SACCSIV – blog ortodox

PROFETIA IEROMONAHULUI AGATANGHEL – integral, editia din 1892, Galati

Posted in PROFETII by saccsiv on septembrie 20, 2013

Am primit pe e-mail:

Agatanghel

Iata si ceea ce a scris cititorul in acel e-mail:

Doamne ajuta!
Am atasat profetia lui Agatanghel. Cartea am gasit-o la Academia Romana tiparita in mai multe editii.

Aceea profetie care apare in cartea lui Virgil Maxim, si care a fost preluata de toate siturile si blogurile(referitoare la miscarea legionara si alte profetii referitoare la tara noastra), se pare ca sunt luate din alta profetie si nu cea a lui Agatanghel. Singurele referiri la tara noastra , din aceasta profetie, apar in capitolul IX si sunt foarte vagi, si nu cuprind nimic din ce apare scris in cartea lui Virgil Maxim.

Editiile ce se afla la Academia Romana.

AGATANGHEL, Ieromonahul 

585. ~ Hrismos adecă prorociia a fericitului ieromonah Agatangghel[!]. A monahiceştii stării a marelui Vasilie, care sau făcut la annul 1279 la Messinii a Sichelii, şi tipărindusă întâiu din sf[i]nta Pronie la annul Mântuirii 1379 la Agatopolii, iară adoăoară din grecéşte în rumânéşte sau tipărit la anul 1818 în Moldaviia, şi acum mai îndreptândusă la curectură sau tipărit după cum să véde. [Bucureşti], 1838. (19 x 12). 58 p., 5 f. [=Catalogul cărţilor Libr. rom. Iosif Romanov şi I. Popovici în Bucureşti şi la Visarion Rusul dela Bărăţie păste drum]. (I 94117) 
Cu caractere chirilice. Localitatea dedusă după reclama librăriilor de la sfârşitul textului. 

586. ~ Idem. în anul 1848. (18,5 x 12). 43 p. (I 176863) 
Cu alfabet de tranziţie. La sfârşitul textului, semnează D. D. G. Se pare că această ediţie a apărut în Moldova (vezi ediţia din 1892 apărută la Galaţi). 

587. ~ Hrismos adecă prorociea fericitului eromonah Agatanghel A monahiceştii stării a Marelui Vasilie. Ed. III. Iaşii (Tip. Franţezo-Romănă a lui D. Gane), 1850. (19,5 x 13). 39 p. (I 60517) 
Cu alfabet de tranziţie. Lipsă coperta. 

588. ~ Idem. Fiind făcut la Mesini în Sichelia, în anul 1279. Acum întâiu din Sfânta Pronie s’au dat în tipăru la Agatopoli la anul 1379, Iar acum la anul 1859 s’au retipărit de G. P. C. Bucureşti (Tip. Copainig), 1859. (20 x 15,5). 39 p. cu il. 1 ½ sf. (I 60569) 
Cu alfabet de tranziţie. Fără copertă. 

589. ~ Idem. Ed. IV. Bucuresci (Tipografia Naţională a lui Iosif Romanov et Comp.), 1859. (21 x 12,5). 39 p. (II 598529) 
Cu alfabet de tranziţie. La p.[4] menţiunea: „…eară a doua oară din greceşte în româneşte s’au tipărit la anul 1818, 1838 şi 1850 în Moldavia, şi acum earăşi în Bucureşti”. 

590. ~ Hrismos adecă prorocirea fericitului Ieromonah Agatanghel a monahiceştei stări a Marelui Vasilie. Ed. V. Bucuresci (Typ. Alessandru A. Grecescu), 1877. (21 x 14). 38 p. 1 leu. (II 412018) 

591. ~ Hrismos adecă prorocia fericitului ieromonah Agatanghel a monahiceşcii stări a marelui Vasile care s’au făcut: La anul 1279 la Meesina Siciliei, şi tipărindu-se întâi din sfânta Pronie la anul mântuirei 1379 la Agatopolu, iar a doua oară din greceşte în româneşte s’au tipărit la anul 1818 în Moldavia, şi mai îndreptându-se la corectură, s’au tipărit dupe cum se vede în anul 1848 şi acuma Ediţiune lucrată pe comptu Pictorului Ioan Matfeef (Rusu). Galaţi (Tipo-Lit. G. Bălăşescu), 1892. (20,5 x 13). 38 p. (I 63220) 
La sfârşitul textului semnează D. D. G. 

592. ~ Hrismos adecă Proorociea fericitului Ieromonah Agatanghel a monahiceştei stări a Marelui Vasilie. Ed. V. Bucureşti, Schitul Icoana (Tip. Progresul), 1914. (20,5 x 13). 40 p. 30 bani. (Publicaţiuni româneşti. Prodromul din Sfântul Munte Athos în folosul Mănăstirii) (II 408737) 

Personal le-am studiat pe toate. Daca doriti sa discutam mai amanuntit despre acest subiect, va rog sa ma contactati.

Cu stima,

Comentariu saccsiv:

   Intr-adevar, profetia despre Romania, ce circula pe internet, nu apare in cartea de mai sus.

Iata despre ce-ar fi vorba, asa cum am preluat-o si eu de la Profeția lui Agatanghel de la 1272:

“Agatanghel sau Sfârşitul omului. Prorocie pentru şapte sute de ani despre politiceştile treburi din Europa”, una din sutele de cărţi “profetice” ce circulau la începutul secolului XX, prin România (care, înca nu era Mare, dar îşi dorea). Era o traducere a domnului Ion Popescul,  “primar de Ploieşci”, spunea că a tradus-o la 1903 după o ediţie franceză, tradusă la rândul ei în secolele XV – XVI după originalul grecesc. Lucrarea era scrisă de un monah care trăise în insula Rhodos, pe nume Agatanghel, şi avuse descoperirea în anul 1272 –’73.
V. Maxim ne informează ca părintele Arsenie Papacioc ar fi avut această lucrare scrisă cu litere chirilice, această afirmaţie ne pune în situaţia de a face presupunerea că a existat o anterioară traducere în limba româna, dar scrisă în alfabet chirilic (se ştie că până la începutul sec. XX majoritatea cărţilor româneşti de cult ortodox erau scrise cu alfabet chirilic).

Iată ce cuprindea această carte. Unele descoperiri erau mai incifrate şi se refereau la perioda renaşterii, prezentată ca un inceput de apocalips, timp în care oamenii se vor întoarce la slujirea antropocentristă, care avea să ducă la înalţarea raţiunii omeneşti ca obiect de adoraţie. Virgil Maxim ne mai spune că în această carte se vorbea şi despre stadiul de decădere, ce începea cu anul 1789, despre revoluţiile din 1830 si 1848, arătând descompunerea unor împărăţii, destre constituirea statelor naţionale în 1920. Atenţia ne este atrasă de un anumit text din această “profeţie” , este vorba despre “ţara Lupului”, “ţarăaşezată pe Carpaţi până la Dunăre”.[1]
“În vremea aceasta în ţara aşezată pe Carpaţi până la Dunăre, ţara de la Gurile Dunării, numită şi ţara Lupului, va apărea fiului omului încins cu sabie de Arhanghel, care va face o organizaţie numită Legheon (Legiunea Arhanghelului Mihail, Miscarea Legionara, Nota F.N.). Membrii acestei organizaţii vor fi prigoniti de capul statului, vor fi închişi şi ucişi la răspântii de drumuri, şi mulţi vor fugi peste hotare, prigoniţi de poporul duşman lui Dumnezeu (Cum de altfel s-a si intamplat cu membrii Miscarii Legionare, Nota.F.N.).
În timpul acesta ţara Vulturului (Germania, Nota F.N.) va face război cu ţara Ursului ( Rusia, Nota F.N.) şi în prima parte a războiului Vulturul va fi biruitor. Dar când va fi aproape de inima Ursului, acesta va primi ajutor de la “fiara de peste ape” şi Vulturul va fi înfrânt. Şi inima lui va fi împărţită în patru. Şi în timp ce ursul va înainta spre inima vulturului, toate cetăţile ursului vor striga : “pace!, pace!, pace!”. Şi tot poporul acesta din ţara de pe Carpaţi va cădea în grea robie şi mulţi vor pieri (Comunismul si victimele facute de acesta, Nota F.N.). Dar Maica Domnului şi Sfântul Ioan vor aduna în potire sângele lor şi se vor înfăţişa cu el înaintea Tronului Fiului. Şi nu pentru vrednicia lor, ci pentru rugăciunile Ei, cei care vor mai fi rămas vii vor fi scosi afara din temnite. Şi după o vreme rana Vulturului se va vindeca. Dar ultima bătălie împotriva “lupilor îmbrăcaţi în piei de oaie” se va da în ţara Sciţilor. Şi atunci acestia vor fi infranti şi va fi vai de tine “om roşu”. Şi după aceea va porni de pe crestele acestei ţări de pe Carpaţi o acţiune de reîncreştinare a tuturor neamurilor.”

De reţinut e că C.Z. Codreanu nu cunoştea acest text la înfiinţarea Mişcarii Legionare. Dar prin toate actele de gândire, de mărturisire şi de realizare, el se găseşte în această viziune împreună cu Legiunea pusă sub patronajul Arhanghelului Mihail.
Orice judecată, ne mai spune V. Maxim, în afara acestei viziuni este păndită de greşeala de a se fi împotrivit lucrării dumnezeieşti.

“Dacă lucrarea aceasta este de la oameni ea se va risipi, dar dacă este de la Dumnezeu luaţi aminte ca nu cumva să vă aflaţi că sunteţi şi luptători împotriva lui Dumnezeu”

(zicerea lui Gamaliil către membrii sinedriului ce voiau să-i osândească pe Sfinţii Apostoli)[2]

Sursa comentarii [1] si [2]: http://sfarmapiatra.wordpress.com

Sursa foto: http://apologeticum.wordpress.com

   Comentariu saccsiv:

In schimb ceea ce scrie la Skartsiuni Dimitriu: “Profetii despre antihrist” despre Ieromonahul Agatanghel pare ca apare.

Asta asa, la o prima citire. Trebuie sa recunosc insa ca mi-a fost extrem de greu s-o parcurg, caci nu sunt obisnuit cu astfel de texte vechi. Poate voi reusiti mai mult si il invit si pe cititorul ce mi-a trimis-o sa participe la discutii. Probabil undeva pe drum cineva a scos ceva sau altcineva a pus ceva. Se poate intampla cu cartile foarte vechi, in cazul in care la un moment dat in doua zone geografice departate intre ele apar traduceri, dar unul dintre cei doi traducatori crede de cuviinta sa faca modificari. Toate editiile si traducerile ce le vor avea ca baza vor pastra diferenta si ajungem in zilele noastre de nu mai stim ce si cum. Evident, se poate si intampla ca tocmai in zilele noastre cineva sa faca o modificare sau o incurcatura, amestecand doua sau mai multe profetii ale unor diferiti Sfinti. Nu stiu cum e in cazul de fata. Ii las pe cei mai destepti decat mine sa dezbata.

Tagged with:

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Emanuel said, on septembrie 20, 2013 at 11:39 am

  ţara Sciţilor = tarie din sudul Rusiei
  “om roşu” = probabil rusii
  “lupii îmbrăcaţi în piei de oaie” vor fi infranti = probabil cei care au semanat comunismul
  ţara aşezată pe Carpaţi până la Dunăre, ţara de la Gurile Dunării, numită şi ţara Lupului, va porni de pe crestele acestei ţări de pe Carpaţi o acţiune de reîncreştinare a tuturor neamurilor = din romania

  Apreciază

  • oarecare said, on septembrie 20, 2013 at 3:12 pm

   Scitii sunt localizati pe undeva in estul Romaniei pana in carpati si mai jos de Dunare pana spre Turcia de azi, eu asa am inteles:
   http://www.crispedia.ro/Scitii_si_agatirsii__Topografia_Scitiei

   om rosu, pot fi cei pacatosi, eretici etc a caror suflete sfintii spun ca sunt „rosii” nu luminoase…

   „lupii imbracati in piele de oaie” pot fi si romanii care desi sunt romani se comporta ca niste dusmani ai propriului popor… deoarece Romania e definita ca „Tara Lupului”…

   Apreciază

   • Mălin said, on septembrie 20, 2013 at 4:03 pm

    Numai cititi toate prostiile. Vedeti ce scriu cartile vechi de istorie Bisericeasca.
    Dobrogea de azi se numea si se numeste dpdv istoric Scitia Minor.
    Este regiunea cea mai importanta pentru ca de aici a inceput sa propovaduiasca Sf. Apostol Andrei si in acest mod a fost increstinat neamul nostru.

    Se spune ca Sf. Ap. Andrei ar fi mers sa propovaduiasca Evanghelia pana in zona Manastirii Nămăieşti- Termenul traducandu-se prin „Nu mai este”. Adica mai incolo de aceasta zona Sf. Andrei nu a mai intalnit oameni carora sa le propovaduiasca Evanghelia.

    Scitia Minor este singura regiune din tara noastra care pentru o perioada a facut parte din Imperiul Bizantin.
    De aici se stiu binecunoscutele cetati infiintate de greci Tomis si Calatis.

    Apreciază

   • crestinul ortodox said, on septembrie 21, 2013 at 12:27 pm

    ce sunt lupii in piei de oaie …,
    oare ce-i asa de greu de inteles ?
    lupii in piei de oaie sunt cei ce conduc BISERICA ORTODOXA , masonii bagati in BISERICA si imbracati in sutana asemeni toti cei se inchina jidanilor sau fiarei adica „omului rosu” sunt lupi in piei de oaie , de asta ROMANIA e definita tara lupului ca de sus pina jos misuna lupii in chiei de oaie
    ..
    iar omul rosu oare de ce nu mergeti si in trecut sa vedeti cine a fost omul rosu de fiara rosie nu ati auzit ?
    de jidani n-ati auzit care au terminat elita romaneasca prin reeducare si masacru national ?
    oare pina cand nu veti vedea si veti boncalui ca niste oi fara ochi si fara urechi
    cand va fi dat jos omul rosu de la guvernarea acestei tari ca spurcaciune mare au adus pe acest pamint
    cand se va da fatis lupta impotriva lupilor in chiei de oaie ABIA ATUNCI POATE ACEASTA NATIE , Acest popor si Aceasta Tara va avea BINECUVANTAREA SFANTA si BINE va fi pe acest pamint…
    pina atuncea sa avem grija sa nu ne inecam in mocirla pe care au adus-o cei multi pe acest pamint atunci cand au ales pe sarsaila in conducerea acestei Tari

    Apreciază

 2. geo said, on septembrie 20, 2013 at 12:58 pm

  http://www.scribd.com/doc/98402656/Profetiile-lui-Agatanghel – lb. greaca

  Apreciază

 3. john said, on septembrie 20, 2013 at 6:19 pm

  Cea mai mare bancă din lume, Banca Reglementelor Internaţionale, anunţă marele „crash” mondial în 2014-2015! Oculta Mondială se va bucura enorm să vadă lumea prăbuşită…
  http://www.lovendal.ro/wp52/cea-mai-mare-banca-din-lume-banca-reglementelor-internationale-anunta-marele-crash-mondial-in-2014-2015-oculta-mondiala-se-va-bucura-enorm-sa-vada-lumea-prabusita/

  Apreciază

 4. Rozalia said, on septembrie 21, 2013 at 11:23 pm

  Fratilor, se leaga perfect aceasta profetie cu cea a Pr. Arsenie Boca, care spune ca din Fgaras va porni ceva si ca pentru putina vreme atentia lumii va fi indreptata catre tara noastra.Mai mult ,va rog sa cititi o carte aparuta recent despre parintele Arsenie Boca intitulata DARUL LUI DUMNEZEU PENTRU UN POPOR CARE STRIGA, in care este un interviu cu un parinte Pantelimon de la manastirea Turnu, acolo ve-ti gasi explicatia. Este vorba de o racla si un clopot foarte mare care are 300 de kg, ambele facute dupa schita si proiectul pr. Arsenie. Acestea se afla in Loc Hurez linga Fgarasi.Rcla este pregatita pentru moastele Sf. Ioan Botezatorul care spune parintele se afla ingropate pe teritoriul tarii noastre si vor fi descoperite atunci cind Dumnezeu va vrea.Clopotul are incrust in el cei 14.000 de copii ucisi de Irod si pe el parintele Arsenie Boca , a pus sa se scrie CU NOI ESTE DUMNEZEU, INTELEGETI NEAMURI SI VA PLECATI.
  acest clopot va bate la sfirsitul veacurilor pentru toti crestinii din lume.Vinerea trecuta, adica in 14 septembrie 2013, am fost la biserica din loc Hurez si le-am vazut, sunt reale, se pot vedea oricind.Cartea este oarte interesanta, ve-ti gasi in ea multe legate de a doua venire a Domnului nostru Isus Cristos.Parintele Pantelimon mai spune si de o cruce care ni sa spus ca este la dinsul, care este tot schita si proiectul Pr, Arsenie si care ar fi aparut timp de 15 ani pe cer dar nu a fost vazut decit de catre oamenii vrednici de asta. Crucea nu am vazuto.Doamne Isuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu miluestene pe noi pacatosii si binecuvinteaza poporul roman si tarisoara noastra.

  Apreciază

  • Rozalia said, on septembrie 22, 2013 at 1:25 pm

   Cer iertare pentru greseli, tastatura mea nu merge bine.Doamne ajuita

   Apreciază

   • Muritor said, on septembrie 22, 2013 at 8:44 pm

    Rozalia mai redactează o dată mesajul, dar de data asta nu te grăbi, să vedem dacă informaţia e veridică.
    Ai ceva fotografii de la Hurez? ai putea să le postezi undeva şi să trimiţi şi linkul?

    Apreciază

  • john said, on septembrie 22, 2013 at 9:49 pm

   „Părintele Arsenie Boca: Darul lui Dumnezeu pentru poporul care strigă
   http://alexandruvalentincraciun.wordpress.com/2013/04/11/parintele-arsenie-boca-darul-lui-dumnezeu-pentru-poporul-care-striga/

   Apreciază

   • Rozalia said, on septembrie 22, 2013 at 11:19 pm

    Da, asa este, dar in prima parte a cartii este publicat un interviu cu Pr. Pantelimon de la manastirea Turnu .Eu nu am in acest moment cartea la mine, am daruito parintelui de la biserica din Hurez, dinsu nu stia de aparitia acestei carti.Cautati cartea la biserici si manastiri.Eu sunt din Baia Mare aici se gaseste aceasta carte.S-au facut poze atit cu racla cit si cu clopotul dar inca nu am primit CD cu ele.Problema este, calculatorul meu este foarte vechi de abea mai misca si nu pot sa pun pozele, o sa rog pe cineva de pe un alt calculator sa le puna, dar pina atunci cautati cartea. Acolo ve-ti gasi si explicatia de ce Romania este numita Gradina Maicii Domnului.Este o carte foarte interesanta.Din pacate nu am retinut nici editura. Parintele Arsenie sa va ajute pe toti sa ajungeti la Hurez Jud. Brasov cam la 7km de Fagarrasi, sa puteti vedea aceste minuni, sa simtiti si voi ce am simtit eu cand ve-ti vedea clopotul care va bate la SFIRSITUL VEACURILOR pentru a aduna toti crestinii din lume, pe care scrie CU NOI ESTE DUMNEZEU INTELEGE-TI NEAMURI SI VA PLECATI.Nu a fost usor sa ajungem la el sa-l fotografiem pentru ca este in clopotnita bisericii, adica in turla, am urcat pe scari abrupte din lemn prin paianjeni si praf, dar trairea a fost extraordinara.Racla este in biserica, este acoperita cu un material de matase cred si este intr-u totul pregatita pentru a-si primi moastele Sf. Ioan Botezatorul.Sunt multe de explicat despre cei care au participat la aceasta lucrare, nu vreau sa explic mai mult, va las pe voi sa cititi si sa traiti acest moment.Se leaga foarte mult de profetia mai sus mentionata si mai este o legatura cu profetia Pr. Elpidie si binenteles cu apocalipsa.Este precizat si in carte ca aceste lucrari sunt pentru a doua venire a Lui Iisus Hristos.Se poate observa ca sunt taine ascunse atit de parintele Arsenie cit si de cei care au contribuit la aceasta lucrare desconspirate treptat pe masura ce ne apropiem de implinirea lor si implicit de sfirsit.Citind aceasta carte si vazind aceste lucrari, daca a mai fost vreo indoiala in sufletul meu referitor la plinirea vremurilor, a fost spulberata.Acum sunt sigura ca e mai tirziu decit mi-am putut imagina.Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu , pentru rugaciunile Sf.parinte Arsenie milueste-ne pe noi pacatosii.

    Apreciază

 5. […] PROFETIA IEROMONAHULUI AGATANGHEL – integral, editia din 1892, Galati […]

  Apreciază

 6. […] PROFETIA IEROMONAHULUI AGATANGHEL – integral, editia din 1892, Galati […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: