SACCSIV – blog ortodox

Prof. Marian Maricaru marturiseste si el despre MIRUL CE IZVORA DIN TRUPUL PARINTELUI JUSTIN PARVU

Posted in Iustin Parvu, Marian Maricaru, MIR by saccsiv on iunie 22, 2013

   In articolul SFANTUL JUSTIN PARVU puteati citi despre mirul ce iesea din trupul parintelui. Iata acum si marturia Prof. Marian Maricaru. Preiau integral articolul  MĂRTURIE: Trupul Preacuviosului Părinte Justin Pârvu încuviințează că am câștigat un sfânt în Ceruri

Nu cu multe ore în urmă a fost înmormântat trupul Preacuviosului Părinte Justin Pârvu (duhul său nu are cum să fie înmormântat, chiar de ar și voi dușmanii lui Hristos, însă ne va fi și mai aproape de dincolo). Întrucât tocmai m-am întors de la Mănăstirea Petru Vodă, simt ca pe o datorie a face următoarea scurtă mărturisire:

– trupul Părintelui, pielea, mîinile erau moi (nu avea rigor mortis) nici la aproape patru zile de la moarte – așa cum se spune că se întâmplă cu monahii din Sf. Mune Athos (deși Părintele nu era athonit);

– când i-am sărutat mâna, nu numai că nu mirosea a mort – nu a fost deloc astfel de miros de-a lungul acestor zile, deși a fost foarte cald – , ci mirosea frumos, ca o miresmă de mir pe care nu am mai întâlnit-o.

– și alte persoane au dat și pot da această mărturie. De fapt, oricine a fost acolo a constatat că nu miroasea deloc urât. Desigur, unii au simțit mirosul frumos, iar alții, care fuseseră chiar sceptici inițial, au văzut și broboane de mir izvorând din mâna și din zona capului Părintelui. Broboanele au fost șterse cu vată și păstrate de unii.

– întreaga atmosferă din aceste zile a fost pascală, fără umbră de întristare, ci numai bucurie, lumină, har. Iar lacrimile – acolo unde și atunci când au fost – au fost de bucurie harică. Niciun pic din atmosfera grea care este adesea la înmormântări, mai ales în preajma trupului celui mort. Niciun pic de teamă nu inspira trupul Părintelui (nici măcar copiilor), ci biruință asupra morții, bucurie, har, cuvioșie care te atrag ca un magnet și te molipsesc de Împărăția lui Dumnezeu. Acest lucru te făcea pur și simplu să te rogi la și nu pentru Părintele Justin.

În concluzie, Părintele Justin Pârvu chiar a adormit întru Domnul și a fost prohodit ca un Cuvios al lui Hristos. Fără să cădem în patetisme, spun ceva ce nu am mai simțit niciodată la alte înmormântări (și, din nou, ca și pentru cele mărturisite mai sus, sunt atâția care o spun – nu este, deci, mărturia mea subiectivă): atmosfera chiar era cea de la racla (și nu sicriul) unui sfânt rămas așa acolo de veacuri, așteptând a fi pentru puțin timp închisă din oarece nevoi, pentru a fi redeschisă mai apoi pentru totdeauna ca o vistierie duhovnicească de preț.

Să nu vă mirați de aceste cuvinte ca fiind potrivnice Sfintei Tradiții Ortodoxe, de vreme ce avem cazuri în creștinismul veacului de aur când credincioșii se certau pe trupul unui sfânt cuvios nu numai imediat după moarte, dar chiar și dinainte. La nevoie, se pot da exemplele exacte.

Cântăm, deci, „Veșnică pomenirea!”, dar în același timp, simțim în inimă izvorând și „Prea-cuvioase Părinte Justin de la Petru Vodă, roagă-te și pentru noi, păcătoșii!”.

Aceasta este ceea cea am simțit și simt și eu între foarte mulți alții. Nimic care să țină de vrednicia mea, ci doar de evidența covârșitoare și de datoria către Dumnezeu și aproapele: „Precum am auzit, așa am și văzut”. Scriu acestea și eu deoarece știu că unii s-au îndoit de mărturiile date zilele trecute de alții.

   Vizionati va rog si:

Mărturii ale credincioșilor despre PĂRINTELE JUSTIN PÂRVU: “A fost un om sfinţit şi deosebit!”

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. GabiM. said, on iunie 22, 2013 at 7:18 am

    Hristos s-a inaltat! Imi este inima grea,am pierdut pastorul,era un coltisor din inima mea…Stiu,am castigat un Sfant in Ceruri,dar,anul acesta cand voi merge la Petru Voda,nu voi mai primi binecuvantare de la Avva Justin,sau poate da?!?Sper din toata inima ca da! De patru ani,de cand am pasit prima oara pe poarta manastirii,nu visez decat pe Parintele si Petru Voda…Iertare,nu am cui sa spun durerea si singuratatea care m-a cuprins…Din nou iertare…

    Apreciază

  2. Pr.H said, on iunie 22, 2013 at 8:20 am

    Este o mare durere,pentru manastire si in general pentru toata ortodoxia dar sa indraznim, nu suntem singuri la ceata cuviosilor marturisitori s-a mai adaugat un sfant.Imi vine si mie foarte greu,dar trebuie sa ne pregatim de razboi!!!

    Apreciază

  3. crestinul ortodox said, on iunie 22, 2013 at 9:30 am

    este un mare gol , am simtit asemeni cand am plecat dar privind Sfantul Sau Chip de pe Icoana pe care am primit-o de la o maicuta si rugandu-ma precum unui Sfant numai este acest gol …acest gol dispare iar prezenta Harica si Sfanta a Parintelui Iustin se simte
    iar cei ce-l chem in Duh si Adevar vad si simt ca nu sunt singuri , nu suntem lasati de izbeliste
    cum a spus si dl prof .Marian Maricaru firea omeneasca isi arata neputinta in fata firii Dumnezeiesti … plingi ca om pentru pierdere a acestui Parinte ca om Parintele Iustin Parvu dar ca om in acelasi timp iti dai seama de Sfintenia Acestuia , Avva Iustin si nu poti decat sa-l chemi in rugaciune pentru ajutor in tot ce facem pentru mantuirea sufletelor noastre INSA atunci recunosti in ADEVAR ca aceste lacrimi sunt doar de chemare si mijlocire catre un SFANT
    „am pierdut un om Mare dar am castigat un Sfant in Ceruri ”
    Amin!

    Apreciază

  4. Maria said, on iunie 22, 2013 at 2:02 pm

    De acum , multi isi vor aminti unele intamplari neobisnuite , din viata lor , atunci cand mergeau la parintele Iustin .Eu cunosc un caz , cand toata lumea a intrat la parintele , fiecare si-a spus oful , a primit indrumari si binecuvantari , dar unei persoane care era acolo ,parintele i-a spus ca nu primeste vrajitoare .
    Parintele , cunostea de la distanta , vrajitoarele .
    Apoi , cu ani in urma , doi tineri elevi de liceu ,prieteni si vecini , s-au dus la manastirea Petru Voda , dupa ce au fost la mai multe manastiri din zona Neamt , ca sa primeasca binecuvantare . Afara era un rand imens de oameni , care asteptau sa intre . Acei copii , se tanguiau ca nu pot intra la parintele , pt ca ar avea de asteptat , multe ceasuri , cand , dintr-o data , il vad pe parintele Iustin , iesind din incapere , venind in fuga , drept catre ei , spunandu-le , sa se apropie sa-i binecuvinteze .I-a binecuvantat , apoi a intrat sa primeasca oamenii care stateau la rand . Elevii , au fost uimiti de asa minune , au venit acasa si au povestit la toti vecinii .
    Intamplarea s-a petrecut , cred ca acum vreo 15 ani .

    Apreciază

  5. chemanonim said, on iunie 22, 2013 at 3:49 pm

    Reblogged this on wp2wp.

    Apreciază

    • carmen said, on iunie 22, 2013 at 7:28 pm

      Intr-adevar si eu sunt printre crestinii care plang cand ma gandesc ca Pr. Justin a plecat la ceruri, dar in acelasi timp ma rog ca Pr. sa se roage pentru mantuirea neamului romanesc. Eu n-am avut bucuria sa-l cunosc personal pe Pr. ustin dar l-am ascultat adesea si-mi linistea si-mi linisteste inima de cate ori ii ascult sfaturile.

      Apreciază

  6. Vranceanu said, on iunie 23, 2013 at 12:04 am

    Am citit pe facebook si am vazut si fotografie cu busuiocul cu care parintele Iustin binecuvanta si stropea cu agheasma, care imediat dupa moartea lui a inverzit ! Am citit cateva marturii ale unor persoane care au vazut acest busuioc, una fiind si cea care a fcaut fotografia. Daca stiti ceva despre asta, postati aici.

    Apreciază

    • Maria said, on iunie 23, 2013 at 7:38 pm

      Eu il am pe parintele Iustin intr-o poza mare format a4 , in timp ce slujea la sarbatoarea Bobotezei , acum vreo zece ani si o tin de atunci intre icoane , este plastifiata si are locul langa icoana Maicii Domnului Facatoare de Minuni , de la Hadambu .Imi placea sa-l vad pe parintele Iustin , acolo langa acea icoana , o am si acum in alel loc spre bucuria mea .

      Apreciază

      • Maria said, on iunie 23, 2013 at 7:48 pm

        Nu stiu de ce , dar aveam o atractie pentru aceasta fotografie , faceam ce faceam si ma uitam cu mult respect la poza parintelui Iustin , permanent , ca acum sa-mi dau seama , ca parintele ne lipseste din viata de pe pamant si ne pare rau .Ultimul mare duhovnic si Sfant !!!

        Apreciază

  7. octoviv said, on iunie 23, 2013 at 3:21 am

    E….SFANT !!! ATENTIE !!! VIZIONAREA ACESTUI MATERIAL POATE AFECTA EMOTIONAL CITITORII
    http://www.ziartarguneamt.ro/e-sfant-atentie-vizionarea-acestui-material-poate-afecta-emotional-cititorii

    Dimineata pe la ora 3.00 dupa ce Parintele Iustin Parvu a fost scos din Biserica si a fost pus in Baldachinul din curtea Manastirii Petru Voda cand toti credinciosii i se inchinau, putem numi ca Parintele Iustin a facut o minune. O femeie a fost adusa in fata parintelui unde miraculos a fost vindecata doar prin simpla lui prezenta.
    Exorcismul este un act al Bisericii, prin care cere, in numele lui Iisus Hristos, ca o persoana sau un obiect sa fie aparat impotriva influentei diavolului si eliberat de sub stapanirea lui. Potrivit invataturii Bisericii, din cauza pacatului stramosesc, diavolul are o anumita stapanire asupra oamenilor.
    Prin lucrarea de rascumparare a lui Iisus Hristos, domnia diavolului a fost invinsa iar La Judecata de Apoi, domnia diavolului va fi franta in mod desavarsit si definitiv.

    Apreciază

  8. Florentina said, on iunie 23, 2013 at 3:29 pm

    E UN MARE SFANT! IMI PARE RAU CA NU AM REUSIT SA-L VAD DAR ACUM NU MAI MA GANDESC,DOAR MA BUCUR PENTRU PARINTELE IUSTIN CA E IN CEATA SFINTILOR PARINTII SI CA SI ACUM SE ROAGA PENTRU POPORUL ROMAN…NU NE-A PARASIT SI NICI NU NE VA PARASII VRE-O DATA.DE-ABIA ASTEPT SA APARA ACATISTUL LUI.DOAMNE AJUTA!MULTE BUCURII!

    Apreciază

  9. […] Prof. Marian Maricaru marturiseste si el despre MIRUL CE IZVORA DIN TRUPUL PARINTELUI JUSTIN PARVU […]

    Apreciază

  10. […] Prof. Marian Maricaru marturiseste si el despre MIRUL CE IZVORA DIN TRUPUL PARINTELUI JUSTIN PARVU […]

    Apreciază

  11. […] Prof. Marian Maricaru marturiseste si el despre MIRUL CE IZVORA DIN TRUPUL PARINTELUI JUSTIN PARVU […]

    Apreciază

  12. […] Prof. Marian Maricaru marturiseste si el despre MIRUL CE IZVORA DIN TRUPUL PARINTELUI JUSTIN PARVU […]

    Apreciază

  13. […] Prof. Marian Maricaru marturiseste si el despre MIRUL CE IZVORA DIN TRUPUL PARINTELUI JUSTIN PARVU […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.