SACCSIV – blog ortodox

Foto: ALBINELE SI ICOANELE. Iata cum albinele nu acopera cu ceara chipurile si trupurile Mantuitorului, Maicii Domnului sau ale Sfintilor

Posted in ALBINE, ICOANE by saccsiv on septembrie 17, 2013

1208502_10201909769366284_2038427146_n

 

   Iata ce aflam din articolul Albinele şi Icoanele. Dragostea sfinţilor pentru animale şi dragostea animalelor pentru sfinţi de pe blogul fratelui Laurentiu Dumitru, Sfantul Munte Athos:

În regiunea Kapandriti, din preajma Atenei, se petrece un lucru minunat. În urmă cu zece ani, un evlavios apicultor, pe nume Isidor Ţiminis, s-a gândit să introducă într-unul din stupii săi o icoană cu Răstignirea Domnului. Deschizând stupul, la puţin timp după aceea, a constatat cu uimire că albinele au arătat respect şi evlavie faţă de icoană, pe care au „brodat-o” cu ceară, lăsând neacoperite chipul şi trupul Domnului.

De atunci, în fiecare primăvară, acesta introduce în stupii săi icoane cu Mântuitorul, cu Maica Domnului sau cu sfinţi, iar rezultatul este mereu acelaşi. Cândva i s-a dus o piesă lucrată manual, la o mănăstire de maici, reprezentând dealul Golgotei cu cele trei cruci. Albinele au „brodat” cu ceară întreaga suprafaţă a compoziţiei, lăsând a se percepe clar crucea Mântuitorului şi cea a tâlharului din dreapta Sa, în timp ce crucea tâlharului din stânga au acoperit-o cu un strat gros de ceară.

Ultima dată i-am dus şi noi o icoană a Sfântului Întâi Mare Mucenic şi Arhidiacon Ştefan, al cărui nume îl poartă şi umila noastră editură. După cum veţi constata şi din fotografia pe care o publicăm aici, albinele au înveşmântat întreaga icoană în ceară, lăsând neacoperite chipul şi trupul Sfântului.

Din nota introductivă a cărţii „Dragostea sfinţilor pentru animale şi dragostea animalelor pentru sfinţi”, Monahul Simon, needitată în limba română.

Traducere din limba greacă: Elena Dinu

1078116_10201909769326283_735624373_n

 

1278410_10201909769126278_905083080_n

 

1305264_10201909769406285_337404412_n

 

 

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. geo said, on septembrie 17, 2013 at 4:20 pm

  a facut vilva, zilele trecute, o stire, banala, daca nu ar fi fost exacerbata de massmedia subjugata intereselor oculte:

  https://www.google.ro/search?q=Un+preot+rom%C3%A2n+a+fost+arestat+la+Toronto+sub+acuza%C5%A3ia+de+agresiune+sexual%C4%83&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&channel=rcs&gws_rd=cr&ei=IlQ4UqfqCITpswaBtICYBQ

  stirea in original: http://www.thestar.com/news/gta/2013/09/13/priest_charged_after_sex_assault_in_toronto_church.html

  ei bine, o ruda apropiata, revenita ieri in tara din canada si care il cunoaste bine pe preot mi-a confirmat ca totul este doar o inscenare din partea unei femei abandonate de familie pe care preotul a ajutat-o in trecut de multe ori…e interesant ca desi a depus plingerea in data de 2 sau 3 septembrie preotul a continuat sa slujeasca fara sa fie deranjat de politie…se pare ca respectiva femeie este ratacita total iar la data presupusei agresiuni venise la biserica pentru a-i cere preotului ajutorul pentru a-si recupera sau macar sa poata sa isi vada copilul…pentru ca desi singura duduia are un copil, nu se stie cu cine, cel putin asa reiese din declaratiile enoriasilor parohiei la care oficiaza preotul…probabil ca femeia in urma refuzului preotului si-a iesit din minti si a inscenat totul…interesant e cum la locul faptei s-a nimerit sa fie un cuplu de tineri care, ca niste buni samariteni, au salvat biata faptura din ghearele monstrului de preot…si ortodox pe deaspupra…toata lumea il condamna pe preot insa acesta este in stare de soc, refuza sa mai iasa in public…

  ar fi bine daca ati reusi sa luati legatura cu parintele tanase, de la valea plopului, bun prieten cu preotul acuzat…

  interesant este ca acceasi presa nu pomeneste nimic sau doar in treacat despre cazurile de pedofiliesau homosexualitate de prin bisericile eretice sau chiar de la vatican…

  Sa ne rugam la Maica Preacurata si la Domnul Nostru IISUS sa ii dea preotului POP puterea de a trece peste aceste nefericite zile si sa se intoarca printre enoriasi!

  Apreciază

 2. geo said, on septembrie 17, 2013 at 4:23 pm

  comunicatul politiei:

  Dă clic pentru a accesa 27533.pdf

  Apreciază

 3. Maria said, on septembrie 17, 2013 at 5:50 pm

  De aceste minuni trebuie sa auda si sa vada ateii si sectarii , iconoclastii si toti paganii , insa daca sunt impietriti de satana , vor ramane insensibili si intunecati .

  Apreciază

 4. ich denke said, on septembrie 17, 2013 at 6:43 pm

  Atac terorist impotriva schitului ortodox „12 Apostoli” din Muntii Calimani

  Un fapt fara precedent in Romania s-a petrecut in noaptea de 30 spre 31 august 2013. La miezul noptii, la orele 01:15, un comando compus din 14 tigani cagulati, inarmati cu bate si cu cel putin o arma de foc, au atacat prin surprindere complet izolatul schit „12 Apostoli” din Calimani, schit situat la 1592 m altitudine.

  Apreciază

 5. Gogu said, on septembrie 17, 2013 at 6:48 pm

  Albinele si-au cunoscut pe Stapanul lor, la fel ca animalele din ieslea Betleemului, , *numai tu, Israele, nu m-ai cunoscut !…*, iar prin extensie,nerecunoscatorii suntem noi toti !!!!!!!!

  Apreciază

 6. Vasilica said, on septembrie 17, 2013 at 7:56 pm

  Minunat!

  Apreciază

 7. Ion Roman Popescu said, on septembrie 17, 2013 at 8:31 pm

  pasarile care munceau la cuib 8-10h/zi iar o zi pe saptamana se odihneau:
  (…) ” the young man says he was watching the construction process and Tairan working from 8 to 10 hours a day and take one day of rest per week and construction took almost a month „. (…)

  http://beautifulbirds.stonmer.com/bird-making-a-nest/

  http://trawelindia-mails.blogspot.ro/2011/06/amazing-bird-nest-construction-great.html

  ” The top of the engineering work in building this nest skill and proficiency of these birds. Glory to God the Creator, who taught them !.. ”

  https://fr-fr.facebook.com/video/video.php?v=217193101649369

  Apreciază

 8. STOP RFID 666 said, on septembrie 18, 2013 at 9:14 am

  De remarcat precizia albinelor. O asemenea icoana ar trebui plimbata pe la nasul SECTARILOR.

  Apreciază

  • silvia said, on noiembrie 16, 2013 at 4:19 pm

   O sa bag si eu o icoana in stup ca sunt apicultor si sa vedem daca minunea se repeta si la altii. Sau poate e o minune de la satana, ca si ala face minuni si vrea sa ii faca pe oameni sa creada ca inchinarea la idoli e buna…

   Apreciază

   • saccsiv said, on noiembrie 16, 2013 at 4:55 pm

    silvia

    Tu esti eretica.

    Apreciază

   • silvia said, on noiembrie 16, 2013 at 7:13 pm

    Eu nu te-am jignit. Dar felul in care vorbesti arata cine este ereticul. Poate esti de acord cu papistasii care omorau crestinii in evul mediu intunecat doar pentru ca nu erau de acord cu pretentia lor de suprematie si pentru ca nu erau toti la picioarele lor sa ii ridice in slavi. Adevarul asta este, Dumnezeu in porunca a doua a interzis inchinarea in fata unor „chipuri a lucrurilor care sunt sus in ceruri, jos pe pamant…” (exod capitol 20), caci Dumnezeu nu poate fi limitat la felul in care ne inchipuim noi ca arata. Sa faci icoane inseamna ca ai idoli. Ai face bine sa citesti si BIBLIA, nu sa te bazezi doar pe „sfanta traditie” si pe ce spun preotii. Asta daca nu iti este lene sa citesti si daca ai un dram de bun simt sa nu mai faci pe altii eretici in necunostinta de cauza.

    Apreciază

   • saccsiv said, on noiembrie 16, 2013 at 9:45 pm

    silvia

    Si catolicii sunt eretici.

    Iar voi nu pricepeti nimic din Sfanta Scriptura.

    Apreciază

   • silvia said, on noiembrie 16, 2013 at 10:02 pm

    Vad bine ca „duhul Ortodoxiei” nu va stapaneste deloc. Nu am simtit prezenta lui Dumnezeu in ortodoxie. Asta e tot. Dumnezeu sa va lumineze.

    Apreciază

   • pr bogdan said, on noiembrie 17, 2013 at 12:44 am

    Depinde ce fel de Dumnezeu cauți; probabil nu ți-o fost pe plac de nu L-ai simțit. Acum Îl simți? E ceea ce căutai sau parcă lipsește ceva? Ia-le pe rând, din 2000 de secte trebuie să găsești vreuna în care să simți ceva. Crudul „adevăr„: toți sectarii dețin adevărul de credință, numai noi nu.

    Apreciază

 9. […] Foto: ALBINELE SI ICOANELE. Iata cum albinele nu acopera cu ceara chipurile si trupurile Mantuitorul… […]

  Apreciază

 10. Radu said, on noiembrie 8, 2013 at 12:00 am

  asta e una din multele minuni care Dumnezeu ni le da pentru a ne arata ca exista acum precum a existat dintotdeauna…o alta mare minune se intampla anual in Biserica Ortodoxa Nativitatii din Ierusalim de Paste un fascicul de lumina vine din cer si aprinde rapid lumanarile credinciosilor prezenti la aceasta mare minune…unii care au curaj pot sa atinga cu mana aceea lumina si nu se ard nu patesc nimic nicio arsura nimic…multi au crezut ca e un truc cu lumanarile si cu formule chimice dar nu e asa, nu e de mirare ca nu se pomeneste la televiziunile din lumea asta de asa ceva pentru ca asa mai toate religiile si-ar pierde „credinciosii” si asa se pare ca trendul ortodoxiei pe plan mondial e in usoara crestere…

  Apreciază

  • silvia said, on noiembrie 16, 2013 at 4:35 pm

   CITITI SI BIBLIA. IATA AICI UN CITAT DIN APOCALIPSA CAPITOLUL 13: SA VEDETI CA NU NUMAI DUMNEZEU FACE SA SE COBOARE FOC DIN CER CI SI DIAVOLUL SAU BALAURUL CUM I SE MAI SPUNE. ASA CA SA AVEM GRIJA DE UNDE VINE FOCUL

   Apoi am văzut ridicându-se din pământ o altă fiară, care avea două coarne ca ale unui miel, şi vorbea ca un balaur.
   13:12 Ea lucra cu toată puterea fiarei dintâi înaintea ei; şi făcea ca pământul şi locuitorii lui să se închine fiarei dintâi, a cărei rană de moarte fusese vindecată.
   13:13 Săvârşea semne mari, până acolo că făcea chiar să se pogoare foc din cer pe pământ, în faţa oamenilor.

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: