SACCSIV – blog ortodox

NOUL BULETIN VA FI SI CARD DE SANATATE. Cu cip, evident …

   Ne intrebam noi:

DE CE SE TOT AMANA introducerea cartilor de identitate electronice? Cumva pentru a fi toate obligatoriu cu cip? Cumva pentru a avea timp sa convinga aproape intreaga populatie ca cipul e bun?

   Si a venit si raspunsul … Iata ce citim in articolul Noul buletin va fi şi card de sănătate:
Apariţia buletinelor cu CIP se amână! Noile cărţi de identitate vor fi disponibile abia de anul viitor, din aprilie. Legea noilor documente a trecut de Camera Deputaţilor, însă a fost modificată radical. O noutate este contopirea buletinului cu cardul de sănătate, astfel încât să avem un singur document.
Noua carte de identitate va avea dimensiunile unui permis, datele titularului vor fi tipărite atât pe faţă cât şi pe verso, şi va conţine faimosul cip. Însă noutatea absolută este că noul buletin va fi şi card de sănătate.
Vor fi emise în paralel două tipuri de buletin, iar fiecare îşi va putea alege varianta dorită.

„Vor fi două mari categorii de CI. Una simplă, care va conţine doar acel cip, conţinând datele de pe cardul de sănătate şi un al doilea tip, mai profesionist, să spunem, care va conţine acele date biometrice şi datele de pe cardul de sănătate”, spune Cătălin Chiper, secretar de stat MAI.
Şi modul de obţinere a documentului va fi simplificat. Pentru eliberarea unui nou buletin va fi necesar doar vechiul act şi o declaraţie pe proprie răspundere referitoare la domiciliu.

Tagged with: , ,

61 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. John of Pelasgia said, on iunie 30, 2013 at 2:39 am

    “Vor fi două mari categorii de CI. Una simplă, care va conţine doar acel cip, conţinând datele de pe cardul de sănătate şi un al doilea tip, mai profesionist, să spunem, care va conţine acele date biometrice şi datele de pe cardul de sănătate”, spune Cătălin Chiper, secretar de stat MAI.

    LOL!
    Desi numai de ras nu e 😦

    Apreciază

  2. minionita said, on iunie 30, 2013 at 8:39 am

    Si modul in care o sa se stie ce face fiecare pe internet: http://www.zf.ro/business-international/sfarsitul-parolelor-se-apropie-google-si-apple-lucreaza-la-alternativele-viitorului-11034854

    Apreciază

  3. pcmouse said, on iunie 30, 2013 at 11:29 am

    aha multumim vasile de info.deci asta ne pregatea de fapt sistemul 2in 1″

    Apreciază

  4. STOP RFID 666 said, on iunie 30, 2013 at 11:37 am

    DICTATURA ELECTRONICA

    ”Promovarea acestui instrument de verificare în timpi reali a stării de sănătate a pacientului, care poate fi urmărit şi on-line, va uşura activitatea de diagnosticare desfăşurată de medici. Aceştia vor avea posibilitatea să cunoască în orice moment investigaţiile la care a fost supus asiguratul, bolile de care a suferit şi tratamentele ce le-a urmat”, a declarat Cristian Buşoi.

    http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/cristian-busoi-dosarul-electronic-al-pacientului-o-prioritate-pentru-cnas-183716.html

    Apreciază

  5. danutza said, on iunie 30, 2013 at 12:36 pm

    deci, nu scapam de cip…ce facem?? ne resemnam???

    Apreciază

  6. lastun500 said, on iunie 30, 2013 at 12:43 pm

    Vai de noi, sa ne pastram buletinele vechi si se pare ca SISTEMUL vrea sa inchida totate portitele de iesirte ca toti pana la urma sa ia acte cu CIP, orice ar fi nu luati nici un act cu CIP sau biometric.

    Apreciază

  7. lastun500 said, on iunie 30, 2013 at 12:44 pm

    Off topic

    Pasii pelerinului – Sfantul Ierarh Ghelasie, ocrotitorul Manastirii Ramet

    Apreciază

  8. mihai said, on iunie 30, 2013 at 1:27 pm

    sistemul este ft. viclean, vedem cum si in presa asta ordinara i se face propaganda acestor documente

    Apreciază

  9. un roman said, on iunie 30, 2013 at 1:40 pm

    eu am schimbat buletinul anul trecut si expira in 2022 oare si pe mine ma obliga sa-l schimb ,la politie am fost si au zis ca nu ci cand expira

    Apreciază

  10. un roman said, on iunie 30, 2013 at 1:43 pm

    si permisul l-am schimbat si nu are cip ci doar codul de bare si tot asa au zis ca-l schimb cand expira nu stiu cum va fi cu acest card de sanatate

    Apreciază

  11. pasareaphoenix76 said, on iunie 30, 2013 at 1:47 pm

    vai si amar.mai. nu ma poate obliga nimeni sa-mi fac buletin. nu va mai faceti buletin defel. noi nu ne dam seama ca acesti monstri nu au nici o putere asupra maselor daca masele isi unesc fortele. fara nici un fel de violente si proteste de strada. pur si simplu refuzam buletinele. nu ne mai facem. si cu asta basta. cand o mare masa de oameni raman fara buletine si refuza sa si le faca ei ce mai pot face? pur si simplu nimic nu mai pot face. daca 3 oameni refuza buletinele ei sunt exclusi din societate dar nu pot exclude societatea insusi. ce putere au 5 10 20 100 de oameni? nici una. noi cei de jos suntem societatea si puterea. si noi daca refuzam efectiv buletinele acestea conducerea nu are nici o putere.

    Apreciază

    • pasareaphoenix76 said, on iunie 30, 2013 at 1:49 pm

      pe mine una va puteti baza ca orice as patimi voi refuza buletinu 2 in 1

      Apreciază

    • Cosmin M said, on iunie 30, 2013 at 8:07 pm

      Nu multi o sa refuze, eu personal in afara de mine care cu ajutorul lui Dumnezeu vreau sa le refuz nu stiu pe nimeni si multi ma iau in batjocora.

      Apreciază

      • acc70 said, on iunie 30, 2013 at 11:08 pm

        stiu cum e….daca vrei roaga-l pe saccsiv sa iti dea adresa mea de mail sa discutam pe tema asta

        Apreciază

  12. John of Pelasgia said, on iunie 30, 2013 at 2:20 pm

    La Petru Voda au mesr 20.000 de oameni in conditiile in care unii dintre noi( inclusiv subsemnatul) nu au putut ajunge.
    Chiar asa ma nu putem iesi in strada ca Moldovenii?

    Apreciază

    • danutza said, on iunie 30, 2013 at 2:49 pm

      putem, dar trebuie sa si vrem….
      la mitingul anticip au fost maxim 900 persoane si asta pt ca au venit niste autocare cu maicute si calugari din moldova…..

      Apreciază

  13. danutza said, on iunie 30, 2013 at 2:50 pm

    degeaba v-ati schombat buletinele de curand. vom fi obligati sa ne facem acte noi, biometrice. vom avea termene bine precizate. nu va amagiti ca va lasa 10 ani cu actele actuale!

    Apreciază

    • george said, on iunie 30, 2013 at 6:43 pm

      CORECT!

      Apreciază

      • saccsiv said, on iulie 1, 2013 at 7:08 pm

        george

        Ti-am citit e-mailul, dar iti raspund aici, caci e bine sa citeasca cat mai multi. Parerea mea e cam aceeasi cu aceasta:

        Oamenii se simt in siguranta atunci cand implinesc sfaturile parintilor duhovnicesti. Dar ce ne facem daca sfaturile acestora sunt in contradictie cu Poruncile Domnului. In astfel de cazuri trebuie sa mai facem ascultare? Parintele Efrem de la Vatoped spune ca in astfel de cazuri trebuie sa schimbam duhovnicul.
        Cred ca uneori facem mare caz de “infailibilitatea” slujitorilor lui Dumnezeu. Nu mai punem intrebari, facem doar ascultare. Ma tem ca sunt situatii cand discutia dintre credincios si parintele duhovnicesc se transforma intr-o discutie ca de la un superior la un inferior. Si asa ajungem sa vorbim de ordine si nu de sfaturi. Si dupa cum stim, ordinele nu se discuta ci se executa. Astfel, viata crestina ajunge sa se rezume doar la o incadrare mecanica in tiparele unui spirit de turma care depersonalizeaza. Oare se supara tatal atunci cand copilul il intreaba? Credem ca nu, dimpotriva, se bucura.

        Consideram ca trebuie sa luptam impotriva unei ascultari oarbe, daca vom tine seama de viata Sfintilor: Atanasie cel Mare – depus de cinci ori de pe scaunul patriarhal, Ioan Gura de Aur – depus de pe scaunul Constantinopolului, Maxim Marturisitorul – caruia i se taie mana dreapta si limba, Ioan Damaschin – anatemizat de trei ori si multi altii asemeni lor.

        Credem ca ascultarea trebuie sa inceteze atunci cand intervine minciuna, caci dragostea se bucura doar de adevar.

        https://saccsiv.wordpress.com/2009/09/03/rubrica-incepatorului-cand-inceteaza-ascultarea/

        Consider ca n-ai gresit in acel „dialog” cu Razboi intru cuvant.

        Apreciază

  14. Aurora said, on iunie 30, 2013 at 3:15 pm

    Deci de asta au intarziat, ca sa le faca 2 in 1. Daca nu vom face alte mitinguri, nu vom avea scapare. Sa ne mobilizam, sa nu-i lasam sa devina stapanii identitatii noastre !

    Apreciază

    • pasareaphoenix76 said, on iunie 30, 2013 at 3:32 pm

      legat de „stapanii identitatii noastre”. pe mine m-au facut nebuna pentru ca au spus ca nu-i normal ca mi-am luat concediu fara salar.

      Apreciază

    • Cosmin M said, on iunie 30, 2013 at 8:10 pm

      Vin si eu cu o idee, nu mai usor se face un miting undeva in centrul tarii ca degeaba se face in bucuresti si vin 50 de bucuresteni si pentru restul din tara e mai greu de ajuns.

      Apreciază

      • acc70 said, on iunie 30, 2013 at 11:09 pm

        hai sa il facem( mitingul) exact in centru, la Brasov adica…

        Apreciază

      • Cosmin M said, on iunie 30, 2013 at 11:20 pm

        Ce multi oameni ar veni la miting daca preotii ar vorbi in fiecare biserica duminica dar ei tac si nu stiu ca lasii nu se mantuiesc.

        Apreciază

  15. dante said, on iunie 30, 2013 at 3:49 pm

    „…Vor fi două mari categorii de CI. Una simplă, care va conţine doar acel cip, conţinând datele de pe cardul de sănătate şi un al doilea tip, mai profesionist, să spunem, care va conţine acele date biometrice şi datele de pe cardul de sănătate”

    Cit de sireti sint, citind textul tinzi sa crezi ca ai o alternativa, dar e o gogoasa, de fapt ai de ales intre doua nenorociri, CIP-ul existind in ambele variante. Sint constient ca si daca ar fi fost o alternativa fara CIP, aceasta pina la urma ar fi fost eliminata odata cu trecerea timpului, insa acuma sistemul forteaza nota, tatoneaza, sa vada cita reactie exista, ca sa se replieze.
    Fratilor, hai sa ne organizam noi, ca tot trancanim pe net si sa punem la cale un miting,in care sa participam cit mai multi. Stiu ca e greu, dar TREBUIE facut, ceea ce trebuie sa se intimple se va intimpla, dar macar sa mai aminam deznodamintul.
    Si musai sa avem de partea noastra fete bisericesti.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  16. vioan said, on iunie 30, 2013 at 3:54 pm

    eu nu am sa accept c.i. cu cip… niciodata

    Apreciază

  17. […] Blogul lui Saccsiv […]

    Apreciază

  18. mircea.v said, on iunie 30, 2013 at 5:47 pm

    Si eu ziceam ca si-au mai revenit un pic… Amagirea celui care ar mai vrea sa se intample si ceva bun.

    Ce facem? Simplu, nu luam asa ceva. Ca doar din 2010 zicem asta.
    Vor mai schimba de 10 ori legea, nu o vor mai schimba, vor mai amana, nu vor mai amana, vor mai fi mitinguri, nu vor mai fi, concluzia finala e clara. Act electronic nu se ia.

    Fara implicarea preotilor, monahilor, greu de tot in organizarea de actiuni impotriva, dar nu imposibil.

    Apreciază

  19. Cezar said, on iunie 30, 2013 at 5:47 pm

    Deci asta era smecheria. Se apropie mai mult de cardul universal biometric. Pana la 1 aprilie (care sper sa fie pacaleala!) mai avem timp sa mai gasim solutii la aceasta problema. Pana atunci sa gandim toate variantele.

    Apreciază

  20. carmen said, on iunie 30, 2013 at 6:01 pm

    Fratilor, nu va mai tot bateti cu pumnul in piept unii ca nu veti lua niciodata actele cu cip! Lauda dinainte nu aduce niciun folos. Si nici discutii interminabile…mai bine sa punem mana pe rugaciune si daca tot discutam, sa discutam ceva ziditor..sa vedem ce putem face..miting..ceva de genul. Ca tare imi este ca cei care se lauda dinainte ca nu vor lua niciodata, vor fi primii care vor lua din cauza mandriei care usor usor se cuibareste in suflete.
    Dumnezeu sa ne apere si sa ne dea putere!

    Apreciază

    • Cosmin M said, on iunie 30, 2013 at 8:11 pm

      Asa este fara ajutorul lui Dumnezeu toti vom lua actele cu cipuri.

      Apreciază

  21. un roman said, on iunie 30, 2013 at 9:57 pm

    ba uite eu nu cred ca or sa mai apuce ca razboiul cam bate la usa

    Apreciază

    • Ecaterina Teodoroiu said, on iulie 4, 2013 at 8:17 am

      Pai tocmai de asta se si grabesc. Recomand tuturor celor care vor sa refuze cipul, sa aiba mare grija de certificatul de nastere. Sa va faceti o copie a certificatului, pe care sa o tineti in permanenta la voi. In felul asta, va veti legitima cu copia certificatului, refuzand la un control (pentru ca vor da si ordonanta de verificare a cetatenilor, iar cei gasiti fara documente cu cip vor fi amendati, si chiar mai rau, inchisi) sa va luati cipul.
      Din nefericire, toti cei care vom refuza cipul, nu ne vom mai putea gasi un loc de munca fara acest document obligatoriu la angajare. Iar nu peste multi ani, nici macar nu vom mai putea cumpara ceva din magazine.
      Rugati-va si nu renuntati la lupta! Doamne ajuta!

      Apreciază

  22. Aurora said, on iunie 30, 2013 at 10:04 pm

    Carmen are dreptate. Sa nu bravam. Sa zicem „Doamne, ajuta-ma sa nu iau cipul” si in acest timp sa ne organizam, sa nu stam cu bratele incrucisate, caci intunecatii pe asta mizeaza; pe tacerea noastra, pe nepasarea si lehamitea care a cuprins Romania de dupa ’90. Trebuie sa facem ceva sa iesim din delasare, din toropeala. Daca vom tacea, vom pieri si noi si copiii nostri.

    Apreciază

  23. Sa luam aminte said, on iunie 30, 2013 at 10:15 pm

    Sa nu ne pierdem nadejdea, fratilor. Dumnezeu ne ajuta, dar nu ne baga in traista. pentru mantuire trebuie sa ne nevoim,. Cine spune ca e usor. Dorinta de a ne mantui nu trebuie sa fie ingropata. Nu vom putea spune ca anumite lucruri nu le-am stiut. Avem o mare responsabilitate fata de tot ce ne-au invatat duhovnicii marturisitori din Romania si din alte tari crestine.

    Noi trebuie sa ne nevoim in aceste vremuri pentru a nu fi pusi in situatia de a face rau aproapelui, asumandu-ne roluri prin care sa ni se ceara asa ceva, indiferent in ce domeniu lucram. Altminteri se poate reedita fenomenul Pitesti intr-o forma moderna. Omul care detine prea multe informatii poate cadea in mandrie, se poate crede un dumnezeu, dar cu ce pret?

    Astfel de legi duc inevitabil la satanizarea Romaniei.

    Sa ne rugam Maicii Domnului sa nu ne lase.

    Apreciază

  24. nevrednicul said, on iunie 30, 2013 at 10:28 pm

    acum toti spunem cu calculatorul in fata ,,nu luam cipul ,, dar cand iti va cere copilul de mancare , de imbracat sau te va inghimpa pe tine foamea mai zici asa?

    Apreciază

  25. gerica64 said, on iunie 30, 2013 at 11:14 pm

    In momentul cand nu vor mai avea bani de pensii si salarii si asta foarte curand Romania va cunoaste o mare explozie de nemultumire .Atunci vor iesi in strada de foame ca majoritatea sunt saraci nimeni nu-i va putea opri.Asa ca astea cu buletinele o sa cada vor avea alte probleme de genul cum sa-si salveze capetele de topor.Apoi se vede ca razboiul bate la usa e chestie de luni de zile pana la amplificarea tensiunilor.Sunt multe probleme grave saracia sa amplificat iar daca pierzi locul de munca esti distrus nimeni nu te angajeaza.Suntem terminati dar ne vine greu sa o spunem.In jurul meu vad numai oameni care abia o duc de azi pe maine pe salarii de nimic.Cred ca in tara situatia este si mai grava iar la iarna va fi un chin toate se scumpesc.

    Apreciază

    • Cosmin M said, on iunie 30, 2013 at 11:23 pm

      Tradatorii de tara lucreaza la mai multe capete: tin salariile fixe sau le micesc, in acelasi timp devalorizeaza banii si scumpesc produsele de baza.

      Apreciază

    • NIMENI said, on iulie 2, 2013 at 1:16 pm

      DEATH TO THE WORLD.

      Apreciază

  26. NICOLAE said, on iulie 1, 2013 at 10:51 am

    NU BULETINELOR CU CIP,NU VOTAM NOILE SCHIMBARI CE PROPUN ALE CONSTITUTIEI.
    SUNT INCA UNUL CARE MA ALATUR CELOR CARE CU AJUTORUL BUNULUI DUMNEZEU NE DA-M SEAMA CA ESTE VREMEA SA SI FACEM CEVA, CUM?… NU LUAM NOILE BULETINE, NU VOTAM LA REFERENDUM.
    DOAMNE AJUTA.

    Apreciază

  27. […] Dupa cum deja stiti: NOUL BULETIN VA FI SI CARD DE SANATATE. Cu cip, evident … […]

    Apreciază

  28. Marius Barbu said, on iulie 1, 2013 at 5:41 pm

    CU AJUTORUL BUNULUI DUMNEZEU NU LUAM NIMIC ! de la sistememu antichristic

    Apreciază

  29. cristytepes said, on iulie 7, 2013 at 9:06 am

    Reblogged this on We Are The Impaler – Noi Suntem Țepeș-ul.

    Apreciază

  30. Alin said, on ianuarie 5, 2014 at 1:18 pm

    Comentariul tău e în așteptare.

    Domane Ajuta! Eu si cu tatal meu nu vrem sa luam aceste acte care contin cipuri. As vrea sa fim contactati de catre un personal calificat sau cel putin in domeniu care sa ne indrume spre o manastire sau alte sfaturi duhovnicesti pe care putem sa le primim cu bunavointa dumneavoastra si cu ajutorul lui Dumnezeu ca sa ne lumineze mintea. Primim orice sfat bun pentru mantuirea sufletului.

    Multumim mult!

    Apreciază

  31. […] NOUL BULETIN VA FI SI CARD DE SANATATE. Cu cip, evident … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.