SACCSIV – blog ortodox

Legea anti-legionara in dezbatere publica! FACEM CEVA?

Posted in Elie Wiesel, MISCAREA LEGIONARA by saccsiv on noiembrie 24, 2013

O vedeti?

troita-de-la-tancabesti

 

Foto: http://www.apologeticum.ro/2011/11/pentru-capitan-parastas-de-pomenire-la-tancabesti/

Va dispare si nu va avea cine s-o puna la loc.

 

V-au placut conferintele?

Audio: Parintele MIHAI ANDREI ALDEA – Dezbatere. Imn pentru crucea purtata

Audio: Parintele AMFILOHIE BRANZA – Dezbatere. Imn pentru crucea purtata

Nu le veti mai auzi.

L-ati ascultat?

Video: EXEMPLARA DOVADA DE CURAJ – interviul dat de Parintele Teodot (Manastirea Petru Voda) televiziunii Neamt TV. Despre ANTIHRIST si EVREI

Veti avea macar curajul sa-i trimiteti vreo scrisoare in temnita?

Va place sa cititi carti?

A aparut cartea „RAPORTUL ORBULUI” scrisa de MUGUR VASILIU

Dar reviste? Dar bloguri similare acestuia?

N-o veti mai putea face:

PANA LA 15 ANI INCHISOARE … Iata proiectul legii Elie Wiesel – Crin Antonescu depus de urgenta la Parlament. Ce inseamna „idei, conceptii sau doctrine legionare”? Dar „nationalismul extremist”?

Vor ramane activi pana la urma doar cei ingaduiti de SISTEM: caldiceii si intrusii. Si veti afla astfel cum Sfintii Inchisorilor s-au delimitat de Miscarea Legionara …

Asadar, cititi va rog urmatorul text:

Va anunţăm că, după primirea avizului favorabil al Consiliului Legislativ, propunerea legislativă iniţiată de Crin Antonescu şi alţi doi parlamentari PNL, de interzicere a manifestărilor şi organizaţiilor cu caracter legionar a intrat în faza de dezbatere publică la Senatul României, până pe data de 8 decembrie a.c..

Această etapă a procesului legislativ presupune posibilitatea oricărei persoane fizice sau juridice de a trimite Parlamentului propuneri de amendamente la textul proiectului de lege. În cazul de faţă, un proiect nu doar nedrept, dar şi profund neconstituţional şi nedemocratic.

Aşa cum reiese din textul proiectului (îl puteţi citi aici integral), în baza acestei legi, vor fi demolate toate troiţele şi monumentele în memoria celor care au luptat pentru libertatea şi demnitatea neamului românesc şi au făcut parte din Mişcarea Legionară (Aiudul, Târgul Ocna, Tâncăbeştii şi multe altele), vor fi prohibite cea mai mare parte a cărţilor al cărui conţinut ar putea fi interpetat ca legionar, organizaţiile care se revendică în vreun fel de la doctrina legionară vor fi dizolvate, iar conducătorii lor vor fi condamnaţi penal. Chiar istoricii şi oamenii de cultură vor avea o problemă, deoarece proiectul prevede inclusiv modul în care aceştia vor trebui să-şi realizeze operele atunci cînd vor face referiri la Mişcarea Legionară.

Facem un apel la fiecare din cei care, într-un fel sau altul, sunt îngrijoraţi de acest demers legislativ care, dacă va trece de Parlament, va produce efecte devastatoare pentru lumea legionarilor şi a urmaşilor lor.

Implicaţi-vă în dezbaterea publică! Este singurul mod pe care Legea ni-l pune la dispoziţie pentru a atrage atenţia Parlamentului asupra caracterului nedemocratic şi neconstituţional al acestui proiect; pentru a arăta factorilor de decizie din Senat că interzicerea sub incidenţă penală, din nou, a celor care, de 75 de ani încoace au fost persecutaţi şi victime ale represiunii, este o problemă de maxim interes pentru mii de români şi familiile lor.

 1. Trimiteţi, fiecare din dvs., câte un e-mail cu punctul dvs. de vedere, la adresahttp://www.senat.ro/LegiProiect.aspx, la aliniatul (căsuţa) 663/2013 (vezi imaginea de mai jos).

[…]

Cei care doresc, pot depune la Senat punctul lor de vedere şi sub formă de adresă scrisă, cu număr de înregistrare, ori o pot trimite fie prin fax, fie prin poştă, dar doar recomandată, cu confirmare de primire, pe adresa: Senatul României, Calea 13 septembrie, nr.1-3, Sector 5, Bucureşti.

Iată aici formularul-tipATENŢIE! Propunerile de modificare se iau în considerare doar dacă sunt realizate pe acest formular-tip!

Cititi va rog mai multe in articolul:

Legea anti-legionară în dezbatere publică! IMPLICĂ-TE!

Cititi va rog si:

O SA NE IA PE RAND, asa ca taceti degeaba. Iar intrusii vor sfarsi precum Turcanu

 

56 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. IV said, on noiembrie 24, 2013 at 4:13 pm

  Pai eu spun ca trebuie sai aparam, in primul rand sunt Romani din acelasi sange cu noi Romanii, cei care ne conduc de 23 de ani, sunt alogeni, nu au NIMIC in comun cu neamul Romanesc.

  Apreciază

  • Valentin said, on noiembrie 24, 2013 at 5:24 pm

   Sa aparam pe cine? In primul rand, se scrie ” sa-i”. In al doilea rand, cata istorie adevarata cunoasteti, nu de aceaa predata de comunisti la scoala, ci documente, marturii, arhive, depozitii? Daca sunt romani de acelasi sange, inseamna ca aprobam si asasinatul cu acelai sange …rece? Scrue undeva ” ucide-l pe aaproapele tau ?’ Ia aratati-mi unde !!!

   Apreciază

   • John of România said, on noiembrie 24, 2013 at 6:03 pm

    Vali…. daca tot te-ai grabit sa-l corectezi pe altul, nu puteai si tu sa scrii un comentariu pe care sa-l intelegem si noi?
    Deci ce vrei sa spui pana la urma?

    Apreciază

   • IV said, on noiembrie 24, 2013 at 7:31 pm

    Da, am gresit, (sa-i) scuze, dar ……” Scrue undeva ” ucide-l pe aaproapele tau ?””, parca si tu gresesti la scris, nu, numai eu. Scoateti parul din ochi!

    Apreciază

 2. aha said, on noiembrie 24, 2013 at 4:33 pm

  si eu vreau sa trimit un amendament: sa nu se voteze legea asta!!! dar, vad eu ca e insuficient. adica daca am trimite toti care sunt impotriva acestei legi, tot nu ar fi luat in seama ( e dezbatere si nu vot!!) si asta dintr-un motiv simplu. nu ai o justificare! nu toti suntem istorici sau nu toti putem sa lamurim unele lucruri. deci, suntem, oarecum fara justificare. asa ca am o rugaminte: sa postati aici o justificare cei care au suficiente informatii si care se pricep la asta. e doar o parere pesonala, nu neaparat si cea mai buna.

  Apreciază

 3. Valentin said, on noiembrie 24, 2013 at 5:17 pm

  Pai facem. In primul rand, sa aflam de ce legionarii i-au ucis pe marele Iorga, pe Calinescu si pe Virgil Madgearu…Si pe altii…In al doilea rand, sa vedem daca on orice circumstanta sau vreodata Dumnezeu aproba vreun asasinat de orice fel. Sa nu ucizi. Pai cum ramane cu porunca asta? Ca doar este porunca si nu directiva sau recomandare. Si vine de la Stapanul nostru. Apoi, sa vedem ce spune Domnul Iisus Hristos. Ne indeamna pe undeva sa rezolvam vreo problema cu asasinatul in Gara Sinaia? Sau sa rapim un istoric si sa-l impuscam in padure ca pe un caine??? Nu am vazut asa ceva. Unde anume spun Sfintii Parinti ca asasinatul las este permis? Oamenii aia nu au fost nici macar ucisi in vreo lupta dreapta, erau niste bieti batrani fara aparare cand au fost ucisi..Asta-i curajul legionar? Asta-i trairea ortodoxa? Asta-i dragostea de aproapele? Glontul? Si nu in vreun caz izolat ci in serie…Dar despre Jilava ce spunem? Nu-i mai periata asa pe legionari, mai degraba vedeti ce a spus Domnul: sa nu ucizi. Restul poate fi tacere din partea voastra, daca vreti…

  Apreciază

  • ionut ignat said, on noiembrie 24, 2013 at 6:27 pm

   valentin, exact cu aceste „crime legionare” de care vorbesti au fost mintiti oamenii si copiii au invatat istoria mincinoasa in scoli. daca esti atat de „crestin” pe cat vrei sa pari, gandeste-te putin la Sfintii Martiri din inchisorile comuniste si la jertfele lor, mare parte din ei legionari ucisi prin tortura de la ordinele evreilor bolsevici instalati la conducerea partidului comunist.

   Apreciază

  • acc70 said, on noiembrie 24, 2013 at 6:28 pm

   legionarii nu l-au ucis pe Iorga… ci agentii KGB infiltrati in aceasta organizatie cu scopul exact de a o compromite….daca tot ai pornit pe calea aflarii adevarului intai sapa adinc sa il gasesti ( adevarul) …dar tu deja ai emis sentinte de genul : ” In primul rand, sa aflam de ce legionarii i-au ucis pe marele Iorga…”

   Daca cineva comite un asasinat dupa ce ti-a furat identitatea ( datele din buletin de exemplu si se da drept persoana ta) ti se pare norma ca lumea sa zica ca esti un criminal?

   Cam asa ceva s-a intamplat si cu Iorga…Kremlinul a ordonat si legionarii au „platit” pentru crima …tare nu?

   Aaaa si sa nu uitam cine era la Kremlin pe vremea acea….daca tin eu bine minte jidanii sionisti conduceau URSS…deci? mai degraba pe evrei ar trebuii sa ii intrebam cu ce i-a suparat Iorga…si daca nu stii pe care evrei ei bine afla ca mai toti care conduc Romania de 20 de ani sunt jidovi, ei da …inclusiv Base , Ponta,.. MRU..Berceanu
   Petre Roman…si multi alti

   Ia intreaba-i pe ei… de ce stramosii lor l-au executat pe Iorga…Poate pentru faptul ca Iorga era istoric si descoperise ca evreii vor sa falsifice nitelus istoria, bunaoara pretinzand ca ei sunt de mii de ani aic pe pamintul asta, cand de fapt pe vremea lui Mihai Viteazul nu era picior de jidan pe aici…ei venind mult mai tarziu..poate ca batrinul Iorga i-a calcat rau pe nervi si atunci au comis un asasinat ca la carte …urmind ca alti ortodoxi „sa plateasca” pentru jocul lor

   Apreciază

   • Valentin said, on noiembrie 25, 2013 at 12:47 pm

    Nicadorii…ce erau? Evrei??? Unul dintre ei este de langa Pucioasa! Cata istorie cunoasteti?????????????

    Apreciază

   • Cosmin said, on noiembrie 25, 2013 at 2:03 pm

    @ Valentin,

    Nu mi-ai raspuns la intrebari. Atitudinea asta de a ignora ceea ce nu ne convine, nu este una ortodoxa.

    Pune mana pe reala istorie si nu pe galusca sionista (istoria modificata). Cliseele cu care vii tu aici sunt cam expirate.

    Iti mai repet intrebearile:

    Daca legionarii au fost niste criminali, de ce moastele lor sunt izvoratoare de mir placut mirositor ?

    Are loc un de-click in mintea ta acum ? Se aprind ceva beculete ?

    Daca chiar esti ortodox, unul practicant ma refer, ceva trebuie sa se petreaca in mintea ta acum.

    Dumnezeu sa te lumineze.

    Apreciază

  • Obrenovici said, on noiembrie 24, 2013 at 6:36 pm

   Poate imi spui si mie de ce parintele Calciu Dumitreasa in 2004 se declara legionar ? Daca erau niste criminali ? De ce parintele Iustin Parvu se mdecl;ara legionar ? Oare acesti parinti nu cunosteau Biblia, nu cunosteau cele 10 parinti, nu cunosteau istoria recenta poate ?
   Dar tu nu postezi aici fiindca ai ceva de spus, ci fiindca repeti ca un papagal prost ce ai invatat.
   De ce Mircea Eliade, Petre Tutea, Radu Gyr nu s-au lepadat de legionari ? Erau si ei niste criminali ?
   In fine, poate ne spui de ce la Nurenberg nu au fost incriminati ca fascisti ?

   Apreciază

  • deveghepatriei said, on noiembrie 24, 2013 at 7:52 pm

   Valentin este un sectar din Iasi, nu-l mai bagati in seama pe dement.

   Apreciază

   • Valentin said, on noiembrie 25, 2013 at 12:48 pm

    Dement? Comentezi in duhul ortodoxiei, cum zice pe blog…Nu sunt sectar. Sunt ORTODOX. Nu sunt din Iasi. Sunt si atat.

    Apreciază

   • Valentin said, on noiembrie 25, 2013 at 12:52 pm

    Atunci, poate-L bagi in seama pe Dumnezeu care a spus SA NU UCIZI…
    Ce, ti-ai arogat ortodoxia pentru tine, cu propria interpretare? SAU NU AM VOIE SA FIU ORTODOX CA TREBUIE MUSAI SA FIU LEGIONAR????

    Apreciază

  • Otilia said, on noiembrie 24, 2013 at 9:06 pm

   Valentin,
   Cand iti arde casa, lasi putin rugaciunea si pui mana pe galeti, ca sa stingi focul.
   Cand esti subjugat de bocancii unui asupritor, nu te apuci sa-i lingi, ci lupti pentru libertatea si demnitatea ta.
   Legionarii, persecutati fiind, au raspuns. Violent in cazul lui V. Magdearu, lui Armand Calinescu, al prefectului Manciu.. (bieti batrani fara aparare, zici? Iti sugerez lectura istoriei adevarate, aia neatinsa de propaganda comunista)
   Cand ne navaleau tatarii, Stefan cel Mare ce-ar fi trebuit sa faca?
   Carui zeu ne-am fi inchinat noi astazi daca n-ar fi fost sabia si duhul lui Dumnezeu in el?
   Similara este si discutia despre legionari.

   Apreciază

  • Cosmin said, on noiembrie 25, 2013 at 10:43 am

   Valentin,

   Daca legionarii au fost niste criminali, de ce moastele lor sunt izvoratoare de mir placut mirositor ?

   Are loc un declick in mintea ta acum ? Se aprind ceva beculete ?

   Dumnezeu sa te lumineze.

   Apreciază

  • Irina said, on noiembrie 26, 2013 at 7:14 pm

   Valentin ne spui noua ca nu cunoastem istoria reala, si ca acceptam istoria comunista, ei bine eu as spune ca este total invers. Multe din personalitatile( in special Iorga) de care spui ca au fost asasinate de legionari este tocmai o minciuna gogonata spusa de comunisti pentru a-i denigra pe legionari. iti dau doar un exemplu si naume e xista o marturie a unor fosti legionari care sunt acum batrani si cu sechele acumulate dupa lunga perioada de detentie politica in temnitele comuniste, care afirma in unanimitate ca Iorga nu a fost omorat de legionari, acel Bordeianu cara l-a asasinat pe marele istoric era comunist get beget , infiltrat intentionat de comunisti. In plus toti acesti fosti legionari au spus ca Horia Sima cu legionarii lui aveau un respect foarte mare pentru Iorga, si in ziua asasinatului Horia Sima a incercat sa opreasca asta, si l-a avertizat pe Iorga si i-a zis sa plece de acasa in ziua respectiva, dar el nu a crezut si a fost omorat, apoi chiar Horia Sima l-a capturat pe falsul legionar si l-a predat autoritatilor, dar la scurt timp legionari fugiti peste hotare l-au vazut pe acest Bordeianu bine mersi prin Franta, iar familia lui din Constanta nu a suferit nici un abuz din partea comunistilor cum au suferit familiile legionarilor care infundau puscariile. De aceea cei din Asociatia fostilor detinuti politici au incercat sa redeschida cazul Iorga si alte cazuri ale altor peesonalitati despre care ei stiu adevarul si anume ca nu au fost legionari adevarati cei ce au recurs la asasinat, dar se pare ca li s-au pus bete in roate de catre cei ce nu vor ca adevarul sa iasa la iveala, si care ne conduc din pacate si azi. Mari canalii de oameni mai sunt comunistii astia si inca mai sunt oameni care cred vrajelile lor. Problema este ca acesti Sfinti din randuriel legionarilor au cu siguranta mare ingaduinta la Dumnezeu de vrea diavolul ca si acum dupa moarte sa-i omoare din inimile romanilor ba mai mult sa patimeasca cei care-i apara sau ii vorbesc de bine.

   Apreciază

 4. IV said, on noiembrie 24, 2013 at 5:18 pm

  Si ca aceasta, sunt sute de exemple!:http://ioncoja.ro/legionarii-in-eternitate/minti-habar-nu-ai-ce-vorbesti-esti-pe-duca-crin-antonesc/

  Apreciază

 5. John of România said, on noiembrie 24, 2013 at 6:10 pm

  Parintele Justin a zis inainte sa moara ca intr-un an va veni apusul libertatii….

  Apreciază

  • Otilia said, on noiembrie 24, 2013 at 8:58 pm

   Tic-tac, tic-tac.
   Dumnezeu sa ne apere!

   Apreciază

   • abc Marin said, on noiembrie 24, 2013 at 10:32 pm

    și va urma doar, tac-tac , tac-tac , dacă nu luăm astăzi atitudine împotriva acestor netrebnici care vor să șteargă sfinții mucenici din memoria națiunii .

    Apreciază

 6. un roman said, on noiembrie 24, 2013 at 6:26 pm

  noi nu o sa facem nimic toti cel putin pe acest blog numa stiu doar sa vb de acasa de la caldurica ,noua ne e frica si sa ne cunostem de parca ar fi numai canibali pe acest blog ce sa mai zicem de altceva ,vorbim vorbe cainii latra si carava trece ,spune altcineva ca e altfel si chipurile au intrat cu milioanele de acuma pe acest blog fara sa exagerez. asta-i piesa cu vanesa cum spune o vorba

  Apreciază

 7. un roman said, on noiembrie 24, 2013 at 6:33 pm

  pe fricosi Domnul i va lepada primi spune o vorba sper sa ai curajul dl sacciv sa-mi aprobi comentariile

  Apreciază

 8. ion said, on noiembrie 24, 2013 at 7:01 pm

  Trist. Nu cred ca vom avea nici o sansa. Cei care sunt aici , culti sau semianalbabeti , oameni cu scoala multa sau doar cu doua clase nu vor sa urmeze crimele facute sau presupuse ale legionarilor. Dorim doar sa pastram flacara culturii , dorim sa urmam oamenilor de cultura care au facut parte din Rugul Aprins, al celor pentru care Romania insemna locul in care si-au ingropat parintii si bunicii si pentru care petecul de pamant are valoarea vietii lor si care lupta nu pentru ca sunt mercenari ci pentru ca acolo se afla istoria lor. Nu ne vom opune , caci nu vom putea, iar cei ce castiga din vanzarea noastra castiga prea mult ca sa aibe scrupule. Putem doar atat-sa trimitem scrisori catre televiziuni si sa le aratam ce mare lucru pierdem renegand o parte din istoria neamului

  Apreciază

  • acc70 said, on noiembrie 24, 2013 at 7:46 pm

   mda…cam pesimista viziunea ta…dar poate e reala 100% tinind cont de faptul ca tara noastra a devenit colonie jidoveasca in intregime…poate ca in curand vom dansa cu totii asa…adica fortati ca sa le placa „stapinilor”:

   caci la ce te poti astepta atita timp cat natia asta nu realizeaza ca este sub ocupatie , ca numai e libera sa decida nimica…

   tot ce i s-a lasat e doar atita vlaga cat sa munceasca ca bestiile ( animalele) ca sa contribuie la prosperitatea israelului…cel ma terorist stat de pe planeta care are ca si carte de capatai TALMUDUL

   Pentru cine nu stie ce „prevede” mizeria asta de carte sa studieze un pic cateva versete:

   http://www.apologeticum.ro/2009/12/talmudul-evreiesc-demascat-o-carte-ce-prolifereaza-crima-rasismul-si-pedofilia/

   sau mai in detaliu:

   http://bisericasecreta.wordpress.com/2008/10/18/talmudul/

   si ca o concluzie: tinind cont ca de 20 de ani cei ce conduc Romania apartin acestei natii sau au la baza educatia talmudica nu va mai mirati de nimica din ce vi se intampla…ori luptati ori crapati ca vitele la abator

   Apreciază

 9. Prahovean said, on noiembrie 24, 2013 at 7:50 pm

  Întrebat și pe Apologeticum:
  Aș dori o lămurire. Am găsit legea pe site-ul Senatului, dar trebuie să descarc formularul, să îl completez, apoi să îl uploadez acolo? Este singura cale?

  Apreciază

  • Otilia said, on noiembrie 24, 2013 at 8:56 pm

   Nu este necesar sa descarcati formularul pentru a va exprima opinia.
   Este suficient sa accesati rubrica de comentarii, sa formulati o parere, apoi completati cu datele personale (obligatoriu numar de telefon si adresa fizica) si trimiteti.

   Apreciază

   • Otilia said, on noiembrie 24, 2013 at 9:09 pm

    Iertare, am realizat ulterior ca va referiti la formularul-tip.

    Apreciază

 10. un roman said, on noiembrie 24, 2013 at 8:24 pm

  de ce nu-mi aprobi comentariile puscariasule ca doar n-am postat injuraturi?

  Apreciază

  • saccsiv said, on noiembrie 24, 2013 at 9:07 pm

   un roman

   Uneori se intampla cele ce le-am explicat aici:

   Foarte important: DESPRE MODERAREA COMENTARIILOR

   https://saccsiv.wordpress.com/2013/09/13/foarte-important-despre-moderarea-comentariilor/

   Reactia ta ma determina insa sa nu-ti mai aprob nici un comentariu.

   Apreciază

  • Ozana said, on noiembrie 25, 2013 at 8:55 am

   @ un roman. Sa-ti fie rusine! Este blogul lui si face ce vrea cu el,desteptule! Si mie mi-a oprit intrarea unor comentarii,care-i problema? Sa comentezi pe blogul cuiva este un privilegiu,nu un drept. AI INTELES? Nu-ti este rusine sa jignesti un om pe care nu-l cunosti si care vrea sa destepte mintile tembele?Mai bine lasa comentariile ,ia-ti gasca si iesiti in strada sa va aparati neamul si tara de cei care au ,,bulucit” peste noi sa ne omoare cu hrana otravita,sa ne otraveasca pamintul,sa ne trimita in neant inainte de vreme.Daca esti ROMAN,apoi vezi ca ieri seara pe B! tv nemernicii faceau printr-un documentar de r–t propaganda pro exploatare gaze de sist, mai romane!De unde afli tu adevaruri despre vremurile astea daca nu de pe acest blog si alte citeva? Ia pondereaza-te putin si foloseste-ti furia in scopuri constructive.Iesi in strada si pune aratatorul pe miseii care ne distrug viata si ne otravesc pamintul.Tu esti curat ca lacrima de-ti permiti sa dai cu piatra?Urit din partea ta,dragul meu.Ar fi bine si frumos sa-ti ceri scuze fata de fratele saccsiv si sa continuam dialogul civilizat,toti cei care scriem pe aici,te rog.

   Apreciază

  • vasilica said, on noiembrie 25, 2013 at 9:43 pm

   un roman

   SA-TI FIE RUSINE!!!…

   Apreciază

 11. Aurora said, on noiembrie 24, 2013 at 9:14 pm

  Netrebnicule, nu esti roman, ci potaie ! Intri la om pe blog si il faci „puscarias”? N-ai postat injuraturi ? Te injur eu acum ca sa- ti piara pofta de vorba. Tu n-ai patrie, pigmeule !

  Apreciază

  • aha said, on noiembrie 24, 2013 at 11:10 pm

   @aurora. chiar daca ar fi asa….tot nu trebuie sa il judeci! nu intelegi ca judecand pe altul, te judeci singur? chiar e asa de greu de priceput? sau tu, saccsiv, nu trebuie sa ai o reactie gen „palma pentru palma”. da, asa e cum ai zis tu, te-a facut puscarias si e normal sa te superi….dar nu e normal sa suprimi comentariile lui! pana la un punct e ok sa le aprobi. daca devin violente sau de mai putin bun simt…e dreptul tau! pana la urma e blogul tau si tu il administrezi cum crezi! oricum, pe mine m-ar interesa si comentariile neaprobate!

   Apreciază

   • saccsiv said, on noiembrie 24, 2013 at 11:38 pm

    aha

    Curiozitatea ta e atat de mare …

    Bine atunci, sunt doua, le voi aproba. Daca intelegi ceva din ele, te rog sa-mi explici si mie, poate chiar se pierdea ceva important la spam.

    Apreciază

   • aha said, on noiembrie 25, 2013 at 12:12 am

    @saccsiv. da, sunt curios , e adevarat, si stiu ca sa spune ca, curiosii mor repede:)) nu as vrea sa mor repede…dar nici idiot:) stiu ca nu poti face publice comentariile pe care nu le-ai aprobat! dar tot sunt curios:) azi am avut un fel de soc! am vorbit cu o persoana de peste 50 ani despre conspiratia asta. si, culmea, a aprobat tot ce ziceam!!!!! am fost socat! am intrebat de ce ma aproba…si raspunsul a fost: pentru ca am trait pe langa persoanele alea si stiu cum gandesc! tin sa precizez ca persoana respectiva nu are acces la internet!!

    Apreciază

   • saccsiv said, on noiembrie 25, 2013 at 12:17 am

    aha

    Ti-am zis, le-am aprobat. Le gasesti.

    Apreciază

 12. un roman said, on noiembrie 24, 2013 at 11:44 pm

  am vazut ca ai aprobat intru-un final comentariile mele si atunci scuzele mele de rigoare , nu voi lua in considerare afirmatiile d-nei aurora

  Apreciază

 13. un roman said, on noiembrie 24, 2013 at 11:47 pm

  ideea la comentariile doua de mai sus este ca nimeni n-o sa faca nimic concret adica atacat legea anti-legionara la avocatul poporului ,iesit in strada etc

  Apreciază

 14. Emanuel said, on noiembrie 25, 2013 at 10:41 am

  Nu cred ca aceasta problema si altele de genul asta, se mai pot rezolva in tara asta decat printr-un razboi, si probabil cel mondial. Alta cale de unde sa mai fie, ca aia de la concucere nici macar nu ne vor baga in seama cum a fost si cu cererea de referendum de mai demult.
  Alta cale nu va fi decat razboiul, in care si noi daca va trebui sa punem mana pe arme, vom muri aparandu-ne drepturile si tara, cum au murit si stramosii nostri de pe vremea lui Stefan cel Mare, care tot de la o rana de razboi a murit.
  Rusii vor fi atrasi cu scop rau in acest razboi, pentru ca sionistii, satanistii si masonii, vor sa slabeasca forta rusiei. Nu vor dori sa bage SUA in acest razboi pentru ca nu ar mai ramane loc pe pamant locuibil, daca rusii si americanii isi vor arunca bombe nucleare unii asupra altora. Deci ei SUA o vor elimina ca putere din istorie, unu pentru ca un razboi mondial cu SUA ar fi prea periculos, si doi pentru ca SUA nu mai are rezerve de pretrol care o mentin putere mondiala. Daca SUA peste 15 ani nu va mai avea petrol s-a zis cu ea, dar masonii nu vor lasa sa se ajunga la asta, pentru ca in armata SUA sunt destui generali razboinici pe care ei inca nu-i pot controla deplin, si acestia ar genera un razboi in orientul mijlociu pentru petrol care lucru va inflama situatia foarte mult si va apare riscul de implicare a rusilor, ceea ce va insemna sfarsitul rasei umane asa cum o stim noi acuma. Masonii nu vor sa ajunga sa locuiasca timp de o generatie numai in buncare antiatomice. Deci SUA va fi eliminata prin alte mijloace, ” naturale „, si va ramane rusia sa se lupte cu europa. Acest razboi il vor pierde rusii pentru ca nu vor lupta pe teritoriul lor, ci pe cel inamic, si ii va slabi pe rusi. Dupa care rusia va fi atacata de chinezi, care pana atunci se vor declara mereu aliati ai rusilor, fara insa a se implica activ in razboiul rusiei cu europa. Totul va fi manevrat dupa scopurile masonilor. Ei se asteapta ca o rusie slabita de razboiul cu europa va pierde mai apoi in fata chinei. China va fi intre timp inarmata pe cat posibil si mai ales cu tehnica militara si armament adus pe sestache din SUA. Insa rusia nu va pierde in fata chinei, si asta le va strica planurile antihristilor, adica va intarzia cu cativa ani domnia antihristului. Vom avea atunci, cei care vom fi ramasi in viata, un timp de respiro, vreo 15 sau 30 de ani.

  Apreciază

 15. Valentin said, on noiembrie 25, 2013 at 1:00 pm

  SACCSIV< in spiritul dreptatii fac apel la tine pentru aceasta situatie.
  Observ cu amaraciune multe comentarii din care reiese clar ca NUMAI daca aprobi legionarii esti un ortodox adevarat. Aftle, cum spun aia de la de veghe patriei, esti un sectar dement din Iasi…Rusine.
  Faci apel la comentarii in duhul ortodoxiei dar nu iei atitudine la asemenea postari…
  Adica nu vezi si panta asta periculoasa- de ce musai trebuie sa simpatizez legionarii ca sa fiu considerat si acceptat ca ortodox?? Ce-i aici, CALIFAT?? Reich??? Chiar nu vedeti pe ce panta ati luat-o? Astia de la de veghe patriei cum pot fi calificati?? Ortodocsi? Da, din comentariile lor reiese numai mila si iubire…si iertare…Da nu cumva legionarii au fost prieteni tare tare cu Reichul german?? Dar nu cumva TOTUSI Calinescu a fost impuscat de legionari ROMANI si nu de evrei…ce sa caute evreii intr-o miscare nationalista romaneasca??? Nu vedeti ca se abereaza la greu ??? Ziceti ca stiti istoria adevarata? Lauda multa si trufie si sete de sange, asta vad si la voi… Ramaneti cu bine, cu eternul vostru dolce far niente si cu eternele comentarii de prisos…De veghe patriei ca sa fure politicienii si tiganii si smenarii mai bine! De asta faceti voi de vefge, se pare…ca in rest…gura bogata si frica de soricei…

  Apreciază

  • saccsiv said, on noiembrie 25, 2013 at 1:39 pm

   Valentin

   Nu trebuie sa simpatizezi cu legionarii ca sa fi ortodox. Dar a nu simpatiza e una, a lua apararea ticalositei propuneri legislative e cu totul altceva.

   Apreciază

   • Valentin said, on noiembrie 25, 2013 at 2:52 pm

    Unde am luat eu apararea acestei propuneri, Saccsiv? te rog sa-mi arati unde …NU sunt de acord cu propunerea dar am facut doar un apel la ” dreapta socoteala” – sa nu ignoram niste fapte istorice. Eu NU am negat ca moastele unor legionari sunt izvoratoare de mir. Dar, nu ale tuturor…NU CRED, NU POT SA CRED ca cei care au apasat pe un tragaci comitand un asasinat – in orice fel – sunt acum izvoratori de mir!!! SACCSIV, te rog , adu-ti aminte de Sfantul Parinte Dimitrie Basarabov, ocrotitorul nostru. El a mers descult doar pentru ca din gresala a onorat o vietate… Cata penitenta, cate remuscare, cata rugaciune du pa aceea! Si sfintele sale moaste intr-adevar au puteri extraordinare, eu am simtit asta si nu o data. Te rog din suflet, pentru ca tu esti mai echilibrat, sa ne gandim putin. NU PUTEM sa-i [unem laolalta pe legionarii care au mers pe drumul sfinteniei si pentru care am toata consideratia si pe cei care au comis, totusi asasinate, in orice scop. SACCSIV, tu esti unul dintre oamenii care au simtit duritatea si greutatea vietii fara menajamente. Tu stii ca nici un Parinte, sub nici o forma, nu a propovaduit vreodata uciderea.
    Repet, daca poate cineva intelege, nu cred ca NICADORII sunt izvoratori de mir acum…Sau cei din echipa care a tras in Iorga. Dumnezeule mare, spre ce ne indreptam??? ZELOTISM? Urmam pe Barabas sau pe Hristos? Pe talharul din dreapta sau pe cel din stanga? Sa stam bine, cu luare aminte. Si sa nu negam sau rastalmacim adevarul si faptele. Acum am ajusn sa acoperim toate excesele legionare doar pentru ca nu stim in totatlitate adevarul… Dar crima ramane crima. Dixi.

    Apreciază

  • valentin said, on noiembrie 25, 2013 at 2:59 pm

   @Valentin, de ce nu citesti si tu cateva carti scrise de legionari sa te pui in tema. crezi ca e prea mare efortul ? citeste daca vrei sa intelegi ce inseamna sa fii legionar si apoi iti dai cu parerea.

   Apreciază

   • Valentin said, on noiembrie 25, 2013 at 5:03 pm

    Prietene, cate carti am citit eu stie Dumnezeu si nu trebuie sa spun aici pe forum. Poate am citit una sau poate am citit 100,000. Dar uciderea ramane ucidere oricare este scopul penru care a fost facuta, mai ales daca este scop politic…Esti ironic, nu-i asa? Prea mare efortul, zici tu…Mda…Uite, DACA NU-I PREA MARE EFORTUL PENTRU VOI, LEGIONAREII DE DUMINICA, CARE ACCEPTATI UCIDEREA DIN MOTIVE POLITICE, CITESTE ASTA:

    „Dacă aproapele tău nu e vrednic de iubirea ta-după părerea ta-atunci e vrednic de iubirea lui Dumnezeu al cărui rob este şi el şi al cărui chip îl poartă; e vrednic de Hristos, Care şi-a vărsat sângele Său pentru el.”(Sfântul Tihon din Zadonsk)

    sI DACA TOT ESTI ASA DE PUS PE INVATAT PE ALTII,

    „Adevărata dragoste este aceea care iubeşte pe prietenul său în Dumnezeu şi pe duşmanul său pentru Dumnezeu.”(Sfântul Grigorie Dialogul)

    DECI IORGA SI MADGEARU, CHIAR DUSMANII LEGIUNII SI AI TARII DACA ERAU, NU TREBUIAU UCISI…DACA INSA VOI SUNTTEI MAI IN MASURA SA HORARATI DECAT SFINTII PARINTI, ATUNCI , FARA SUPARARE, AR TREBUI URGENT SA APELATI LA AJUTORUL UNUI DUHOVNIC ISCUSIT SI AL UNUI MEDIC LA FEL DE PRICEPUT. FARA NICI O SUPARARE…

    Apreciază

 16. Valentin said, on noiembrie 25, 2013 at 3:27 pm

  ceva istorie se poate? pentru baietii de la de veghe patriei…
  Hitler însuşi ceruse aducerea legionarilor la putere [14], ↑ Les archives secrètes de la Wilhelmstrasse, vol. V, Livre 1, Paris, 1953, doc. 226

  Adica, daca vreti sa vorbim pe documente si arhive NEEVREIESTI si NE_NU STIU CUM …

  În panica momentului, legionarul Nicolae Constantinescu i-a pus o mană pe umăr şi apoi i-a tras o rafală de cinci gloanţe în cap. Duca a murit pe loc. Avea 54 de ani. Cadavrul său a fost recuperat de pe peronul Gării Sinaia şi depus într-o cameră lângă anexele servitorilor din Castelul Peleş [5].
  ↑ Manifestul guvernului către ţară în „Facla” din 1 ianuarie 1934

  Foarte ortodox si izvorator de mir: i-a tras o rafala de 5 gloante in cap….
  Eu zic sa nu mai continuam, ca la documente istorice sunteti zero, de veghe patriei..

  Apropo, sunteti asa de veghe patriei ca nu faceti nimic impotriva clanurilor tiganesti…nici macar o demonstratie, acolo, ceva…Deh, frica-i mare, gura bogata, inima zburdalnica…Da’ aveti un titlu pompos…DE VEGHE PATRIEI… Aveti curaj sa va luati cu tiganii? Nu ? …Atunci, mai liniste, copii…

  Apreciază

  • Cosmin said, on noiembrie 25, 2013 at 7:35 pm

   @ Valentin,

   Precizeaza si contextul in care Hitler i-a dorit pe legionari la putere. Daca erau asa de nazisti legionarii, de ce Hitler i-a aruncat in lagar la Bukenwald cand au cerut azil politic, dupa neintelegerea cu Antonescu?

   Vad ca te-ai mai muiat acum si spui: „NU PUTEM sa-i punem laolalta pe legionarii care au mers pe drumul sfinteniei si pentru care am toata consideratia si pe cei care au comis, totusi asasinate, in orice scop.”

   Da chiar asa Valentin, de ce-i pui in aceeasi oala pe toti?

   Impartaseste te rog cu noi, parerea ta despre Iustin Parvu, sau despre Valeriu Gafencu, Radu Gyr… Sunt tare curios…

   Copile, pune mana si citeste, ca-ti faci pacate degeaba.

   Dumnezeu sa te lumineze.

   Apreciază

  • Otilia said, on noiembrie 26, 2013 at 9:28 am

   Prietene, despre ce vorbim aici ?
   Capitanul a tras. (vezi evenimentul de la prefectura Iasi)
   A fost deshumat.
   Era intreg!! Ce iti spune asta?!
   Judecata asta nu ne revine noua, pacatosilor, ci lui Dumnezeu. Nu tu ori eu hotaram cine-i sfant si cine nu. Parintele Justin=Sfant. Incontestabil, da?
   Parintele Justin- Legionar. Parintele Justin- aprig sustinator al legionarilor.
   Intelepciunea sa este necuprinsa de mintea noastra omeneasca.
   Poate-ar trebui sa mai „citesti” si cu inima…

   Apreciază

 17. aniush said, on noiembrie 25, 2013 at 4:18 pm

  un roman,
  Din intamplare mi-au cazut ochii pe comentariul tau. Iertati-ma ca intervin, dar daca il jignesti pe saccsiv asa crezi ca faci bine? Daca i-ai fi adresat intrebarea in mod civilizat ce se intampla? Poate castigai un prieten. Asa tot ce ai realizat este ca omul nu mai vrea sa vorbeasca cu tine….si cine a avut de pierdut? Nu cumva tu?

  Apreciază

 18. Maria said, on noiembrie 25, 2013 at 6:07 pm

  Pentru ca nu cunosc nimic din viata legionarilor , nu pot sa-mi dau cu parerea , insa nu pot ignora porunca
  a sasea din Decalog , „sa nu ucizi „, care nu are „adversar „, in interpretare , ca toate celelalte noua porunci .
  Una este sa ucizi in lupta dreapta , de aparare (exemplele cu domnitorii ), alta este sa ucizi miseleste , pe la spate , etc .Aceea este crima .

  Apreciază

  • Otilia said, on noiembrie 26, 2013 at 9:40 am

   Tocmai pentru ca nu cunoasteti principii ale vietii legionare, indranzesc sa va indrum spre a citi. Existau niste legi de capatai ale legionarilor. Una dintre acestea era legea ONOAREI.
   Nu au existat circumstante in care legionarii sa fi ucis miseleste, pe la spate.
   Ca au existat printre ei si detractori infiltrati in Miscarea Legionara cu scopul de a o compromite si a destructura unitatea nationalista, e fapt.
   Dar legionarii autentici, cei formati in fratiile de cruce si in cuiburi, nu au UCIS miseleste!

   Apreciază

   • Maria said, on noiembrie 26, 2013 at 2:33 pm

    Ce stiu eu despre legionari este urmatorul lucru : Cateodata auzeam la mine acasa , pe parintii mei vorbind despre culoarea verde-inchis , ca despre o culoare a legionarilor carora le spunea si verzi .Atunci , mai intrebam si eu , ce-i cu culoarea verde iar raspunsul era ca , aceasta culoare era interzisa de regimul comunist in care ne aflam atunci .Pt ca , se faceau controale , acolo unde vedeau vopsit cu verde , incat pe mine ma umfla rasul de ceea ce auzeam , eram copii si nu ne dadeam seama sa intrebam mai exact despre ce era vorba .Spuneau , ca fiecare trebuia sa evite sa-si vopseasca gardul sau casa cu verde .Iar asta ne starnea rasul .Atat am auzit despre legionari , in rest , nu stiu nimic .Parintii si bunicii mei , urau comunistii , se vedea asta din discutie , erau revoltati , scarbiti de acest regim , in acele timpuri .

    Apreciază

 19. danutza said, on noiembrie 26, 2013 at 12:24 pm

  Tipic romanesc. In loc sa scriem la parlament cat mai multi,sa ne unim ideile, chiar daca nu simpatizam Miscarea Legionara sau pe Capitan, noi stam si ne certam. De aia strainii sunt stapani si vor fi din ce in c emai mult in tara asta!!! Luati exemplu de la bulgari sau unguri.
  PANA NU VOM FI UNITI, NU VOM AVEA NICI UN FEL D E IZBANDA!

  Apreciază

 20. aurelanghel said, on octombrie 31, 2014 at 9:02 pm

  Nu scriu sa va cert. A certa pe cineva fara temei doar ca ti sa parut tie, te scoate din randuiala fiilor lui Dumnezeu. De acestea si toate acestea au venit pentru ca dragostea multora dintre noi sa racit.

  Si cum poti sa spui ca il iubesti pe Dumnezeu pe care nu l-ai vazut daca pe fratele de langa tine il urasti.

  O corabie s-a spart in mijlocul noianului si a prapadit povara si cu osteneala a scapat la uscat. Iar voi cele scapate la uscat voiti sa le inecati.

  De la aproapele este viata si moartea. Ca de vom dobandi pe fratele, pe Dumnezeu dobandim; iar de vom sminti pe fratele, lui Hristos gresim.

  De aceea si Sfintii acestia din pateric au fost atat de mari pentru ca nu cu lesnire judeca pe vre-un frate.
  Iar noi indata ne grabim sa ii aruncam cu mizerie in cap. Iertati-ma ca am intervenit!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: