SACCSIV – blog ortodox

PUIESTI = PUNGESTI 2?

Posted in Chevron by saccsiv on decembrie 19, 2013

UPDATE 14,00:

Dezbaterea publica de la Puiesti s-a incheiat intempestiv! Reprezentantul ANRM, Cristian Sova, a decis sa suspende adunarea, acuzand oamenii ca “nu stiu sa asculte explicatiile si raspunsurile lor”. Din incinta Caminului Cultural si pana la mijloacele de transport, reprezentantii ANRM, ai APM Vaslui si ai firmei care a realizat studiul de impact, au fost condusi de fortele de ordine, care s-au temut ca protestatarii suparati sa nu le ceara socoteala acestora, pentru minciunile spuse. Primarul Costel Moraru a declarat, in finalul intrunirii, faptul ca, in conditiile legii, daca va depinde de el emiterea unei autorizatii de constructii, pozitia sa ramane ferma: NU gazelor de sist. Intrebat daca nu se teme de o eventuala presiune a CJ Vaslui, primarul Moraru a spus: “Pe mine nu ma poate presa CJ Vaslui sa incalc legea”. Trebuie spus ca, desi au fost invitati, reprezentantii CJ Vaslui, niciunul dintre factorii de raspundere, nu au venit la intalnirea cu oamenii din Puiesti.

Cititi va rog mai multe la:

Revoltã la Puiesti:oamenii spun NU Chevron | FOTO – VIDEO

Cititi va rog si:

De ce PUNGESTI = „ZONA SPECIALA DE SIGURANTA PUBLICA”? Adica de ce PUNGESTI = „spatiu restrans unde se concentreaza un fenomen infractional: violente, trafic si consum de droguri, prostitutie” (conform 60/2010, articolul 12)? De ce Pungesti este considerat mai periculos decat fiefurile clanurilor mafiote?

Video: Ecuador – CUM LUCREAZA CHEVRON si CE LASA IN URMA …

FRACTURAREA HIDRAULICA – cauza a CUTREMURELOR din Texas, potrivit unui studiu al Universitatii din Texas

FRACTURARE HIDRAULICA: Pennsylvania – oamenii de stiinta au constatat pentru prima data NIVELURI PERICULOASE DE RADIOCATIVITATE la un depozit de deseuri de gaze de sist, care ar putea CONTAMINA APA POTABILA

33 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Bogdan Ioan said, on decembrie 19, 2013 at 11:51 pm

    la urmatoarele intuniri indiferent in ce localitati vor avea loc lumea ar trebui sa mearga cu niste oua. sa arunce dupa ei. poate asa o sa isi vada faptele mai bine.

    Apreciază

  2. danielvla said, on decembrie 20, 2013 at 12:59 am

    Se pare ca numele Cristian Sova este gresit. Reprezentantul ANRM (Agentia Nationala Pentru Resurse Minerale) s-ar numi Cristian Soava. A nu se confunda cu ministrul ”marilor proiecte” Dan Sova.

    Apreciază

  3. Iones said, on decembrie 20, 2013 at 1:37 am

    Este mereu cu ochii pe tine. Facebook urmăreşte şi ceea ce nu faci pe reţeaua de socializare
    http://www.publika.md/este-mereu-cu-ochii-pe-tine–facebook-urmareste-si-ceea-ce-nu-faci-pe-reteaua-de-socializare_1734301.html

    Apreciază

  4. ozana said, on decembrie 20, 2013 at 7:55 am

    Nu dorm noptile de trei luni.Sibioara a devenit un infern.Ne-au darimat casele,detoneaza la 200 m de habitatul uman.Cele patru cariere nu respecta programul de lucru,perimetrele pentru care detin autorizatii,refuza bornarea perimetrelor,refuza sadirea perdelei vegetale,au furat mii de tone de lemn de pe drumul dintre Sibioara si Lumina,din padurea din Sibioara si perdeaua vegetala din cariera Comanescu,furt din munca noastra,pomi saditi de Ceausescu .Pe drumul comunal trec zi /noapte pe sub geamurile noastre convoaie de masini cu o frecventa de 70-80 de masini pe ora,cu peste 60-70 km/ora.Au distrus pasunea,s-au intins in tot satul fara nici cea mai mica teama. V-am spus ca in 7 noiembrie am fost agresata si trintita pe jos de politie in timpul manifestatiei spontane prin care incercam sa impiedicam genocidul si distrugerea mediului.Azi pentru a doua oara am sunat la 112 in sperata ca politia din Constanta poate face ceva.Nimic.Nu au nici cea mai mica putere sau autoritate.Nu au curajul sa-i intrebe macar ce program au si de ce nu-l respecta,Nu credeam ca voi ajunge vreodata sa-mi fie mila de politie.Se tem sa nu-si piarda serviciul.Am ajuns intr-un asemenea hal cu nervii incit imi vine sa sa ma arunc in fata lor sa-i opresc.Nemernicii,javrele,criminalii,distrug toata tara asta si Bogdan vorbeste de aruncat cu oua in nemernici…Fratilor,astia trebuie opriti cu orice chip.Vom iesi din nou in strada,noi cei de aici.Nu vor sa plateasca pagubele produse motivind ca sint case vechi si nu ei le-au distrus dar ca sint dispusi sa plateasca daca oamenii isi platesc expertiza tehnica prin care sa demonstreze ca pagubele au fost produse de traficul greu.Pai oamenii astia nu au dupa ce bea apa otravita din fintini si ei tocmai pe asta mizeaza,pe lipsa de reactie a bietilor sateni.Au otravit lacul Tasaul cu deversari de steril,de deseuri aduse pe blat in containere,deseuri despre a caror origine nu stim nimic;sint toxice,radioactive,periculoase? Firma Campo Frio a primarului Chiru tot in lacul Tasaul deverseaza toata mizeria de la fabrica lui de mezeluri.In 2005 un medic a facut masuratori cu contor Gaiger si a inregistrat valori crescute ale radioactivitatii,in cariera COMCM SA si inca intr-o locatie.A vindut casa si intre timp a murit de cancer.Sau l-au mazilit?La citi bani murdari fac imbecilii,nu au gasit resurse sa racordeze Sibioara la reteaua de apa potabila.Un leu nu au investit in 23 de ani,doar au distrus.NU MAI PUTEM SUPORTA!!!!!Nu stiu cum va uesi toata povestea asta.

    Apreciază

    • Alex said, on decembrie 20, 2013 at 11:53 am

      Ozana, post aspru si rugaciune multa la Dumnezeu, mai ales noaptea intre 01-03. Incearca sa convingi cat mai multi localnici ca sa faca la fel. Numai in acest fel se poate rezolva ceva. Cauta si afla numele celor care administreaza companiile respective si care va fac viata de nesuportat, Scrie-le numele pe mai multe pomelnice pt. luminarea mintii lor sau sa rezolve Preamilostivul Dumnezeu dupa marea Lui intelepciune si bunatate si trimitele la manastiri dintre care nu trebuie sa lipseasca SIHASTRIA si FRASINEI. Pot spune ca functioneaza 100% insa cu post si rugaciune. Nu uita de cuvintele Sfintei Scripturi: „Blestemat tot omul ce nadajduieste in om.” Au un inteles f. adanc si cutremurator.
      Doamne ajuta!!!

      Apreciază

      • cosminmatiu said, on decembrie 20, 2013 at 2:03 pm

        Foarte bune sfaturi si noi toti trebuie sa ajutam cu rugaciunea si postul.

        Apreciază

      • pcmouse said, on decembrie 20, 2013 at 2:46 pm

        alex -„Blestemat tot omul ce nadajduieste in om”<cumva inseamna atunci cand te increzi in tine??

        Apreciază

      • Mirela said, on decembrie 20, 2013 at 8:09 pm

        Şi mie mi se pare o idee foarte bună cea a pomelinicelor, cunosc câteva cazuri de „răspunsuri” evidente ale lui Dumnezeu la situaţii foarte complicate prin pomenire la Psaltire (la 7 mănăstiri concomitent). Adaug, pentru cei care nu ştiu, că pe pomelnicele pentru Sf. Liturghie nu pot fi trecuţi cei de altă credinţă sau cei pe care îi ştim că trăiesc în păcate grele (ex.:desfrânaţii, sinucigaşii), deci şi cei care tulbură liniştea Sibioarei cred că doar la Psaltire pot fi trecuţi.

        Doamne ajută, Ozana, să te întărească Dumnezeu, grea încercare!

        Apreciază

      • Mirela said, on decembrie 20, 2013 at 8:24 pm

        O fotografie realizată în timpul unei Sfinte Liturghii arhieresti, intr-o biserică ortodoxă, arată lumina divină a Sfântului Potir, deşi cei prezenţi la slujbă nu au văzut nimic:

        http://biserica.org/phpBB2/viewtopic.php?p=5335#5335

        Apreciază

    • George said, on decembrie 20, 2013 at 1:25 pm

      fratilor ce ne facem

      Apreciază

    • pcmouse said, on decembrie 20, 2013 at 2:45 pm

      intoarceti-va la credinta cum spune si alex.si se va rezolva!urmeaza ce a zis el si ajutorul nu va intarzia!sa credeti cu convingere!

      Apreciază

  5. o oarecare said, on decembrie 20, 2013 at 10:19 am

    Ar trebui opriti, dar cum? Tinerii nostri sunt plecati in strainatate, iar cei care au ramas si sunt vigurosi s-au facut politisti si jandarmi! Doamne, ai mila de noi!

    Apreciază

    • F said, on decembrie 20, 2013 at 12:47 pm

      Sa ne rugam neincetat catre DUMNEZEU, Maica DOMNULUI, Ingerul pazitor, Sfintii care ne sunt mai apropiati sau al caror nume il purtam… si sa nu ne facem noi griji cum ii putem opri pe smintiti. Mai este poate vreo scanteie si poate s-o aprinde. Sunt destui tineri chiar si din randul celor pe care-i facem in fel si chip, care se vor trezi si ne vor rusina cu credinta lor pe noi care ne credem poate Sfinti sau deja mantuiti. Si Sfantul Ilie se credea singurul Drept, dar DUMNEZEU i-a spus ca mai are destui Drepti necunoscuti… DUMNEZEU cu noi !

      Apreciază

  6. iulia said, on decembrie 20, 2013 at 10:29 am

    Ce putem sa facem?Nu mai avem cum si cui sa cerem ajutorul! Trebuie sa publicam agresiv pe retele de socializare, ce se petrece in tara asta, ca tot o sa fie o reactie in randul populatiei! Mie de exemplu mi-au blocat contul de facebook. P.S. Atat puteam sa fac din afara Tari, dar acum sunt aici acasa si o sa fac tot ce pot pentru Tara mea!Doamne ajuta-ne!

    Apreciază

  7. adi said, on decembrie 20, 2013 at 10:40 am

    Felicitari locuitorilor din Puiesti! Adevarat sint vrednici, de am fi si noi pe sfert cit ei,se vede ca doar atunci cind ajunge cutitul la os ne sculam impotriva dusmanilor acestui Neam.Foarte bine fac ca nu se lasa pacaliti de vorbele amagitoare ale cozilor de topor din politica noastra.

    Doamne Ajuta!

    Apreciază

  8. kifa7 said, on decembrie 20, 2013 at 12:02 pm

    Acum avem o imagine pala a ceea ce inseamna ‘insemnarea” cu cip; majoritatea va fi „ocupata” cu supravietuirea iar minoritatea care va refuza va trece neobsevata; solutia este ca cei care refuzam viclenia fiarei sa lucram la demascarea ei pana la final.

    Apreciază

    • pcmouse said, on decembrie 20, 2013 at 2:49 pm

      corect.spuneti la oameni la cat mai multi ca buletinul biometric cu cip si chiar cartea de identitate care contine si aceea cip rfid 666 este semnul lepadarii grave!!oameni buni sa protestam si impotriva actelor 666 nu doar impotriva „chevron”sau rosia montana de ex.

      Apreciază

      • pcmouse said, on decembrie 20, 2013 at 2:51 pm

        pt caldicei..si cartea de identitate provizorie va contine semnul lepadarii!!adica daca luati doar aia provizorie si aceea este la fel ca bi.pt ca contine si ea cip rfid contactless 666 cu antenuta. aveti grija sa nu picati in placa!ca iam auzit pe niste prieteni spunand ca ai alternativa!!!cu sau fara cip!minciuna!cartonul din care e fabricat contine cip in el!cercetati va rog !!”Aici este intelepciunea, cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei, care este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase” (Apoc.13, 18).

        Apreciază

      • pcmouse said, on decembrie 20, 2013 at 2:52 pm

        plasa

        Apreciază

  9. George said, on decembrie 20, 2013 at 1:34 pm

    cred ca v am saturat cu mesaje
    trebuie sa va spun ca majoritatea nu stiu nimic de Fukushima
    cel mai mare genocid din toate timpurile ne otraveste pe toti, Cernobil este pistol cu apa (1 mil de morti oficial)
    consiliul local al acestui oras Berkeley California a discutat si votat impotriva nebuniei care se petrece acolo
    este prima autoritate publica care a inceput ceva
    subiectul Fukushima Daiichi este este sci fi apocaliptic
    aici este un video cu intreaga sedinta unde se prezinta date socante
    sunt multe pe net de Fukushima dar video-ul asta este indeajuns

    din pacate doar engleza

    Apreciază

  10. George said, on decembrie 20, 2013 at 1:40 pm

    on topic
    cred ca incepe sa se miste poporul
    incetisor
    acum secretul este sa sensibilizam jandarmeria
    daca ii facem de rahat si ii denigram nu rezolvam nimic
    trebuie gasita o solutie pentru a ii aduce la realitate
    foarte grea treaba dar cu ura impotriva lor nu facem nimic niciodata

    Apreciază

    • pcmouse said, on decembrie 20, 2013 at 3:34 pm

      o sa ajungem sa cumparam aparate de verificat radiatia la mancarea ce o cumparam.in special peste?

      Apreciază

    • a said, on decembrie 20, 2013 at 11:18 pm

      Nu avem nici un motiv sa-i uram, tre sa inteleaga si ei ca ne doare sufletul cand le vedem atitudinea sau mai bine spus lipsa de atitudine, ca nu avem alt sprijin decat pe ei, noi– neamul romanesc, neamul lor. Ca suferim sa ne vedem fii neamului „muncind” cu spor si sarguinciosi nu atat pentru straini, ci chiar pentru dusmanii neamului nostru. Pai cum sa nu ne apuce disperarea? Ce fel de constiinta si-au dezvoltat ei, cum pot sa spuna cu seninatate „ma duc la munca sa-mi castig painea”, si sa faca nedreptate, impotriva neamului lor, aparand ticalosii?
      Nu-i uram, ar fi o nebunie. Ii iubim si suntem constienti ca salvarea noastra nu poate veni decat prin ei, toate serviciile de aparare: securitatea, politia, armata, jandarmeria. Dar cand, ca ne apropiem de sfarsit? Sa nu-si faca iluzii ca daca se duce totul de rapa in tara, urmasii lor n-or sa suporte toate dezastrele astea, ca or sa plece undeva departe, pe vreo insula. Astea sunt doar iluzii: luxul asta nu e pentru ei, nu asa-si platesc datoriile dusmanii, ei sunt acum doar unelte in mana strainilor si cand nu vor mai fi utili, vor impartasi aceeasi soarta ca restul poporului. Daca nu mai rau. Sa citeasca marturia lui Octavian Voinea, si sa vada cu cata ura a fost torturat (si el si multi altii ca el), aceeasi ura viscerala se poate revarsa oricand asupra lor, din partea celor pe care ei acum ii slujesc, pentru ca sunt urati la fel de mult, dar sunt inca idioti utili. Cum sa nu ne doara, si pentru noi, si pentru ei? Si pe ei ii urasc la fel de mult ca pe noi, si pe ei ii distrug si le distrug viitorul, le distrug tara. Noi tot asteptam un semn de… constienta de la ei. Treziti-va, fratilor!

      Apreciază

      • ozana said, on decembrie 21, 2013 at 1:38 pm

        ,,Nu-i urasc numai ca nu-i pot iubi”-spunea un sfint parinte.Pentru mine ca si crestina este grav sa afirm ca urasc dar pentru mine personal ar fi fariseism sa spun ca-i iubesc.Marturisesc acest lucru si ramine sa ma judece Dumnezeu pentru nemernicia de-a nu-mi putea iubi dusmanii.Dumnezeu ne-a dat totusi si o lege a talionului.Dar cum sa scoti dintii Chevron-ului si ai Gold Corporation?

        Apreciază

      • a said, on decembrie 21, 2013 at 11:55 pm

        Ozana, nu inteleg comentariul tau, sincer. Sau tu nu l-ai inteles pe-al meu. Jandarmii sunt dusmanii tai? Nu ai printre rude, rudele rudelor sau prieteni oameni care lucreaza in aceste institutii? Sunt ei altceva decat niste bieti romani dezinformati sau constransi? Nu-i poti iubi ca pe oricare alt roman dezinformat (sau legat de maini), sau nici pe astia nu-i poti iubi?
        Iar ideea asta ca nu poti iubi pe cineva,… Exista vre-un om caruia tu poti sa-i doresti sa ajunga in iad? Sau chiar si celui mai pacatos de pe lume ii doresti intoarcerea la Dumnezeu? (Iti dai seama ca asta ar fi o victorie minunata a Lui) Cu atat mai mult pentru niste fii ai neamului meu, care se pot trezi sau mobiliza la momentul hotarat de Dumnezeu si pot schimba soarta noastra in bine. Ce inseamna de fapt neamul? Inseamna rudenie, impartim acelasi sange. Iti cunosti verisorii de grad 1, 2 si eventual 3, dar pe restul, mai indepartati, nu-i mai stii; dar ei exista, si chiar daca tu nu esti constient, te inrudesti cu ei. Asta suntem noi, asta inseamna neamul nostru. In ciuda incercarilor de a-i dezbina pe oameni, de a-i face pe toti „autisti” (vorba cuiva drag), hai sa redescoperim ceea ce ne leaga. Doamne ajuta!

        Apreciază

  11. kifa7 said, on decembrie 20, 2013 at 4:40 pm

    Chip obligatoriu intr-o scoala din SUA inca din 2012; la noi a venit Chevron intai ca o diversiune soc pentru ca scopul este cip-ul in oameni!

    Apreciază

    • kifa7 said, on decembrie 20, 2013 at 4:47 pm

      Cand oamenii vor intelege ca apa, aerul si mancarea sunt tratate/otravite, cine va mai obiecata fata de un cip in mana sau frunte, care iti ofera o sansa in plus la supravietuire ?

      Apreciază

  12. tot.eu said, on decembrie 20, 2013 at 8:53 pm

    de site-ul romaniatv.net nu spune nimeni nimic, pe nimeni n-a deranjat deocamdata promovarea proiectului „Rosia Montana”, ar cam trebui dezbatuta si aceasta tema, este inadmisibil!

    Apreciază

  13. ozana said, on decembrie 24, 2013 at 8:10 pm

    @ a Am inteles perfect dar proportiile la care am ajuns sa percep aceste anomalii excesive imi tin mintea in priza intr-un asemenea hal incit uneori mai sar calul ce-i drept. Eu chiar sufar cind vad doar distrugere,furt,minciuna,mizerie dar mai ales natura murind.Imi plac de exemplu pasarile.Toate. Aici pe lac veneau pasari migratoare,cuibareau ,altele doar se odihneau in drumul lor greu si lung.Nu mai fac lucrul asta pentru ca apa este otravita din cauza lor.Pasunile cu flora spontana,o bogatie de neimaginat,fluturi si flori de care ne bucuram pina acum citiva ani,totul s-a dus.Voi intelegeti ca la mine in curte s-au refugiat pasarile pentru ca am foarte multi brazi in care cuibaresc?Nu mai au ce minca,am preluat si grija asta,a pasarilor din sat.Ce mai urmeaza ?Am cheltuit pina acum opt milioane,da,ai inteles bine cu hirtie,plicuri,copii,fotografii,taxe postale pentru corespondenta cintarita si expediata cu confirmare de primire catre vreo douasprezece institutii.Cu cele on line(acum sint interzisa peste tot) au fost peste 100 de petitii.Ii doare fix in pix ca au distrus o comunitate,apa ,aerul si solul pentru sute de ani,poate mai mult,nu pot aprecia si inca mai primesc aprobari pentru extindere.Niste nemernici. Cit despre instrumentele de represiune si opresiune,te-ai uitat vreodata in ochii lor?Sint trasi la xerox toti.Cum sa-ti agresezi fratii doar pentru ca vor sa traiasca intr-un mediu in care sa fie posibila viata si atit? Pai eu nu as fi facut chestia asta nici batuta

    Apreciază

  14. ozana said, on decembrie 24, 2013 at 8:21 pm

    @…tuturor carora mi-au dat sfaturi , sfaturi in care le-am simtit preocuparea si dragostea fata de cauza noastra,multumesc din suflet pentru tot. Doamne-ajuta!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.