SACCSIV – blog ortodox

Exemplu de urmat: MITROPOLIA MOLDOVEI EXCOMUNICA GUVERNANTII deoarece au votat legea care ii vizeaza pe homosexuali. Vor fi lipsiti de Sfanta Impartasanie

Posted in HOMOSEXUALITATE, IPS VLADIMIR, MITROPOLIA MOLDOVEI, Moldova, Sfanta Impartasanie by saccsiv on iunie 21, 2013

   UPDATE:

   FRICA?

   Dupa cateva ore, iata insa ce gasim scris la:

http://mitropolia.md/spre-atentia-societatii-civile-si-a-reprezentantilor-mass-media/

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove se arată îngrijorată de apariția în mass-media autohtonă a unor titluri alarmiste conform cărora Biserica Ortodoxă din Moldova ar fi exclus guvernanții de la participarea la Sfintele Taine, în urma hotărârii luate în cadrul ședinței Sinodului BOM, de ieri, 20 iunie 2013.

Ținem să precizăm că membrii Sinodului doar ATENȚIONEAZĂ  putrea de vârf a țării asupra măsurilor canonice care ar putea fi luate ulterior și nici de cum NU A LUAT o hotărâre de excomunicare a cuiva din sânul Bisericii Orotodoxe.

Pentru a evita pe viitor astfel de confuzii regretabile, rugăm jurnaliștii să citească cu mai multă atenție comunicatele emise de Direcția Mitropolitană.

IMG_1125

Foto: http://mitropolia.md/wp-content/uploads/2012/11/IMG_1125.jpg

   In sedinta din 20 iunie 2013 a Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, prezidata de catre Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Vladimir, cu participarea Arhiereilor din cuprinsul Mitropoliei Moldovei, s-a adoptat o Declarație catre conducerea tarii si popor, din care citez:

   „Luând prin jurământ datoria de a sta la strajă şi de a ne opune cu orice preţ răspândirii păcatului, situaţia ne cere astăzi să alegem între veşnicul Hristos şi vremelnica guvernare cu toată legislaţia sa anticreştină. Desigur că noi alegem prima cale. Această raţiune a lucrurilor ne face să ne declarăm oponenţi şi să ne depărtăm deschis de cei care prigonesc făţiş Biserica lui Hristos şi să apelăm la scopuri strict terapeutice – la tradiţia canonică a excomunicării lor din Biserică până la îndreptare. Acest fapt îi va lipsi dintru început pe guvernanţi de accesul la Sfânta Taină a Împărtăşaniei, ca mai apoi, în depdendenţă de pocăinţă, să fie primiţi, sau respinşi definitiv, de la oricare slujire bisericească”, se arată în declaraţia Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova.

   Cititi va rog mai multe in articolul:

R Moldova. Biserica Ortodoxă a interzis accesul guvernanţilor la împărtăşanie

   Cititi va rog si:

IPS Vladimir, Mitropolitul Moldovei despre raportul ONU si atacul direct la adresa Bisericii Ortodoxe prin „drepturile minoritatilor religioase si sexuale”

VIDEO: IPS VLADIMIR, Mitropolitul Moldovei, vrea CANONIZAREA lui VALERIU GAFENCU

   De asemenea si:

DISTRUGEREA FAMILIEI: legalizarea casatoriilor intre homosexuali si adoptia de copii de catre acestia este folosita de catre ELITE pentru bifarea inca unui punct din doctrina viitoarei NOI ORDINI MONDIALE

Gay_Pride_Parade_1

Foto: http://www.maggiesnotebook.com/2013/02/photo-of-the-day-pride-for-what/

 

21 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ion Vasea said, on iunie 21, 2013 at 4:27 pm

    scrie in titlu ca mITROPOLIA DIN BASARABIA

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 21, 2013 at 5:09 pm

      Ion Vasea

      De ce?

      Apreciază

    • roman said, on iunie 21, 2013 at 5:48 pm

      În RM există 2 mitropolii, una ”a Moldovei” și alta ”a Basarabiei”. Prima se supune Rusiei, a 2-a – Patriarhiei române.

      Apreciază

  2. Alex said, on iunie 21, 2013 at 4:30 pm

    Pai e perfect logic. Pretentiile unei mafii care obliga prin (fara de) lege la desfranare impotriva firii, care obliga la negarea mesajului evanghelic, trebuiesc sanctionate. Deocamdata mafiotii sunt sub afurisenie, iar daca nu se pocaiesc vor fi anatemizati.
    Doamne Iisuse Hristoase , miluieste-ne!

    Apreciază

  3. cosminml said, on iunie 21, 2013 at 4:34 pm

    Asta da atitudine, asa ar trebui si la noi. Voteaza legi impotriva lui Dumnezeu atunci sa fie lipsiti de Dumnezeu.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 21, 2013 at 5:10 pm

      UPDATE:

      FRICA?

      Dupa cateva ore, iata insa ce gasim scris la:

      http://mitropolia.md/spre-atentia-societatii-civile-si-a-reprezentantilor-mass-media/

      Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove se arată îngrijorată de apariția în mass-media autohtonă a unor titluri alarmiste conform cărora Biserica Ortodoxă din Moldova ar fi exclus guvernanții de la participarea la Sfintele Taine, în urma hotărârii luate în cadrul ședinței Sinodului BOM, de ieri, 20 iunie 2013.
      Ținem să precizăm că membrii Sinodului doar ATENȚIONEAZĂ putrea de vârf a țării asupra măsurilor canonice care ar putea fi luate ulterior și nici de cum NU A LUAT o hotărâre de excomunicare a cuiva din sânul Bisericii Orotodoxe.
      Pentru a evita pe viitor astfel de confuzii regretabile, rugăm jurnaliștii să citească cu mai multă atenție comunicatele emise de Direcția Mitropolitană.

      Apreciază

  4. joseph said, on iunie 21, 2013 at 4:46 pm

    Asta inseamnă să iei atitudine, ar trebui completat şi cu excluderea de la serviciul liturgic funerar şi interdicţie de a se înhuma în cimitirele administrate de BOM,dacă nu se pocăiesc, eventual undeva la periferie, cu sinucigaşii şi desfrânaţii pe care moartea i-a prins nepocăiţi.

    Deşi în Basarabia sărăcia e mult mai mare ca la noi,cei de acolo au trasat precedentul şi calea pentru toate Bisericile ortodoxe, care se consideră că sunt în SOBORNICITATE de mărturie.

    Iar, o decizie a uneia e bună şi aplicabilă într-o situaţie similară.

    În RO. dezavantajul e că o parte din venituri şi donaţii vin de la stat, şi atunci preotul e constrâns într-un fel să răspundă cu ”să trăiţi”.

    Dacă ar fi şi BOR independentă financiar ar putea acţiona conform cu dogmele şi mărturisirea de credinţă, chiar şi cu unele măsuri mai drastice.

    Nu poţi, tu, statul să subminezi ordinea socială şi morală, prin legi împotriva intereselor cetăţeneşti ale majorităţii, doar pt că aşa ţi-au dictat valeţii de curte, comisari UE şi emisari SUA.

    Orice aparat de stat care acţionează împotriva intereselor cetăţenilor, îşi pierde raţiunea de a fi.

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iunie 21, 2013 at 5:43 pm

      In ROMANIA , preotii sa nu aleaga a se inchina la mamona adica „aparat de stat ”
      in ROMANIA , Dreapta si Adevarata CREDINTA sa fie Marturisita din fata Sfintelor Altare si „pastorii cei mici sa stranga Turma ” ca altfel vaiul si urgia va fi ca PLATA pe acest Pamint
      sa fim Ai Lui HRISTOS pina’la capat
      Amin!

      Apreciază

      • Maria said, on iunie 21, 2013 at 8:33 pm

        La noi , Biserica Ortodoxa este supusa Statului si pentru ca este „salariata de Stat „.
        Clerul este salariat bugetar , nu poate apara interesele Bisericii , pentru ca , intind mana la Statul ticalos , sa primeasca bani , ceea ce , cu sute de ani in urma , Biserica era independenta si se intretinea singura .
        De aceea , nimeni nu poate sa se opuna , sau nu are curajul necesar sa se opuna cu fermitate , acestor legi impotriva Bisericii , cata vreme Statul supune Biserica si nu tine cont de canoane , de moralitate crestina , ci tine cont de organizatiile sataniste UE si NATO .

        Apreciază

  5. ioan said, on iunie 21, 2013 at 4:46 pm

    Moldova nu este a mea si nici a voastra, ci a urmasilor urmasilor vostri in vecii vecilor (sf. Stefan cel Mare). deci Moldova nu va fi in veac nici a masonilor, nici a poponarilor, nici a curvelor, nici a oricaror pui de draci. Moldova este ceea ce spunea sf. Andrei cel nebun pt. Hristos-valea cicladelor, adica un taram protejat de Duhul Sfant pana la sfarsitul veacurilor. asa sa ne ajute Dumnezeu.

    Apreciază

  6. roman said, on iunie 21, 2013 at 5:48 pm

    Nu lăudați această mitropolie, căci se supune Rusiei și face doar politică în RM

    Apreciază

    • ionel said, on iunie 21, 2013 at 7:08 pm

      Nu laud si nu stie cat de buna e si rusia, dar macar ei au interzis homosex. pana in 2100. ascultati predica de la putna de duminica asta sa vedeti ce zice despre chestia cu homosexualii si despre politicienii nostri.

      Apreciază

  7. Maria said, on iunie 21, 2013 at 8:40 pm

    Trista imaginea din video-clip , cu acel copil , bietul , speriat de imaginea din fata lui , un urat dezbracat care arata ca dracul gol . Aceasta imagine trebuie multiplicata si trimisa la Parlament , afisata pe toate gardurile si cladirile , sa le vada toata lumea , sa inteleaga mai bine ce drepturi au castigat acesti sodomiti , intr-o tara ortodoxa .

    Apreciază

  8. valentin said, on iunie 21, 2013 at 10:09 pm

    frati si surori, cei care simtiti ca trebuie facut ceva de ce nu iesim in strada cu cateva poze cu homosexuali sa le aratatam oamenilor.
    le spunem ca oameni buni, politicienii nostrii “destepti” voteaza legi si schimba consitutia care da libertate devierilor sexuale, homosexualilor, le aratam poze uitati aici un homosexual in franta cum umbla pe strada, .. si tot asa.
    haideti sa colaboram un pic. poate lumea va incepe sa fie mai receptiva la pericolul viitor.
    poze se gasesc pe net o gramada.

    Apreciază

    • Maria said, on iunie 22, 2013 at 2:24 pm

      valentin,
      „Poze se gasesc pe net ,o gramada „.
      Da, dar mie asta-mi „place „.
      Aceasta poza daca o pui peste tot , nu mai este nevoie de cuvinte , decat sa scrii sub ea , acestia sunt homosexualii , care au castigat legea de la parlamentari si vor sa adopte copii , sa-i faca ca pe ei !
      Oameni buni , acceptati aceasta umilinta din partea guvernantilor USL-isti ?ca doar ei au votat legea .

      Apreciază

  9. daniel said, on iunie 21, 2013 at 10:23 pm

    Eu am mari indoieli cand vine vorba de aceasta mitropolie filo-ruseasca. Ea se supune Moscovei si unele decizii pe care le ia sunt in stransa legatura cu politica de la Kremlin.
    Cu ceva timp in urma, mitropolitul Vladimir spunea ca Eminescu ar fi zis ca Biserica ortodoxa e mama poporului nostru, nicidecum ca e mama poporului roman, cum a spus poetul in realitate. Se fereste de cuvantul „român”. Si nici nu e de mirare avand in vedere cine l-a pus mitropolit.
    Ar fi interesant de studiat cate piedici a pus aceasta structura creata de rusi Mitropoliei Basarabiei.
    Si cred si eu ca trebuie facuta precizarea ca e vorba de Mitropolia Moldovei din Republica Moldova spre a nu se confunda (cel putin in faza de titlu) cu Mitropolia Moldovei si Bucovinei de la noi.

    Apreciază

  10. Maria said, on iunie 22, 2013 at 2:27 pm

    La prima vedere , am crezut ca este vorba de Mitropolia noastra si ma bucurat ca au curaj , dar citind articolul , m-am lamurit .
    Este bine ca totusi cineva „a spart gheata „, pentru ca vor prinde curaj si altii .

    Apreciază

  11. Mirean said, on iunie 23, 2013 at 9:34 pm

    Se cere o mică precizare. Da, Sinodul ar fi putut recurge la acest remediu, dar deocamdată nu a făcut-o, iar vîlva prematură din presă ne face să credem că este o modalitate de a discredita deciziile reale ale Bisericii.

    http://www.aparatorul.md/interpretarea-eronata-a-declaratiei-sinodului-bom/

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 23, 2013 at 9:58 pm

      Mirean

      Am pus un UPDATE la scurt timp dupa ce am postat articolul.

      Apreciază

  12. Irina said, on iunie 26, 2013 at 11:35 am

    Foarte bine, avea dreptate pr Iustin Parvu, in interviul luat de S. Dumitrescu, ca mai bine e sa avem nadejde in rasarit decat in Apus, iata ca Rasaritul Ortodox ia intotdeauna atitudine impotriva pacatului, fata de apusul tolerant( ma refer la partea spirituala). Sper sa urmeze acest exemplu si Biserica noastra.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.