SACCSIV – blog ortodox

UNIREA ROMANIEI CU REPUBLICA MOLDOVA in cadrul Uniunii Europene – o pacaleala a ELITELOR si a marionetei Traian Basescu. DAR CUM AR FI MAI BINE? Evident, o unire in afara UE sau a Uniunii Euroasiatice

Posted in Moldova, Romania by saccsiv on iulie 18, 2013

   Iata intrebarea cititorului Paul, postata la rubrica de comentarii a articolului MISCAREA RASTAFARI – Jah te iubeste. O cumplita ratacire ce s-a raspandit pe plan mondial mai ales prin BOB MARLEY si muzica REGGAE. Adeptii fumeaza canabis si vor o lume perfecta – ZION:

Saccsiv, ce parere ai despre noul curent unionist dintre Romania si Moldova, vad ca anul acesta s-a intensificat semnificativ. Basescu il promoveaza intens. Se strang semnaturi pentru a face din asta o prioritate pentru statul roman.

   Comentariu saccsiv:

   Indubitabil, Basarabia este pamant romanesc. Deci cele doua tari, Romania si Republica Moldova trebuie sa fie una. Dar cum?

   Basescu e cert o marioneta a ELITELOR:

MARIONETA TOTALA: Traian Basescu sustine crearea Statelor Unite ale Europei si Proiectul Rosia Montana

VIDEO (si transcriptul): TRAIAN BASESCU promovand casatoriile intre homosexuali si adoptia de copii de catre acestia …

Marioneta Basescu a promulgat „LEGEA BIG BROTHER” …

Traian Basescu il asigura pe Richard Morningstar ca-i va prosti pe romani in chestiunea gazelor se sist

Traian Basescu promite FMI ca SE VA VINDE TOT CE INSEAMNA COMPLEX ENERGETIC SAU MINA in Romania. S-a convenit de asemenea liberalizarea pretului la energie si inghetarea pensiilor si a salariilor bugetarilor …

Basescu – CSAT identifica printre amenintarile la adresa SIGURANTEI NATIONALE: presa, radicalizarea religioasa, terorismul cibernetic, propaganda in mediul virtual, pandemiile …

Basescu le cere romanilor sa-si asume responsabilitatea pentru POGROMUL DE LA IASI

   Asadar nu e ortodox si nici nationalist. Ce jocuri face?

   Iata ce putem citi in articolul Basescu, despre R.Moldova: Sper sa veniti cat de repede in UE, sa fim iar laolalta, ca pe vremuri:

Presedintele Traian Basescu si-a exprimat speranta ca R.Moldova va adera cat mai repede la Uniunea Europeana, pentru ca romanii de pe ambele maluri ale Prutului sa fie iar „laolalta”, ca „pe vremuri”.
Aflat in cea de a patra vizita oficiala la Chisinau, presedintele Romaniei a acordat un interviu pentru emisiunea „Prima ora”, in care a vorbit, printre altele, despre apropierea dintre romanii aflati pe cele doua maluri ale Prutului.
„Nu pot sa am sentimentul ca plec in strainatate cand vin in R.Moldova – oameni care vorbesc aceeasi limba, oameni care arata la fel ca noi, cei de pe malul celalalt al Prutului, oameni care au aceeasi istorie cu noi, oameni care au aceeasi cultura cu noi, oameni care il proslavesc pe Stefan cel Mare, iar noi l-am facut pe Stefan cel Mare si sfant, oameni care il citesc pe (Dumnezeu sa il ierte!) Vieru, ca si pe Paunescu, cum ii citim si noi, oameni care i-au indragit pe Ion si Doina Aldea Teodorovici, si pe un mal si pe altul al Prutului… Cum sa am un alt sentiment decat cel pe care il am pentru orice roman, atunci cand ma intalnesc cu cetateni din R. Moldova?”, a declarat seful statului roman.
Traian Basescu a respins ideea ca in Romania ar mai exista cetateni care i-ar considera rusi pe cei din R.Moldova, spunand ca poate asa ceva s-a intamplat in anii ’90, dar nu se mai intampla acum.
„Nmeni nu mai spune despre cetatenii R.Moldova ca ar fi rusi. De altfel, sunt atat de multi studenti din R. Moldova in Romania, sunt atatea casatorii intre cetateni de pe cele doua maluri ale Prutului incat deja niciun cetatean din Romania nu mai spune ca fratii lui de pe malul stang al Prutului ar fi rusi”, a sustinut presedintele Romaniei.
Totodata, acesta este convins ca R.Moldova va inregistra un succes la summit-ul din toamna de la Vilnius.
„Asa trebuie sa fie. Slava Domnului! S-a stabilizat guvernul, are o majoritate. Optiunea pentru parafarea acordului de asociere cu UE si a acordului de liber schimb ramane deschisa. Se va parafa la Vilnius!”, s-a aratat increzator Traian Basescu.
Pe de alta parte, presedintele roman a recunoscut ca ii pare rau ca inca mai este nevoie de vize pentru cetatenii moldoveni, dar a explicat ca acestea sunt exigentele impuse de Uniunea Europeana.
„Si mie imi pare rau de ceea ce trebuie sa facem – sa existe vama, sa existe viza(…) Astea sunt legile pe care trebuie sa le aplicam. Dar sper ca veti veni cat de repede in UE, ca sa ne intalnim acolo, sa nu mai avem frontiere, sa ne simtim iarasi ca pe vremuri, cand eram toti laolalta. Da, Doamne!”, a incheiat presedintele Traian Basescu.

   Comentariu saccsiv:

   Ideea deci e clara: „sper ca veti veni cat de repede in UE, ca sa ne intalnim acolo”. Si o spune si mai clar intr-un interviu acordat postului de radio Europa Libera:

Băsescu: Prioritatea României – Republica Moldova să intre în UE

   Dar e dibaci, precum stapanii sai. Iata ce putem citi in articolul Băsescu: Poporul Republicii Moldova e latin, nu are ochii oblici, nu înţeleg opţiunile pro-asiatice:

„Poporul acestei ţări este un popor latin, nu am văzut cetăţeni ai Republicii Moldova cu ochii oblici. Deci, cred că opţiunea este spre integrare europeană, iar dacă vor apărea opţiuni ale societăţii civile, aşa cum evoluează foarte prolific numărul de ONG-uri pro-asiatice, sunt convins că opţiunea majorităţii populaţiei va fi pro-europeană”, a afirmat Băsescu miercuri, în conferinţa de presă comună cu omologul său de la Chişinău, Nicolae Timofti.

Preşedintele român a arătat că vizita sa la Chişinău vine într-un moment foarte important pentru ţara vecină, care se află la câteva luni de semnarea la Summit-ul de la Vilnius a Parteneriatului Estic al Acordului de Asociere cu UE şi a Acordului de Liber Schimb. Băsescu a arătat că ţara vecină nu are alternativă la drumul european, „de apropiere de UE şi viitoare integrare’ şi a reiterat că România va rămâne un „avocat fără rezerve” al acestui parcurs.

De asemenea, Băsescu a spus că nu îşi poate explica opţiunile spre o integrare a Republicii Moldova în Uniunea Eurasiatică, apărute în ultimul timp la unii politicieni din ţara vecină, făcând apoi referire la afirmaţiile pe care liderul Partidului Comunist şi fost preşedinte la Chişinău, Vladimir Voronin, le făcea în urmă cu ceva ani, alături de el, privind drumul european al Republicii Moldova. „Aici se pare că în ultimele luni apare o opoziţie internă, deşi vă rog să mă credeţi, vă rog să daţi înapoi filmările de la conferinţele de presă pe care le-am avut cu fostul preşedinte Voronin când împreună vorbeam de drumul european. Deci aici, tot la Chişinău, vorbeam despre opţiunea guvernului din timpul preşedinţiei domnului Voronin, vorbeam despre drumul european. Acum înţeleg că domnul Voronin a uitat că s-a născut şi că are părinţii la Dubăsari şi că nu a putut trece frontiera să îşi vadă mormântul părinţilor când era şeful acestui stat. Şi apar opţiuni pe care eu nu mi le pot explica”, a afirmat Băsescu.

Totodată, întrebat dacă înainte de Summit-ul de la Vilnius se aşteaptă la provocări din partea Moscovei în Găgăuzia şi Transnistria, Băsescu a răspuns că nu crede că se va ajunge la aşa ceva. „Provocări din partea Moscovei nu cred. Moscova este capitala unui stat care se respectă prea mult ca să vină în zona provocărilor organizate şi susţinute de stat”, a afirmat el.

Pe de altă parte, preşedintele moldovean a spus că interpretează ca „provocări” acţiunile unor forţe politice şi părţi ale societăţii civile îndreptate împotriva parcursului european al ţării. „În Republica Moldova sunt forţe care promovează alte idei decât cele ale guvernării. E vorba de aşa-numite societăţi civile care fac diferite acţiuni legate de conferinţe, seminarii, unde promovează ideea schimbării de curs a Republicii Moldova către aşa-zisa Uniune Eurasiatică. Eu, după câte cunosc, nu există încă această uniune, despre ea se vorbeşte. Provocări pot fi, singurul fapt că se organizează astfel de acţiuni, eu le consider tot provocări. Pot fi, dar noi le răspundem prin consecvenţa noastră, prin determinarea politicii noastre şi a programului de guvernare îndreptat spre integrarea europeană. Şi o să reuşim”, a spus Timofti.

   Comentariu saccsiv:
   Asadar, Basescu pune problema astfel: Republica Moldova nu are decat doua variante, cu Uniunea Europeana sau cu Uniunea Euroasiatica …

   Despre UE stim:

VIDEO – Vladimir Bukovsky: Uniunea Europeana, Noua Uniune Sovietica

UNIUNEA EUROPEANA si BABILONUL CEL MARE , mama desfrânatelor şi a urâciunilor pământului

UE e Babilonul pe care-l va manca fiara = ANTIHRISTUL?

   Ce e cu cealalta? Conform articolului http://ro.wikipedia.org/wiki/Uniunea_Euroasiatic%C4%83:

Uniunea Euroasiatică[1] este o propunere pentru BelarusKazahstan,KârgâzstanRusiaTadjikistan[2][3][4], precum și alte state postsovietice, precum și potențial FinlandaUngariaRepublica CehăBulgaria șMongolia[5], pentru a aprofunda integrarea economică și politică în aceste țări într-o uniune supranațională. Ideea se bazează pe sistemul de integrare al Uniunii Europene, a fost adusă în atenție pe 11 octombrie de către prim-ministrul RusieiVladimir Putin,[4][6] dar a fost propusă pentru prima dată ca un concept de către președintele KazahstanuluiNursultan Nazarbayev, în timpul unui discurs din 1994 la o universitate din Moscova.[7] La data de 18 noiembrie 2011 președinții din Belarus, Kazahstan și Rusia au semnat un acord, stabilind un obiectiv de instituire a Uniunii Eurasia până în 2015.[8] Acordul a inclus foaia de parcurs pentru integrarea viitoare și a stabilit Comisia Eurasia (după modelul Comisiei Europene) și Spațiul Economic Eurasiatic, ambele își vor începe activitatea la 1 ianuarie 2012.[9][8]

   Asadar, primul cu ideea a fost presedintele Kazakstanului, adica vorbim de unitate in diversitate, caci tara aia deja se pregateste zor nevoie mare de NOM:

VIDEO: Ce se intampla la ASTANA, capitala Kazakhstanului, plina de SIMBOLURI ale NOII ORDINI MONDIALE?

   Deci Republica Moldova trebuie sa aleaga intre doua rele. De ce? Ca asa vor marionetele ELITELOR. Pe cei ce inca n-au aflat cine-s papusarii, ii rog sa citeasca:

ORDINUL ILUMINAŢILOR – Problema evreiasca – parintele Victor Moise. COMPLETARI NECESARE

PROTOCOALELE ÎNŢELEPŢILOR SIONULUI

   Oricum, Republica Moldova e pusa pe fagas si adopta masurile de maxima importanta din agenda stapanilor SISTEMULUI:

Moldova: E-GUVERNAREA – prioritate a cabinetului Filat. MODEL: India …

   Ca va intra intr-o uniune sau alta, tot rau va fi pentru ea, ca si pentru toate statele de pe pamantul asta.

   Asa ca dezbatem de fapt doar asa, in principiu: CUM E MAI BUNA UNIREA?

   Consider ca bine ar fi ca Romania sa iasa din UE si abia apoi sa se infaptuiasca unirea. In nici un caz Romania sa nu atraga Republica Moldova in imperiul fundamental anti crestin, iar odata aflate amandoua acolo sa se petreaca o asa zisa unire. Ce unire va fi aia? O iluzie cel mult pe hartie, caci oricum statele membre isi pierd pe zi ce trece suveranitatea.

   Mai zic unii ca ii atragem, ne unim si apoi iesim. Asta e copilarie sau vorba de intrusi. Pentru ca ii nenorocim si de iesit tot nu vom iesi, caci daca nu poate iesi Romania acum, cu atat mai putin o va putea face pe viitor.

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. petru said, on iulie 18, 2013 at 6:36 pm

  inca un videoclip odios din industria muzicii,plina de simboluri si satanism
  ps:ce reprezinta bufnita?

  Apreciază

  • pcmouse said, on iulie 18, 2013 at 7:51 pm

   plin de simboluri necurate in clip…au luat-o razna…disperare mare la illuminati.

   Apreciază

 2. john said, on iulie 18, 2013 at 7:07 pm

  Dragnea a stabilit deja capitalele regiunilor în baza unui sondaj fantoma:
  http://www.pesurse.ro/2013/07/18/dragnea–stabilit-deja-capitalele-regiunilor-n-baz.html

  Apreciază

 3. newsinfo1000 said, on iulie 18, 2013 at 7:21 pm

  Actiunea 2012 ADUCEM BASARABIA ACASA e o minciuna mare,sponsorizata de evreul mason GEORGE SOROS prin ong-urile sale.

  Apreciază

  • John of Pelasgia said, on iulie 18, 2013 at 11:39 pm

   Corect! Si multi dintre cei care aduna semnaturi sunt negri si tigani. In nici un caz etnici romani.

   Apreciază

   • saccsiv said, on iulie 19, 2013 at 12:06 am

    John of Pelasgia

    I-ai vazut tu?

    Apreciază

 4. Stancu said, on iulie 18, 2013 at 7:50 pm

  Frate Vasile mâine 19 iulie se împlinesc doi de la trecerea în veșnicie a Părintelui Arsenie Papacioc!

  Apreciază

 5. gerica64 said, on iulie 18, 2013 at 7:57 pm

  Rusia va deveni un imperiu cu 180 de milioane de locuitori va cuceri vestul Europei dupa ce mai intai va distruge Turcia.Va stapani o perioada si in Europa probabil o scurta vreme pana va fi distrusa la randul ei si impartita de cei care o vor invinge.Mai profeteste parintele Serafim de Sarov ca in acea perioada este de asteptat aparitia antihristului care se va naste intre Moscova si Petersburg.Asa ca UE e pe picior de duca insa o sa ne mai chinuie o vreme blestemata.Pentru alte amanunte cititi cartea Marea Taina de la Dveevo link:

  Romania pana la urma se va uni cu Basarabia intr-o perioada de dupa razboiul mondial nu cred ca se va petrece insa prea curand unirea.Banuiesc ca in 4/5 ani cel mult.Suntem intr-o perioada cand se vor desfasura multe evenimente cu o maxima rapiditate.Profetul mincinos a aparut are 76 de ani asa ca trebuie sa faca inselarea unirea religiilor din apocalipsa in cativa ani .Aproape de aparitie este si antihristul care logic este nascut pentru ca ei vor lucra impreuna cum este profetit.

  Apreciază

  • crestinul ortodox said, on iulie 19, 2013 at 3:27 pm

   ce te face sa crezi ca antihristul nu este deja pe pamint …?
   sau
   pui la indoiala profetiile Parintelui Elpidie …? cand a spus clar tu bunicule vei vedea pe profetul mincinos si te vei lupta cu el … iar tu nepotule il vei vedea pe antihrist intronat ….
   deci logic nu pare cum crezi ca se va naste in timpul asta …
   ci este pe pamint se arata si lucreaza prin lider economic , lider politic _acum si apoi … lider religios ..
   antihristul este pe pamint , UCIGAL-AR SFANTA CRUCE si este profetit pe ce pamint apare dar cine are ochi de vazut vede si urechi de auzit aude
   este si lucreaza prin profetul mincinos care este intronat la vatican -papa francisc
   Insa doar SFANTA CRUCE Va da pe fata spurcaciunea cea mare aciolata pe acest pamint de la Nistru pin’la Tisa
   si da razboiul mintii aceasta spurcaciune mare insa pretul va fi imens ca acest popor nu are ochi de vazut , urechi de auzit si gura spre a vorbi ci DOAR SE INCHINA la mamona si fiarei antihristice …
   de asta s-a spus de catre Sfantul Parinte Iustin
   „poporul roman este un popor biruit , fara stapin , fortat si impins ” … impins spre marginea prapastiei caci daca am fi UNITI in SFANTA CRUCE A Acestui Neam am avea si BIRUINTA dar pentru ca nu suntem uniti ci vrajmasul ne-a dezbinat , turma este risipita haotic caci pastorii nu-s pastori adevarati ci sunt oameni de slava desarta , inchinatori la mamona si vanzatori de HRISTOS
   IAR SFINTII ne-au spus ‘ spurcaciune mare se va afla in Bucuresti …” dar tot o dati in carca rusilor precum ca la ei pe pamint va fi spurcaciunea cea mare … nu de la Rasarit Va Veni LUMINA ca spurcaciunea cea mare este pregatita de jidano masonii care au adus si fiara rosie pe pamint , pumnul de fier de pe pamint care se ridca la suprafata pamintului spre Scaunul DOMNULUI si DUMNEZEU ADEVARAT , Intru SFANTA TREIME …
   dar va fi zdrobit acest ” pumn de fier ” caci vrajmasi ai lui HRISTOS sunt si nu este inca timpul de domnie al balaurului din adancuri desi este pe pamint …
   „In Acest SEMN Veti Birui ” in SFANTA CRUCE
   Bucura-te Cinstita si Sfanta CRUCE dE Lemn Lavra Pecerska
   Amin!

   Apreciază

  • Prahovean said, on iulie 20, 2013 at 1:16 pm

   Unde la ce pagină scrie despre acestea, concret?

   Apreciază

 6. apashu said, on iulie 18, 2013 at 9:18 pm

  nu trebuie sa ne unim cu Basarabia, cel putin nu sub UE. ne unim, dar pierdem ardealu!

  Apreciază

 7. abc Marin said, on iulie 18, 2013 at 9:51 pm

  Măicuţa Ana
  Autor: Bruno Ștefan
  În vara anului 1995 am făcut parte dintr-o delegaţie de români care a vizitat Transnistria. Regimul separatist lui Igor Smirnov voia să arate că românii nu sunt persecutaţi în ţara lui şi a acceptat ca cetăţeni din România să facă parte din delegaţiile OSCE care monitorizau respectarea drepturilor omului în republica lui nerecunoscută oficial de nimeni în lume.
  La ieşirea din Dubăsari, pe strada Lenin ce ne ducea spre satul Cocieri, ne-a ieşit în cale o femeie bătrână.
  – Histos S-a înălţat, dragii mei! – ne-a întâmpinat ea, vorbind în limba română.
  – Adevărat S-a înălţat, măicuţă! – i-am răspuns noi în cor.
  – Veniţi din România, nu-i aşa? – ne-a întrebat apoi.
  – Da, măicuţă, suntem din Bucureşti – i-am spus eu.
  S-a apropiat de noi şi ne-a implorat cu multă smerenie:
  – Vă rog cinstiţi-mi casa, dragi români!
  Am intrat în casa ei – o căsuţă mică şi sărăcăcioasă, dar curată. În sufragerie pereţii erau plini cu icoane ortodoxe, iar masa era aranjată, cu tacâmurile puse, cu pâine, vin, cozonac şi plăcinte, iar din cuptor ieşea mirosul unei fripturi cu usturoi proaspăt făcută, de parcă tocmai aştepta pe cineva la masa de prânz.
  – Pe voi vă aşteptam, dragii mei. Haideţi intraţi şi luaţi loc – ne-a îndemnat ea. Cum vă cheamă băieţi? – ne-a întrebat apoi.
  După ce s-a prezentat primul dintre noi, l-a sărutat pe obraji şi la îmbăţişat cu mult dor, spunând că pe ea o cheamă Ana. La următorul a început să plângă, în timp ce faţa îi râdea de bucurie. Când a ajuns la un coleg de lângă mine s-a aplecat şi i-a sărutat picioarele, neputând să se oprească din plâns.
  – De ce plângi măicuţă? – a întrebat-o el mirat, încercând să o ridice de la picioarele lui, jenat de această situaţie.
  – De fericire, dragul mamii, că aştept de ani buni să văd pe străzile noastre venind români. Spuneţi-mi cum mai arată Bucureştiul? S-a mai făcut vreun parc mai frumos ca Cişmigiul sau Herăstrăul?
  Am început să-i povestim despre Bucureştiul pe care – am aflat apoi – ea l-a cunoscut în luna de miere în perioada interbelică. Ne întreba despre case din Cotroceni şi de la Şosea, în care ea a stat în 1937, despre troiţa din Herăstrău pe care ea a ridicat-o împreună cu soţul ei. Neştiind ce să-i răspundem, i-am spus:
  – Haide cu noi în Bucureşti măicuţă să vezi ce s-a schimbat de când nu l-ai mai vizitat. Noi mai avem de mers în câteva localităţi, dar peste 2 zile venim şi te luăm cu noi în ţară.
  – Mare şi Bun este Dumnezeu, dragii mei. Este cea mai frumoasă sărbătoare de Înălţare din viaţa mea.
  La plecare ne-a dat fiecăruia câte o iconiţă şi ne-a îmbăţişat picioarele, plângând într-una de bucurie, iar noi i-am lăsat câteva poze făcute cu Polaroidul, cu ea în mijlocul nostru.
  – Ciudată femeia – comentam noi când ne-am depărtat de casa ei, apreciind însă ospitalitatea neobişnuită. Poimâine ne întoarcem în Dubăsari şi o luăm la Bucureşti, că prea plângea de dorul Capitalei.
  Când am ajuns după două zile, măicuţa Ana era moartă, aşezată în sicriu pe masa la care recent ne ospătase. Preotul a venit spre noi şi a început să ne vorbească.
  – Măicuţa Ana a murit fericită, după o viaţă tare chinuită. Bărbatul ei a murit la Cotul Donului în 1942 în războiul pentru reîntregirea neamului, iar fiul ei a murit în Ungaria în 1956, în timpul revoluţiei antibolşevice.
  De-atunci a trăit singură, fără să aibă nici măcar bucuria să aprindă o lumânare la mormintele celor dragi. Mereu visa la eliberarea Basarabiei şi a Transnistriei de către români.
  Era o femeie credincioasă şi se pregătea să cinstească cum se cuvine nu numai marile sărbători creştine – de Paşte, de Crăciun, de Sfântă Măria şi de Sfinţii Petru şi Pavel – ci şi sărbătorile mari ale românilor – de 10 mai, de 1 decembrie. După ce voi l-aţi îndepărtat pe Ceauşescu de la putere, a sperat continuu că veţi ajunge curând în Basarabia şi la noi, la Dubăsari. Dar pe măsură ce trecea timpul devenea tot mai abătută.
  ”Nu mai vin părinte românii la noi, aici” – îmi spunea tristă la spovedanie. ”Vin măicuţă, să nu te îndoieşti – o îmbărbătam eu. Stai să scape de comuniştii de la ei şi o să-i vezi curând pe străzile noastre. O să vină ca atunci, între războaie, în straie de sărbătoare şi o să cânte cu noi în biserică”.
  ”Cred, Doamne, ajută necredinţei mele! – repeta ea cuvintele din Biblie, dar adu Doamne nişte români mai repede aici, ca să cred şi mai mult”.
  În ultimii ani era tot mai bolnavă şi la fiecare spovedanie mă temeam că era ultima dată când o vedeam în viaţă, dar ea, citindu-mi parcă gândurile, îmi spunea: ”Nu mor părinte până nu văd venind români pe uliţa noastră”.
  Alaltăieri la slujba de Înălţare a venit la mine şi mi-a spus că i S-a arătat Dumnezeu şi I-a spus să se pregătească. Am mers la ea cu coana preoteasă să o ajut să facă friptură şi plăcintă cu brânză şi cozonac cu nuci şi îi tot spuneam: ”Măicuţă Ana, n-au venit români la noi în Transnistria de jumate de secol şi dac-or veni, de unde ştii că or să vină la casa ta?”
  Ea se ruga şi plângea într-una, iar noi am plecat de la ea convinşi că nu o să vină nimeni. Dar aţi venit voi în urma noastră. Doamne, cum îi mai sălta inima de bucurie când m-a sunat pe seară să-mi spună. ”Dumnezeu nu m-a părăsit. Dumnezeu mă iubeşte, părinte. Ei n-au venit la întâmplare, ci Dumnezeu i-a trimis la mine. Acuma pot să mor şi ştiu că mă duc la Domnul fericită”. În noaptea aia a murit, dar vă spun că n-am văzut pe nimeni să moară mai fericit aşa cum a murit ea. Uitaţi-vă la chipul ei să-i vedeţi zâmbetul pe faţă.
  Am condus-o pe ultimul drum la cimitir şi atunci am simţit că s-a născut în noi o dragoste faţă de Basarabia şi faţă de românii de peste Nistru care niciodată nu s-a stins. Atunci inima mea a rămas în Basarabia şi Basarabia a rămas în inima mea cu mare dor.
  În toţi anii aceştia i-am tratat pe toţi basarabenii cunoscuţi ca fiind copiii măicuţei Ana – pe toţi studenţii de peste Prut i-am ajutat mai mult decât pe studenţii noştri români, cu colegii moldoveni din breasla mea am lucrat cu multă dăruire, cei mai buni prieteni ai mei sunt basarabeni refugiaţi în Bucureşti, iar unora le-am botezat copiii.
  Și la ceilalţi membri ai delegaţiei am văzut aceiași dragoste neostoită faţă de basarabeni: unul s-a căsătorit cu o transnistriancă, altul a adus foarte multe fonduri europene și americane în proiectele unor fundaţii basarabene, altul a devenit unul din cei mai cunoscuţi pro-unioniști români scriind numeroase articole favorabile despre Moldova.
  Dar parcă nu era de-ajuns. Simţeam că toate discursurile noastre pro-unioniste erau luate în răspăr de ceilalţi şi vedeam din sondaje că tema Basarabiei devenea pe an ce trecea tot mai neînsemnată pentru cei din România.
  Săptămâna trecută am fost pe Muntele Athos împreună cu un prieten care a făcut parte din acea delegaţie din Transnistria, iar la chilia unui pustnic basarabean am fost abordaţi de un părinte.
  – Nu mă mai cunoaşteţi? – ne-a întrebat. L-am privit nedumerit, căci nu ştiam dacă şi de unde-l cunoaștem. Sunt părintele Vasile, duhovnicul măicuţei Ana din Dubăsari. Vă mai aduceţi aminte de ea? Azi se împlinesc 18 ani de la înălţarea ei la Domnul.
  Am rememorat împreună ziua morţii ei, uimit de memoria extraordinară a părintelui.
  – Ce-aţi făcut pentru românii din Basarabia şi din Transnistria în aceşti 18 ani? – ne-a întrebat apoi. I-am spus de sumarele noastre legături cu cei de peste Prut.
  – Aţi plâns vreodată de dorul vreunui moldovean, aşa cum măicuţa Ana v-a udat picioarele cu lacrimile ei?
  Am dat ruşinaţi din cap în semn că nu.
  – De aceea voi nu meritaţi unirea cu Moldova, căci nu-i puteţi iubi pe cei de-acolo aşa cum vă iubesc ei pe voi. Pentru voi Basarabia e doar un trofeu, un motiv de mândrie. Pentru moldoveni România este inima lor smulsă din piept, iar voi sunteţi carne din carnea lor şi şi-ar da şi viaţa pentru voi.
  Bănuind că ne-a jignit şi nedorind să ne supere, părintele Vasile ne-a propus să facem împreună o slujbă pentru pomenirea măicuţei Ana. I-am spus că nu suntem preoţi şi nu ştim ce trebuie să facem la o slujbă religioasă.
  – Staţi liniştiţi, vă arăt eu ce să citiţi.
  În paraclisul din chilia athonită a pustnicului basarabean am citit şi am cântat pentru prima oară o slujbă pentru pomenirea morţilor. Mai întâi timid, îngânându-i pe cei doi, apoi cu voce din ce în ce mai puternică şi mai sigur pe mine. Simţeam cum inima mi se înflăcărează şi în faţa ochilor îmi apărea chipul măicuţei Ana cum plângea şi radia de fericire când ne spunea: ”Acum ştiu că Dumnezeu e viu!” Am început să lăcrimez. La sfârşitul slujbei l-am văzut pe prietenul meu cu lacrimi în ochi apropiindu-se de părintele Vasile.
  – Iartă-mi părinte puţina mea credinţă – i-a spus el. Acum ştiu şi eu că Dumnezeu e pururea viu!

  Apreciază

  • John of Pelasgia said, on iulie 18, 2013 at 11:38 pm

   Bruno Stefan e un profesor de inginerie sociala de la Politehnica…
   Nu stiu cat de reala e povestea… e posibil sa fie facatura.

   Ingineria socială (engleză Social Engineering) este un termen prin care se înțelege arta de a influența, de a manipula și de a minți. Cu alte cuvinte, este priceperea unor maeștri în psihologia maselor de a-i face pe alții să gândească și să creadă ceea ce ‘maestrul’ vrea ca acei „alții” să creadă.

   Mai avea unele istorisiri cu niste vecini cocalari care au ajuns monahi la Athos dupa ce au baut vin manastiresc.

   Apreciază

 8. dante said, on iulie 18, 2013 at 10:12 pm

  Unirea Baarabiei cu Romania trebuie sa aiba loc, este un proces normal si firesc, insa decit in UE mai bine nu, macar ei sa ramina nepingariti. Daca as fi presedinte, as milita pentru o unire cu Basarabia si o alianta cu Serbia, Grecia si Bulgaria.

  Doamne ajuta!!

  Apreciază

  • NIMENI said, on iulie 19, 2013 at 9:11 am

   dante,
   Mari vorbe spui. Asa sa ne ajute DUMNEZEU! O uniune buna.

   Apreciază

  • crestinul ortodox said, on iulie 19, 2013 at 3:34 pm

   Tara sa fie scoasa din ue , din fiara antihristica si apoi va fi Binecuvantarea lui DUMNEZEU pe acest pamint de la Nistru pin’la Tisa ;
   insa atata timp cat se afla in jurisdictia fiarei de la brussels spurcaciunea cea mare isi va face de cap in tara asta si vom indura mult din aceasta cauza …
   ca batjocorim ce au spus SFINTII si
   Nu-i Cinstim Cum Se CUVINE inaintea lui DUMNEZEU pentru a ne fi Aparatori pe Acest pamint
   amin!

   Apreciază

 9. blue said, on iulie 18, 2013 at 10:44 pm

  Basescu se preface ca vrea binele Romaniei, cand incearca sa arunce frontiera externa a UE in capul bietei Moldove, care si asa are probleme serioase cu rusofilii din interior si cu transnistrenii din coasta. Daca Moldova ar fi atacata, Romania n-are niciun fel de putere s-o apere in afara declaratiilor diplomatice fara nicio valoare practica, nici daca fatarnicii puterii si-ar dori cu adevarat. Si atunci, hai s-o aruncam momeala la cainii Asiei sa ne apere noua neputinta si nevointa politica! Asa cum, individual, vom da socoteala si vom plati pentru pacatele noastre la Judecata, la fel ca natie vom culege ceea ce-am semanat. Abandonarea fratilor nostri dupa podul de flori se va rasfrange ca nota de plata asupra Romaniei de maine.

  Apreciază

 10. Radu Humor said, on iulie 18, 2013 at 10:58 pm

  Unii râd, de fapt hăhăie, râzând ca proştii la propriile bancuri ( cu ce se deosebeşte “urcă-te pe masă să-ţi arăt”,, de “cere-o şi ne împreunăm” , răspunsul lui Băsescu la o întrebare a unei ziariste despre unire?! ), şi din nefericire se mai găseşte cineva prin orice târg să râdă, la fel ca el !
  În timp ce alţii plâng, sau se revoltă de starea în care asemenea mutanţi au reuşit să aducă România :

  Apreciază

 11. Stefan said, on iulie 19, 2013 at 2:41 am

  Nu cred ca in circumstantele geopolitice curente o alipire a Basarabiei ( a Cadrilaterulu ori a Bucovinei de nord ori a Crisanei etc ) ar putea avea loc. De fapt , nu cred ca o alipire oricare ar fi ea poate sa existe deocamdata.
  Trebuie sa se intample schimbari, si stim cu totii ca ele o sa fie dure, pentru ca sa se poata face asa mutari.
  O sa fie curand, uitati-va doar in jur.
  Si daca am considera un singur lucru, acela ca in Romania la 1000 de nasteri au loc 684 avorturi.
  Repet, sasesute optzeci si patru avorturi la mie.
  Cum oare sa nu vina scrasnirea dintilor? cum oare sa nu ceara Dumnezeu de la noi tot ce ne-a dat ? mult amar de talant de-a dat .. iar noi nici macar nu l-am ingropat ci in nebunia noastra l-am intors impotriva Binefacatorului.

  Apreciază

  • crestinul ortodox said, on iulie 19, 2013 at 3:37 pm

   si parca era profetit undeva
   ” de la o tara mica va incepe razboiul ”
   Oare Asa Sa fie ?
   cand te inchini fiarei si „dai daruri ” fiarei antihristice plata otrava dar si urgia lui DUMNEZEU ce are sa fie pentru prea multa spurcaciune

   Apreciază

 12. Prahovean said, on iulie 20, 2013 at 1:27 pm

  Eu unul nu cred că această unire va avea loc vreodată. Dimpotrivă. Poporul român este un neam pe moarte, un neam eșuat. Ne-am ucis copiii din perioada interbelică în pântec, continuăm asta, și nu ne oprim. La ce bun că avem mii de Sfinți în prigoanele secolului XX, că noi ținem de păcate, în ucideri, blasfemii, curvii? Cum să primim Basarabia înapoi? Mai curând ni se va lua și ce avem, vom fi dezmembrați ca țară, apoi și poporul va pieri, căci răul este prea adânc, prea mare și a durat de prea multă vreme. Și așa pentru basarabeni să se re-unifice cu Rusia ar fi mai bine ca unirea cu România. Mai bine de ei deportați până la ultimul în fundurile Siberiei, decât să se unească cu o România satanizată de Occident, o Românie mai plină de sânge decât un lagăr de exterminare. Mai bine să se unească cu Rusia și să se rusifice până la unul, decât să se unească cu România și occidentalismul să îi tragă pe ei, împreună cu noi, în miasmele morții care ne înconjoară.

  Apreciază

 13. […] UNIREA ROMANIEI CU REPUBLICA MOLDOVA in cadrul Uniunii Europene – o pacaleala a ELITELOR si a mari… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: