SACCSIV – blog ortodox

„Historia” ATACA MISCAREA LEGIONARA: „Asasinatele legionare au afectat circa 2/3 dintre romani si 1/3 dintre evrei” …

Posted in CORNELIU ZELEA CODREANU, MISCAREA LEGIONARA by saccsiv on iulie 24, 2013

capitanul-corneliu-zelea-codreanu-salut

Foto: http://www.apologeticum.ro/2011/11/extraordinara-marturie-a-lui-emil-cioran-despre-apostolul-si-voievodul-corneliu-zelea-codreanu/

   Iata ce putem citi in articolul 10 lucruri de ştiut despre … Mişcarea legionară:

Despre Mişcarea Legionară se pot scrie lucrări întregi, iar pretenţia noastră nu este de a epuiza în 10 lucruri chestiuniile cele mai importante ale acesteia, ci doar să punctam câteva amănunte de la care merită începută orice discuţie în privinţa acestei organizaţii. Legiunea Arhanghelului Mihail sau mişcarea legionară a fost o organizaţie cu caracter mistic-religios şi violent anticomunist, antisemit şi antimasonic care a funcţionat în România din 1927. Creată după modelul organizaţiilor SA şi SS, mişcarea legionară a săvârşit acţiuni violente împotriva statului român şi a unor conducători ai lui. Iată 10 lucruri despre mişcarea legionară:

 1. 1.              A fost înfiinţată la 24 iunie 1927 de către Corneliu Zelea Codreanu alături de Ion Moţa, Radu Mironovici, Corneliu Georgescu şi Ilie Gârneaţă.
 2. 2.              A existat şi un partid politic al mişcării legionare numit Garda de Fier ,care a fost înfiinţat în 1930 cu scopul de a lupta împotriva expansiunii comunismului din URSS.
 3. 3.              Membrii mişcării legionare purtau uniforme de culoare verde ca simbol al reînnoirii şi erau denumiţi  Cămăşile verzi. Salutul formal pe care îl foloseau era cel fascist. Principalul simbol al mişcării a fost o cruce triplă reprezentând  o reţea de zăbrele de închisoare ca simbol al martirului, denumită şi crucea arhanghelului Mihail.
 4. 4.              Faţă de organizaţiile SA sau SS  care acţionau doar pe principii violente, Legiunea Arhanghelului Mihail  acorda o mare importanţă religiei ortodoxe.
 5. 5.              Mişcarea legionară s-a făcut remarcată şi datorită propagandei de succes pe care a avut-o prin marşuri, procesiuni religioase, miracole, imnuri patriotice, muncă voluntară şi campanii în zonele rurale. Majoritatea susţinătorilor erau studenţi şi ţărani.
 6. 6.              La 29 decembrie  1933 membrii Mişcării legionare l-au asasinat pe prim-ministrul liberal Ion G. Duca, care cu câteva zile înainte scosese Garda de Fier în afara legii. Asasinarea lui fiind o răzbunare a membrilor mişcării.
 7. 7.              În 1938 membrul fondator Corneliu Zelea Codreanu a fost asasinat , conducerea mişcării fiind preluată de Horia Sima.
 8. 8.              Ajunsă la putere, Mişcarea legionară a introdus o serie de legi antisemite dure şi jaful organizat al minorităţii evreieşti. Asasinatele legionare au afectat circa 2/3 dintre români şi 1/3 dintre evrei.Membrii Gărzii de Fier au pus la cale cel mai mare pogrom , în care au fost ucişi pest  100 de evrei iar câţiva dintre aceştia au fost atârnaţi în cârlige la abator şi mutilaţi.
 9. 9.              Poliţia legionară  a asasinat în penitenciarul de la Jilava 64 de foşti demnitari  iar Nicolae Iorga şi Virgil Madgearu au fost torturaţi şi asasinaţi fără să fie arestaţi.
 10. 10.         În 1941 Horia Sima şi legionarii au dat o lovitură de stat împotriva lui Ion Antonescu şi a armatei române , însă Antonescu a reuşit să-i înfrângă, legionarii fiind înlăturaţi de la guvernare. Horia Sima şi alţi legionari s-au refugiat în Germania unde au fost cazaţi în lagărele de concentrare Buchenwald, Dachau şi Rostock.

   Cititi va rog si:

Ieromonahul FIRMILIAN GHERASIM face precizari: „NU AM NICI UN MOTIV DE RESPECT PENTRU LEGIONARI”

MARTIRIUL LEGIONAREI NICOLETA NICOLESCU – torturata, violata si apoi arsa de vie la crematoriul din Bucuresti

 

35 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. ionut ignat said, on iulie 24, 2013 at 5:16 pm

  cat o sa-i mai rabde Dumnezeu pe acesti mincinosi care denigreaza Legiunea si memoria Sfintilor Martiri din inchisori? merg pe aceeasi varianta imputita a falsului pogrom de la abator cu care ani si ani la rand au fost indoctrinati oamenii nestiutori. rusine!!

  Apreciază

 2. nc said, on iulie 24, 2013 at 7:44 pm

  Miscarea legionara patronata de Arhanghelul Mihail a fost este si va ramane cel mai curat lucru care s-a intamplat romanilor.
  Legionarii – oameni cu suflete curate – au demonstrat cu prisosinta dragostea fata de Hristos si fata de neam.
  Sa incercam macar pentru cateva clipe sa experimentam dragostea fata de neam.
  Dumnezeu sa-i odihneasca pe toti fratii nostri legionari.

  Apreciază

  • Paul said, on septembrie 14, 2016 at 6:48 pm

   Corect! Nu din gura nebunilor se poate afla adevarul.

   Apreciază

 3. petrimetri said, on iulie 24, 2013 at 7:45 pm

  Realizati ca nu faptul ca au fost legionari acesti oameni i-a facut sfinti (pe cei care au ajuns) ci martiriul lor pentru Hristos?

  Pe langa asta, as vrea sa demonteze cineva aceste zece afirmatii una cate una, daca se poate!

  Apreciază

 4. crestinul ortodox said, on iulie 24, 2013 at 7:56 pm

  ne-au confiscat ISTORIA si NEAMUL iar acum vor sa ne DESFIINTEZE si pe noi cei ce stam inca in picioare pe acest pamint cu SFANTA CRUCE Data
  insa ,
  veti cadea spurcatilor de draci fara coarne in fata CRUCII SFINTE a ACESTUI NEAM ca nu suntem singuri in Aceasta Lupta din Rasarit ci avem Aparatori Ceresti – SFINTII si Martirii Acestui Pamint de la Nistru pin’la Tisa
  Amin!

  Apreciază

 5. ortodoxiacatholica said, on iulie 24, 2013 at 10:36 pm

  Dintre Legionari s-au ridicat multi sfinti mucenici, Marturisitori! Legionarii sunt oamenii lui Dumnezeu! Macar daca am fi noi la jumatate din virtutea legionarilor. Acestia erau gata oricand sa moara pentru credinta si neam. Unde mai vezi azi asa ceva? Vorbesc unii de legionari, fara sa cunoasca adevarul! Legionarii sunt oamenii lui Dumnezeu, pe care Dumnezeu i-a desavarsit in cuptorul muceniciei! Multi din Legionarii de ieri sunt sfintii de astazi. Ca au fost si ticalosi, si ca miscarea legionara a fost deturnata de oculta, asta e cu totul altceva.

  Apreciază

 6. gerica64 said, on iulie 24, 2013 at 11:37 pm

  petrimetri

  Daca nu erau legionari nu erau nici martiri ca nu mai aveau cum sa ajunga.Vrei sa minimalizezi legionarii si miscarea lor.

  Apreciază

  • petrimetri said, on iulie 25, 2013 at 1:46 am

   Eu nu vreau nimic altceva decat sa ma lamuresc. Mie mi se pare ca legionarii au fost mai degraba lupta fizica decat lupta duhovniceasca. Si, ca sa va spun sincer, m-a scarbit denumirea „Capitanul”, cu atat mai mult ca uneori am vazut in scrierile legionarilor si pronumele care se refereau la el scrise cu litera mare (El, Lui, Isi, etc). Nici Preasfintei Fecioare Maria nu ii scriem pronumele cu litera mare, si legionarii ii scriau lui Codreanu ?! Iertati-ma…

   Pe deasupra, nu vede nimeni asemanari intre Miscarea legionara de la noi si Fascismul in Italia? Amandoua au fost miscari nationaliste si amandoua au fost ancorate in credinta (in cazul italienilor, in cea catolica). Iertati-ma, si iar iertati-ma. Daca gresesc, corectati-ma! Eu nu vreau sa denigrez, sa jignesc pe nimeni nici sa contest sfintenia sfintilor, ci doar sa cunosc faptele reale, neimpodobite de exprimari inflacarate si exagerate. Daca ne iubim neamul, ar trebui sa stim sa distingem intre fapte reale si faptele inflorite si legendele faurite de popor pentru tinerea in viata a sentimentului de apartenenta la neam. Gresesc?

   Apreciază

   • saccsiv said, on iulie 25, 2013 at 2:03 am

    petrimetri

    Fascismul in Italia a fost catolic? Foarte interesant. Fascistii stiau? Ne poti da te rog detalii?

    Apreciază

   • mircea.v said, on iulie 25, 2013 at 8:54 am

    @petrimetri,

    pai ca sa te lamuresti trebuie sa citesti.
    Tutea zice cam asa despre legionarism „Cea mai frumoasa aventura a poporului roman”. Tutea.
    Apoi vezi cine facea parte din Fratiile de Cruce (Calciu, Oprisan, Ianolide, Gafencu…) Citeste despre acesti oameni si vei intelege.
    Si incearca sa raspunzi la intrebarea: de ce ii urasc toti? si Carol2, si Antonescu si comunistii rusi si romani, si cei de acum. Raspunsul meu este, pt ca toti astia erau departe de Dumnezeu, sau/si il urau/urasc pe Dumnezeu.

    Apreciază

   • Paul mogosanu said, on iulie 25, 2013 at 9:14 am

    In mod corect trebuie sa se explice clar,in spiritul adevarului,care a fost motivul real al asasinarii lui IG Duca.Acesta a semnat un act de naturalizare a catrorva zeci de mii de evrei veniti din Austria,Ungaria,Polonia si Rusia,la recomandarea regelui Carol al doi-lea,influentat de amanta lui,Elena Vulpescu (fosta Volf),si impotriva vointei multor politicieni.Salutul legionar a fost inspirat de salutul soldatilor Romei antice.Corneliu Zelea Codreanu a fost asasinat din ordinul desfranatului Carol II,la sugestia lui Nicolae Iorga,care i-a spus :Majestate,daca vrei sa scapi de haita de lupi,omoara capul haitei!”.A fost un asasinat josnic,care nu face cinste monarhiei.Cornelui Z Codreanu a cerut in Parlament,elaborarea unei legi prin care sa se confiste toate averile nejustificate pana la rudele de gradul 3 sau 4.De aici a inceput aversiunea partidelor politice ale vremii asupra legionarior.Legionara Nicoleta Nicolescu a fost torturata si arsa de vie in crematoriu,act de o cruzime barbara,care face cinste curvarului rege Carol II si a regimului de atunci.La abator nu au fost omorati si agatati in carlige evrei.A fost o diversiune oribila.Au fost puse halate pe carcasele porcilor taiati si fotografiate de la distanta,pentru a da vina pe legionari.Despre crimele savarsite de comunisti nici un cuvant!

    Apreciat de 1 persoană

   • petrimetri said, on iulie 25, 2013 at 2:01 pm

    Multumesc foarte mult pentru precizari. M-am mai luminat! Repet, nu vreau sa impun ideile mele cuiva ci sa inteleg. Mi se pare normal sa inteleg ce cred, nu sa cred orbeste. Legat de fascismul din Italia, stiu sigur ca am citit ca cel putin unele factiuni au avut legaturi cu catolicismul. Oricum, au existat niste acorduri intre Vatican si regimul fascist. Dar din moment ce acum nu pot sa va arat ce si unde am citit pentru ca nu mai gasesc, puteti considera ca am visat lucrul asta. Asa ca imi retrag paralela asta. Iertati-ma.

    Ma sperie totusi sa vad renasterile legionarismului din ziua de azi, mai ales invocarile inflacarate ale „Capitanului” de catre tineri. E normal? E bine? Cat despre Tutea, pe cat de mult imi place ce a zis el, pe atat de mult sunt constient ca poate nu 100% din ce a spus el este si adevarat. Sa ne aducem aminte ca pana si cuviosii nostri Parinti Cleopa si Papacioc au avut uneori mici disensiuni.

    Apreciază

   • emilian said, on iulie 25, 2013 at 11:03 pm

    petrimetri, pe tine te sperie sa fii roman absolut, asta te sperie.

    Apreciază

   • danielvla said, on iulie 26, 2013 at 1:07 am

    perimetri,
    ”Ma sperie totusi sa vad renasterile legionarismului din ziua de azi, mai ales invocarile inflacarate ale „Capitanului” de catre tineri. E normal? E bine?”
    Pai daca nu stii daca e normal sau e bine si vrei sa te lamuresti, de ce te sperie?? Nu cumva ai pareri preconcepute despre fenomenl legionar si pe aici intrebi doar asa, ca sa te afli in treaba? Cum sa te sperie ceva care nu stii daca e nociv sau nu? Nu ti se pare ca esti cam ipocrit?
    Exista suficienta literatura pro-legionara din care poti sa afli adevarul, inclusiv aici pe internet.

    Apreciază

   • petrimetri said, on iulie 26, 2013 at 2:05 am

    danielvla,
    Omul se teme de ce nu cunoaste. Nu este normal, de altfel? Dvs cand vedeti un caine pe strada, va duceti la el sa il mangaiati numaidecat sau cercetati sa vedeti daca musca sau nu? Si culmea, mi se pare ca dvs aveti pareri preconcepute cand insinuati ca eu am pareri preconcepute, doar pentru ca am venit cu un alt punct de vedere. Iertati-ma!

    Nu imi place deloc atitudinea de aici. Aici nu exista dezbatere, exista aparent doar oameni cu niste idei care se grabesc sa ii loveasca cu prima ocazie pe cei care nu sunt de o parere cu ei. Cum am spus ceva ce nu e in concordanta cu consensul de aici, hop, mi se aplica etichete! Sunt dezamagit.

    Apreciază

   • danielvla said, on iulie 26, 2013 at 10:23 am

    perimetri,
    Atunci cand vezi un caine presupui ca poate sa te muste pentru ca cineva ti-a spus ca sunt rai si musca sau ai vazut chiar tu ca sunt rai. In cazul legionarilor cine ti-a spus ca sunt rai? Propaganda comunista in special si acum, in zilele noastre ”societatea civila” corecta politic.
    Dar de ce trebuie sa fie rai?! Ai vazut tu vreun legionar muscand? Te-ai intrebat daca nu cumva te-au mintit cei care ti-au spus ca sunt rai??
    Iertare daca te-am etichetat…, dar chiar exprimarea ta m-a determinat sa fac asta!
    Uite citeste de exemplu ”Brazii se frang dar nu se indoiesc” de Ion Gavrila Ogoranu sau ”Imn pentru crucea purtata” de Virgil Maxim. Si mai sunt multe alte carti… Vei vedea pe ce puneau accentul legionarii si tinerii din Fratiile de Cruce, ca tot vorbeai de tineri.
    Si… te-ai intrebat vreodata de ce duhovnici ca pr Iustin Parvu sau pr Arsenie Papacioc nu s-au dezis de Miscarea Legionara? Daca acest fenomen era nociv pentru tara crezi ca acesti duhovnici s-ar mai fi raportat astfel la el?

    Apreciat de 1 persoană

   • danielvla said, on iulie 26, 2013 at 10:40 am

    perimetri,
    Uite, citeste despre crimele de la abator: http://danielvla.wordpress.com/2013/07/26/o-mare-minciuna-crimele-de-la-abator-din-1941/

    Apreciază

   • petrimetri said, on iulie 26, 2013 at 11:35 am

    danielvla,
    Multumesc mult pentru precizari si articol!

    Apreciază

 7. danielvla said, on iulie 25, 2013 at 11:04 am

  Saccsiv,
  Si de ce nu vi cu precizari? Neadevarul trebuie combatut!
  Care 2/3 dintre romani??? Care 1/3 dintre evrei? Cum i-au afectat? N-a existat nici un progrom evreiesc! La abator, cei atarnati in carlige erau chiar legionari. Salutul nu era fascist, ci roman.
  Cel mai mare progrom??!! Nu legionarii au dat lovitura de stat impotriva lui Antonescu, ci Antonescu impotriva legionarilor!

  Apreciat de 1 persoană

 8. Cami said, on iulie 25, 2013 at 2:45 pm

  Bunicii mei imi spuneau multe lucruri bune despre Legionari – eu una nu cred nimic despre ei. Fac in asa fel sa ii denigreze asa cum au facut si cu asa zisa „Revolutie”, cu parintele spiritual „ILIESCU” , cu „Roman” si etc. De la ei au inceput nenorocirile acestui neam- DIVERSIUNE- asta este.

  Apreciat de 1 persoană

 9. Iacoboaie Radu said, on iulie 25, 2013 at 9:14 pm

  Presupun că articolul cu pricina este din revista modernă ,,History”. Este poate cel mai dur şi mai grosolan atac la adresa Mişcării Legionare din perioada interbelică. După conţinut şi exprimare, se vede clar că autorul manifestă rea voinţă şi ură faţă de ortodoxie şi faţă de legionarii din România, care în plus erau şi naţionalişti, adică Îl iubeau pe Dumnezeu şi îşi iubeau ţara mergând până la sacrificiul suprem şi fără ezitare.
  Nu m-aş mira ca autorul să fie evreu (vedem acuzaţiile nefondate de antisemitism dar mai ales chestiunea, că ar fi afectat 1/3 dintre evrei!) şi chiar mason sau o unealtă a masoneriei, deoarece nu se apucă nimeni să acuze o mişcare populară creştină şi naţionalistă, îndreptată împotriva comunismului şi masoneriei, care ameninţau atunci România de la Est, fără a avea cunoştinţe minimale de istorie adevărată. Nu poţi să continui pur şi simplu propaganda comunistă falsă şi atee, care a încercat să o discrediteze total şi să o îngroape, pentru ca românii să uite cu totul de ea.
  Totul este o diversiune prin discreditare (atac direct) şi scopul acesteia este să lovească în naţionalism şi ortodoxie, care nu convin adepţilor globalizării (Noii Ordini Mondiale). De aceea, aş dori ca şi alţi români, care cunosc cât de cât istoria reală a acelor vremuri să-şi exprime punctul de vedere. Doamne ajută!

  Apreciat de 1 persoană

 10. Anda said, on iulie 25, 2013 at 9:53 pm

  Din pacate foarte multi nu aprofundeaza actiunile miscarii legionare si in special perioada interbelica si uite ASA se rescrie istoria dupa interesele unora si altora . E de datoria noastra ca parintii sa le aratam cum au stat . Daca nu ne crestem copiii (0-10 ani ) cum trebuie cu dragoste fata de cele sfinte , fata de obiceiuri , traditii Cu respect fata de aceasta tara si de cei care s-au sacrificat SUNTEM PIERDUTI .

  Apreciat de 1 persoană

 11. Iacoboaie Radu said, on iulie 26, 2013 at 9:47 pm

  Sunt necesare desigur câteva precizări. Nu sunt eu în măsură să fiu avocatul Mişcării Legionare, întrucât nu sunt membru al vreunui partid sau asociaţii continuatoare a idealurilor acesteia. Dar mă simt dator să iau atitudine, ca unul ce am alcătuit o antologie despre ea ca istoric autodidact.
  Citind cu atenţie textul în care este incriminată, observăm de la început catalogarea ei drept o organizaţie de tipul SA şi SS (adică fascistă sau nazistă). Dacă ar fi fost aşa, nu ar fi fost condamnată oare de Tribunalul de la Nurnberg?
  Salutul legionarilor era fascist? NU. Era salutul legionarilor romani. A avut această mişcare un caracter violent anticomunist şi antisemit, cum s-a zis? Acestea sunt simple supoziţii, speculându-se unele violenţe care au avut loc, în situaţii extreme. Acestea încă le atribuie tuturor membrilor. Aici este o mare minciună. Ca şi procentul de 1/3 dintre evrei, care chipurile ar fi avut de suferit.
  Se vorbeşte de ASASINATELE LEGIONARE. Dacă o mână de legionari i-au pedepsit pe cei doi prim-miniştri din proprie iniţiativă şi fără acordul conducerii, pentru că aceştia doi au luat măsuri draconice împotriva legionarilor, şi ulterior s-au predat şi au fost torturaţi şi executaţi, aceasta înseamnă că îi putem incrimina pe ceilalţi membri ai Legiunii Arhanghelului Mihail? Şi dacă Traian Boieru şi acoliţii lui, au acţionat ca agenţi sovietici infiltraţi în Legiune, după cum există dovezi, atunci dăm vina pe Mişcarea Legionară?
  Ştim cum comuniştii i-au numit pe legionari bandiţi şi criminali, pentru a-i denigra în continuare în faţa poporului român. Însă, au reuşit perţial, pentru că în rândul legionarilor fuseseră mulţi ţărani şi intelectuali.
  Dar cele mai multe falsuri istorice sunt în ultimele trei puncte: ,, 8. Ajunsă la putere, Mişcarea legionară a introdus o serie de legi antisemite dure şi jaful organizat al minorităţii evreieşti. Asasinatele legionare au afectat circa 2/3 dintre români şi 1/3 dintre evrei.Membrii Gărzii de Fier au pus la cale cel mai mare pogrom , în care au fost ucişi pest 100 de evrei iar câţiva dintre aceştia au fost atârnaţi în cârlige la abator şi mutilaţi.
  9. Poliţia legionară a asasinat în penitenciarul de la Jilava 64 de foşti demnitari iar Nicolae Iorga şi Virgil Madgearu au fost torturaţi şi asasinaţi fără să fie arestaţi.10. În 1941 Horia Sima şi legionarii au dat o lovitură de stat împotriva lui Ion Antonescu şi a armatei române , însă Antonescu a reuşit să-i înfrângă, legionarii fiind înlăturaţi de la guvernare.”
  Sunt numai minciuni sfruntate, care culminează cu lovitura de stat… A săvârşit Mişcarea acţiuni împotriva statului român şi unor conducători ai lui, cum scrie în textul cu pricina? Observăm aici aluzia la aşa zisa Rebeliune legionară din 1941 şi la Ion Antonescu. De fapt, adevărul este altul. Vorbim de lovitura de stat a lui Ion Antonescu, care şi-a îndepărtat în mod dur partenerii de guvernare (a şi încercat să-i condamne pe toţi legionarii la moarte) şi şi-a instituit propria lui dictatură militară! Nu uităm că a dorit să fie proclamat chiar şi şeful Legiunii…

  Apreciat de 1 persoană

 12. […] „Historia” ATACA MISCAREA LEGIONARA: „Asasinatele legionare au afectat circa 2/3 dintre romani… […]

  Apreciază

 13. Florica said, on noiembrie 9, 2013 at 10:38 am

  Tuturor celor care defăimează Mişcarea Legionară fără să se documenteze asupra doctrinei şi asupra acţiunilor sale le recomand să citească lucrarea „Vârful de lance.Secvolul XX” a doctorului Şerban Milcoveanu.

  Apreciat de 1 persoană

  • Paul said, on septembrie 14, 2016 at 7:03 pm

   Doctorul Serban Milcoveanu a fost un mare OM,o majoritate de om ! Am avut privilegiul sa-l cunosc,sa discutam si sa-i port o calda amintire. Dumnezeu sa-l odihneasca!

   Apreciază

 14. Istoric said, on ianuarie 11, 2014 at 10:26 pm

  Domnilor, faptul că au existat asasinate din partea Mişcării Legionare o recunosc şi membri acesteia. Cum istoria se bazeată pe documente, sunt atestate documentar epurările, care nu au fost la nivelul Germania dar au existat. Aceiaşi revistă pe care dvs. o blamaţi şi o supuneţi unei denigrăgri profesionale a spus în numeroase articole şi lucrări despre cum a fost prigonită Mişcarea Legionară, iar despre cum s-au succedat evenimentele. Faptul că vă pretaţi la astfel de articole mişeleşti nu vă face cinste, daţi dovadă de fundamentalism ortodox şi de un radicalism ce nu are de a face cu Mişcarea Legionară, blamaţi imaginea legionarilor!

  Apreciază

 15. […]  „Historia” ATACA MISCAREA LEGIONARA: „Asasinatele legionare au afectat circa 2/3 dintre romani… […]

  Apreciază

 16. […]  „Historia” ATACA MISCAREA LEGIONARA: „Asasinatele legionare au afectat circa 2/3 dintre romani… […]

  Apreciază

 17. […] „Historia” ATACA MISCAREA LEGIONARA: „Asasinatele legionare au afectat circa 2/3 dintre romani… […]

  Apreciază

 18. dorel alexandru said, on aprilie 13, 2016 at 6:08 am

  vreau sa renasca partidul miscarea legionara cu respect un baiat de 28 de ani

  Apreciază

 19. […] „Historia” ATACA MISCAREA LEGIONARA: „Asasinatele legionare au afectat circa 2/3 dintre romani… […]

  Apreciază

 20. Paul said, on septembrie 14, 2016 at 7:04 pm

  „HISTORIA”,uneori, nu este buna nici de alte trebuinte !

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: