SACCSIV – blog ortodox

Sebastian Ghita (patronul Romania TV, PSD, Comisia SRI) vrea ceva similar PRISM in Romania. Adica cyber-securitate: de la interceptarea cartelelor telefonice pre-platite si pana la internet

Posted in CARTELE TELEFONICE PRE-PAY, CYBERSECURITY, internet by saccsiv on iulie 17, 2013

sebastian_ghita_si_victor_ponta_95591800

Foto: http://www.realitatea.net/de-la-congres-in-dubai-victor-ponta-a-plecat-in-concediu-cu-sebastian-ghita_931052.html

   Iata ce putem citi in articolul Interviu HotNews.ro: Sebastian Ghita, deputat PSD –Vom depune o initiativa legislativa care sa permita interceptarea cartelelor telefonice pre-platite. Serviciile secrete trebuie sa dispuna de instrumente de tipul PRISM pentru supravegherea internetului in cazul terorismului si al infractiunilor economice:

Deputatul PSD Sebastian Ghita vrea sa depuna o initiativa legislativa care sa permita posibilitatea interceptarii cartelelor telefonice pre-platite de catre serviciile secrete. Concret, atunci cand o persoana va cumpara o astfel de cartela, va trebuie sa prezinte codul numeric personal si, daca ulterior un judecator va decide interceptarea numarului telefonic asociat acestei cartele, serviciile secrete vor avea posibilitatea de a identifica detinatorul acestei cartele. Deputatul PSD, membru in Comisia comuna permanenta a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI, dar si cel care controleaza postul de televiziune Romania TV, se pronunta pentru implementarea unui program PRISM in Romania, care sa permita supravegherea comunicatiilor pe internet, in cazul suspiciunilor de terorism sau infractiuni economice grave, argumentand in fata criticilor ca de multe ori se invoca protejarea viatii private „dar se doreste a se apara libertatea la infractiune”.


Sebastian Ghita isi argumenteaza demersul prin faptul ca aceasta zona, a cartelelor pre-platite, a ramas „neacoperita total” si este folosita pentru infractiuni economice. In plus, exista riscul de utilizare a acestor cartele in activitati legate de terorism.
Iata mai jos declaratii facute de Sebastian Ghita, intr-un interviu acordat marti HotNews.ro, in care vorbeste despre cyber-securitate, interceptarea cartelelor pre-platite, posibilitatea ca serviciile secrete sa infiinteze firme sub acoperire, achizitii publice sau despre relatia personala cu premierul Victor Ponta.
Sebastian Ghita: 
[…]
Nu este o initiativa personala, fie vom gasi o forma prin care sa convingem guvernul sa vina cu o astfel de initiativa, fie o sa depunem mai multi (parlamentari) in Parlament, ma chinui sa conving niste colegi acum si am si avut niste discutii cu cativa, in toamna vom incepe demersurile pentru chestiunea aceasta.
[…]
In ceea ce priveste politica pe cyber-securitate, lucrurile vor capata amploare si va deveni mai importanta discutia despre ce informatii luam din spatiul oarecum public, respectiv Facebook, Google, alte date luate de pe alte site-uri, social media, despre cetatenii din Romania si cei din afara care vizeaza Romania, decat despre ce se intampla cu cartelele sau cu telefoanele sau cu ascultarile.
Sa stiti ca astazi informatia aflata pe net este de multe ori mult mai valoroasa decat o convorbire telefonica. Cercul relational, prieteniile, tipul de mesaje, poti mult mai repede sa-ti dai seama de pornirile idioate, de terorism, de atentator, de om nebun ale unui individ de pe Facebook sau din felul in care se exprima pe bloguri, cum pune comentarii la articole din ziare, decat dintr-o convorbire pe care o are cu prietena. Si atunci, cred ca s-au facut eforturi si Romania va trebui sa faca eforturi uriase acum, sa faca rapid pasul spre update-ul tehnologic pentru a putea foarte repede sa prinda astfel de informatii si sa le si utilizeze. O informatie, degeaba o prinzi, daca nu o poti si utiliza.
Reporter: Inteleg ca ati putea avea in vedere un program PRISM pentru Romania?

S.G.: Da, cred foarte tare ca serviciile romanesti ar trebui, fie in relatie cu ceilalti parteneri de afara, fie ele direct, sa isi construiasca astfel de instrumente. Daca nu si-au si construit. Oricum, un mandat de la un judecator, pentru ca fara un mandat de la un judecator nu se poate vorbi de nimic, contine astazi posibilitatea ca un cetatean sa aiba interceptate toate mijloacele de comunicatie electronice, aici referindu-ne si la ceea ce a facut in trecut, pe retele de socializare, pe internet, si credeti-ma log-urile, history-urile, iti arata totul, ce face acum si ce face pe perioada mandatului.
De urgenta trebuie sa se gandeasca si trebuie sa le alocam resurse financiare astfel incat (serviciile secrete n.r.) sa fie capabile sa culeaga aceste informatii.
   Comentariu saccsiv:

   Despre Ghiţă se spune că ar fi un „acoperit” al serviciilor secrete:

O simplă și grosolană „coincidenţă”. Sebastian Ghiţă, numit numărul 2 în Comisia „SRI”

   Desi in ultima declaratie de avere, Ghita nu mai apare ca actionar la nicio companie, el controleaza direct sau indirect, prin rude sau oameni de incredere, mai multe firme din domeniul IT: grupul Asesoft, Teamnet International, XOR IT Systems, Grupul GIR si 2K Telecom:

Noua generatie de moguli. Firmele CONTROLATE de Sebastian Ghita au obtinut, dupa venirea USL la PUTERE, peste 28 milioane euro din CONTRACTE CU STATUL

   Iata-l si vorbind la lansarea cartii masonului Eugen Ovidiu Chirovici:

   Cititi va rog si:

CARTELELE TELEFONICE PRE-PAY sunt identificate de George Maior, directorul SRI, drept: ”una din cele mai mari probleme de securitate ale României” … deoarece „SUNT ANONIMIZATE”

32 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. RR said, on iulie 17, 2013 at 5:47 pm

    „poti mult mai repede sa-ti dai seama de pornirile idioate, de terorism, de atentator, de om nebun ale unui individ de pe Facebook sau din felul in care se exprima pe bloguri, cum pune comentarii la articole din ziare”

    Pai comentezi pe bloguri de pe cartela de telefon?
    Omu nostru vrea de fapt mult mai mult, da’ a imbracat-o in asta cu cartelele…
    Ai pomenit de Gafencu pe vreun blog, gata, esti Legionar, intri la extremisti de dreapta…si esti supravegheat continuu…

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iulie 18, 2013 at 12:33 pm

      ADEVAR GRAIESTI …

      dar Dreptatea DOMNULUI si DUMNEZEU ADEVARAT intru SFANTA TREIME pe Acest pamint va fi …

      si vor plati tot pe acest pamint acesti tradatori si vanzatori de Neam si Tara ;

      acesti spurcati care sunt slugile spurcaciunii mari VOR PLATI pentru ca au batut palma si sluijit
      spurcaciunea cea mare ce se afla pe acest pamint ;
      ne asteapta vremuri foarte grele sa fim in GARDA cu rugaciunea inimii „DOAMNE IISUSE HRISTOASE , Fiul Lui DUMNEZEU , miluieste-ma pe mine pacatosul ,sa” si SFANTA CRUCE ,
      Dreapta a o Duce
      ca „in Acest SEMN Veti Birui ” in SFANTA CRUCE pe aceasta „movila „, sau in „Tara Fagarasului”
      numita ROMANIA
      amin!

      Apreciază

  2. Paul said, on iulie 17, 2013 at 7:12 pm

    Parerea mea este ca PSD-ul este prea populist ca sa faca asa ceva

    Apreciază

  3. Ion Roman Popescu said, on iulie 17, 2013 at 8:22 pm

    lupta anti-terorism naste monstri,

    respectiv lupta anti-santaj (vezi cazul lui Ghita) duce la Big Brother

    lupta impotriva terorismului pretextul pentru a se instaura dictatura

    Apreciază

  4. […]    Iata-l si vorbind la lansarea cartii masonului Eugen Ovidiu Chirovici: http://youtu.be/xEnyzIF8xqE Sursa:   Cititi va rog si: Saccsiv Blog […]

    Apreciază

  5. STOP RFID 666 said, on iulie 17, 2013 at 9:40 pm

    ROMANII STIU DE CE – ACUMA LE ZIC ELECTRONICE

    http://adevarul.ro/locale/slobozia/peste-600-pasapoarte-eliberate-luna-iunie-ialomita-1_51e6ad20c7b855ff564a791d/index.html

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iulie 18, 2013 at 12:40 pm

      Slava LUI DUMNEZEU ca balanta sa fie spre Bine si nu spre rau ,nu spre focul cel nestins in care unii nu auzeau si nu vedeau dar se aruncau de bunavoie
      Sfantul Parinte Arsenie Boca sa ocroteasca acest pamint si pe noi cei ce locuim pe pamintul acesta de la Nistru pin’a Tisa caci Acestia , SFINTII Acestui pamint sunt Adevaratii Stapini si Aparatori care vegheaza aici
      Amin!

      Apreciază

  6. STOP RFID 666 said, on iulie 17, 2013 at 9:57 pm

    SA DESCHIDEM CUTIA PANDOREI

    http://www.rtv.net/comisia-europeana-propune-instituirea-parchetului-european_89602.html

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iulie 18, 2013 at 12:43 pm

      se vrea strangerea menghinei ..
      Dar sa dam cu aceasta stransoare a dracilor de pamint ca in SFANTA CRUCE Vom Izbandi
      „LUMINA din Rasarit va veni si de la apus va veni prigoana ”
      Amin!

      Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iulie 18, 2013 at 12:48 pm

      UNIREA sa fie in SFANTA CRUCE a Acestui Neam si nu dupa cum vrea fiara antihristica numita ue
      si
      Va Fi Atunci …
      cand neamurile se vor aseza in aceleasi hotare pe care insasi Bunul DUMNEZEU Cu Ale Sale Sfinte Maini le-a last pe pamint
      DOAMNE AJUTA in a ne lepada de corvoada imensa ce o ducem pe al nostru spate
      Amin!

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iulie 18, 2013 at 12:50 pm

        … insasi Bunul DUMNEZEU Cu Ale Sale Sfinte Maini le-a lasat pe pamint

        Apreciază

  7. STOP RFID 666 said, on iulie 17, 2013 at 10:15 pm

    REFORMA STATULUI IN LUME

    http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/grecia-a-intrat-in-greva-generala-184341.html

    Apreciază

  8. danielvla said, on iulie 17, 2013 at 10:40 pm

    Saccsiv,
    Eu cred ca sunteti datori, tu si apologeticum, sa ne spuneti care e adevarul in legatura cu Victor Roncea. In timp ce tu spui ca nu vorbesti cu el si cu pr Filoteu, acelasi Roncea e lasat sa comenteze pe apologeticum. E de partea adevarului sau nu? Care sunt diferendele tale cu pr Filoteu?

    Apreciază

  9. safimvigilenti said, on iulie 17, 2013 at 10:48 pm

    ghitaaaaaa, ia-o spre portita si duteeeeee si ne lasa, ca n-avem nevoie de serviciile tale

    Apreciază

  10. gerica64 said, on iulie 17, 2013 at 11:53 pm

    Ghita asta este pus sa arunce fitile de genul asta de obsedati care vor sa stie totul.Nu conteaza ce dar sa stie.Serviciile astea numeroase exagerat de numeroase mananca o gramada de bani din banul public iar rezultatele nu se vad.Daca nu se vad ,fac ei scenarii si tot felul de alte imbarligaturi si mizerii ca acelea cu bacalaureatul ori marea bomba de la Iasi.Chestii deastea care le-au invatat de pe la serviciile americane de manipulat prostimea si de halit bani poporului.Nici de 10% dintre ei nu este nevoie insa fac totul sa para indispensabili.Jumate din parlament cred ca sunt ori agenti de serviciii ori masoni ori si una si alta.De hidra aceasta este greu de scapat .

    Apreciază

  11. safimvigilenti said, on iulie 18, 2013 at 11:59 am

    acum e limpede de ce s-a organizat evenimentul cu explozia de la facultatea din iasi in ziua examenului, tocmai aud la stiri ca ghita, slugoiul care propune inregistrarea cartelelor preplatite, tot el spune ca atentatorul de la iasi a folosit cartela preplatita; asadar, asta urmarea clica de tradatori de la guvern, sa aiba o justificare cand vor cere inregistrarea cartelelor, scenariul tipic american, de o prostie si o transparenta incredibile…vai de mama noastra cine a ajuns la carma tarii…

    Apreciază

    • Barbu Marius said, on iulie 18, 2013 at 6:51 pm

      „Cartelele pre-plătite pot fi folosite de terorişti”, a declarat Victor Ponta.
      oare cine or fi TERORISTII ???:))) crestinii ortodocsi??? cam ce se zice si in Tratatul de la Lisabona iar coincidenta :))) m’am saturat de coincidentele astea

      Apreciază

  12. […] Sebastian Ghita (patronul Romania TV, PSD, Comisia SRI) vrea ceva similar PRISM in Romania. Adica cy… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.