SACCSIV – blog ortodox

Motiunea de cenzura din aprilie 2012 a inlocuit Guvernul Ungureanu cu Guvernul Ponta. CE SCRIA IN MOTIUNE DESPRE CHEVRON?

   Iata ce putem citi in articolul Citeste AICI textul integral al motiunii de cenzura care a dat jos Guvernul Ungureanu din 30 aprilie 2012:

Guvernul Ungureanu a fost demis vineri printr-o motiune de cenzura initiata de PSD si PNL. AvocatNet.ro va prezinta astazi textul integral al motiunii de cenzura, asa cum a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei.
[…]
Guvernul a cedat santajului unor grupuri de interese, privatizand companii de stat si acordand licente de exploatare pentru resurse importante, fara dezbatere publica, fara transparenta si incalcand legea.
[…]
Acest Guvern nu a invatat nimic din protestele lunii ianuarie, continuand sa ia decizii impotriva romanilor, fara consultarea lor, cu o aroganta care ameninta democratia.
[…]
De ce au fost aprobate acordurile ce permit Chevron exploatarea gazelor de sist, in conditiile in care nu existau studii si nici cadrul legislativ specific care sa reglementeze conditiile tehnice de explorare-exploatare care sa evite riscurile geologice, de mediu, de poluare a apelor freatice?
In cazul reactoarelor nucleare de la Cernavoda s-a cerut acceptul locuitorilor orasului si a existat, permanent, un program de asistenta finantat de stat pentru cetatenii din Cernavoda. Ce consultari au avut loc cu locuitorii din Barlad ori cu cei de pe litoral?

De altfel, protestele locuitorilor, la care s-au alaturat si reprezentanti ai administratiei locale, ne ofera raspunsul la aceasta intrebare.
[…]

Cititi va rog si:

VIDEO (incredibil): Ce declara Victor Ponta in 2012 despre Rosia Montana Gold Corporation si Chevron si ce-a ajuns sa declare acum … DE CE CAND AJUNG LA PUTERE OAMENII SE SUCESC? Pentru ca asa functioneaza SISTEMUL

 

41 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

    • pcmouse said, on decembrie 9, 2013 at 3:03 pm

      multumesc.ma duc dupa cele necesare sa cumpar.construiesc si revin sa va spun cat e eficienta este.

      Apreciază

      • mircea.v said, on decembrie 9, 2013 at 9:46 pm

        Nu arunca banii pe aiureli. Dupa cum se spune si in titlu, chiar e o solutie de 2 lei. In plus, ce rezulta din arderea lumanarilor de tipul asta, e daunator pt sanatate, daca inhalezi zi de zi.

        Apreciază

  1. pacatos said, on decembrie 9, 2013 at 1:51 pm

    un articol interesant despre chevron. ce au facut pe la alti si probabil o sa faca si in ROmania:

    http://www.lovendal.ro/wp52/chevron-a-distrus-timp-de-30-de-ani-jungla-amazoniana-din-ecuador-transformand-o-intr-un-cernobil-al-amazonului-urmeaza-romania/

    Apreciază

    • Maria said, on decembrie 9, 2013 at 4:56 pm

      Chevron , dracul de peste ocean care seamana foc si distrugere a pamantului .Este dracul in carne si oase pe pamant.

      Apreciază

      • ozana said, on decembrie 10, 2013 at 1:38 pm

        @ Maria Ce se intimpla acum cu aceste mari companii este fara precedent pe pamint Maria,draga mea.Niciodata nimeni si nimic nu a distrus atit de repede si cu atita bestialitate planeta. 70% din suprafata Romaniei urmeaza a fi exploatata barbar cu distrugerea mediului pe mii de ani.Un comentator a lasat adresa unui site de la APADOR-CH(Asociatia Pentru Drepturile Omului In Romania.Nu functioneaza nici adresa de pe blog lasata de T,M ,nici direct de pe Google nu se poate accesa nimic legat de aceasta asociatie.Am reusit sa aflu adresa si nr.de telefon; Str.Nicolae Tonitza,nr.8A,sect.3 Bucuresti,cod postal 030113,tel. 021. 312.45.28. Incearca cineva sa acceseze pagina ,sa raspunda daca a putut face acest lucru.

        Apreciază

  2. AB said, on decembrie 9, 2013 at 2:26 pm

    Un comentariu de pe facebook:

    chevron se joacă de-a sonda şi la Băceşti ! Peste 200 de oameni s-a strâns instant cu puţine momente în urmă în satul Păltiniş, comuna Băceşti, unde nişte maşini cu numere de Vâlcea au apărut la parcela unde Chevron vrea să amplaseze următoarea sondă pentru a delimita perimetrul cu ţăruşi ! Luaţi la întrebări de către localnici, aceştia au răspuns la mişto că sunt de la „Calitatea Aerului”. Localnicii i-au fugărit şi au rămas în continuare de pază.

    Si:
    http://totb.ro/presedintele-ecuadorian-a-lansat-campania-mana-murdara-a-companiei-chevron/

    Apreciază

    • Mirela said, on decembrie 10, 2013 at 8:14 pm

      Am aflat că la Păltiniş sunt mulţi ţigani bogaţi, cu sute de oi, pe care nici comuniştii, cu toate formele de teroare la care i-au supus, nu au reuşit să îi subjuge şi să-i facă să accepte colectivizarea. Poate că cei de acum au moştenit dârzenia părinţilor lor şi vor lua furcile, coasele şi câinii spre a-i alunga pe invadatori. Pe lângă „calitatea aerului”, aceştia ar mai putea afla şi ce înseamnă o ghioagă pe spinare, o bucată de fund lipsă sau un tăiş de coasă.

      Apreciază

      • pcmouse said, on decembrie 11, 2013 at 10:42 am

        🙂

        Apreciază

      • Maria said, on decembrie 11, 2013 at 11:40 pm

        Mirela ,
        Care Paltinis , din ce judet ?
        Daca te referi la jud Suceava , afla ca in acele zone de munte , nu exista tigani , absolut deloc .
        Iar zonele de munte , nu au suferit colectivizarea , oamenii pastrandu-si pamantul de la stramosi , asa cum l-au mostenit , in schimb erau obligati la cote anuale si impozite , cote de lapte care era colectat zilnic , iar restul se platea in bani anual .Asta ca sa fii mai informata .Iar localitati cu acest nume , sunt multe , in diferite judete ale tarii .Eu m-am referit la jud Suceava .

        Apreciază

      • Maria said, on decembrie 11, 2013 at 11:44 pm

        Iar tigani cu sute de oi n-ai sa vezi niciodata nici macar ca fiind slugi sau ciobeni , pt ca nu-i primeste nimeni , ca sunt lenesi , rapanosi si hoti .Oameni gospodari din tigani n-ai sa vezi niciodata , iar de unde ai aflat , este minciuna .

        Apreciază

      • Mirela said, on decembrie 12, 2013 at 1:34 am

        Maria

        M-am referit la acel Păltiniş despre care scrisese AB, adică la cel din comuna Băceşti, judeţul Neamţ, unde au ajuns cei de la prospecţiuni. Iar informaţiile le am de la o rudă foarte apropiată care e de acolo.
        Cât despre judeţul Suceava, în zonele de munte au existat oameni cărora nu li s-au luat pământurile, dar au existat şi oameni cărora li s-au luat, inclusiv prin donaţii forţate. De aceea şi există acum multe cazuri de restituiri de păduri şi păşuni. Măcar despre astea ai putea să găseşti uşor surse, înainte de a formula opinii şi de a-i considera pe alţii neinformaţi.
        Faptul că tu nu cunoşti tot ce e pe lume nu înseamnă că nu e adevărat ceea ce nu cunoşti. Aşadar, cred că e mai firesc să te preocupe propria ta informare, nu a mea.

        Apreciază

      • Mirela said, on decembrie 12, 2013 at 2:46 am

        Maria

        Adaptând un banc Radio Erevan la discuţia noastră, acesta ar suna cam aşa:

        Mirela: Vasile Ionescu a primit o bicicletă de la bunicul lui.
        Răspunsul Mariei: Mirela, informează-te! Nu Vasile Ionescu, ci Vasile Protopopescu, nu a primit, ci i-a fost confiscată, nu e vorba despre o bicicletă, ci despre o maşină, pe care nu i-a dat-o bunicul, ci i-a luat-o statul. Vasile Protopopescu nici nu a avut vreodată bicicletă, Asta ca să fii informată!
        O lectură un pic mai atentă a comentariilor ţi-ar fi dezvăluit la ce Păltiniş m-am referit şi te-ar fi scutit de efortul de a mă informa.

        Apreciază

      • Maria said, on decembrie 12, 2013 at 12:32 pm

        Mirela,
        Mai intai de toate , la ce subiect din articolul de sus te-ai referit in acest comentariu , care vad ca te obsedeaza foarte mult , oile , mai ales cand e vorba de sute de oi , cand subiectul articolului nu are aceasta abordare ., cu oile si cu tiganii ?
        Adica ai vrut sa spui , ca sunt / erau si tigani care au sute de oi , ceea ce nu este adevarat , iar cu abilitatea ta specifica , ai facut referire la comentariile mai vechi , despre oile rudelor mele .Pe cine vrei tu sa pacalesti , iar „pcmouse” de ce rade la comentariul tau ?
        Iar daca acum sunt tigani bogati , sunt pt ca fura de rup si la nivel de tara , acum ,tiganii au depasit in averi , palate si bani , pe romani .Acum 60 sau 70 de ani , nu era acelasi lucru .
        Iar tu , daca nu esti din zona nu poti cunoaste mai bine decat mine , care sunt de pe aceste meleaguri .
        Comunistii au confiscat averile manastirilor , pamant si paduri din zonele de munte , pt ca aveau ei ce aveau cu bisericile , fiind si vorba de multe hectare de teren si paduri , iar pe oamenii de rand nu i-au colectivizat .
        Iti recomand sa-ti cumperi niste oi , ca sa inchei acest subiect nostalgic pt tine , vad ca ai si „talent ” poate mai faci o norma si la „Radio Erevan”, pe langa cea de profesoara si licentiata in Teologie , ca nu se stie , vin vremuri grele si . . . . .mai castigi si tu un ban sa-ti cumperi oi .

        Apreciază

      • Mirela said, on decembrie 12, 2013 at 2:24 pm

        Maria

        Ca de obicei, îţi consacri puţin timp citirii a ceea ce scriu alţii şi mult timp pentru a răspunde şi pentru a te ocupa de informarea altora.
        În primul comentariu pe care ţi l-am adresat am spus foarte clar la ce mă refeream: comentariul lui AB despre Păltiniş, comuna Băceşti. Mai clat de atât nu pot vorbi, iar dacă nu pricepi, te priveşte.
        Nu mă obsedează nici o oaie, nici a ta, nici a nimănui, dar dacă acei ţigani au sute de oi, şi nu de cai sau de case, asta am scris, conform realităţii. Despre impresia ta că am făcut referire la oile rudelor tale, ţi-aş recomanda să nu te vezi centrul universului meu. Despre faptul că e o minciună că există ţigani cu sute de oi, e de bun simţ să vorbeşti despre ceea ce cunoşti. Iar dacă nu cunoşti şi nu crezi, du-te la faţa locului şi verifică, înainte de a afirma că vreau să păcălesc pe cineva sau că spun minciuni. Altfel, dai dovadă de lipsă de bun simţ şi de alte lipsuri.
        Afirmi, din păreri proprii bazate pe informare trunchiată: „Comunistii au confiscat averile manastirilor , pamant si paduri din zonele de munte , pt ca aveau ei ce aveau cu bisericile , fiind si vorba de multe hectare de teren si paduri , iar pe oamenii de rand nu i-au colectivizat .”
        Adevărul este aici: “Nationalizarea socialista a afectat toate suprafetele forestiere, timp de patru decenii nemaiexistând, practic, padure privata.” Pentru informare, citeşte

        Dă clic pentru a accesa as_bouriaud_2008_2.pdf

        La pagina 5 găseşti citatul dat şi alte informaţii. Iar dacă te interesează să fii informată serios, poţi găsi multe alte surse. Dar cred că nu te interesează.
        Cât despre propunerea ta de a-mi achiziţiona oi, pentru bunăstarea mea ce te preocupă creştineşte, te informez că îmi e suficient de bine cât să nu fiu nevoită să apelez la acest mod de trai. Deci, stai liniştită!

        Apreciază

  3. AB said, on decembrie 9, 2013 at 2:26 pm

    ieri a fost postat, am uitat sa precizez

    Apreciază

    • Maria said, on decembrie 12, 2013 at 11:09 pm

      Mirela ,
      Decat sa raspunzi cu bla, bla , bla , mai bine nu ai ocoli subiectul si afirmatiile care le-ai facut , fara sa fie legate de articolul zilei .
      1. De unde pana unde ai sarit direct pe oi , la acest articol de pe blog ?
      2.Ce legatura au tiganii bogati in oi , legat de acest articol de pe blog ?Intrebari de bun simt .
      3. De unde stii tu ce si cui au confiscat comunistii , fiind vorba de paduri ? Ai fost la fata locului asa cum imi sugerezi mie sa ma duc si sa vad tiganii bogati cu oi ? Altfel „nu dau dovada de bun simt „.Ai vazut cu ochii tai , pt ca in carti multe se scriu , iar cand afirmam ceva , trebuie sa vedem cu ochii .
      4. M-am convins , ca scrii mult si prost , ocolesti esentialul , te ocupi de maruntis , inventezi , in sfarsit esti obositoare , ranchiunoasa (ti-a ramas povestea cu oile in memorie si te obsedeaza , altfel nu aruncai asa o perla intr-un comentariu care nu avea legatura cu subiectul articolului ).
      In general cu astfel de oameni nu trebuie sa ai de-a face niciodata , sunt extrem de periculosi .
      Am crezut ca te-ai linistit , insa , acel comentariu , ti-a aratat cartea de vizita , ai fost batjocoritoare , insa nu ti-a mers , iar „pcmouse ” a ras degeaba .Uite ca m-am prins de aluzia ta nerusinata , poate pt ca am mancat mult lapte de la oi .

      Apreciază

      • Mirela said, on decembrie 12, 2013 at 11:51 pm

        Maria

        Întrucât cazi în penibil fără să încerci să te ridici, comentezi fără să te preocupe că nu înţelegi ceea ce afirmă cel căruia îi răspunzi, ocoleşti bunul simţ, informezi şi dai lecţii fără să te intereseze că eşti neinformată şi fără să încerci măcar să te documentezi în ultima clipă, te consideri luminată, de ai văzut tu ce voiam eu să spun despre oi (şi paranoia se manifestă astfel, dar nu cred că te interesează) şi vrei să mă convingi şi pe mine, nu înţelegi chestii simple şi tot pretinzi explicaţii, consider că nu merită să îmi mai pierd vremea răspunzându-ţi.
        Şi, întrucât afirmi, după ce-mi faci „portretul”: „cu astfel de oameni nu trebuie sa ai de-a face niciodata , sunt extrem de periculosi”, te întreb: De ce nu aplici asta la tine, ignorând comentariile mele? Te temi că, fără replicile tale, voi păcăli lumea de pe blog, care va cădea în ecumenism, imoralitate şi înşelare? Nu ziceai tu că toţi sunt aici mari teologi, oameni luminaţi, instruiţi etc.? Deci, de ce te agiţi?

        Apreciază

      • Maria said, on decembrie 13, 2013 at 1:25 pm

        Mirela ,
        Incepusem sa te apreciez in ultimul timp , insa m-am inselat mult .
        Esti o persoana de proasta calitate , cu toate studiile tale .Omul se naste cu intelepciune de la Dumnezeu , ceea ce tie iti lipseste , ai in cap , doar ceea ce ai dobandit de la altii , intr-un anumit domeniu , insa si acela , destul de anemic .Dai prin bat , nu esti corecta si nu-ti recunosti greselile , dimpotriva faci pe altul paranoia , daca ai vazut ca ti-a descoperit obraznicia si aluzia .Daca esti atat de „luminata ” de ce nu inchei discutia si tot imi dai replici , dupa ce tu mai intai ai starnit discutia , sarind pe oi ?
        Da , sunt pe aici oameni care nu au diploma de „mari teologi ‘ ca tine , insa stiu inmiit mai mult decat tine , insa nu despre acestia se pune problema influentei tale negative , ci a acelora care mai intra pe blog si nu cunosc prea multe despre Ortodoxie , si incearca si ei sa afle de pe aici .Pe aceia ii poti sminti . Vezi comentariile tale in legatura ce „indemnul ” pe cale-l faci pe aici , privind rugaciunea .De tot rasul , ce ai putut sa debitezi acolo si nu numai .Te rog sa inchei ca nu-ti mai citesc niciun comentariu .

        Apreciază

      • Mirela said, on decembrie 13, 2013 at 7:53 pm

        Maria

        1. Aprecierea mea profesională şi intelectuală îţi depăşeşte competenţa, deci nu mă interesează. Dacă o faci pentru mine, reţine că nu mă preocupă ce crezi despre persoana mea, iar dacă o faci pentru alţii, înseamnă că nu-i consideri capabili să-şi formeze singuri o părere conformă realităţii.
        2. Afirmaţia, pe care văd că o repeţi, că există copii care se nasc înţelepţi e rizibilă şi prea contra adevărului ca să mai pierd timp să o demontez.
        3. Ideea ta că eu, pomenind despre sute de oi într-un comentariu care nici nu îţi era adresat şi nici nu avea vreo minimă legătură logică cu oile familiei tale, am căutat să te atac e paranoidă. Imaginea pe care mi-ai creat-o e aceea a unui taur care a văzut pelerina roşie şi, în afară de asta, nu mai vede şi nu mai înţelege nimic.
        4. Mă bucur că te-au binedispus comentariile mele „de tot râsul” şi, fiindcă tot te preocupa motivul pentru care pcmouse a râs la comentariul meu, îţi ofer o posibilă explicaţie: însuşirea comentariilor mele de a fi „de tot râsul”. De asemenea, mă bucur că nu-mi vei mai citi nici un comentariu şi salut ideea ca fiind foarte bună. Te rog doar să nu uiţi, iar decizia ta lăudabilă să nu ţină câteva zile, cum s-a mai întâmplat. Cât despre paza pe care te simţi datoare să o oferi celor care ar putea fi smintiţi de către mine, roagă-te pentru ei, ca o practicantă a rugăciunii neîncetate şi ca o persoană luminată şi plăcută lui Dumnezeu. Poate îi vei ajuta mai mult aşa.
        Cu bine!

        Apreciază

  4. AB said, on decembrie 9, 2013 at 2:34 pm

    !!

    Apreciază

  5. STOP RFID 666 said, on decembrie 9, 2013 at 3:05 pm

    UN RATACIT LA BUCURESTI

    http://www.youtube.com/watch?v=LDMO7qY85ek

    Apreciază

  6. marieta said, on decembrie 9, 2013 at 5:59 pm

    Nu inteleg, cum se poate, sa propui un program de guvernare, sa fii votat de populatie pe baza acestuia,si apoi sa faci exact invers, asa cum a facut Ponta. Acesti ipocriti, si tradatori,nu dau raspuns nimanui de viclenia lor???

    Apreciază

  7. Mirela said, on decembrie 11, 2013 at 2:01 am

    Ce aflăm la adresa: http://www.vrn.ro/mita-pentru-politicieni-de-la-chevron

    SCANDAL SI CORUPTIE
    Conform informatiilor detinute de un parlamentar român, Iulian Urban, publicate pe pagina sa oficialã, un dosar-bombã este pe cale sã facã bum în peisajul românesc! Procurorii detin interceptãri ale discutiilor purtate de Tom Holst, directorul Chevron România, cu actualul premier, Victor Ponta, urmare a cãrora ar fi decis finantarea campaniei USL din 2012. Mai mult decât atât, reprezentantii Chevron România au fost interceptati când spun cã ei au promisiunea fermã cã, dupã alegerile de anul trecut, premierul le va rezolva obtinerea tuturor avizelor, cu atât mai mult cu cât presedintele Traian Bãsescu îsi va încheia mandatul în 2014. Ultimele zvonuri spun cã un oficial vasluian de rang înalt si-a angajat o rudã chiar în SUA la compania Chevron “Nu conteazã cã lumea va iesi în stradã, cum spune Victor Ponta asa se va face”, au primit asigurãri sefii Chevron!

    Apreciază

  8. Maria said, on decembrie 11, 2013 at 6:45 pm

    Grav ! Sa ne rugam lui Dumnezeu , sa le scoata murdaria la suprafata si sa fie descoperita aceasta tradare de tara , a lui Ponta sia USL .Poate nu ne va lasa Dumnezeu pe mana acestor raufacatori .

    Apreciază

  9. Max said, on decembrie 19, 2013 at 7:48 pm

    URGENT: Apa fracturata – de 10 ori mai sarata decat apa marii.
    Peste 10 ani ne vom omori pentru apa?

    Aceasta este o atentionare foarte urgenta!
    Apa fracturata e de 10 ori mai sarata decat apa marii! NU SE POATE BEA!
    Repet: Apa fracturata e DE 10 ORI MAI SARATA DECAT APA MARII! Nu se poate bea!
    Repet: Apa fracturata e de 10 ori mai sarata decat apa marii! NU SE POATE BEA!
    Cine va aduce apa de baut taranilor de pe 70% din suprafata Romaniei? De unde si pentru cat timp?
    Cu ce costuri de transport si la ce pret?
    Ce vor bea animalele?
    Recoltele cresc udate cu apa sau cu saramura de acizi?
    Sunteti mai destepti decat mine! Interesati-va si voi!
    Haideti sa oprim nebunia asta!

    VA IUBESC PE TOTI!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.