SACCSIV – blog ortodox

ANDREI MARGA vrea MODIFICAREA LITURGHIEI deoarece e ANTISEMITA

Posted in ANDREI MARGA by saccsiv on decembrie 30, 2013

   Dupa cum stiti, BOR a modificat din pacate textul Prohodului ce se tine in Vinerea Mare, cenzurand multe versuri:

Textul intreg si neschimbat al PROHODULUI Domnului Dumnezeului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos

Stapanii din varful piramidei nu se multumesc insa cu atat, asa ca isi mana de la spate marionetele sa ceara si alte modificari, caci timpul e scurt si nu mai au rabdare sa si-l inscauneze mai repede pe antihrist.

00026924_large

 

Foto: http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/culisele-vizitei-cancelarului-angela-merkel-la-ubb–53753.html

Iata ce spune Andrei Marga:

Există ieșire din ignoranța ce persistă la noi în jurul acestor teme. Nu este deloc realistă, nicidecum, relativizarea Holocaustului evreilor, găsind acum aproape oriunde holocaust. Relativizarea i-a făcut pe cercetătorii evrei să vorbească, pe bună dreptate, de Shoah. Ieșirea din ignoranță pe care o am în vedere, la propriu, presupune doi pași. Primul constă în lansarea, de către teologi, filosofi și istorici pricepuți a unei competente dezbateri asupra lui „Iisus istoric” și a corelației dintre „Iisus istoric” și „Iisus eschatologic”. Al doilea pas constă, oricât de incomod pare, în revizitarea liturghiei, al cărei text are, prin natura lucrurilor, mare răspândire. Știm prea bine că, de pildă, Papa Paul al VI-lea a decis în cele din urmă renunțarea în liturghia catolică la formulările ofensive față de evrei, care au fost înțelese ușor, în decursul istoriei, ca formulări antisemite. Această operație trebuie făcută și în liturghia de la noi. Ar trebui ținut seama de împrejurarea că fragmentele din Evanghelia după Ioan, care se invocă frecvent, au fost elaborate în cadrul unei polemici ce avea deja un trecut înăuntrul iudaismului și riscă mereu (desigur, adesea datorită slăbiciunilor exegezei) să fie înțelese pe dos, ca formulări antisemite, ceea ce nu a fost și nu este nicidecum cazul.

Comentariu saccsiv:

Ce anume in Liturghie e antisemit? Sau macar ce anume ar putea sa para antisemit? Daca descoperiti ceva ce-mi scapa mie, va rog sa semnalati.

E clar ca lui Andrei Marga i s-a dictat sa atace, ca atare striga: vrem modificarea. Pe motiv de antisemitism. Si croseteaza el lungi fraze fara noima, ca orice intelectual illuminat.

Si pare ca mai vrea si modificarea Evangheliei dupa Ioan. Asa, ca prim pas inaintea modificarii intregii Sfintei Scripturi?

De fapt, el are ceva cu ortodoxia. Iata intregul sau material Ieșirea din ignoranță:

Faptul că formația folclorică „Dor Transilvan” (din rețeaua Primăriei municipiului Cluj-Napoca), a cuprins în repertoriu, a multiplicat (din 2010) și, în cele din urmă, a proiectat pe TVR 3 o colindă cu versuri primitive, de genul „jidovii” care s-au răfuit cu Iisus Cristos, nu poate fi luat nici ca accident și nici superficial. De ce ?

În mod clar nu este vorba de obișnuita culegere de folclor, căci abia folclorul degradat al istoriei a operat cu asemenea clișee. În plus, cultivarea folclorului nu înseamnă nicăieri colecționarea a tot felul de rime și note ce trădează doar incultura.

Nu este vorba nici de libertatea de opinie, căci nimeni în lumea civilizată nu pune în față opinii ce se infirmă din prima clipă. Oamenii maturi concurează cu idei veritabile, nu cu opinii demult clasate.

Nu este vorba nici de credință religioasă, căci credința este altceva decât exhibarea prostului gust. Pe de altă parte, credința creștină este diferită de ritualurile rudimentare (care duc, de pildă, la „sfințirea” a tot felul de tarabe ruginite și drumuri desfundate sau la premierea șefilor zilei!).

Nu este vorba nici măcar de preluarea aproximativă a unor formulări ale Evangheliei după Ioan. Azi se știe că tocmai prologul acesteia este un vechi poem evreiesc.

Faptul petrecut la Cluj-Napoca este, după toate datele, felul de a gândi primitiv al unor oameni care nu au nici cea mai mică neliniște, încât să se întrebe: este adevărat ce se spune în maculata lor frazare și ce se află în capul lor plin de clișee? Este de spus cu toată franchețea că faptul consemnat mai sus ține de o problemă mai largă, recurentă în creștinismul din România de astăzi.

Nu trebuie omis că acest fapt imund intră, la o privire lucidă, în răspunderea directă a Primăriei, a sponsorilor formației respective și a responsabililor folclorului din administrația județului Cluj. Acest fapt intră, însă, și în răspunderea teologilor. Nu se poate spune că religia este veritabilă și cultura în ordine câtă vreme apar asemenea probe crase ale lipsei de cultură. Nici religia nu este compatibilă cu orice nivel de informare, chiar dacă credința este ceva personal.

Ce se ascunde în frazările pretinsei colinde a formației Dor Mărunt? Cât mai simplu spus, este vorba de necunoașterea a ceea ce înseamnă, la propriu, creștinismul. Este evident necunoaștere la nivelul unor formații folclorice, dar trebuie spus, prin implicație, și la nivelul unor parohi (care nici ei nu mai citesc!) sau activiști (care sunt cu credința în gură pe la festivități televizate, pentru ca apoi să fraudeze vârtos, în diferite feluri!). Să luăm însă în seamă istoria lui Iisus din Nazaret, așa cum este ea cunoscută astăzi și asumată de creștinismul timpului nostru.

Nu există istoricește nici un indiciu al vreunei distanțări a lui Iisus față de evreii din timpul său și din orice timp. Toate trăsăturile lui Iisus, absolut toate (felul de a gândi, sensibilitatea, credința, felul de a se exprima, viziunea asupra lumii, angajamentul etc.) sunt – cum au arătat deja Pinhas Lapide și Hans Küng, în dezbaterea radiodifuzată din 1976 – evreiești. Iisus a gândit și a acționat în numele iudaismului, pentru a-l pune în mișcare într-o epocă dramatică pentru poporul său. El și-a asumat că la Templu („casa lui Dumnezeu” construită de Solomon), trebuie făcut ceva pentru puritatea a ceea ce el numea „casa Tatălui ceresc” și a acționat în consecință. A-l pune pe Iisus în opoziție cu evreii în privința relației cu Dumnezeu a fost tehnica perversă a unor ramuri ale nazismului și a adepților acestuia din Europa Centrală și Răsăriteană.

Procesul lui Iisus și deznodământul de pe cruce? Acest proces a fost instrumentat copios pe scara istoriei, pentru a-i acuza pe evrei de deicid. Azi se cunoaște prea bine, de la B. Travers Herford (1923) și Paul Witner (1961) încoace, că procesul lui Iisus a fost un proces roman. Evreii nu aveau nici procedura, nici permisiunea de a o aplica în preajma unei mari sărbători, nici condamnarea unui coreligionar și nici crucificarea în abordarea proprie a litigiilor. Mai trebuie adăugat că este greu să-i întreci pe evrei în credința în Dumnezeu și, cum se observă și din enciclica comună a Papei Benedict al XVI-lea și a Papei Francisc (2013), faimoasa emunah evreiască continuă să inspire. Mai este nevoie să amintim că Dumnezeul lui Iisus este același cu Dumnezeul lui Abraham, Itzak, Jacob, cum ne asigură chiar Evangheliile despre Iisus?

Predica de pe Munte și celelalte exprimări ale lui Iisus, pe care apostolul Pavel le-a sistematizat și le-a consacrat ca o nouă viziune, care este creștinismul, nu erau în nici un fel opuse evreilor, chiar dacă în efervescenta viață religioasă a iudaismului au concurat multe curente. Creștinismul a fost îmbrățișat mai întâi de către evrei, apostolii fiind, cum se știe, evrei. Dintre evrei s-au recrutat primii creștini, iar o parte a evreilor nu sunt nicidecum singurii din lume care nu au văzut în Iisus febril așteptatul Mesia.

Putem evoca astăzi foarte multe fapte stabilite cu acuratețe de cercetarea istorică a vieții lui Iisus din Nazaret. În fond, suntem astăzi generațiile care au mai multe informații despre ceea ce s-a petrecut în Țara Sfântă înainte de nașterea lui Iisus, în timpul vieții lui pământești și după crucificare. Nici o generație anterioară nu a avut la dispoziție atâtea informații. S-a putut depăși astfel cu multe decenii în urmă falsa opunere dintre Iisus și evrei și s-a deschis problema veritabilă, care este cea a cunoașterii istoriei în urma căreia Iisus din Nazaret a devenit Iisus Cristos. Reconstituirea acestei istorii este o preocupare culturală de cea mai mare anvergură și cu cel mai larg impact a timpului nostru.

Dar informațiile și această problemă veritabilă au rămas, din nefericire pentru publicul românesc, departe. Sunt în literatura de specialitate internațională câteva sute de monografii solide despre Iisus din Nazaret. În diverse țări sunt traduse multe dintre ele. După ce protestanții au inaugurat cercetarea lui „Iisus istoric”, catolicii s-au dedicat acesteia (începând cu Ernst Renan) cu mari forțe, iar în Israel sunt peste o sută treizeci de volume și studii de mare precizie consacrate lui Iisus din Nazaret. Din păcate, în România nu s-a produs nici o astfel de lucrare, iar traduceri sunt vreo două, trei, și ele deja prea vechi. Nu se mai susține nici un curs pe aceste teme. Nu se poartă nici o discuție relevantă, iar ignoranța tinde să devină cuprinzătoare. Cu un cuvânt, este o ceață groasă. Să mai insistăm asupra observației lui Hegel, cum că în ceață se fac confuzii elementare?.

Există ieșire din ignoranța ce persistă la noi în jurul acestor teme. Nu este deloc realistă, nicidecum, relativizarea Holocaustului evreilor, găsind acum aproape oriunde holocaust. Relativizarea i-a făcut pe cercetătorii evrei să vorbească, pe bună dreptate, de Shoah. Ieșirea din ignoranță pe care o am în vedere, la propriu, presupune doi pași. Primul constă în lansarea, de către teologi, filosofi și istorici pricepuți a unei competente dezbateri asupra lui „Iisus istoric” și a corelației dintre „Iisus istoric” și „Iisus eschatologic”. Al doilea pas constă, oricât de incomod pare, în revizitarea liturghiei, al cărei text are, prin natura lucrurilor, mare răspândire. Știm prea bine că, de pildă, Papa Paul al VI-lea a decis în cele din urmă renunțarea în liturghia catolică la formulările ofensive față de evrei, care au fost înțelese ușor, în decursul istoriei, ca formulări antisemite. Această operație trebuie făcută și în liturghia de la noi. Ar trebui ținut seama de împrejurarea că fragmentele din Evanghelia după Ioan, care se invocă frecvent, au fost elaborate în cadrul unei polemici ce avea deja un trecut înăuntrul iudaismului și riscă mereu (desigur, adesea datorită slăbiciunilor exegezei) să fie înțelese pe dos, ca formulări antisemite, ceea ce nu a fost și nu este nicidecum cazul.

Comentariu saccsiv:

   Credeati cumva ca treaba cu colindul nu-i cu bataie foarte lunga?

COLINDUL ANTISEMIT de la TVR 3 si capitolul doi din CHESTIUNEA LEGIONARA

   Si cine stie ce mai urmeaza, caci SISTEMUL are sumedenie de unelte … Inchei cu cateva detalii despre cea de mai sus.

Andrei Marga e mason:

MASONII din Rotary îi dau târcoale lui Creţu. L-au numit OMUL ANULUI!

   La http://www.politicaromaneasca.ro/files/fisiere/andreimarga.pdf la Studii şi Articole în diferite limbi aflam ca a scris:

“What is Kabbalah?”, în Studia Judaica, Volumul XVI, Cluj-Napoca, 2008, pp. 22-29

Patriarhul Daniel i-a oferit in 2011 Crucea patriarhală pentru mireni:

Distincţii oferite de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Cluj

Mai multe despre el gasiti la:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Andrei_Marga

   Cititi va rog si:

Andrei Marga cere din Israel EXPULZAREA AMBASADORULUI SIRIEI LA BUCURESTI. Victor Ponta este de acord. Ce va face Traian Basescu?

 

67 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vasi said, on decembrie 30, 2013 at 3:09 pm

    Eram sigura…insa nu m-am gandit ca se vor lua de sf Liturghie asa curand! De la acel nevinovat colind traditional mi-a venit in gand ca pe acelasi motiv penibil pe care il tot invoca, antisemitism samd, vor incerca sa cenzureze si sf Biblie! Va dati seama? Ar fi in stare. Si patriarhul ar ceda cand va fi luat miseleste si cu viclenie cum ca e antisemitism, discriminare blablablah. Dar cartile hulitoare la adresa lui Dumnezeu cel adevarat si implicit jignitoare la adresa crestinismului de ce sunt pe piata? De ce sunt publicate si la indemana tinerilor nostril crestini sa-i zapaceasca de cap, si unelte instigatoare la mana batjocoritorilor crestinilor?
    Fratilor, acesta este un atac pe fata care trebuie neaparat contestat de noi crestinii si sa nu le permitem nici sa se gandeasca la asa ceva, sa cenzureze sf Liturghie! Aceasta este un dar si un drept al crestinilor, si este pt crestini. Cine nu crede in Adevarul Hristos si Evanghelia Sa, si e deranjat de ea, sa n-o asculte, sa nu vina la biserica. Aceasta este exclusiv pentru credinciosi, in bisericile credinciosilor si cine vrea sa o asculte e chemat sa vina la biserica, iar anticristii afara, nu-I obliga nimeni sa intre in bisericile noastre sau sa asculte sf Liturghie.

    Aprovizionati-va cu sfinte Biblii fratilor, vechiul si noul testament,si pt voi si sa dati si altora pt ca in curand s-ar putea sa nu mai gasim biblii asa cum le stim noi. Se apropie timpul cand Adevarul va fi inlocuit cu minciuna, si carti mincinoase vor scoate pe piete si nici sf Liturghie in curand nu se va mai savarsi in biserici, exact asa cum s-a proorocit. Sa fim atenti…
    Dumnezeu sa ne pazeasca..

    Apreciază

    • Maria said, on decembrie 30, 2013 at 4:45 pm

      E greu sa si citesti pana la capat fraza rostita de acest diavol evreu , Andrei Marga .
      Sigur ca multe versete din Sf Scriptura sunt modificate inca din anul 1988 , aproape tot cuvantul care se refera la evrei a fost eliminat si nu numai .
      Diavolul lupta din rasputeri sa acapareze tot mai multe suflete si din pacate reuseste .
      Sa nadajduim ca nu va ingadui bunul Dumnezeu ca oamenii Bisericii sa cedeze in fata satanistilor si sa modifice cea mai sacra slujba de pe Pamant , Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie .
      Am vazut ieri la un documentar de pe canalul tv Nat Geo Wild Ro , niste secvente dintr-o ferma de porci , crescuti special pentru a fi tatuati .
      Problema strigatoare la cer , este ca pe unii porci se vedeau tatuaje cu chipul reprezentand icoane , pe Mantuitorul si cruci .
      Iata pana unde a ajuns blasfemia satanei , lucrata prin oamenii lui .
      Vremurile lui antihrist au inceput , sa ne tinem tare cat putem , nimic nu mai este o surpriza , diavolul racneste din toate puterile , pt ca stie ca timpul lui se apropie de sfarsit si va fi aruncat pe veci in intunericul cel mai de jos si legat in lanturi , iar acum ca se vede dezlegat , se zbate cat mai are timp punand copita pe grumazul lui Andrei Marga si a celorlalti ca el .

      Apreciază

      • ozana said, on decembrie 31, 2013 at 9:07 am

        @ Maria Asa este Maria. Emotionante observatiile tale pina la lacrimi. Pina unde s-a ajuns cu miselia si satanismul. Daca ei au tupeul sa modifice pina si continutul Sfintei Liturghii, ne putem da seama ce de modificari au operat ,,dumnealor” in istoria adevarata a popoarelor. Pe zi ce trece ni se dezvaluie lucruri din ce in ce mai grave,mecanismul pus in miscare de ei a prins viteza si pare ca nu mai poate fi oprit. Dumnezeu nu ne va lasa. Trebuie sa ne rugam,alta cale nu mai exista.

        Apreciază

      • mos bazil said, on decembrie 31, 2013 at 4:43 pm

        pe linga alte carti ar reusit sa achizitionez (accidental era un exemplar intr-o librarie) PROHODULUI Domnului Dumnezeului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos editia 1922 reeditat de Nemira.

        Apreciază

    • NIMENI said, on decembrie 30, 2013 at 5:02 pm

      Vasi si toti fratii
      BIBLIA sau SFANTA SCRIPTURA tiparita de Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului, preasfiintia sa Bartolomeu Valeriu ANANIA.
      http://www.libraria-liliana.ro/cumpara/biblia-sau-sfanta-scriptura-ortodoxa-versiunea-bartolomeu-valeriu-4006574

      Apreciază

    • marian said, on decembrie 30, 2013 at 8:56 pm

      Nu exista pasaje antisemite in Sfanta Liturghie, „intelectualul” Marga habar nu are de Liturghia ortodoxa, a auzit si el ceva despre anumite pasaje din Prohodul Domnului si vorbeste dupa ureche. E o mare aberatie ce sustine acest individ, si e vorba (cel putin) de lipsa de… cultura, ca si de bun simt. Si in afara de asta, ar fi culmea sa modificam istoria (inclusiv cea prezentata in Sfanta Scriptura), contrar izvoarelor istorice existente doar ca sa nu fim considerati antisemiti. Hristos a fost judecat de sinedriul evreiesc inainte de a fi dat spre judecata lui Pilat, iar poporul s-a pronuntat, aceste lucruri nu se pot nega, este imposibila negarea faptelor care s-au intamplat si despre care exista numeroase dovezi, si complet aberant felul in care Marga pune problema, manipuland opinia publica, insa fara reusita (roata a fost deja inventata). Acest material pe care l-a scris il compromite total si iremediabil in fata oricui are o minima cultura (sic) si un gram de bun simt.

      Apreciază

    • Radu Humor said, on decembrie 31, 2013 at 7:19 pm

      Până la urmă se pune întrebarea firească, de ce fac toate aceste acte disperate şi demenţiale Ă!
      Răspunsul e unul singur :
      Pentru a nu putea fi traşi la răspundere, nu doar pentru crimele de acum, ci şi pentru cele dun trecut, care odată cunoscute şi aranjate cronologic dovedesc fără tăgadă micimea, cruzimea, fărădelegea şi minciuna care-i însoţeşte de secole, dar mai ales disperarea de a ascunde cu orice preţ urmele lăsate de-a lungul Istoriei umanităţii.
      Fluturarea obsesivă a holocaustului şi antisemitismului face parte din acele acţiuni ce se regăsesc atât de plastic în zicala : zi-mi să nu-ţi zic!

      Apreciază

  2. adi said, on decembrie 30, 2013 at 3:24 pm

    andrei marga este un fariseu ticalos,cred ca stapinii din umbra i-au dat ordin sa atace.Sa nu uitam ca tot ticalosii de jidovi sionisti au cumparat pina in 1911 toate cartile care le defavorizau imaginea si le-au ars ,sau in sfirsit retras de pe piata.Daca faci parte din poporul care a rastignit pe Domnul si Imparatul tuturor atunci trebuie sa-ti asumi si pacatele trecute.Legat de subiectul holocaust da el a existat,dar a fost facut de nomenclatura khazara venita pe tancuri din rusia ca sa ne invete bolsevismul ,si sa bage la inchisoare toata floarea intelectualitatii si a oamenilor care ar fi putut efectiv salva tara din haosul de dupa razboi(aici sint evident Sfintii inchisorilor).
    Unde este Sfinta Liturghie antisemita? Sa fim seriosi asta este blasfemie ,nu pot nici macar sa ma gindesc ca cineva poate sa gindeasca o asemenea ticalosie,nicidecum sa o si sustina.Care este motivul descoperirii subite a lui „Iisus istoric”? Cumva vor sa sadesca indoiala in sufletele celor caldicei,ori care este motivul real al acestor „descoperiri”? Este din nou o inselare diavoleasca ca sa ne vinda gogosi ,iar noi sa cadem in ispita cea mai mare,aceea a lepadarii de Dumnezeu.andrei marga nu este altceva decit un fatarnic activist care e tinut de stapinii din umbra sa insele pe cit mai multi,o iuda printre oameni.Pretinsa lui aura de intelectual este intretinuta de mass-media jidovita ,e groaznic ce se intimpla,oricum la Judecata vor da socoteala pentru ca L-au rastignit pe Domnul.

    Doamne ajuta si mintuire!

    Apreciază

  3. pcmouse said, on decembrie 30, 2013 at 3:27 pm

    8. Dar chiar daca noi sau un inger din cer v-ar vesti alta Evanghelie decat aceea pe care v-am vestit-o – sa fie anatema!
    9. Precum v-am spus mai inainte, si acum va spun iarasi: Daca va propovaduieste cineva altceva decat ati primit – sa fie anatema!
    10. Caci acum caut bunavointa oamenilor sau pe a lui Dumnezeu? Sau caut sa plac oamenilor? Daca as placea insa oamenilor, n-as fi rob al lui Hristos.
    11. Dar va fac cunoscut, fratilor, ca Evanghelia cea binevestita de mine nu este dupa om;
    12. Pentru ca nici eu n-am primit-o de la om, nici n-am invatat-o, ci prin descoperirea lui Iisus Hristos.

    iata cuvantul Parintilor antiecumenisti.ascultati va rog cu atentie:http://www.youtube.com/watch?v=PoNk0MAbf1w

    Apreciază

    • minionita said, on decembrie 30, 2013 at 6:09 pm

      Din pacate argumentul poate fi combatut. Nu ar fi o modificare a Evangheliei ci doar a Sfintei Liturghii si a traditiei bisericii. Si inceputul a fost facut deja cu Prohodul si Moliftele Sf.Vasile.

      Apreciază

  4. […] ANDREI MARGA vrea MODIFICAREA LITURGHIEI deoarece e ANTISEMITA […]

    Apreciază

  5. o oarecare said, on decembrie 30, 2013 at 4:35 pm

    Atitudinea domnului Marga este antiromaneasca. Trebuie sa ne plangem si noi cui ne poate asculta.

    Evreii adevarati tin legea lui Moise si se inchina tot lui Dumnezeu. Masonii evrei se inchina lui Baal, lui Lucifer si cine mai stie cui.

    Da, suntem impotriva masoneriei, indiferent ce natii au cei care nu mai incap de crestini. Uram pacatul, nu pacatosii, insa. Cum de i-a trecut prin cap o asemenea hula lui Andrei Marga? Pai atunci si crucea este antisemita, caci este arma impotriva diavolului! Si toate rugaciunile noastre sunt antisemite daca antisemitismul presupune ura impotriva diavolilor!

    Au inceput cu moliftele, ca-i ardeau prea tare, apoi continua cu Sfanta Liturghie!

    Sa luam atitudine. Sa deprindem rugaciunea inimii, ca-i jale!

    Cine sunteti, domnule Andrei Marga, de va temeti acuma si de Sfanta Liturghie? Nu e deloc antisemita, caci se pomeneste in ea numele lui Iisus, Care dupa firea pamanteasca a fost evreu. Iisus a luptat impotriva diavolilor, nu impotriva evreilor! Din cauza asta va deranjeaza? Nu cumva bantuie antiromanismul pe strada dumneavoastra?!

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 30, 2013 at 10:02 pm

      Iata ce spune Sfantul Ioan Gura de Aur:

      Dar, negresit, mi se va spune ca si iudeii se inchina lui Dumnezeu. Doamne fereste! Sa nu se spuna una ca asta! Nici un iudeu nu se inchina lui Dumnezeu.
      – Cine spune asta?
      – Fiul lui Dumnezeu! „Daca ati sti pe Tatal Meu, spune El, M-ati sti si pe Mine; dar nici pe Mine nu Ma stiti, nici pe Tatal Meu nu-L stiti” . Ce marturie mai vrednica de credinta decat aceasta sa-ti aduc?

      https://saccsiv.wordpress.com/2011/04/18/sfantul-ioan-gura-de-aur-despre-iudei-popor-blestemat-ce-se-inchina-satanei-iar-sinagoga-lor-este-casa-de-desfrau-poate-pricep-si-naucii-neoprotestanti-ce-promoveaza-teoria-cu-kazarii/

      Apreciază

      • Maxim said, on decembrie 31, 2013 at 1:22 am

        Mda,colind „antisemit”(prelucrat…),liturghie antisemită,urmează si Sf. Cruce să fie declarată simbol antisemit,în curând….evident ,printr-o lege tip AntonescuCrin și cui nu-i place,bătaie de la jandarmii guvernamentali care apără demonocrația…
        -completare la paragraful evanghelic:zice Iisus către iudei:…”voi sunteți din tatăl vostru,satana și poftele tatălui vostru vreți să le faceți.”(Ioan8.44)

        Apreciază

      • o oarecare said, on ianuarie 1, 2014 at 4:20 pm

        M-am gandit mult pana sa pot sa raspund. Cred ca Sfantul Ioan Gura de Aur se refera la supeficilaitatea credintei iudeilor, iar Iisus la fel. Sfantul Pavel fusese fariseu. Asa cum aflam din parabola despre fariseul fatarnic, fariseii posteau, dadeau zeciuiala etc. Iisus ii acuza, de fapt, de formalism. Daca Iisus ar veni in zilele noastre, ne-ar spune cam la fel. Adica ne-ar acuza de lipsa profunzime in credinta pe majoritatea, adica si pe noi cei care am mai citit cate ceva si am mai incercat sa punem in practica cele citite. Scopul vieţuirii crestine este dobandirea Duhului Sfant. Asta e grila de evaluare a Mantuitorului. Cum ne situam in raport cu aceasta, aflam dincolo!

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 1, 2014 at 10:37 pm

        o oarecare

        Sfantul Ioan Gura de Aur e foarte limpede.

        Apreciază

  6. ion@mail.com said, on decembrie 30, 2013 at 4:38 pm

    mi se pare infricosator cum o fiinta umana care nici macar nu cred ca intelege ca textul respectiv este neschimbat de 2000 de ani sa vrea sa schimbe chiar si o litera acolo.Sunt oameni mici care privesc Biblia ca pe o lucrare literara care poate fi upgradata. probabil ca daca l-am intreba ar spune ca respecta integalitatea Cartii , ca intelege si el ca nu ar trebui schimbat dar ca totusi lumea merge inainte si nu putem sta pe loc.Asi vrea sa-i dau o secunda din emotia pe care o am atunci cand ascult Sfanta Liturghie , sa -l fac sa inteleaga ca milioane de oameni asculta de 2000 de ani ( sunt doua milenii , sute de generatii de oameni…) ca bunicii si strabunicii lui au ascultat aceleasi cuvinte in aceeasi ordine , ca asta il conecteaza cu ei , ca Sfanta Liturghie este numitorul comun al sutelor de generatii ce au trecut de la Maria Sa incoace.Cum se vede pe el atunci cand el , un singur om sta in fata ostilor de crestini ce au vibrat pe aceleasi cuvinte de doua milenii incoace.Si vine si spune…..Trebuie sa schimbam… Trebuie sa fii tare fara rusine si tare fara de duh sa faci asta. De te duci si spargi o vaza din dinasta ming lumea spune ca esti nebun.Daca ciobesti o statuie de-a lui Michelangelo intrgul mapamond se uita cu oprobiu la tine. Dar de rupi numitorul pe care Stapanul l-a facut ca toti sa avem ceva in comun-si asta doar pentru un sir de margele de sticla…nimeni nu spune nimic

    Apreciază

  7. minionita said, on decembrie 30, 2013 at 6:00 pm

    Mi se zburleste parul pe cap cand ma gandesc la asa ceva.

    Apreciază

  8. ionutignat111 said, on decembrie 30, 2013 at 6:00 pm

    totul devine din ce in ce mai clar cu razboiul acestor posedati impotriva Ortodoxiei.

    cel mai sigur, Ortodoxie sau moarte!

    Apreciază

  9. clement said, on decembrie 30, 2013 at 6:40 pm

    L-a intrebat pe Marga cineva, ceva?
    Eu vreau sa fie intrebati atat Ponta cat si Basescu, de ce il lasa pe Titus Corlatean, ditamai politicianul,sa isi dea cu parerea public, in chestiuni religioase, privilegiind neo protestantii?
    http://crestintotal.ro/2012/11/28/titus-corlatean-despre-evanghelici/
    Daca veti asculta inregistrarea pana la capat, veti afla ca in perioada in care era Ministru de Justitie, facea incursiuni, practic electorale, in cartierele populate cu minoritari tigani, evanghelisti.
    Aceasta declaratie, in alta tara europeana l-ar zbura din politica, instantaneu.
    Securitatea, aripa voiculescu, are si ea misiunea de a coopta cat mai multi tineri prin miscarea evanghelica.

    Apreciază

    • stela teodor said, on decembrie 31, 2013 at 4:35 pm

      alelei …ca orbi sunteti si nu vreti a vedea
      ca fiara pe acest pamint vrea a se introna…”aripa voiculescu” este gheara fiarei pe acest pamint asezat si pus ministru agriculturii

      nu ma credeti
      si nu vreti a crede …
      caci iubiti pe mamona
      dar va veti ruga
      de a vedea
      si urgia de a inceta
      cand acest pamint
      in Legea Lui Cea SFANTA
      Data si lasata
      Cu Blestem va Grai
      spre a se Curati
      de spurcaciunea mare
      ce cu rang si cinste
      ati asezat
      in barca marinarului turbat
      caci carma astui pamint
      fiarei a predat
      amin.

      Apreciază

  10. gbogdanmihai said, on decembrie 30, 2013 at 8:09 pm

    Suntem niste lasi ca nu reactionam ca atare impotriva acestor atacuri la adresa Bisericii,de atata timp ne iau jidanii peste picior si am tacut,pana cand oare?”Cel care se va lepada de Mine inaintea oamenilor, si Eu Ma voi lepada de el inaintea Tatalui Meu, Care este in ceruri”

    Apreciază

    • Valentin said, on septembrie 10, 2014 at 5:32 pm

      ei știu că dacă nu se pocăiesc se duc în iad și din această cauză au aceste preocupări – să modifice Sfânta Liturghie.
      Într-adevăr, nu primim nici o modificare, dar ceva în conștiința mea îmi spune că sunt multe modificări făcute fără să știm.
      asta e preocuparea de fapt – să ne facă să ne fie frică și să zicem că nu știm nimic, n-am auzit nimic ca să ne lepădăm de Hristos înaintea oamenilor, pentru a fi lepădați în iad de Hristos, la un loc cu ei

      Apreciază

  11. luigi said, on decembrie 30, 2013 at 9:06 pm

    Gay Jews have ‘higher souls’ than gentiles, says deputy minister
    Habayit Hayehudi’s Rabbi Eli Ben Dahan says same-sex marriage is prohibited just as marriage between Jews and gentiles is.
    http://www.haaretz.com/news/national/1.566021

    Apreciază

    • adi said, on decembrie 31, 2013 at 8:46 pm

      @luigi
      ai observat ce mindri si tantosi se tin jidanii,si mai ales cum jignesc? In articolul sursa pe care l-ai mentionat scria ca poponarii evrei au „higher souls”(suflete mai nobile) comparat cu gentilii si alte timpenii.Chestia asta imi aduce aminte de talmudul lor spurcat si de segregationismul pe care ei l-au aplicat indiferent de tara-gazda ca niste paraziti ordinari.De aceea nu ma mai mira nici asa-zisii intelectuali de parada de la noi ,evident platiti de sionisti ca sa ne traga de urechi.
      Ei care L-au rastignit pe Domnul Iisus Hristos ne dau noua lectii de morala atentie… pe banii nostri ,cumea.
      Da in talmud scrie la Sanhedrin 59a:tobb shebbe goyim harog
      (ucideti pe cei mai buni dintre gentili)
      talmudul nu este altceva decit o colectie de texte rabinice in care esential este mesianismul iudaic,de aceea il doresc pe antihrist ca sa-si vada visul cu ochii.

      Traiasca Legiunea si Capitanul,
      Doamne ajuta!

      Apreciază

  12. Obrenovici said, on decembrie 30, 2013 at 11:38 pm

    Acest individ, care a fost catastrofal ca ministru, catastrofal ca director la ICR, a ajusnsa isi dea cu parerea pe niste chestiuni teologice……. Fara cuvinte. Este clar tot ce se intampla, cine ii manevreaza, ce se urmareste….. Acesti oameni de fapt sunt de plans.

    Apreciază

  13. Instigare la Viata said, on decembrie 31, 2013 at 1:59 am

    Tot din ciclul „noutatilor” se pare ca se va interzice comercializarea laptelui de tara. E mai mult decat trist. Se ataca oamenii saraci intr-una. Ce solutii la buget ofera o idee ca asta sau ca cea cu amendarea autostopistilor?

    http://instigarelaviata.blogspot.ro/2013/12/saracii-vinovatii-fara-vina-ai-ue.html

    Apreciază

    • ozana said, on decembrie 31, 2013 at 12:41 pm

      @ Instigare la Viata Nu numai ca prin aceste masuri taranii nu-si mai pot vinde produsele dragilor dar este un atentat la viata si sanatatea noastra deoarece toate produsele comercializate de firme sint otrava curata. Laptele pasteurizat tot asa iar cheagul pentru brinza o oroare (cel din comert).Produsele lactate din comert nu prea au treaba cu laptele.Cit despre procesele firmei Danone,stie toata lumea.Uite cu le aseaza Dumnezeu pe toate : ieri,cautind pe internet cheag natural pentru ciobanul de la care cumpar brinza de capra,am dat peste produsul Astral comercializat de o firma romano-elvetiana. Persoana de contact a firmei m-a informat despre produs.Este din Italia,ei primind cheag de peste tot din lume. M-a trimis catre doamna Anca Demian, prededinta crescatorilor de animale ,,Pastorul” de undeva din Banat,avertizindu-ma ca nu este o persoana cooperanta,printre altele spunindu-mi ca este…evreica !Fratilor,tot ce misca pe planeta,acolo unde sint bani,sint si ei mot.Sa nu mai gasesti nici macar cheag in Romania? Sa fie ciobanii romani la ordinul scufiilor? S-au infiltrat domnule peste tot,peste tot.Nu mai cumparati produse de pe piata !!! Si acum va rog fiti atenti cum sta treaba cu evreii khazari(ashkenazi) pentru a va lamuri ca nu sint semiti ci sint acei evrei cu parul rosu,nas incovoiat si pistrui pe fata,omul rosu de care trebuie sa ne ferim. http://www.thinkagain.ro/adevarata-istorie-curs-teoretic-penru-optimistii-care-cred-ca-sunt-inca-liberi/

      Apreciază

  14. aniush said, on decembrie 31, 2013 at 7:51 am

    Instigare la Viata
    Furtul din banul contribuabilului.

    Apreciază

  15. aniush said, on decembrie 31, 2013 at 8:02 am

    clement,
    Nu stii ca neo protestantii sunt degetul mic al masoneriei? Ei ii finanteaza; nu observi ca au aceeasi directie? Citesc Biblia (pe-a lor, cea ortodoxa e tare complicata asa zic ei), dar hulesc icoanele, Sfanta Cruce, iti spun multe, iti comanda si la ce sa te uiti la televizor si la ce sa nu te uiti, esti sclavul unuia mai mare decat tine. Pai cum spune Parintele Amfilohie „Mai poti fi si crestin si francmason?”.
    Voiculescu e un pacalici demn de cascadorii rasului. Am urmarit o iunregistrare cu el si am ras in hohote.

    Apreciază

  16. Romeo said, on decembrie 31, 2013 at 8:38 am

    >Ce anume in Liturghie e antisemit? Sau macar ce anume ar putea sa para antisemit? Daca descoperiti ceva
    >ce-mi scapa mie, va rog sa semnalati.

    Pt evrei, din Sf Evanghelie trebuie scoase in primul rand saptamana patimilor, crucificarea, moartea si invierea ! Evident impreuna cu toate comentariile/cantaerile/rugaciunile.
    Parintele Savatie are o carte: Diavolul este corect politic. Vezi acolo detaliile….

    Apreciază

  17. o oarecare said, on decembrie 31, 2013 at 10:45 am

    Sa nu se ma dea drept evrei jigniti cei ce nici macar nu sunt evrei! Cazarii crestni au infiintat aliante crestino-iudaice, responsabile de divizarea crestinismului, de ateism, de bolsevism. Au inventat gaselnita cu holocaustul pentru a putea distruge selectiv si aparent democratic pe oricine doresc.

    Apreciază

  18. adi said, on decembrie 31, 2013 at 3:00 pm

    andrei marga este un fariseu ticalos,e curata blasfemie ce spune cum ca textul Sfintei Liturghii contine referiri antisemite,evreii trebuie sa se obisnuiasca si sa ia invataturile corecte pentru ca ei L-au rastignit pe Domnul si Imparatul tuturor.Despre holocaust,da este adevarat dar e vorba despre holocaustul comis de khazari veniti cu tancurile sovietice asupra poporului roman.Atit Apostolul Neamurilor marele Pavel cit si Sfintul Ioan Gura de Aur le face reprosuri evreilor indemnindu-i sa o ia pe calea cea dreapta ,dar ei nu o accepta pentru ca ei vor imparatie lumeasca de aceea il vor pe antihrist cit mai repede.Daca tineti minte ecumenistii au inceput din 1923 cu calendarul nou,acuma de un an cica prima zi a saptaminii este duminica(curata hula-aici cred ca vor sa ne bage pe git sabatul a saptea zi a saptaminii,asa am impresia),de la evreopeni avem „sarbatoarea” numita hanuka,de vreo 2 ani ong-urile astea secular-umaniste(ecumeniste) au inceput un atac furibund asupra Sfintelor Icoane din scoli,tot felul de manuscrise gnostice descoperite te miri pe unde etc, adica tot soiul de „inovatii” ca sa cadem tot mai mult in erezie.Sa nu incepeti cu acuzele ca sint stilist va rog,nu sint, e doar o observatie care am facut-o ca de fapt noi ne-am indepartat de la Dreapta Credinta ascultind sfaturile iudelor ecumeniste.Evident acum au ajuns la etapa atacului direct asupra Sfintei Scripturi si a Sfintei Liturghii cu tot soiul de carti eretice ca sa ni-L arate pe „Iisus istoric”,ca si cum el ar fi diferit de Iisus Hristos cel adevarat.Mirsavia acestui atac este fara margini,imi amintesc ca asa au procedat liderii sionisti la sfirsit de sec XIX si inceput de sec XX,au cumparat toate cartile care nu le conveneau pina in 1911 si au inceput sa rescrie istoria asa cum doreau ei.

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 31, 2013 at 4:36 pm

      adi

      Si tu insisti cu khazarii aia, dar niciodata nu ai raspuns ceva. E valabil si pentru tine: nu-ti voi mai permite nici un comentariu de genul asta pana nu te obosesti sa discuti pe aceasta tema.

      Apreciază

      • adi said, on decembrie 31, 2013 at 5:43 pm

        asa si? ai impresia ca daca ma banezi iesi in cistig?
        Pentru ca mi-ai solicitat am sa incep discutia despre khazari desi tu insuti ai avut articole si cu aceasta tema.
        prima sursa Enciclopedia Britanica
        http://www.britannica.com/EBchecked/topic/316553/Khazar
        The Jews admit that they are not the descendants of the Ancient Israelites in their writings. Under the heading of „A brief History of the Terms for Jew” in the 1980 Jewish Almanac is the following:

        „Strictly speaking it is incorrect to call an ancient Israelite a ‘Jew’ or to call a contemporary Jew an Israelite or a Hebrew.”
        (1980 Jewish Almanac, p. 3).

        Encyclopedia Americana (1985):
        Encyclopedia Americana

        „Khazar, an ancient Turkic speaking people who ruled a large and powerful state in the steppes North of the Caucasus Mountains from the 7th century to their demise in the mid 11th century A.D… In the 8th Century it’s political and religious head… as well as the greater part of the Khazar nobility, abandoned paganism and converted to Judaism… (The Khazars are believed to be the ancestors of most Russian and Eastern European Jews).”

        Encyclopedia Britannica
        Encyclopedia Britannica (15th edition):

        „Khazars, confederation of Turkic and Iranian tribes that established a major commercial empire in the second half of the 6th century, covering the southeastern section of modern European Russia… In the middle of the 8th century the ruling classes adopted Judaism as their religion.”

        Academic American Encyclopedia (1985):

        „Ashkenazim, the Ashkenazim are one of the two major divisions of the Jews, the other being the Shephardim.”

        Encyclopedia Americana (1985):

        „Ashkenazim, the Ashkenazim are the Jews whose ancestors lived in German lands…it was among Ashkenazi Jews that the idea of political Zionism emerged, leading ultimately to the establishment of the state of Israel… In the late 1960s, Ashkenazi Jews numbered some 11 million, about 84 percent of the world Jewish population.”

        The Jewish Encyclopedia:

        „Khazars, a non-Semitic, Asiatic, Mongolian tribal nation who emigrated into Eastern Europe about the first century, who were converted as an entire nation to Judaism in the seventh century by the expanding Russian nation which absorbed the entire Khazar population, and who account for the presence in Eastern Europe of the great numbers of Yiddish-speaking Jews in Russia, Poland, Lithuania, Galatia, Besserabia and Rumania.”

        Encyclopedia Judaica
        The Encyclopedia Judaica (1972):

        „Khazars, a national group of general Turkic type, independent and sovereign in Eastern Europe between the seventh and tenth centuries C.E. During part of this time the leading Khazars professed Judaism… In spite of the negligible information of an archaeological nature, the presence of Jewish groups and the impact of Jewish ideas in Eastern Europe are considerable during the Middle Ages. Groups have been mentioned as migrating to Central Europe from the East often have been referred to as Khazars, thus making it impossible to overlook the possibility that they originated from within the former Khazar Empire.”

        The Jewish Encyclopedia
        The Universal Jewish Encyclopedia:

        „The primary meaning of Ashkenaz and Ashkenazim in Hebrew is Germany and Germans. This may be due to the fact that the home of the ancient ancestors of the Germans is Media, which is the Biblical Ashkenaz… Krauss is of the opinion that in the early medieval ages the Khazars were sometimes referred to as Ashkenazim… About 92 percent of all Jews or approximately 14,500,000 are Ashkenazim.”

        New Grolier Encyclopedia
        New Grolier Encyclopedia:

        Khazars {kah’z-ars} The Khazars, a Turkic people, created a commercial and political empire that dominated substantial parts of South Russia during much of the 7th through 10th centuries. During the 8th century the Khazar aristocracy and the kagan (king) were converted to Judaism. The Khazars established their capital at Itil (or Atil), in the Volga delta, and for four centuries thereafter this Jewish empire held the balance of power between the Christian Byzantine Empire and the Muslim Caliphate. The fortified Khazar city of Sarkil on the lower Don River was built with Byzantine help and served as a crossroads to central Asia. The Khazars controlled many of the trade routes to the Orient; some of the Radhanites (Jewish merchants from Gaul), for example, were accustomed to crossing the Khazar empire while traveling to and from China and India. During the late 10th and early 11th centuries an alliance of Byzantines and Russians broke the power of the Khazars in the Crimea. In 965, Svyatoslav I, duke of Kiev, decisively defeated the Khazar army. Further to the east new waves of Turkic invaders overran the remains of the Khazar state.

        The Bible
        The Bible:

        Relates that the Khazar (Ashkenaz) Jews were/are the sons of Japheth not Shem:

        „Now these are the generations of the sons of Noah, Shem, Ham, and Japheth: and unto them were sons born after the flood. The sons of Japheth;…the sons of Gomer; Ashkenaz…”
        (Genesis 10:1-3)

        Therefore, the Bible proves that the Ashkenaz Jews [Khazars] are not the descendants of Shem and cannot be Semite.

        Kimyarite King Adopts Judaism and Converts His Army and People: Kimyarite (Himyarite) see Sabeans (Jewish Encyclopedia, p. 403)

        Sabeans: The inhabitants of the ancient kingdom of Sheba in southeastern Arabia, known from the Bible, classical writers, and native inscriptions. The genealogies of Genesis give three pedigrees for Sheba, the eponymous ancestor of the Sabeans, who is variously termed

        the son of Raamah and the grandson of Cush, (Genesis 10:7; 1 Chronicles 1:9; comp. Ezekiel 27:22; 38:13)
        the son of Joktan and a great-great-grandson of Shem, (Genesis 10:28; 1 Chronicles 1:22) and
        the son of Jokshan and a grandson of Abraham by Keturah. (Genesis 25:3; 1 Chronicles 1:32)

        There seem, therefore, to have been three stocks of Sabeans: one in Africa, (comp. the Ethiopian city of Saga mentioned by Strabo, ‘Geography,’ p. 77) and the other two in Arabia.
        The Outline of History
        The Outline of History by H. G. Wells:

        „It is highly probable that the bulk of the Jew’s ancestors ‘never’ lived in Palestine ‘at all,’ which witnesses the power of historical assertion over fact.”

        Facts Are Facts, by Benjamin Freedman

        Facts Are Facts, by Benjamin Freedman:

        Following is the story of the conversion of a tribe of people in Russia to Judaism and is the origin of more than 95% of the Jews of Eastern Europe.

        „Without a complete and accurate knowledge of the origin and history of the ‘Jews’ in Eastern Europe… it is quite impossible for [Christians] to intelligently understand the harmful influence the Jews have exerted for ten centuries…’

        You will probably be astonished as many Christians were years ago when I electrified the nation with the first publication by me of the facts disclosed by my many years of research into the origin and the history of the ‘Jews’ in Eastern Europe. My many years of intensive research established beyond the question of any doubt, contrary to the generally accepted belief held by Christians, that the ‘Jews’ in Eastern Europe at any time in their history in Eastern Europe were never the legendary ‘lost ten tribes’ of Bible lore. That historic fact is incontrovertible.

        Relentless research established as equally true that the ‘Jews’ in Eastern Europe at no time in their history could be correctly regarded as the direct lineal descendants of the legendary ‘lost ten tribes’ of Bible lore. The ‘Jews’ in Eastern Europe in modern history cannot legitimately point to a single ancient ancestor who ever set even a foot on the soil of Palestine in the era of Bible history.

        Research also revealed that the ‘Jews’ in Eastern Europe were never ‘Semites,’ are not ‘Semites’ now, nor can they ever be regarded as ‘Semites’ at any future time by any stretch of the imagination. Exhaustive research also irrevocably rejects as a fantastic fabrication the generally accepted belief by Christians that the ‘Jews’ in Eastern Europe are the legendary ‘Chosen People’ so very vocally publicized by the Christian clergy from their pulpits…”

        The American Peoples Encyclopedia
        The American Peoples Encyclopedia for 1954 at 15-292 records the following in reference to the Khazars:

        „In the year 740 A.D. the Khazars were officially converted to Judaism. A century later they were crushed by the incoming Slavic-speaking people and were scattered over central Europe where they were known as Jews.

        From the above, we can clearly see that the Jews fully understand their Khazarian heritage as the third edition of the Jewish Encyclopedia for 1925 records:

        „Chazars [Khazars]: A people of Turkish origin whose life and history are interwoven with the very beginnings of the history of the Jews of Russia. The kingdom of the Chazars was firmly established in most of South Russia long before the foundation of the Russian monarchy by the Varangians (855).

        Jews have lived on the shores of the Black and Caspian seas since the first centuries of the common era [after the death of Christ]. Historical evidence points to the region of the Ural as the home of the Chazars. Among the classical writers of the Middle Ages they were known as the ‘Chozars,’ ‘Khazirs,’ ‘Akatzirs,’ and ‘Akatirs,’ and in the Russian chronicles as ‘Khwalisses’ and ‘Ugry Byelyye.’…”

        Encyclopedia Judaica
        The Encyclopedia Judaica, Vol. 10, (1971) relates the following about the Khazars (Chazars):

        „Khazars, a national group of general Turkic type, independent and sovereign in Eastern Europe between the seventh and tenth centuries A.D. During part of this time the leading Khazars professed Judaism.”
        (Encyclopedia Judicia, Vol. 10, (1971))

        The Jewish Encyclopedia
        The Universal Jewish Encyclopedia:

        „Khazars, a medieval people, probably related to the Volga Bulgars, whose ruling class adopted Judaism during the 8th cent. The Khazars seem to have emerged during the 6th cent., from the vast nomadic Hun (Turki) empire which stretched from the steppes of Eastern Europe and the Volga basin to the Ch inese frontier. Although it is often claimed that allusions to the Khazars are found as early as 200 C.E., actually they are not mentioned until 627…Most Jewish Historians date the conversion of the Khazar King to Judaism during the first half of this century {A.D.}…”

        Academic American Encyclopedia, Deluxe Library Edition, Volume 12, page 66 states:

        „The Khazars, a Turkic people, created a commercial and political empire that dominated substantial parts of South Russia during much of the 7th through 10th centuries. during the 8th century the Khazar aristocracy and the Kagan (King) were converted to Judaism.”

        New Encyclopedia Britannica
        The New Encyclopedia Britannica, Volume 6, page 836 relates:

        „Khazar, member of a confederation of Turkic-speaking tribes that in the late 6th century A.D. established a major commercial empire covering the southeastern section of modern European Russia…but the most striking characteristic of the Khazars was the apparent adoption of Judaism by the Kagan and the greater part of the ruling class in about 740…The fact itself, however, is undisputed and unparalleled in the history of Central Eurasia. A few scholars have asserted that the Judaized Khazars were the remote ancestors of many of the Jews of Eastern Europe and Russia.”

        Collier’ s Encyclopedia
        Collier’ s Encyclopedia, Volume 14, page 65 states:

        „Khazars [kaza’rz], a semi-nomadic tribe of Turkish or Tatar origin who first appeared north of the Caucasus in the early part of the third century…in the Eighth Century Khaghan Bulan decided in favor of the Jews and accepted Judaism for himself and for his people…”

        New Catholic Encyclopedia
        New Catholic Encyclopedia, Volume VIII, page 173 relates:

        „The Khazars were an ethnic group, belonging to the Turkish peoples, who, toward the end of the 2d century of the Christian Era, had settled in the region between the Caucasus and the lower Volga and Don Rivers…At the beginning of the 8th century, dynastic ties bound the Khazars more closely to Constantinople, which led to a limited spread of Christianity among them. They also became acquainted with Judaism from the numerous Jews who lived in the Crimea and along the Bosphorus. When the Byzantine Emperor, Leo the Isaurian, persecuted the Jews in A.D. 723, many Jews found refuge in the Khazar kingdom, and their influence was so great that, around the middle of the 8th Century, the King of the Khazars and many of the Khazar nobility accepted the Jewish faith.

        The Cadillac Modern Encyclopedia, page 822, states:

        „Khazars (khah’-zahrz), a S Russian people of Turkic origin, who at the height of their power (during the 8th-10th cent., A.D.) controlled an empire which included Crimea, and extended along the lower Volga, as far E as the Caspian Sea. The Khazar Royal Family and aristocracy converted to Judaism during the reign of King Bulan (768-809 A.D.) and Judaism was thereafter regarded as the State Religion…”

        The Thirteenth Tribe

        The Jewish author, Arthur Koestler, relates the following concerning Jewish history: In his 1976 bestseller The Thirteenth Tribe, the Author of Darkness at Noon, Promise and Fulfillment, and The Roots of Coincidence dropped another bombshell by proving that today’s Jews were, for the most part, descendants of Khazars, who converted to Judaism seven centuries after the destruction of Jerusalem in 70 A.D.

        „This, of course, is inspired by the story of the Covenant in Genesis; and it implies that the Khazars too claimed the status of a Chosen Race, who made their own Covenant with the Lord, even though they [Khazars] were not descended from Abraham’s seed … He cannot, and does not, claim for them [the Khazars] Semitic descent, he traces their [Khazars] ancestry not to Shem, but to Noah’s third son, Japheth or more precisely to Japheth’s grandson, Togarma, the ancestor of all Turkish tribes.

        ‘We have found in the family registers of our fathers,’ Joseph asserts boldly, ‘that Togarma had ten sons, and the names of their offspring are as follows: Uigur, Dursu, Avars, Huns, Basilii, Tarniakh, Khazars, Zagora, Bulgars, Sabir. We [Khazars] are the sons of Khazar, the seventh…'”
        (The Thirteenth Tribe, Arthur Koestler, pages 58-82)

        The Zionist Connection II, Alfred M. Lilienthal

        The Jewish author Alfred M. Lilienthal relates the following concerning Jewish history:

        „…The existence of [The State of] Israel is not founded on logic. It has no ordinary legitimacy. There is neither in its establishment nor present scope any evident justice – though there may be an utter need and wondrous fulfillment.’…

        Arthur Koestler answers this question with an emphatic ‘NO!’ In his 1976 best seller The Thirteenth Tribe, he dropped another bombshell by proving that today’s Jews were, for the most part, descendants of Khazars, who converted to Judaism seven centuries after the destruction of Jerusalem in 70 A.D… Therefore, the great majority of Eastern European Jews are not Semitic Jews at all, and as most Western European Jews came from East Europe, most of them also are not Semitic Jews. Thus, maintains Koestler, the veins of 45 percent of Israelis (save only the Arab and the Sephardic Jews), plus a big majority of Jews around the world, are utterly vacant of corpuscular links to the tribe of Moses and Solomon…

        The Koestler thesis, however startling, is in no wise a new one. The genetic Khazar derivation of most Jews, only the Sephardic may be accounted Hebrews by blood, has been long if not widely known…The home to which Weismann, Silver, Ben-Gurion and so many other Ashkenazim Zionists have long yearned to return has most likely never been theirs… [it is an] anthropological fact, many Christians may have much more Hebrew-Israelite blood in their veins than most of their Jewish neighbors!

        Ironically enough, too, Volume IV of the Jewish Encyclopedia (as of the time of research, 1952), because this publication spelled Khazars with a ‘C’ instead of a ‘K,’ is titled ‘Chazars to Dreyfus.’ And it was the famed trial of Captain Alfred Dreyfus, as interpreted by Theodore Herzl, that made the modern Jewish Khazars of Russia…forget their descent from converts to Judaism…to establish the State of Israel… and with out the hue and cry, ‘Anti-Semitism,’ pray what happens to the Zionist movement?

        Khazar conversion was not unique…who can say for sure that many Christian readers of this book might not in fact have a better claim, which they do not choose to exercise, to go back ‘home’ to Palestine than Hannah Semer, Menachem Begin, or Golda Meir? Queen Victoria herself belonged to an Israelite society that traced the ancestry of its membership back to the lost tribes of Israel.

        When the word ‘Judaism’ was born, there was no longer a Hebrew-Israelite State. The people who embraced the creed of Judaism were already a mixture of many nations, races, and strains, and this diversification was rapidly growing…”
        (The Zionist Connection II, Alfred M. Lilienthal, pp. 759-768)

        Anti-Semitism: The word anti-Semitism was an invention; H.H. Beamish, in a New York address, October 30 – November 1, 1937:

        „In 1848 the word ‘anti-Semitic’ was invented by the Jews to prevent the use of the word ‘Jew.’ The right word for them is ‘Jew’.”

        Khazarii sint un trib turco-mongol trecut la iudaism(talmud) asta este adevarul,mai mult chiar cuvintul antisemit este un cuvint inventat tot de jidovi pentru a nu fi folosit cuvintul evreu ,adica anti-evreiesc ca sa fie cit se poate de clar.Chiar ei isi spun ashkenazi adica au origine turco-mongola spre deosebire de evreii sefarzi care au origini iudaice autentice.Sper ca este destul de clar pina aici,totusi pentru o bibliografie mai substantiala care sa certifice ceea ce declar aici iti recomand cartea „Kill the best gentiles” de James W.von Brunn.
        Ca sa fie si mai explicit am sa iti dau citat din Geneza
        1 Iată spiţa neamului fiilor lui Noe: Sem, Ham şi Iafet, cărora li s-au născut fii după potop.
        2 Fii lui Iafet au fost: Gomer, Magog, Madai, Iavan, Tubal, Meşeh şi Tiras.
        3. Fii lui Gomer au fost: Aşchenaz, Rifat şi Togarma.
        Evreii autentici sint urmasi ai lui Sem dar ashkenazi sint de fapt urmasi ai lui Iafet->Gomer->Aschenaz si Togarma acestia sint stramosii adevarati ai evreilor khazari date chiar de Geneza,ei sint cam 92% din totalul evreilor.
        Si ca sa inteleaga cei care citesc de unde este ura aceasta e khazarilor impotriva „goyimilor” sa citeasca talmudul la Sanhedrin 59a:tob shebbe goyim harog(ucideti pe crestinii cei mai buni)
        nu e inventie sau pacaleala e exact cum scrie acolo.Exista si o penalitate pentru goyimii care citesc talmudul si anume moartea,serios este o carte rasista de fapt ei evreii sint cel mai rasist popor de pe planeta pe mine nu ma poate convinge nimeni de contrariul.Tot ei au pretentia prin reprezentanti chipurile de marca „intelectuali” gen andrei marga sa ne convinga ca Sfinta Liturghie are texte anti-evreiesti vrea sa spuna el si nu antisemitice(cuvint inventat tot de ei).Daca au primit mustrari de la Sfintii Parinti le-au primit spre indreptare dar ei nu vor si pace.

        Slavit sa fie Domnul!

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 31, 2013 at 6:59 pm

        adi

        Frate, ceva trebuia sa fac pentru a te determina sa ma bagi in seama.

        Acest foarte lung copy-paste nu demonstreaza nimic si nu raspunde la intrebarile ce le-am pus. Puteai posta varianta in limba romana, ca sa inteleaga mai multi ce vrei sa spui:

        http://ro.wikipedia.org/wiki/Hazar

        Nu contest ca poporul khazar a trecut la iudaism si foarte probabil ca o ramasita a lor sa fi ajuns chiar pana in mijlocul Europei dupa invazia mongola. Nu aici e problema. Te rog citeste ce am scris la celelalte comentarii.

        Referindu-ma totusi si la originea khazarilor, oricum ashkenazi seamana a orice, doar a turco-mongoli nu.

        Apreciază

      • adi said, on decembrie 31, 2013 at 8:09 pm

        ok frate ,am citit si ce ai postat ca raspuns la @o oarecare si in care te mirai unde sint evreii efectiv mentionati in Sfinta Scriptura pina la sfirsitul veacurilor.In masura in care ma pricep am sa incerc sa raspund.Exista 2 ramuri de baza ale „evreilor”:
        1 evreii sefarzi – cei cu reala ascendenta in Iudeea- aprox 8% din total
        2 evreii ashkenazi – cei care au origine turco-mongola(triburi din zona caucaziana ) asa cum scriam in comentariul cu copy-paste mai lung in care incercam sa demonstrez originea lor folosind materiale din diverse Enciclopedii -aprox 92%
        acuma ashkenazi(khazarii) sint toti talmudisti ,bine exceptiile sint cu totul nesemnificative raportate la numarul lor.
        evreii sefarzi nu sint toti talmudisti – exista intre ei o mica parte nu stiu exact proportia evrei
        1 care au ca si crez Vechiul Testament
        2 cei care au ca si crez Tora(Talmud)
        3 altii printre care si o mixtura intre iudaism si crestinism numit iudaism mesianic(cam 10000),ca sa vezi ciudatenie cei care au aceasta credinta nu sint recunoscuti ca evrei de rabinii-sefi care la ei au putere f.mare.Mai vreau sa adaug aici parerile a doi eruditi A.Koestler si istoricul nostru Nicolae Iorga referitoare la evrei:
        În concluziile sale, A. Koestler (autor evreu khazar) afirma că, din punct de vedere etnic, triburile semite de pe malurile Iordanului (“adevăraţii evrei”) sunt total deosebite de triburile turco-khazare de pe Volga (care formează evreimea de astăzi), “Dar în acelaşi timp religia lor exclusivistă generează tendinţa de a se strânge laolaltă şi de a refuza contactele cu exteriorul, de a-şi stabili propriile comunităţi cu propriile lor lăcaşuri de rugăciune, cu şcolile lor, cu cartierele lor de locuit şi cu ghetourile (iniţial impuse de ei înşişi, nu din afară) în orice oraş sau ţară în care se stabileau… Religia mozaică – spre deosebire de creştinism, budism sau mahomedanism – implică apartenenţa la o naţiune istorică, la o rasă aleasă. Toate sărbătorile [religioase] evreieşti comemorează evenimente din istoria lor naţională: exodul din Egipt, revolta maccabeilor, moartea asupritorului Haman, distrugerea Templului. Vechiul Testament este mai întâi şi întâi naraţiunea istoriei unei naţiuni…, crezul ei este mai degrabă tribal decât universal. Toate rugăciunile şi toate riturile practicate proclamă apartenenţa la o rasă străveche, ceea ce în mod automat îl separă pe evreu de trecutul rasial şi istoric al poporului în sânul căruia trăieşte. Credinţa mozaică, aşa cum dovedesc două mii de ani de istorie tragică, determină auto-segregaţia pe plan naţional şi social. Ea îl izolează pe evreu şi îndeamnă la izolarea lui de către ceilalţi. Ea creează în mod automat ghetourile fizice şi culturale. Ea îi transformă pe evreii din diaspora într-o pseudo-naţiune…; această pseudo-naţiune este vag unită printr-un sistem de credinţe tradiţionale întemeiate pe premise rasiale şi istorice…” A. Koestler evită să spună direct adevărul: “pseudo-naţiunea” evreiască s-a constituit într-o reţea mondială oligarhică cu scopul precis conturat de a controla şi stăpâni întreaga omenire.

        Până la anul 1600, Nicolae Iorga nu găsise nici o menţiune de element evreiesc aşezat “în părţile noastre”, iar cea mai mare parte a evreilor care s-au stabilit în Ţările Române, cu precădere în Moldova, provin din evreii khazari, veniţi dinspre Polonia şi Rusia. Apariţia primilor evrei în Moldova se leagă de răscoala de dezrobire economică a cazacilor poloni din anul 1648. Latifundiarii polonezi şi lituanienii cedaseră treptat evreilor khazari întreaga activitate de administratori şi încasatori de impozite, aceştia devenind astfel exponenţii exploatării celei mai nemiloase. Răscoala cazacilor a aruncat însă în Moldova o mare parte dintre exploatatorii evrei, ca arendaşi şi cămătari, cum a aflat-o, la Iaşi, un călător sirian (Paul din Alep) din gura unuia dintre fugarii evrei, Iancăl, scăpat de masacrul declanşat de cazaci.

        Doamne Ajuta!

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 31, 2013 at 9:03 pm

        adi

        Deja avem o mare problema cu acest Arthur Koestler, autorul cartii „Cel de al 13-lea trib: khazarii”, cel ce de fapt a inceput promovarea intensa a acestei teorii, facand-o cunoscuta pe plan mondial. El a fost … evreu. Unul cu adevarat ratacit, ce s-a sinucis impreuna cu sotia sa, dupa care au fost incinerati.

        A mai scris si „The Encyclopœdia of Sexual Knowledge”

        Fascinat de paranormal: perceptie extrasenzoriala, psihokinezie, telepatie. A realizat experimente legate de levitatie si telepatie. Adica a lucrat cu dracii.

        Experiente cu substante halucinogene.

        Asa ca n-am incredere intr-un asemenea personaj ce ori a capatat „informatii” de la draci, ori de la cei de un neam cu el, adica evrei cu totul evrei, pentru a intoxica omenirea.

        Asadar, lucrarile acestui individ sunt inca o confirmare a ceea ce am avertizat in articolul „DE CE ELITELE VOR CADEA IN PICIOARE?”: teoria cu khazarii e scornita de ELITE deoarece le e folositoare …

        Ca un soi de ultima reduta protectoare, caci cei ce accepta ca reala teoria, ajung mai devreme sau mai tarziu sa spuna precum sora de mai sus „Evreii adevarati tin legea lui Moise si se inchina tot lui Dumnezeu.”

        Apreciază

      • adi said, on decembrie 31, 2013 at 10:43 pm

        frate Vasile
        cred ca ai generalizat prea mult treaba cu elitele ca vor cadea in picioare,de unde poti tu sa fii sigur de asta? Sigur e f.posibil nu zic ca nu ,au mass-media la picioare etc nu reiau subiectul asta.Totusi noi ca si crestini adevarati trebuie sa credem in biruinta finala a Mielului rastignit.
        Insist cu khazarii deoarece sint diferiti rasial de semiti,acuma ca ei sint marea majoritate talmudisti si asta le creeaza in imaginatia lor un soi de apartenenta fata de evreii Vechiului Testament este adevarat,Arthur Koestler este evreu khazar clar dar originea lor rasiala diferita e data si de cum se diferentiaza ei intre ei.Cu alte cuvinte ei stiu ca ashkenazi nu e acelasi lucru cu sefardi asta e clar.Ca ei nu se inchina Dumnezeului lui Moise e si asta cit se poate de clar,se inchina lui mamona.In talmudul lor nici nu se pomoneste de diavol,ca si cum nu ar exista ori noi stim ca asta este inselare maxima.Iti dau citeva citate din cartea lui von Brunn „kill the best gentiles”
        The genetic Khazar-derivation of most Jews — only the
        Sephardic may be accounted Hebrews by blood — has been
        long if not widely known. Dunlap at Columbia University,
        Bury in England, Poliak at Tel Aviv University have researched
        this “cruelest of jokes” and won research acceptance over the
        past half-century.
        ALFRED M. LILIENTHAL,JEW, The Zionist Connection.
        The conversion of the Khazars (to Talmudism) had consid-
        erable and lasting impact on the Western World.
        ENCYCLOPEDIA BRITANNICA (1956)
        It strikes me that the Jews are specialized for a parasitical
        existence upon other nations, and there is need of evidence that
        they are capable of fulfilling the varied duties of a civilized
        nature by themselves.
        SIR FRANCIS GALTON (1812-1911), founder of Eugenics.
        Around 600 A.D. a belligerent tribe of half-Mongolian
        people, similar to the modern Turks, conquered the territory of
        what is now Southern Russia. Before long the kingdom (khan-
        ate) of the Khazars, as the tribe was known, stretched from the
        Caspian to the Black Sea. Its capital, Ityl, was at the mouth of
        the Volga River.
        SOLOMON GRAYZEL, JEW, “A History of the JEWS”

        Sigur acuma autorii sint ori evrei ori in cazul parintelui eugeniei parte din elita care a condus lumea ,dar asa noi sa nu credem nimic din ce spun ei si asta mi se pare o cacialma,si stii de ce?
        Pentru ca marea minciuna a istoriei era aceea ca acestia sint evrei ,da? Ori imensa lor majoritate sint niste impostori asta e adevarul ,nu sint evrei decit cu numele si de multe ori nici cu acela pentru ca l-au schimbat cu unul neaos romanesc(sau al poporului-gazda) sau aproape de niste nume romanesti majoritatea lor.Cu alte cuvinte ei se prezinta ca urmasi ai evreilor biblici dar nu sint,ci niste turco-mongoli.Ca dovada ca acesti khazari au aceasta ascendenta te rog sa privesti bine chipurile la urmatorii.Trotki(Bronstein),Lenin(Ulianov) iar de pe la noi pe „renumitul” Niels Schnecker,ochii lor semi-oblici vorbesc despre apartenenta lor rasiala la un anumit popor.

        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 31, 2013 at 11:28 pm

        adi

        Parusia e indubitabila.

        Pana la instaurarea antihristului insa, ELITELE vor cadea mereu in picioare.

        Apreciază

      • adi said, on decembrie 31, 2013 at 10:50 pm

        frate Vasile
        inca ceva,in ce ma priveste eu am sa zic intotdeauna ca in afara acelor evrei care s-au botezat si sint ortodocsi niciunul nu se inchina adevaratului Dumnezeu ci se inchina la mamona.Eu nu imi schimb parerile ,minciuna istorica insa trebuie sa fie spusa cu glas tare:aceastia ,adica 92% din ei sint niste impostori adica se declara evrei dar sint altceva asta este adevarul.

        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • Obrenovici said, on ianuarie 1, 2014 at 8:25 am

        Mie toata discutia asta despre khazari mi se pare o diversiune. Nu cred ca 92 % sunt altceva decat evrei, rasial vorbind, si nici nu cred ca conteaza asa mult originea rasiala, cata vreme religios ei sunt evrei si se considera evrei. Vad ca Adi a venit pregatit, e doctor in khazari…… Si teoria s-ar traduce asa: „evreii nu pot fi acuzati de nimic, fiindca 92 % dintre ei nici nu sunt de fapt evrei, ci khazari cu alta origine etnica decat evreii propriu-zisi”. Cui foloseste aceasta teorie trasa de par ?

        Apreciază

      • adi said, on ianuarie 1, 2014 at 5:19 pm

        @Obrenovici
        odata ce ti-ai asumat o identitate prin credinta(tora oral – talmud scris) e clar ca trebuie sa iti asumi pacatele „poporului ales” acelasi care L-a rastignit pe Domnul Iisus Hristos.Ce doream sa scot in evidenta era urmatorul aspect – ca ei sint niste impostori in proportie de 92% si pe deasupra ei acuza de anti-Sem-itism(cuvint inventat tot de evrei pe la 1848 ca sa nu se zica anti-evreiesc) Sfinta Scriptura ceea ce mi se pare o mirsavie f.mare.Ei ,adica khazarii nu sint urmasii lui Sem din Geneza 10:1-3 ci ai lui Iafet->Gomer->Aschkenaz si Togarma asa ca sa ne lase cu acest cuvint foarte folosit de toata liota de asa-zisi intelectuali.Uita-te la comentariul de mai sus al meu(cel de la at 3pm) ca sa vezi ce am avut de zis pe tema asta .
        Fratele Vasile era suparat nu pe faptul ca era pomenit despre khazari ci de faptul ca @o oarecare a scris cum ca ei se inchina Dumnezeului lui Moise.Nu sint doctor in khazari doar ca am citit mai mult pe tema asta,te rog sa citesti cartea „kill the best gentiles” a lui James W.von Brunn

        Dă clic pentru a accesa vonBrunn.pdf

        Titlul cartii este exact ce scrie in talmudul jidovesc la Sanhedrin 59a:tob shebb goyim harog,nu este nimic inventat vei gasi acolo citate f.clare acuma daca tot timpul punem la indoiala istoria lor adevarata prin faptul ca zice unul sa zicem ca A.Koestler care s-a ocupat si de paranormal si alte chestii eretice,dar cind ti se aduc dovezi istorice clare – ce mai vrei? Acest imperiu khazar avea doua mari surse de bani
        1 drumul matasii – de aici au cistigat khaganii o gramada de aur
        2 axa nord-sud spre califatul de bagdad si aici a fost o mincatorie de bani prin comisioanele grase pe care le cistigau
        Exodul acestor khazari a inceput pe la 1250 d.Hr. dupa ce au fost stilciti in bataie in mai multe lupte cu tarii rusi.Ce fel de exod? Cu aurul cistigat l-au pus in carute si pe urma au invadat Polonia(pe care din tara ortodoxa prin comploturile lor au transformat-o in tara catolica),Lituania si pe urma vestul europei.Peste tot unde au mers au incercat sa distruga ordinea normala a tarii respective ,sigur asta nu vei citi in istoria normala pentru ca aceste carti au fost cumparate de sionisti ca sa nu cunoastem istoria lor reala.Prin coruperea unor inalti functionari peste tot au cautat sa distruga linistea tarii si sa impuna liderii adusi de ei,astea erau permanent stratagemele lor.Vei observa ca limba lor(a khazarilor) dialectul idis este o combinatie intre ebraica,germana veche si slavona asta era din perioada cind marea lor majoritate erau deja in Polonia.Deci nici macar pe parte lingvistica acesti ashkenazi nu sint evrei autentici asa ca ce sa mai povestim?

        Apreciază

      • adi said, on ianuarie 1, 2014 at 5:29 pm

        @Obrenovici
        completare
        voiam sa scot in evidenta faptul ca ei khazarii fiind impostori tot ei ne tin lectii de morala,ceea ce mi se pare revoltator.

        Apreciază

      • Mirela said, on ianuarie 1, 2014 at 8:04 pm

        Adi,

        Tora=Legea=Pentateuh e reprezentată de primele 5 cărţi ale Vechilui Testament (atribuite lui Moise), nu de Talmud, care e o culegere de scrieri rabinice.
        Talmudul (considerat superior Torei din punct de vedere doctrinar), deşi se pretinde că este o repetare, o explicare şi o completare a Legii, reprezintă, în realitate, o cu totul altă lege, potrivnică Torei. Oricine citeşte pasaje din Talmud vede că acele prescripţii nu au nici o legătură cu Legea lui Moise (Tora), existând vizibile contradicţii între Legea Vechiului Testament şi Talmud.
        Talmudul Babilonian (cel de mare importanţă doctrinară), a fost scris începând cu robia babilonică şi se consideră că a fost definitivat în sec. V dHr., chiar dacă i s-au mai adăgat, cu timpul, unele comentarii. Deci, Talmudul a fost scris înainte de convertirea la iudaism a khazarilor (care s-a produs în sec. al VIII-lea), ceea ce înseamnă că prescripţiile împotriva goyimilor provin de la sefarzi, nu de la aşkenazi.

        Apreciază

  19. Paul said, on decembrie 31, 2013 at 3:26 pm

    Ma intreb,ce interese obscure l-a determinat pe intelectualul Andrei Marga,sa faca asemenea declaratii aberante ?In ortodoxie nu se propovadueste ura impotriva evreilor adevarati,de vreme ce noi il veneram pe Isus din Nazaret.Acest Marga,lamentabil ca ministru si labil ca intelectual,se lasa manevrat de niste indivizi nereprezentativi pentru poporul evreu,niste kasari,care din dorinta de a mai stoarce ceva „reparatii materiale” de la guvernele Romaniei,ne-au tot acuzat de holocaust,uitand de vinovatul principal,Adolf Hitler a carui bunica a fost kasara.Fiti cinstiti domnilor,ca nu se stie cand va poate pedepsi Dumnezeu.Exista o masura in toate,iar voi,dupa 60 de ani,ii dati inainte cu holocaustul si antisemitismul.Cred ca sunteti maniaci.

    Apreciază

  20. Ortodox liber said, on decembrie 31, 2013 at 6:40 pm

    Saccsiv, daca imi permiti o sa preiau si eu pe blogul meu acest articol si cel cu Manolescu pentru a le distribui pe Facebook in mai multe grupuri ortodoxe pentru ca oamenii sa deschida larg ochii. Multumesc anticipat.

    Apreciază

  21. […] ANDREI MARGA vrea MODIFICAREA LITURGHIEI deoarece e ANTISEMITA […]

    Apreciază

  22. […] Preiau articolul: Andrei Marga vrea modificarea Liturghiei deoarece este antisemita […]

    Apreciază

  23. Totedati Urechilă said, on decembrie 31, 2013 at 8:59 pm

    ce nu pricep unii care o tot lălăie cu kazarii e faptul că evreul nu își definește neamul exclusiv genetic așa cum ni se pare nouă că ar fi normal ci … religios!

    devii evreu în momentul în care te convertești la religia lor și, în cazul bărbaților, faci o mică operație estetică, un fel de tatuaj la organ … deaia kazarii ăia sunt la fel de evrei ca și etiopienii sau, dacă se va ivi ocazia, marțienii verzulii!

    citez din sursa de informare a sfertodocților:
    « Evreu (israelit) este un termen care denumește, adepții religiei iudaice sau mozaice, urmașii lor și ce care s-au convertit la iudaism (iudaismul nu recunoaște convertirea la alte religii, iudaismul celor născuți dintr-o mamă evreică sau al convertiților la iudaism fiind definitivă și irevocabilă). Evreii sunt populația majoritară în Israel. »

    partea fun e că a fi evreu n-are decît un singur sens, la ei nu se practică excomunicarea … deci, isus e 100% evreu!

    adică:
    « Apartenența individului la poporul evreu este independentă de păstrarea normelor religioase sau a datinelor. »

    adică poți fii și drac și înger, contează doar că undeva în trecut ai fost la un moment dat înger!

    Apreciază

  24. Maresalul said, on decembrie 31, 2013 at 10:54 pm

    Si ce va minunati.O SA O SCHIMBE .Si un e vina lor ci a celor care accepta.Capii bisericii sa nu-si piarda privilegiile de la stat.vor acepta schimbarea asa cum au acceptat atatea .O sa taca sio sa o dea de-an toarselea ca sa vezi ca sa un crezi ca car ca mar.Ceeace fac in Romania un fac in Ungaria de ce?Pt ca acolo un-si permit.Ai il cinstesc pe Horty si ovreii tac malc.La noi ai nostrii tac malc dar pe invers la adresa eroului Anonescu Ion.Nu ei sant de vina cum un corporatiile sant de vina ca fac ceeace fac.Ci poporul roman ca asa cum e el asa sant si politicienii.Astia fiind de fapt reflexia poporului..

    Apreciază

  25. patriotul87 said, on ianuarie 1, 2014 at 5:08 am

    Saccsiv ai dreptate in legatura cu khazarii.. se incearca a se induce ideea cum ca evreii de azi (sionistii) nu sunt evreii autentici , cum ca ei nu sunt tot una cu evreii din zilele Mantuitorului, prin urmare acestia nu se fac vinovati de uciderea Lui… sa nu uitam de papa Benedict care a spus ca evreii nu sunt vinovati de uciderea Domnului.. e doar o inselare, o pastila..

    Apreciază

    • adi said, on ianuarie 1, 2014 at 6:47 pm

      @patriotul87
      asa si din moment ce ei sint impostori adica nu sint evrei autentici de ce tocmai ei acuza de antisemitism?
      Mai e o chestiune, daca vei citi adevarata istorie a acestor khazari vei vedea modul lor parazitar prin care au incercat sa corupa clasa conducatoare in fiecare din tarile in care au ajuns.Ei au reusit tot prin corupere sa modifice istoria in asa fel incit sint foarte rar pomeniti desi puterea lor financiara a avut un impact covirsitor asupra destinului Europei chiar din 1250 daca e sa luam o data ca reper.Nici vorba de chestia care o mentionezi cum ca nu sint vinovati de uciderea Domnului,ba da talmudismul = fariseism asa cum toata liota asta de asa-zisi intelectuali ataca pe rind ba prin ong-uri dubioase Sfintele Icoane ,ba pe urma ajung la Sfinta Scriptura dar noi trebuie sa fim f.atenti sa nu cadem in cursele lor viclenesti.Nu,nu este o diversiune cu khazarii asta asa ca sa fim pe deplin lamuriti,depinde insa f.mult cine si cum interpreteaza datele.Daca e sa luam asa istoric cum au incurajat ecumenismul acesti farisei am ajuns in 1923 de la calendarul vechi la cel nou(te rog sa nu ma acuzi ca sint stilist),pe urma a venit chestia de anul trecut cu prima zi a saptaminii ca este duminica(aici am impresia ca ataca cu adventistii ca sa impuna a 7-a zi sabatul) ,mai avem de la evreopeni „sarbatoarea” hanuka,au mai gasit niste manuscrise gnostice pe la marea moarta etc,pe urma au atacat Sfintele Icoane iar acum au ajuns chiar la Sfinta Scriptura sa spuna ca exegetii nostri sint de vina ca interpreteaza „gresit”.Diversiunea reala este cea intre „Iisus istoric” si „Iisus eshatologic” adica acesti farisei zisi intelectuali(impostori) vor sa ne dea carti de ale lor de citit ca sa ne convinga( pe caldicei) ca de fapt „Iisus istoric” era altcineva decit Iisus Hristos cel adevarat pe care il cunoastem noi,adica o blasfemie.Aici incearca acesti farisei sa atace direct inima crestinismului adevarat.
      Treaba cu khazarii este dovedita istoric si stiintific insa conteaza f.mult sa te documentezi tu din carti adevarate si nu de la altii din comentarii.Acuma sigur daca permanent ai o retinere ca unii autori sint evrei,iti recomand cartea „kill the best gentiles” a lui James W.von Brunn(nu este evreu) si de fapt titlul cartii este o parafrazare dupa talmudul jidovesc Sanhedrin 59a:”tob shebbe goyim harog”.

      Doamne ajuta!

      Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 1, 2014 at 11:11 pm

        adi

        Spune-mi te rog sincer, esti „stilist”? Am vazut ca pe blogul lui Marius Ianus indemni sa nu mergem la slujbe.

        Apreciază

      • adi said, on ianuarie 2, 2014 at 9:09 am

        da,indemn sa nu se merga la Slujbe pentru anatema din 2012.Am vazut ca multi cad in tot felul de capcane,
        referitor la faptul daca sint sau nu stilist te rog sa citesti cartea Sfintului Teofan Zavoratul despre problema calendarului.Am recomandat daca poate sa mearga la Slujbe la Biserica Ortodoxa a Moldovei pentru ca este mai putin afectata de eresuri ca si a noastra(daca poate evident).
        vezi lista bisericilor membre in consiliul mondial al bisericilor(Moldova nu este membra in aceasta congregatie eretica)
        Dar am indemnat ca fiecare sa faca marturisirea de Credinta conform celor afirmate de Cuviosia Sa Parintele Theodoros Zisis.Inca ceva ,cu acuzatia asta de stilist m-am obisnuit stai linistit si noi am avut calendarul vechi inainte de congresul ne-ortodox din 1923.Noi am vrut sa sarbatorim impreuna cu ereticii si sectarii din slaba Credinta asta a fost motivul real al acestei caderi.Nu inseamna ca Biserica Ortodoxa a Moldovei nu este atacata de diferite eresuri dar totusi parca nu asa de puternic precum Biserica noastra.Nu incerca sa ma convingi,nu vei reusi.Voi cind nu aveti argumente teologice imediat scoateti de la naftalina chestia asta cu stilistii ,am observat tactica asta la multi.

        Apreciază

      • adi said, on ianuarie 2, 2014 at 9:21 am

        completare
        http://www.oikoumene.org/en/member-churches/list
        asta e lista cu bisericile membre in congregatia eretica numita consiliul mondial al bisericilor.

        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • Irina said, on ianuarie 4, 2014 at 5:53 pm

        Ei sunt cei ce-i denigreaza pe adevaratii semiti, pentru ca adevaratii semiti sunt credinciosi lui Dumnezeu asa cum si tatal lor SEM a fost credincios lui Dumnezeu. Jidanii de azi nu mai sunt vrednici sa se numeasca fii ai lui Sem care este unul din stramosii Mantuitorului.

        Apreciază

  26. Irina said, on ianuarie 4, 2014 at 5:48 pm

    Sacciv cred ca se refera la anumite pasaje referitoare la rastignirea Mantuitorului in care este specificat clar care sunt vinovatii [entru rastignirea Sa. Acesti batutiin cap considera acest adevar istoric antisemit. Parerea mea este ca ei sunt antisemiti, pentru ca ei nu mai sunt poporul lui Dumnezeu, acum poporul lui Dumnezeu este poporul crestin.

    Apreciază

  27. Ghita Bizonu' said, on februarie 7, 2014 at 3:55 pm

    Crezi ca asta (nu zic cum ca tin cont de invitatia ta „decent, în duhul Ortodoxiei” ) chiar a reusit sa citeasca vreo Evanghelie? Sau macar a vazut filmu ala Jesus Crist superstar (scena Crtucificati-l!) . Fi amambil si vezi biografia distinsului tovaras …
    Sa o zicem p’a dreapta gagiul este complet a-cultural (a ma rog ca este citot ,paracitit, diplome samd e una. Cultura e nitel si altceva). Asa ca ramas fara luminare de la AL Mai Mare Geniu a inceput sa cte prin lata prati si a gasit :evreii sunt „Fraţii mai mari” !!!
    Insa ar meita i intrebare sa i se puna „bine dom;le Marga procesu lu Isus a fots unu roman, autoritatea romana samd. INSA CINE L-A LAPIDAT PE STEFAN?!.

    Apreciază

  28. […] ANDREI MARGA vrea MODIFICAREA LITURGHIEI deoarece e ANTISEMITA […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.