SACCSIV – blog ortodox

Piciorul tau frumos ispiteste. ACOPERA-L

Posted in CRESTINISM, curvie, rubrica incepatorului by saccsiv on iulie 9, 2013

   In primavara, specialistii in meteo ne tot amenintau ca vine cea mai caniculara vara din istoria galaxiei. Inca n-a venit, dar probabil ca temperaturi mai mari vor fi. Si atunci se vor dezbraca si fetele …

   Dar chiar si acum, temperatura este considerata a fi propice imbracamintii mai sumare. Ca atare, trebuie sa abordam din nou o tema specifica. Legat de ea, vom discuta preponderent despre picioare. Tangential, am mai facut-o si unii (majoritatea femei) m-au atacat cum ca noi barbatii suntem vinovati ca ne ispiteste un picior frumos.

 

„Vara adoram sa purtam sandalutele delicate care ne fac picioarele sa aiba un aspect extrem de sexy, insa nu doar sandalele vor face ca picioarele noastre sa arate impecabil, ci si atenta grija pe care o acordam pedichiurii pentru ca picioarele noastre sa arate irepsosabil.” scrie in articolul Pedichiura impecabila pe timp de vara.

 

   Asadar, cei ce nu prea au treaba cu crestinismul, stiu ce-i aia un picior sexy incaltat in sandalute delicate. De ce nu pricep si toate surorile noastre crestine? Voi relua un articol postat de fratele saccsiv 2 cand eu lipseam (si bine a facut)

 

Citez integral articolul Dacă piciorul tău sminteşte pe altul, acoperă-l

 

Vara cu toţii ne plângem de căldură şi invocăm acest motiv pentru a umbla mai dezbrăcaţi. Problema este însă este că se umblă indecent nu numai vara când e cald, ci unele tinere, dar şi unii băieţi, umblă sumar îmbrăcaţi şi iarna, doar ca să îşi etaleze trupurile. Puştoaice din generală până la “doamne” căsătorite deja, umblă pe stradă ca pe podiumul fotomodelelor, îmbrăcate provocator în fuste mini sau colanţi strânşi pe corp şi cu cel mai mare decolteu de pe piaţă. Astfel motivul a devenit pretext.

 

Hristos acuza pe bărbaţii “pofticioşi” de acelaşi păcat ca şi un notoriu curvar. Dar şi unele femei sunt vinovate fiindcă le oferă priveliştea care îi aprinde spre poftă. Dacă lor se pare, Mântuitorul nu le-a adresat nicio mustrare, să citească mai bine: ” Iar cine va sminti pe unul dintr-aceştia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară şi să fie afundat în adâncul mării. Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala” (Mt. 18, 6-7). Femeile şi bărbaţii care astfel sau în orice alt chip smintesc, fac un păcat aproape de neiertat.
Creştinelor, prin îmbrăcămintea indecentă smintiţi pe aproapele mai slab de cuget şi intraţi în categoria de păcate enunţată mai sus. Frumuseţea trupului vostru e “proprietatea” lui Dumnezeu şi prin căsătorie, a soţului. Trupul vostru nu e subiect pentru fanteziile curvarilor! Şi să mă iertaţi de ce voi scrie acum: doar vacile sunt alese la târg după mărimea ugerelor, pentru a găsi un soţ bun nu trebuie să vă etalaţi picioarele şi sânii, ci caracterul nobil, frumuseţea sufletului.
Să revenim şi să argumentăm “teoria” combaterii căldurii de vară prin dezgolire.
Căldura nu se combate prin dezgolire ci prin haine subţiri prin care pielea poate să respire. Fustele lungi de in sau de bumbac răcoresc mai mult decât o fustă mini, unde picioarele stau direct în bătaia soarelui. De obicei puştoaicele şi tinerele necăsătorite umblă mai “sexy”, crezând că aşa vor găsi un soţ bun. Dar, deşi par numai ele de vină, nu e aşa. Cea mai mare vină o au mamele neglijente, care nu au grijă să le educe în duhul decent al creştinătăţii şi nu le pedepsesc când le văd că umblă pe stradă îmbrăcate ca nişte prostituate. Le lasă să meargă aşa şi la şcoală, iar apoi se plâng că un anume profesor sau coleg le-a stricat fata. Nu numai că nu le interzic fetelor lor îmbrăcămintea indecentă, ci ele însele fac tot posibilul ca fata lor să fie la modă, apoi se plâng la Dumnezeu că fiica s-a dus cu un golan, că nu o mai ascultă, că nu mai învaţă ci umblă prin discoteci, că băieţii o consideră o uşuratecă…
Tot din acest motiv bărbaţii nu mai vor să se însoare de tineri pentru că şi aşa au acces gratuit la o mulţime de fete, gata să le cedeze. Tinerii de asta se căsătoresc târziu, după ce s-au săturat de sex şi vor un copil care să îi moştenească, dar din cauza păcatelor apare sterilitatea, apar bolile, cancerul…
Creştino, dacă picioarele smintesc acoperă-le cu o fustă mai lungă, că e mai bine să zică lumea că eşti învechită, decât desfrânaţii să curvească cu tine în minţile şi inimile lor. Şi tu păcătuieşti dacă, din cauza ta , un astfel de curvar a privit cu poftă  la formele tale. Dacă ai fi fost îmbrăcată decent, păcatul ar fi fost doar al lui, dar prin dezmăţare, cea mai mare parte din vină o porţi tu. Acoperă-ţi şi sânii, că ei sunt daţi pentru hrana pruncilor pe care femeile de azi nu îi mai doresc, “fiindcă e criză”! Fii o creştină model, nu te lua după gura lumii! Lumea pe toţi îi vorbeşte de rău. Dacă văd o tânără îmbrăcată la modă,  zic că e uşuratecă, dacă văd o adevărată creştină îmbrăcată cuviincios, zic: Uite pocăita!
Un lucru şi mai de plâns e că dragele noastre creştine fac parada modei şi îşi etalează formele şi vin indecent îmbrăcate chiar şi la biserici şi mănăstiri, cu toate că multe din ele ştiu că nu au voie aşa în locurile sfinte. Dragelor creştine, dar şi voi dragi creştini, nu luaţi ca model de comportament actorii sau cântăreţii, fotomodelele şi manechinii, ci pe sfinţii care au bineplăcut lui Dumnezeu. Mamelor şi voi taţilor, educaţi-vă copiii în duhul creştinesc şi nu îi lăsaţi în marea învolburată a televiziunii şi internetului, unde desfrânarea e “cheia succesului”. Nu vedeţi că asta vor să facă ateii din creştini, nişte dobitoace înfierbântate, fără credinţă şi moralitate, fără ruşine şi plini de patimi. Astăzi păcatul e modă, păcatul e de ordinea zilei, iar moralitatea e doar un arhaism, căruia nu-i mai ştim semnificaţia.

 

   Comentariu saccsiv:

 

   Si nu doar pe curvari ii ispiteste un picior frumos. De aceea nu li se permite femeilor sa umble astfel cand viziteaza manastirile.

 

Cititi va rog si:
“Cand rusinea femeilor va disparea, atunci ziua Judecatii va fi aproape“

 

Crestinul si PLAJA
“Au venit caldurile, se dezbraca fetele”

 

SULEMENIREA ESTE UN PACAT. Cand iti vopsesti parul, te dai cu fard, te rujezi, te rimelezi sau iti dai cu oja, Il hulesti pe Dumnezeu

 

Crestinul si TATUAJUL

Tagged with: , , , ,

69 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. legionarulortodox said, on iulie 9, 2013 at 4:08 pm

    Mitropolitul de Varna ( Bulgaria) , gasit mort, pe plaja!

    http://unimedia.info/stiri/mitropolitul-de-varna-si-velikopreslav–gasit-mort-pe-plaja-63037.html

    http://bg-patriarshia.bg/news.php?id=114784

    Apreciază

  2. mihaela said, on iulie 9, 2013 at 4:26 pm

    Mintea stramba le vede pe toate strambe.Uite asa se ratacesc unii,care cauta si ei sa se apropie de Domnul si cand vad asa aberatii li se face lehamite.N-ai voie la plaja,n-ai voie sandale…Reveniti-va!Fiecare alege ce vrea sa vada.

    Apreciază

    • cosminml said, on iulie 9, 2013 at 6:56 pm

      Nu e vorba de minte stramba aici ci de faptul ca omul sa departat mult de Dumnezeu cu moda ultimilor ani.
      Daca o sa vrei dintr-o data sa practici ortodoxia la nivel inalt e greu si nu o sa poti. Incet cu incet vei urca pe scara virtutilor.

      Apreciază

    • Marius Barbu said, on iulie 9, 2013 at 7:11 pm

      daca esti crestina ortodoxa da nu ai voie la plaja si strand ca faci pe altii sa curveasca cu inima cu tine … caldura e si pentru a mai suferi omu un pic pentru pacate, mai bine aici sa suferi decat pe lumea cealata VESNIC

      Apreciază

      • Andreea said, on iulie 10, 2013 at 4:58 pm

        Nu ai voie la plaja????? Asta nu o stiam

        Apreciază

    • tataia said, on iulie 9, 2013 at 7:31 pm

      Pai da…hai sa ne apropiem de Dumnezeu doar atunci cind ne convine noua…adica cind luptam impotriva biometriei…cind trebuie sa si respectam regulile crestine nu ne mai convine…

      Apreciază

    • Ion Roman Popescu said, on iulie 9, 2013 at 9:25 pm

      Uneori pagina SACSSIV pare Ortodoxism. Si cum orice „ism” e daunator.. de parca am putea treptat cere noi ‘burka’.

      Nu cred ca surorile crestine sunt majoritare in detasamentul dezgoliciunilor. Cel mult surorile crestine vor incerca sa le indrepte pe surorile ratacite.

      Este un mare adevar insa: fetele de azi „economisesc” timp, si le vine mult mai la indemana sa ia un maieu si un pantalon chilot rezultat din retezarea unui blug deasupra buzunarelor..

      Putine dintre tinerele de azi mai dau atentie si grija aspectului vestimentar ori celui culinar. Sa calci o camasa care sa acopere bustul sau sa porti niste pantaloni trei sferturi azi, devine o raritate.

      Este vremea (pseudo!)Renasterii 2.0 prin revolutia fixatiei orale, vremea hedonismului gaunos dar atat de usor de preluat pe principiul ‘tot ce zboara se mananca”.

      Apreciază

    • Vranceanu said, on iulie 10, 2013 at 3:25 am

      Ai dreptate Mihaela. Si mie, subiectul mi se pare usor penibil. Negresit, e de dorit sa ne imbracam cu totii decent, dar sa nu devenim habotnici si sa ne preocupam de fleacuri. Dumnezeu cauta la sufletul oamenilor nu la haine, la barbi, la fuste si altele de acest gen.

      Apreciază

      • tataia said, on iulie 10, 2013 at 1:09 pm

        Vezi ca habotnic este un termen peiorativ. Este frumos sa folosesti asemenea termeni peiorativi? Calea lui Dumnezeu nu este una de mijloc ci este una extrema. Daca prin asta unii inteleg habotnicie asa sa fie. NU stau acum sa tin discursuri despre cit rau a adus miscarea feminista in lume…a spus cite ceva sora Maria mai jos…

        Si cind te gindesti ca lumea se mai mira de ce am eu stima si respect fata de musulmani….stiu…o sa imi sariti in cap cum ca musulmanii sint rai…ca nu trebuie sa ii respectam, ca sint rataciti…ca sint ai doavolului etc. O fi credinta noastra corecta iar a lor mai putin corecta…dar cind vad ca la noi credinta este de fatada in timp ce la ei este inradacinata adinc in minte si in suflet…cind vad ca „ortodoxele” noastre umbla despuiate pe strada ca sa baleasca barbatii dupa ele…ba mai merg si in biserica imbracate necuviincios in timp ce femeile musulmane sint acoperite din cap pina in picioare pentru a nu stirni poftele barbatilor….

        Apreciază

      • Marius Barbu said, on iulie 10, 2013 at 1:11 pm

        @Vranceanu si pe Sf. Justin Parvu l’au facut habotnic cu cipurile si Dumnezeu a demonstrat ca nu e habotnic ci SFÂNT!

        Apreciază

      • pcmouse said, on iulie 10, 2013 at 5:38 pm

        popescu” si vranceanu” sunteti crestini ortodocsi?va rog raspunde-ti prin DA sau NU!

        Apreciază

      • Nimeni said, on iulie 10, 2013 at 11:55 pm

        vranceanu

        Parintele Arsenie Papacioc fiind intrebat daca este habotnic a raspuns: ”Nu draga,sunt ortodox! ”

        Apreciază

    • Irina said, on iulie 12, 2013 at 11:30 pm

      Nu cred ca este asa Mihaela. Cu sandalele cred si eu ca s-a exagerat, dar trebuie sa recunosti ca in rest are dreptate. Si eu niciodata nu am inteles de ce crestinii la plaja sunt de acord sa se dezbrace, si mai ales crestinele sa se afiseze in chiloti si sutien, iar acasa se sfiesc sa poarte un decolteu sau o fusta mai scurta. De ce trebuie sa fie aceasta exceptie la plaja, unde se aduna un numar mare de oameni. Cred ca dezbracarea indiferent in ce imprejurari este de la diavol, pt ca tot gol era si demonizatul din Evanghelie ce umbla prin cimitir, iar dupa vindecare statea linistit si imbracat. Toti sfintii si din trecut si din prezent nu au acceptat ideea ca un om si mai ales o femeie sa stea dezbracata in vazul lumii in nici o situatie, deci nu exista exceptii. Sincer si mie mi-e dor de o balaceala in mare, dar pt ca stiu ca nu este corect dpv duhovnicesc sa ma dezbrac prefer sa nu mai merg acolo, sau daca as mai nimeri pe acolo as prefera plaje singuratice si linistite, si nici in aceasta situatie nu m-as dezbraca.

      Apreciază

      • Irina said, on iulie 12, 2013 at 11:41 pm

        Si as mai adauga Mihaela faptul ca nu poti sa dai vina doar pe cei ce sufera de patima desfranarii ca se uita unde nu trebuie. Orice crestin trebuie sa fie cu mare luare aminte, ca sa nu sminteasca, pt ca asa cum spune Evanghelia” Vai de cei prin care vine sminteala”. Cred ca mai mult aceasta luare aminte tine de dragostea pt anumiti semeni mai neputinciosi. Aceasta vorba a ta ca mintea strama, strambe le vede pe toate denota si o mandrie subtila ca poate tu nu esti ca cel bolnav de aceasta patima, dar si indiferenta si lipsa de compasiune si dragoste fata de acesti bieti crestini impatimiti ca oricare dintre noi, pt ca fiecare dintre noi cred ca avem cate o patima cu care ne luptam mai mult sau mai putin.

        Apreciază

  3. ionut ignat said, on iulie 9, 2013 at 4:31 pm

    cu voia voastra recomand citirea Acatistului Sfintei Mucenite Tomaida – izbavitoarea de desfranare. Acatistul izbavirii celor chinuiti de indreptatirea de sine si a celor ce doresc eliberarea de patimi.

    Apreciază

    • pcmouse said, on iulie 10, 2013 at 5:39 pm

      multumesc ionut!

      Apreciază

      • a said, on iulie 11, 2013 at 3:43 pm

        Dar cea mai frumoasa si buna solutie de a scapa de pofte si ganduri pacatoase, am gasit-o la parintele Savatie Bastovoi, intr-o brosurica pentru tineri inclusa apoi in cartea „intre Freud si Cristos”. El sfatuia un calugar macinat de patima asta, care nu mai stia ce sa faca sa scape de gandurile pacatoase, in felul urmator: intai i-a zis sa se gandeasca ca femeile au o caldare de mate in burta, apoi alte trasnai de genul asta, ca or sa moara si or sa putrezeasca, si daca nu au avut efect, a venit cu o idee luminata, si anume sa le vada pe femei ca pe niste icoane ale Maicii Domnului. Si asta a fost singurul gand care a dat roade in inima calugarului tanar. Ce a spus mantuitorul? Ca dincolo vom fi ca ingerii, nici femei, nici barbati. Sufletele noastre sunt niste icoane, fie ca suntem femei, fie barbati, si prin comportarea noastra le sfintim sau le pangarim. Femeile prin farduri, accentuarea senzualitatii, etc. isi pangaresc propria icoana. Iar barbatii nu trebuie sa aiba astfel de ganduri, ci trebuie sa vada icoana din femeie, si asa cum, crestin fiind, nu poti sa-ti doresti sa pangaresti o icoana, la fel sa-si alunge orice gand desfranat despre femeie.

        Apreciază

  4. petru-iustin said, on iulie 9, 2013 at 4:59 pm

    pedichiura e un lucru super gretos,nu-l suport,acuma carui barbat nu-i place o femeie frumoasa,nu trebuie transformat insa in patima

    Apreciază

    • Irina said, on iulie 12, 2013 at 11:44 pm

      Da orice barbat vrea o femeie frumoasa, dar oare daca este imbracata decent nu este frumoasa, eu cred ca este si mai frumoasa decat una dezgolita.

      Apreciază

  5. blue said, on iulie 9, 2013 at 6:44 pm

    La acest subiect este bine sa se evite caderea in extreme, tocmai pentru ca, facandu-se direct trimitere la pacate de natura sexuala, intram pe taramul celui rau. In primul rand, acoperirea pielii vara este buna tocmai pentru ca soarele arde pielea si poate provoca diferite tipuri de boli. Colorarea nefireasca a pielii nu e benefica pentru sanatatea ei. In acelasi timp, sunt situatii in care femeia nu prea are cum sa poarte fusta. De exemplu cand alearga. Sau cand se deplaseaza pe bicicleta. Sau cand e nevoie de mobilitate fara sa riste sa-si urce fustele in cap. In ceea ce priveste adolescentele, ele sunt, in mare majoritate, educate de societate in tendinta superficialitatii, a spiritului de turma, a „modei”; si depun eforturi in a deveni atractive tocmai in scopul de a atrage barbatii, aceasta atractie fiind, in mintea lor, indicator al succesului social. Nu se expun, nu starnesc „pasiuni”, inseamna ca nu se marita bine sau nu-si gasesc o slujba pe masura pregatirii. Pentru majoritatea lor, a fi percepute altfel decat cum sunt in realitate, capata contur de scop in viata. Socialul le invata ca nu e bine cum le-a facut Dumnezeu, ca nu-s perfecte, ca doar cele de prin revistele colorate au succes, ca merita sa faca orice sacrificii pentru a deveni ca ele. Doar familia, parintii, pot invata copilul sa se iubeasca asa cum e si sa se accepte in masura in care face pe placul lui Dumnezeu. Cati parinti spun celor mici ca societatea nu-i invata de bine? Prefera sa-i abandoneze in fata teveului sau a calculatorului si sa-si vada de vietile lor.
    Hainele sunt facute sa protejeze. Daca sunt puse pe corp in alt scop decat acesta, deja nu e bine. Dar nu trebuie ajuns la extreme de genul celor pe care le-am vazut prin lumea musulmana. In fond, azi ispitesc picioarele, le acoperim, maine mainile, le acoperim si pe acelea, si tot asa, pana imbracam femeia in sac. Si chiar si asa va ispiti, caci prezenta ei insasi este un motiv de tulburare pentru barbatii tulburati oricum de cel rau.

    Apreciază

    • Marius Barbu said, on iulie 9, 2013 at 8:55 pm

      oare de ce la Sf Munte Athos nu le e dat femeilor sa intre :))) si acolo e o extrema?

      Apreciază

    • Marcu Mihai said, on iulie 9, 2013 at 11:21 pm

      @ blue – bine zis! te felicit pentru gandirea ta!

      Apreciază

    • pcmouse said, on iulie 10, 2013 at 5:44 pm

      blue”-acum ce facem?facem reguli dupa firea noastra decazuta si pacatoasa???+ne mai luam si de musulmani sa ii judecam pt curatenia lor?

      Apreciază

      • Irina said, on iulie 13, 2013 at 12:02 am

        Ce curatenie au musulmanii? Nu vedeti ca ei au oficializat desfraul avand mai multe femei. Sau credeti ca la ei nu se aplica porunca ca fiecare barbat sa-si aiba femeia sa si nu femeile sale, pt ca Dumnezeu a facut barbat si femeie si nu barbat si mai multe femei. Plus ca la musulmani perversiunile sunt acceptate in cadrul familiei. La muntele Athos nu sunt acceptate femeile pt ca in primul rand asta a fost dorinta Maicii Domnului, ca pe acel munte sa nu calce picior de femeie, pt ca ostasii ei, calugarii sa sporeasca nestingheriti in rugaciune si in viata ingereasca. Un pr din Athos a raspuns la aceasta intrebare spunand:

        ” Nu acceptam femeile in Sf Munte, nu pt ca le desconsideram, mai ales ca cea mai cinstita fiinta in Muntele Athos este tocmai o femeie Maica Domnlui, ci pt ca daca le-ar da voie, ele ar veni si cu pruncii lor si astfel ar strica linistea si ar abate monahii de la rugaciune. Muntele Athos este, prin excelenta modelul cel mai de pret al Ortodoxiei, si cred ca de aceea acolo trebuie ca trairea sa fie mai inalta, iar acest lucru nu se poate realiza decat prin linistirea mintii si convorbirea permanenta cu Dumnezeu, iar pt asta este necesar ca linistea exterioara sa fie desavarsita.”

        Cred ca are dreptate parintele avand in vedere faptul ca femeile in general sunt mai guralive decat barbatii si cu siguranta ar strica toata linistea Athosului.

        Apreciază

  6. ORTODOX said, on iulie 9, 2013 at 7:43 pm

    Apreciază

  7. ORTODOX said, on iulie 9, 2013 at 7:45 pm

    Ce te slutesti asa, femeie ???
    http://luminapentrucandeladinsuflet.wordpress.com/2011/09/01/ce-te-slutesti-asa-femeie/

    Apreciază

  8. ORTODOX said, on iulie 9, 2013 at 7:47 pm

    Inceteaza sa-ti mai vopsesti buzele, unghiile si fata !
    http://luminapentrucandeladinsuflet.wordpress.com/2013/07/05/inceteaza-sa-ti-mai-vopsesti-buzele-unghiile-si-fata/

    Apreciază

  9. Maria said, on iulie 9, 2013 at 10:35 pm

    Asa cum Eva , femeie fiind , a fost ea ispitita de diavol , inaintea barbatului , femeia a ramas cea prin care ispita vine cu usurinta(regele Solomon , a pierdut toata puterea , datorita femeilor „femeile i-au smintit inima lui „(3 Regi 11, 3 ); „la timpul batranetii lui femeile i-au intors inima lui spre alti dumnezei si inima lui nu i-a mai fost deloc intreaga la Domnul Dumnezeu , ca inima lui David tatal sau „(Regi 11, 4 )” ) , multe rautati in lume se fac datorita femeii , care este mult mai slaba din punct de vedere al firii , deasemeni , o femeie care detine o functie mare , este mult mai dura , mai razbunatoare , decat un barbat .
    Faptul ca sunt femei , sefi de guverne , sefi de stat , sau in alte functii de conducere la nivel inalt , este o lucrare potrivnica din punct de vedere duhovnicesc , a acestor vremuri in care traim , o lucrare a Sistemului .
    Asta o stiu de la un mare duhovnic , care spunea ca femeia din zilele noastre si-a depasit cu mult , conditia ei de femeie , asa cum a creat-o si lasat-o Dumnezeu .
    Este o rusine din partea acelor femei , fie ele tinere sau ma batrane , sa umble goale , asa cum umbla cei din triburi salbatice , dar si aceia isi acopera partile intime cu frunze , avand in constiinta lor , ce nu-i frumos sa-si vada fiecare , aceasta parte a trupului .
    La noi insa , nu mai exista aceasta rusine , sau bunul simt , sa te imbraci , sa-ti acoperi trupul si sa nu-l expui ca pe o marfa .
    Toate acestea care umbla in „costumul lui Adam ” , sunt o marfa de carne vie , de aceea umbla asa ca sa sminteasca si sa atraga barbatii slabi de fire .
    Cel mai tragic este ca intra asa si in sfintele biserici si manastiri , acolo le aduce chiar satana .

    Apreciază

  10. Partizanu said, on iulie 9, 2013 at 11:29 pm

    Un singur lucru trebuie retinut. Omul cind pierde un membru il pierde material dar el el simte ca un intreg. Dincolo ceea ce adaugam lui acum e ca pe o povara ce nu o poate duce sufletul fiecaruia la infinit in moartea vesnica.

    Apreciat de 1 persoană

  11. Sa luam aminte said, on iulie 9, 2013 at 11:54 pm

    Daca Maica Domnului si-a vopsit parul si unghiile de la maini si de la picioare, ni le vopsim si noi, daca Maica Domnului s-a epilat, ne epilam si noi, daca Maica Domnului si-a expus cu mandrie trupul, atunci musai sa facem si noi asa. Daca pe toate astea Maica Domnului nu le-a facut, atunci sa ne facem ordine in cap. Cum ne raportam la Maica Domnului? Mai este ea un model? Este o inapoiata la care apelam doar cand nu ne merge bine? Cui vrem sa ne asemanam?

    Femeia crestina trebuie s-o urmeze in smerenie si in jertfelnicie pe Maica Domnului. Un pic de vointa si merge. Ne ajuta Dumnezeu sa avem succes la serviciu si fara atatea vopsele si imbracaminte sexy. Sa nu ne rusinam ca suntem crestine, ci sa-L marturisim pe Hristos si prin tinuta noastra. Printr-o tinuta prea sexy, ne facem partase la pacate straine, adica smintim. Cadem adeasea prada mandriei si smintim ranindu-ne sufletul propriu si pe al altora. Uneori avem impresia ca avem succes, cand de fapt suntem vrednice de plans. Rugaciunea unui suflet ranit de mandrie nu e la fel de placuta lui Dumnezeu ca aceea a unui suflet smerit.

    Vorbim frumos despre smerenie, pana cand se iveste priliejul s-o demonstram. In general, grija exagerata pentru aspectul exterior provine din egoism. Cele doua cai de mantuire, casatoria si calugaria, nimcesc egoismul, daca cei implicati respecta regulile de vietuire crestina. Daca nu acceptam sa ne lasam modelati de un duhovnic exigent, ci doar de lume, atunci putem cadea cu totul prada duhului lumesc.

    Exista si posibilitatea de a gresi intr-un mod fariseic. Ma imbrac smerit, dar nu-mi smeresc inima si pacatuiesc gu gandul si cu vazul cat cuprinde!

    Sa ne rugam lui Dumnezeu sa ne fereasca de ispite peste puterile noastre. Sa procedam ca pustnicul intelept care, vazand o fata frumoasa, nu s-a uitat nici in pamant, nici in alta parte, ci a dat slava lui Dumnezeu ca a lasat atata frumusete pe pamant. Adica a convertit prilejul de pacat intr-un prilej de lauda adusa lui Dumnezeu.

    Apreciază

  12. Ioan said, on iulie 10, 2013 at 12:03 am

    Eu cred ca nu spuneti lucrurilor pe nume, iar Blue vede doar o parte a situatiei – desi o vede bine pe fata, drept victima a sistemului, a conjuncturii, a mai stiu eu ce. E corect. Dar, sa mergem mai departe, sau sa spun, simplu, ce am eu de reprosat femeii (asa cum reprosez si barbatului): nesimtirea – cand barbatul sufera, e vb doar despre nesimtire, ca si comportament laic, daca vreti, apoi intram in rautate, mandrie, invidie. Ce spune Mihaela, cu a alege ce sa privim, ma face sa rad, si m-ar porni si-o lacrima, concomitent. Ca sa ai, tu, dreptate, Mihaela, ar trebui ca toti barbatii sa fie perfect curati – ca ingerii, sa zicem, voi fiind diavoli. Ce zici? De ce perfect curati? Pt ca numai asa poti sa alegi intr-un milion de situatii si de picioare si de etc-uri care-ti vin in privire, solutia buna: a nu te uita. Si pt asta trebuie sa fii perfect, ca barbat, si niciunul nu e perfect. Odata dintr-un milion daca s-a uitat, e posibil sa fie de-ajuns pt un divort. De ce femeile precum diavolii? Pt ca acesta e comportament tipic dracesc, acela de a te gandi la tine, a te satisface pe tine si a nu-ti pasa de ce se-ntampla cu celalalt, ce-i produci celuilalt, cand tu te satisfaci. Femeile, cand se dezbraca (si barbatii nu le rezista), provoaca o rana in suflet si o dorinta-ntre picioare. Spuneti-mi, care va onoreaza mai tare?
    Femeia sa invete sa nu fie nesimtita, spus pe sleau… Femeia, in dorinta ei de a cuceri, calca pe cadavre pt a-si conferi satisfactie propriilor patimi, NU TINE CONT. Se expune si exulta cand vede ca isi rup masculii gaturile dupa ea, si pare ca ASTA E TOT SCOPUL VIETII LOR. Altul nu e. Caci, cand se poate expune, se expune, apoi cand devine baba, se vrea tanara, si daca nu poate sa se faca, ea… arata-n continuare. Avem destule exemple de care te crucesti pe strada, de ti-e mai mare… Despre asta este vorba. O femeie care are rusine, va gasi echilibrul intre picior, soarele care pica pe el, lungimea fustei, samd. E f simplu. Femei dintre cele cu bun-simt mai sunt, atata vreme cat, inca, mai sunt mame crestine care sa le creaca. Inca sunt. Problema este ca numarul mamelor crestine de acest fel se dilueaza din ce in ce. Dar, slava Domnului, sa lasam toate in grija lui, si noi sa lucram credinta. Concluzie: problema barbatilor vine din NESIMTIREA femeii (cand si daca exista). Atat. Si barbatul… sa faca bine sa se imunizeze la nesimtite, si devine foarte fericit. Toate bune

    Apreciază

    • Irina said, on iulie 13, 2013 at 12:13 am

      Exact ai dreptate Ioan. Pana la urma sminteala pe care o aduc femeile prin imbracamintea sumara barbatilor este un mare pacat, si ar trebui sa-si lege o piatra de gat si sa se arunce in mare, pt ca altfel vor da socoteala pt caderea altora.

      Apreciază

    • Carmen said, on iulie 27, 2013 at 4:12 pm

      Mare dreptate.

      Apreciază

  13. Vranceanu said, on iulie 10, 2013 at 3:37 am

    Eu am remarcat ca in unele locuri – si ca sa dau un exemplu concret: la biserica rusa din bucuresti – esti privit si cantaritb (deci, judecat) in functie de cum arati. Daca esti imbracat in negriu si ai barba – sau, ca femeie, daca esti cu fusta pana in pamant si cu broboada in cap – atunci esti induhovnicit. Daca sa zicem, o femeie are, din cochetarie, in loc de batic, o bereta sau o palarie, apai nu e bine – desi esentialul este sa ai capul acoperit, nu conteaza cu ce. Nu ne putem imbraca pe calea victoriei la la schitul din varful muntelui. Tocmai din distretie si din dedorinta de a nu sari in ochi si a face parada de credinta noastra etc. Cred ca virtutile sunt in suflet si nu pe haine. Judecarea omului dupa haine denota o grava superficialitate si imaturitate duhovniceasca. Desigur, in linii generale, este de dorit sa ne imbracam decent, iar la biserica, cu o anumita sobrietate. Femeile sa nu sarute icoanele cu ruj pe buze, sa nu intri in pantaloni scurti, etc. Dar intr-un fel te imbraci la bisrica, in alt fel intr-o excursie in padure, in alt fel la un spectacol. Este cel mai facil lucru – bainele, barba, broboada, – pentru a da o impresie exterioara de duhovnicie, de smerenie, etc – si in acest timp, patimile, mandria,. judecarea aproapelui, clevetirea, rautatea, impietrirea inimii, colcaie in noi. Hristos a vorbit explicit despre haine numai in sens negativ, atunci cand vorbea de imbracamintea fariseilor. Sf apostol Pavel a spus ca femeile sa aiba capul acoperit in biserica, dar nu pe strada.

    Apreciază

    • Maria said, on iulie 10, 2013 at 8:30 pm

      Vranceanu,
      Imbracamintea pe care o poarta femeia , dar si barbatul , reprezinta „cartea lui de vizita „.
      Nu-i adevarat ca , daca ai credinta , nu conteaza cum te imbraci , pentru ca , daca te imbraci indecent si vulgar , iti lipseste credinta , nu ai credinta in inima ta , pt ca din inima omului pornesc toate dorintele , ca si aceea de a te imbraca extravagant .
      O femeie „imbracata „-dezbracata , este si c……..a , pt ca de aceea umbla asa , ca sa agate barbati si de ce sa-i agate ???Care-i scopul , asa mai pe romaneste ???
      De aceea desfraul a atins cote mari , iar cand va depasi orice limita , Dumnezeu nu va mai ingadui lumea .
      Desfraul este una din conditiile sfarsitului omenirii .
      Nu-i de-ajuns ca femeile sa nu sarute icoanele cu rujul pe buze , asa cum spui , ci , nici sa nu intre in biserica in halul acela , ci , dupa ce s-a spalat , sa arate precum sfintele femei .
      Eram odada la manastirea Sucevita , cand un parinte a observat niste femei rujate , si le-a pus sa se stearga de ruj , inainte de a intra in manastire .
      Citeste la Faptele Apostolilor , Epistola intai Timotei , la capitolul „Femeia in Biserica „si la Epistola intai Corinteni , la fel despre Femeia in Biserica ,apoi citeste pe Nicodim Mandita , sa vezi ce recomandari face , cand este vorba de a intra femeile in Biserica .

      Apreciază

      • Vranceanu said, on iulie 11, 2013 at 4:29 am

        Nu, imbracamintea nu e cartea de vizita. Ar trebui ca niste oameni care se dedclara ortodocsi sa vada lucrurile mai duhovniceste, mai in profunzime, nu dupa aparente, superficial. Pot fi 1000 de motive pentru care cineva se imbraca intr-un anumit fel. Nu ma refer aici la imbracamintea provocatoare, triviala, dar in extrema cealalta, sunt absolut convins ca te poti imbraca din cap pana in picioare in negru, si sa fii plin de pacate. Conteaza sufletul omului, despre asta a vorbit Hristos, nu a vorbit niciodata despore haine decat atunci cand i-a certat pe farisei.
        Si cine stabileste imbracamintea unei femei pana la urma ? Pana unde trebuie sa fie de lunga fusta ca sa nu ispiteasca ? Pana la genunchi ? pana la glezne ? pana in poamant ? dar fata, mainile, nu ispitesc ? Nu ati vrea si o burka musulmana cumva, care sa acopere si hura, eventual si ochii ? Se ajunge la o discutie halucinanta. Sunt de acord ca moda este exagerata si duce in ispita, dar sa nu cadem noi in cealalta extrema prin aceste discutii.
        Cum credeti ca arata si era imbracata desfranata care a sters cu parul ei picioarele Mantuitorului ?

        Apreciază

    • Ioan said, on iulie 10, 2013 at 10:42 pm

      Vranceanu, virtutile din suflet se vad in haine(le pe care le porti)

      Apreciază

      • Vranceanu said, on iulie 11, 2013 at 4:23 am

        Chiar asa ?
        Deci daca ma imbrac maine in negru din cap pana in picioare, sunt virtuos / Sunt sfant ? Chiar asa simplu sa fie ?

        Apreciază

    • Marius Barbu said, on iulie 11, 2013 at 7:54 pm

      @Vranceanu dar acelasi Sfant Apostol Pavel zice : I Tesaloniceni Cap 5,17. Rugaţi-vă neîncetat. oare pe strada nu trebuie sa zica ruga Lui IISus???”De aceea, femeia este datoare sa aiba (semn de) supunere asupra capului ei, pentru ingeri”, adica din sfiala fata de ingeri, Sfantul Ioan Gura de Aur precizeaza ca nu este vorba aici ca femeia sa aiba capul acoperit numai la rugaciune sau numai in biserica, ci intotdeauna si in tot locul, mai ales ca trebuie sa ne rugam neancetat oriunde

      uite in ce duh esti tu cu necoperirea capului la femei pe strada is niste idei cam neortodoxe ca sa nu zic eretice si rastalmaciri la Dumnezeiasca Scriptura
      http://statu.wordpress.com/2012/01/17/capul-si-neacoperirea-lui-1corinteni-112-16/

      frate vasile ma intrb daca mai aveau par pe picioare si nu il epilau isi mai aratau ele picioarele cu asa mandrie? mai se afisau la plaja ??? 😀

      Apreciază

      • pcmouse said, on iulie 12, 2013 at 11:44 am

        Marius Barbu-faci reclama la un blog de sectar/sectant?

        Apreciază

    • Irina said, on iulie 13, 2013 at 12:18 am

      Duhovnicul meu mi-a spus ca o tinuta decenta este si fusta pana la genunchi, dar nu mai sus de genunchi, care nu cred ca bate la ochi. Sau purtarea alternativ si a fustelor lungi pana in pamant, dar si celor pana la genunchi pt a nu atrage privirea si a fi subiect de discutie.

      Apreciază

  14. G-man said, on iulie 10, 2013 at 9:34 am

    vin cu un articol la fel de bun in completarea , acestuia :

    http://www.crestinortodox.ro/editoriale/ambitia-firului-141229.html
    un mic citat din articol:

    „Duhul mandriei, insa, continua doar ceea ce a inceput duhul desfranarii. Omul a inceput sa-si indeparteze parul de pe trup in masura in care a ajuns robul desfranarii. Desi se pun in fata motive precum igiena si grija fata de trup, in spatele acestora se ascunde aproape intotdeauna satisfacerea unor pofte sexuale tot mai mari. Un trup lipsit de par aprinde si mai mult pofta sexuala. Suficienta in acest sens este marturia unei persoane care administreaza un salon „de infrumusetare”, care spune ca femeile si barbatii isi doresc sa aiba „un trup cat mai atragator si mai apetisant pentru sexul opus”.”
    ……………………………………………………..
    Sunt 4 comentarii excelente facute mai sus de : Ioan, Maria , Sa luam aminte si blue…. le multumesc pentru asta.

    Pentru ceilalti si in special pentru cei care te injura cand scrii astfel de articole , dar au pretentia ca sunt ortodocsi , le zic doar atat .: E pacat sa minti ! stim toti asta , dar oare stim ca e pacat sa te minti si pe tine?
    Apoi alta intrebare : a pacatui / a cadea in pacat e la indemana oricui , sau mai bine zis i se poate intampla oricui la un moment dat , e ceva specif lumii cazute / omului. Dar a cauta sa legiferezi pacatul(fie doar in mintea ta) .. doar ca tu sa traiesti in continuare in acel pacat , sau a ramane in continuare in pacat cu pretentia la Dumnezeu ca tu esti crestin …bun………..e deja ceva demonic.

    Apreciază

  15. crestinul ortodox said, on iulie 10, 2013 at 1:42 pm

    si ne spune Mantuitorul
    „Vai de cel prin care vine sminteala ca mai bine ii este lui a-si atarna o piatra de moara si a se arunca in mare ”
    o femeie nu trebuie sa sminteasca prin prezenta sa cu haine , sulemenirea fetei, a mainilor , a picioarelor si comportament pe cei din jur
    dar nici barbatii nu trebuie a se lasa smintiti caci iarasi ne spune Mantuitorul
    „daca ochiul tau te sminteste scoate-l si arunca-l afara ” prin „ochi” se intelege ochiul interior al mintii -gandul ce te indeamna spre pacat spre a-ti imagina cum ar fi … si deja te-ai murdarit
    atat femeile cat si barbatii trebuie a lua atitudine impotriva smintelii care vine de la necuratu ,
    impotriva celor ce se smintesc pe sine dar si pe cei din jur …
    uitati-va la cei spurcati , homosexualii si lesbiene cum ii manevreaza dracii caci prin propaganda si prin dezmatul acestora nu faca decat a sminti , a spurca si in iad aduce mintile celor ce privesc la ei ,cei spurcati …
    de asta iarasi ni s-a spus
    ‘nimic din ce este spurcat nu va intra in imparatia lui DUMNEZEU „- Domnul IISUS HRISTOS
    „cine are ochi de vazut vede , cine are ochi de auzit aude”
    sau
    „ce ii este de folos omului sa aiba lumea toata cand sufletul si-l pierde ”
    Amin!

    Apreciază

  16. Vranceanu said, on iulie 10, 2013 at 4:08 pm

    Daca o persoana care este in afara Bisericii, dar are o cautare si ar vrea sa se apropie de credinta, citeste un text ca cel de mai sus despre picioare si despre lungimea fustei, sigur va fi pus/a pe fuga de o asemenea abordare.

    Apreciază

    • pcmouse said, on iulie 10, 2013 at 5:48 pm

      vranceanu dta esti cu misiune pe blog..

      Apreciază

      • Vranceanu said, on iulie 11, 2013 at 4:57 pm

        Asa este, sunt colonel sub acoperire.

        Apreciază

      • pcmouse said, on iulie 12, 2013 at 11:42 am

        mda//multumesc de raspunsul sincer..

        Apreciază

    • Stone said, on iulie 11, 2013 at 12:45 am

      De ce va fi pusa pe fuga? Nu d’aia citeste astfel de texte, dorind sa afle adevarul?

      Apreciază

    • Marius Barbu said, on iulie 11, 2013 at 8:07 pm

      da si o sa vin la Biserica mintindu’l tu? faci exact ca si astia cu ecumenistii excat la fel ii mint ca au taine ,ca’s biserici surori si omu cum sa se mantuiasca daca el crede ca nu e in ratacire /Erezie ,asa si cu fustele cum sa se indrepte daca tu ii ti partea???? si il MINTI

      Apreciază

  17. Christian said, on iulie 10, 2013 at 4:20 pm

    Virgiliu Gheorghe deceleaza foarte bine cauza indecentei vestimentare, de fapt a intregului comportament deviant in general: Mass-media, aservita ocultei mondiale ( a se citi: satanistilor ). Filmele, videoclipurile, reclamele promoveaza cu salbaticie acest tip deviant de comportament! Mesajele subliminale se insereaza insidios in subconstientul fetelor, conditionandu-le sa adopte o tinuta sexy si/sau sa aiba un comportament sexual exacerbat. Solutia: opriti televizoarele! Deschideti Biblia pentru a afla voia lui Dumnezeu in aceasta privinta.

    „Asemenea şi femeile, în îmbrăcăminte cuviincioasă, făcându-şi lor podoabă din sfială şi din cuminţenie, nu din păr împletit şi din aur, sau din mărgăritare, sau din veşminte de mult preţ; Ci, din fapte bune, precum se cuvine unor femei temătoare de Dumnezeu.” 1Timotei 2,9-10

    Apreciază

  18. gerica64 said, on iulie 11, 2013 at 7:51 am

    „Una dintre cele mai neplăcute însuşiri care îi infestează pe oameni în această lume este narcisismul, iubirea de sine. Această epidemie distrugătoare domină fiecare nivel al societăţii şi este modul favorit de atac al Satanei, prin care demonii lui pătrund în sufletele oamenilor de pretutindeni. Ei pot fi văzuti aranjându-se si afisându-se pentru ca ceilali să îi admire. În primul rând se iubesc pe ei în insasi, dar după aceea, dacă aceasta nu le ajunge, tânjesc să primească atenţia altora şi-i încurajează pe ace tia să îi admire în mod deschis.
    Azi atacurile Satanei sunt atât de puternice, prin modul în care se manifestă în sărmanele suflete, încât aceste atacuri nu pot fi gnorate. Obsesia lor cu privire la felul cum arată îi face să meargă atât de departe încât să-şi dăuneze corpului lor şi să facă tot ce e necesar pentru a- i satisface iubirea de sine.
    Când Satana este prezent în aceste suflete este usor de observat. Aceşti oameni sunt plini de vanitate şi se străduiesc să se arate în locuri influente. Păcatul narcisismului se va intensifica în Timpurile din urmă, când multi vor pune pe primul plan înfătisarea lor, bunăstarea si egoismul lor, în dauna prietenilor si chiar a propriei familii. În lumea de astăzi iubirea de sine este considerată o însuşire admirabilă. Această urmărire a câstigului personal nu poate fi niciodată satisfăcută, pentru că satana va face ca oamenii să râvnească la și mai mult
    Păcatul mândriei se intensifică în lumea de astăzi . Nu acceptaţi această formă de comportament ca parte a vietiii voastre de zi cu zi. Atât de mulţi tineri îi consideră pe aceşti oameni, asa-zis perfecti la trup, un model demn de urmat. Însă comportamentul lor este demn de milă dacă vă deschideţi ochii şi vedeţi ceea ce este el în realitate.
    Este încălcarea Primei Porunci şi dacă aceşti oameni continuă pe acest drum, atunci Înselătorul îi va atrage într-o confuzie si mai mare. Narcisismul există în toate domeniile vieţii incluzând politica, moda, media, în lumea filmului si chiar în interiorul Bisericii
    Smerenia nu se poate atinge dacă suferiţi de narcisism”

    Apreciază

    • Maria said, on iulie 11, 2013 at 6:11 pm

      Asa este , sa ne amintim de femeile care-si fac operatii estetice , isi modifica nasul , sanii cu silicon , isi fac injectii cu colagen si alte substante , sub pielea de pe fata , stau la cosmetica ore intregi , dau bani cu gramada , numai sa arate , cum ?De ce ?Pentru ca le indeamna diavolul sa-l contrazica pe Dumnezeu , ca ea , individa , nu-i multumita cum a creat-o si , s-a gandit sa faca modificari in corpul ei .
      Ce mai zici , atunci cand isi schimba si culoarea ochilor cu lentile speciale ?
      Eu stiu de la mama mea , ca ne invata pe noi fetele , sa ne imbracam frumos , dar decent , sa nu ne vopsim fata ca o facem de ras si ne pedepseste .Sunt de acord sa umbli ingrijit , (pt ca murdaria si dezordinea este de la diavol , lui ii place unde este murdar , acolo se aseaza ), nu imbracat doar in negru , nu cu fusta pana in pamant (desi este si la moda ), dar nici cu fusta de cativa centimetri .

      Apreciază

      • Marius Barbu said, on iulie 11, 2013 at 8:00 pm

        se falsifica ptr ca sa le placa barbatilor …si tu Maria te’ai epilat de aceea vrei sa iti arati picioarele?

        Apreciază

  19. o oarecare said, on iulie 11, 2013 at 9:09 am

    Moda este o inventie menita sa aduca profit si sa o determine pe femeie sa starneasca patimi si sa fie in ton cu idealurile masonice. Multi creatori de moda sunt barbati necrestini sau crestini doar cu numele. Stiind acestea, sa adoptam fata de moda o atitudine mai distanta, caci nu moda ne va mantui.

    Tinuta crestineasca este o modalitate de marturisire a statutului de crestin. Nu trebuie sa ne rusinam ca suntem crestini.

    Apreciază

  20. Ioan said, on iulie 11, 2013 at 10:33 am

    Pt Vranceanu: exact. Deoarece, ca sa poti sa te imbraci tot timpul in negru, ai nevoie sa te lupti cu patimi ca: mandrie, invidie, duhul lumii, si altele. Nu stau sa le insirui ca nu sunt atotcunoscator si nu le pot patrunde fb. Dar simt lupta. Simte-o si tu. Succes

    Apreciază

    • Vranceanu said, on iulie 11, 2013 at 5:02 pm

      Sintagma „morminte varuite” sau „spalati partea dinlautru a paharului” iti spune ceva ?

      Apreciază

      • Ioan said, on iulie 11, 2013 at 9:16 pm

        Bineinteles. Mie mi se pare ca tu incerci sa intelegi ce e o moneda, vazand doar o fata a ei. Trebuie sa le vezi pe amandoua. Adica: un CRESTIN adevarat si nu mimant e cel care se si imbraca crestineste, si-si lucreaza si interiorul in spiritul credintei sale. Este foarte simplu. Fara oricare din cele doua, NU E CRESTIN.

        Apreciază

  21. Ioan Dan said, on iulie 11, 2013 at 1:01 pm

    In apocrifa ,,Pastorul lui Herma” la porunca a IV-a ingerul ii spune sa-si aduca aminte de sotia sa intodeauna cand va fi ispitit de alta femeie. Am pus in practica acest sfat gandindu-ma ca Dumnezeu mi-a dat sotia asa cum mi-am dorit-o si celelalte fete sau femei, oricat de frumoase ar fi, nu au nimic in plus (vreun organ) fata de sotia mea, plus ca am credinta ca daca eu ma pazesc s-o insel fie si cu privirea sau cu gandul, Dumnezeu nu va ingadui ca ea sa fie ispitita sa ma insele.

    Apreciază

  22. gabi said, on iulie 11, 2013 at 4:52 pm

    ioan dan
    fumos

    Apreciază

  23. Marius Barbu said, on iulie 13, 2013 at 2:16 pm

    @pcmouse am vrut doar sa arat gandirea sectanta cum ca femeia nu trebuie sa umble cu capu acoperit si am zis ca se face chiar o asemanare la picioare dezgolite .A spune sa nu acoperi picioru e idee in duh sectar, cum zic sectarii: ” Aşadar
    părului capului este
    suficient ca învelitoare
    pentru ea”cam asa zic unele fete care isi arata picioarele si sustin ca ele ar fi in Duh Ortodox

    Apreciază

  24. […] Piciorul tau frumos ispiteste. ACOPERA-L […]

    Apreciază

  25. CRESTINELE SI PANTALONII | Saccsiv's Weblog said, on septembrie 19, 2013 at 7:53 pm

    […] Piciorul tau frumos ispiteste. ACOPERA-L […]

    Apreciază

  26. […] Piciorul tau frumos ispiteste. ACOPERA-L […]

    Apreciază

  27. […] Piciorul tau frumos ispiteste. ACOPERA-L […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.