SACCSIV – blog ortodox

Ieromonahul FIRMILIAN GHERASIM face precizari: „NU AM NICI UN MOTIV DE RESPECT PENTRU LEGIONARI”

Posted in LEGIONARI, Parintele ADRIAN FAGETEANU by saccsiv on iulie 21, 2013

   Dupa cum stiti:

TICALOSIA Ieromonahului FIRMILIAN GHERASIM: Parintele JUSTIN PARVU nu e Sfant, ci CRIMINAL LEGIONAR

   Iata ce a scris dupa o saptamana in articolul P. Adrian:

Am văzut că unii încearcă să îl prezinte pe P. Adrian Făgeţeanu tot ca pe un legionar.

L-am cunoscut bine pe P. Adrian, cu care am fost împreună şi la Mănăstirea Antim şi la Schitul Locurele şi ştiu că nu a fost niciodată membru în Mişcarea Legionară.

El a fost arestat pentru că era membru al Mişcării „Rugul Aprins”, care a avut un caracter pur religios, fiind axată în primul rând pe Rugăciunea lui Iisus.

Nu vorbesc doar din auzite, ci am vazut hotărârile judecătoreşti de condamnare şi de reabilitare (da, a existat şi un proces de reabilitare), în care se specifica motivul pentru care a fost arestat.

Am tot respectul pentru cei care au suferit pentru credinţa ortodoxă, dar nu am nici un motiv de respect pentru legionari.

   Comentariu saccsiv:

   N-a fost membru, dar in Partea a doua a cărții ”Viața mea. Mărturia mea”- Părintele Adrian Făgețeanu iata ce aflam ca zice despre Codreanu:

„pe cine-am iubit eu cel mai mult în viaţă, pe Corneliu.” 

 

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. NIMENI said, on iulie 21, 2013 at 7:12 am

  Corect! Poate nu are respect, nu are simpatie, nu rezoneaza …
  Dar acuzatia CRIMINALI nu e permisa fratica Firmilica, nu e frumos!

  Apreciază

  • altcineva said, on iulie 22, 2013 at 8:22 am

   Acum fiindca parintele Fageteanu a trecut dincolo, putem spune ca le zicea ucenicilor care veneau la el unde era la Locurele sa nu vina pe drumul principal, ci pe poteci mai nebatute pana la schit, fiindca se ferea de cozile securistice in sutane care il urmareau pas cu pas la schit pe el un batran neputincios si pe oamenii care veneau la el. deci daca acest dubios se lauda ca era cu el la Locurele asta nu inseamna nimic, ba dupa asemenea comportament am putea banui chiar ca ar putea fi unul din astia de care parintele se ferea. uite ca nici dupa moarte parintele nu e lasat in pace!

   Apreciază

   • firuta said, on august 20, 2014 at 5:45 pm

    Este jale! Daca eu nu as fi vazut minuni savarsite cu ajutorul parintelui Iustin Parvu,poate as sta mai mult pe ganduri. Opriti- va parinte! Cine se face vinovat pentru dezertarea credinciosilor de la ortodoxie la sectari? Este inadmisibil ceea ce vorbiti, Va ganditi la judecata oamenilor sau la judecata lui Dumnezeu? Oare cum ve-ti fi judecat acolo sus in ceruri? Cine este fara de pacat sa arunce cu piatra?

    Apreciază

 2. adi said, on iulie 21, 2013 at 7:33 am

  In opinia acestui ieromonah poporul roman trebuia sa fie calcat de ciuma bolsevica inca din perioada interbelica.Capitanul C.Z.Codreanu a fost un luptator constant inca de pe bancile facultatii ,pentru ca jidovitii inca de atunci faceau tot felul de miscari de strada ca sa schimbe ordinea constitutionala din Romania.Dupa instalarea ciumei bolsevice in Rusia,el a intuit printre primii pericolul ca aceasta sa fie exportata in Romania,prin tot soiul de activisti ai internationalei socialiste.Pe linga multe alte calitati a avut-o si pe aceea ca a incercat sa creeze un comert pe baze nationale,din care sa excluda cit se putea firmele jidovilor care apasau pe bietul roman.Pot sa spun ca era un adevarat vizionar,Horia Sima a continuat activitatea Legiunii in afara tarii,au luptat impotriva comunistilor in Spania trimitind luptatori-voluntari din cadrul Legiunii etc.Din pacate este o coada de topor acest ieromonah,cred ca este folosit de elita de la virf ca sa ne testeze reactiile.

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Apreciază

 3. mihai said, on iulie 21, 2013 at 7:54 am

  ce ”ieromonah” domnilor?! acesta nici nu are ce cauta intr-o manastire, si cum asi permite acest neica nimeni sa calomnieze niste SFINTI PRECUM: PARINTELE IUSTIN, PARINTELE ARSENIE PAPACIOC, FAGETEANU S.A , acel individ este lup in blana de oaie

  Apreciază

 4. oroles said, on iulie 21, 2013 at 8:35 am

  Octavian Voinea – Masacrarea Studentimii Romane – Epilog:

  „Pumnalul luciferic a fost înfipt la închisoarea Piteşti la cea mai mare adâncime în fiinţa umană. Dincolo de acel punct e nefiinţă.

  Desfăşurarea forţelor diavoleşti a fost maximă. Lui Satan i s-a permis să se atingă nu numai de trupurile oamenilor, ci şi de sufletele lor.

  Piteştii, Gherla, Aiudul au depăşit graniţele ţării şi aparţin omenirii întregi.

  Ele sunt o rană deschisă pe trupul întregii umanităţi ce nu se va cicatriza complet niciodată.

  Peste două mii de ani, dacă cineva va atinge doar cu vârful degetului această rană, omenirea întreagă se va infiora de durere.

  Ne-a fost dat nouă romanilor să curgă sudorile cele reci pe trupurile noastre şi lacrimi de sânge să ne umbrească obrajii.

  Nouă românilor ne-a trimis Dumnezeu pe „profetul” care a zis:

  „A înviat Hristos. Aşa va învia şi dreptatea neamului românesc. Dar pentru aceasta se cere ca fii de ai lui să bată drumul pe care a mers Iisus; să li se pună pe cap coroană de spini, să urce Golgota în genunchi, cu crucea în spate, şi să se lase răstigniţi!

  Legionari, fiţi voi copiii aceştia.”

  CORNELIU ZELEA CODREANU

  15 aprilie 1928

  La poalele Golgotei s-a strâns oastea Legionară. Acolo Dumnezeu i-a pregătit fiecăruia o cunună de spini şi o cruce cu care să urce în spate pe drumul greu şi lunecos ce duce spre gloria cea dumnezeiască.

  O parte dintre legionari s-a infiorat de greul preţ al biruinţei şi cu capetele plecate s-au întors în lume, unde treburile sunt uşoare.

  Ceilalţi, şi-au luat fiecare crucea şi cununa sa şi au pornit spre înălţime. Dar nu tuturor le-a fost dat ca să ajungă până pe culme şi să fie răstigniţi.

  Pe drumul greu şi lunecos, tot câte unul şi-au pierdut puterile căzând sub greul suferinţei şi a abandonat. A lăsat crucea şi cununa de spini pe povârnişul coastei lunecoase. O parte, însă, au ajuns în vârf şi acolo au fost răstigniţi spre gloria neamului nostru şi al omenirii întregi.

  Mii de legionari au reuşit, prin harul lui Dumnezeu, să ajungă până-n vârful muntelui şi acolo sâ fie răstigniţi.

  Vă dăm de ştire vouă mişeilor, că era deajuns doar unul singur să ajungă şi să fie răstignit ca lumea voastră să fie aruncată în beznă.

  Locul vostru – în secolele care vin – e dincolo de uşă şi dincolo de prag, în vânt şi ploaie. Nu veţi sta voi la masa de cinste şii nici în fruntea bucatelor. Veţi mancă o ciorbă rece şi amară, din strachină de lut cu o lingură de lemn de plop.

  La masa de cinste vor sta eroii… Şi erou este acela ce are tăria să-şi recunoască slăbiciunile şi astfel să fie modest în faţa oamenilor şi umil în faţa lui Dumnezeu.

  Prigoana la care au fost supuşi legionarii de către Oculta comunistă a demonstrat că forţele omeneşti sunt limitate şi că ele pot fi limitate în timp.

  Pentru ca omul să fie de neînvins are nevoie de harul lui Dumnezeu.

  Harul lui Dumnezeu nu se revarsă decât asupra celui cu inima smerită.

  În faţa lui Dumnezeu nu se poate sta decât în genunchi şi cu capul plecat.

  Acestei posturi a omului i se zice umilinţă.

  Acestei umilinţe i se zice frică de Dumnezeu.

  Umilinţa în faţa lui Dumnezeu este unica sursă a tăriei spirituale ce nu poate fi înfrântă.

  Frica de Dumnezeu este unicul izvor al curajului ce-l caracterizează pe un erou.

  Tot ce este în afară de aceasta este bravadă, e zgomot de tobă şi sunet de trompetă spartă.

  Celui ce-i este frică de Dumnezeu nu-i mai este frică de oameni.

  Apreciază

  • oroles said, on iulie 21, 2013 at 8:41 am

   Cine incearca sa judece Miscarea Legionara si pe Legionari prin judecati omenesti, dovedeste ori rea intentie ori faptul ca nu a inteles nimic din istoria noastra insangerata si nici din credinta ortodoxa nu a priceput prea multe.
   Dumnezeu sa ii lumineze!

   Apreciază

 5. Claudiu said, on iulie 21, 2013 at 1:08 pm

  Un lucru e limpede.

  La Schitul Locurele, occidentul si filosofia europeana sincretista au BIRUIT. Reduta (schitul) ultimilor ani de viata pamanteasca ai parintelui Adrian Fageteanu, a trecut in patrimoniul UE.

  N-a trecut mult de la trecerea Parintelui Fageteanu la cele vesnice, si reduta a fost luata in stapanire de tanarul iermononah adept al filosofiei „Europa e ceva bun pentru noi”

  Apreciază

  • Mihai said, on iulie 21, 2013 at 4:53 pm

   Eu cred ca acest ieromonah are altfel de simpatii si respecta probabil alte miscari ale vremii respective. Spre exemplu: comunistii care ne conduc si astazi, si care la vremea respectiva au decimat si omorit tineri si simpatizanti ai miscarii fara mila. Acest ieromonah are lacune mari in ce priveste istoria adevarata a Romaniei. „Criminalii” de care vorbeste au suferit zeci de ani de inchisoare pentru un ideal national. Ca sa ii condamni a doua oara, e ca si cum l-ai rastigni pe Iisus a doua oara. Acest ieromonah face jocurile masoneriei si a denigratorilor Romaniei si romanilor. Dumnezeu sa il ierte si sa il intoarca la adevarata credinta

   Apreciază

 6. dante said, on iulie 21, 2013 at 10:26 pm

  Dar ce, credeati ca Iuda a murit?!…nu, se perpetueaza prin diferite specimene, care de-a lungul istoriei isi au rolul lor .
  Uluitoare fraza: „…am tot respectul pentru cei care au suferit pentru credinţa ortodoxă, dar nu am nici un motiv de respect pentru legionari….”, adica ceva de genul, te iubesc dar nu-mi pasa de tine, pai cum tovarase caci sint unii si aceeasi, pai ori ii iubesti, ori ii urasti, hotaraste-te.
  Daca ai fi fost tovarase, in iadul de la Pitesti, cu siguranta tu l-ai fi intrecut pe cel mai cumplit tortionar, Turcanu, si ai fi facut-o de buna voie, bag seama, esti josnic!
  Tie, toti acei oameni, care s-au jertfit pentru neamul nostru si pentru credinta noastra, pe care tu te pretinzi ca o reprezinti, si care au facut parte din „cea mai frumoasa aventura a poporului roman dupa cum spunea Tutea, nu reprezinta nimic!!!??
  Probabil tu ai alte „valori” pe patriarhul Athenagora, sau pe exagerat de fericitul Daniel si de aceea nu esti pe aceeasi frecventa cu Iisus si cu martirii neamului romanesc.
  Sa-ti fie rusine tradatorule, nu ai invatat nimic pina la virsta asta, dar sa stii ca ne vom ruga si pentru tine, si sa stii, ca parintele Justin de acolod e unde este el acuma, cu siguranta se roaga si pentru sufletul ratacitului de tine.

  Doamne ajuta!!

  Apreciază

 7. Neddih said, on iulie 22, 2013 at 12:30 pm

  INfirmilian :))

  Apreciază

  • crestinul ortodox said, on iulie 22, 2013 at 2:13 pm

   masonii incep a urla ca-i arde Focul SFINTILOR
   masoni in sutana care sunt totunaq cu jidovimea blestemata ce a torturat si ingenuncheat acest popor 50 de ani si mai mult in fata fiarei rosii si ingenuncheaza si astazi acest popor orb , mut si surd in fata progeniturilor fiarei rosii …
   dar
   „va fi vai de tine om rosu ”
   cand sabia cu doua taisuri va porni in lume spre secerare si starpirea a ce este spurcaciune si necurat pe acest pamint
   amin!

   Apreciază

 8. Paul mogosanu said, on iulie 25, 2013 at 9:34 am

  „Historia” se descalifica prezentand evenimente istorice,din auzite,si nu dupa o documentare temeinica. Probabil ca si aceasta publicatie este dominata de alogeni,pe care nu i-a invitat nimeni in tara noastra pentru a coabita cu ei.De unde ati scos aceste proportii ale asasinatelor legionare?Despre asasinatele comunistilor ce aveti de spus?Care este numarul romanilor morti in inchisorile comuniste si la Canalul Dunare-Marea Neagra?Dar despre comunistii care s-au metamorfozat in social-democrati,liberali,taranisti,conservatori si alta fauna politica,nu aveti nimic de comentat in fitica voastra?

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: