SACCSIV – blog ortodox

UNGARIA va cumpara terenurile agricole din Transilvania

Posted in MAGHIARI, TRANSILVANIA, UE, UNGARIA by saccsiv on ianuarie 8, 2014

Dupa cum stiti:

Documentar CARMEN AVRAM: „Vrem pamant, please!” De ce STRAINII NU-SI VAND PAMANTUL? De ce ROMANII IL VAND? Romania a instrainat pana acum tot ce e pe pamant si sub pamant. DE LA ANUL NE VOM DA SI PAMANTUL …

   Iata ce aflam din articolul Ungaria se pregăteşte să cumpere terenurile agricole din Transilvania. Ce avantaje au vânzătorii:

Proprietarii de teren din România care doresc să-şi vândă proprietăţile cetăţenilor maghiari vor primi o rentă viageră. Ba, mai mult, aceştia pot păstra terenul pe numele lor şi îl pot folosi, a declarat Szabo Jozsef Andor, ataşatul pe probleme de agricultură al Ambasadei Ungariei la Bucureşti într-un interviu oferit portalului szekelyhon.ro.

De la 1 ianuarie 2014, cetăţenii comunitari pot cumpăra teren agricol în România, iar Guvernul de la Budapesta pregăteşte o ofertă pentru susţinerea cetăţenilor maghiari care doresc să intre pe piaţa funciară din Transilvania, aşa cum anunţă Szabo Jozsef Andor, ataşatul pe probleme de agricultură al Ambasadei Ungariei la Bucureşti.

„Avem un program în acest sens, al cărui element esenţial este că, în situaţia în care cineva doreşte să-şi vândă terenul, poate încheia un contract cu statul maghiar în temeiul căruia va primi o rentă viageră, mai mult, terenul va rămâne în proprietatea sa până la sfârşitul vieţii. Desigur, se pune problema ce va face statul maghiar cu un teren, care de exemplu, se află la marginea unui mic sat din Secuime? În acest caz, statul maghiar îl poate oferi unui tânăr care nu are teren, dar ar dori să-l lucreze“, a explicat diplomatul maghiar pentru portalul szekelyhon.ro, pe 4 ianuarie.

Potrivit ataşatului, după ce sistemul va fi funcţional, proprietarul trebuie doar să se prezinte la viitoarele birouri (deschise de Guvernul maghiar pentru acest program). Funcţionarii de la birourile respective vor evalua terenul la faţa locului şi vor face o ofertă.

„Dacă această ofertă nu este acceptată, proprietarul merge pe piaţa liberă; dacă spune da, primeşte o rentă viageră şi, până la moarte, terenul rămâne pe numele său şi îl poate folosi“, a adăugat diplomatul maghiar.

„Piaţa este liberă, poate să vină oricine“

Szabo Jozsef Andor nu se aşteaptă la un război diplomatic între cele două state, deoarece principiile UE susţin în mod neechivoc libera circulaţie a capitalului şi libertatea de alegere a domiciliului şi a locului de muncă. „Dacă statul român este în stare să-şi apere terenurile agricole şi proprietarii care îl lucrează, foarte bine. Dar dacă nu este în stare să ofere ceva pentru acele terenuri, atunci piaţa este liberă, poate să vină oricine – nu neapărat un maghiar, poate fi un danez sau un francez care doreşte să cumpere“, a motivat Szabo.

Planul guvernului maghiar a fost reconfirmat de Szabo Jozsef Andor, două zile mai târziu, într-un interviu oferit postului de radio Erdely FM – relatat de site/ul de limbă maghiară transindex.ro. „Statul maghiar ar cumpăra terenuri agricole în Ardeal. Budapesta are un proiect în acest sens, care va fi demarat dacă acesta va putea fi pus în concordanţă cu noua lege funciară din România“, a spus Szabo Jozsef pentru postul de radio Erdely FM.

Ataşatul a declarat că statul maghiar doreşte astfel să sprijine rămânerea pe pământul natal a maghiarilor din Transilvania. „Dacă cineva îmbătrâneşte, copiii săi au părăsit localitatea şi a rămas cu terenul pe care nu-l poate lucra, atunci are două posibilităţi. Prima, când vinde pe piaţa liberă şi îl oferă oricui, şi întrebarea este: acea persoană ce face cu terenul. A doua posibilitate este cea în care oferă terenul unei fundaţii, unui program sau al unui fond funciar, iar statul maghiar l-ar redistribui unor tineri care nu au posibilitatea să cumpere teren, dar ar dori să lucreze în agricultură şi să rămână în localităţile de baştină“, a mai spus Szabo Jozsef.

Ambasada neagă interviul

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Exerne din Ungaria a negat ştirea pentru cotidianul maghiar „Nepszabadsag“, spunând că „a fost doar o idee, nu un program“, iar ambasadorul Ungariei la Bucuresti, Zakonyi Botond, a negat însuşi faptul că subordonatul său ar fi dat un interviu.  Semnatarul interviului, Szucher Ervin insista asupra existentei interviului si a prezentat inregistrarea acestuia pe telefon

„Nepszabadsag“ l-a cautat pe Szabo Jozsef Andor, ataşatul pe agricultură al Ambasadei Ungariei la Bucureşti, însă acesta a refuzat să faca declaratii şi a rugat jurnaliştii să se adreseze direct ambasadorului.

Liber la terenuri

De la 1 ianuarie 2014, România a liberalizat piaţa funciară, conform angajamentelor asumate la aderarea la Uniunea Europeană. Astfel, cetăţenii români, cetăţenii altui stat membru al Uniunii Europene, cetăţenii statelor care sunt parte la Acordul privind Spaţiul Economic European (ASEE), apatrizii cu domiciliul în România, într-un stat membru al Uniunii Europene sau într-un stat care este parte la Acordul privind Spaţiul Economic European (ASEE) sau persoanele juridice având naţionalitatea unui stat membru al Uniunii Europene sau a statelor care sunt parte la acordul privind spaţiul Economic European.

Parlamentul a adoptat în decembrie 2013, chiar înainte de Crăciun, o lege care reglementeaza vânzarea de teren agricol în extravilan către persoanele fizice, împunand anumite drepturi de preempţiune la cumpărare. Pentru a inta in vigoare, legea trebuie să fie promulgată de preşedintele Traian Băsescu.

Comentariu saccsiv:

   Zicea Ilie Serbanescu in seara asta in emisiunea lui Radu Tudor: handicapati sa fie ungurii sa n-o faca, daca li se da pe tava.

Si completa: vinovata e UE.

Eu completez: si marionetele din Romania ce joaca rolul de guvernanti si parlamentari.

Cititi va rog si:

ACUM POATE INTELEGM MAI BINE: Evreul WESLEY CLARK – consilier special pe probleme strategice, pe probleme de securitate si pe probleme de strategii economice al premierului VICTOR PONTA …

STATELE UNITE ALE EUROPEI – un ideal al MASONERIEI din secolul XIX

KALERGI a fondat PANEUROPA cu banii evreilor ROTHSCHILD si WARBURG. Cum zice el ca va arata rasa europeana si cine o va conduce?

UE – SANCTIUNI PENALE PENTRU COMBATEREA INTOLERANTEI (inclusiv homofobia si ideologiile totalitare). Asta cere MOSHE KANTOR, Chairman of the ECTR, presedinte al CONGRESULUI EVREIESC EUROPEAN si chairman of the Policy Council al CONGRESULUI EVREIESC MONDIAL …

 

 

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. mihai said, on ianuarie 8, 2014 at 8:26 pm

    aviz amatorilor dornici de asi vinde terenurile: fratilor nu faceti asta caci veti fi muritori de foame si voi si copii vostri, trezitiva la realitate

    Apreciază

  2. paul said, on ianuarie 8, 2014 at 8:40 pm

    Document deosebit de important elaborat de Sinodul Bisercii Ortodoxe Ruse cu privire la (ne)botezarea copiilor proveniti din „mame purtatoare”

    http://corortodox.blogspot.ro/2014/01/document-deosebit-de-important-elaborat.html

    Apreciază

    • clement said, on ianuarie 9, 2014 at 12:38 am

      Cum stie un preot rus daca un copil a fost nascut de mama inscrisa in certificatul de nastere, sau de o alta femeie?
      Cred ca se face o greseala istorica. Biserica poate lua masuri impotriva femeilor care isi comercializeaza corpul, a medicilor care practica aceste tehnici, ii poate afurisi pe Holande si pe toti guvernantii lumii, pe pedofili, pe parintii care isi abandoneaza copiii, dar nu are dreptul sa ii pedepseasca pe prunci, privandu-i de unica protectie absoluta de natura spirituala, transmisa omenirii de Insusi Mantuitorul Iisus Hristos.
      Domnul si Stapanul nostru a spus: ” Lasati copiii sa vina la Mine”.
      Veti vedea cum peste ani, copiii veniti pe lume in aceste conditii, carora le-a fost refuzat botezul, vor avea tot felul de tulburari de comportament si ar putea recurge chiar la sinucidere. Carei religii apartin acesti popi?
      Va imaginati cum vor reactiona dusmanii ortodoxiei?
      Daca domniile voastre vedeti altfel lucrurile si intelegeti mai bine natura deciziei, luminati-ma.

      Apreciază

  3. MarcuB said, on ianuarie 8, 2014 at 9:52 pm

    Off-topic !

    Zilele astea se tine cel mai mare targ de tehnologie din lume,CES 2014,de la jucarii zburatoare cu camera foto,la adevarate drone si masini cum ar fi Chevrolet ce pot fi conectate la internet.Alta chestie interesanta: In zona accesoriilor digitale, un producator de ceasuri inteligente prezinta la CES un smartwatch creat de un fost designer Vertu, iar o companie din SUA a lansat o bratara conectata la iPhone, cu senzor ultraviolet care masoara riscul de arsuri cauzate de soare.

    -► Un start-up din Franta a venit la Las Vegas cu periuta de dinti inteligenta, care promite sa studieze igiena dentara a utilizatorului, iar un producator american de accesorii de bucatarie prezinta o oala „smart”, conectata la reteaua WiFi, cu aplicatie de setari pe smartphone.

    http://stirileprotv.ro/ces/ces-2014-din-7-ianuarie-aflati-care-sunt-ultimele-noutati-din-tehnologie-direct-de-la-las-vegas.html

    Apreciază

  4. Adryan said, on ianuarie 8, 2014 at 10:23 pm

    Off topic
    Doua reportaje Antena1 din aceste zile despre construirea unor biserici ortodoxe. Remarcati „impartialitatea” comentariului.
    http://observator.tv/social/cea-mai-mare-cruce-a-unui-lacas-de-cult-din-romania-116159.html

    Apreciază

    • Stefan said, on ianuarie 9, 2014 at 1:08 am

      In reportaj apar 5 „biserici”, din care una e capiste adventista, una e lipoveneasca, iar a treia nici nu cred ca este din oras, ci a fost pusa imaginea asa ca sa iasa la numar. Deci din cele 5 doar 2 biserici sunt ortodoxe.

      Apreciază

  5. Aurora said, on ianuarie 8, 2014 at 10:23 pm

    Nu exista nici o metoda sa-l readucem la viata pe Ceausescu ?!!! El n-ar fi dat nici o palma de pamant la venetici.

    Apreciază

    • NIMENI said, on ianuarie 9, 2014 at 10:37 pm

      Aurora,
      ISTORIA IL VA RAZBUNA! …..daca va mai exista o istorie!

      Apreciază

      • G-man said, on ianuarie 10, 2014 at 10:13 am

        fratilor spuneti-mi ca glumiti .!!!
        Inteleg fratii pacaliti de maestrul puric .. ca e la un nivel mare inselarea … aproape ca ii inteleg si pe cei pacaliti de base .. pe cei pacaliti de popii noii ordini mondiale… pe cei pacaliti de papa cel superstar … pe cei pacalti de ei insisi gen fratele confuz danion…pe cei care il iubessc pe trubadurul KK cu chitara lui magica….cei care viseaza civilizatii subpamantene cu clone si cred in ele …si pe voi cu ceasca cel iubit de popou .. care in curand in ritmul asta va avea icoana cum are stalin intr-un loc in Rusia. ..
        e de inteles oarecum ca toti ratacim .. dar fratilor nu e de inteles ca comm vechi .. pe care sa zic asa… metaforic fratele saccsiv va bate la cap de cativa ani .. e dureros sa mai faceti asa afirmatii !!
        ….
        Sincer ! ma DOARE inima cand citesc asfel de comentarii . de aceea vreau sa cred ca glumiti.

        Nu o sa dau eu acum lamuriri de toti ratacitii afisati mai sus .. ca sunt pentru fiecare mai multe articole scrise de saccsiv .. va rog recititi-le!
        O sa dau o explicatie scurta doar de ceasca .. daca cei care au venit dupa el sunt intr-un sens mai rai ca el .. nu inseamna ca el a fost bun si merita sa vorbiti asa de el .. si sa ii scrieti numele cu litera mare ( stim ca pentru noi online screierea numelui cu litera mare e apreciere si cu litere mica e dispret ) chiar daca e corect gramatical.
        Cum v-ati simti ca , copii vostrii , din cauza ca cei din viitor vor fi mai rai ca cei de azi .. sa zica .. a pai ponta era un sfant sa-i facem icoana !! , basescu ..ce om mare .. domnule sa il invie cineva/// .. adrian nastase .. da el sa ne conduca ..ce daca are 150 de ani si e senil. a fost om mare domnule…….. NU v-ar lua inima?

        ……………………
        Scuze saccsiv .. trebuia sa incep si eu cu:

        La multi ani ! si multa sanatate tie si fratilor !
        dar sincer ma inteapa inima .. am citit acum articole din urma si am adunat la comentarii de la frati vechi .. de .. de. ar trebuia sa scriu si eu acum vreo 100 de com ca sa ma fac cat de cat inteles //
        dar nu inteleg de ce dupa ce tu tot le zici ca aia nu e bine aia nu e buna.. ei tot se intorc la ideii gresite

        Si de fapt fratilor . orice idee gresita e o credinta gresita ..caci ce nu se poate afirma categoric .. cutare lucru e bun sau face bine .. intervin cuvatul ” cred ” ca face bine .. care spune totul despre noi si credintele noastre desarte si idolatre.
        sa fim atenti cand intervine cuvantul CRED .. sa ne gandim de 5 ori inainte.
        deci :-sunteti siguri ca ceasca conducea acum mai bine ca astia daca traia ? NU nu aveti cum ..caci sunt exemple .. ceasa ar fi fost ca voronin un dicator… lup care isi schimba blana isi face partid si are in continuare adepti .. dar care trebuie sa se inscrie si el pe fagasul indicat de elite .. caci tot drac de al lor e .. nu e slujitor al lui Hristos peste noapte .

        deci atunci intervine cuvantul . CRED ca ceasca ar fi facut mai bine decat astia .. deci o credinta .. desarta fratii mei.

        NOI AVEM DOAR UN CREZ ..CEL ORTODOX…

        ps: daca era ceasca aveati voi voie sa scrieti pe aici .. doar odele lui vadim .. in forma actualizata .. adica noi in anul 3000 .. in loc de 2000 .. etc si net 2 ore pe zi cum e in Cuba azi… si asta e o certitudine nu incape cuvantul cred.

        Apreciază

      • a said, on ianuarie 11, 2014 at 9:24 am

        @g-man, nu te mai supara asa. e clar ca traim vremuri ingrozitoare noi romanii mai mult decat altii, si cei care sunt cat de cat constienti de ceea ce se intampla resimt asta cu atat mai acut. Si precum cei torturati in inchisori ajungeau sa prefere o tortuta mai mica in locul uneia mai cumplite, asa am ajuns si noi, sa preferam raul mai mic din trecut in locul celui infiorator de azi. Asta este explicatia, omule.

        Apreciază

      • Paul said, on februarie 14, 2016 at 2:21 pm

        Istoria este o anecdota,cel putin in cazul nostru, posesori ai genei tradarii.

        Apreciază

  6. DC said, on ianuarie 9, 2014 at 6:57 am

    Asta e realizarea regimului liberal-taranist pe linia Coposu care a reusit sa retrocedeze pana si compososeratele austro-ungarilor. Din 1996 dreapta inseamna UDMR la putere si transformarea romanilor in iobagi pentru unguri.

    Apreciază

  7. ozana said, on ianuarie 9, 2014 at 11:38 am

    off-topic Iata ce inseamna exploatarea gazelor de sist.

    http://danielroxin.blogspot.ro/2014/01/alerta-in-sua-apa-din-cel-putin-4-state.html?showComment=1389087565296

    Apreciază

    • ozana said, on ianuarie 9, 2014 at 11:40 am

      @sccsiv.Corecteaza te rog adresa. Iar nu mi-a reusit link-ul.

      Apreciază

  8. ozana said, on ianuarie 9, 2014 at 2:13 pm

    @ saccsiv Cind am vazut-o si pe-asta,am vazut negru.Nepasarea acestui popor ma lasa cu gura cascata.Nu cred ca mai exista vreo scapare. Pamintul aceste tari va capata in curind un aspect selenar. http;//lupuldacicblog.wordpress.com/2013/12/09/merkel-lui-ponta-resursele-oricum-va-vor-fi-luate-alegeti-cu-sau-fara-dezmembrarea-romaniei/

    Apreciază

  9. clement said, on ianuarie 9, 2014 at 6:38 pm

    Buuun, exista intotdeauna o solutie.
    Sa cumpere masiv terenuri, romanii din diaspora. In loc sa isi bage banii in piscine si alte aiureli, sa cumpere pamant, oriunde, in tara. Si sa voteze cu capul limpede.

    Apreciază

  10. Aurora said, on ianuarie 10, 2014 at 6:36 pm

    @G-man
    Nu te supara frate, am glumit referitor la ceuasescu. Insusi faptul daca poate fi ”readus” la viata este o gluma, caci asa ceva nu exista. Dar am facut-o in contextul tragic al viitoarelor vanzari de tara, bucata cu bucata. ceuasescu era un amestec de ignoranta, dictatura, necredinta. N-are cum sa-mi fie dor de un ateu care darama biserici, dar actualii de la putere l-au intrecut cu mult…

    Apreciază

    • G-man said, on ianuarie 13, 2014 at 9:58 am

      Ma bucur ca macar tu sora Aurora te incadrezi in ceea ce vroiam sa cred ..adica o gluma …. nu forma serioasa ..gata sa te faca sa sari la scandal pentru memoria lui ceasca .. 🙂 , desi sunt convins ca unii il plang la modul serios .. prea am intalnit multe pareri de acest fel si in virtula si nu numai…

      Apreciază

  11. wanoo21 said, on ianuarie 12, 2014 at 3:30 pm

    Reblogged this on wanoo'blog.

    Apreciază

  12. Paul said, on februarie 14, 2016 at 2:26 pm

    Palestinienii au vandut evreilor,terenurile lor agricole,dupa care au fost alungati in fasia Gaza.Imbecilii care isi vor vinde terenurile la straini,isi vor merita soarta.Prostia este o boala incurabila,cu consecinte deosebit de grave.Pacala si Tandala,treziti-va !

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.