SACCSIV – blog ortodox

E Sfant: MOASTELE Parintelui GHEORGHE CALCIU DUMITREASA

Posted in Parintele GHEORGHE CALCIU DUMITREASA by saccsiv on decembrie 9, 2013

Iata comentariul cititorului un fir de praf postat la articolul A aparut revista ATITUDINI, nr. 31: Parintele GHEORGHE CALCIU DUMITREASA si SEMNELE SFINTENIEI:

Frate ,in aceasta seara am sosit acasa de la Petru Voda si am vazut o mare minune s-au gasit moastele pr Calciu si ne-am inchinat ,deosebita mireasma am simtit acolo si pr Teodot spunea sa anuntam cat mai multa lume sa se faca cunoscuta minunea. Doamne ajuta!

   Comentariu saccsiv:

Multi alti frati au scris azi la rubricile de comentarii ale articolelor acelasi lucru. Am inteles ca au transmis ceva si la Antena 3, dar n-am gasit emisiunea. Cine da de ea, rog sa-mi dea un semn. De asemenea cei ce au facut fotografii.

Doamne ajuta!

Intre timp a aparut si o inregistrare pe youtube din emisiunea Antenei 3:

Zice acolo ca „exista informatia ca Sinodul n-ar fi de acord cu aceasta operatiune, nici cu deshumarea, nici cu canonizarea si este posibil ca in urmatoarele zile sa fie reinhumat trupul

   Iata si ce scrie fratele Mircea Puscasu:

Dupa pomenirea si deshumarea ce au avut loc conform randuielilor la 7 ani dupa adormirea sa, trupul Parintelui Gheorghe Calciu a fost descoperit intreg, neputrezit,nestricacios, aproape integral. Sfintenia vietii sale  a fost inca o data confirmata de descoperirea sfintelor sale moaste. Dosarul pentru canonizarea sa ce a fost depus la Patriarhie spre studiere in urma cu cativa ani, va fi probabil repus in atentia clerului nostru ortodox, care cu bucuria descoperirii unui nou sfant cu moaste intregi, va recunoaste si din punct de vedere formal, canonic, ceea ce Dumnezeu a scos spre aratare, Parintele Gheorghe Calciu este unul din marii sfinti ce i-a dat neamul acesta.

Slăvit este Dumnezeu intru sfintii săi!  Sfintite Marturisitorule, Gheorghe Calciu, parintele nostru, roaga-te lui Hristos pentru neamul românesc cel batjocorit şi pentru intreaga crestinatate !

Cititi va rog mai multe in articolul sau:

Sfintele Moaşte ale Părintelui Gheorghe Calciu

Cititi va rog si:

VIDEO: Experimentul Pitesti. Interviuri cu Parintele Gherghe Calciu Dumitreasa, Roman Braga, dr. Nicu Ionita

VIDEO: Parintele GHEORGHE CALCIU DUMITREASA despre masonerie, ecumenism, evrei

parastas-7-ani-Parintele-Gheorghe-Calciu

 

 

 

76 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. John of România said, on decembrie 9, 2013 at 12:11 am

    Apropo de cinstirea eroilor legionari

    Suedezii ne cinstesc eroii nostri nationali, noi nu o facem, asta in conditiile in care ei sunt cei mai indoctrinati cu marxism cultural.

    Apreciază

    • John of România said, on decembrie 9, 2013 at 12:12 am

      Textul se traduce cam asa:
      „Exemplul sau a fost lupta”

      Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 9, 2013 at 12:15 am

        John of România

        Dar unde ai gasit-o? Sa fac si eu un articol.

        Apreciază

  2. mihai444 said, on decembrie 9, 2013 at 12:33 am

    Apreciază

    • G-man said, on decembrie 11, 2013 at 9:58 am

      De am fi uitat numele Dumnezeului nostru şi am fi întins mâinile noastre spre dumnezeu străin,
      Oare, Dumnezeu n-ar fi cercetat acestea? Că El ştie ascunzişurile inimii.

      Ce ne-am fi facut noi , daca fratii nostrii crestini de acum 2 mii de ani , ar fi procedat ca noi ?
      Daca acum cadn avem tehnologia care permita sa vezi ca si cum ai fi acolo , si tot nu credem ?
      Pai atunci cand credinta era pe cuvant , si ramanea . Daca si ei ar fi inceput ca noi … pai stai asa , sa vedem ..ca a facut aia si aia .. inainte … sa asteptam ce zice episcopul arie .. ca el stie mai bine .. si tot asa numai mofturi dina stea .. pai fratilor noi acum nu mai aveam sfinti in calendar.

      Noi cam ce categorie am fi ?
      – cei care vad si cred ? hmm nu.
      – cei care nu vad da cred ?– nu nu nici asta
      – cei care nu cred ce vad .. dar cred pe cuvant pe cei care nu fac nimic real petnru sfintii lor .. exemplu foarte clar Sfantul ILie LAcatusu , care nu il baga nimeni (dintre inalti ) in seama. …. – Da cu siguranta la categoria asta ne incadram…

      Nu nu cred ,Maria ca ramane cu pacatul si cu sminteala . Ne ia gura pe dinainte cu toate alea mereu , cu diverse desertaciuni .. SI ACUM , ne-am gasit sa tacem ?
      Cel ce stie ascunzisurile inimii , stie si cu ce gand tace sau nu tace fiecare.
      Cred ca sminteala , e la cei ce strecoara indoiala , ca acel mihai , si altii … care desi nu se spun clar in ce tabara sunt…lasa sa se intelega ca sunt crestini si strecoara indoiala .. De exemplu; stim ca pe saccsiv citesc diversi si sectanti si atei si de toate ..ca e blog antisistem ..Dar cei care se ascund sub masca de crestini si strecoara indoiala asupra sfintilor nostrii , aceia gresesc mai mult ca ecumenistii si mai mult ca toti cei care lupta pe fata impotriva ortodoxiei.

      Sfintii nu au nimic de pierdut .. noi avem ca ii pierdem prin necinstire…si culme cand avem mai multa nevoie de ajutor !

      Apreciază

  3. Ion said, on decembrie 9, 2013 at 1:02 am

    saccsiv, unde iti poti trimite niste poze?

    Apreciază

  4. danielvla said, on decembrie 9, 2013 at 9:52 am

    Minunat este Dumnezeu intru sfintii Sai!

    Apreciază

  5. G-man said, on decembrie 9, 2013 at 1:08 pm

    Multumim Doamne Iisuse Hristoase !
    Grea lovitura data dusmanului .. si vazut si nevazut , cu aceste sfinte noi moaste.
    Urmeaza Sfantul Parinte Iustin Parvu cu siguranta.
    Si nu mai e doar unul ca pana acum (caz izolat cica), Sfantul Ilie lacatusu.. ci vor fi din ce in ce mai multi.

    Lovitura grea pentru .. schismaticii calendaristi , pentru ecumenisti ,pentru popii procip, pentru cei ce urasc miscarea legionara interbelica ..pentru cei ce urasc Romania ..pentru toti care il slujesc pe satan..
    …………..

    Apreciază

  6. o oarecare said, on decembrie 9, 2013 at 1:15 pm

    Preasfanta Treime, iti multumim pentru acest dar facut neamului romanesc. Preasfanta Nascatoare, iti multumim pentru ajutorul dat parintelui Gheorghe in incercarile prin care a trecut pentru a ne fi noua pilda. Sfinti Arhangheli Mihail Si Gavriil siTuturor Sfintilor, va multumim pentru ajutorul pe care-l dati celor aflati in nevoi prin rugaciunile voastre, prin cartile scrise ori prin pilda vietilor de sfintenie.

    Sfinte Parinte Gheorghe Calciu, bucura-te intru toti vecii. Roaga-te pentru noi sa-ti putem urma pilda vietii tale, sa ne ridicam din caderi, sa ne ducem crucea si sa deosebim binele de rau. Roaga-te pentru acest popor chemat la mantuire sa fie vrednic de aceasta misiune de a pastra nestirbita credinta ortodoxa.

    Apreciază

  7. G-man said, on decembrie 9, 2013 at 1:18 pm

    in atentia lui D.O.P.! ..ce zice Sfantul despre ecumenisti.

    .. intrebare :-sunteti de acord cu discutiile ecumeniste .
    .raspuns :-NU!

    Apreciază

    • ortodoxroman.blogspot.ro said, on decembrie 9, 2013 at 7:49 pm

      Vrednic este!
      Parintele Calciu Dumitreasa, este unul dintre cei mai reprezentativi duhovnici ai nostri, ce au propovaduit ortodoxia si peste hotare.Multi dintre fii duhovnicesti ai acestuia se asteptau la asa o minune ,cu privire la sfintenia sa.,recomandam o carte foarte folositoare a parintelui „Suferinta ca binecuvantare”.Sa ii multumim lui Dumnezeu ca ne-a dat parte de astfel de duhovnici, adevarati traitori ai ortodoxiei si totodata darurilor pe care le primim si dupa trecerea la Domnul, a acestora.
      Post usor in continuare!
      ortodoxroman.blogspot.ro

      Apreciază

  8. G-man said, on decembrie 9, 2013 at 3:26 pm

    saccsiv referitor la comm acestuia :

    https://saccsiv.wordpress.com/2013/12/08/dezbatere-publica-implicati-va-de-la-1-aprilie-2014-buletin-cu-cip-ei-zic-ca-nu-i-obligatoriu-cu-cip-dar-atentie-va-fi-si-card-de-sanatate-care-va-avea-obligatoriu-cip-avocati-si-juristi-cres/#comment-194302

    Vad ca nu au aparut nici macar scuzele de rigoare , la acest articol din partea acestui mihai ( in special pentru acel ironic „ce va mai place „) .Nu stiu daca e din cei vechi sau cei noi , dar i-ai te rog ip-ul si baga-l la spam . M-am saturat de intuderii astia „mandrii kagebisti . E timpul sa fii un pic mai dur ,macar cu cei care ataca sfintenia sfintilor nostrii.

    Apreciază

  9. Obrenovici said, on decembrie 9, 2013 at 4:25 pm

    Am un imens respect pentru viata si suferinta parintelui Calciu Dumitreasa.
    Dar oare nu ar fi mai intelept sa mai treaca putin timp pana la canonizare ? Parca prea ne repezim asa, s-au facut icoane cu toti parintii mai cunoscuti, etc. Vad ca nu i se arata decat picioarele, capul e acoperit, nici mainile nu i se arata, deci nu sunt chiar intregi. Ceea ce scriu acum probabil va supara pe multa lume de aici, nu vreau sa se inteleaga ca as contesta valoarea parintelui Calciu, dar si vointa sa testamentara a fost alta, si prudenta care a caracterizat viata milenara a bisericii ne arata ca nu strica sa mai asteptam un pic.
    Eu cred ca ar trebui sa se inceapa prin canonizarea sfintilor inchisorilor, a celor care au murit in inchisori, de exemplu Valeriu Gafencu, Daniil de la Rarau si altii (poate chiar Mircea Vulcanescu).

    Apreciază

    • daniel said, on decembrie 9, 2013 at 5:25 pm

      Ar trebui sa se inceapa cu toti! Toti despre care se stie ca sunt sfinti, precum si cu cei anonimi, dar care au sfinte moaste.
      Dar stai tu linistit ca nu o sa aiba ei curajul sa-l canonizeze. Din pacate…

      Apreciază

    • Irina said, on decembrie 10, 2013 at 2:00 pm

      Daca deja vorbim de moaste, nu mai este necesara asteptarea. Moastele au exact culoarea moastelor, galbene- maronii, multi marturisesc de mireasma ce a iesit din mormanti la deshumare si din sfintele moaste, crucea de lemn de pe pieptul lui era neputrezita nici macar un pic ca si cum atunci fusese pusa, iar in toate celelalte cazuri crucile erau mancata de carii pana la 7 ani cand se facea deshumarea. Este un nonsens asteptarea cand totul este evident, ci din contra mi-e ca aceasta steptare sa nu ne provoace mai mult rau, noua ca neam. Necanonizarea sfintilor unui neam poate lua sau diminua binecuvantarea lui Dumnezeu asupra acestei tari. Poate de asta si ne merge asa de rau si suntem vanduti de dusmani din fruntea tarii si Bisericii la drumul mare. Nu vreau sa zic ca sfintii nu pot si asa mijlocii pentru noi, dar cinstirea lor deplina va fi atunci cand vor fi in sinaxar si cand vom face privegheri in memoria lor, cu siguranta atunci si ajutorul lor va fi deplin.

      Apreciază

  10. Maria said, on decembrie 9, 2013 at 5:07 pm

    In fotografia de mai sus , se vede o barba rosie si nu alba cum avea parintele Calciu , iar vesmintele par a fi noi , si nu scoase din mormant dupa 7 ani . De ce ?Intreb si eu , ca „prostul „.

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 9, 2013 at 5:26 pm

      Maria

      Probabil ca sunt noi. De ce e de mirare?

      Apreciază

      • Irina said, on decembrie 10, 2013 at 2:24 pm

        Cred ca din cauza luminii din camera din timpul filmarii, se vad astfel, mie mi se pare parul din barba gri la culoare si nu roscat. Probabil si din cauza anilor trecuti parul isi schimba un pic culoarea, asa cum si culoarea pielii este schimbata, adica un om viu are culoare deschisa la piele, iar moastele iata au culoarea maronii.

        Apreciază

    • daniel said, on decembrie 9, 2013 at 5:31 pm

      Parintele Ilie Lacatusu are aceleasi vesminte cu care a fost ingropat?? Parintelui Calciu i-au schimbat vesmintele. Ce e rau in asta? Si barba cu aspect rosiatic… dupa 7 ani petrecuti in pamant… N-are rost sa ne intrebam.
      Dar de ce nu intrebam si de ce culoarea picioarelor e maronie? O fi vreunu` de prin Africa de sud sau de prin India? Sa fim seriosi… si sa nu fim absurzi!

      Apreciază

      • Obrenovici said, on decembrie 9, 2013 at 7:19 pm

        Picioarele arata foarte bine, foarte bine pastrate. De obicei la cadavre este culoarea neagra. la parintele Calciu este cafeniu-galbui, este normal. Insa ar trebui sa stim cum se prezinta intregul trup, nu doar picioarele.

        Apreciază

      • Maria said, on decembrie 10, 2013 at 12:11 am

        Fata trebuie sa fie descoperita asa ca la parintele Ilie Lacatusu , de ce e acoperita ?
        Cum n-are rost sa ne intrebam , este o problema foarte , foarte delicata de credibilitate , pt ca , cu lucrurile acestea nu te joci .
        Cu Dumnezeu nimeni nu se poate juca si nici cu sfintii .

        Apreciază

      • danielvla said, on decembrie 10, 2013 at 12:24 pm

        Maria,
        Daca ai observat, la pr Ilarion Argata, fata nu se pastreaza chiar intreaga si, dupa un timp, i-au acoperit-o. Ma gandesc ca asa a fost cazul si aici. Dar poti sa te duci personal sa verifici.
        In privinta culorii rosiatice a parului, daca ai observat, si pr Ilie Lacatusu are mustata rosiatica. Si ma indoiesc ca a avut mustata rosie inainte de trecerea la Domnul.

        Apreciază

      • Irina said, on decembrie 10, 2013 at 2:34 pm

        Citeam intr-o carte ortodoxa despre cum deosebim moastele de alte cadavre, ca in realitatea cadavrele neputrezite care nu sunt moaste, au diverse culori in functie de motivele pentru care nu au putrezit, astfel culorile sunt fie verziu, fie galbene foarte deschis, fie negre, cu tente albastrii, unele chiar rosii, unele cadavre sunt umflate desi repesctivul a fost slab poate, oricum au un aspect dizgratios ba chiar inspaimantator si miros urat, si mumiile descoperite puteau, am vazut intr-un documentar ca isi puneau mana la nas cei care au gasit mumia . In schimb spunea in aceea carte ca aspectul moastelor este total diferit de cea a celorlalte cadavre, culoarea( asta am retinut clar si duhovnicul meu mi-a spus asta) este aramie cu nuante mai deschise aproape de culoarea aurului, sau aramiu inchis, adica maro si plus celelalte aspecte pe care le-am mai precizat adica mireasma placuta, sunt foarte usoare, nu au aspect inspaimantator.

        Apreciază

    • Irina said, on decembrie 10, 2013 at 2:07 pm

      Pentru ca atunci cand se face deshumarea mai ales a preotilor li se schimba vesmintele, sunt imbracati in vesminte noi. Oricum Maria din cate am auzit si eu de la parinti, si eu insami am citit intr-o carte ortodoxa despre cum deosebim moastele de alte trupuri neputrezite, am inteles ca moastele trebuie sa aiba culoarea galbena-maronie, apoi sunt foarte usoare in comparatie cu alte trupuri neputrezite, sa raspandeasca buna mireasma, spre deosebire de cadavrele neputrezite care miros a hoit din start. Nu stiu de ce are barba inchisa la culoare, poate a arata tineretea fara batranete a parintelui in Imparatia lui Dumnezeu.

      Apreciază

  11. daniel said, on decembrie 9, 2013 at 9:33 pm

    Iata un fragment din scrisoarea testament a Parintelui Gheorghe Calciu catre Pr Iustin si obstea man. Petru Voda:
    „Dacă peste ani, din anumite nevoi de construcţie sau din alte cauze, trupul meu va fi dezgropat şi, spre uimirea multora, va fi neputrezit, preoţii să citească peste el rugăciuni de desfacere a blestemului, ca trupul să se risipească în cele din care a fost alcătuit, că nu de la Dumnezeu se va fi făcut minunea aceasta, ci din înşelarea celui rău. Să fie legaţi preoţii care m-au văzut să nu vorbească niciodată despre această minune falsă şi trupul pus într-o altă groapă spre a fi uitat pentru totdeauna.”
    O fi zis el astea din prea multa smerenie??
    Am pus toata scrisoarea la mine pe blog…

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 10, 2013 at 4:09 am

      daniel

      Se face o astfel de rugaciune. In cazul Parintelui Ilie Lacatusu, la 6 februarie 2000, Mitropolitul Serafim Joantă al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, a oficiat o slujbă religioasă, însoţită de rugăciunile de dezlegare. Trupul a rămas în continuare neputrezit.

      In cazul Parintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa, martorii vorbesc si despre mireasma.

      Legat de scrisoare, trebuie sa fim siguri ca-i a sa. Pe de alta parte, trebuie tinut cont ca bunul Dumnezeu ne tot da semne referitor la Sfintii Inchisorilor. Asadar, sa se faca o astfel de rugaciune de dezlegare si cei sceptici vor vedea. Indiferent de rezultat insa, eu de exemplu tot voi avea o evlavie deosebita la Sfintii Inchisorilor.

      Apreciază

      • danielvla said, on decembrie 10, 2013 at 9:25 am

        Stiu ca se face o astfel de rugaciune. E normal sa se faca! Dar parintele se temea sa nu fie inselare si chiar spunea ca de va fi gasit neputrezit va fi inselare. Acum, daca el a fost doar smerit, stiind ca lumea il va cinsti dupa moarte sau stia el ceva (o inainte vedere de-a lui)… ramane de vazut.
        Eu tare m-as bucura sa nu fie nici o inselare! Cum spuneam si in articolul meu: doar nu hotara el singur daca sa fie sfant sau nu. E voia lui Dumnezeu.
        Mai ciudat este ca sunt doua dorinte contrare: una inainte de moarte, in care spunea sa fie neaparat reinhumat si alta, dupa moarte, in vis, cand ii spune acelui parinte de la Petru Voda sa fie dezgropat.
        Se poate schimba vointa de pe pamant odata trecut in lumea cealalta?
        Sau nu a fost el cel care i-a vorbit in vis pr de la P. Voda?
        Si… ar mai exista o varianta: sa fi dorit sa fie dezgropat tocmai pt a i se citi rugaciuni de dezlegare.
        Vom vedeam. Eu tare as vrea sa fie sfant cu moaste intregi…

        Apreciază

      • Maria said, on decembrie 10, 2013 at 5:42 pm

        Personal , consider ca nu-i de competenta mea sa decid asupra unui lucru care ma depaseste , mai bine imi sta mie sa ma abtin de la a face astfel de declaratii , atata timp cat nu cunosc toate detaliile si conditiile care ar dovedi sfintenia unui crestin sau preot nevoitor , care a trecut la Domnul . Iar in vise , eu nu cred , pt ca in general visele sunt de la diavol ca sa insele sadind in inimi , mandria , pacat pt care el a cazut din Slava lui Dumnezeu .Am citit si eu , ca multi dintre sfinti , au stat ingropati ani si ani , pana cand , prin vointa Divina , acei sfinti s-au aratat in vis unor crestini care traiau ca niste sfinti , spunand sa sape in locul cutare si sa-l scoata de acolo .Usurinta cu care se fac astfel de declaratii , vise , s.a.m.d .aduc neincredere .
        Iar aceste lucruri sunt extrem de delicate , pt ca nu privesc lumea pamanteana , ci lumea din viata Vesnica , Divinitatea , ori daca gresim , ce vom face la Judecata , ca ne-a luat gura pe dinainte , in astfel de probleme Dumnezeesti . Cred ca sunt persoane din cler care au aceasta competenta si vor face dupa constatarile si criteriile stabilite in canoanele Bisericii , iar daca vor gresi , vor da socoteala , iar sfintii nu vor pierde nimic , intrucat ei deja au castigat inca din aceasta viata , Mantuirea si Slava de la Dumnezeu , iar daca noi gresim , ramanem cu pacatul si sminteala .
        Iertat sa-mi fie !!!

        Apreciază

      • Irina said, on decembrie 11, 2013 at 12:22 pm

        Eu ce stiu despre culoarea sfintelor moaste si despre alte criterii le stiu de la Pr Cleopa si dintr-o alta carte nu mai stiu scrisa de sf Teofan Zavoratul parca ( am citit-o acum ceva timp si a fost imprumutata cartea). Totusi in privinta canonizarii nu se poate gresi oricat de pacatosi ar fi cei din clerul de decizie pentru ca pana la urma in ciuda pacatelor oamenilor din Biserica, Duhul Sfant este cel care conduce nevazut se de aceea in chestiuni importante cum e de pilda canonizarea nu se poate gresi tocmai ca Dumnezeu lucreaza si duhovnicul meu mi-a spus acelasi lucru. Oricum in privinta parintelui Calciu, culoarea trupului, usuratatea corpului si mireasma au fost cat se poate de evidente, iar diavolulu nu se poate baga in asta, cadavrele neputrezite din randuiala dracului nu au cum sa aiba caracteristicile sfintelor moaste, criterii stabilite in canoanele Bisericii. Ce i se pare anormal duhovnicului meu este faptul ca in mod normal nu trebuie ca pr Calciu sa fie reingropat, ci pastrat intr-un anumit loc in afara bisericii, pana la o eventuala canonizare deci nu ingropat, asa cu s-a intamplat cu pr Ilie Lacatus nu a fost ingropat ci lasat la suprafata in acel cavou.

        Apreciază

    • Obrenovici said, on decembrie 10, 2013 at 6:26 am

      Eu cred ca din smerenie a spus ce a spus. Exista si in Patericul egiptean un parinte imbunatatit care le spune ucenicilor ceva de genul „dupa moartea mea, luati trupul meu si aruncati-l intr-o rapa”. Tot din mare smerenie. Ce era sa spuna, „Canonizati-ma daca ma veti gasi neputrezit” ? Sfantul se vede pe sine ca pe cel mai mare pacatos, si se vede sincer, nu doar cu vorba. Cred ca parintele Calciu era sincer convins ca daca ar fi gasit trupul lui neputrezit, ar fi o „minune falsa” cum spune el. Dar afirmatia asta vorbeste despre adancul smereniei la care ajunsese si tocmai asta ma convinge o data in plus de statura sa duhovniceasca.

      Apreciază

      • Irina said, on decembrie 11, 2013 at 12:25 pm

        Exact Obrenovici sa nu uitam ca si pr Ilie Lacatus inainte sa moara a spus ca doreste ca sotia sa sa fie inmormantata peste el, si cand a murit sotia lui si au ingropat-o dupa dorinta parintelui au descoperit moastele sale.

        Apreciază

  12. Vasi said, on decembrie 9, 2013 at 9:40 pm

    Ce pozitie avea pr Calciu cu privire la cardul cu cip, stie cineva? Daca el avea pasaport cu cip, calatorind si prin SUA, poate cardurile n-ar fi atat de periculoase mantuirii? Ma intreb

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 10, 2013 at 6:52 am

      Vasi

      Din 2004, Departamentul pentru Securitate Internă al programului US-VISIT a colectat amprentele digitale şi elementele biometrice integrate-fotografii […]

      https://saccsiv.wordpress.com/2010/09/12/la-intrarea-in-sua-romanii-completeaza-formularul-i-94-si-li-se-colecteaza-elementele-biometrice-amprente-digitale-si-o-fotografie-digitala/

      Deci presupun ca inainte nu erau.

      Parintele s-a mutat la Domnul in 2006, insa nu stiu daca avea nevoie de el, deoarece se stabilise in SUA si primise cetatenia de onoare inca din 1985.

      Apreciază

    • G-man said, on decembrie 10, 2013 at 11:04 am

      Nicidecum .nu avea … stiu persoana care in PREZENT , nu are card (pasaport cu cip ) , ( ci din acela cu foi normal .. vazut cu ochii mei…) pentru ca e cetatean american mai demult si inca nu i-au schimbat documentele . Dar problema e acum cand le schimba la expirare .. nu mai are alternativa…

      Apreciază

      • Maria said, on decembrie 10, 2013 at 5:48 pm

        In America cipul are ani multi de „batranete „. Inca de acum 25 de ani , in America se punea pecetea cu implant sub piele si atunci erau implantati 25 de mii de americani , in anul 1990 .
        Am si eu niste veri in America plecati dinainte de ’89 .Nici nu-i mai cunosc .

        Apreciază

      • G-man said, on decembrie 11, 2013 at 9:39 am

        Maria , pai tocmai de aia si eu m-am mirat si am rasfoit fila cu fila din pasaport .. nu am gasit nimic biometric sau cip.
        Ca americanii fac experiente pe oameni se stie.. ca fac de cand s-au infiintat ca stat .. dar cred ca pana acum au fost pe grupe , pe categorii de persoane , acum au trecut la general..

        Apreciază

    • Irina said, on decembrie 10, 2013 at 2:09 pm

      Pe timpul lui nu cred ca exista pasaport cu cip, avand in vedere ca astfel de pasaport este de cativa ani.

      Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 26, 2013 at 9:41 am

      Vasi

      Craciun fericit!

      Sa-ti rasplateasca bunul Dumnezeu inmiit pentru tot.

      Iarta-ma ca nu ti-am raspuns la mesaj pana acum, dar nici acum nu stiu ce sa-ti raspund. Noi ne straduim sa continuam sa mergem pe aceeasi linie.

      Apreciază

  13. Obrenovici said, on decembrie 10, 2013 at 6:17 am

    Daca stau sa ma gandesc bine, desi mai sus am formulat niste mici rezerve, cred ca parintele Calciu merita cu prisosinta trecut in randul sfintillor. La cat a suferit, peste 20 de ani de temnita in doua randuri, trecut prin reeducare si revenit la Hristos, curajul de a se opune pentru a doua oara comunismului dupa ce trecuse o data prin ani grei dre puscarie, batai, torturi, si totusi, a fost singurul care s-a ridicat impotriva demolarii bisericilor, in 1977! Un om minunat, un preot extraordinar. Pana la urma, putin conteaza daca a putrezit trupul sau nu, daca mana sau piciorul sau chipul sunt asa si pe dincolo. Avem la dispozitie intreaga sa viata, care ne spune ca a fost al lui Hristos. Un om al lui Dumnezeu, un adevarat preot, un adevarat crestin. Un marturisitor. Cred ca viata lui este cea mai mare proba si pledoarie pentru canonizarea lui.

    Apreciază

    • Maria said, on decembrie 10, 2013 at 5:50 pm

      Pentru a fi sfant , am auzit si eu ca nu-i obligatoriu sa fie neputrezit .

      Apreciază

      • Irina said, on decembrie 11, 2013 at 12:33 pm

        Da asa am inteles si eu ca pot fi doar anumite parti ale corpului, cartilaje sau poate fi intreg neputrezit sau doar oase, dar si oasele sfintilor au o culoare diferita de cea a oaselor obisnuite tot galbene-maronii trebuie sa fie ca si trupurile neputrezite si la fel trebuie sa raspandeasca mireasma placuta etc. Astfel stim ca atunci cand au fost descoperite moastele Sf Ioanichie al Muscelului, parintele care le-a descoperit a gasit oasele, deci nu trup neputrezit, infasurate in panza de paianjen si galbene ca aurul si raspandind buna mireasma. Este clar ca la mare sfintenie au ajuns multi din cei ce au patimit in temnitele comuniste.

        Apreciază

  14. G-man said, on decembrie 10, 2013 at 9:11 am

    saccsiv e grav, ce de kgb-isti ai pe blog !!! nu ma asteptam … e curios ca, comentatorii de altadata te citesc dar nu mai comenteaza .. apar doar atunci cand te apara pe alte bloguri. In schimb vad ca ai numai „rationali ” aci-li-sa …
    Pai bine ma crestinilor , am o intrebre pentru voi ; –
    Ce e mai mare dorinta Sfantului Calciu sau dorinta Sfantului Duh.??
    Daca parintele a zis asa , cu siguranta din smerenie , apoi acum e altceva ajuns acolo , acum se poate arata unora (mai ales ca e de folos ), se poate schimba decizia luata cand era pe pamant. Mai ales ca si acum ca si atunci face aceasta sub ocrotirea si sfatuirea Sfantului Duh .. si acum mai mult ca atunci…… asta e logic si pentru voi nu ?
    Pentru cei care cred in sfintii lor , nu e nevoie de moaste si de semne , dar cu siguranta Dumnezeu face aceasta pentru ceilalti , ca tare dezbinati suntem .. avem pe stil vechi .. avem procip .. avem proecmenism .. avem de toate pentru toti . si ne numim crestini !!
    Nu degeaba a zis Mantuitorul :”Daca nu asculta de Moise si de prooroci, nu vor crede nici daca ar invia cineva din morti” .. vi se pare ca va asemanati ?
    AU daca PArintele Calciu nu e Sfant , cu ce va pacaleste cineva? (desi numai viata lui ar trebuii sa va inchida gura )
    Caci noi ne rugam nu ca idolatrii la zei , ci la sfinti tot prin mijlocirea si cu ajutorul si cu ingaduirea si cu milostivirea lui Hristos . SI daca gresim stie Domnul ca nu gresim ca idolatrii.. dar nu e asta , ca asa cum am zis numai viata sfantului spune tot , e altceva , e ura care este impotriva acestor sfinti . In Special la acest sfant , care este facut in toate felurile pe multe forumuri ortodoxe..

    concluzie .. vin rusii in virtual .. si nu rusii ortodocsi ci aia cu secera si ciocanul..

    ps: saccsiv l-ai bagat pe ala la spam ? poate mai bagi din ei , sau ai devenit su tu ca sacsiv 2 , de ii lasa pe toti sa chiuie pe aici ?
    …………………………….
    Sfinte Marturisitor Calciu , roaga-te pentru noi lui Hristos Dumnezeu ,sa se lumineze mintile si inimile noastre!

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 10, 2013 at 11:27 am

      G-man

      I-am scris un comentariu. Astept un raspuns.

      Apreciază

      • danielvla said, on decembrie 10, 2013 at 12:39 pm

        Saccsiv
        Si…, sper ca nu exagerez cu comentariile, dar de ce ar trebui bagat la spam comentatorul Mihai? Omul, poate ca pur si simplu nu aflase. Poate a vrut sa spuna ca unora le place sa traga concluzii pripite, sa minta etc. Daca nu stia, care e vina lui?

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 10, 2013 at 1:01 pm

        danielvla

        E propunerea fratelui g-man. Eu inca n-am luat o hotarare. Astept un raspuns.

        Apreciază

    • danielvla said, on decembrie 10, 2013 at 12:09 pm

      G-man,
      Adica, eu daca imi pun niste intrebari sunt kgb-ist? Sari repede cu etichetarile…
      Stiu ca parintele Calciu a fost un marturisitor pentru Hristos si neam. Ne este de ajuns ca sa il trecem in randul sfintilor, cu moaste sau fara moaste!

      Apreciază

      • G-man said, on decembrie 10, 2013 at 2:00 pm

        danielvla
        …ce va mai place ….
        adica sta la 30 de km de manastire ..( sanki )…dar stie sa inchida repede gura fratelui care posta stirea cu gasirea moastele Sfantului Calciu …
        ce va mai place ..sa va aparati unu pe altu
        de la prosti nu am pretentii ( cine sa simte sa iasa in fata)..da cu aia si prosti si rai ..da am ceva si vreau sa intre la spam, nu sa misune pe aici… asta daca sacscsiv isi revine din moleseala..daca nu treaba voastra .. mergeti din dezbinare in dezbinare .. alturi de kgb-isti

        Apreciază

    • Irina said, on decembrie 10, 2013 at 2:17 pm

      Au mai fost cazuri de sfinti care nu au vrut sa fie dezgropati si Dumnezeu a oranduit peste ani descoperirea moastelor lor in mod miraculos, de fapt la cat de smeriti sunt sfintii cu siguranta nu exista vreunul care sa fi dorit sau sa fi gandit la posibilitatea de a avea peste ani moaste, mai ales ca ei s econsiderau pacatosi si cu siguranta nedemni de moaste. Sfantul necunoscut ale carui moaste s-au gasit la Manastirea Neamt si despre care multi sunt de parere ca sunt ale Sf Cuv Paisie de la Neamt, mai ales ca coincide cu dorinta sa de a fi inmormantat intr-un loc necunoscut fara semene care sa ateste peste veacuri in cazul dezhumarii ca ar fi ale lui osemintele,este o dovada ca Dumnezeu a oranduit intr-un mod minunat ca sfintele moaste sa fie descoperite desi el a vrut sa ramana ascuns pentru totdeauna.

      Apreciază

      • Maria said, on decembrie 10, 2013 at 6:01 pm

        Mormantul sfantului „necunoscut ” de la Neamt , l-am vazut de zeci de ori , in curtea manastirii , mormantul se ridica facandu-se o movila mare , care era din cand in cand sapada deasupra si nivelata , dupa care se ridica din nou , asta se intampla de multe ori , pana cand , preotii au sapat gasind moastele care emanau miros placut .Acest sfant , este Sfantul Paisie Velicicovski , avea craniul galben ca ceara , pt ca se lasase loc liber , unde lumea punea mana si fruntea sa se inchine . Am fost de multe ori cu pomelnic de ajutor in multe greutati si mi-a ajutat in mai putin de o saptamana .Este de o sfintenie pe care nu o putem intelege si de un ajutor la fel de mare .

        Apreciază

  15. G-man said, on decembrie 10, 2013 at 9:23 am

    ps:
    Dragul meu Parinte Calciu ,
    copii find noi ne jucam in toate scarile blocului , dar in scara unde stateai tu ..cu domiciliu fortat era plin de secu , si nu ne lasau sa alergam pe acolo ..
    Roaga-te milostivului Dumnezeu , sa scapam de acesti nemernici care au intunecat tara asta . Roaga-te sa faca Dumnezeu asa cum stie , pe care sa ii lumineze, pe care sa le inchida gura , ca sa ne bucuram si noi de sfintii nostrii , printre care si de tine ,Sfante Parinte Calciu.
    Caci unde am ajunge daca ramanem acum singuri si fara de sfinti ? unde am ajunge sa credem ca Hristos , a incetat a imparti sfintenia ?
    Suntem slabi si vin vremuri grele , avem nevoie de voi , nu trebuie sa ramaneti ascunsi , rugati pe Domnul , ca desi noi nu va meritam , sa ingaduie sa ne bucuram de voi sfintilor. Ca impreuna cu voi sa ajungem si noi sa laudam pe Dumnezeu ; Tatal ,Fiul si Sfantul DUh . Amin.

    Apreciază

  16. G-man said, on decembrie 10, 2013 at 10:38 am

    si saccsiv,( ca acum daca m-am suparat mi-am adus aminte si de asta) , vezi ca desi e buna intentia ca Moldova nu trebuie sa intre in UE , la cest capitol esti de acord cu voronin… care cica el vorbeste moldoveneste nu romaneste !!! dupa care toti incep a canta … ruseste ..(dupa ce termin de ras , ma pun pe plans)
    Au steaguri in maini cu secera si ciocanul .. !! da la atata timp dupa caderea oficiala a secerii … !!
    Asa ca rugaminte , sa nu te feresti de ue si sa dai de secera .. Noi trebuie sa ne unim cu Moldova , ca asa a zis Sfantul Stefan cel Mare.
    Moldova nu e alor si nici a noastra , ci a urmasilor nostrii . SI cu ingaduinta lui Dumnezeu , o sa fim bine sau rau impreuna .. Pana una alta raul Moldovei vine din est … de exemplu :
    http://adevarul.ro/moldova/actualitate/militienii-kgb-istii-transnistreni-dat-buzna-liceul-lucian-blaga-tiraspol-1_52a04f2cc7b855ff5677a849/index.html

    Apreciază

  17. G-man said, on decembrie 10, 2013 at 10:44 am

    imagine de ansamblu……….

    Apreciază

  18. […] E Sfant: MOASTELE Parintelui GHEORGHE CALCIU DUMITREASA […]

    Apreciază

  19. Irina said, on decembrie 10, 2013 at 1:34 pm

    Parintele este sfant, si sfant era si daca nu avea moaste. Mare bucurie a adus aceasta descoperire ale sfintelor moaste ale pr Gheorghe Calciu, bucurie pe care sper sa o constientizeze cat mai multi romani.

    Apreciază

  20. Irina said, on decembrie 10, 2013 at 1:44 pm

    Este posibil ca Patriarhia sa nu fi fost de acord cu deshumarea pr Calciu, asa cum am auzit ca n-a fost de acord nici cu dezhumarea pr Ilie Cleopa. Motivul poate fi lesne inteles si anume ca PF Daniel este posibil, nu vreu sa vorbesc cu pacat, sa fi facut un pact cu masoneria sau chiar sa fie in masonerie, si acesti parinti Cleopa si Claciu au mustrat in nenumarate randuri ecumenismul si planurile masonilor. Am auzit la un moment dat ca PF Daniel a fost mustrat pt aceste neoranduieli de Pr Cleopa la care se spovedea si nu a facut ascultare, iar acum ii este teama ca prin sfintenia necontestabila a acestor parinti sa nu fie mustrat si mai rau. De aceea cred ca mai mult din teama nu vrea sa auda de deshumarea acestor mari parinti ca sa nu simta mustrarea lor de dincolo de mormant, din Ierusalimul cel de Sus.

    Apreciază

  21. G-man said, on decembrie 10, 2013 at 2:17 pm

    danielvla
    si o completare , ca sa nu existe iar nelamuriri ..care nu ar fi trebuit sa existe ..dar asa cum zicea Sfantul Ioanichie Balan , e mai buna multa sfatuire..
    Daca individul pe care il aperi Mihai , a gresit atunci , contestand , cu un misto ordinar ..citez :” ce va mi place ” … sa zicem din viteza , avea acest articol unde putea sa isi prezinte scuzele. Nu a facut-o , deci reaua lui intetie e vadita . nu ? sau cumva si tu contesti moastele Sfantului ? si acum ?

    ps: in general la partea cu cerutul iertare , nu situ cati de pe aici cu care am dialogat in sens opus , au trecut-o … dupa ce eu le-am cerut iertare .. s-a cam lasat linistea din partea adversa.. e greu sa recunosti cand gresesti .. mai ales daca esti pregait sa gresesti in continuare .. nu-i asa ?

    Apreciază

  22. […] E Sfant: MOASTELE Parintelui GHEORGHE CALCIU DUMITREASA […]

    Apreciază

  23. G-man said, on decembrie 11, 2013 at 10:21 am

    saccsiv , te rog sa te uiti daca se duce la spam , un comentariu cu mai multe linkuri pus de mine.. Multumesc.

    Apreciază

  24. […] E Sfant: MOASTELE Parintelui GHEORGHE CALCIU DUMITREASA din 09.12.2013 […]

    Apreciază

  25. […] E Sfant: MOASTELE Parintelui GHEORGHE CALCIU DUMITREASA din 09.12.2013 […]

    Apreciază

  26. […]    Iata comentariul postat de cititorul John of România la articolul E Sfant: MOASTELE Parintelui GHEORGHE CALCIU DUMITREASA: […]

    Apreciază

  27. ERSILIA said, on februarie 2, 2014 at 3:23 pm

    http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2014/02/manastirea-petru-voda-recunoaste.html Manastirea Petru Voda recunoaste oficial ca parintele Gheorghe Calciu are sfinte moaste Ca urmare a unor interventii publice pe anumite bloguri, manastirea Petru Voda recunoaste in mod oficial sub forma de comunicat ca, in cazul ramasitelor pamantesti ale parintelui Gheorghe Calciu, avem de-a face cu sfinte moaste. Redam mai jos intregul comunicat: Un comentariu: Anonim 2 februarie 2014, 14:13 In comunicatul „disparut” , dar preluat de alte situri, se aduceau acuze celor 4 „infractori” ca sunt agenti ai SRI. Prin aceasta direct sau indirect intelegem ca dezgroparea parintelui Calciu a fost facuta de oamenii SRI-ului. Pana in prezent nu a aparut nici o dezmintire din partea parintelui staret Hariton si nici din partea parintelui Filoteu, semnatarul acelui comunicat. Ma bucur ca se recunoaste oficial existenta sfintelor moaste, dar nu inteleg de ce cand vine vorba canonizarii atat parintele Hariton, cat si obstea manastirii evita discutia in mod elegant spunand ca aceasta e de competenta sinodului BOR. La randul sau sinodul ne spune ca este o chestiune de timp si tot asa de la Ana la Caiafa, in timp ce sfintii din inchisori raman necanonizati. Imi pun intrebarea de ce in presa a aparut ca cei 4 „infractori” au avut binecuvantarea pr staret Hariton, in timp ce au fost pedepsiti pt fapta lor. De ce au fost pedepsiti daca initial au avut binecuvantare? De ce ulterior staretul Hariton n-a mai recunoscut acest lucru? Răspundeţi

    Apreciază

  28. […] E Sfant: MOASTELE Parintelui GHEORGHE CALCIU DUMITREASA […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.