SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Exista o legatura intre FENOMENUL „HUM” si puternicele sunete auzite pe arii intinse in din ce in ce mai multe zone de pe glob?

Posted in FENOMENUL "HUM", SUNETE by saccsiv on iulie 30, 2013

   Sunt fenomene total diferite sau vorbim despre un singur fenomen, doar ca uneori este atat de puternic, incat il aude toata lumea?

   Iata ce explicatii gasim despre „Hum” in articolul Ce este „fenomenul Hum”? (video): 
Apare noaptea, pe neaşteptate, iar odată ce a pătruns în locuinţa oamenilor nu mai iese. Nu este vreun animal neobişnuit, ci un zumzet constant şi enervant, cunoscut sub numele de „The Hum”, ce este auzit de oameni din întreaga lume.

Fenomenul a fost raportat în locuri precum Taos, New Mexico, Bristol, Anglia sau Largs, Scoţia. Deşi numeroase persoane au auzit acest zumzet deranjant, oamenii de ştiinţă nu au reuşit încă să înţeleagă ce provoacă acest sunet şi de ce este auzit de un procent mic din populaţia din zonele afectate.

Primele relatări referitoare la acest fenomen au începtu să apară în anii ’50, atunci când oameni care nu mai auziseră niciodată ceva neobişnuit au început să fie deranjaţi de un sunet de o frecvenţă joasă, ce zumzăia în mod constant. Cazurile par să aibă mai mulţi factori în comun: de regulă, sunetul este auzit doar în interiorul caselor şi se aude mai tare în timpul nopţii decât ziua. De asemenea, fenomenul este mai răspândit în zonele rurale şi suburbane; zgomotul este auzit arareori în zonele urbane, probabil din cauza zgomotului constant prezent în fundal în oraşele aglomerate.

Cine aude zgomotul ciudat?

Doar aproximativ 2% din persoanele care trăiesc într-o zonă în care se înregistrează fenomenul Hum pot auzi sunetul, iar majoritatea au vârste cuprinse între 55 şi 70 de ani, se arată într-un studiu publicat în 2003 de Geoff Leventhall, un consultant din Surrey, Anglia.

Majoritatea persoanelor care aud zgomotul ciudat descriu sunetul ca fiind similar celui făcut de un motor pe motorină la ralanti. De asemenea, cei ce aud sunetul mai au ceva în comun: zumzetul este perceput drept un chin greu de suportat. „Este un fel de tortură; uneori, îmi vine să ţip”, declara pensionara Katie Jacques din Leeds pentru BBC. Leeds este unul din locurile din Marea Britanie unde zumzetul şi-a făcut simţită prezenţa.

„Noaptea este cel mai rău. Este greu să adormi atunci când auzi sunetul acesta în fundal. Te mişti şi te învârţi în pat şi devii din ce în ce mai agitat din cauza sa”, a mai spus Katie Jacques. Oamenii afectaţi de acest zumzet se simt şi mai rău atunci când li se spune că îşi imaginează zgomotul şi că se plâng excesiv. Majoritatea celor ce aud sunetul nu au probleme de auz, iar zgomotul le provoacă dureri de cap, greaţă, ameţeli, sângerări nazale şi probleme de somn. BBC relatează că cel puţin un caz de sinucidere din Marea Britanie a fost pus pe seama ciudatului zgomot.

 Zonele în care se aude zumzetul

Bristol, Anglia, a fost unul din primele locuri de pe Terra în care a fost întâlnit „fenomenul Hum”. În anii ’70, aproximativ 800 de persoane din oraşul de pe coasta Angliei au relatat că auzeau un zgomot constant, iar în cele din urmă autorităţile au dat vina pe traficul auto constant şi pe fabricile din zonă ce funcţionau fără oprire.

Un alt loc celebru este Taos, în statul american New Mexico. Începând cu primăvara anului 1991, locuitorii din zonă se plâng de prezenţa unui zgomot, însă cercetătorii de la Los Alamos National Laboratory, de la Universitatea New Mexico şi de la Sandia National Laboratories nu au reuşit să identifice sursa acestuia.

Care este cauza zgomotului ciudat?

Majoritatea cercetătorilor ce investighează sunetul sunt de părere că fenomenul este real, nefiind rezultatul vreunei isterii de masă sau a ipohondriei. La fel ca în cazul sunetelui din oraşul Kokomo, principalul suspect este echipamentul folosit în industrie. Într-unul din cazuri, Leventhall a reuşit să identifice sursa zgomotului ca fiind instalaţia de încălzire a unei clădiri aflate în apropiere.

Printre alte posibile surse suspectate de specialişti se numără ţevile de gaz de înaltă presiune, cablurile de curent electric şi dispozitivele de comunicaţii fără fir. Cu toate acestea, sursa zumzetului a fost identificată drept una electrică sau mecanică în foarte puţine cazuri.

Unii specialişti speculează că „fenomenul Hum” s-ar putea datora unei radiaţii electromagnetice de frecvenţă joasă ce pot fi percepute doar de anumite persoane. De asemenea, cercetătorii confirmă că există unele persoane ce au sensibilitate la semnale ce ies din registrul normal al auzului uman.

Experţii medicali au sugerat că o posibilă cauză ar putea fi tinnitus (percepţia sunetului atunci când nu există o sursă externă de zgomot), însă testările repetate au arătat că mulţi dintre cei ce aud zgomotul deranjant au auz normal şi nu suferă de tinnitus. De asemenea, factorii de mediu au fost învinovăţi la rândul lor, printre suspecţi numărându-se microseismele – cutremure foarte slabe, de frecvenţă joasă, ce pot fi generate de activitatea valurilor oceanelor.

Alte ipoteze, cum ar fi experimentele militare sau comunicaţiile submarinelor, nu au fost confirmate. Până la descifrarea misterului, cei ce aud zgomotul deranjant sunt nevoiţi să apeleze la aparate care generează „zgomot alb” pentru a acoperi zumzetul. „Este un mister ce durează de 40 de ani şi cred că e foarte posibil să rămână nerezolvat pentru o perioadă lungă de timp”, a concluzionat Leventhall.

   Comentariu saccsiv:

   Sunt insa zgomote ce se aud la nivelul unei intregi tari:

   Cititi va rog si:

Video: SUNETE CIUDATE IN COSTA RICA. Fenomenul “The Hum” a fost auzit in intreaga tara

VIDEO: Sunete ciudate la Kiev

Video: SUNETE CIUDATE IN CLINTONVILLE, Wisconsin, SUA

Video: SUNETE CIUDATE SI IN CANADA?

   Ce sa fie?

 

43 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. crestinul ortodox said, on iulie 30, 2013 at 5:20 pm

    ce nu intelegeti
    au iesit dracii din iad ca fiara este pe pamint , balaurul din adancuri
    insa
    Sfanta CRUCE de Lemn Lavra Pecerska cu foc sa ia in primire caci in fata SFINTEI CRUCI nu vor avea putere
    amin!

    Apreciază

  2. crestinul ortodox said, on iulie 30, 2013 at 5:24 pm

    si spurcatii de antihristi isi fac numarul caci vor a instala peste tot frica , panica si …haos prin razboiul mintii
    dara sa ne incredem in Sfanta CRUCE si vom avea putere de a Birui
    ” In Acest SEMN Veti birui ”
    restul este praf si pulbere in vant
    amin!

    Apreciază

  3. dd said, on iulie 30, 2013 at 5:55 pm

    E posibil ca sunetele la nivelul tarilor sa aiba si o explicatie logica dar nu putem avea in credere in TV sau alti oameni ai sistemului.

    Daca ar fi un semn din cer crezi ca sistemul o sa-ti zica asta.? Mintea omeneasca poate sa gaseasca o explicatie pt orice lurcru, numai Dumnezeu sa nu fie. Ceea ce e amuzant este ca noi stim ca Dumnezeu este in toate si ei ne zic ca El nu este in nimic.

    Apreciază

  4. Cosmin S. said, on iulie 30, 2013 at 6:08 pm

    HAARP ?

    Apreciază

  5. IOAN said, on iulie 30, 2013 at 6:10 pm

    sunetele ciudate nu sunt decat arme electromagnetice foarte puternice iar testele si experimentele sunt realizate de specialisti din cadrul unor forte armate…in teste au ajuns pana acolo incat pot omora la comanda mii de oameni pe minut datorita unor frecvente foarte inalte ce corespund inclusiv creierului uman…arma aceasta poate modela toate sunetele cunoscute de urechea umana dar si noi si ciudate sunete inventate si infricosatoare pentru oameni…
    desigur ca pentru multi este o necunoscuta dar si pentru asa zisii specialisti care se fac ca nu stiu de unde provin tot felul de sunete…
    asadar, intrun razboi in viitorul apropiat se for folosi si astfel de arme in lupta care pot elimina batalioane intregi ale armatelor adverse si care nu dispun de arme speciale antisunete…

    Apreciază

  6. Iacoboaie Radu said, on iulie 30, 2013 at 7:33 pm

    Dacă excludem din start testarea vreunei noi arme psihotronice la distanţă, aş putea să precizez din proprie experienţă, că ar putea fi vorba de fapt, de zgomotul făcut de banalul frigider şi perceput doar în timpul nopţii, atunci când este fixat de noi la o putere mare sau maximă de răcire.

    Apreciază

    • tataia said, on iulie 30, 2013 at 11:49 pm

      Ma indoiesc ca cei care s-au plins de acest fenomen au fost atit de talimbi incit sa nu elimine frigiderul de pe lista „suspectillor”…Sint convins ca este vorba de cine stie ce experimente secrete…dar pina nu ne va revela bunul Dumnezeu adevarul nu avem de unde sa stim….

      Apreciază

  7. kosk said, on iulie 30, 2013 at 7:43 pm

    Al-qaeda ‘lucreaza’ pentru Israel in Siria..alianta (al-mossaida) intre islamistii sauditi wahabbi, takfiri si sionisti..

    http://www.presstv.ir/detail/2013/07/27/315771/s-arabia-israel-army-sign-arms-deal/

    Apreciază

    • Irina said, on septembrie 25, 2013 at 11:45 am

      Al-qaeda nu exista, este o minciuna gogonata a masonilor. Totul este cat se poate de clar.

      Apreciază

  8. seby said, on iulie 30, 2013 at 9:08 pm

    tataia bate ca in tinerete :))http://www.gandul.info/reportaj/la-88-de-ani-tortionarul-visinescu-da-cu-pumnul-ca-in-tinerete-futu-ti-cristosu-ma-tii-sa-ti-fut-11180639

    Apreciază

    • Cosmin M said, on iulie 30, 2013 at 9:29 pm

      Ce-i cu hula asta spurcata din link?

      Apreciază

      • seby said, on iulie 30, 2013 at 10:39 pm

        asa a injurat visinescu si asa era si link-ul ..imi cer scuze ….

        Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iulie 31, 2013 at 2:03 pm

      acesti spurcati TREBUIE A DA SOCOTEALA aici pe acest pamint pentru ce au facut …
      la 88 de ani acesti viermi …ca si Iliescu de altfel si toata mafia jidano-masonica TREBUIE a da socoteala pentru ce au facut de cand a intrat fiara rosie pe acest pamint
      ASTA INSEAMMNA A SE TAIA raul de la radacina … altfel vom fi ingropati de vii in mizeria si mocirla spurcatilor
      iar acest popor INGRAT si NERECUNASCATOR isi va merita soarta blestemata
      nu scrie nicaieri de a nu se supune legii si suveranitatii acestui popor cei ce au calcat si scuipat pe Acest Neam pentru ne-au Calcat in picioare Ce Avem Mai SFANT pe Acest pamint , Neamul si CREDINTA DREAPTA
      aceste scarnavii care mai vegeteaza printre oameni
      aceste fiare cu chip de om , premergatori ai fiarei si ai antihristului TREBUIE A PLATI PENTRU CE AU FACUT
      DACA NU …

      ne vom lua noi PLATA cei ce zacem in nesimtirea impietrita si somnul cel de moarte ca am stiut a creste si avea grija de serpi la sanul nostru sau serpi a tine pe spatele nostru …
      si cat oare mai ducem corvoada blestemata…
      PINA CAND ?

      Apreciază

      • Irina said, on septembrie 25, 2013 at 11:47 am

        Suntem sub mana iude-masonilor, Ion Iliescu este evreu, Petre Roman evreu, Mugur isarescu evreu si cati or mai fi Dumnezeu stie.

        Apreciază

  9. STOP RFID 666 said, on iulie 30, 2013 at 9:48 pm

    IN CURAND SLOGANUL VA FI ASA – FIECARE CETATEAN TREBUIE SA CUMPERE CU CARDUL, CA SA SCADA EVAZIUNEA FISCALA

    http://www.antena3.ro/romania/ponta-fiecare-cetatean-care-cumpara-paine-trebuie-sa-ceara-bon-fiscal-asa-scaderea-tva-va-avea-efect-223025.html

    Apreciază

    • pcmouse said, on iulie 31, 2013 at 2:35 am

      adica fraiere da ne noua controlul total ca asa scade evaziunea fiscala..
      repet avem antihristi la conducerea statului…dusmani tradatori si vanzatori de tara.lichele

      Apreciază

      • tataia said, on iulie 31, 2013 at 1:45 pm

        Pai da…asta daca avem impresia ca evaziunea fiscala este un lucru rau…asa cum ne indoctrineaza SISTEMUL. In realitate insa eu nu ma simt dator sa platesc nimic unui stat care imi vrea raul, care vrea sa ma omoare. De aceea este foarte buna „evaziunea fiscala” si sint foarte buni banii cash!

        Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iulie 31, 2013 at 2:07 pm

        adevar graiesti
        dar orbii is orbi
        surzii is surzi
        si mutii n-au grai sa graiasca
        INSA …

        Apreciază

    • NIMENI said, on iulie 31, 2013 at 12:11 pm

      STOP RFID 666,
      Esti baiat destept. Sunt cu ochii pe tine …

      Apreciază

  10. STOP RFID 666 said, on iulie 30, 2013 at 10:29 pm

    Cercetătorii declară că planificau să „arate lipsa de siguranţă pe care o oferă cipul Megamos folosit de diferite branduri auto”, afirmând că nu doreau să depună un efort necugetat care să ducă la milioane de furturi. „Cipul datează din anii ’90 şi a devenit depăşit, însă continuă să fie folosit pe scară largă în industria auto”, spun oamenii de ştiinţă.

    http://www.descopera.ro/dnews/11178731-un-cercetator-a-spart-codurile-ce-permit-pornirea-tuturor-automobilelor-de-lux-si-vrea-sa-le-publice?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+descopera%2FiIyY+%28Descopera.ro+%29

    Apreciază

    • Irina said, on septembrie 25, 2013 at 11:52 am

      Cipurile sunt depasite, problema este ca or sa vina aa cum zicea si pr Elpidie cu o tehnologie mult mai performanta care va presupune incrustarea pe frunte sau pe mana a semnului fiarei, ceea ce nu va mai permite scoaterea pecetii, pt ca cipurile actuale o data introduse in corp pot fi scoase. Cuvantul pecete in greaca veche inseamna incrustare nu introducere a ceva in corp.

      Apreciază

  11. STOP RFID 666 said, on iulie 30, 2013 at 10:38 pm

    Schimbare de ton la Vatican în privinţa homosexualilor

    În cursul zilei de luni, la întoarcerea din Brazilia, Papa Francisc a făcut o declaraţie ce denotă o deschidere pe care niciun alt papă din istorie nu a avut-o faţă de homosexuali: „Cine sunt eu să îi judec?”. Sunt cuvintele pline de compasiune ale lui Francisc doar o schimbare de atitudine sau pot semnala schimbări mai profunde la Vatican?

    În cadrul conferinţei de presă, ce a durat 80 de minute şi a avut loc la bordul avionului care îl aducea acasă după vizita din Brazilia, Francisc a declarat că homosexualii nu ar trebui să fie marginalizaţi, ci integraţi în societate. „Dacă o persoană este gay, dar Îl caută pe Dumnezeu, cine sunt eu ca să-l judec?” a exclamat Francisc. Aceasta este prima dată când un papă apără homosexualii şi implicit preoţii gay, au declarat câţiva analişti de la Vatican, citaţi de Wall Street Journal.

    Declaraţiile Papei au fost interpretate ca un act de reconciliere şi, deşi presa occidentală a promovat ideea că Biserica Catolică şi-a schimbat atitudinea faţă de comunitatea gay, afirmaţiile vin mai degrabă ca o schimbare de ton decât de abordare practică.

    De altfel, Francisc a subliniat, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, că poziţia oficială a Bisericii Catolice, aşa cum este exprimată în catehism, este că orientarea sexuală nu este păcătoasă, ci numai actele homosexuale. Într-un cuvânt, biserica este tolerantă faţă de preoţii dar şi membrii laici homosexuali care şi-au recunoscut orientarea sexuală, dar nu acceptă practicile homosexuale. Toţi preoţii fac un jurământ de celibat atunci când sunt hirotoniţi.

    Chiar dacă declaraţiile nu semnifică vreo schimbare de substanţă, reprezentanţii comunităţii gay de la Roma au primit pozitiv afirmaţiile papei. „Ne simţim uşuraţi să auzim un papă vorbind atât de deschis despre problemele homosexualilor şi ne-am dori ca toţi catolicii să gândească la fel”, a declarat Alessandro Di Antonio, ofiţer în cadrul Uniunii Naţionale a Italienilor homosexuali, pentru USA Today.

    Subiectul este unul sensibil, deoarece predecesorul Papei Francisc, Papa Benedict al XVI-lea întocmise şi publicase în 2005 un document care arăta clar că biserica nu acceptă homosexuali în rândurile preoţilor. În plus, unul dintre motivele demisiei Papei Benedict, în luna februarie a acestui an, pe care presa italiană le-a speculat, a fost existenţa unui lobby gay în interiorul Vaticanului.

    Cu privire la aceasta, Francisc a afirmat că el este împotriva oricărui fel de lobby şi că acţiunile de acest tip nu sunt tolerate la Vatican. Rămâne de văzut dacă nuanţele recent introduse în discursul papal vor determina şi schimbări de politică în interiorul Bisericii Catolice sau au doar rolul de a îmbunătăţi imaginea bisericii.

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iulie 31, 2013 at 2:23 pm

      profetul mincinos slujeste tatalui minicunei si limba-i vicleana ascutita asemeni serpilor ucigatori
      acest papa francisc slujeste tatalui minciunii … si va vorbi in numele concilierii si al pacii
      se va arata pe sine ca vine in numele lui HRISTOS insa viclenia este fatisa si lucrare este diabolica caci savarseste lucrarea antihristului in lume …
      mai tarziu veti auzi de
      sa fim unitate in toti , in toate , …o singura religie , o singura biserica si aceasta este lucrarea balaurului din adancuri
      caci antihristii , cei ce au plecat din ADEVAR in numele tatalui minciunii vorbesc dar spun ca vorbesc in numele ADEVARULUI
      si cine va cadea in plasa lor inchinare antihristului vor aduce
      INSA
      BISERICA LUI HRISTOS nici portile iadului nu o vor Birui
      si
      SFANTA CRUCE de LEMN Lavra Pecerska este Semnul de Biruinta
      „In Acest SEMN Veti Birui ”
      Bucura-te Cinstita si SFANTA CRUCE De LEMN LAVRA PECERSKA , pazitoarea crestinilor ortodocsi
      Amin!

      Apreciază

  12. STOP RFID 666 said, on iulie 30, 2013 at 10:41 pm

    Sondaj: Majoritatea americanilor susţin căsătoriile între homosexuali

    52% dintre americani ar susţine căsătoriile între homosexuali în cazul unui referendum pentru aprobarea acestora, iar 43% ar vota împotrivă, potrivit unui sondaj realizat de Gallup.

    Constituţia SUA nu prevede referendumuri ca metodă de a elabora legi, însă, în mod ipotetic, dacă acestea ar avea loc, se pare că majoritatea americanilor ar fi de acord cu legalizarea căsătoriilor gay. Susţinătorii căsătoriilor gay provin din categorii demografice, politice şi religioase diferite. Astfel, legalizarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex este susţinută de 77% dintre liberali, 70% dintre democraţi, 76% dintre cei fără religie, 67% dintre cei care merg foarte rar la biserică şi 60% dintre catolici, relatează christianpost.com.

    La polul opus, 73% dintre cei care merg la biserică în fiecare săptămână, 67% dintre conservatori, 66% dintre republicani, 58% dintre protestanţi şi 58% dintre cei cu vârste de peste 55 de ani se opun legalizării căsătoriilor gay.

    Săptămâna aceasta, căsătoriile gay vor deveni legale în 13 state şi în Districtul Columbia.

    Apreciază

    • tataia said, on iulie 30, 2013 at 11:57 pm

      Pai da…exact democratii, aia care au studii superioare…aia care au IQ peste 100, aia care se impotrivesc detinerii armelor de foc letale de catre civili, sint de acord cu casatoriile gay…de unde rezulta ca tocmai „redneck”-cii sint aceia care sustin adevarul!

      Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iulie 31, 2013 at 2:26 pm

      de asta va fi rasa america de pe suprafata pamintului
      caci
      plata are sa fie dupa fapta
      cetatea sau pamintul care este precum sodoma si gomora
      TOT ASA si focul va cobora si va mistui precum sodoma si gomora
      amin!

      Apreciază

      • tataia said, on iulie 31, 2013 at 3:35 pm

        Sa nu dorim raul nimanui…

        Apreciază

      • Irina said, on septembrie 25, 2013 at 11:55 am

        Au profetit parinti cu viata sfnata ca America va disparea de pe fata pamantului.

        Apreciază

  13. STOP RFID 666 said, on iulie 30, 2013 at 10:44 pm

    Ce schimbări face Dicţionarul Oxford special pentru homosexuali

    Oxford University Press, editura care tipăreşte Dicţionarul Oxford – cel mai mare dicţionar în limba engleză, a anunţat că va modifica definiţia cuvântului căsătorie pentru a include şi partenerii homosexuali. Decizia vine după ce căsătoria între persoane de acelaşi sex a devenit legală în Anglia şi Ţara Galilor la începutul acestei luni.

    În prezent, definiţia din dicţionar arată că mariajul este „o uniune formală între un bărbat şi o femeie, de obicei recunoscută prin lege, în urma căreia aceştia devin soţ şi soţie”, arată Christian Post.

    O decizie asemănătoare a fost luată şi de tipografia care publică dicţionarul francez Larousse, care a schimbat definiţia căsătoriei pentru ca aceasta să includă expresia „act solemn între două persoane de sexe diferite sau de acelaşi sex”. Modificarea a fost făcută înainte ca Franţa să devină a treisprezecea ţară în care căsătoria homosexuală este legală.

    Uniunile între persoane gay sunt legale în Argentina, Brazilia, Canada, Denemarca, Islanda, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Portugalia, Africa de Sud, Spania, Suedia, Uruguay, Anglia şi Ţara Galilor.

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iulie 31, 2013 at 2:32 pm

      ANATEMA sa fie cu acesti spurcati care traiesc impotriva firii cea lasata de Bunul DUMNEZEU pe pamint , cea de barbat si femeie ,omul zidit de DUMNEZEU
      ca vrajmasi ai lui DUMNEZEU sunt ,
      focul si Mania DUMNEZEIASCA Atrag pe pamintul unde stau si vietuiesc
      amin!

      Apreciază

  14. discerne said, on august 5, 2013 at 4:00 am

    va recomand sa vedeti episodul „Drive” din sezonul 6 al X-files – ofera o variatie interesanta pe acest concept

    Apreciază

  15. […] VIDEO: Exista o legatura intre FENOMENUL „HUM” si puternicele sunete auzite pe arii intinse in d… […]

    Apreciază

  16. […] VIDEO: Exista o legatura intre FENOMENUL „HUM” si puternicele sunete auzite pe arii intinse in d… […]

    Apreciază

  17. […] VIDEO: Exista o legatura intre FENOMENUL „HUM” si puternicele sunete auzite pe arii intinse in d… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.