SACCSIV – blog ortodox

200 de oameni rai aduc nefericirea celorlalti 20 000 000 de romani …

Posted in Chevron, FRACTURARE HIDRAULICA, PUNGESTI by saccsiv on noiembrie 17, 2013

Iata ce putem citi in articolul Liviu Dragnea, la „Dupa 20 de ani”: Cetatenii din Pungesti pun presiune pe 20 de milione de oameni:

„Ar putea sa vina venituri din pamant, dar nu le lasa oamenii din Pungesti. Cei 200 de oameni nu lasa pe ceilalti 20 de milioane sa ne dezvoltam”, a spus Dragnea.

[…]

„Cateva sute de oameni, pe care nu-i condamn, care sunt mintiti, incearca sa blocheze accesul statului roman si a celor 20 de milioane de romani la dezvoltare, inclusiv pentru ei”, a spus Dragnea.
Intrebat cine ii minte pe acei oameni, Dragnea a raspuns: „Pai preotul din sat, alti oameni de la diferite ONG-uri din Vaslui, din Barlad, de acolo din zona”.

[…]

Oamenii din zonele cu gaze de sist vor avea acces la un stil de viata foarte ridicat. In America, in Polonia, n-au fost cutremure, nu s-a crapat pamantul, n-a murit nimeni. Ba, mai mult, America s-a reindustrializat.

Comentariu saccsiv:

   Chevron nu ne aduce nici dezvoltare, nici bunastare nici gaze ieftine. Ilie Serbanescu explica foarte limpede acest lucru:

Într-o emisiune televizatã, prim-ministrul Ponta a spus, pentru a-l cita cât mai exact, cã este de acord cu exploatarea gazelor de sist dacã explorãrile în curs de derulare dovedesc existenta acestora si sunt respectate “standardele europene de mediu”, adãugând fãrã ezitãri argumentul cã doreste independenta energeticã a tãrii si sã nu se mai importe gaze rusesti scumpe. Problemele de mediu au fost expediate cu afirmatia cã deocamdatã se fac doar explorãri, iar problema economicã a fost pur si simplu ignoratã. Dl Ponta nu a spus mai multe, dar rareori mi-a fost dat sã aud atâtea diversiuni aglomerate într-o atât de scurtã perioadã de timp!

1. Contractele încheiate cu Chevron pentru perimetrele din zona Bârlad si din zona litoralului sudic sunt contracte tip care, dupã cum le aratã si numele, sunt de explorare, dezvoltare si exploatare. Asa cã, dacã Chevron obtine avizele pentru contractele încheiate si descoperã, indiferent dupã cîti ani, gaze de sist valorificabile în zonele respective, trece la exploatarea lor fãrã alte avize speciale.

2. Aceleasi contracte sunt contracte de redeventã. Statul român se alege cu o redeventã în bani (nu discutãm aici nivelul acesteia si alte aspecte conexe), dar nu cu gaze! Dacã va dori sã foloseascã gazele exploatate de Chevron, România va trebui sã le cumpere de la Chevron. Cum s-ar spune, sã-si cumpere propriile gaze!

3. Fiind vorba de gaze exploatate de la mari adâncimi, pretul va fi deosebit de ridicat, oricum mai ridicat decât cel al gazelor zise “conventionale” ce vin în zonã din Rusia.

4. Admitând însã cã pretul ar fi totusi mai mic decât cel al gazelor din Rusia, sã fi uitat dl Ponta cã România este în UE si cã vrea ca aceasta sã fie în continuare în UE?! La data la care vor ajunge sã fie exploatate, gazele din România, potrivit liberalizãrii preturilor în energie impusã de la Bruxelles si asumatã integral de prim-ministrul Ponta, vor fi livrate pe piatã la nivelul pretului gazelor importate din Rusia si, în cazul în care vor fi exploatate cu costuri mai mici, Chevron va încasa renta diferentialã. Atentie, Chevron în calitate de producãtor si nu statul român în calitate de proprietar al resurselor sau poporul român în calitate de consumator!!! Românii vor cumpãra tot scump si nu cumva mai ieftin!

5. Si apoi, sã fi uitat dl Ponta tocmai ceea ce a semnat si anume cã, potrivit acelorasi reglementãri impuse de la Bruxelles, producãtorii pot în mod liber sã exporte gazele exploatate fãrã a fi obligati cu nimic sã le destineze consumului din România. Asa cum si OMV poate exporta acum în mod liber gazele românesti exploatate aici. Cã n-a fãcut-o pânã acum este doar pentru faptul cã nu a avut pe unde! A uitat însã dl Ponta cã tocmai dânsul a avizat adaptarea urgentã a conductei Arad-Szeged spre a permite nu numai importuri, dar si exporturi de gaze?! Cum vrea dl Ponta sã asigure independenta energeticã fatã de Rusia cu gaze a cãror exploatare si livrare n-o controleazã?!

In SUA fracturarea hidraulica cauzeaza cutremure:

FRACTURAREA HIDRAULICA – cauza a CUTREMURELOR din Texas, potrivit unui studiu al Universitatii din Texas

Guvernul SUA confirma legatura intre cutremure si fracturarea hidraulica (practica de a injecta apa in formatiunile stancoase adanci)

   Si multe alte probleme:

FRACTURARE HIDRAULICA: Pennsylvania – oamenii de stiinta au constatat pentru prima data NIVELURI PERICULOASE DE RADIOCATIVITATE la un depozit de deseuri de gaze de sist, care ar putea CONTAMINA APA POTABILA

Video: GASLAND (subtitrare in romana) – METODA FRACTURARII HIDRAULICE si OTRAVIREA VOITA A APEI

Si sa nu uitam:

Video: Ecuador – CUM LUCREAZA CHEVRON si CE LASA IN URMA …

jur.943.-758x1024

 

Foto: http://gazdaru.ro/2013/10/3628/

50 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. amonmiss said, on noiembrie 17, 2013 at 8:05 pm

    Chevronul va distruge panza freatica. O populatie fara apa e ca si moarta! Vom cumpara apa moarta la sticle de plastic otravite, la preturi uriase! Parerea mea e ca oricat ne-am opune, tot vor otravi apa. Vor intra cu jandarmii peste oameni, vor fi arestari…va fi rau.

    Apreciază

    • Mirela said, on noiembrie 18, 2013 at 12:07 am

      Eu cred că e de datoria noastră să ne opunem, aşa cum fac oamenii din Pungeşti, şi să luptăm pentru glie şi pentru o viaţă liberă întru Hristos, pe pământul apărat de strămoşii nostri cu preţul vieţii. Măcar ca să ne vadă Dumnezeu că ne-am silit. Nu mă refer la revoluţii, ci la reacţii punctuale, ca cele din Vaslui sau Galaţi.
      Oricum, consider că politicienii şi cotropitorii străini au fost surprinşi de fermitatea cu care ţăranii şi-au apărat pământul, ţinând cont de informaţiile sistematice din mass media despre lipsa de reacţie a românilor, despre ignoranţa lor şi despre uşurinţa cu care se lasă cumpăraţi şi prostiţi pentru un litru de ulei şi un kilogram de zahăr.

      Apreciază

  2. Paul said, on noiembrie 17, 2013 at 8:17 pm

    Atat domnul Ponta cat si asociatul Liviu Dragnea,nu au cultura necesara pentru a intelege substratul unor procese tehnologice, si nici consecintele economice si ecologice ale acestora.Ei sunt oamenii momentului,naufragiati de pe o corabie subreda si adusi la tarm de valuri care le-au fost benefice.Dar sa nu faca greseala a crede ca sunt si intelepti.Sa nu confunde smecheria cu intelepciunea.Ar fi mai intelept sa se abtina de la niste comentarii pe teme care depasesc nivelul lor de instruire,pentru ca de morala nici nu poate fi vorba.Suntem plictisiti de acesti specialisti in nimic,scoliti pe la universitati din categoria „Fane Portofel”.

    Apreciază

    • Mirela said, on noiembrie 18, 2013 at 12:15 am

      Ponta şi Dragnea nu pot fi atât de proşti încât să nu înţeleagă nişte lucruri simple, pentru care nu îţi trebuie nici mare inteligenţă şi nici multă ştiinţă. Nu despre prostie e vorba, ci despre corupţie, laşitate, trădare a românilor, poate şi despre şantaj.
      Cât despre Ponta, de ce înainte de alegeri se opunea proiectului de la Roşia Montana, iar după alegeri îl susţine, împotriva poporului? Că s-a prostit? Înainte întelegea pericolele, dar acum nu le mai înţelege? În SUA crezi că a fost chemat ca să mănânce popcorn?

      Apreciază

    • Mirela said, on noiembrie 18, 2013 at 11:13 am

      Paul

      Uite unde au fost şcoliţi Dragnea, Ponta şi alţii ca ei:

      Apreciază

  3. jonny said, on noiembrie 17, 2013 at 8:21 pm

    Ar trebui sa isi dea demisia pentru o asemnea afirmatie.Scurt. Un ciocoi imbuibat si putred.

    Apreciază

  4. john said, on noiembrie 17, 2013 at 8:24 pm

    Guvernul de la Bucureşti şi magnaţii de la Chevron ascund opiniei publice efectele catastrofale ale exploatării gazelor de şist din Marea Neagră
    Chevron aruncă în aer Marea Neagră

    Concentraţia ridicată de hidrogen sulfurat din depozitele de gaze de şist expune Marea Neagră la riscuri imense. Cea mai mică scânteie poate provoca cea mai mare explozie • Hidrogenul sulfurat aflat din mediul marin a cauzat, potrivit unor ipoteze emise de specialişti, dispariţia dinozaurilor şi sfârşitul unei epoci • Chevron nu face cunoscute rezultatele înregistrate de experţi cu privire la cantitatea de hidrogen sulfurat din depozitele din Marea Neagră • Bucureştiul cunoaşte aceste informaţii şi, în complicitate cu Chevron, ascunde opiniei publice efectele catastrofale ale contractului cu magnaţii americani • Acestea nu au fost dezvăluite, fiind clasificate ‘strict secret’, tocmai pentru că sunt în contradicţie cu normele şi au efecte devastatoare asupra mediului şi populaţiei
    Emil Străinu: Explozia hidrogenului sulfurat este echivalentă cu cea a unei bombe atomice
    http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/guvernul-de-la-bucuresti-si-magnatii-de-la-chevron-ascund-opiniei-publice-efectele-catastrofale-ale-exploatarii-gazelor-de-sist-din-marea-neagra-14075

    Apreciază

  5. cosminmatiu said, on noiembrie 17, 2013 at 8:59 pm

    Sa faca Dragnea asta referendum natinonal pe tema gazelor de sist si vreau eu sa ii vad atunci pe cei 20 milioane de romani. Vai de noi si de spurcaciunea care ne conduce pentru pacatele noastre. E greu dar mai bine platim aici vremelnic decat dincolo vesnic. Suntem o tara de avortori si uraciune in fata lui Dumnezeu. Slavit sa fie Dumnezeu ca ne pedepseste dupa mila Lui caci de ne-ar pedepsi dupa dreptatea Lui nu am merita sa mai existam, Romania ar trebui sa fie Marea Moarta dupa faptele noastre.

    Apreciază

    • Ivan said, on noiembrie 18, 2013 at 7:49 pm

      Mai Cosmine,
      Daca Dumnezeu ar judeca oamenii dupa dreptate, n-ar ramane in viata nici un om pe pamant….Asa este, marea de sange de prunci nenascuti si ucisi ne scufunda ca tara si neam !!!

      Apreciază

  6. pcmouse said, on noiembrie 17, 2013 at 9:15 pm

    si daca 20mil vor fi impotriva gazelor de sist cum se va pune problema atunci?

    Apreciază

  7. M said, on noiembrie 17, 2013 at 9:18 pm

    Cei de la conducere au uitat ce-i aceea ”conștiință”. Au îngropat-o adânc în patimi și-n setea nestăvilită de putere. Nu mai au rușine, nu mai au obraz, nici vorba de remușcări. Mare păcat…

    Apreciază

  8. geaeduard@yahoo.com said, on noiembrie 17, 2013 at 10:22 pm

    …ACU’ CHIAR…!!!!DUPA TOATE CALCULILE SI DEZBATERILE PE TOATE CANALELE MEDIA, GANDESC: NOI, CEI 20.000.000 DE ROMANI CU CE NE ALEGEM ????? „promisiuni” SI…!!!!!!!! CAM ATAT . CA DE OBICEI, SE REPETA ISTORIA DE CEL PUTIN 2.000 DE ANI.

    Apreciază

    • pcmouse said, on noiembrie 17, 2013 at 11:16 pm

      fratilor nu mai ganditi asa.cu „ce ne alegem”?ca daca gandim asa stiti cu ce ne alegem?cu gaze la conducta de apa.cand dai drumu la robinet si iei foc sau explodezi de la metan care iese aiurea pe te miri unde sau cu gauri in pamant si iti cade casa in ea,cu lipsa apei,.sau apa tinuta sub control de satanistii care conduc statul roman,sau contra cip pecete/cod de bare tatuaj laser pe mana sau frunte.goim al jidanilor sionisti pt o cana de apa.adica aparati-va pamanturile de chevron.nu va bucurati la o ciorba.

      Apreciază

      • Maria said, on noiembrie 18, 2013 at 12:01 am

        Da , asta se urmareste , otravirea apei , aerului , alimentelor , vaccinurilor , madicamentelor , apoi urmeaza
        targul , toate acestea in locul pecetii lui antihrist .
        Acestia din guvern sunt deja oamenii antihristului , pecetluiti , vanduti diavolului si nu mai au nimic in comun cu acest popor , iar pe Dumnezeu , acestia nu-L cunosc .
        Nu ne ramane decat sa rabdam pana la sfarsit .

        Apreciază

      • Ozana said, on noiembrie 18, 2013 at 5:37 pm

        @pcmouse. M-as bucura din suflet sa putem trezi la realitate pe cei care asteapta ,,sa cistige ceva” din alceva,daca s-ar putea asa,sa pice din cer prin grija statului.Oameni buni,nu ati inteles nimic din viata asta.Numai noi singuri,prin munca noastra si deciziile pe care le luam putem face sa ne fie putin mai bine.Asteptarile astea ca ,,poate pica ceva de undeva”,ca statul are obligatia sa aiba grija de noi…este o himera,mai ales dupa ,,revolutie”.Ei nu stiu cum si ce sa mai faca sa ne imputinam pina la sase milioane si altii viseaza ciini cu covrigi in coada. Vinovat se face saccsiv ca posteaza articole si comentariile in scris in loc sa ne deseneze cu creioane colorate.

        Apreciază

    • Ozana said, on noiembrie 18, 2013 at 5:16 pm

      @geaeduard.Nu inteleg ce vrei sa spui prin ,,noi cu ce ne alegem”? Pai aici este vorba de o distrugere pe o mie de ani a pinzei freatice,otravirea solului si moartea vegetatiei tot pe-atit si te intrebi cu ce ne alegem?Cu asta ne alegem,cu desertificare,mizerie si gaze mai scumpe decit daca le-ai fi importat de pe marte.Scuza-ma,dar cind aud chestia asta cu ,,da noi cu ce ne alegem”,ma trece asa,un fior rece pe sira spinarii.Si pe aici pe unde stau,aud aceeasi intrebare cind explic oamenilor de ce trebuie sa ne impotrivim anumitor decizii ale institutiilor statului.Ce avem de cistigat?Un mediu cit de cit mai sanatos in care daca ne duce mintea incercam sa supravietuim, o fintina din care sa putem bea apa fara sa murim sau sa o cumparam cu o gramada de bani de la farmacie( fiindca in ritmul asta de-acolo o vom lua cu reteta de la doctor),copaci,citi au mai ramas,la umbra carora sa ne tragem sufletul Impiedicindu-i,ne alegem cu cel mai important lucru;supravietuirea noastra si a tot ce-i viu..Daca nu am inteles bine mesajul tau,te rog iarta-ma.

      Apreciază

  9. kifa7 said, on noiembrie 17, 2013 at 10:36 pm

    Reblogged this on Elohim.ro and commented:
    Propaganda sub acoperire ! 200 de oameni rai aduc nefericirea celorlalti 20 000 000 de romani …

    Apreciază

  10. F said, on noiembrie 17, 2013 at 10:44 pm

    ASCULTATI AICI –>

    Apreciază

    • John of Pelasgia said, on noiembrie 17, 2013 at 11:52 pm

      6:00
      S-au gandit deja. Vor folosi numarul mare de pensionari ca sa aduca imigranti si sa le dea ajutoare sociale la tigani. Asta a spus presedintele CNCD si asta spun si occidentalii.

      Apreciază

  11. Ione said, on noiembrie 17, 2013 at 11:29 pm

    ECUMENISM: Relansarea aliantei intre CATOLICII din Roma si ortodocsii din Moscova/Rusia in numele „slujirii familiei”.

    Relansarea alianţei dintre Biserica Ortodoxă şi Biserica Catolică, insistând asupra familiei ca nucleu central al societăţii, este o strategie comună pusă la punct de Consiliul Pontifical pentru Familie, de Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor şi de Departamentul pentru Relaţiile Externe al Patriarhiei de Moscova, care împreună au promovat întâlnirea “Ortodocşii şi catolicii împreună pentru familie”.

    http://www.catholica.ro/2013/11/16/catolicii-si-ortodocsii-impreuna-in-slujirea-familiei/

    Apreciază

    • pcmouse said, on noiembrie 18, 2013 at 12:35 am

      troc fratilor troc..de cand vorbim..comunitati..ce sa zic..nu imi plac bozgorii..dar pe victoras orban parca las vota de premier daca ar candida in romanica..

      Apreciază

  12. Graiul Ortodox said, on noiembrie 18, 2013 at 1:52 am

    Orthódoxos Týpos: PANICAT, PATRIARHUL ECUMENIC DECLARĂ: “NU SUNT TRĂDĂTOR AL ORTODOXIEI, NICI ECUMENIST !”
    http://graiulortodox.wordpress.com/2013/11/18/166-orthodoxos-typos-panicat-patriarhul-ecumenic-declara-nu-sunt-tradator-al-ortodoxiei-nici-ecumenist/

    Apreciază

  13. Ozana said, on noiembrie 18, 2013 at 9:41 am

    Cititi si va cutremurati.Veti gasi informatia pe http://www.ecotoporadea/images/pdf/metoda-fracturarii-hidraulice-o-metoda-pe-care-nu-as-oferi-o-nici-la-nazisti.pdf

    Apreciază

  14. danutza said, on noiembrie 18, 2013 at 11:37 am

    iesiti, fratilor, in strada, sa ne sustinem dreptul la viata. populatia e inconstienta. nu realizeaza pericolul expl prin fract hidraulica. nici dimensiunea jafului pus la cale de psd. se dau gratis , la straini, toate bogatiile tarii.
    in plus, cu noul cod penal, marii corupti vor scapa de puscarie ca se prescriu faptele.
    imi pare asa rau ca anul trecut, pe fondul urii fata de basescu si boc, lumea a votat ,asemeni oilor, cu psd ( adica din lac in put). toata lumea blama doar pe basescu si pe boc, uitand sa puncteze ca nici psd nu e o alternativa.
    vorba lui tanase: vin ai nostri, pleac- ai nostri/ e refrenul cunoscut/ iarasi am votat ca prostii/ si cu asta… ce-am facut???

    Apreciază

  15. danielvla said, on noiembrie 18, 2013 at 3:55 pm

    Pai ar trebui sa pui titlul in ghilimele. Sa nu se inteleaga altceva…

    Apreciază

    • Mirela said, on noiembrie 18, 2013 at 6:25 pm

      Să nu exagerăm, cine ar putea să înţeleagă altceva consider că are probleme!

      Apreciază

    • danielvla said, on noiembrie 18, 2013 at 10:22 pm

      …sa nu se inteleaga altceva atunci cand se observa doar titlul.

      Apreciază

      • Mirela said, on noiembrie 18, 2013 at 11:00 pm

        1. Titlul nu poate fi pus între ghilimele întrucât Dragnea nu a rostit exact cuvintele din titlu (nu a pomenit despre oameni răi, ci se subînţelege, din context, că dacă acei oameni nu-i lasă pe ceilalţi 20 de milioane să se dezvolte, aceştia 200 sunt răi)
        2. Cine vrea să înţeleagă la ce se referă titlul, e cazul să citească şi articolul.
        3. Titlul ar putea să aibă şi un alt sens, foarte apropiat de realitate: câteva sute de oameni ticăloşiţi aduc nenorocirea asupra unei naţii de 20 de milioane de oameni.

        Apreciază

      • danielvla said, on noiembrie 18, 2013 at 11:20 pm

        Aha… Bine tovarasa invatatoare Mirela…
        Se putea pune macar „rai” sau „nenorocirea”, dar ma rog… e prea putin important. E treaba lui Saccsiv…

        Apreciază

      • danielvla said, on noiembrie 18, 2013 at 11:23 pm

        Adica „nefericirea”.

        Apreciază

      • Mirela said, on noiembrie 18, 2013 at 11:47 pm

        Nu îţi înţeleg preferinţa pentru ironie şi pentru maliţiozitate, dar dacă tu crezi că îţi este de folos…

        Apreciază

      • danielvla said, on noiembrie 19, 2013 at 10:53 am

        Pai, sora mea, te-ai repezit sa acuzi pe unii de probleme daca se uita superficial la titlu si inteleg altceva si… te straduiesti sa ma combati pe un subiect prea putin important. Eu m-am adresat lui Vasile si daca el nu mi-a raspuns inseamna ca nu considera necesar sa schimbe ceva in titlu. Tu ai sarit de parca erai autoarea articolului. Adica ti-am bagat nasul intr-o probabila discutie a doi insi (iarta-mi exprimarea 🙂 ).
        De aceea am fost un pic ironic. Dar… iarta-ma, inca o data!

        Apreciază

      • Mirela said, on noiembrie 19, 2013 at 11:50 am

        1. Nu m-am repezit să acuz pe nimeni şi, în general, mă feresc să mă reped să acuz. Vorbeam ipotetic, ceea ce reiese din formularea „cine AR PUTEA să înţeleagă altceva…”, deci nu suspectam pe nimeni, ci excludeam oarecum varianta.
        2. Nu mă străduiam deloc să te combat, ci doar am făcut nişte precizări din perspectiva proprie. Îmi pare rău dacă ai înţeles altceva.
        3. Sunt de accord cu tine că subiectul e prea puţin important şi tocmai de aceea oarecum nu am înţeles intervenţia ta de a-i cere lui saccsiv să pună ghilimele.
        4. Din perspectiva mea, nu mi-am băgat nasul într-o discuţie personală, ci într-o discuţie cu caracter public, pe o temă cu caracter public, în care se permite să ne spunem opiniile. Fii sigur că nu am vrut să fiu indiscretă, să deranjez, să fac pe deşteapta sau să dau lecţii. Îmi pare rău dacă s-a înţeles altceva.
        Doamne-ajută!

        Apreciază

  16. […] 200 de oameni rai aduc nefericirea celorlalti 20 000 000 de romani … […]

    Apreciază

  17. […] langa pulan, SISTEMUL da si cu pixul, asa ca cei din Pungesti ce se opun viitorului minunat trai al tuturor romanilor deja trebuie sa plateasca la greu […]

    Apreciază

  18. […] 200 de oameni rai aduc nefericirea celorlalti 20 000 000 de romani … […]

    Apreciază

  19. […] Femeia vanduta intereselor Rusiei zice ca-si apara saracia si nevoile si neamul, dar de fapt se alatura celor 200 de oameni rai ce aduc nefericirea celorlalti 20 000 000 de romani … […]

    Apreciază

  20. […] 200 de oameni rai aduc nefericirea celorlalti 20 000 000 de romani … […]

    Apreciază

  21. […] 200 de oameni rai aduc nefericirea celorlalti 20 000 000 de romani … […]

    Apreciază

  22. […] 200 de oameni rai aduc nefericirea celorlalti 20 000 000 de romani … […]

    Apreciază

  23. […] intereselor Rusiei zice ca-si apara saracia si nevoile si neamul, dar de fapt se alatura celor 200 de oameni rai ce aduc nefericirea celorlalti 20 000 000 de romani., dupa cum observa in 2013 Liviu Dragnea, care, fiind un gigant om politic, simtea inca de atunci […]

    Apreciază

  24. […] intereselor Rusiei zice ca-si apara saracia si nevoile si neamul, dar de fapt se alatura celor 200 de oameni rai ce aduc nefericirea celorlalti 20 000 000 de romani., dupa cum observa in 2013 Liviu Dragnea, care, fiind un gigant om politic, simtea inca de atunci […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.