SACCSIV – blog ortodox

MARIJUANA – CANABIS LEGALA. Nu exista o alta industrie care sa se dezvolte atat de rapid. Procentul de vanzare este in crestere mai rapida decat cel al smartphone-urilor. ASTA SA FIE MOTIVUL CAMPANIEI ANTI FUMAT?

Posted in FUMAT, MARIJUANA by saccsiv on noiembrie 6, 2013

suedia-legalizeaza-marijuana-ca-medicament-1

Foto: http://qmagazine.ro/actual/cehia-legalizeaza-marihuana-in-scop-medicinal/

Iata ce putem citi in articolul Marijuana Market Poised To Grow Faster Than Smartphones:

Procentul de vanzare a marijuanei in crestere mai rapida decat cel al smartphone-urilor

Vanzarea de marijuana legala inregistreaza o crestere rapida pe pietele din Statele Unite, fiind intr-o crestere continua la o rata gata sa depaseasca extinderea pe plan global a pietei smartphone-urilor, potrivit unui nou raport obtinut exclusiv de Huffington Post.

Cercetatorii au intervievat sute de comercianti de canabis medicinal, procesatori, proprietari de clinici si lideri din industrie, pe parcursul a sase luni din acest an,
estimand ca in 2013 vanzarile de marijuana legala vor depasi 1.43 miliarde dolari. Raportul estimeaza, de asemenea, ca cifra va creste cu 64%, ajungand la 2,34 miliarde de dolari anul viitor. Prin comparantie, cifrele arata ca piata smartphone-urilor a crescut doar cu 46%, in 2012-2013.

”Industria canabisului inregistreaza una dintre cele mai rapide cresteri” a declarat Steve Berg, un fost director executiv al Wells Fargo Bank si editor al raportului. ”Pe plan intern, nu am putut gasi o industrie care sa se dezvolte atat de rapid.”

Este important sa retineti ca smartphone-urile au crescut in popularitate cu mult inainte ca marijuana legala sa devina o industrie viabila, si cifrele de vanzari globale pentru 2012 – 2013 nu ofera o comparatie directa a estimarilor interne pe 2013 – 2014, Berg spune ca scopul sau a fost de a ilustra cat de rapid se extinde piata canabisului oferind o comparatie cu cifrele inregistrate de un produs familiar. Piata de smartphone-uri din SUA, conform grupului de cercetare IDC, este in crestere cu o rata anuala de 7,3%.

”Antrepenorii si investitorii privati se indreapta catre piata de canabis” a spus Berg, ”Cei care inteleg cu adevarat dinamica pietei vor culege recompense mari.”

Marijuana medicinala este legala in prezent in 20 de State si in Districtul Columbia. Anul viitor, Washington si Colorado vor incepe punerea in aplicare a legislatiei care sa permita vanzarea de iarba tuturor adultilor, Berg remarcand ca aceste state vor juca evident un rol important in cresterea pietei de canabis. Numai in statul Colorado se vor inregistra vanzari de 359 milioane de dolari, in 2014.

Cresterea industriei de marijuana coincide cu o schimbare pe scara larga in atitudinea publicului fata de aceasta substanta. Un sondaj Gallup efectuat luna trecuta a constatat ca pentru prima data in istorie, mai mult de jumatate dintre americani cred ca iarba ar trebui sa fie legalizata in scopuri atat medicinale cat si de agrement. Un documentar CNN care a fost difuzat in aceasta vara a explorat beneficiile marijuanei la audienta in masa. De asemenea, oamenii folosesc tot mai mult propietatile medicinale ale plantei pentru a trata idiferite simptome chiar si la copii. O coalitie a mamelor conservatoare Mormone din Utah, a inceput recent lobby-ul pentru accesul in conditii de siguranta la uleiul de canabis pentru tratarea copiilor lor epileptici.

”A fost o schimbare majora in atitudinea publica fata de marijuana”, a spus Berg, explicand ca pe masura ce opinia publica se schimba mai mult ca sigur ca si legile vor face acelasi lucru. ”Alegatorii tineri vor deveni o proportie mai mare a bazei de vot general. Se incepe cu schimbari in atitudine care apoi se vor concretiza in initiative.”

Raportul estimeaza ca mai mult de 14 state vor legaliza marijuana pentru uzul de agrement al adultilor in urmatorii cinci ani, creand un potential de 10,2 miliarde a pietei canabisului pana in 2018.

Berg a adaugat ca cercetarea sa a examinat numai vanzarea de canabis in sine, nu vanzarea en-gros catre comerciantii cu amanuntul sau direct catre consumatori. El a spus ca piata de produse auxiliare, cum ar fi echipamentele de securitate, utilajele de crestere, aplicatiile si accesoriile, are potentialul de a stimula cresterea si mai mult.

”Aceasta industrie se profesionalizeaza si se observa un aflux de specialisti de la alte industrii”, a spus el. ”Tot mai multi investitori vin si finanteaza aceasta industrie, care are din ce in ce mai multe piete de desfacere.”

Cu toate acestea, guvernul federal, trebuie sa ajunga din urma aceasta evolutie rapida. Chiar si in statele care permit utilizarea de marijuana, canabisul ramane ilegal la nivel federal, si Legea substantelor controlate clasifica marijuana ca neavand nici o valoare medicala. Raidurile federale ofensive din ultimii doi ani, impotriva clinicilor din California, s-au soldat cu inchiderea a sute de afaceri impiedicand cresterea industriei.

Berg ramane totusi optimist, luand in considerare afirmatia procurorului general Eric Holder, care spune ca Departamentul de Justitie nu ar interfera cu implementarea legilor de utilizare pentru adulti in Washington si Colorado.

”Acceptarea de catre Federatie a marijuanei nu se produce dintr-o singura lovitura”, a spus el. ”Se va intampla treptat, cu pasi importanti de-a lungul acestui drum.”

Cititi va rog si:

INTERZICEREA FUMATULUI si LEGALIZAREA HOMOSEXUALITATII. Ceva nu se leaga …

VIDEO (dezbatere): Pana unde se va merge cu interzicerea fumatului? PROHIBITIA ESTE O SOLUTIE? Finlanda doreste sa opreasca total consumul de tutun

 

41 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Iones said, on noiembrie 6, 2013 at 1:46 pm

    Designerii straini, despre rochia cu icoane a Mariei Simion – ce spune cel care o imbraca pe Lady Gaga
    http://www.ziare.com/vedete/vedete-romanesti/designerii-straini-despre-rochia-cu-icoane-a-mariei-simion-ce-spune-cel-care-o-imbraca-pe-lady-gaga-1266459

    Apreciază

  2. IV said, on noiembrie 6, 2013 at 1:52 pm

    ¨Marijoana¨, a fost interzisa pentru a nu face concurenta industriei CRIMINALE de medicamente. In urma cu un an, poate doi, am gasit pe net un filmulet tradus in romaneste despre tinctura de canepa care a vindecat cancerul de piele (cred ca filmuletul mai este pe youtube). Cred ca pana la urma adevarul despre canepa va iesi la suprafata, iar industria de medicamente, nu o sa poata opri, chiar aruncand miliarde de hartii colorate (bani), pentru a ascunde acest adevar.

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 6, 2013 at 2:05 pm

      IV

      Sigur ca da. Din iubire de oameni e legalizata si se vinde masiv.

      Apreciază

  3. Romeo said, on noiembrie 6, 2013 at 2:26 pm

    La o emisiune pe TVR1 lunea trecuta ora 19.00 a fost invitat Andrei Gheorghe si dl Balaceanu Stolnici.
    A fost o emisiune pro-droguri, abil mascata recunpstea la sfarsit dl Stolnici.

    Andrei Gheorghe sustinea ca in cazul in care alcoolul produce un nr mult mai mare de victime decat drogurile in Romania, iar contributia la pib este mult mai mica, de ce sa nu sacrificam un nr mic de oameni, care oricum nu se mai fac bine, si sa creasca pib-ul ? in legalitate….

    Apreciază

    • Maria said, on noiembrie 7, 2013 at 12:08 pm

      Balaceanu Stolnici este mason cu state vechi , iar Andrei Gheorghe , la fel .
      Doi pagani ai Sistemului , oare cine nu-i cunoaste ?

      Apreciază

    • tataia said, on noiembrie 8, 2013 at 8:52 am

      Asta cu alcoolul face mult mai multe victime decit drogurile sau alte cele este iar o manipulare ordinara….pai ai idee cam cit ar trebui sa bei pentru a face ciroza hepatica? Cam un kil de votca pe zi timp de 20-30 de ani….cam atit trebuie sa bei pentru a face aceasta cumplita boala…dar cine nu cunoaste ia de bune manipularile acestora…

      Te asigur eu ca fumatul face mai multe victime decit alcoolul, armele (detinute de civili) si accidentele rutiere la un loc….iar daca cumva drogurile ilegale fac mai putine victime decit oricare din cele de mai sus, acest lucru se datoreaza…ei bine se datoreaza faptului ca sint ilegale si drept urmare scumpe, greu de obtinut, etc si in consecinta numarul de persoane care le utilizeaza ramine relativ mic…

      Apreciază

  4. danielvla said, on noiembrie 6, 2013 at 4:17 pm

    In afara subiectului…
    Fratilor, cand mai aveti timp, mai uitati-va pe aici: http://decluj.wordpress.com/2013/10/30/domnilor-eu-m-am-retras/
    Omul asta da o extraordinara marturie ortodoxa in fata sectantilor! Comentariile sunt multe, dar in acest om, reintors la dreapta credinta, Duhul a pus in gura lui cuvant cu putere multa!
    Poate le va folosi sectantilor sa vina sau sa revina si ei la ortotodoxie!

    Apreciază

  5. STOP RFID 666 said, on noiembrie 6, 2013 at 4:41 pm

    E mult mai ,,rentabil” (pt. ei), sa fumezi iarba decat tutun.

    Bani garla si roboti mai multi pentru iad.

    Apreciază

    • Maria said, on noiembrie 7, 2013 at 12:17 pm

      Aceste verigi din „lantul trofic”antihristic , (Giulia Anghelescu si creatoarea Maria Simion), vor da socoteala pentru , blasfemie si hula impotriva Duhului Sfant , pacat care nu se iarta in aceasta viata , precum nici in viata Vesnica .
      De designerii straini , nu ne luam prea mult , pt ca n-au nicio credinta si traiesc in tari fara Dumnezeu , in erezie si nu au de unde invata , insa aici , intr-o tara ortodoxa , cu biserici si manastiri la tot pasul , aceste doua diavolite , cum indraznesc ???

      Apreciază

    • pcmouse said, on noiembrie 7, 2013 at 1:49 pm

      avti grija sa nu va smintiti!.eu m-am smintit „temporar.”dar mi-a trecut..mai mai sa il cred..

      Apreciază

  6. […] Iata comentariul fratelui danielvla postat la articolul MARIJUANA – CANABIS LEGALA. Nu exista o alta industrie care sa se dezvolte atat de rapid. Procentu…: […]

    Apreciază

  7. AC77 said, on noiembrie 6, 2013 at 6:39 pm

    http://www.vrn.ro/senatorii-decid-pro-sau-contra-romanilor

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  8. Vasilica said, on noiembrie 6, 2013 at 7:10 pm

    Un personaj celebru sare in apararea Rosiei Montane si ataca politicienii…NU AVETI UNDE SA VA ASCUNDETI!!!!!

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  9. acelas said, on noiembrie 7, 2013 at 2:06 am

    mai tineti minte ce spunea parintele Arsenie Boca, ca va umple de taxe si impozite, va vor pune biruri pe tot …

    parca se adevereste ..

    http://www.gandul.info/financiar/guvernul-impoziteaza-tot-ordonanta-de-urgenta-care-pune-taxa-pe-semne-de-circulatie-alei-trotuare-iazuri-helestee-sonde-antene-stalpi-si-tevi-de-gaze-11635224

    .

    Apreciază

  10. […] MARIJUANA – CANABIS LEGALA. Nu exista o alta industrie care sa se dezvolte atat de rapid. Procentu… […]

    Apreciază

  11. Pascal Horatiu-Ionut said, on decembrie 30, 2013 at 12:13 pm

    Din 1999 ( aveam 15 ani si motto-ul era alcoolul este viata si viata e alcool) si pana in 2008 am consumat cantitati foarte mari de alcool . Eram un alcoolic ordinar , mandru si prost , injuram de Dumnezeu si radeam de tot ce inseamna religie. In 2008 dupa o betie mega crancena analizand cate prostii am facut la bautura si plictisindu-ma de starea de rau de dupa, am ales sa ma las. Am dat-o pe ceaiuri si … marijuana. Viata mea s-a schimbat radical imediat. Eram calm , linistit, iubitor , mancam mult cu predispozitie fructe si mi s-a „deschis mintea”, adica am inceput sa iau in considerare ideea de Creator.
    Fumand marijuana mi se parea tot mai absurda si ridicola teoria evolutiei. Problema proasta este ca in Romania marijuana se amesteca cu tutun si uite asa am ajuns sa devin dependent. Usor usor , am inceput din nou sa consum alcool si uite asa dezechilibrul s-a produs si din nou am intrat pe linia de depravare. Ideaa este ca din pronia divina am ajuns la biserica prin 2010 si usor usor am inceput sa fac ascultare de duhovnic si m-am lasat de tot .. mai putin de alcool. Chiar daca consumul de alcool l-am redus semnificator , totusi de consumat consumam aproape zilnic(un sprit, doua, trei) si dupa ce consumam ma urcam la volan (pt. ca mi se parea un lucru perfect normal) . Betii crancene vreo 3-4 pe an. Dupa ultima betie crancena (28 nov. a.c.) m-am pricopsit cu un canon crancen(sa nu mai consum alcool , bere fara alcool si must timp de trei ani). De craciun la o masa, niste prieteni fumau iarba si mi-au oferit si mie . Am refuzat fara discutie dar ma uitam la carafa de vin si o sorbeam din priviri. De abtinut m-am abtinut cu greu de la vin si inca ma mai abtin. Ideea este ca dupa toata experienta , marijuana este de un milion de ori „mai buna” decat alcoolul. Doar sa nu o fumezi , sunt multe alte metode de consum decat fumatul. Chiar faceam o comparatie , ca ce frumos ar fi ca taranii nostri de la tara sa consume marijuana decat alcool, nivelul de violenta ar scade cat vezi cu ochii (dar probabil si nivelul de munca) . Consumul de marijuana este un lucru rau pt. ca , ca orice drog creeaza dependenta si ajungi sa te „prajesti”(fapt care se intampla si la alcool si la televizor), dar in comparatie cu alcoolul ,marijuana este muult mai inofensiva. Solutia ideeala este rugaciunea , ascultarea de duhovnic si Sf. Liturghie dar cati inteleg asta? PREFER SA VAD OAMENI CARE CONSUMA MARIJUANA (PT. CA SUNT CALMI SI LINISTITI) DECAT ALCOOLICI VIOLENTI CARE SE INJURA SI AJUNG CHIAR LA CRIME.

    Apreciază

  12. […] MARIJUANA – CANABIS LEGALA. Nu exista o alta industrie care sa se dezvolte atat de rapid. Procentu…. […]

    Apreciază

  13. […] MARIJUANA – CANABIS LEGALA. Nu exista o alta industrie care sa se dezvolte atat de rapid. Procentu… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.