SACCSIV – blog ortodox

IPS ANDREI ANDREICUT O COMITE DIN NOU. La Bistrita s-a tinut o SLUJBA ECUMENICA ce „nu a avut loc vreodata pe mapamond”, semnandu-se apoi o declaratie privind „colaborarea si conlucrarea ecumenica, frateasca intre bisericile istorice din Transilvania”

Posted in ECUMENISM, IPS Andrei by saccsiv on august 26, 2013

Dacă va intra cineva ca să se roage cu ereticii: catolicii, protestantii, adventistii, pocăitii, tudoristii, baptistii si altii de acest fel, sau dacă va mânca la praznicele lor, unul ca acela să se afurisească si dacă nu se va căi să se taie cu totul de la Biserica lui Hristos, ca unul ce a căzut din har.”

Cititi va rog si:

Ce inseamna EREZIE si APOSTAZIE. „Daca se va ruga cineva cu ereticii, acela să se afurisească si dacă nu se va căi, să se taie cu totul de la Biserica lui Hristos, ca unul ce a căzut din har”

   M-am bucurat cand IPS Andrei Andreicut a vorbit despre casatoriile intre homosexuali:

IPS Andrei: Ma doare sufletul cand aud despre atatea divorturi

   De aceea am si semnalat despre predica sa:

STIRILE ZILEI (16.08.2013): Principesa Irina, fiica Regelui Mihai I arestata. IPS Andrei despre casatoriile gay. GOOGLE: „Arata-ne 14 poze de-ale tale si iti vom spune cine esti. Crezi ca nu gasim 14 poze cu tine pe internet?”. Fara manele si gratare la Manastirea Curtea de Arges

   Cu toate ca stiam despre viziunile sale ecumeniste:

SFINTIRE IN COMUN: Slujba a fost oficiata de IPS ANDREI ANDREICUT, PS Florentin Crihalmeanu, episcop greco-catolic, si de prim-protopopul Bisericii Romano-Catolice Kovacs Sandor

Mitropolitul IPS Andrei il elogiaza pe Patriarhul Athenagoras (mason grad 33) pentru ca a ridicat anatema de la 1054 …

Mitropolitul IPS Andrei motiveaza participarea la sfintirea bisericii romano-catolice Sfantul Stefan: „Cand fratii nostri romano-catolici au reusit sa faca o biserica e inca o poarta spre cer” …

Mitropolitul Clujului ANDREI ANDREICUT recunoaste: VA FI UN ZIDAR AL ECUMENISMULUI …

Mitropolitul Andreicut: criza spirituala este evidentiata de slabul progres al miscarii ecumenice …

PAPA, BUSH si GORBACIOV (principale instrumente ale NOII ORDINI MONDIALE) pictati in Biserica infratirii din Petresti. IPS Andrei nu vede nici un lucru rau …

   Dar speram ca si-a mai revenit. Iata insa ca nici pe departe nu renunta la bulevardul ce duce in fundul iadului.

   Citez din articolul Premieră naţională la Bistriţa. Slujbă ecumenică ţinută de reprezentanţii bisericilor istorice (FOTO/VIDEO):

Municipiul Bistriţa a devenit duminică, 25 august, „capitala” interconfesională, cel puţin a României, cu toate că mulţi preoţi spun că astfel de slujbe ecumenice nu au avut loc vreodată pe mapamond. Trei episcopi ai bisericilor ortodoxe, greco-catolice şi evanghelice, precum şi înalţi reprezentanţi ai Bisericii Luterane şi Romano-Catolice au participat la o slujbă ecumenică, ţinută în Biserica Evanghelică din centrul istoric al urbei.

[…]

Miile de credincioşi, adunaţi în Biserica Evanghelică din Bistriţa, au văzut cum dincolo de confesiuni există o singură credinţă întru Hristos, iar IPS Andrei, episcopul greco-catolic Florentin Crihălmeanu sau episcopul evanghelic Reinhard Guib pot sluji la acelaşi altar pentru a-L preaslăvi pe Dumnezeu, în biserica refăcută după un incendiu care a pus la încercare bistriţenii.

   Iata si ce putem citi in articolul Declaraţie de colaborare între bisericile istorice din Transilvania, semnată la Bistriţa – FOTO:

andrei-andreicut-eugen-gheorghe

Episcopi şi preoţi, reprezentanţi a şase biserici istorice din Transilvania, au semnat, duminică, la Bistriţa, o „declaraţie de colaborare şi conlucrare ecumenică, frăţească”, după o rugăciune ecumenică organizată la aniversarea a 450 de ani de la sfinţirea Bisericii Evanghelice din Bistriţa.

[…]

„Arătăm semenilor noştri că în faţa lui Dumnezeu Biserica este una. Ce frumos e când fraţii sunt laolaltă! Toate bisericile sunt importante, dar în faţa lui Dumnezeu suntem una”, a spus episcopul Bisericii Evanghelice Confesiunea Augustană din România Reinhart Guib.

„Sărbătorim împreună 450 de ani de la ridicarea acestei biserici impunătoare. Împărtăşim bucuria comunităţii evanghelice. Lăcaşul de rugăciune are importanţă unică, este spaţiu sacru. Monumentala ctitorie a veacurilor trecute vorbeşte despre credinţa oamenilor”, a afirmat, la rândul său, IPS Andrei Andreicuţ.

La finalul rugăciunii ecumenice, înalţii prelaţi au semnat, în şase exemplare, „Declaraţia de la Bistriţa”, privind „colaborarea şi conlucrarea ecumenică, frăţească” între bisericile istorice din Transilvania.

[…]

„Noi, înalţii prelaţi ai bisericilor istorice din Transilvania, semnatarii acestei declaraţii […] Într-o lume complexă şi mereu în schimbare, dragostea faţă de Dumnezeu şi respectul faţă de aproapele nostru zidit după chipul lui Dumnezeu trebuie să rămână elemente esenţiale ale unirii oamenilor în numele lui Hristos. Să respectăm religia şi cultura aproapelui nostru, să-l iubim ca pe noi înşine, şi în felul acesta să lăsăm moştenire generaţiilor următoare cultura comuniunii şi a diversităţii în unitatea dragostei creştineşti pentru oameni. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, scrie în declaraţia semnată, duminică, la Bistriţa, de reprezentanţii a şase biserici istorice din Transilvania.

   Comentariu saccsiv:

   Asa sa va ajute, ca prea pregatiti terenul religiei antihristului.

   Nu exista mai multe biserici crestine, ratacitilor ce va straduiti sa luati dupa voi in gheena multimi de credinciosi. E Ortodoxia si restul de erezii si rataciri. Nu exista unire intre acestea, ci revenire acasa, la Ortodoxie. Nu exista mai multe cai de a ajunge la acelasi Dumnezeu, ci una singura, restul sunt bulevarde spre iad.

   Daca gasiti filmata suljba aia ecumenista de n-a mai vazut mapamondul, rog sa dati un semn. In incheiere, de la un leu al dreptei credinte:

Video: IPS SERAFIM DE PIREU ROSTIND ANATEMA catre papa Benedict al XVI-lea, monofiziti, musulmani, rabini, iehovisti si ecumenisti

114 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. pcmouse said, on august 26, 2013 at 1:41 am

    si la mine la Biserica unde merg este ecumenism.au stat la Slujba papistasi din olanda.cu binecuvantarea Parintelui Paroh.si cand am racnit odata ce cauta catolicii in Biserica au disparut .

    Apreciat de 1 persoană

    • STOP RFID 666 said, on august 26, 2013 at 8:02 am

      pcmouse

      Bravo frate, iai la suturi.

      Si parintele ce a zis?

      La parinte e o regula sau atunci a fost o exceptie?

      Daca vezi un sectar prin Bucuresti care zbiara pe strada nu-l lasa sa-si faca numarul.

      Apreciază

      • pcmouse said, on august 26, 2013 at 11:31 am

        sectari in strada?pai sunt zeci de negri la MCDONALDS UNIRII +cativa albi.pe aceia nu ii vede nimeni?ce tara este aceasta.nu de ortodocsi?

        Apreciază

      • pcmouse said, on august 26, 2013 at 11:45 am

        la noi e scoasa „Ectenia Catehumenilor”adica orice eretic poate sta pana la sfarsitul slujbei.nu?

        Apreciat de 1 persoană

    • dd said, on august 26, 2013 at 9:21 am

      Cea din Bucuresti, Titan?

      Apreciază

    • pcmouse said, on august 26, 2013 at 11:41 am

      cica sunt infratiti cu Biserica din utrecht??sper ca am inteles bine.m-am uitat pe site la ei si de fapt cica sunt protestanti.ca au luat cu japca de la papistasi locasul!!de cand pana cand suntem infratiti cu diavolul ca nu stiam?
      pai nu de ajuns ca sunt pacatos si bun de aruncat la iad.ma duc la slujba sa mai iau si anatema?

      Apreciază

  2. adi said, on august 26, 2013 at 6:32 am

    Rusinea clujenilor si a tarii acest ereziarh!
    Scria undeva Parintele Steinhardt ca nu e bine sa apara semnatura unui crestin linga a diavolului nici macar sa declare ca Dumnezeu exista.Parintele Arsenie Boca vorbea si el despre ierarhii cazuti ai vremurilor din urma,adica exact acestea pe care le traim noi acuma.
    S-a ajuns mult prea departe cu „infratirea” bisericilor ,CMB(consiliul mondial al bisericilor) a dat tonul la astfel de manifestari in 2006 prin constitutia adoptata la Porto Alegre in care este specificat clar „fellowship of churches”, iar BOR este membra si ea in acest paneretic CMB.Daca ii intrebi de anatema luata anul trecut de la Sfintul Munte Athos multi Preoti spun „sintem prea mici…”,adica nu au curajul marturisirii(mare pacat).
    In final va trebui sa ne unim(credinciosii) si sa apelam la Preoti pensionari.pentru ca efectiv nu se doreste sa scapam de ecumenisti,nu conteaza daca Sfintele Slujbe se tin in padure,pestera,cort etc.

    Apreciază

  3. george said, on august 26, 2013 at 8:44 am

    IPeSeul Andrei o va comite iar si iar pentru ca este securist si mason si sprijina cu sarg caderea Bisericii prin actiunile sale.
    La „revolutie” a avut misiunea sa in orchestrarea macelului ce sa produs in Sibiu, fostul informator de securitate si KGB-ist „Ionica”(ips-ul Andrei) venind cu un avion de pasageri in seara de 20 decembrie 1989 in fruntea unui grup de 90 de „baieti” dintre care 60 erau KGB-isti.
    Cititi mai multe la
    http://mariusmioc.wordpress.com/2013/07/24/dezvaluirile-lui-valer-marian-si-avionul-rombac-care-a-facut-cursa-bucuresti-sibiu-in-decembrie-1989/
    Saccsive poti pune intreg articolul daca vei considera de cuviinta.

    Apreciază

  4. dante said, on august 26, 2013 at 10:17 am

    Pai cuvintul de ordine e SMINTEALA, se imbina una calda cu una rece, in asa fel ca crestinul sa nu mai inteleaga nimic, sau daca intelege, sa se lase pagubas in credinta sa. Inca de cind era la Sibiu, Andreicut era ecumenist convins. Imbina discursul antihomosexual cu ecumenismul, incit lumea nu stie ce sa mai creada, pacat ca ierarhii nostri ne vind, caci asa ortodoxia se va replia pe nivelurile inferioare si ca un exemplu, va voi relata un articol dintr-un ziar local din Lugoj, in care se spune cum un senator sectant a fost in vizita la puscarie la Gigi Becali:

    http://www.redesteptarea.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=5217:senatorul-de-lugoj-l-a-vizitat-pe-becali-la-pucrie-mi-a-spus-c-ii-pare-ru-pentru-mine-i-c-o-s-ajung-in-iad&catid=295:politica&Itemid=410

    Vedeti si voi cum un ierarh cu studii si cu multa pricepere, ca Andreicut, n-a inteles ce a inteles Becali in nestiinta lui.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  5. Ortodox said, on august 26, 2013 at 11:35 am

    Sunt impotriva ecumenismului.
    Sunt impotriva masoneriei.
    Sunt impotriva oricaror acte cu cip sau de orice natura care ne leapada de Hristos.
    Sunt impotriva razboaielor.
    Sunt impotriva noii tip de oranduire mondiala care e piezatoare de suflet.
    Incerc sa nu ma amestec cu duhul lumesc.

    Dar ma straduiesc cat pot (si din pacate pot foarte foarte putin) sa nu fiu impotriva oamenilor.
    Din pacate eu ii judec pentru toata necredinta lor si imi este foarte rau pentru ca e pacat mare sa judecam oamenii.
    E bine sa ne rugam pentru toti si le iertam tuturora tot ce ne-au gresit si sa ii vedem pe toti ca pe niste sfinti iar pe noi insine ca pe cei mai mari pacatosi.
    Indemnul meu este sa mustrati cu dragoste pe toti cei care gresesc si sa nu ii judecati ca va faceti si voua si lor rau.
    Desi ma gandesc ca se gaseste aici pe site epistola Parintelui Paisie o sa pun si eu linkul:

    http://www.razbointrucuvant.ro/2008/07/12/cred-ca-nu-este-deloc-bine-sa-ne-despartim-de-biserica-de-fiecare-data-cand-patriarhul-greseste-ci-fiecare-are-datoria-si-obligatia-de-a-protesta-si-de-a-lupta-dupa-puterile-sale-in-sanul-bisericii/

    Asta e calea pe care trebuie sa o urmam in dreapta credinta. Sa urmam exemplul Parintelui Paisie Aghioritul si vom primi binecuvantare si ajutor in tot ceea ce facem.

    Doamne Ajuta

    Apreciază

    • Marius Barbu said, on august 26, 2013 at 6:10 pm

      da da razboinici nu se informeaza complet Sf Paisie a rabat pana la o vreme si pe urma el a iesit si a indemnat sa nu mai pomeneasca pe lucifericu atenagoras asa ca nu mai da adevaruri pe jumatate si Sf Teodor Studitul la fel a rabat vro 2 ani cu ereticii de pe vremea lui
      uite asa se face cu putrgaiu

      Apreciază

    • crestinul ortodox said, on august 27, 2013 at 2:12 pm

      ANATEMA ECUMENISMULUI si asemeni ANATEMA Celor care slujesc ecumenismul sau religia lui antihrist ca reste erezia ereziilor
      RUSINE SA VA FIE
      IESITI AFARA porcilor din BISERICA ca vi s-au dat „margaritarele ” si VRETI A NE SFASIA pe noi acuma
      ACEASTA Este CALEA pe care Trebuie A Merge CU SFANTA CRUCE A ORTODOXIEI Inainte si nu ingenuncheati in fata fiarei din apus la care slujesc acesti lupi investamantati in dulame de oaie
      si de ce nu au vrut a veni si in alte locatii din aceasta Tara Sfintele Moaste ale Dreptilor si Sfintilor Parinti IOACHIM si Ana decat numai pe malurile Dunarii in cele 2 orase Galati si Braila ?
      de ce nu a vrut a poposi Lemn din SFANTA CRUCE Cea pe care a fost rastignit insasi DUMNEZEU si alte orase si locatii din asta Tara ?
      aah pentru ca deranjeaza spurcaciunea care o cuprins pe „preasfintiti ” ce sp[urca SFINTELE LOCASURI ?
      ALELEI lupi in chiei de oaie ca bine n-are sa va fie in asta Tara ci FOCUL SFANT al SFANTULUI si MARITULUI PROOROC ILIE sa va ia primire ca va bateti Joc de SFINTELE BISERICI si turma o duceti in ratacire
      AMIN.
      RUSINE ARDEALULUI ca se pleaca ihn fata fiarei si CREDINTA SFANTA si DREAPTA O Stramba si Calca in picioare

      Apreciază

  6. gheorghe said, on august 26, 2013 at 12:36 pm

    vrem un filmulet cu cu aceasta slujba

    Apreciază

  7. Serafim said, on august 26, 2013 at 1:11 pm

    Ia marș de-aici bă analfabeților teologic. Vedeți-vă de treabă și de viața voastră. Biserica nu stă în talibanismele voastre și nu vă mai ocoșiți să credeți că știți mai multă teologie decât cei care au studiat-o. Până una alta, Î.P.S. Andrei e reprezentul Bisericii Ortodoxe Române. Voi sunteți niște membri ce nu-și cunosc lungul nasului și lungul cunoștințelor para-teologice.

    Apreciază

    • pcmouse said, on august 26, 2013 at 1:43 pm

      nu se pune liniuta bai inteligentule..

      Apreciat de 1 persoană

    • adi said, on august 26, 2013 at 2:09 pm

      @serafim
      O scurta remarca – folosesti un limbaj de lemn visceral tipic securistilor din anii ’50
      Esti unul din sistem care vrea sa dea lectii?Esti cumva unul din sustinatorii unitatii bisericilor dinainte de 1054?
      Sau ai impresia ca nu stim sa citim constitutia CMB(Consiliul Mondial al Bisericilor),cea care ne pune laolalta cu baptistii, metodistii, prezbiterienii, penticostalii etc intr-o fratie(tovarasie) religioasa ?
      Ai cumva impresia ca anatema data anul trecut de Sfintul Munte Athos pentru toti cei care predica si invata pan-erezia ecumenista nu este valabila si acuma?
      Da ,cei de la Sfintul Munte Athos sint fundamentalisti pentru ca si Hristos a fost si este un fundamentalist prin Invatatura Sa ,asa ca scuteste-ne de „invataturile” tale.
      Slujba comuna cu ereticii,ce este asta daca nu ecumenism? Canoanele Sfintilor Apostoli 10,45,46 si altele interzic cu desavirsire asa ceva.Inainte sa acuzi mai bine uita-te in cunostintele tale teologice sa vezi daca invatatura Ortodoxa este sau nu canonica.

      Apreciază

      • Serafim said, on august 26, 2013 at 5:54 pm

        Tu întâi învață diferența dintr ecumenism și bun simți, apoi deschide gura despre teologie. Voi deocamdată nu știți exact ce e ecumenismul.

        Apreciază

      • Maria said, on august 26, 2013 at 8:04 pm

        Serafim,
        Nick-ul tau nu prea este „compatibil „cu modul tau de exprimare si cu obraznicia de a insulta mai multi cititori si comentatori ai blogului .
        Poza pe care ti-ai plasat-o acolo iti apartine ???
        Daca da , atunci , sterget-ti mucii de la nas , invata ce inseamna Ecumenismul , citeste din lucrarile parintelui Staniloaie si ale altor mari teologi ai lumii , apoi , indrazneste sa pui mana pe tastatura si sa insulti lumea pe aici .
        N-o sa faca nimeni lectii cu tine aici , vezi ca nu stii sa scrii , mananci litere , sau scrii cate una in plus .

        Apreciază

      • cosminml said, on august 26, 2013 at 8:15 pm

        @ serafim

        Ortodoxia nu se povesteste, se traieste iar deschiderea ta denota fatarnicie si tradare si putregai.

        Apreciază

    • minionita said, on august 26, 2013 at 2:45 pm

      Din pacate aici nu e vorba de teologie, unde recunoastem ca nu suntem specialisti. Foarte multi dintre Sfintii parinti au adus argumente impotriva religiei catolice, implicit a tuturor cultelor desprinse din ea. Crezi ca ierarhii actuali (membri ai unei structuri administrative cum e BOR ) sunt mai vrednici decat Sfintii parinti, carora toate bisericile nationale le recunosc apartenenta la Biserica vie?
      Biserica ortodoxa nu e un soi de organizatie creata pentru apararea drepturilor omului si a pacii intre popoare. Rolul ei este sa il slujasca pe Dumnezeu, in felul in care El ne-a cerut sa o facem si nu dupa cum vrem noi. Ceea ce tu numesti talibanisme este insasi esenta ei. Invatatura nu se modifica dupa cum mi se pare mie, preotului sau oricui altcuiva. Peste 100 de ani invatatura trebuie sa fie la fel ca azi si la fel cum era acum 2000 de ani.
      In timpul primelor sinoade, cand nu existau catolicismul si ortodoxia, fruntea teologilor a spus ca este anatema cel ce slujeste cu cei de alta credinta, adica este in afara Bisericii. Explicatia o da apostolul Pavel in Epistola catre galateni:
      „8. Dar chiar daca noi sau un inger din cer v-ar vesti alta Evanghelie decat aceea pe care v-am vestit-o – sa fie anatema!
      9. Precum v-am spus mai inainte, si acum va spun iarasi: Daca va propovaduieste cineva altceva decat ati primit – sa fie anatema!
      10. Caci acum caut bunavointa oamenilor sau pe a lui Dumnezeu? Sau caut sa plac oamenilor? Daca as placea insa oamenilor, n-as fi rob al lui Hristos.
      11. Dar va fac cunoscut, fratilor, ca Evanghelia cea binevestita de mine nu este dupa om;
      12. Pentru ca nici eu n-am primit-o de la om, nici n-am invatat-o, ci prin descoperirea lui Iisus Hristos.”
      Ce vrei mai clar de atata? Un ierarh le spune mirenilor ca e afara din Biserica ORICINE schimba invatatura, inclusiv el sau oricare din apostoli.
      Cei din alte culte interpreteaza Evangheliile cum li se pare, spun ca papa e loctiitorul lui Iisus, ca Fecioarei Maria s-a nascut asemeni lui Iisus, cer binecuvantare de la Dumnezeu pentru un pacat pe care El l-a pedepsit cu foc si multe alte lucruri.
      Daca tie nu iti place teoria gravitatiei asta nu inseamna ca gravitatia nu exista sau nu va functiona independent de vointa si opiniile tale.

      Apreciază

      • Serafim said, on august 26, 2013 at 5:56 pm

        Dacă recunoști că nu ești specialist, ar fi cazul să ții gura închisă în fața celor ce cunosc domeniul. Din cauza voastră am ajuns să avem un fundamentalism ortodox.

        Dacă tu îmi arăți unde există rugăciune comună mai sus, în ce a făcut Î.P.S. Andrei, te cred.

        Oricum, am impresia că-mi pierd vremea cu voi.

        Apreciază

      • pcmouse said, on august 26, 2013 at 6:55 pm

        de unde atata mandrie?

        Apreciază

    • Marius Barbu said, on august 26, 2013 at 5:57 pm

      mai teoOLOGULE @Serafim erezia desprarte de Biserica deci singur( Andreicut) s’a dat AFARA din Biseirica Ortodoxa ,si serafimu se facu demon,
      1 . ai negat Crezul impreuna cu Andreiuct ” Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica” deci fratele Vasile a zis bine care biserici istorice???????

      Canonul 10 Apostolic – „Dacă cineva s-ar ruga, chiar și în casă, împreună cu cel afurisit (scos din comuniune) acela să se afurisească”

      Canonul 45 Apostolic – „Episcopul sau presbiterul sau diaconul, dacă numai s-a rugat împreună cu ereticii, să se afurisească; iar dacă le-a permis acestora să săvârşească ceva cu ereticii ( să săvârşească cele sfinte) să se caterisească.”

      Canonul 46 Apostolic – „Poruncim să se caterisească episcopul sau presbiterul care a primit (ca valid) botezul ori jertfa (euharistia) ereticilor. Căci ce fel de împărtăşire are Hristos cu Veliar ? Sau ce parte are credinciosul cu necredinciosul?

      Canonul 64 Apostolic – „Dacă vreun cleric sau laic ar intra în sinagogă (adunarea iudeilor sau a ereticilor) spre a se ruga, să se şi caterisească şi să se afurisească.”

      Canonul 33 Laodiceea – „Nu se cuvine a ne ruga împreună cu ereticii sau cu schismaticii.

      si 2. ati negat si Dumnezeiasca Scriptura
      Epistola către Efeseni a Sfântului Apostol Pavel
      Cap. 4
      5. Este un Domn, o credinţă, un botez,
      ECUMENISMUL EREZIA SECOLULUI XXI

      Apreciază

      • Serafim said, on august 26, 2013 at 6:11 pm

        Dacă a făcut ceva contrar ortodoxiei, va fi sancționat de Sfântul Sinod. Da, de acel Sfânt Sinod, și nu de tine. De acel Sfânt Sinod de care tu trebuie să asculți, asta dacă nu cumva o iei pe căi apusene să crezi că adevărul stă în tine.

        Repet: chestiunea asta este de competența Sfântului Sinod, nu a unor forumiști cu aere de teologi. Dacă ați fi într-adevăr trăitori ai ortodoxiei, v-ați vedea de treabă și de păcate.

        Apreciază

      • cosminml said, on august 26, 2013 at 8:56 pm

        @ Serafim

        Si Sfantul Sinod nu se poate insela? Nu fac ei ascultare de Patriarh? Cand Pr Iustin care e sfant a spus ca cipul e pecetea din apocalipsa si toti preotii fac ascultare si tac si nu spun in biserici la predica ce e asta? nu e tradare? nu e lepadare de Hristos. Un singur ortodox daca ramane el e biserica si nu teologii plini de carte dar cu traire zero si lepadati.

        Apreciază

    • cosminml said, on august 26, 2013 at 8:06 pm

      @ Serafim
      Tu esti un serafim dar din aia ce a cazut cu lucifer, din ala negru, negru si puturos si cu multa ura pe cei ce nu accepta schimbari in dreapta credinta ortodoxa.
      Sa vezi cati teologi care interpreteaza Sfintii Parinti asa ca tine vor fi in iad.
      Si da sa stii ca iti pierzi vremea cu noi – ortodoxie sau moarte.

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on august 27, 2013 at 2:18 pm

        mai @Serafim ca iti iei si Nume de Serafim …
        ORTODOXIA ADEVARATA se MARTURISESTE si se TRAIESTE in acelasi timp , desteptule
        sau te faci mai presus si de SFINTII PARINTI SI Canoanele pe care Este ASEZATA UNA CEA SFANTA SOBORNICA SI APOSTOLICA BISERICA

        Apreciază

  8. un roman said, on august 26, 2013 at 1:50 pm

    serafim du-te la culcare e cald si rachiul nu merge pe vremea asta. nalucule

    Apreciază

  9. Lukaci said, on august 26, 2013 at 2:22 pm

    Sa nu ne coportam ca farizeii caci Mantuitorul Nostru ISUS HRISTOS a venit pentru TOTI oamenii a murit pentru Toti oamenii a inviat pentru TOTI oamenii dar fiecare om va primii la JUDECATA DE APOI ceea ce merita

    Apreciază

    • minionita said, on august 26, 2013 at 2:58 pm

      De acord cu tine, nimeni nu contesta. Insa trebuie ca tu sa vrei sa vii la El, in conditiile pe care El le-a stabilit. Nu poti sa vii sa spui ca Biserica trebuie sa evolueze, sa se deschida, sa se modernizeze ori mai stiu eu ce.

      Apreciază

    • Alexandru(Fulger) said, on august 26, 2013 at 3:49 pm

      Sa umplut blogul de protestanti ?
      Mai oameni buni Iisus se scrie cu 2 de i !

      Apreciază

    • danutza said, on august 26, 2013 at 5:04 pm

      Tu esti sectant? Nu mai zic de greselile de scriere….

      Apreciază

  10. Lukaci said, on august 26, 2013 at 2:33 pm

    Citi daca numa vreti Marele Avertisment s-au cati dintr-e voi stiti de Minunea Fecioarei Maria la Fatima Portugalia ca sa aratat celor 3 copiii s-au la Garabandal Spania s-au Salette Franta

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 26, 2013 at 2:44 pm

      Lukaci

      Dracisme.

      Apreciază

    • minionita said, on august 26, 2013 at 3:15 pm

      Ce legatura are? Si Mahomed l-a vazut pe Arhanghelul Gabriel?

      Apreciază

    • danutza said, on august 26, 2013 at 5:06 pm

      aoleu, unde ai studiat limba romana??? sau nem tudom roman???

      Apreciază

    • Maria said, on august 26, 2013 at 8:11 pm

      Lukaci,
      N-a fost nicio minune , ci inselare de la demoni . Crezi ca Maica Domnului se arata , asa cum rasare Luna ?
      Nu mai spune la nimeni , ca e de ras !

      Apreciază

    • Maria said, on august 27, 2013 at 5:36 pm

      „Marele Avertisment ” ???
      Ce-i asta , care Papa a inventat ace(a)sta? :))

      Apreciază

  11. gerica64 said, on august 26, 2013 at 2:43 pm

    Serafim

    Cand uraciunea pustiiri va patrunde in Biserica adica se vor schimba toate care au fost pana la momentul acela iar ierarhi vor adera la Religia Mondiala crestini adevarati vor parasi bisericile contaminate de samanta diavolului.Si diavolul e toba de teologie.Nu teologia si cunostintele te apropie de Hristos ci trairea si urmarea luI Hristos in viata.Oameni sunt ingrijorati pentru lipsa de reactie a clericilor nu sunt talibani.Privim la ierarhi greci si vedem ca aceia nu sunt lasi si fricosi isi asuma riscurile si spun poporului adevarul nu pactizeaza cu statul si tot ce a ce impune acesta adica controlul total asupra vietii noastre prin blestematele de cipuri simple sau bionanometrice implantabile.Nu suntem si nu vom fi de acord cu nici o schimbare in felul cum se desfasoara Sfanta Liturghie si celelalte sfinte Taine.Atunci cand ele se vor schimba sub pretextul inoirii pentru a putea deveni relevantă în societatea nouă de azi, care este liberală şi lipsită de prejudecăţi vom stii ca uraciunia pustiiri a intrat in biserici si acolo Duhul Sfant nu mai este.Atunci vom merge dupa preotii necontaminati si ne vom impartasi acolo unde se va tine Liturghia neschimbata.

    Apreciază

    • Serafim said, on august 26, 2013 at 6:00 pm

      Nu cred că poate fi vorba de trăire ortodoxă autentică în cazul unor oameni a căror rugăciune permanentă e „666-cipuri-panerezie-ecumenism-sioniști-evrei”.

      Nu știu cine vă poate explica faptul că ortodoxia nu e ideologie. Nu cred că vă intră în cap veacul ăsta. Așteptăm alt veac.

      Apreciază

      • saccsiv said, on august 26, 2013 at 6:05 pm

        Serafim

        Copile, tu chiar esti dat cu smirghel pe creier.

        Apreciază

      • gerica64 said, on august 26, 2013 at 6:49 pm

        Serafim

        Cand o sa vezi ca Liturghia se va schimba total cand forma crucilor se va schimba si nu va mai fi Hristos rastagnit pe ea ci tot felul de semne oculte, cand Sfanta Impartasanie va fi inlocuita cu o ceremonie de comemorare fara rostirea rugaciuni de epicleza si invocare a Duhului Sfant a interventiei si lucrarii dumnezeiesti pentru prefacerea elementelor de paine si vin in Trupul si Sangele Domnului,tu personal ce vei face?Daca o sa ti se spuna sa accepti un mic implant cu cip bio-nanometric il vei primi?Vezi tu asta este ecumenismul care se vrea asta este panerezia de care ne ferim.Exista si un ecumenism adevarat ia si citeste ce spune Serafim de Sarov despre al 8 lea sinod ecumenic care va fi atunci cand o sa hotarasca Dumnezeu si toate bisericile sa fie una fara fracmasoni infiltrati in ele.Vad ca comentariul despre cartea si sursa nu a primit aprobare de parca ar fi eretica in fine nu e blogul meu sa pun ce vreau eu.

        Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on august 26, 2013 at 6:51 pm

        Serafim

        Du-te sa te bata benny hinn cu haina.

        Apreciază

      • george said, on august 26, 2013 at 7:57 pm

        @serafime
        „ortodoxia nu e ideologie”, ma da’ dashtept mai esti tu! Dar ce e ortodoxia daca nu ideologie „prea-‘ntzeleptule”? Dute si pune mana pe dictionar imberbule, mediteaza indelung si apoi mai vedem daca merita sa ne obosim cu unul ca tine.
        Sfantul Ignatie Briancianinov inca de acum 100 de ani atragea atentia asupra apostaziei sfatuindu-ne; „Nu nazuiti ca ridicand mana voastra slaba sa curmati torentul silnic al apostaziei. Evitati-o, aparati-va de ea, si aceasta va este de ajuns. Cautati sa cunoasteti duhul vremurilor, cercetati-l ca sa-i puteti evita influenta oricand este cu putinta”.
        Serafimel puiule, Sfantul Apostol Pavel ne invata ca „Datori suntem noi cei tari sa purtam slabiciunile celor slabi si nu noua sa placem. Ci fiecare sa faca spre placerea aproapelui intru ce-i bine spre zidirea lui” (Romani 15, 1-2). Ne straduim cat putem a informa pe cei ce sincer doresc mantuire, pentru ca „sta scris” despre faptul ca „mulţi duhovnici şi slujitori ai Bisericii îşi vor pierde sufletul în vremea antihristului!”.
        Tu mai vezi-ti de drumul tau spre mantuire si lasa-ne pe noi sa ne vedem de ale noastre. Ai mentalitate securistic-ecumenista, te hazardezi in atacuri-sablon gen „666-cipuri-panerezie-ecumenism-sioniști-evrei” de parca ti-a cerut cineva parerea! Si iti dau dreptate ca nu ne intra in cap tampeniile tale, tu poti sa astepti „alt veac”, noi insa stim ca „timp nu mai este”.
        Si fi un pic mai respectuos cand postezi aici pe site, nu te crede buricul pamantului mai Serafimele ca nu e frumos, rushinica tata!

        Apreciază

      • cosminml said, on august 26, 2013 at 8:13 pm

        Lasa ca vine vesnicia (vine doamna cu coasa in curand si la tine) si o sa vezi tu unde vei merge, cum spuneam mai sus plin de teologi o sa vezi acolo. Credinta fara fapte este moarta. Poti sa spui tu ce vrei caci faptele te tradeaza.
        Poate sa zica un preot ce vrea el caci daca slujeste cu ereticii, ia cipul si altele asta dovedeste ca credinta lui e zero, ortodoxia lui e un nimic.
        Pleaca de aici si lasa-ne vorbele tale sunt diavolesti iar ortodoxia ta e putreda.

        Apreciază

      • minionita said, on august 26, 2013 at 8:36 pm

        Daca o sa te duci la articolul original o sa vezi ca acolo scrie negru pe alb ca s-a participat la o slujba ecumenica si au rostit impreuna Tatal nostru. Asta se cheama ca s-au rugat impreuna. Oricum, bine ca nu au spus Crezul ca atunci chiar era o problema.
        Explica-ne si noua daca nu te identifici cu ceea ce scrie aici, ce cauti? Vrei sa ne injuri ca sa ii scoti din pepeni pe cei cu mai putina rabdare ca sa te injure si ei?De la un traitor ortodox si specialist in teologie asa cum sugerezi ca esti, nu e o atitudine foarte crestineasca. Si daca ne poti explica tu ortodoxia eu cel putin o sa iti citesc explicatiile cu atentie. Si inca ceva, toate chestiile astea pe care te deranjaza sa le auzi, nu sunt inventii de blogger. Au vorbit despre ele calugari din Athos, stareti de la manastirile rusesti, cam toti marii nostrii duhovnici si o multime dintre cei pe care bisericile nationale ii numara in randul sfintilor. Avertismentele au fost date cu toata seriozitatea. Daca tu stii mai multe decat ei…

        Apreciază

      • stelian said, on august 26, 2013 at 9:07 pm

        iarta-i, domnule doctor academician, Honoris Causa in Ortodoxie, sunt si ei mici, nu sunt la nivelul tau supra-mega-teologic ca sa aiba o parere. Cred ca le-ar placea la baietii din SRI de tine.

        Apreciază

      • Alexandru(Fulger) said, on august 26, 2013 at 10:59 pm

        Serafim , traieste frate tu ,,ortodox” ba chiar poti sa iti iei pecetea , nu te opreste nimeni(defapt vei fi obligat sa o iei) si asteapta venirea ,,mantuitorului” impreuna cu evrei si restul clerului care il va urma. Nu mai veni pe blog ca un ortodox asa de autentic ca tine nu are ce cauta pe un blog anti-sistem plin de necredinciosi 😀 .

        Apreciază

  12. Sluga netrebnica said, on august 26, 2013 at 3:01 pm

    Oameni buni, noi nu avem nimic a judeca sau a hotara sau a sta pe ganduri. IPS Andrei Andreicut nu este nici la prima si nici la a doua alunecare in erezie.
    Bineinteles ca vor spune si lucruri frumoase, gen casatoria, familia … dar si in cultele eretice gasim :pastori” care propovaduiesc aceasta.
    Daca nu ar propovadui si lucruri bune, daca nu ar ascunde minciuna printre cateva adevaruri ar fi doar lupi si nu lupi in piei de oaie.

    Invatatura Bisericii Ortodoxe spune clar ca trebuie sa te feresti de eretici. Si nu numai de cei de alta religie ci chiar si de cei din Biserica noastra, fie el si Patriarh.

    Sfintii Apostoli si Sfintii Parinti ai Bisericii Ortodoxe , au suferit, au varsat sange si chiar au murit pentru apararea Bisericii lui Hristos.
    Ei au randuit toate sfintele canoane in asa fel incat sa nu lase nici-o portita, nici un semn de intrebare, nici-o nedumerire cu privire la nici-un pacat.

    Insuflati de Duhul Sfant, ei au stiut ca turma lui Hristos nu va fi atrasa catre o cadere mare, ci totul se va face din mai multe caderi mici, care par nevinovate.
    Dar acceptand un mic compromis “nevinovat” azi, peste un timp altul, si tot asa, putin cate putin se aduna si se face o cadere mare.

    Apostolul Pavel spune clar ca trebuie sa te feresti de omul eretic.

    “10. De omul eretic, dupa una si a doua sfatuire, te fereste:
    11. Stiind ca s-a razvratit unul ca acesta si pacatuieste, fiind singur de sine osandit.”

    (Sfanta Scriptura – Epistola Sfantului Apostol Pavel catre Tit, cap. 3)

    Canonul 15 al Soborului ce se zice intaiul si al doilea de la Cobstantinopol, din anul 861 spune foarte clar:

    ” … Ca cei ce se despart pe sine-si de impartasirea catre intaiul sezator al lor pentru oarecare eres osandit de Sfintele Sinoade, sau de Sfintii Parinti, de acela adica, care in public il propovaduia, si cu capul descoperit il invata, unii ca acestia nu numai canonicestii certari NU SUNT SUPUSI, ingradindu-se pe sine depre impartasirea numitului Episcop, mai inainte de Sinodiceasca cercetare, ci si de CINSTEA CUVENITA CELOR DREPTSLAVITORI SE VOR INVREDNICII.
    Ca nu au osandit Episcopi, ci minciuno-Episcopi si minciuno-invatatori. Si nu cu schisma au rupt unirea Bisericii, ci s-au silit a izbavi Biserica de schisme si de impartiri …”

    Vedeti cum Dumnezeu, in infinita lui intelepciune a stiut ca vor veni vremurile cand eresul va fi propovaduit in Biserica Lui si nimeni din cei mai mari ai clerului nu vor lua nici-o masura, inducand in eroare mintile proaste ale multora din turma ortodocsilor.

    De aceea le-a dat Duhul Sfant si i-a luminat pe Sfintii Apostoli si pe Sfintii Parinti sa statorniceasca prin Sfinte Canoane ceea ce trebuie sa faca dreptcredinciosii, indiferent daca ar fi sau nu vre-o “sedinta” soborniceasca care sa hotareasca in privinta acelui cleric.

    Nu exista nici-un dubiu, despre felul cum trebuie sa se comporte ortodocsii in privinta eresului sau in privinta celor care propovaduiesc eresul. Sfintele Canoane spun foarte clar ca nu trebuie sa astepti vre-o decizie a celor din cler care ar avea aceasta atributie, ci cu de la tine hotarare trebuie sa te desparti de acel cleric, fie el si Patriarh.

    Si despre aceasta despartire a mireanului sau a clericilor, spun Sfintii Parinti ca nu este schisma, ci din contra, este izbavire a Bisericii.

    Aceasta spun Canoanele insuflate de Duhul Sfant si ele nu sunt nici invechite, nici demodate, nici mincinoase. Ele sunt si raman valabile pana la sfarsitul lumii.

    Fiecare dintre noi sa hotarasca dupa masura credintei sale.

    Apreciază

  13. adi said, on august 26, 2013 at 4:02 pm

    offtopic
    fratilor intru Hristos: razboiul bate la usa asa ca va rog sa va scoateti banii din banci,asta deoarece bancile au clauze abuzive fata de clienti in caz de calamitate,razboi etc scrise cu litere mici in felul asta putem evita devalorizarea masiva ,in mod sigur bancile vor apela la trucuri murdare gen blocarea conturilor pina la sfirsitul razboiului(evident la sfirsitul acestuia banii respectivi nu vor mai avea nicio valoare).
    Sa fim pregatiti sufleteste e cel mai important dar nici acest aspect nu trebuie sa ne scape din vedere.

    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • pcmouse said, on august 26, 2013 at 4:16 pm

      adi-sunt sarac!:).ce sa scot?

      Apreciază

    • Maria said, on august 26, 2013 at 8:18 pm

      adi ,
      Nu am niciun ban la banci , si nici la saltea , insa de as fi plina de bani , nici la banci nu ia-si depune , ci oriunde , ascunsi chiar in pamant , decat la banci .
      Bine ca nu am bani , ca sa nu duc grija lor , doar cei din salar , atat cat se va mai putea .

      Apreciază

  14. seby said, on august 26, 2013 at 6:00 pm

    am si eu nevoie de un sfat …..anul trecut a murit un var de al meu intr-un accident de motocicleta in America …el era catolic ….si parintii lui (care sunt si nasii mei ) m-au rugat sa merg la o slujba de pomenire .pentru el .asta sa inteleg ca se numeste ca m-am rugat cu ereticii ? am facut rugaciuni pt el la psaltire sau cand citesc paraclisul MAICII DOMNULUI ..este pacat ?. AM VOIE SA IL TREC PE POMELNIC chiar daca era catolic ?… acum urmeaza sa i se se faca din nou pomenirea de 1 an .. si sunt chemat iar sa merg ….la slujba .si nu stiu ce sa fac ..dupa ce am mai aflat cate ceva despre ecumenism si interdictia de a te ruga cu ereticii nu m-as duce dar se vor supara pentru ca nu inteleg ei chestiile astea si eu sa le spun …ba voi sunteti eretici lasati-ma in pace .. nu prea pot e momentul destul de sensibil … ma poate ajuta cineva cu niste raspunsuri .

    Apreciază

    • Marius Barbu said, on august 26, 2013 at 6:39 pm

      uite aici cu pomenirea ereticilor Sfintii nu suportau nici sa ii atinga ereticii sau sa fie in aceeasi cladire cu ei
      citeste aici daca vrei raspunsuri iti raspunde la toate

      si o intrbare is nasii tai de cununie ?????
      daca raspunsu e da atunci uite aici

      Apreciază

      • seby said, on august 26, 2013 at 8:42 pm

        sunt nasii de botez .

        Apreciază

      • saccsiv said, on august 26, 2013 at 8:59 pm

        seby

        Nasii tai de botez sunt catolici? Tu ai fost catolic sau cum?

        Apreciază

    • IOAN said, on august 26, 2013 at 6:55 pm

      seby
      se pot face rugaciuni, pomeni, slujbe dar numai la ortodocsi si PENTRU membrii crestini ortodocsi in BISERICA ORTODOXA…daca varul tau a murit catolic adica eretic NU MAI PUTEM AJUTA CU NIMIC caci ERETICII SUNT PIERDUTI PENTRU TOTDEAUNA IN IAD….
      ereticii care sunt inca viata putem sa ne rugam LA DUMNEZEU IN RUGACIUNILE NOASTRE pentru ei sa vina la dreapta credinta adica la ORTODOXIE…daca ia apucat moartea IN EREZIE totul va fi in zadar…
      CONFORM SFINTILOR PARINTI EREZIA E PEDEPSITA DE DUMNEZEU LA MODUL CEL MAI DRAMATIC…

      Apreciază

    • cosminml said, on august 26, 2013 at 8:23 pm

      Sper sa nu gresesc.

      Este rugaciune cu ereticii intradevar dar sa te spovedesti. Daca vei cadea conteaza sa te ridici de fiecare data si sa nu iti pierzi nadejdea in Dumnezeu.
      Poti sa te rogi pentru el la Psaltire si tu acasa oricat de mult poti dar pe pomelnic la biserica la Sfanta Liturghie nu ai voie sa il treci. Acasa si pentru sinucigasi te poti ruga desi biserica nu are voie sa faca acest lucru.

      Apreciază

      • cosminml said, on august 26, 2013 at 8:43 pm

        Mai pe scurt, numai tu acasa te poti ruga pentru el.

        Apreciază

      • Maria said, on august 26, 2013 at 8:56 pm

        cosminml,
        Nu te poti ruga la Psaltire pt cineva de alta credinta (chiar si asa pt noi ), fara binecuvantarea duhovnicului , pt ca Psaltirea este cea mai puternica carte de rugaciuni , dupa Sf Evanghelie si se citeste numai cu binecuvantare , altfel ai mari ispite de la diavol , pe care nu le poti trece . Trebuie sa fii cat se poate de curat sufleteste si trupeste , ne-certat cu nimeni , cu post negru , in ziua in care citesti si nu asa ca pe oricare alta carte .

        Apreciază

    • Maria said, on august 26, 2013 at 8:33 pm

      seby,
      Dar n-ai spus daca tu esti ortodox , sau sa inteleg din comentariul tau , insa in mod indirect , as deduce ca esti ortodox .
      Uite ,eu am lucrat cu o catolica , caruia i-a murit fratele in strainatate , iar in disperarea ei , m-a rugat sa pun un pomelnic la o manastire de-a noastra ortodoxa .
      Drept sa-ti spun , mi-a fost mila de un suflet , stiam ca nu au mantuire , si m-am dus la trei manastiri , dar am specificat ca-i catolic si ca am fost rugata sa pun un pomelnic .
      Am primit raspuns ca , nu-i nimic , o sa scrie parintele pe pomelnic ca-i catolic , ca sa stie cum sa se roage , lui Dumnezeu , iar dupa voia Domnului sa se faca rugaciunea , daca a apelat cu incredere .
      Afla ca dupa 40 de zile , l-am visat pe acest frate al colegei mele , fara sa-l fi vazut vreodata , decat intr-o poza , l-am recunoscut , venea spre mine sa-mi multumeasca , pt rugaciuni .
      Insa la doua manastiri , preotii nu mi-au luat bani .
      Cred ca trebuie sa-i ceri sfatul duhovnicului , daca ai duhovnic , daca nu , intreaba pe un calugar mai batran de la o manastire .
      Insa , eu stiu ca am citit intr-o carte , ca Sfantul Siluan Athonitul , se ruga , pt tot sufletul de pe Pamant , indiferent daca era crestin sau pagan .
      Este o diferenta intre faptul ca noi ca si crestini ne rugam pentru semenii nostri , indiferent cine sunt , si
      slujitorii Domnului , care slujesc cu ereticii , calcand in picioare Canoanele Bisericii .
      Ei au reguli precise , pe care daca le incalca , intra in afurisanie .

      Apreciază

    • adi said, on august 26, 2013 at 8:34 pm

      @seby
      Sfaturile cele mai bune in astfel de cazuri le primesti de la Duhovnicul tau.Nu se pomenesc ereticii si sinucigasii dar mai sint citeva categorii trecute aici.
      sursa http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/39sfaturi.htm

      Doamne Ajuta!

      Apreciază

    • minionita said, on august 26, 2013 at 9:29 pm

      Mai poti face si altceva, lucru care din cate stiu e acceptat pentru cei care din variate motive nu pot fi pomeniti dupa nume. Cand faci pomelnicul, trece la sfarsit”cu tot neamul”.

      Apreciază

  15. Lukaci said, on august 26, 2013 at 6:02 pm

    Ma bucur ca a-ti observat greseli de scriere daca nu a-ti inteles mesajul Domnul sa binecuvanteze pe toti crestinii dar spuneti cand va uitati in jur ce vedeti? Crestini?

    Apreciază

    • Marius Barbu said, on august 26, 2013 at 6:13 pm

      Crestin e cel ce a vazut „Lumina Necreata”

      Apreciază

    • pcmouse said, on august 26, 2013 at 6:52 pm

      te-ai facut judecator de crestini acum?..de ce nu vii tu sa te Botezi si sa fii un bun exemplu de crestin ortodox?

      vezi ca se scrie IISUS HRISTOS numele Mantuitorului.dar stim..nu te lasa arhiconii care te sugestioneaza,.stim..ca ii arde,.

      s-au gasit protestantii sa comenteze.cei care permit deja sa se faca casatorii sodomiste..

      Apreciază

      • cosminml said, on august 26, 2013 at 8:49 pm

        La cati lupi in piei de oaie vin pe aici avem tendinta de a fi agresivi. Poate omul chiar cauta sincer adevarul si intr-o zi il va gasi si va incepe mersul pe cararea cea stramta si anevoioasa.

        Apreciază

  16. Serafim said, on august 26, 2013 at 6:13 pm

    Da saccsiv, tată, eu măcar nu-s un interlop care-și dă cu părerea despre ce trebuie să facă Biserica. Eu măcar îmi văd de păcatele mele, nu de ale altora.

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 26, 2013 at 8:39 pm

      Serafim

      Esti sigur ca sunt interlop? Tu nici macar fundamentul ortodoxiei nu-l pricepi, „judecatorule”. Oare de ce s-o fi petrecut Jertfa de pe Golgota, „teologule”?

      Indraznesti sa spui ca nu vezi pacatele altora? Ba inca ce le cauti si mai mult decat atat, caci daca cineva a gresit in trecut tu-l etichetezi pe viata. Ti-ar placea sa fi aidoma judecat la Judecata?

      Eu critic ereziile, ratacirile, masoneria, Noua Ordine Mondiala, nu stau sa caut pacatele personale ale celor pe care-i critic. Nu insa le iubesti pe primele, dar te simti nepatat in comparatie cu „interlopul”.

      Apreciază

      • Daniela Liliana said, on august 31, 2016 at 10:56 pm

        Îmi poate spune si mie cineva ce înseamnă ” biserici istorice” căci nu prea înțeleg la ce se referă. Nici Biserica Evanghelica din Bistrița nu stiu ce biserica este. Ecumenism știam că înseamnă unirea tuturor bisericilor creștine, atât ortodoxe cât și protestând. Nu intra in ecumenism bisericile neoprotestanta. Nu știam nimic de cea catolica. Oare am știut greșit? As fi foarte recunoscătoare dacă mi-ar explică si mie cineva. Va mulțumesc!

        Apreciază

    • Marius Barbu said, on august 26, 2013 at 8:54 pm

      aici e prostia pe care o fac popii falsii de duc lumea la iad e o judecata ingaduita si una care nu e ingaduita ce’a neangaduita e sa judeci omu dupa pacatele personale betiv,curvar, lacom,mincinos si judecata ingaduita e EREZIA daca nu MARTURISESTI impotriva ereziei ecumenist-staniste esti ATEU

      si da iti dai cu parerea ca nici macar nu ai citit ceva din legaturile de la articolo sa vezi parerea nu a Vasile ci a Bisericii ORTODOXE,ateule care esti ateu :))))
      pag 18 si pag 21 UNICA OSANDIRE INGADUITA

      dupa ce scrie in cartea asta voi sunteti „eretici fanatici „= „fiii diavolului”

      Apreciază

  17. Serafim said, on august 26, 2013 at 6:14 pm

    „Copile, tu chiar ești dat cu șmirghel pe creier”

    Fraza asta e chiar „decentă, în duhul Ortodoxiei” :))))

    Apreciază

  18. Lukaci said, on august 26, 2013 at 6:26 pm

    Repet din nou Fecioara Maria sa aratat la 3 copiii in micutul sat din Portugalia numit Fatima din pacate in zilele noastre lumea e preocupata de altceva dar semnele din apocalipsa lui Ioan ies la iveala din nou va recomand sa cititi MARELE AVERTISMENT va rog nu treceti cu vederea acest mesaj ci doar va zic sa cititi tot dar nu e obligatori caci degeaba avertizezi pe un om nu te duce ca pici in groapa da de unde el se duce s-au cand un orb conduce un alt orb pica amandoi in groapa

    Apreciază

  19. Lukaci said, on august 26, 2013 at 6:49 pm

    Mare confuzie este intre crestini astazi e adevarat eu sunt romano-catolic dar va spun nimeni nu e mantuit pentru ca e ortodox catolic baptist protestant evanghelic penticostal anglican s-au mai stiu eu ce dar nu merita sa judecam nici pe musulmani hindusi budisti atei evrei pagani caci nu a noastra e judecata ci trebuie sa luptam noi crestinii ca sa convertim pe necrestinii sa facem bine celor ce ne fac rau sa iubim pe cei ce ne urasc si sa-i binecuvantam sa iubim pe Dumnezeu cu toata puterea noastra cu tot sufletul nostru cu toata puterea noastra si asemenea primei sa iubim pe aproapele nostru ca pe sine insusi adica pe toti oameni si zicand Isus apostolilor asa sa se iubeasca unii pe altii precum a iubit si el pe ei

    Apreciază

    • cosminml said, on august 26, 2013 at 8:34 pm

      Singura religie mantuitoare este ortodoxia si da si din ortodocsi doar unul din 1000 si ceva se va mantui. Exista 2 cai de mantuire: calugaria si casatoria si ambele sunt extrem de grele daca este sa le traiesti ortodox in adevaratul sens al cuvantului si nu asa sa fii numai cu numele (Vezi cartea Ridicarea casatoriei la rangul de Taina).

      Te rog citeste cartile :
      Mari Intelepti ai Indiei si Parintele Paisie
      Ortodoxia si religia viitorului
      Viata Cuviosului Paisie Aghioritul
      Patericul egiptean
      Vietile Sfintilor
      Pelerinul rus
      Pelerinul roman

      Noi ca si ortodocsi avem obligatia sa spunem si la altii, dar noi nu impunem si nu obligam, fiecare e liber sa faca ce vrea dar vine minutul mortii si va vedea ce a ales.
      Cartile de mai sus si mai sunt si altele te vor lumina sa vezi care e dreapta credinta. E foarte important sa citesti sa vezi si sa alegi caci de tine depinde daca te vei pierde sau te vei mantui.
      Iar daca unii din noi au raspuns agresiv si ai venit aici cu intentia sincera de a afla calea pe care sa mergi, ne cerem iertare caci multi lupi in piei de oaie vin pe aici si ne ataca.

      Apreciază

    • cosminml said, on august 26, 2013 at 8:50 pm

      Te rog sa citesti cartile si o sa vezi ca oricum ai gandi si invarti lucrurile o singura religie e adevarata si singura cale spre mantuire.

      Apreciază

    • minionita said, on august 26, 2013 at 9:10 pm

      Nu te supara pe noi, stim ca ortodoxia nu te mantuieste automat insa nici credinta rastalmacita nu te mantuieste de nici un fel.
      Apostolul Petru nu a spus niciodata ca e loctiitorul lui Iisus. Nicaieri in Noul testament nu apare ceva care sa dea de inteles ca era sef peste ceilalti apostoli. In biserica ortodoxa nu avem alt cap al bisericii afara de Iisus.
      Papa s-a pus pe sine capul bisericii in locul lui Iisus si spune ca e infailibil. Teologii catolici afirma ca infaibilitatea exista de la inceput in dogma dar nu a fost enuntata ca atare. Daca toti papii au fost infailibili de ce s-a cerut iertare pentru Inchizitie dar Loyola si DAquino sunt sfinti? De ce Ioana DArc a fost arsa pe rug si apoi sanctificata? De ce papa a cerut iertare pentru „abuzurile”savarsite de biserica catolica indienilor din Brazilia?

      Apreciază

    • minionita said, on august 26, 2013 at 9:19 pm

      Si inca o chestie. Iisus ne-a spus ca el e „Calea, adevarul si viata”. Deci daca eu spun ca cine nu crede in El nu se mantuieste, nu inseamna ca judec pe necrestini ci e o deductie logica.

      Apreciază

    • Cosmin said, on august 27, 2013 at 1:10 am

      @ Lukaci,

      Iertare ca intervin, dar lucrurile devin clare in momentul cand meditam asupra urmatorului aspect:

      Lumina coboara in Biserica de la Mormantul Sfant din Ierusalim, in fiecare an, de aproape 2000 de ani, in urma savarsirii slujbei Ortodoxe.

      Acea lumina nematerialnica, aprinde candelele in mod miraculos si nu te arde in primele minute, daca ti mana deasupra candelei.

      Exista consemnari istorice pe aceasta tema, ramase inca din vremurile marilor patriarhi. Cu timpul, au fost lasate si alte culte sa presteze serviciile religioase, numai ca Lumina nu s-a mai pogorat. E lesne de-nteles: unde nu-i Har, nu-i nici Lumina.

      Evident unora li se pare mai usor a nega, decat a merge acolo si a se convinge. Dar si mersul acolo, nu e neaparat necesar, caci vorba aceea: Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut.

      Si mai sunt multe asemenea, dar nu e atata spatiu in a le enumera. Datoria noastra e, sa vrem sa facem un minim efort de cautare.

      Dumnezeu sa va lumineze.

      Apreciază

  20. Serafim said, on august 26, 2013 at 8:37 pm

    Vezi, gerica, de ce spun că nu știți diferența dintre ecumenism și bun simț? Ce spui tu în ultimul comentariu sunt vise…

    George, tată, dacă îmi și confirmi în față că pentru tine ortodoxia e ideologie, atunci rămân fără replică. Ori nu ști ce-i aia ideologie, ori ce-i ortodoxia, ori niciuna din astea. Rămân uimit câte prostie se poate aduna pe site-ul unuia ce se sustrage autorităților și apoi dă sfaturi Bisericii fără a avea măcar bunul simț de a studia înainte de a scrie.

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 26, 2013 at 8:53 pm

      Serafim

      Ma sustrag autoritatilor? Asta e o spusa foarte grava si n-o lasam asa. Va trebui s-o dovedesti, caci m-am saturat de placa asta a celor ce ma ataca furibund deoarece le sta in coaste acest blog.

      N-o dovedesti, atunci apelam la sistemul pe care atat de mult il iubesti si ne vedem la tribunal, caci cu voi nu se poate altfel.

      Apreciază

      • Serafim said, on august 26, 2013 at 10:37 pm

        Ok. Îmi retrag spusele fiindcă nu te cunosc atât de bine.

        Și mă retrag de aici că-ți stric fanii. 😉

        Apreciază

      • aha said, on august 27, 2013 at 12:02 am

        lasa-l saccsiv. stim foarte bine ce vrea acest „serafim”. incita. asta e menirea lui. il arde adevarul. cum cred ca ii arde adevarul si pe sefii lui. e ca la tv: tara arde si baba se piaptana. exact asta incearca si el sa faca. sa nu mai fim atenti la mantuirea noastra si sa ne pierdem in polemici.

        Apreciază

    • george said, on august 26, 2013 at 10:10 pm

      @serafimele puiule
      Mai intai de toate in Dex la cuvantul „ideologie” se da urmatoarea definitie:
      IDEOLOGÍE, ideologii, s. f. Totalitatea ideilor și concepțiilor filozofice, morale, RELIGIOASE etc. care reflectă, într-o formă teoretică, interesele și aspirațiile unor categorii într-o anumită epocă. ♦ P. restr. Totalitatea ideilor și concepțiilor care constituie partea teoretică a unui curent, a unui sistem etc. ♦ Știință care are ca obiect de cercetare studiul ideilor, al LEGILOR și al originii lor. [Pr.: -de-o-] – Din fr. idéologie.
      Cred ca vei ramane prostit si nu o sa-ti mai revii puiule, imi este mila de tine esti … subtirel tare la minte!
      Ori etimologia notiunii de ideologie provine de la cuvantul grecesc „eidos”=”imagine” si „logos”=”stiinta, disciplina, INVATATURA DESPRE IDEI”.(baga la cap … daca ai!)
      IDÉE, idei, s. f. 1. Termen generic pentru diferite forme ale cunoașterii logice; noțiune, concept. 2. Principiu, teză cuprinzătoare, teză fundamentală, CONCEPTIE, GANDIRE, FEL DE A VEDEA. ♦ Opinie, părere, gând, convingere, judecată, etc…
      Exista trei legi Dumnezeiesti:
      Cea mai veche,
      Cea Veche si
      Cea noua sau cea din urma.
      Legea cea mai veche nu a fost scrisa. Ea a fost pecetluita in inima si in mintea oamenilor, dupa cum spune si Sfantul Apostol Pavel despre pagani ca desi: „nu au lege, din fire fac ale legii; acestia, neavand lege, isi sunt lorusi lege”; prin urmare „fapta legii este scrisa in inimile lor, prin marturia constiintei lor” (Romani I, 19-20; II, 14-15).
      Legea Vechiului Testament data de Dumnezeu prin Moise, a dat lege scrisa cu aproximativ cincisprezece veacuri inainte de Hristos.
      Nici una dintre aceste doua legi nu a putut mantui neamul omenesc de trei rele fundamentale: Satana, pacatul si moartea. Ele au fost DOAR legi pregatoare pentru NOUA sau cea din urma LEGE dumnezeiasca. Iar aceasta LEGE NOUA si cea din urma este data prin Domnul nostru Iisus Hristos.
      Deci tolomacule revino acum la definitia de mai sus a „ideologiei” – …Știință care are ca obiect de cercetare studiul ideilor, al LEGILOR și al originii lor.
      Iti confirm pe fata ca ORTODOXIA ESTE IDEOLOGIE (QED!), se vede ca esti un bou ecumenist cu ifose de teolog rasuflat, bine furajat cu conceptii eterodoxe si trimis sa faca rahatul praf.
      Pustiule te-ai bolanzit de la maculatura ecumenista ingurgitata, acu muta-ti hoitu’ ca devii enervant, m-am saturat de eretici!

      Apreciază

      • Serafim said, on august 26, 2013 at 10:41 pm

        Știi cum stă treaba man?

        Tu îmi dai citat din DEX, eu îți vin cu definiția ideologiei din Ball și Dagger. Eu studiez și politică, și teologie. Nici politica nu consideră creștinismul ideologie, nici teologia nu o consideră, pentru că ideologia are un scop de aici și acum, pe când ortodoxia are targetul în Împărăția Cerurilor.

        Dacă tu consideri că ortodoxia e subscrisă lui aici și acum…cum spuneam, rămân fără replică.

        Apreciază

      • george said, on august 27, 2013 at 2:00 am

        @serafime puiule
        Hmmm, sa fac o glumita pe seama ta, Ball & Dagger astia ai tai seamana tare bine (in pronuntie ma refer) cu vechii ”zei”; Baal-zeul vremii și fertilității din Canaan cu origine asiriană si Dagon zeul fertilității adorat si de catre poporul filistin.
        Sa inteleg ca pentru tine DEX-ul a devenit tabu doar pentru faptul ca studiezi politica si teologie? Adica vrei sa negi demonstratia facuta de mine cu ajutorul DEX-ului impunand o definitie luata de la doi americani (nascuti si crescuti probabil in vreo religie protestanta) ce considera ideile religioase ca fiind „simple superstitii”. Dar ce treaba are politica cu teologia, sunt doua sisteme cu fundamente diferite, mai nou politica_“corecta” e chiar opusa principiilor teologiei !!! E cam pervers stilu’ tau, mai ales ca te afli intr-o „corelativa ilogica” prin „negarea corelativei”, adica incerci sa introduci o alta alternativa cand de fapt nu exista decat una.
        In fine sa trecem peste asta, faptul ca politica nu considera crestinismul ideologie, acest fapt nici macar nu trebuie demonstrat, am afirmat mai sus ca are alt fundament, alta „ideologie”, dar de unde ai scos tu ca nici „teologia nu considera” ortodoxia ca fiind ideologie??? ESTI RATACIT NU TEOLOG!
        Pai Crezul Ortodox este cea mai concisă şi mai exactă expresie existentă a doctrinei de bază a credinţei noastre ortodoxe. Îl rostim la fiecare oficiere a Sfintei Liturghii, îl citim împreună cu rugăciunile noastre personale.
        Simbolul Credinţei Ortodoxe, cum mai este numit Crezul, a fost elaborat în secolul al patrulea la primul Sinod ecumenic ţinut la Niceea în 325 şi la al doilea Sinod ecumenic ţinut la Constantinopol în 381, chiar dacă se bazează pe simboluri ale botezului datând încă din timpurile apostolice. IATA DECI CA ORTODOXIA ESTE IDEOLOGIE FIIND SUBSCRISA LUI „AICI SI ACUM”! (QED!)
        Ortodoxia in esenta ei este paradoxala, fiind trancendenta si imanenta.
        Petre Tutea spunea despre cele doua lumi, „lumea dogmelor care e opusa lumii normelor” urmareste mai departe aici https://www.youtube.com/watch?v=w8260bfuZbU de la min 2:15, poate ai sa intelgi si tu ceva.

        Deci mai stai pe acasa ca nu ai nici o treaba cu teologia ortodoxa, esti urmasul vechilor farisei ce au fost mustrati de Mantuitorul Hristos cand spunea „Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că înconjuraţi marea şi uscatul ca să faceţi un ucenic, şi dacă l-aţi făcut, îl faceţi fiu al gheenei şi îndoit decât voi” (Matei 23, 15).

        Dacă trebuie să “împărţim corect Cuvântul adevărului”, atunci este necesar să învăţăm să gândim corect (2 Tim. 2:15), iar asta nu se poate decat dobandind “mintea lui Hristos”.

        Din pacate mintea unui eretic rar se mai poate schimba, sincer imi pare rau pentru tine si tineretea ta! Inceteaza cu jignirile ecumeniste stereotipe „666-cipuri-panerezie-ecumenism-sioniști-evrei” si mai nou “atei, cruciați și fundamentaliștii islamici” la adresa noastra, asta ca sa nu dau si eu drumul la butoiului cu laturi asupra ta, ca doar asta le place porcilor.

        Apreciază

  21. Serafim said, on august 26, 2013 at 8:42 pm

    Vă las în pace de-acu. Știți vorba aia…toți ne pricepem la fotbal, politică și teologie. Din păcate, între voi, atei, cruciați și fundamentaliștii islamici nu-s mari diferențe. Cu părere de rău o spun.

    Meditați mai mult dacă ortodoxia e ideologie sau nu…

    Apreciază

    • Marius Barbu said, on august 26, 2013 at 9:53 pm

      asa sa faca toata lumea cu putregaiu ‘

      Apreciază

    • IOAN said, on august 26, 2013 at 10:04 pm

      Serafim
      Dumnezeu sa aibe mila de tine….esti dus rau cu mintea….ai grija sa nu te indracesti.

      Apreciază

      • AndreiD said, on august 27, 2013 at 11:22 am

        Problema lui Serafim e fix problema multor „ortodocsi” de azi.Adica se bat cu pumnul in piept ca sunt „teologi”,fara sa cunoasca ceea ce conteaza in Ortodoxie:Sfintii parinti si canoanele Bisericii Ortodoxe.
        Serafim,din punct de vedere patristic si canonic,ceea ce a facut Andreicut este foarte grav.Cu ascultarea de Sfantul Sinod….poate nu ti-ar strica sa citesti niste istorie bisericeasca.Daca Sfantul Maxim Marturisitorul asculta de sinodul din vremea lui cazut in monotelism,azi nu mai aveam Ortodoxie.La fel si Sfantul Marcu Evghenicul si altii.Exista si rea ascultare,dar si sfanta neascultare.Cand e vorba de apararea dreptei credinte,nu se face ascultare!Stii atata teologie,incat se pare ca esti adept al clericalismului,care e o inovatie papisto-apuseana introdusa si pe la noi.

        14. Nu vă înjugaţi la jug străin cu cei necredincioşi, căci ce însoţire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtăşire are lumina cu întunericul?
        15. Şi ce învoire este între Hristos şi Veliar sau ce parte are un credincios cu un necredincios?
        16. Sau ce înţelegere este între templul lui Dumnezeu şi idoli? Căci noi suntem templu al Dumnezeului celui viu, precum Dumnezeu a zis că: „Voi locui în ei şi voi umbla şi voi fi Dumnezeul lor şi ei vor fi poporul Meu”.

        cred ca nu ti-ar strica sa meditezi la aceste pasaje.Andreicut a facut fix partasie intre Hristos si Veliar.Si incearca sa citesti si ceva carti despre ecumenism.Esti neinformat si nu trebuie sa ramai asa,daca vrei sa-ti scapi sufletul.poti incepe cu asta:
        http://www.impantokratoros.gr/d98a904d.ro.aspx

        Apreciază

    • george said, on august 27, 2013 at 9:42 am

      @serafimele
      Inca ceva tin sa-ti mai spun. Esti scolit intr-un anumit stil si cu un anumit scop pentru a accede in politica mai tarziu si a capata o functie sus-pusa, ca mai apoi sa raspunzi solicitarilor si evenimentelor ce se vor derula.
      Ca sa pricepi ce vreau sa spun voi face referire, ca si exemplu pentru cazul tau, la cel putin doua personaje odioase si arogante, unul ar fi Teodor Baconschi (http://ro.wikipedia.org/wiki/Teodor_Baconschi) ce a absolvit Teologia la Sibiu, doctorat la Sorbona, ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun si … acreditat în Republica San Marino și pe lângă Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta.
      Un alt exponent al culturii fariseice cerecte politic e si Mihail Neamțu – teolog, eseist și politician român. Membru fondator și președinte al Partidului Noua Republică.
      Sa mai amintesc aici si de tradatorul mancator de vaca kobe Mihai Razvan Ungureanu. E de ajuns deocamdata !

      Voi accepta scuzele tale (daca vor fi sincere), ca urmare a conditionarilor impuse de tine si demonstratiilor facute de mine, pentru ca nu doresc doar sa ramai fara replica ci sa dai dovada de bunul-simt „crestin” pe care crezi ca-l ai si la care tot apelezi (sper sa nu folosesti dubla masura !)

      Apreciază

    • intelepciuneasfintilor said, on decembrie 7, 2013 at 2:18 am

      Serafim, in loc de epitete, metafore si judecati la adresa oamenilor ce posteaza pe acest blog, ne poti spune care este credinta ta?
      Ce inseamna pentru tine sa fii ortodox? De ce studiezi si politica si teologia?
      Tot ne spui ca noi nu stim ce este ecumenismul. De ce nu nu spui tu?

      Doamne ajuta!

      Apreciază

  22. Maria said, on august 26, 2013 at 8:48 pm

    Lukaci,
    Nimeni nu se mantueste decat in Credinta Ortodoxa , Apostolica , Neschimbata , Autentica , niciun cuvant din Lege nu s-a schimbat , nici scos , nici adaugat , asa cum voi ati facut , de ati intors pe dos toata Legea .
    Oamenii de rand , nu sunt responsabili decat in masura in care nu cerceteaza si se conduc dupa Papa eretic , care se crede Dumnezeu pe pamant si numai prin el , voi catolicii , ajungeti sa comunicati cu Dumnezeu si Sfintii , o mare eroare si amagire a unui miliard si ceva de suflete , pt care va da socoteala .
    La spovedit va spune preotul vostru : „Te iert de pacate ” adica el , preotul are aceasta putere , vai , cata prostie !
    In Ortodoxie se spune asa : Doamne , prin mine preot , nevrednicul robul tau , iarta pacatele robului /roabei , si ii spune numele de botez .
    Cata diferenta , printre alte sute de diferente intre Ortodoxie si Catolicism .
    Sa stii ca orice individ de pe Pamant , se poate ruga singur (rugaciune individuala ) in orice loc , direct catre Dumnezeu , ca atunci cand stai de vorba cu cineva pe care-l ai in fata si nu prin Papa .
    In Biserica se face rugaciune colectiva , dar diferentele dintre Sfanta Liturghie Ortodoxa si slujba de la catolici , este ca de la Cer la Pamant .

    Apreciază

  23. Marius Barbu said, on august 26, 2013 at 10:50 pm

    @Serafim „Dacă a făcut ceva contrar ortodoxiei, va fi sancționat de Sfântul Sinod. Da, de acel Sfânt Sinod, și nu de tine. De acel Sfânt Sinod de care tu trebuie să asculți, asta dacă nu cumva o iei pe căi apusene să crezi că adevărul stă în tine.Repet: chestiunea asta este de competența Sfântului Sinod, nu a unor forumiști cu aere de teologi. Dacă ați fi într-adevăr trăitori ai ortodoxiei, v-ați vedea de treabă și de păcate.”

    ai indoctrinare ca cei de la seminare teoologice @Serafim daca tu vrei sa asculti de glasul slugilor lu lucifer nu ai decat noua tuturor ni s’a spus de catre SF.Justin : MARTURISITI ADEVARUL! noi ne luam dupa Păstorii cei adevarati voi luati’va dupa alde pseudo daniel & kakodocsii din deal si de la seminare care cica ei detin adevarul si umbla cu erezii ,cu monofiziti si semneaza fel si fel de acorduri si cica nu s’au lepadat in scris….. din cauza falsilor popi nu vine lumea la ortodoxie din cauza ereticilor daca ai fi avut viata ortodocsa pe care o sustii ca o ai ,ai fi vazut ca Harul Duhului Sfant nu e peste cei ce au luat acte cu cip si ca atunci cand le’au aruncat(actele, carduril cu cip) Harul s’a asezat iar peste ei ……
    ==========
    ADEVARUL ne detine pe noi :)) Auzi ce iti zice Sf Teodor Studitul pag20 DREAPATA CREDINTA vol I
    „sinod nu inseamna a se aduna pur si simplu ierarhi si preoti,chiar daca sunt multi (caci mai bun este ,zice[Scriptura],UNUL care face voia lui Dumnezeu decat mii care o calca),ci [a se aduna] in numele Domnului prin cercetarea si pazirea canoanelor si a lega si dezlega nu la intamplare,ci asa cum cere adevarul si canonul si regula acriviei”
    ===========
    Prof Dimitrios Tseleghidis
    Profesor al Facultăţii de Teologie,
    Universitatea Aristotelică din Tesalonic

    2. Succesiunea apostolică
    De credinţa apostolică se leagă nedespărțit succesiunea apostolică. Succesiunea apostolică este valabilă doar în Trupul Bisericii, presupunând, neapărat, credinţa apostolică.Prin succesiunea apostolică înţelegem continuarea neîntreruptă a conducerii Bisericii de către Sfinţii Apostoli. Această continuare are un caracter harismatic şi este asigurată prin transmiterea autorităţii duhovniceşti a Sfinţilor Apostoli către episcopii
    Bisericii şi, prin intermediul celor din urmă, preoţilor.Modul de transmitere episcopilor autoritatea duhovnicească apostolică se face prin punerea mâinilor (hirotonie).

    Dacă, prin urmare, vreun episcop dobândeşte hirotonia în mod canonic, din punct de vedere bisericesc, şi se află, însă, în afara Bisericii datorită credinţei lui greşite, el încetează, de fapt, să aibă succesiune apostolică,

    din moment ce aceasta are sens doar în cadrul tainic al Trupului lui Hristos, care este Biserica.În consecinţă, dacă vreun episcop sau vreo Biserică locală, indiferent de numărul de membri, cad din credinţa Bisericii, aşa cum această credinţă a fost exprimată infailibil de Sinoadele Ecumenice, ei încetează să mai aibă succesiune apostolică, pentru că se găsesc deja în afara Bisericii.

    Dă clic pentru a accesa DT-eterodocsi-Biserica.pdf

    Apreciază

  24. seby said, on august 26, 2013 at 11:02 pm

    va multumesc tuturor pentru sfaturi ..o merg si la duhovnic …pentru a fi inteles mai bine vin cu unele precizari . sunt ortodox. parintii mei sunt ortodocsi..eu sunt nascut in ’79 .am fost botezat de fratele tatalui meu si sotia lui (el trecand la catolicism ea fiind catolica si care sunt si nasii de cununie ai parintilor mei )botezul a fost ortodox ….acum cativa ani am vorbit cu duhovnicul meu despre acest subiect daca e valabil botezul(vroaiam sa ma botez din nou) si a spus ca da nu este nici o problema ..eu sa imi vad de ortodoxie si ei cu ale lor ( duhovnicul meu era atunci mihail popescu un preot foarte bun anticip ..antiecumenism preot paroh la biserica din curtea spitalului judetean Neamt . acum vreo 15 ani parintii mei au divortat ( sunt sigur acum ca nu le-a mers casnicia din cauza faptului ca au fost cununati de catolici )iar eu am cam rupt relatiile cu nasii mei,chiar au tins spre zero ..acum s-a intamplat aceasta tragedie si lucrurile se complica pentru mine .am fost atunci la acea slujba ( mi s-a parut sinistra intre atatea statuete si nici o lumanare ..sau candela ).atunci nu mi-am dat seama de gravitatea acestui lucru dar tot afland despre faptul ca este o erezie …am inceput sa ma ingrijorez..in septembrie se face un an ..si se pregateste slujba de pomenire ..trebuie sa merg din nou ..lucru care nu ma incanta deloc …..daca mai este nevoie mai revin cu precizari ..multumesc mult de tot si pentru timpul acordat ..DUMNEZEU sa va binecuvanteze pe toti …

    Apreciază

  25. Aurora said, on august 27, 2013 at 12:11 am

    Serafime,
    Nu cred ca asta e numele tau real, ci un pseudonim care nu ti se potriveste deloc. Mai degraba semeni a inger cazut decat a serafim.
    Asculta, mai mucosulue, ce cauti tu pe aici sa tulburi oamenii ? Mai, nu ne intereseaza ce studiezi tu, politica saui teologie, caci oricum nu vei reusi sa le bagi pe amandoua in cap. Esti un pici plin de mandrie si tupeu. Te iei de blogerul nostru ? Il faci ”interlop” ? Pai nu vezi cat esti de necopt la minte ca sa nu zic prost dea binelea ! Noi cunoastem viata lui Saccsiv si nu ne deranjeaza trecutul lui pentru ca este un barbat adevarat care nu-si ascunde pacatele sub pres, ci s-a judecat destul pe sine insusi incat nu mai e cazul sa vina cei din generatia arpagic sa-i faca observatii. Mai copile, vezi-ti de jucarii, mananca tot din farfurie ca sa n-o superi pe mami si sterge-ti nasul, caci rad copiii de tine ! Daca te mai prind pe aici, te gasesc eu cumva si tot o sa-ti croiesc vreo doua pe spinare !

    Apreciază

  26. Doru said, on august 27, 2013 at 1:11 am

    Doamne ajuta fratilor!
    Sunt nou pe aceasta pagina si din ce am vazut si am citit acel Serafim saracu si el s-a ratacit rau. Nu mai dati curs acestor cazuti pentru ca va nelinistiti si voi. Cel mai recomandat este sa ii ignoram. Calea de intoarecere pentru ei este doar mila Domnului.
    Cat despre IPS Andrei e jale fratilor. Focul despre care spunea Arsenie Boca ca o sa cuprinda Romania vad ca a inceput.
    Sa ne intarim fratilor si mai mult in ortodoxie ca ne asteapta vremuri grele de marturisire.

    Apreciază

  27. Alex said, on august 27, 2013 at 11:11 am

    Ball si Dagger? Fratioare!!! Cunosc o persoana, a studiat „stiinte politice” la Bucuresti, din anul 2 a prins bursa in Franta si acum e tot acolo. Acasa era membru ASCOR, acolo a devenit cosmopolit, „luminat” si mult mai grav, dispretuitor al credintei crestine ortodoxe. Traieste in pacate trupesti cu persoane eterodoxe, pt. ca la „iluminati” trairea dupa poftele trupului nu e pacat. Fereasca Dumnezeu! Asta inseamna smirgheluit pe creier. Totul are un inceput… vezi Ball si Dagger.

    Apreciază

  28. AndreiD said, on august 27, 2013 at 12:11 pm

    Sa protestam fata de ereziile lui IPS Andrei!

    http://www.mitropolia-clujului.ro/contact

    Spuneti-va nemultumirea fata de gesturile sale eretice si haideti sa ne facem datoria de madulare ale Bisercii!

    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • danutza said, on august 29, 2013 at 7:51 pm

      cam tarziu intervin, dar asta e cea mai buna idee. sa scriem la mitropolie sa le aratam ca stim care este calea cea buna, stim adevarul, care este in doar in ortodoxie.

      Apreciază

      • AndreiD said, on august 30, 2013 at 11:23 am

        Exact..un mail,un telefon,o scrisoare in care sa me exprimam nemutumirea.Binenteles,in mod pasnic,exprimandu-ne durerea pentru astfel de gesturi.Nu putem sta impasibili,caci „tacerea este al treilea tip de ateism”(Sf. Grigorie Palama).Daca se mai semneaza multe „declaratii” de genul asta prin care se incearca partasie intre Hristos si Veliar la un moment dat vom fi nevoiti sa ne separam de astfel de ierarhi conform canonului 15,I-II Const.Ar fi bine sa citeasca acest canon si „teologul” Serafim care nu stie ca te poti separa de ierarhul eretic si fara sa asteptam sa fie condamnat de Sfantul Sinod pentru ratacirile lui.

        Apreciază

  29. Iepuras Coconas :) said, on august 29, 2013 at 4:33 pm

    „Diavolul vine direct sau prin aproapele” spunea un prieten odata. Este limpede ca acest „Serafim” este tocmail aproapele prin care serafimul cazut isi face in continuare lucrarea impotriva lui Dumnezeu. Asa cum ereziile sunt niste buruieni crescute la umbra Bisericii Ortodoxe, tot asa si @Serafim este un nimeni ivit la umbra acestui blog. Nu mai purtati discutii cu acest user, si va pleca de unde a venit, mai exact de la cine a venit, el traieste din tulburarea pe care o produce in sufletele noastre, la urma urmei este o forma de indracire, pentru ca are acelesi preocupari ca si satana. Judecati in profunzime si vedeti ca insasi numele ales „Serafim” este insuflat de diavol, care este un serafim cazut, si care este tatal mandriei, face-ti o analiza a sinelui, si o sa vedeti ca atribuirea numelui „Serafim” este data de mandrie, pentru ca ai pretentia si in atribuirea calitatilor unui Serafim. In momentul in care nu gasesti in tine nimic vrednic de lauda, incepi sa improvizezi, nu poti accepta relitatea ca esti un nemernic, iti pui nume de Serafim, pentru ai nevoie de o autoritate, pe care de fapt nu o posezi. Tulburarea launtrica este o arma foarte eficienta a diavolului, nu ii mai face-ti jocul acestui „Serafim”, el nu are radacina, daca nu il udati va pieri. Va dau un sfat: Nu mai raspundeti acestor oameni prin impotrivire directa, ei asta asteapta, vor sa fie bagati in seama, mai bine raspundeti la general, ca si cand ati face o postare, nu o dialogare, stiu ca e greu, pt ca diavolul lucreaza, dar incercati, si o sa vedeti ca o sa abandoneze, daca nu gasesc cearta si tulburarea de care inima lor inseteaza. Daca reusesti sa tulburi sufleteste un om, este exact ca si cum ai reusi sa arunci nisip in ochii unui bun luptator, va folosi lovituri inadecvate, pt ca nu vede, tulburarea te face sa nu mai vezi cu ochii duhovnicesti, deci nu mai poti duce lupta spre un bun final. Doamne ajuta! („Serafime” poti sa scuipi tot veninul ca nu iti raspund, vai de mine pentru pacatele mele ca nu ma pocaiesc de ele, dar cu tine ce va fi de vreme ce nu poti nici sa ti le vezi, crezandu-te a fi precum un serafim)

    Apreciază

  30. aniush said, on august 29, 2013 at 8:27 pm

    Serafim si George…nu va mai jigniti unul pe celalalt.
    Serafim,
    Tu combati o credinta si o ideologie vechi de 2000 de ani pentru spusele lui…Ball si Dagger? M-am intrebat initial cine or fi „extraterestri” acestia doi…ca nu a auzit nimeni de ei, insa am citit ceea ce a scris Alex mai sus.
    Omule, revino pe calea cea dreapta, te rugam toti. Sa zicem, poate la inceput ai gresit, poate nu ti-ai dat seama, dar cand o suma de oameni iti atrag atentia ca e gresit, iti demonstreaza ca asa este tu nu iti pui intrebarea ca nu este cazul sa mai sustii niste lucruri, care nu sunt corecte? Sa ma ierte bunul Dumnezeu, nu-mi face placere sa spun asta, dar insisti cu incapatanare sa sustii niste idei, asupra carora ti s-a atras atentia ca nu sunt bune.
    Deci mai stai si mai gandeste-te un pic. Doamne ajuta!

    Apreciază

  31. […] IPS ANDREI ANDREICUT O COMITE DIN NOU. La Bistrita s-a tinut o SLUJBA ECUMENICA ce „nu a avut loc … […]

    Apreciază

  32. […] IPS ANDREI ANDREICUT O COMITE DIN NOU. La Bistrita s-a tinut o SLUJBA ECUMENICA ce „nu a avut loc … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.