SACCSIV – blog ortodox

Lui GIGEL CHIAZNA nu-i plac profetiile. Normal, caci e pro cip si neascultator de marii duhovnici Justin Parvu, Arsenie Papacioc, Adrian Fageteanu

Posted in GIGEL CHIAZNA, Iustin Parvu, PROFETII by saccsiv on iulie 15, 2013

   Iata ce scrie in articolul sau Profetomania:

Abia a murit pr Iustin si deja au inceput sa apara “profetiile”. Atunci cand si Antena 3 incepe sa “preia” profetiile parintelui Iustin, deja ceva pare putred …

“Profetiile” sunt atat de captivante si interesante incat adeptii acestora pot sa fie deja considerati o secta cu numeroase particularitati si devieri de la ortodoxie. Spun ca devierea este atat de grava pentru ca “virusul” profetomaniei altereaza atat intelegerea cat mai corecta a credintei si a esentei mesajului crestin, cat mai ales felul de raportare la lume si la viata in general. Ca sa nu mai zic nimic de “duhurile” care ii lupta si ispitele pe care le au cei care se lasa prinsi in plasa atat de intortocheata a profetiilor.

Necesita multe explicatii etichetarile mele si as incepe mai intai prin redareaEpistolei catre Diognet, o scriere extrem de veche despre cum vede un necrestin pe crestinii din primele 3 secole crestine:

Creștinii nu trăiesc deosebiți de ceilalți oameni nici prin pământul pe care trăiesc, nici prin limbă, nici prin îmbrăcăminte. Nu locuiesc în orașe ale lor, nici nu se folosesc de o limbă deosebită, nici nu duc o viață străină. Învățătura lor nu e descoperită de gândirea și cugetarea unor oameni, care cercetează cu nesocotință; nici nu o arată, ca unii, ca pe o învățătură omenească. Locuiesc în orașe grecești și barbare, cum le-a venit soarta fiecăruia; urmează obiceiurile băștinașilor și în îmbrăcăminte și în hrană și în celălalt fel de viață, dar arată o viețuire minunată și recunoscută de toți ca nemaivăzută. Locuiesc în țările în care s-au născut, dar ca străinii; iau parte la toate ca cetățeni, dar pe toate le rabdă ca străini; orice țară străină le e patrie, și orice patrie le e țară străină. Se căsătoresc ca toți oamenii și nasc copii, dar nu aruncă pe cei născuți. Întind masă comună, dar nu și patul. Sunt în trup, dar nu trăiesc după trup. Locuiesc pe pământ, dar sunt cetățeni ai cerului. Se supun legilor rânduite de stat, dar, prin felul lor de viață, biruiesc legile.” — Epistola către Diognet, V.1-10 (trad. rom.: Dumitru Fecioru) (Sursa: orthodoxwiki)

Unul din primele lucruri pe care vreau sa il subliniez este ca nu vreau sa neg faptul ca exista profetii, ca trebuieste luare aminte la profetii si ca profetiile sunt o componenta incontestabila a mostenirii patristice a Bisericii. Problema pe care o am eu nu este referitoare la profetii, cat mai ales la raportarea crestinilor la profetii. De altfel, Biserica a fost totdeauna constienta de acest “risc” si de aceea nu a introdus citirea Apocalipsei in Biserica, desi – daca nu ma insel – toate celelalte carti ale Sfintei Evangheli fac parte din repertoriul slujirii, daca nu in totalitate, macar fragmentar. Pe semne, ca Sfintii Parinti care au alcatuit slujbele si-au dat seama ca daca Apocalipsa s-ar citi in Biserica, ar exista riscul ca oricine sa inceapa sa interpreteze si sa talcuiasca profetiile, lucru destul de evident si care oricum s-a intamplat cu ereticii si se intampla si azi cu multi crestini care manati de duhurile vremurilor, se incumeta sa strecoare prin sita propriei minti pericopelele evanghelice si apostolul care se citesc la Sfanta Liturghie, ignorand total predicile si talcuirile sfintilor. Si asta in cazul fericit in care sunt atenti la ce se citeste. Din pacate problema nu este doar a credinciosilor, dar uneori gasim si slujitori care nu au pregatirea necesara sau macar smerenia sa nu se aventureze in talcuiri exagerate si deplasate, ci gresesc chiar in talcuiri aparent simple si pentru care exista multe referiri si un consens deplin la Sfintii Parinti.

Fenomenul profetomaniei are un teren destul de fertil in zilele noastre, pentru ca si lumea si vremurile au multa “hrana” cu care sa il “alimenteze”. In fiecare zi putem afla zeci de stiri care sa argumenteze ca apocalipsa si antihrist sunt extrem de aproape si e doar o problema de timp pana “urgia” va veni si peste noi. Dar nu doar “bogatia” elementelor nutritive hranesc aceasta boala cat mai ales tembelizarea generalizata a omului modern robit de superficialitate si comoditate pana si in gandire poate chiar mai mult decat in vointa si credinta. Caci cu siguranta intrebarile si problematica ridicata de apocalipsa si antihrist nu sunt deloc noi si nu doar pe noi, “cei din urma” ne preocupa ci a preocupat nenumarate de generatii care au crezut inaintea noastra ca sunt ultimii. In esenta, “apocalipsa” nu este decat o tema credintei crestine care nu este mai mare si nici mai mica decat alte teme cum ar fi poate geneza, casatoria, munca etc. Cati insa se intereseaza despre ce spunea cutare sfant despre munca in timp ce multi profetomani stiu deja toate profetiile care exista si care s-au publicat in anii recenti.

Punctul in care profetomania devine o boala duhovniceasca serioasa este in momentul in care viziunea noastra asupra lumii dar mai ales starile noastre emotionale sunt influentate de evenimente si intamplari prezente pe care incepem sa le interpretam exagerat ca fiind deja parte din “apocalipsa in desfasurare”. Stiu ca multi se cred stapani pe ei si considera ca ei doar sunt atenti la ce se intampla si/sau ascultatori de sfinti (si preacuviosi parinti) prin aceea ca se raporteaza sau nu la o problema prin prisma unei viziuni profetice sau care este incadrata cu o mai mica sau mai mare certitudine intr-un scenariu profetic. Este destul de trist cand observ astfel de fenomene si inselarea – cred eu – este destul de mare pentru ca inlocuieste o stare de normalitate cu o stare de parelnica duhovnicie. Prin stare normala ma refer la trairea crestina normala, asa cum o vedem redata in scrisoarea de mai sus. Evident, descrierea facuta crestinilor in aceasta scrisoare este una deosebita si noi ne aflam cu mult departe de aceasta vietuire, insa exista trepte si masuri si pentru noi. Din momentul in care cautam sa facem un bine, parerea mea este ca binele trebuie facut si pornind de la o justificare sau o motivatie cat mai buna. Nu de putine ori, o raportare a noastra la un lucru poate sa fie aceeasi privita din mai multe puncte de vedere, dar conteaza imens si punctul pe care ma sprijin eu in actiunea mea, nu doar faptul ca lucrul in sine este bun si am mai multe argumente pentru a-l duce la capat. Este vital ca si motivul pentru care fac sau nu fac un lucru sa fie unul binecuvantat si rostul acelui lucru sa il inteleg si sa mi-l asum.

Ori daca noi ne cufundam intr-o stare mentala dominata de anumite apucaturi si resorturi pe care ni le-am dobandit obsinuindu-ne sa privim totul si toate prin prisma apocalipsei iminente si a “infricosatorului” antihrist, vom fi un pas mai departe de Dumnezeu si doi pasi mai aproape de nebunia si haosul acestei lumi in care cu greu se poate gasi o oaza de liniste si claritate si in care oriztonul sa nu ne fie acoperit de nori de nici un fel si in care razele soarelui sa ne calauzeasca cu blandete si tandrete pe calea cea buna iar nu vanturile pustiei sa ne loveasca cu asprime impingandu-ne cand la dreapta, cand la stanga, cand in sus si cand in jos.

   Comentariu saccsiv:

   Ceea ce zice Gigel Chiazna poate fi cuprins in inceputul si finalul materialului sau:

Abia a murit pr Iustin si deja au inceput sa apara “profetiile”. Atunci cand si Antena 3 incepe sa “preia” profetiile parintelui Iustin, deja ceva pare putred …

Profetiile sunt atat de captivante si interesante incat adeptii acestora pot sa fie deja considerati o secta cu numeroase particularitati si devieri de la ortodoxie. Spun ca devierea este atat de grava pentru ca “virusul” profetomaniei altereaza atat intelegerea cat mai corecta a credintei si a esentei mesajului crestin, cat mai ales felul de raportare la lume si la viata in general.

[…]

Ori daca noi ne cufundam intr-o stare mentala dominata de anumite apucaturi si resorturi pe care ni le-am dobandit obsinuindu-ne sa privim totul si toate prin prisma apocalipsei iminente si a “infricosatorului” antihrist, vom fi un pas mai departe de Dumnezeu si doi pasi mai aproape de nebunia si haosul acestei lumi in care cu greu se poate gasi o oaza de liniste si claritate si in care oriztonul sa nu ne fie acoperit de nori de nici un fel si in care razele soarelui sa ne calauzeasca cu blandete si tandrete pe calea cea buna iar nu vanturile pustiei sa ne loveasca cu asprime impingandu-ne cand la dreapta, cand la stanga, cand in sus si cand in jos.

   Asadar, parintele Elpidie e cu „un pas mai departe de Dumnezeu”?

PROFETIA PARINTELUI ELPIDIE: „Voi, cei mici, îl veţi vedea pe ANTIHRIST”. Despre noul papa – profetul mincinos, razboi, foamete, ELITE, cipuri. Text integral preluat din revista Atitudini

   Dar toti ceilalti?

Text remarcabil despre ANTIHRIST

Text remarcabil despre APOCALIPSA – VIZIUNILE STARETULUI ANTONIE

PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

Skartsiuni Dimitriu: “Profetii despre antihrist”

Vedenia Sfantului Ioan de Kronstadt despre ANTIHRIST, caderea in erezii, semnul fiarei, sfarsitul lumii …

PROFETIA LUI AGATANGHEL de la … 1272. Despre Caderea Constantinopolului, Miscarea Legionara, al doilea razboi mondiala, viitorul razboi greco turc si multe altele

Profetia Sfantului Moise Arapul despre CALUGARII DIN NEAMUL CEL DE PE URMA

PROFETIA Sfantului ANATOLIE al OPTINEI despre vremea cand ERETICII VOR PUNE MANA PE BISERICA …

Profetia Sfantului CALINIC de la Cernica despre 1992, inceputul SFARSITULUI LUMII …

O EXCEPTIONALA PROFETIE din secolul XV descrie lamuritor cum va fi in timpul ANTIHRISTULUI. Vor pricepe macar acum adormitii ce e cu eGuvernarea, internetul obiectelor si documentele cu cip?

O proorocie mai putin cunoscuta a Batranilor Pustiei pentru neamul cel de pe urma …

Parintele DIONISIE DE LA COLCIU – INVATATURI: Despre Uniunea Europeana, alunecarea oamenilor Bisericii, antihrist, rugaciunea inimii, cum sa vietuiasca crestinii in orase

Parintele Dionisie de la Colciu despre ROMANII VREMURILOR DE PE URMA

Parintele PAISIE AGHIORATUL despre 666, cartele electronice, buletine electronice

Pomenirea Cuviosului NIL izvorâtorul de mir. Profetia sa despre ANTIHRIST

Pomenirea Sfantului Cuvios NIL ATHONITUL. Sa ne reamintim de extraordinarele sale PROFETII despre ANTIHRIST si MUNTELE ATHOS …

Sfantul EFREM SIRUL despre ANTIHRIST …

Sfantul mitropolit Varlaam: PROOROCII DESPRE VREMURILE DIN URMA si caderea crestineasca a Moldovei. DACA NE UITAM IN JUR, CE OBSERVAM?

Sfantul Mucenic COSMA ETOLUL (1714 – 1779) – PROFETII

STARETUL ANTONIE: Catastrofe naturale, inundatii si cutremure vor distruge orasele si vor nimici mare parte dintre locuitori. Restul vor fi prada bandelor …

Staretul Antonie despre ANTIHRIST: „Totul se va petrece prin intermediul institutiilor bancare”

STARETUL ANTONIE DESPRE CARTELE SI SEMNUL FIAREI: „La venirea antihristului, totul deja e pregatit, centralizarea e deplina, poporul e numarat, fiecare e cu numarul sau si cu cartela sa, iar în ea e inclus totul”

STEAUA (PENTAGRAMA) va fi un simbol extrem de important in vremea ANTIHRISTULUI …

OBLIGATORIU DE CITIT. Sfantul Ierarh Nifon: VEDENIE DESPRE INFRICOSATA JUDECATA

Text exceptional: MARSUL DISTRUGATORULUI

   Pentru a intelege mai bine despre cine vorbim, iata cateva pasaje din articolul ce l-am scris in 2010 FUDULIA si INCOMPETENTA lui GIGEL CHIAZNA:

   Iata acum motivul pentru care am scris in titlul ca este incompetent. Citez cateva paragrafe din Cipul troian (articol citat des si luat ca reper de cei de la razboi intru cuvant):

[…]

Nu cred ca cipul este semnul lui antihrist, nu cred ca are vreo legatura cu 666 si nu cred ca primirea buletinelor ar insemna un pacat sau o cadere.

[…]

Ramane insa o intrebare pe care probabil multi si-o pun: de ce marii duhovnici sunt impotriva cipului? De ce toti ne indeamna sa nu primim? Este o intrebare la care cu greu putem da un raspuns fara a ne expune riscului sa fim atacati si aruncati cu noroi ca niste neascultatori si neseriosi, pentru ca cine se poate pune cu Pr. Iustin, cu Pr. Arsenie sau cu Pr. Adrian? Voi raspunde la aceasta intrebare insa cu un exemplu personal, desi am indoieli ca toti il vor intelege.”

   Aici iar e sincer recunoscand indemnul stalpilor ortodoxiei, dar in afara de “motivul” schismei, mai da si o explicatie nauca pentru neascultarea sa, una lunga ce n-am mai postat-o dar care in cateva cuvinte suna cam asa: in trecut nu l-a ascultat pe duhovnic sa o ia de sotie pe cea cu care vorbea, ci a mai asteptat o vreme si bine ca facut, caci altfel daca o lua cand i-a spus duhovnicul, aceea il refuza …

   Adica, duhovnicul gresise dar el a fost mare dibaci si a iesit bine asa cum a procedat. Dar ca sa vezi chestie, a iesit tocmai cum i-a zis duhovnicul initial … Cu cununia a lalait-o, dar oare va avea timp s-o lalaie si cu cipul? Si pana la urma de ce oare o face? Doar ca sa constate la final ca marii duhovnici au avut dreptate?

[…]

Marii duhovnici nu doar ca au privilegiul, dar sunt si obligati sa dovedeasca acrivie maxima si atitudine ferma in raportarea la provocarile vremurilor. Depinde insa si de noi sa fim ucenici vrednici si sa avem urechi de auzit, adica minte de judecat si sa facem ce trebuie cu viata noastra in toate privintele nu doar intr-una. Dupa ce vom fi facut si noi ani de puscarie fata in fata cu moartea, probabil ca ni se va parea floare la ureche sa ne rupem de lume, sa lasam toate si sa fugim in munti. Insa din pacate, pentru marea majoritate a oamenilor, solutiile extreme nu doar ca sunt ineficiente dar sunt in primul rand periculoase.

   Incredibil. Ce hal de argumente. Daca marii duhovnici gandeau la fel in tineretea lor … n-ar mai fi facut puscarie, iar acum n-ar mai fi fost mari duhovnici. Si sigur au fost si pe vremea aceea niste unii care spuneau despre acestia ca sunt extremisti. Si sigur ca in numele echilibrului, al moderatiei, al caii de mijloc, au fost niste unii si pe vremea aia care au facut pact cu sistemul, adica cu diavolul.

45 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mihai said, on iulie 15, 2013 at 8:25 pm

    vad ca te-ai invartit. asa e mai bine. insa ati ridicat mari semne de intrebare astazi… cel putin pentru mine.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 15, 2013 at 8:36 pm

      Mihai

      La articolul despre parintele Paisie Aghioritul scriai:

      stai un pic, domnule! de ce ai sters articolul? ma faci sa cred ca ce spun ei despre tine adevarat…. unde ti-e coloana vertebrala??? sau voi toti sunteti pe o mana sa ne prostiti pe fata?

      Prietene, concluzia ta e ca daca am sters articolul, atunci ce au spus ei despre mine e adevarat? Tare. Dar ei pot spune ceea ce vor si la oricare alt articol. Sau ii poti intreba pe blogul lor.

      Pe mine ma bucura ca au sters articolul, nu ma bucura sa pastrez articole in care sa arat ca au gresit.

      Apreciază

      • Mihai said, on iulie 15, 2013 at 8:42 pm

        Concluzia mea este ca ceva e putred la mijloc. Aia au sarit ca arsi la publicarea articolului si dupa ce au latrat un pic la tine printre gard, amenintandu-te, ai ridicat steagul alb. Tu stii unele lucruri pe care nu vrei sa ni le impartasesti; si ei la fel. Si doar va zadarati printre gard.

        Apreciază

      • saccsiv said, on iulie 15, 2013 at 10:21 pm

        Mihai

        Ce steag alb, prietene? Dupa ce l-au sters, l-am sters si eu, asa cum le-am promis.

        Tie iti place altceva, cred ca. Ce anume mai exact? Sau nimic in mod deosebit, ci doar asa, scandalul?

        Apreciază

      • tataia said, on iulie 16, 2013 at 4:46 pm

        @ Mihai @ saccsiv Mai precis despre ce vorbiti aici? Poate ma lamuriti si pe mine prostul ca nu am nici cea mai vaga idee.

        Apreciază

      • saccsiv said, on iulie 16, 2013 at 5:40 pm

        tataia

        Cum sa-ti zic, sa fie bine? Nu stiu.

        Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iulie 16, 2013 at 12:13 pm

      “Marii duhovnici nu doar ca au privilegiul, dar sunt si obligati sa dovedeasca acrivie maxima si atitudine ferma in raportarea la provocarile vremurilor. Depinde insa si de noi sa fim ucenici vrednici si sa avem urechi de auzit, adica minte de judecat si sa facem ce trebuie cu viata noastra in toate privintele nu doar intr-una. Dupa ce vom fi facut si noi ani de puscarie fata in fata cu moartea, probabil ca ni se va parea floare la ureche sa ne rupem de lume, sa lasam toate si sa fugim in munti. Insa din pacate, pentru marea majoritate a oamenilor, solutiile extreme nu doar ca sunt ineficiente dar sunt in primul rand periculoase.”
      cititi cu atentie cum se invarte cel care slujeste vrajmasului sau tatalui minciunei si seamana neghina …batjocorind SFINTII Lui DUMNEZEU si Marii Duhovnici ai Neamului
      insa in nebunia lor se vor pierde acestia care se iau de SFINTI si BIneplacuti ai lui DUMNEZEU
      amin!

      Apreciază

  2. STOP RFID 666 said, on iulie 15, 2013 at 9:38 pm

    DE CE DORESC BAIETII SA PUNA BETE IN ROATE PRODUCATORILOR DE FILME PORNO?

    Aici se invoca bolile cu transmitere sexuala, iar la tigari se gandesc la sanatatea noastra.

    OCULTA ESTE FOARTE INGRIJORATA DE SANATATEA OAMENILOR.

    http://www.mediafax.ro/life-inedit/producatorii-americani-de-filme-porno-spun-ca-sexul-neprotejat-este-garantat-de-primul-amendament-11123490?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mediafax%2FQddx+%28Mediafax_ALL%29

    Apreciază

    • Alex said, on iulie 16, 2013 at 8:55 am

      Bai rfid, nu e prima oara cand pui linkuri scarboase. Tu realizezi ce forma i-a mintea unui om cand citeste mizeria ta?

      Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on iulie 16, 2013 at 12:37 pm

        Alex

        De cand urmaresti site-ul asta?

        Daca te smintesti asa de rau de la un asemenea articol, ce-o sa faci in viitor?

        Ti-am explicat mai sus care e treaba, dar se pare ca nu intelegi. Mai sapa si mai invata ca sa intelegi ceva.

        Probabil ca nu ai urmarit materialul fratelui Vasile despre homosexuali.

        Apreciază

    • Alex said, on iulie 17, 2013 at 7:57 am

      Spunea un sfant parinte intelept ca nu trebuie sa stim toate vicleniile vrasmasului… si chiar asta e pricina, stricarea mintii. Pt. cei cu o minima cultura ortodoxa, nu e nimic de mirare cu ceea ce se intampla astazi. Si sa dai link-uri catre stiri scarboase deja e prea mult. Nu stiu prea multe detalii despre acest site, insa cand i-am reprosat fratelui Vasile despre un link dintr-o postare facuta acum vreo doi trei ani in Postul Mare, si care ducea catre tabloidul libertatea la o nefericita expusa asa cum o facuse ma-sa, s-a scuzat ca un frate mai tanar a postat articolul cu pricina…. Numai o minte tanara nu stie ce influenta coplesitoare are diavolul care se foloseste cu succes de „ganduri cu intentie buna” pentru inseminarea raului cel mai lipicios si cel mai greu de controlat, curvia (pornia in greaca).
      Domnul si Maica Domnului sa ne miluiasca si pe tine sa te intelepteasca. Amin.

      Apreciază

  3. Bogdan said, on iulie 15, 2013 at 9:52 pm

    M-am intristat si eu putin cand am vazut articolul.

    Ma gandesc ca poate Gigel doar se indoieste de faptul ca Pr. Justin chiar a facut respectiva profetie, poate crede ca e inventia cuiva din anturajul lui…

    Sau poate crede ca Pr. Justin se referea doar la deja anuntata introducere a buletinelor cu cip de la anu’. Adica poate credea ca ce a zis Pr. Justin „e vorba ca” de fapt inseamna „se aude ca”…

    Oricum, nu stiu exact ce credea fratele Gigel. Vom vedea in 2014, daca profetia se implineste, ce va mai zice atunci.

    Apreciază

    • tataia said, on iulie 16, 2013 at 4:57 pm

      Eh…omul ar da orice ca el sa aiba dreptate…mai bine tinem post negru, ne punem cenusa in cap, ne imbracam in sac si ne rugam zi si noapte la bunul Dumnezeu sa nu se implineasca. NU au decit sa rida toti necredinciosii de noi ca sintem ultimii fraieri ca am crezut in asa ceva…noi insa vom da slava lui Dumnezeu ca ne-a crutat…sau ne-a mai aminat.

      In alta ordine de idei am mai recitit articole mai vechi (din anii trecuti) de pe acest blog…tu esti cel cu argintul coloidal?

      Apreciază

      • Bogdan said, on iulie 16, 2013 at 8:00 pm

        Si eu m-as bucura sa vad o pocainta generala in tara asta, dar momentan nu se vede. Poate doar asa am putea vorbi de profetie amanata/anulata. Pe undeva in Biblie scrie ca Dumnezeu a zis ca nu se va milostivi de popor nici daca s-ar ruga 3 mari sfinti pentru el, asa de rau ajunsese. Vai de noi daca suntem la fel sau mai rau decat era Israelul atunci…

        Unde ai vazut argint colloidal? Nu prea stiu despre ce e vorba, deci cred ca nu eram eu, mai ales ca nu citesc blogul asta regulat decat de vreo 3-4 saptamani.

        Apreciază

  4. Alexandru(Fulger) said, on iulie 15, 2013 at 9:54 pm

    Dovada ca lumea este condusa de homosexuali , parada ex-gay care trebuia sa fie luna aceasta a fost amanata pana in septembrie din cauza acuzatiilor celor care sunt anti paradei ex-gay:

    http://www.advocate.com/politics/2013/07/15/organizers-cancel-ex-gay-pride-month-citing-vague-security-threats

    Apreciază

  5. STOP RFID 666 said, on iulie 15, 2013 at 9:55 pm

    ECUMENISM

    Papa: catolicii se pot alătura ordinariatelor anglicane

    Biserica Catolică este decisă să acorde un loc tot mai important Bisericilor Anglicane în noua evanghelizare. Prin urmare, Papa a declarat că acei credincioşi catolici care au fost botezaţi, dar nu au primit confirmarea şi nici prima împărtăşanie, se pot alătura ordinariatelor anglicane.

    catolicii_se_pot_inscrie_in_ordinariatele_anglicane (Foto: theanglocatholic.com)În mod normal, aceştia nu se pot alătura ordinariatelor catolice decât dacă ar fi avut un strămoş fost anglican, informează Christian Telegraph.

    Noua evanghelizare a început din timpul Papei Ioan Paul al II-lea şi se referă la aducerea Evangheliei în fostele popoare creştine, dar şi la contactarea foştilor catolici, care nu şi-au finalizat procesul de convertire.

    În Biserica Catolică, confirmarea reprezintă ritualul în care credinciosul deja botezat în copilărie îşi asumă la maturitate şi în mod public responsabilităţile legământului său prin botez şi îşi face propria mărturisire de credinţă.

    Această decizie papală continuă o măsură din 2009 şi denumită „Anglicanorum coetibus”, care permitea ordinariatelor anglicane (organ administrativ care conducea o episcopie) să se alăture Bisericii Catolice.

    Aceasta nu este prima apropiere dintre cele două biserici. În anii 2007 şi 2011, bisericile au discutat o posibilă reunire sub conducerea Papei, după cinci secole de sciziune, scrie cotidianul The Times. Potrivit publicaţiei, propunerea a fost făcuta de o comisie formată din seniori episcopi ai celor două biserici.

    Apreciază

  6. Neddih said, on iulie 15, 2013 at 10:16 pm

    Si eu am o problema cu increderea in astfel de profetii. Se creeaza multa confuzie si panica si unele chiar nu se implinesc. Parca-s facute sa ne induca in eroare.
    Iarasi, faptul ca acei Sfinti Parinti ar fi facut acele profetii trebuie iarasi dovedit. In ziua de azi este foarte usor sa pui vorba in gura oamenilor, sa te semnezi cu numele lor sau sa le editezi imaginile si sa-i pui in situatii obscure.

    Parca totul a luat-o razna! De-asta prefer sa ma orientez mai mult spre fapta crestineasca de zi cu zi, caci asta ne cede, in fond, Dumnezeu.

    Cunosc oameni care numai asta fac: citesc profetii si dau valva in tara, panicheaza lume si cand colo ajung de rasul lumii, ca niste bezmetici, datorita increderii prea mari in profetii.

    Profetiile nu le dispretuiesc, insa nici nu le pot crede orbeste.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 15, 2013 at 10:35 pm

      Neddih

      Tu zici ca ai fost intors pe calea cea buna de un an. Mai ai de studiat.

      Apreciază

      • Bogdan said, on iulie 15, 2013 at 10:48 pm

        Desi nu e bine sa-ti doresti sa se intample ceva rau, eu totusi imi doresc ca aceasta profetie sa se implineasca, ca altfel sminteala si dezorientarea vor fi mari. Iti amintesti de profetiile celor 2 pustnici?

        Personal am mare incredere in Pr, Justin, si stiu ca daca el chiar a zis asta, atunci asa va fi, doar ca, asa cum zice si Neddih, nu am fost de fata cand a zis-o asa ca trebuie sa cred pe cuvant pe cei care relateaza (in cazul de fata, monahia Fotini). Sunt curios, a mai relatat/confirmat altcineva din cei 5 care se zice ca au fost de fata aceasta profetie, sau doar Maica Fotini? As vrea sa aud si dun cuvintele lor cum suna.

        Apreciază

      • saccsiv said, on iulie 15, 2013 at 11:46 pm

        Bogdan

        Tu iti dai seama ce-ti doresti? Si asta pana la urma ca sa ce?

        Apreciază

      • Neddih said, on iulie 15, 2013 at 11:24 pm

        Sa ma lumineze Dumnezeu.

        Apreciază

      • tataia said, on iulie 16, 2013 at 4:58 pm

        @Bogdan Vezi ce am scris mai sus!

        Apreciază

    • pcmouse said, on iulie 15, 2013 at 11:31 pm

      Neddih-Iarasi, „faptul ca acei Sfinti Parinti ar fi facut acele profetii trebuie iarasi dovedit”.<pui la indoiala ce spun dansii?nu tie un pic asa,,,

      Apreciază

      • Neddih said, on iulie 16, 2013 at 12:54 am

        Nu pun la indoiala spusele lor, daca le aud de la ei prin vreun filmulet sau vreo dovada. Multi se pot folosi de numele lor pentru a urmari anumite actiuni si interese.
        De exemplu, eu pot posta (poate) cu nickul tau, si sa incep sa injur, iar toti vor crede ca tu ai injurat, nu eu care m-am folosit de numele / nickul tau. Pricepi?

        Apreciază

      • saccsiv said, on iulie 16, 2013 at 1:14 am

        Neddih

        Tu te-ai referit la profetii in general, n-ai specificat ca nu crezi ca X a spus profetia Y. Si in general exista dovezi.

        Apreciază

  7. iftime dan catalin said, on iulie 15, 2013 at 10:17 pm

    Frate Vasile..Dumnezeu sa te binecuvinteze intotdeauna cu harul iertarii!

    Apreciază

  8. Bogdan said, on iulie 15, 2013 at 10:50 pm

    Pe ce data a fost facuta profetia? Din relatare, reiese ca pe 11 iunie, asa e?

    Apreciază

  9. danielvla said, on iulie 15, 2013 at 11:32 pm

    Cu astfel de oameni, care ameninta in halul ala si sar ca arsi doar cand cineva isi pune o intrebare, nu merita sa intretii un dialog. Cum se pot numi crestini? Nationalisti? Nici pe departe! Mai degraba posibile slugi la rusi.

    Apreciază

  10. marian said, on iulie 16, 2013 at 12:28 am

    Recapituland, Siria este veche tinta pt tel aviv. De pe vremea lui Hafez al Assad se dorea desfiintarea statului sirian. Element de maxima noutate: se pare ca, un al doilea avion de vanatoare israhellit a fost doborat de catre sirieni. Turcia pare a da cu subsemnatul, cat de curand pt implicare in atacarea Siriei. Nebunie tipic satanica, tipic israeliana: sa folosesti teritoriul altei tari, (Turcia), pt a ataca o alta tara, in cazul nostru, Siria.
    Daca totul se face public si se accepta ca fiind real, e extrem de grav.
    Ne-o ajuta Dumnezeu!

    WW3 UPDATE : Syria have shot down Israeli warplane ?
    For the first time since the outbreak of the Syrian conflict, sources have told RT that Israel used a Turkish military base to launch a recent attack against Syria. Turkey has firmly denied Israel used its military base to launch a raid against Syria. Let’s get now more perspective from James Corbett, editor of The Corbett Report

    Apreciază

  11. Vasilica said, on iulie 16, 2013 at 12:39 am

    Jurnalistii antenei 3 -am3nintati cu moartea,,

    http://www.dcnews.ro/2013/07/jurnalistii-de-la-antena-3-sunt-amenintati-cu-moartea/

    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Maria said, on iulie 16, 2013 at 9:33 pm

      „Jurnalistii”, adica mincinosii si manipulatorii angajati de Dan Voiculescu , abia acum sunt amenintati dupa douazeci de ani de minciuni in care au distrus adevarul si au sters creierul multora ???
      Bagdan Chireac , un mason si mincinos , care si el este implicat in coruptie pana la gat , este unul dintre cei mai mari rechini tv .
      Iata ce stire „interesanta „!

      Apreciază

  12. Vasilica said, on iulie 16, 2013 at 1:54 am

    Fiara se numeste Leviatan….Fiara care iese din mare, care da petrol catre Companiile extractoare…

    http://www.ortodoxia.md/profetiile-timpului/88-profeiile-timpului/7043-arhimandritului-nectarie-moulatsiotis-sa-ne-pregatim-duhovniceste-pentru-ultimul-rzboi-impotriva-cretinilor

    doamne ajuta!

    Apreciază

    • adi said, on iulie 16, 2013 at 8:16 am

      @vasilica

      Unul dintre aceştia este femeiesc iar unul este bărbătesc. Cel femeiesc poartă
      numele de Leviatan şi îşi are sălaşul în adâncul mărilor, la izvoarele apelor, iar cel bărbătesc poartă
      numele de Behemot şi îşi are sălaşul într-un deşert invizibil . Aceştia vor primi îngăduinţa lui
      Dumnezeu să meargă pe pământ şi să se hrănească cu cei păcătoşi .
      Cartea lui Enoh 60:7-8-12

      Apreciază

  13. Bogdan said, on iulie 16, 2013 at 8:46 am

    Cine a citit „St. Paisius Velichkovsky, omul care a tradus Filocalia” (sau ceva de genul asta) vede acolo ce probleme intampina Sf. Paisie din cauza unor traduceri inexacte in slavona a manuscriselor vechi grecesti. Oare profetiile vechi (din afara Sf. Scripturi) nu pot avea si ele mici inexactitati de traducere pe ici pe colo?

    Si Cuv. Paisie Aghioritul atentiona la un moment dat sa fie citite profetiile cu grija, pentru ca unele sunt doar niste texte partiale, iar altele ar putea fi traduse inexact.

    Si Fer. Augustin spunea ca singura scriere fara greseala este Sfanta Scriptura, atat.

    Avem si in Biblie exemple de profetii neimplinite, dar ni se arata clar si de ce Dumnezeu nu le-a mai implinit, pentru a nu ne sminti. Ninivitenii au facut pocaita generalizata, si asta a schimbat hotararea Domnului de a-i distruge. Regele Iosia a calcat porunca Domnului, si de asta nu s-a mai bucurat de viata lunga, asa cum i se spusese de catre prooroci.

    Profetii neimplinite fara vreun motiv vizibil pana acum nu am mai intalnit nici in Vechiul Testament nici in cel Nou, si cand vezi asa ceva mi se pare normal sa te intrebi daca chiar a fost o profetie, sau doar o parere personala pe care unii au luat-o drept profetie (cum a zis de ex. Sf. Ioan Gura de Aur ca lumea se va sfarsi in 400 de ani), sau, mai rau, vreo inventie a vreunui ucenic al sfantului respectiv.

    „18:20: Iar proorocul care va indrazni sa graiasca in numele Meu ceea ce nu i-am poruncit Eu sa graiasca, si care va grai in numele altor dumnezei, pe un astfel de prooroc sa-l dati mortii.

    18:21 De vei zice in inima ta: Cum vom cunoaste Cuvantul pe care nu-l graieste Domnul?

    18:22 Daca proorocul vorbeste in numele Domnului, dar Cuvantul acela nu se va implini si nu se va adeveri, atunci nu graieste Domnul Cuvantul acela, ci-l graieste proorocul din indrazneala lui; nu te teme de el.”

    (Deut. 18:20:22)

    In afara de asta, eu zic sa fim atenti si la detalii de exprimare. Multi sfinti cu discernamant, atunci cand vorbesc din dogmele Bisericii sau din descoperirile dumnezeiesti spun clar „asa va fi” sau „asa este”, iar atunci cand doar isi exprima o parere persoanala spun „gandul imi spune” sau „eu cred ca”. Vezi asta in special la Cuv. Paisie Aghioritul si Sf. Ioan Maximovici.

    Si acum revenind la profetia Pr. Justin, eu sunt ferm convins ca daca Pr. Justin chiar a spus asta, atunci asa va fi (asta daca nu vom avea vreo pocainta generalizata cum a fost in Ninive). Dar momentan nu am auzit decat pe Maica Fotini relatand in cuvintele ei profetia. As vrea sa o mai aud si din cuvintele altcuiva care a fost de fata.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 16, 2013 at 11:41 am

      Bogdan

      Tu pui sub semnul intrebarii toate profetiile vechi, „argumentand”:

      singura scriere fara greseala este Sfanta Scriptura, atat.

      Profetiile fiind supuse riscului traducerii gresite.

      Si ai aruncat astfel samanta neincrederii, ce creste rapid si se extinde dupa aceeasi „logica” asupra intregii traditii si chiar asupra Sfintei Scripturi, caci ereticii neoprotestanti chiar asa si spun: Biblia a fost gresit tradusa, traducerea noastra e singura corecta si in afara de Biblia noastra dupa altceva nu ne luam.

      Si cu teama cum ca toate vechile scrieri ale Sfintilor Parinti pot fi gresite pe aici pe colo din cauza inexactitatilor de traducere, deja bajbaim in bezna.

      Si toate acestea deoarece ne place sa ne jucam cu „intelepciunea” noastra.

      Prietene, printre profetiile vechi, ai dat si de variante deosebite in limbi deosebite? Ai vreo suspiciune legata de vreo veche profetie anume? Daca da, sapa, transpira, cauta originalul, fa ceva si abia apoi vino sa ne arati rezultatul. N-o arunca asa, la modul general, ca sa smintesti incepatorii.

      Apreciază

      • Bogdan said, on iulie 16, 2013 at 12:29 pm

        Nu eu, citatul „singura scriere fara greseala este Sfanta Scriptura, atat.” nu-mi apartine mie, ci Fer. Augustin. La fel si problema cu traducerile, nu e o idee a mea, ca eu n-am tradus nimic, eu doar spun ce-am auzit la Sf. Paisie Velichkovsky si Cuv. Paisie Aghioritul. Contrazi-i pe ei, nu pe mine, ca nu-s ideile mele.

        Iar prin faptul ca nimic nu-i fara greseala decat Sf. Scriptura, eu nu inteleg ca restul ar fi complet gresite, ci doar ca restul ar mai putea avea cate o mica inexactite pe ici pe colo. Iti dau un exemplu cu „fratii” Mantuitorului, intr-o versiune a Veitilor Sfintilor am gasit scris ca de fapt erau verisori, in alta versiune ca de fapt erau fiii dreptlui Iosif din alta casatorie (Iosif era batran si vaduv).

        Apreciază

      • Maria said, on iulie 16, 2013 at 9:35 pm

        Dar in Sfanta Scriptura , sunt o multime de profetii , ce faci cu ele , le scoti afara ?

        Apreciază

  14. crestinul ortodox said, on iulie 16, 2013 at 11:54 am

    pai se vrea o apropiere mai stransa si mai mica , ca distanta , intre antihrist -sarsaila si profetul mincinos , actualul papa …
    nu-i de ajuns ca avem spurcaciunea cea mare pe acest pamint acuma trebuie sa vina si profetul mincinos pe acest pamint
    de cand spun ca avem lupul paznic pus la oi …ca a luat si binecuvantare de la profetul mincinos ,
    a luat binecuvantare ca se va incadra in grafic cu pregatirea pentru biserica lui antihrist , sau biserica universala …
    INSA in acest razboi al mintii vor striga unii precum in timpul lui Noe ,
    intrati in corabia,sa va salvati ,
    corabia de astazi BISERICA LUI HRISTOS cu „pastorii Cei MIci ” sau Preotii ADEVARATI care mai sunt si-i stie DUMNEZEU
    intrati in corabie ca are sa vina potopul pentru a va salva … si radeau de mos Noe si-l socoteau ca pe un iesit din minti…
    credeti ca -i pura intamplare constructia acestui templu al masonilor sau jidano-masonii numit „catedrala mantuirii neamului ”
    nu este decat un templu pierzarii acestui Neam caci pe din dos se lucreaza si se da cu barda in BISERICA MANTUIRII NEAMULUI Zidita de SFINTI si MARTIRI Ai temnitelor comuniste
    Cand SFINTII Acestui Neam sunt batjocoriti , cu minciuna si viclenie fatisa NECINSTITI numiti „legionari „ca de … le sta in gat jidanilor care stau calare pe spatele acestui popor
    Insa DUMNEZEU Cinsteste pe Slujitorii Sai si dupa ce acestia numai sunt ca oameni fizic printre noi si Isi Arata Slava Sa Intru Acestia , sa vada orbii , sa vorbeasca mutii si sa auda cei surzi ;
    cata Batjocura , cata Hula se aduce la Biserica Neamului Cea Nevazuta dar cea BIRUITOARE …cand toate popoarele din jurul acestui pamint si-au Canonizat SFINTII si Martirii Temntelor comuniste iar la noi sminteala de pe urma a acestui popor prin lupii in piei de oaie ce duc turma la pierzare
    iar
    popii vanduti la mamona , care au vandut pe HRISTOS vand si acest popor ducandu-l la pierzare pentru ca sunt lupi in chiei de oaie
    turma este prea naiva si oarba ca nu vede ce i se pregateste dar „pastorii cei mici vor strange turma ”
    ca se pregateste pierzania acestui Neam
    si spurcaciune mare se afla pe acest pamint
    vom trai si vom vedea cum va Fi DREPTATEA Lui DUMNEZEU pe Acest pamint de la Nistru pn’la Tisa
    Amin!

    Apreciază

  15. cinamonna said, on mai 29, 2017 at 9:40 am

    Cine a infiintat ASCOR?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.