SACCSIV – blog ortodox

ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (12.12.2013) – Sfantul Ioan Gura de aur CATRE FEMEI: „Te apropii sa te rogi lui Dumnezeu si te infasori cu aur si cu impletituri si carlionti in par?” Sfanta Mucenita Filofteia, o Sfanta de numai 12 ani. Parintele Mihai Andrei Aldea: „CINE-I INFRACTORUL”?

Posted in ORTODOXIE by saccsiv on decembrie 12, 2013

Voi incepe acest material cu articolul Podoabele acestea nu sunt ale unei femei ce se roaga ce-l citeaza pe Sfantul Ioan Gura de Aur, deoarece apartine unei zone in care inca trebuie mult lucrat:

Ce spui? Te apropii să te rogi lui Dumnezeu şi te înfăşori cu aur şi cu împletituri şi cârlionţi în păr? Nu cumva ai venit poate să joci? Nu cumva poate să iei parte la vreo nuntă? Nu cumva să iei parte la vreo pompă? Acolo îşi au locul aurăriile, împletiturile şi cârlionţii, acolo luxul, iar aici nu este nevoie de nimic din acestea. Ai venit ca să te rogi lui Dumnezeu pentru păcate, să-L rogi pentru acelea cu care L-ai mâniat, să-i ceri Lui iertare, să Se îndure de greşelile tale. Atunci de ce te împodobeşti aşa? Podoabele acestea nu sunt ale unei femei ce se roagă. Cum vei putea ofta, cum vei putea plânge, cum vei putea să te rogi cu stăruinţă, fiind împodobită cu atâtea false podoabe? De vei plânge, lacrimile tale vor provoca râsul celor ce te văd, fiindcă cea care lăcrimează nu trebuie să fie împodobită cu aur. Este o adevărată scenă teatrală şi ipocrizie, ca din acelaşi cuget, de unde ambiţia ta a zămislit acel lux de pe tine, să verşi lacrimi. Aruncă la o parte acea ipocrizie, fiindcă Dumnezeu nu Se amăgeşte! Asemenea păpuşării sunt ale mimilor, şi ale celor din orchestră, ale celor de pe scena teatrului; unei femei cu rânduială însă, nu se potrivesc.

Să ne înfricoşăm, iubiţilor, ca nu cumva să auzim şi noi ceea ce profetul zicea către femeile evreilor, care se ocupau cu împodobirea trupului pe dinafară: „Atunci va fi în loc de miresme, putreziciune, şi în loc de cingători, frânghie”. (Isaia 3, 24) Astfel că, după cum am zis, toate acestea sunt cu mult mai atrăgătoare decât podoabele din aur, cu care multe dintre femeile cele uşoare se îndeletnicesc, spre a fi văzute şi spre a subjuga pe cei ce le privesc. De aceea şi noi spunem acestea acum, ca nu cumva atunci să vă găsiţi vinovaţi de osândă. „Pentru că fiicele Sionului sunt atât de mândre şi umblă cu capul pe sus şi cu priviri obraznice, cu paşi domoli, cu zăngănit de inele la picioarele lor”, spune profetul Isaia. (Isaia, 3, 16) Aţi primit asupra voastră un război mare, unde este nevoie de luptă, iar nu de împodobire, de apărare cu pumnul, iar nu de şedere în trândăvie. Nu vezi pe cei ce se luptă cu pumnul în stadion, pe cei ce se apără de atacul altuia? Oare aceştia au nevoie de o păşire cochetă şi de haine? Deloc, ci toate acestea lăsându-le la o parte, şi punându-şi haina cea muiată în untdelemn, spre un singur lucru au privirea îndreptată: de a lovi, şi a nu fi lovit. Diavolul stă de faţă scrâşnind din dinţi, şi din toate părţile voind a te doborî, iar tu stai ocupându-te cu asemenea podoabe ale Satanei? Nu mai vorbesc nimic de glas, cum multe îl falsifică; nu mai vorbesc nici de mirodenii şi de alte nimicuri. Noi nu am spus acestea ca să vă întristăm, ci ca să vă îndreptăm, ca să ne mândrim cu voi. Fie, deci, ca noi toţi să facem cele plăcute lui Dumnezeu, şi spre slava Lui să vieţuim, ca să ne învrednicim şi de bunurile făgăduite nouă, prin harul şi iubirea de oameni a Domnului nostru Iisus Hristos, Căruia împreună cu Tatăl şi cu Sfântul Duh, se cuvine mărirea, puterea şi slava acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

Cititi va rog si:

Piciorul tau frumos ispiteste. ACOPERA-L

CRESTINELE SI PANTALONII

“Cand rusinea femeilor va disparea, atunci ziua Judecatii va fi aproape“

Crestinul si PLAJA
SULEMENIREA ESTE UN PACAT. Cand iti vopsesti parul, te dai cu fard, te rujezi, te rimelezi sau iti dai cu oja, Il hulesti pe Dumnezeu

Crestinul si TATUAJUL

“Au venit caldurile, se dezbraca fetele”

Tot la inceput postez si cuvantul Parintelui Mihai Andrei Aldea, pentru a demonstra inca o data ca exista preoti ce se implica:

Domnul Ponta spune că legalitatea trebuie apărată. Suntem cu totul de acord! Şi că ceea ce se întâmplă la Pungeşti, Vaslui, este ilegal şi trebuie să se revină la normalitate. Suntem cu totul de acord! Şi, pentru a lămuri lucrurile, punem această întrebare fundamentală: cine este infractorul la Pungeşti?
Conform proiectului de lege privind cumpărarea şi vânzarea de pământ de şi către persoane fizice, există ceea ce se numeşte drept de preempţiune. Localnicii au dreptul de a cumpăra un teren înaintea celor din alte localităţi şi cu atât mai mult în faţa străinilor. Acest drept de bun-simţ este completat în Uniunea Europeană şi de alte prevederi ce asigură comunităţilor o bună dezvoltare şi protecţie împotriva imixtiunilor distructive. De pildă, în ţări ca Austria sau Marea Britanie nu poţi construi pe pământul cumpărat ce fel de casă vrei tu, decât în anumite zone. În toate locurile în care există o comunitate rurală sau orăşenească nu poţi construi decât acele tipuri de casă care se încadrează în standardele comunităţii. În acest fel se apără specificul local, se păstrează tradiţiile şi istoria, se păstrează sufletul şi viaţa comunităţii şi, prin acestea, sufletul şi viaţa naţiunii.
La Pungeşti nu s-a respectat dreptul de preempţiune. Actul de vânzare-cumpărare între fostul proprietar şi Chevron este contestat. Câtă vreme această dispută nu a fost tranşată juridic nu se puteau da autorizaţii de construire şi de activitate industrială – sau de orice fel – pe acel teren. Totuşi s-au dat. Cu o uşurinţă extraordinară un teren agricol a fost deschis construcţiilor şi exploatării industriale. Doar un om total ignorant sau total lipsit de gândire ar putea crede că aici nu este vorba de corupţie. Cine ştie cât durează şi cum se fac actele cele mai banale în România – şi în judeţul Vaslui în particular – nu poate să nu fie uimit de felul în care au decurs lucrurile la Pungeşti. Dreptul comunităţii de a-şi apăra specificul, modul de viaţă, a fost grosolan încălcat – încălcându-se astfel şi prevederile UE în domeniu.
Oamenii au protestat şi au folosit căile legale de atac. Există proces pe rol în privinţa autorizaţiei de explorare primită de Chevron. Legal vorbind, explorarea nu poate începe înainte de finalizarea acestui proces. Ilegal, Chevron s-a hotărât să o înceapă deja. În acest moment, dincolo de orice alte aspecte, Chevron săvârşeşte, evident, o infracţiune. Datoria cetăţenilor ţării este, legal, de a raporta o infracţiune în curs şi, dacă au cum, de a i se opune. Cetăţenii din Pungeşti şi din alte părţi ale ţării care s-au opus activităţii ilegale desfăşurate de Chevron sunt în perfectă legalitate. Totuşi, în numele legii, Ponta şi alţi nomenclaturişti au apelat la Jandarmeria Română spre a apăra activităţile infracţionale ale Chevron. Ca urmare, s-au săvârşit nenumărate percheziţii, reţineri şi arestări abuzive. Au avut loc acţiuni de intimidare şi şantajare împotriva cetăţenilor români, au fost presaţi şi ameninţaţi minorii şi prin intermediul lor au fost şantajaţi părinţii. Oamenii au fost bruscaţi, insultaţi, bătuţi. Li s-a încălcat proprietatea repetat şi agresiv, inclusiv prin efracţie – prin ruperea zăvoarelor sau balamalelor de la porţi. Li s-a încălcat dreptul la liberă circulaţie, li s-a interzis să meargă să îşi cumpere alimente, fiind supuşi unui regim de înfometare şi teroare. La un preţ de circa 200.000 de euro pe zi jandarmii plătiţi de popor luptă împotriva poporului la cererea aleşilor poporului. Din 2 decembrie până pe 8 decembrie s-au cheltuit peste un milion de euro din banii noştri pentru ca Chevron să îşi continue activitatea ilegală! Însuşi primul-ministru recunoaşte că nu există cadrul legal necesar pentru explorările şi exploatările de gaze de şist, dar le susţine cu jandarmii împotriva poporului! Mai mult, au fost flagrant încălcate reglementările UE, care au prioritate faţă de cele româneşti conform Constituţiei lui Năstase şi Iorgovan. Cei care apără legalitatea sunt reţinuţi, arestaţi, hărţuiţi, primesc în luna cadourilor procese, amenzi, dosare penale din partea autorităţilor care apără infracţiunea. Este un adevărat genocid desfăşurat împotriva localităţii Pungeşti.
De către cine? Cine săvârşeşte aceste infracţiuni? „Statul român”! Cel care, în numele interesului public, bate, arestează, insultă, amendează, sechestrează, abuzează publicul! Cel care, în numele poporului, terorizează poporul, îi încalcă drepturile şi libertăţile, îi distruge viitorul. Acesta este autorul faptelor incalificabile care s-au petrecut – şi încă se întâmplă – la Pungeşti.
Ghinionul autorităţilor este că, în locul unor moţi resemnaţi şi apatici, ca la Roşia Montană, la Pungeşti au dat de moldovenii aprigi ai lui Ştefan cel Mare. Oameni săraci şi dispreţuiţi, dar care au dat peste cap imperii întregi de-a lungul istoriei. Şi care nu au lăsat infracţiunile împotriva Neamului şi a Ţării să decurgă liniştit. Ciudat, nu? Doar nu s-au răsculat, atâta vreme, pentru infracţiunile „comune” ale vremii noastre: corupţia, furtul generalizat, dispreţuirea sistematică a Românilor de către nomenclatură. S-au răsculat însă atunci când au ştiut că ceea ce se întâmplă le distruge tot ceea ce le-a mai rămas: apa şi pământul. E dreptul şi datoria lor. Atât din punct de vedere moral cât şi legal.
Şi atunci, cine este infractorul?
Din punctul nostru de vedere, infractorul este aşa numitul „stat român”, infractorii sunt Ponta, Antonescu, Băsescu şi ceilalţi autori şi complici ai înăbuşirii glasului poporului, autori şi complici ai explorărilor şi exploatărilor ilegale din România. Şi nădăjduim din suflet că va veni şi clipa – dă, Doamne, să fie cât mai repede! – în care îi vom vedea acolo unde le este locul: în puşcărie. Şi pe ei, şi pe toţi cei care au colaborat la aceste acţiuni monstruoase.
Roşia Montană şi Pungeşti sunt de acum, pentru toată istoria Românilor, simbolurile rezistenţei româneşti la începutul secolului XXI împotriva mafiilor politice şi economice care conduc regimul de ocupaţie pe nedrept numit „statul român”. Iar conducătorii actualei Republici România sunt, pentru toată istoria Românilor, trădători şi duşmani ai propriei ţări.

Apologeticum:

Reprezentantul Chevron în România, Holst: “Avem 10.000 de hectare în judetul Vaslui”

ALERTĂ la Tiraspol: Milițienii au pătruns în forță în liceul românesc ,,Lucian Blaga”

Bucovina Profunda:

Sfintele Moaste ale Parintelui Gheorghe Calciu 

Sfintele Moaşte ale Părintelui Gheorghe Calciu Dupa pomenirea si deshumarea ce au avut loc conform randuielilor la 7 ani dupa adormirea sa, trupul Parintelui Gheorghe Calciu a fost descoperit intreg, neputrezit, nestricacios, aproape integral. Sfintenia vietii sale  a fost inca o data confirmata de descoperirea sfintelor sale moaste. Dosarul pentru canonizar […]

Ciprian Voicila:

Ciprian Voicila: Am 35 de ani și nicio zi în plus 

Am 35 de ani și nicio zi în plus. „Vârsta mea e mai rotundă decât mine” îngăimă el. Iar eu am tăcut și nu l-am contrazis./ „Țara omului este copilăria”, îmi spuse Angela, femeia cu care m-a unit Dumnezeu. Iar eu am tăcut și nu am contrazis-o./ „Grohu porcăie”, îmi spuse râzând cu gura până la urechi Miriam, carne din carnea mea și suflet din sufletul meu. Ia […]

Concert de colinde si fundraising la Predania

Avem plăcerea de a vă invita sâmbată, 14 decembrie, ora 19, la evenimentul „Ne pasă!”, să scoatem împreună la lumină proiectele Predania. Ne vor încanta Grupul vocal „Sfântul Ștefan cel Mare” și expoziția de icoane a Oanei Mușceleanu. Ne pasă de neamul nostru! Ne pasă de aproapele nostru! Ne pasă de istoria noastră! Ne pasă de Biserica noastră! Ne pasă de cu […]

Joi, 12 decembrie 2013, vorbim despre păcatul fățărniciei la „Dialogurile de prim-ajutor cu Nicoleta Vascan” ( Librăria/Ceainăria Predania, ora 19.30) 

„Dragutilor, v-am spus ca abia astept intalnirea de maine seara la Dialoguri de prim ajutor cu Nicoleta Vascan! In prima parte a seratei povestim despre tema „Daca nu sunt fatarnic, atunci cum sunt?” iar in cea de a doua parte mutam atelierul la Manastirea Sitaru la Miezonoptica pentru o sporire in intelegere a temei seratei”. Nicoleta Vascan (si sarbatorila […]

Astradrom:

Numarul ungurilor creste pe zi ce trece!

Moastele parintelui Calciu Dumitresa gasite intregi

Colinde -Manastirea Diaconesti

Lectia unui copil mucenic

Sfanta Filofteea – praznuita la 7 decembrie

Pe 7 decembrie, Biserica Ortodoxa o praznuieste pe Sfanta Mucenita Filofteia, o sfanta de numai 12 ani.

Daniel Vla:

Scrisoarea Testament a Părintelui Gheorghe Calciu către Părintele Iustin Pârvu şi către obştea mânăstirii Petru Vodă în care spune că de va fi găsit neputrezit, va fi (credea el) înşelare diavolească

“Prea Cuvioase Părinte Stareţ Iustin, Prea Cuvioşi Părinţi Ieromonahi, Ierodiaconi, Monahi şi fraţi ai obştii Sfintei Mănăstiri a Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, Vine o vreme când oamenii trebuie să se oprească din goana lor şi să se gândească măcar o clipă la drumul pe care l-au făcut şi la ceea ce a mai rămas […]

Un nou sfânt al Ortodoxiei şi al neamului românesc – părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa, cu moaşte întregi

După parastasul de 7 ani al părintelui, care a avut loc la mânăstirea Petru Vodă, trupul lui a fost deshumat şi a fost găsit întreg şi frumos mirositor!  Minunat este Dumnezeu întru sfinţii Săi!  Pe aceştia îi avem ajutători puternici în Cer! Să nu ne temem, dar să fim următori adevăraţi ai lui Hristos!  Sfinte […]

Dogmatica Empirică:

Părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa a fost deshumarea, trupul fiind găsit nestricat

Graiul Ortodox:

Sfântul Gherghe Calciu Dumitreasa . ”Memorialul durerii” – video – despre ”Șapte cuvinte către tineri” 

23 noiembrie 1925 – 21 noiembrie 2006 Preot profesor GHEORGHE CALCIU – DUMITREASA Născut in anul 1925 la Mahmudia, într-o familie cu 11 copii. Arestat, ca tânăr student la Medicină, în anul 1948. A trecut prin reeducarea de la Pitești.  A executat 16 ani de temniță la Jilava,  Gherla Aiud. Eliberat în anul 1964. Își continuă […]

PĂRINTELE GHEORGHE CALCIU DRUMUL SPRE RAI (moaștele Sfântului Calciu – Video) și Pr. Calciu : „De ce a fost ars trupul lui Mircea Eliade? “ 

Sfintele Moaşte ale Părintelui Gheorghe Calciu Dupa pomenirea si deshumarea ce au avut loc conform randuielilor la 7 ani dupa adormirea sa, trupul Parintelui Gheorghe Calciu a fost descoperit intreg, neputrezit, nestricacios, apr […]

(Azi în Africa)-Declarația Inaltpreasfințitului Nikiforos de Kentroas Kinshasa-Congo: Părintele Aléxandros și vrăjitorul

Declarația Inaltpreasfintitului Nikiforos de Kentroas Kinshasa-Congo: Părintele Aléxandros și vrăjitorul (Azi în Africa) In imagine este Inaltpreasfintitul Nikiforos de Kentroas Kinsasa-Congo. Inaltreasfintia Sa face o lucrare misionara extraordinara, este prima mitropolie africana cu facultate de teologie ortodoxa, construiesc zeci de biserici, case, fantan […]

Lumina pentru candela din suflet:

Parintele Justin Parvu: “Sin­gura solu­tie este intoarcerea la tra­di­tie” 

Forţa aceasta demonică ce stăpâneşte lumea la ora actuală, se întrece, într-adevăr, prin metode care se concentrează asupra vieţii umane. Toate lucrurile care apar acum la orizontul acesta omenesc nu sunt altceva decât metode de distrugere a vieţii umane. Aceste mijloace de otrăvire a omului sunt aşa de puternice şi înrădăcinate încât nu le mai […] […]

Oare de ce ai inteles totul gresit ? 

Omule, făptură dragă, te-am lăsat ca peste toate, Tu să fii stăpân și rege, și să-nvingi până la moarte. Mai întâi ai fost robit de a banului ispită, Însă tot tu ai văzut c-ai luat calea greșită. Mai apoi ai fost robit de-a plăcerilor dulceață, Când tu singur ai grăit: „Totul e deșertăciune în această […]

Mihail Andrei:

Judecatorul Aurel Tripa, pastor la biserica baptista din Ineu, prins în timp ce lua mita

Predicatorul baptist Aurel Tripa  a calcat în picioare principiile “baptiste”, punand mana pe 600 de euro și un telefon mobil performant pentru a influența decizia a trei magistrați din cadrul Tribunalului Arad. Nici legea si nici religia nu l-au convins …

Sa fim oameni:

Povestea Alexiei-un exemplu viu pentru milioane de romanii

Ce poti sa povestesti despre un copil de doar doi anisori? S-a nascut pe 30 mai 2011 , in Suceava si pana acum cateva luni nu a facut decat sa manance, sa creasca, sa se joace si sa ii bucure pe toti cei din jur cu inocenta si copilariile ei.Din pacate, din septembrie 2013 totul s-a schimbat… Alexia a fost diagnosticata cuneuroblastom nediferentiat (cancer l […]

SFANTUL MUNTE ATHOS:

Părintele Iosif de la Vigla

Părintele Iosif se roagă întruna în Chilia Sfântului Mina de la Vigla, dacă nu cumva cea mai spectaculoasă ch­ilie din Sfântul Munte, situată chiar în capătul peninsulei Athos, pe un colţ de stâncă, deasupra unui hău de 300-400 metri. De pe terasa chiliei lui nu se vede decât cerul şi marea, şi de acolo nu […]

“Avem Crăciun fără Hristos”, interviu cu Laurențiu Dumitru, editorul blogului “Sfântul Munte Athos” 

„…Dăruind în preajma Crăciunului dorim să ne răscumpărăm greşeala de atunci, să ne reabilităm cumva în faţa Celui ce mereu ne-a învăluit şi ne învăluie cu dragostea Sa” interviu cu teologul şi editorul Laurenţiu Dumitru Domnule Laurenţiu Dumitru, sunteţi cunoscut ca fiind un bun prieten şi îndrumător al tinerilor, prin sfaturile pe care le daţi şi prin […] […]

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. qwert said, on decembrie 12, 2013 at 10:03 am

  Apreciază

  • nimeni said, on decembrie 12, 2013 at 9:49 pm

   Niste carnati in frunte cu Remus Cernea care este un altfel de carnat, este un lebar.

   Apreciază

 2. qwert said, on decembrie 12, 2013 at 10:14 am

  Apreciază

 3. Mirela said, on decembrie 12, 2013 at 11:12 am

  Petiţie pentru Pungeşti!

  https://secure.avaaz.org/en/petition/All_humanrigts_NGOs_that_can_monitor_and_act_NOW_on_

  Apreciază

 4. George said, on decembrie 12, 2013 at 12:44 pm

  Off topic sa ma iertați dar asa ceva
  Polițiștii americani mai exact cei din NY sărută la percheziție indivizii considerați suspecți

  Apreciază

 5. aniush said, on decembrie 12, 2013 at 7:14 pm

  Mie mi-a placut o „zicala” care circula prin internet: „Mainile care ajuta sunt mai sfinte decat gurile care se roaga” Sai Baba

  Apreciază

 6. Mirela said, on decembrie 16, 2013 at 11:30 pm

  Reacţia Patriarhiei faţă de exploatarea gazelor de şist şi a altor exploatări distrugătoare:

  http://www.ziare.com/social/biserica/pastorala-antisits-ce-transmitem-generatiilor-viitoare-binecuvantare-sau-poluare-1273141

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: