SACCSIV – blog ortodox

SFANTUL JUSTIN PARVU

Posted in Iustin Parvu by saccsiv on iunie 17, 2013

06520parintele20iustin20parvu20manastirea20petru20voda

   Cititi va rog:

Care este PROCEDURA DE CANONIZARE a Sfintilor in Biserica Ortodoxa? CONDITIE OBLIGATORIE: evlavia populara, sa vrea si sa ceara poporul …

   In cazul Parintelui Justin Parvu conditia obligatorie este indeplinita. Iata acum ce putem citi in articolul Iubitul şi multpătimitorul nostru Părinte Justin a trecut la Domnul!:

Vă împărtășim minunea ce are loc pe osemintele Părintelui: Încă din timpul nopții mai multe persoane, printre care și din corpul medical ce l-au îngrijit cu total devotament pe Părintele, au observat că din ochii Părintelui curg ca niște lacrimi cu bună mireasmă. La fel și pe obraji și pe mâini se vede lucind ca un ulei, mir cu mireasmă deosebită. E semn că bunul nostru Părinte vrea să ne mângâie și să ne întărească că este printre noi și va veghea mai cu osârdie la continuarea lucrării sale din mănăstiri și din locurile ce le-a ctitorit. Mulțumim, iubite Părinte, și pentru acest dar!

Vedeți și: Părintele Justin a trecut în ceata Sfinților Părinți

Tagged with:

32 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Iacoboaie Radu said, on iunie 18, 2013 at 3:36 am

    Pentru mine, părintele Justin Pârvu a fost nu numai un mare duhovnic şi povăţuitor, ci şi un model de vieţuire creştină. Curajul său ne-a întărit pe mulţi dintre noi şi ne-a dat putere să mergem mai departe. Părintele Justin s-a împotrivit cu adevărat duhului lumesc şi planurilor diabolice urzite în întuneric de forţele ostile ortodoxiei. Putem spune că a fost un apărător al ortodoxiei, asemenea marilor sfinţi de la Sinodul I Ecumenic de la Niceea din anul 325 (Sf. Nicolae, Sf. Spiridon şi alţii). Un mare iubitor de oameni şi al neamului românesc. A pătimit multe în viaţa sa şi totuşi a lăsat în urmă realizări spirituale şi materiale impresionante. Dumnezeu să-l primească în ceata sfinţilor Săi. Iar noi, românii, să-l cinstim aşa cum se cuvine (cu evlavie), să nu-l dăm uitării niciodată…

    Apreciat de 2 persoane

  2. ionut ignat said, on iunie 18, 2013 at 8:26 am

    este clar pentru toti ortodocsii ca Parintele Nostru Iustin este un Sfant ! acum ca el a plecat la Domnul ne poate ajuta mijlocind pentru noi in fata Sfintei Treimi. sa ne rugam Sfantului Iustin caci vremuri grele vor veni pentru toti cei de o credinta ortodoxa!

    Apreciază

  3. G-man said, on iunie 18, 2013 at 9:52 am

    Ieri cand am aflat vestea m-am intristat pentru ca ma simteam mai singur, mai sarac.
    Apoi cand am ajuns acasa si i-am vazut poza parintelui langa poza Sfantului Valeriu Gafencu , am inteles ca acum e impreuna cu toti prientenii lui , cu generatia care a dat martiri si sfinti mai mult ca oricand pe acest pamant, il asteptau toti …. Patintele Calciu , Parintele Arsenie , Sfantul Ilie lacatusu , Sfantul Valeriu ,Sandu Tudor.,Pr. Nicolae Steinhardt.,Pr. Adrian Făgețeanu,Pr. Atanasie (Sandu) Ștefănescu.si multi , multi altii l-au intampinat .. si ce bucurie trebuie sa fi fost acolo …
    Sa nu ne uiti parinte sfant, pe noi pacatosii , pe cei care ti-au trecut pragul , pe fii si ficele tale duhovnicesti , pe cei un milion de semnatari si pe cei ce te roaga ,roaga-L pe Hristos sa aiba mila de noi !

    Apreciază

  4. Maria said, on iunie 18, 2013 at 10:19 am

    Plange bietul parinte la Dumnezeu pentru poporul acesta mult prea adormit…

    Apreciază

    • Maria said, on iunie 18, 2013 at 6:32 pm

      Nu-i „bietul parinte „, daca socotim viata acestui parinte , faptul ca stia dinainte ce hram porti cand te duceai la el cu o problema , adica era vazator cu Duhul , un stalp al Ortodoxiei , toata viata lui , slujind lui Dumnezeu si semenilor .
      De ce nu renunti a ma clona ?

      Apreciază

      • G-man said, on iunie 19, 2013 at 11:34 am

        Maria incearca sa pui o icoana sau insemn religios acolo unde iti apare numele , ca nu o scoti la capat cu clonele, asa ca daca il copie si pe acela nu mai se pot scuza de intamplare si se vadeste reaua vointa , care le motiveaza intrarea la spam.

        Apreciază

      • Maria said, on iunie 19, 2013 at 10:35 pm

        G-man,
        Da , dar nu stiu cum sa fac .

        Apreciază

      • G-man said, on iunie 20, 2013 at 9:19 am

        cand te loghezi pe wordpress , jos dupa numele tau apare ceva genu …http//gravatar….. , copiezi adresa aia o pui link intr-o pagina noua , dai enter si se deschide o pagina..gravatar iti mai cere odata parola si mailul, apoi iti deschide o pagina , unde scrie: select or add image , intrii pe add image , si alegi de unde sa o iei , din calculator de pe net ,, si daca gasesti campuri unde cere diverse , blog , nr tel, alea poti sa le ignori nu adaugi decat o poza. Sper sa te descurci ca si eu tot pe nimereala am mers prima data ca nu mai facusem.

        Apreciază

  5. petru-iustin said, on iunie 18, 2013 at 12:19 pm

    precum sarbii il au pe Sf Iustin Popovici canonizat in 2010,un mare sfant teolog,asa avem si noi pe Sf.Cuvios Iustin Parvu,pentru rugaciunile lor Doamne mantuieste-ne pre noi!

    Apreciază

  6. Irina said, on iunie 18, 2013 at 1:25 pm

    Da si eu cred ca plange, pt noi ca nu facem ascultare asa cum trebuie.

    Apreciază

  7. Ana said, on iunie 18, 2013 at 1:53 pm

    Iata ce am primit pe email de la un admirator al parintelui Iustin dar care nu intra pe forumurile „noastre” a ortodocsilor. Sa luam aminte…
    „Articolul cu parintele Iustin Parvu nu mai exista pe pagina principala EVZ, a fost scos de acolo inca de ieri. Dar el exista in arhiva si poate fi accesat oricand. Cred ca ar fi un lucru bun daca ar intra si altii, de pe forumurile acelea crestine pe care le stii tu, sa citeasca forumul, sa vada comentariile scrise la articolul din EVZ si sa intre un pic in troaca porcilor. Acele mizerii nu trebuiesc asociate cu numele parintelui Iustin Parvu si in masura posibilitatilor trebuiesc inlaturate. Sa inunde forumul cu mesaje in care sa solicite moderatorilor EVZ sa inlature mesajele calomnioase, blasfemiatoare si mincinoase. E o solicitare legitima, pentru ca acest forum are un regulament care trebuie respectat. Pentru ca daca ei, crestinii astia subtiri, inteleg sa scrie pe forumuri unde nu se citesc decat ei intre ei si sa lase murdariile astea pe Internet, fara a misca un deget, pe cotidiene unde pot fi citite oricand dupa publicarea articolului, lasand tot timpul pe altii sa faca ceva, sunt niste vlaguiti si ipocriti.

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/a-murit-parintele-iustin-parvu-ctitorul-manastirii-petru-voda-inchinata-martirilor-romani-1042862.html

    Pe „Gandul” articolul mai exista si astazi:

    http://www.gandul.info/stiri/parintele-iustin-parvu-a-decedat-10974907

    Ia sa ii numaram pe guralivii de pe forumurile crestine, pe cei care s-au dus la parintele Iustin Parvu la manastire si acum i-ai de unde nu-s, ca-s ocupati, n-au timp, n-au aflat etc. Sa-i numaram in comentarii si denuntari ale nerespectarii regulamentului, ca ei sunt foarte romani si crestini pe apologeticum, dar in alta parte (de exemplu pe forumurile cotidienelor, care au vizibilitate mai mare) sunt inexistenti. Sau cumva ii oboseste sa scrie acolo, se coboara prea mult si nu vor sa se murdareasca?”

    Apreciază

    • cosminml said, on iunie 18, 2013 at 2:24 pm

      In primul discutiile cu astfel de indivizi sunt foarte obositoare. Sansele de ai schimba sunt zero. A fost pe pamant insusi Fiul lui Dumnezeu si nu l-au crezut, ce sa zicem noi atunci. Hulele pe care le aduc unii sunt groaznice si numai minutul mortii cand vor vedea diavolii cei spurcati ii va trezi. Vai de ei atunci. Putem sa ne rugam pentru ei si sa ii combatem dupa puteri.

      Apreciază

  8. Prahovean said, on iunie 18, 2013 at 9:23 pm

    Am auzit că busuiocul cu care părintele binecuvântat ar fi înflorit…

    Apreciază

  9. Alexandru(Fulger) said, on iunie 18, 2013 at 11:01 pm

    Un mare sfant ! Sa mai pierdut un stalp al ortodoxiei , sa ne rugam bunului Dumnezeu sa mai trimita astfel de oameni sa ne ocroteasca si sa ne indrume in vremuri grele.

    Apreciază

  10. Marius Barbu said, on iunie 18, 2013 at 11:07 pm

    Sfantul Justin Parvu a avut hulitori si in viata si acum ,vai de cei ce L’au hulit ca toti is ecumenisti vanduti sau cu pasapoarte cu cip asta e plata lui Dumnezeu ptr.hulele ce i le dau Sfantului Justin ,sa mai zica cineva ca Dumnezeu nu rasplateste si aici in lumea asta pe unii ii da iadului de aici si pe Sfafintii ca Sf.Justin is Proslaveste .Cand i se face un acatist ,o slujba ,un paraclis acestui Sfant al Neamului ,poate vede cineva de la Petru Voda si ia Atitudine in privinta aceasta ?

    Apreciază

  11. Laurentiu said, on iunie 19, 2013 at 10:04 am

    Buna ziua nu am postat niciodata ce a insemnat Parintele Iustin pentru mine,postez acum in memoria Dumnealui:in anul 2000 am fost diagnosticat cu tumora stadiul IV la creier nici un medic nu avea curaj sa ma opereze fiidca tumora era prea mare adica avea diametru de aprox. 7.5 cm.(cam cat pumnul unui barbat),dimensiunea maxima operabila fiind de 3,5 cm………..Disperat am mers la Parintele Iustin ,,Du-te baiatul mosului la Mures si o sa te opereze doctoru……ia si banii istea sa-ti fie de ajutor”asa a fost….. altadata m-am dus din nou(de fapt am 6 operatii pe creier plus multe internari pt.investigatii dar intodeauna am trecut pe la Parinte pt.BINECUVATARE)am intrat i-am povestit………mi-a dat un biletel ,,cauta-l pe parintele cutare,” da Parinte ma gandeam ca da acel bilet pt.o slujba pt. mine Am dat de acel preot ,,unde aveti masina?Parintele va dat 10 litri ulei………..ma duc suparat la Parinte- nu am nevoie de mancare eu am venit pt. sanatate va rog dati acele alimente cuiva necajit de la usa …..Mai baiete asculta la mosu:-cat vezi tu cu ochii nimeni nu este mai necajit ca tine,” avea dreptate am suferit inca patru intreventii (,operatii),Parintele fiind vazator cu Duhul avea dreptate intradevar nimeni din cei necajiti de afara nu aveau de facut inca 4 operatii pe creier.Sunt multe de scris dar o sa va mai povestesc inca ceva Dupa ce am facut a cincea operatie doctorul mi-a garatat ca mi-a extirpat tumora in totalitate……Cand mi-am revenit dupa acea operatie i-am spus medicului ca mai am o bucata de tumora .Nu exista……-Vreau un rmn si o sa va covigeti -bine facem ……intradevar mai era un rest tumoral ,ma intreaba medicul dar de unde ai stiut ca mai ai rest tumoral?…?mi-am pierdut nadejdea in medici…….i-am zi medicului tot ce am avut pe suflet si ca nu mai am nevoie de opratia lui……..am sunat sotia care mi-a spus ca nu mai facem inca o operatie.Am sunat la manastire -vreau sa vorbesc cu Parintele -Parintele baiete fa si operatia asta si o sa fii bine. Ma duc la medic -domnu doctor cand ma operati? !!!-Dar nu ai zis ca nu te mai operezi?,nu mai am loc decat marti 13 ,-nu conteza ,m-am operat si sunt bine,traiesc datorita PRINTELUI IUSTIN DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA.

    Apreciază

  12. […] In articolul SFANTUL JUSTIN PARVU puteati citi despre mirul ce iesea din trupul parintelui. Iata acum si marturia Prof. Marian […]

    Apreciază

  13. Aurora said, on august 3, 2013 at 11:30 pm

    Parintele Iustin e un mare sfant ! Ne va ajuta si pe noi daca-l rugam.

    Apreciază

  14. Marius Barbu said, on august 19, 2013 at 10:03 pm

    Minunea SF Justin povestita de noul Staret Hariton Negre
    ” Cand eram calugar cu ascultarea la brutarie, imi aduc aminte, ca eram cu Parintele Teodosie, un calugar de acolo, mai eram si cu alti parinti cu care faceam paine si imi aduc aminte ca intr-o primavara, aproape de vara, am ramas fara faina la manastire. Noi acolo ne foloseam de painea pe care oamenii o aduceau ca ofranda bisericii si din acea faina noi framantam si coceam la cuptor si ofeream pelerinilor care veneau acolo la manastire pentru inchinare si rugaciune si sfaturi duhovnicesti de la Parintele Justin. Asa s-a intamplat in momentul acela cand lazile noastre cu faina s-au golit. Oameni multi erau in manastire si cand ne-am dus la Parintele Justin si i-am spus ca am ramas fara faina in lazile noastre, Parintele Justin, mi-aduc aminte, ‘prefacut’ fiind, ne-a zis ca-l mintim. ‘Voi ma mintiti ca nu mai este faina in lazi si eu stiu ca faina este in lazile de la manastire.’ Si ne-am intrebat chiar unii cu altii daca fiecare a vazut bine lucrul acesta. Cand Parintele Justin ne-a dat porunca sa ne mai uitam inca o data daca este faina in lazile de acolo, cand ne-am dus, a fost minunea ca lazile erau pline cu faina pentru paine. ”

    http://acvilaortodoxa.wordpress.com/2013/08/18/parintele-hariton-negrea-urmasul-parintelui-justin-parvu/

    Apreciat de 1 persoană

    • Valentin said, on octombrie 10, 2014 at 4:27 pm

      da, el a văzut minuni de la Părintele Iustin, eu îl cred, chiar dacă s-a spus x,y,z … că ar fi pus nu știu de pe unde ca să adune informații, securist, ecumenist …. x’,y’,z’ și lista se poate continua cu x”,z”, x'”,y'”,z'” ș.a.m.d.

      Apreciază

  15. SFANTUL JUSTIN PARVU | un sait si atit said, on septembrie 21, 2013 at 9:41 pm

    […] saccsiv = https://saccsiv.wordpress.com/2013/06/17/sfantul-justin-parvu/ […]

    Apreciază

  16. […] SFANTUL JUSTIN PARVU […]

    Apreciază

  17. alex Ioan said, on ianuarie 15, 2014 at 11:20 pm

    Domnul Sa-l odihneasca in pace pe prea Sfantul nostru parinte Iustin Parvu! El mijloceste si se roaga la Bunul Dumnezeu si la Domnul nostru Iisus Hristos pentru noi pacatosii ca Dumnezeu sa ne lumineae pe fiecare si sa ne aduca pe drumul cel bun! Pace voua fratii mei toti cei care comentati……faceti parte din lucrearea Domnului si Dumnezeu are un plac cu fiecare dintre noi!m Domane ajuta!!! AMIN!\

    Apreciază

  18. Valentin Dorneanu said, on ianuarie 21, 2014 at 5:04 am

    E un mare sfant si mucenic al vremurilor de pe urma! Sfinte mare mucenice Iutin, roaga-te lui Hristos-Dumnezeu pentru sufletele noastre!

    Apreciază

  19. Damaris said, on mai 29, 2014 at 4:49 pm

    ACATISTUL PARINTELUI IUSTIN PARVU :http://www.youtube.com/watch?v=TZchQQw_SMc

    Apreciază

  20. Apa trece, pietrele rămân. said, on septembrie 15, 2018 at 10:19 pm

    Cine a pictat icoana părintelui Iustin Pârvu? Ce fel de cruce i-a pus în mână? Uitati-va la tipurile de cruci și veți înțelege de ce mă îngrijorez.

    Apreciază

  21. gelu said, on martie 16, 2022 at 3:05 pm

    In Dec 89, sotii Ceausescu au fost impuscati alaturi de cei 2000 de tineri chiar in timpul Sfintei Sarbatori de Craciun ca o jerta umana de sange nevinovat adusa lui Satan. De ce a facut aceasta Oculta Momdiala? Pentru ca aducand aceste jertfe cu sangele poporului roman au atras fortele intunericului asupra tarii astfel incat totul sa se duca de rapa in Sfanta Noastra Romanie. Oculta Modiala facand un pact cu Satan inainte de a da efectiv Lovitura de Stat. Ca in final, sa devina stapani ei satanistii ocultisti pe aceste pamanturi binecuvantate de Sfantul Dumnezeu. De aceea, de 32 de ani se intampla atatea nenorociri in tara asta si a fost facuta praf toata infrastructura economica atat pe orizontala cat si pe verticala. Si de aceea cele mai multe accidente mortale de circulatie au loc Miercurea, Vinerea si Duminica. Si de aceea toate rugaciune adresate Sfantei Treimi referitoare la Sfanta Noastra Romanie de preotii si calugarii din tara si cei de la Muntele Athos nu au nici un efect benefic pentru tara. Intre noi ca neam, popor si tara si Sfintul Bunul Dumnezeu s-au interpus fortelor satanice ce au fost activate datorita ritualului satanic facut de Oculta Mondila inainte de Dec.89. S-a rupt legatura intra Ingerul Protector al Sfantei Noastre Romanii si ingerul fiecarui roman ce-l insoteste pe acesta care e botezat crestineste in numele Fiului Lui Dumnezeu, Iisus Hristos. Si daca legatura este rupta, noi romanii nu mai putem fi coalizati in a ne unii pentru a lupta impotriva pericolelor ce ne ataca neamul, poporul si tara. Coalizati de ingerii nostri pazitori are primesc comanda de la Ingerul Protector din Ceruri. Pentru a anula aceste forte satanice, ce au pus stapanire pe Sfanta Noastra Romanie. Trebuie mai intai de aflat si gasit antidotul prin care acesta lucratura diavoliceasca poate fi anihilata. Legatura dintre Ingerul Portector si ingerii protectori ai nostri, ai romanilor trebuie restabilita. Ca toate fortele satanice sa poata fi izgonite astfel de deasupra Sfantei Noastre Romanii. Daca aveti cunostiinte sau puteti sa aflam ce trebuie facut ca sa scapam de acesta lucratura satanica si cum trebuie actionat??? Nu mai asa se poate scoate tara la lumina, indepartand fortele malefice ce au activate in urma varsarii sangelui nevinovat in zilele Sfinte de Craciun. Asta-i intrebarea la care trebuie gasit urgent un raspuns. De aceea a fost inlaturat Liviu Dragnea pe baza unui dosar cu probe false si aruncat in inchisoare. Sub conducerea lui PSD reusise sa puna Sfanta Noastra Romanie pe drumul cel bun. Mai erau multe de facut dar directia si masurile luate si care trebuiau luate in continuare scoteau tara la lumina. Si ca Liviu Dragnea au fost inlaturati din politica si afaceri toti romanii patrioti care au vrut binele poporului si Sfantei Noastre Romanii. Toti romanii patrioti din politica si afaceri au fost inlaturati fizic sau trasi aruncati in imchisoare de serviciile secrete, si sunt vreo 7 la numar care cu toate ca sunt platite regeste din banii contribuabililor se afla in slujba dusmanilor externi ai Sfantei Noastre Romanii. Dusmani care vor ca tara sa fie distrusa economic si depopulata masiv astfel incat la final sa fie repopulata de cei cu foarte multi bani din occident. Primii de care viitorii stapani ai Sfantei Noastre Romani vor sa scape prin asasinarea lenta prin infometare, frig si lipsa asistentei medicale este segmentul sarac al populatie din tara si sunt vreo 6 milioane de suflete. Dupa care incet, incet vor urma si alte segmente ale populatiei. S-odata depopulata se vor muta ei, dusmanii nostri in ea. S-odata stapani pe ea, o vor transforme intr-o perla a turismului mondial, o oaza a jocurilor de noroc si intr-un bordel pentru depravatii si perversii occidentului. Pentru muncile de jos vor fi adusi cetateni din Asia. Toate bisericile ortodoxe si graco-catolice in frunte cu Catedrala Mantuirii Neamului vor fi demolate prin implozii controlate, icoanele, moastele… vor fi arse. Si se vor construi lacasuri de cult ale cultului lor. Asta-i planul diabolic aplicat de Oculta Mondiala in cazul nostru. Iar daca Romania este impinsa in razboi contra rusilor cu atat mai bine pentru planurile Ocultei Mondiale, noi romanii vom muri in masa in urma lovirii tarii noastre de catre armata rusa. Iar dupa 15-20 ani cand radiatiile vor disparea se vor muta alta natie care se inchina la ochiul Dracului, banul pe aceste meleaguri.

    Apreciază

  22. Copaci said, on aprilie 2, 2023 at 4:37 pm

    … Și uite așa Occidentul care este capușat de Rothschild, Rockfeller, Gates și Soroș bagă banii furați în stil mafiot de pretutindeni, în țara pe proprietate privată Ucraina … Noaptea minții !

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.