SACCSIV – blog ortodox

Prin “Ellie Wiesel”, REALII STAPANI AI TARII AU DECIS: Vineri 21.06, I S-A RETRAS TITLUL DE CETATEAN DE ONOARE LUI VALERIU GAFENCU

Posted in VALERIU GAFENCU by saccsiv on iunie 22, 2013

   Am primit pe e-mail urmatorul articol Consilierii Locali i-au restras titlul de cetatean de onoare lui Valeriu Gafencu „Sfantul Inchisorilor”:

Reuniti in sedinta vineri 21.06, consilierii locali au votat pentru retragerea titlului de cetatean de onoare a lui Valeriu Gafencu, „Sfantul Inchisorilor”.

La sedinta au participat toti cei 17 consilieri locali, aproape toti, cu o singura exceptie, au votat pentru retragerea titlului de cetatean de onoare al orasului Tirgu Ocna lui Gafencu. Nu a existat nicio abtinere.

Subiectul a fost trecut pe ordinea de zi abia la inceputul sedintei.

   Comentariu saccsiv:

   Sa ne amintim ca intr-o adresă din 8.11.2012, Institutul pentru Studiul Holocaustului în România “Ellie Wiesel” punea în vedere primăriei Târgu Ocna faptul că Valeriu Gafencu ar fi fost condamnat în 1941 pentru “activitate într-o organizaţie fascistă”, fapt apreciat de conducerea acestui institut ca fiind un act incompatibil cu normele democratice şi etice, cerând consiliului local să retragă calitatea de cetăţean de onoare al oraşului Târgu Ocna acestui sfânt al închisorilor comuniste.

   In primăvara anului trecut, printr-o hotărâre a Guvernului Ponta, INSHR-EW a fost trecut din subordinea Ministerului Culturii direct în subordinea Guvernului, toate documentele oficiale ale acestui institut purtând acum antet guvernamental. De asemenea, în vara lui 2012, o altă hotărâre de guvern a conferit INSHR-EW atribuţia legală de a propune parlamentului legi sau modificări ale legislaţiei existente.

tg-ocna-gafencu-1-463x600

tg-ocna-gafencu-2-463x600

Foto: http://www.buciumul.ro/2013/01/30/solidaritate-pentru-valeriu-gafencu-societatea-civila-si-oamenii-de-cultura-se-mobilizeaza-pentru-apararea-primariei-targu-ocna-fata-de-presiunile-institutului-ellie-wiesel/tg-ocna-gafencu-1/

   Cititi va rog mai multe in articolul:

SOLIDARITATE PENTRU VALERIU GAFENCU! Societatea civilă şi oamenii de cultură se mobilizează pentru apărarea Primăriei Târgu Ocna faţă de presiunile Institutului Ellie Wiesel.

   Semnale ca aici se va ajunge, au fost:

Valeriu Gafencu condamnat si in anul 2013: Primaria Tg. Ocna vrea sa-i retraga titlul de cetatean de onoare

   PAPUSARII il urasc, ca atare, maionetele actioneaza:

Incident grav la Targu Ocna: PREOTII SI CALUGARII DE LA MANASTIREA PETRU VODA EVACUATI din cimitirul unde se cauta ramasitele lui Valeriu Gafencu …

   Valeriu Gafencu este insa Sfant, orice ar face ei:

Sfantul inchisorilor VALERIU GAFENCU – Viata si patimirile. L-au bagat in temnita la varsta de 20 de ani, pe vremea lui Antonescu …

VIDEO: IPS VLADIMIR, Mitropolitul Moldovei, vrea CANONIZAREA lui VALERIU GAFENCU

VIDEO – Parintele IUSTIN PARVU despre canonizarea mucenicului VALERIU GAFENCU: „Sfintii nu au hotare! Ca-l canonizeaza rusul sau sarbul pentru mine e bun…”

   Pe cei ce inca nu stiu cine sunt stapanii, ii rog sa citeasca:

PROTOCOALELE ÎNŢELEPŢILOR SIONULUI

ARTICOLUL ZILEI (15.12.2010): ORDINUL ILUMINAŢILOR – Problema evreiasca – parintele Victor Moise. COMPLETARI NECESARE

Tagged with:

40 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. IOAN said, on iunie 22, 2013 at 8:00 pm

    dupa acostarea navelor militare si submarine din Mediterana pe coastele navale ale Ciprului…acum are loc si aterizarea si folosirea AVIOANELOR MILITARE RUSESTI SU-30 pe aeroportul Paphos din CIPRU…
    toate aceste lucruri au loc in prealabil la cererea RUSIEI catre GUVERNUL CIPRIOT…
    foto;http://nationalpride.files.wordpress.com/2013/06/air_su-35_pafos_lg.jpg?w=600&h=391
    sursa:http://national-pride.org/2013/06/22/%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%AF%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E/

    Apreciază

    • Vranceanu said, on iunie 22, 2013 at 11:44 pm

      Pacat ca e in greceste si nu inteleg nimic. Cand au aterizat avioanele, astazi ?

      Apreciază

  2. marius said, on iunie 22, 2013 at 8:03 pm

    Consilierii primariei orasului Tirgu Ocna niste lingai inculti si fricosi, necredinciosi si tradatori imputiti.
    Sa ne rugam lui Hristos pe care sfintul nostru de suflet I-l iubeste atit de mult, sa ni-l redescopere pe Valeriu intr-u miros de buna mireasma ca raspuns viu dusmanilor Bisericii.
    Am urmarit in sedinta anterioara atitudinea consilierilor; cind luau cuvintul tremurau ca niste pisici
    Slava lu iDumnezeu pentru toate! Amin.

    Apreciază

    • NIMENI said, on iunie 23, 2013 at 10:41 am

      Se impune curatenia totala, dar DUMNEZEU IN MILA LUI PENTRU NOI O AMANA!
      DEATH TO THE WORLD.

      Apreciază

  3. Radu Humor said, on iunie 22, 2013 at 8:10 pm

    Că nişte aşogeni, duşmani declaraţi ai românilor îndrăznesc să maculeze memoria unui sfânt al închisorilor precum Valeriu Gafencu, nu mai poate lua prin surprindere pe nimeni .
    Ăştia trebuie să-şi justifice într-un fel salariile uriaşe pe care le iau din banii noştri şi pentru asta sunt în stare de orice, mai ales scă sunt complet lipsiţi de scrupule.
    Dar ceea ce fac nişte prăpădiţi la mâna cărora ajunge imaginea unei veritabile personalităţi a spiritualităţii româneşti e greu de calificat !
    Nişte cârpe folosite pentru a lustrui hidoşenia unei caricaturi aburcate în cârca poporului român !
    Mizerabil !

    Apreciază

    • ortodox said, on iunie 22, 2013 at 9:41 pm

      DUMNEZEU SA-I IERTE PE ACESTI CONSILIERI CARE DIN LASITATE AU TRADAT UN SFANT SI FERESCA DUMNEZEU SA NU VINA PEDEAPSA ASUPRA LOR CA VA FI VAI DE EI.
      SFANTUL VALERIU ESTE RECUNOSCUT DE HRISTOS CA MARE SFANT

      Apreciază

  4. abc Marin said, on iunie 22, 2013 at 8:52 pm

    TRĂDĂTORI DE NEAM ȘI ȚARĂ !!!!!!!!!!!!

    Apreciază

    • Maria said, on iunie 23, 2013 at 4:07 pm

      Si eu gasesc vina principala la ai nostri concetateni si mai putin a celor din afara .
      Se tot spune ca, vai , se impun aceste reguli din afara si „cinstitii „nostri alesi , n-au ce face !
      Nu-i asa . Cine a incercat sa nu implementeze legile impuse , sa traga unele eventuale ponoase din aceasta pricina ? Nimeni !
      Deci , faptul cineva , ne obliga , sunt povesti .
      Ei se grabesc sa faca pe placul elitelor , ca sa castige bunavointa acesteia si sa-si pastreze functiile bine platite .

      Apreciază

  5. valentin said, on iunie 22, 2013 at 9:01 pm

    n-are nevoie Sfantul Valeriu de recunoasterea lor.
    pentru locuitorii din Tg. Ocna era o mare cinste sa aiba un Sfant in inima orasului.

    Apreciază

  6. leo said, on iunie 22, 2013 at 9:22 pm

    se poate introduce o actiune in instanta (contencios administrativ) pentru anularea hotararii consiliului local ;

    Apreciază

  7. Alexandru A. said, on iunie 22, 2013 at 10:23 pm

    ce lasi murdari. carnatul de ponta care ieri era in “loja mica” a “marei loje nationale din Romania” la gala premiilor mlnr cu complicitatea “academiei” (ne)romane. toti masonii si tradatorii de tara ne conduc. ne sfideaza. se dau ei drept “elite” ale Romaniei, dar sunt niste mafioti sustinuti de “justitia” corupta si “guvernul” Romaniei. sunt marii distrugatori ai tarii. numai actiuni subversive. toate marile afaceri se invart intre masoni, pornind de la stat, cu sustinerea guvernelor. tradatorii.
    ca si in cazul constitutiei, mai intai se fac ca au renuntat la marsaviile lor, ca apoi sa le implementeze in secret si din scurt, ca sa nu mai poate fi criticate. asa cum au bagat acum in cosntitutie ca este interzisa “discriminarea” de “orice fel”. adica nu ai voie sa discriminezi nici criminalii, nici violatorii, nici pedofilii. pt ca tocmai ei, guvernantii, sunt si pedofili, si criminali si tot ce este mai rau in tara asta. Sa-i certe pe ei Dumnezeu! pt ca desfigureaza o natiune intreaga.

    Apreciază

  8. Ianos said, on iunie 22, 2013 at 10:28 pm

    Valeriu a fost condamnat pentru nerespectarea valoriilor comuniste si nu ala democratiei asa cum apare in text, comunismul daca nu gresesv a fost condamnat public in Romania , mizerie mai mare ca acest document mai rar am vazut.

    Apreciază

  9. Saul said, on iunie 22, 2013 at 10:38 pm

    Fratilor,nu va agitati in zadar! Voi chiar credeti ca Sfantul inchisorilor ae nevoie de recunoastere din partea unor inculti? Valeriu Gafencu este cetatean de onoare al Imparatiei Cerurilor si este singurul lucru care conteaza. Si-a castigat acest drept nu prin votul unor neispraviti,ci prin marturisirea demna si fara teama a lui Hristos cel Rastignit si Inviat. Sa ne rugam sa ne intalnim si noi cu el in ziua cea neinserata a Imparatiei lui Hristos. Sarbatori binecuvantate!

    Apreciază

  10. Marius Barbu said, on iunie 22, 2013 at 10:50 pm

    Deci pentru tot Românul care încă mai doarme şi crede că e liber într’o ţară cu guvernaţi ecumenişti care au camera lor de rugăciune satanisto’ecumenit’masonică fix în Parlament acum o ştiţi şi pe asta că astfel de informaţii nu se zic la televiziunile jidoveşti . jidovii care au UCIS pe Mesia IISus Fiul Lui Dumnezeu sunt aceiaşi care votează PE ASCUNS şi problema cu cipurile masonice ale lu tovarăşu’ Prigoană mason declarat. NU COLABORAŢI CU SISTEMU antiDUMNEZU!

    Apreciază

    • calalin said, on iunie 23, 2013 at 10:36 am

      buna ziua ! eu sunt din zona si din auzite adica nu am documente mai mult de jumatate din populatia tg ocna in perioada interbelica era de origine evreiasca acum se pare ca au revenit inapoi . NO COMENT

      Apreciază

  11. ion said, on iunie 22, 2013 at 11:14 pm

    Tradatori.Au mai facut un pas inpoi dinaintea dusmanului.Suntem in mijlocul razboiului si ei au tradat o reduta pentru cativa bani.

    Apreciază

  12. cosminml said, on iunie 22, 2013 at 11:28 pm

    Aceasta lume este condusa de satana si de supusii sai masoni. Hristos a spus ca imparatia sa nu este din aceasta lume de aceea cei pe ale caror carti de identitate scrie la domiciliu Imparatia Cerurilor nu sunt bine vazuti in aceasta lume. Au sters cetatenia lui Valeriu Gafencu din aceasta lume, daca nu se vor pocai Dumnezeu va sterge domiciliile lor din Imparatia Cerurilor. Noi care vom refuza actele cu cip vom fi stersi din aceasta societate dar vom primi domiciliul vesnic iar cei ce le vor primi nu vor avea adresa in Imparatia Cerurilor ci in gheena.

    Apreciază

  13. marius said, on iunie 22, 2013 at 11:32 pm

    Sa ma ierte cetatenii orasului Tirgu Ocna dar margaritarul de mult pret a fost aruncat inaintea porcilor(de catre consilierii alesi de dinsii). Ce atitudine au avut ei?

    Apreciază

  14. studentperole said, on iunie 22, 2013 at 11:41 pm

    La astia din primaria Tg Ocna li se potriveste bine zicala: La placinte inainte, la razboi inapoi!

    Cand l-au facut cetatean de onoare au cules laudele de pe urma lui, dar acuma cand le sufla masoneria si jidanii in ceafa dau inapoi ca racu.

    Apreciază

  15. paul said, on iunie 22, 2013 at 11:49 pm

    Ia te uita ce apare pe Televiziunea Romana, cica a poporului, Gala Premiilor Marii Loji Nationale:

    http://www.tvrplus.ro/editie-gala-premiilor-marii-loji-nationale-din-romania-112314

    Apreciază

  16. pongogonzo said, on iunie 22, 2013 at 11:54 pm

    Reblogged this on pongogonzo.

    Apreciază

  17. Ioan said, on iunie 23, 2013 at 1:17 am

    http://en.wikipedia.org/wiki/Project_Loon
    off-topic
    Un articol despre Internet in cele mai indepartate si greu accesibile colturi ale pamantului.

    Apreciază

  18. nc said, on iunie 23, 2013 at 3:26 pm

    ce se intampla cu noi romanii?ma uimeste dezinteresul pe care-l afisam fata de fratii nostri romani, fata de marele roman valeriu gafencu?
    chiar nu ne mai pasa de nimic, decat de confortul nostru personal??
    unde este cinstea?
    unde este onoarea?
    unde este demnitatea?
    unde ete dragostea de neam?
    unde este dragostea de DUMNEZEU??
    bisericile sunt pline duminica de duminica, dar cine stie ce este in mintea romanilor….
    toti eroii nostri dragi si-au facut datoria cu prisosinta…..
    noi ce facem????
    unde vom ajunge???

    Apreciază

  19. Fratele Ioan said, on iunie 23, 2013 at 4:29 pm

    Noi, Romanii, ce facem?. Imm, mai avem si noi cate un Romanas care ne face cinste ca Tara cu inteligenta lui , [foarte putini] , dar si pe acestia i-i ingroapa in mocirla gloata NESIMTIRII.

    Apreciază

  20. daniel said, on iunie 23, 2013 at 5:20 pm

    Va sa zica s-au reunit inca o data, pe ascuns, ca sa nu se mai opuna iar romanii… Cata lasitate! Si in acelasi timp cata perseverenta din partea dusmanilor neamului! Dar n-are nevoie Valeriu de cetatenia lor de onoare!

    Apreciază

  21. nc said, on iunie 23, 2013 at 11:44 pm

    e adevarat valeriu gafencu nu are nevoie de aceasta cetatenie, insa noi avem nevoie de astfel de oameni demni!

    Apreciază

  22. G-man said, on iunie 25, 2013 at 10:27 am

    Sfinte Valeriu, iarta-i ca nu stiu ce fac!

    Apreciază

  23. Irina said, on iunie 26, 2013 at 10:03 pm

    Lasi si nerecunoscatori fata jertfa acestor martiri ce au murit pt Dumnezeu si pt neam. Nu-si dau seama ticalosii la ce stare de bunatate si jertfelnicie a ajuns Valeriu Gafencu de si-a dat medicamentul unui evreu, salvandu-i viata, iar acesti mizerabili zic ca a fost antisemit. Ii arde sfintenia lui, pt ca ei sunt slujitori ai diavolului.

    Apreciază

  24. […] Prin “Ellie Wiesel”, REALII STAPANI AI TARII AU DECIS: Vineri 21.06, I S-A RETRAS TITLUL DE CETA… […]

    Apreciază

  25. […] Prin “Ellie Wiesel”, REALII STAPANI AI TARII AU DECIS: Vineri 21.06, I S-A RETRAS TITLUL DE CETA… […]

    Apreciază

  26. simona said, on ianuarie 25, 2014 at 1:32 pm

    Oameni buni , criticati decent . Toate aceste adjective la adresa unora si altora nu va dau mai multa dreptate. Il recunoasteti pe un Gafencu ?Urmati-i lui , nu restului . Gafencu nu se raporta la oponenti in cuvinte scandaloase . Pentru el , in fond , nu existau oponenti , el nu mai lupta impotriva nimanui , el urma unui tel , acela de a salva ce se putea , pentru Hristos . Nu ati inteles nimic din Gafencu , dar credeti ca-l urmati .Luptati cu demnitate . Pana si animalele au demnitate mai multa decat noi oamenii . Ne balacarim in insulte si aprecieri triviale , desi nu ne dam seama cat suntem de decazuti moral . Poate ca , daca am fi in locul celor incriminati , am da dovada de o lasitate si mai mare ca aceia . Nu este vorba ca nu aveti dreptate in idei , dar limitati-va la opinii , nu aduceti ca argumente epitete vulgare , de care , e posibil sa ne facem cu mult mai mult vinovati , daca ne-am uita putin in sufletul nostru . Nu-l faceti pe Gafencu sa se rusineze cu noi ! Despre el vorbeati , cu admiratie , nu ?
    Studiati mai cu atentie si mai profund credinta lui Gafencu , pe care o urmau sfintii inchisorilor . Traim azi intr-o inchisoare libera , sa ne comportam ca el , nu ca noi .

    Apreciază

  27. […] Prin “Ellie Wiesel”, REALII STAPANI AI TARII AU DECIS: Vineri 21.06, I S-A RETRAS TITLUL DE CETA… […]

    Apreciază

  28. […] Prin “Ellie Wiesel”, REALII STAPANI AI TARII AU DECIS: Vineri 21.06, I S-A RETRAS TITLUL DE CETA… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.