SACCSIV – blog ortodox

Proiect de ordonanta: INTERZIS AUTOSTOPUL – amenda 50 000 000 lei vechi

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 17, 2013

Iata ce aflam din articolul Guvernul vrea sa introduca amenzi de pana la 5.000 de lei pentru soferii care iau autostopisti. Adio, „Ia-ma, nene”?:

Soferii care transporta autostopisti si primesc bani de la acestia risca amenzi cuprinse intre 1.000 si 5.000 de lei, daca Guvernul va aproba un proiect de ordonanta de urgenta publicat de Ministerul Transporturilor. Potrivit proiectului de ordonanta, practica autostopului „afecteaza profund activitatea intreprinderilor autorizate si mediul concurential, avand un impact negativ inclusiv asupra bugetului de stat”. Proiectul nu prevede, insa, si modul in care va fi controlata aceasta activitate. Proiectul ordonantei de urgenta se afla in dezbatere publica pana la data 23 decembrie.


Ministerul Transporturilor a pus in dezbatere publica un proiect de Ordonanta de urgenta pentru completarea Legii nr.38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere. Prin aceasta initiativa, executivul propune amenzi intre 1.000 si 5.000 de lei pentru soferii care transporta autostopisti.

 • Informatia a fost publicata initial de Ziare.com

UPDATE Lucian Dinita, seful Directiei Politiei Rutiere, a declarat pentru HotNews.ro: „Dumneavoastra vi se pare aplicabila prevederea? Nu am fost consultati si nu stiu cine are trebui sa o aplice. Nu ma intereseaza asa ceva. Ministerul Transporturilor trebuie sa explice.”
Propunerea Ministerului Transporturilor:
Articol unic. – La articolul 55 punctul 3 din Legea nr.38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 45 din 28 ianuarie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa litera f) se introduce o noua litera, litera h), cu urmatorul cuprins:
„h) aplicabila persoanelor fizice sau juridice pentru efectuarea de transport public de persoane cu un autoturism, fara respectarea prevederilor art. 7.”
Ce spune Legea nr.38/2003:
Art. 55 Constituie contraventii urmatoarele fapte, daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni, si se sanctioneaza dupa cum urmeaza: (…)
3. cu amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei:
La care se adauga litera h), daca proiectul trece de Guvern: „h) aplicabila persoanelor fizice sau juridice pentru efectuarea de transport public de persoane cu un autoturism, fara respectarea prevederilor art. 7.”
Art. 7 Transportul in regim de taxi sau transportul in regim de inchiriere se poate executa numai de transportatori autorizati.

Comentariu saccsiv:

Nu stiu cum o vor aplica. Flagrant? Agenti sub acoperire? Supraveghere prin satelit? Interogatorii? Se descurca ei.

Ce le putem propune sa mai aiba in vedere?

Eliminiarea inesteticei mafii taranesti din piete. Disparitia babelor cu patrunjel este asteptata cu nerabdare de catre opinia publica de ani de zile.

Interzicerea gazduirii. Fara amici, rude, mama soacra. Sa mearga la hotel. Practica asta nesanatoasa afecteaza grav turismul si creaza indirect mai gauri in bugetul statului.

Apa fratilor. Obiceiul acesta romanesc primitiv de a da cate un pahar cu apa oricui cere, trebuie starpit de la radacina. Solutia e simpla, radicala si eficienta: privatizarea apei. Toate sursele de apa potabila trebuie sa fie in mana unor distribuitori strategici.

 

Tagged with: ,

68 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. marcela said, on decembrie 17, 2013 at 4:05 pm

  si daca vii de la munca si nu mai ai cu ce ajunge acasa ce faci? Acesti oameni ne omoara cu zile!

  Apreciază

  • safimvigilenti said, on decembrie 18, 2013 at 3:15 pm

   cine voteaza acest proiect, partid, grup politic sau individ nu va mai fi ales niciodata in nici o competitie electorala….este sinucidere politica

   Apreciază

   • Irina said, on decembrie 19, 2013 at 3:01 pm

    De cate ori s-au sinucis politic si totusi supravietuiesc la conducere si asta din cauza romanasului naiv cu memoria de scurta durata care cand vede in fata micii si carnaciorii si tuiculita uita tot raul pe care l-au facut alesii, dar si tot binele pe care nu l-au facut si ar fi putut sa-l faca pt comunitate.

    Apreciază

 2. adi said, on decembrie 17, 2013 at 4:24 pm

  da,ideile astea sint direct din mintile infecte ale unor komisari evreopeni aici am ajuns probabil din cauza repetatelor caderi ale noastre.In mai putin de 5-6 ani daca nu sintem treji la minte si suflet vom ajunge niste robotei programati spre dezastru.Din pct de vedere strict lumesc vad ca autoritatile noastre tin cu dintii de bugetul statului ,ii trateaza pe autostopisti ca pe niste vaci de muls asta arata in ce hal am ajuns.Chestia asta imi aduce aminte de impozitul la hoteluri nu pe cifra de afaceri ci pe numar de mese,scaune etc revenim iarasi la pausalul vechi(poate si mercurial).Mai era declaratia de anul trecut al unui director de la nestle parca,care dadea de inteles ca oamenii(precis se referea la „goyimi”) nu merita sa bea apa decit cu picatura si aia platita cu cardul.

  Doamne Ajuta!

  Apreciază

 3. George said, on decembrie 17, 2013 at 4:25 pm

  controversatul raport al activistei Edite Estrela PRO AVORT respins in parlamentul european
  iti vine rau daca vezi cum reactioneaza
  video dublat si in romana http://youtu.be/jcVZw8ILTM4

  Apreciază

 4. pcmouse said, on decembrie 17, 2013 at 4:25 pm

  sper cat mai repede sa se destrame ue.si cu ocazia asta sa pice si guvernele astea babiloniene.

  Apreciază

 5. ingaduiecatrebuie said, on decembrie 17, 2013 at 4:55 pm

  o putem respinge. poporul o poate respinge ! daca nu dormim, inghitim 🙂 eu zic sa nu disperam ca ne putem opune

  Apreciază

  • Irina said, on decembrie 18, 2013 at 2:04 pm

   Eu una n-am vazut poporul roman unitar impotriva unei legi. Sunt cativa care se strofoaca, iar restul stau la caldurita in varful patului. Si mai e o chestie mai in toate cazurile poporul nu este intrebat despre o lege sau alta si pur si simplu ne trezim cu ele votatea in Parlament.

   Apreciază

 6. Irina said, on decembrie 17, 2013 at 5:24 pm

  Exact nu poti impune omului ce sa faca. Astia sunt mai rau ca comunistii, democratia este doar in povesti si in visele noastre, deja incep noii comunisti ce-si zic democrati sa-si dea arama pe fata si restrictiile vor fi si mai nasoale pe viitor.

  Apreciază

  • Rgogu said, on decembrie 18, 2013 at 4:38 pm

   Sfantul Arsenie Boca spunea in timpul comunismului ca nu acestia sunt rai, nici ceilalti care vor veni, ci `ailalti`; adica cei care vor veni dupa regimul ce s-a instalat dupa comunisti. Oare acestia de acum sunt aceia? Oare sa ne asteptam ca trecerea la `ailalti` sa se faca intr-un mod hotarat si transant(cum a fost de la comunism la neocomunism)? Se poate face o trecere lina, care nu e sesizabila- te iau cu binisorul. Sfantul zice ca va pica steaua cu 5 colturi, dar va veni cea cu 6 colturi- anarhia- si `va fi vai de voi`. Tot Sfantul Arsenie spune ca ne vor pune taxe si impozite, `va vor lua tot`. Cum putem noi, deci, cataloga aceste impozite si legi aberante care se intrevad si apar la orizont? Taina faradelegii se lucreaza dintru inceput, dar acum semnele si stilul galopant al punerii pe rol al acestor masuri fara vreo morala ne arata ca timpurile sufocante sunt la porti, ba chiar le-au spart. Calul troian a fost al altor veacuri, cand lumea orbecaia si aceia nu aveau prooroci si vizionari. Aici nu avem de-a face cu un cal troian, ci cu un belzebul nemascat despre care ne-au vorbit si ne vorbesc toti Parintii Bisericii. Cum poate sa zica cineva ca nu vede sau nu stie? Aici e ignoranta! Nu zic ca antihristul a si venit, dar acestea care se fac acum nu mai sunt preparative pentru `antihristi mici`, ci pentru insusi antihristul cel de pe urma. Profetul si inaintemergatorul acestuia s-a aratat deja-in persoana papei Francisc, dupa cum ne invata Parintele Elpidie. Daca nu credem inca in cele profetite de dansul, vom avea prilejul sa ne lamurim, urmarind masurile si faptele acestui papa.

   Problema auto-stopului, in felul in care o discuta si o sanctioneaza legiuitorii, e lipsita de bun simt. Pai treaba asta isi pierde limitele de aplicare. Cum vor cataloga ei transportul unei rude care participa baneste la combustibil? Regim de inchiriere? Pai eu trebuie sa fiu autorizat ca sa il transport pe tata? Ce autorizatie imi trebuie ca sa fiu om? Pai daca nu ma autorizeaza spre aceasta? sunt caine? sau cainosi sunt aceia care vor sa actionez eu ca un caine?

   Treaba cu pelerinajul la manastiri e strigatoare la cer! Spunea vrednicul de pomenire si numarat cu sfintii, Parintele Iustin Parvu, ca prigoana impotriva monahilor va incepe in 2012. Dar prigoana, spre uimirea noastra, se face de catre cei care au facut parte din cinul calugaresc(socotind ca ierarhii sunt o categorie aparte a cinului- desi se poate considera, in cel mai corect mod, ca ei fac in continuare parte din cinul calugaresc; voturile calugariei nu se schimba si ele sunt depuse pentru totdeauna). Groaznice timpuri ne asteapta. Daca ne gandim la interdictiile care s-au pus ierarhiei ortodoxe de catre calvini si papistasi, in Transilvania, in secolele XVII si XVIII, si chiar la interdictiile comuniste, putem sa ne facem o imagine a ceea ce inseamna prigoana impotriva Bisericii. Prigoana aceasta se anunta mult mai grea si mai feroce.

   Sa ne ajute Dumnezeu sa fim marturisitori si implinitori ai poruncilor sfintei si dreptei credinte ortodoxe pana la sfarsit! Doamne ajuta!

   Apreciază

   • G-man said, on decembrie 19, 2013 at 11:36 am

    Doamne ajuta frate Rgogu , sa ai sarbatori linistiti si fericite si sanatate in familie !
    Naterea Domnului sa vina cu impliniri sufletesti pentru tine si pentru toti fratii nostrii de credinta !

    ps:..mai am acces la net doar azi si maine si am tinut sa te salut ,ca nu te-am mai vazut de mult

    Apreciază

   • saccsiv said, on decembrie 19, 2013 at 1:24 pm

    G-man

    De ce frate? S-a intamplat ceva sau doar pleci?

    Apreciază

   • G-man said, on decembrie 19, 2013 at 2:15 pm

    nu frate saccsiv,
    nu s-a intamplat nimic … nu am calculator acasa .. greu de crezut ..dar adevarat 🙂 .. si mai intru dupa sarbatori..sau daca mai ma intalnesc cu careva care are . Totul e bine , slava Domnului !
    Sarbatori fericite tuturor fratilor!

    Apreciază

   • saccsiv said, on decembrie 19, 2013 at 2:33 pm

    G-man

    Doamne ajuta!

    Mda. Iar altii au calculator si-l folosesc cu totul aiurea …

    Apreciază

   • Rgogu said, on decembrie 20, 2013 at 12:31 pm

    Iti multumesc de gandul bun si de urare frate G-man! Toate cele bune tie si celor dragi ai tai si la toata Biserica! Sarbatori fericite!
    Doamne ajuta!

    Apreciază

 7. Dumitru said, on decembrie 17, 2013 at 6:00 pm

  Adica daca-mi vad vecina pe strada să nu o iau pt ca sunt pasibil de amenda…

  Apreciază

 8. radu said, on decembrie 17, 2013 at 6:01 pm

  pe de o parte au si nu au dreptate…mereu adevarul e undeva la mijloc…la mine unde locuiesc eu nu prea am mai vazut sau auzit de treaba asta cu „ia-ma nene” nu prea stii peste cine dai in zilele astea in propriul tau automobil asa ca e mai bine fara

  Apreciază

  • Irina said, on decembrie 17, 2013 at 7:10 pm

   Da ai dreptate, dar gandeste-te ca la autostop pot sta femei cu copii in brate, batrani care stau poate in frig sau in soare ore in sir pentru a ajunge acasa. Eu una nu prea am curaj singura sa merg cu ocazie si prefer sa ma bazeze pe maxi taxi sau autocare.

   Apreciază

   • mihai said, on decembrie 17, 2013 at 8:15 pm

    da irina au fost si cazuri de oameni facand autostopul si talhariti si cazuri de femei violate si ucise, pt. ca vrem nu vrem sa recunoastem au fost si astfel de cazuri, asta nu inseamna ca sunt de acord cu cretini astia de ne conduc, si ce viseaza noaptea pun in aplicatie ziua

    Apreciază

   • Irina said, on decembrie 19, 2013 at 1:46 pm

    Da ai dreptate si afost aczuri cand soferii ce au luat la ocazie au fost jefuiti. Atunci sa faca in asa fel incat sa circule masini cat mai des pe absolut toate rutele pentru ca-ti spun sunt zone perin care nu trec autocare si sunt nevoiti oamenii sa mearga cu ocazie si exemplu concret este la mine la tara pentru ca fiind un sat izolat la vreo 5 km de restul comunei oameni efectiv sunt obligati sa ia ocazie ca sa meragra de ex in centru comunei la medic sau cu vreo treaba la vreo institutie sau la targ. Oricum acest proiect de lege va muri in fasa pentru ca nu au cum sa controleze toti soferii si daca sunt opriti de politie cu autostopisti pot spune ca sunt rude sau cunostiinte sau ca i-a luat fara bani. Asa ca legea asat este o tampenie, ca de obicei dau dovada guvernanti nostri de prostie cat carul.

    Apreciază

   • blue said, on decembrie 17, 2013 at 9:22 pm

    Irina
    Eu am cunoscut dintr-o astfel de experienţă un foarte bun prieten. Eram adolescentă şi elevă la liceu, mergeam la ţară la bunici şi m-am urcat într-un autobuz greşit. Soferul uitase să schimbe plăcuţa cu traseul, eu mă urcasem prima, dădusem banii, pe urmă omul a schimbat plăcuţa şi s-au urcat şi ceilalţi călători. Când a ajuns autobuzul la un pod celebru, în loc să meargă drept înainte, către satul bunicilor mei, a virat dreapta către un altul. Am intrat în panică şi n-am avut curaj să spun ce păţisem. Am aşteptat cuminte până la prima staţie şi apoi am coborât. Cu geanta de voiaj în spate, speriată, am pornit înapoi către intersecţie, adică urmând să străbat vreo trei kilometri pe jos, prin câmp, sperând să prind un alt autobuz. După câteva sute de metri, lângă mine a oprit o maşină. La volan, un tânăr de vreo douăzeci de ani. M-am speriat, n-am vrut să urc, în minte aveam tot felul de grozăvii despre care auzisem că se pot întâmpla în astfel de situaţii. Şi totuşi, situaţia grea în care mă aflam şi ochii limpezi şi sinceri ai tânărului m-au împins să mă urc în maşina lui, căci pretindea a fi şi a merge chiar în satul bunicilor mei. M-am ascuns speriată pe bancheta din spate fără să scot un cuvânt, până când am ieşit pe drumul european. Mai aveam câţiva kilometri până la casa bunicilor, când am observat pe marginea drumului un accident înfiorător, poliţie, ambulanţă, răniţi. Băiatul a oprit. S-a scuzat că nu mă poate duce aşa cum a promis, m-a lăsat în staţia de autobuz care urma să vină în câteva minute şi a luat în maşină un copil rănit pentru a se întoarce cu el în oraş la spital.
    Câtva timp după aceea ne-am reîntâlnit în sat. Am rămas prieteni şi chiar şi acum mă bucur că l-am cunoscut, că mai există oameni cu o inimă atât de mare.
    Mă iertati că am povestit aşa ceva, pur şi simplu mă gândesc că, dacă se va aplica o asemenea grozăvie de lege, ne vom aliena de tot şi vom ajunge să trecem impasibili pe lângă durerea şi neputinţa aproapelui. La volanul unei maşini.

    Apreciază

   • Irina said, on decembrie 19, 2013 at 1:57 pm

    Si mie mi s-a intamplat sa ma ia la ocazie si sa nu-mi ia bani mai ales cand merg la manastirea unde ma spovedesc, ba de multe ori vazand unde merg imi dadeau pomelnice ca sa le duc la manastire. Si eu cred ca prin aceasta lege obliga oamenii sa nu mai faca fapte bune, pentru ca faptul ca opresti sa iei un om, fie batran, copil care cine stie cat a stat in frig sau ploaie sa astepta sa opreasca careva, este o fapta de milostenie mai ales daca nu iei si bani. Este adevarat ca unii iau la ocazie si cu scopul de castiga cativa bani in plus, dar multi se gandesc cu siguranta ca fac un bine. Era o lege care nu mai permitea autobuzelor locale sa mai ia pasageri in picioare si asta mi s-a parut o lege deplasata, pentru ca la fel este inuman sa lasi omul in strada pentru simplu fapt ca nu mai sunt locuri in masina cand pot sta in picioare mai in spate fara a incomoda soferul. De aceea cand pleci undeva stai cu grija si ca daca e plin microbuzul si nu te mai ia, iar acum nu mai nadejde nici ca te mai careva cu ocazia, deci esti condamnat sa ramai in drum sau sa mergi km intregi pe jos.

    Apreciază

   • Obrenovici said, on decembrie 17, 2013 at 11:01 pm

    @ Irina – frumoasa povestirea ta !

    Apreciază

   • Obrenovici said, on decembrie 17, 2013 at 11:02 pm

    Voiam sa spun: @ Blue !!! 😀

    Apreciază

  • tataia said, on decembrie 18, 2013 at 4:47 am

   Ei na! Cind mergi de unul singur cu masina de-a lungul si de-a latul tarii, este pur si simplu INUMAN sa nu iei autostopisti…Chestia asta cu „nu stii peste cine dai” este lipsa de credinta in Dumnezeu. Intotdeauna cind am avut loc in masina am luat autostopisti la orice ora din zi si din noapte. Inclusiv cetateni aflati intr-o stare avansata de ebrietate. Si nu am avut niciodata nici o problema.

   Apreciază

   • Mirela said, on decembrie 19, 2013 at 12:31 am

    Tataia
    De acord. Când îţi pasă de aproapele tău, nu stai încontinuu să cauţi pericole (cu scuza că eşti prevăzător), ci te înduri şi ajuţi. Şi eu am făcut autostopul în tinereţe, fie când veneam de la practica agricolă moartă de oboseală şi eram lăsaţi să mergem câţiva kilometri pe jos, fie în Franţa, când am simţit cât de important este să te ia cineva. Aşa am învăţat că trebuie să fac la fel ca cei care au avut milă de mine şi am luat pe cine s-a nimerit: pe unul care tocmai ieşise din puşcărie, pe altul de la casa de copii cu o istorie foarte interesantă, pe unii cam urât mirositori (iadul miroase mai urât şi nici leproşii de care Hristos nu S-a scârbit nu cred că miroseau mai frumos) etc. Cum să laşi un om în frig sau în ploaie, că tu eşti prevăzător, deşi susţii că eşti ortodox şi că îţi iubeşti aproapele ca pe tine însuţi?
    Iar dacă este să ţi se întâmple ceva rău, ţi se poate întâmpla şi în alt context şi, cu îngăduinţa lui Dumnezeu, ţi se va întâmpla. Asta nu înseamnă că fapta ta bună sau lipsa de prevedere a fost cauza, ci cauza e alta, pe care o ştie Dumnezeu.

    Apreciază

  • Ivan said, on decembrie 18, 2013 at 8:58 pm

   Du te pe DN 1, pe oricare sens de mers, intre Sinaia si Comarnic , ca sa vezi cata lume merge la serviciu cu autostopul, de dimineata pana noaptea tarziu !!!!

   Apreciază

 9. danielvla said, on decembrie 17, 2013 at 6:14 pm

  Se dovedeste inca o data ca apelativul de satanisti nu este exagerat pentru cainii care conduc Romania!

  Apreciază

  • Maria said, on decembrie 17, 2013 at 11:51 pm

   Scopul este sa nu mai poti face o fapta buna , pe aceasta cale . Un fel de a pune stapanire pe masina omului .
   Eu am dreptul sa iau pe cine vreau in masina mea si imi rezerv dreptul de a aprecia singura pe cine iau si pe cine nu , pentru siguranta mea personala , iar despre ceea ce invoca ei ca scad banii la buget , nu vad motivul , pt ca nimeni nu face taxi , concurand cu firmele de transport care contribuie la buget , este vorba de a-ti lua in masina un prieten , un vecin , un copil de la scoala a vecinului , un batran , etc .
   Deci scopul este unul de a batjocori inca si mai mult , acest popor de catre o mana de lepadati .

   Apreciază

 10. mirela pv said, on decembrie 17, 2013 at 7:11 pm

  In spatele acestei stiri se ascunde altceva. Se vor introduce pe mijloacele de transport cartele magnetice personalizate sau cu cip si daca nu vrei sa mergi la destinatie cu acestea, pentru a nu te lepada de Hristos, nu vei mai putea circula nici cu „ia-ma nene”, deci o noua ingradire a libertatii omului. Dumnezeu si Maica Domnului sa ne intareasca in marturisirea Adevarului care este Hristos Domnul! Doamne ajuta!

  Apreciază

  • NIMENI said, on decembrie 17, 2013 at 8:10 pm

   mirela pv,
   DA! Asta este scopul.

   Apreciază

  • pcmouse said, on decembrie 17, 2013 at 8:11 pm

   bineinteles!!

   Apreciază

  • John of România said, on decembrie 17, 2013 at 9:10 pm

   Poate dar sa nu uitam ca si CFR-ul a fost sabotat pe anumite trasee pentru ca erau smecheri care detineau firme de transport pe acele rute.( Bucuresti – Constanta de exemplu)

   Apreciază

 11. ionutignat111 said, on decembrie 17, 2013 at 8:48 pm

  eu sunt aproape dependent de „ia-ma nene” pentru a veni de la servici… 50 km

  Apreciază

 12. vasilica said, on decembrie 17, 2013 at 8:57 pm

  Corneliu Zelea Codreanu omagiat si in Italia…

  http://www.napocanews.ro/2013/12/in-timp-ce-acasa-e-interzis-de-crin-antonescu-romanul-corneliu-codreanu-omagiat-in-toata-italia-foto.html

  Doamne ajuta!

  Apreciază

 13. John of România said, on decembrie 17, 2013 at 9:09 pm

  @Saccsiv
  Pai autostopul e mai ieftin decat trenul sau maxi taxi de vreo 2-3 ori. Oricum lumea nu mai ia oameni care stau la autostop. Nu stiu exact de ce, poate din cocalarism( vai dar de ce sa iau eu autostopisti, eu sunt bazat nu am nevoie de banii altora sa-mi platesc benzina) sau de frica. La cat costa astazi litrul de benzina cu banii de autostop e ca si cum ai merge pe gratis.

  Apreciază

  • tataia said, on decembrie 18, 2013 at 5:22 am

   Eu am luat autostopisti ori de cite ori am avut loc in masina si nu le-am pretins niciodata bani…Bine daca au insistat ei si dupa doua refuzuri din partea mea este alta treaba…le-am luat banii ca sa nu ii fac sa se simta foarte prost…dar altfel nu.

   Apreciază

  • Irina said, on decembrie 19, 2013 at 1:48 pm

   Da sau uni zic ca vai daca imi murdareste masina.

   Apreciază

 14. marian said, on decembrie 17, 2013 at 9:13 pm

  Eu am inteles ca se interzice a lua bani de la cei pe care ii iei cu autostopul, adica sa ii duci pe gratis… Totusi, aceasta interdictie poate duce la imputinarea celor care se ofera sa te ia cu masina.

  Apreciază

  • tataia said, on decembrie 18, 2013 at 5:24 am

   Eu am luat de foarte multe ori pe gratis…nu banii ma intereseaza ci ajutorul dat celor care au nevoie. Dar sincer nu cred ca asta este problema…se interzice total autostopul, nu doar cel pe bani!

   Apreciază

 15. Cosmin S. said, on decembrie 17, 2013 at 9:45 pm

  Romanul Corneliu Codreanu, omagiat in toata Italia (FOTO)
  http://www.frontpress.ro/2013/12/romanul-corneliu-codreanu-omagiat-in-toata-italia-foto.html

  Noua Dreapta reincepe batalia relatiilor externe: italieni, spanioli, suedezi, danezi si germani la “Marsul memorial Corneliu Codreanu”
  http://www.frontpress.ro/2013/12/noua-dreapta-reincepe-batalia-relatiilor-externe-italieni-spanioli-suedezi-danezi-si-germani-la-marsul-memorial-corneliu-codreanu.html

  Apreciază

 16. cosminmatiu said, on decembrie 17, 2013 at 9:57 pm

  Suntem un popor de blegi si e numai inceputul la ce o sa mai impuna astia. 100000 de romani barbati adevarati daca ar fi, ar merge maine cu forta la Bucuresti si i-ar baga in puscarii pe toti cei care ne conduc. Ar merge cu lista si i-ar bifa pe toti de pe lista. Suntem crestini ortodocsi si nu avem voie sa omoram pe nimeni dar in pucarii ar putea fi bagati si pusi ortodocsi autentici la conducere care sa fie pe viata. Si cel mai bun sistem de conducere e cu rege sau imparat nu cu hoti care se schimba regulat. Oricum ce am scris mai sus e un basm si nu se va intampla niciodata. Am prieten care m-a respins ca prieten pe facebook dupa ce a vazut ca marturisesc despre Hristos, am cunostinte care nu imi accepta prietenia pentru acest motiv, am cunostinte care incontinuu ma iau in batjocora in privinta cipurilor. Fratilor ce mai putem face e sa ne indreptam pe noi, sa fim cu adevarati practicanti si sa ne rugam pentru restul, salvare generala nu exista pentru ca apostazia e prea mare.

  Apreciază

  • tataia said, on decembrie 18, 2013 at 5:15 am

   Pai in primul rind ar trebui sa nu ai cont de facebook…atunci nu ai mai avea probleme existentiale de cine iti accepta si cine nu prietenia.

   Apreciază

   • cosminmatiu said, on decembrie 18, 2013 at 12:56 pm

    Nu era vorba de cine imi accepta sau nu prietenia pe facebook ci vroiam sa punctez care e starea majoritatii caci daca esti ortodox practicant se feresc de tine ca si cum nu ai fi normal, le este rusine. Si eu am fost mult timp de parere sa nu am facebook dar sa stii ca exista si aici o comunitate ortodoxa destul de activa. Zeci de manastiri si zeci de parohii au cont pe facebook si foarte multi preoti.

    Apreciază

  • NIMENI said, on decembrie 18, 2013 at 7:40 am

   cosminmatiu,
   UNA SUTA MII BARBATI ADEVARATI??? ….CU FORTA LA BUCURESTI???
   LA BUCURESTI NU E BARBATI ADEVARATI UNA SUTA MII???
   La mitinguri se aduna copii convocati pe facebuk, iesiti din casa de plictiseala.
   Astea e povesti …!

   Apreciază

  • Ivan said, on decembrie 18, 2013 at 9:03 pm

   Prietene,n-ai pierdut nimic pe *Facibuci*, aia nu/s nici cunostiinte, nici identitati reale !!!

   Apreciază

 17. tataia said, on decembrie 18, 2013 at 4:56 am

  Mda…de mult se face propaganda impotriva autostopului…in mare parte prin afirmatii de genul: „Nu stii cita experienta la volan are cel care te ia…de cele mai multe ori masinile celor care iau autostopisti se afla intr-o stare tehnica precara…” etc, etc.

  Dar oare de ce se face propaganda asta impotriva autostopului? Acum vor sa dea si lege.sa interzica asa ceva. Oare de ce? Si cred ca sint mai multe motive…In primul rind se doreste impiedicarea cistigarii unor bani neimpozabili (la noi in tara de obicei autostopul se plateste desi eu personal niciodata nu am pretins bani de la cei pe care i-am luat cu masina…). In al doilea rind probabil se doreste si anihilarea sentimentului umanitar de ajutorare a semenilor nostri…adica ceva la modul: „Daca aceia sint mai defavorizati de soarta si nu isi pot permite o masina e treaba statului sa le puna la dispozitie trenuri, autobuze, etc…eu nu am nici un amestec si nici o datorie fata de ei…

  Apreciază

  • G-man said, on decembrie 18, 2013 at 1:06 pm

   ooo… lume noua , ce faci frate esti bine ?

   Apreciază

  • studentperole said, on decembrie 18, 2013 at 1:48 pm

   Citind articolul, mi-am adus aminte de citatul lui Bertrand Russel:

   „Populatia nu va cunoaste felul în care i se inoculeaza convingerile. Când tehnica se va fi perfectat, fiecare guvern care a educat generatii de oameni în acest fel va putea sa controleze întreaga populatie în mod eficient si sigur, fara a fi nevoie de armate sau politie… Propaganda educationala, cu ajutorul guvernului, va putea sa obtina rezultate într-o singura generatie.”

   Pe langa cele spuse mai sus, completez cu inca un scop cel il au ei de urmat: marirea diferentelor dintre clasele sociale – prin interzicerea autostopului, omul de rand nu va mai avea legatura cu omul posesor de automobil.

   Oricum, am vazut ca au aparut multe siteu-ri gen autostopul.ro Daca eu ca autostopist vorbesc cu cineva de pe siteul respectiv sa ne intalnim la locul X, ei n-au de unde sa stie ca eu fac cu adevarat autostopul. Pot sa fiu „fratele” soferului, sau „sotul”, sau „ruda” cu soferul…

   De asemenea, in SUA au fost interzise demult practicile autostopului, insa cetatenii au venit cu o solutie simpla (chiar am fost indrumat de cineva sa incerc modelul, cat timp am fost in SUA) : se merge la cea mai apropiata bezinarie si se intra in vorba direct cu soferul, evitandu-se practic statul cu mana intinsa la marginea drumului.

   Apreciază

  • NIMENI said, on decembrie 18, 2013 at 1:53 pm

   Malin,
   Poate vor sa nu fie virusati cu goimi ….

   Apreciază

  • NIMENI said, on decembrie 18, 2013 at 2:00 pm

   tataia,
   solutie: se da anunt cu text: Merg la Brasov, pot lua cu mine 4 persoane, nr. auto xxxx, la ora y sunt la casa presei, Alimentarea cu carb. se face la comun, cate z lei de fiecare, toti 5 platim.
   Nu va iau bani, achitam la casa! Da!, apare o problema ….se infiltreaza ciumetii …..

   Apreciază

  • Irina said, on decembrie 19, 2013 at 2:12 pm

   Ba sa stiti fratilor ca acele proteste convocate pe facebook sunt benefice mai ales ca sunt spontane si nu sunt implicate sindicate care sunt mana in mana cu puterea. Acei oameni care pornind de la facebook s-au inatalnit pt a protesta sunt oameni care ca si multi dintre noi care palavragim pe bloguri, s-au saturat de tradatorii care ne conduc si au ales sa faca ceva nu au mers acolo de plictiseala. Oricum fata de noi bloghistii sunt mai castigati macar au facut si fac ceva spre deosebire de noi ce stam si comentam de la caldurita. Saptamana asta intrunitii de pe facebook au protestat impotriva tuturor tradatorilor din tara de la Base pana la Ponta si pana la alte partide formate din fosti securisti si comunisti si ar trebuii cat mai multi sa fie cei ce ies in strada si pentru orice problema indiferent ca ne afecteaza pe noi sau nu. Aceasta intrunire pe facebook si la proteste este un inceput de trezire nationala la realitate si cel mai mult este o incercare de SOLIDARITATE de care noi romanii avem mare nevoie. Sa dea Dumnezeu ca aceast inceput de solidaritate sa creasca si sa cuprinda cat mai multi romanasi viteji doar pe bloguri di cat mai multe orase. Barvo lor , pacat ca nu stau in Buc ca m-as fi alaturat lor in mod sigur. Poate sa incerc si eu prin facbook sa organizez astfel de proteste si la mine in oras. Pentru orice problema as vrea sa se organizeze si al mine in oras. Chiar am sa incerc.

   Apreciază

 18. peşterean said, on decembrie 18, 2013 at 1:58 pm

  A propos de subiect, as avea si eu o intrebare catre toti cei care doresc sa-mi raspunda.
  Momentan nu sunt in Romania, dar cand ma voi intoarce aveam de gand sa fac scoala de soferi. Numai ca am inteles ca noul carnet emis in Romania este cu cip. E adevarat? Daca e asa voi renunta.
  Acuma, ce stiti, toate tarile din UE emit carnet cu cip? Ar fi posibil sa fac scoala in alta tara care emite carnet de conducere fara cip si care sa fie recunoscut si in Romania?
  Ar exista si alte posibilitati? Voi ce ma sfatuiti?

  Apreciază

  • tataia said, on decembrie 18, 2013 at 6:55 pm

   Nu are CIP. Are cod de bare. Eu unul nu stiu ce sa te sfatuiesc aici…poate ar fi mai bine sa intrebi duhovnicul, el este mult mai in masura sa iti raspunda la aceasta intrebare. Eu ca posesor de permis de conducere nu pot fi 100% obiectiv desi in opinia mea strict personala nu imi pare a fi cu mult mai rau decit actualele carti de identitate…cam tot aceeasi timpenie…intregul sistem antihristic a inceput odata cu introducerea CNP-ului, singurele acte 100% OK erau cele de pe vremea cind oamenii nu aveau CNP.

   Teoretic multe tari recunosc permisele de conducere ale multor alte tari dar numai pentru perioade scurte de sedere…daca vrei sa petreci mai mult timp in tara respectiva va trebui sa ceri de la statul in cauza un permis de conducere local…si asta in functie de tara poate necesita examen. Spre exemplu eu acum daca vreau sa ma duc in SUA (nu este cazul, dar dau un exemplu) si stau doar o luna pot conduce linistit cu permisul romanesc…este recunoscut…dar daca vreau sa stau mai mult (de exemplu un an) trebuie sa dau examen pentru a mi se elibera permis de SUA.

   Apreciază

   • peşterean said, on decembrie 18, 2013 at 10:30 pm

    multumesc pt raspuns, dar ziceam fiindca am vazut aici asta http://youtube.com/watch?v=vxYSsdELTxk
    Deci are cip?

    Apreciază

   • peşterean said, on decembrie 18, 2013 at 10:54 pm

    INCA CEVA! Uitandu-ma aici http://image.stirileprotv.ro/media/images/620xX/Jan2013/61249939.jpg
    vad ca PERMISUL DE CONDUCERE ARE desenat 666
    Uitati-va in partea dreapta la fundalul roz sau violet inainte de codul de bare: acele trei spirale mari una sub alta sunt de fapt cifra 6 de trei ori!!!!!! (se vede mai bine in centru de unde incep liniile).
    Cum vine asta? Numele nostru asociat cu numarul diavolului? Nu mai zic de stelele sataniste in 5 colturi ale ue urss usa, etc.
    Va rog pe toti, uitati-va cu atentie si corectati-ma daca credeti ca gresesc.

    Apreciază

   • tataia said, on decembrie 19, 2013 at 9:07 am

    @ pesterean…ai dreptate asa este…este un fel de 666 stilizat acolo. Mai nou il pun peste tot nenorocitii astia.

    Apreciază

   • Willy S said, on decembrie 19, 2013 at 8:01 pm

    Depinde de la stat la stat – de ex. in Illinois ai voie maxim 3 luni sa conduci cu permis din Ro. Dupa exiprarea celor 3 luni, esti obligat sa iti iei permis de conducere local. In Indiana. doar 2 luni.

    Apreciază

  • Irina said, on decembrie 19, 2013 at 2:48 pm

   Trebueie s ate interesezi si sa intreb cum sunt carnetele in alte tari si apoi vezi ce faci mai departe.

   Apreciază

  • Irina said, on decembrie 19, 2013 at 2:56 pm

   Student pe role, solutia este ca noi romanii sa nu ne pierdem identitatea, doar asa vom reusi sa trecem prin viata fara a fi educati de vreun Guvern, si mai ales sa fim solidari si sa luptam fiecare pentru fiecare si sa aparam valorile acestui neam si sa nu-i lasam sa ne niveleze sufletele.

   ” Sa intelegeti paganilor ce vrem sa va vorbim/
   La noi ramane oricum dorinta sa traim/
   Nu ne inchideti gura cand va vorbim in cor/
   Ca lege sa aveti vocea acestui biet popor”

   Refuz, rezist sunt anticomunist.

   Apreciază

 19. aniush said, on decembrie 18, 2013 at 6:21 pm

  Irina,
  Dumnezeu a fost cu tine si te-a ajutat. Da, intr-adevar sunt si oameni buni in lumea aceasta si tu ai gasit unul dintre ei. Asa ar trebui sa fim noi toti oamenii. Doamne ajuta!

  Apreciază

 20. dan said, on decembrie 18, 2013 at 6:52 pm

  e atat de transparenta informarea/consultarea …. incat nu este disponibila pagina referitoare la acea lege:

  Not Found
  The requested URL /transparenta/2013/decembrie/9_12.html was not found on this server.
  Cum sa te opui sau sa-ti spui parerea daca nu ai unde sa o faci?

  Apreciază

 21. Mirela said, on decembrie 19, 2013 at 12:59 am

  Din punctul meu de vedere, nu ştiu dacă deocamdată e cazul să ne agităm foarte tare din pricina acestei legi. Ceea ce nu înseamnă că, într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat, ea nu ar putea avea consecinţe urâte, aşa cum au remarcat unii comentatori. Totuşi, la noi lumea nu e aşa de strictă în respectarea legii, iar poliţiştii nu sunt dezumanizaţi, ceea ce face mai dificilă impunerea unei legislaţii inumane sau fără sens. Teoretic, nici mentă sau usturoi nu putem să cultivăm, dar chiar aşa e? Cât despre autostop, câtă vreme şeful Poliţiei nu e de acord cu legea asta şi îşi exprimă neîncrederea în aplicarea ei, e bine. Să ne verifice parlamentarii dacă luăm autostopişti!

  Apreciază

 22. timisorean1 said, on decembrie 20, 2013 at 4:32 pm

  Parerea mea e ca nu va fi trecuta. Reactia politiei rutiere e elocventa. Au mai venit ei si-n trecut cu aberatii asemanatoare iar cand au existat reactii ale p. rutiere ca cea de mai sus, a ramas totul in coada de peste.

  Doamne ajuta!

  Apreciază

 23. […] Proiect de ordonanta: INTERZIS AUTOSTOPUL – amenda 50 000 000 lei vechi […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: