SACCSIV – blog ortodox

PAPA FRANCISC LAUDA ORTODOXIA: „Avem atata nevoie de aerul proaspat al orientului si de această lumina pe care o emana!“. ATENTIE MARE LA VORBELE SARPELUI

Posted in ORTODOXIE, papa Francisc I by saccsiv on august 5, 2013

646x404

   Iata ce putem citi in articolul Papa Francisc laudă practicile din Biserica Ortodoxă „retrogradă”:

Pe drum de la Rio de Janeiro  la Roma, în avion, după ce a participat la Zilele Mondiale ale Tineretului unde a oficiat o slujbă în faţa a peste trei milioane de pelerini, Papa Francisc a răspuns la o serie de întrebări ale jurnaliştilor într-o conferinţă de presă improvizată la altitudine. Din acest dialog a apărut declaraţia Papei despre gay care a făcut în câteva minute înconjurul lumii: „Cine sunt eu să judec homosexualii?“

Însă tot acolo, în avion, Papa Francisc a fost rugat de către jurnalistul rus Alexey Bukalov (şeful biroului din Roma al ITAR-TAS) să comenteze celebrarea a 1025 de ani de la creştinarea Rusiei. Răspunsul  este un discurs admirativ tocmai asupra „tradiţionalismului“ care în spaţiul românesc este blamat:

„Bisericile ortodoxe au păstrat Liturghia originală. Ei (ortodocşii – n.a.) au păstrat-o, o cântă,  Îl adoră pe Dumnezeu. Noi ne-am pierdut puţin simţul adorării Lui. Ei Îl cinstesc pe Dumnezeu şi Îi cântă cântece de preamărire fără să ţină seama de timp. Într-o zi, vorbind despre Biserica occidentală, mi s-a spus ‹‹ex Oriente lux, ex Occidente luxus››. Adică din orient provine lumina iar din occident societatea consumului şi a bunăstării care a făcut atâta rău. În schimb, ortodocşii au păstrat frumuseţea a lui Dumnezeu în centru. (…) Avem atâta nevoie de aerul proaspăt al orientului şi de această lumină pe care o emană!“
   Cititi va rog si:

Papa Francisc nu-i judeca pe homosexuali

Video: PAPA FRANCISC I (profetul mincinos) A INCEPUT SA LUCREZE? Sau deocamdata mass-media doar ii pregateste terenul? AR FI EXORCIZAT UN ADOLESCENT

 

Tagged with: ,

62 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. pcmouse said, on august 5, 2013 at 12:19 am

    dedicatii”pt papa si nu numai http://www.youtube.com/watch?v=DpGvSS9-kNQ

    N CONTINUARE, TRANSCRIPTUL FILMULUI:

    ANATEMATISMELE MITROPOLITULUI SERAFIM DE PIREU

    ÎN DUMINICA ORTODOXIEI – 2012

    – TRANSCRIPTUL ÎNREGISTRĂRII VIDEO –

    „Lui Arie, întâiul luptător împotriva lui Dumnezeu şi începătorul eresurilor, anatema!

    Lui Petru Gnafevs, celui fără de minte, care zice „Sfinte fără de moarte, Cel Ce Te-ai răstignit pentru noi…”, anatema!

    Lui Macedonie, necredinciosul şi pnevmatomahul şi lui Nestorie, prigonitorul de Dumnezeu, care a spus că Sfânta Treime a pătimit, precum şi necredinciosului şi nebunului Valentin, anatema!

    Nebunilor Pavel de Samosata şi Teodot, şi celor de un gând cu el, şi celuilalt Nestorie, anatema!

    Lui Petru, înfricoşătorul eretic, care a fost numit şi Lykopetru, [adică lupul-Petru], lui Eutihie şi Savelie rău-cugetătorilor, anatema!

    Lui Iacov Armeanul – Zanzalo, lui Dioscor, Patriarhul Alexandriei şi lui Sever, Patriarhul Antiohiei, necredincioşilor, împreună şi lui Serghie, Pavel şi Pir, cei de un gând cu ei, împreună şi lui Serghie, ucenicul lui Lykopetru, anatema!

    Tuturor eutihienilor şi monoteliţilor şi iacobiţilor şi tuturor ereticilor, anatema!

    Lui Varlaam şi lui Anchindin, precum şi adepţilor şi urmaşilor lor, anatema!

    Lui Benedict al XVI-lea, decăzutului ereziarh, care – potrivit Canoanelor – nu este papă şi patriarh al Romei celei vechi şi celor care se împărtăşesc cu el, anatema!

    Lui Martin Luther, lui Jean Calvin, lui Ulrich Zwingli, şi lui Henric al VIII – lea, necredinciosului rege, şi celor care s-au adunat împreună cu ei, ramificaţiilor eretice ale protestantismului, anatema!

    Celor care neagă şi hulesc Preasfânta, Cea de-o-fiinţă, Nedespărţita şi de Viaţă-Făcătoare Treime, rabinilor iudaismului, musulmanilor şi membrilor Societăţii anonime de broşuri „Turnul de veghere” a Martorilor lui Iehova, anatema!

    Celor care resping Sfintele Sinoade Ecumenice al IV – lea, al V – lea, al VI – lea şi al VII – lea, monofiziţilor, monoteliţilor şi monergiştilor, anatema!

    Celor care predică şi învaţă pan-erezia ecumenismului sincretist – inter-creştin şi inter-religios, anatema!”

    Apreciază

    • gigelgrosu said, on august 5, 2013 at 1:02 am

      Ma-nfioara prin tot corpul doar cand citesc atatea anateme!Ai grija Doamne de toata faptura ta si adu-o la lumina adevarului.Amin!

      Apreciază

  2. Emanuel said, on august 5, 2013 at 12:58 am

    Simte el o lumina, dar tot din intuneric se uita la ea, din pricina multelor pacate ce le are, papa, nu are putere sa vina la lumina sau sa o aprecieze la valoarea ei reala. Considera lumina ortodoxiei, a preamaririi ca fiind ceva nu prea important, bun dar neesential. Esentiala la catolici e inchinarea la papa si iubirea sentimentalista, lipsita de adevar.

    Apreciază

  3. acelas said, on august 5, 2013 at 1:37 am

    apropos de ecumenism si newage – curentul care pregateste terenul pentru instalarea antihristului in „sanul” unei religii „mondiale” …, ar trebui revazut si poate publicat textul .. (maytreia e dat doar ca un exemplu .., atat)

    proortodoxia.wordpress.com/2008/09/11/experienta-mea-ca-fost-ecumenist/

    .

    Apreciază

    • pcmouse said, on august 5, 2013 at 10:31 am

      pune tot textul ca bine le zice Parintele….hai las ca il pun eu.

      http://proortodoxia.wordpress.com/2008/09/11/experienta-mea-ca-fost-ecumenist/

      Experienta mea ca fost ecumenist

      In ce priveste problema ecumenismului, am sa va marturisesc experienta mea ecumenista pe scurt.

      Dupa ce am terminat facultatea vroiam sa vad si eu Europa, sa ma deschid, sa calatoresc, sa imi fac prieteni din toate colturile lumii, sa am acces la marile biblioteci.

      Si bineinteles ca prin facultatea mea nu am reusit sa prind o bursa, caci locurile la “Saint Serge” din Paris se dadeau numai la cei care faceau curat la profi si ingrijeau de pruncutii lor, asa ca am reusit numai printr-o fundatie ecumenista. Oricum, ideile lor s-au intalnit cu mentalitatea mea naiva de a dialoga, de a te deschide, de a cunoaste si ce gandeste celalalt. Credeam ca numai prin dialog si deschidere putem fi crestini adevarati. Ma preocupa unirea Bisericilor crestine intr-un singura Biserica crestina, asta pentru a da peste nas yoghinilor, budistilor, hindusilor, newagerilor care imi repetau mereu ca crestinismul e o religie depasita, si cum sa se converteasca ei la o religie faramitata in atatea biserici care se cearta intre ele?

      Aceasta fundatie ecumenista mi-a oferit o bursa de un an. La rugaciunile lor, vorbeau in limbi, ceea ce m-a facut sa ma intreb daca mai sunt catolici sau penticostali. Am remarcat cat de newage-iste sunt capelele lor. Simboluri abstracte, statuete de inspiratie africana, tablouri expresioniste au inlocuit icoanele. Bisericile lor mai noi si capelele lor sunt de arhitectura newage-ista, numai bune ca sa se simta Anticrist bine in ele. Impresia mea a fost ca Biserica Catolica e pregatita spiritual si tehnic de catre decenii de aggiornamento ca sa primeasca pe Anticrist.

      Au spus ca ei vor ca eu sa raman ortodox, sa nu trec la ei, ci doar sa ne adancim fiecare propria religie prin impartasirea experientei religioase proprii. Ei bine, am constatat ca asta nu se poate, pentru ca:

      1. Ei nu invatau nimic de la ortodoxie si nici nu ii interesa.

      Am incercat sa le prezint pe Siluan, pe Simeon Noul Teolog, pe Staniloae, dar ii lasa rece.

      2. La intalnirile lor ecumeniste cu protestanti de toate felurile, catolici si ortodocsi, ortodocsii erau de decor, ca sa “dea bine” in reportaje, ca uite, si ortodocsii sunt aici. De fapt, dialogau numai protestantii si catolicii, si parerea mea e ca azi catolicii s-au protestantizat foarte mult. Asa ca azi e si mai improbabila o unire efectiva a catolicilor cu ortodocsilor, caci catolicii s-au indepartat si mai mult de noi. Si oricum nici nu-i intereseaza.

      3. Am intalnit catolici traditionalisti, care tin catolicismul de dinainte de Vatican 2. Sunt foarte suparati pe papa pentru spiritul newageist, pentru scurtarea liturghiei, pentru inovatii, pentru protestantizare. Si atunci care sunt roadele ecumenismului, daca si veterocatolicii il neaga? (si ei sunt considerati de catre majoritatea catolica drept “conservatori, invechiti, fundamentalisti, batuti in cap”

      4. Mie personal ecumenismul nu mi-a adus decat niste sentimente vagi de cosmopolitism, prietenii usurele cu tineri de toate credintele si din toate tarile, care nu s-au adancit in prietenii crestine statornice si care puteau fi obtinute si prin Yahoo Mesengers sau mirc sau prin site-urile de facut prieteni pe net.

      5. Nu am avut nici o imbogatire spirituala. Nu am invatat sa ma rog mai bine. Nu m-a facut mai tolerant. Nu m-a deschis spre intelegerea altora. In schimb am simtit pericolul sincretismului, al diluarii ortodoxiei, al indepartarii de practicarea serioasa in favoarea unei religii sincretiste ambigua si colorata.

      6. Asupra mea ecumenismul nu a avut o influenta notabila, nici dupa un an de experimentare intr-un centru ecumenist din straintatate. Dar asupra celorlalti tineri ortodocsi romani, care nu cunosteau ortodoxia decat superficial, a avut. Ei nu s-au facut mai buni ortodocsi, ci mai buni ecumenisti. Astazi ei sunt pregatiti spiritual sa primeasca newage-ul, si atunci cand va apare Anticrist, vor alerga la el ca mustele la miere, caci au fost pregatiti sa-i inteleaga ideile.

      7. Primejdia ecumenismului consta tocmai in acest newage care va fi religia mondiala a lui Anticrist. Ideile ecumenismului le-am gasit pana la ultima pe pagina de internet a lui Maitreya, cel mai probabil candidat pentru rolul de Anticrist. Studiati si voi site-ul ShareInternational.

      8. Ca preot ortodox, am constientizat prin rugaciune si misiune pe teren ca numai practicarea ortodoxiei “la sange” e cea mai sigura cale de evitare a ispitelor contemporane de tot felul.

      9. Trebuie tinute canoanele ortodoxe, hotararile Sinoadelor Ecumenice, trebuie facuta ascultare, trebuie sa nu scurtam din Liturghie, sa nu aducem inovatii, sa fim moderni numai prin descoperirea tezaurului patristic, sa fim ortodocsi pana la jertfa muceniciei daca e nevoie. Nu trebuie sa ne rugam cu cei de alte credinte, caci le legitimam, si atunci cum le mai dam sansa sa treaca la ortodoxie?

      Placide Desseille, Olivier Clement, David Huston, Seraphim Rose, Kalistos Were, Peter Gilquist s-ar fi mai fi convertit la ortodoxie daca ziceam ca si religia lor e buna? Daca va cere Hristos din mana noastra la judecata sufletele celor pe care i-am lasat in credinta lor, pentru ca asa asa ne-a invatat o idee masonica, ecumenismul? Pavel nu era ecumenist, Sfintii Parinti nu erau. Ne-am trezit noi sa fim mai destepti.

      10. Am descoperit ca puterea mea de a face misiune era slaba cata vreme nu respectam perceptele ortodoxe pana la ultima consecinta, insa pe masura ce ma adanceam in practicarea ortodoxiei, cugetul se intarea, inima se lumina, iar in jurul meu oamenii incepeau sa inteleaga si sa vina la Hristos euharistic, sa inceapa sa se roage si ei, sa porneasca pe drumul mantuirii.

      11. Ce poate aduce nou ecumenismul care sa nu fie si in ortodoxie? Deschiderea, empatia, armonia, toleranta exista si in ortodoxie. Insa pericolele ecumenismului sunt imense. Ecumenismul e poarta prin care Anticrist va intra in Biserica. Nu degeaba ecumenismul e de origine masonica.

      Am citit pe site-ul lui Maitreya ca prin ecumenism doreste sa-i aduca in staulul sau pe ortodocsii “fundamentalisti”, care, marturiseste el, ii vor da mult de furca, si cam o treime nu-l vor accepta. Oare cine il va primi? Nu cei ce cred ca toate religiile sunt bune, deci, logic, suma lor, newage-ul, e cea mai buna fiindca le cuprinde pe toate?

      12. Cine vor fi cei care nu-l vor primi pe Anticrist si religia lui mondiala sincretista? Ortodocsii ca mine, care vor fi acuzati ca sunt “fundamentalisti”, “conservatori”, “invechiti”, “depasiti”, “talibani”, “reactionari”, “teroristi”.

      Nu va mirati. Aceste acuze vor fi cele prin care va fi justificata marea prigoana, asa cum “nu a mai fost si nu va mai fi”, prin care majoritatea newage-ista de maine se va ridica impotriva minoritatii ortodoxe “care se opune noului si sunt indaratnici”.

      13. In curand, peste cativa ani, va apare Anticrist. Va vorbi telepatic intregii planete, va avea o forta de hipnotizare a oamenilor luciferica, va face minuni, va merge pe nori, va face paine din pietre, va oferi planetei pace, prosperitate, rezolvarea problemelor lumii a treia, o singura religie buna pentru toti, incetarea conflictelor religioase. Dar, va spune el, razboaiele sangeroase intre religii nu vor putea inceta pana cand minoritatea fundamentalista ortodoxa nu va disparea pentru totdeauna. Astfel, va prigoni pe toti ortodocsii.

      14. Acum va intreb pe toti, cine credeti ca il va primi, si cine credeti ca nu il va primi? eu cred ca il vor primi: toate religiile necrestine, sectele, majoritatea catolicilor, protestantii, si acea parte din ortodocsi care e caldicica, usuratica, nu practica ortodoxia cu adevarat, precum si ecumenistii care sunt pregatiti spiritual sa-i accepte ideile geniale de pace mondiala si intelegere. Cum spune Pavel: “cand vor spune “pace, pace” atunci va veni sfarsitul”

      15. Si o ultima intrebare adresata tuturor, ecumenisti sau nu: daca eu nu reusesc sa fiu un bun ortodox, atunci cum as mai avea timp sa mai fiu ecumenist?

      NU reusesc sa ma rog cu adevarat, nu ma rog cat ar trebui pe zi, nu citesc patristica asa cum as dori, nu fac misiune asa cum as dori, nu am suficient timp ca sa fiu ortodox adevarat cum ar trebui, si atunci de ce sa-mi mai pierd timpul cu ecumenismul?

      Voi reusiti? Petreceti macar 3-4 ore pe zi in rugaciune neimprastiata? Ati petrecut o noapte intreaga in rugaciune? Ati mers pe la spitale, azile, orfelinate, inchisori saptamanal, ca sa impliniti porunca Domnului, dupa care va fi judecata lumea?

      Ati imbracat pe cei saraci, care cauta in gunoaie in fiecare zi in fata blocului vostru,

      v-ati ingrijit de cei ce dorm la groapa de guoaie a orasului, de cei ce si-au pierdut locuintele si dorm pe malul raului cu copii mici?

      Ati luptat contra prapadului moral din randul ortodocsilor, v-ati luptat cu avorturile, betiile, desfraul, rockul satanic, sectele, bataile femeilor, alungarea copiilor in noapte, prin care diavolul secera in turma lui Hristos, prin care face prapad spumegand contra ortodocsilor?

      Ati adus oameni la credinta inflacarata prin discutii, prin eforturi, vorbind de Hristos cu timp si fara timp? V-ati interesat cine sunt saracii de pe strada dumneavoastra, care mama cu copii multi nu are cu ce sa-si plateasca intretinerea si vrea sa se arunce pe geam, caci va fi scoasa afara si i se va vinde apartamentul?

      V-ati luptat cu lipsa de informare din randul tineretului, cu ocultismul, religiile orientale, vrajitoria, satanismul care prolifereaza in randul tinerilor?

      V-ati pus banii, calculatorul, timpul, inima, viata, puterile in slujba lui Hristos?

      Va simtiti acea sluga buna si credincioasa, pe care Stapanul venind a laudat-o si a pus-o peste multe? Sau sluga care s-a luat cu grijile vietii si n-a facut nimic pentru dulcele Hristos? Va simtiti “binecuvantatii” care sunt invitati sa intre in rai, caci “ati fost si L-ati cautat in inchisori, in azile, in spitale, in orfelinate”?

      Daca da, atunci veniti sa ne unim fortele si sa luptam contra entropiei satanice care se lupta cu ortodoxia, veniti sa ne impartasim experientele, veniti sa schimbam idei, sa ne intarim unul pe altul cu rugaciunile fiecaruia pentru toti, veniti sa fim un singur suflet si o singura inima, si Hristos ne va intari si ne va iubi!

      Daca nu, atunci veniti sa rascumparam vremea, caci timpul s-a scurtat, si Satana ne cere sa ne cearna, veniti sa raspandim brosuri contra alcoolismul si avorturilor, veniti sa facem misiune si sa imbracam pe cel sarac, si gol, si pe orfan si pe vaduva, si sa raspandim vestea cea buna ortodoxa acolo unde ajunge cu greu, in periferiile sarace unde desfraul, injuraturile, saracia crunta, betia, jocurile de noroc, manelele si hotiile fac ravagii.

      Veniti sa ne rugam fierbinte unul pentru altul, asa cum cerea Pavel. Voi, cei din lume, dati-ne preotilor pomelnice cu toti cei pe care ii cunoasteti ca s-au indepartat de iubirea lui Hristos, tineri apatici, batrani indaratnici, betivi, necredinciosi, sarmani, prigoniti, inchisi, nenorociti intr-un fel sau altul, si noi ne vom ruga pentru ei la fiecare liturghie.

      Voi, calugarilor, rugati-va fierbinte pentru noi, pomeniti-ne numele la Psaltirea si la sarindare, intariti-ne in lupta noastra cu fortele raului care actioneaza in acest teren de razboi nevazut care e lumea.

      Haideti sa trecem pe internet cartile vitale ale ortodoxiei care nu ajung la oamenii saraci pentru ca nu au bani nici sa manance, si sa le dam gratuit extrasele importante din ele!

      Puneti-va suporturile informatice la dispozitia marii mase de ortodocsi caldicei, si impartiti gratuit acatiste, rugaciuni, texte ale Sfintilor Parinti scoase la imprimanta!

      Strangeti saptamanal de la cunoscutii vostri care sunt mai milosi niste alimente si niste haine vechi si cautati-i pe copiii fugiti de acasa care dorm prin parcuri si stranduri, si duceti-le un suras si o lacrima si o rugaciune si mancare si haine si pe Hristos!

      Organizati-va in grupulete in fiecare oras, si cautati-l pe Hristos in fiecare durere, in fiecare necaz, in fiecare lacrima nestiuta a vecinului, sau a necunoscutului de pe strada!

      Faceti seri de rugaciune ortodoxe acasa la voi, o ora in care sa se citeasca din Vietile Sfintilor, sa se spuna niste rugaciuni vechi din Apantisma, sa cantati pricesne si colinde, sa vizionati un film cu Sf. Munte, sa ascultati o predica a marilor duhovnici, ca sa vina si prietenii vostri, si tinerii din blocul de peste drum, ca descopere frumusetea ortodoxiei, sa nu mai mearga la discoteca sau rockoteca sau maneloteca!

      Luati copiii de la orfelinat si duceti-i in parc sa se joace, cantati-le o colinda, dati-le fiecare cate 3 prajiturele care va raman la Craciun dupa ce v-ati saturat!

      Interesati-va cine e vaduva care nu are pe nimeni si e in pericol sa moara de foame si sa putrezeasca fara o lumanare in odaita ei. Vedeti cine e muncitorul care si-a pierdut apartamentul pentru ca nu si-a platit intretinerea si acum doarme sub cerul liber si bea ca sa se mai “incalzeasca”.

      Sunt unii care spun azi ca Biserica nu e datoare sa construiasca azile si orfelinate, ci statul. Nici nu e datoare! Nici nu trebuie!

      Dar a cauta pe cel indurerat, a-l mangaia, a-l ajuta in suferinta si singuratatea lui, asta Hristos ne-o cere.

      Si va fi criteriul dupa care se va face judecata.

      Fratiorilor si surioarelor, atunci veti simti liturghia ingereste, va veti ruga cu putere, va veti inalta inima pana la ceruri si inapoi, si vi se va deschide sufletul spre toata durerea lumii, si veti empatiza cu toata suferinta lumii care se sparge de tarmul lui Dumnezeu ca un val urias de plans.

      Sunt unii care zic ca trebuie numai sa ne rugam. Eu spun ca trebuie intai sa ne rugam si apoi sa iesim sa cautam pe nenorociti, daca vrem sa ne asculte Dumnezeu rugaciunea. Uite ce spune parintele Arsenie Boca:

      “Omul care poate să facă bine şi nu-l face, este o fiinţă josnică.

      Fără milostenie, însăşi rugăciunea este fără rod.

      Cu ce nădejde te vei ruga lui Dumnezeu, când tu nu asculţi rugăciunile oamenilor saraci?

      Cum vei cere cu credincioşii in Biserică – „Dă Doamne” – când tu nu dai săracilor, deşi poţi să dai?

      Cu ce gură vei spune: „auzi-mă Doamne”, când tu însuţi nu-l auzi pe sărac, sau mai adevărat pe Hristos, care strigă spre tine prin sărac?

      Aşa cum ne purtăm noi cu aproapele, tot astfel se va purta şi Dumnezeu cu noi.

      L-ai dispreţuit pe sărac? Şi Dumnezeu te va dispreţui pe tine.

      N-ai deschis celui ce bătea? Nu ţi se vor deschide nici ţie porţile împărăţiei lui Dumnezeu.

      Nu ai auzit suspinul celui necăjit? Nu ţi se va auzi nici strigătul rugăciunii tale.”

      Deci, intai rugaciunea ne intareste ca sa facem binele, iar binele e fructul dulce al rugaciunii.

      Acesta e adevarata deschidere spre lume, nu ecumenismul, acesta e adevarata toleranta, ramanand ortodox si adancindu-te in ortodoxie pana cand, tot jertfindu-ti timpul, banii, energiile pentru Hristos, ajungi sa-l iubesti atat de mult incat ti-ai da si viata pentru El!

      Si mai mare iubire nimeni nu poate sa aiba, decat sa-si dea viata pentru Hristos.

      Atunci vom fi pregatiti pentru a intrunta vitejeste tavalugul lui Anticrist, ca niste vrednici soldati ai lui Hristos cel ceresc, in lupta cu fortele raului.

      Atunci, vom merita sa ne numim oameni, ortodocsi, crestini, urmatori lui Hristos!

      Daca nu , Anticrist ne va matura de pe scena istoriei ca un viscol niste frunze netrebnice.

      Aveti grija! Faceti misiune pana mai puteti, caci “vine intunericul, cand nimeni nu mai poate lucra faptele luminii”.

      VINE PESTE CATIVA ANI VREMEA IN CARE ORTODOXIA VA FI PRIGONITA, LITURGHIA VA INCETA, MANASTIRILE INCHISE, CALUGARII VOR FI URMARITI PRIN MUNTI, PREOTII INCHISI, SI ORTODOCSII NU SE VOR MAI PUTEA ADUNA IMPREUNA LA RUGACIUNE SAU SA FACA FAPTE BUNE, CACI VA FI INTERZIS PRIN LEGE. VOR FI MONITORIZATI PRIN SATELIT, PRIN CIPURILE CARE VOR TRANSMITE SEMNALE LA ANTENE, SI MARELE FRATE ANTICRIST II VA URMARI PE MONITOARELE CALCULATOARELOR URIASE. IAR CEI CARE NU VOR PRIMI CIPUL, SE VA GASI AC SI DE COJOCUL LOR.

      Faceti misiune pana mai puteti! Faceti fapte bune pana vi se mai da voie! Luptati pentru Hristos astazi, cand inca nu vi se cere sangele pentru a ramane crestini!

      Sa ne ajute Dumnezeu Cel Treimic sa trecem peste aceste incercari.

      Sa ne rugam unul pentru altul!

      Trimiteti-mi numele voastre si ale celor cunoscuti ai vostri care sufera, si va voi trece la pomelnicul permanent, si il voi da tuturor preotilor din imprejurimi care se lupta pentru Hristos!

      Uniti-va in orase si intalniti-va ca sa fiti mai puternici in fapta buna! Este foarte greu singur, este usor impreuna, caci unde sunt 2 sau 3 adunati in numele lui Hristos, acolo e si Hristos cu ei.

      Maran Atha! Vino, Doamne!

      Fie ca ori toti sa mearga in rai, ori niciunul in iad, cum spunea Paisie Aghioritul!

      Sa fiti mantuiti, fratiorilor si surioarelor intru Hristos!

      Parintele Daniel,

      Satu Mare

      Apreciază

      • alice said, on septembrie 20, 2013 at 2:48 pm

        Nu cred ca acesta este duhul ortodoxiei.Aceasta pledoarie este al unui duh sarac,nemilos, radical, fara pic de practica in iubirea fata de Dumnezeu si fata de aproapele. As fi dorit sa vad care a fost efortul depus pentru o mai buna convetuire si curajul de a exprima in acea colectivitate convingerile proprii. Nu este corect , nici civic , nici religios sa musti mana care ti-a fost intinsa pentru impacare.
        Restul nici nu mai conteaza.

        Apreciază

  4. laurentiu said, on august 5, 2013 at 2:18 am

    Aveti voi nevoie de lumina si aerul ortodoxiei noastre, dar noi n-avem nevoie sa ni-l stricati cu al vostru

    Apreciază

  5. prconstantin said, on august 5, 2013 at 2:19 am

    Daca e adevarat ca a spus asa este esential. Sunt cuvinte semnificative. Oare sa fi rostit inainte, vreun neortodox, ceva asemanator? Este o declaratie facuta in avion, dar ramane de vazut ce linie va adopta in legatura cu ortodoxia. Operatiile complicate dureaza mai mult, dar nu trebuie catalogate din start ca lipsite de succes, iesirea din convalescenta poate dura mult.

    Apreciază

    • Irina said, on august 12, 2013 at 12:29 am

      Exact, om trai si om vedea. Faptele vor spune ultimul cuvant. Eu una sunt sceptica, pt ca si Papa Ioan Paul al II-lea cand a fost in Romania a rostit Crezul corect fara adaosul Filioque, la fel de ” sincer” cum a sarutata Coranul in timpul unei vizite intr-o tara musulmana sau cum a acceptat in India sa i se puna pe frunte aceea bulina rosie, care are de fapt un simbol sacru indispensabil in religia lor.. Din toate acestea nu reiese decat diplomatie de 2 lei in programul lor numit Ecumenism. Ar fi minunat sa revina la Adevar, dar slabe spernate.

      Apreciază

  6. gerica64 said, on august 5, 2013 at 7:42 am

    Cred ca trebuie sa insistam cu formarea unor grupuri de intrajutorare si de rugaciune asta recomanda si parintele Elpidie din Rodos.Din Bucuresti care se poate implica sa ma caute pe blog Santinela Ortodoxa unii deja ne-am cunoscut este timpul sa trecem si la fapte voi da acolo si emailul meu si telefonul sa putem discuta trebuie si un preot neaparat sa avem binecuvantare nu asa de capul nostru.Poate ne trimite Dumnezeu unul daca cea ce facem este bine.

    Apreciază

  7. Romeo said, on august 5, 2013 at 7:48 am

    Declaratie de om politic, care nu transmite nici cea mei mica intentie de renuntare la erezii.
    Prapastia dogmatica este cea care ne separa. La monofiziti e mai mica, dar ramane suficienta pt a nu avea comuniune.

    Catolicii chiar daca ar folosi in totalitate slujbele ortodoxe, tot nu ar primi harul Duhului Sfant.

    Apreciază

  8. gerica64 said, on august 5, 2013 at 8:08 am

    M-am informat despre ce fac romano-catolici ei sunt mai bine organizati ca noi.O parte din romano catolici stiu ca papa Francisc este profetul mincinos si se pregatesc pentru prigoana ce va urma.Au grupuri de rugaciune si sunt foarte activi in informarea credinciosilor despre vremurile ce urmeaza.Asta trebuie sa facem si noi uniti vom avea mai multe sanse sa rezistam Articolul acesta frate Saccsiv ar trebui sa-l pui pe blog ca ai trafic mult mai mare .
    http://prosistemhaha.wordpress.com/2013/08/05/biserica-catolica-e-pregatita-spiritual-si-tehnic-de-catre-decenii-de-ca-sa-primeasca-pe-antihrist/

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on august 5, 2013 at 2:54 pm

      gerica64

      Exista o profetie foarte veche, descoperita in biblioteca sectreta a vaticanului, care spune ca prigoana va incepe de la Roma. Vom vedea daca o sa fie asa.

      Apreciază

  9. dante said, on august 5, 2013 at 9:42 am

    „Avem atata nevoie de aerul proaspat al orientului si de această lumina pe care o emana!”

    Pai da, are mare nevoie de acest aer pentru al supune, nu pentru a-l respira, pentru simplu fapt ca acest „aer”, inca ii scapa, despre asta era vorba in afirmatia lui. El e onest in declaratia de intentie, numai caci cuvintele sint otravite in spiritul ecumenismului modern.
    Mare viclean acest pupator de picioare!

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on august 5, 2013 at 3:00 pm

      dante

      Foarte bine spus pupator de picioare. Acest francisc a pupat picioarele talharilor, hotilor si musulmanilor. Hristos a spalat picioarele ucenicilor nu tuturor.

      Acest francisc si-a luat numele dupa francisc de asisi, un mare inselat catolic. La asisi se intalnesc si ecumenistii intr- o hora a fratietatii.

      Apreciază

  10. aniush said, on august 5, 2013 at 10:29 am

    Cam prea multe erori comise de papa in asa de scurt timp.
    Dumnezeu sa ma ierte, dar nu le pot accepta!
    Daca si parintele Teodot l-a numit profetul mincinos…atunci…e clar.

    Apreciază

  11. Emanuel said, on august 5, 2013 at 10:35 am

    Iata niste proorocii care cred ca se vor implini intocmai :
    http://prosistemhaha.wordpress.com/2013/08/01/profetii-despre-razboaiele-ce-au-fostsunt-si-vor-urma/

    Apreciază

  12. aniush said, on august 5, 2013 at 10:37 am

    Saccsiv,
    Daca esti de acord as vrea sa scriu cateva lucruri (mai in detaliu) despre ce erori uriase comit sectele ca tinerii si adultii sa prinda la minte sa nu se duca la ei niciodata, caci gresesc si pot gresi pe viata. Prin ceea ce fac si ceea ce spun fac mult rau…multi nici nu-si dau seama de acest lucru.

    Apreciază

  13. STOP RFID 666 said, on august 5, 2013 at 11:12 am

    Performante incredibile

    O asemenea locuinta prezinta insa si foarte multe avantaje. In interior sunt montati senzori care detecteaza miscarea atunci cand utilitatile sunt folosite.

    In viitor, acesti senzori ar putea citi chiar emotiile oamenilor sau expresia lor faciala. Un asemenea sistem este conceput astfel incat sa ofere un nivel de confort maxim celor din locuinta.

    In plus, el nu necesita un control permanent din partea oamenilor, fiind oarecum independent.

    Specialistii sunt de parere ca viitorul ne va aduce sisteme pentru locuinta care pot avea grija si atunci cand in casa se afla o persoana care sufera de boli psihice si necesita o monitorizare atenta.

    http://www.ziare.com/internet-si-tehnologie/tehnologie/casele-inteligente-nivelul-incredibil-la-care-au-ajuns-locuintele-1249737

    Apreciază

  14. Cosmin S. said, on august 5, 2013 at 11:43 am

    Din ciclul, una zicem si alta facem.

    La fel ca si …Shimon Peres, „Preşedintele israelian a ţinut să transmită mulţumiri şi poporului român pentru că „în cea mai întunecată perioadă a istoriei, în perioada nazistă, România a ajutat la salvarea a 400.000 evrei care au venit în Israel, au ajutat la construirea Israelului dar în acelaşi timp şi-au păstrat cultura şi dragostea pentru România” http://www.romanialibera.ro/actualitate/mapamond/shimon-peres-compara-situatia-romaniei-cu-cea-a-unei-larve-care-se-transforma-in-fluture-196350.html

    Dar: „România, acuzată de uciderea a 400.000 de evrei. „Între aliaţii lui Hitler, românii sunt prea adesea uitaţi”
    http://www.ziuanews.ro/stiri/rom-nia-acuzat-de-uciderea-a-400-000-de-evrei-ntre-alia-ii-lui-hitler-rom-nii-sunt-prea-adesea-uita-i-35449

    Acum PAPA FRANCISC LAUDA ORTODOXIA.
    Mai credibil ar fi fost daca facea pocainta si venea cu tot cu „bagaje” la ortodoxie afundandu-se public in baia botezului si renuntand la erezie.

    Oricum ar fi, cu acest prilej ne putem folosi de armele lor si sa le dam peste nas cu vorbele papei, celor care acuza Biserica Ortodoxa si traditionalismul romanilor.

    Apreciază

  15. MihaelaIS said, on august 5, 2013 at 11:49 am

    Am gasit pe portalul Doxologia urmatorul articol: http://www.doxologia.ro/cuvinte-duhovnicesti/despre-buletinele-cu-cip.
    As avea o intrebare, a spus / a sustinut parintele Arsenie Papacioc asa ceva ?
    Ma gandesc ca ar fi bine sa stim si noi care din duhovnicii nostri au fost impotriva si pentru cipuri, ca sa ii putem da exemplu atunci cand incercam sa ne sustinem punctul de vedere in fata celorlalti.

    Apreciază

    • Romeo said, on august 5, 2013 at 1:36 pm

      „A inflorit deserul”.

      In lumea ortodoxa, desertul a inflorit atunci cand pustia tebaidei (de exemplu) s-a umplut de sfinti (Par Paisie Aghioritul).
      Par Paisie Aghioritul arata ca teologia talmudica implineste ad literam profetia lui Isaia.

      Si dupa cum se vede in articol, vrea sa o exporte cu forta intrtegii omeniri – transmitand in secundar un mesaj teologic lipsit de echivoc.

      Apreciază

  16. STOP RFID 666 said, on august 5, 2013 at 11:57 am

    A apărut primul sat gay

    Un sat din sudul Franţei, Salleles-d’Aude, lângă Narbonne, în care s-au construit 107 case eco-friendly, iniţial pentru vânzarea lor cuplurilor heterosexuale de peste 50 de ani sau pensionari, a devenit un sat al cuplurilor homosexuale.

    Primarul satului, Yves Bastié, care cu ceva timp în urmă a aprobat aceste construcţii, a rămas foarte surprins când a aflat, săptămâna aceasta, care este adevărata intenţie a coordonatorilor acestui proiect, şi anume, aceea de a face din acel loc o „oază privată” pentru persoanele homosexuale. Danny Silver, unul dintre responsabilii acestui proiect, a declarat că iniţial nu acesta era planul, dar văzând că aceste construcţii nu atrag suficienţi clienţi, firma s-a gândit să-şi schimbe strategia şi să capteze persoane din comunitatea gay, care se află în creştere în Franţa. Aşa se face că într-o singură zi, potrivit declaraţiilor lui Silver, s-au interesat mai multe persoane de aceste case decât în trei luni, notează english.ruvr.ru.

    La aflarea acestei veşti, conservatorii împreună cu Biserica Romano-Catolică au cerut autorităţilor să ia măsuri pentru a nu mai fi promovat stilul de viaţă homosexual. Mai mult decât atât, în Franţa, este ilegală comercializarea caselor pe criterii de orientare sexuală. Însă Danny Silver a explicat că, deşi casele sunt destinate persoanelor homosexuale, cuplurile heterosexuale sunt de asemenea, binevenite.

    Apreciază

  17. STOP RFID 666 said, on august 5, 2013 at 12:00 pm

    M. Britanie vrea „să exporte” căsătoria gay în alte ţări

    Foarte mândru de faptul că proiectul de lege pe care l-a iniţiat a devenit legea prin care căsătoria gay a devenit legală, prim-ministrul britanic David Cameron a declarat că îşi doreşte ca şi alte ţări din Commonwealth să urmeze modelul.

    Declaraţia a fost făcută în cadrul recepţiei anuale organizate pentru comunitatea gay de Cameron, în sediul din Downning Street. Ţările în care Cameron doreşte să exporte căsătoria gay sunt cele 54 de state care alcătuiesc Comunitatea Naţiunilor (Commonwealth) – o organizaţie interguvernamentală a 53 de state membre independente, care au făcut parte iniţial din Imperiul Britanic.

    În prezent, în 41 din cele 54 de state ce alcătuiesc Commonwealth căsătoria gay este ilegală, iar cinci aplică pedeapsa cu moartea pentru aceast comportament.

    Însă declaraţia lui Cameron l-a făcut şi mai nepopular în rândul opozanţilor căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, care nu consideră că exportarea căsătoriei este o responsabilitate a lui David Cameron. „Măsura este una prea nedemocratică şi arată aroganţa englezilor faţă de naţiunile din Commonwealth”, a declarat Andrea Minichiello Williams, director al organizaţiei Christian Concern pentru Christian Telegraph.

    „Această politică atacă însăşi inima căsătoriei şi va slăbi puterea pe care o are aceasta în societatea contemporană. Aceste ţări, care sunt ţinta cruciadelor lui David Cameron, ar trebui să nu se lase influenţate de premier”, a mai adăugat Williams.

    Apreciază

  18. dd said, on august 5, 2013 at 12:19 pm

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on august 5, 2013 at 3:19 pm

      petru

      Cine sunt acesti diversionisti de la doxologia? Nu a zis parintele Papacioc asa ceva, sunt inventii.

      Nu va jucati cu focul si nu primiti asa ceva. Cand ti-a luat casa foc nu stai si zici………mai e timp pana arde, e focul mic. Dupa ce se va mari focul nu-l mai stingi nici cu toti pompierii din Bucuresti.

      Apreciază

  19. petru said, on august 5, 2013 at 1:27 pm

    http://www.doxologia.ro/cuvinte-duhovnicesti/despre-buletinele-cu-cip mmb ne indeamna sa luam buletinele cu cip

    Apreciază

  20. valentin said, on august 5, 2013 at 1:36 pm

    acum pe antena1 la stiri : Televizorul arma hackerilor.
    unde spune ca softul televizorului este vulnerabil in fata hackerilor si acestia pot privi prin intermediul TV ce se intampla in camera respectiva (pentru TV cu webcam, sau ce-or mai avand) ….

    Apreciază

  21. crestinul ortodox said, on august 5, 2013 at 1:58 pm


    Acest profet mincinos numit papa Francisc si cu toti ereticii care au plecat din ADEVAR si LUMINA Cea Dintru ADEVAR Aratata prin Domnul IISUS HRISTOS si ce s-a dat prin prin Sfintii Sai Apostoli
    Anatema sa fie acesti slujitori ai tatalui minciunei
    amin!

    Apreciază

  22. crestinul ortodox said, on august 5, 2013 at 2:01 pm

    Aceasta este Adevarata Cale pe care trebuie sa mergem ce ne arat si spune Acest Marturisitor Sfant Parintele Vasile Novikov

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on august 5, 2013 at 3:09 pm

      crestinul ortodox

      A fost omorat de masoni, saracul. Cred ca l-au iradiat, ceva, ca a murit de cancer.

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on august 6, 2013 at 8:15 am

        nu-i sarac , stop rfid ESTE un SFANT Marturisitor
        Este Fericitul pentru ca a stat impotriva fiarei si Cununa BIRUINTEI A Luat ,
        Un Pastor ADEVARAT ce s-a luat la tranta cu fiara ca acuma „tragi cu pusca ” si bati sute de km sa gasesti un Asa Pastor ADEVARAT .. acuma parca toti …prea se inchina banului si se inchina astfel lu mamona
        Acest PASTOR A IUBIT Mai Mult pe HRISTOS si a slujit cu Adevarat lui HRISTOS iar de mamona s-a lepadat
        DOAMNE Unde esti DOAMNE …
        si cand se va implini ce a spus Sfantul Parinte Ilarion Argatu … „va fi un cutremur atata de mare ca blocurile vor cadea precum cutiile de chibrit si multe BISERICI se vor darama pentru ca in ele slujesc bolovani …”
        De asta va Fi Acea URGIE cum aratat si Sfantul Parinte Iustin , pentru ca in BISERICI nu slujesc pastori ADEVARATI care sa sara in apararea turmei
        astfel mai marii din Biserici si cei care ascult de acesti bolovani vor darama din interior cat si la vederea noastra SFINTELE BISERICI
        ca din cauza lor se vor narui pentru ca audat mana cu spurcaciune
        Acesti spurcati de masoni toti cei bagati in cardasia acestor sarpi ce otravesc si spurca cele SFINTE SA IASA AFARA DIN BISERICA Lui HRISTOS
        ca este BISERICA Acestui Neam Crestin ORTODOX si nu a vostra spurcatilor
        dar poporul acesta ii orb in a vedea ADEVARUL sau a auzi … si vom fi treierati precum se treiera graul si se arunca neghina in foc asta are sa fie
        amin!

        Apreciază

      • pcmouse said, on august 6, 2013 at 1:08 pm

        STOP RFID 666-saraci suntem noi.dansul este Sfant marturisitor.vb lui crestin ortodox”

        Apreciază

  23. tataia said, on august 5, 2013 at 2:22 pm

    Noi metode de supraveghere. NU este vorba ca se urmaresc masinile furate…se urmaresc de fapt toate masinile…ala cu masinile furate e doar pretextul pe care ni-l baga noua pe git…

    http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/atentie-soferi-politia-a-scos-pe-autostrada-artileria-grea-185030.html

    Apreciază

  24. tataia said, on august 5, 2013 at 2:25 pm

    Si din nou atacuri la adresa Bisercii Ortodoxe

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/bbc-la-fiecare-trei-zile-o-biserica-este-construita-in-romania-1050705.html

    Apreciază

  25. luigi said, on august 5, 2013 at 3:23 pm

    Inventii pentru controlul mintii umane
    http://terraencyclopedia.org/2013/06/02/inventii-pentru-controlul-mintii-umane/

    Apreciază

  26. mircea.v said, on august 5, 2013 at 6:19 pm

    Cand s-a trecut la reeducarea soft la Aiud si s-a vrut ingenuncherea lui Nichifor Crainic si Radu Gyr, colonelul Craciun a invatat poezii din cele scrise de cei doi poeti si a recitat din aceste poezii in fata lor. Dpdv al meu asta e o culme a perversitatii.

    Demostene Andronescu povesteste:
    „Colonelul Craciun – care, dupa cum am afirmat, nu era deloc prost – l-a “citit” corect si a actionat in consecinta. Pe la inceputul anului 1960, cand a demarat actiunea de racolare a varfurilor legionare, acesta, care il considera pe Crainic legionar, l-a chemat la el in birou, pentru a-l tatona. Iata cum descrie el, in insemnarile sale despre care am amintit deja, aceasta intrevedere:
    “A intrat demn, trist, neinteresat. “Buna ziua, domnule Crainic”, l-am salutat si m-am ridicat in picioare“.
    Se pricepea de minune “vulpoiul” la punerea in scena. Aceasta primire mai mult decat cordiala l-a uimit si l-a derutat in acelasi timp pe sarmanul detinut, caruia de multa vreme nu i se mai vorbise atat de frumos. A trait si el, probabil, aceleasi sentimente pe care le-am trait eu atunci cand plutonierul acela “scolit”, despre care am pomenit mai sus, s-a comportat cu mine cam in acelasi fel protocolar.
    L-a invitat apoi sa ia loc si, dupa cateva intrebari de rutina, “vulpoiul” ataca frontal:
    “Ca poet, in familia mea ati fost nu doar citit, ci si pretuit. Am doi copii. Pe cel mai mare il cheama Crainic. A fost dorinta neveste-mii“.
    Si, ca sa-si intareasca spusele, i-ar fi aratat buletinul de identitate (pe vremea aceea, numele copiilor erau trecute in actul tatalui). S-ar putea ca acest lucru sa fie adevarat si pe unul din copiii lui Craciun sa-l cheme Crainic. Chiar daca esta asa, dupa parera mea, nici intr-un caz acest nume nu le-a fost inspirat parintilor de pseudonimul poetului pe care aceasta “marturisire” l-a coplesit. Pentru a nu-i da ragaz sa se dezmeticeasca, abilul “regizor” continua:
    “Spune-mi, tot mai sustineti ca mai credeti in afirmatiile batranului Miron Costin, ca bietul om e sub vremuri?! Ca vremurile nu sunt sub om?!“.
    De data aceasta surpriza a fost si mai mare. Nestiind ce sa creada, Crainic a reusit totusi sa ingaime timid:
    “ De unde stiti ca am scris eu asa ceva?“.
    “Ei, uite, mai citim si noi!“,
    raspunse trufas colonelul si, ca sa-l dea gata, ii recita sententios si o strofa din “Cantecul Dunarii“, poezie aparuta in volumul publicat in 1931 si intitulat “Tara de peste veac“:
    “Dunare, Dunare, drum fara glod,/ Du-ne vapoarele grele de rod!/ Inima neamului nostru e-n grane:/ Darui-o lumii flamanda de paine!“.
    Aceasta a insemnat prea mult pentru sarmanul Crainic. A fost cucerit definitiv. De altfel, Craciun scrie:
    “Cu Nichifor Crainic a mers mai usor decat ma asteptam. Urma ca prin el sa-i castig de partea mea pe ceilalti“.

    Apreciază

  27. aniush said, on august 5, 2013 at 8:03 pm

    Dragii mei,
    Crestini ortodocsi de pretutindeni, as dori sa va spun, sa va impartasesc si voua cateva lucruri legate de pericolul sectelor, ca sa nu faceti enorma gresala de a merge la ele; este mult mai bine sa ramaneti crestini ortodocsi, asa cum v-ati nascut si cum ati fost botezati.
    Ca o paranteza fie spus la facultate am avut o colega, care aflasem ulterior ca e sectanta si stiu foarte bine modul lor de a gandi.
    Ei, mucarii, cum ii numea Sfantul Parinte Arsenie Boca, indeamna pe oamenii lor si pe cei carora ii vor sa fie adepti sa citeasca Sfanta Scriptura, caci in ea vor afla adevarul. Insa, si aici e inselaciunea, cauta sa-i convinga pe oameni ca Biblia Ortodoxa este foarte greoaie, ca are foarte multe lucruri de neinteles si ca atare indeamna pe cel necunoscator si slab de inger sa accepte o biblie intr-un limbaj mai simplist, pe care sa o inteleaga toata lumea. Asta e primul semn, cand un sectar incearca sa se apropie de tine.
    In plus ei dau celor „pe care vor sa-i initieze” diverse carticele si brosurele, care contin interpretarea versetelor biblice, care nu tine cont nici de interpretarile, nici de invataturile Sfintilor Parinti sau ale Sfintilor Apostoli.
    -Au erori mari in Bibliile lor: de exemplu: fragmentarea unui psalm (nu stiu sigur, imi cer iertare, dar cred ca e vorba de cel de-al doilea)), astfel Psalmul 50, devine Psalmul 51, iar acesta nu are nicio legatura cu originalul, Evangheliile au versetele mult schimbate….si cred ca sunt si multe alte erori.
    -au si alte conceptii eronate: de exemplu ei spun celor pe care ii „coopteaza”, sau ii cauta sa-i aiba de adepti si dau citat…”sa-L primeasca pe Hristos ca domn (personal) si mantuitor personal”…observati inselaciunea?
    -de fapt felul cum ortografiaza cuvintele Iisus scriu Isus, Hristos il scriu Cristos
    -alte exemple de erori uriase: nu o recunosc Sfanta Fecioara Maria (pe Maica Domnului), nici nu o pomenesc;
    -nu recunosc faptul ca Maica Domnului este mijlocitoarea noastra catre Dumnezeu,
    -nu recunosc Sfintii, ca mijlocitorii nostri catre Dumnezeu
    -neaga invataturile Sfintilor Parinti, ale Sfintilor Apostoli
    -hulesc icoanele, le neaga
    -nu fac semnul Sfintei Cruci, sau unii il fac, atunci cand au ortodocsi prin preajma, asa de ochii lumii
    -spun rugaciunile cu ochii inchisi
    -fac intruniri unde citesc pasaje din biblie si le interpreteaza; adesea ai surpriza, cand iti dau acest mic detaliu sa iti faca in mod politicos o invitatie telefonica sau pe strada…si invitatia poate fi intr-o casa la o cafeluta sau un suc…sau poate la o bere. E un fel de…”nu vrei sa citim Biblia la un pahar de bere?”, ceea ce mie mi se pare ca suna a… iti bate joc de Dumnezeu.
    Si chiar daca par binevoitori si la prima vedere spun lucruri frumoase sa nu va lasati amagiti. Daca treceti printr-o perioada mai dificila, aveti probleme, mergeti mai bine la Sfanta Biserica, faceti o cruce mare si rugati-va, cereti ajutorul lui Dumnezeu. E singura cale….si tineti minte cuvintele Parintelui Arsenie Boca „Nu vorbiti cu sectarii ca aruncati margaritare, iar cartile lor sa le ardeti”

    Apreciază

  28. aniush said, on august 5, 2013 at 8:04 pm

    Recunosc eu m-am apropiat de acea persoana la vremea cand a fost sa fie.
    Tin minte o data ca ea a tinut sa citeasca din Sfanta Scriptura ceva. M-am uitat si eu si am observat ca pe toata pagina avea insemnarile ei facute cu pixul si am inteles ca trebuie sa ma indepartez.
    M-am dus la Sfanta Biserica la preotul meu duhovnic si i-am spus tot ce era legat de acea persoana , de mine…tot.
    Apoi m-am spovedit, m-am impartasit…multumesc lui Dumnezeu m-a iertat…si Ii voi fi vesnic recunoscatoare…Doamne ajuta!
    Cat despre persoana respectiva…am rupt definitiv legatura cu ea. Acum as dori sa avertizez alte persoane sa nu faca o asemenea gresala…unora le-ar putea fi foarte greu, unii raman cu sechele, altii ar putea sa nu mai iasa de acolo. Deci inainte de a face un pas ganditi-va bine. Deci, asta e.
    Dumnezeu sa ne apere, Dumnezeu sa ne lumineze, Dumnezeu sa ne ajute!

    Apreciază

  29. Lidia Zotoiu said, on august 6, 2013 at 3:28 am

    eu citesc cu drag pe domnul Sacsiv in fiecare zi ma bucur foarte mult ca DUMNEZEU LA eliberat tot timpul cit a fost inchis am citit cu drag si speranta ca va fii eliberat pe Sacsiv2.si avenit si ziua cind sa eliberat DUMNEZEU SA TE BINECUVINTEZE domnule SACSIV.Eu nu sint ortodoxa iubesc si eu crestinii si iubesc pe DUMNEZEU cu tot sufletul meu ce ma intristeaza mult este spiritul caustic din comentariile care se fac la adresa altor fiinte umane care nu sintde credinta ortodoxa si poate nici nu au avut ocazia de a cunoaste mai mult.

    Apreciază

  30. dd said, on august 6, 2013 at 4:34 pm

    Poate sa imi spuna ceva ce e cu rugaciunile cu ochii inchisi si de ce mucarii se roaga asa?
    Am un coleg de munca care este sectar si multe din chestiile zise mai sus le-am vazut cu ochii mei la el.

    Apreciază

  31. aniush said, on august 7, 2013 at 7:42 am

    Acest lucru se intampla pentru ca ei au cazut de la dreapta credinta si… rugandu-se asa pacatuiesc.

    Apreciază

  32. aniush said, on august 7, 2013 at 9:35 am

    dd, uite am gasit mai multe lucruri (cred ca te poate ajuta mai mult sa gasesti un raspuns la intrebarea ta)…este Cuvantul Parintelui Arsenie Boca…tocmai despre subiectul asta scrie Parintele…si chiar zic eu ca este mai bine.
    http://www.razbointrucuvant.ro/2010/09/29/29-septembrie-centenarul-nasterii-parintelui-arsenie-boca-roadele-iubirii-de-sine-si-ale-ravnei-fara-sfatuire-si-fara-ascultare-cum-iti-poti-taia-mintea-in-scripturi-si-pana-unde-se-poate-ajun/

    Apreciază

  33. […] PAPA FRANCISC LAUDA ORTODOXIA: „Avem atata nevoie de aerul proaspat al orientului si de această l… […]

    Apreciază

  34. […] PAPA FRANCISC LAUDA ORTODOXIA: „Avem atata nevoie de aerul proaspat al orientului si de această l… […]

    Apreciază

  35. […] PAPA FRANCISC LAUDA ORTODOXIA: „Avem atata nevoie de aerul proaspat al orientului si de această l… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.