator poate fi folosit pentru a crea sau a utiliza un program folositor sau poate fi un instrument prin care altii pot controla introducand spy, virusi si altele…si probabil ca exista si biovirusi, care distrug sanatatea etc.
    Un bec poate fi folosit pentru citit, ceea ce este foarte bine sau cu un bec se poate da foc la o casa, daca e cineva neatent sau rau intentionat.
    Deci nu e neaparat de ce citim, sau nu numai, ci si de in ce scop utilizam aceste instrumente…ne folosim noi de ele spre binele nostru sau distrugem cu ele sau lasam ca ele sa ne stapaneasca pe noi si atunci ne distrugem pe noi insine ca oameni?

    Apreciază

  20. aniush said, on iunie 29, 2014 at 1:43 pm

    Homeopatia nu tine nici de stiinta, nici de credinta, de nimic. E pur si simplu un ghiveci din ceva, care asupra omului nu are efect. Daca cel care o prescrie se foloseste si de bioenergie si de nu stiu ce practici ciudate, atunci tot ansamblul poate dauna.
    Homeopatele au efect asupra oamenilor care cred ca se fac bine asa…dar de fapt e o iluzie, e efect placebo, pentru ca ele nu au efect. Boala acelor oameni e posibil sa nu se vindece sau sa recidiveze intr-o forma mai urata ca inainte, pentru ca nu a fost tratata asa cum trebuia. Homeopatele sunt solutii diluate, care nu au efect, ca nu sunt planta sau produsul natural concentrat, nici medicament nu sunt. Eu zic asa: daca vrem sa ne punem pe picioare pe cale naturala e mai bine sa administram anumite plante cu proprietati terapeutice si sa fim mai atenti la alimentatie. Ceea ce mancam poate fi benefic sau nociv pentru organism.

    Apreciază

  21. […] IULIAN CAPSALI ii ataca furibund pe cei ce critica HOMEOPATIA, adica acea teribila inselare bazata p… […]

    Apreciază

  22. […] IULIAN CAPSALI ii ataca furibund pe cei ce critica HOMEOPATIA, adica acea teribila inselare bazata p… […]

    Apreciază

  23. […] IULIAN CAPSALI ii ataca furibund pe cei ce critica HOMEOPATIA, adica acea teribila inselare bazata p… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.