SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Noutati Chevron si Rosia Montana. CHEVRON – TERMINATOR: NE VOM INTOARCE. Unitati paramilitare folosite in Canada impotriva manifestantilor anti fracturare hidraulica. ZIUA MONDIALA ANTI FRACTURARE HIDRAULICA

Posted in Chevron, GAZ DE SIST, REVOLTA, ROSIA MONTANA by saccsiv on octombrie 20, 2013

Va amintiti celebra replica din Terminator: “I-ll be back”?

Parca ne bucuram oleaca:

NISTE TARANI si COLOSUL CHEVRON. Taranii s-au revoltat. Chevron pleaca?

Si cand colo, iata ce putem citi in articolul INTERVIU VIDEO Thomas Holst, managerul Chevron România: „Suspendăm explorarea gazelor de şist, dar ne vom întoarce la Pungeşti“:

Chevron nu are nicio intenţie să dea înapoi. Încurajată de răspunsul Guvernului, compania americană spune că e doar o chestiune de timp până când operaţiunile se vor extinde de la Vaslui şi Bârlad spre Constanţa. La malul mării au început deja prospecţiunile şi, după un an de analize, Chevron va începe explorarea pentru care a primit deja un aviz de la autorităţile române.

Comentariu saccsiv:

   Iata acum ce se intampla in Canada:

Detalii putem citi in articolul Proteste VIOLENTE în Canada, între poliţie şi opozanţii exploatării gazelor de şist:

Cel puţin 40 de protestatari faţă de exploatarea gazelor de şist din Canada au fost arestaţi joi în urma unor confruntări cu forţele de ordine, informează Mediafax. Protestatarii au aruncat cocteiluri Molotov asupra poliţiştilor şi cel puţin cinci maşini ale Jandarmeriei regale din Canada (GRC) au fost distruse de foc.
Poliţia a transmis că a acţionat pentru a pune în aplicare un ordin judecătoresc care viza înlăturarea barajelor ridicate de luna trecută pe un drum în apropiere de satul Rexton, în estul New Brunswick.
Opozanţii, printre care se află şi amerindieni Elsipogtog, au împiedicat o companie gaziferă canadiană, SNW Resources, să efectueze teste seismice în zone care ar fi bogate în hidrocarburi.
În paralel, GRC a deschis o anchetă pentru a determina natura dispozitivelor suspecte găsite la faţa locului. Opozanţii au tăiat mai mulţi copaci pentru a împiedica circulaţia camioanelor societăţii SNW, conform imaginilor transmise de televiziunile locale.
Aceştia ar putea fi acuzaţi de agresiuni, intimidare, ameninţări, infracţiuni legate de arme de foc şi încălcarea unui ordin judecătoresc.
Lucrările de prospecţie gaziferă au început de câteva luni la New Brunswick (provincie de pe coasta atlantică) pentru a exploata gazul de şist, o hidrocarbură neconvenţională a cărei exploatare a crescut exponenţial în ultimii ani în America de Nord.

Cititi va rog si:

RCMP, protesters withdraw after shale gas clash in Rexton
Canada Sends Paramilitaries to Clear Fracking Protest

Comentariu saccsiv:

   Se vrea a se proceda la fel si la noi?

Victor Ponta a dat ordin jandarmilor si politistilor sa actioneze „fara complexe” impotriva protestatarilor deoarece Romania nu se poate intoarce la perioada cand legionarii „isi faceau de cap” …

Oricum, intr-o anumita privinta i-am depasit pe canadieni:

STEFAN MARINCEA n-a exclus activitatea umana ca fiind cauza cutremurelor din Galati si a criticat proiectul Rosia Montana. Urmarea: A FOST DEMIS iar Victor Ponta l-a numit „individ exaltat ce vrea sa apara la televizor”

Proteste n-au loc insa doar in Romania si Canada:

Iata si ce putem citi in articolul Protestele faţă de exploatarea gazelor de şist se intensifică în lume:
Mii de persoane vor protesta, sâmbătă, în Franţa, Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Germania şi România, cu ocazia Zilei Mondiale Anti Fracturare Hidraulică, relatează Le Monde, în ediţia electronică.

[…]

Protestele din România şi-au găsit ecou în Ucraina vecină, unde sute de persoane au manifestat joi împotriva proiectelor companiei Chevron de a exploata gazele de şist în ţara lor. Anul trecut, gigantul american a câştigat o licitaţie pentru a exploata zăcămintele la Oleski, în vestul ţării, pe care Guvernul le estimează la 2.980 de miliarde de metri cubi de gaze. Dar populaţia locală este îngrijorată de impactul asupra mediului într-o regiune muntoasă care este şi o zonă turistică.

[…]

În timp ce o campanie este în desfăşurare în sudul Angliei, entuziasmul populaţiei britanice pentru gazele de şist se erodează. Potrivit unui sondaj publicat la 1 octombrie de universitatea din Nottingham, 55 la sută dintre englezi susţin în prezent exploatarea prin fracturare hidraulică, faţă de 62 la sută în iulie.

În perioada cuprinsă între aceste luni, manifestaţii a mii de opozanţi au afectat regiunea Sussex, după ce compania Cuadrilla Resources a început forajul la 2 august. Compania britanică a obţinut din partea Guvernului, în decembrie 2012, autorizaţia de a relua explorările pe care le-a întrerupt în 2011 din cauza cutremurelor.

În Franţa, fracturarea hidraulică rămâne interzisă, după ce Consiliul Constituţional a decis, la 11 octombrie, să valideze legea din 13 iulie 2011, care interzice folosirea acestei tehnici, singura existentă în prezent pentru extragerea gazelor de şist.

Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

Ordonanta de interzicere a explorarii si exploatarii gazelor de sist din Pittsburgh

   Revenind in Romania,  conform articolului Ponta spune că nu are nimic împotriva protestelor paşnice: Când blochezi un oraş sau o ţară, INTERVENIM. La Câmpeni este un GRUP EXTREMIST care incită la violenţă Victor Ponta a adăugat că ştie că în apropiere de Roşia Montană, la Câmpeni, există o grupare extremistă care incită la violenţă, dar că se vor lua măsuri ca manifestările extremiste şi violente să nu se extindă.

Am văzut că este un grup extremist care încearcă să creeze o provocare violentă la Câmpeni, în apropierea Roşiei Montane. Vom avea grijă ca să nu lăsăm manifestările extremiste şi violente să se extindă şi vom lua măsuri„, a mai spus premierul.

   Comentariu saccsiv:

Grupul extremist de la Campeni” are si o Proclamatia de la Campeni – 19 octombrie 2013 (integrala):

“Noi, locuitorii Muntilor Apuseni, adunati astazi, 19 octombrie 2013, la Campeni, ne afirmam dreptul de a ne decide singuri soarta. In temeiul acestui deziderat legitim proclamam:

Pamantul, padurile, pasunile, apa si aerul Muntilor Apuseni apartin celor care locuim aici, asa cum ne-au fost lasate mostenire din strabuni. Avem dreptul si obligatia sa le transmitem in buna stare urmasilor nostrii, pentru ca si ei sa se poate bucura de ele. Locuitorii Apusenilor sunt cei indreptatiti sa decida care e cel mai potrivit mod prin care bogatiile cu care ne-au inzestrat natura si bunul Dumnezeu vor fi valorificate in folosul comunitatii noastre si ale Romaniei!

Viata in Muntii Apuseni nu e usoara, dar avem pasuni pe care putem sa ne crestem vitele, avem paduri din care, cu buna masura, putem lua lemne pentru fabricile noastre de mobile, inca mai avem ape curate, peisaje, monumente ale naturii si o istorie care atrag zeci de mii de turisti in fiecare an. Sunt activitati de pe urma carora locuitorii Apusenilor traisc deja si sunt oportunitati de dezvoltare care, valorificate cu intelepciune, pot sa ne asigure un trai bun atat noua, cat si nepotilor nostri. Noi nu cersim la usile altora, altii au venit la usa noastra si incearca sa ia si sa distruga ceea ce ne apartine!

Din aceste activitati si din dezvoltarea lor se pot colecta taxe si impozite care sa fie administrate in folosul nostru si al cetatenilor romani. Cerem celor ce ne reprezinta in Consiliile Locale si Judetene, in Primarii, in Parlament si Guvern, sa foloseasca cu responsabilitate deplina aceste taxe si impozite pentru a construi drumuri, scoli si spitale. Acesti bani nu sunt pentru buzunarele lor, ci pentru a asigura dezvoltarea comunitatii si o viata fericita pentru cei care contribuie la buget. Daca se dovedeste ca, incalcandu-ni-se vointa, acesti bani vor fi folositi impotriva noastra, ne asumam dreptul de a nu-i mai recunoaste ca  reprezentanti legitimi si ne vom apara asa cum orice om este indereptatit sa se apare impotriva celui care vrea sa-i faca rau!

Orice strain e binevenit in Muntii Apuseni atata vreme cat ne respecta modul de viata si nu intreprinde nimic in masura sa-l schimbe impotriva vointei noastre. Ne pastram dreptul de a lupta impotriva tuturor celor care prin viclenie, hotie si coruptie vin aici pentru a fura ceea ce este al nostru ori pentru a distruge resursele naturale si istorice de care depinde viata noastra. Fericirea si bunastarea nimanui nu se poate baza pe nefericirea si saracirea semenilor sai!

In considerarea celor enuntate mai sus le transmitem guvernantilor si politicienilor, in mod imperativ, urmatoarele revendicari punctuale:

Revendicarile locuitorilor Tarii Motilor

1.       Respingerea de catre Parlament a tuturor proiectelor de lege care prevad masuri speciale de expropriere a cetatenilor romani, precum si alte masuri derogatorii de la regimul legal de protective a mediului, patrimoniului cultural, apelor, pajistiilor si terenurilor agricole, bunuri publice etc., in favoarea companiilor miniere de orice tip;

2.       Interzicerea prin lege a utilizarii cianurii in activitatiile miniere din Romania;

3.       Includerea Rosiei Montane pe lista tentative a Romaniei pentru UNESCO;

4.       Respingerea de urgenta, prin Hotarare de Guvern, a acordului de mediu pentru proiectul minier de la Rosia Montana;

5.       Desecretizarea tuturor contractelor si a actelor aditionale incheiate de catre Guvern, referitoare la instrainarea, cedarea, concesionarea resurselor minerale ale Romaniei;

6.       Demisia initiatorilor de lege speciala pentru Roasia Montana: minitstrul Marilor Proiecte, Dan Sova, Ministrul Mediului, Rovana Plumb, Ministrul Culturii, Daniel Barbu, Directorul ANRM, Gheorghe Dutu, precum si a premierului Victor Ponta;

7.       Asumarea de catre Guvern a expertizei si a punctelor de vedere referitoare la proiectul minier de la Rosia Montana exprimate de  Academia Romana, Asociatia AD ASTRA, Institutului Geologic Roman, Ordinul Arhitectilor din Romania, Sinodul BOR, Sinodul BRU si al celorlalte biserici crestine din Romania, precum si de expertii independenti;

8.       Crearea unei Comisii Parlamentare de Ancheta a Afacerii Rosia Montana sub toate aspectele: instrainarea zacamintelor, acordarea licentei, sponsorizarile RMGC catre Institutii publice si private, ONG-uri, persoane fizice, influentarea deciziilor politice, incalcarea unor hotarari judecatoresti definitive, modul in care publicitatea oferita de companie a afectat libertatea presei si dreptul la libera exprimare etc.;

9.       Refacerea si dezvoltarea infrastructurii rutiere din zona Muntilor Apuseni si acordarea unor facilitati fiscal si de alta natura pentru dezvoltarea activitatilor economice in urmatoarele domenii: turism, prelucrarea lemnului si refacerea fondului forestier, cresterea si prelucrarea produselor de origine animala, apicultura, alte activitati specific zonei;

10.   Adoptarea de catre Guvernul Romaniei a unor politici publice, ca si elaborarea, cu ajutorul societatii civile reale, a unei strategii care sa prevada masuri in acord cu principiile dezvoltarii durabile, ale utilizarii optime ale resurselor, ale conservarii patrimoniului cultural-istoric si ale sprijinirii intreprinzatorilor locali;

11.   Inceperea de catre institutiile abilitate a cercetarii penale in cazul persoanelor care au semnat sau au participat la elaborarea si avizarea de documente cu privire la proiectul de exploatare miniera de la Rosia Montana;

12.   Interzicerea prin lege a utilizarii metodei fracturarii hidraulice in exploatarea gazelor de sist si respectarea, in zonele vizate pentru aceasta exploatare, a vointei suverane a cetatenilor, cu care ne exprimam deplina solidaritate;

Aceasta este vointa noastra, a locuitorilor Muntilor Apuseni, a oamenilor liberi prezenti la Marea Adunare de la Campeni, exprimata public astazi, 19 octombrie 2013, cu spiritul si gandul indreptate catre o dezvoltare durabila, care sa asigure accesul pentru mai multe generatii la toate resursele cu care Dumnezeu ne-a inzestrat.

ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU!

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Mănăstirile din fața buldozerelor Chevron. De ce tace Teodosie?

Inchei cu comentariul fratelui kosk postat la articolul IN DIRECT – LIVE: REVOLTA de la Pungesti impotriva CHEVRON:

infecta propaganda si manipularea pro-Chevron si pro-rmgc a celor de pe ‘inliniedreapta’ care se dau si crestini dar sunt niste lupi din ‘servicii’..

http://inliniedreapta.net/insemnare/gazedesist/
conform paranoiei astora cine este anti-chevron si anti-rmgc nu poate fi decat rus sau comunist platit de rusi,.
ps pe blogu ‘conservator’ isi varsa fierea si vladimir tismenitzki..

Cititi va rog si:

Guvernul SUA confirma legatura intre cutremure si fracturarea hidraulica (practica de a injecta apa in formatiunile stancoase adanci)

CHEVRON (Rockefeller) ne dau doar 3,5% pe GAZUL DE SIST, iar FRACTURAREA HIDRAULICA ne distruge apa freatica si mediul. CAT DE MULT URASC TARA politicienii si guvernantii … Ce va mai putea face Romania FARA APA?

ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (19.10.2013): Ilie Serbanescu despre minciuna lui Ponta cu independenta energetica pe care ne-o da … Chevron. Sa ne mai amintim din cand in cand ce ziceau preotii rusi despre cipuri. Rugaciunea. Cutremurele

VIDEO: Maia Morgenstern despre Rosia Montana. Interesant …

 

67 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Irina said, on octombrie 20, 2013 at 3:15 pm

  Daca ar iesi in strada toti romanii, macar toti tinerii, am fi cu mult mai numerosi decat jandarmii si cei din politie si cei din armata la un loc, si ne-am duce si peste guvernanti sa-i strangem de gat ca pe Motoc, am rezolva problemele. Dar cand o sa vedem o asemenea unitate a romanilor. Poate o fi adavarat ca romanii rabda, rabda, dar cand ajunge cutitul la os vor darama orice zid. Avem nevoie de o revolutie adevarat si sa vina la conducere adevarati crestini, cu frica de Dumnezeu si cu o viata morala exemplara. Trebuie sa scapam de acesti vanzatori din Guvern si Parlament.

  Apreciază

  • amonmiss said, on octombrie 20, 2013 at 6:08 pm

   Corect spus Irina, dar, chiar daca ar pica acest guvern, priveste printre evenimente si …ce vezi in zare? Alti profitori!! Ia ca exemplu pe acel ,,capitalism pe paine” cum a castigat ,,simpatia” in randul oamenilor…il are ca sustinator pe radu moraru – prietenii stiu de ce! Acestia procedeaza intr-un fel anume: asculta doleantele oamenilor, accentueaza faptul ca si ei au aceleasi scopuri, scrie articole care au priza la public (eu sunt abonata la ei doar pentru a urmarii evolutia lor – prin manipulare, minciuni, inducere in eroare). Ei or sa se autointituleze ,,salvatorii”. Vor prelua conducerea, alaturi de cernea…si va fi vai si-amar de romani! Ce sunt astia…dar ce vor fi aia! Parerea mea: un guvern bun va fi acela care este format din oameni cu frica de Dumnezeu, monahi, preoti, fratele Vasile, un Amfilohie Branza si altii ca ei! Dar, simplitatea si credinta lor nu se impleteste cu functiile de stat…intrebare: cine va urma astora de la conducerea statului?

   Apreciază

   • Irina said, on octombrie 22, 2013 at 12:46 pm

    Asa este ai dreptate, pot veni la putere unii ami rai. Un parinte spunea intr-o predica ca e vremea ca acei crestini buni sa nu mai stea sub obroc ci sa implice chiar si in politica nu in sensul de a se inscrie la psd sau pdl sau alt partid, ci sa formeze un partid cresin nationalist care sa adune oameni putini dar de valoare adica buni crestini, cu frica de Dumnezeu si sa nu fie oameni ai compromisului si sa se bazeze pe vorba :” Lasa ca merge si asa”

    Apreciază

  • Maria said, on octombrie 20, 2013 at 6:22 pm

   Da, toata lumea in strada !!!
   Toata lumea din Bucuresti , in fata Guvernului , de dimineata si huiduiti cand vin la „munca „.
   Tot poporul , cati am mai ramas in tara 19 milioane , toti in strada la „atac „, cu hotarare , pt ca altfel nu inteleg , hienele de la Chevron si tradatorii pungasi , cei enumerati in Proclamatia de la Campeni , iar Ponta sa-l urmeze pe Ceausescu .Pechinezul tradator (Ponta ) , s-a dus la americani sa primeasca indicatii , ce sa faca in tara cu protestatarii .Nemernicii !!!

   Apreciază

  • cosminmatiu said, on octombrie 20, 2013 at 8:49 pm

   Suntem un popor papa lapte. 100000 de romani ar fi de ajuns sa mearga sa faca ordine. S-ar lua frumos lista cu toti care au implicatii in conducerea tarii si cu forta pe baza de lista toti bagati in puscarii. Si raman la parerea ca cea mai buna forma de conducere e cea care in fruntea tarii sa se afle un uns al lui Dumnezeu, nu cu presedinti ce se schimba. Si in fruntea tarii ar trebui pusi oameni dezvaluiti duhovnicilor de catre Dumnezeu fara nici o democratie si nici o alegere.
   Solutii omenesti nu exista, la cat de dezbinati suntem numai Dumnezeu prin mila lui daca ne da in gand sa mai facem ceva.

   Apreciază

  • john said, on octombrie 20, 2013 at 8:49 pm

   Daca sunteti din Bucuresti sau in trecere,nu-i lasati singuri pe cei din strada:
   Jandarmii au incercuit multimea din rondul de la Universitate
   Detalii aici:
   http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15845882-uniti-salvam-rosia-montana-runda-opta-marsul-ajunge-parlament.htm

   Apreciază

  • cosminmatiu said, on octombrie 20, 2013 at 8:57 pm

   Ei riposteaza cu forta si noi trebuie sa o facem, dar nu contra jandarmeriei ci contra celor care conduc. Daca creierul ramene liber degeaba te lupti cu uneltele. Manifestatiile au putere redusa. Revolutia e solutia. Raul trebuie starpit de sus de la clasa conducatoare care da ordine jandarmeriei si celorlalte institutii. Suntem patetici. Numeric gunoaiele care ne tradeaza si ne vand, nu cred ca sunt mai mult de cateva mii si isi bat joc de noi care suntem 20 de milioane. Rusine sa ne fie. Doamne mare este pedeapsa Ta asupra noastra.

   Apreciază

  • Vranceanu said, on octombrie 20, 2013 at 9:17 pm

   Si care sunt acest crestini adevarati ? De curand, rugaciuena tatal nostru la arcul de triumf a fost huiduita. mare atentie cine iese in strada si pentru ce. Tare ma tem ca revolutiile sunt dorite de papusari.

   Apreciază

   • Irina said, on octombrie 22, 2013 at 1:25 pm

    Daca nu revolutie, macar sa fim uniti si sa nu mai mergem la vot, ca oricum nu mai avem pe cine vota toti sunt desacralizati si vanduti masonilor. Sau daca ii votam si nu respecta vointa poporului jos cu ei in urmatoarea secunda. In Belgia parca, poporul este intrebat si pentru o plitica nesemnificativa si guvernantii actioneza conform vointei poporului in caz contrar prin mitinguri la care participa majoritatea sunt demisi . Asa trebuie sa fie si la noi, trebuie sa fim alaturi de orice om, indiferent daca suferinta lui are sau nu legatura cu noi. Intr-un cuvant noi romanii avem mare nevoie de SOLIDARITATE care ne lipseste cu desavarsire. Doar o mana de protestatari nu vor rezolva niciodata o problema sau alta, dar atunci cand pentru fiecare problema se ridica intreaga tara cu siguranta vor tremura din toate incheieturile ” bravii nostri ploiticieni”. Multi cred ca un crestin nu are ce cauta la un protest, ba eu cred ca este esential sa iasa si sa-si sustina vointa, pentru ca de cand este omenirea, popoarele si-au impus vointa astfel. Multi parinti, chiar si pr Iustin Parvu erau pentru aceasta manifestare a vointei poporului, mitingului. Democratie( demos cratos) inseamna puterea poporului, cei de la conducere in realitatea nu ar trebuii sa aiba nici o putere, o data ce din vointa noastra sunt acolo pentru a chivernisi corect si echitabil bugetul statului, iar ei si-l insusesc fara nici o teama si pe deasupra ne si vand strainilor bucata cu bucata profitand de nesimtirea si motaiala poporului care a uitat de puterea ce o are in maini.

    Apreciază

  • Maria said, on octombrie 20, 2013 at 6:25 pm

   Nu vor avea ,pt ca nici nu vom primi , unii dintre noi si ne vom duce la medicii privati .

   Apreciază

   • cosminmatiu said, on octombrie 20, 2013 at 8:50 pm

    Si cand nu vom putea nici acolo, la moarte.

    Apreciază

   • STOP RFID 666 said, on octombrie 21, 2013 at 2:33 pm

    cosminmatiu

    Asta cu moartea e relativa. O vor duce mult mai bine cei fara carduri.

    Apreciază

 2. teleormanul said, on octombrie 20, 2013 at 6:22 pm

  http://inliniedreapta.net/implicarea-rusiei-in-protestele-de-la-pungesti/

  Deci pana la urma Rusia are mari interese …sa nu renuntam la sclavia gazelor rusesti ?!

  Apreciază

  • saccsiv said, on octombrie 20, 2013 at 6:46 pm

   teleormanul

   Rusia, desigur. Deci pana la urma frate … e buna rau fracturarea hidraulica.

   Spune-ne te rog un singur avantaj al afacerii asteia cu Chevron (ROCKEFELLER).

   Apreciază

   • teleormanul said, on octombrie 20, 2013 at 7:41 pm

    Nu , nu am spus asta !
    Este problema celor care dau avize de mediu ! Nu stiu care este impactul asupra mediului , in ce proportie !
    Sa fim seriosi totusi , exista propaganda de ambele parti !

    In mod normal, un om de dreapta ca mine ar sustine o afacere capitalista insa intervin mai multe chestii aici !

    Nu imi convine ca ei sa ia 60% si Romania 40% !E o afacere proasta pentru Romania !
    Nu imi convine pentru ca ei mint ca vor face locuri de munca si stiu ca nu vor face prea multe !
    Nu imi convine pentru ca le vom cumpara de la ei cu un pret impus de UE , si probabil mult mai mare decat cele de la ”prietenul” rus ”bine facator” de crime !

    Teoretic:

    Ar fi super tare daca nu am mai lua deloc gaze de la rusi !
    Ar fi super tare sa luam chiar si gazele noastre de la Chevron la un pret mai mic decat cel din Rusia !Asta ar asigura incet incet prabusirea colosului criminal care respira din inrobirea Europei prin Gazprom !

    Probabil odata cu independenta energetica a lumii fata de Rusia, Europa va condamna Rusia pentru cele 27.000.000 de crime facute aiurea de catre Stalin Lenin si mai nou Putin !

    Am reusi sa platim datoria externa de 37 de miliarde si ne-ar mai ramane si bani de ”autostrazi suspendate peste Bucuresti”
    Evident socialismul nu poate produce nimic , decat saracie in stare agravanta ! Evreul socialist Sorin Oprescu ar reusi si el odata pentru totdeauna sa-si indeplineasca visul , dar asta printr-o afacere capitalista ….nicedecum printr-una socialista ca el !

    Despre cutremurele care se vor produce nu cred ca ar fi problema !In Constitutia Romaniei se spune clar ca resursele de sub pamant de la tine din curte sunt ale statului nu sunt ale tale ca in America !

    Deci statul ar putea sa le ofere alora niste locuinte ANL ….bani marunti pentru RMGC !
    Din cate am inteles la RMGC nu o sa ajunga cianura in panza freatica !E departe …insa aici nu pot sa imi dau cu parerea eu ….e treaba celor de la mediu !

    Aici as vrea sa punctez ca daca nu le va lua Chevron , imediat vor veni firmele Rusesti ca sa scoata tot aurul si toate resursele Romaniei si nu o sa mai vedem atunci niciun miting anti RMGC si nici Anti Gaze de sist !

    Deci avem 2 chestii : Evreii si KGB ! Daca nu le ia Soros si compania , la scurt timp , 1, 2 ani se vor arata interesate firme rusesti pentru Rosia Montana si Gase de sist ! Si o sa vedeti ca nu o sa mai zica nimeni nimic !

    Ponta minte ca doreste exploatarea la RM si gazele de sist ! Este pro firme rusesti !

    Romania nu se va alege cu nimic pentru ca nu e o afacere facuta bine ! A fost facuta de niste prosti !

    Nu sustin manevra asta si am spus mai sus de ce ! Am fost catlogat drept socialist pe fb desi sunt cel mai mare anti PSD-ist si ANTI RUSIA !

    Apreciază

   • Munteanu Irina said, on octombrie 22, 2013 at 1:34 pm

    Teleorman nu intelegi ca si rusii sunt implicati la greu in exploaterea gazelor de sist in Romania, au tot cam atatea licente ca si americanii.

    Apreciază

   • John of Pelasgia said, on octombrie 20, 2013 at 10:33 pm

    Saccsiv, vezi ca cei de la inliniedreapta sunt neo-coni http://en.wikipedia.org/wiki/Neoconservatism ( deci si pro-sionisti).
    E plin de prostii site-ul lor, 70% adevar amestecat cu 30% minciuni( sau prajiturele cu otrava cum iti place tie sa zici).
    Am aflat de ei de la alte persoane care iti citesc blogul

    Apreciază

   • tataia said, on octombrie 21, 2013 at 5:31 am

    @teleormanul NU e bine sa fii socialist, dar nu e bine sa fii nici anti-Rusia…Ce are a face stampila primariei cu coada vacii? Noi cind vorbim de Rusia ne referim la Rusia tarista…ce treaba are socialismul/comunismul cu Rusia? Si lor le-a fost bagat comunismul pe git la fel cum ne-a fost bagat si noua. Nici o diferenta…

    Apreciază

   • pcmouse said, on octombrie 22, 2013 at 3:02 am

    nu lua in seama fb ..am fost facut sectant de un bosorog,..,

    Apreciază

  • Maria said, on octombrie 20, 2013 at 10:35 pm

   teleormanul,
   Asta-i manipulare grosolana cu implicarea Rusiei in protestele anti-Chevron , la care Rusia ar avea de pierdut in exportul de gaze , chiar si boul de Basescu , sustinea la un post de radio , aceasta minciuna
   iar cand am auzit , nu mi-am putut stapani , dispretul si indignarea .

   Apreciază

   • Munteanu Irina said, on octombrie 22, 2013 at 12:48 pm

    Sa nu uitam ca si rusii au contracte cu statul roman pentru exploatarea gazelor de sist, cot la cot cu americanii si ungurii.

    Apreciază

  • tataia said, on octombrie 20, 2013 at 10:44 pm

   Chestia asta cu renuntarea la sclavia gazelor rusesti nu este decit propaganda politica…fara acoperire in realitate..Pentru cantitatea infima de gaz care va fi exploatata de Chevron nu se justifica o asemenea desfasurare de forte. Dar ideile tale urmaresc linia generala a celor exprimate in urma cu citeva luni de comentatorul Bogdan….

   Apreciază

  • Irina said, on octombrie 22, 2013 at 12:30 pm

   Teleormanul, sunt de acord cu tine ca exista interese a Rusie pentru a-si vinde gazul, dar linkul trimis de tine este tot o manipulare a celor care vor sa treaca peste cadvrele oamenilor pentru a exploata acele gaze, inclusiv de rusi care au licente de exploatare a petrolului si gazelor de sist mai ales pe teritoriul tarii noastre alaturi de americani si unguri. In cazul exploatarilor gazelor de sist efectele sunt cat se poate de clare, uita-te la ce au patit cei de la Izvoarele, cum li s-au crapat acsele in ultimul hal de la cele cutremure, cum apa le-a fost otravita. Astfel de efect ale exploatarilor gazelor de sist au fost si in SUA si in multe zone din Europa, vezi Polonia etc. Adevarul este ca metoda fracturarii hidraulice creaza astfel de efecte devastatoare. Rusii exploateaza mare parte din gazul lor din nodul Siberiei, unde nu prea locuiesc oameni, dar la noi fac asta in zona localitatilor care au toate sansele de a deveni nelocuibile. Satul in care merg eu la tara este chiar la intersectia celor 2 judete, Galati, Vaslui si vreau sa-ti spun ca nu am intalnit apa mai curata si mai pura ca acolo, si chiar nu-mi doresc ca aceste izvoare sa fie contaminate si de gazele extrase si de substantele toxice folosite in metoda fracturarii hidraulice. Este problema ta daca gasesti scuze pentru a nu fi alaturi de oamenii aceia. Si daca vrei sa stii gazele si petrolul nostru sunt exploate de americani, rusi si unguri si sub nici o forma de romani. Iar rusii detin o pondere destul de mare de firme care exploateaza gaze si petrol in tara noastra, asa ca interesul rusilor din contra este de a se porni aceste exploatari.

   Apreciază

 3. mishuleu said, on octombrie 20, 2013 at 7:12 pm

  Apreciază

  • mishuleu said, on octombrie 20, 2013 at 7:28 pm

   Apreciază

  • tataia said, on octombrie 21, 2013 at 5:21 am

   Da, a mai fost postat acest material. L-am urmarit..chiar l-am urmarit. Este absolut infiorator, desi nu stiu citi dintre fratii comentatori de pe aici au avut rabdare sa il urmareasca.

   Apreciază

 4. IOAN said, on octombrie 20, 2013 at 7:41 pm

  surse x si y

  ATENTIE !!!

  EXISTĂ ORDINE CA LA URMATOARELE MANIFESTATII IMPOTRIVA GAZELOR DE SIST SA SE RECURGA LA ARESTĂRI SI DOSARE PENALE !!!

  SE VA RECURGE IN FORȚĂ INCLUSIV LA GLOANTE DE CAUCIUC si GAZE LACRIMOGENE !!!

  Apreciază

  • Irina said, on octombrie 22, 2013 at 1:44 pm

   Interesant, acum ramane de vazut daca protestarii vor avea curajul sa infrunte aceste masuri abuzive ale jandarmeriei tradatoare. Cred ca pe langa SOLIDARITATE mai avem nevoie si de VITEJIA de care au dat dovada inaintasii nostri in lupta cu turcii, si pe care am pierdut-o probabil in timpul comunismului de unde am capatat o teama de partid, si o umilinta si lipsa de demnitate nejustificate in fata marilor oficialitati ale statului. Sa avem si DEMNITATE frati romani si sa nu mai cadem in fund cand vedem vreo vedeta din lumea muzicii fara valoare sau mai ales a politicului.

   Apreciază

 5. john said, on octombrie 20, 2013 at 7:44 pm

  Apel de la Pungești: Rezistența are nevoie de ajutorul întregii țări
  Acești oameni luptă pentru întreaga țară! Dacă la Pungești se cedează, atunci se va merge și în alte zone cu exploatările! Sunt vizate zone imense din județul Bârlad, Galați, Constanța!
  http://www.apologeticum.ro/2013/10/apel-de-la-pungesti-rezistenta-nevoie-de-ajutorul-intregii-tari/

  Apreciază

  • john said, on octombrie 20, 2013 at 9:02 pm

   Vicepreședintele Comisiei pentru Roșia Montană și expert minier susține că RMGC a dus în Canada și Australia 142.000 de tone de material aurifer din Munții Apuseni • Reprezentanții companiei canadiene infirmă cifrele, însă nu neagă trimiterea minereurilor în afara granițelor • Livrarea a început cu mulți ani în urmă și a atins apogeul în timpul guvernării Boc • Autoritățile române au știut permanent de exploatarea zăcămintelor, însă totul s-a desfășurat în secret • Cele 142.000 de tone de material aurifer ar putea conține peste o tonă de aur și aproape patru tone de argint • Reprezentanții RMGC au confirmat, totodată, existența altor 46 de metale grele în Munții Apuseni
   http://m.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/rmgc-a-scos-deja-din-tara-o-cantitate-uriasa-de-minereu-aurifer-104584

   Apreciază

 6. teleormanul said, on octombrie 20, 2013 at 7:58 pm

  Se vede clar cat de interesati sunt si rusii sa puna ghiara iarasi pe aurul care ne-a mai ramas si pe resurse !
  Anul trecut a fost lovitura de stat si s-au sustras informatii secrete din CSAT si livrate Moskovei !
  Se observa clar ca astia se bat pe resursele noastre !

  Te rog sa pui si documentarul acesta :https://www.youtube.com/watch?v=fSS7Flyjwq8

  Apreciază

  • Alex said, on octombrie 22, 2013 at 6:57 pm

   Extraordinar! Suntem demolati cu premeditare.

   Apreciază

  • tataia said, on octombrie 31, 2013 at 8:23 am

   Mai tu esti anti rus si nu e bine…ceea ce nu ne spui tu noua dar inerci sa ne induci pe cale subliminala este insa ca esti pro-american. Si eu ii admir pe americani pentru ce tara libera au creat (a fost libera, acum e fascista), pentru ce inventii au facut…etc..pentru asta ii admir. Cind insa isi baga nasul in treaba altor state SUVERANE si le dicteaza ei cu cit sa vinda petrolul, pe cine sa puna presedinte si asa mai departe nu imi mai plac…OK? Desigur este de facut o distinctie…ca nu americanul de rind ne face rau…ci conducerea SUA, iar aceea este sub comanda ocultei mondiale…Dar in timp ce conducerea SUA ne face rau noua si altor tari..in acelasi timp face rau si propriilor cetateni, adica americanilor de rind. De aceea si poporul aemerican se afla in aceeasi oala cu noi…sint si ei la rindul lor victimele propriei lor conduceri..deci sa nu ii urim si sa nu ii blamam.

   Apreciază

 7. kosk said, on octombrie 21, 2013 at 11:43 am

  Teleormanul, auzi, de unde ai scos-o pe asta cu 60 versus 40%? dicutam in termeni de 95% chevron versus unui ridicol 5% ‘statul’ (redevente) solutia e simpla in doi pasi
  -Nationalizarea (in sensul de INTERZICERE) a exploatarilor de catre companii straine a minereurilor ‘strategice’ aur, argint, wolfram, uraniu, etc.
  -Drept exclusiv de proprietate asupra solului si subsolului a locuitorilor zonelor respective (nici statul Roman sa nu poata exploata fara acordul locuitorilor) punct

  Apreciază

  • Irina said, on octombrie 22, 2013 at 2:14 pm

   Bine spus kosk .

   Apreciază

  • tataia said, on octombrie 31, 2013 at 8:28 am

   Pai atunci cum este vrei nationalizare sau nu? Zacamintele sa fie ale statului sau ale locuitorilor? Ca nu prea esti decis…uite eu unul nu sint pentru nationalizare. Am mai trecut cu totii prin niste nationalizari cind au venit comunistii si nu ne-a fost bine…DA, sa fie ale locuitorilor de acolo este o idee exceptionala…dar asa ceva probabil a existat doar in America secolului XIX…daca au gasit petrol sub casa cuiva…acela era petrolul LUI si il vindea el cui voia el sa il vinda si la ce pret voia el…nu se amesteca statul. Dar asa ceva nu mai este posibil in ziua de azi…nici un stat nu ar mai permite sa decida locatarii ce fac cu zacamintele de sub ei…pur si simplu nu mai exista nicaieri in lume un astfel de grad de libertate.

   Apreciază

 8. kosk said, on octombrie 21, 2013 at 11:52 am

  ps
  chiar nu ma intereseaza parerea unui costin andries, unei anca cernea (‘ziarista la evz) unui vladimir tismaneanu si altor diversionisti de pe inliniiedreapta. astia sunt opusul ‘ideologic’ al celor de pe criticatac (claude karnoouh, rogozanu, ernu etc) tot un drac.

  Apreciază

 9. Alex said, on octombrie 21, 2013 at 3:22 pm

  Frate saccsiv, nu bag mana in foc pt. asta insa Josh Fox, autorul documentarului GASLAND e acuzat de fals si inducere in eroare. Celebrele cazuri de scurgeri de gaz metan sunt semnalate in istoria zonei cu mult inainte de aparitia exploatarii prin fracking. Mai e de remarcat ca acest personaj, Josh, e posibil ca sa fie evreu si sa joace pt. Israel in sensul mentinerii interesului SUA pt. noile „cuceriri” petroliere din orientul mijlociu. Frackingul si noile descoperiri de zacamant petrolier din Dakota de Nord cam taie americanilor pofta pt. petrol arab.
  Uite aici cateva linkuri:


  si cateva link-uri despre Promised Land, un film artistic anti-fracking cu Matt Damon asupra caruia exista banuiala ca a primit finantari din partea magnatilor arabi.


  Apreciază

  • Alex said, on octombrie 21, 2013 at 3:46 pm

   Click si pe linkurile care sunt intre ferestrele youtube.

   Apreciază

  • saccsiv said, on octombrie 21, 2013 at 3:54 pm

   Alex

   Asta-i ca aia cu Peter Joseph, autorul seriei Zeitgeist.

   Treaba e voit complexa, ca masele sa nu mai inteleaga nimic.

   Cred ca va trebui sa-mi expun si eu parerea asupra chestiunii per ansamblu.

   Pana atunci, ce stim sigur?

   – Arabii exportatori de petrol sunt ori prieteni ELITELOR, ori cuceriti de ei. Nimic in zona aia nu se misca fara acceptul firmelor pui ale colosului Standard Oil Rockefeller.

   – ELITELE vor acel cumul de revolte ce vor duce la marea revolutie de care tot vorbesc de ani de zile.

   – Gazele de sist tot aceleasi firme le exploateaza.

   – Fracturarea hidraulica este nociva.

   Cum punem toate cap la cap?

   Apreciază

   • Alex said, on octombrie 21, 2013 at 4:04 pm

    itrebarea corecta este: e mai nociva fracturarea hidraulica pt. gaze de sist decat exploatarile petroliere si cele de gaz conventionale?

    Apreciază

   • saccsiv said, on octombrie 21, 2013 at 4:14 pm

    Alex

    S-o luam altfel. Sa pesupunem prin absurd ca fracurarea hidraulica e cea mai curata formula, cu mult mai minunta decat antica moara de vant.

    Tot nu-i buna in cazul Romaniei, caci Chevron ia aproape totul iar noi tindem spre nimic.

    Apreciază

   • Mirela said, on octombrie 21, 2013 at 10:15 pm

    @Alex

    Dacă metoda fracturării hidraulice nu e foarte nocivă, de ce o interzic o mulţime de state?
    http://stopfracturare.ro/ultima-ora/
    De ce au interzis-o mai multe state americane, după ce au avut parte de ea câţiva ani? De ce au votat oamenii acelor locuri împotriva ei, mai ales că acolo se şi ofereau despăgubiri băneşti semnificative?
    Cum rămâne cu milioanele de tone de apă contaminate, din care aproape o treime revin la suprafată? Ce vor face cu ele? Sau crezi că vor lucra la noi mai curat decât în SUA?
    De ce se opun mulţi oameni de ştiinţă?
    Ai auzit de opoziţii faţă de exploatarea gazelor convenţionale?
    Ca să nu mai vorbim despre faptul că românii nu se aleg din asta cu absolut nimic bun, doar cu drumuri stricate, poluare chimică şi fonică majore, consum uriaş de apă, dată americanilor degeaba, cutremure etc.

    Apreciază

   • Munteanu Irina said, on noiembrie 7, 2013 at 2:20 pm

    Alex ce spui tu este corect nu trebuie acceptata metoda fracturarii hidraulice sub nici o forma, e nasol ca si turbinele eoliene in care aveam o oarecare incredere ar fi daunatoare si atunci ce mai ramane de facut decat sa renuntam la confortul de a beneficia de lumina becului, sa renuntam la televizoare, calculatoare etc. deci s anu mai folosim energia electrica. Stii vorba ca”traiul bun nu-i bun” asa ca este normal ca acest confort sa se intoarca impotriva noastra.

    Apreciază

   • Alex said, on octombrie 22, 2013 at 2:09 pm

    @ Mirela

    Am urmarit linkul si in principiu sunt de acord conditiilor expuse acolo. Dar sa nu uitam ca metoda aceasta e una noua, e secreta si studiile privind impactul asupra mediului ar dezvalui parte din secrete, inlesnind astfel concurentei posibilitatea de a replica tehnologia.
    Intradevar, americanii vor ca sa scoata din joc pe rusi utilizand aceasta noua tehnologie. Rusii si-au reactivat conservele din spatiul euro-atlantic in scopul impiedicarii sau/si dezvaluirii metodei exploatarii prin fracking si asta nu e greu deloc, pt ca:
    In Europa e f. greu de impus aceasta metoda atata timp cat statul isi asuma rolul de stapan al resurselor din subsolul proprietarilor de terenuri. In SUA treaba a fost mai usoara pt. ca proprietarii de terenuri relativ restranse aveau posibilitatea de a deveni milionari.
    Metoda forarii si fracturarii pe orizontala permite utilizatorului sa extraga gaze din subsoluri deasupra carora se afla terenuri ale unor proprietari care sunt expusi riscurilor si fara ca ei sa aibe vreun beneficiu sau asigurare impotriva riscurilor. Neexistand nicio lege care sa reglementeze astfel de exploatari din toate punctele de vedere, mi se pare firesc ca cei vizati sa se simta vulnerabili si sa protesteze cu vehementa impotriva hotaririlor unui guvern care vrea ca sa-i talhareasca pe ascuns.

    Apreciază

   • Mirela said, on octombrie 22, 2013 at 3:06 pm

    @Alex

    Spui că e vorba să aplice la noi o metodă nouă. Întreb de ce nu o aplică mai întâi la ei şi, după ce se demonstrează că nu e nocivă, să o aplice şi la alţii? De ce să experimenteze pe noi? Nu se spune despre orice descoperire nouă că are doar beneficii (vaccinuri, medicamente, telefoane mobile, OMG etc.), abia după mulţi ani recunoscându-se riscurile şi efectele adverse? Abia când sunt evidente!
    Nu e mai firesc ca cei care vor să ne convingă că noua metodă e bună, să-i convingă mai întâi pe concetăţenii lor? De ce multe state au adoptat de curând poziţii împotriva extragerii gazelor de şist? Nu au auzit de metoda nouă?
    De ce sunt cutremure la Izvoarele şi apă contaminate? Ce metodă e aplicată acolo, nouă sau veche?
    Ce câştigă românii?
    Ce se va face cu milioanele de litri de apă toxică rezultate din procesul de extragere a gazelor?

    Apreciază

   • Alex said, on octombrie 22, 2013 at 4:50 pm

    @Mirela

    Din cate am aflat, inainte de a incepe lucrarile in vederea exploatarii gazelor de sist, sunt provocate cutremure in mod artificial, de mica intensitate, pt a aranja straturile de roca in vederea etanseizarii straturilor de sisturi bituminoase. Tocmai de aceea dezonorantul guvern Ponta a lucrat murdar, ca sa evite asumarea raspunderii eventualelor daune ulterioare suferite de localnici. Toti detinatorii de terenuri din zona afectata de lucrari, ar trebui ca sa primeasca in contrapartida oferte similare terenurilor petroliere, de sute de euro/m2. Exploatatorul gazelor de sist ar trebui ca sa cumpere toate terenurile afectate de lucrari. Cat despre poluare, sunt intradevar riscuri insa departe de ceea ce prezinta Josh Fox in GASLAND. Cauta documentarul FrackNation al lui Phelim McAleer, un jurnalist irlandez care printre altele a desconspirat si ineptia incalzirii globale(Not evil, just wrong), eu le-am downloadat folosind torrent de pe pirat bay.

    Apreciază

   • Mirela said, on octombrie 22, 2013 at 5:41 pm

    @Alex
    Cutremurele provocate la explorare au rolul de a depista resursele (gaze, petrol) şi se realizează prin producerea de explozii la adâncimi mici. Ce etanşeizare? La Putna au fost sapate mii de asfel de găuri (de câţiva metri adâncime), în fiecare introducându-se cam două kg de material explozibil. Chiar crezi că asta poate să fie ceva bun sau inofensiv?
    Extragerea gazelor presupune fracturarea (spargerea) rocilor argiloase în care se află aceste gaze, la 3-5 km adâncime, prin injectarea de apa cu sute de substanţe chimice. Apoi, cam o treime din aceasta apă toxică va ieşi la suprafaţă, cadou pentru români. Asta o fi bine?
    Întrebările pe care le-am pus au rămas fără raspuns, deci şi eu am rămas sceptică.

    Apreciază

 10. Alex said, on octombrie 21, 2013 at 4:20 pm

  @ SACCSIV

  Din punctul asta de vedere, iti dau dreptate. CORECT!
  Doamne ajuta!

  Apreciază

 11. Gabriel Gherasim said, on noiembrie 7, 2013 at 4:14 am

  Promised Land (2012) si Rosia Montana
  Motto: “Rosia Montana este pamantul de unde s-au nascut doinele, de unde au venit un Brancusi, Enescu, Eminescu, Vuia s.a.”

  Dde Gabriel Teodor Gherasim
  De cand poporul roman lupta ‘in corpore’ pentru salvarea Rosiei Montana de otravirea cu cianura pe sute de ani, am devenit mai sensibil la semnalele mass-mediei din SUA asupra subiectului: poluare si exploatare de catre corporatiile multi-nationale a tarilor bogate subteran, dar sarace in banii de hartie ai economiilor Occidentale.

  Filmul American Promised Land, 2012 (Tara Fagaduintei), este o reflectie sumbra a ceea ce inseamna profitul corporatiilor pentru tarile a caror guverne nationale au tradat interesele populatiei acelor tari.

  Este vorba de catre un speculant care este angajat de catre o corporatie de gaze ca sa cumpere pamantul de la niste fermieri, sub care se ascund imense zacaminte de gaze naturale.

  Toate-s bune si frumoase pana cand spectatorul afla costul acestor exploatari: otravirea pamantului, a vegetatiei, a animalelor si a oamenilor, pe sute de ani. Deci este o lenta sinucidere a populatiei in folosul extractiei pe baze toxice.

  Fara a da in vileag sfarsitul filmului, putem numai mentiona ca dragostea transforma pe cinicul speculant intr-o persoana care da la iveala toate minciunile corporatiei fata de populatie, inclusiv ca oponentul speculantului din film, presupus ecolog, fusese angajat de catre corporatie ca sa se discrediteze, si prin asta sa duca la o reactie a oamenilor, care sa ii trimita direct in tabara corporatiei (deci a sfarsitului lent pentru sanatatea lor si a tot ce-i inconjoara).

  Filmul a fost primit cu raceala de catre premiile corporatiilor Hollywoodului, respectiv Golden Globe si Oscar, in timp ce The National Board of Review of Motion Pictures, o organizatie care premiaza filme cu subiecte de etica si educativa a fost singura organizatie care i-a acordat Premiul I, tot in 2012.

  O idee interesanta care s-a sugerat in film este ca suporterii lui Salvati Rosia Montana sa aiba afise/pancarde cu mesaje de genul: Gabriel Resources Go Home! cu o poza a rezultatului final din asa exploatari langa text, la vedere in ograzi, pe masini, la balcoane, la pravalii, biserici, pe marginea strazilor.

  Poze cu otraviri ecologice sunt destule, din Canada lui Gabriel Resources, in Tarile Scandinave, in America Latina, in Africa sau Asia (inclusiv CA URMARE a exploatarilor lui Gabriel Resources).

  Mai ales ca insusi Gabriel Resources plateste bani grei la televiziuni, radiouri, ziare si forumuri electronice , ca sa apara la stirile video si tiparite ale acestor agentii de presa.

  Aceste afise pot fii facute si contra lui Chevron, mai ales dupa fenomenalul exemplu de Romanism dat de manifestantii de la Pungesti.

  Este pacat ca specialistii care au dat in vileag care ar fii efectele micidiale ale cianurii in pamantul sfant al Tarii noastre au fost dati afara…prin fax, in timp ce plagiatorii “copy paste,” si alti politicieni cu traditie in familie pe trei generatii de tradare a intereselor Tarii, prin predarea resurselor romanesti la straini, sunt cei care au pedepsit astfel…oamenii integri si competenti ai Tarii.

  Ar fii trist ca ceea ce n-au reusit sa sece de resurse (ale Romaniei, NU ale lui Gabriel Resources), Roma de la daci, si ungurii, austriecii, turcii, germanii si rusii de la daco-romani, sa reuseasca o entitate sub un nume fictiv, cu locatie in Canada, dar cu agenda globalista, “multumita” careia in multe tari din lume copiii mor prematur, oamenii se nasc sau devin handicapati, exista bolnavi datorita toxicitatii de la exploatare (si care o sa fie asa cu generatiile), in timp ce pamantul ramane otravit pe sute de ani.

  Promised Land (Pamantul Fagaduintei) este un film care trebuie vazut azi in Romania, pentru ca arata o realitate care ne-ar putea pune in primejdie intreaga existenta ca tara, ca popor, ca oameni, ca si cultura, civilizatie, si pamant, pe sute de ani. Rosia Montana este pamantul de unde s-au nascut doinele, de unde au venit un Brancusi, Enescu, Eminescu, Vuia s.a.

  Pentru mine, este inacceptabil si ca sa stiu ca tatal meu a suferit in inchisorile comuniste pentru libertatea Tarii, si ca el milioane de patrioti si martiri romani, pentru ca sa vad acum cum esalonul II, si III al politrucilor veniti pe tancurile de ocupatie rusesti, vand Tara la corporatiile globaliste, tot asa cum au vandut-o imperiului comunist rusesc.

  Romania nu-i numai a “copiilor copiilor nostri” dar si a “inaintasilor inaintasilor nostri”. A permite otravirea pamantului cu cianura echivaleaza cu tradarea fata de tot ce inseamna Tara noastra, neamul nostru, si sangele din sangele nostru.

  Gabriel Teodor Gherasim

  Author Victimele Comunistilor si Persecutorii Lor

  You Tube:

  Eseu:
  http://www.religioustolerance.org/gherasim01.htm#

  Apreciază

 12. iosifbalazs said, on noiembrie 10, 2013 at 8:13 pm

  sanebatem cu jandarmi cu minile goale, si vom trece de ei.traiasca rominia.

  Apreciază

 13. […] VIDEO: Noutati Chevron si Rosia Montana. CHEVRON – TERMINATOR: NE VOM INTOARCE. Unitati paramilita… […]

  Apreciază

 14. Max said, on decembrie 19, 2013 at 7:52 pm

  URGENT: Apa fracturata – de 10 ori mai sarata decat apa marii.
  Peste 10 ani ne vom omori pentru apa?

  Aceasta este o atentionare foarte urgenta!
  Apa fracturata e de 10 ori mai sarata decat apa marii! NU SE POATE BEA!
  Repet: Apa fracturata e DE 10 ORI MAI SARATA DECAT APA MARII! Nu se poate bea!
  Repet: Apa fracturata e de 10 ori mai sarata decat apa marii! NU SE POATE BEA!
  Cine va aduce apa de baut taranilor de pe 70% din suprafata Romaniei? De unde si pentru cat timp?
  Cu ce costuri de transport si la ce pret?
  Ce vor bea animalele?
  Recoltele cresc udate cu apa sau cu saramura de acizi?
  Sunteti mai destepti decat mine! Interesati-va si voi!
  Haideti sa oprim nebunia asta!

  VA IUBESC PE TOTI!

  Apreciază

 15. […] VIDEO: Noutati Chevron si Rosia Montana. CHEVRON – TERMINATOR: NE VOM INTOARCE. Unitati paramilita… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: