SACCSIV – blog ortodox

Cum a incercat VICTOR RONCEA in 2009 sa-l faca pe yoghinul MIHAI RAPCEA avocat al MANASTIRII PETRU VODA in lupta anti cip a Parintelui JUSTIN PARVU

Posted in CIPURI, manastirea Petru Voda, Mihai Rapcea, Victor Roncea by saccsiv on ianuarie 16, 2014

In aceasta perioada se implinesc 5 ani de la apelul anti cip al parintelui Justin Parvu. Iata cateva detalii putin cunoscute publicului larg:

In afara apelului, Parintele a dorit sa se intalneasca si cu toti vectorii anti cip. Asa ca s-a fixat ziua pentru aceasta, sa-i zicem sedinta, si au inceput din timp a se face invitatiile catre cei cunoscuti publicului prin reviste, conferinte, carti, bloguri. Cateva zeci, inclusiv eu.

Multumita bunului Dumnezeu, la un moment dat, aflu ca printre invitati se afla si avocatul Mihai Rapcea. Nu mi-a venit sa cred. Am contactat Petru Voda, am intrebat de unde pana unde ideea asta si am aflat ca a fost pus pe lista la insistentele camaradului sau Victor Roncea, pe vremea aceea apropiat al Manastirii. Si s-au aratat tare nedumeriti cei de la Petru Voda de agitatia mea.

Din nefericire nu stiau ca Mihai Rapcea era (si inca este) yoghin. Si nu doar ei nu stiau. Nu cunoasteau acest detaliu extrem de important nici ceilalti invitati, nici majoritatea celor din blogosfera ortodoxa si nici macar Danion Vasile, cel cu trecut yoghin. O stiam insa eu si o stia extrem de bine … Victor Roncea.

O scurta explicatie celor ce inca nu li s-au aprins beculetele: daca acest yoghin devenea avocatul miscarii anti cip de la Petru Voda, rezultatul ar fi fost dezastruos. Era arhisuficient pentru ca miscarea sa moara in fasa, caci imediat dupa primele actiuni avandu-l pe el la butoanele avocatesti, sigur treaba cu yoga ar fi fost dezvaluita de catre cei ce aveau interes sa distruga Manastirea si sa-l denigreze pe marele duhovnic. Ce titluri ar fi fost in mass-media si blogurile “ortodoxe” pro cip: “Parintele Justin Parvu si yoga” …

Sa nu-si fi dat seama Victor Roncea de acest pericol? Nu cred. Nu trebuie sa fi mare strateg ca sa realizezi unde s-ar fi ajuns, iar el era deja uns cu toate alifiile, ca atare nu-l putem considera naiv. Deci ce a urmarit?

Evident ca dupa ce i-am informat pe cei de la Manastire despre iubirea pentru yoga a avocatului Mihai Rapcea, imediat a si fost scos de pe lista de invitati. Dar nu s-a lasat el cu una cu doua si in ziua in care ne-am strans cu totii, hop si el cu un grup de yoghini … N-au fost primiti la intalnire, dar tare s-au mai straduit sa fie bagati in seama. Intr-un final au ajuns chiar pana la parintele Ioan Sismanian care le-a tot explicat ca nu putem face o hora mare cu yoghinii deoarece si ei si cei cu cipuri se inchina la acelasi drac. Daca vorbea insa parintele cu o usa, acelasi rezultat ar fi avut …

Am discutat si eu cu ei, evident degeaba. Atunci l-am rugat pe Mihai Rapcea sa scuipe pe ratacirea sa si sa vina acasa, episod de care am amintit si in articolul:

Catre MIHAI RAPCEA: „Scuipa pe invatatura YOGA si vino la ORTODOXIE”

   Cine l-a iubit mai mult pe Mihai? Eu sau Victor? Mihai zice ca Victor …

Oricum, Victor Roncea ma uraste de moarte dupa ce-a aflat ca datorita mie Mihai Rapcea n-a mai putut ocupa functia pe care i-o pregatise.  

Revenind la sedinta, prima zi a intalnirii a fost cum s-ar zice in plen. Ne-a repetat parintele cele din apelul sau, apoi ne-a lasat pe noi sa ne dam cu presupusul si sa punem bazele unor actiuni comune.

Cei mai vorbitori au fost fratii Roncea. La un moment dat George a spus ca se va ocupa cu clonarea blogurile neprietene, ca unul ce avea deja experienta in acest sens. Am intervenit explicand ca asta nu-i lupta dreapta si s-a renuntat la idee.

La o noua interventie a mea am rugat ca chestiunea cipurilor s-o integram in lupta noastra in intregul tablou, pentru a intelege publicul mai bine incotro ne indreptam, caci cei ce se ocupa de ele se ocupa de fapt de tot ceea ce inseamna NOUA ORDINE MONDIALA, prin principala lor unealta, masoneria. Tot George insa s-a simtit dator sa-mi “explice”: “Ce trebuie Vasile sa stii tu si cititorii tai e ca masoneria nu-i asa puternica, nu se ocupa de toate si poate fi invinsa prin mijloace specifice”. Deci nu e momentul sa amestecam lucrurile. Unii i-au dat dreptate lui, altii mie si pana la urma a iesit ca el, adica asociatiile ce am stabilit sa le infiintam sa se ocupe exclusiv de chestiunea cipurilor.

Cum necum fratii Roncea s-au descurcat tot in acea sedinta sa fie desemnati principalii facatori de asociatii si site-uri, de care evident la scurta vreme s-a ales praful.

Dupa plen, majoritatea invitatilor au plecat pe la treburile lor, ramanand la manastire un cerc mai restrans, care s-a mai intrunit o data, ocazie cu care Danion Vasile s-a straduit sa-i demonstreze Parintelui Justin Parvu ca fratii Roncea sunt de fapt niste intrusi. Erau si ei de fata, deci nu i-a vorbit pe la spate. Parintele insa a hotarat ca va incerca sa-i indrepte. Dar n-a reusit si pana la urma s-a delimitat de ei:

MIRCEA PUSCASU despre MISIUNEA LUI VICTOR RONCEA la MANASTIREA PETRU VODA. Unealta: monahul FILOTHEU BALAN. Primele victime: APOLOGETICUM si MONAHUL TEODOT. Urmeaza: MONAHIA FOTINI (Revista Atitudini)

Trebuie subliniat ca pe vremea aia Danion Vasile inca nu se smintise cu calendarul vechi.

Despre cum i-am cunoscut pe Victor Roncea si Mihai Rapcea voi detalia intr-unul din articolele viitoare. Daca mai apuc …

Doamne ajuta!

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Partizanu said, on ianuarie 16, 2014 at 9:59 am

    Mda. Hai sa mi bag si eu paie pe foc. Anul trecut in martie la protestul ANTI-CIP din parcul Izvor se spune ca ar fi fost prost planificat. Una era zi nelucratoare pentru PARLAMENTARI si doi a avut ca scop provocarea monahilor fara sprijin al mirenilor. SERVICIILE STIU MAI BINE IN RAPOARTELE LOR. Eu unul am fost in mijlocul evenimentelor si SECURISTILOR.

    Apreciază

    • G-man said, on ianuarie 16, 2014 at 10:17 am

      interesant ! asa mi s-a parut si mie ..ca a fost expre prost organizat .. si din ce am vazut pe filmulete .. multe fete dubioase .. dar am tacut ca si asa era lume suparata …..

      Apreciază

    • mircea.v said, on ianuarie 16, 2014 at 4:21 pm

      Eu cred ca asa cum a fost organizat, bine sau rau, macar a aratat cum stau lucrurile. A fost cum a zis Parintele Justin, un test, si pt mireni si pt preoti si pt monahi. Multi zic Parintele Justin in sus, Parintele Justin in jos, da atunci era vorba de fapta, nu de vorba. A zis Parintele sa mergem, pai atunci sa mergem, sa aratam cu fapta. Rezultatul se stie. Ca ne convine sau nu, a fost aratat ca e vorba de cifre mici, atat la mireni cat si la preoti-monahi. E bine ca macar se stie cum stau lucrurile, si din asta se pot trage concluzii despre cum trebuie actionat pe mai departe, daca te poti baza sau nu pe „x” sau „y”…
      De exemplu, ierarhi au fost zero (deci, nu e cazul sa zicem ca este vreun ierarh in tabara anti-cip), au lipsit preoti curajosi in predicile lor. A fost intrebat monahul Teodot despre atitudinea in legatura cu obiectul mitingului a unui astfel de preot curajos, si mi-a placut raspunsul lui; a zis ceva de genul:” nu stiu, nu l-am vazut la miting”.
      In concluzie, inca o data, mitingul a fost fapta, adica criteriul lasat noua de catre Iisus atunci cand vrem sa evaluam un om pe o anumita problema. (La acel moment.)

      Apreciază

    • mircea.v said, on ianuarie 16, 2014 at 1:36 pm

      „noutatea” asta a avut loc in 2004. Nu ca nu ar spune multe chiar daca e din 2004. Se pare ca mexicanii sant destul de avangardisti in pr cipurilor, biometriei, actelor electronice.

      Apreciază

  2. blue said, on ianuarie 16, 2014 at 11:15 am

    Întreb şi eu, în naivitatea mea, dacă îmi e permis: ce înseamnă „clonarea blogurilor”?
    Că cu „mijloacele specifice” îmi e clar, de astea am mai auzit…

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 16, 2014 at 11:36 am

      blue

      Pare ca e blogul original, dupa aspect. Si adresa seamana mult, diferind de exemplu o litera.

      Asta cand nu se sparge blogul cu totul si e inlocuit temporar cu cel nou.

      Apreciază

      • blue said, on ianuarie 16, 2014 at 11:49 am

        Deci furt, minciună, discreditare. Cine face aşa ceva nu e creştin. Altfel ar avea frică de Judecafa lui Dumnezeu.

        Apreciază

  3. kosk said, on ianuarie 16, 2014 at 1:17 pm

    …ca neofit intr-ale duhovnicesti imi pare stranie ‘sucirea’ monahului Filotheu la 180 grade. pentru cei cu putina tinere de minte acest monah era portavocea misscarii anti-cip,strecura soparle la adresa’ evreilor de pretutindeni’ si era vedeta TV pe la Antena 3, parca..este un caz clasic de ‘agent in adormire’, la un fluier se ‘trezeste’ si infige toporul in capul fratilor sai, in afara canoanelor Ortodoxiei care INTERZIC sa barfesti si sa calomniezi pe aproapele tau (frate de monahie) si in afara bunului simt. in cazul asta rezulta ca m Filotheu este ‘seful’ unui anume serviciu de contrainformatii, insarcinat cu ‘depistarea agentilor provocatori si eliminarea celor incomozi?’ vietuirea monahala parca inseamna altceva, dar in acest caz ‘hotul striga hotii’? sau un lup deghizat in lup? rog preotii care citesc acest blog sa dea un verdict.

    Apreciază

  4. mihai said, on ianuarie 16, 2014 at 2:18 pm

    actualul staret de la petru voda Hariton Negrea se afla intr-o situatie confuza, avand in vedere ceea ce se petrece in momentul de fata acolo

    Apreciază

  5. lastunnegru said, on ianuarie 16, 2014 at 2:25 pm

    Au devenit copii puscariasi sau pe ei sistemull antihristic ii poate pacali mai usor cu planurile sale ?

    Peste 800.000 de mii de copii din scoli din Anglia au fost amprentati ca forma de identitate pentru a intra in scoala, iar la 31% dintre copii nici macar nu li sa cerut acordul parintilor pentru amprentarea copiilor lor.

    Articolul de pe rt.com al televiziuni RT.

    http://rt.com/news/uk-school-children-fingerprinted-461/

    Apreciază

  6. lastunnegru said, on ianuarie 16, 2014 at 2:26 pm

    Apreciază

  7. acelas said, on ianuarie 17, 2014 at 11:43 am

    bine spus. si eu cred ca acum lucrurile la Petru Voda sunt f complicate. Avem nadejde insa ca parintele staret va pune lucrurile in ordinea fireasca f rapid. Iar pt asta si mitropolitul va avea cred o atutudine transanta de asemena. Chiar daca Roncea a avut un cuvant si el greu de spus in privinta lui Dan Puric si a calitatii sale de „maestru” sau ceva de genul – contribuind si el la indepartarea lui de manastire si de parintele, oricum, eu cred ca in mare cam asa stau lucrurile, cum sunt scrise aici.

    cu un singur amendament: nu doresti sa-l slabesti deloc pe Danion. Dupa atatia ani. Chiar crezi ca mai are treaba cu calendarul vechi? Si-a pus si el niste intrebari atunci. Cred ca demult constientizeaza ca a gresit. E adevarat, a procedat cum nu trebuie apeland si implicandu-te pe tine in linia intai. Nu a fost corect, poti sa ai rezerve fata de el si poti ramane detasat fata de el tot restul vietii. Dar nu prea inteleg de ce si astazi faci apel la eroarea aceea. Sa nu uitam, a fost fara intrerupere unul din cei mai intimi apropiati ai parintelui Justin, parintele chiar ia proorocit niste minuni in urma activitatilor sale, sa nu uitam acele minuni s-au petrecut an de an, iar prima intr-o conferinta tocmai anti-cip, nu in cealalta. Ca un f apropiat al parintelui, Danion banuiesc ca s-a dumirit cu atitudinea lui zelotista care e inutila in privinta calendarului, deoarece in primul rand este comuniunea euharistica si recunoasterea reciproca semnata intre bisericile surori de calendar vechi si de calandar nou. Banuiesc deci ca dupa atatia ani langa parintele el e demult lamurit, omul e indreptat. Iar Dumnezeu primeste si iarta, noi nu iertam. Asta e. Sa nu ne miram daca nici Dumnezeu nu ne iarta asa repede, si pur si simplu batem pasul pe loc duhovniceste.

    am vazut pt o lunga perioada de timp cam aceeasi atitudine si la cei de la Razboi. Acum nu mai stiu ce mai cred astazi despre Danion. Dar la „zelotistii” de la Apologeticum am vazut o atitudine mult mai toleranta fata de acest caz.

    astea sunt presupozitiile mele. Daca voi aveti dovezi ca Danion nu s-ar fi indreptat in ce priveste calendarul, va rog publicati-le.

    Doamne ajuta!

    .

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 17, 2014 at 1:37 pm

      acelas

      N-am spus ca Danion mai e cu calendarul, tocmai pentru ca nu stiu ce-a mai zis public cat am lipsit.

      Am subliniat ca pe vremea sedintei inca nu era cu calendarul, tocmai pentru a nu exista scuza ca acuzele ce i le aducea lui Roncea veneau din partea unui ratacit.

      Apreciază

    • G-man said, on ianuarie 17, 2014 at 2:05 pm

      acelas
      daca scrii danion pe google apare:
      https://www.google.ro/webhp?source=search_app&gws_rd=cr&ei=WBpEUuX5A4m54AS_8YD4DQ#q=danion
      deci al 3 lea post .. unde danion se ia de parintele Cleopa..
      nu merge frate asa ! adica atacul il fac public … si penitenta ascunsa ?\
      ha ! arata-mi si mie unde apare ca danion ca regreta ce a zis atunci ?
      ……………………………………….
      … multi sunt cei ce stramba ..putem discuta .. ca avem de cine ..dar mai bine sa ii lasam si sa facem ce spunea Parintele Arsenie Papacioc ” pune-te tu la punct!”
      Pentru ca daca noi o sa fim pusi la punct … nimeni niciodata nu ne va putea desparti de Hristos .
      Nimeni .. nici macar mama naturala..

      Apreciază

      • acelas said, on ianuarie 17, 2014 at 4:04 pm

        frate, intr-un anume subiect parintele Cleopa prin „omisiune” se putea pronunta gresit, repet pe un anumit subiect. Fara vreo intentie. La fel si parintele Arsenie Boca, care a fost cel ce m-a intors pe mine la ortodoxie, dar daca a gresit ceva dpdv canonic, o pot recunoaste cu mana pe inima si pe asta. Dar daca Danion a facut lucrul acesta pentru a contesta inclusiv personalitatea si sfintenia parintilor cred ca a facut un lucru gresit, avansand asemena teorii. Am dubii insa ca a dus lucrurile pana aici.

        Apreciază

      • acelas said, on ianuarie 17, 2014 at 4:25 pm

        plus de asta Danion este un real luptator anti-cip. Dupa ce ca suntem putini, sa nu ne anulam reciproc.

        Apreciază

  8. aniush said, on ianuarie 17, 2014 at 1:20 pm

    Mihai,
    Ai avut gura aurita. Am dezbatut problema si ne-am decis sa facem cununia in aprilie. Acuma sa-ti mai spun un lucru…e inca o piedica care intervine. Iti trebuie printre acte un certificat medical, care e valabil 14 zile calendaristice de la data intocmirii. Deci casatoria nu poate fi incheiata mai tarziu de 14 zile, dar nici mai devreme de 10 zile calendaristice de la data eliberarii acestuia (nu stiu din ce considerente). Astfel daca e o perioada mai aglomerata desi te-ai programat dinainte este posibil sa iti pierzi locul in una din acele cateva zile cand ai dreptul legal sa te casatoresti, ca nu ai depus actele inaintea altora…si cea mai aglomerata perioada e vara. Eu am impresia ca legile sunt facute special…ca sa zica unii vreti sa va casatoriti, va aratam noi voua.Eeee, uite ca eu vreau sa ma casatoresc, chiar daca mi se pun aceste bariere in fata. Imi doresc sa se rezolve cu bine tot. Doamne ajuta!

    Apreciază

  9. acelas said, on ianuarie 17, 2014 at 5:57 pm

    initiativa grava a lui Cernea, aceea de a obtine dpdv legal titulatura in dreptul delfinilor de persoane non-umane. Lucru f grav dupa prerea mea, si nu atat de „inocent” pe cat pare, caci zice ca e pt binele bietelor animale. Dar cu consecinte grave pt om si pt demnitatea sa ontologica, cu care a fost inzestrat de Dumnezeu de la Facere.

    http://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/demers-legislativ-iesit-din-comun-deputatul-remus-cernea-vrea-ca-delfinii-sa-fie-declarati-prin-lege-persoane-non-umane-481944.html

    E un atac zic eu subtil si nerusinat la adresa demnitatii umane si a lui Dumnezeu. Ce, legea care ar ajuta bietele animale nu putea fi incercata si altfel, fara obtinerea titulaturii de „persoane”?

    Demnitatea de „persoana” este atribuita in teologia iudeo-crestina NUMAI omului, in afara lui Dumnezeu care persoana este, o comuniune de persoane intr-o singura fiinta, adica de fapt aceasta demnitate omului ii este DARUITA, dupa ce l-a asezat pe el in centrul Creatiei, poruncindu-i sa lucreze in Ea. Inaltarea la rangul de persoana a omului este UNICA asadar in Creatie, iar asta il detaseaza net fata de celelalte vietuitoare. Iar rangul de „persoana” este dat tocmai de calitatea de „duh” pe care o are, la fel unica, si nu numai de suflet. De duh, adica de „chip al lui Dumnezeu” cu care a fost inzestrat, caci Dumnezeu a suflat in fata lui suflare de viata.

    Animalul are pe langa trup – si suflet. Omul are pe langa trup – suflet dar si duh. Omul este facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, adica are chipul lui Dumnezeu pe care trebuie sa-l aduca,prin lucrare, pana la asemanarea cu El, si el este unicul care a primit acest chip in dar. Acest chip, adica natura de duh, adica acea calitate de „persoana”, iar initiativa lui Cernea ticaloseste ceea ce a lasat Dumnezeu noua ca invatura, nemaipunand la socoteala „derivatiile” de tip darwinist ce ar dori el sa re recurga din aceasta conceptie ..

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.