SACCSIV – blog ortodox

CAVALERII TEMPLIERI – in ritual lor secret se lepadau de Hristos, batjocoreau crucea, pupau in fund alti barbati. Dar cica ASTA NU E BLASFEMIE si NU E SODOMIE, deci actualul papa trebuie sa-si ceara scuze public

Posted in CAVALERI TEMPLIERI by saccsiv on noiembrie 19, 2013

S-a descoperit un vechi document considerat pierdut care ar arata ca:

Papa (Clement al V-lea) acceptase explicatia Cavalerilor conform careia acuzatiile de sodomie si de blasfemie se datorau neintelegerii corecte a ritualurilor stravechi si secrete, care isi aveau originea in perioada de lupte crancene a cruciatilor impotriva musulmanilor, mai precis, a sarazinilor.

Printre aceste ritualuri se numarau „lepadarea de Iisus Hristos si batjocorirea crucii, de trei ori”, ca si „pupatul fundului altor barbati”.

Adriano Forgione, editor al revistei Hera, sustine ca aceste practici erau destinate sa simuleze umilintele si torturile la care ar fi fost supus un cruciat luat prizonier de sarazini.

Ei mai erau invatati cum sa se lepede de credinta „numai cu mintea, dar nu si cu sufletul”.

Desigur, „catolicii” in frunte cu papa erau deja eretici la vremea aia, deci e oarecum bizar sa dezbati despre un soi de erezie a templierilor in catrul unei erezii a papalitatii. Totusi, scoasa din contextul ereziei in care deja cazusera dupa marea schisma din 1054, luata de sine statator, fapta ca atare, anume lepadarea de Hristos si batjocorirea crucii nu poate fi sub nici o forma considerata o lepadare doar cu mintea insa nu si cu sufletul. Ce-i aia? Se gaseste macar un singur astfel de exemplu in Sfanta Scriptura sau in Vietile Sfintilor? In scrierile Sfintilor Parinti se da o astfel de „derogare”? Atunci de unde habauceala asta? Ce hal de pregatire era aia?

Cat despre pupatul in fund al altor barbati … Ce fel de „antrenament” era ala?

Si de ce devenise traditie ritualul asta sinistru?

Doar o minte eretica putea accepta astfel de explicatii. Iar cei ce practicau acel ritual nu erau decat niste satanisti. Ca si urmasii lor directi sau fratii lor de loje masonice. Singura intrebare ar fi daca se mai pupa in fund.

Dar iata articolul complet Document de SENZATIE, descoperit in arhivele Vaticanului, aduce la lumina un fapt exceptional:

Un document de senzatie descoperit in arhivele Vaticanului scoate la lumina un fapt exceptional.

Datorita acestui document va fi poate necesara rescrierea intregii istorii a acestui Ordin legendar, dar si istoria pontificatului lui Clement al V-lea, in timpul caruia a fost dizolvat Ordinul, in ciuda faptului ca Papa insusi a fost cel care i-a absolvit de orice vina pe cavalerii-calugari.

Agentiile de presa din Italia au transmis stirea referitoare la descoperirea in arhivele secrete ale Vaticanului a acestui document pe care omenirea il cauta de cateva secole si care redeschide procesul Templierilor,absolvindu-i de orice vina si ridicand acuzatiile formulate si condamnarea tribunalului din anul 1308.

Copia procesului a fost descoperita de cercetaroarea Barbara Frale, urmand a fi publicata in zilele urmatoare de periodicul „Hera”.

Barbara Frale a descoperit acest pergament care poarta inscrisul papei si care precizeaza ca, incepand din vara anului 1308, Papa Clement al V-lea, in ciuda a ceea ce s-a crezut pana in zielele noastre, ridica toate acuzatiile de erezie formulate impotriva Marelui Maestru al Ordinului, Jacques de Molay, si a celorlalti mari demnitari.

Pana in prezent, cercetatorii considerau ca documentul s-a pierdut pentru posteritate, impreuna cu celelelalte pergamente care fac trimitere la Templieri, atunci cand Napoleon a preluat arhivele de la Vatican si le-a adus la Paris, potrivit cersipamantromanesc.wordpress.com.

Dupa caderea Regatului Ierusalimului, Templierii au revenit in Franta.

In anul 1312, regele francez Filip cel Frumos, dusmanul declarat al Ordinului, impune dizolvarea acestuia.

Regele forteaza mana Papei sa desfiinteze Ordinul, facand referire la procesul in cursul caruia Templierii ar fi fost condamnati.

In opinia istoricilor, decizia curajoasa a Papei Clement al V-lea care, dupa cum bine stim, nu a facut nimic sa impiedice caderea Ordinului, ofera dovada ca acest Papa, prizonier in palatul pontifical din Avignon, nu era total dependent de Coroana franceza.

El a avut initiativa de a salva Ordinul tinand cont de pocainta cavalerilor si de cererea lor de a reveni in sanul Bisericii. Regele francez nu a tinut insa cont de pozitia Papei si a lichidat Ordinul.

Documentele descoperite la VATICAN aduc la lumina un fapt exceptional –masacrul din perioada medievala a Cavalerilor Templieri, acuzati de „erezie, idolatrie si sodomie” – episod care continua sa ramana invaluit in mister – s-a produs efectiv si in ciuda faptului ca insusi Papa ii exonerase in cadrul unui proces secret.

Aceasta dezvaluire il va obliga pe actualul Papa, care a cerut iertare intregii lumi musulmane pentru cruciade, sa ceara scuze in public si pentru persecutia la care a fost supus unul din cele mai importante ordine ale cruciatilor.

Cavalerii Templieri, ale caror putere si bogatii legendare continua sa ne fascineze, au fost desfiintati ca ordin de Papa Clement al V-lea la Conciliul de la Vienne (Franta) din anul 1312.

Conform punctului de vedere publicat in cotidianul catolic „L’Avvenire”, toate dosarele intocmite la ancheta pontificala s-au pierdut in timpul jefuirii Vaticanului de catre armatele lui Napoleon care au invadat Italia in secolul al XVIII-lea, si ca recuperarea acestora este un eveniment remarcabil.

Marele Maestru al Templierilor, Jacques de Molay, a fost ars pe rug din ordinul regelui francez Filip al IV-lea (cunoscut si sub numele de Filip cel Frumos) care, dorind sa isi insuseasca domeniile si tezaurul templier, a pornit o campanie-fulger de arestari in zorii zilei de vineri, 13 octombrie 1307, a trecut la torturarea Templierilor si, dupa ce le-a obtinut marturisirile prin tortura, i-a ucis.

Barbara Frale, cercetator la Scoala de Studii Paleontologice de pe langa Vatican, sustine ca istoricii impartasesc in unanimitate opinia conform careia Papa Clement al V-lea, el insusi de origine franceza si fost arhiepiscop la Bordeaux, a fost slab si s-a lacast manevrat, acceptand planul lui Filip cel Frumos de a desfiinta Ordinul Templier si de a pune mana pe bogatiile lui.

Numai ca documentele descoperite in arhivele Vaticanului, printre care se numara si un facsimil despre care se credea ca a disparut pentru totdeauna, constituie dovada ferma ca Papa a avut abilitatea sa manevreze lucrurile „cu dibacie si hotarare”, astfel incat trimisii pontificali au fost cei care i-au anchetat, in 1308, pe de Molay si pe alti mari demnitari templieri in temnitele castelului Chinon de pe Loara, in cadrul a ceea ce a ajuns sa capete dimensiunile unei anchete pontificale.  

Signora Frale, care scrie in prezent o carte pornind de la documentul Chinon, a marturisit jurnalistilor de la revista italiana lunara Hera, revista specializata in enigme ale istoriei, ca rezultatul anchetei a fost exonerarea totala a Cavalerilor.

Papa acceptase explicatia Cavalerilor conform careia acuzatiile de sodomie si de blasfemie se datorau neintelegerii corecte a ritualurilor stravechi si secrete, care isi aveau originea in perioada de lupte crancene a cruciatilor impotriva musulmanilor, mai precis, a sarazinilor.

Printre aceste ritualuri se numarau „lepadarea de Iisus Hristos si batjocorirea crucii, de trei ori”, ca si „pupatul fundului altor barbati”.

Adriano Forgione, editor al revistei Hera, sustine ca aceste practici erau destinate sa simuleze umilintele si torturile la care ar fi fost supus un cruciat luat prizonier de sarazini.

Ei mai erau invatati cum sa se lepede de credinta „numai cu mintea, dar nu si cu sufletul”.

Ordinul Cavalerilor Templieri — sau mai corect, Ordinul Cavalerilor Sarmani ai lui Hristos si ai Templului lui Solomon — a fost infiintat in perioadfa primelor cruciade din secolul al XII-lea, cu scopul de a-i proteja pe crestinii care plecau in pelerinaj spre Tara Sfanta, impreuna cu un alt ordin crestin, Cavalerii Ospitalieri (sau Ioaniti).

Denumirea Ordinului Templier se datoreaza faptului ca i s-a acordat o parte din fostul Templu al lui Solomon de la Ierusalim pentru a-si ridica acolo tabara.

Consemnand faptul ca de Molay si Cavalerii au cerut iertare, Papa nota urmatoarele:

“Prin prezentul act decretam ca Biserica ii absolva de orice vina si ca pot participa din nou la sfintele slujbe si primi sfintele sacramente”.

Signor Forgione sustine ca Papa a ratat absolvirea publica a Ordinului Templier, fiindca scandalul produs in jurul Templierilor a starnit patimi atat de mari, incat se temea de o schisma a Bisericii.

Regele Filip al IV-lea a ordonat executarea lui de Molay si a altor mari demnitari Templieri inainte ca Papa sa faca public verdictul anchetei pontificale, dupa care acest document a disparut.

Cititi va rog si:

Vatican paper set to clear Knights Templar

Video: RITUAL MASONIC FILMAT IN TURCIA. Prima parte – INITIERE. A doua parte – INCHINARE LA LUCIFER

32 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Irina said, on noiembrie 19, 2013 at 3:15 pm

  Astia da masoni, de cavalerii astia templieri intr-adevar se poate spune ca sunt masoni.

  Apreciază

 2. mario said, on noiembrie 19, 2013 at 9:01 pm

  Seamana izbitor cu ritualul Skull and Bones care sigur e preluat de la templieri.

  Apreciază

 3. Mirela said, on noiembrie 19, 2013 at 9:10 pm

  Papa le-a cerut iertare musulmanilor pentru cruciade. Ortodocşilor le-a cerut pentru distrugerea Constantinopolului, cu tot ce a însemnat ea, în Cruciada a IV-a (1204)?

  Căteva informaţii din sursa:
  http://www.pemptousia.ro/2012/11/caderea-constantinopolului-de-la-1204-si-consecintele-ei/

  Cu privire la Cruciada a patra, Henri Gregoire vorbeşte despre “infamia Apusului”, Colin Morris consideră că “ocuparea latină a Constantinopolului a fost un dezastru pentru Creştinătate”, în vreme ce Steven Runciman, în lucrarea sa clasică despre Cruciade, nu ezită să scrie că “nu a existat până atunci o crimă împotriva umanităţii mai mare decât Cruciada a patra”. Este limpede faptul că modul în care s-au comportat cruciaţii după cucerirea oraşului (13 aprilie 1204) justifică aceste consideraţii. „Creştinii” franci au săvârşit fapte de o cruzime şi bestialitate nemaiîntâlnită. Au ucis fără discernere bătrâni, femei şi copii; au jefuit şi prădat bogăţia „împărătesei cetăţilor lumii”. La împărţirea prăzii a fost socotit şi Papa Inochentie al III-lea (1198-1216). Cel mai cumplit: au incendiat cea mai mare parte din oraş şi au luat în robie o mare parte dintre locuitori. Doar în prima zi au fost ucişi 7000 de oameni. Clerul ortodox constituia o ţintă predilectă a Cruciaţilor. Episcopii şi alţi clerici au suferit chinuri teribile şi au fost măcelăriţi cu o furie ieşită din comun. Patriarhul (Ioan al III-lea), desculţ şi dezbrăcat, abia a reuşit să scape trecând pe ţărmul opus. Bisericile au fost batjocorite, inclusiv Aghia Sofía, în scene de o grozăvie nemaiîntâlnită. Clerul latin a fost în primele rânduri ale jefuitorilor. Vreme îndelungată, corăbiile apusene au transportat bogăţiile Oraşului în Apus, unde împodobesc şi astăzi biserici, muzee şi colecţii particulare. Un centru important în care au fost concentrate aceste bogăţii a fost Biserica Sfântul Marcu din Veneţia. O parte dintre tezaure (îndeosebi manuscrise) au fost distruse. În 1795, o mare parte a tezaurului „bizantin” de la San Marco a fost lichidat de către Republica Veneţiană, din raţiuni de război.

  Merită citit tot materialul, nu e lung şi e elocvent în a demonstra, cu surse apusene (nu răsăritene, ce ar putea fi acuzate de subiectivism confesional), care e iubirea papilor şi a prelaţilor catolici pentru ortodocşi şi ortodoxie.

  Apreciază

  • Mirela said, on noiembrie 19, 2013 at 9:21 pm

   Prin prisma celor de mai sus, oare nu merită „civilizaţii” de apuseni să le vină ţigănimea lumii pe cap? Ei nu au cotropit şi asuprit atâtea popoare şi ţări, comportându-se ca fiinţe fără nici un Dumnezeu? Le fac acum ţiganii şi alţi imigranţi ceva mai rău decât le-au făcut ei altora?

   Apreciază

   • saccsiv said, on noiembrie 20, 2013 at 5:45 am

    Mirela

    Nu merita, sora mea. Ai citit articolul?

    Video – MASONUL de culoare Jesse Jackson catre suedezi: SUEDIA ESTE SORTITA SA DEVINA MULTIRASIALA si MULTICULTURALA, aceasta este NOUA ORDINE MONDIALA

    https://saccsiv.wordpress.com/2013/11/12/video-masonul-de-culoare-jesse-jackson-catre-suedezi-suedia-este-sortita-sa-devina-multirasiala-si-multiculturala-aceasta-este-noua-ordine-mondiala/

    Ai inteles cine ce urmareste?

    Acum, referitor la cotropirea din trecut, da-mi te rog exemple, sa le analizam pe fiecare in parte. Daca te referi la cruciade, e discutabila vina omului simplu din Franta, de exemplu.

    Apreciază

   • Mirela said, on noiembrie 20, 2013 at 10:47 am

    Păreri proprii:
    1. Babilonia etnică, rasială, culturală şi religioasă promovată la nivel global de elite după modelul SUA, cunoscut stat masonic de experiment şi promovare a unor noi „valori”, este îngăduită de Dumnezeu pentru păcatele noastre, ale tuturor. Pentru lăcomie, trădare, nepăsare, avorturi, hoţie, desfrânare etc. Nu doar ale conducătorilor, ci ale cvasitotalităţii oamenilor. Dacă noi am fi drepţi şi am respecta Legea lui Dumnezeu, elitele nu ar avea nici o putere asupra noastră. Iar ele ştiu asta.
    2. Englezii şi alţi europeni vestici au creat imperii prin asuprirea multor neamuri din spaţii unde consider că, respectând legile creştinismului, pe care îl adoptaseră, nu aveau ce să caute. Ce făceau englezii în India? Ce căutau în America? De ce alţi „creştini” i-au înrobit pe negri şi i-au mutat din Africa în America, fără voia lor? De ce, ca alb din SUA, să te plângi de negri, când tu i-ai adus? Tu ce cauţi acolo, când acolo era patria amerindienilor? E creştineşte să te îmbogăţeşti prin uciderea şi exploatarea altor neamuri?
    Magrebienii de care se plâng acum francezii au dreptul de a deveni cetăţeni francezi tocmai pentru că provin din foste colonii, prin a căror asuprire francezii s-au îmbogăţit. Dacă tu te-ai dus peste ei, făcându-te stăpân, ei de ce să nu vină peste tine? Francezii de azi sunt urmaşii coloniştilor asupritori, iar magrebienii de azi sunt fiii şi nepoţii celor asupriţi. Iar Dumnezeu a spus ceva care arată că faptele părinţilor au consecinţe asupra urmaşilor:
    „părinţii mănâncă auguridă şi copiilor li se strepezesc dinţii”. Şi a mai zis: „Ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi şi voi lor”, „Cine scoate sabia, de sabie va muri”. Şi altele. Pe baza acestora, mie mi se pare că invadarea Occidentului de către diverşi este plata lui Dumnezeu pentru invaziile lor, o întoarcere a roţii. Căci consider că simpla voie a elitelor sataniste nu ar fi contat în faţa lui Dumnezeu, dar păcatele „creştinilor” au contat. E vorba populară „ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face”. Ei de ce au făcut? Le vine plata divină.
    De ce se tem acum englezii că vor fi invadaţi de ţigani, dacă ei s-au dus ca stăpâni peste indieni, rudele ţiganilor? Politeţea cere întoarcerea „vizitei”! Nu europenii au generat practica de a te duce peste alte rase? Acum vin şi ele. Iar cotropirile astea prin colonizare nu au fost realizate concret de elite (ele doar au tras sfori, au gândit, au programat) ci de oameni simpli, care s-au pus în slujba elitelor, ignorând poruncile lui Dumnezeu şi ascultând mai mult de oameni decât de El.
    3. Nu cred că vina omului simplu din Franţa e neglijabilă în cazul cruciadelor. Chiar dacă au fost initiate şi patronate de papi cu pretinse scopuri nobile, au fost realizate de creştinii simpli. Pot exclude prima cruciadă, când nu se ştia despre ce e vorba şi mulţi s-au dus din zel creştin. Dar cum să justifici în faţa lui Dumnezeu şi a conştiinţei proprii jefuirea şi uciderea altor creştini care nu au venit peste tine, ci tu te-ai dus peste ei? Cum justifici incendierea şi masacrarea Constantinopolului? Cum justifici profanarea Sfintei Sofia, prădarea ei de coloanele de marmură? Pe ce te bazezi? Iar pe astea nu le-au făcut efectiv papii şi cardinalii, ci „creştinii” simpli, care măcar cele 10 porunci ar fi trebuit să le ştie. Că nu erau oamenii chiar aşa de tâmpiţi încât să nu înţeleagă nimic. Cruciadele au fost, şi pentru oamenii simpli, prezentate drept prilej de îmbogăţire. Nu era mai corect să asculte şi să îşi interiorizeze porunca: „să nu râvneşti la nimic din câte are aproapele tău”? Până şi israeliţilor le-a poruncit Dumnezeu să nu ia nici o pradă de război, ci să ardă sau să distrugă tot, cu scopul de a nu face din cucerirea altuia o sursă de venit sau să declanşeze răboaie pentru a putea prăda.
    Iar dacă omul simplu nu are nici o vină că se pune în slujba elitelor sau a cui o fi, împotriva poruncilor lui Dumnezeu, consider că nici americanii care invadează acum Afganistanul sau Irakul nu au nici o vină, căci doar ascultă de superiori. Sau dacă acei cruciaţi simpli ascultau de poruncile necreştine ale papilor, putem şi noi să ascultăm de ierahii ce promovează ecumenismul, că facem ascultare. Sau, ce mare lucru să îţi pui un cip, ca să mănânci? Nici măcar nu invadezi pe nimeni!

    Apreciază

   • saccsiv said, on noiembrie 20, 2013 at 11:18 am

    Mirela

    Despre ceea ce fac papusarii actualmente ai scris fix 26 de cuvinte. Apoi ai motivat ca omul simplu o merita cu varf si indesat …

    Sora mea, negresit ca si norodul are partea sa de vina, insa avorturile, desfranarea, si multe altele din sirul tau au drept cauza … tot lucrarea ELITELOR.

    Trebuie intai sa lamurim acest aspect al punctului tau 1. Propun ca abia apoi sa trecem mai departe.

    Apreciază

   • Munteanu Irina said, on noiembrie 20, 2013 at 12:59 pm

    Lucrarea elitelor, corect Sacciv, dar vina ne apartine ca am acceptat raul si ca am parasit principiile crestine, valorile morale crestine. Sa fim seriosi nici un om nu a fost obligat cu pistolul la tampla sa desfraneze sa faca avorturi etc., ci a acceptat raul impus cu bratele deschise, daca majoritatea nu acceptau aceste pacate nu ar fi avut intr-adevar nici o putere asupra noastra. Omul are totusi constiinta si liberul albitru, si el a ales sa-si calce pe constiinta si sa abuzeze de in mod rau de liberul albitru.

    Apreciază

   • Mirela said, on noiembrie 20, 2013 at 12:15 pm

    Saccsiv

    Despre lucrarea elitelor am scris atât cât am considerat necesar pentru a-mi explica punctele de vedere, care nu e deloc musai să fie împărtăşite sau asimilate de oricine altcineva.
    Cât despre avorturi, desfrânare etc., consider că, deşi acestea sunt promovate de către elite, la Judecată elitele vor da seama pentru ale lor, iar noi pentru ale noastre. Elitele joacă rolul diavolului: ispitesc, propun, creează condiţii, falsifică, încearcă să păcălească etc., dar nu elitele de duc pe masa de chiuretaj, nu elitele te obligă să asupreşti pe altul sau să îţi doreşti ce are el şi nu elitele te bagă în patul cuiva (exclud femeile traficate sau obligate să se prostitueze) . Cine te pune să asculţi mai mult de elite decât de Dumnezeu şi de poruncile lui? Elitele te sărăcesc, te umilesc, dar asta nu înseamnă că e musai să avortezi copiii, ci trebuie să îţi pui nădejdea în Dumnezeu că va găsi o soluţie. Nu vorbesc despre situaţii ca cea din China, cu impunerea copilului unic, ci despre noi şi alţii ca noi. Dar consider că am putea lua pildă de la chinezii care nu respectă legea şi, asumându-şi destule riscuri, nasc mai mulţi copii.
    Sfinţii sunt tot sub influenţa elitelor? Dacă ei pot să nu fie, noi de ce să fim? Nu ne cere Dumnezeu tuturor să fim desăvârşţi/sfinţi?
    Ce vom răspunde la Judecată? Vom face asemenea lui Adam şi a Evei: Elitele ne-au îndemnat, iar noi am făcut?
    Dar fiecare e liber să creadă ce consideră şi fiecare e responsabil de ale lui în faţa lui Dumnezeu.

    Apreciază

   • saccsiv said, on noiembrie 20, 2013 at 1:46 pm

    Mirela

    Bunul Dumnezeu e drept Judecator, dar e in primul rand milos.

    Nu-i tocmai atat de simplu. Acolo unde n-au putut sa prosteasca, au impus. Un exemplu de impunere e ceea ce s-a petrecut in tarile ortodoxe unde au stapanit bolsevicii.

    Dar nici cu prosteala asta, treaba nu e bine sa fie simplificata. Vezi tu sora mea, ei n-au venit direct cu roaba de pacate zicand: luati-le. S-a lucrat cu rabdare si s-a lucrat per total, caci toate sunt legate. Ca daca veneau de exemplu in secolul XIX cu revolutia sexuala, ii lua lumea cu pietre.

    Credeam ca lucrurile sunt limpezi, dar iata ca nu sunt. Trebuie sa scriu un foarte amplu articol si pe tema asta …

    Iertare ca nu mai continui asadar dialogul la rubrica de comentarii.

    Apreciază

   • Mirela said, on noiembrie 20, 2013 at 2:40 pm

    Din nou, puncte de vedere proprii, pe care nu cer nimănui să le împărtăşească:

    Dumnezeu e infinit milostiv şi iubitor de oameni, nu doar drept. De aceea Fiul S-a răstignit pentru lume şi de aceea Dumnezeu vrea „ca tot omul să se mântuiască şi la cunoştinţa Adevărului să vină”. Iar pentru aceasta, Fiul S-a întrupat, a dat pildă de vieţuire, ne-a spus clar ce trebuie să facem ca să moştenim viaţa veşnică, a dat PORUNCI DIVINE, a pecetluit toate cu Jertfa Sa sublimă şi, în plus, ne-a dat posibilitatea să ne curăţim de păcate şi de căderi prin pocăinţă/spovedanie şi să ne unim cu El prin Euharistie. Tuturor. Ce putea să facă mai mult? Ce iubire poate fi mai mare decât asta?
    Despre bolşevizarea ruşilor întreb: câţi erau ruşii pravoslavnici? Teoretic, multe milioane. Câţi erau evreii care slujeau elitelor şi scopurilor lor? La fel de mulţi? Cum au putut să-i cucerească, dacă ortodocşii respectau poruncile lui Dumnezeu? Nu şi-au găsit elitele multe cozi de topor între ruşii pretins creştini, prin care au lucrat? Ce ar fi putut face elitele fără aceste cozi de topor, oricâţi bani ar fi avut?
    De ce o descoperire divină a arătat că Cetatea cea Mare, Constantinopolul, nu ar fi căzut sub turci dacă în ea s-ar fi aflat 5 drepţi? Sodoma şi Gomora ar fi fost distruse dacă în ele s-ar fi găsit zece drepţi?
    Nu a fost salvată marea cetate Ninive de la pierzare, deşi Dumnezeu însuşi le transmisese ninivitenilor că-i va pierde? Era Ninive (Irak) sub Legea veche? Nu. Aveau ninivitenii motive să asculte de israelitul Iona, care le vorbea despre ce a spus un Dumnezeu strain lor? Poate că nu. Dar au ascultat, au avut credinţă că, deşi li s-a spus că cetatea va fi distrusă pentru fărădelegi (fără a se adăuga că ar mai fi posibilă vreo salvare prin pocăinţă), s-au pocăit toţi, de la rege la ultimul om. I-a mai stârpit Dumnezeu? Nu, chiar dacă astfel a putut părea mincinos.
    Din punctul meu de vedere, Dumnezeu a dat nişte porunci foarte clare pe care nu ai voie să le încalci, indiferent cine îţi porunceşte asta. Creştinii adevăraţi au ştiut să spună NU poruncilor statale călcătoare de lege divină şi s-au sfinţit. Iar când au căzut, s-au ridicat prin pocăinţă. Creştinismul a fost jertfelnic de la început, după pilda lui Hristos, a Sf. Ştefan, a Sf. Iacov, a Apostolilor şi, apoi, a milioanelor de mucenici din toate timpurile.
    Spui că elitele, unde nu au convins, au impus. Din punctul meu de vedere, omul este fiinţă LIBERĂ şi chemată de Dumnezeu spre libertate de robia păcatului. Milioanele de martiri, inclusiv ai temniţelor comuniste, ne arată/învaţă că eşti liber să spui NU oricărei impuneri antihristice. E greu, e cumplit, dar se poate.
    Oricum Dumnezeu e judecător drept şi milostiv şi va şti ce scuze sau ce circumstanţe agravante are sau nu are orice om.

    Apreciază

   • Munteanu Irina said, on noiembrie 27, 2013 at 11:13 am

    Asa este Mirela, dar sa stii ca in privinta ninivitenilor Dumnezeu nu a mintit, pentru ca desi s-au pocait atunci si au fost crutati, totusi dupa 3 veacuri a cazut in aceleasi pacate si atunci cetatea a fost distrusa pentru ca a doua oara nu s-au mai cait. Dumnezeu cand a spus ceva asa va fi, si ninivitenii trebuiau sa se gandeasca atunci la mila lui Dumnezeu ce a cazut peste ei datorita pocaintei lor, dar au uitat si binefacerile si pedeapsa lui Dumnezeu.Dumnezeu spune ce se va intampla daca vor continua cu pacatele, dar daca oamenii se pocaiesc pedeapsa se amana, dar daca cad iarasi in aceleasi pacate fara a se cai atunci pedeapsa se actualizeaza.

    Apreciază

   • Ioan said, on noiembrie 20, 2013 at 8:32 pm

    Mirela,
    sunt de acord cu tine, si eu cred cam in aceleasi valori: libertatea omului mai presus de orice, si am credinta ca fiecare om care cauta adevarul sau pe Dumnezeu, il gaseste. Dumnezeu Insusi a garantat in acest sens.

    Apreciază

   • Mirela said, on noiembrie 20, 2013 at 9:13 pm

    Am primit cândva, pe mail, acest clip. Titlul: Un om profund nedreptăţit.

    Apreciază

   • Mirela said, on noiembrie 27, 2013 at 12:22 pm

    Irina

    Aşa cum zici, cetatea Ninive a fost distrusă de către Dumnezeu după câteva secole pentru că locuitorii ei şi-au reluat ulterior practicile păcătoase. Totuşi, Dumnezeu le vestise prin Iona nu doar că cetatea va fi distrusă, ci şi că acest lucru se va petrece peste 40 de zile. Oare nu ştia Dumnezeu că ninivitenii se vor pocăi „de la vlădică la opincă”? Ba da, căci e atotştiitor. De ce a precizat acest termen? Probabil că, dacă nu l-ar fi dat, ninivitenii ar fi ignorat avertismentul, însă precizarea celor 40 de zile i-a făcut să simtă sabia deasupra capului şi să se „trezească”. Iar pentru a-i face să se întoarcă de la păcate, Dumnezeu a preferat chiar şi să afirme că va distruge cetatea peste 40 de zile, deşi ştia că nu o va face, asumându-şi astfel posibila calificare de mincinos.

    Apreciază

  • Irina said, on noiembrie 20, 2013 at 12:52 pm

   ma intreb la ce mai folosesc scuzele lor, raul s-a petrecut deja. din cauza lor a cruciatilor a fost distrus Constantinopolul si din cauza rugaciunii impreuna cu ereticii a ortodocsilor in chiar Agia Sofia s-a produs caderea maretii capitale a Imperiului Bizantin si centrul Ortodoxiei, Constantinopolul.

   Apreciază

   • Mirela said, on noiembrie 20, 2013 at 1:33 pm

    Irina

    Întrebarea cu scuzele papalităţii era retorică. Pe lângă faptul că scuzele nu ar servi la nimic, dacă papii ar fi regretat ceva din comportamentul sistematic antiortodox, atitudinea greco-catolicilor de la Bixad, ca să dau un singur exemplu, ar fi alta. Dar consider că, atunci când când papii îşi cer scuze pentru astfel de greşeli istorice, o fac din politeţe şi din viclenie, pentru a-i mai prinde pe unii în mreje, convingându-i că lupul sa schimbat şi a devenit mieluţ.

    Apreciază

 4. Romeo said, on noiembrie 20, 2013 at 1:20 am

  Termplierii reprezinta o organizatie a unor cruciati apostati de la erezia catolica.
  – Au introdus sistemul camataesc bancar inca din sec al XII-lea; cu mai mult de doua secole
  inainte ca reformatorul evreu Jean Calvin sa-l ridice la norma de virtute crestina.
  – Au incercat o lovitura de stat in Franta, impotriva absolutismului precedand „revolutiile” engleza si franceza cu 350 ani respectiv 470 ani.

  Actiunea hotarata a regelui Frantei a facut ca lucrurile sa intarzie,
  desi legislativ la 1215 in Anglia, Magna Charta Libertatum pecetluieste
  decesul monarhiei absolute de drept divin.

  Spre meritul sau, Ivan cel Mare (Groaznic) descapataneaza cateva familii
  de mari boieri rusi, care contestau puterea absoluta de drept divin a tarilor.
  In epoca, regele Suediai il sfatua pe Ivan sa imparta puterea cu parlamentul,
  de unde se vwede ca in forma incipienta cancerul „parlamentarismului” infectase
  nordul Europei.

  Apreciază

 5. kosk said, on noiembrie 20, 2013 at 11:38 am

  o explicatie valida a cauzelor cruciadelor ar fi invazia pagana (islamica, a maurilor din 711) din Spania (inca) Ortodoxa dar NU justifica abominatia numita ‘cruciada a patra). cauzele cruciadei eretice sunt dictate de prejudecati eretice (catolice), de ura fata de Biserica lui Hristos.’scuzele’ papistasilor sunt tardive, raul a fost facut. un articol avand ca tema .’cruciada’ apostatilor?

  Apreciază

 6. aniush said, on noiembrie 23, 2013 at 3:36 pm

  Multora le place noul papa, pentru ca, zic ei, ajuta saracii. Cu siguranta nu i-au vazut inca adevarata fata, dar or sa i-o vada cat de curand. La cate declaratii aiurea a dat Papa Francisc eu cred ca nu ne vrea binele. Papa e un eretic! Sa ma ierte bunul Dumnezeu, dar asta este realitatea de dincolo de aparente.

  Apreciază

 7. […] CAVALERII TEMPLIERI – in ritual lor secret se lepadau de Hristos, batjocoreau crucea, pupau in fun… […]

  Apreciază

 8. […] CAVALERII TEMPLIERI – in ritual lor secret se lepadau de Hristos, batjocoreau crucea, pupau in fun… […]

  Apreciază

 9. […] CAVALERII TEMPLIERI – in ritual lor secret se lepadau de Hristos, batjocoreau crucea, pupau in fun… […]

  Apreciază

 10. […] A fost un semn de la Dumnezeu pentru francezi? Nu știu. Ce știu este însă ca acea catedrala nu e tocmai biserica caci e catolica. Iar catolicii sunt eretici. Ba mai mult, fusese construita de către templieri, care erau satanisti: CAVALERII TEMPLIERI – in ritual lor secret se lepadau de Hristos, batjocoreau crucea, pupau in fun… […]

  Apreciază

 11. […] CAVALERII TEMPLIERI – in ritual lor secret se lepadau de Hristos, batjocoreau crucea, pupau in fun…Iar acum a fost distrus noul, adaugirea. Deci, oare e de la Dumnezeu, ce a vrut sa arate prin incendiu ca satanismul, ce parea ca a pus mana pe Biserica, va fi pana la urma distrus? Asta ar însemna ca a trecut cu vederea faptul ca vechiul edificiu construit de templieri era al unor eretici, caci în ochii francezilor era totuși un simbol al crestinismului. Sper sa nu bat câmpii… Sau a fost mana papusarilor? În acest caz, care a fost ideea? Poate ca au dorit sa arate ca noul de tip grosier va fi inlaturat pentru a-i permite antihristului să-și desfasoare prima parte a lucraturii. Asta ar avea noima, tinand cont de cele ce le puteți citi la: Atentie mare, caci ANTIHRISTUL va fi cu mult mai simpatic decat credeam cu totii Sau a fost o mana criminala (un soi de inside job) pentru a da mai apoi vina pe cineva (nu știu încă pe cine și de ce) și trebuia sa arda toată catedrala dar a ars doar ceea ce a fost construit în secolul XIX? Sau nu este nimic din cele ce le-am înșirat mai sus. Voi ce părere aveți? […]

  Apreciază

 12. […] CAVALERII TEMPLIERI – in ritual lor secret se lepadau de Hristos, batjocoreau crucea, pupau in fun…Iar acum a fost distrus noul, adaugirea. Deci, oare e de la Dumnezeu, ce a vrut sa arate prin incendiu ca satanismul, ce parea ca a pus mana pe Biserica, va fi pana la urma distrus? Asta ar însemna ca a trecut cu vederea faptul ca vechiul edificiu construit de templieri era al unor eretici, caci în ochii francezilor era totuși un simbol al crestinismului. Sper sa nu bat câmpii… Sau a fost mana papusarilor? În acest caz, care a fost ideea? Poate ca au dorit sa arate ca noul de tip grosier va fi inlaturat pentru a-i permite antihristului să-și desfasoare prima parte a lucraturii. Asta ar avea noima, tinand cont de cele ce le puteți citi la: Atentie mare, caci ANTIHRISTUL va fi cu mult mai simpatic decat credeam cu totii Sau a fost o mana criminala (un soi de inside job) pentru a da mai apoi vina pe cineva (nu știu încă pe cine și de ce) și trebuia sa arda toată catedrala dar a ars doar ceea ce a fost construit în secolul XIX? Sau nu este nimic din cele ce le-am înșirat mai sus. Voi ce părere aveți? […]

  Apreciază

 13. […] A fost un semn de la Dumnezeu pentru francezi? Nu știu. Ce știu este însă ca acea catedrala nu e tocmai biserica caci e catolica. Iar catolicii sunt eretici. Ba mai mult, fusese construita de către templieri, care erau satanisti: CAVALERII TEMPLIERI – in ritual lor secret se lepadau de Hristos, batjocoreau crucea, pupau in fun… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: