SACCSIV – blog ortodox

De ce SISTEMUL a vrut ca GIGI BECALI sa fie la INCHISOARE?

Posted in GIGI BECALI, HOMOSEXUALITATE by saccsiv on iulie 24, 2013

GIGI BECALI - JUDECATORIA SECTORULUI 1

Foto: http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/investigatii/lumea-justitiei-2/dosarul-terenuri-mapn-gigi-becali-cioflina-si-babiuc-inchisoare-cu-executare-168664.html

   Iata ce a scris el de acolo:

Am spus, binecuvântată fii închisoare pentru că aici am citit trei cărţi dintre care două sunt ‘Pelerinul Rus’ şi ‘Filocalia vol.1′.

A treia este o carte care m-a învăţat cu adevărat Sfintele Taine ale ORTODOXIEI. Aceste cărţi îmi pot salva sufletul care era plin de rugina păcatelor. Mântuirea vine prin expresia ‘de câte ori am vorbit bine am făcut lucrare de argint, dar de câte ori am tăcut am făcut lucru de aur curat’ “.

   Fotocopia o puteti gasi pe blogul fratelui Apologeticum:

Mesajul scris de Gigi Becali de după gratii: “Binecuvântată fii închisoare…”

   Cititi va rog si:

Reacţia CĂLUGĂRILOR ROMÂNI de la Muntele Athos după arestarea lui Gigi Becali

   N-aveam o parere buna despre el:   

GIGI BECALI, a fost NAS la casatoria MASONULUI Florin Maşu, fiul lui Ştefan Masu, Mare Comandor al Cavalerilor Templieri din România, Mare Guvernator General al Ritului de York în România

   Cand a intrat insa la inchisoare mi s-a facut mila. Cu atat mai mult cu cat constat ca niste unii care trag niste sfori nu sunt satisfacuti cu pedeapsa ce a primit-o, ci vor sa-i dea si mai mult.

   Ce dosare sunt alea? Pe mine, care am citit multe rechizitorii ale unor detinuti ce chiar au facut fapte, acuzele care i se aduc mi se par incredibile. Si-a recuperat masina furata dar nu i-a predat pe hoti politiei, deci i-a rapit. A premiat niste jucatori de fotbal, nu ai Stelei, pentru a juca cat mai bine, deci mita. Iar in privinta terenurilor, treaba nu mi-e deloc clara: n-avea incotro si a trebuit sa faca schimbul sau prin coruptie a determinat schimbul? In al doilea caz, asa vizionar a fost el la acea vreme, incat sa stie ca noile terenuri vor valora peste ani o avere? Si daca e el chiar un tip vizionar, de ce n-a profitat din plin cand criza deja batea la usi, vanzandu-si terenurile cat inca putea, nu pastrandu-le pana ce pretul lor a ajuns sa se prabuseasca? Simplu, pentru ca nu este un vizionar …

   Indubitabil, bunul Dumnezeu a ingaduit sa intre la inchisoare spre binele lui, pentru a-si spala pacate de el stiute si pentru a se trezi. Si bine facem daca ne rugam pentru el, dar si pentru toti cei aflati in temnite:

Rugaciune pentru cei aflati in inchisori

   Mai propun insa o tema spre dezbatere: DE CE SISTEMUL A VRUT CA BECALI SA FIE INCHIS?

   Ce pericol reprezenta el pentru agenda lor de lucru? Sigur ar fi fost incomod in chestiunea homosexualilor:

DISTRUGEREA FAMILIEI: legalizarea casatoriilor intre homosexuali si adoptia de copii de catre acestia este folosita de catre ELITE pentru bifarea inca unui punct din doctrina viitoarei NOI ORDINI MONDIALE

Tagged with: ,

63 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. tataia said, on iulie 24, 2013 at 1:57 pm

    Nu prea urmaresc politica romaneasca, nu ma intereseaza, consider ca toti sint niste marionete si drept urmare nu avem efectiv din ce sa alegem, consider ca datoria crestinului este sa nu calce pe la sectia de votare…dar din cite imi aduc eu aminte Becali a fost totusi singurul politician roman care s-a pronuntat categoric impotriva actelor biometrice…s-ar putea sa aiba legatura.

    Apreciază

  2. tataia said, on iulie 24, 2013 at 1:58 pm

    P.S. Si mie imi pare rau de el ca a intrat la inchisoare…o avea si el destule pacate, nu zic nu, dar acuzele care i se aduc sint absolut halucinante.

    Apreciază

  3. ionel said, on iulie 24, 2013 at 2:21 pm

    Oricum ar fi fost el, era un personaj foarte cunoscut, si vorbea tot timpul de Hristos si ortodoxie, Sf Cruce, etc. Facea si multa milostenie. Era un exemplu prea bun pentru populatie si a trebuit sa se faca ceva sa se zica la tv despre el ca uite marele credincios cate rele a facut. Doar Domnul stie ce e cu el si ce planuri are cu el, poate a fost nevoie de asa ceva ca sa fie mai bun, pentru ca zice in carte ca mai usor trece o camila prin urechea unui ac decat un bogat in rai.

    Apreciază

  4. nu.conteaza said, on iulie 24, 2013 at 2:28 pm

    Pai, hai sa-ti explic, Vasile, cam cum stau lucrurile cu „crestinul” Becali, pe care am avut halal-onoarea sa-l cunosc personal de cateva ori (vizite acasa la el, la biroul de la Marriott, ulterior la Palat etc). Poate, astfel, o sa intelegi/ accepti ca, de fapt, G.B chiar merita sa fie acolo unde este acum. Sa o luam cu inceputul.

    . Spui tu „Si-a recuperat masina furata dar nu i-a predat pe hoti politiei, deci i-a rapit”. In primul rand, la momentul primei retineri, cu furtul de masina, despre Gigi se vorbea in CSAT, devenise intr-atat de „periculos” incat numele sau era trecut la subiectele legate de siguranta statului. De ce? Unul din motive ar fi ARMATA de bodyguarzi din jurul sau. Se spune ca Gigi controla atunci o adevarata grupare paramilitara, capabila sa preia controlul unui oras in cateva ceasuri! „Asta se crede Arkan”, este propozitia unor oameni la adresa lui.

    . „A premiat niste jucatori de fotbal, nu ai Stelei, pentru a juca cat mai bine, deci mita”. „Crestinul” Becali alerga prin orase dupa fotbalistii altor echipe cu valize de bani, gest deloc sportiv, uman etc. OARE CUM AR FI EVOLUAT RESPECTIVII JUCATORI PESTE O SAPTAMANA CAND ADVERSARII LOR ERAU CHIAR STELISTII, echipa celui de la care ei luasera „o premiere” de cateva mii de euro (1,7 milioane sub sechestru la U.Cluj). Este crestinesc sa dai bani ADVERSARILOR dintr-o competitie sportiva? Daca eu, clubul X, Y sau Z nu am bani „sa premiez” pe altii, ca tine, Gigi, ce trebuie sa fac? Sa nu ma mai inscriu in competitie?

    . Mai adaugi tu ca „in privinta terenurilor, treaba nu mi-e deloc clara: n-avea incotro si a trebuit sa faca schimbul sau prin coruptie a determinat schimbul? In al doilea caz, asa vizionar a fost el la acea vreme, incat sa stie ca noile terenuri vor valora peste ani o avere?”. Nu se numeste vizionar, ci om de afaceri in domeniul imobiliar. Cand el a facut acel schimb de terenuri cu Armata, stia ca pt Bucuresti va urma o dezvoltare ubranistica (de fapt, pe toate planurile), iar oamenii cu bani vor cauta sa se mute la periferie, in vile somptuoase etc. De fapt, deja lucrurile incepusera sa se miste, prietenii sai din fotbal (Hagi, Popescu, Petrescu – in general, componentii „Generatiei de Aur” de la echipa nationala) isi ridicau case in Pipera si imprejurimi.
    Stiai ca, de fapt, acel schimburi de terenuri intre Gigi si Armata nu este altceva decat un schimb intre Armata si Armata? Date din dosar, publice, dar pe care onor jurnalistii romani n-au avut bunavointa sa le prezinte romanilor! Gigi a luat un teren de la Armata si a dat inapoi altul apartinand tot Armatei! Si, DA, in Romania anilor ’90 se putea face asta!!!

    Apreciază

    • timisorean1 said, on iulie 24, 2013 at 4:08 pm

      @nu.conteaza

      Pornesti tare dar zici putine. La acest articol problema s-a pus(in principal) la modul legal, de rechizitorii. La partea cu terenurile spui tu ceva dar destul de vag pt o demonstrare a vinovatiei(juridice) a lui GB. Eu nu pot pricepe cum de aialalti doi au luat mai putin, desi erau ditamai functionari ai statului(cu vina mult mai mare din punctul meu de vedere)
      In rest chiar nu zici nimic. Repeti dupa saccsiv -Spui tu “Si-a recuperat masina furata dar nu i-a predat pe hoti politiei, deci i-a rapit”- si mai departe?! Sari la alt subiect din care deducem ca l-au arestat fiindca era periculos! Pt cine!?
      La chestia cu mita o dai pe parte morala. De acord, dar care-i treaba cu „mita” aici? Daca dai bani la privat e mita?! Daca eu ma duc la chiosc si dau la tanti un leu sa-mi tina vreo revista e mita? Credeam ca mita se numeste cand mituiesti un FUNCTIONAR PUBLIC adica statul! Iar chestia cu premierea unei echipe de fotbal se practica si pe la „civilizati” la modul OFICIAL.
      Cand ai inceput sa zici ca l-ai cunoscut in n locuri si inca locatii destul de intime, m-am gandit ca cine stie ce informatii aflam acum in premiera(mai ales ca am auzit si eu ca n-ar fi chiar asa de credincios)

      Apreciază

    • kosk said, on iulie 24, 2013 at 4:17 pm

      1.mai nu conteaza@ daca vrei sa te adresezi doar adminului o poti face in privat pe mail. esti un pic arogant fata de astialalti nu crezi? 2.zici ca te ai intalnit cu Becali. fii creativ si dezvolta putin.. ca doar nu te ai intalnit cu Becali sa cersesti bani, nu? 3.auzi, de unde stii tu ce se discuta in csat?

      Apreciază

      • pcmouse said, on iulie 24, 2013 at 7:20 pm

        kosk-„auzi, de unde stii tu ce se discuta in csat?”:)probabil face parte din csat:)

        Apreciază

    • Marius said, on iulie 24, 2013 at 11:05 pm

      In cazul premierii echipei Universitatea Cluj, era vorba de ultima etapa a campionatului (in care Steaua avea nevoie ca U Cluj sa joace pe bune si sa nu piarda cu CFR pentru a castiga campionatul), deci nu urma nici un joc cu Steaua peste o saptamana.

      Apreciază

  5. nevrednicul said, on iulie 24, 2013 at 2:34 pm

    becali ,e marturisitor ,sistemul a inceput lupta impotrivitorilor daca nu ne trezim cu totii vor face la fel

    Apreciază

    • cosminml said, on iulie 24, 2013 at 4:32 pm

      Asa cum e el marturiseste mai mult decat majoritatea preotilor despre ortodoxie.

      Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iulie 24, 2013 at 7:40 pm

      este un marturisitor pentru HRISTOS si prin simpla prezenta DERANJA TERIBIL de mult aceasta mafie oculta masonica a jidanilor si a sectantilor …
      in fruntea guvernului cine se afla …UN SECTAR acest Ponta nu este crestin ortodox si minte pe fata …astfel cererea cu icoana de la episcopul acela de Caras-Severin care „nu stia” ca are sectant in fata inainte de a-i oferi Icoana din Sfanta Biserica .. ?
      Oare ce sa faca cu ea acest sectant ales de toata prostimea si marlanimea din ROMANIA care nu are ochi sa vada …
      ce sa faca acest lepadat de DUMNEZEU si slujitor al tatalui minciunei decat sa minta frumos si sa considere icoana idol , sa blasfemieze Chipul Lui DUMNEZEU cum fac in adunarile lor spurcate …ca nu are Botez de Crestin Ortodox
      Dar cand am spus anul trecut si am aratat .. aah esti cu Basescu …esti nu stiu ce si pe dincolo
      asemeni cand am spus mai aveti grija ca cel ce este pus la min agriculturii nu pare a fi om cum aparent arata …ci spurcaciune mare …care se afla pe acest pamint
      si prin tv uitandu-va la ce aparent nu este , va inchinati fara sa vreti la antihrist
      tot ce a intrat in usl pe o parte sunt cu spurcaciunea cea mare pentru ca se lucreaza prin ocultism ,vrajitorie si astfel „au batut palma ” cu dracul
      iar ceilalti ce nu sunt pentru aceasta Tara pentru Credinta Cea DREAPTA ORTODOXA , pentru SFANTA CRUCE A ACESTUI NEAM si sunt numai pentru ei pentru ue , nato sunt cu fiara antihristica din apus
      de asta am spus si spun
      avem lupul paznic pus la oi atat la carma BISERICII ORTODOXE Romane
      cat si la carma acestui pamint sau al acestei Tari cqaci au bata palma cu sarsaila
      am tot spus dar totul pare a fi zadar ….
      insa intr-un tarziu de tot …poate va veti aduce aminte de ce am spus toate acestea … si am iesit in fata pentru a spune ADEVARUL

      „spune-le ADEVARUL ,
      spune-le ADEVARUL ”
      insa si acesta este un Mare ADEVAR
      :”In Acest SEMN Veti BIRUI ”
      iar semnul este SFANTA CRUCE DE LEMN LAVRA PECERSKA
      Amin!
      http://newsinfo1000.wordpress.com/2013/05/29/george-maior-si-victor-ponta-nasul-si-finul-salut-masonic-in-mijlocul-strazii-ucenicul-se-apleaca-in-fata-maestrului/

      Apreciază

  6. Neddih said, on iulie 24, 2013 at 2:35 pm

    Daca Dumnezeu se uita la inima omului, si nu la capul lui ( cum facem noi oamenii de obicei ), atunci cred ca Becali poate fi subtire ca ata si nu gras precum camila.

    Apreciază

  7. o oarecare said, on iulie 24, 2013 at 2:35 pm

    Sa-i dea Dumnezeu rabdare si liniste sufleteasca.

    Apreciază

  8. Cami said, on iulie 24, 2013 at 2:36 pm

    sincera sa fiu nu l-am placut pe Gigi dar, era un om care incomoda. Asa se explica foarte multe si vor mai urma multii. Imi pare rau pentru el.

    Apreciază

  9. G-man said, on iulie 24, 2013 at 2:55 pm

    Becali e singurul care vorbea la Tv de, Hristos = Dumnezeu. Asta cred ca e principalul motiv, cel cu homo e secundar.
    In afara de Trinitas , celelalte posturi au parca tabu pe tema asta. Vorbesc de Dumnezeu la modul impersonal sau de Hristos ca si profet sau intr-un amestec new age(gen oreste).

    Apreciază

  10. G-man said, on iulie 24, 2013 at 2:59 pm

    Pentru cine nu s-a inarmat inca si doreste sa o faca , recomand cartea:

    http://www.librariasophia.ro/carti-Razboiul-nevazut-Teofan-Zavoratul-sf-so-10375.html

    Apreciază

  11. IOAN said, on iulie 24, 2013 at 3:00 pm

    ..asa SISTEMUL ISI UMFLA MUSCHII ca o avertizare impotriva credinciosilor ortodocsi ca nimeni sa nu sa puna cu ei ca o patesc rau…nu vedeti ca asa zisa GUVERNARE se afla in principal in mana unor JUSTITIARI OCULTI…acestia murdaresc totul si nu pot suferi deloc MORALA CRESTINĂ ORTODOXĂ…
    Becali mai spunea cate ceva MORAL chiar daca o mai dadea si el asa prin santuri….dar astia nici asa nu-l sufera….

    Apreciază

  12. Bogdan said, on iulie 24, 2013 at 3:32 pm

    http://www.youtube.com/watch?v=DXHv74HkpfQ sau din cauza la aceste vorbe a fost bagat la racoare ? 🙂

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on iulie 24, 2013 at 3:53 pm

      La asta m-am gandit si eu. Cred ca a fost vre-un inSECTAR cu functie mare pe care l-a ars rau aceasta marturisire.

      Apreciază

      • Bogdan said, on iulie 24, 2013 at 4:08 pm

        Aici i se potriveste totodata acea vorba „gura bate fundul”si asta s-a si intamplat cu Becali din cauza gurii lui a ajuns la puscarie.Bunul Dumnezeu a vrut prin aceasta arestare a lui Becali sa il trezeasca la realitate,la pocainta si smerenie,sper ca dupa ce va iesi Becali de acolo din inchisoare sa fie un om mai duhovnicesc.

        Apreciază

      • pcmouse said, on iulie 24, 2013 at 7:21 pm

        STOP RFID 666 -pai si in guvern nu sunt sectanti si atei?ajutoarele lui ponta ce sunt?

        Apreciază

    • cosminml said, on iulie 24, 2013 at 4:37 pm

      Sa luat de sectari si de restul religiilor din ce zice el acolo reiese ca ar fi bune dar sunt la fel ca sectarii lepadati.

      Apreciază

  13. Magneto said, on iulie 24, 2013 at 3:37 pm

    Ati observat un lucru in articolul despre Becali?
    Presa oficiala spune ca a citit, insa nu pomeneste numele cartilor.
    Le este foarte frica de ce-ar putea intelege oamenii din „Pelerinul Rus”.

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on iulie 24, 2013 at 4:10 pm

      Magneto

      Foarte buna cartea Pelerinul Rus.

      Pentru aceia care doresc sa aprofundeze ortodoxia, recomand ,,Dogmatica” parintelui Dumitru Staniloaie, in trei volume. Se gaseste pe scrib.

      Apreciază

  14. Bogdan said, on iulie 24, 2013 at 3:59 pm

    Poate a intrat la inchisoare ca se se mantuiasca. In pofida stilului exuberant si ciudat, era singurul politician care parea sa il puna pe Dumnezeu pe primul loc. Poate mai avea insa niste defecte si Dumnezeu a vrut asa sa il aduca cu totul pe calea mantuirii. Ce stim noi? Judecatile lui Dumnezeu sunt nestiute…

    Apreciază

  15. STOP RFID 666 said, on iulie 24, 2013 at 4:12 pm

    Apreciază

  16. Alexandru(Fulger) said, on iulie 24, 2013 at 4:28 pm

    Este adevarat ca Gigi Becali vrea sa se faca preot ? Am citit ca o sa faca facultatea de teologie.

    Apreciază

  17. gerica64 said, on iulie 24, 2013 at 4:39 pm

    Becali este un om sincer eu asa-l vad ,este credincios a facut multa milostenie a ajutat multi oameni construind case la inundatii milioane de euro a dat pentru a ajuta bolnavi fara nicio speranta.Nu coborau calugarii din muntele Athos sa vina la el la inchisoare daca era vreun escroc.Acum nu cereti sa fie perfect nimeni nu este perfect toti suntem in urcus mai ne poctinim mai deviem dar incercam sa ne mantuim.Dumnezeu sa-l ocroteasca este un patriot un crestin si un suflet nobil in ciuda tuturor aparentelor.In afaceri sunt si unele lucruri la limita legalitatii dar ce legalitate cand ele sunt facute anti popor de elitele intunericului si secta satanei.Adevarati hoti si nenorociti sunt aceia la care toate natiunile sunt datoare oare cine sa fie?

    Apreciază

    • ionut ignat said, on iulie 24, 2013 at 5:09 pm

      desi este un pic fortat il pot compara pe George Becali cu Sandu Tudor, devenit ulterior Marturisitorul Daniil de la Rarau. inainte sa se lepede de lumea „buna” a Bucurestiului interbelic, Sandu Tudor era un om bogat materialiceste, avea avion personal pe care si-l pilota, cateva blocuri in centrul Capitalei o avere frumusica si succes printre doamne. Dumnezeu l-a smerit prin acel accident aviatic ce avea sa-i schimbe tot restul vietii si sa-l sfinteasca prin suferinta.

      ma iertati pentru comparatie.

      Apreciază

  18. gerica64 said, on iulie 24, 2013 at 4:49 pm

    Dincolo de Aparente – Gigi Becali

    Apreciază

  19. George said, on iulie 24, 2013 at 4:54 pm

    off topic

    Student român la Londra: “Dumnezeu a fost ucis de Occident, VREAU SĂ MĂ ÎNTORC ACASĂ!”

    O scrisoare emoționantă a unei tinere studente plecată la studii în Marea Britanie circulă de câteva zile pe Internet. Viziunea româncei noastre despre Occident: un loc fără identitate, cu tradiții care se pierd încet-încet din cauza globalizării, în care cetățenii se tem permanent de extremismul islamic, în care nimănui nu-i pasă ce gândești sau ce dorești. Este inutil să vă spunem că scrisoarei tinerei se bucură de o audiență incredibilă pe rețelele de socializare.

    http://www.7est.ro/actualitate/social/item/3238-student-roman-la-londra-dumnezeu-a-fost-ucis-de-occident-vreau-sa-ma-intorc-acasa.html

    Apreciază

  20. dd said, on iulie 24, 2013 at 4:58 pm

    Cand ramai fara nimic , tot ce iti mai ramane este Dumnezeu.
    De aia tara asta este asa saraca. Dumnezeu vrea sa ne intoarca la el. Si culmea si saracia asta e buna la ceva aici. E de ajuns sa ne uitam la alte tari : SUA, UK, etc. Acolo deja s-a trecut la implantare.

    Daca am fi fost credinciosi adevarati nu am fi lasat pe altii sa ne fure si sa fure.

    Daca aveam oameni cu credinta la putere nu ajungea masoneria sa conduca Romania. Prin credinta ne feream de rele si mania Domnului. Tot ce trebuia sa facem era sa acultam de legile Lui.

    Acum (vom) platim toti si buni si rai.

    Apreciază

  21. danutza said, on iulie 24, 2013 at 5:41 pm

    A sesizat cineva patriarhia legat de blasfemia care se intampla in centrul vechi? Am vazut si eu capacele de la canalizari care il au gravat pe Sf Dimitrie cu o cruce in mana. Oricine trece pe acolo poate calca, scuipa , etc pe Sfant sau pe sfanta Cruce, ca sa nu mai vorbim de caini care isi pot face nevoile.
    Hai sa scriem cat mai multi la patriarhie ca poate or misca ceva. Luati, fratilor, atitudine! Nu vegetati!

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iulie 24, 2013 at 7:49 pm

      Atitudine ?

      este prea indobitocita aceasta natie de coarnele antihristului la care stau si se uita de dimineata pina seara …
      stii ce-i va trezi ?
      doar acea URGIE sau cand pamintul are sa se clatine de nici piatra peste piatra nu are sa stea …si abia atunci… unii se vor trezi
      iar altii se vor indraci de tot

      Apreciază

  22. Vlad said, on iulie 24, 2013 at 6:57 pm

    Gigi Becali a fost promovat tocmai ca imaginea lui sa fie asociata cu nationalismul crestin. Denigrarea asta prin asociere este foarte puternica, si se poarta de multa vreme. „Ce mah, esti din ala nationalist ca Becali? Du-te si paste-ti oile”. El si Vadim au avut aceste roluri. Vadim si-a inteles rolul, si acum o duce bine. Spre necazul celor care l-au promovat pe Becali si au avut panuit acest lucru, foarte multa lume l-a apreciat, deci planul s-a dat peste cap. Altfel cum va explicati ca le-a luat 15 ani sa-l condamne? Si-au dat seama acum ca nu si-a indeplinit rolul, si i-au pus capac.

    Apreciază

  23. Mălin said, on iulie 24, 2013 at 7:34 pm

    A zis unele chestii despre homosexuali si despre europeni a facut misto de parlamentul european cu scaunele de plastic plus altele.

    Eu cred ca ordinul ca sa fie arestat a venit din exterior pentru astia din tara. Astia au cerut sa aresteze cativa politicieni importanti influenti ca sa se vada progrese contra coruptiei in justitie.
    Si cum Becali era pe lista neagra ca eurocratii nu il prea suportau ca stiau ca are o oarecare influenta si ca are si bani l-au luat ca tap ispasitor.

    Aia care trebuaiu intr-adevar sa intre de la cel putin 10 ani in sus pentru spionaj militar tradarea si subminarea economiei de stat aia nu ii baga nimeni i-au gasit pe astia tapi ispasitori. Sigur arestarea s-a facut la „recomandarea” comisiei europene pe mana cu politicienii romani care trebuiau sa scape de inchisoare!

    Apreciază

  24. dante said, on iulie 24, 2013 at 7:59 pm

    De ce a fost bgat Becali la inchisoare??!!!, pai cred ca raspunsul e mai mult decit relevant daca ne uitam la hoardele de poponari care conduc aceasta struto-camila numita UE. Le sta in git, pentru ca adevarul iese intotdeauna la suprafata ca uleiul oricit l-am amesteca.
    Dincolo de pacatele personale, acest om marturiseste asa cum stie el dreapta credinta, nu trebuie sa fii Eistein, ca sa intelegi valorile ortodoxiei, iar Becali are limbajul omului de rind, comunica direct si spontan.
    O fi furat si poate de aceea Dumenzeu ingaduie sa stea la puscarie, dar comparativ cu toti ceilalti care au furat, el pare un mic copil si cred ca dupa aceasta experienta Becali va iesi mai cistigat din inchisoare.
    Dracii in prostia si in intunecimea lor oarba vor sa distruga orice legatura dintre om si Dumnezeu, calomniaza, tortureaza, ucid…insa paradoxal tocmai din aceste actiuni se nasc marturisitori si sfinti.
    Hai sa ne gindim un pic, citi, sau care din marii multimilionari romani au facut atitea acte de caritate ca si Becali? si toate pe care le-a facut le-a raportat la ortodoxie.
    Nu stiu cit este de adevarat, dar am auzit ca patriarhia i-ar fi interzis lui Gigi dreptul de a urma teologia, poate e un zvon, dar daca e adevarat e trist si acest lucru spune multe.
    Sintem o tara sub asediu, atit politic si material cit si spiritual, tot ceea ce este romanesc si traditional trebuie ras si inlocuit cu iubirismul si modernismul desantat al noii ere, daca era vorba de catolicism alta ar fi stat treaba si daca mai pupa citeva perechi de picioare noul Papa lucrurile eru chiar cool, dar la Becali e vorba de ortodoxie si prin el se incearca infierarea unei tari intregi in traditiile si credinta ei, nu le va reusi, drept dovada cei 2000 de ani de crestinism autentic.
    Oricum „cazul” Becali este de urmarit in viitor pentru ca prin el se pot „citi” multe.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

    • NIMENI said, on iulie 25, 2013 at 9:18 am

      dante,
      DREPTATE MARE AI FRATE DANTE!
      Vom trai si vom vedea!

      Apreciază

  25. dante said, on iulie 24, 2013 at 8:19 pm

    @george
    E adevarat, occidentul este desfrinata desfrinatelor si noi nu avem de impartasit nimic din civilizatia lor, nu sintem compatibili.
    Tot ceea ce a spus acea studenta din propria experienta a sintetizat magistral parintele Arsenie Boca in citeva vorbe: „Cita lume…si nici un Om!!!”

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  26. mani iscusitul said, on iulie 24, 2013 at 11:01 pm

    Daca ar fi in puscarie inca 2000 de oameni gen „Gigi Becalli” (sau de ex Videanu etc) adica vreo 2000 de baroni si baronese de carton cu confiscarea averilor etc.
    Am avea si noi un model de comportament in societatea noastra.
    1. Fotbal: Becalli e mic pe langa inginerii din fotbal
    2. Terenuri: Becalii este mic pe langa inginerii imobiliari.
    3. Parerea mea este ca este o mare propaganda din care noi, cu putina intelepciune, extragem tot ce se poate de bine.
    Oamenii sarmani stiu cat bine a facut el dar nu stiu cat rau a facut tot el.
    Oamenii sarmani nu stiu nici ca sunt mii de baroni si baronese mai puternici decat el.

    Studenta are dreptate. Occidentalii sunt dezorientati insa sa nu uitam ceva important: ei sunt foarte insetati de adevar, de iubire si Ortodoxia le va da lor Apa Vietii. Ei sunt aproapele nostru.
    Am vazut aici pe blog undeva un reportaj cu un tanar teolog despre energiile create, necreate si Dumnezeu.
    In limbajul omului simplu, energiile necreate ale lui Dumnezeu sunt: Iubirea, Lumina, Intelepciunea, Puterea, Dreptatea, Indurarea, Omnipotenta, Fericirea etc.
    Energii create este cam impropriu spus. Totusi nu gresim daca le numim create. Important este ca astea create nu pot fara cele necreate. Niciodata.

    Apreciază

    • Mălin said, on iulie 25, 2013 at 12:43 am

      Aici nu e vorba despre „occidentalii de rand” ci de cei care sunt la conducerea UE ca ei trag sforile.
      Astia nu au nici o treaba cu

      Cand o sa fac si altii miliardari cel putin jumatate din binele pe care l-a facut Becali cu toate bubele lui atunci sa vii sa vorbesti.
      Adevaratii nemrnicii in acest sistem nu vor ajunge niciodata sa plateasca pentru ticalosiile lor tot oamenii care au facut ceva bun pentru tara asta sunt ochiti.

      Binele este incomparabil cu raul pe care l-a facut Becali. Toti oameni fac rele in viata lor insa cei care fac si binele la acest nivel sunt exceptii, iar Becali face parte din aceste exceptii ale oamenilor bogati chiar daca are gura mare, are suflet crestin si a ajutat oamenii acolo unde a fost mai multa nevoie.

      Apreciază

    • tataia said, on iulie 25, 2013 at 1:07 pm

      Vezi ca tu aici faci propaganda pro-occidentala si socialista…Cum sa confisti averile? Ne intoarcem cumva la comunism? Daca Dumnezeu i-a dat avere lui Becali stie El de ce i-a dat…iar Becali va raspunde in fata Lui Dumnezeu pentru ce a facut cu averea lui..a dat la saraci/nu a dat la saraci, a facut actiuni caritabile/nu a facut actiuni caritabile, etc. Noi nu avem dreptul sa ne atingem de averea nimanui…

      Apreciază

    • Dan said, on iulie 25, 2013 at 5:04 pm

      ce vorbesti, prea iscusitule maniheist? Ortodoxia poate da apa Vietii orisicui, si orisicine este aproapele nostru.

      Apreciază

  27. marian said, on iulie 24, 2013 at 11:44 pm

    Si sentinta din procesul cu terenurile a fost foarte nedreapta, pt ca Armata avea nevoie de un teren izolat, in Stefanesti, unde sa poata construi un obiectiv militar important (care ulterior nu s-a mai construit pt ca am intrat in Nato si armata s-a restructurat, au redus numarul de angajati din Armata etc). Asadar acel teren ar fi fost valoros prin locatia lui pentru Armata (nu pt agenti imobiliari). In plus, decizia pt achzitionarea terenului respectiv a fost luata in CSAT, si nu doar de Babiuc, ca ministru al apararii. Ar fi trebuit sa aresteze pe toti cei care erau atunci in CSAT, inclusiv pe presedintele Constantinescu (prin absurd vorbind), pt ca toti au cazut de acord cu acest schimb. Acestia l-au solicitat pe Becali pt a cumpara acel teren, nu invers, iar Becali, ca afacerist, fiind doar un particular, a fost de acord, doar nu era sa refuze o afacere buna pt. el. A fost acuzat de complicitate la abuz in serviciu, desi era doar un particular, „vina”, daca ar fi fost sa fie una, ar fi fost a functionarilor statului care au luat decizia. Ca o comparatie, reducand la absurd, e ca si cum eu as face un schimb de apartamente, iar proprietarul apartamentului cu care fac schimbul este un reprezentant al Armatei. Cum ar fi sa ma trezesc peste un timp, ca sunt tras la raspundere pt ca apartamentul meu a fost mai ieftin?? Ce treaba am eu cu asta, eu slujesc interesul meu personal, atat timp cat sunt particular, nu pe al Armatei, sau al celui cu care fac afacerea? In cazul de fata, daca Armata si CSAT-ul a fost de acord cu aceasta afacere, de ce este vinovat Becali?

    Apreciază

  28. Vasilica said, on iulie 25, 2013 at 7:41 am

    Dumnezeu sa-l tina sanatos!

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  29. Saul said, on iulie 25, 2013 at 1:29 pm

    Si mie-mi pare rau de incarcerarea lui Becali,am citit comentariile voastre,dar cred ca exagerati. Hai sa nu facem din el un sfant,pt ca nu e cazul. Si nici sa-l comparam cu Pr.Daniil Sandu Tudor,e deja fortat. Da,a facut marturie in felul lui,dar a adus si deservicii ortodoxiei prin atitudinea deloc crestina pe care o afisa de multe ori. Si comparatia cu preotii ortodocsi e nelalocul ei. Cunosc destui preoti care vorbesc deschis in predicile lor impotriva iudeo-masoneriei,ii pomenesc pe martiri si marturisitori,doar ca acestia nu sunt mediatizati,nefiind persoane publice,ca si Becali.

    Apreciază

    • cosminml said, on iulie 25, 2013 at 4:17 pm

      Poate ca am gresit comparand cu preotii si imi cer iertare.
      Sunt preoti care cu adevarat marturisesc pe Dumnezeu dar sunt si preoti pentru care taina preotiei e o simpla meserie. Daca ar fi mai controlat cuvantul lui despre ortodoxie ar fi si mai puternic.
      Cred ca puscaria ii va fi de folos si va deveni mult mai bun.

      Apreciază

  30. delia said, on iulie 25, 2013 at 2:05 pm

    Si eu cred ca e la inchisoare pt ca e marturisitor.

    Apreciază

  31. Foto: GIGI BECALI … | Saccsiv's Weblog said, on octombrie 13, 2013 at 10:52 pm

    […] De ce SISTEMUL a vrut ca GIGI BECALI sa fie la INCHISOARE? […]

    Apreciază

  32. cristina said, on octombrie 14, 2013 at 12:25 am

    Becali.a deranjat persoane importante din LOJILE MASONICE DIN ROMANIA,iar faptul ca el vorbea public despre Dumnezeu,despre Ortodoxie si despre NRAMUL ROMANESC,le-a stat in gat la jidanii care nu suporta sa auda de Crestinism si mai ales despre IISUS HRISTOS MANTUITORUL NOSTRU,pe care ei l-au batjocorit si l-au ucis cu sange rece.Pai Becali in comparatie cu tradatorii de tara si neam care ne-au vandut tara si au jefuit-o,au asasinat-o economic,nu a facut nimic.De cenu-i aresteaza nimeni pe Iliescu,Petre Roman,Si alti tradatori,care au organizat lovitura de stat din 1989 ? De ce Romania a ajuns in halul asta ? De ce nu-i aresteaza nimeni pe cei care au avizat exploatarile criminale de la Rosia Montana,pe cei care au avizat extragerea gazelor de sist,pe cei care au avizat documentele biometrice,care au rolul de a ne transforma in niste fiinte urmarite non-stop,de parca am fi infractori ? Gigi Becali are greselile lui,pt ca este om si este supus greselii,dar cine nu e vinovat sa arunce primul cu piatra !

    Apreciază

  33. […] De ce SISTEMUL a vrut ca GIGI BECALI sa fie la INCHISOARE? […]

    Apreciază

  34. Stefan said, on februarie 20, 2014 at 2:26 pm

    Becali este exact tipul acela de fariseu descris in Biblie,cel mai mare pacat al sau este mandria , motiv pentru care se afla la puscarie.Clanul Becali in care si Gigi se afla, a distrus fotbalul romanesc prin marsaviile pe care le-a facut de-a lungul timpului.Toate condamnarile pe care le are au suport legal . Sa alergi cu valiza cu bani prin Bucuresti dupa fotbalistii cu care te afli intr-o competitie e de-a dreptul dezgustator. Daca l-as vedea tarandu-se ca sarpele pe jos de durere de spate eu tot nu l-as crede stiind ca inainte de a intra la puscarie dansa mai ceva decat Michael Jackson. Singurul fapt pe care i l-as putea ierta este faptul ca o parte din banii obtinuti prin cai necinstite au ajuns la niste oameni care chiar au nevoie de ajutor dar sa stiti ca si antihristul va fi un mare filantrop. http://www.youtube.com/watch?v=EHY_iyIKtJE

    Apreciază

    • G-man said, on februarie 21, 2014 at 11:11 am

      Stefan tu mai bine ai lasa fotbalul si ai citi ceva scrieri sfinte , carti din colectia PSB…asta asa ca sa te lamuresti si cu monograma lui Hristos care apare pe toate cartile sfinte..si care NU E acealsi lucru cu roata de la rotary …Si prin absurd daca ar fi acelasi simbol .. tot simbol crestin e si nu il lepadam doar ca altii il folosesc in scopuri josnice. Asa cum e si Crucea .. pusa pe multe din simbolurile masonice de ex rosicrucienii . Caci Sfanta Cruce e simbolul nostru si daca altii o adopta batjocorind-o defapt … noi nu o lepadam nici morti.
      ……………………………………….
      In ce il priveste pe Becali , diavolul l-a cerut sa il cearna (pe toti trebuie sa ne cearna ) . Inchisoarea ii poate face bine dpdv duhovnicesc .
      Pacatele lui sunt fotbalul (care nu are legatura cu crestinismul) si injuraturile. Astea sunt pacate personale pe care le judeca duhovnicul lui in fata Domnului. Invatati sa faceti diferenta dintre a judeca si a Judeca.
      Daca era vorba de o erezie ..pe care nu o lepada , atunci da puteam sa ne lepadam si noi de le ca si crestin. Dar pentru pacate personale nu il judecam noi. Ereziile si ereticii suntem obligati sa ii judecam ca sa putem sa ne ferim si sa nu avem partasie cu ei .
      Altfel zis ,, pe langa multi altii de aici si de pretudindeni , dupa ce nu vom mai fi si multi dintre cei ce inca comenteaza aici probabil vor ajunge in iad si sa zicem ca va ajunge si Becali , pentru ca nu a putut sa depaseasca ispita si sa se ridice desupra acelor pacate ale lui . Pai sa stiti ca voi cei de langa el din iad il veti vedea pe Becali intr-o zi luat de langa voi si dus in rai ..
      De ce …? daca ati fi citit ati sti . Ca si ctitor de multe biserici si manastiri ..el va fi pomenit zilnic pana la sfarsitul veacului ca si binefacator ..(fiti atenti la slujbe ) ..si la un moment dat Domnul se va milostivi de el si ii se vor ierta pacatele personale . Conditia fiind sa moara ..chiar daca pacatos in dreapta credinta .
      …………………………………………………………..
      ” Definitita dreptei credinte este de a vedea si a cunoaste intru curatie cele doua dogme ale credintei adica Treimea si doimea”
      din Filocalia vol 7 …care are pe coperta … monograma lui Hristos..
      …dar poate tu „frate ” esti sectant ? ca altfel nu vad de ce tot insisti in prostie.

      ps: pentru cine nu stie ma refer la comentariul tau de aici …….

      https://saccsiv.wordpress.com/2014/02/15/14-ianuarie-2009-2014-cinci-ani-de-la-apelul-parintelui-justin-impotriva-actelor-cu-cip/#comment-203153

      ..asta dupa ce ti-am mai zis de 2 ori ca nu e semn masonic …dar parca as vorbi cu usa… si nu esti singurul de aici ..care e ca o usa..
      argumente pro teoria ta nu aduci .. din prostie nu iesi .. nu stiu ce mai cauti inca printre comentatori ?..
      Doar asa ca sa fie cineva mereu printre comentatori care sa urle la Hristos ?

      Apreciază

  35. Paul said, on februarie 20, 2014 at 7:23 pm

    Locul lui G.Becali este acolo unde se afla de drept.Pacat ca nu sunt langa el,toti hotii care au jefuit Romania,in cel mai „patriotic” mod posibil.Daca niste „oameni de bine” ii iau apararea lui Becali,inseamna ca sunt de aceeasi teapa si locul lor este langa acesta,la inchisoare.Crestin considerandu-se, Gigi Becali a incalcat una din cele 10 porunci divine,care spune:”sa nu furi”!

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 20, 2014 at 8:18 pm

      Paul

      Mai du-te prietene si la padure, ca prea bati campii.

      Adica meritam sa mergem la inchisoare?

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.