SACCSIV – blog ortodox

Video (subtitrare romana): Caesar’s Messiah – The Roman Conspiracy to Invent Jesus (Mesia Cezarului – Conspiratia romana care l-a inventat pe Iisus). Analiza documentarului. Adica un soi de Zeitgeist produs tot de un Joseph …

Posted in Uncategorized by saccsiv on iulie 14, 2013

   Studiati va rog si:

http://www.caesarsmessiah.com/

   La http://www.caesarsmessiah.com/About/about.htmlaflam ca Joseph Atwill a lucrat 20 de ani cu specialistul in computer software David Ferguson, detinand impreuna o serie de companii, precum Ferguson Tool Company si ASNA. Conform http://law.justia.com/cases/california/calapp3d/192/560.html Joseph e nepotul lui David.

   Din 1995 a inceput sa studieze originile crestinismului.

   Iata si un interviu TV cu el:

   Postat pe youtube de rodephemet, fiind vorba despre Rodeph Emet TV, gazda Bracha Bat Yosef.
   Pe acelasi canal il gasim si impreuna cu John Hudson, fondatorul Dark Lady Players http://www.darkladyplayers.com 

   Revenind la documentar, aflam la minutul 0:00:22 ca sediul crestinismului era la Roma. Fals din start.

   0:01:20

   Ne zic ei despre „crestinii” de tip George Bush si razboaiele lor.

   Dar familia Bush n-are nici o treaba cu crestinismul, ci cu Skull and Bones:

Personalitati si organizatii : familia BUSH

   Asadar materialul deja incepe sa semene cu productia altui Joseph: documentarul Zeitgeist.

   0:03:03

   Suntem indemnati sa cream o lume mai buna.

   Desigur …

   Apoi ne sunt prezentati cei ce-si mai dau cu presupusul in film:

   Kenneth Humphreys, autor: „Jesus Never Existed”

   Prof. Robert Eisenman, C.S.U.L.B., autor: „James the Brother of Jesus” si „The New Testament Code”

   Dr. Rod Blachhirst, La Trobe University, Australia

   Timothy Freke, coautor: „The Jesus Mysteries” si „Jesus of the Lost Goddes”

   D.M. Murdoch / Acharya S, autor: „The Crist Conspiracy”

   John Hudson, autor: „Goodbye Jesus”

   0:06:45

   Zic ei ca crestinismul a fost inventat de Titus Flavius si familia sa, dupa caderea Ierusalimului din anul 70. Adica dupa Nero. Insa cum ramane cu prigoana din timpul  aceluia?

   E indubitabil ca dupa incendierea Romei, Nero a dat vina pe crestini.  Iar autori antici pagani, precum Tacitus, vorbesc de cruzimi inspaimantatoare. Marginile unuia dintre drumurile principale din Roma au fost intesate de cruci cu crestini rastigniti, carora li s-au dat apoi foc pentru a arde noaptea. 

   Asadar, Titus Flavius a fondat o religie ai carei adepti erau prigoniti inca inainte de infiintare. Cand am constatat aceasta ineptie, am dorit sa nu mai continui vizionarea. Dar cum fratele Apologeticum ma rugase sa fac o analiza filmului, am continua totusi …

   0:18:40

   Mai aflam ca Flavienii au creat crestinismul pentru a distruge religia iudeilor. Si asa a inceput anti semitismul .

   Pai da, fara abordarea acestei chestiuni, nici ca se putea, tinand cont ca cel cu teoria e chiar evreu.

   0:25:15

   Evangheliile ar fi fost scrise dupa moartea lui Vespasian.

   Cam atunci sau cu cativa ani mai inainte, dar asta nu dovedeste ca fiul sau le-a comandat.

   0:26:40

   Preotii pagani s-au transformat in preoti crestini si biserica a luat fiinta la Roma.

   Au ei ce au cu Roma = centrul crestinismului inca de la inceput …

   0:36:30

   Ni se mai repeta in ca o data ca romanii au creat astfel un antisemitism.

   Dar … cu banii unei puternice familii evreiesti din Alexandria, cum tot ei spun mai inainte. Nu li se pare aiurea?

   0:45:00

   Insira si ei „asemanari” intre Iisus si tot soilul de zeitati, dupa modelul Zeitgeist, produs de Peter Joseph. Nu le reiau, am demonstrat atunci ca-s habauceli:

Zeitgeist subtitrare in limba romana si analiza documentarului

   0:50:00

   A doua venire s-a si petrecut si e vorba despre Titus Flavius.  

   Adica Parusia a fost cu Titus.  Iata ce scrie in evangheliile cica scrise de Flavius:

„Vedeti sa nu va amageasca cineva. Caci multi vor veni in numele Meu, zicand: Eu sunt Hristosul, si pe multi ii vor amagi. Si veti auzi de razboaie si de zvonuri de razboaie; luati seama sa nu va speriati, caci trebuie sa fie toate, dar inca nu este sfarsitul. Caci se va ridica neam peste neam si imparatie peste imparatie si va fi foamete si ciuma si cutremur mare pe alocuri. Dar toate acestea sunt inceputul durerilor.

Atunci va vor da pe voi spre asuprire si va vor ucide si veti fi urati de toate neamurile pentru numele Meu. Atunci multi se vor sminti si se vor vinde unii pe altii si se vor ura unii pe altii.

Si multi prooroci mincinosi se vor scula si vor amagi pe multi.

Iar din pricina inmultirii faradelegii, iubirea multora se va raci. Dar cel ce va rabda pana la sfarsit, acela se va mantui.

Si se va propovadui aceasta Evanghelie a imparatiei in toata lumea spre marturie la toate neamurile, si atunci va veni sfarsitul„.

„Atunci de va va zice cineva: Iata, Mesia este aici sau dincolo, sa nu-l credeti. Caci se vor ridica hristosi mincinosi si prooroci mincinosi, si vor da semne mari si chiar minuni, ca sa amageasca, de va fi cu putinta, si pe cei alesi. Iata, v-am spus de mai inainte.

Deci, de va vor zice voua: Iata, este in pustiu, sa nu iesiti; iata, este in camari, sa nu credeti. Caci precum fulgerul iese de la rasarit si se arata pana la apus, asa va fi si venirea Fiului Omului. Ca unde va fi starvul, acolo se vor aduna vulturii”.

   Seamana cu ceva din cele de mai sus Titus Flavius? Mai mult, ni se zice ca intai se va propovadui Evanghelia in lume, apoi vine sfarsitul, deci si a doua venire. Nu viceversa, cum ar rezulta din teoria lor.

   Deci cum e? Atata au mesterit oamenii lui TF la niste texte pana s-au contrazis singuri sau mai degraba autorii teoriei sunt slugoii diavolului?

   0:53:00

   Primii Sfinti Catolici.

   Asa mari specialisti in istorie sunt indivizii, incat habar n-au de marea schisma ce a avut loc dupa vreo mie de ani.   

   Flavia Domitilla din familia Flavianilor ar fi fost primul Sfant crestin.  Fiul ei Clement a fost primul papa catolic. Flavius Constantin – Constantin cel Mare a facut religia oficiala.

   Bun si Sfantul Stefan, primul martir, ce-a fost in ecuatia asta? Ca sa dam un exemplu.

   Daca a fost asa o mare conspiratie romana, de ce in perioada Flaviana a avut loc o atat de cumplita prigoana impotriva crestinilor?

   Realizatorii recunosc ca a fost omoruri si torturi, dar cica doar impotriva mesianicilor razboinici. Incredibil cat tupeu pot avea … Adica toti acei Mucenici despre care citim in Vietile Sfintilor erau un soi de revolutionari?

   1:02:00

   Nici dracii nu exista …

   1:02:45

   Evanghelia dupa Barnabas.

   Despre nazbatia asta, cititi va rog:

In EVANGHELIA LUI BARNABAS (BARABAS) ar scrie ca pe Golgota nu a murit Iisus Hristos, ci Iuda Iscarioteanul, iar Iisus vorbeste despre venirea profetului Mahommed … Mass-media anti crestina zbiara de bucurie ca s-a gasit manuscrisul

   1:04:25

   Iosif din Arimateea il roaga il roaga pe comandant sa il elibereze pe Iisus.

   Unde au citit ei treaba asta?

   Cu epistolele Sfantului Apostol Pavel cum ramane? Unde intra in teoria asta nebuna? De ce a fost arestat? A fost si el un razboinic?

   1:15:00

   In final, ajung ei acolo unde ma si asteptam inca de la inceputul vizionarii:

   Se petrec schimbari la nivel planetar, asa ca e momentul sa se spuna adevarul, iar „redescoperirea miturilor le ofera oamenilor sansa sa isi aleaga o credinta care li se potriveste”. Apoi ni se prezinta un Iisus incadrabil in ratacirea new age si se termina glorios cu ecumenismul total.

   Tot ca in Zeitgeist …

ZEITGEIST ADDENDUM, subtitrare in limba romana. Despre PROIECTUL VENUS. Demonstratia faptului ca aceasta miscare pregateste NOUA ORDINE MONDIALA

 

26 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. crestinul ortodox said, on iulie 14, 2013 at 8:49 am

  hulitorii de DUMNEZEU in TREIMEA SFANTA
  si
  slujitorii tatalui minciunei in intunericul de afara se vor arunca unde este plingerea si scrasnirea dintilor
  amin!

  Apreciază

 2. Emanuel said, on iulie 14, 2013 at 9:29 am

  Daca vor sa atace crestinismul nu te poti astepta de la ei decat sa fie lipsiti si de cea mai elementara logica ( pe alocuri ). Nici nu are rost sa ne batem capul prea mult cu asemenea ineptii, doar ca e interesant fenomenul pana unde poate abera o minte tulburata care cade in propriile prapastii ( patimi ).

  Apreciază

 3. kosk said, on iulie 14, 2013 at 10:59 am

  bun. ca premiza ; toti ‘autorii’ documentarului 100% provin din mediul judaic si protestant (precaritatea in materie de istorie a crestinismului e evidenta, obsesia ‘Romei- prima causa’ din Luther se trage..) doar un exemplu care dovedeste tembelismul ‘cercetatorilor’ … ‘fiul ei Clement a fost primul papa catolic’… trecand peste faptul ca romano catolicii nu erau inventati pe vremea aia, Clement a fost al patrulea episcop al Romei, nu ‘primul’ cum abereaza astia) restul ‘argumentelor ‘sunt atat de puerile incit nu merita atentie.

  Apreciază

  • kosk said, on iulie 14, 2013 at 1:35 pm

   ps
   iar printre primii martiri din Roma ,perioada apostolica (atestati istoric) au fost Sfanta Fotini (Samariteanca cea intocmai cu Apostolii) si Sf Victor ( acesta fiind roman ‘pur-sange’ -deci cade ‘argumentul ‘ etniei sugerat de autori) (aprox 54 d H)..astia bat campii ,grav..da’ scopul scuza mijloacele.,,

   Apreciază

 4. […] Se petrec schimbari la nivel planetar, asa ca e momentul sa se spuna adevarul, iar „redescoperirea miturilor le ofera oamenilor sansa sa isi aleaga o credinta care li se potriveste”. Apoi ni se prezinta un Iisus incadrabil in ratacirea new age si se termina glorios cu ecumenismul total. Alte detali in link https://saccsiv.wordpress.com/2013/07/14/video-subtitrare-romana-caesars-messiah-the-roman-conspiracy… […]

  Apreciază

 5. ORTODOX said, on iulie 14, 2013 at 12:26 pm

  Apreciază

  • crestinul ortodox said, on iulie 15, 2013 at 1:21 pm

   SFANTUL PARINTE AMFILOHIE sau Cuviosul Staret Iosif al Lavrei Pociaev , care a stat impotriva fiarei rosii in Ucraina anilor 70 , un Sfant Cu Harul Duhului SFANT inca din viata , fiind Vazator cu Duhul
   vindeca orbii de la distanta prin rugaciunea Sa Cea Sfanta pentru cei care se rugau in neputinta lor de a fi vindecati
   vindeca demonizatii doar cu SFANTA CRUCE , Agheazma si ICOANA MAICII DOMNULUI Facatoare de minuni a Lavrei Pociaev … si multe alte minuni facute incat insasi fiica lui stalin a dat ordin sa fie eliberat datorita ajutorului dat de Sfantul Staret ,
   sa fie eliberat din din inchisoare cand „cioara cea neagra a venit dupa mine ” dupa cum a spus Cuviosul Staret Iosif sau Sfantul Parinte Amfilohie
   caci DUMNEZEU Se Arata si Se Slaveste intru Sfintii Sai
   si „LUMINA din rasarit va veni iar din apus are sa vina prigoana ” Sfantul Parinte Arsenie Boca

   Amin!

   Apreciază

 6. STOP RFID 666 said, on iulie 14, 2013 at 1:22 pm

  SE TATONEAZA TERENUL – DE LA BRATARA CU INFORMATII LA BRATARA DE URMARIRE

  http://www.ziare.com/stiri/turisti/vacanta-in-siguranta-bratari-inscriptionate-pentru-copiii-aflati-pe-litoral-1246022

  Apreciază

  • Maria said, on iulie 14, 2013 at 7:39 pm

   Cum sa mai ai incredere in descoperirile de medicamente anti-cancer , cand ei au tot interesul si se ocupa de aceasta , ca oamenii sa se imbolnaveasca si sa moara de cancer .

   Apreciază

 7. Ieri Azi Maine said, on iulie 14, 2013 at 2:09 pm

  Saccsiv, in primul rand acest documentar este lipsit de substanta prin lipsa citatelor si a surselor. Dupa cum observi toti „cercetatorii” sunt filmati intr-un cadru „academic”: biblioteca, carte imensa pe masa (tipic agnosctic), mobilier vechi cu o serie de simboluri (tipic iluminati bavarez) sau cadrul ultra-moderna (tipic new age). Faptul ca acest documentar utilizeaza imagini in care acei oameni par informati au ca scop manipularea tinerilor (in special) si a adultilor, slab cultivati, catre noua religie: Nihilismul. Va rog chiar sa imi arate cineva minutul din film in care se mentioneaza o sursa, un autor! Eu unul nu am observat asa ceva, fapt intalnit la toti ateii, agnosticii, care isi sustin ideile. Toata baza lor argumentativa se compune din imagini si filme supra-editate pentru a fi convingatoare.
  Toate aceste argumente le-am generalizat pentru tot „documentarul”, daca e sa-l numim asa. Daca luam fiecare argument anti-crestinism si il punem pe autor sa-l sustina, avem surpriza sa nu o faca sau daca mentioneaza o sursa ii putem aduce contra-argument aceeasi sursa si aceeasi lucrare. Un argument cu care agnosticii isi sustin ideile: „Se vad dovezile, sunt peste tot!” indiferent de subiectul discutiei.
  In acest moment este un razboi imens anti-crestin dus cu ajutorul teoriei evolutioniste. Deoarece stiintele s-au dovedit anti-evolutioniste, prin rezultatele studiilor si cercetarilor facute, singura modalitate de a distruge credinta in Dumnezeu este sa se atace in dogmele care o sustin.
  Daca va purta cineva o discutie cu ateii, de cea mai joasa teapa si cu cei din mediile academice, asupra modului in care a aparut omul, nu veti gasi nici o diferenta intre ei (aaa si discutia sa fie numai din domeniul stiintific, baza credintei lor) si nu vor aduce nici un argument concret si solid. Si vor mai lua si o atitudine fatarnica de atotstiutori si de o inteligenta nemaipomenita, asemeni personajelor din film.

  Apreciază

 8. Vasilica said, on iulie 14, 2013 at 3:23 pm

  http://cumpana-o-viziune-ortodoxa.blogspot.ro/

  Apreciază

 9. catalin_b said, on iulie 15, 2013 at 3:34 pm

  Să-mi fie iertat că nu mai sunt eu vrednic să combat duhovnicește. Totuși, pentru că se cuvine să atragem atenția pe toate căile asupra inepțiilor scornite împotriva Domnului nostru Iisus Hristos și a dreptei credințe ca, pe cât posibil, nimeni să nu se lase înșelat să ajungă să creadă acestor scorneli, am să aduc și eu câteva argumente care arată cât de găunoasă și șubredă este logica autorului acestei noi înfruntări caraghioase.
  Mărturisesc că nu am avut răbdarea să vizionez decât primele șapte-opt minute din film, astfel încât nu știu dacă ceea ce voi spune în continuare rezonează sau nu cu restul filmului. Dacă greșesc cu ceva și trebuie să refac raționamentul pentru că argumentele mele au fost deja combătute în vreun fel în cadrul filmului, vă rog să-mi atrageți atenția.
  Autorul leagă apariția Domnului nostru Iisus Hristos în neamul evreilor de condițiile vremii în care evreii erau supuși romanilor și căutau prin orice mijloace și mai ales prin luptă să iasă de sub stăpânirea romană, zicând că un profet care, în această situație, propovăduiește pacea, mila inclusiv față de dușmani, întoarcerea obrazului atunci când ești lovit și donarea către cezar a celor care sunt ale cezarului seamănă cu o lucrare perfidă a romanilor de a încerca să-i supună pe evrei fără luptă, prin persuasiune divină. Așadar, Domnul nostru Iisus Hristos este acuzat de a fi fost un fals profet inventat de romani și restul filmului se străduiește să dovedească această teză, apelând la argumente desprinse din arhivele istorice referitoare la conducătorii imperiului roman și la metodele lor de conducere. Să presupunem, prin absurd, că ar fi așa, ca să îi arătăm autorului acestei inepții cum ajunge să dea cu piciorul în țepușă (Fapte 9, 5) prin propria sa logică. Deși ar trebui evidențiate în primul rând minunile făcute de Domnul nostru Iisus Hristos în vremea propovăduirii Sale, care atestă caracterul Său divin și nu fabricat prin politichie lumească, totuși, pentru că mulți nu sunt dispuși să se lase înduplecați de aceste minuni sau de puterea faptelor credinței celei drepte pentru a crede în calitatea de Fiu al Lui Dumnezeu și de Mântuitor al neamurilor a Domnului nostru Iisus Hristos, ci caută tot la slabele înțelesuri lumești, să aducem mai ales din acestea câteva. Se pare că „îmblânzirea” poporului evreu folosindu-se de acest presupus produs de îndoctrinare în masă al serviciilor secrete romane așa cum ÎL consideră autorul pe Domnul nostru Iisus Hristos a funcționat atât de bine, încât romanii s-au hotărât să folosească tactica și în alte teritorii fie deja aparținând imperiului roman, fie avute în vedere spre cucerire. Astfel încât romanii au băgat la incubatorul serviciilor secrete o altă serie de așa-ziși „falși” profeți, i-am numit pe Sfinții Apostoli și au instituit, în fapt, o adevărată școală de transmitere a acestei îndoctrinări romane ce a căpătat numele de creștinism către tot mereu mai mulți așa-ziși „falși” profeți, cu scopul primordial al aducerii popoarelor în rândul cărora s-a efectuat îndoctrinarea la ascultarea de imperiul roman și de împărații Romei. Păi, atunci, de ce împărații Romei Dioclețian, Decius, Maximian, etc., au dezlănțuit o atât de furibundă prigoană împotriva celor care propovăduiau – în fond, conform stipulațiilor autorului – supunerea față de imperiul roman, prigoană mărturisită, cu siguranță, de documente din arhivele fostului imperiu, dar pe care autorul a… omis(!) să le mai studieze? În al doilea rând, ce doctrină religioasă fantastică au reușit romanii să pună la punct care, deși atât de potrivnică propriei lor credințe în zei pentru care erau în stare să facă moarte de om în rândul celor ce nu voiau să o urmeze, a reușit să-i convertească pe înșiși romanii ce au acceptat să-și dea viața pentru ea! Păi, romanii, dacă ar fi fost o simplă făcătură de-a lor, ar mai fi murit de dragul ei? Este limpede cât de multe sunt astfel de contradicții de autodistrugere a teoriei autorului ce pot fi evidențiate .
  Iată încă un autor care încearcă să dea adevărata istorie peste cap folosind argumente… „istorice”! Să-i mai spunem și lui așa cum am mai spus-o și altora că se lasă înșelat de o falsă înțelepciune care nu vrea să țină seama nici măcar de adevărata înțelepciune a aceluia din neamul său cu numele de Gamaliil care i-a îndemnat pe evrei pe vremea apostolilor să nu lupte împotriva acestei învățături – ce acum, iată, ni se prezintă a fi de sorginte romană(!) – fiindcă dacă e de la oameni se va stinge de la sine, iar dacă e de la Dumnezeu, nu o vor putea nimici și să nu se afle, cumva, luptători împotriva Lui Dumnezeu (Fapte 5, 38-39)? Oricine este cu adevărat înțelept știe, însă, că înțelepciunea s-a dovedit dreaptă din faptele ei (Matei 11, 19)!

  Apreciază

  • catalin_b said, on iulie 15, 2013 at 4:02 pm

   Să mă ierți, frate Saccsiv, că m-a enervat atât de mult filmul, încât nici n-am remarcat articolul scris de tine pe marginea lui, care cuprinde și argumentele mele și multe altele pe deasupra. Abia acum l-am citit. Rog să fiu iertat pentru repetarea informațiilor pe care tu deja le descoperiseși și dezvăluiseși.

   Apreciază

 10. Alexandru(Fulger) said, on iulie 15, 2013 at 4:41 pm

  Site bun cu documentare:

  http://topdocumentaryfilms.com/category/crime-conspiracy/

  Apreciază

 11. […] Video (subtitrare romana): Caesar’s Messiah – The Roman Conspiracy to Invent Jesus (Mesia Cezaru… […]

  Apreciază

 12. […] Video (subtitrare romana): Caesar’s Messiah – The Roman Conspiracy to Invent Jesus (Mesia Cezaru… […]

  Apreciază

 13. […] Video (subtitrare romana): Caesar’s Messiah – The Roman Conspiracy to Invent Jesus (Mesia Cezaru… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: