SACCSIV – blog ortodox

Articolul zilei (20.01.2014): DE CE TACE MANASTIREA PETRU VODA? Saptamana de rugaciune pentru venirea antihristului se incheie dar nu se aude nici macar un mieunat din directia ctitoriei leului ortodox, ce pe vremea cand ragea, se cutremurau si cei mai inalti dintre vandutii diavolului

Dupa cum stiti, a inceput deja saptamana uraciune in ochii bunului Dumnezeu:

Mesajul antihristic al Patriarhului Daniel cu ocazia Saptamanii de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor

   Iata ce putem citi in articolul De ce nu se aude vocea mânăstirilor împotriva ecumenismului?:

Majoritatea mânăstirilor din ţară au site-uri sau bloguri, la fel şi multe parohii din ţară. Şi totuşi nu se vede, nu se aude mai nimic împotriva ecumenismului, împotriva săptămânii de rugăciune comună pentru “unitatea crestinilor”. Mă refer în special la mânăstiri, pentru că ele sunt sau ar trebui să fie stâlpii ortodoxiei. Nici o voce a vreunei vetre monahale nu se ridica sa rostească adevărul; acela că se încalcă sfintele canoane în fiecare an între 18 şi 25 ianuarie şi pe parcursul anului prin participarea la lucrările “Consiliului Mondial al Bisericilor”. Nu toate mânăstirile se laudă că sunt tradiţionaliste, dar şi cele care se laudă în acest sens nu mişcă nimic.

De pildă, Mânăstirea Petru Vodă, din judeţul Neamţ, în comunicatul pe care l-a postat pe 15 ianuarie spune că:

“Mănăstirea noastră mărturiseşte acelaşi neschimbat şi neschimbabil adevăr dogmatic al Ortodoxiei, dimpreună cu toate Sfintele Soboare, cu întreaga învăţătură de credinţă a Sfinţilor Părinţi şi a Părintelui Ctitor, Arhimandritul Justin Pîrvu. Nu modificăm nici o iotă din pravila şi rînduiala lăsată de Părintele Ctitor, ci o mărturisim şi o susţinem în continuare, precum se cuvine, spre mîntuirea noastră, spre întărirea credincioşilor, şi spre slava lui Dumnezeu şi a sfintei Sale Biserici. Dacă veţi citi în presă sau veţi auzi zvonuri cum că am schimba predania dreptei-credinţe, vă rugăm să ne întrebaţi direct, şi vă vom lămuri cugetul precum ne va lumina Dumnezeu.” 

Mărturiseşte, mărturiseşte, dar unde? În şoaptă, la ureche între ei? Nu apare nimic în acest sens pe site-ul oficial. Şi dacă nu acum, în timpul acestei săptămâni a trădării ortodoxiei, atunci când?

În articolul precedent am arătat că rugăciunea împreună cu ereticii este împotriva a patru canoane apostolice, reconfirmate de unele sinoade ecumenice de mai târziu.

Înţeleg că preoţii de parohie se tem (cei mai mulţi dintre ei), căci au familii şi îşi pot pierde unica sursă de venit, dar călugării? Nu s-au dus ei în mânăstiri să se jertfească pentru Hristos? Ei de ce se tem? De ierarhie? Dar e dovedit că ierarhia greşeşte, iar canoanele îţi dau dreptul să nu asculţi de ierarhi dacă ei nu respectă canoanele.

Iată ce spune Gheronda Gavriil, monah la o chilie de lângă Kareia, în apropierea chiliei părintelui Paisie Aghioritul, în vârstă de aproape 80 de ani:

Părinte care credeţi că sunt pericolele ce se abat astăzi cu putere împotriva Ortodoxiei?

Cel mai mare pericol? Ecumenismul! E o erezie foarte mare. Este o erezie care încearcă să distrugă Biserica lui Hristos şi cel care sprijină această erezie este papa, papalitatea fiind cea mai mare erezie din toate veacurile şi din prezent.

………..

Până unde merge ascultarea pe care noi clericii trebuie să o facem faţă de episcopii noştri sau ascultarea pe care trebuie să o facă mirenii faţă de clerici: episcopi, preoţi şi diaconi?

Trebuie să ascultăm doar atâta vreme cât cel de care facem ascultare este în adevăr, povăţuieşte adevărul. În momentul în care o persoană propovăduieşte o erezie şi nu ne lasă să mărturisim dreapta credinţă şi să mărturisim adevărul şi se împotriveşte adevărului, conform spuselor Sfântului Athanasie cel Mare, care rămân valabile pentru orice epocă a Bisericii, noi trebuie să-i considerăm pe astfel de păstori, de orice treaptă bisericească ar fi, să-i considerăm ca fiind nu nişte păstori ci nişte lupi care nu vor altceva să facă decât să distrugă turma lui Hristos. Ascultarea se face doar în Adevăr, iar ascultarea care se face în afara adevărului nu este altceva decât un mare păcat, o blasfemie, o lepădare de Hristos şi de credinţa noastră şi de aceea trebuie să ne ferim de o astfel de lepădare şi să nu face ascultare de oameni care nu vorbesc în numele lui Hristos cu adevărat şi nu trăiesc în duhul lui Hristos, Duhul Adevărului.Sursa: http://prieteniisfantuluiefrem.ro/

   Comentariu saccsiv:

   Chiar asa, Petru Voda a ingropat marturisirea o data cu Sfintele Moaste ale Sfantului Gheorghe Calciu Dumitreasa?

MIRCEA PUSCASU (Bucovina Profunda): MOASTE SUB TARANA si lumina sub obroc – Ingroparea moastelor Parintelui Gheorghe Calciu

Putem intelege ca nu au curajul sa critice direct spurcata saptamana de rugaciune, insa macar puteau glasui si ei ceva impotriva ecumenismului in general, pe site sau printr-o declaratie a staretului Hariton Negrea, despre care toti sperau ca va fi urmasul Sfantului Justin Parvu.

Si cand colo, exact cand nu era momentul, posteaza monahul Filotheu pe site un furibund atac cu limbaj total neortodox impotriva monahului Teodot si a fratelui Gabriel (Apologeticum), dupa care staretul comunica mass-media ca nu monahul Filotheu l-a postat, ci probabil Fantomas, exact ca-n filmele cu Louis de Funès:

Staretul HARITON NEGREA: Nu monahul FILOTHEU BALAN a scris celebrul comunicat, deoarece ERA LA MASA …

Incredibil …

Aiuritii inghit pe nemestecate otrava din cuvintele profesionistilor ce spun ca stalpul ortodoxiei ar fi fost senil:

VORBA DE INTRUSI: Parintele JUSTIN PARVU A FOST SENIL. Ce urmareste SISTEMUL prin vorba asta?

Insa cei ce l-au vizitat sau macar i-au ascultat interviurile au putut lesne constata ca avea o minte brici. Sigur ar fi avut invataminte pentru noi cei mici, cel putin la o luna, daca nu mai des, referitor nu numai la ecumenism, ci si la buletinele cu cip, ce iata ca si ele bat deja la usi. Si sub nici o forma n-ar fi aparut in public cu discursuri abracadabrante despre uite comunicatul, nu e comunicatul, cine a scris comunicatul?

Asadar, in loc de o marturisire anti ecumenism si anti cip, auzim dinspre Petru Voda doar multa larma impotriva “nebunului” monah Teodot si “agentului” Gabriel. Care, ce sa vezi, erau printre ultimii de acolo care mai ziceau public ceva in acest sens.

Eu nu-l acuz pe parintele Hariton Negrea ca ar fi ecumenist sau pro cip. Ar fi deja prea mult sa constatam vreodata ca trece de partea cealalta a baricadei. Lovitura ar fi prea grea. Constat insa ceea ce iata ca observa si altii: TACEREA. Foarte grava aceasta tacere, fundamental diferita de marturisirea leului ortodox ce a ctitorit manastirea, dar macar daca era doar tacere, insa sfintia sa a dovedit totusi ca stie sa vorbeasca si in public, insa pe ce teme …

Stau acum si ma gandesc daca momentul larmei n-a fost de fapt special ales. E o ipoteza de luat in seama. Profesionistii l-au indrumat pe monahul Filotheu:

MIRCEA PUSCASU despre MISIUNEA LUI VICTOR RONCEA la MANASTIREA PETRU VODA. Unealta: monahul FILOTHEU BALAN. Primele victime: APOLOGETICUM si MONAHUL TEODOT. Urmeaza: MONAHIA FOTINI (Revista Atitudini)

Care monah Filotheu slab dar mandru fiind, plus din motive de catre bunul Dumnezeu stiute, le-a facut jocul profesionistilor si gata taraboiul. Gata diversiunea. Preocuparile manastirii devenind cu totul altele exact in aceasta perioada in care toti asteptau un ajutor din acea directie. O vorba, un indemn, o incurajare, caci, iata cum doua elemente esentiale antihristului navalesc trimfal peste noi: ecumenismul si cipurile. Si ne intrebam si noi, ce facem, cum actionam, incotro o luam …

Aiurea insa. Saptamana uraciunii se va termina glorios nederanjata de nimeni si nimic, iar cu cipurile, numai maine nu-i aprilie:

Cu cipurile e clara. CE FACEM?

Sa ne rugam fratilor sa-i dea intelepciune bunul Dumnezeu staretului Hariton Negrea si sa se rupa de nefasta influenta venita din zona Filotheu – Roncea. De asemenea sa-i dea curaj sa marturiseasca chiar si cand Patriarhia face presiuni asupra sa. Sa fie drept si sa nu judece stramb. Sa se opuna transformarii unui simbol al traditionalismului si a unui centru vocal, in pietre ale tacerii. Caci daca merge pe drumul pe care a pornit, din manastirea Petru Voda va ramane doar o tacuta cladire frumoasa in care voi vietui si mai tacuti cuminti monahi. Tacuti in marturisire dar foarte galagiosi in rest …

Si sa ne rugam si pentru monahul Filotheu sa se lepede de acelasi Roncea si de orice alte ispite, pentru a fi din nou luptatorul ce se straduia a fi odata.

Doamne ajuta!

82 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vali said, on ianuarie 20, 2014 at 1:33 pm

    „Vrednic este” !?

    IPS Ciprian Campineanul i-a inmanat Evanghelia pt. excelenta… in ce ?

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/george-maior-premiat-la-gala-om-intre-oameni-la-sectiunea-diplomatie-si-politici-de-s-1077357.html

    Apreciază

  2. cosminmatiu said, on ianuarie 20, 2014 at 1:43 pm

    Romanii dorm si tare ma tem ca maxim cateva mii vor refuza actele biometrice. Poate cand vor veni cu cipul implantat se vor mai speria un pic si va fi opozitia un pic mai mare.

    Apreciază

    • cosminmatiu said, on ianuarie 20, 2014 at 2:02 pm

      Cum am citit ca spunea Pr Arsenie Boca, nu va pot mantui dar va pot trezi. Atat putem face si noi. MUlta lume stie dar nu va face nimic.

      Apreciază

    • duhovnic said, on ianuarie 20, 2014 at 3:15 pm

      nu-i exclus! Ma tem ca dupa implantare, nu mai pot face nimic!!! Nici asta nu-i exclus! Daca cipul se va interfera cu vreun nerv, ei vot putea sa induca electromagnetic orice stare si orice atitudine victimelor.

      http://duhovnic.wordpress.com/

      Apreciază

      • Eugen Serea said, on ianuarie 20, 2014 at 6:58 pm

        @duhovnic
        Dacă închinarea la diavol ar o simplă urmare automată a unui impuls electromagnetic trimis de către microcip prin nervi spre creier, atunci care ar mai fi satisfacţia vrăşmaşului la Judecata de Apoi? Pecetea poate fi un microcip, dar poate fi la fel de bine un tatuaj sau o anume tăietură cicatrizată. Orice are legătura cu 666, într-o formă subtilă, dar sesizabilă de mintea omenească („căci este număr de om”, zice Scriptura). Am spus odată, aici pe site, că până şi banala rază laser roşie care citeşte codul de bare de pe orice produs are lungimea de undă de 666 nanometri. Deci e posibil să căutăm de nebuni 3 de 6 în pecete, iar numărul fiarei să fie ascuns în modalitatea electronică de citire al unui tatuaj oarecare sau a unei cicatrice de o anume formă!
        Nu uitaţi modul de acţionare al diavolului: el doar ispiteşte, alegerea liberă e a noastră, a fiecăruia. Una dintre învăţăturile profunde ale Sf.Părinţi din Pateric este să nu învinovăţeşti niciodată pe nimeni pentru alegerile tale păcătoase. Nici pe aproapele, nici pe lumea decăzută, nici măcar pe diavol! Pentru că numai firea ta împătimită este cea care te-a azvârlit în mocirlă!
        Să ne amintim treptele ispitirii Domnului în Pustia Carantaniei: foamea, slava deşartă şi dorinţa de posesiuni materiale. Exact asta va face şi semnul Fiarei: fără el nu vei mai putea cumpăra şi vinde nimic, nu vei mai avea nici un fel de statut social şi nu vei mai fi stăpân nici măcar pe ce e îţi aparţine, nu mai zic de exces, ca înavuţire!
        Să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte…

        Apreciază

      • Eugen Serea said, on ianuarie 20, 2014 at 7:19 pm

        A se citi:
        Dacă închinarea la diavol ar fi o simplă…

        P.S.
        Veştile proaste nu vin niciodată singure:
        Şi lumina roşie a mouse-ului optic are tot 666 nanometri ca lungime de undă…

        Apreciază

      • Eugen Serea said, on ianuarie 20, 2014 at 7:25 pm

        P.S.2
        Şi raza de scriere şi citire a unui CD-Writer sau DVD-Writer tot 666 nm are.
        Doar trecerea la Blue Ray a schimbat lucrurile: noul disc fiind fizic la fel ca dimensiuni, nu se puteau stoca unităţi de informaţie mai multe, decât scriindu-le mai mici. Dar pentru că raza roşie avea frecvenţă prea mică, s-a trecut la raza albastră, care având frecvenţă mai mare, putea inscripţiona semne mai mici pe suportul optic, deci mai mulţi biţi de informaţie…

        Apreciază

      • mircea.v said, on ianuarie 21, 2014 at 10:02 am

        lungimea de unda a luminii rosii: 625–740 nm

        Apreciază

      • Eugen Serea said, on ianuarie 21, 2014 at 8:31 pm

        Exact, Mircea V.
        Asta înseamnă că orice dispozitiv optic care scrie sau citeşte date cu laser roşu, poate fi setat pe o frecvenţă anume din gama de lumină roşie, din construcţie, în funcţie de materialele folosite şi de concentraţiile alese. Nu vei şti niciodată, ca om simplu, pentru că nu ai un spectrometru cu tine ca să vezi dacă lumina are 665 sau 667 nm. La cumpărături, la şcoală, la spital, la servici, la plătit taxe şi impozite către stat, la achitat facturile la utilităţi, o rază roşie îţi va scana un tatuaj sau o cicatrice, pe frunte şi pe mâna dreaptă. Fără microcip implantat sub pielea mâinii sau a frunţii, fără cod de bare, fără 3 de 6 îmbârligaţi. Doar semnul vizibil cu ochiul liber. Asta ca semn al supunerii faţă de sistem. Iar ca identificare, se va citi retina (fruntea) şi amprenta digitală (mâna dreaptă). Iar tatuajul sau cicatricea să fie făcute de un laser de putere, care să ardă pe frunte şi pe mână un semn, o pecete. Şi laserul care a ars pielea să aibă 666 nm.

        Există deja diode laser a căror lungime de undă e fix 666 nm:
        http://link.springer.com/article/10.1134%2FS1054660X11150242

        It is reported that efficient continuous-wave (CW) self-frequency-doubling red laser at 666 nm performed with a diode-pumped Nd3+:YCa4O(BO3)3 (Nd:YCOB) laser. With a diode pump power of 14.3 W, TEM00 mode red laser at 666 nm of 570 mW is obtained. At the output power level of 570 mW, the output stability is better than 3.5%. The beam quality M2 value is about 1.25. To the best of our knowledge, this is the highest power laser at 666 nm generated by self-frequency doubling of a diode pumped Nd:YCOB laser.

        Apreciază

  3. duhovnic said, on ianuarie 20, 2014 at 3:12 pm

    tineti de Adevar oriunde va aflati! Aceasta mai putem face!

    http://duhovnic.wordpress.com/

    Apreciază

  4. duhovnic said, on ianuarie 20, 2014 at 3:19 pm

    Apreciază

  5. Valentin said, on ianuarie 20, 2014 at 3:20 pm

    De multe ori ne punem in familie aceeasi intrebare: ce se intampla cu tacerea asta si cu purtarea asta lasa intalnita din partea unor oameni care ar trebui sa fie pentru noi faruri calauzitoare? Raspunsul l-am primit intr-o seara tarzie de la sotia mea care mi-a spus: nu te supara, dar cred ca tu ai luat-o razna. De ce, am intrebat eu? Pai tu mai crezi, in naivitatea ta, ca astia de acum,calugarii, mai sunt cei din vremea Sfintilor Parinti? Tu-i compari pe astia cu aceia din vechime, adica ai aceleasi asteptari de la ei? Degeaba am incercat eu sa-i explic ca duhul ortodoxiei este acelasi de mii de ani, si va ramane neschimbat pana la sfarsitul vremurilor. Ea mi-a adus aminte despre o carte in care se vorbea de calugarii ultimelor vremuri si m-a cumintit imediat, este vorba de mai multe profetii, sunt sigur ca le aveti si nu vreau sa mi insist/ Deci raspunsul la intrebare este simplu: manastirea Petru Voda tace pentru ca dupa mutarea la Domnul a Parintelui Iustin au ramas acolo niste oameni care – dupa cum am vazut si pe acest blog – au mai degraba silinta de a lamuri niste chestii legate de SRI, internet, laptopuri, postari, bloguri. Ma insel cumva? Si cazul nu este singular. Noi , mirenii, avem nevoie ACUM de calauzire directa. Cine ne indruma?? Adica, mai precis, cine NE MAI indruma? Cine ne semnaleaza periocolele si ne invata ce sa facem? Sa fie cu iertare, dar asta ar trebui sa fie treaba lor, a monahilor si a preotilor si nu a lui Saccsiv,Laurentiu Dumitru, Danion Vasile sau a mai stiu eu caror oameni bine intentionati dar totusi, nu monahi sau preoti, Pentru ca o greutate are o invatatura sau un cuvant direct la unui parinte duhovnicesc dintr-o manastire si alta greutate o are vorba unui blogger, oricat ar fi el de demn de respect. Dar daca cuvantul monahului lipseste, in atari conditii, noi ce sa facem? Am vazut deunazi la tv un preot care a raspuns la intrebarea de ce Biserica nu s-a opus cu indarjire regimului comunist cand au daramat bisericile si au facut atatea nenorociri, ei bine, acel preot a spus senin ca Biserica si-a facut treaba in toata vremea comunismului, adica a botezat, a cununat si a inmormantat. Dur raspuns, pentru unul ca mine. Pentru ca asta creaza un precedent: daca vor veni vremuri si mai grele din partea UE si a NWO si a miscarii ecumeniste, tot acesti preoti vor apela la acelasi non combat si vor spune pe de alta parte ca ei isi fac datoria foarte bine, adica duc la buna indeplinire respectivele slujbe. Pai asta e tot??? Asta e Biserica ? Eu , ca simpu om pacatos, ACUM, cand vad ce se intampla, am nevoie mai mult de indemnuri, calauzire , sprijin si ajutor, Dar nu de indemnuri de alea de genul ” fiti cuminti, nu-l suparati pe preachevronicul Ponta, care vrednic este si platiti-va taxele la zi si rugati-va dimpreuna cu budistii ca si ei sunt fratii nostri si penticostalii si adventistii,apoi mergeti linistiti, nu-i asa, parinte Stoica si luati-va buletinele cu cip ca nu-i nici un pericol, noi veghem la mantuirea voastra, daca sunteti milionari va facem nunta cu 10 preoti si inmormanatre cu 100 ca sa ajungeti sigur in rai, daca sunteti oameni simpli, un preot e de ajuns pentru voi, aveti grija cum va purtati in interiorul bisericii, veniti imbracati cuviincios, ca Bianca Draguseanu are voie sa stea dezgolita si siliconata si fardata si rujata si filmata, voi insa, nu…” Nu asta imi trebuie mie. Eu am nevoie de un parinte Iustin, de un parinteArsenie, de un parinte Fageteanu, de un parinte Calciu sau Staniloaie. Nu am nevoie de popi blogeri sau calugari cu laptop si mobile si alte gadget-uri care sa-mi propovaduiasca ecumenismul, papismul, unuinea europeana si chevronismului inaltului si multpreavrednicului Ponta Victor si a baronilor sai locali…De aia tace manastirea , dragii mei…

    Apreciază

    • Alex said, on ianuarie 20, 2014 at 5:13 pm

      Mai sunt parinti cu viata sfanta(ma refer la cei care au vedere duhovniceasca). Insa nu sunt si nu vor ca sa fie vizibili pe internet sau la tv.

      Apreciază

      • Valentin said, on ianuarie 20, 2014 at 6:40 pm

        Cred ca asa este. Dar, repet, mare nevoie avem de ei acum…

        Apreciază

    • Marius Barbu said, on ianuarie 20, 2014 at 8:56 pm

      @Valentin incerca la schitul Sihla ptr Duhovnic

      Apreciază

      • mel said, on ianuarie 20, 2014 at 9:46 pm

        Stiu ca la schitul Sihla fusese pentru o perioada un duhovnic bun, care insa s-a retras in Ardeal!

        Apreciază

    • rasputin said, on ianuarie 20, 2014 at 9:31 pm

      IO as merge mai departe umpic si as zice ca vremea de facut bani cu biserica sa dus, va urma o perioada foarte dificila dpdv financiar , si preotii se vor tria de la sine, vom scapa de tradatori de la sine , pentru ca pe iuda al intereseaza doar banul ,va fi nevoit sa invete alt mestesug .
      Dumnezeu ne va scapa de acesti preoti materialisti fara har si cu iubire de arginti. Ganditi-va care preot ar mai sta sa tina slujbe pentru DUMNEZEU fara sa fie platit. Aici ai va cerne Dumnezeu , ei nu pot trece acest examen

      Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 20, 2014 at 9:40 pm

        rasputin

        Profetiile spun altceva:

        Luaţi aminte la toate cele ce vă spun căci totul se pregăteşte cu foarte mare viclenie . Toate bisericile şi mănăstirile vor fi într-o bunăstare imensă, pline de bogăţii, ca niciodată, dar să nu mergeţi în ele. Antihrist va fi încununat ca împărat în marea biserică din Ierusalim cu participarea clerului şi a Patriarhului. Intrarea şi ieşirea din Ierusalim va fi liberă pentru orice om, dar atunci să vă străduiţi să nu vă duceţi, căci totul va fi spre a vă linguşi pe voi, ca să vă atragă în ispită.

        PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

        https://saccsiv.wordpress.com/2010/06/14/profetia-sfantului-lavrentie-de-cernigov-despre-antihrist/

        Apreciază

      • rasputin said, on ianuarie 21, 2014 at 7:42 pm

        Saccsiv
        Aia este o etapa de dupa , acceptarea unei singure religii si cred ca este in imediata apropriere a lui antihrist. Io spun ca-sa ajungem acolo prima data incepe cu saracia bogatilor. , ai uitat de cantarea; bogatii vor saracii si vor flamanzii iar cei cel cauta pe domnul nu se vor risipi.
        Deci inainte sa vina bogatia aia de care vorbesti intai vine saracia , altfel cum ar putea sa se implineasca profetia care spune clar ca va fi o perioada de pace si de belsug , dar noi stim ca va fi falsa pentru ca imediat urmeaza venirea lui antihrist si finalu pedeapsa divina.
        Acum sigur vine prapadul si razboiul si foamea trierea ca pe timpul lui moise cind au dat roata 40 de ani in desert, pina sa purificat neamul.
        Pe om numai asa-l pacalesti al duci de la una la alta de la o extrema la alta si gata l-ai cumparat de tot., asa o sa se intample acum ; vine foamea , foamea determina razboi, razboiul determina injumatatirea populatiei adica trierea , vor ramane doar credinciosi adevarati si diavoli incarnati adevarati , intermediarii vor disparea la o plimbare in iad pentru regrete., iar ceilalti care au ramas vor lupta contra antihristilor pina la moarte.

        Apreciază

    • Maria said, on ianuarie 20, 2014 at 9:49 pm

      Valentin,
      De unde este atat de sigura sotia ta ca nu mai exista monahi si preoti ca pe vremuri ???
      II cunoaste ea pe toti ?Stii ce i-a spus Dumnezeu Sfantului Ilie , atunci cand credea ca numai el era dreptul lui Dumnezeu ?”Ilie , mai am 7000 de barbati ca tine „.Numai Dumnezeu Isi cunoaste dreptii , care pe unde se afla si sunt inca destui care se roaga pentru toata omenirea , altfel ar fi prapadita lumea de mult .
      Iar daca ar fi asa , crestini credinciosi , evlaviosi , care sa se sacrifice pt credinta si Ortodoxie , mai sunt ca pe vremuri ???
      De ce ar trebui sa fie doar preoti ca pe vremuri si nu ar putea sa fie si credinciosii de pe vremuri , cu bun simt , milostivi , sa aiba cate zece copii educati in frica de Dumnezeu si nu cate unul sau cel mult doi , iar tiganii hoti cate zece , acoperind populatia Romaniei , peste putin timp , de ce atata desfrau , intr-o tara ortodoxa ?
      Cine mai sta acum in genunchi sa se roage inaintea lui Dumnezeu in biserica sau in fata unei icoane ?
      Nimeni , doar cateva persoane , nici la acatistele care se citesc inaintea Sf Liturghii , nu se mai sta in genunchi , nici la Sf Maslu , nu se mai sta in genunchi , nici la Evanghelie , nici la Vohod , sau la Epicleza , nu se mai sta in genunchi , ci , lumea se plimba toata biserica , cu cate un pomelnic sau o lumanare in mana , in timpul Sfintei Liturghii , ca doar , habar nu au ce-i aia , Sfanta Liturghie .Asta-i crestinul „modern” ortodox , caldicel , care nu-l intereseaza nici de cipuri , nici de implant , doar sa li se mareasca salarul sau pensia , sa-si faca lux , confort , asa cum are si vecinul iar sarbatorile petrecute in multa mancare si bautura , asta-i a romanului , se vede asta , dupa rafturile golite din supermarketuri .

      Apreciază

      • Valentin said, on ianuarie 21, 2014 at 9:20 am

        Daca exista – ceea ce eu nu neg – ei stau ascunsi si nu ies in fatza…Sa nu negam profetiile sfintilor parinti despre vremurile din urma si despre calugarii vremurilor din urma. Acum traim chiar aceste vremuri si calugarii respectivi – repet, nu toti – sunt , din pacate , exact ca in profetii…Cat despre credinciosi, eu nu ma uit dupa ei cand intru in biserica, nu stiu cum se poarta unul sau altul, au am grija la cum ma port eu. Ai dreptate – acum se poarta o ortodoxie ” la moda”, de complezenta si pentru ca ” da bine” la cunoscuti, mai ales pentru aia de-si zic VIP-uri..Cat despre crestinii care sa se sacrifice pentru ortodoxie, nu as baga mana in foc ca nu mai exista. Pana la proba contrarie, trebuie sa credem . Eu am vrut sa spun in postarea mea ca in vreme ce demult , hai sa o iau cu procente, poate ma fac mai bine inteles, deci demult erau 98% calugari care vietuiau dupa traditia si randuiala Bisericii si erau cu viata sfanta, acum cifrele s-au intors dramatic; cei 98% sunt cei care …in sfarsit, nu mai revin, nu trebuie sa judecam pe nimeni. Oricum trebuie sa recunosti ca acum partea materiala primeaza in fata celei duhovnicesti. Iti amintesc ca Domnul nu avea unde sa-si plece capul cand era ostenit. Iti amintesc ca acum la manastiri chiliile au geamuri de termopan si laptopuri. Iti spun ca monahii au facut un juramant de saracie. Ca PF Daniel este intai de toate monah. Si nu cred , dupa ce vad , ca traieste chiar in saracie. Nu sunt de acord cu telefoanele mobile in manastiri. Ce au de vorbit asa de mult monahii ca sa necesite un mobil??? Dar cei din vechime, cum au mers inainte 2000 de ani fara mobile??? Cei despre care spui tu, modelele, ar trebui urmati de toti. Din pacate nu se intampla asa. Deci, draga noastra Maria, se pare ca totusi sotia mea mai stie cate ceva…

        Apreciază

      • Maria said, on ianuarie 21, 2014 at 2:58 pm

        Valentin ,
        Este foarte putin din ceea ce ar trebui sa stie , in raport cu vorbaria multa despre altii .

        Apreciază

    • clement said, on ianuarie 21, 2014 at 12:14 am

      Si inca nu vorbim despre fetele bisericesti din diaspora, ca si cum dumnealor nu fac parte din trupul ortodox al poporului roman…
      Nu este parohie fara „aparatul sau redactioanal”, fara agentii sai de comunicare informatica,. Slujbele se filmeaza, spovedaniile se consemneaza..
      Cat despre monahi, sa nu ne facem pacate punandu-le in discutie viata, caci putini am putea respecta regulile de viata acceptate de acestia. Ispitele dansilor sunt in mod sigur mai mari decat cele din vremea Sfintilor Parinti si apoi, trec prin spaime, indoieli si neputinte omenesti. Si dansii au nevoie de rugaciunile noastre nu doar noi de ale dumnealor.

      Apreciază

    • a said, on ianuarie 21, 2014 at 8:00 pm

      Au fost mii de preoti incarcerati de comunisti, unii ucisi. Nu se vorbeste despre asta tocmai ca sa nu constientizeze poporul ca a existat un precedent si ca se poate sa ne opunem. A existat o opozitie si trebuie sa existe acum mai mult ca oricand. In afara de preoti, au fost atatia altii, poate zeci de mii care s-au opus si au suferit consecintele. Sunt cei pe care astazi ii numim sfintii inchisorilor, care izvorasc mir.
      Am aflat cu groaza ca au inceput explorarile pentru gazele de sist si in satul bunicilor mei, in jud Buzau- in plin Baragan. Si nimeni, absolut nimeni nu indrazneste sa zica nimic impotriva acolo, cei cativa oameni (batrani) ramasi in sat stau cu frica sa nu fie arestati, probabil asa au fost speriati. Groaznic.

      Apreciază

      • Maria said, on ianuarie 22, 2014 at 3:34 pm

        Daca vor otravi Baraganul , s-a zis cu Granarul Tarii .

        Apreciază

  6. rasputin said, on ianuarie 20, 2014 at 3:26 pm

    Ne paste o capcana mare

    Apreciază

  7. STOP RFID 666 said, on ianuarie 20, 2014 at 4:02 pm

    Eu as zice numai maine nu e martie, caci programul pilot apare in luna martie. Ieri vorbeam cu un parinte si avea acceasi retorica ca cei de la razboi contra cuvantului. Asa a randuit Dumnezeu, ca sa-i pun intrebarile despre cip chiar atunci cand toti consilierii erau acolo, deoarece ieri au fost alegeri ale consilierilor in biserici. Spunea parintele ca a fost si el tulburat de biometrie, pana cand l-a linistit un calugar athonit. Satana are o tactica, sa-i spui omului exact ceea ce vrea sa auda. Consilierii ii tineau isonul parintelui si ca este doar o etapa intermediara. Iar amprenta nu este decat o chestiune de securitate asa cum au vazut la tembelizor. Asa cum spunea Staretul Antonie, toti vor intelege, dar nimeni nu vrea sa se lepade de sine, ca lumea e mai dulce. Am gasit un singur preot pana acum care nu primeste biometrice si am cautat destul. Prin absurd sa zicem ca nu e nici o problema biometria, dar cine va raspunde pentru sufletele care nu vor putea sa se rupa la implant? Sfintii spun ca numai unu la o mie se va mantui. La implant toti vor intelege ca aceasta alarma a cipului nu a fost trasa in zadar, dar va fi prea tarziu.

    Apreciază

  8. Valentin said, on ianuarie 20, 2014 at 4:56 pm

    Doua episoade din viata sfantului care ar trebui sa fie luate in seama de catre ecumenistii de azi, si mai ales de promotorii “tolerantei”, adica falsa toleranta antihristica:

    “Pe vremea patriarhiei Sfîntului Ioan Gură de Aur, erau încă o mulţime de arieni în Constantinopol, care îşi ţineau credinţa, săvîrşind slujbele lor. Deci fericitul gîndea în ce chip ar curăţa cetatea de acel eres. Şi aflînd vreme cuviincioasă, a zis către împăratul: “Binecredinciosule împărate, dacă ar fi pus cineva între pietrele cele scumpe ce sînt în coroana ta vreo piatră proastă, întunecată şi necurată, nu ar fi necinstită toată coroana?”

    Împăratul a răspuns: “Adevărat, aşa este”. Iar Ioan a zis: “Tot aşa este de necinstită cetatea aceasta, care, deşi este dreptcredincioasă, totuşi are într-însa pe necredincioşii arieni. Şi precum tu, împărate, te-ai fi mîniat pentru necinstirea coroanei tale, aşa şi Atotputernicul Dumnezeu se mîhneşte de cetatea aceasta, care este înşelată de eresul arienilor. Deci se cuvine ca, ori să aduci pe eretici la unirea credinţei, ori să-i izgoneşti din cetate”.

    Auzind acestea împăratul, a poruncit îndată să aducă înaintea sa pe mai marii arienilor şi le-a poruncit să spună înaintea patriarhului mărturisirea de credinţă a lor. Iar ei au început a grăi cuvinte de rea credinţă şi de hulă asupra Domnului nostru Iisus Hristos; atunci împăratul a poruncit să-i izgonească din cetate.

    După cîtăva vreme, arienii avînd iarăşi ajutători şi mijlocitori pe cei ce slujeau în palaturile împărăteşti, oameni cu dregătorii, au început a intra în cetate în zile de Duminici mergînd cu rugăciuni către locaşul lor şi cîntînd ereticeştile lor cîntări prin care huleau pe Preasfînta Treime. Pentru acest lucru înştiinţîndu-se preasfinţitul patriarh Ioan s-a temut ca nu cumva să înceapă cineva din poporul cel neînvăţat, a urma acelor rugăciuni arieneşti.

    Deci, a poruncit clerului său ca să umble cu rugăciuni prin cetate, purtînd cinstitele cruci, sfintele icoane şi făclii aprinse şi să cînte laude lui Dumnezeu, alcătuite spre slava Preasfintei Treimi împotriva cîntărilor arieneşti celor hulitoare. Atunci s-au întîlnit pe cale dreptcredincioşii cu arienii, certîndu-se între ei. Odată s-a ridicat chiar război, încît din amîndouă părţile au căzut cîţiva morţi; iar lui Visarion, eunucul împărătesc, fiind şi el acolo în mulţimea celor dreptcredincioşi, i-au spart capul cu o piatră. De acest lucru înştiinţîndu-se împăratul, s-a mîniat foarte tare asupra arienilor şi le-a poruncit să nu îndrăznească a mai intra în cetate; şi astfel s-a izgonit atunci din cetate hula ereticească.

    Între cei înşelaţi cu eresul arian era şi un voievod din neamul barbarilor, cu numele Gaina, viteaz în războaie şi care avea mare trecere la împărat. Acela cerea împăratului cu dinadinsul ca pentru hatîrul lui să poruncească a se da o biserică arienilor în cetate. Dar împăratul neştiind ce să-i răspundă – pentru că se temea a-l supăra, ca nu cumva să ridice vreo tulburare asupra împărăţiei greceşti, căci era om iute şi cu obicei rău -, a spus despre aceasta Sfîntului Ioan patriarhul. Iar Ioan a zis către împăratul: “Să mă chemi la tine în vremea cînd va vrea Gaina să ceară biserică şi eu voi răspunde pentru tine”.

    Deci în altă zi, fiind chemat patriarhul la palat şi şezînd cu împăratul, a început Gaina iarăşi a cere de la împărat biserică în cetate pentru soborul arienesc. Şi cerea aceasta ca o răsplătire pentru ostenelile pe care le-a avut el în războaie şi pentru vitejia arătată. Iar marele Ioan i-a răspuns, zicînd: “Împăratul de va voi să fie temător de Dumnezeu, nu are putere asupra bisericilor, în care sînt puşi de Dumnezeu stăpînitorii cei duhovniceşti. Iar ţie dacă îţi trebuie biserică, intră în oricare voieşti şi te roagă, căci iată, toate bisericile care sînt în cetate îţi sînt deschise”.

    Iar Gaina a zis: “Dar eu sînt de altă mărturisire şi de aceea voiesc să am în cetate deosebită biserică dumnezeiască, împreună cu cei de o credinţă cu mine; şi rog împărăteasca stăpînire să poruncească a se îndeplini cererea mea pentru că eu multe osteneli am avut, luptîndu-mă pentru stăpînirea grecească, vărsîndu-mi sîngele şi punîndu-mi sufletul pentru împărat”.

    Ioan i-a răspuns: “Pentru ostenelile tale ţi-ai luat răsplătire, mai multă cinste, mărire, boierie şi daruri de la împărat. Deci ţi se cade a gîndi ce erai mai înainte şi cum eşti acum? Cum erai sărac şi neslăvit şi cum te-ai îmbogăţit şi te-ai mărit acum? Şi în ce fel de rînduială erai cînd vieţuiai de cealaltă parte a Dunării şi în care eşti acum? Căci erai atunci ca unul din ţăranii cei proşti şi săraci, îmbrăcat cu haine proaste, abia avînd pîinea cea de toate zilele spre hrană, iar acum eşti voievod mai cinstit şi mai slăvit decît alţii, fiind îmbrăcat în haine de mare preţ, avînd aur şi argint din destul şi avere mare şi toate acestea le ai de la împărat. Acest fel de răsplătire ai luat pentru ostenelile tale; deci fii mulţumitor şi slujeşte cu credinţă împărăţiei greceşti dar nu cere daruri dumnezeieşti pentru slujire lumească”.

    De nişte cuvinte ca acestea ruşinîndu-se Gaina, a tăcut şi n-a mai cerut de la împărat biserică. Iar împăratul s-a minunat de înţelepciunea lui Ioan, care cu puţine cuvinte a astupat gura acelui barbar nebun şi plin de neîmblînzită mînie.”

    Sfantul Ioan nu accepta nici sa traiasca in aceeasi cetate cu ereticii. Ce-ar zice daca ar vedea cum astazi clerul ortodox se pupa cu ereticii, se roaga cu ei, slujeste impreuna cu ei, spun ca tainele lor sunt valide s.a.m.d. ?Poate pentru cei cu mentalitatea secularizata si ecumenista, sfantul Ioan o sa para un “extremist”, dar pentru cei ce gandesc “la cele ceresti”, gestul sfantului e intemeiat si facut pentru apararea adevaratei credinte.

    Cu rugaciunile lui, Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ne pe noi!

    Apreciază

  9. Iones said, on ianuarie 20, 2014 at 5:23 pm

    Razboiul administratiei Obama cu drogurile a ajuns la un alt nivel: „Marijuana nu este mai periculoasa decat alcoolul”
    http://stirileprotv.ro/stiri/international/razboiul-administratiei-obama-cu-drogurile-a-ajuns-la-un-alt-nivel-marijuana-nu-este-mai-periculoasa-decat-alcoolul.html

    Apreciază

  10. florin said, on ianuarie 20, 2014 at 5:34 pm

    Duminica asta am fost la slujba si nu sa zis nimic de,, saptamana de rugaciune” eu ce trbuia sa fac?

    Apreciază

    • Maria said, on ianuarie 20, 2014 at 10:31 pm

      florin,
      Ce vrei sa faci ? Iti vezi de rugaciunea noastra ortodoxa si nu te duci acolo unde se fac uraciuni la comun .

      Apreciază

  11. Otilia said, on ianuarie 20, 2014 at 5:37 pm

    😦
    Ce vremuri traim!
    Tulburator de dureroasa lipsa Parintelului drag..

    ” Nani, nani, mâini de crin plãpânde,
    la fereastrã pãsãri plâng si ploi.
    Lupii beznelor rânjesc la pânde,
    Tara-i toatã temnite flãmânde
    si tãticu-i dus de lângã noi.
    Nani, puiul mamii, nu mai sunt
    cântece de leagãn pe pãmânt.”

    Apreciază

  12. john said, on ianuarie 20, 2014 at 5:47 pm

    O națiune poate supraviețui nebunilor săi, chiar și celor ambițioși, dar nu poate supraviețui trădării din interiorul său. Un dușman la porțile cetății este mai puțin de temut, fiindcă el este ştiut și își poartă steagul la vedere. Dar trădătorul se mișcă nestingherit printre cei din cetate, iar șoaptele lui viclene foşnesc pe toate uliţele, făcându-se auzite chiar şi în sala guvernului. Fiindcă trădătorul nu pare a fi un trădător; el vorbeşte pe limba victimelor lui, îşi ia înfăţişarea lor și foloseşte aceleași raționamente, face apel la josnicia care se află ascunsă în adâncul inimii fiecăruia. El putrezeşte sufletul unei națiuni, lucrează în taină, neştiut, la adăpostul nopții, pentru a submina stâlpii cetății, infectează corpul politic încât să nu mai poată rezista. Un criminal este mai puțin de temut. Trădătorul este ciuma.”
    Marcus Tullius Cicero despre trădare

    Apreciază

  13. rasputin said, on ianuarie 20, 2014 at 5:49 pm

    Io pe preafericitul Daniel al aseman cu leonida din 300 de spartani , numai ca nu apara tarisoara lui de invazia ecumenista din contra ai omoara tocmai pe aceia care lupta impotriva ecumenismului.
    Chiar as putea sa-l compar din punctul de vedere al multora crestini dupa anumite bloguri din ce-am citit pina acum chiar cu dracul in persoana ce sa ne mai ascundem. Lucrurile nu sint deloc bune cand cineva deturneaza misiunea la modul asta fatis si cu tupeu as zice.
    Pina nu-ntelege lumea ca omul Daniel face cartile Satanei fara sa aiba habar , nu o sa reusim nimic.
    Trebui sa avem o atitudine corecta fata de acesti indivizi si sa-i tratam ca atare

    Apreciază

  14. Felix said, on ianuarie 20, 2014 at 6:20 pm

    GRAIURI PROFETICE de Sfântul Ioan Iacob Hozevitul

    (Culese din hrisoave grecesti)

    1

    La anii veacului din urma,

    Pastorii cei duhovnicesti

    Se vor abate de la turma,

    Urmand curentelor lumesti.

    2

    Pasi-voi ei pe cale stramba,

    Lasandu-si drumul parintesc,

    Si vor canta la oi din <>,

    Iar nu din <>,

    3

    Vor face focul cu <>

    In <>

    Si fumul va starni eresul

    Retezului papistasesc.

    4

    Atuncea lumea cu stiinta

    Va face nascociri mereu.

    Si nu va fi la ea credinta,

    Nici temere de Dumnezeu!

    5

    Poporul cel cu simplitate

    – De frica vesnicelor munci –

    Va mai pazi cu scumpatate

    Dumnezeiestile porunci.

    6

    Dar vietuind in neunire

    Si fara povatuitori,

    Vor fi urati de stapanire

    Si multi vor sta prin inchisori.

    7

    Acei cu ravna mai fierbinte

    La fapta buna, si smeriti,

    Vor fi ca cei iesiti din minte

    De toata lumea socotiti.

    8

    Intelepciunea omeneasca

    Va face idoli pe pamant.

    Si lumea vrea sa foloseasca

    Dezmatul ca asezamant.

    9

    Vor tunde barbile si parul

    Si hainele vor reteza,

    Iar legile cu adevarul

    La moda toate vor scurta.

    10

    La tineri nu va fi rusine

    Si nici iubire intre frati,

    Iar moda va tari cu sine

    Pe oamenii destrabalati.

    11

    Atuncea Dumnezeu, cu greata,

    Va cauta spre pamanteni

    Si-i va lipsi pe multi de viata

    Ca oarecand pe <>.

    12

    Pamantul isi va pierde mana

    Si munca nu va fi cu spor,

    Ca multi vor crede pe Satana

    Tovaras slobozirii lor!

    13

    Atuncea lumea va sa fiarba

    Ca un cazan la <>,

    – Aprinsa de manie oarba –

    Si pacea ei se va lua.

    14

    Razboaie mari, infricosate,

    Se vor tine aproape lant,

    Dar mai grozav va fi ca toate

    Al <>!

    15

    Popoarele civilizate

    Cand mai vartos vor progresa,

    Ca fiarele infometate

    Cu dintii se vor sfasia.

    16

    Vor face <> zburatoare,

    Iar coada lor de scorpion

    Va face iarasi tulburare

    Ca turnul de la Babilon.

    17

    Atuncea vor fi ca armatura

    Balauri groaznici de metal,

    Imprastiind parjol din gura

    Si fumuri cu venin mortal.

    18

    La vii abia a treia parte

    Din toata lumea va scapa,

    Iar restul se va da la moarte;

    Apoi razboiul va-nceta!

    19

    Caci Inger va veni din ceruri,

    Strigand cu glas infricosat,

    Sa puna capat la maceluri

    Puterile din Tarigrad.

    20

    Acolo Ingerii vor pune

    Pe tronul bizantin un Sfant

    Si pasnic toti se vor supune,

    Lipsind razboiul pe pamant.

    21

    Atunci va fi Ortodoxia

    In toata lumea stralucind,

    Si va sa piara dusmania,

    Belsug si dragoste fiind!

    Apreciază

  15. rasputin said, on ianuarie 20, 2014 at 6:21 pm

    Toti acei oameni care se vor insemna cu acest cip vor muri in chinuri groaznice , si va spun si de ce ; Dumnezeu din pacate este un dumnezeu si bun dar si drept , cand tu omule a-ti pui toata increderea in niste nascociri si inventii tehnologice , nu faci altceva decat sa asmuti sentimentul de gelozie al creatorului . caci el saracu spune clar eu stau la usa si bat cine aude glasul meu a-mi va deschide, si eu voi cina cu el. Este exact ca si cand hranesti pe cineva din mila cu toata dragostea, si cu toata indestularea si tu animal fiind ai intorci spatele la primul miros de friptura, a-ti schimbi stapinul care te-a hranit atatia ani de zile,
    Frati crestini cipurile nu tin de foame si nu sint de mancare , mancarea vine din pamant si pamantul este sub stapinirea lui Dumnezeu , daca da ploaie e ok dar daca nu da ce te faci cu cipul ala ?
    Vedeti oameni buni in ce va puneti increderea? eu v-am avertizat ca sa stiti. .anunt lumea . trezesc lumea la adevar . Sa nu ne facem sclavi cipurilor ca ajungem sub lama ghilotinei imediat
    Preotii nu au curaj sa spuna lucrul asta ca le e frica sa nu piarda functia, adica banul adica satana, sa nu-l piarda pe el , din pacate asta e ordinea si prioritatea antai satana si apoi Dumnezeu.
    Este un examen de trecere in lumea de dincolo sper sa-l trecem cu totii. toti care avem credinta ortodoxa. cea adevarata .

    Apreciază

  16. nea Anderthal said, on ianuarie 20, 2014 at 6:45 pm

    Daca m’rea Petru voda tace atunci inseamna ca „ei” si-au pus marionetele acolo!Sa nu-mi spuneti ca este din cauza „smereniei”!
    ps:am gasit raspunsul la una din intrebarile ce le puneam ieri refeitor la vizita lui Baselu’ la „aia”:

    http://www.gandul.info/politica/basescu-in-israel-langa-locuinta-mea-in-bucuresti-e-o-gradina-unde-se-poate-servi-masa-in-weekend-si-ma-duc-adesea-pentru-ca-intalnesc-grupuri-de-israelieni-11929791

    http://www.gandul.info/politica/elan-schwartzenberg-aparitie-surpriza-in-timpul-vizitei-lui-basescu-in-israel-11931176

    Apreciază

  17. Alexandru said, on ianuarie 20, 2014 at 6:45 pm

    Iertare dar, am si eu o intrebare pentru cei care merg la Manastirea Petru Voda: Stiti, cumva, daca parintele Spiridon mai este acolo?

    Apreciază

  18. Aurora said, on ianuarie 20, 2014 at 6:48 pm

    Valentin
    Foarte clar si raspicat, raspunsul tau ! Ai inteles cel mai bine situatia.

    Apreciază

  19. Marius Barbu said, on ianuarie 20, 2014 at 7:10 pm

    http://basilica.ro/stiri/saptamana-de-rugaciune-pentru-unitatea-crestinilor_13719.html

    sâmbătă, 18 ianuarie 2014, de la orele 17.00, la Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif
    Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată de Preasfințitul
    =====Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

    Apreciază

    • Maria said, on ianuarie 20, 2014 at 10:28 pm

      Pe asta-l stiu , nici nu putea sa trimita un altul , este cel mai potrivit in astfel de actiuni .

      Apreciază

  20. Marius Barbu said, on ianuarie 20, 2014 at 7:16 pm

    cine e in apropiere de Petru Voda sa imi zica si mie daca IL pomenesc pe diavolu de daniel la Sf Liturghie la Petru Voda ca mi’a zis un popa ca este pomenit acum la Petru Voda daniel, eu cand am fost la Petru Voda prin 2012 NU era pomenit cand traia Sf Justin ROG sa imi zica cineva daca e pomenit nefericitu daniel acum la Petru Voda

    Apreciază

  21. dd said, on ianuarie 20, 2014 at 8:27 pm

    Legat de implant, acesta pe care il vedem, nu sunt sigur ca acesta este pecetea. De ce? Pentru ca poate fi scos.
    Poti zice ca ai avut ceva in tine si l-ai scos. Pecetea care mi-o imaginez eu nu mai poate fi scoasa.

    Normal, nu cred ca e cineva dintre noi care ar vrea sa-si riste mantuirea. E bine sa refuzam tot ce ne dau astia.

    Apreciază

  22. mircea.v said, on ianuarie 20, 2014 at 8:46 pm

    Ar trebui totusi sa nu ne mai vaitam asa tare. Noi ii avem pe un Parinte Justin, Calciu, Arsenie Papacioc, Arsenie Boca, Adrian Fageteanu, Sfintii Inchisorilor… Ce ne-au invatat ei e clar si nu mai poate schimba nimeni aceasta invatatura. Cartile cu acesti parinti se gasesc, articolele se gasesc; cine vrea, gaseste. Ii avem pe acesti Parinti si Sfinti.. Sant o comoara. Cate tari pe lumea asta au asa ceva? Da’ cei din occident ce sa mai zica?
    Slabe sperante sa se mai ridice cineva ca Parintele Justin, si asta numai prin simplul fapt ca nimeni nu poate avea autoritatea morala a Parintelui. Si slabe sperante sa se mai ridice cineva asa tare impotriva ecumenismului, actelor cu cip, din randul preotilor, calugarilor. Sant cativa pe care ii cunoastem, si cam asta e.
    Vom vedea acum cu ocazia buletinelor cine mai ridica glasul. Dar pe acestia putini care ii avem acum, trebuie sa-i aparam.

    Ma gandeam ca sant atatea variante referitor la situatia de la Manastirea Petru-Voda, incat se poate sa ramai in ceata. Cui sa-i dai dreptate? Totusi, un criteriu de evaluare a situatiei de acolo, cine are dreptate si cine nu, trebuie sa existe. Adevarul este foarte important.
    Pai sa vedem cine a ramas in duhul Parintelui, adica sa ne vorbeasca, sa ne incurajeze… Ca asta era duhul Parintelui, si asa era perceput si duhul Manastirii; nu sa stiu eu ceva, da voua nu va spun; sau lasa ca eu doar ma rog, postesc si are grija Dumnezeu de ceilalti. Sfantul Ioan Gura de Aur spunea ca :”E preferabil sa fii mai putin virtuos si sa-i intorci pe ceilalti la credinta in loc sa ramai in munti si sa-i vezi pe fratii care se osandesc”.
    Deci, Staretul Hariton si monahul Filotheu au urmat linia Parintelui, sau monahul Teodot si fratele Gabriel (Apologeticum)?
    Raspunsul e evident. Nu am dubii. Balanta adevarului inclina clar in partea parintelui Teodot si fratelui Gabriel.

    Apreciază

  23. ORTODOX said, on ianuarie 20, 2014 at 8:50 pm

    Apreciază

  24. Alex said, on ianuarie 20, 2014 at 8:51 pm

    κακη φιλια (iubire de rau, cacofilie)http://tinyurl.com/p54yrth

    Apreciază

  25. Mihai said, on ianuarie 20, 2014 at 9:04 pm

    off topic: despre avionul prabusit in muntii Transilvaniei.
    O echipa de 4 medici, 1 student si 2 piloti au aterizat de urgenta in munti. Destinatia lor era Bucuresti, unde transportau, ATENTIE, organe omenesti pentru transplant. Echipa nu este la primul transport. Dumnezeu sa ii scape cu viata sa se poata cai pentru faptele lor… Daca mai participau si la prelevare e crunt. Asta e clar mania lui Dumnezeu.

    Apreciază

    • Mihai said, on ianuarie 20, 2014 at 9:05 pm

      Pana acum nu au fost reperati, inca. se presupune ca au maini, picioare rupte si alte traumatisme severe si sunt captivi in fuselajul prabusit. Dumnezeu sa aiba mila de ei…

      Apreciază

      • Alex said, on ianuarie 20, 2014 at 9:32 pm

        Am vazut stirea acum 3-4 ore. Eu cred ca pana la urma organele vor fi prelevate de la astia,….. scuze ca-s rautacios, nu m-am abtinut….

        Apreciază

      • Maria said, on ianuarie 20, 2014 at 9:56 pm

        Acum sa li se ia si lor organele sa le dea la altii , asa merita , daca faceau asta si ucideau oamenii inainte ca ei sa moara .

        Apreciază

      • Mihai said, on ianuarie 21, 2014 at 8:58 am

        se pare ca se duceau sa preleveze. Dumnezeu sa ii ierte pe cei care au murit…

        Apreciază

  26. Valentin Dorneanu said, on ianuarie 21, 2014 at 5:00 am

    Domnul si Maica Domnului sa va intaresca si pe voi in marturisirea dreptei credinte in Hristos! Amin!
    Iertati-ma pt ce v-am gresit si rugati-va si pt. mine, pacatosul. Doamne ajuta!

    Apreciază

  27. mircea.v said, on ianuarie 21, 2014 at 9:37 am

    @duhovnic si @Eugen Serea,

    referitor la implanturi, insemnare… vedeti ce spune parintele Elpidie, ca parintele lamureste pr in totalitate.

    fragment:

    „Se va putea pregati lumea, se va putea intari pentru ceea ce va urma dupa aceea. Ceea ce va urma va fi foarte greu. Va urma multa violenta impotriva noastra, a celor ce vor sa ne transforme in niste pioni. Prin intermediul controlului alimentelor, a aerului, a apei, chiar si a gandurilor noastre si a sentimentelor noastre si a creierului nostru…si spun asta pentru ca ceea ce ne pregatesc satanistii este ceva ce nu isi poate imagina nimeni, si totusi acesti satanisti si-au imaginat si vor sti cum sa manipuleze si sa controleze mintea oamenilor. Cum ne vor controla? Si nu ma refer acum la controlul exercitat acum prin televizor sau internet, sau la controlul prin telefonul mobil…(…) ci ceea ce va veni va fi ceea ce spune si Apocalipsa, pecetluirea oamenilor cu cipuri. Nu vor fi ca aceste cip-uri de azi, astea nu inseamna nimic… acestea sunt doar o prefigurare a cipului pe care il va pune Antihristul cui va accepta. Nu vor obliga pe nimeni, dar vor sti ca nu vom putea supravietui fara ele.
    Acest semn cum va fi? Aceasta pecete va fi o inventie satanica extrem de complexa, dar pe de alta parte si foarte subtila, care va functiona pe doua nivele.
    Primul nivel va fi similar cu antena de satelit prin care putem sa receptionam programe la televizor. Prima oara vor incerca sa ne dea aceasta antena, pe cai ocolite, in special prin asa zise “vaccinuri” vor incerca sa ne implanteze nano- echipamente in corp, invizibile cu ochiul liber si care vor juca rolul unui spion. Aceste echipament va putea citi si interpreta semnalele corpului uman. Acesta va fi o parte din pecete.
    Al doilea nivel va fi un cip extrem de subtil pe care il vor implanta pe mana sau pe frunte, un nano-cip ( nu ca cele pe care le stim acum) care va comunica cu echipamentele pe care le vom avea deja in corpul nostru si care vor functiona ca un tot unitar, ca un computer si vor transmite informatii. Acest dispozitiv va putea sa interactioneze strans cu materialul genetic al omului, cu creierul si cu sistemul nervos, astfel incat nimeni nu va putea sa-l mai scoata. De aceea, cei care vor primi acest semn vor fi robiti de Antihrist. Si cine va intelege ca ceva nu e in regula nu-l vor mai putea scoate. Cine va incerca sa il scoata va muri. Aceia care vor primi semnul vor suferi mai mult decat crestinii. Dar asta nu se va intampla acum. Generatia noastra nu va trai aceste vremuri. Urmatoarea generatie va vedea aceste lucruri. Sa nu va imaginati insa ca Antihrist va reusi sa cucereasca toata lumea. Nu va fi asa! Foarte multe suflete se vor revolta impotriva Antihristului. Vor fi razboaie, prigoane, plangere si mult sange. Dar aceia vor fi cei mai mari sfinti ai tuturor vremurilor. Pana acum ne gandeam la Sfantul Dimitrie, Sfantul Gheorghe, Sfanta Ecaterina si ziceam: “Doamne, de am fi trait si noi in vremurile acelea sfinte!” Acum cei ce-L iubesc pe Dumnezeu vor avea in fata, cu ajutorul lui Dumnezeu, vremuri de marturisire si posibilitatea de a invinge.
    Totusi, subliniez, ca sa invinga acesti oameni care doresc sa-L marturiseasca pe Dumnezeu si nu vor primi pecetea trebuie sa aiba totala incredere in Dumnezeu, sa I se incredinteze total lui Dumnezeu ca niste prunci, si asa de mare va fi puterea Harului peste ei ca nimic nu va putea sa le faca rau, si nu in ultimul rand ceea ce ii va intari si ii va aparea cel mai mult este Sfanta Impartasanie. Cine nu se va impartasi, cu credinta si cu dragoste, intelegand ca primeste Sangele si Trupul Dumnezeu-Omului, acela va suferi mult.

    Apreciază

    • Eugen Serea said, on ianuarie 22, 2014 at 5:03 pm

      “ceea ce va veni va fi ceea ce spune si Apocalipsa, pecetluirea oamenilor cu cipuri.”
      Asta este interpretarea Părintelui Elpidie, insuflat sau nu de Dumnezeu. Apocalipsa nu spune nimic despre vreun device electronic, ci despre o pecete a Fiarei, un semn pe frunte şi pe mâna dreaptă. Într-adevăr, un cip poate stoca foarte multă informaţie şi o poate transmite rapid şi eficient către sistem. Nanotehnologia progresează incredibil de la o zi la alta, e deja de domeniul S.F.-ului!
      Am însă o întrebare pentru tine, Mircea V: crezi că dacă în loc de microcip pe frunte şi mâna dreaptă ni s-ar tatua sau arde cu laser câte o cruce athonită (fără de care nu vei mai putea cumpăra, vinde, lucra, achita taxe şi impozite, trimite copiii la şcoală, interna în spital, etc.) iar identificarea individuală să se facă în urma scanării retinei şi a amprentelor digitale, aceea nu ar putea fi pecetea?

      “Foarte multe suflete se vor revolta impotriva Antihristului.”
      Care foarte multe? Numai în China, India şi Indochina sunt 2/3 din populaţia lumii, şi ele n-au nici o treabă cu Creştinismul, ca să recunoască drept profeţie cele relatate de Apocalipsă! În restul de 1/3 intră Africa păgână, precum şi Australia şi cele două Americi, care deşi creştine de formă, sunt aservite banului, ateismului, superficialităţii şi traiului bun. Nu vorbim aici de puritatea dogmatică, ci de faptul că un creştin de orice confesiune recunoaşte Apocalipsa ca fiind profeţie! Valabil şi pentru ce a mai rămas, adică Ortodoxia, care numai de Ortopraxie nu poate fi lăudată! Duhuri lumeşti, păgâne, ecumeniste şi sectare suflă în voie prin Ortodoxie, care e vraişte! La orice: şi la cunoaşterea Scripturilor, dar şi la trăirea lor… şi la supunere, atunci când e nevoie, dar şi la luare de atitudine, atunci când se impune asta! Şi multe, multe altele…
      Dumnezeu să aibă milă de noi, de toţi!

      Apreciază

  28. rasputin said, on ianuarie 21, 2014 at 8:51 pm


    INTERESANT

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 21, 2014 at 9:16 pm

      rasputin

      Pana sa ma uit, ma opresc la titlu. Tu ce zici despre rapire?

      Apreciază

      • rasputin said, on ianuarie 21, 2014 at 9:32 pm

        Este la sfarsit nu inainte , de ce nu vrem sa fim realisti Dumnezeu nici pe fiul lui nu la privilegiat , de ce ar face-o cu noi.?

        Este dupa necaz rapirea

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 21, 2014 at 9:53 pm

        rasputin

        Nu doar cand crezi ca vine, ci despre ea.

        Apreciază

      • rasputin said, on ianuarie 21, 2014 at 9:49 pm

        Tu vrei sa fie inainte? Si io vreau sa fie inainte ca am 3 copii , si tare m-as bucura sa nu trec prin asa ceva.
        Dar daca asta este singura cale de mantuire ce putem sa facem noi? . Un singur lucru ar fi nedrept din parte lui Dumnezeu sa vina necazul si noi cei care ramanem sau cine ramane sa nu aiba coborat asupra lui sfantul duh ., asta chiar ar fi o problema , pentru ca chiar nu poti face nimic daca nu vei avea parte de acea transformare launtrica ca in ziua cincizecimii . om-Dumnezeu combinatia asta ne trebui si chiar exista urmeaza sa vedem cine o va primi.

        Apreciază

      • rasputin said, on ianuarie 21, 2014 at 9:51 pm

        Ne vom intalni la momentul acela cand vom fi prigoniti

        Apreciază

      • rasputin said, on ianuarie 21, 2014 at 9:55 pm

        DRAGOSTEA NU INSEAMNA CA DUMNEZEU TE VA SCUTI DE MOARTE.

        Apreciază

  29. rasputin said, on ianuarie 21, 2014 at 8:54 pm


    Si asta merita vazut

    Apreciază

  30. rasputin said, on ianuarie 21, 2014 at 9:58 pm

    Saccsiv tu nu crezi in rapire ?
    Asa va fi exact cum este scris nu trebui sa spun io asta

    Apreciază

  31. ortodoxiacatholica said, on ianuarie 21, 2014 at 9:58 pm

    Sitit de ce tace Manastirea Petru Voda? Pentru ca noul staret nu considera o problema ecumenismul! Vine de la Durau, un centru ecumenist! Am avut discutii personale cu el! Si am si crris o scrisoare monahilor manastriii Petru Voda in care le spun discutiile mele cu noul staret. Este omul patriarhului Daniel.

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 21, 2014 at 10:11 pm

      ortodoxiacatholica

      Puteti face publica scrisoarea?

      Si eu am auzit ca nu considera ecumenismul o problema. Dar n-am vorbit cu sfintia sa. Un link, ceva, cu activitatea ecumenista de la Durau aveti?

      Apreciază

      • ortodoxiacatholica said, on ianuarie 22, 2014 at 12:57 am

        nu am dreptul sa fac publica scrisoarea(daca o fac publica se va clatina scaunul staretului bine de tot) dar fratii au primit-o ca sa stie la ce sa se astepte, deci si fratele Gioacas a fost informat si altii.
        In privinta staretului iata centrul de la Durau si ce orgii se petrec acolo: http://www.catholica.ro/2005/05/10/deschiderea-simpozionului-ecumenic-international-de-la-durau/
        Faptul ca am trimis scrisoarea a tulburat ofarte tare si pe monahul Filoteu, care mi-a zis ca „venirea papei in Romania a fost un rau mai mai ca sa se evite un rau mai mare”. Am ramas fara cuvinte…. Stiind ca monahul Filoteu era antiecumenist….Exista mai mare rau decat curvia spirituala? Daca ar fi fost razboi sa zicem si muream toti ortodocsii si ajungeam martiri era mai rau decat venirea papei??? Nu mai inteleg nimic!

        Apreciază

      • Maria said, on ianuarie 22, 2014 at 3:41 pm

        La Durau se intalneau ecumenistii in 2005 , cand era mitropolit PF Daniel .
        Cu totul altceva este acum , cand cel ce-i aducea , nu mai este .
        A fost construita o cladire mare speciala pt astfel de intalniri , insa , in acea perioada .

        Apreciază

  32. rasputin said, on ianuarie 21, 2014 at 9:59 pm

    Spune-mi tie frica?

    Apreciază

  33. rasputin said, on ianuarie 21, 2014 at 10:04 pm

    Crezi ca nu cred in rapire? ce vrei sa-ti dezvolt eu fenomenul in sine?

    Apreciază

  34. rasputin said, on ianuarie 21, 2014 at 10:09 pm

    Eu unul sincer ma simt slabit da slabit rau de tot , si asta din cauza ca-mi fac griji cu copii.
    Asta este piatra de poticnire a mea sper sa ma ajute Dumnezeu sa trec peste tot ce-i lumesc si sa las in urma tot adica copii nevasta parinti familie tot bani mai putin ca nu am deloc asta este obstacolul meu

    Apreciază

    • G-man said, on ianuarie 22, 2014 at 9:22 am

      boteaza-te ortodox , rasputin si o sa scapi de frica.

      Apreciază

  35. danielvla said, on ianuarie 21, 2014 at 10:24 pm

    Asa ma gandeam si eu.., ca daca vine de la Durau unde e acel centru ecumenist, creat de patriarhul Daniel pe cand era mitropolit al Moldovei, inseamna ca trebuie sa aiba ceva vederi ecumeniste. Nu inteleg de ce l-a ales parintele Iustin, totusi, urmas in locul sau.

    Apreciază

  36. […] Articolul zilei (20.01.2014): DE CE TACE MANASTIREA PETRU VODA? Saptamana de rugaciune pentru venire… […]

    Apreciază

  37. […] Articolul zilei (20.01.2014): DE CE TACE MANASTIREA PETRU VODA? Saptamana de rugaciune pentru venire… […]

    Apreciază

  38. […] Articolul zilei (20.01.2014): DE CE TACE MANASTIREA PETRU VODA? Saptamana de rugaciune pentru venire… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.