SACCSIV – blog ortodox

Video: Parintele Rafail Noica, CIPUL, cezarul si o pilda pe care n-o gasesc

Posted in CIPURI, Rafail Noica, VIDEO by saccsiv on iunie 14, 2013

   Iata ce ne spune Ierom. Rafail Noica in Conferinta: „S-a dus să-L vadă precum este”, Cluj-Napoca, 30.05.2013, incepand cu minutul 1:33:00, la o intrebare despre cip, dar care intrebare a fost stearsa:

   Pe scurt, sa nu actionam prea devreme, sa nu ne impotrivim cezarului si o pilda legata de cei 20 000 de mucenici din vechime arsi in Nicomidia, cand unul dintre ei s-a opus si a rupt decretul imparatului si ca atare numele lui nu este trecut printre Sfinti.

   Iata insa istoria cu cei 20 000 de mucenici:

Prigoana cumplita din Nicomidia in vremea imparatului Maximian. 20 000 Mucenici arsi in biserica. Pilda de vietuire si marturisire a unei adolescente

   Nu apare nimic din cele spuse de parintele Rafail Noica. Am cautat si alte variante. Tot nimic. Deci, la ce face referire? Scorneste cumva o falsa pilda ca sa-si „motiveze” parerea?

   Legat de cezar, iata ce ne spunea parintele Nicolae Steinhardt (Nu va puneti semnatura alaturi de a diavolului nici pentru a recunoaste ca exista Dumnezeu):

– “Dati deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului si lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu” (Mat. 22, 21; Marcu 12, 17; Luca 20, 25).

Fraza e clara si regimurile totalitare, adaugandu-i si Rom. 13, cer credinciosilor sa le dea ascultare si respect. Iar multi crestini, care-si confunda religia cu prostia, sar si ei sa le aprobe: “e text!”.

Numai ca nu citesc atent. Dam Cezarului – se talmaceste: Statului – ce este al sau, daca e in adevar stat si se poarta in consecinta. Cand statul (Cezar) se indeletniceste cu ale lui, cu intretinerea drumurilor, mentinerea ordinei, canalizari, transporturi, apararea tarii, administratie si impartirea dreptatii, i se cuvine respectul si tot ce este al sau: impozitul, serviciul militar, civismul. Atunci insa cand Statul nu mai e Cezar ci Mamona, cand regele se preface in medicine-man si puterea civila in ideologie, cand cere adeziunea sufleteasca, recunoasterea suprematiei sale spirituale, aservirea constiintei si procedeaza la “spalarea creierului”, cand fericirea statala devine model unic si obligatoriu, nu se mai aplica regula stabilita de Mantuitor, deoarece nu mai este indeplinita una din conditiile obligativitatii contractului: identitatea partilor (lui Cezar i s-a substituit Mamona). Mantuitorul nu numai ca n-a spus sa dam lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu si lui Mamona ce este a lui Mamona, ci dimpotriva (Mat. 6, 24; Luca 16, 13) a stabilit ca nu poti sluji si lui Mamona si lui Dumnezeu. Cand pe scaunul de domnie lumeasca sta un Cezar, indemanarea nu este interzisa si Biserica, de-a lungul veacurilor, si-a avut politica ei. Dar cand politica incape pe mainile Celuilalt, se aplica regula vaselor engleze care faceau piraterie sub pavilion strain: deindata ce bastimentul inamic deschidea focul, era inaltat steagul national. Cezarului, cele cuvenite. Cu Mamona nici o legatura, oricat de mica – nici asupra punctelor comune. Lui Mamona numai blestemele din moliftele Sfantului Vasile cel Mare.

(Diavolul: sa incheiem un pact. – Nu. – Atunci hai sa semnam un document prin care recunoastem si tu si eu ca doi plus doi fac patru. – Nu. – De ce? Nu admiti ca doi si cu doi fac patru? De ce n-ai subscrie un adevar incontestabil? – Nu-mi pun semnatura alaturi de a ta nici pentru a recunoaste ca exista Dumnezeu.)

   Iata acum si ce putem citi la Text remarcabil despre APOCALIPSA – VIZIUNILE STARETULUI ANTONIE:

Intrebat fiind:

„Iertaţi-mă, părinte Antonie, dar cum rămâne cu cuvintele Apostolului despre putere şi despre supunerea în faţa ei?“

Sateretul raspunde:

„E-e-eh, suflete al meu – a zis stareţul. Dar Apostolul Petru n-a fugit el, oare, din Roma, când L-a întâlnit Mântuitorul? Dar pe Apostolul Pavel nu l-au salvat oare într-o coşniţă, dându-l jos de pe zid? Ce are a face aici acceptarea realităţilor şi opunerea satanismului? Ce să-ţi aduc eu exemple – aminteşte-ţi de marea muceniţă Ecaterina, sau de marele mucenic Gheorghe. Supunerea e posibilă doar în lucrurile ce ţin de puterea laică – să-ţi faci meseria, să nu faci răscoale armate. Dar şi aceasta, după cum vede fiecare. Fraţii Macabei sunt un exemplu bun de folosire a forţei împotriva celor ce-L insultă pe Dumnezeu şi tot ce este Dumnezeiesc. Dacă apuci drumul smereniei prosteşti, aşa şi vei începe a pune întrebări despre proslăvirea în rândul sfinţilor a lui Alexandru Nevski, biruitorul, şi a lui Dimitrie, cel care i-a prăpădit pe tătari pe câmpia Kulikovo. Întrebările ca întrebările, dar de proslăvit, i-a proslăvit Dumnezeu! Eu, când aud asemenea întrebări „evlavioase”, îmi amintesc de viaţa Sfântului Vasile cel Mare şi a Cuviosului Iov de la Poceaev, făcătorul de minuni. Ce vreme înfricoşătoare le-a dat Dumnezeu pentru viaţă. Ei, şi ce? Nu s-a rugat, oare, Sfântul Vasile să moară împăratul Iulian? Văd că vrei să spui că Iulian a fost un apostat, dar era împărat şi împărat legitim, bagă de seamă!

Oare nu de frică pentru comoditatea noastră ne rugăm pentru „puterea” satanică?!

Şi doar Dumnezeu a arătat că Sfântul Vasile a avut dreptate – lui Iulian i s-a tras moartea nu de la o arma pământească, ci a fost străpuns de lancea unui soldat ceresc. Dar Cuviosul Iov a făcut compromisuri cu polonezii? Nu, el a luptat cu ei şi cu acoliţii lor în fel şi chip. Nici de judecăţi nu s-a ferit dreptul! Dar tu-mi spui de putere! Lucrarea lui Dumnezeu trebuie să se facă cu chibzuinţă. Dacă în relaţiile de putere, perechea şef-subaltern ar însemna doar atotputernicia unuia şi adânca smerenie a celuilalt, n-ar mai fi nevoie de Sobornicitatea Bisericii. Dar dacă n-ar fi Sobornicitatea, n-ar mai rămâne Biserica nici Ortodoxă – de câte ori s-a întâmplat ca cel care era în adevăr să fie un singur om, în timp ce ierarhia superioară era în erezie?! Ce să mai vorbim despre puterea laică – mitropolitul Filip şi patriarhul Nicon, de exemplu. Şi aceşti drepţi, însetaţi de adevăr, sunt proslăviţi ca sfinţi: Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Grigore Teologul, Cuviosul Maxim Mărturisitorul, Cuviosul Iosif Voloţki, dar parcă poţi să-i enumeri pe toţi.Dar mai trebuie ţinut minte că, luptându-se pentru curăţenia credinţei, ei, Sfinţii Părinţi, singuri erau împlinitori plini de râvnă ai Legilor lui Dumnezeu.Supunerea smerită în faţa oricărei puteri îi convine celui care nu este atras de viaţa după Cuvânt. Pentru că drumul mărturisirii, chiar dacă e pe undeva şi aşternut cu roze, neschimbat, după „Osana…“, va răsuna şi „Răstigneşte-L,răstigneşte-L“. Această incomoditate va servi drept motiv pentru justificarea de sine şi primirea antihristului – ştiinţă avem, dar raţiunea s-a întunecat din cauza păcatelor.

Adică, dacă orice putere e de la Dumnezeu, ne-om supune şi antihristului, n-avem încotro. Şi încă vor adăuga că toate se fac cu voia Domnului. De aceea, se şi spune că se va întrona necuratul în orice biserică şi niciun cuvânt despre cei care au slujit acolo mai înainte. Ţine minte exemplul marelui stareţ, făcătorul de minuni de la Sarov. Câte icoane avea el? Una. Cărţi?Vreo zece. Dar a dobândit mare slavă, şi nu de la oameni, ci de la Dumnezeu.Acum toţi au pe-acasă iconostase, rafturi întregi de cărţi, numai că nu se săvârşeşte fapta cugetată!

Mulţi ascultă, dar puţini aud, părinte.„

   Legat de ideea „sa nu actionam prea devreme”, intreb: dar cand? Ce mai asteptam? Eu consider ca „prea devreme” a trecut demult, iar acum deja e aproape prea tarziu. E pe ultima turnanta, din motivele pe care le-am dat in articolul:

PROFETIA PARINTELUI ELPIDIE: „Voi, cei mici, îl veţi vedea pe ANTIHRIST”. Despre noul papa – profetul mincinos, razboi, foamete, ELITE, cipuri. Text integral preluat din revista Atitudini

   Recititi va rog si profetiile de la finalul acelui material.

   Ascultandu-l pe parintele Rafail Noica, ma gandesc ca pana la urma o fi reala si relatia sa cu ratacitul Klaus Kenneth … 

https://saccsiv.wordpress.com/category/klaus-kenneth/

Tagged with:

52 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. admin said, on iunie 14, 2013 at 1:58 pm

    P Rafail are mare influenta in randul credinciosilor si din pacate va influenta pe multi sa accepte toate „bomboanele otravite” ale sistemului.
    Totusi se putea da un raspuns mai adecvat, daca ar fi cunoscut realitatile noilor tehnologii. Cu toate aceastea, p Rafail spune acum 7 ani ca dpdv tehnologic pecetea de care vorbeste Sf. Ev. Ioan este realizabila.
    Daca nici biometria, cu toate implicatiile bioetice si de virtualizare a persoanei si transpunerea ei intr-un spatiu al intunericului, controlat de dusmanii lui Dumnezeu, nu ridica semne de intrebare si de opunere pentru p Rafail, cred ca se implineste alt cuvant al Apocalipsei, ca si cei alesi vor fi amagiti.
    Sa ne rugam pentru p Rafail, ca sa-l preocupe mai mult aceasta problema si sa inteleaga ca oamenii au nevoie de mai mult decat de un raspuns vag, fara solutii concrete.

    Apreciază

  2. mircea.v said, on iunie 14, 2013 at 2:22 pm

    Si tot despre „ale Cezarului….” – Sfantul Iustin Popovici:

    „Daţi cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu.” Iată ce fel de coexistenţă a Bisericii şi statului a fost stabilită şi prescrisă de Atotştiutorul Domnul nostru şi Mântuitorul Hristos (Matei 22, 21).
    De aceea ea rămâne în veci obligatorie şi nestrămutată pentru Biserică.
    Cezarului – moneda, banii, cu efigia cezarului.
    Lui Dumnezeu? – şi sufletul şi trupul: căci pe trup şi în suflet este întipărit chipul lui Dumnezeu. Chipul lui Dumnezeu se află şi pe trup şi în trup, pentru că trupul trăieşte prin sufletul asemănător lui Dumnezeu. Deci, şi unul şi altul aparţin lui Dumnezeu – veşniciei, vieţii veşnice, Adevărului veşnic, Dreptăţii veşnice, Raţiunii veşnice.
    Prin urmare, cele ce aparţin lui Dumnezeu nu pot fi jertfite de dragul cezarului, şi aici întâietatea îi revine totdeauna lui Dumnezeu. În Dumnezeu – Omul, în lucrarea şi trupul Lui – Biserica, Dumnezeu totdeauna se află pe primul loc, iar omul – pe-al doilea; Dumnezeu totdeauna hotărăşte totul, şi nu omul. Acestea sunt atotvaloarea şi măsura a toate în Biserica universală. Iată de ce ea se apleacă asupra oricărei probleme „cu frică de Dumnezeu, cu credinţă şi cu dragoste.”
    Biserica apare ca un organism divino-uman, şi abia după aceea – ca organizaţie. Ea este trupul Dumnezeului-Om: de aceea, mai întâi se cuvine ca toate să fie cercetate şi măsurate de Dumnezeu, apoi de om. Şi niciodată doar de om, şi după „cele omeneşti”. Iată de ce „trebuie să ascultăm de Dumnezeu mai mult decât de oameni”.
    Când vine timpul, în această privinţă trebuie să-i stăm împotrivă chiar şi lui Petru, primului dintre apostoli. Aici veşnic rămâne în vigoare apostoleasca metodă şi început al zidirii Bisericii „părutu-s-a Duhului Sfânt şi nouă” (Fapte 15, 28): mai întâi Duhul Sfânt, apoi noi – noi după Duhul Sfânt şi în Duhul Sfânt şi împreună cu Duhul Sfânt.
    „Daţi cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu” – acesta este principiul coexistenţei dintre Biserică şi stat. Nu colaborare, ci coexistenţă între Biserică şi stat. Nu colaborare, cu atât mai mult atunci când „cezarul” prigoneşte toate cele ce sunt ale lui Dumnezeu şi nu vrea să ştie nimic din cele ce sunt ale lui Dumnezeu, ci ţinteşte doar să nimicească tot ce este al lui Dumnezeu. Aici lipsesc condiţiile principale pentru colaborare.
    Sau coexistenţa egală în drepturi a aşezămintelor, şi a persoanelor umane, sau calvarul Bisericii cauzat de către prigonitorii, chinuitorii, cotropitorii, care tăgăduiesc şi prigonesc pe Dumnezeu şi cele ale lui Dumnezeu. Iar prin dictatură impun pe potrivnicul lui Dumnezeu şi cele potrivnice lui Dumnezeu. În acest caz Biserica şi statul se despart, se separă fiecare cu ale sale. Nimeni să nu îndrăznească să se amestece în treburile lăuntrice ale Bisericii, să nu se atingă de sfintele şi veşnicele ei îndatoriri şi drepturi evanghelice.
    Este limpede că Biserica sub orice regim, chiar şi cel ateist, trebuie să-şi găsească un mod de a convieţui (modus vivendi), dar întotdeauna în duhul şi limitele principiului evanghelic de convieţuire: „cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu”, şi asta sub controlul suprem al Atot-Evangheliei: „să ascultăm pe Dumnezeu mai mult decât pe oameni”.
    Dacă însă acest lucru este cu neputinţă, nu-i rămâne Bisericii ca „modus vivendi”, decât principiul evanghelic: să pătimească pentru Domnul Hristos, să rabde, să sufere, luptând astfel pentru drepturile fundamentale ale credinţei conştiinţei şi ale sufletului“.

    Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
    Cap. 6
    19. Sau nu ştiţi că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveţi de la Dumnezeu şi că voi nu sunteţi ai voştri?

    Apreciază

  3. IOAN said, on iunie 14, 2013 at 2:47 pm

    Greseste rau PR. Rafail Noica…din pacate sunt tot mai multi „POVATUITORI” care pana mai ieri erau impotriva si a cipurilor 666 …in prezent ei considera si banalizeaza c-am orice despre SISTEM…
    …nu-mi vine a crede CAT DE PUTERNICA ESTE INSELAREA ANTICHIRISTICA…
    MULTI NU AU INTELES CA DIAVOLUL PRIN SISTEM si-a CONSTRUIT SEMNUL SAU incepand cu CODUL DE BARE, CARTELE MAGENETICE, CARTELE CIP, CIPURILE IMPLANTABILE si NANOCIPURILE ASTFEL INCAT OMUL SA FIE PECETLUIT IREMEDIABIL si IREVERSIBIL…adica PECETLUIT PENTRU TOTDEAUNA.
    De aceea si Parintele Paisie Aghioritul cat a ttait indemna crestinii sa nu primeasca semnul inca de pe vremea sa stiind ca DIAVOLUL este VICLEAN si va cauta mereu sa isi desavarseasca OPERA SA DIABOLICA.

    Apreciat de 1 persoană

    • Rgogu said, on iunie 14, 2013 at 7:19 pm

      Te pripesti Ioane! „Cine crede ca sta, sa aiba grija sa nu cada.”
      Sa cerem in rugaciune dreapta socoteala si intelepciune. Nu ai fost atent nici la accentul ideilor, dar nici la fond. Il apreciez pe saccsiv, care cu mitiozitate a cautat sa descifreze intelesul cuvintelor parintelui Rafail. In concluzie nu se exprima ca fiind in dezacord, ci isi pune doar un semn de intrebare.
      Tu crezi ca parintele Rafail care nu numai ca s-a insinguart si lepadat de lume, dar a si refuzat contactele cu oamenii, preferand o izolare puternica, ca este departe de Dumnezeu, sau ca nu intelege caile Lui? Doar ca nu a primit descoperire… Dar tu ai si primit deja o lamurire: „greseste rau”! Mai Ioane, lucrurile in treaba duhovniceasca nu stau chiar asa de simplu pentru minte, ca banuiesc ca tu cu mintea ai dat acest stigmat sau vot. Pentru cei duhovnicesti(adica pentru cei care au limpeziti ochii sufletesti) lucrurile stau simplu, dar pentru noi, „mintosii”, sunt foarte complicare si stufoase. Dar in ciuda acestei complicatii, ne exprimam cu cea mai mare usuratate si dezinvoltura.
      Te rog sa examinezi mai bine cuvintele parintelui si sa te analizazi si pe tine insuti mai bine!
      Sa ma ierti! Domane ajuta! si… cum se mai zice prin zona mea: „Hristos S-a Inaltat!” (se raspunde prin: „Adevarat S-a Inaltat!”)

      Apreciază

  4. ioan said, on iunie 14, 2013 at 2:53 pm

    bravo saccsiv !!! da-le jos blana, sa-i vada lumea ca-s lupi. mai ai multi de „jupuit”. Doamne ajuta.

    Apreciază

  5. Pr Claudiu said, on iunie 14, 2013 at 4:14 pm

    ioan,
    Nu crezi ca exagerezi?! Asta e scopul lui Saccsiv, sa-l vadeasca pe pr Rafail ca fiind lup rapitor, pe baza unei afirmatii nepotrivite cu structura pseudoduhovniceasca a fratiei tale?! Sa nu cautam doar la putinele cuvinte rostite intr-o conferinta, ci si la viata, discernamantul si duhovnicia parintilor cu viata sfanta pe care ii mai avem. Pr Rafail este unul din ei!

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on iunie 14, 2013 at 7:34 pm

      Daca parintele Noica e parinte cu viata sfanta, parintele Iustin Parvu ce fel de viata are? Un parinte cu viata sfanta intelege problema biometriei, dar parintele Noica……..

      Am vazut ca dvs. il sustineti pe parintele Vulcanescu in mizeriile pe care le afirma. Blogul acesta nu este pentru oameni sensibili ci pentru aceia care spun adevarul.

      Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iunie 14, 2013 at 9:40 pm

      si atunci Cuviosul Paisie Aghioritul Cine A fost sau parintele Iustin Parvu cine este sau Parintele Arsenie Papacioc sau … ?
      acesti Parinti care au dus o viata duhovniceasca in Sfintenie si mai duc Sunt impotriva sau cum bine a spus a spus parintele Nicolae Steinhardt (Nu va puneti semnatura alaturi de a diavolului nici pentru a recunoaste ca exista Dumnezeu):…caci lepadare de DUMNEZEU ADEVARAT este , de Botezul Crestin Ortodox si lupi in piei de oaie sunt cei ce indeamna la semnatura linga blestemul iadului sau semnatura diavolului

      Apreciază

  6. Dahlia said, on iunie 14, 2013 at 6:14 pm

    Am fost la conferinta si e greu sa exprim in cuvinte toata bucuria si pacea pe care Pr. Rafail ni le-a transmis prin prezenta si binecuvantarile lui. Ne-a invatat ce este o persoana, cum se poarta un crestin, puterea pe care o are cuvantul si concret ce avem de facut : spovedanie si impartasirea cu Sfintele Taine si participarea la Sfintele Taine.
    Si a mai spus ca un crestin nu ar trebui sa deranjeze pe nimeni, insa cand i se va cere, sa marturiseasca credinta lui. Si parintele ne arata in chip minunat cum sa facem asta, prin exemplul propriu, el insusi implinind indemnul Sfantului Serafim de Sarov : ” Dobandeste pacea si mii de oameni se vor mantui in jurul tau!”
    Pana sa dobandim noi pacea, pana sa ajungem acolo, sa-i respectam macar pe cei care au dobandit-o.
    Pr. Rafail, chiar daca nu cititi aici, iertati-ne nerusinarea cu care vorbim despre dvs. Ca unii va acuzam de ecumenism, fara dovezi, altii de viclenie si reacredinta, altii nici macar nu va putem numi Pr, ci ne tragem de sireturi cu sfintia voastra.

    Doamne, pentru rugaciunile Pr Rafail, nu lua Duhul Tau cel Sfant de la noi!

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on iunie 14, 2013 at 7:44 pm

      Pace ai numai in Iisus Hristos. Parintele Noica spune sa facem pace cu lumea sau cu sistemul ceea ce e acelasi lucru. Bucurati-va de pacea adevarata caci este scris………. când vor zice: “Pace şi linişte!”, atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată; şi nu va fi chip de scăpare..

      Pacea lumii inseamna lepadare de Hristos.

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iunie 15, 2013 at 5:20 pm

        ADEVAR Graiesti …
        si spun Sfintii Parinti
        … si va veni spurcaciunea cea mare sau antihristul si va vorbi de pace si va fi bland si bun cu toti , cu toate religiile … va fi aclamat de poporul evreu ca fiind conducatorul ce-l asteapta …dar adevaratii evrei care traiesc legea veche in adevar vor sta in asteptare si atunci vor vedea ADEVARUL cand va incepe prigoana si cand …antihristul isi va arata adevarata fata cea a spurcaciunii celei mari …vor vedea abia atunci si din acestia vor crede ca Iisus HRISTOS este ADEVARATUL Mesia ce A venit pe pamint acum 2000de ani si iarasi va veni spre judecarea Neamurilor
        „Si Va fi o turma si un pastor ”
        pina atunci cu de acestea ne vor lua fie lupii in piei de oaie ce vor vorbi de unitate in numnele pacii false sa ne pupam unii cu altii in numnele lui …sarsaila… pentru ca viclenia va fi cuvantul lor, fie prin slujitorii fiarei antihristice anume profetul mincinos si antihristii

        Apreciază

    • Matei Irinescu said, on iunie 15, 2013 at 5:42 am

      Nimeni nu contestă pacea pe care s-a străduit p. Rafail să o capete. Dar ce să-i faci, dacă îi stă împotrivă Sfântul Pavel, care a spus că creştinul NU POATE SĂ NU DERANJEZE?

      2 Timotei 3,12 „Şi toţi care voiesc a vieţui cu bună credinţă întru Hristos Iisus vor fi prigoniţi.”

      Şi Domnul spune: Ioan 16,33 „Acestea am grăit vouă, ca întru Mine pace să aveţi. ÎN LUME NECAZ VEŢI AVEA, dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.”

      Oare p. Rafail a aflat o altă Evanghelie, o altă Scriptură? Dacă da, atunci ne spune Sfântul Pavel ce e de făcut:

      Galateni 1,8-10 „Ci măcar noi, sau înger din cer de vă va bine vesti vouă afară de ceea ce am bine vestit vouă, anatema să fie. Precum am zis mai înainte, şi acum iarăşi zic: Oricine de vă va bine vesti vouă, afară de ceea ce aţi luat, anatema să fie! Că acum pe oameni îi conving, sau pe Dumnezeu? Sau oamenilor caut să plac? Că de aş plăcea încă oamenilor, nu aş fi slugă lui Hristos.”

      Aşadar, soră dragă, nu noi, ci p. Rafail are o problemă, pe care înţelepciunea românească a pus-o astfel: „Ţara arde şi babele se piaptănă”.

      Ca întărire, iată ce spunea P. Iustin Pârvu în 1991 (!): „La această oră, monahismul e chemat să apere adevărul credinţei. Monahului i se cere a-şi părăsi singurătatea şi izolarea.” Tot acolo: „Să vă spun ce este monahismul: este singura armă a unei naţiuni care trebuie să lupte întotdeauna în linia întîi a bătăliei.” Şi încă: „Înţelege monahismul misiunea cu care se confruntă? Pentru că monahismul, în concepţia mea, mişcă lumea, este cel care ţine aprinsă flacăra vieţii şi a adevărului în lume. Monahismul e geniul creştinismului.” Iată concluzia Părintelui Iustin, trasă acum 22 de ani, din care şi-a făcut crez de viaţă, pentru el şi pentru toţi cei ce îl ascultă: „Monahismul e cea mai înaltă chemare la această oră. Viaţa monahală, prin lumina ei, prin energia sacrificiului ei, e singura capabilă să biruie criza actuală.”

      Cum să biruie monahismul criza actuală? Fugind cu toţii la Albac? Făcându-ne prieteni cu ucenicii lui Nicolae Corneanu?

      Despre Sfântul Ioan Gură de Aur ai auzit ce a făcut când împăratul a trimis armata să-i măcelărească pe antiohieni? Oare pentru că nu-şi găsise încă pacea? Oare el de ce nu s-a dus Sfântul Ioan Gură de Aur la Albac?

      Dă-i, Doamne, Duhul Sfânt şi părintelui Rafail Noica, pentru rugăciunile tuturor celor ce au fost prigoniţi pentru Hristos!

      Apreciază

  7. Maria said, on iunie 14, 2013 at 6:48 pm

    Teorie si formalism , bla, bla bla , cuvinte fara Duh Sfant , cuvinte goale , pentru ca multi accepta actele cu cip , sa poata calatori in lumea larga .
    Cunosc si eu preoti , monahi si chiar ierarhi , care vorbesc foarte frumos , au darul de buni oratori dar sunt ecumenisti .Cuvintele lor se deosebesc de a unui adevarat traitor al Ortodoxiei , dar nu toti crestinii fac aceasta deosebire .

    Apreciază

  8. Rgogu said, on iunie 14, 2013 at 6:53 pm

    Excelent articol! Excelenta alegere a invataturilor parintelui Antonie! Astfel de exemplificari trebuie! Din Vietile Sfintilor!
    In legatura cu exprimarea parintelui Rafail Noica la acea conferinta, sa nu ne pornim prea repede spre a trage o concluzie. Si asta nu pentru ca e parintele Rafail, ci pentru ca exprimarea lui e cel mult ezitanta. Dar, dupa cum spune si binecuvantatul Parinte Elpidie, nici Sfantul Paisie Aghioritul „nu v-a spus tot” ca sa nu creeze panica. Se poate ca parintelui Rafail sa i se fi descoperit sensul lucrurilor, lucru pe care il cred cu precadere, si mai cred ca parintele e la masura sa interpreteze „semnele vremurilor”. Am fost la acea conferinta si m-am intrebat si eu de ce nu a gasit sa dea un raspuns mai clar. Ma gandesc ca intr-o multime, sau pentru o multime, poti da raspunsuri hotarate pentru situatii foarte dificile, doar daca ai incredintare si descoperire de la Dumnezeu. Nu cred ca vreun cuvios parinte isi poate asuma greutatea unor pareri vi-a-vis de probleme atat de grave si de adanci daca nu primeste descoperire de la Dumnezeu.
    Eu aici, ca un ticalos, fara nume in fata voastra si fara vreo prestanta si fara vreo insarcinare sau reprezentare bisericeasca, pot spune multe. Dar unul care e cleric si e mult apreciat si asteptat, nu poate fara vreo delegare sfanta sau descoperire sa-si exprime pozitia fata de un subiect atat de fin si sensibil si greu.
    Tineti va rog cont de urmatorul fapt!: parintii care iau (au luat) pozitie ori au darul proorociei si au primit de la Dumnezeu sa prooroceasca (ex Sfantul Paisie Aghioritul, Parintele Elpidie si altii), ori urmeaza si tin cuvantul si calea acestor prooroci. Ceilalti ori sunt nevoiti( daca nu au duh proorocesc sau nu li s-a descoperit in chip proorocesc chiar despre aceasta) sa cunoasca proorocirile celorlalti, ori sa „o scalde” – dupa cum ziceam, nu isi pot asuma o povara grea ca aceasta si sa se faca indrumatori pe un drum necunoscut lor.

    Sa ma iertati si Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Maria said, on iunie 14, 2013 at 10:04 pm

      Nu stiu de ce atatea conferinte peste conferinte , cand propovaduirea nu se face in conferinte . Acest termen si aceasta lucrare este ecumenista , inventata de cativa ani , fara Duh , pt ca numai in Biserica lucreaza Duhul Sfant si nu in salile de conferinte .
      In Biserica se pot face cateheze dupa Sf Liturghie , apoi predica tinuta de preotul liturghisitor , aduce multa invatatura celor prezenti , lucrarea preotului fiind mult mai implinita , daca nu se abate de la Adevar .
      Conferinte , colocvii , congrese si alte intalniri de acest gen in numele Ortodoxiei , sunt inventii ecumeniste ale acestor vremuri , in care Propovaduirea , imbraca haina ecumenismului , mai usor decat ar face-o intr-o biserica , unde Duhul Lui Dumnezeu stapaneste sfantul lacas .

      Apreciat de 1 persoană

      • crestinul ortodox said, on iunie 15, 2013 at 5:25 pm

        Iar Sfintii Apostoli numai tineau atatea conferinte de ‘doctor honoris cauza ‘ci vorbeau simplu la popor pe intelesul oamenilor simpli dar in Duh si ADEVAR -ADEVARATII PESCARI si nu fatarnicia lupilor in piei de oaie ce sunt prezenti cu sutele de mii si misuna pretutindeni

        Apreciază

  9. ioan said, on iunie 14, 2013 at 7:02 pm

    @pr. Claudiu. un sfant parinte(cred ca par. Iustin)spunea ca daca intr-o carte gasesti un singur cuvant care te sminteste sa o arunci. o picatura de pelin strica un butoi de vin(tot de la un sf. parinte). si sf. ap. Pavel spune-chear daca inger din cer vine si va invata altceva, sa nu-l ascultati. pomul se cunoaste dupa rod. chear daca candva a facut roade bune, dar acum face rele eu nu ma pot folosi. mielul de altadata daca sa facut lup(vezi si Origen) eu sunt dator sa nu-l ascult. Doamne ajuta

    Apreciază

  10. Aurora said, on iunie 14, 2013 at 8:36 pm

    Adevarul e ca daca n-as fi aflat de blogurile anti-sistem si eu as fi zis ca cipul nu e o problema. Pana nu te informezi si nu te documentezi bine nu ai cum sa-ti dai seama de viclenia sistemului. Zici ca toate sunt firesti. Cei care suntem asa indarjiti am sacrificat multe ore de facut treaba prin casa, iesit la o plimbare sau mers intr-o vizita si chiar si din timpul nostru de rugaciune. Dar eu cand citesc ceva ce nu e bun in societate, ma cutremur de tendintele tot mai pierzatoare si in gand ma rog sa nu ne lase Dumnezeu. Adica am stat cu mainile pe tastatura si cu gandul la rugaciune, atat cat am putut. Rugaciunea este cea care ne salveaza, dar e important sa urmarim si semnele vremurilor. Parintii care nu se pricep sa vorbeasca despre cipuri sa spuna credinciosilor ca nu sunt documentati in aceasta privinta si sa nu dea raspunsuri care sa relativizeze importanta subiectului. E important ceea ce spunem cand se implementeaza niste lucruri care nu s-au mai pomenit pe acest pamant, e importanta si o virgula, caci daca o pui aiurea, se poate schimba sensul frazei. Nu dau lectii , aici nu e blog de filologie, este vorba de mantuire. Noi trebuie sa fim foarte vigilenti si sa nu cedam nici un milimetru cand e vorba de credinta noastra in Domnul Hristos.

    Apreciază

  11. lastun500 said, on iunie 14, 2013 at 9:30 pm

    Daruri ca intre prieteni, nu ?

    Netanyahu îi va dărui lui Obama un microcip acoperit cu aur.

    http://www.aparatorul.md/netanyahu-ii-va-darui-lui-obama-un-microcip-acoperit-cu-aur/

    Apreciază

  12. lastun500 said, on iunie 14, 2013 at 9:32 pm

    Cum se realizeaza un mic dar cu CIP acoperit cu aur, pentru un prieten de rang inalt.

    Apreciază

    • Marius Barbu said, on iunie 19, 2013 at 1:12 am

      in ADN’ul unei celule se scrie la 250 nm iti poti scrie exact numele cu litere in acel ADN ,si poate fi refacut ADN’ul stricat cu LASER
      http://www.fli-leibniz.de/www_kog/research/dnadamage/micorbeam.html
      si exista lasere portabile care scriu la 2200 nm
      http://www.laserglow.com/int-labOEM.htm?gclid=CNaY_7q8orcCFQeW3god6SEAUQ

      si zice ala la minutu 1:58 „putem face gauri ,sau linii sapate” ( ingravate ) 3 linii III = 666, liniile astea sapate cam seamana cu ce a zis Pr.Paisie cu gravat si de ce a zis tocmai linii ??? pe urma zice ca „pot face orice forma si pot depozita in acelasi timp” ,intrebarea e ce sa depoziteze???? zice ca au ca un fel de masina de scrijelire (de taiere) Sf Paisie zice a trage linii adanci crestaturi incrustare nu e la suprafata pg196 Semnele Vremurilor.Gandu imi spune ca vom fi scrisi in ADN ce zice si Pr.Vasile si mai era o profetie ca scrie in pecete ca eu apartin eu ma lepad si tot asa adica o lepadare scrisa ,faza e cu depozitarea aia ce anume sa depoziteze oare or putea depozita si nano cipuri in ADN ca scrisu deja se stie ca se poate scrie ?????

      Apreciază

  13. lastun500 said, on iunie 14, 2013 at 9:53 pm

    Informati mai vechi sau mai noi despre microcipuri.

    The MicroChip Invasion, Spy Chips in your home. Over 30 Billion RFIDs made a Year.

    Invazia Microcipurilor, Cipurile spion in casele noastre. Peste 30 de Miliarde de RFID-uri realizate pe an.

    Apreciază

  14. Aurora said, on iunie 14, 2013 at 10:55 pm

    @Maria
    Ai dreptate, conferintele se cam departeaza de duhul bisericii. Sunt de acord cu ele doar cand ataca sistemul antihristic.

    Apreciază

  15. mircea.v said, on iunie 15, 2013 at 12:22 am

    Inca o tema de meditatie referitor la „cele ale Cezarului…”

    Amprentele, retina, ADN-ul clar nu sant ale Cezarului. Dar intimitatea noastra este a Cezarului?
    Doar Dumnezeu stie ce e in sufletul si mintea omului. Dar noi daca acceptam carduri bancare, de fidelizare, folosim telefon mobil, internet nu dezvaluim segmente importante din intimitatea noastra Cezarului? Asta se vrea doar. Toate astea sant lucruri duhovnicesti nu sant lumesti. Si atunci de ce oare nu incheie macar cei ce tin conferinte cu un sfat de genul „si iubiti credinciosi, nu uitati: nu luati carduri, transformati telefonul mobil in telefon fix, folositi internetul cat mai putin si in scop bun, nu luati acte biometrice” ? Ce mare filozofie e? Ce mare instiintare iti mai trebuie daca sant atatia parinti cu viata sfanta care spun sau au spus aceste lucruri? Adica daca vorbesc asa frumos de cele clasice ale ortodoxiei, ce mare smecherie e sa zica si o fraza din asta la sfarsit? Si mai ales daca esti monah. Nu ai absolut nimic de pierdut, ci din contra, doar de castigat.
    Eu merg pe mana Sfintilor Inchisorilor. Cine citeste Steinhardt, Calciu, Justin Parvu, Arsenie Papacioc… nu are cum sa aleaga drumul gresit. Sfintii Inchisorilor au cunoscut lucrarea diavolului pe propria piele, dur de tot, si cine cunoaste din experienta proprie cunoaste cel mai bine. Aici e marea diferenta.

    Parintele Rafail Noica nu are absolut nimic in comun cu gandirea lui Noica tatal. Si nu a reusit sa-l influenteze cu nimic. Au fost ca 2 straini pt ca nu au fost impreuna. Dar, in probleme vitale, pe Sfintii Inchisorilor trebuie sa-i cautam.

    Oare care o fi limita cand se va spune (daca se va spune), oameni buni, nu mai e de gluma?

    @Rgogu

    Subiectul nu mai e nici fin, nici sensibil, nici greu.
    Lucrurile sant foarte clare. Acest subiect e transformat in subiect „fin, sensibil, greu” de catre cei ce nu vor sa priceapa, sau care vor sa sminteasca.

    Ale lui Dumnezeu sant si sufletul si trupul si intimitatea noastra.
    Complicat?

    Apreciază

  16. mircea.v said, on iunie 15, 2013 at 1:02 am

    @Rgogu,

    pai ce nu a putut spune parintele Paisie (ca lumea nu stia si nu putea pricepe de toate nano…), a spus acum parintele Elpidie, cu detalii. In mare, deja se intuiau aceste lucruri si de catre mireni. Pai numai pe blog aici vezi de cate ori s-a spus ca diavolul se va folosi de stiinta sa probeze „omniscienta”, „omnipotenta”, „omniprezenta” falsului mesia… Si ca va fi microelectronica implantata si interactiune cu sistem nervos…

    Asa ca, acuma sant spuse cam toate. S-a spus si ce nu a putut spune parintele Paisie, daca asta era o problema. Mai avem scuze si motive sa zicem ca nu se stie?

    Ce zicea un Sfant al Inchisorilor, Constantin Oprisan, prin 1957:
    „Dumnezeu e sintetic: El creeaza. Diavolul este numai analitic: analizeaza pina la distrugere.”
    Asta e puterea diavolului (permisa de Dumnezeu): analiza.
    Dar diavolul ca sa aiba ce analiza, trebuie sa culeaga informatii despre noi. A inceput cu informatii din exteriorul omului, iar urmatorul pas e culegerea de informatii si din interior, prin microelectronica implantata. Toate ii vor servi pt „omniscienta” ( a antihristului). Marea framantare a diavolului e ca nu e omniscient asa cum este Dumnezeu. Astia sant pasii prin care omul isi vinde diavolului, cele ce sant doar ale lui Dumnezeu: trup-suflet-intimitate. Pedeapsa, sau consecinta acestei vanzari este prezentata in Apocalipsa, cap 14.

    Uite ce cuvant greu si folositor noua acum a putut spune seful Fratiilor de Cruce, Constantin Oprisan, in 1957.

    Apreciază

    • Rgogu said, on iunie 15, 2013 at 1:35 pm

      Nu stiu de ce nu a spus ceva clar parintele Rafail. Nu stiu nici cat de documentat e pe tema asta. Stiu totusi ca e urmator si ucenic al parintelui Sofronie Saharov, iar acesta e ucenic si urmator al Sfantului Siluan Atonitul. Asta nu inseamna, binenteles, ca acesta nu se poate insela sau gresi. Eu, in ce ma priveste, in legatura cu problema numarului numelui fiarei, tin linia Sfantului Paisie Aghioritul.
      Chiar si cei virtuosi si cu viata inalta se pot insela si o sa dau un exemplu (de la Pateric mi se pare): Era un avva in pustie cu viata curata si facator de minuni, dar care credea ca Melchisedec e Fiul lui Dumnezeu. Ajunge stirea aceasta la Sfantul Chiril al Alexandriei si este rugat de catre parintii frati ai lavrei in care se nevoia si acest batran, sa il indrepteze si sa il povatuiasca spre mantuire pe acesta. Astfel, arhiepiscopul Chiril il cheama la dansul pe avva. Cu multa intelepciune ii cere avvei sa se roage la Dumnezeu ca sa i se descopere daca Melchisedec e sau nu Fiul lui Dumnezeu, caci el, arhiepiscopul, se afla intr-o mare nedumerire si indoiala. Batranul accepta si se pune la rugaciune. Primeste descoperirea de la Dumnezeu si ii raspunde sfantului: „am avut aratare si am vazut toata ceata dreptilor si toti au trecut prin fata mea; l-am vazut si pe dreptul Melchisedec in acea ceata, deci acesta nu e Fiul lui Dumnezeu, ci un rob binecuvantat si slavit al Lui.” Uite cum, prin multa intelepciunea, Sfantul Chiril, la cererea monahilor, a gasit sa il indrepte pe acel avva care avea o viata inalta, dar era in erezie cu aceasta invatatura.
      Ma gandesc acum ca la fel trebuie procedat si intelese lucrurile pentru fiecare din noi. Chiar daca cineva are si invataturi gresite, nu inseamna ca e lepadat de Dumnezeu, ci El cauta sub toate formele indreptarea fiecaruia. Inca nu stim complet sau clar cum intelege parintele Rafail problama aceasta a pecetluirii, deci sa nu aruncam „anateme” sau sa consideram ca parintele nu mai e bun de nimic si nu mai e vrednic de a fi ascultat in orice materie ar vorbi. Paza buna si preventia trebuie sa o avem totdeauna, caci oamenii nu sunt neinduplecati spre pacat, ci cad foarte usor si se inseala foarte usor. Dar nu trebuie sa lepadam omul pentru anumite sovairi, mai ales cand nu cunoastem aproape nimic din fond. Mai zic aici si de vrednicul de pomenire parintele Arsenie Papacioc. Oare nu a fost el si ramane unul din marii duhovnici al Tarii? Cu toate acestea, am gasit si la el oscilari, caci nu s-a aratat,de la inceput si laolalta cu parintele Iustin Parvu, la fel de transant fata de problema pecetluirii, ci la inceput a cam scaldat-o si el. Abia mai apoi, in ultimii ani, mi se pare, a spus-o si el clar si fara ocolisuri. No? 🙂

      Doamne ajuta!

      Apreciază

  17. dumitru said, on iunie 15, 2013 at 5:14 pm

    „Cu adevărat, fraţii mei, am văzut odată pe cineva ajungînd la această stare jalnică. La început, dacă cineva dintre fraţi îi spunea ceva de altul, dispreţuia pe fiecare şi zicea : «Cine e acela ? Nu este altul (bun) decît Zosima şi cei împreună cu el». Apoi a început să-i dispreţuiască şi pe aceştia şi să zică: «Nu este altul (bun) decît Macarie». Şi după puţin a început să spună : «Cine e Macarie ? Nimeni. Nu sînt decît Vasile şi Grigorie (mari)». Apoi, după puţin, a început să-i dispreţuiască şi pe aceştia, zicînd: «Cine este Vasile ? Şi cine e Grigorie ? Nimeni. Numai Petru şi Pavel (sînt mari)». Şi îi spusei lui: «Cu adevărat, frate, şi pe aceştia îi vei dispreţui». Şi, credeţi-mă, că după puţină vreme, a început să zică: «Cine este Petru şi cine Pavel ? Nimeni. Numai Sfînta Treime (e mare)». Pe urmă s-a mîndrit şi împotriva lui Dumnezeu însuşi şi aşa şi-a ieşit din sine. De aceea trebuie să luptăm, fraţii mei, împotriva celei dintîi mîndrii, ca să nu cădem pe încetul şi în mîndria cea mai deplină.” (Avva Dorotei, Filocalia 9).

    Daca o sa continuati cu criticile in felul asta, aici o sa ajungeti. Raceala inimii voastre si fierbinteala mintii sunt de la diavolul. Asa cum erau zelotii in vremea Mantuitorului, asa sunteti voi acum. Si ei au participat la rastignirea Domnului nostru Iisus Hristos, asa cum si voi dezbinati azi Biserica si semanati ura. Va credeti deasupra tuturor si credeti ca vorbiti in numele Parintelui Iustin, care indeamna la unitate si dragoste, si care vorbeste in alt duh decat voi, chiar cand e foarte ferm. In Duhul dragostei vorbeste Parintele Iustin. Cei care il osanditi aici pe Parintele Rafail vorbiti in duhul urii, al osandirii, al inselarii, precum fariseii si zelotii. Domnul Dumnezeu sa va trezeasca!

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 15, 2013 at 7:41 pm

      dumitru

      Putem da si noi exemple din Pateric sau din Vietile Sfintilor, despre „iubire” si „unitate”.

      Acum, legat de tema articolului, ne poti spune ceva?

      Apreciază

    • mircea.v said, on iunie 15, 2013 at 9:03 pm

      @dumitru
      Piei de aici fariseule ca suntem satui de iubiristi ca tine, nu esti primul. Si diavolul este un bun teolog.
      Mai bine te-ar baga saccsiv la spam, referitor la articol nu prea ai ce sa spui . Este mai mult decat edificator.

      Apreciază

      • mircea.v said, on iunie 15, 2013 at 9:55 pm

        asta nu sant eu, asa ca o sa-mi schimb adresa de email

        Apreciază

    • mircea.v said, on iunie 16, 2013 at 1:58 am

      @dumitru,

      Uite ce spune parintele Justin printre altele, in acel interviu in care vorbeste si de unitate si dragoste:

      „Sant foarte deprimat cand vad un preot ca imi trece pragul aceste chili si nici nu pot sa il mai privesc, ca e tepos in convingerile lui si se face ca nu stie despre ce e vorba. Nu este o atitudine crestina. […] Nu prezinta realitatea vietii in care traim, se tem sa spuna un adevar. Se pierd oamenii cu gramada, cu natiunile, nu numai cativa, nu doar ca indivizi. SI ei stau linistiti. E o situatie foarte grea, pentru ca am ajuns la cuvantul Scripturii: „bate-voi pastorul si se vor risipi oile”. Sa nu risipim turma! Cum sa nu fie risipite oile, cand pastorii sant batuti si pironiti de propria lor frica si lasitate?”

      Unii se gandesc la o unitate in a nu se opune, altii la o unitate in a se opune. La care unitate crezi ca face parintele referire?

      Nu pot pricepe deloc logica urmatoare:
      toata lumea e de acord ca sistemul lucreaza si pregateste cu migala si pricepere si inteligenta terenul in asa fel incat sa se ajunga la „si nu vei putea cumpara sau vinde fara semn pe mana dreapta sau frunte…”
      Dar nu toti care pricep asta sant de acord ca si opozitia la toate astea trebuie sa existe si sa fie facuta la fel, cu pricepere si migala si inteligenta. SI in paralel cu actiunile sistemului. Nici nu ma mai gandesc la a actiona in avans.
      E incredibil. Adica esti anuntat ca peste 3 zile ti se taie apa, si tu nu faci niste provizii de apa, zicand, lasa sa o vad taiata si apoi ma voi preocupa si de pr apei. Da cand se taie apa, se taie la toti. Asta e prostie deja. Sau rea intentie. Si le mai zici si la altii sa stea linistiti.

      Inca o data, mi se pare incredibil. Accepti lucrarea celui rau, dar nu accepti si opunerea la acesta lucrare, pe motiv ca lucrarea celui rau inca nu e definitivata si ca acum e doar in stadiu intermediar. Mi se blocheaza creierul… Si in legile duhovnicesti se spune ca trebuie sa te opui pacatului inca de la inceput, din faza de gand. Ti-a trecut un gand sa faci rau, gandul trebuie sa-l omori pe loc. Nu sa accepti gandul, sa te obisnuiesti cu el, sa-l vizualizezi, sa pregatesti punerea in practica… si apoi sa te infranezi, ca va fi foarte greu sau imposibil. Cu cat ai avansat mai mult in pregatirea pacatului si de fapt in insotirea cu diavolul, cu atat mai greu e sa te opui.

      Ei bine, cu toate ca lucrurile astea se stiu de catre orice crestin, dintr-o data nu mai sant valabile si in discutia de fata. Aici, nu nene, lasa sa se intample, sa fim siguri ca se intampla, si abia apoi vom face ceva, vom anunta poporul… Atunci vom spune mortului: bre mortule, vezi ca ai murit, hai sa facem ceva.

      Apreciază

    • Marius Barbu said, on august 14, 2013 at 10:48 pm

      aici nu e vorba de critica e Vorba de HULA IMPOTRIVA DUHULUI SFANT si a SFINTILOR CA JUSTIN PARVU,ADRIAN FAGETEANU, ARSENIE PAPACIOC daca avea o cat de mica lucrare acest Rafail ar fi vazut ca DUHUL SFANT STRALUCESTE pe cei ce au aruncat cipurile si cnp’urile satanei ,unitate nu insemana sa INDRUMI lumea in FUNDUL IADULUI ,daca avea dragoste acest rafail nu gresea drumul si singuru motiv cand gresesti drumu spre mantuire spune SF VISARION e din cauza MANDRIEI si ar mai fi una la rafail ca NU a vrut sa Marturisesca ,el s’a retras sa se ROAGE oare asa a facut Samarineanul/ IISus a trecut pe langa cel cazut intre talhari/draci care i’au amagit pe toti cu acest cip ca nu e nimic e doar tehnologie SF Justin a facut ce a facut CHriStos s’a oprit si a avut grija de noi ca noi toti eram pacaliti pana a zis Sfintia Sa ăsta e DRACU si SF Paisie de Sf Munte i’a zis DIAVOL ” Prin urmare, diavolul, antihristul, atunci când este pe buletin, pe mână sau pe fruntea noastră prin simbolul lui, nu se sfinteste chiar si o cruce de ai face.”

      Apreciază

  18. Lastun said, on iunie 15, 2013 at 8:10 pm

    Dar in IAD e prea tarziu…

    Pe scurt, sa nu actionam prea devreme, sa nu ne impotrivim cezarului… dar cezarul ce face actioneaza pentru noi sau pentru el ? Cezarul ( America and alti… ) pompeaza zeci si sute de milioane in CIP-uri, Microcipuri, nanocipuri, nanotehnologie, in toto ce ar putea fi folosit ca arma sau care ar putea duce l controlul populatiei si noi sa stam linisiti, sa nu ne grabim, sa asteptam sa vedem ce zice CEZARUL-America si prieteni sai si dupa ce ne vom trezi in IAD vom regreta ca nu am cercetat ce se spune pro si contra despe anumite SUBIECTE INCENDIARE cum este CIP-ul si controlul populatiei, dar atunci va fi prea tarziu, atunci vom zice ca in IAD e prea tarziu.

    D.A.R.P.A. IS FUNDING AN IMPLANTABLE CHIP FAR MORE ADVANCED THAN”DIGITAL ANGEL”! M.M.E.A. – MULTIPLE MICRO ELECTRODE ARRAY IS SO ADVANCED IT CAN FULFILL REV 13:16-18! Part 1 of 4

    D.A.R.P.A. FINANTEAZA UN CIP IMPLANTABIL MULT PESTE TEHNOLOGIA „INGEREULUI DIGITAL” !
    M.M.E.A. – MULTIPLI MICRO ELECTROZI SANT ASA DE AVANSATI INCAT POATE IMPLINI APOCALIPSA 13:16-18! PARTEA 1 DIN 4.

    M.M.E.A. – MULTIPLI MICRO ELECTROZI E ATAT DE MARE CAT O PASTILA DE TIC TAC.IN PARTEA A DOUA.

    ( atentie articolul este de pe un site catolic sau protestant dar va rog sa cititi doar partea despre D.A.R.P.A si microcipul M.M.E.A., evitati partile eretice sau rele ).

    Apreciază

  19. […]    Iata comentariul cititorului mircea.v postat la articolul Video: Parintele Rafail Noica, CIPUL, cezarul si o pilda pe care n-o gasesc: […]

    Apreciază

  20. Ilinca said, on iunie 17, 2013 at 11:34 am

    Saccsiv,
    Hristos S-a Inaltat!
    Am ascultat raspunsul dat de parintele Rafail la intrebarea respectiva. Avand in vedere descendenta sa duhovniceasca (Sfantul Siluan, parintele Sofronie), ne-a dat cuvant de invatatura in acelasi duh – sa ne straduim sa dobandim Duhul Sfant si mii de oamenii din jurul nostru se vor mantui. Sa ne straduim sa cunoastem cuvantul lui Dumnezeu din Scripturi, sa ducem o viata activa in Biserica (cu spovedanie, canon si Sfanta Impartasanie) si sa actionam cand va fi timpul prin mucenicie (cum vom putea fi asemenea mucenicilor daca ii uram pe semenii nostri?).
    Multi dintre noi nu se roaga, nu citesc Scriptura, sunt complet ignoranti, se informeaza si se panicheaza, se umplu de teama si ura si brusc sunt gata de revolutie. Iar asta le rapeste din timpul de stat cu Domnul la rugaciune. Arata cu degetul spre altii, in loc sa faca curat la ei acasa. Cei care sunt puternici si simt chemarea in felul acesta, pot pleca in paduri si locui acolo, ca parintele Rafail, fara carduri cu cip, masinarii si alte modernitati. Cei multi care ne aflam acum in fata calculatoarelor, la serviciu sau in casele noastre urbane sau rurale, ii dam Cezarului ce-i al Cezarului (adica muncim, ne platim taxele, nu incalcam legile care sunt in spirit crestin, ne facem auziti impotriva multor orori si nu aderam la ele – cum sunt „casatoriile” intre homosexuali si alte marsavii ale sistemului), iar in rest ne tinem de poala lui Hristos, cu rugaciune, post, lupta cu sine. Nu poti lupta cu raul atata timp cat nu il alungi prima data din tine. Sa nu fim precum fariseii pe care Domnul nu i-a putut suferi.
    Tu ai lucrarea ta cu aceasta lupta pe care o duci pe acest blog – o informare benefica – insa comentatorii de genul „mai ai multi lupi de demascat” (sau cam asa ceva – referitor la parinte Rafail), ce lucrare au?
    Iertare daca ti-am gresit si multa sanatate.
    Domnul sa-l odihneasca pe parintele Justin acolo unde sfintii se odihnesc.

    Apreciază

    • Marius Barbu said, on august 14, 2013 at 10:23 pm

      cu spovedanie, canon si Sfanta Impartasanie nu te MANTUIESTI dupa SF Grigorie Palamas te incadrezi la a 3-a categorie de atei : CEI CARE se spovedesc si se Impartasesc si merg la slujbe dar NU MARTURISESC importiva Ereziei si nu marurisesc Credinta ,DECI SUNT ATEI si ateii nu intra in RAI , dai cezarului antichristic si o sa iti ia tot ,Rafail Noica e SLUGA LU SATAN ! SLUGA LU SATAN ! SLUGA LU SATAN ! mai ales ca a zis ca sunt inselati( inselaciunea cea mare) cica noi astia ne’am lasat amagiti toti cei care cred ca cipurile is ale lu DRACU implicit alea masonilor si ca Sf Justin e inselat a HULIT LUPUL asta

      Apreciază

  21. Marius Barbu said, on august 14, 2013 at 10:00 pm

    pagina 49 din revista respectiv 23 din vizualizare pe net
    aici ar fi asa zisa poveste care a incurcat’o Rafail :
    ” Germenele crestinismului oriental a fost sangele martirilor si nu propovaduirea.Cei din Africa de nord insa erau necajiti pentru ca n-aveau nici un mucenic.Si s-au dus unii dintre ei la Roma,ca sa moara,crezand ca astfel vor deveni sfinti.Insa Biserica ,nu numai ca nu i-a canonizat ,dar i-a si excomunicat.Pentru ca au bravat,cautandu-si inuntil moarte.” ….o mai zice Sf Adrian pe o inregistrare video dar nu are legatura cu sistemu de guvernare antichristic caruia nu trebuie sa i te supui ca asa zic Sf Parinti ci cu bravare (ravna necontrolata )

    Apreciază

  22. Marius Barbu said, on august 14, 2013 at 11:01 pm

    Atitudini nr 29 pagina 75 : Auzim adesea citatul din Sf Pavel : ” sa ne supunem stapanirii „,dar aceasta este valabil numai daca stapanirea se supune Stapanului : „Atunci a zis Iisus lui : Mergi inapoia mea,satano,ca scris este : Domnului Dumnezeului tau sa te inchini,si Lui unia sa’I slujesti „

    Apreciază

  23. Marius Barbu said, on august 21, 2013 at 11:34 pm

    Este vremea muceniciei!Luptaţi până la capăt! Nu vă temeţi!
    apelul din 14 ianuarie 2009 al SF Justin Parvu

    La noi, bietul român, dacă îl măguleşti un pic, nu mai ţine cont de nici o normă evanghelică. El este vinovat numai prin neştiinţă deoarece dacă el n-are câtuşi de puţine cunoştinţe de la biserică, de la şcoală, din familie, din societate – ignoranţa e cuceritoare. Pentru că el are un text în capul lui: „supuneţi-vă mai marilor voştri”; la el trebuie să meargă textul. Păi, pe noi nu ne acuzau în puşcărie, folosindu-se cu viclenie de textul scripturistic, aşa cum fac şi sectarii?- „Voi aţi fost încăpăţânaţi măi, voi aţi fost răzvrătiţi, n-aţi ascultat de cuvântul Evangheliei – păi, ce creştini mai sunteţi voi? Voi vă pierdeţi viaţa zadarnic”. Aşa încercau să ne reeduce comuniştii roşii de atunci, si tot astfel fac acum cu poporul nostru comuniştii de azi îmbrăcaţi cu haine albe.

    Apreciază

  24. Marius Barbu said, on august 21, 2013 at 11:39 pm

    – Sf. Apostol Pavel spune sa ne supunem stapanirilor si mai marilor nostri? In ce masura ne mai putem supune in astfel de conditii?

    – Tot Sfantul Pavel spune sa ascultam de Dumnezeu mai mult decat de oameni. Nu mai avem de cine asculta, dragii mei, decat numai de Dumnezeu. Diavolul s-a intrupat in acest sistem politic si se lupta cu noi prin ei, mai aprig ca niciodata. Iti ofera mai intai toate pricinile pacatuirii: carciumi si alcool, dezmat si imagini cat mai desfranate, amuzament si libertati de tot soiul. Asa se alege un conducator: prin harul lui Dumnezeu si vointa natiunii, nu? Dar acestia ce har de la Dumnezeu sa aiba? Acestia sunt lupi rapitori, nu mai este o stapanire aleasa, este o stapanire antihristica, potrivnica lui Hristos. Daca se impotriveste lui Hristos, glasul acelei stapaniri NU VA MAI FI UNUL DE ASCULTAT. Ce stapanire este aceasta care ne da paine otravita sa mancam? Care ne ucid copiii? Nu vedeti ca au inceput cu copiii, cu sufletele acestea nevinovate? De ce? Pentru ca ii ucide nevinovatia copiilor. Cu martirajul copiilor a inceput Biserica lui Hristos, cu martirajul pruncilor, iata ca incepe si prigoana acestui veac de pe urma. Dar socotesc ca jertfa nevinovata a acestor copii nu va fi nelucratoare, ci ea va da putere alesilor Bisericii lui Hristos.

    http://atitudini.com/parintele-justin-parvu-s-a-ajuns-la-apogeul-nihilismului/

    Apreciază

  25. […] Video: Parintele Rafail Noica, CIPUL, cezarul si o pilda pe care n-o gasesc […]

    Apreciază

  26. ayeaye20 said, on februarie 9, 2016 at 5:53 pm

    Cu decretu nu e cum zice Rafail

    Pomenirea Sfântului Mucenic Menignu [Piuarul]
    Sfîntul Menignu s-a născut în Hellespont. El cu îndeletnicirea a fost nălbitor de in, din care pricină s-a numit „Piuarul”. În vremea împăratului Decius, el a rupt decretul imperial prin care se poruncea şi se declanşa prigonirea creştinilor. De aceea a fost aruncat în temniţă unde însuşi Domnul a venit la el şi 1-a întărit, zicîndu-i: „Nu te teme, căci Eu cu tine sînt!”. În acea clipă lanţurile întemniţatului s-au topit ca ceara, temniţa s-a deschis singură, iar Menignu a ieşit afară. El a fost arestat din nou şi judecat. Ei 1-au torturat bestial, tăindu-i degetele de la mîini şi de la picioare, iar la urmă i-au tăiat capul. Noaptea, capul mucenicului a strălucit ca o făclie aprinsă.
    http://sfminasv.blogspot.ro/2015/11/22-noiembrie-sf-mc-cecilia-sf-calist.html
    –––-
    http://www.calendar-ortodox.ro/luna/noiembrie/noiembrie22.htm

    Tot în această zi, pomenirea Sfântului Mucenic Menignu Piuarul.

    Acesta era din colonia Elespontului din cetatea Parios. Şi auzind pe oarecare ostaşi strigând în piaţă că Nazarineanul Iisus venind noaptea a furat pe cei legaţi ai noştri, aprinzându-se foarte cu duhul, multă grijă punea ca să câştige mucenicia. Căci în aceeaşi cetate a sfântului mulţi mucenici fiind închişi prin închisori de paznici, uşile fiind încuiate, sfinţii au fost dezlegaţi din legături de dumnezeiesc înger şi, nefiind găsiţi, foarte s-au tulburat mult prigonitorii. Iar Menignu auzind şi dumnezeiesc glas chemându-l pe el şi îndemnându-l către lupte, n-a zăbovit. Ci dând înapoi stăpânilor hainele ce le luase spre înălbire, şi poruncile date de tirani rupându-le, a fost bătut cumplit de chinuitori, apoi aruncat la pământ, spânzurat pe lemn, strujit, şi degetele picioarelor i s-au tăiat. Deci adus fiind înaintea tiranilor şi nevrând ca să jertfească, a fost osândit la moarte; şi fiind lovit de gealat cu sabia, şi-a dat Domnului duhul.

    Apreciază

  27. ayeaye20 said, on februarie 9, 2016 at 6:02 pm

    Cu decretu nu e cum zice Rafail

    Pomenirea Sfântului Mucenic Menignu [Piuarul]
    Sfîntul Menignu s-a născut în Hellespont. El cu îndeletnicirea a fost nălbitor de in, din care pricină s-a numit „Piuarul”. În vremea împăratului Decius, el a rupt decretul imperial prin care se poruncea şi se declanşa prigonirea creştinilor. De aceea a fost aruncat în temniţă unde însuşi Domnul a venit la el şi 1-a întărit, zicîndu-i: „Nu te teme, căci Eu cu tine sînt!”. În acea clipă lanţurile întemniţatului s-au topit ca ceara, temniţa s-a deschis singură, iar Menignu a ieşit afară. El a fost arestat din nou şi judecat. Ei 1-au torturat bestial, tăindu-i degetele de la mîini şi de la picioare, iar la urmă i-au tăiat capul. Noaptea, capul mucenicului a strălucit ca o făclie aprinsă.

    http://sfminasv.blogspot.ro/2015/11/22-noiembrie-sf-mc-cecilia-sf-calist.html

    –––––
    Tot în această zi, pomenirea Sfântului Mucenic Menignu Piuarul.

    Acesta era din colonia Elespontului din cetatea Parios. Şi auzind pe oarecare ostaşi strigând în piaţă că Nazarineanul Iisus venind noaptea a furat pe cei legaţi ai noştri, aprinzându-se foarte cu duhul, multă grijă punea ca să câştige mucenicia. Căci în aceeaşi cetate a sfântului mulţi mucenici fiind închişi prin închisori de paznici, uşile fiind încuiate, sfinţii au fost dezlegaţi din legături de dumnezeiesc înger şi, nefiind găsiţi, foarte s-au tulburat mult prigonitorii. Iar Menignu auzind şi dumnezeiesc glas chemându-l pe el şi îndemnându-l către lupte, n-a zăbovit. Ci dând înapoi stăpânilor hainele ce le luase spre înălbire, şi poruncile date de tirani rupându-le, a fost bătut cumplit de chinuitori, apoi aruncat la pământ, spânzurat pe lemn, strujit, şi degetele picioarelor i s-au tăiat. Deci adus fiind înaintea tiranilor şi nevrând ca să jertfească, a fost osândit la moarte; şi fiind lovit de gealat cu sabia, şi-a dat Domnului duhul.

    http://www.calendar-ortodox.ro/luna/noiembrie/noiembrie22.htm

    Apreciază

  28. ayeaye20 said, on iulie 5, 2016 at 4:37 pm

    Nici asta nu corespunde : Polieuct, plin de râvna, a smuls porunca împaratului, a scuipat-o, a rupt-o în bucati si a aruncat-o în vânt; si vazând idolii pe care pagînii îi duceau spre altare, la închinare, i-a smuls de la cei ce-i purtau, i-a aruncat la pamânt, si i-a calcat în picioare. http://www.calendar-ortodox.ro/luna/ianuarie/ianuarie09.htm

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.