SACCSIV – blog ortodox

COLINDUL ANTISEMIT de la TVR 3 si capitolul doi din CHESTIUNEA LEGIONARA

Posted in antisemitism, colinde, EVREI by saccsiv on decembrie 11, 2013

Capitolul 1:

PRIGOANA BATE LA USA: Crin Antonescu vrea INCHISOAREA pentru fapte, simboluri si organizatii cu caracter LEGIONAR. Si o vrea in procedura de urgenta in Parlament

Capitolul 2:

Revista 22 si GDS au stat cu urechea palnie si cu pixul in mana descoperind astfel un colind antisemit transmis pe TVR 3. Cu toate ca erau extrem de greu de descifrat cuvintele cantarii la o prima auditie, ei totusi se pare ca au stiut ce si unde sa caute. Apoi au sesizat CNA si CNCD. Dupa care s-a facut valva in mass-media iar  Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea AntiSemitismului a cerut interventia presedintelui si premierului pentru a stopa ceea ce numeste „o recrudescenta a antisemitismului in Romania”.

Dar sa vedem in detaliu despre ce-i vorba:

Iata ce putem citi in articolul TVR 3, de la oaia USL la COLINDE ANTISEMITE . `Jidovan afuristit / Nu l-ar răbda Domnul sfânt / Nici în cer, nici pe pământ.` (Video) din Revista 22:

Fiind foarte preocupaţi să pună televiziunea publică în subordine politică, domnii de la TVR3 au făcut o gafă inadmisibilă, mai ales pentru un post public. În cadrul emisiunii inaugurale au invitat un grup de colindători (Ansamblul “Dor transilvan”) care a cântat o colindă cu profunde accente antisemite. Cu chipurile străluminate de un fior mistic, colidătorii îi afuriseau cu mult patos pe “jidovi”,negăsindu-le loc să trăiască “nici în cer, nici pe pământ”.

Iată un fragment din respectiva colindă: “A născut un fiu frumos / Anume Iisus Hristos / Toată lumea i se-nchină, / Numai jidovii-l îngână. / Jidovan afuristit / Nu l-ar răbda Domnul sfânt / Nici în cer, nici pe pământ. Numai la corlan [= horn], la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Să iasă şfară [= fum] în drum”.” (Vezi http://www.tvrplus.ro/editie-lansare-tvr3-verde-160887, minutele 48-51).

Grupul pentru Dialog Social şi Revista 22 solicită instituţiilor Statului, Consiliul Naţional al Audio-vizualului şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, să se sesizeze în această privinţă.

Protocolul dintre TVR si Ministerul Agriculturii da roade: TVR3 s-a relansat sub semnul PUFULITEI, oaia care ii calmeaza pe toti

TVR 3 s-a relansat, vineri, ca post destinat ruralului, „Romaniei tihnite”, cu o invitatie adresata contribuabililor care sustin existenta Televiziunii publice: „Faceti cunostinta cu Pufulica. Ea este oaia noastra, a redactiei. Si, de fiecare data cand avem probleme sau ne enervam, o mangaiem pe cap ca sa ne calmam”, a spus gazda noii emisiuni „Apasa pe verde”, Cristian Nitulescu. Acesta a descris cu o voce molcoma, in termeni calzi, „proaspeti”, transformarea canalului fara identitate TVR 3 intr-un canal ce se adreseaza comunitatilor rurale. Schimbarea este bazata pe un protocol dintre TVR si Ministerul Agriculturii si a ridicat in ultima perioada avertismente privind ingerinte ale unei autoritati a statului in politica editoriala a Televiziunii publice, scrie HotNews.ro.
Oaia Pufulica – sau Pufulita, cum a fost numita mai tarziu in prezentarea lui Nitulescu – a stat in prim plan la inceputul emisiunii de vineri, cat timp Cristian Nitulescu a vorbit despre „transformarea” TVR 3:

  • „Faceti cunostinta cu Pufulica. Ea este oaia noastra, a redactiei. Si de fiecare data cand avem probleme sau ne enervam o mangaiem pe cap ca sa ne calmam. Acum, sunteti martori la o transformare. TVR 3 se transforma. TVR 3, canal al televiziunii publice, devine verde, un verde pe care l-as asocia cu celebre versuri „Verde crud, verde crud…/Mugur alb, si roz si pur”. Asta ne dorim sa va oferim dumneavoastra, celor care ne urmariti, un canal proaspat. El se transforma la nivel de culoare si va propune cateva linii tematice destinate Romaniei tihnite, comunitatilor mici si mijlocii. Si – a, da – am uitat! La multi ani, Nicolete si Nicolai, inclusiv celor carora nu am apucat sa le dau telefon astazi (…) si La multi ani TVR 3 de Mos Nicolae, cu Pufulita! Ea e Pufulita, o iubim cu totii si reprezinta simbolul Romaniei tihnite.

TVR 3 s-a „transformat”, vineri, intr-un post dedicat Romaniei rurale, in urma unui protocol semnat de presedintele TVR Claudiu Saftoiu si ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, prin care TVR „pune la dispozitia” MADR „gama de emisiuni si productii specifice ale SRTV”. Protocolul a determinat trei membri CNA sa acuze ingerinte ale unei autoritati publice in politica editoriala a TVR si transformarea Televiziunii publice intr-o „eficienta institutie de PR pentru Ministerul Agriculturii”.
Prezentatorul care o mingaie pe cap pe Pufulica este din 2010 membru in Consiliul de Administratie al TVR, unde a fost propus de PSD. Cristian Nitulescu a fost redactor-sef la Stirile TVR in timpul guvernarii Adrian Nastase.

   Iata si ce aflam din articolul Ce spune televiziunea publică despre colindul „cu accente antisemite”!:

TVR a transmis, astăzi, o precizare. „În urma apariţiei, în ediţia online a publicaţiei Revista 22, a articolului „TVR 3, de la oaia USL la COLINDE ANTISEMITE . ”, vă transmitem punctul de vedere al conducerii TVR Cluj: Alegerea colindelor interpretate de ansamblul „Dor transilvan” a aparţinut Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Cluj.

Emisiunea „Alege verde” a fost transmisă în direct pe TVR 3, iar Studioul TVR Cluj nu avea cum să facă o selecţie a repertoriului. Colinda face parte din folclorul arhaic tradiţional şi este inclusă pe un CD care se comercializează în magazinele de specialitate. În acest caz, Studioul TVR Cluj consideră că interpretarea colindei respective a fost o alegere neinspirată şi, în consecinţă, a sesizat Consiliul Judetean Cluj, în subordinea căruia se află Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale”, se arată în comunicat.

Iata si Reactie dura a comunitatii evreiesti dupa o suita de evenimente antisemite: Aceste manifestari publice nu ar fi fost posibile fara lipsa de actiune a autoritatilor, fara indiferenta sau chiar incurajarea Bisericii Ortodoxe:

Lansarea TVR 3 ca televiziune dedicata mediului rural starneste un nou scandal, dupa ce transmisia a inclus un colind cu „profunde accente antisemite” ce include versuri precum „Numai la corlan, la fum/Acolo-i jidovul bun/Sa iasa sfara in drum”. „Este revoltator ca nici moderatoarea si nici participantii la emisiune nu s-au sesizat asupra textului profund antisemit care incita la arderea evreilor”, se arata intr-un comunicat al Centrului pentru Monitorizarea si Combaterea AntiSemitismului.
Centrul cere interventia presedintelui si premierului pentru a stopa ceea ce numeste „o recrudescenta a antisemitismului in Romania”.
Comunicatul integral
„Ne adresam dumneavoastra cutremurati de faptul ca postul public de televiziune TVR 3 a difuzat, in cadrul unei emisiuni de prezentare a traditiilor specifice sarbatorilor de iarna si care doreste sa „reflecte lumea romaneasca de la sate”, un colind cu urmatorul text:
„A nascut un fiu frumos / Anume Iisus Hristos / Toata lumea i se-nchina, / Numai jidovii-l ingana. / Jidovan afurisit / Nu l-ar rabda Domnul sfant / Nici in cer, nici pe pamant.. Numai la corlan (= horn), la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Sa iasa sfara (= fum) in drum”. Prezentatoarea TVR din Cluj incheie colinda astfel: „Multumim de colinda, multumim de colinda!”
Este revoltator ca nici moderatoarea si nici participantii la emisiune nu s-au sesizat asupra textului profund antisemit care incita la arderea evreilor.
Descalificant este si comunicatul dat publicitatii de TVR 3 dupa ce Revista 22, Grupul de Dialog Social si Hotnews.ro au remarcat antisemitismul fara margini promovat de Televiziunea Romana. Modul in care TVR 3 incearca sa se distanteze de efectele faptului ca realizatorii emisiunii au transformat TVR-ul intr-o platforma de distribuire a antisemitismului de tip religios este un aspect care nu poate fi tratat cu intelegere.
Colindatorii care canta astfel de colinde, in timp ce isi fac semnul crucii, nu au nimic cu spiritul crestinesc care indeamna la dragoste intre oameni si nu la arderea „jidovilor”. Iar cei care permit astfel de manifestari antisemite nu au ce cauta in institutiile publice ale statului.
Indignarea noastra este amplificata de un alt eveniment care a avut loc pe data de 01 Decembrie 2013. De Ziua Nationala, legionari, reprezentati ai Miscarii Legionare reactualizata, imbracati in uniforme legionare, au defilat si au abordat, in spatii publice centrale ale Capitalei Romaniei, in timpul zilei, insemne legionare si salutul nazist. Unele dintre aceste scene incredibile si odioase au avut loc in preajma unor monumente din Bucuresti, monumente-simbol ale Romaniei. Din informatiile postate pe internet rezulta ca aceasta manifestare a Miscarii Legionare a fost autorizata de catre Primaria Capitalei.
In urma cu cateva luni, Radio Romania a difuzat o emisiune in cadrul careia realizatoarea i-a ridicat in slavi pe cei care au comis crime impotriva evreilor in timpul celui de al doilea razboi mondial si a negat Holocaustul.
Domnule Presedinte, Domnule Premier, suntem pur si simplu consternati. Aceste manifestari publice nu ar fi fost posibile fara lipsa de actiune a autoritatilor, fara indiferenta sau chiar incurajarea Bisericii Ortodoxe care sprijina antisemitismul religios si reabilitarea memoriei unor „sfinti” nationalist-legionari ( a nu se confunda cu patrioti) care au mainile patate de sange.
Domnule Presedinte, Domnule Premier, ne adresam domniilor voastre pentru ca, din monitorizarea noastra, remarcam o recrudescenta a antisemitismului in Romania. Remarcam o atitudine negativa, o reticenta evidenta fata de necesitatea de a lua masuri si de a actiona impotriva antisemitismului care, in ciuda repetatelor declaratii politice facute la nivel international, in ciuda angajamentelor luate in timpul vizitelor si intalnirilor cu reprezentati ai organizatiilor evreiesti din strainatate, colcaie in anumite medii ale societatii. In opinia noastra, evenimentele mai sus enumerate nu sunt intamplatoare.
In acest context, va rugam sa luati toate masurile necesare, pana nu este prea tarziu, pentru ca cetatenii romani de alta etnie si religie sa nu fie pusi in pericol, pentru ca Romania sa nu devina, din nou, prizoniera unui trecut care i-a distrus o data viitorul.”

   Conform articolului TVR 3, reclamat pentru difuzarea unui colind antisemit. Ce spune televiziunea publică:

Directorul Centrului de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale (CCPCT) Cluj, Tiberiu Groza, susţine că „nu există colinde antisemite”, iar colindul difuzat într-o emisiune la TVR 3, reclamată la CNA din acest motiv, are o vechime de circa 100 de ani, nefiind înregistrate sesizări până acum.

Tiberiu Groza a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că s-a dorit pentru emisiunea de la TVR 3 un colind scurt şi care să nu mai fi fost prezentat la televiziune.

„Nu există colinde antisemite, în colindul prezentat la TVR 3 se vorbeşte de evrei, dar nu este vorba de a discredita pe cineva. Colindul are rolul de a răspândi vestea Naşterii Domnului, iar cel prezentat are o vechime de circa 100 de ani, a fost cules în urmă cu 50 de ani din satul Bârlea, judeţul Cluj, şi nu au fost sesizări până acum referitoare la el. Noi am ales acest colind urmărind să fie unul scurt şi care să nu fi fost prezentat până acum la televiziune, să nu fie aceleaşi colinde care se cântă în fiecare an”, a spus Groza.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Cluj, Cornelia Trif, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că instituţia pe care o reprezintă, şi căreia îi este subordonat Centrul de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Cluj, „va analiza situaţia creată”.

   Comentariu saccsiv:

   Poate ne explica si alti specialisti in folclor ce-i cu colindele acestea.

60 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Gheorghe said, on decembrie 11, 2013 at 4:51 pm

    ….NU STIU DE CE TOATA LUMEA DIN LUMEA MARE ISI PERMITE IN MOD REPETAT SA NE DEA DIN DEGET !!! NOI,VIS a VIS DE PROGROMUL JIDANILOR COMINTERNISTI SI A COMISARILOR KGB (bolsevisti evrei) IMPOTRIVA ROMANILOR SI A ARMATEI ROMANE,CAND VOM AVEA DREPTUL LEGITIM SA DAM DIN DEGET ????????

    Apreciază

  2. Sită Deasă said, on decembrie 11, 2013 at 5:12 pm

    colindul in cauza nu are caracter antisemit! faptul ca Revista 22 / GDS se sesizeaza si fac reclamatie pe seama colindului mi se pare mai mult decat jenant. consider ca este vorba de ceea ce se numeste „false flag”: se creeaza sau se speculeaza o situatie pentru ca mai apoi sa se obtina ceva. sa nu ne mire ca in viitorul apropiat colindele vor fi interzise pe motiv ca sunt antisemite. sa nu uitam ca in BOR au fost cenzurate / eliminate strofe din prohodul Domnului pe acelas motiv. PS: in cultura populara, „jidov” mai inseamna si urias.

    Apreciază

  3. Mihai said, on decembrie 11, 2013 at 5:13 pm

    Tinand seama ca se vorbeste de cos, versurile sunt clar mai noi de ’45

    Dar invers? Intreb evreii asta ce mai e?


    ………………………………………………………………………………

    priviti asta atent:

    Poporul ales

    http://hardons-blog.blogspot.ro/2013/12/the-jewish-race-war-against-whites.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+HardonsBlog+(HARDONS+BLOG)

    http://hardons-blog.blogspot.ro/2013/12/anti-christ-concert-tel-aviv.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+HardonsBlog+(HARDONS+BLOG)

    se gasesc mii de exemple, ei isi bat joc in public si in media, presa TV etc de crestini si au tupeul sa strige antisemitism?

    Hai Sictir!

    Apreciază

    • Iustina Bacosca said, on decembrie 12, 2013 at 5:46 pm

      Asa este. Isi bat joc de noi pe fata. Le face placere. Sa stiti un lucru: evreii sunt foarte inteligenti, pentru asta ii apreciez insa, atentie mare; au o frica de moarte cumplita, pentru ca lor le lipseste ce este mai important- INVIEREA. Sunt de compatimit ca nu L-au primit pe Iisus. In sinea lor stiu asta dar jidovii, talmudistii, cei care sunt stapani in lumea asta trecatoare nu recunosc pentru ca in ritualurile lor satanice primesc ordine clare insasi de la seful iadului, pe care vor sa-l inscauneze, dupa ce vor ridica templul!
      Soarte crestinului este crucea. Noi stim ce ne astepta. Nu ne este frica. Hristos a inviat, bucuria noastra!

      Apreciază

      • Iustina Bacosca said, on decembrie 12, 2013 at 5:55 pm

        Evreii reusesc sa faca rau cu ajutorul nostru, din cauza ca suntem dezbinati si plini de pacate. Fiind foarte inteligenti au studiat psihologia popoarelor si parghiile prin care acestea pot fi subjugate. Daca noi am fi uniti si ne-am intoarce toti la rugaciune si la Hristos Dumnezeu ar face o minune cu tara asta. Dumnezeu sa ne lumineze pe toti.

        Apreciază

      • Iustina Bacosca said, on decembrie 12, 2013 at 6:04 pm

        Ar fi bine sa nu facem discutie referitor la acel colind . Eu zic ca este o alta diversiune a lor. Le place sa se victimizeze si este cu siguranta o regie bine pusa la punct. Asa ne indoctrineaza si cu Holocaustul in Romania nu sunt antisemita dar nici nu inghit toate gogoritele lor. Sa ne pastram luciditatea si simtul umorului ca sa nu cadem in plasa lor plina cu diversiuni de tot felul. la Pungesti am vazut o astfel de diversiune pe viu, cand diferiti indivizi aruncau cu pietre desi , toti le strigam sa nu faca acest lucru, cand un jandar militian securistoid a dat cu piciorul in gardul Chevronului ce mai vreti? Isi bat joc de noi si ne manipuleaza ca sa ajunga VICTIME!!!! Asa ca, mare atentie!

        Apreciază

  4. lorena said, on decembrie 11, 2013 at 5:15 pm

    Poporul roman nu a persecutat evreii, dar iata care sunt crimele facute de evrei asupra romanilor dupa acad. D. Giurescu:
    http://danielvla.wordpress.com/2013/11/28/crimele-evreilor-comise-impotriva-romanilor-in-1940/

    Apreciază

  5. john said, on decembrie 11, 2013 at 5:45 pm

    Grupul de colindători Ansamblul “Dor transilvan” a cântat un colind în care este folosit de mai multe ori termenul “jidov”, considerat peiorativ la adresa evreilor. “A născut un fiu frumos / Anume Iisus Hristos / Toată lumea i se-nchină, / Numai jidovii-l îngână. / Jidovan afuristit / Nu l-ar răbda Domnul sfânt / Nici în cer, nici pe pământ. Numai la corlan [horn], la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Să iasă şfară [fum] în drum”, sunt câteva din versurile incriminate.

    Apreciază

    • Maria said, on decembrie 11, 2013 at 10:59 pm

      De ce s-ar supara cineva , nu ei L-au rastignit pe Mantuitorul ?Nu au fost blestemati de Insusi Domnul , iar in anii ’70 au fost cuceriti , distrusi si imprastiati in toata lumea ?

      Apreciază

  6. geo said, on decembrie 11, 2013 at 6:07 pm

    mai da’ sensibili mai sint astia…nici la tina in casa nu mai voei sa zici nimic…ca hop, vine nu stiu cine ca ai zis ce ai zis…pai bine domnilor de aia au murit la revolutie niste oameni – printre altele si pentru libertatea cuvintului! ia Miscarea Legionara, poate nu stiu domnii respectivi si trebuie sa ii invatam sau au au uitat si sa le aducem aminte:

    http://www.geocities.ws/vestitorii/gdf_ancheta.html

    Cum „si-au facut de cap” legionarii in anii ’30 – dictatura regala a lui carol al doilea:
    http://www.apologeticum.ro/2013/11/despre-legionari-se-minte-cum-se-respira-nu-de-ieri-de-azi-ci-de-80-de-ani/

    Apreciază

  7. John of România said, on decembrie 11, 2013 at 6:10 pm

    „Cine a cerut eliminarea, exterminarea lui Corneliu Zelea Codreanu?”
    „In nici un caz masonii”

    Apreciază

  8. oroles said, on decembrie 11, 2013 at 7:09 pm

    Doamne ajuta!

    Nu sunt specialist in folclor, insa eu nu cred in ruptul capului ca exista asa colind in folclorul nostru. Din contra, cred ca acesete sunt versuri facute de acesti perciunati in scopul discreditatii folclorului romanesc si in ideea de a isi fabrica motive pentru pretentiile lor absurde.

    Dupa tactica hotul striga hotii, astia isi dadeau foc singuri la magazine in perioada interbelica pentru a arunca vina pe romanii din Basarabia. Tacticile acestea murdare si fara pic de bun simt, fara pic de onoare prind in special la cei ce nu le cunosc obiceiurile, istoria si apucaturile ticaloase.

    Eu sunt ferm convins ca si-au scris singuri acele versuri si apoi „le-au cules” din „folclor” pentru a avea motiv de scandal. O mare mizerie.

    Apreciază

    • NIMENI said, on decembrie 11, 2013 at 10:43 pm

      oroles,
      cel mai probabil e PLAUZIBIL ceeace sustii, e mare gheseft ….1

      Apreciază

    • Maria said, on decembrie 11, 2013 at 11:03 pm

      Nu-i asa , este un colind popular vechi , foarte frumos si face parte din folclor , asa arata din video .

      Apreciază

      • oroles said, on decembrie 12, 2013 at 8:16 pm

        Maria,
        In primul rand nu poate fi vorba de colind vechi cand se spune „Numai la corlan (= horn), la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Sa iasa sfara (= fum) in drum”.
        Versurile nu au legatura nici cu Sfanta Scriptura si nici cu Nasterea Domnului. Au legatura cu industria holocaustului. Colindul este un cantec prin care se vesteste Nasterea lui Hristos, nu are legatura nici cu razboiul, nici cu holocaustul nici cu merele padurete si nici cu alunele descojite.
        Spune-mi te rog daca ai mai auzit tu vreun colind romanesc cu alta tema decat Nasterea Domnului. Te intreb pentru ca eu sunt din Transilvania si nu am auzit vreun astfel de colind pana acuma niciodata. Asta crezi tu ca este cultura traditionala?
        Una este sa spui „O, neam jidovesc / Îndărătnic, ce-ai primit arvuna !” cum spune in prohod, si cu totul alta este sa vorbesti de jidani pe cosurile de fum.
        Eu cred ca prin atitudinea asta defensiva de a apra tot ce pare a fi „traditional” dintr-un exces de zel fara a judeca putin, le facem fara sa vrem jocurile. Ajungem sa ne auto-creditam cu o traditie care poate nu ne apartine. Istoria ne este scrisa de jidani, incet, incet, cultura ne este reprezentata de jidani sau jidaniti, acum si traditiile ne sunt prezentate tot de ei.
        Nu vezi ca pe zi ce trece traditia noastra este tot mai diluata, tot mai falsa tot mai „moderna”? Nu te intrebi cateodata ce parere ar avea un taran de la 1800 daca ar asculta „folclorul romanesc” de astazi? Nu crezi ca ne-am indepartat atat demult de autentic incat poate nici nu mai reusim sa il recunoastem?
        Tu crezi ca aperi traditia si folclorul asta „foarte frumos” cum ii spui? Eu tare ma tem ca gresesti de data aceasta si fara sa vrei, aperi ce nu trebuie.
        Iarta-ma te rog, daca te-am suparat cu comentariul meu.
        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • Maria said, on decembrie 12, 2013 at 11:35 pm

        oroles,
        O fi asa cum spui , insa pana acum in ultimul deceniu , nu se cantau colinde la televizor , ci mai mult pe la casele oamenilor si , de aceea nu au fost asa cunoscute , insa acum , una doua , la tv sa colindam .Poate la scara mica si restransa , s-au cantat si nu stim noi .
        Crezi ca acest colind e nou ?Dupa cum arata , cred ca-i scos de la naftalina .

        Apreciază

    • Maxim said, on decembrie 12, 2013 at 1:14 am

      Oroles, ai dreptate…mai mult ca sigur e o făcătură jidoveasca;câte colinde vechi și arhaice am ascultat până acum,un text de genul ăsta n-am auzit!Mai e puțin și o să fie declarată și Sf.Cruce simbol antisemit!Atunci e atunci…

      Apreciază

      • Maria said, on decembrie 12, 2013 at 1:43 pm

        Daca-i o „facatura jidoveasca „, atunci sunt de laudat , pentru faptul ca au recunoscut cele scrise in Sfanta Scriptura , cat si pentru faptul ca au stiut sa combine termenii actuali cu arhaismele , aducant o frumusete din punct de vedere lingvistic , o frumusete a cuvintelor , in limba populara , ceea ce nu cred ca si-au batut ei capul cu asa ceva , intrucat puteau gasi altceva sa faca o diversiune .
        Mai curand ,poate cunosteau colinda si au facilitat scoaterea ei la „lumina ” , in scopul unei diversiuni , menite sa discrediteze si sa acuze de antisemitism .

        Apreciază

  9. ionutignat111 said, on decembrie 11, 2013 at 7:31 pm

    acest fragment : „In acest context, va rugam sa luati toate masurile necesare, pana nu este prea tarziu, pentru ca cetatenii romani de alta etnie si religie sa nu fie pusi in pericol, pentru ca Romania sa nu devina, din nou, prizoniera unui trecut care i-a distrus o data viitorul.”

    se traduce : „luati toate masurile, ca nu cumva tinerii care astazi imita legionarii sa trezeasca si alte constiinte, ca nu cumva românii sa-si cinsteasca sfintii , aceia care ne-au tinut piept doua decenii, si pe care am reusit sa-i bagam in puscarii ! Stim ce pot sa faca o mana de tineri patrioti ortodocsi daca sunt lasati sa isi atraga noi membri „

    Apreciază

  10. pcmouse said, on decembrie 11, 2013 at 8:09 pm

    distribuiti in masa pe facebook youtube bloguri etc:)>http://www.youtube.com/watch?v=XWTeAkn9hnM#t=35

    Apreciază

  11. Stefan said, on decembrie 11, 2013 at 9:40 pm

    Aceasta realitate,istorica si biblica,ca jidanii au fost cei care l-au rasticnit pe Hristos si in toata perioada misiunii Sale pe pamant l-au urat,blamat,invidiat nu poate fi contestata.Numai ca in contextul propovaduirii noii religii,a ecumenismului,a acordurilor semnate de BOR de revizuire a cartilor de cult cu referire la evrei acest colind traditional iese din tiparele lor.Sa nu uitam ca aroape toti marii directori de tv.sunt evrei sau au legaturi directe cu ei.Nu am vazut aceleasi reactii si cand altii au jicnit pe romani sau credinta ortodoxa.

    Apreciază

  12. ROmanul said, on decembrie 11, 2013 at 10:22 pm

    Nu stiu care este adevarul insa nu pe evrei ar trebui sa dam vina ci pe pacatele noastre. Hristos a venit pentru pacatele noastre ale tuturor.

    Insusi Iisus Hristos era si este evreu. Si Sfintii Apostoli si multi evrei au crezut in Iisus Hristos. Unii evrei au crezut in Iisus altii nu. Si chiar daca un popor ar fi facut greseli in trecut. Ar trebui sa-i acuzam acum pe oamenii actuali pentru faptele stabunilor lor? Astia de acum au alte bube pentru care pot fi acuzati … si inca ce bube…

    E ca in bancul ala: Ion il bate pe Janos. Si lumea il intreaba: Ce-ai Ioane cu Janos. Si Ion: Pai l-au omorat pe Mihai Viteazul! Da’ mai Ioane dar asta s-a intamplat acum cateva sute de ani. Si Ion: Da, dar eu acum am aflat!

    A nu se intelege ca iau partea evreilor. Dar Dumnezeu ne va judeca dupa faptele noastre nu ale altora. Chiar Iisus a spus: „Iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac”. Si atunci oamenii erau usor manipulabili. Unii chiar erau naivi.
    Nu cred ca cineva ar ajunge in Iad doar pentru ca stramosii lor au facut o fapta rea, in timp ce el a fost un om corect, cinstit si cu credinta in Iisus Hristos! Evreii care au crezut s-au mantuit. Nu exista o vina colectiva. Asa ca daca ar exista un astfel de colind de 100 ani el ar fi discutabil. Am vazut pe Hora TV un colind in care se canta despre sotia lui Dumnezeu! Nu-mi venea sa cred! Unele colinde sunt ciudate rau.

    Nu am citit multe scrieri ale Sfintilor Parinti dar nu cred ca marii Sfinti ar fi dat vina exclusiv pe evrei pentru rastignirea lui Hristos. Din contra in cate carti am citit se spune ca fiecare pacat al nostru Il rastigneste putin pe Iisus Hristos. Fiecare fapta rea a noastra mai bate un cui in Hristos pe Cruce.

    Daca venea Hristos la noi in vremurile acestea l-am fi primit sau l-am fi denigrat ori l-am fi crezut nebun? Eu sincer nu stiu ce-as fi facut. E usor sa spun ca as fi crezut…. dar eu stiu…. Uneori mi-e frica ce-as putea descoperi despre mine, mi-e frica de cum as putea reactiona in situatii limita. Asa ca aruncati voi primii cu piatra…

    Daca am gresit iertati-ma si lamuriti-ma. Uneori imi este si teama sa comentez sa nu zic vreo prostie ori si mai grav sa fac un pacat impotriva Duhului Sfant ori sa zic vreo hula ori sa cad in erezii.

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 11, 2013 at 11:08 pm

      ROmanul

      Nu exista crestin antisemit.

      Apreciază

    • Cosmin said, on decembrie 11, 2013 at 11:32 pm

      @ROmanul

      Daca colindul acela e antisemit, atunci si Biblia e antisemita…

      Eu personal, vad in aceasta manevra cu colindul, un atac indreptat impotriva traditiilor noastre stramosesti, liantul acestui popor, adica, va genera actiuni de genul: interdictie la colinzi, interdictie la Craciun, interdictie la Paste, interdictie la cinstirea Sfintilor Marturisitori din temnitele comuniste, ca deh, erau legionari si intr-un final, interdictie la Dreapta Credinta… Cine are minte, sa priceapa…

      Apreciază

    • Maria said, on decembrie 12, 2013 at 12:59 am

      ROmanul,
      Se vede treaba ca nu prea ai citit Sfanta Scriptura .
      Afla ca acest neam , a fost blestemat de Insusi Domnul , iar cei ce l-au rastignit si batjocotit , s-au blestemat singuri spunand asa :”Sa cada peste noi si peste fii nostri sangele acestuia „, deci ei s-au blestemat din neam in neam , iar si Domnul i-a blestemat pe toti din neam in neam zicand ca nu va ramane piatra pe piatra din tot Ierusalimul , ceea ce s-a intamplat in anul 70 D. H. cand Ierusalimul a fost cucerit , iudeii fiind omorati , alungati in toata lumea .
      Ca sa te lamuresti , trebuie sa citesti Biblia de la cap la coada , si in general cartile mai vechi ale sfintilor care talmacesc cele scrise .
      Iar evreii L-au rastignit pe Fiul lui Dumnezeu , nu alte neamuri , ci evreii iar cand se roaga la Zidul Plangerii , spun asa :”Doamne nu ne da pe noi , pe mana fiului Mariei „, fiind constienti de omorarea si rastignirea Mantuitorului .Iar spune in carti ca , atunci cand il vor vedea pe norii cerului pe Mantuitorul Mare Judecator , la sfarsitul lumii , vor cauta crapaturile muntilor si stancilor sa intre sa se ascunda , cuprinsi de mare frica , in fata lui Dumnezeu .

      Apreciază

  13. acelas said, on decembrie 11, 2013 at 11:20 pm

    cine putea fi personalitatea promovata de promotorii anti-hristului ..?

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/revista-time-a-decis-papa-francisc-este-personalitatea-anului-2013-1071974.html

    .

    Apreciază

  14. vasilica said, on decembrie 11, 2013 at 11:26 pm

    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Maria said, on decembrie 12, 2013 at 1:57 pm

      vasilica,
      Bravo tie , ai pus acest video de o frumusete rara , cel putin primul colind este cel mai frumos colind pe care l-am ascultat vreodata , este ca o Evanghelie pusa pe note muzicale .Cuvinte din Sf Scriptura .

      Apreciază

  15. Laurențiu Dumitru said, on decembrie 12, 2013 at 12:35 am

    Prea multa agitatie pentru un lucru marunt. NU este vorba deloc de „un profund antisemit care incita la arderea evreilor””.

    Colindul zice asa: “Numai la corlan, la fum/Acolo-i jidovul bun/Sa iasa sfara in drum”. Un amic de pe facebook a venit cu o precizare limpede: Versurile din colind se referă la afumătoarea din Ardeal care de multe ori era afară şi expresia arată că cei ce îl neagă pe Hristos nu merită să fie ţinuţi în casă ci lângă afumătoare, în curte, sau chiar afară, în drum. A se vedea mai jos, pe la mijlocul explicatiei:

    cotlón (cotloáne), s.n. – 1. Foc primitiv, făcut cu pietre îngrămădite, care protejează flăcările. – 2. Nişă, firidă. – 3. Ascunzătoare, vizuină. – 4. Loc stîncos, stîncărie. Mag. katlan (DAR), din sl. kotĭlŭ „căldare” (Miklosich, Slaw. Elem., 26; Miklosich, Lexicon, 306; Cihac, II, 76), cf. cocli, şi ceh. kotlina „căldare, crater”. Este dublet de la coclan (var. cotlan, corlan), s.n. (Olt., cămin), ca şi de la coclauri, s.n. pl., cu sing. analogice coclaur şi coclaur şi coclaură (loc stîncos, creastă, ţanc), care pare a proveni de la un sing. *coclău, var. de la cotlon 4 (după DAR, din mag. kö „piatră”; după Byck-Graur, 28, din sl. *kotlavŭ). – Der. cotloni, vb. (a face fumar la un cuptor; a iscodi, a căuta); cotloneală, s.f. (căutare, cercetare).
    Dicţionarul etimologic român, Alexandru Ciorănescu, Universidad de la Laguna, Tenerife, 1958-1966

    Apreciază

  16. saccsiv said, on decembrie 12, 2013 at 8:15 am

    Corlatean isi exprima public „asteptarea legitima ca institutiile abilitate, CNA, CNCD, Parchetul General, precum si Comisiile parlamentare de specialitate vor lua masurile care se impun pentru a investiga, sanctiona si respectiv a preveni astfel de situatii intru totul reprobabile”.

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16187209-corlatean-luat-act-ingrijorare-indignare-colindul-antisemit-tvr3.htm

    Ambasada Statului Israel se declarată profund îngrijorată de colindul interpretat de „Dor transilvan” şi difuzat de TVR3, în 6 decembrie, şi speră că autorităţile române vor lua măsuri pentru ca astfel de incidente regretabile să nu mai aibă loc
    […]
    Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că difuzarea de către un post al televiziunii publice a unui colind antisemit, la TVR 3, este similar cu o „bombă” care face mari distrugeri dacă este „scăpată”, catalogând incidentul „scandalos spre nebunie”.

    http://www.antena3.ro/romania/ambasada-israelului-reactioneaza-la-colindul-antisemit-difuzat-de-tvr3-237589.html

    Apreciază

    • G-man said, on decembrie 12, 2013 at 10:43 am

      Le propun evreilor sa il aresteze/expulzeze primul pe Preşedintele PNL, Crin Antonescu, deoarece acesta cinsteste liderii inaintasii ai PNL , printre care si Ion Constantin Brătianu care declara la 1866 “Evreii au devenit o plagă socială pentru România şi, când naţiunea este ameninţată, se deşteaptă şi devine nu intolerantă, ci prevăzătoare!”

      http://www.efemeride.ro/razboiul-aliantei-israelitilor-cu-romanii-impotriva-romaniei-ca-stat

      Apreciază

    • G-man said, on decembrie 12, 2013 at 11:59 am

      …….iar pe Ponta il pot urmari pentru asta :

      „Guvernul Victor Ponta s-a decis să-și asume cultul personalității unui scriitor fascist și al unui criminal de război. Și nu oriunde ci chiar în instituțiile publice ale statului român. În acest moment România acordă o cinste mai mare unui scriitor fascist ca Nyírő József, care are două busturi expuse în locuri publice iar două școli și o stradă poartă numele lui.”

      Asa ca vedeti , evreilor ,unde va sunt adevartatii inamici fascisti , nu in poporul simplu de pe strada care isi cinsteste sfintii , ci la conducerea tarii , unde ateii cinstesc fascisti criminali ..Si cum voi ti spus-o :.. nu poporul ci regimurile sunt criminale ……….
      Dati-i jos pe astia..

      Iar in alta oridne de idee sa ne spuneti ce masuri luati in cazul extremistilor vostrii , care nu numai ca zic un colind anticrestin , dar ucid crestini .. in zilelel noastre…
      Uita-ti un exemplu apropiat ca timp:
      29 noiembrie: NOUL SFINTIT MUCENIC FILUMEN, cel UCIS DE EVREI fanatici in 1979

      Apreciază

  17. Saul said, on decembrie 12, 2013 at 8:18 am

    In curand o sa ne interzica si colindele si celelalte traditii. Au inceput cu Prohodul Domnului! Nu canta „jidovan afurisit” ci „jidov neam afurisit”,ori aici ajungem la „Sangele Lui asupra noastra si asupra copiilor nostri”. Singuri si-au cerut aceasta osanda,iar acum ar vrea sa fie binecuvantati pentru ca l-au omorat pe Fiul lui Dumnezeu.

    Apreciază

  18. peşterean said, on decembrie 12, 2013 at 8:47 am

    „se pare ca au stiut ce si unde sa caute.” mi se pare foate corect.

    Cat despre termenul „antisemit” sa reamintim ca semiti sunt si evreii si arabi http://dexonline.ro/definitie/semit. Ei evreii sunt antisemiti fiindca sunt antiarabi.

    Ca crestin nu poti fi antisemit fiindca nu ai ceva cu rasa semitica si cu nici o rasa, toti fiind chemati de Hristos la ortodoxie ca sa se mantuiasca, dar e o realitate obiectiva pe care jidovii ucigasi de Hristos o vor vedea: Domnul Sfant nu-i va rabda si ii va arde in foc ca pleava, pe ei si pe cei asemenea lor. Aceste colinde sunt un fel de catehism pentru noi.

    A salvat cineva colindul intreg? ca a fost dat jos de pe tvrplus. E bine sa se vada contextul, intregul text, fapul ca asta e rasplata jidovilor care nu se inchina lui Hristos ci il ingana in bataie de joc. De aici si revolta crestinului exprimata in colind mai departe.

    Apreciază

  19. vasilica said, on decembrie 12, 2013 at 9:21 am

    Instigare intentionata?…scandalul colindului antisemit a fost GENERAT de Adrian Rozenberg producator si director adjunct la TVR Cluj

    http://www.napocanews.ro/2013/12/instigare-intentionata-scandalul-colindului-antisemit-a-fost-generat-de-adrian-rozenberg-producator-si-director-adjunct-la-tvr-cluj.html

    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Alex said, on decembrie 12, 2013 at 10:51 am

      La asta ma gandeam si eu . Prea mare coincidenta! Antiromanismul a luat amploare. „Discriminatii” au pus mana pe niscava’ functii de conducere si fac ceea ce se pricep mai bine : DIVERSIUNE!!!

      Apreciază

  20. G-man said, on decembrie 12, 2013 at 10:55 am

    Excesele de furie creaza victime si de-o parte si de alta . Daca ei au suferit in al doilea razboi mondial , apoi ei au facut sa sufere pe altii dupa , prin regimul comunist , unde erau in functii de conducere. Ca situatia sa fie echitabila si fiecare sa aiba dreptul la un trai decent , potrivit cu convingerile fiecaruia religioase , lucrurile trebuiesc sa fie si sa ramana echilibrate. Nu putem pune la zid nici o minoritate , dar cu atat mai mult o majoritate crestin ortodocsa.
    Asa cum ei au institutii care se ocupa de sesizarea si combaterea discriminarilor care li se fac , asa trebuie sa facem si sa vem si noi crestinii , in regim de URGENTA , o intitutie care sa se ocupe de combaterea discriminarii valorilor crestine si de raportatea si blocarea blasfemiilor si jicnirilor care se aduc crestinismului si Dumnezeului nostru IISUS HRISTOS , cel rastingnit de neamul evreiesc, jicniri care sunt zilnice pe mai toate posturile de media .
    Adevarurile istorice nu se pot cenzura si nu pot fi considerate jicniri sau ofense. Asa cum toata lumea poate vorbi de crimele facute de ichizitia papala , asa putem vorbi si de crima poporului evreu , prin rastignirea Domnului , fara teama de a fi cenzurati. Acesta fiind un adevar istoric.

    Apreciază

  21. George said, on decembrie 12, 2013 at 12:46 pm

    Off topic sa ma iertați dar asa ceva
    Polițiștii americani mai exact cei din NY sărută la percheziție indivizii considerați suspecți

    Apreciază

  22. […] articolul COLINDUL ANTISEMIT de la TVR 3 si capitolul doi din CHESTIUNEA LEGIONARA atrageam atentia asupra unei chestiuni extrem de […]

    Apreciază

  23. aniush said, on decembrie 12, 2013 at 9:46 pm

    Parerea mea e ca este o gluma proasta.

    Apreciază

  24. Hippie Pittis said, on decembrie 14, 2013 at 2:22 pm

    Am cautat o ora sa gasesc TOT cantecul. Am gasit numai un fragment, de pe la jumatate pana lasfarsit. Vreau sa stiu tot titlul si daca exista inregistrari complete, sa il pot asculta pe tot. TVR+ a dat jos emisiunea cu numarul 160887, deci nu mai poate fi vazut/auzit acolo. Doar daca a copiat cineva fisierul ( este destul de greu dpdv tehnic, dar se poate) > Vreau colindul, audio sau video.

    Apreciază

  25. marcela said, on decembrie 14, 2013 at 4:29 pm

    Nu sunt de acord cu astfel de colind.,Cred ca nici Domnului Hristos nu-i place! Avem atatea colinde frumoase in care este slavit si laudat Domnul! asta tre sa fie un colind, laudarea si slava Domnului, nu afurisenie.La nasterea Lui s-a spus PACE SI INTRE OAMENI BUNAVOIRE, NU AFURISENIE!

    Apreciază

  26. […] COLINDUL ANTISEMIT de la TVR 3 si capitolul doi din CHESTIUNEA LEGIONARA […]

    Apreciază

  27. […] COLINDUL ANTISEMIT de la TVR 3 si capitolul doi din CHESTIUNEA LEGIONARA […]

    Apreciază

  28. […] cazul. Comentariu saccsiv: Credeati cumva ca treaba cu colindul nu-i cu bataie foarte lunga? COLINDUL ANTISEMIT de la TVR 3 si capitolul doi din CHESTIUNEA LEGIONARA Si cine stie ce mai urmeaza, caci SISTEMUL are sumedenie de unelte … Inchei cu cateva detalii […]

    Apreciază

  29. […] COLINDUL ANTISEMIT de la TVR 3 si capitolul doi din CHESTIUNEA LEGIONARA […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.