SACCSIV – blog ortodox

MISTICISMUL „sfintelor” catolice … Cand le citesti marturisirile, parca te uiti in Playboy

Posted in catolici by saccsiv on august 13, 2013

”adeseori Hristos imi spune: De acum Eu sunt al tau si tu a mea. Aceste mangaieri ale Dumnezeului meu ma fac sa ma rusinez nespus. In ele simt si durere si desfatare, impreuna. Aceasta este o rana prea dulce (…).Eu am vazut un inger care tinea in mana o sulita lunga de aur cu varf de fier pe care ardea o mica limba de foc. Acest inger, din cand in cand imi infingea sulita in inima si in alte organe ale trupului meu. Iar cand o tragea inapoi, atunci mi se parea ca mi se scoate afara tot launtrul meu. Durerea din cauza acestor rani a fost atat de puternica incat eu gemeam, dar si desfatarea a fost atat de mare incat nu puteam sa-mi doresc sa inceteze vreodata aceasta stare. Cu cat de adanc imi intra in mine sulita, cu atat mai mult crestea durerea, dar si desfatarea devenea mai puternica, mai dulce.”

   Sunt spusele unei „sfinte” …

   Iata ce putem citi in articolul DESPRE MISTICISMUL “SFINTILOR” CATOLICI – PR. ALEXI KSUTASVILI-LENSKI:

“Lauda noastră aceasta este: mărturia conştiinţei noastre că am umblat în lume, şi mai ales la voi, în sfinţenie şi în curăţie dumnezeiască, nu în înţelepciune trupească, ci în harul lui Dumnezeu” (Corinteni 1:12)

Angela (anul mortii 1309) la romano-catolici considerata ca “fericita”, prin metodele ei de rugaciune, a ajuns sa vada pe Hristos cam prea simtitor. De exemplu, interlocutorul mistic al ei ii spunea:” Am fost eu cu apostolii si m-au vazut ei cu ochii lor trupesti dar nu m-au simtit asa cum ma simti tu.” Angela considera ca atat de tare patimeste si chiar traieste personal patimile lui Hristos, ca cum credea ea nici Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu Maria care a stat langa crucea Mantuitorului n-ar fi putut sa le descrie atat de clar ca Angela.(24)

Unele stari spirituale la “sfinti” romano catolici sunt atat de sensibile, ca ne fac sa ne indoim serios de curatia lor. Iata un exemplu foarte caracteristic pentru Tereza de Avilla :” adeseori Hristos imi spune: De acum Eu sunt al tau si tu a mea. Aceste mangaieri ale Dumnezeului meu ma fac sa ma rusinez nespus. In ele simt si durere si desfatare, impreuna. Aceasta este o rana prea dulce(…).Eu am vazut un inger care tinea in mana o sulita lunga de aur cu varf de fier pe care ardea o mica limba de foc. Acest inger, din cand in cand imi infingea sulita in inima si in alte organe ale trupului meu. Iar cand o tragea inapoi, atunci mi se parea ca mi se scoate afara tot launtrul meu. Durerea din cauza acestor rani a fost atat de puternica incat eu gemeam, dar si desfatarea a fost atat de mare incat nu puteam sa-mi doresc sa inceteze vreodata aceasta stare. Cu cat de adanc imi intra in mine sulita, cu atat mai mult crestea durerea, dar si desfatarea devenea mai puternica, mai dulce.” (25)

Un teolog rus D. Merejkovski comenteaza astfel aceste stari spirituale ale Terezei:” Daca o femeie stricata cu o mare experienta in viata trupeasca in acel moment ar fi vazut-o pe Tereza ea foarte bine ar fi inteles-o ce simte ea, doar ca s-ar fi mirat nevazand pe langa Tereza nici-un barbat.”(26)

Nici nu este de mirat ca Tereza tot timpul avea probleme cu duhovnicii ei –” Pentru duhovnici nu e cu putinta sa inteleaga toate acestea”- spunea adeseori ea. Aici ar merita sa mentionam ca Papa Paul VI a ridicat pe Tereza la unul din cele mai inalte ranguri de sfintenie cu titlul “Doctorita Bisericii.”

In metodele de asceza si rugaciune sus amintite se vede cel mai clar toata minciuna catolicismului. Rugaciunea ortodoxa totdeauna este asezata in partea de sus a inimii, in nici-un caz mai jos. Prin multa experienta s-a dovedit ca daca rugaciunea se aseaza undeva in alt loc aceasta de fiecare data este rezultat al inselarii duhovnicesti. Erotomania catolica se pare ca este rezultatul asezarii rugaciunii in partea de jos a inimii care din cauza apropierii de pantece provoaca stari de incalzire si ardere trupeasca.

Sa mai citam cateva pasaje din marturisirile Angelei ca sa ne dam seama mai bine de “misticismul” romano-catolic: “Cand ma apropii de ostie [1] ea imi da un sentiment de mare mangaiere. Dar tot corpul meu incepe sa se cutremure foarte tare asa ca cu mare greutate reusesc sa ma impartasesc.” “Si strigam eu fara nici-o rusine: Dragostea mea, eu inca nu Te-am cunoscut! De ce asa ma lasi pe mine? Si nu puteam sa mai zic altceva ca tipatul ma impiedica sa rostesc altceva. S-a intamplat pe cand intram in biserica sfantului Francisc si cand am simtit ca Dumnezeu s-a departat de mine; stand asezata jos, strigam in prezenta tuturor oamenilor incat cunoscutii mei care venisera cu mine, rusinandu-se, s-au departat de mine. Dar eu din cauza dulcetii Lui, si din faptul ca m-a parasit pe mine tipam asa si vroiam sa mor. Toate legaturile trupului meu se desprindeau atunci. ” (27)

“Fericita” Angela si-a dorit sa-L vada pe Mantuitorul trupeste, si –”Am vazut pe Hristos aplecandu-si capul in mainile mele. Si atunci El mi-a descoperit gatul si mainile Sale, iar gatul lui avea o frumusete de nespus.”

Este de mentionat aici ca Angela vedea in Sfanta Cruce patul de nunta(!). Insusi Hristos ii face marturisiri: “Eu nu in gluma m-am indragostit de tine”. Un teolog rus, Lev Karsavin, care toata viata sa a studiat teologia apuseana din Evul Mediu, in lucrarile sale nu poate sa ocoleasca manifestarile trupesti care se petrec in timpul asa zisei “iubiri mistice” a catolicilor fata de Dumnezeu; el arata ca aceasta “iubire mistica” de regula este insotita de exacerbarea simtirilor trupesti (28). El trage concluzia ca, “catolicismul este o religie carnala, chiar foarte carnala” si de aceea mistica apuseana introduce in relatiile cu Dumnezeu un simtamant cu totul trupesc, o inselare spirituala profunda (29). Ni se atrage atentia si asupra faptului ca, dupa vedeniile sale, si Mathilda si Gertruda si Angela sunt atat de convinse de mantuirea lor, ca nici nu mai considera necesara spovedania inainte de moarte.(30)

Noi ortodocsii, adeseori vorbim despre un teribil duh de mandrie care a contribuit la proclamarea dogmei infailibilitatii papale. Dar acest exemplu nu este deloc singular cand mandria domneste in teologia si mistica apuseana. Noi putem vedea ca tocmai ascetii romano-catolici incep deodata sa se simta ca dumnezei intrupati.

Francisc de Assisi – un “sfant” celebru al romano-catolicilor in timpul captivitatii sale la Perugia, cand prima data a inceput sa mediteze la viata de saracie pentru Dumnezeu spunea tovarasilor sai de arme: “Sa stiti insa ca, acela care ca si voi, este incatusat in fiare, va fi intr-o zi omul cel mai slavit de lume”(31). Omul inca nici n-a inceput viata de asceza si deja se vede pe sine ca “cel mai slavit de lume” fiind asadar prea incredintat de sine. Si atunci devine explicabila vedenia lui Francisc cand ajunge, cum crede el, la un nivel inalt de spiritualitate:” In timpul rugaciunii mele, in fata mea au aparut doi stalpi de lumina- intr-unul din ei am recunoscut pe Creatorul tuturor, dar in celalalt pe mine insumi”- ne relateaza insusi Francisc. A deveni omul cel mai slavit de lume nu este atat de greu de realizat, dar sa ajungi la adancul smereniei, intr-adevar, cere multa nevointa duhovniceasca. Aici este usor de observat ca invatatura romano-catolica despre meritele supra-prisositoare, face cu neputinta existenta adevaratei smerenii.

Toma de Aquino-un alt “sfant” romano-catolic, explicand politica bisericii sale, spunea: ” Erezia este pacat, pentru care vinovatul trebuie nu numai sa fie excomunicat din biserica dar si sa fie scos din randul celor vii. Daca ereticul staruie in ratacirea lui, atunci biserica, pierzand orice nadejde pentru mantuirea lui, trebuie sa aiba grija de mantuirea celorlalti oameni, izgonindu-l pe acest eretic prin excomunicare. Dar dupa aceea, biserica il preda puterii laice ca prin moarte sa-l scoata din lumea aceasta.”(32)

Desigur, este mai mult decat suficient ca sa ne dam seama cat de curati in simturi, cat de smeriti, cat de milosi si drepti sunt “sfintii” catolici.

Ar merita sa mai facem o paranteza si sa luam aminte asupra faptului ca atunci cand Sfintii parinti interzic rugaciunile in comun cu ereticii, in afara motivului pe care deja l-am mentionat mai sus, exista si un altul ,anume: rugandu-ne impreuna cu cineva, chiar inconstient ne impartasim si de duhul cu care se roaga acest om , de experienta si metoda lui de a se ruga si astfel ne punem intr-un mare pericol, ca incetul cu incetul, noi insine sa devenim partasii acelorasi metode de rugaciune, aceluiasi duh care nu este deloc duhul smereniei, al pocaintei si al iubirii si de asemenea partasi acelorasi patimi care sunt roade ale inselarii duhovnicesti si parerii de sine.
(24) Diacon Andrei Kuraev – Vizov ecumenizma. – pg.130.
(25) Ibidem – pg.133.
(26) Merejkovski D.C. – Ispanskie mistiki. Bruxel. 1988, pg.72-75, apud Diacon Andrei Kuraev – Vizov ecumenizma. – pg.134.
(27) Diacon Andrei Kuraev – Vizov ecumenizma. – pg138.
(28) Karsavin L.P. Osnovi srednevecovoi religioznosti (…) Petersburg. 1995, pg.231, apud Diacon Andrei Kuraev – Vizov ecumenizma. – pg140.
(29) Idem – Socinenia. Moscova, 1993. Pg.132-133, apud ibidem – pg.140.
(30) Idem – Osnovi srednevecovoi religioznosti(…) – pg.233.apud ibidem – pg.140.
(31) Ioan Gh. Savin – Mistica apuseana. – pg.44
(32) Diacon Andrei Kuraev – Vizov ecumenizma. – pg.170.

Sursa: Pr. Alexi Ksutasvili-Lenski


Note: ostie = Paine nedospita (azima) care serveste la cuminecatura in cultul catolic si in cel luteran

   Cititi va rog si:

Site-ul CRESTIN ORTODOX il elogiaza pe ERETICUL FRANCISC DIN ASSISI … Care este insa adevarul despre STIGMATELE si VEDENIILE LUI DRACESTI?

 

25 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Prahovean said, on august 14, 2013 at 1:26 am

    Articolul preluat îl citează pe Andrei Kuraev, un om în care eu nu am încredere, din pricina conflictului avut cu părintele Savatie Baștovoi. Ceea ce spun acum nu se referă strict la tematica articolului, ci la sursă. Consider că trebuie să avem grijă ce surse cităm, chiar dacă o facem pentru „o cauză dreaptă”.

    Apreciază

    • Mario said, on august 15, 2013 at 4:33 pm

      Deci sa inteleg ca tu crezi ca acele stricate chiar erau „sfinte” ? :)) iti zic eu isi bateau joc de ele saracele cetele de draci, mureau de ras…

      Apreciază

  2. gerica64 said, on august 14, 2013 at 7:29 am

    Din cauza profetului mincinos biserica romano catolica se va scinda.Cei ce nu vor face voia papei cu a sa Religie Universala vor fi declarati eretici.Problema este ca va insela si dintre ortodocsi sa I se supuna si noi se pare ca vom fi cernuti vom vedea curand ce intorsatura vor lua lucrurile.Acest papa la un moment dat va fi dat la o parte se va alege un patriarh ortodox si toata suflarea va fi ortodoxa pretutideni.Toate astea se vor petrece dupa ce orasul Constantinopole va fi redobandit prin mana si puterea militara a rusilor.

    Apreciază

    • Ioan Pelasgul said, on august 14, 2013 at 1:27 pm

      De unde ai citit?
      Si eu cred ca asa se va intampla. Dupa Razboi Vestul va redeveni ortodox… si poate si restul lumii nu stiu.
      Am mai citit o varianta in care Imparatul de marmura va merge peste tot in lume iar cei care vor refuza credinta ortodoxa vor fi arsi instant cu foc cazut din cer.

      Apreciază

    • saccsiv said, on august 14, 2013 at 2:53 pm

      gerica64

      Asta nu se incadreaza niciunde intre cele scrise in Apocalipsa.

      Adica apare profetul mincinos, papusarilor deja aproape le-a iesit treaba cu stricarea omului (homosexualitate, desfrau), ecumenism, cip, NOM, templu, etc, dar li se naruie tot ca vine un imparat pamantesc ortodox. Si antihrist cand mai vine? Inainte de imparat sau dupa? Si daca vine dupa imparat, cine-l mai primeste?

      Apreciază

      • gerica64 said, on august 14, 2013 at 6:28 pm

        saccsiv
        Stim din profetii ca razboiul mondial va inceta cand un inger va spune stati incetati :

        Auziţi Neamuri şi Popoare din Lumea întreagă şi tu cititorule ia aminte la ceea ce vei citi. Sunt dureroase şi triste, dar sunt destinate să se întâmple câte în Scripturi sunt scrise. Le-au scris Parinţii noştri ca lumea să afle ce din acest război urmează să păţească. Ca la Dumnezeu să meargă şi să se pocăiască dacă doreşte a se salva şi fericit să trăiască.

        Focul se va aprinde de la o criză mică, strigare de război din Bulgaria vine. Iar deodată Rusia intră în Turcia şi ca un torent puternic mătură Persia (Iran). Şi înaintează neîncetat, ajunge-n Palestina (Antihristul vrea Dumnezeu să devină în această lume). Atunci coboară împreună ţările din Apus. Vai de Neamurile din Nord, toate devin cenuşă. Cu turbare se apără puternic ursul (Rusia) în Turcia ce a neîndreptăţit pe Grecia şi toată se aprinde şi arde ca lumânarea. Zadarnic se luptă ursul să menţină cunoscutele Strâmtori până la sfârşit, pentru că de la Răsărit, Koreea, Manciuria intră America şi cu Japonia şi înaintează cu viteză în Siberia în timp ce-n partea de Apus învinge Germania şi atunci e imposibil să se ţină Rusia şi părăseşte strâmtorile, Egipt şi Turcia.

        Este lovit ursul peste tot şi pleacă cum se risipeşte o turmă dezordonată. Atunci şi Turcia cea înşelătoare pentru că va înfăptui cu vicleşug mare trădare. Pentru că după ce va fi cucerită toată de către Rusia se va alia cu ea şi cu Bulgaria. De aceea câţi creştini se află în Cetate şi în împrejurimile ei, trebuie să plece toţi. Pentru că Cetatea (Constantinopolul) va arde şi niciun locuitor nu va rămâne viu în interiorul ei. Numai Biserica va rămâne (casa aceasta şi Biserica Înţelepciunii lui Dumnezeu (Sf. Sofia) încât va rămâne farul pururea luminos al Bisericii Ortodoxe de unde se va răspândi în toată lumea a Împărăţiei lui Hristos pe care lumea o aşteaptă). Prima parte a groaznicului război s-a încheiat. Atâtea suferinţe de cinci luni, nu-s suficiente Dumnezeul meu? Şi iarăşi nou război va începe să se stârnească, vai de om ce are să tragă! Problema Cetăţii iarăşi va fi în centru şi lumea se va încurca şi nu se va mai descurca. Imediat discordia intră în Creta şi imediat se vor aprinde ura şi patimile. Dupa ce puternicii pământului vor fi dezamăgiţi, atunci va fi război ce nu a fost niciodată. Vai de cei necredincioşi, niciunul nu va scăpa. Atunci Grecia neutră şi mereu neîndreptaţită îşi va cere dreptatea şi pregătită va aştepta fără să se amestece. Şi va vorbi atunci când trâmbiţa lui Dumnezeu din cer va trâmbiţa pentru a i se face dreptate.

        Atunci Neamurile sălbatic se vor măcelări la marginea Cetăţii pentru Strâmtori(în principal. Atunci va înota şi se va îneca în sânge viţelul, atunci se va curăţa grâul de pleavă. În mare, oriunde se va afla vas nu va rămâne şi de la sânge marea va deveni roşiatică. Cetatea va fi arsă şi nici urmă nu va exista mai mult omul materialist pentru că multe a făcut. Singura va rămâne Biserica Înţelepciunii lui Dumnezeu, podoaba Miresei Lui a Sfintei Lui Biserici. Trei zile şi trei nopţi lupta va ţine. Oricine iese viu, mare noroc va avea. Optsprezece ţări furioase cu încăpăţânare se vor măcelări ieşite din minţi, în sânge afundate. Exact a treia zi toţi istoviţii de luptă vor vedea surprinşi acolo sus pe cer în partea dreaptă că străluceşte mai mult decât soarele o mare stea. Şi de la stea dedesubt o cruce ce fulgeră mai roşu decât focul şi surprinse Ţările vor auzi din cer o voce ca de tunet a îngerului neaşteptat căruia vor sta la picioare. Vom arunca armele la pământ şi speriaţi, vom privi steaua ca înmărmuriţi fiind. Staţi, se va auzi voce. Staţi pe loc pentru că mult s-a rugat sângele omului. Alergaţi acolo în partea dreaptă, urmaţi arcul ce iese din stea. Şi acolo veţi găsi om sfânt de-al meu. Păstor pe acesta am ales pentru a mea turmă.

        Pe acesta şi voi aţi ales păstor să păstorească oile mele, ce colindă pustiuri fără stână. Noaptea se va auzi vocea mea şi lumea speriată din sunetul trâmbiţei va rămâne dezorientată. Şi direct arcul se va întoarce spre sud spre Grecia, ce din lumina cea cerească luminează ca lumânarea. Atunci vor veni Ambasadori în Grecia. Grecia cea plină de har, cu violenţă şi rapiditate. Atunci prima se va ridica Grecia cu armata ei să împlinească sfânt scopul ei. Va ocupa neînvinsă teritoriile ei ce i le-au luat duşmanii ei, ce lumea-ntreagă ştie. Atunci refugiaţi împreună de bucurie sărind vor alerga la glia lor ca vulturi zburând. Atunci Regele grec, alesul Domnului, în toate va fi excelent şi de sus va stăpâni şi conduce cu dreptate, şi pământul se va bucura de pace îndelungată. Armele de luptă vor deveni unelte şi pluguri agricole şi pace şi fericire. Va împărăţi peste tot şi ca fraţii vor trăi oamenii pe pământ fără să întrebe unul pe altul dacă nu cumva este străin, ci se va numi frate şi din neamul lui Adam. Greci treziţi-vă, ăsta-i adevărul! Să nu vă înşele necredincioşii cum că sunt poveşti. Toate acestea se vor întâmpla. Timpul primul razboi mondial Profetii incredibile despre al treilea razboi mondialvine, pământul se cutremură şi pe voi nu vă sperie nenorocirea ce vine, pe necredincioşi să rănească şi de pe pământ fără milă să-i şteargă. Luaţi hotărârea şi raţional gândiţi, toţi pocăiţi-vă, întorceţi-vă la cele sfinte, pentru că în niciuna din astea nu este mântuire. Războiul ce vine niciodată nu a fost atât de mare şi groaznic, şi pace nu va fi. Dacă nu se va curăţa grâul de pleavă şi neghină, nu va arde ca iarba uscată.

        Acel imparat bun parinti greci spun ca este :

        http://ro.wikipedia.org/wiki/Ioan_al_III-lea_Ducas_Vatatzes

        Regele Ioan, după apariția lui la tron, va continua razboaiele, de această dată împotriva chinezilor. Chinezii cei nenorociți care nu au trimis armata pentru a ajuta pe rușii cu care erau aliati ii trimite la razboi impotriva armatei grecesti care eroic va fi condus de Regele Ioan, în bătălia de la Armaghedon.
        Având în vedere aceste evenimente extraordinare, toți credincioșii vor trece la pocăința din durerea lor se vor ruga neîncetat lui Dumnezeu să aibă milă de ei, sa opreasca toate relele din lume și sa aduca pace. Dumnezeu aude cand se roagă copiii Lui credincioși și trimite la pământ, sub forma unui om, un înger pentru a ajuta și Sfântul înviat Ioan va aplica deciziile și voința lui Dumnezeu pentru a solutiona problema din Est și mântuirea lumii , în numele lui Hristos. regele Ioan va fi numit de către Dumnezeu ca și conducător al lumii.
        Sursa: http://www.inkarp.com/ipb/index.php?showtopic=38062

        Dar nu va fi mult de așteptat pentru lupta finala cetele cerești ale îngerilor, care vor zdrobi dusmanii.
        Grecia ar putea pune succesul puterii sale militare în seama regelui Ioan Doukas cel inviat in Constantinopole si indicat de ingeri ca conducator al lumii . Ο armata greacă in alianta cu alte state ortodoxe 100-150000, vor lupta împotriva a 200 de milioane de soldati asiatici. Domnul va interveni în mod deschis și va lovi dușmanii săi cu focul coborât din cer și se va „arde” toti chinezii. Asta e modul în care a descris el ca vor aduce victorie glorioasa slujitori ai Domnului, Sfinții Îngeri.
        După China, se va întoarce împotriva tuturor musulmanilor, mai întâi în Asia, și apoi în Africa de Nord.

        Sursa: http://geoment.eee.gr/profities.htm

        Acest rege va termina cea ce rusii nu au reusit ii va pune pe toti la punct.In timpul domniei acestuia se va produce convertirea la ortodoxism a tuturor neamurilor care vor supravietui razboaielor de pana atunci atunci va fi ales si un patriarh ortodox probabil va fi si un mare sinod ecumenic in sens bun pentru a fi reasezate dogmele asa cum este corect si dupa voia Lui Dumnezeu.

        Legenda regelui adormit

        Un cont contemporan în timpul domniei lui Andronic Paleologul (1282-1328), menționează că în jurul momentul în care turcii au invadat Magnesia, în mai multe rânduri Garda castelul a vazut o lumânare aprinsă circuland în jurul zidurilor orașului. El a trimis oameni pentru a investiga fenomenul, dar fără nici un rezultat. Apoi,un frate surdo-mut de Garda a fost trimis, și el insa a avut parte de o revelație, și a fost complet vindecat, la întoarcerea sa. El a spus că în zona în care a apărut lumânare aprinsă, el a găsit un om de o statură de mare rege, care a cerut cu voce tare ca creștini să continue apărare. Mai târziu, el a recunoscut imaginea acelui om când a vizitat un sfânt altar Sf. Ioan Vatatzes. De atunci, IOAN a fost recunoscut ca sfânt și inmemoria sa stabilit pentru a fi onorat pe 04 noiembrie

        Moastele sale nestricate au fost transferate la Constantinopol, care a fost eliberat de franci, în cazul în care legenda a adormit regelui a devenit asociat cu el. La momentul de căderii Constantinopolului sub ocupatie turco- otomana, moaștele sale au fost ascunse într-o catacomba.

        Legenda afirmă că, din acel moment, el a fost așteaptă eliberarea de Constantinopol. De asemenea sa afirmat că regele sfânt are sabia cu el în teacă, și că în fiecare an lama de sabie iese cu câțiva milimetri, până când vine timpul pentru ca sabia să iasă complet, ceea ce va însemna timp pentru eliberare a orașului.

        Un bătrân contemporan a spus că regele Milostiv a apărut deja de ceva timp, și că sabia a ieșit complet din teacă.El rătăcește in oras în forma unui nebun pentru Hristos , și conduce armatele celor sfinți , . Batranul de asemenea, susține că relicvele sacre ale împăratului Sfântului Ioan cel Milostiv Vatatzes au fost păzite de o familie de Crypto-creștini, care a tinut secretul din generație în generate

        Sfantul IOANNNIS DOUKAS VATATZIS cel Milostiv

        Sa născut în 1193 în castelul istoric din Tracia, în Didimoticho. El a venit dintr-o familie care a fost aproape de a Senatului regal după bunicul său . așa-numita, a fost stratopedarches regelui Manuel I Comnenul.

        Când au murit părinții lui Ioan, a plecat de proprietatea sa mare, dar care a distribuit-o la cei săraci, precum și omagii la bisericile și bisericile din cauza “ „Fericiți sunt iubitoare efprepeian din casa ta” …

        Constantinopolul a fost în mâinile francilor,unde a fost sediul imperiului nostru, ca din 1204 orașul a fost invadat fde „cruciați” și noul împărat a fost proclamat în Νίκαια Nisa ,Theodor Lascaris, poet imnograf al Fecioarei Maria.

        Deci Ioan, a găsit un unchi de la tatăl său, care era preot în palatul lui Teodor Lascaris. Deci, el sa întâlnit cu regale cel bun, a continuat să fie prietenos și umil cu toată lumea, ușor accesibil, blând, nevinovat, senin, modest și in dialog întotdeauna calm. Deci, cu toate aceste daruri au fost atât de simpatic, că virtutea sa a placut fulgerator în fața ochilor împăratului Teodor, care ia dat de soție pe fiica lui Irene. Pentru ca sa devina soția lui a trebuit să se dueleze KORADO, care se lauda puterea lui! Dar Ioan Vatatzes la învins, spunând „Doamne Isuse, ajută-mă”, ca al doilea Nestor!

        Când regele-imnograf Teodor Lascaris a murit 1222 ramane la tron Ioan care a aratat apoi încă o dată cât de înțelepta a fost alegerea lui Theodore Laskaris. Judecător drept, sursă inepuizabilă de milă Ioan a fost dat poreclit cel Milostiv!

        A fost cel mai pios si credincios rege al Ortodoxiei a făcut acest lucru cu zel pentru toti creștini botezați

        De asemenea, a încercat reunificare a Bisericilor, și anume Occidentul să recunoască doctrina corectă. A trimis într-adevăr ambasadori la Papa Grigore al IX și să înceapă un dialog rând pe partea noastră de atunci Germanos era patriarch. Ioan va gestiona apoi binevoitor, dar, din păcate occidentalii nu a vrut pana la sfârșit pentru a elimina adăugarea antiortodoxa a Simbolului de credință, adică ”… „Și de la Fiul purcede de la” …

        Vatatzes, a fost protector și susținător al claselor din mediul rural și urban și căuta în permanent o viață mai buna în principal la agricultori și păstori, deoarece, în scopul de a ajuta le-a făcut (Ceva de genul Naționale Cadastru) și parcelele rechiziționate de la aristocrați le-a distribuit la toți cetățenii săraci pentru a trăi confortabil și uman!El a fost adevărat „Tatăl grecilor” a oprit exploatarea in orice fel a oamenilor dand senzația in fiecare minut ca nu este doar ca un rege, ci ca este rânduit de Dumnezeu pentru a ajuta oameni nedreptățiți! Economia chiar a primit măsuri astfel încât s-au fondat capele,spitale, case de ingrijire, biblioteci, biserici construite și au ajutat decisiv mănăstirile noastre.

        Într-adevăr, era politician de calitate care, atunci când sa întâlnit o dată fiul său Theodore la vânătoare acesta purta haine de lux, a refuzat să-l salut! Și atunci când copilul l-au întrebat ce a greșit, Ioan a răspuns că cei ce se imbraca cu mătase țesuta cu aur cum purta fiul său a fost facute din sângele poporului său și el ar trebui să știe asta !!! Fiecare ieșire ar trebui să fie pentru oameni, pentru că toata bogăția regilor se face pe spinarea oamenilor.

        Credința lui în Dumnezeu a fost mare și a ajutat decisiv la fiecare pas, ca și atunci a trebuit să se bata cu Azatini feroce, Sultan de Iconium, de multe ori devasta orașele noastre care au fost aproape de râu. A invins pe acel sultan teribil.

        Niciodată John Vatatzes nu a renuntat la, recuperarea orasului Constantinopol și reconstituirea Imperiului creștin grec. Așa că a lucrat la aceasta cu toată puterea sufletului său. Înțelept, prudent și proactive în cadrul politicii lui, cu toate că a ales generali iscusiti, căutat pentru a evita luptele. Știa să nu întreprindă nimic înainte de a fi bine pregătit Oamenii l-au iubit și Biserica se roagă cu bucurie pentru el! Și el, chiar mai mult a mers la sfânta cauză a patriei.

        A construit o flotă puternică și a eliberat Lesbos, Chios, Samos, Ikaria, Kos și celelalte insule din arhipelagul grecesc, calculul corect că regula se ridica în Marea Egee nimeni nu are flota și, prin urmare, latini, fără nave de război și baze, nu va dura mult și a încercat primele atacuri la marginea Basilides, reușind 1225 pentru a elibera orasul de importanță strategică Adrianopol! Drumul acum pentru orașul lui Constantin a fost deschis!

        In martie este acel moment in care mongolii, înfrâng pe sultanului din Iconium, care este forțat să caute un tratat cu Nisa, încetarea de a prezenta un risc, rezolvarea mâinile lui Vatatzes 1246 acum și bulgari în 1246 și eliberează Axios bucata – riul Evros, în timp ce clopotele sunt pe cale de a se rupe din bucuria lor atunci când Ioan Vatatzes intra in capitala Macedoniei, orasul nostru de Sf. Dimitrie domnind in Salonic în luna decembrie a aceluiași an binecuvântat!

        Dar buna sa sotie, Irene Laskaris inchide pentru totdeauna ochii și va fi pentru totdeauna de neșters în memori sa. Dar el știe că nu aparține decat poporului și patriei lui! Deci Ioan, care au dezvoltat o prietenie cu împăratul german Frederick al II-lea, este de acord să faca ο căsătoriei cu fiica lui Frederick Constance ca o Alianța puternica care ar speria Europa și mai ales latinii, care sunt împinsi acum din toate părțile.

        Dar, în timp ce John Vatatzes construit un stat puternic din cenusa Bizanțului dusmani au strâns lațul în jurul Istanbulului in 4 noiembrie 1254 Ioan lăsând ultima suflare pe drumul visat, credința in Dumnezeu, datoria pentru patrie, dragostea pentru oameni …

        Corpul regelui sincer, corect, curajos și milostiv a fost îngropat într-o mănăstire pe care el a construit și a numit-o Sosandra în timp ce mai târziu prin revelație un admirator al lui Ioan, a cerut să vada moaștele sale Dar când s-au dus să deschidă mormântul pentru a efectua transportul, în loc de duhoarea obisnnuita, un miros dulce sa răspândit în jurul lui ca și în cazul în care ai fi intrat intro grădină aromata de flori! Dar nu a fost numai asta!!! Decedatul părea să fie așezat pe tronul regal, luminos, nici un miros, absolut nici un punct care să sugereze că era mort! Șapte ani a fost în mormânt și culoarea corpului său a fost la fel ca orice om normal în viață! Arăta ca un adevărat viu, dar era ca un rege de marmura ! hainele sale au fost, de asemenea, păstrate timp de șapte ani !!! si arata ca au avut doar rafthei! ! Rasplata pe care o da Dumnezeu, pentru cei care L-au proslăvit pe pământ!Ioan a produs nenumărate minuni vindecand boli ,alungand demoni avand in el harul Duhului Sfânt!

        -După cum sa menționat într-un jurnal publicat în 2001 Orestiados Didymoteichon Metropolis și Soufliou- 1992 până în 1992 „Memoria împăratului Ioan cel Milostiv este onorata în fiecare an în Biserica din Magnesia, pe care el însuși a construit și care a găsit ultima odihnă, ca ( Οστρογκόρσκυ ). și Nymphaeum, reședința lui preferată „(Ostrogkorsky).

        Dar ce sa întâmplat cu Biserica asta? Ce sa întâmplat cu moaștele nepieritoare de „marmură regelui”? Ce înseamnă „legenda” și ceea ce profețiile de recuperare a orașului, atât el a luptat?

        Vezi recomandarile SYGKLONISTIKES și profețiile pentru venirea Sfântului Ioan KING și peștera secretă în ISTANBUL UNDE odihnă!: http://www.noiazomai.net/spilaio.html . http://www.noiazomai.net/spilaio.html .

        Apreciază

  3. Diana said, on august 14, 2013 at 8:16 am

    Intr-adevar, experienta „mistica” a Terezei d’Avila seamana mai mult cu un fel de … extaz orgasmic (daca se poate spune asa), ceea ce, ca experienta in sine, nu poate avea nimic duhovnicesc.

    Apreciază

    • Maria said, on august 14, 2013 at 8:24 pm

      Pai diavolul „infierbanta „si , saraca este cuprinsa de imaginatii si desfrau .

      Apreciază

  4. dd said, on august 14, 2013 at 10:03 am

    Exista cumva vreo legatura intre Sf Francisc pictat de Pr. Arsenie Boca si papa Francisc?

    Apreciază

  5. Ciprian said, on august 14, 2013 at 11:38 am

    Sandra Brown ar fi invidioasa… poate de aici s-a inspirat… Doamne Iarta-ma

    Apreciază

  6. adi said, on august 14, 2013 at 12:11 pm

    Se poate mentiona aici si padre pio cu care italienii se mindresc si il considera sfint. Acesta are viziunile sale aproape permanent in stare febrila parerea mea ca sint naluciri satanice.Toti aparatorii lui marseaza pe chestia cu stigmatele lui si atunci multi il considera sfint,totusi sa nu uitam ca si antihrist face o gramada de minuni ca sa insele pe multi.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Pio_of_Pietrelcina

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  7. Aurora said, on august 14, 2013 at 3:28 pm

    Latinii, neavand Treimea, adica avand o forma deviata, aceea data de filioquism, nu pot primi simtiri curate, ci inselari de la diavol care isi bate joc de ei in tot felul. Cred ca daca papistasii ar citi Patericul, care e plin de bun-simt, multi ar veni la Ortodoxie. Descrierile acestor experiente carnale fac trimitere spre Sandra Brown sau spre vechii zei greci, desfranati care se indragosteau de pamantence si faceau copii cu ele. Vidul existential din catolicism se simte la mai toti apusenii. Maica Tereza scria in jurnalul sau mai spre sfarsitul vietii despre dezolarea cumplita in care se gasea – o stare vecina cu nebunia si chiar cu ateismul, ceva de genul „Hristoase, te caut, dar nu te gasesc, nu regasesc nimic in adancul inimii mele decat pustiu. Oare nu mai primesti rugaciunile mele ? Ma chinuiesc pentru ca nu reusesc sa Te regasesc”. Cuvintele imi apartin, am redat doar ideea, dar stiu ca acum vreo 10 ani cand le-am citit, mi-au produs o mare indoiala ca aceasta biata femeie ar fi sfanta. Un monah ortodox nu cred ca are astfel de cautari/asteptari. El se roaga si atat. Nu asteapta sa vada rezultate. Daca uneori nu are destula ravna la rugaciune, stie ca vina nu este a lui Hristos care s-ar ascunde de el, ci a lui ca nu are destula trezvie. Bietii catolici ! Sa ne rugam pentru ei sa-i intoarca Dumnezeu cat mai repede la dreapta credinta !

    Apreciază

  8. Vranceanu said, on august 14, 2013 at 4:02 pm

    D Merejkovski (daca o fi aceeasi persoana) a fost un scriitor anticrestin care a scris un roman in care il admira nespus pe imparatul Iulian Apostatul.

    Apreciază

  9. gerica64 said, on august 14, 2013 at 6:50 pm

    saccsiv

    Antihristul este deja in lume va lucra cu acest profet mincinos va fi si in vremea acelui imparat pus de ingeri dar inca nu va actiona ca conducator mondial decat dupa moartea lui ioan cel Milostiv
    si trecerea celorlalti imparati descrisi de:

    Sfântul Ipolit, papa Romei, zice că: „După ce vor trece zece împăraţi ai romanilor, adică după căderea turcilor, al unsprezecelea care va împărăţi va fi antihrist.” Iar Sfinţitul Mucenic Metodie al Patarelor zice că în vremea aceea, când va cădea Turcia, va veni Filip al şaselea cu 18 limbi (naţiuni) şi va face război, cum n-a mai fost niciodată. Atunci vor pune îngerii împărat la Constantinopole, care va împărăţi 32 de ani, iar acesta va goni pe turci. Şi îi va împărţi în trei părţi: o parte o va boteza, a doua o va supune sub sabie şi a treia o va goni cu mare mânie. Şi, întorcându-se de la război, i se vor descoperi toate comorile cele ascunse în pământ şi se vor da în mâna lui. Atunci se vor duce la dânsul toţi, din toate părţile, şi îşi vor cere părţile ţărilor care au fost robite de alţi împăraţi, şi îşi vor lua locurile care le-au stăpânit alţii cu nedreptate, după cum zice: „Şi se va întoarce fiecare la cuiburile pământeşti”; că zice Sfântul Metodie: „Şi boul va rage”, adică ţara noastră, care era de jaful tuturor. La fel vor face toate naţiile şi îşi vor lua părţile lor fiecare. Că împăratul acesta aşa va fi de bun şi de paşnic că va fi ca un tată al tuturor.

    Zice Sfântul Andrei cel nebun pentru Hristos: „Şi va îmblânzi pe neamul cel plăvan”, adică bălan (se vede că pe ruşi). Tot acest Sfânt zice că: „Atâta aur are să fie în Constantinopol încât cu lopata îl vor întoarce, şi vor fi săracii ca şi împăraţii de bogaţi.” Şi iar zice proorocul: „Şi se va umple pământul lor de aur şi de idoli (adică de patimi), şi va stăpâni în vremea aceea mai mult curvia, că de la al doilea împărat va începe desfrânarea curviei.”

    Al doilea împărat care va urma după cel bun, va fi rău: acesta va pune legi şi dogme ca să ia fiul pe mama lui de muiere, şi tatăl pe fiica sa, fratele pe soră, şi vărul pe vara sa, că şi el singur va avea pe mama lui şi pe fiica lui de muiere; cei ce nu vor asculta de poruncile acestui împărat, cu amară moarte vor fi omorâţi, iar aceia care vor răbda moartea, pentru ca să păzească poruncile lui Dumnezeu, vor fi la un loc cu Sfântul Ioan Botezătorul, întru împărăţia lui Dumnezeu.

    Al treilea împărat va înfiinţa închinarea la idoli şi câţi se vor închina la idoli, în vremea acestui împărat, pământul lor se va umple de şerpi care vor muşca pe cei ce se vor închina idolilor şi aceştia vor muri, precum jidovii care cârteau în pustie, erau muşcaţi de şerpi şi mureau. În vremea aceea, multe semne cereşti se vor arăta: trăsnete şi fulgere, focuri se vor arăta, şi multe insule şi cetăţi şi sate se vor cufunda pentru multele cutremure ce vor fi pe pământ spre arătarea mâniei lui Dumnezeu.

    Al patrulea împărat va veni din Arabia; acesta va fi bun, va înălţa bisericile cele stricate şi va împărăţi 12 ani.

    Al 5-lea împărat va veni din Etiopia, şi acesta va fi bun şi va împărăţi un an. În vremea acestui împărat va porunci Dumnezeu îngerilor Săi ca să adune părticelele cele risipite în toată lumea ale cinstitei şi de viaţă făcătoarei Crucii Domnului, ca să o facă iarăşi întreagă, precum a fost când S-a răstignit Domnul pe Dânsa; şi ea se va da în mâna împăratului acestuia, precum zice Sfântul Metodie al Patarelor. Acesta îşi va vedea moartea mai înainte, şi va merge la Ierusalim ca să moară, pentru că acolo şade împărăţia lui Dumnezeu. Şi mergând la Golgota cu Sfântul Lemn, împreună cu îngerii şi cu poporul, îl va pune în locul unde S-a răstignit Domnul, şi va pune pe pământ coroana lui şi se va ruga, zicând: „Doamne, Doamne, de când s-a arătat cinstită Crucea Ta, lumea s-a luminat şi puterea satanei s-a surpat, şi cu Crucea Ta, adică cu patima Ta cea de bună voie, ai sfărâmat puterea iadului. Cu semnul Crucii Tale, Stăpâne, sfinţii cu putere au lucrat, şi pe idoli au sfărâmat şi mucenici i-ai făcut. Crucea este slava Bisericii; Crucea este întărirea binecredincioşilor creştini. Crucea este biruinţa binecredincioşilor împăraţi. Doamne, de acum nu vor mai fi creştini mulţi în lume, însă tot vor fi.” Şi mai multe decât acestea va zice. Apoi va zice: „Acum slobozeşte pe robul Tău Stăpâne, după cuvântul Tău în pace, că văzură ochii mei mântuirea Ta, care ai gătit-o înaintea feţii tuturor popoarelor, lumină spre descoperirea neamurilor şi slava poporului Tău Israil.” Şi vor lua îngerii Cinstita Cruce şi se vor sui cu ea la ceruri. Şi vor lua îngerii şi sufletul împăratului.

    Rugăciunea aceasta am căutat ca să o găsesc la greci prin multe cărţi şi nu am găsit-o nicăieri. Am adus de la peştera Sfântului Atanasie din Sfântul Munte Athos trei cărţi vechi de format mare, scrise cu mâna, de vreo trei sute de ani, şi nu am găsit-o în ele; aşa văzând, am renunţat de a mai căuta. Şezând eu pe căpătâi, în sus, fiindcă eram bolnav de stomac de vreo şapte ani, văd un tânăr lângă mine îmbrăcat cu haine albe şi cu brâu încins pe la mijloc, lat ca de un rup (un lat de mână), verde închis, plin fiind de cruci mici de aur. Şi mi-a zis: „Să ştii că ceea ce cauţi tu, ca să pui în cartea ta, este scris în cărţile Sfântului Ioan Gură de Aur.”

    Şi Sfântul Metodie al Patarelor, zice pentru acel împărat că va împărţi împărăţia la patru fii ai lui. Unul va împărăţi în Roma veche, al doilea în Constantinopol, al treilea în Alexandria, al patrulea în Tesalonic.

    Se vede că pe cel mai mare îl va pune tatăl lui împărat în Roma, mai înainte de moartea sa. Sfântul Andrei zice numai de trei; şi aceştia numai o sută cinci zeci de zile vor fi în pace, căci, din zavistia satanii, vor ridica între dânşii război; şi vor lua pe preoţi şi pe monahi la oaste, încă şi pe copiii cei de şapte ani, şi atâta se vor bate la Tesalonic, încât se va stinge neamul bărbătesc. În vremea aceea vor tăbărî şapte femei pe un bărbat şi nu-l vor găsi. Că Tesalonic se tâlcuieşte: nebuna biruinţă.

    Pentru al şaselea împărat, care va împărăţi în Constantinopol împreună cu fiica sa, zice Sfântul Andrei aşa: „Se va ridica un viteaz de la Marea Neagră şi va împărăţi în vremea celor patru fraţi şi, după moartea lui, va împărăţi fiica sa. Se vede că va răpi acesta împărăţia de la cei patru fraţi, fiindcă ei se băteau la Roma şi la Alexandria (Egipt). Şi după dânsul va lăsa pe fiica lui, prea spurcată muiere, bici al diavolului, la împărăţie. Că aceasta va spurca Sfintele Biserici şi va pune să cânte cu chitări şi cu muzică prin biserici; să cânte cântece spurcate şi să joace, şi Sfintele Mese să le răstoarne; şi va aduna Sfintele Cărţi din tot Constantinopolul şi le va arde; va spurca mulţime de suflete şi va strica mulţime de prunci. Căci în vremea ei va lipsi partea bărbătească pentru mulţimea războaielor ce vor fi. În vremea aceea, se vor ucide oamenii pe drumuri: va omorî fiul pe tatăl lui şi tatăl va omorî pe fiul lui, şi maicile pe fiicele lor, fiicele pe maicile lor, şi frate pe frate, şi surori pe surori, şi vecin pe vecin se vor ucide şi alte mii de răutăţi se vor face şi spurcăciuni nenumărate de către această prea spurcată împărăteasă; şi cu Dumnezeu a se bate, va cugeta, şi cerurile va voi a le sfărâma. Şi se va pierde cufundându-se cu tot Constantinopolul. În vremea împărătesei acesteia se va împlini cuvântul din Apocalipsă: „Că se va lua pacea de pe pământ şi se vor omorî oamenii unii pe alţii.”

    Şi în anul când va fi bătaie la Tesalonic, vor veni din China şaptezeci şi doi de împăraţi şi vor strica îngrăditura care a făcut-o Alexandru Macedon. Când vor veni aceştia în pământul creştinilor vor face atâtea răutăţi câte nu s-au făcut niciodată, după cum zice Proorocul Iezechiel: „La sfârşitul veacului te voi ridica Eu, zice Adonai Domnul, pe tine Gog, şi vei veni în pământul lui Israil (adicăal creştinilor), ca negura care acoperăpământul: cu cai şi călăreţi şi cu căruţe. Eu te voi pogorî în pământul lui Israil; şi Eu voi pierde arcul tău din mâna ta cea dreaptă, şi săgeţile tale din mâna ta cea stângă, şi te

    voi pierde desăvârşit. Şi voi aduna fiarele pământului, şi păsările cerului, şi te vor mânca în pământul lui Israil ” (Iezechiel 38, 1-29; 39, 1-11). Care vor rămânea nemâncaţi de fiare şi de păsările cerului, îi va pierde Domnul cu fulgere şi cu trăsnete şi cu piatră de grindină. Precum în vremea lui Isus al lui Navi pe vrăjmaşii lui, pe care, neputând el să-i bată, i-a bătut Domnul cu piatră de i-a pierdut pe toţi; aşa şi pe chinezi îi va pierde Domnul. Că atâtea răutăţi vor face Bisericilor lui Dumnezeu, că le vor preface în grajduri de cai, şi Vasele cele Sfinte le vor unge cu spurcăciuni şi vor mânca pe oameni de vii şi sângele lor îl vor bea. Şi aceasta zice Proorocul Iezechiel: „căvor aduna (creştinii) oasele cele rămase de la fiare şi vor pune semn unde vor găsi vreun os de om, ca săle adune spre îngropare în cimitir; căşi cetate vor face şi se va numi cimitirul lui Gog.”

    Zice Proorocul: „Şi vor locui ostroavele în pace.” Iar Domnul zice în Sfânta Evanghelie: „Va fi în zilele acelea necaz cum n-a mai fost pânăacum de la începutul zidirii, pe care a zidit-o Dumnezeu, şi nici nu va mai fi ” (Marcu 13, 5-19). Şi atunci, îndată, se va ridica antihrist împărat şi se va scula cu mare mânie asupra creştinilor. Atât de mari munci are să pună asupra creştinilor, încât şi îngerii se vor înfricoşa, căci preaspurcatul şi preableste-matul nu va putea să sufere să audă numele lui Hristos.

    Am socotit să însemnăm aici pe toţi împăraţii care vor fi de la căderea turcilor până la sfârşit.

    Scrie Sfântul Ipolit, papă al Romei, că dacă vor trece zece împăraţi ai romanilor (adică ai grecilor) va împărăţi antihrist.

    Cel dintâi este cel pe care îl vor pune îngerii. Al doilea va fi rău, că va pune legi şi dogme oamenilor: să curvească, cu slobozenie, cu rudele: tatăl cu fiica sa şi feciorii cu maicile lor, fraţii cu surorile lor şi verii cu verişoarele lor. Al treilea, are să înfiinţeze închinarea de idoli. Al patrulea, va veni de la Arabia. Al cincilea de la Etiopia. Al şaselea de la Marea Neagră, şi, cu cei patru feciori ai celui bun, se fac zece; iar antihrist va fi al unsprezecelea.

    Apreciază

  10. gerica64 said, on august 14, 2013 at 6:56 pm

    De diferenta de timp pana la domnia antihristului vorbeste si Elpidie iata aici:

    Vor fi multi arhierei care vor deveni marionete ale profetului mincinos. Il vor urma, I se vor supune si vor transmite preotilor invataturile acestuia si preotii vor transmite mai departe credinciosilor. Foarte multi oameni se vor pierde. Mare schisma se va produce in Biserica noastra. Sa va amintiti ce va spun. Mare schisma se va produce. Va incepe din biserica catolica si apoi se va intinde peste tot, deoarece aceasta elita ii va convinge pe conducatorii nostri fie prin intermediul politicienilor, fie prin intermediul bancilor. Cine credeti ca ne au-in-mana-lor-51-000-miliarde-si-conduc-lumea-dintr-o-camera-grupul-bancherilor-descris-in-biblia-lumii-financiare-186365conduce? Bancile ne conduc. Daca avem putina logica trebuie sa ne gandim: cine crediteaza Grecia, Franta, Anglia, America? Si toate tarile datoreaza bani unora care au toata bogatia pe mainile lor… cine sunt acestia? O elita luciferica care va impune tarilor sa faca ceea ce vor ei. Sa stiti ca acestia il vor impune pe profetul mincinos, acestia il ridica acum, sa stiti, acestia il numesc acum. Este conclavul luciferic care il va ridica pe profetul mincinos, ce il va arata pe antihrist mai apoi.

    Nu te ingrijora, bunicutule: tu nu il vei vedea pe antihrist, tu il vei vedea doar pe profetul mincinos si i te vei opune, dar tu tinere, tu micutule, tu il vei vedea pe antihrist. In zilele noastre se va intampla. Eu nu il voi vedea. Doar cu profetul mincinos voi lupta. Si ma rog la Dumnezeu sa ne invredniceasca sa Il marturisim pe Iisus Hristos ca pe Dumnezeu al inimilor noastre si sa ne luptam cu profetul mincinos. Dupa mine, la putina vreme dupa moartea mea va veni si antihristul. Voi, cei mici, il veti vedea.

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 14, 2013 at 8:40 pm

      gerica64

      Asta nu adevereste amestecul acela de profetii si legende.

      Apreciază

  11. gerica64 said, on august 14, 2013 at 9:12 pm

    saccsiv

    Eu cred ca Sfântul Ipolit, papa Romei , Sfântul Metodie al Patarelor si Iosif Vatopedinul nu mint toti trei despre acel imparat ca va fi pus sa conduca si sa refaca dezastrul provocat de profetul mincinos.Acum daca o fi acesta Ioan cel Milostiv s-au altul ramane de vazut am pus un articol pe blogul meu despre asta .Sunt oameni care l-au vazut pe acest rege in catacomba tainica din Istambul nu este numai o legenda.E greu de gasit un traducator grec poate administratorul blogului Mucenicul care este romanca dar locuieste in grecia sa traduca materialele grecesti asa cum trebuie.Sunt multe de tradus din greceste si de pe youtube.

    Apreciază

  12. gerica64 said, on august 14, 2013 at 9:34 pm

    Daca dam crezare Sfantului Serafim de Sarov ,antihristul vine de la rusii din Est sa nascut intre Moscova si Petersburg iata sursa:

    Sfantul mai spune ca pana la aparitia antihristului se va face al 8 lea sinod ecumenic al tuturor bisericilor restul cititi la sursa indicata.

    Apreciază

  13. Ion Roman Popescu said, on august 29, 2013 at 9:25 am

    Székely Csaba – luciditatea nejudecării

    Textul atinge momente paroxistice, precum cel al felaţiei homosexuale de care beneficiază preotul, în timp ce..

    http://dilemaveche.ro/sectiune/arte-performative/articol/szekely-csaba-luciditatea-nejudecarii#

    Apreciază

  14. […] MISTICISMUL „sfintelor” catolice … Cand le citesti marturisirile, parca te uiti in Playboy […]

    Apreciază

  15. Sită Deasă said, on septembrie 21, 2017 at 8:52 pm

    Pietism Hard & Soft

    Apreciază

  16. […] MISTICISMUL „sfintelor” catolice … Cand le citesti marturisirile, parca te uiti in Playboy […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.