SACCSIV – blog ortodox

Un blog de urmarit: “LUMINA PENTRU CANDELA DIN SUFLET

Posted in BLOGURI, ORTODOXIE by saccsiv on septembrie 20, 2013

   Azi va propun blogul Lumina pentru candela din suflet:

http://luminapentrucandeladinsuflet.wordpress.com/

   Unde putem gasi titluri precum N. D. Walsch – un ratacit !!! din care citez:

Neale D. Walsch este un guru american, un maestru spiritual care pretinde ca are anumite revelatii din partea unui dumnezeu ce se dovedeste de fapt a fi diavolul. Este vorba despre cartea lui: „Conversatii cu Dumnezeu”.

[…]

El mai sustine cum ca diavolul nu exista: „Ati creat in mitologia voastra o fiinta numita diavol” (pg.23).

[…]

N. D. Walsch mai indeamna asa in cartea sa: alege dragostea, fa ce vrei, nu exista morala, nu exista porunci, ci numai experienta proprie, placere (Jucati-va cu sexul! Jucati-va cu el! pg.182). Crede in reincarnare, il pune pe om in locul lui Dumnezeu (Spuneti: „Eu sunt Calea si Viata, urmati-Ma!” pg.87) Promoveaza egoismul si mandria (Cea mai iubitoare persoana este cea care se centreaza in jurul propriului Sine – pg.113). Nu exista familie ci doar relatie, cat mai multe si diverse relatii (Nu ai nicio obligatie nici in cadrul relatiei, nici in intreaga ta viata – pg.125). La pg. 175 graieste asa satana prin gura lui N. D. Walsch: „Voi sunteti trupul meu. Tot ceea ce eu traiesc ca experienta, traiesc prin voi.” Vai, sa nu fie ! Si in celelalte carti ale lui, acelasi subiect trateaza: cum ca omul este Dumnezeu si ca nu trebuie sa se supuna nimanui.

Ce inselaciune se ascunde in spatele acestei „noi spiritualitati” !!! Pentru un crestin ortodox, aceste gandiri dracesti sunt evidente, sunt ratacirile de pe urma. Sub un ambalaj placut, reconfortant, se ascunde otrava cea mai ucigatoare.

   Sau Trei zile in iad:

Un bolnav se chinuia de vreo 30 de ani. Suferinţele lui erau mari şi totdeauna se ruga lui Dumnezeu ori să-l facă sănătos, ori să-i ia sufletul, că nu mai poate. Pe când se ruga el cu încredere şi cu multă evlavie, îi apare un înger şi-i zice: „Iată, omule, ţi-a auzit Dumnezeu rugăciunea, dar pentru păcatele tale ai mai avea de suferit încă trei ani pe pământ, de aici înainte. Dumnezeu mă trimite să te întreb ce preferi, să suferi încă trei ani aici, în lumea aceasta, sau trei zile dincolo, în iad?” El spuse că preferă trei zile în iad.

Îngerul îndată i-a luat sufletul şi l-a dus în iad, lăsându-l în foc. După un ceas se întoarce să vadă ce face sufletul. Acesta când l-a văzut a strigat cu mare glas: „Vai, sfinte îngere, nu credeam să fie nedreptate la Dumnezeu! Ai spus că mă laşi numai trei zile şi a trecut atâta amar de ani, că nu credeam să mai vii!” „Taci, omule, zise îngerul, nu eşti decât în prima zi; mai ai de suferit încă două zile!” Când a auzit, l-a rugat pe înger să-i ducă sufletul înapoi în trup, să se chinuiască nu 30 ani, ci toata viaţa, şi-i va fi mai uşor decât acele chinuri ale iadului.

Adevărat este şi ştim cu toţii aceasta, că numai o noapte dacă te doare o măsea şi ţi se pare un an, dar să stai în chinurile iadului?! Acolo, spun sfinţii părinţi că nu rămâne nici o părticică a sufletului să nu sufere. Aici te doare o măsea, un ochi, o mână, dar în iad sufletul întreg suferă dureri nemaipomenite. Grozav loc este iadul!

   Sau Atentie !!! BIOENERGIA – vrajitorie cu energii demonice din care citez:

Eu sunt medic ortodox şi am studiat problema atât din punct de vedere medical, cât şi din punct de vedereteologic la teza mea de licenţă, după ce am fost pacient, iniţial entuziasmat şi apoi îngrozit de efectele lor. Sunt sinistre rezultatele în timp şi la homeopatie şi la acupunctură şi la orice formă de bioenergie.

În mare, vindecarea poate veni de la cele de sus, cele pământeşti şi cele de dedesubt. Pentru că singurul Mântuitor este Iisus Hristos, printre cele de sus înţelegem Sfintele Taine ale Bisericii Ortodoxe, mai ales Sfântul Maslu. Cunosc nenumărate cazuri de cancere vindecate prin spovedanie şi Sfântul Maslu. Dar necesită smerenie şi recunoaşterea păcatelor, căci cauza îmbolnăvirii este numai păcatul.

Cele pământeşti sunt cele lăsate de Dumnezeu în natură. Medicina clasică le-a dezvoltat. Numai ea e bună, dar e cu durere, ca o icoană a iadului şi a durerii pocăinţei prin care Dumnezeu ne învaţă şi nevrând să fugim de plăcerea păcatului, să alergăm la Cruce.

Cele de dedesubt sunt cele provenite din energiile demonice, îngăduite de Dumnezeu pentru încercarea dorinţei noastre. Dorim mai mult vindecarea pe pământ sau mântuirea? Ele sunt foarte comode, pline de promisiuni ca o campanie electorală, dar duc la iad. Sunt două cete de demoni, una agresivă ce creşte activitatea şi dă dureri. Alta depresivă care scade activitatea, dă falsă linişte şi lipsă de dureri. Deci pot, în colaborare, să dea şi să ia boli, ca să atragă oameni la vindecări demonice, prin sfetnici proşti care duc, în final, la pierderea treptată şi subtilă a mântuirii. Singurul lucru pe care nu-l pot face demonii este să se smerească. De aceea ai să vezi la cei care vând şi promovează bioenergia că prezintă metoda lor de vindecare ca pe ceva special.

Acupunctura a apărut ca fiind impusă de stat de împăratul galben pentru a putea lua mai multe impozite şi cu ordin să se desfiinţeze medicina tradiţională chineză pe bază de plante. Are la bază credinţa că bolile sunt aduse de 13 spirite şi care trebuie alungate prin înţepături cu acul. În zilele noastre pentru că occidentalii sunt la putere şi ei nu mai cred în draci s-a învelit problema cu un fel de echilibrare energetică yin şi yang. Este tehnica veche a vrăjitoriei de a se numi ştiinţă.

Cea mai vicleană bioenergie rămâne însă homeopatia care vrea astăzi să-şi dea denumiri ortodoxe. Vicleşugul ei constă în susţinerea că dacă se diluează o substanţă se ajunge la esenţa dumnezeiască. Azi se ambalează problema fiind substituită formal cu teoria informaţiei dar de fapt e acelaşi lucru deoarece Dumnezeu Cuvântul sau Logosul sau raţiunea care la creştini este o persoană iubitoare în panteism se depersonalizează fiind numit informaţie vindecătoare. Tehnica veche de a găsi o altă pricină de sănătate sau mânturie în afara lui Hristos. Altă problemă a homeopatiei este dinamizarea care vrea să zică că prin anumite metode se poate transmite o energie vindecătoare veşnică. Fizic nu se poate aşa ceva, ţine doar de domeniul duhurilor ca să existe un perpetuum mobile de gradul II adică a da un impuls care se conservă la nesfârşit. Practic dinamizarea transmite o energie fizică dar care dispare la maximum 15 minute după încetarea acţiunii. În homeopatie se dau aşadar drajeuri însoţite de o idee greşită că există vindecare în afara substanţelor create de Dumnezeu şi prin acţiunea homeopatului, această idee este o minicună numită erezie în limbaj bisericesc şi e foarte atractivă pentru demoni de aceea ei acţionează ca să o susţină.

[…]

Ocultismul sau esoterismul este falsa ştiinţă cultivată de minţile înfierbântate, prin care ocultiştii spun că posedă un simţ superior celor obişnuite, şi prin care ei ajung să cunoască rădăcinile adevărurilor. în realitate, nu este decît o înşelăciune a diavolului, care a înşelat pe oameni sub diferite forme ale idolatriei, spiritismului şi altor practici, pornind de la anumite realităţi fizice şi psihice, pentru ca pe temeiul unui adevăr parţial, să ducă la o rătăcire şi mai mare a minciunii înşelătoare. Ocultismul se manifestă parţial sub alte nume, osândite de biserică. Orice nume ar purta el, trebuie demascat şi osândit, fiindcă orice fel de rătăcire cu cât conţine mai mult adevăr în ea, cu atât este mai periculoasă.

[…]

Magia care lucrează asupra minţii oamenilor prin numere, adică numere cabalistice, prin care se pretinde că ar reprezenta lucruri ascunse, pe care le descifrează numai magul, se numeşte magie cabalistică. Magia care se foloseşte de elementele naturale, geologice şi chimice ca pietre diferite, ape şi soluţii cu diferite amestecături se numeşte alchimie. Toate aceste fiind creaţiuni ale înşelăciunii, ele se osândesc aspru (VI ec. 61,65).

   Cititi va rog si:

Un blog de urmarit: „EXTRATERESTRII DEMASCATI”

Un blog de urmarit: “DANIEL VLA”

Un blog de urmarit: ORTODOX IN TARA FAGARASULUI

Un blog de urmarit: “LUPTA ORTODOXA”

 

Reclame

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. amonmiss said, on septembrie 20, 2013 at 7:50 am

  Astfel de erezii nici macar de ambalaj nu pot fi acoperite, caci uraciunea lor incepe sa duhneasca a pucioasa inca de la prima vedere!

  Apreciază

 2. mircea.v said, on septembrie 20, 2013 at 10:37 am

  saccsiv, frate, preia te rog si articolul asta,
  http://foaienationala.ro/trim-vremuri-apocaliptice-partea-opta.html#more-11027

  ca lamureste Doamna Aspazia Otel Petrescu foarte bine, clar si pe intelesul tuturor problema cipurilor si nu numai. Mai sant aici si alte ziceri ale Doamnei Aspazia legate de legionari si Miscarea Legionara.

  Apreciază

  • mircea.v said, on septembrie 20, 2013 at 11:52 am

   Iar aici

   http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_32762/Societatea-in-care-oamenii-devin-sclavi.html#axzz2fPiM9OjI

   un fragment din romanul „ora 25″ – Virgil Gheorghiu. Romanul a fost inceput pe cand era prizonier in al 2-lea razboi mondial, si a fost publicat in 1949, in Franta.

   Claritatea vederii unor oameni. Si se ajunge la dezvoltarea, cresterea acestor lucruri, pina se ajunge la ultima etapa, prezentata atat de simplu de Doamna Aspazia la linkul de la comentariul precedent:
   ”. Ei, chestiunea asta el [antihristul] n-o poate face decât anulând liberul arbitru. Și asta o va face prin comedia asta biometrică pe care o va introduce… Cu ea, prin metodele pe care le are puse la punct până la ora actuală el poate borfăi în mintea omului prin cipuri cum vor ei şi îi suspendă absolut liberul arbitru şi voinţa omului şi omul face exact ceea ce i se comandă. Omul devine un sclav tehnic care execută, ca şi un robot, ordinele care i se dau. Ăsta este pericolul cel mare.”

   Mai jos, comentariul unui cititor, de fapt un pasaj dintr-o alta carte a autorului Virgil Gheorghiu.


   Pentru a intelege mai bine spusele preotului si poetului Constantin Virgil Gheorgiu din romanul „Ora 25”, citez din carticica „Tatal meu, preotul, care s-a urcat la cer. Amintiri dintr-o copilarie teologica”, care, desi de dimensiuni mici (la propriu), este extraordinar de profunda (pag. 26) :

   „Linia pe care am urmat-o aici pe pamint a fost pentru mine pricina unor nesfirsite suferinte. Ele nu se vor sfirsi decit o data cu moartea mea. Contemporanii mei – oamenii acestui veac stiintific si materialist, care nu pot trai fara sa masoare totul, sa calculeze totul, sa precizeze totul – s-au straduit sa stabileasca in mod exact, stiintific, directia vietii mele, a gindurilor mele, a opiniilor si faptelor mele. Cum o stabilesc de altfel pentru fiecare cetatean in parte. Pentru a stabili exact directia pe care o ia un catatean, ei folosesc, fireste, busola. Din nefericire, acul busolei nu indica decit directiile de pe pamint. Cu busola in mina, contemporanii mei au constatat, in chip foarte stiintific, ca eu nu ma indrept nici la dreapta sau spre vest, nici la stinga sau spre est, nici in fata, nici inapoi. Atunci au tras concluzia, in mod stiintific, ca nu am o directie. Iar acest fapt li s-a parut atit de suspect si de periculos, incit mi-au pricinuit suferinte ingrozitoare. In fond, le dau dreptate in aceasta privinta. Ei vor sa cunoasca atitudinea si orientarea pe care le ia orice individ, pentru a-l putea supraveghea, pentru a-l ajuta, daca se afla pe linia aprobata de autoritati, sau pentru a-l ucide, daca se gaseste pe o alta linie. Din moment ce nu puteau stabili cu busola in mina directia pasilor mei, ei n-au putut nici sa ma ajute, pentru a avea un eventual partizan in plus, nici sa ma ucida, pentru a avea un adversar mai putin. […] De ce folosesc aparate, cum e busola, care nu indica decit punctele cardinale, si niciodata cerul ? Cum aparatele lor nu indica cerul, ei au tras concluzia ca cerul nu exista. Cu atit mai rau pentru ei ! Or tocmai cerul e punctul directiei mele.”

   Din pacate, tocmai al cincilea punct cardinal, directia spirituala, cea care ne deosebeste de celelalte fiinte vii si ne apropie de divinitate, ne-a fost amputata celor mai multi dintre noi.

   Apreciază

 3. Fratele Ioan said, on septembrie 20, 2013 at 11:08 am

  Cu adevarat vorbeste diavolul , prin acest Walsch.

  Apreciază

 4. Iones said, on septembrie 20, 2013 at 11:59 am

  Stephen Hawking indeamna suferinzii sa opteze pentru SINUCIDERE ASISTATA!
  http://jurnalul.ro/stiri/externe/stephen-hawking-declaratie-socanta-despre-sinucidere-ce-mesaj-a-transmis-celebrul-astrofizician-britanic-video-651862.html

  Apreciază

 5. Daniel said, on septembrie 20, 2013 at 12:07 pm

  Iertare,
  Am si eu o nelamurire. Sunt in farmacii acele pastille numite homeopate, ele sunt sau nu ok?

  Apreciază

 6. amonmiss said, on septembrie 20, 2013 at 9:29 pm

  Multumim Mircea.v pentru textul de mai sus! Extraordinar!!!

  Apreciază

 7. amonmiss said, on septembrie 20, 2013 at 9:42 pm

  Deja am facut comanda online pentru a intra in posesia acestei carti! Multumesc Mircea de informatie, Dumnezeu sa ne ajute!

  Apreciază

  • mircea.v said, on septembrie 21, 2013 at 3:11 am

   @amonmiss,
   stii ce e frumos? Citesc zilele astea despre viata Sfantului Ioan Gura de Aur, scrisa de Virgil Gheorghiu. Acum vreo 2-3 zile, scrie cineva un comentariu in care zice ceva de romanul „ora 25” a lui Virgil Gheorghiu. Nici nu auzisem de aceasta carte, si la fel de celelalte scrieri ale autorului. Deci, trebuie sa-i multumim acestei persoane (imi pare rau, nu mai stiu cine a fost). Gasesc azi linkurile de mai sus. Spune si tu? Si Ernest Bernea, si Valeriu Gafencu si parinti si sfinti parinti vorbesc despre influentele nefaste ale tehnicii, despre axarea omului pe aspectele materiale, pe tehnica si stiinta, si ca acestea vor fi pieirea. Da daca vrei sa citesti ceva ce iti va taia respiratia, citeste si „Gura de Aur, atletul lui Hristos” – Virgil Gheorghiu. Pe cat de aur au fost vorbele sfantului, pe atat de pretioase i-au fost si faptele, trairile, viata. Toate vorbele sfantului au avut acoperire in fapte. Urmeaza exemplul dat de Fiul lui Dumnezeu. Vorbele fara acoperire in fapte nu au nici o valoare.

   Cateva exemple de ziceri referitoare la tehnica, masina, stiinta, „progres”:

   In Intoarcerea la Hristos – Ioan Ianolide prezinta dialogurile lui cu Valeriu Gafencu.
   In aceste dialoguri spune Valeriu Gafencu:

   – Ateii materialisti, obsedati de placeri, de dorinta de dominare
   si egoism, au creat civilizatia modema, care culmineaza in
   tehnicitate. Ei au izolat natura umana si au parasit poruncile lui
   Dumnezeu. Incercarea lor de a crea un rai pamantesc si senzual
   a dat insa gres. Natura se epuizeaza si se polueaza, devenind
   improprie vietii. Tehnica, la randul ei, are mult mai mari posibilitati
   de distrugere decat de construcpe. La toate acestea se
   adauga raul cel mai rau: alienarea oamenilor. In aceste conditii,
   adeptii antropocentrismului modem nu se mai simt stapani pe
   destinele lumii pe care ei insisi au construit-o. Astfel lumea alienata,
   fara Dumnezeu, isi afla pedeapsa propriei ei rautati.

   Merge Ioan Ianolide la parintele Cleopa, si acesta ii spune:(tot din Intoarcerea la Hristos)

   „Oamenii sunt pe cale să piară înghiţiţi de ştiinţa şi de tehnica lor şi nu le vor putea stăpâni decât dacă, situându-se în perspectiva creştină, vor vedea limitele materiei, sensul lucrurilor, rostul vieţii – şi aşa să le stăpânească şi să le coordoneze. Acum oamenii sunt orbi şi robi, orbiţi de lumina falsă din ei, robiţi de materia în care au crezut. Nu-i nimeni stăpân, nimeni nu mai este la cârma corabiei civilizaţiei secolului nostru.
   Trăim vremuri apocaliptice. Fiara e omul şi maşina e unealta nimicirii omului. Nici pacea nu va fi pace, nici războiul nu va rezolva nimic, căci criza este religioasă şi numai Dumnezeu redevenit Stăpân în oameni va putea găti o orânduire şi un sens bun omenirii întregi. Ne trebuie forţa lăuntrică de a gândi materia şi maşina iscodită din ea şi de a le stăpâni în limitele folositoare vieţii. Dar nu vom putea face acest lucru decât dacă vom vedea lumea însăşi în limitele ei şi-n normele ei divine. În fine, niciodată nu vom izbândi dacă nu ne pocăim, dacă nu ne supunem lui Dumnezeu, dacă nu-L primim în noi, dacă nu ne îndumnezeim!”
   Dar apoi adauga parintele Cleopa ca a fost ajutat sa inteleaga aceste lucruri de catre parintele Marcu, caruia in inchisorile comuniste i se spunea Fachirul (la orice torturi era supus nu scotea un sunet).

   Apoi vezi in Preludii – Ernest Bernea, (este pdf pe net) capitolul 1, Indemn la Simplitate, scris (tot volumul Indemn la simplitate) in 1939.

   Toti, toti au sezizat aceste probleme, iar azi vedem cum se implinesc cele spuse de acesti oameni.

   Apreciază

 8. amonmiss said, on septembrie 21, 2013 at 8:24 am

  Mircea
  Citesc, citesc continuu si nu ma mai satur, exact ca si cand ai bea o apa pura de izvor! Citesc carti sanatoase, scrise de Sfintii Parinti, dar sunt nevoita sa citesc si carti ,,stiintifice” intrucat anul acesta realizez lucrarea de gradul I didactic pe tema: comportamentul tinerilor sub influenta mass-media, sub indrumarea lui Virgiliu Gheorghe (care este extrem de ocupat si ii multumesc pentru ca a acceptat sa imi fie indrumator neoficial).

  Iti spun aceste detalii, in speranta ca poate ai cunostinta de trimiteri in acest domeniu, fiindca orice informatie imi este de folos. Lucrarea contine, printre alte dezbateri, urmatoarele probleme: distrugerea familiei, ortodoxiei, daramarea valorilor morale, traditionale, formarea omului consumator -egoist – nihilismul, sexualitatea, violenta, dezechilibre psihice, etc.
  Referitor la subiectul dezvoltat de tine (stiinta si tehnica) pot afirma ca este dezbatut pe larg in lucrare, fara ai da culoare de tip gazetaresc, ci cu argumente ,,stiintifice” – lovesc tot cu armele lor.
  ,,Procesul normalizarii nu va fi scurt si nici usor; la inceput trebuie plecat de la putin, pentru ca mai apoi sa se avanseze progreziv, deoarece, treptat, mintea si trupul, punandu-si in lucrare potentialitatile naturale, vor dobandi tot mai multa putere. Vointa se hraneste cu vointa, motivatia cu motivatie, rabdarea cu rabdare etc. Toate abilitatile mentale si procesele psihice sau fiziologice se intaresc numai daca sunt cultivate permanent, daca cerem progresiv tot mai mult. De aceea trebuie sa renuntam cat se poate de mult la comoditatile, la protezele inutile pe care ni le ofera in prezent societatea de consum. Fiecare proteza poate constitui cauza dobandirii unei infirmitati si a amputarii uneia dintre puterile naturale ale mintii si ale trupului uman.” Virgiliu Gheorghe

  Apreciază

  • mircea.v said, on septembrie 21, 2013 at 12:42 pm

   amonmiss,

   daca esti sub indrumarea domnului Virgiliu Gheorghe, ce sa mai zic eu… Dansul e superspecializat pe problemele acestea si e un bun crestin.
   Am intalnit probleme de genul celor enumerate de tine, tratate in „Viata de familie” – Cuviosul Paisie Aghioritul (Cuvinte duhovnicesti, vol.4) si in celelalte volume 1-6, Ernest Bernea culegerea Preludii, care cuprinde Indemn la Simplitate, Cel ce urca muntele, Treptele bucuriei. Dar aici sant tratate un pic mai „poetic”, nu statistici, studii, ci invatatura crestina. Pt un crestin toate astea sant f clare, problema e cum sa prezinti lucrurile ca sa fie convingatoare pt cel ce nu e familiarizat cu invatatura crestina.
   Cea mai buna analiza a acestor vremuri si cu multe invataturi si ziceri pe temele de mai sus o gasesti in viziunea a 2-a a Staretului Antonie, in caz ca nu ai citit-o deja. Ma si gandesc cum ar aparea la bibliografie: „Viziunea a 2-a ….”:)

   Dumnezeu sa te ajute sa faci o lucrare buna si de folos!

   Apreciază

 9. amonmiss said, on septembrie 21, 2013 at 2:09 pm

  Daca ar fi dupa mintea si sufletul meu, la bibliografie as pune, in afara de citate din Biblie si carti scrise de sfinti parinti, carti semnate de Virgiliu Gheorghe si alti autori crestini ortodoxi…dar…comisia e constituita din ,,specialisti”….sa nu uitam ca la o facultate (…), anul acesta, a avut loc o lansare de carte de catre ,,accept” , .ori comisia a ,,acceptat” colaborarea cu…deci, e posibil ca la sustinerea orala a lucrarii sa am multe atacuri. Dumnezeu sa ne ajute!

  Apreciază

 10. laurentiumarga said, on ianuarie 16, 2014 at 12:59 pm

  Buna Ziua,
  Atunci ce parere aveti de papa Francis, cand a zis ca nu exista IAD, implicit nu exista nici RAI.

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: