SACCSIV – blog ortodox

Apologeticum: MAI MULTE ONG-URI CREȘTIN-ORTODOXE CUNOSCUTE AU DAT UN COMUNICAT DE SUSȚINERE ȘI PARTICIPARE LA PROTESTELE anti proiectul Rosia Montana DE AZI, 15 Septembrie 2013, Duminica de după Înălțarea Sfintei Cruci

Posted in aur, ROSIA MONTANA by saccsiv on septembrie 15, 2013

   Preiau integral articolul MAI MULTE ONG-URI CREȘTIN-ORTODOXE CUNOSCUTE AU DAT UN COMUNICAT DE SUSȚINERE ȘI PARTICIPARE LA PROTESTELE anti proiectul Rosia Montana DE AZI, 15 Septembrie 2013, Duminica de după Înălțarea Sfintei Cruci:

În contextul evenimentelor din ultimele săptămâni, societatea civilă creștină va ieși în stradă și duminică 15 septembrie. Uniți sub semnul Sfintei Cruci vom protesta împotriva dezastrului ecologic care este pe punctul de a fi dezlănţuit asupra României, cu acordul unor importanți factori politici de decizie din țara noastră.
Transformarea Roşiei Montane – cu munţii şi patrimoniul său cultural nepreţuit – într-un imens lac de cianură, constituie un act împotriva poporului roman. Pentru că niciodată o investiție industrială nu a avut un asemenea impact nu numai asupra zonei respective, plină de frumuseți naturale și de semne ale istoriei înca din perioada antică, dar și asupra întregii țării și a cetățenilor ei. Răul s-a întins să înghită România!
Amintim hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, elaborată încă din anul 2003:
”Având în vedere, pe de o parte, temeiul biblic potrivit căruia pământul este creația lui Dumnezeu, iar pe de altă parte că proiectul minier al corporației canadiene Roșia Montană Gold Corporation urmează să desfigureze atât ecologic, cât și uman zona Roșia Montana și, prin extensie, întreaga regiune a Munților Apuseni, … Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române se pronunță împotriva realizării proiectului Rosia Montana Gold Corporation și speră ca această zonă să rămână intactă în sfințenia, puritatea și frumusețea ei.”
Suntem solidari cu decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Suntem solidari cu românii din Roșia Montana care se opun proiectului de exploatare prin cianurare a aurului de aici. Suntem solidari cu frații români de pretutindeni ce protestează împotriva cianurării Roşiei Montane. Suntem de asemenea solidari cu românii de la Bârlad ce au ieșit în stradă strigând „Cu noi este Dumnezeu!”, în lupta împotriva crimei otrăvirii apelor prin explorarea şi exploatarea gazelor de şist.
Cerem respingerea imediată a proiectului de lege de către Parlament, interzicerea prin lege a utilizării cianurilor în industria minieră și deblocarea procedurilor de includere a Roșiei Montane pe lista UNESCO, precum și interzicerea exploatărilor gazelor de șist prin fracționare hidraulică.
Ne punem, în primul rând, nădejdea în Dumnezeu, și ne înarmăm cu rugăciunea şi cu puterea de nebiruit a Crucii, gata de a ne apăra ţara cu dragoste, dreaptă socotinţă şi fermitate.
Asteptam ca toți românii conștienti de gravitatea momentului, să iasă în stradă, fiecare în localitatea sa, și să se opună ca pământul sfânt al țării să fie batjocorit doar pentru a îmbogăți câteva persoane, distrugând și cimitirele și bisericile, tot trecutul unei vechi colectivități de români. Ieșiți cu cruci și icoane, ca să fim întăriți de Dumnezeu, căci “Uniți in jurul Crucii, salvăm România!”
Au semnat acest mesaj mai multe organizații românești, printre care și Alianța pentru Demnitate Națională

| primit pe email

   Comentariu saccsiv:

Imi cer iertare, n-am auzit despre aceasta Alianta si tinand cont ca anuntul e pentru astazi, nici nu mai am timp sa ma interesez, eu afland abia acum de el. Dar daca fratele Apologeticum l-a postat, plec de la premiza ca-i de bine.

Probabil este vorba despre cei de aici:

http://adn-romania.org/

Atentie insa, caci interesele sunt mari iar jocurile dure si perverse:

Comentariul zilei (13.09.2013): ELITELE renunta la aurul romanesc sau doar la una dintre metodele de extragere?

E bine sa luptam impotriva proiectului Rosia Montata, insa sa fim extrem de vigilenti sa nu intram in altceva.

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. tataia said, on septembrie 15, 2013 at 2:26 pm

  Aproape intotdeauna exista o capcana….am trecut aseara pe la Univerisitate sa vad ce e cu protestele astea…si nu stiu cum se faca ca intotdeauna acelasi gen de persoane participa la aceste proteste…Biciclisti, chitaristi, fumatori, fumatori de iarba, fani raggae, etc….Ma rog ca mai erau pe acolo si persoane in stare de ebrietate este alta…asa-zisii manifestanti s-au dezis de persoanele in stare de ebrietate. Adica mai pe scurt manifestantii erau persoane care ar putea fi incadrate in curentul hippie. Sincer nu ma incadrez…Este adevarat ca au cintat frumos….dar eu si de muzica m-am lasat cu totul in urma cu mai bine de 5-6 ani…

  Si in fond si in definitiv si miscarea hippie din anii 60 a fost una antisistem..dar din pacate una gresita. Pur si simplu cei care au intrat in aceasta miscare au fost usor de manipulat si de dus de nas exact acolo unde s-a dorit…Sint convins ca cei care au participat la acel protest au fost mai degraba pusi in miscare de latura „eco” a problemei decit de latura sociala. Cei din Rosia Montana doreau cu orice pret sa munceasca. Ei probabil nu vedeau ca se vind pe prea putin…pe nimic practic. Accepta un salariu de mizerie de 8-10 milioane in timp ce inmineaza strainilor aurul din muntii nostri. Strainii pleaca cu aurul, locurile de munca dispar, iar noi raminem cu ce? Cu poluarea! Nu e o afacere buna!

  Apreciază

  • Maria said, on septembrie 15, 2013 at 11:59 pm

   Nu-i deloc „asa-zisii manifestanti ” , ci chiar manifestanti seriosi in numar mare de zece mii de persoane , care sustin interzicerea cu desavarsire a acestui proiect rusinos si tradator , impotriva Statului Roman.
   Oameni in toata firea , veniti cu copii in brate , sa apere resursele naturale din Muntii Apuseni .
   Chiar s-a spus ca minerii care sustin exploatarea , sunt manevrati din umbra si au cam slabit-o cu protestul , iesind din mina , la suprafata , vazand reactia populatiei din toate orasele .
   Doamne ajuta , poate ii pune pe fuga pe canadieni si se anuleaza toata aceasta talharie .

   Apreciază

 2. crestinul ortodox said, on septembrie 15, 2013 at 4:00 pm

  daca nu suntem uniti si nu luptam pentru ce ne a fost daruit de Bunul DUMNEZEU pe acest pamint … atunci ni se va lua TOTUL nu numai ce ni s-a dat pe acest pamint cat vedem cu ochii …
  iar noi … robi spre instrainare la alte neamuri vom fi dati spre focul vesnic ca asa vrea fiara din apus

  de asta a spus acel pustnic din Mtii Raraului „are sa vina prigoana ”
  de noi depinde….noi o grabim aceasta prigoana
  sau alegem a lupta in Sfanta CRUCE a Acestui Neam si DREPTI A STA
  daca suntem UNITI pentru Aceasta Tara , pentru Acest NEAM al nostru de SFINTI si MARTIRI In JURUL SFINTEI CRUCI atunci Vom BIRUI
  daca nu …
  ne semnam singuri disparitia ca Neam si popor intre popoare ne semnam singuri sentinta la moarte

  Sa Fim pentru “Uniți in jurul Crucii, salvăm România!” pentru ca in acest SEMN VOM BIRUI
  si iarasi spun
  JOS mainile de pe aurul si pamintul Tarii jidani spurcati ce stati pe a noastra spinare ca spurcaciune mare ati adus pe acest pamint …
  Si
  Cu noi este DUMNEZEU Pentru Aceasta Tara si Pentru Acest pamint
  amin.

  Apreciază

 3. Alexandru(Fulger) said, on septembrie 15, 2013 at 7:25 pm

  Ciudat. Mineri care s-au inchis in mina sunt in numar de 33. Coincidenta ?

  Apreciază

  • Paul said, on septembrie 15, 2013 at 8:29 pm

   Nu,nu este coincidenta.Este de rau! Politicienii de la cel mai mare,pana la cel mai mic,si-au pus in gand si in fapta sa distruga tara pentru un pumn de arginti.Manifestatiile nu sunt suficiente,trebuie actionat in forta,alfel nu pot fi alungate hienele,de pe trupul tarii aflata in agonie.Romani,treziti-va! Priviti unde duce ignoranta! Ati dat tara pe mana odraslelor comuniste, nerusinate,insetate de bani nemunciti.Va dati seama ce viitor ne asteapta pe noi si copiii nostri care nu vor mai putea merge nici la scoala din caza saraciei?Unii copii nici astazi nu mai pot merge la scoala din cauza saraciei din familie.

   Apreciază

 4. gerica64 said, on septembrie 15, 2013 at 9:42 pm

  Foarte bine ca pe roman il preocupa ca tara si natura sa-i ramana curate.Dar sa fim atenti ca new age cel dupa care se va inspira noua Religie Universala avand ca artizan pe papa Francisc va proclama umanismul, ecologismul si drepturile omului religia momentului.Umanist, ecologist si corect politic poate fi si un satanist , ateu ori eretic.Crestini adevarati vor fi pesecutati pentru ca pun in prim plan pe Iisus Hristos si nimic altceva .Lipsa de toleranta a crestinului adevarat fata de inovatiile diabolice a legilor antihristice ale lumii moderne precum si al schimbarilor ce se vor petrece in biserica/religie si opunerea fata de controlul total (instituit de sistemul noii ordini mondiale)va duce la urmarirea si persecutarea lui.Trebuie sa avem discernamant si sa fim atenti la jocurile politice la orice manifestatie cine se afla in spatele ei care este scopul ei real.Papa dupa cum vedem e prieten cu toti da mantuire la toata lumea pana si pe diavoli iar converti la scopurile urmarite de el.E amic cu toti pentru ca sa-i piarda pe toti.”Mama Natura” este creata de Dumnezeu si nu trebuie sa ne facem idol din ea caci asta vad ca urmareste UE si NOM in timp ce ei distrug natura ne da noua legi si ordine sa ne preocupam de ea pana uitam de Dumnezeu la fel si cu umanismul si toleranta fata de de minoritati religii secte si toti dezaxatii morali.

  Apreciază

 5. teo said, on septembrie 16, 2013 at 10:45 am

  Ati citit ce scrie la ADN?
  E foarte interesant si credibil (numai noi sa facem ce tine de fiecare!):
  http://adn-romania.org/2013/09/04/voia-lui-dumnezeu-de-la-neamul-romanesc-mesaj-din-sf-munte-athos/

  Apreciază

 6. Anca said, on septembrie 16, 2013 at 3:52 pm

  Daca vreti sa stiti cum a demarat ,,proiectul Rosia Montana” in Romania, si sa va faceti o imagine despre cum stau lucrurile in tara asta, cititi capitolul intitulat ,,Banca Rotschild pentru aurul romanilor” din cartea Razboiul nevazut II – ofensiva idaismului asupra Romaniei, paginile 109-115. Eu cred ca ,,proiectul” se va ,,implementa”, ca vrem, ca nu vrem. Vor gasi ei cum sa faca o diversiune. Oricum, la cate s-au implementat deja sau se deruleaza sub ochii nostri, ce mai conteaza inca unul?

  Apreciază

  • crestinul ortodox said, on septembrie 16, 2013 at 6:44 pm

   Nu Va Lasa DUMNEZEU sa Se Intample asta …
   nu va faceti iluzii desarte si nu semanati neghina spre a fi vanturata si imprastiata pleava …de blestemul pamintului nu ati auzit ?
   vai si amar cand piatra peste piatra nu are sa stea ca Voia SFANTA Lui DUMNEZEU va fi pe acest pamint si nu a celor ce se cred ‘stapini’ pe acest pamint
   amin.

   Apreciază

   • crestinul ortodox said, on septembrie 16, 2013 at 6:45 pm

    vai si amar cand piatra peste piatra nu are sa stea ca Voia SFANTA A Lui DUMNEZEU va fi pe acest pamint
    amin.

    Apreciază

 7. Radu said, on septembrie 21, 2013 at 11:04 pm

  Ce sfat ne da parintele Ioan de la Rarau legat de Rosia Montana: http://www.liveleak.com/view?i=f34_1379785176

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: