SACCSIV – blog ortodox

ANTI CIP – un DVD pentru preoti, varianta 2

Posted in CIPURI, PREOT by saccsiv on iulie 7, 2013

   Cititorul Mihail Lg a sugerat urmatoarea varianta:

SFINȚITE PĂRINTE,

            După cum bine ştiţi, Taina Preoţiei este un lucru foarte mare şi chiar atât de mare încât unii sfinţi au fugit de ea considerându-se nevrednici.

            Un om simplu, în priviinţa mântuirii, are răspunderea sa şi, după putinţă, a celor din jur, dar preotul este răspunzător pentru turma din satul său, din oraşul său, din zona sa, din ţara sa, turmă pentru care Dumnezeu îi va cere socoteală.

            Vremurile de pace şi linişte au trecut şi acum trăim vremurile din urmă, vremuri de prigoană, vremuri în care preotul şi omul de rând nu mai pot fi neutri, ci trebuie să aleagă în fiecare clipă între Dumnezeu şi satana. De altfel, niciodată vreun om nu a putut să fie neutru…

            În Siria sunt omorâţi zeci de mii de ortodocşi şi, în scurt timp, prigoana care a început prin introducerea actelor cu cip se va amplifica şi se va ajunge şi la noi la aşa ceva.

            Cei care marturisesc după puterea lor aleg pe Dumnezeu, iar cei care tac, prin tăcerea lor mărturisesc pe diavol, dupa cum ne avertizează și Cuviosul Paisie Aghioritul.

            Ca simplu mirean, fară binecuvantare, nu ai voie sa predici în public, dar ca şi preot ai o putere extraordinar de mare de-i învaţa pe oameni, mai ales duminica, după Sfânta Liturghie și, în particular, la scaunul Sfintei Spovedanii. Pe cât de mare e această putere a preoţilor pe atât de mare va fi şi răspunderea lor în faţa lui Dumnezeu.     

            Ce mare schimbare s-ar face dacă în toate bisericile, în fiecare duminică, preotul ar spune oamenilor despre ceea ce se întâmplă astăzi şi i-ar îndemna să nu ia actele cu cip! Nu așa au predicat marii dascăli ai Bisericii: Sf. Ioan Gura de Aur, Sf. Vasile cel Mare, Sf. Nicolae Velimirovici, Sf. Luca al Crimeei? Nu așa a făcut și Sf. Prooroc si Înaintemergător Ioan? Altfel a facut Hristos? Cu câtă putere învățau aceia poporul! Unii preoți le urmează și astăzi exemplul, dar sunt prea puțini…

            Mulţi preoţi se tem să mărturisească. Dar cine să mărturisească atunci? Pietrele? Femeile? Adevărat au grăit cei dinaintea noastră când au zis că și la aceste lucruri se va ajunge, ca femeia căsatorită și copilul ei să învețe drept poporul, iar pleiada de preoți, pe care anual îi licențiază facultățile de teologie de pretutindeni, să taca. Acesta este tristul adevăr, că apostolii – puțini la număr și fară știință de carte – au cucerit o lume, mărturisind până la moarte (și ce moarte!), iar miile de teologi, cu master și chiar cu doctorat, abia mai ridică o mână de oameni. De ce? Pentru că ne plac colocviile lungi și discursurile academice, dar ne temem de mărturisit!

            Dacă un preot tace și nu mărturiseşte se pot trage de aici următoarele concluzii:

– preotul iubeşte mai mult funcţia, lumea, scaunul, familia şi prin acest lucru calcă ceea ce a spus Hristos:

„Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine. Şi cel ce nu-şi ia crucea şi nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine.” (Matei 10: 37-38)

– preotul este un laş, deși cunoaște cuvintele Mântuitorului:

Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. Nu socotiţi că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa. Nu vă temeti de cei ce ucid trupul, dar sufletul nu pot să-l ucidă; ci mai degrabă temeţi-vă de acela care poate ca şi sufletul și trupul să le piardă în gheenă. Cine ţine la sufletul lui îl va pierde, iar cine-şi pierde sufletul lui pentru Mine îl va găsi. (Matei 10: 32-35, 28, 39)

Iar Sfinții Părinți ne învață că laşii nu se mântuiesc!

preoţii nu sunt uniţi şi se tem de caterisire, se tem de oameni, iar nu de Dumnezeu.

            Părintele Teodot de la Mănastirea Petru-Vodă spunea că un preot caterisit  pe nedrept nu își pierde harul, lucru ce se poate vedea foarte uşor făcând aghiasmă și văzând dacă se strică sau nu. De asemenea, Părintele Arsenie Boca învăța același lucru, iar împreună cu dânsul și Sfinții Parinti, cel mai bun exemplu fiind Sfântul Ioan Gură de Aur, el însuși fiind caterisit și exilat. Dar Dumnezeu a fost cu el.

            Se mai pune încă o întrebare: dacă preoţii ar fi uniţi ar putea fi caterisiți cu toţii?

            În Grecia au ieșit în stradă peste 1 milon de oameni în frunte cu preoții lor. La fel au făcut și sârbii. La fel s-a întamplat și în Republica Moldova. La noi ce se întâmplă?

            Preoţii care nu se opun acum vor ajunge la pecetea implantată (nanocipul implantat, după cum spunea şi Pr. Elpidie) şi atunci nu vor fi caterisiţi de Patriarh, ci de Însuşi Dumnezeu şi se va şterge numele lor din cartea vieţii. Să nu creadă nimeni că acestea sunt povești! În SUA implantarea a fost ceruta de populație, prețul implantului fiind de 200$. Aceste lucruri au circulat pe canalele de știri rusești și le puteți găsi în continuare și pe internet (vezi video „Microcipuri implantate: control total (pecetea fiarei, cip, antihrist)” pe YouTube).

            După cum bine ştiţi marele nostru mărturisitor şi luptător anticip, Părintele Justin Pârvu,  a trecut în Biserica Triumfătoare. Sfințenia lui este de netăgăduit: mai întâi sfințenia vieții, asceza, perioada de temniță grea, lucrarea sa de duhovnic și de stareț, ctitoriile, minunile din timpul vieții, înainte-vederea mărturisită de mulți fii duhovnicești și mai ales minunile ce au avut loc imediat după moartea sa (busuiocul înverzit, mirul ce a izvorât din ochii părintelui și din mâna dreaptă, demonizații care strigau „e sfânt!” ș.a.). Îl mai proslăvea Dumnezeu cu astfel de semne minunate, dacă cele spuse de el – referitor la actele biometrice, la vremea de prigoană pe care o trăim și la înrobirea poporului român de către străini – ar fi fost sminteală, neascultare sau erezie?

Și cuviosul Paisie Aghioritul a fost de aceeaşi părere şi a avertizat lumea încă din anii ’90. Dar să fi fost aceștia singurii! Dar lista sfinților, duhovnicilor si stareților care au grait impotriva acestor acte biometrice poate fi vreodată scrisă? Numim doar câțiva dintre cei de un neam cu noi: Pr. Arsenie Papacioc, Pr. pustnic Proclu, Pr. Adrian Făgețeanu, Pr. Melchisedec Velnic de la Putna, Pr. Ioan de la Rarău, Pr. Simeon de la Sihăstria, Pr. Antim de la Bistrița – Neamț, Pr. Eftimie Mitra, Pr.prof.dr. Mihai Valică, Pr. Amfilohie de la Diaconești, Pr. Neonil de la Frăsinei, Pr. Crăciun Oprea și mulți alții. La care, desigur, se adaugă cei din Rusia, Serbia, Grecia și din toată lumea ortodoxă. Amintim si trei ierarhi care au grăit împotriva actelor biometrice: IPS Bartolomeu Anania, PS Iustinian Chira și PS Sebastian Pașcanu.

            Răsplata veşnică a unui preot vrednic – asemenea celor deja amintiți – este mare, dar şi pedeaspa celor nevrednici va fi mare.

            Nu va mai trece mult timp şi fiecare luptător al armatei lui Hristos – arhiereu, preot, călugăr, mirean – va fi chemat să dea socoteală în faţa lui Dumnezeu şi nu în faţa oamenilor de care, de multe ori, poate că acum se teme.

            Unii zic: episcopii Bisericii sunt puși de Duhul Sfânt (Fapte 20, 28) și, în concluzie, Sinodul nu poate greși. O astfel de înțelegere este șubredă, istoria învățându-ne altceva. Și nu mă refer la istoria grăită de un profan, ci de cea oglindită în viața Sfântului Marcu al Efesului, de pildă. Când episcopii au alergat la Papă pentru a primi ajutor militar în lupta cu agarenii, acceptând și semnând pentru unire, singur Marcu, prealuminatul mărturisitor, nu a semnat! El a fost Sinodul! De asemenea. poporul dreptslăvitor a fost parte activă din adevăratul Sinod, neîngăduindu-le episcopilor (dupa întoarcerea lor de la Ferrara – Florenţa) să pună în faptă cele iscălite.

Duhul Sfânt îi alege pe episcopi, ca să păstreze Biserica, însă pe aceștia îi așteaptă o și mai aspră judecată, pe măsura misiunii lor! Această alegere nu este o autoritate, cât este o misiune!

Acestea fiind scrise, în chip nevrednic și cu multă durere, de noi – cei ce am lucrat la această scrisoare (și pe care ne știe Dumnezeu, înaintea Căruia și suntem, pururea), încheiem adresarea noastră cu o plecăciune în duh, rugându-vă să nu treceți cu vederea turma cea cuvântatoare! Căci al sfinției voastre este a lega si a dezlega, către care și nădăjduim aici, pe pământ, ca unul ce iconomisiți Tainele lui Dumnezeu.

Părinte, alegerea vă aparţine!

Dumnezeu să vă lumineze și să vă dea cuvânt cu putere multă!

   Comentariu saccsiv:

   Este o varianta modificata a introducerii de la ANTI CIP – un DVD pentru preoti, de unde va rog sa preluati partea finala.

   Cititi va rog si:

Anti cip – FLUTURAS

Anti cip – STICK AUTO

Anti cip – POSTER

25 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Neddih said, on iulie 7, 2013 at 1:00 am

  Desi m-a intors Dumnezeu de vreun an, un an si putin, pe calea cea buna, sunt la fel de suparat pe atitudinea celorlalti. Problema este ca eu sunt proaspat venit pe calea asta si ma simt putin ravnitor pentru ca am primit un semn care m-a intors. Deci sa tac sau sa nu fac ce zice la Carte, ar fi egal cu a ignora chemarea si a desconsidera semnele si iubirea Lui Dumnezeu.
  Insa fiind om in lume, nu stiu cat trebuie sa las de la mine si sa ma dau eu dupa ea, si cat trebuie sa fiu de teapan ca sa o fac eu sa vina dupa mine.
  Oricum ar fi, las totul in grija Domnului si fac tot ce-mi dicteaza constiinta ca e bine sa fac, uneori insa va spun ca Dumnezeu poate sa va raspunda la orice gand bun la care ii dati curs si vreti sa-l faceti.

  Fiecare credincios ( adevarat! ) este insa cu lucrarea sa, fiecare este aplecat spre a face un anumit fel de fapte bune ( unii fac milostenie, altii invata si vestesc, altii rabdare, altii se roaga etc ), si e bine sa lasam fiecare credincios sa-si faca partea lui. Desi Dumnezeu ne indeamna sa ‘ravniti spre cele mai bune’.

  Recomandarea mea ar fi urmatoarea : ce-ar fi sa tipariti niste scrisori, sa le puneti in plicuri si sa le lasati pe la Biserici sau ( daca nu vi se pare prea dubios ) sub usile preotilor. Insa ca anonimi, incognito.

  Sa subliniati atitudinea Bisericilor cu adevarat luptatoare din Grecia si alte tari, ca oamenii sa se inspire si sa vada ca nu sunt singuri.

  Apreciază

  • adi said, on iulie 7, 2013 at 10:12 am

   neddih nu trebuie lasat dupa lume nimic din cele ce tin de Credinta,Adevar si Mintuire!
   Biserica adevarata trebuie propovaduita in lume si nu invers.Si pe mine m-a intors Domnul Dumnezeu din drumul gresit in lume pe care l-am avut.Asa cum spun Sfintii Parinti de la Muntele Athos va trebui sa ducem o lupta de convingere a oamenilor ca ecumenismul nu ajuta ci dimpotriva iar daca din Mila cea mare a lui Dumnezeu vom gasi chiar preoti caterisiti pentru crezul lor adevarat, ne vom refugia ca la inceputurile crestinismului in pesteri etc.Vremurile pe care le traim sint vremuri de adevarata marturisire nu sint vremuri in care sa ne complacem cu cele lumesti.Dupa cum observi si tu ni se serveste(scuze de cacofonie) un amalgam de chestii toxice (cipuri+semnatura electronica,ecumenism , sodomie recunoscuta in constitutie).Am scris intentionat constitutie cu „c”-mic ea pentru mine nu mai reprezinta un reper singurul reper ramine Legea asa cum este ea dupa Sfinta Scriptura si Sfintii Parinti.Obligatia noastra de credinciosi adevarati este sa intrebam care este parerea preotilor nostri despre consiliul mondial al bisericilor iar daca cumva au o parere pozitiva(Doamne fereste!) sa ne indepartam de acea biserica sau manastire si sa formam un grup separat care sa ne cautam treptat preot pentru slujbe.Fara Harul Duhului Sfint orice slujba nu are nicio valoare.Nu stiu daca ai(ati) remarcat ca in timpul fiecarei slujbe de duminica se citeste chestia aceea cu „Sa ne rugam pentru sfintele lui Dumnezeu biserici pentru unitatea de credinta” sau unirea tuturor.Noi credem conform crezului nostru „Întru-una Sfântă Sobornicească şi apostolească Biserică” ori acea afirmatie este pur si simplu o blasfemie.
   Slavit sa fie Domnul!

   Apreciază

   • saccsiv said, on iulie 7, 2013 at 2:22 pm

    adi

    Nu inteleg ideea de la finalul comentariului tau.

    Apreciază

   • pcmouse said, on iulie 7, 2013 at 4:13 pm

    „adi”ceva nu e in regula la tine!

    Apreciază

   • Neddih said, on iulie 7, 2013 at 7:47 pm

    Nu e blasfemie acea vorba, prin ea ii cheama pe toti la Ortodoxie. Eu unul asa inteleg. Dar fiecare o ia pe sensul sau… :))

    In societate sunt om, iar credinta este ceva aparte. Nu pot, nu vreau, si nici n-ar convinge pe nimeni daca incep de maine sa ma comport ca un sectant. Cred ca uneori e suficient sa ai credinta ta, ca Dumnezeu te pune in ipostaze in care sa spui ce-ai de spus, si cui trebuie.

    Apreciază

  • Neddih said, on iulie 7, 2013 at 7:51 pm

   De initiativa, Saccsiv, ce spui? Este folositoare sau ne transforma in niste zeloti care cauta mijloace lumesti de impotrivire fata de inevitabil?

   Apreciază

   • saccsiv said, on iulie 7, 2013 at 8:42 pm

    Neddih

    De ce scrisori sub usa?

    Apreciază

   • Neddih said, on iulie 7, 2013 at 9:17 pm

    Buna intrebare. Mie unul imi parea cea mai discreta metoda de a ramane nestiut. La biserica mereu sunt oameni care pot vedea cine lasa si ce lasa.

    Insa ai dreptate, e ridicol :))

    Apreciază

 2. chemanonim said, on iulie 7, 2013 at 11:12 am

  Reblogged this on wp2wp.

  Apreciază

 3. MITROI CORINA said, on iulie 7, 2013 at 1:45 pm

  DRAGI PRIETENI, ACEI FLUTURASI ANTI CIP RAMAN IN FORMULA ASTA? AS VREA SA II DUC LA TIPOGRAFIE, SA MULTIPLIC SI SA STAU IN FATA MAGAZINELOR SA LE DAU LA OAMENI. TREBUIE SA FACEM CEVA, NU PUTEM STA DEGEABA

  ________________________________

  Apreciază

 4. […] ANTI CIP – un DVD pentru preoti, varianta 2 […]

  Apreciază

 5. dante said, on iulie 7, 2013 at 3:45 pm

  @adi

  faci o confuzie la finalul comentariului, afirmind ca: „…nu stiu daca ai(ati) remarcat ca in timpul fiecarei slujbe de duminica se citeste chestia aceea cu “Sa ne rugam pentru sfintele lui Dumnezeu biserici pentru unitatea de credinta” sau unirea tuturor.Noi credem conform crezului nostru “Întru-una Sfântă Sobornicească şi apostolească Biserică” ori acea afirmatie este pur si simplu o blasfemie…”

  La finalul sfintei liturghii se fac rugaciuni pentru unitatea Bisericii si a tuturor, numai ca ce nu ai inteles tu este chemare la unitatea in ortodoxie, nu cu alte culte, despre asta este vorba.
  Marturisesc ca si eu acum ceva ani am avut aceeasi nelamurire, pe care preotul mi-a spulberat-o.

  Doamne ajuta!!

  Apreciază

  • adi said, on iulie 7, 2013 at 4:55 pm

   dante si saccsiv
   Intre cele 2 afirmatii una cea din crez si cea de la Sfinta Liturghie “Sa ne rugam pentru sfintele lui Dumnezeu biserici pentru unitatea de credinta” sau „Unirea credinţei şi împărtăşirea Sfântului Duh cerând, pe noi înşine şi unii pe alţii şi toată viaţa noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm. ” este o prapastie chiar daca cei mai putin pregatiti nu o recunosc.Se doreste unitatea de credinta in „ortodoxie” prin minimalism dogmatic ceva de genul ca fiecare chiar daca e baptist,adventist,reformat,ortodox etc se roaga la acelasi Dumnezeu.M-as bucura sa fie cum spui tu dante , dar dupa dupa cum vad eu este pregatirea antihristului,adica tot o cadere din partea ierarhilor Bisericii.Se implinesc profetiile sfintului parinte Arsenie Boca caci putini preoti marturisesc dreapta credinta cu riscul caterisirii.Citez din „Marturisirea de credinta impotriva ecumenismului” pct 4:
   Unica modalitate de restabilire a comuniunii noastre cu ereticii este proclamarea rătăcirii în ceea ce-i priveşte şi pocăinţa, aşa încât să fie o adevărată unire şi pace; unire cu adevărul şi nu cu rătăcirea şi cu erezia. Pentru încorporarea ereticilor în Biserică, acrivia canonică pretinde primirea lor prin Botez. „Botezul” lor anterior, săvârşit în afara Bisericii, fără întreita afundare şi ridicare a celui ce se botează în apa sfinţită printr-o rugăciune specială şi de către un preot neortodox, nu este botez. Sunt lipsiţi de Harul Sfântului Duh, care nu există în cadrul schismelor şi ereziilor, şi, prin urmare, nu avem nimic comun care să ne unească, precum zice Marele Vasile: „Cei ce s-au lepădat de Biserică n-au mai avut harul Duhului Sfânt peste ei, căci a lipsit comunicarea prin întreruperea succesiunii…cei ce s-au rupt, devenind mireni, n-au avut nici putere de a boteza, nici de a hirotoni; nici nu puteau da altora harul Duhului Sfânt, de la care ei au căzut”.
   Pentru aceasta este netemeinică şi nesigură noua încercare a ecumeniştilor de a impune concepţia că avem botez comun cu ereticii, şi pe inexistenta unitate baptismală să susţină unitatea Bisericii, care există – chipurile – acolo unde există botezul. Însă cineva intră în Biserică şi devine membru al ei, nu prin orice botez, ci prin singurul şi unicul Botez săvârşit de preoţii care au Preoţia Bisericii.Dante,eu nu pretind ca am cunostinte solide teologice dar acolo unde observ chestiuni neclare mai bine intreb, oricum si eu am intrebat de preotul meu duhovnic si mi se pare ca ii(le) convine asa o situatie de complacere intre eretici si adevarata Ortodoxie. sursa – http://www.impantokratoros.gr/d98a904d.ro.aspx.Poate mai discutam pe tema asta 🙂
   Cu alte cuvinte afirmatiile de mai sus sint ecumeniste pe principiul ca avem botez comun cu ereticii, asta e opinia mea,imi cer iertare daca gresesc.

   Doamne ajuta!

   Apreciază

  • adi said, on iulie 7, 2013 at 5:32 pm

   completare
   ideea aceasta cu unirea credintei sau unitatea in credinta este tipic ecumenista cu origini in masonerie

   Doamne ajuta!

   Apreciază

 6. cosminml said, on iulie 7, 2013 at 9:00 pm

  Buna aceasta modificare a scrisorii de insotire a dvd-ului anticip, eu am fost mai taios dar aceasta e facuta cu mai multa blandete. O voi folosi si eu dar voi adauga la final:

  Cum se va infatisa pastorul (preotul) in fata lui Dumnezeu cu semnul satanei implantat (cipul) si fara nici o oaie din cele ce trebuia sa le pazeasca, acestea fiind toate in iad pentru ca au fost insemnate cu semnul fiarei (cipul implantat) pentru ca el a tacut si nu a avertizat turma?

  Apreciază

 7. […] ANTI CIP – un DVD pentru preoti, varianta 2 […]

  Apreciază

 8. […] SACCSIV = https://saccsiv.wordpress.com/2013/07/07/anti-cip-un-dvd-pentru-preoti-varianta-2/ […]

  Apreciază

 9. […] ANTI CIP – un DVD pentru preoti, varianta 2 […]

  Apreciază

 10. […] ANTI CIP – un DVD pentru preoti, varianta 2 […]

  Apreciază

 11. […] ANTI CIP – un DVD pentru preoti, varianta 2 […]

  Apreciază

 12. […] ANTI CIP – un DVD pentru preoti, varianta 2 […]

  Apreciază

 13. […] ANTI CIP – un DVD pentru preoti, varianta 2 […]

  Apreciază

 14. […] ANTI CIP – un DVD pentru preoti, varianta 2 […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: