SACCSIV – blog ortodox

CHIMIOTERAPIE CU FORTA: Curtea din Ohio da unui asisten social tutela unei fete Amish bolnava de cancer, deoarece parintii s-au opus acestui tip de tratament

Posted in AMISH, cancer by saccsiv on octombrie 15, 2013

   Iata ce putem citi in articolul Ohio court gives lawyer guardianship of Amish girl with cancer:

Curtea din Ohio dă avocatului tutela unei fete Amish bolnavă de cancer

Un tribunal din Ohio a dat tutelă limitată unui avocat pentru o fată Amish de 10 ani, avocat care va lua decizii medicale în locul părinţilor fetei.
Maria Schimer este, de asemenea, numită asistent social, ce va fi responsabil de organizarea transportului si plata pentru tratamentele medicale ale lui Sarah Hershberger – costuri care vor fi acoperite de programele guvernamentale. Tutela va dura până la 1 februarie 2016.
Spitalul de Copii din Akron, Ohio, a făcut apel la tribunal după ce părinții lui Sarah i-au întrerupt tratamentul de chimioterapie, spunând că terapia i-a făcut rău şi că ei au credinţa că voinţa lui Dumnezeu va decide.
Spitalul a susţinut că fata, care a fost diagnosticată cu limfom limfoblastic, ar avea o speranţă de viaţă de 85 %, cu tratament, dar ar muri probabil într-un an, fără a face chimioterapie. Curtea a fost de acord, numindu-l pe Schimer tutore la 09 octombrie.


“Practicile de servicii medicale variază considerabil în comunitățile Amish, și de la familie la familie”, precizează un articol publicat de către Centrul pentru Studii anabaptiste și pietiste de la Elizabethtown College. “Mulți Amish folosesc servicii medicale moderne, dar alții se întorc la forme alternative de tratament. Ei menţionează citate din Biblie împotriva îngrijirilor medicale moderne sau împotriva celor mai noi medicamente, căci ei cred că Dumnezeu este Vindecătorul Final. ”
La începutul lunii septembrie, judecătorul John Lohn, situat de partea părinților, spunea că Sarah nu va fi obligată să se supună chimioterapiei. Cu toate acestea, o hotărâre judecătorească de apel pronunţată la 01 octombrie, a anulat această decizie și a hotărât să numească un tutore pentru copil.
Într-o dezbatere despre caz, spitalul declară că respectă credințele religioase ale familiilor pacienților săi.
Spitalul de copii din Akron”are un trecut îndelungat de a servi comunitatea Amish,” se precizează in dezbatere. “Din experiența noastră, părinţii Amish sunt foarte receptivi în a căuta tratamente pentru copiii lor, pentru variate probleme medicale.”
Instanțele de judecată dau de obicei dreptate spitalului în cazuri de viaţă sau moarte în care sunt implicaţi copii, a declarat Robert Tuttle, profesor de drept și religie la Universitatea George Washington, Facultatea de Drept.
În timp ce adulții pot refuza un tratament din orice motiv consideră de cuviinţă, copiilor le poate fi refuzat un tratament medical de către tutorii lor numai pentru proceduri medicale putin importante, cum ar fi purtarea de aparat dentar.
“De obicei părinții au dreptul de a lua aceste decizii, dar atunci când deciziile pe care le iau părinții nu sunt în interesul copiilor, statului îi este permis să intervină”, a spus Tuttle. “Apoi, instanțele vor permite spitalului să aplice procedura și să ia custodia temporară, dar, de obicei, tutela temporară are ca scop doar luarea de decizii medicale.”

   Comentariu saccsiv:

   Asadar chiar daca fata nu apartinea comunitatii Amish iar motivele invocate impotriva chimioterapiei ar fi fost altele, tot ar fi fost „tratata” cu forta …

   Cititi va rog si:

STUDIU: CANCERUL este o boala creata de om. El nu exista în antichitate …

CE SE INTAMPLA? Cazurile de tumoare cerebrala in randul copiilor s-au inmultit de cinci ori in ultimii zece ani

CANCER – Raport: Americanii sunt „bombardaţi” cu surse cancerigene. Romania: Numărul cazurilor de cancer de piele a crescut de şase ori în ultimii patru ani

CHIMIOTERAPIE: TUMORILE SE EXTIND, EFECTELE SUNT CATASTROFALE. Apelul medicului Teofil Lungu de la Clinica de Chirurgie Maxilo-Faciala Cluj catre doctori: NU O MAI PRESCRIETI

Video: ADEVARUL DESPRE CANCER

FORMALDEHIDA – substanta cancerigena

Articolul zilei (03.10.2013): Nu cautam cauza cancerului, ci il imbracam in roz. 1 octombrie – Ziua Internationala de Lupta impotriva Cancerului la San

 

Tagged with: ,

38 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Cosmin S. said, on octombrie 15, 2013 at 10:21 am

    ATENTIUNE

    REZISTENTA DE LA PUNGESTI: Au fãcut barierã vie în fata camioanelor! | FOTO – VIDEO

    UPDATE:

    Locuitorii comunei Pungesti nu cedeazã. Protestatarilor din comunã li s-au alãturat si altii din Bârlad, Vaslui si Iasi. Împreunã sunt decisi sã stea toatã noaptea pentru a bloca utilajele sã ajungã la terenul pe care urmeazã sã fie instalatã sonda. La ora 21 erau aproximativ 200 de oameni hotãrâti sã facã un lant uman în calea utilajelor. De mentionat cã acestea sunt parcate la câtiva kilometri, în curtea fratelui vicepresedintelui Consiliului Judetean Vaslui.
    AU VENIT SÃ INSTALEZE SONDA: Revolutie la Pungesti!

    Chevron s-a pus pe treabã la Pungesti. Dis de dimineatã, lucrãtori ai companiilor implicate, Chevron, Dafora, MIF SA Târgu Mures, firma care va executa lucrãrile de infrastructurã, ori SGG, firma de pazã, au fost prezenti pe perimetrul de la Silistea, acolo unde vor fi amplasate primele sonde de explorare a gazelor de sist. Imediat, sãtenii din Silistea si Armãsoaia au sãrit pentru a protesta împotriva acestei initiative, în scurt timp stârngându-se peste 300 de persoane care protestau împotriva exploatãrii gazelor de sist la ei în comunã. Ulterior, acestora li s-au alãturat protestatari din Bârlad, Iasi sau Galati, care nu sunt de acord cu metoda fractionãrii hidraulice pentru extragerea gazelor de sist. În timp ce sute de persoane protestau, chiar în dreptul perimetrului împotriva deciziei luate de guvernanti, de a permite explorarea gazelor de sist, reprezentantii si lucrãtorii companiilor implicate în aceastã operatiune, si-au vãzut linistiti de treabã. În tot acest timp, utilajele erau în pozitia de asteptare, undeva la marginea judetului, pregãtite pentru a intra în actiune odatã cu plecarea protestatarilor.

    http://www.vrn.ro/au-venit-sa-instaleze-sonda-revolutie-la-pungesti

    Apreciază

    • Maria said, on octombrie 15, 2013 at 5:39 pm

      Nu cred ca se mai poate face ceva , daca Chevron a ajuns in aceasta faza , deja aprobata .
      Numai o revolta populara la scara nationala , direct la sediile Guvern-Parlament , cei din Bucuresti , sustinuti de toate orasele din tara .
      Altfel ii doare undeva . . . . . de aceste mini-proteste , pe ici pe colo .
      De frica populatiei , vor anula contractele .

      Apreciază

      • Irina said, on octombrie 16, 2013 at 11:48 am

        Da, trebuie sa fim mai activi dpv civic, trebuie sa fim solidari cu ceilalti, chiar daca pe noi nu afecteaza o masura sau alta. De exemplu sa fim solidari cu oamenii din Vaslui, Barlad, Galati care protesteaza impotriva exploatarilor gazelor de sist, ce vor incepe in curand si care vor aduce calamitati ca la Izvoarele. Dar in zadar protesteaza pentru ca sunt prea putini ca sa-i bage cineva in seama, in timp ce noi ceilalti care nu suntem afectati de asta comentam doar virtual si ii compatimim doar din fotoliile comode. E timpul fratilor sa ne gandim si la necazurile semenilor si sa-i sustinem cu rugaciunea dar si cu fapta.

        Apreciază

  2. accidutzu said, on octombrie 15, 2013 at 10:26 am

    din cate stiu, in state, e interzis orice fel de tratament pentru cancer inafara de radio-chimioterapie.

    Apreciază

    • Mirela said, on octombrie 18, 2013 at 11:47 pm

      Poate ca in SUA nu e interzis orice alt tratament, dar e sigur ca, la nivel superior, nu se doreste vindecarea oamenilor de aceasta boala.

      http://www.filmedocumentare.com/burzynski-cancerul-este-afacere/

      Filmul prezinta cazul unui medic care a luptat ani de zile cu autoritatile statale si medicale, care erau deranjate de faptul ca acesta reusise sa salveze sute de vieti (oameni cu boli in stadii terminale, carora nu li se daduse nici o sansa de catre medicina oficiala).

      Apreciază

  3. Cosmin S. said, on octombrie 15, 2013 at 10:27 am

    REVOLTATOR! Vicepremierul Liviu Dragnea face presiuni la primari pentru proiectul Chevron
    | Luni, 14 Octombrie 2013 |

    Liviu Dragnea

    Compania americana care vrea sa exploateze gazele de sist din zona Vaslui si Iasi are sprijin la cel mai inalt nivel. Pe langa premierul Victor Ponta, care i-a promis sprijin directorului general al Chevron Romania, Tom Holst, iata ca un nou nume din varful Guvernului apare pe lista sustinatorilor americanilor de la Chevron.

    Conform unor informatii care circula deja prin mediul de afaceri, vicepremierul Liviu Dragnea i-a chemat la el pe primarii din comunele vasluiene Gagesti, Pungesti si Bacesti, carora le-a cerut sa acorde tot sprijinul americanilor pentru a incepe cat mai repede extragerea gazelor de sist din aceste zone. Este evident ca Ponta si cu Dragnea sunt decisi sa nu tina cont de faptul ca vasluienii sunt impotriva acestui proiect si au si iesit in strada impotriva americanilor de la Chevron. Ce mai conteaza vointa oamenilor, cand interesele financiare sunt atat de mari?

    Chevron a preferat sa inceapa acest proiect in zona Vaslui, pentru ca a crezut ca aici va fi mai usor, dar s-au izbit de spiritul civic incredibil al oamenilor din zona Barlad-Vaslui, un spirit civic mult mai accentuat decat cel din Iasul universitar. Reteta prin care Chevron racoleaza oamenii este foarte simpla: in fiecare comuna in parte sunt racolati vectorii care pot influenta perceptia publica, lideri locali de care asculta oamenii, adica primarul, viceprimarul, consilierii locali, preotul, doctorul sau directorul scolii, iar acestia, contra-cost, trebuie sa faca lobby proiectului Chevron.

    Asteptam reactii din partea institutiilor statului care au atributii in lupta impotriva coruptiei si a celor din serviciile de informatii, pentru ca este vorba despre un subiect care implica siguranta nationala.

    http://www.bzi.ro/revoltator-vicepremierul-liviu-dragnea-face-presiuni-la-primari-pentru-proiectul-chevron-395369

    Apreciază

  4. Iones said, on octombrie 15, 2013 at 10:28 am

    Drogul rusesc krokodil a ajuns in SUA
    Febra drogului Krokodil, ce devorează până la os ţesuturile celor care îl folosesc, s-a răspândit cu rapiditate în Statele Unite! Zeci de cazuri se prezintă lunar la spital cu picioare ciuruite şi răni ce sângerează puternic.

    http://www.antena3.ro/externe/imagini-cutremuratoare-carnea-li-se-macina-pur-si-simplu-de-pe-oase-drogul-care-transforma-oamenii-in-mumii-231187.html

    Apreciază

  5. Irina said, on octombrie 15, 2013 at 11:33 am

    Cred ca si medicina are meritul ei, dar adevarul este ca aceste metode de tratare a cancerului ca chimioterapia, radioterapia pe langa celulele canceroase ard si celulele sanatoase, iar chirurgia imprastie celulele canceroase si riscul de a afecta si alte organe ale corpului este destul de mare, dar si daca nu faci vreun tratament cancerul inainteaza rapid. Deci cum ai da-o tot nu-i bine. Cred ca singurul tratament este prevenirea, printr-o alimentatie cat mai naturala, mancare gatita cat mai dietetic, carne mai putina, dar mai ales credinta si nadejdea in Dumnezeu care iti aduc in suflet liniste si puterea de a trece cu pace orice ispita a vietii. Nadejdea in purtarea de grija a lui Dumnezeu alunga stresul care este unul din cei mai mari dusmani ai sanatatii noastre.

    Apreciază

    • kifa7 said, on octombrie 15, 2013 at 12:57 pm

      @Irina
      Sunt pe planeta 5 comunitati care sunt libere de „bolile civilizatiei”: Lomalinda, Okinawa, Sicilia, Hipocrate Health Institut (Los Angeles), Hunza. Numitorul comun este: nutritie fara proteina animala+nutritie vegana; vezi :

      Dă clic pentru a accesa nacci-food-nutrition.pdf

      Dă clic pentru a accesa T%20Colin%20Campbell%20Studiul%20China.pdf

      Apreciază

      • Irina said, on octombrie 15, 2013 at 2:42 pm

        Pai asta am zis si eu, linistea sufleteasca si alimentatia sanatoasa sunt retetele pentru o viata indelungata si sanatoasa. Omul este fericit si atunci cand traieste in compania naturii, de aceea cei din mediul rural in general sunt mai sanatosi decat cei ce traesc in mediul urban, un mediu creat de om. Eu am sesizat asta de cate ori merg la tara si simt acolo cum ma refac in special dpv sufleteste. Omul nu a fost facut sa manance carne, acest lucru a aparut ca o consecinta a caderii protoparintilor, in al doilea rand omul a fost facut sa-si castige painea cu sudoarea fruntii, in schimb omul incearca sa se eschiveze de la asta prin inventarea a diferitelor utilaje menite sa usureze munca. Sf Teofan Zavoratul spune ca munca fizica in cadrul naturii si a animalelor iti tine sufletul linistit si mai usor il indreapta spre Creatorul sau. In orase, aceste job-uri care mai de care din pacate aduc doar stres, la fel si zgomotul asurzitor al traficului te oboseste, de aceea omul se regaseste pe sine si pe Dumnezeu mai cu seama in aceasta umbra a paradisului pierdut, natura. Asta este societatea in care traim si trebuie sa suprevietuim sufleteste mai ales in ea asa cum putem.

        Apreciază

      • Prahovean said, on octombrie 15, 2013 at 6:28 pm

        Carnea face parte din alimentația tradițională a oricărui neam Ortodox. Eu știu că există chiar canoane care spun că aceia care nu mănâncă carne în zi de Praznic Împărătesc, după Post, cad sub afurisenie. Dar poate am înțeles eu greșit. Vegetarianismul poate fi o diversiune New Age – NWO .Mai curând aș spune că românii ar trebui să se întoarcă la consumul major al cărnii de oaie, urmată de cea de vită, cum era în perioada de dinainte de dominația otomană, care a impus ca mai toată carnea de oaie și de vită să se ducă la turcii care nu aveau voie să mănânce porc, iar românii au rămas cu porcul, care turcii nu îl luau. Carnea de oaie este sănătoasă, mai bună decât cea de porc. Românii au fost un popor de ciobani în principal, pentru care carnea de oaie era aliment de bază. Pe de altă parte, un post sever, tip călugăresc, reduce enorm ocaziile în care s-ar mânca carne. Omul are constituție omnivoră, să mănânce și vegetal, și animal, dar se pare preponderent vegetal, nu însă total fără carne. Acest lucru s-ar confirma de structura posturilor în calendar.

        Apreciază

      • Munteanu Irina said, on octombrie 16, 2013 at 12:05 pm

        Daca New Age-istii nu mananca carne asta nu inseamna ca vegetarismul este ceva rau. Eu stiu ce am citit pe la Sfintii Parinti, si reiese si de la Facere ca omul nu a primit spre hrana animalele ci pomi si ierburi. Mancarea carnii este o consecinta a caderii protoparintilor care a adus o decadere a intregului Univers. Inainte de cadere nici animalele nu se mancau intre ele, cum este acum si nici omul nu facea rau animalelor sacrificandu-le. In Vechiul Testament sacrificarea animalelor era o preinchipuire a jertfei Mantuitorului, dar in crestinism avem Jertfa cea fara de sange si anume paine si vinul ce se transforma in Trupul si Sangele Mantuitorului Hristos. In concluzie in crestinism nu este pacat sa mananci carne, pentru ca  este acceptat acest lucru pentru neputinta noastra, dar daca dorim sa nu mancam mai bine facem. Exemple ne sunt cuviosii, sfintii si calugarii de azi care in mare parte nu mananca carne, ci doar peste, oua, lactate. Unde ai citit tu ca este obligatoriu sa mananci carne la un praznic? Calugarii si multi mireni nu mananca de exemplu carne nici la praznice, dar mananca cum am mai spus lactate, oua, peste.

        Apreciază

      • tataia said, on octombrie 15, 2013 at 9:37 pm

        Sincer chiar NU CRED ca alimentatia fara carne este raspunsul….probabil doar o manipulare. Zone complet lipsite de bolile civilizatiei ar trebui sa fie acelea unde nu au patruns chimicalele, unde nu se folosesc ambalaje pentru produsele alimentare facute din plastic sau aluminiu, unde nu au patruns organismele modificate genetic, unde vitele si puii folositi penttru productia de carne sint crescuti in libertate si nu sint injectati cu hormoni, unde nu se da cu chemtrails, etc, etc. Acolo da…sint de acord ca nu exista bolile „civilizatiei”. Dar nu stiu daca exista asemeneaa zone….Chestia aceasta cu alimentatie vegetariana nu este nimic altceva decit un TREND modern la fel ca si miscarea ecologista si protectia animalelor. Carnea face parte din alimentatia sanatoasa a oricarui popor ortodox.

        Apreciază

      • Munteanu Irina said, on octombrie 16, 2013 at 12:18 pm

        Imi aduc aminte ca la tara, bunicii mei taiau cate o gaina la sfarsit de saptamana, in rest mancau  mancaruri din cartofi, fasole, varza, lactate, oua si erau foarte sanatosi si au trait peste 80 de ani, si nu au vazut spitalul in fata ochilor. S-au facut studii care arata ca produsele din carne, si mai putin lactatele au anumite componente chimice care hranesc celulele canceroase din corp si chiar le inmultesc.De aceea nu zic sa nu se mai manance carne, dar cred ca nu trebuie consumata in exces. Si un parinte spunea referitor la unele efecte nocive ale carnii ca acesta este un indiciu ca omul nu este facut sa manance carne, ci doar o neputinta ingaduita de iconomia lui Dumnezeu, iar legumele si fructele nu au facut rau niciodata.

        Apreciază

      • tataia said, on octombrie 15, 2013 at 9:48 pm

        @ Prahovean…Nu stiu cum sa iti spun…dar eu am incercat sa maninc oaie si mi s-a facut o sila…alta data nu mai am curajul sa incerc…Mai este si moda cu puiul…care se pratica mai ales in SUA. Exista o multitudine de lanturi de fast food care au numai si numai produse din pui (altfel de carne nu detin..) Un exemplu ar fi KFC, dar acesta este cunoscut pe plan international…in SUA or fi multe altele. Nu trageti concluzia ca recomand ciuva sa manince de la fast food. Ca am mai fost inteles gresit de citeva ori. Mincarea de la fast food este cea mai nociva cu putinta…chair si atunci cind comandati chestii „sanatoase” cum ar fi salatele. Este doar un trend acesta cu hrana sanatoasa…tot ce provine de la fast food este nociv..tot ce provine din ograda ta este sanatos…

        Sincer sa fiu mie carnea de pasare nu imi pare grozava…este seaca si nu contine prea putina grasime…dar am priceput intr-un tirziu de ce in SUA se prefera carnea de pui…este tot o chestie legata de ipcrizia referitoare la protectia animalelor…porcul si vita sint animale mari care au si creiere mari si sint relativ inteligente….porcul este chiar un animal inteligent. Mai inteligent decit vita. Gaina in schimb are un creier minuscul si de aceea este considerata extrem de proasta. De aici si vorba „creier de gaina”. De aceea se presupune ca gaina nu sufera in momentul in care o sacrifici ca oricum nu stie ce e de capul ei…Porcul si vita ambele cam stiu ca le-ai pus gind rau si incearca sa se impotriveasca…Dar va spun eu…porcul este cea mai buna trufanda…daca nu am porc (oricum ar trebui mincat doar la ocazii) prefer vita…nicidecum pasarea sau oaia!

        Apreciază

      • Maria said, on octombrie 16, 2013 at 12:15 am

        Prahovean,
        Sunt de acord cu aceasta parere despre consumul de carne . Adevarat , carnea de oaie este cea mai curata carne si cea mai sanatoasa , insa numai daca oile sunt bine ingrijite si grase , ca sa nu miroase a oaie .
        Bunicii mei aveau oi , am crescut cu produse din ceea ce dau oile , inclusiv carnea , care era pregatita de mama , impecabil de nu stiai ca este de oaie .
        Dupa ce se spala si se curata de pielite , se portioneaza , apoi se tine trei , patru zile la bait , (condimente dintre care , sare , piper , usturoi , cimbru , toate puse peste bucatile de carne si amestecate ),la loc foarte rece , pivnita sau frigider , dupa care , ori se afuma , ori se pune in ceaun la fiert cu apa cat cuprinde , la foc mic , doua trei ore .Apoi , carnea de vita , sau pasare din curtea taranului si nu din supermarket este mai buna decat carnea de porc care este greoaie si nesanatoasa , in general .
        Ortodocsii , care nu consuma deloc carne , trebuie sa aiba dezlegare de la duhovnic , altfel nu au voie , pt ca sunt cazuri cand , datorita subalimentarii , s-au imbolnavit si Dumnezeu nu vrea acest lucru .
        Iar cei neputinciosi si bolnavi sau batrani , primesc dezlegare de la duhovnic , sa manance , lactate si oua , chiar in timpul posturilor .

        Apreciază

      • Munteanu Irina said, on octombrie 16, 2013 at 12:31 pm

        Maria nu are cum o oaie sa nu miroasa a oaie sau vaca a vaca. Mirosul este mai accentuat cu cat animalul este mai batran. 

        Apreciază

      • Munteanu Irina said, on octombrie 16, 2013 at 12:44 pm

        Da binenteles ca trebuie sa ai binecuvantarea duhovnicului pentru a nu manca carne mai ales daca o faci pentru a avea o viata mai ascetica. Mie una imi este mila de animale atunci cand sunt ucise pentru a fi mancate si asta este un motiv pentru care nu as vrea sa mai manac carne. De exemplu carnea de vita nu o mai suport de cand eram mica pt ca aveam un vitelus care imi era foarte drag, ma jucam cu el toata ziua si el se tinea dupa mine ca un catelus si eram nedespartiti si l-au taiat pana la urma . Pt mine, copil fiind a fost ca si cum mi-ar fi ucis prietenul cel mai bun, de atunci am luat hotararea pana azi sanu mai manac carne de vita, pentru ca nu pot sa uit disperarea bietului animalut care cauta spre mine pt a-l salva, iar eu am fugit departe de casa cu ochii in lacrimi  ca sa nu vad acel lucru. Oricum pana la urma nici nu-mi place la gust carnea de vita. De aceea cred ca este adevarat ce mi-a spus un parinte batran ca crestinul fie el calugar sau mirean nu ar trebuii sa mai manance carne o data ce treieste sub har si nu sub lege cum erau cei din Vechiul Testament.

        Apreciază

      • tataia said, on octombrie 17, 2013 at 5:27 am

        @ Munteanu Irina Si mie imi este mila sa vad ca un animal este sacrificat….dar nu te pune nimeni sa te uiti 🙂 . Imi scuzi gluma…sigur ca excesele de nici un fel nu sint bune, dar chestia aia cu carnea care hraneste celulele canceroase ma tem ca este un studiu comandat…de fapt toate studiile sint comandate…false.

        Apreciază

      • kifa7 said, on octombrie 17, 2013 at 9:17 am

        „dar chestia aia cu carnea care hraneste celulele canceroase ma tem ca este un studiu comandat…de fapt toate studiile sint comandate…false.”

        Daca nu-ti place carnea care hraneste cancerul afla ca, omul are un sistem digestiv similar ierbivorelor, iar cand ajunge carnea in intestinul gros putrezeste; numai carnea contine cadaverina, un compus chimic toxic; cu alte cuvinte mancam mortaciuni; si asta nu mai are nevoie de studiu comandat pentru confirmare; bunicii nostri o duceau bine pana la capat aproape, dar cu cativa ani inainte de cele vesnice, nu mai pot sa mearga la baie, sa manance, …sa vorbeasca; vorbim de marea majoritate……..; in schimb indivizii care sunt in acord cu Geneza 1:29, crestini sau nu, ajung sa ramana activi pana la sfarsit; primul organ care cedeaza este crierul, cu pierderea ablitatilor cognitive , cum ar fi motivatia, optimismul, tenacitatea; chiar acum cand cititi, va spuneti ca nu trebuie sa traim 100 de ani, dar de fapt conteaza calitatea vietii si apoi cantitaea !

        Apreciază

      • Munteanu Irina said, on octombrie 17, 2013 at 11:21 am

        Eu nu cred ca sunt  false aceste studii. Un unchi de-al meu care manca carne foarte des s-a imbolnavit de guta, o boala specifica mancatorilor de carne. Sfintii nu mancau carne, si nici Mantuitorul nu a mancat carne decat de peste. Parintele staret care mi-a vorbit despre asta mi-a spus ca nu este pacat sa mananci carne, fiind o ingaduinta a lui Dumnezeu pentru neputinta noastra de dupa cadere pentru ca si animalele si omul au primit ca hrana la inceput iarba si pomii pamantului, dar ca mai bine ar face crestinul daca n-ar manca, tot asa cum bine face omul ca-si marita fata, dar mai bine face daca o lasa sa traiasca in feciorie, sau bine este ca vaduva sau vaduvul sa traiasca in vaduvia sa, dar pt neputinata omului daca nu poate ii este ingaduit sa se recasatoreasca. Cert este ca mancatul carnii ingreuneaza trupul si sufletul tot o data si asta chiar o spun Sfintii Parinti.

        „Pentru o simplitate moderata, oare nu exista o diversitate de alimente sanatoase: legume, rădăcini, masline, ierburi, lapte, brânză, fructe si multe tipuri de alimente uscate? – Dintre alimente, ar trebui să favorizezi pe cele care pot fi consumate direct, fără utilizarea focului, pentru că ele sunt mereu gata pentru noi si sunt mai simple. – În consecintă, apostolul Matei a trăit din seminte, fructe cu coaja tare si legume, si nu a mâncat carne. Si Ioan, care a practicat modestia la gradul cel mai mare, a mancat mugurii de frunze si miere sălbatică. – Cred că sacrificiile sângeroase au fost inventate doar de acei oameni care au căutat o scuză pentru consumul de carne, pe care au putut sa il fi avut, fără astfel de idolatrie „. Sf Clement Alexandrinul

        Apreciază

      • Munteanu Irina said, on octombrie 17, 2013 at 12:56 pm

        Batranii nostri tineau posturile, mancau carne doar duminica si in sarbatori. Eu stiu de la bunicii mei pt ca am crescut cu ei si mancam toata saptamana lactate, cate un ou maxim pe zi dimineata(oricum este o mare tampenie ideea ca oule contin colesterol, de fapt sunt doua tipuri de colesterol unul bun si altul rau, oul contine colesterolul bun, ideea este sa fie mancate mai bine fierte si galbenusul sa ramana cat mai moale. In al doilea rand ganditi-va ca din acel ou poate iesi un pui cu tot ce are nevoie, de aceea oul este un aliment care contine mai toate elemente necesare organismului nostru, mai mult ca lactatele), si in rest mancam cartofi, varza, fasole, in general mancare vegetariana cat mai diversificata. Iar sambata taiau o gaina sau o curca. Asta este ideea ca nu se manca carne in exces cum se face astazi. 

        Apreciază

      • Munteanu Irina said, on octombrie 17, 2013 at 10:22 am

        De ce ar fi comandate acele studii? Sunt specialisti care sunt membri activi ai Bisericii Ortodoxe care confirma aceste studii. Dr Pavel Chirila este unul dintre acestia, si in clinica lui de la Fundatia Sf Irina au fost cazuri de bolnavi care au trait mult mai mult decat le spusesera medicii datorita alimentatiei vegetariene, gatite dietetic, iar unii chiar s-au vindecat. Tocmai ca masoneria incurajeaza consumul de carne, si ca sa grabeasca sfarsitul mai adauga si niste hormoni, antibiotice si alte substante nocive. O data ce omul nu a fost facut sa manance carne, este cat se poate de logic ca acest tip de hrana mancata in exces poate dauna organismului. Referitor la taierea animalelor, nu m-am uitat nici macar cand se taie o gaina, dar mi se pare ca suntem un pic cam ipocriti noi oamenii, ne este mila de animale atunci cand sunt sacrificate, dar nu ne dam inlaturi de a le manca.

        Apreciază

  6. blue said, on octombrie 15, 2013 at 10:13 pm

    pentru tataia

    Citeşte materialul ăsta. Zic c-o să-ţi placă.
    http://travel.descopera.ro/6744222-Taramul-nemuritorilor-Hunza-Valea-Vietii

    Apreciază

  7. […] CHIMIOTERAPIE CU FORTA: Curtea din Ohio da unui asisten social tutela unei fete Amish bolnava de can… […]

    Apreciază

  8. […] CHIMIOTERAPIE CU FORTA: Curtea din Ohio da unui asisten social tutela unei fete Amish bolnava de can… […]

    Apreciază

  9. […] CHIMIOTERAPIE CU FORTA: Curtea din Ohio da unui asisten social tutela unei fete Amish bolnava de can… […]

    Apreciază

  10. […] CHIMIOTERAPIE CU FORTA: Curtea din Ohio da unui asisten social tutela unei fete Amish bolnava de can… […]

    Apreciază

  11. […] CHIMIOTERAPIE CU FORTA: Curtea din Ohio da unui asisten social tutela unei fete Amish bolnava de can… […]

    Apreciază

  12. […] CHIMIOTERAPIE CU FORTA: Curtea din Ohio da unui asisten social tutela unei fete Amish bolnava de can… […]

    Apreciază

  13. […] CHIMIOTERAPIE CU FORTA: Curtea din Ohio da unui asistent social tutela unei fete Amish bolnava de ca… […]

    Apreciază

  14. […] CHIMIOTERAPIE CU FORTA: Curtea din Ohio da unui asisten social tutela unei fete Amish bolnava de can… […]

    Apreciază

  15. […] CHIMIOTERAPIE CU FORTA: Curtea din Ohio da unui asisten social tutela unei fete Amish bolnava de can… […]

    Apreciază

  16. […] CHIMIOTERAPIE CU FORTA: Curtea din Ohio da unui asisten social tutela unei fete Amish bolnava de can… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.