SACCSIV – blog ortodox

MITROPOLITUL ARDEALULUI Laurentiu Streza IMPOTRIVA CASATORIILOR INTRE HOMOSEXUALI si a ADOPTIEI DE COPII DE CATRE ACESTIA: „Este cel mai mare atentat la fiinta neamului nostru si la spiritualitatea noastra”

Posted in casatorii intre homosexuali, HOMOSEXUALITATE, Laurentiu Streza by saccsiv on iulie 16, 2013

streza_ronduldesibiu_ro_01386300

Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza
Foto: ronduldesibiu.ro

   Iata ce putem citi in articolul Mitropolitul Ardealului, atac la noua Constituţie din cauza homosexualilor:

Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului, a contestat în cuvinte dure proiectul de revizuire a Constituţiei deoarece nu dă garanţii suficiente împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, scriu jurnaliştii de la ziarul „Tribuna” din Sibiu. Într-o predică susţinută duminică într-o comună sibiană, Streza a spus că biserica se va opune adoptării acestui proiect, dacă nu va fi modificat.

„Familia este compusă din bărbat, femeie şi copii, nu dintre soţi pentru că soţii pot să fie şi doi soţi şi două soaţe. Să ştiţi că este o pedeapsă a lui Dumnezeu care vine asupra noastră. Dacă noi vom pierde lucrul acesta, am pierdut totul. Ne ajunge că trebuie să le spunem tinerilor că nu-i o joacă dacă le dă voie statul şi legea să stea împreună să convieţuiască. Nu convieţuit, ci curvit! Nu-i convieţuire!”, a spus ierarhul referindu-se la homosexuali.

MItropolitul s-a declarat îngrijorat şi de perspectiva ca homosexualii să poată adopta copii, situaţia pe care a etichetat-o „cel mai mare atentat la spiritualitatea noastră”. „Convieţuire este când în faţa lui Dumnezeu  îţi asumi toate răspunderile şi prima răspundere este naşterea de prunci. Ei, aceştia care vor să fie ei, câte doi sau câte două, au după aceea pretenţia că au alcătuit o familie şi, orice familie are drept de înfiere de copii. Deci, copiii îi facem noi şi îi dăm lor. Este cel mai mare atentat la fiinţa neamului nostru şi la spiritualitatea noastră. Sperăm, nădăj­duim, ne luptăm şi nu cedăm până în ultima clipă când înţelepţii votează, când hotărăsc şi spunem „nu” pentru că vrem să rămână aşa cum trebuie dacă suntem popor român drept credincios”, a afirmat Laurenţiu Streza.

La predica din comuna Şmig au fost prezente mai multe notabilităţi din judeţ, pritnre care prefectul preşedintele CJ Sibiu şi mai mulţi parlamentari din judeţ.

   Cititi va rog si:

DISTRUGEREA FAMILIEI: legalizarea casatoriilor intre homosexuali si adoptia de copii de catre acestia este folosita de catre ELITE pentru bifarea inca unui punct din doctrina viitoarei NOI ORDINI MONDIALE

IPS PIMEN: „Rau era in timpul regimului comunist ateu. Mai rau in timpul acestui regim, Uniunea Europeana. Cuvintele mele sunt dure pentru ca faptele lor sunt diabolice”

Pastorala IPS Laurenţiu Streza: “Desfranarea a devenit nota generala a televiziunilor. Copiii sunt educaţi de mass-media”

INTERESANT: IPS LAURENTIU STREZA ia atitudine impotriva campaniilor de VACCINARE

71 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. adi said, on iulie 16, 2013 at 2:49 pm

    Iata o mare „activista” LGBT,despre legalizarea casatoriilor intre poponari si lesbiene,citez:
    „Căsătoria dintre homosexuali este un lucru cât se poate de simplu şi care nu necesită multă dezbatere, pe atât de normal şi de clar pe cât este distrugerea instituţiei familiei. Familia nu ar trebui să mai existe. Eforturile depuse pentru legalizarea căsătoriei dintre homosexuali sunt de fapt şi de drept o minciună, o diversiune, în legătură cu ceea ce vom face din căsătorie odată ajunşi în acel punct – minţim când spunem că instituţia familiei nu se va schimba. Acesta este un neadevăr.
    Familia se va schimba şi trebuie să se schimbe. Părerea mea este că familia nici nu ar trebui să existe. Şi spun acest lucru pentru că nu-mi place să construiesc ficţiuni în viaţa mea. ”
    sursa
    http://www.culturavietii.ro/2013/05/19/activist-gay-legalizarea-casatoriilor-intre-persoane-de-acelasi-sex-este-doar-o-diversiune-noi-vrem-ca-familia-sa-nu-mai-existe/
    Asa macar citeodata mai au sinceritatea asta debordanta,mai aflam si noi adevaratele lor scopuri murdare.

    Apreciază

  2. STOP RFID 666 said, on iulie 16, 2013 at 4:07 pm

    GRESEALA DOGMATICA GRAVA LA PARINTELE DUMITRU STANILOAIE – suna a ecumenism

    pag. 40

    În ce priveste recunoasterea Botezului sãvârsit în afara Bisericii, libertatea cu care s-a comportat Biserica fatã de un astfel de Botez sãvârsit prin întreita scufundare sau vãrsare, sau stropire cu apã în numele Sfintei Treimi,aratã cã Biserica îl poate valida, prin iconomie, la primirea în Bisericã a celui botezat astfel în afara ei, extinzând peste partea externã sãvârsitã atmosfera deplinã de har a Bisericii, care a existat într-un mod mai mult sau mai putin accentuat si în unitatea crestinã de unde vine cel astfel botezat. Recunoasterea acestui Botez din partea Bisericii e ca un fel de completare tardivã a pãrtii externe a lui cu puterea dumnezeiascã primitã acum deplin de cãtre cel botezat în afara ei, prin punerea lui în acord deplin cu credinta Bisericii. Dar Biserica poate sã si boteze pe cei ce vin la ea botezati în afara ei, din pricina nedeplinãtãtii harului sau lucrãrii lui Hristos în unitatea crestinã de unde el vine, prin faptul cã în acea unitate nu existã nici deplinãtatea credintei.

    Apreciază

    • adi said, on iulie 16, 2013 at 7:28 pm

      @stop rfid
      unitatea de credinta si „Sfintele lui Dumnezeu biserici” inseamna de fapt unitate baptismala adica noi ortodocsii le recunoastem botezul la sectanti si rataciti,evident Crezul nu mai are valoare din moment ce sint recunoscute mai multe biserici,in felul acesta ne pierdem si noi mintuirea.
      vezi pct 6
      http://www.impantokratoros.gr/d98a904d.ro.aspx
      Inseamna ca noi sintem ortodocsi doar cu numele si va trebui sa actionam fiecare in parohia lui.cum zicea parintele Theodoros Zissis sa ne separam cumva de cei care fac parte din clerul ecumenist.
      citat:
      „Despre indepartarea poporului de clerul ecumenist, in semn de protest. Marturisirea ca necesitate. Cine nu marturiseste adera la al treilea tip de ateism, dupa cei care neaga existenta lui Dumnezeu si dupa eretici, cf. Sf Grigorie Palama.” Parintele Theodoros Zisis http://ciprianvoicila.blogspot.ro/2013/06/parintele-teodoros-zisis-la-capidava.html

      Apreciază

    • adi said, on iulie 16, 2013 at 7:34 pm

      completare
      Imi pare rau dar si Parintele Staniloae are anumite caderi,sa ne rugam totusi sa revina pe calea cea dreapta.
      Numai ca dinsul fiind si profesor pe multi ii duce in ratacire cu astfel de chestii,pacat.

      Doamne ajuta!

      Apreciază

      • saccsiv said, on iulie 16, 2013 at 7:52 pm

        adi

        Cine sa revina?

        Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on iulie 16, 2013 at 9:23 pm

        adi

        A plecat la Domnul Parintele.

        Frate, dar cine nu greseste in viata asta. Sti cum se zice, cine munceste greseste iar Parintele a muncit si a scris enorm.

        Apreciază

      • adi said, on iulie 16, 2013 at 9:39 pm

        Parintele Staniloae sa revina din cadere,sper …desi nu prea cred..Joseph chiar si cel mai mare teolog poate sa greseasca,sa stii.In felul acesta vom avea si noi azi-miine botezuri in afara Bisericii poate si fara cele 3 afundari si/sau fara rostirea Crezului.@stop rfid sa stii ca pare a fi ecumenism,lasa la iconomia preotilor toata procedura.Canoane Sfintul Botez

        Canoanele Sfinţilor Apostoli şi ale Sfinţilor Părinţi pentru Sfântul Botez

        Canonul 47 al Sfinţilor Apostoli zice:

        Dacă vreun episcop sau preot va boteza a doua oară pe cel ce are botez adevărat sau nu va boteza pe cel botezat de ereticii care nu botează în numele Sfintei Treimi, să se caterisească ca unul ce‑şi bate joc de crucea şi moartea Domnului, nefăcând deosebire între preoţi şi popii mincinoşi.

        Asemenea porunceşte şi Canonul 48 al sinodului de la Cartagina:

        Canonul 49 al Sfinţilor Apostoli porunceşte a boteza în Tatăl şi în Fiul şi în Sfântul Duh, după cuvântul Domnului, iar nu în trei fără început sau în trei Fii, sau în trei Mângâietori, căci unul este fără început: Tatăl, pentru că n‑are început; şi unul este Fiul, pentru naşterea cea negrăită; şi unul Mângâietorul, Sfântul Duh, pentru purcederea din Cel nenăscut. Iar cei ce nu fac aşa, fie episcopi, fie preoţi, să se caterisească.

        Iar Canonul 50 al Sfinţilor Apostoli zice:

        Episcopul sau preotul, care nu va face trei afundări ale Tainei într‑un botez rostind la fiecare afundare câte un nume al Sfintei Treimi, ci va afunda pruncul numai o dată spre închipuirea morţii Domnului, cum făceau ereticii eunomieni, să se caterisească. Căci Domnul n‑a zis: Să botezaţi în moartea Mea; ci: Mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându‑i pe ei în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.

        Canonul 7 al sinodului II ecumenic:

        Legiuieşte cum trebuie a primi la Ortodoxie pe cei ce se întorc dintre eretici. Aşa, împărţindu‑i în două, a rânduit pe unii numai a‑i unge cu Sfântul Mir, iar pe alţii a‑i boteza din nou. Deci arienii, macedonienii, sabatienii, novaţienii ce se zic catari, aristerii, cvartodecimanii, adică tetradiţii şi apolinariştii, ca unii ce se botează asemenea cu noi, nu se cade a fi botezaţi din nou; ci, după lepădarea în scris de erezia lor, se porunceşte a‑i unge în chipul crucii cu Sfântul Mir la frunte, la ochi, la nări, la gură şi la urechi, zicând: Pecetea harului Sfântului Duh, Amin. Iar eunomienii, ce se botează cu o singură afundare, montaniştii, numiţi şi frigi, şi sabelienii, ce învaţă că Tatăl şi Fiul şi Sfântul Duh sunt o singură persoană, precum şi cei asemenea acestora, venind la Biserica Ortodoxă, trebuie a fi botezaţi din nou, ca nişte adevăraţi păgâni; căci sau deloc nu s‑au botezat, ori s‑au botezat, însă nu după rânduielile Bisericii Ortodoxe. Şi părinţii bisericeşti îi socotesc ca pe nişte neluminaţi în credinţa creştină. De aceea, în ziua întâi îi primim între creştini, a doua zi îi facem catehumeni, adică îi învăţăm legea, a treia zi îi punem să jure, adică să se lepede de eresurile lor; şi după ce le suflăm de trei ori în faţă şi în urechi, atunci îi învăţăm articolele credinţei, şi‑i punem să vină mult timp la biserică, spre a asculta Sfânta Scriptură; şi numai aşa, încredinţându‑ne de credinţa lor, îi botezăm.

        Ori toate canoanele astea au valabilitate doar in Biserica nicaieri in afara,intelegi Joseph?

        Apreciază

      • petru said, on iulie 16, 2013 at 10:13 pm

        pr Staniloae e mort din 93.si in al doilea rand nu a avut greseli in scrieri,a fost un mare teolog si dogmatician ortodox,care a transplantat credinta rasariteana in occident,fiica dansului Lidia Staniloae,a spus ca i-au fost schimbate unele texte,in anumite carti

        Apreciază

      • adi said, on iulie 16, 2013 at 10:19 pm

        scuze ,Dumnezeu sa-l odihneasca!

        Apreciază

      • stefan said, on iulie 16, 2013 at 10:41 pm

        Adi
        Parintele Staniloae este trecut la cele vesnice de ceva vreme. Cam cum vezi tu ca ar reveni la calea cea dreapta? Si de unde stii tu ca era pe calea cea stramba, cand el a condamnat ecumenismul socotindu-l panerezia secolului?

        Apreciază

    • joseph said, on iulie 16, 2013 at 7:44 pm

      Nu văd care ar fi greşeala, întrucât, părintele menţionează că e la latitudinea Bisericii dacă îl rebotează din nou prin afundare, sau dacă citeşte doar, nişte rugăciuni de invocare a Duhului Sfânt asupra noului venit.

      cel puţin la asta cred că se referă cuvântul „îl poate valida prin iconomie” sau sintagma „extinzând peste partea externã sãvârsitã atmosfera deplinã de har a Bisericii” – la citirea de rugăciuni şi miruire.

      Am impresia că în cazul pe care l-ai dat exemplu ne aflăm în faţa unui pogorământ, o excepţie cu interpretare exclusivistă, doar în cazuri competente.

      Folosită probabil pt cei ce s-au bucurat de un botez ortodox valid, dar au plecat din ortodoxie şi s-au reîntors ulterior sau pt cei cu care ortodocşii au diferenţe mai mici gen stilişti .

      Regula fiind în continuare „Biserica poate să-i botezeze pe cei ce vin la ea bozezaţi în afara ei.”

      Probabil că părintele construieşte afirmaţia bazându-se pe nişte concluzii din istoria bisericească ortodoxă, de accea şi foloseşte la timpul trecut : „libertatea cu care s-a comportat”.

      Dacă am ajuns să-l contestăm şi pe cel mai mare teolog român al secolului XX, fără a avea studii minime de dogmatică, mi se pare că ne abatem grav.

      Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on iulie 16, 2013 at 9:11 pm

        joseph

        Am citit articolul de vre-o sase ori. Daca nu inteleg bine limba romana sa-mi explice si mie altii.

        Apreciază

      • adi said, on iulie 16, 2013 at 9:45 pm

        @joseph

        ,Adevărat, adevărat zic ţie: De nu se va naşte cineva din apă şi din Duh, nu va putea să intre în împărăţia lui Dumnezeu.” Cum se poate naste cineva din apa si din Duh in afara Bisericii? Exceptiile nu trebuie sa se faca reguli,cam asta ar fi regula.Chiar cu riscul sa contrazic cel mai mare teolog,tot am sa-l contrazic cu canoanele.
        Invatatura ortodoxa se numeste invatatura canonica.Daca nu ar fi asa ,am fi niste rataciti ca si altii.

        Apreciază

      • joseph said, on iulie 16, 2013 at 11:37 pm

        adi ţi-ai dat răspunsul singur cu canonul II

        „Aşa, împărţindu‑i în două, a rânduit pe unii numai a‑i unge cu Sfântul Mir, ”

        Nu toţi trebuiesc reafundaţi, ţi-am mai zis că sunt unii botezaţi ortodocşi, care au rătăcit o vreme şi s-au întors.

        În funcţie de circumstanţă, unora li se recunoaşte botezul valid şi sunt doar miruiţi.

        Dar tuturor celor din afară li se consideră INCOMPLET, botezul în altă parte, de aceea se face procesiune pentru validare.

        Dacă suna a ecumenism, atunci botezul foştilor sectanţi, nu mai trebuia urmat şi de o slujbă specială că era valabil, fără alte slujbe.

        Ori D. Stăniloaie explică destul de clar

        1 „Biserica îl poate valida, prin iconomie, la primirea în Bisericã a celui botezat astfel în afara ei, extinzând peste partea externã sãvârsitã atmosfera deplinã de har a Bisericii,”

        (unde partea externă- e botezul formal îndeplinit în numele Sfintei Treimi în alt cult, care prin slujbele bisericii ortodoxe şi iconomia ei, devine un botez întreg)

        2″ Dar Biserica poate sã si boteze pe cei ce vin la ea botezati în afara ei”

        Deci e musai să se facă sub una din formele de mai sus pentru ca botezul să fie recunoscut ca fiind complet.

        În primul rând că părintele Dumitru, nu a făcut inovaţii ci doar a CONSTATAT pe baza studiului şi a explicat multe dogme din istoria bisericească şi din scrierile Sfinţilor Părinţi.

        În al doilea rând, se poate lua în calcul şi ipoteza că unele scrieri ale părintelui să fi fost modificate, la reeditare, după ce acesta s-a mutat la Domnul, pentru a se putea susţine anumite implicaţii şi teze, pe care textul original nu le avea.

        Dacă Lidia Stăniloaie susţine asta înseamnă că nu vorbeşte aiurea.

        Pr Dumitru nu poate fi acuzat de ecumenism, chiar există o înregistrare cu acesta în care condamnă acest curent, înregistrare, făcută pe finalul vieţii.

        Apreciază

      • adi said, on iulie 16, 2013 at 11:46 pm

        Stii la ce ma gindesc @stop rfid?Sa nu fie cumva vorba de repetarea sau nu a unor Taine.Numai ca nici aici nu exista 100% acord intre teologi in toate cazurile posibile cum ar trebui sa procedeze.Citez

        „Prescriptiile canonice sunt categorice. Cu toate acestea, alaturi de asemenea hotarari ale Bisericii ecumenice, ea a adoptat si o practica indulgenta fata de principiul amintit. Desi Biserica hotarase ca botezul savarsit in afara ei nu este valid si precizase si cine sunt cei care nu mai fac parte din Biserica, revine asupra unora dintre acestea prin hotarari ecumenice si le recunoaste botezul.

        S-ar parea ca exista o contradictie intre regulile fixate de Biserica si practica lor. Desigur pentru primirea botezului, si in general a tainelor savarsite de eretici si schismatici, exista de drept o justificare. Socotindu-i pe acestia nedespartiti de membrii Bisericii, prin credinta, deci facand parte din Biserica, recunoasterea tainelor savarsite de ei nu lezeaza principiul ca numai in Biserica este botez adevarat.

        Cand Biserica Ortodoxa, din iubire pentru cel ce vrea sa vina la sanul ei spre a se mantui si in virtutea unei puteri date de intemeietorul ei, recunoaste, pentru binele mai mare, valabilitatea de taina a unor lucrari savarsite in afara ei, ea procedeaza in chip dumnezeiesc. Numai Biserica are dreptul si puterea sa introduca vreo modificare in ritualul sau ceremonialul tainelor; in puterea Bisericii sta sa termine ce este necesar in aceasa privinta, pentru validitatea tainei. O taina in a carei savarsire apare vreo lipsa – partea vazuta sau se introduce vreo schimbare, nu poate fi considerata ca valida decat in virtutea „iconomiei”.”
        Aici poate are dreptate Parintele Staniloae cu partea cu iconomia,care desi nu e canonica e acceptata de Biserica.Totusi eu nu inteleg poate o chestie ,indulgenta asta a Bisericii vine dintr-o perioada anume sau e un principiu la baza ecumenist?

        sursa citata
        http://www.crestinortodox.ro/drept-bisericesc/botezul-unitatea-crestina-lumina-sfintelor-canoane-69956.html

        Dar uite ce mai scrie acolo pe site
        „In faza actuala a relatiilor ecumeniste, atitudinea Bisericii Ortodoxe de recunoastere a validitatii tainei are ca sprijin noua „baza” doctrinara, adoptata de Consiliul Ecumenic al Bisericilor, la cea de-a treia Adunare generala de la New Delhi, 1961, din initiativa Bisericii Ortodoxe, in care este marturisita nu numai dumnezeirea Mantuitorului Iisus Hristos, ci si Sfanta Treime: „Consiliul Ecumenic al Bisericilor este o asociatie frateasca de Biserici care marturisesc pe Domnul Iisus Hristos ca Dumnezeu si Mantuitor, dupa Scriptura si se straduiesc sa raspunda la chemarea lor comuna pentru slava lui Dumnezeu Tatal, Fiul si Sfantu! Duh”.

        Credinta in Sfanta Treime, acceptata prin noua „baza” de aproape toate ramurile Protestantismului da un temei recunoasterii botezului lor de catre Biserica Ortodoxa si Romano-Catolica . Acum se poate adopta in mod unitar iconomia in ce priveste validitatea botezului, fata de toate gruparile crestine care au acceptat aceasta „baza”, trecand in felul acesta de la conditia de recunoastere a validitatii tainei botezului la conditia aplicarii in concret a principiului „iconomiei”, anume primirea eterodocsilor in Biserica Ortodoxa.”
        Practic tot niste principii ecumeniste stau la baza unor astfel de reguli.In orice caz greu de deslusit pentru ca aceasta recunoastere vine din 1961,si nu prea are legatura cu canoanele.Ortodoxia a decazut treptat-treptat.

        frate Vasile
        uite cred eu prima cadere ecumenista a Bisericii Ortodoxe
        http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CDEQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.ecum.ro%2Finfoecum%2Ffiles%2Fenciclica_patriarhiei_ecumenice.pdf&ei=Aq7lUYPHJYnmtQbjwYCwBw&usg=AFQjCNHyr6dDoNWu-2CcMLmm14r5BuqqPA&bvm=bv.49405654,d.Yms
        poate faci un articol din ce gasesti acolo.Cam din 1920 a inceput ecumenismul in Biserica Ortodoxa.

        acolo apare eresul
        „către Bisericile lui Hristos de pretutindeni”

        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • adi said, on iulie 17, 2013 at 6:17 am

        joseph
        Cred ca ai dreptate.Probabil am interpretat eu prea literal unele chestii,acuma imi pare rau ca am adus acuze nefondate Parintelui.Imi cer iertare pentru ca am adus acuze nefondate Parintelui Staniloae,subiectul acesta intr-adevar este pentru oameni cu pregatire mai buna in dogmatica,aici tu joseph ai avut dreptate cind ai spus chestia asta.Stiu si eu ca Parintele Staniloae era anti-ecumenism totusi mie initial mi s-a parut tratarea Botezului cu prea mare relativitate,care de regula este o chestie care apartine ecumenismulu,el relativizeaza credinta pina ajunge de nu o mai recunosti.

        Doamne ajuta!

        Apreciază

    • stefan said, on iulie 16, 2013 at 10:44 pm

      Daca ai sa citesti in Molitfenicul cel Mare aparut si la Editura Manastirii Petru Voda, ai sa vezi ca acolo spune ca cei care au fost botezati in numele Sfintei Treimi la alte religii nu se mai boteaza inca o data, ci sunt citite rugaciunile de lepadare, se face o decaratie de lepadare a ereziilor sustinute pana atunci, se continua cu Mirungerea si Impartasania celui venit la ortodoxie.

      Apreciază

      • danielvla said, on iulie 17, 2013 at 2:37 pm

        stefan,
        Asa scrie? Deci catolicii care boteaza in numele Sfintei Treimi si adventistii si evanghelistii si altii, daca trec la ortodoxie nu se mai reboteaza??

        Apreciază

    • daniela said, on iulie 16, 2013 at 11:29 pm

      unde e greseala

      Apreciază

    • joseph said, on iulie 16, 2013 at 11:45 pm

      Stop RF
      poate nu m-am exprimat inspirat şi nici n-am explicat cum ar trebui, ideea era să nu te grăbeşti să cataloghezi pasajul respectiv ca fiind o afirmaţie înspre ecumenism.

      Eventual să te mai consulţi cu ceva preoţi să vezi ce zic şi ei, să mai verifici nişte cărţi ortodoxe în care e explicat botezul pas cu pas, în funcţie de fiecare date ale problemei.

      E foarte bine că citeşti, dar, te-ai înhămat la o muncă grea să descifrezi dogmatica lui pr D.Stăniloaie fără consiliere.

      Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iulie 17, 2013 at 2:37 pm

      nu pot intelege asta … sa nu fie cumva o prelucrare si rastalmacire la ce a scris acest Mare Teolog al Neamului Nostru
      cand insasi Parintele Dumitru Staniloaie a spus Clar si Raspicat
      ” ecumenismul este erezia ereziilor ”
      „ecumenismul este produsul masoneriei
      cum oare sa se indrepte impotriva cuvintelor sale …
      oare de ce nu vedeti si lucratura de prin dos prin care vrajmasii lui DUMNEZEU si Ai Bisericii Lu HRISTOS ataca , semanand neghina pentru rastalmacire si sminteala de pe urma ;
      aduceti-va aminte …
      avem lupul paznic pus la carma Bor si prin popii slugoii la mamona sau popi masoni se face aceasta taravatura si sminteala asupra Marilor Teologi si Mari Duhovnici ai Neamului Romanesc
      sa nu confundam graul curat cu neghina caci graul curat a rodit la vremea sa rod bun dar a venit vrajmasul care a sadit si neghina pentru a nu mai rodi acest grau , rodul cel bun
      insa
      lucratorul Cel Bun va taia neghina si va lasa graul sa-si dea rodul sau curat si binecuvantat
      amin!

      Apreciază

  3. Bogdan said, on iulie 16, 2013 at 5:55 pm

    Sa-l lumineze Dumnezeu (pe PS Laurentiu Streza), ca in urma cu cativa ani era acuzat de ecumenism. Cine stie, poate s-a indreptat intre timp.

    Apreciază

    • acc70 said, on iulie 16, 2013 at 6:47 pm

      poate, nu degeaba a fost la Sf Munte in 2009 …o fi invatat ceva de la athoniti…

      Apreciază

    • Maria said, on iulie 16, 2013 at 9:03 pm

      Au inceput ierarhii sa sara la gatul sodomitilor , va lua pozitie si patriarhia , in mod sigur , pt ca , cu asa ceva , nu-i de gluma .
      Dumnezeu sa-i intareasca , sa-i apere , pt ca daca unul a inceput sa apere demnitatea umana , toti il vor urma .
      Parca ni se umple inima de bucurie , cand vedem ca pastorii , chiar pastoresc .

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iulie 17, 2013 at 2:46 pm

        nu te bucura asa de curand …
        bucura-te numai pentru ce auzi astazi dar pentru maine in privinta patriarhiei…!!!
        nu are cum un lup sa behaie precum oaia CA TOT LUP ESTE si sarcina lui este sa manance oai sau sa le duca la pierzare in prapastia fara margini
        ca mizerie multa este adunata din cauza acestui lup pus de paza la turma si numai Sabia Lui DUMNEZEU Cea de Foc va curati a Sa Gradina
        amin!

        Apreciază

      • Maria said, on iulie 17, 2013 at 6:44 pm

        crestinul ortodox,
        Nu-i obligatoriu sa ramana patriarhia batuta in cuie , la capitolul luarii de pozitie cu privire la ceea ce au legiferat pt sodomiti .Eu cred ca va fi pe pozitie si patriarhia .

        Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iulie 18, 2013 at 1:05 pm

        mai pe inteles asteapta tu mult si bine …
        cum a luat atitudine aceast „patriarh ” in privinta numarului fiarei pe acte si pe corp ducand in ratacire turma TOT Asa si in privinta legiferarii spurcaciunii pe acest pamint se va tergiversa si se va ajunge la Acea URGIE ce are sa vina … ca asta si vor slujitorii lui mamona sau tatal minciunei
        ori poate nu stii ce inseamna mason ?!

        Apreciază

  4. STOP RFID 666 said, on iulie 16, 2013 at 6:07 pm

    ,,RUGACIUNE” IN ADUNATURA PENTICOSTALA – BLEAH!

    Apreciază

  5. iftime dan catalin said, on iulie 16, 2013 at 6:23 pm

    Poate..este stiut ca este omul Preafericitului Daniel..sa-i lumineze Hristos mintea!

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iulie 17, 2013 at 2:54 pm

      aici si „astazi” …nu „maine” cand va fi URGIA ,
      „astazi „numai avem oameni ai lui… sau ai lui
      avem oameni ai lUi HRISTOS , slujitori cu Adevarat ai Lui HRISTOS , Pastori in ADEVAR
      sau
      vrajmasi ai lui HRISTOS , slujitori ai lui mamona , slujitori ai tatalui minciunei
      aduceti-va aminte ce a spus Sfantul Parinte Ilarion Argatu
      „in Biserica sade pe tron un om bolnav cu picioarele mincate de serpi ”
      iar acest om bolnav va cadea pentru ca nu va putea sta in picioare spre SLAVA lui DUMNEZEU pentru „O Turma si un Pastor ”
      caci Pastorul Cel BUN este Insasi HRISTOS care isi va apara turma Sa cea incredintata lucratorilor
      Amin!

      Apreciază

  6. Ion Roman Popescu said, on iulie 16, 2013 at 6:32 pm

    au dat pe cablu despre „poliamor”, cica o femeie care se iubea cu 2 barbati egal si cei 2 intre ei o iubeau pe ea..

    degeneratii vor sa impuna extremele ca normalitate..

    ei cred ca acceptand majoritatea toate ciudateniile atunci ei, ciudatii, se vor deculpabiliza, vor fi egalii normalitatii… viermarie-n putregai!

    Apreciază

  7. Ion Roman Popescu said, on iulie 16, 2013 at 6:35 pm

    o alta oroare este inseminarea artificiala cu sperma prelevata de la barbati decedati !

    ● Cererea de recuperare/folosire post-mortem a spermei (RPMS) de la persoane care au decedat prematur sau de la persoane bolnave în stadii terminale a crescut semnificativ în ultima vreme şi ridică probleme etice. A consimţit respectivul ca sperma să-i fie folosită după moarte? Cine dintre cunoscuţi/rude are dreptul de a face o cerere pentru a obţine sperma decedatului? Este în interesul copilului să crească avînd un tată mort încă dinainte ca el să fi fost conceput? Ilegal în Franţa, Germania, Suedia şi în alte cîteva ţări, RPMS este acceptat în Marea Britanie şi în State, precum donarea organelor, cu consimţămîntul scris în timpul vieţii, în timp ce în Israel e nevoie de aprobarea specială a unui judecător. Dacă tot e să sfidăm moartea şi există deja avort şi moarte voluntară/asistată, logic ar fi să existe şi concepţie post-mortem!? Muriţi şi vă înmulţiţi! (M. C.)

    http://dilemaveche.ro/sectiune/singular-plural/articol/ochii-n-314-96

    Apreciază

  8. Adi C. said, on iulie 16, 2013 at 7:03 pm

    Fraților,

    S nu-i mai judecăm pe Ierarhi, ci să ne rugăm pentru ei!

    Vrednic este!

    Apreciază

  9. blue said, on iulie 16, 2013 at 7:31 pm

    E bine sa se pronunte Biserica impotriva unor asemenea grozavii, caci de smintirea celor mici se vor face vinovati in primul rand cei ce-au tacut desi rolul lor e sa vorbeasca.
    off topic as vrea sa va povestesc o intamplare, cat timp o am proaspat in minte, impreuna cu revolta aferenta:
    Ma roaga o vecina care si-a rupt piciorul si sta la pat sa-i platesc rata la banca. Iau banii femeii si nr. de cont si cobor la filiala bancii, unde, ce-i drept, nu mai calcasem niciodata. Merg la ghiseu si-mi exprim dorinta de a achita o rata in contul cu numarul. Casiera, cum ma vede, nici n-o intereseaza titularul contului imi si cere repede: ” buletinul dvs!” Raman blocata. „Pai, doamna, poate nu m-am exprimat cum trebuie, am venit sa depun niste bani in contul unui client al bancii, ce faceti? ma legitimati?” „Pai”, zice, „astea sunt noile dispozitii”. „Cred ca nu ne intelegem”, zic eu cat se poate de calm.”Dispozitii poate emite o firma privata doar catre angajatii ei, sau cel mult catre clienti, dar eu nu sunt client al bancii si nu vad de ce ati avea dreptul sa-mi accesati datele personale. Si repet, am venit sa depun bani, nu sa retrag sau sa imprumut. In conditiile in care, asa cum se spune, exista zeci de mii de datornici, dvs va mai permiteti sa puneti conditii celor ce va platesc ratele?” Cucoana a devenit nervoasa. Că să vorbesc cu directorul filialei. „Pai ce poate fi de vorbit? Nu-mi primiti banii, atunci imi eliberati o hartie in care sa scrie negru pe alb ca refuzati plata care vi se face, s-o am ca proba la proces cand va veti da clienta in judecata pentru neplata.” Intr-un final, cu chiu cu vai si cu multe tevaturi inutile, reusesc s-o conving sa-mi primeasca banii.
    Si acum intrebare de om care nu prea are treaba cu bancile: oameni buni, toate-s la fel, e politica de stat aceea de a fi agresati consumatorii si platitorii de taxe sau doar la banca asta au innebunit cu totii?

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on iulie 16, 2013 at 8:19 pm

      blue

      Nu frate, e mijloc de control, ei vor sa controleze tot ce misca. Tot ce se face in lumea asta trebuie inregistrat, scanat, masurat etc.

      Apreciază

    • cosminml said, on iulie 16, 2013 at 8:38 pm

      Cunosc si eu un caz in care unei persoane nu i-a luat banca banii pentru ca avea buletinul expirat pana nu a schimbat buletinul.

      Apreciază

      • pcmouse said, on iulie 17, 2013 at 12:05 am

        si eu patit si cu bcr si cu raiffeisen!m-au hartuit pana mi-am facut buletin nou!

        Apreciază

  10. daniela said, on iulie 16, 2013 at 7:41 pm

    pe site-ul provita am citit un articol despre expozitia de cadavre de la atipa bucuresti…
    in referire, un comentator spunea ceva impotriva expunerii moastelor sfintilor si sarutarea lor de catre oameni !!!!
    as vrea sa spun doar ca eu personal cand merg la sfintele moaste din zona mea si sunt destule Slava Domnului simt ca ii sarut mainile Sfantului respectiv ca vorbesc cu el ca ma asculta si mai ales simt apoi in viata mea lucrarea sa
    asta ar trebui sa se inteleaga odata pt totdeauna: prin cultul Sfintelor Moaste ale Sfintilor Ortodoxia recunoaste viata vesnica, adevarata Viata care invinge moartea,Mantuitorul Insusi a spus ca este Viata. Adevarata Viata in trup si suflet, unica, irepetabila, indestructibila,nu altfel. Intrebat de ce Dumnezeu nu distruge raul – demonii – Sfantul Ioan Gura de Aur a raspuns ca Dumnezeu nu distruge nimic El este Creator Datator de viata.
    In Imparatia Cerurilor demonii nu vor fi distrusi, ci nu vor mai avea nicio putere asupra omului caci Omul se va intoarce la Dumnezeul lui pentru totdeauna. Sfintii spun ca de fapt Parusia va fi doar Iubirea lui Dumnezeu care pe cei de-a stanga ii va arde iar pe cei de-a dreapta ii va ferici
    omul este cel care trebuie sa inteleaga Cuvantul Domnului Chemarea Lui Sfanta si plina de iubire nu degeaba Mantuitorul spunea ca pentru unii Imparatia Cerurilor a si venit este inlauntrul lor.

    Apreciază

  11. daniela said, on iulie 16, 2013 at 7:42 pm

    rectific site-ul cultura vietii

    Apreciază

  12. AURICA said, on iulie 16, 2013 at 8:06 pm

    http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2013/07/new-age-si-dacismul-in-romania.html

    luni, 15 iulie 2013
    New Age și dacismul în România

    Neopăgânismul din Romania se ascunde sub umbra Bisericii Ortodoxe spunând că practicile oculte pe care le săvârșesc sunt o “Ştiintă a creierului” neavând amestec cu religia. Intenţia lor este de a atrage câţi mai mulţi adepţi ca mai apoi să pună în aplicare ceea ce de fapt se pregăteşte la nivel mondial: întoarcerea la păgânism.

    Apreciază

  13. STOP RFID 666 said, on iulie 16, 2013 at 8:13 pm

    Spunea domnul Rapcea ca echipa steaua a fost la Rotterdam si jumatate din galerie a venit implantata cu microcip rfid. Patronul de la discoteca le-a spus ca daca se implanteaza, seara respectiva au intrarea si bautura gratis. Apoi a spus ca daca mai vin pe acolo au 30% reducere.

    Sa mai zica cineva ca sportul nu spala creiere. Sa te duci pe un stadion si sa ragi ca animalu iar dupa sa te bati pentru nimic.

    Acesta cred ca este clubul despre care vorbea.

    Apreciat de 1 persoană

  14. mishuleu said, on iulie 16, 2013 at 9:00 pm

    Rusia impotriva sionistilor si acolitilor sai americani. Armata rusa se pregateste de victorie in Syria.

    Apreciază

  15. kery said, on iulie 16, 2013 at 9:11 pm

    http://inspatelescenei2012.blogspot.ro/2013/07/pregatiti-pentru-schimbareevenimentul.html?spref=fb

    Mai fratilor , spuneti-mi si mie ce este cu site urile de genul astuia !

    Am o gramada pe fb care sunt indoctrinati cu chestii din astea !Habar n-am despre ce se vorbeste si nu prea inteleg …..
    Ori eu sunt prost ori astia nu sunt sanatosi la cap ?!

    Apreciază

  16. Radu Humor said, on iulie 16, 2013 at 9:18 pm

    Doamne Ajută !
    Ce uşor e după ce ai pe cine urma !
    Aştept aceaşi atitudine şi din partea celorlalţi înalţi prelaţi creştin ortodocşi !

    Apreciază

  17. john said, on iulie 16, 2013 at 9:30 pm

    Un altfel de atac la adresa identitatii nationale:
    Cazul Valea Mare, Covasna: români alungaţi de pe pământul lor
    http://adevaruldespredaci.ro/cazul-valea-mare-covasna-romani-alungati-de-pe-pamantul-lor/

    Apreciază

  18. STOP RFID 666 said, on iulie 16, 2013 at 9:55 pm

    CU PERFUZII IN CAP

    Asiaticii fac coadă la uşa cabinetelor medicale pentru a-şi lungi liniile din palmă printr-o intervenţie chirurgicală care durează aproximativ 15 minute şi pentru care scot din buzunar 765 de euro.

    http://adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/ghicitul-palma-operatia-schimba-norocul-1_51e556bbc7b855ff56448ab4/index.html

    Apreciază

  19. STOP RFID 666 said, on iulie 16, 2013 at 10:14 pm

    Cardul pentru renuntarea la fumat incurajeaza pasagerii sa profite de calatoria pe care o intreprind cu avionul pentru a deveni ex-fumatori si ii felicita pentru reusita de a nu fuma in avion si in incinta aeroportului. Cardul contine, de asemenea, sfaturi utile pentru combaterea dorintei de a fuma in timpul zborului, dar si dupa incheierea acestuia.

    http://www.finantistii.ro/social/campania-ex-fumatorii-sunt-de-neoprit-promoveaza-vacantele-fara-fumat-79689

    Apreciază

  20. daniela said, on iulie 16, 2013 at 11:30 pm

    pt stop rfid 666
    unde e greseala la Parintele Staniloaie?

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on iulie 17, 2013 at 11:38 am

      daniela

      Parintele Staniloaie spune ca daca un ,,pocait” de mic vine in Biserica Ortodoxa nu mai trebuie botezat, pentru ca este iconomie. Mai spune ca ,,bisericile crestine pocaite” au har partial (mai mult sau mai putin).

      Vreau cu citate de la Sfintii Parinti daca exista asa ceva.

      Apreciază

      • gerica64 said, on iulie 17, 2013 at 2:05 pm

        STOP RFID 666

        Parintele Staniloae a dus o viata de sfant pentru ca sa scrii Filocaliile si Dogmatica trebuie sa fi dobandit Duhul Sfant.Eu sunt de acord cu ce spune ca celelalte Biserici au har partial ca si Biserica romano-catolica spre exemplu.Mai indraznesc sa spun ca si Duhul Sfant in om actioneaza mai mult sau mai putin dupa credinta,faptele si pacatele noastre.

        Apreciază

      • Maria said, on iulie 17, 2013 at 6:52 pm

        Numai Biserica Ortodoxa are Har , nicio alta asa zis biserica nu are Harul Duhului Sfant , nici cea catolica .
        Cine spune ca si altele au Har , sustine ecumenismul , sau erezia , indiferent de scrierile si lucrarile pe care le-a scos , pana la aceasta afirmatie .

        Apreciază

      • daniela said, on iulie 17, 2013 at 10:56 pm

        pt stop rfid 666
        am inteles
        nu am citit asa ceva la niciun Sfant Parinte… din cate am citit eu… nu tot ce exista scris pe lumea asta de la ei din pacate dar destul de mult caci ma intereseaza
        apropos de citit: am observat o chestie foarte interesanta care ma amuza: multi atei sunt atei fara a fi citit teologie serioasa deloc – Sfinti Parinti, Biblie, duhovnici, teologi….. insa combat sus si tare cu argumente de-ale altora eu la astia asa le-o servesc, nu ma pot abtine :(( citeste si tu ceva de „specialitate” si apoi vorbim :)) nu ma pot abtine eu asa stiu inveti matematica de la un matematician fizica de la un fizician etc nu asa de la niste neaveniti
        am citit undeva ca vis-a-vis de ateismul „marelui” biolog Dawkins un coleg al sau tot cercetator, spunea : asa se intampla daca lasi un biolog sa iasa din laborator :))

        Apreciază

  21. petru-iustin said, on iulie 17, 2013 at 12:33 am

    cam ce era de spus,s-a spus,cine a prins,a auzit si a inteles,se va vedea intr-un an,doi,deja se va introduce buletinul cu tot cu fisa medicala 2 in 1,dosar electronic s.a.cati vom fi in stare sa renuntam nu stiu,dar trebuie

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iulie 18, 2013 at 1:11 pm

      depinde de noi ce vrem A ALEGE …?

      A Fi Cu HRISTOS sau cu mamona

      A fi Cu SFANTA CRUCE Drept Inaltata si in LUMINA Sfanta ADEVARATA , a Birui
      sau
      cu blestemul iadului in intunericul de nedescris unde este plingerea si scrasnirea dintilor

      Apreciază

  22. mihai said, on iulie 17, 2013 at 8:03 am

    este bine ca si mitropolitul ardealului a luat atitudine

    Apreciază

  23. ionut ignat said, on iulie 17, 2013 at 8:17 am

    vrednic este! parintele streza sper ca va fi un exemplu si pentru alti ierarhi dar si pentru preotii de mir sa marturiseasca Adevarul . Doamne ajuta!

    Apreciază

  24. Marius Barbu said, on iulie 18, 2013 at 6:16 pm

    Frate Vasile ,Streza e ecumenist o zice el bine cu homalaii ,dar e ecumenist a primit secte in biserica sa tina predica la final

    Apreciază

  25. Claudiu said, on iulie 20, 2013 at 10:32 pm

    Trebuie folosite multe ghilimele cand vorbim de ierarhul Laurentiu Streza.

    Este o emblema a ecumenismului, si l-a sustinut pe patriarhul Daniel (cel ce ii slaveste pe eretici la orice pas), la alegerile pentru patriarhie.

    Faptul ca mai zice si cate una buna, o face pentru ca e obligat de Sfanta Scriptura. Toata lumea stie ca sodomiile, gomoriile, zoofiliile, pedofiliile, necrofiliile, sunt pedesite de focul maniei lui Dumnezeu, pentru ca sunt uraciuni.

    Deci, ps Laurentiu Streza nu e reprezentativ pt Ortodoxia Romaneasca. Eu unul n-as primi un cuvant de folos de la un ierarh ce e frate cu sectarii.

    Apreciază

  26. octavpelin said, on decembrie 28, 2015 at 10:04 am

    Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.