SACCSIV – blog ortodox

Apel al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei pentru consolidarea statutului traditional al familiei si al casatoriei

Posted in casatorii intre homosexuali, MITROPOLIA MOLDOVEI by saccsiv on iunie 12, 2013

Preiau articolul Apel al Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei pentru consolidarea statutului traditional al familiei si al casatoriei

mitropolia Iasi

COMUNICAT DE PRESA

Noi, membrii Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, in cadrul sedintei de lucru din data de 12 iunie 2013, care a avut loc la Manastirea Neamt, lavra istorica a isihasmului romanesc, am luat act cu bucurie fata de demersul Patriarhiei Romane, care a inaintat o serie de propuneri catre comisia de revizuire a Constitutiei, intre care si cea privind definirea familiei ca intemeindu-se pe casatoria liber consimtita „intre un barbat si o femeie”. In acest context, ne declaram ingrijorati de respingerea, de catre aceasta comisie, a unei astfel de clarificari, absolut necesare in contextul lumii de azi, cu atat mai mult cu cat, anterior, aceeasi membri votasera pentru o astfel de definitie. Acceptand actuala formula din Constitutie, aceasta ar putea deschide perspectiva legiferarii „casatoriilor” intre persoanele de acelasi sex. Notiunea de „soti” care apare acum in definirea constitutionala a casatoriei, lasa deschisa, din pacate, aceasta posibilitate.

In slujirea noastra de pastori ai poporului lui Dumnezeu din Moldova, nu putem tacea si ramane indiferenti fata de perspectiva unei mari decaderi, aceea de a strica rostul fiintial al omului de a se uni, barbat si femeie, in sfanta taina a casatoriei. Totodata, indemnam la veghe, in duh de rugaciune si de marturisire, fata de un proces mereu crescand de paganizare a societatii, avand ca reper valori zis a fi moderne, superioare.

Ierarhii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, in numele milioanelor de credinciosi, clerici si monahi, cuprinsi in eparhiile pe care le slujesc, cheama pe cei responsabili de alcatuirea textului Constitutiei sa nu se indeparteze de o viziune asupra casatoriei pe care o are majoritatea covarsitoare a celor care i-au votat si pe care-i reprezinta in forul legiuitor al tarii. O schimbare de pozitie asupra acestui subiect, reflectata in Constituţie sau intr-o lege ulterioara, ar plasa senatorii si deputatii in contradictie evidenta fata de convingerea celor pe care-i reprezinta in Parlament. S-ar incalca, astfel, o regula elementara a democratiei, care presupune sa se exercite puterea in numele si in conformitate cu vointa poporului care i-a ales.

Consideram ca schimbarea viziunii asupra institutiei familiei va conduce, prin ultimele sale consecinte, la desfigurarea acestei natiuni, prin relativizare morala si prin incurajarea promiscuitatii sexuale, cu efecte extrem de nocive mai ales asupra copiilor sau tinerilor. Suprimarea statutului actual al familiei si al casatoriei ne-ar face, astfel, vinovati, in fata lui Dumnezeu si a neamului romanesc, de o greseala fara precedent si ne-ar plasa pe o direcţie ce afecteaza demnitatea umana si nu are nimic moral si sfant.

IPS Teofan,
Mitropolitul Moldovei si Bucovinei
IPS Pimen,
Arhiepiscop al Sucevei si Radauţilor
PS Corneliu,
Episcop al Husilor
PS Calinic Botosaneanul,
Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iasilor
PS Ioachim Bacauanul,
Episcop Vicar al
Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului

| primit pe email

36 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

    • Cezar said, on iunie 17, 2013 at 1:00 pm

      Adica mai pe scurt posibilitatea de a lua bac-ul cu nota mare chiar daca esti cu invatatura la genunchiul broastei

      Apreciază

    • Cezar said, on iunie 17, 2013 at 1:17 pm

      Eu observ ca odata cu inaintarea in viitor generatiile de tineri par sa se strice tot mai mult. Spre exemplu acum 4 ani cand eram in clasa a 9-a am fost foarte incurajat de un grup de baieti din scoala sa curvesc cu o fata. Fireste ca le-am refuzat „ invitatia„. Iar acum un an au ramas putin mirati doi baieti cand au aflat ca sant fecior la 18 ani. Am ramas cu gura cascata cat de mult s-a degradat moral aceasta lume. Deci in conluzie avorturile la varste fragede nu ma mai mira avand in vedere atatea curveli. Ma infioara gandul despre cum vor fi tinerii peste 10-20 ani.

      Apreciază

  1. STOP RFID 666 said, on iunie 12, 2013 at 7:15 pm

    NU MAI MERGE CREDITUL CU BULETINUL, ACUM E CREDITUL CU CARDUL

    http://www.finantistii.ro/banci/cardurile-cu-rate-fara-dobanda-sunt-noile-credite-de-consum-78902

    Apreciază

  2. daniel said, on iunie 12, 2013 at 10:20 pm

    Ce parere aveti? Parintele Teodoros Zisis spune ca cipul din acte nu contine nr 666 si ca parintele Paisie Aghioritul, in profetiile sale despre semnele vremurilor a fost influentat de neoprotestanti, prin ucenicii sai din America.
    http://ortodoxiacatholica.wordpress.com/2013/06/06/conferinta-de-la-adamclisi-cu-parintele-teodor-zisis-partea-ii-a/
    Ascultati de la minutul 59.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 13, 2013 at 4:04 am

      daniel

      Blogul este al celui ce comenta pe aici sub nick-ul pr. Timotei. Ce zice el in comentariul sau la acel articol, referitor la ecumenism, consider ca e corect. Apoi o da in ale lui:

      „Fobia Apocalipsei, tipica pentru ereticii neoprotestanti si improprie ortodocsior.”

      Pai cu ecumenismul asta pana la urma ce-i? El nici pana acum vad ca n-a priceput cine e in spatele monstroasei miscari, ce se urmareste si care-i legatura cu NOUA ORDINE MONDIALA si ANTIHRISTUL. Daca blogurile precum saccsiv nu le crede, atunci sa citeasca cartea „Ecumenismul fara masca”, al Arhim. Haralambie Vasilopoulos:

      https://saccsiv.wordpress.com/2011/04/22/o-carte-remarcabila-%E2%80%9Eecumenismul-fara-masca%E2%80%9D/

      Eu am citit-o in puscarie si nu contrazice cu nimic cele ce apar in blogurile similare cu saccsiv. In paranteza fie spus, toate volumele ce le aveam le-am dat unor cadre sau detinuti. Ca nu toti cei ce lucreaza sau sunt incarcerati acolo sunt niste idioti, ba mai mult, unii chiar vor sa se trezeaza si sa se indrepte.

      Nu pot viziona inregistrarea de pe acel blog. Daca asa spune parintele Zisis despre parintele Paisie, atunci rataceste grav.

      Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on iunie 13, 2013 at 3:17 pm

        …daca s-ar putea sa insele chiar si pe cei alesi. Nu stiam ca blogul este al parintelui care se semna sub pseudonimul Pr. Timotei.

        Spune asa…

        Fobia Apocalipsei, tipica pentru ereticii neoprotestanti si improprie ortodocsior. Concluzia sinaxei clericilor si monahilor ortodocsi din Grecia- cipul (actele electronice) nu contin(e) simbolul lui antihrist.

        Nu stiu despre ce sinaxa a clericilor este vorba dar Parintele Paisie Ahioritul spune clar………chiar daca primesti buletinul cu 666 si tot te-ai lepadat de Hristos si da si exemple ca sa intelegem. Cine se indoieste de faptul ca Parintele Agioritul este sfant, poate sa creada ce vrea.

        Nu sunt eu in masura sa-l critic pe parintele Zisis, dar nu mi-a placut pentru ca si-a facut crucea stramb.

        Apreciază

    • Irina said, on iunie 13, 2013 at 3:59 pm

      E grav, daca spune asta, si nu vede pericolul, pacat ca vorbeste totusi bine pe partea cu ecumenismul. Eu stiu ca mitingurile antic cip din Grecia au fost facute cu Ierarhi in fruntea popoarului, deci de ce sinaxa vorbeste el? Of, Doamne cum se adeveresc cuvintele” de va insela si pe cei alesi”. Intotdeauna au fost putini parintii care insuflati de Dumnezeu, au spus adevarul, si de fiecare data, au fost prigoniti si neascultati de marea majoritate a clericilor. Si atunci cand cuvintele lor s-au adeverit si-au inghitit limba cei ce vorbeau impotriva. Tocmai ca traim vremuri grele, diavolul incearca sa insele pe cat mai multi, mai ales pe clerici care au menirea de a invata poporul si mai ales ca stie ca prin pecete va avea putere absoluta asupra oamenilor si ca astfel ii va face sa rupa legatura definitiv cu Dumnezeu de aceea se lupta sa-i faca pe multi sa nu creada. Cum sa fie problema aceasta a cipurilor o scorneala a sectarilor, cand Sf Scriptura spune clar ca va fi o pecete fara de care nimeni nu va putea vinde sau cumpara, deci clar va avea un efect economic, iar cipurile, chiar daca nu sunt inca pecetea, totusi e cat se poate de clar ca o pregatesc.Spun ca nu cipurile sunt pecetea, pt ca asa cum spune si pr Elpidie pecetea va fi o tehnologie mai avansata ce se va face prin incrustare. Oricum m-a dezamagit pr Teodoros Zisis.

      Apreciază

  3. Viorel said, on iunie 12, 2013 at 10:34 pm

    Sa nu va faceti nici carduri de Fidelitate deoarece la fiecare tranzactie apare pe bonul fiscal Numele clinetului ora si data la care a cumparat ce le place elitelor sa urmareasca lumea inebunind lumea pentru o reducere foarte mica.
    La supermarketul Profi de exemplu apare pe desfasuratorul casei de marcat fiecare Nume al clientului ora , data puls ca toate cardurile au EAN 666

    Apreciază

    • pcmouse said, on iunie 13, 2013 at 12:15 pm

      viorel spune-i lui nevastamea de card de fidelitate..inainte le dadea bonus niste banuti.acum le da ..mascota lor rosie..cu 2 cornite..

      Apreciază

  4. Irina said, on iunie 12, 2013 at 11:06 pm

    Ca de obicei IPS Teofan ia atitudine, sa-i tina Dumnezeu tot asa.

    Apreciază

  5. Maria said, on iunie 12, 2013 at 11:34 pm

    Se vede treaba ca nu prea intereseaza acest subiect postat , din moment ce se umple pagina cu link-uri fara referire la subiect .
    Romania este condusa in prezent , de DOI ANTIHRISTI , alesi si trimisi acolo de prostimea manipulata de Antenele lui Voiculescu .Faptul ca au convenit sa schimbe ceea ce au votat inainte cu cateva zile , dovedeste ca sunt niste cretini , mincinosi , oameni de nimic , tradatori si diavoli cu chip de om .
    Cum sa accepti , tu roman , sa pui in lege , acceptul „casatoriei ” intre doi barbati si intre doua femei , numai ca sa dai bine la Bruxelles , cand sunt tari mai „cochete ” decat Romania , care nu au acceptat aceasta injosire .
    Daca Biserica va lua pozitie , acesti lupi fiorosi , nu vor mai fi alesi , dupa terminarea mandatului , pt ca oamenii vor fi instiintati de catre preoti si vor cunoaste adevarata fata a tradatorilor .
    Totdeauna am sustinut , ca acestia (usl )vor face cel mai mare dezastru economic si moral , in cei patru ani de mandat .

    Apreciază

    • pcmouse said, on iunie 13, 2013 at 12:17 pm

      si eu la fel..usl &pnl dezastruu..mai oameni buni de ce ati votat pe urmasii lui iliescu care a chemat minerii in bucuresti sa omoare oameni ca sa stea el la putere!nu va inteleg!

      Apreciază

      • Maria said, on iunie 13, 2013 at 2:58 pm

        In masa , au votat oamenii de la tara care nici nu stiu sa scrie ,au fost manipulati pt ca pe prostime o duci unde vrei , apoi au votat mosnegii si babele , amagiti ca le da „peeentttaaaiiee”,Crin si Ponta ca-i „tanar si frumooos foc” dar fara niciun pic de minte si cei fideli Antenelor lui Felix , care au fost spalati pe creier , mai abitir decat vor elitele s-o faca cu noi toti .
        Iaca , asta-i poporul .

        Apreciază

    • Irina said, on iunie 13, 2013 at 3:25 pm

      Ar fi bine sa nu mai fie alesi, dar cum romanii in mare parte sunt prosti si microbisti la capitolul politica vor alege la nesfarsit ba pe unii ba pe altii din fostii comunisti din tabara lui Ilici, Base, Roman etc. Poate de la generatia tanara sa ne asteptam sa faca o alegere buna, dar slabe sperante, generatia noua nu este interesata decat de baruri si cafenele, moda, muzica proasta si mai putin de cultura, istorie, credinta etc.

      Apreciază

  6. MITROI CORINA said, on iunie 13, 2013 at 12:49 am

    SUBSCRIEM SI EMNAM SI NOI !!!!!!!

    Apreciază

  7. […]    Iata comentariul cititorului daniel postat la articolul Apel al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei pentru consolidarea statutului traditional al familiei si …: […]

    Apreciază

  8. ionut ignat said, on iunie 13, 2013 at 8:03 am

    Dea Domnul putere si barbatie duhovniceasca acestor ierarhi, sa lupte pentru turma cea dezorientata!

    Apreciază

  9. geo said, on iunie 13, 2013 at 8:40 am

    Oare tot scandalul cu PRISM sa fi fost…regizat???

    http://www.globalresearch.ca/nsa-deception-operation-questions-surround-leaked-prism-documents-authenticity/5338673

    Iar NSA sa fi realizat o uriasa „intoxicare” a publicului si a presei??? Doar asa imi explic procentele aiuritoare prin care americanii sint de acord ca sa fie…supravegheati: http://www.globalresearch.ca/government-spying-on-americans-and-then-giving-info-to-giant-corporations/5338565

    Iar statele, complice cu bancherii, ce mai inventeaza? De parca nu ar fi fost suficienta confiscarea banilor din cont ]n Cipru – http://www.globalresearch.ca/bank-deposits-confiscation-the-cyprus-experiment-and-the-launch-of-a-global-trend/5338774 acum vor sa confiste si…aurul oamenilor depus,in conditii de siguranta???, la…banci: http://www.mining.com/web/dont-dismiss-the-possibility-of-gold-confiscation/

    Din pacate PRISM nu este singurul program de supreveghere. Il secondeazacu brio, ECHELON: http://www.abovetopsecret.com/forum/thread952817/pg1

    Iar UE a esuat in protejarea propriilor cetateni: http://www.dw.de/eu-failed-to-protect-citizens-from-nsa/a-16872631

    Apreciază

  10. vasile a said, on iunie 13, 2013 at 10:57 am

    fratilor nu exista pe pamant om fara de gresala sa nu ii zicem pacat ,omul care vorbeste mult mai si greseste cateodata .sa nu uitam ca si Hristos a fost primit cu osanale si aceeasi oameni l-au rastignit .sa nu ne grabim sa asteptam o corectura doamne ajuta

    Apreciază

  11. geo said, on iunie 13, 2013 at 12:10 pm

    Dupa ce ca apele din pinza freatica au fost infestate de tehnologiile utilizate la extragerea gazelor de sist, colectarea apei de ploaie este considerata infractiune iata ca nici apa din riuri nu mai poate fi utilizata:

    http://www.globalresearch.ca/the-privatisation-of-water-nestle-denies-that-water-is-a-fundamental-human-right/5332238

    Avea dreptate un ziarist cind zice ca SUA se aseamana din ce in ce mai mult cu…CHINA: http://www.rawstory.com/rs/2013/06/11/nsa-surveillance-makes-the-u-s-sound-a-lot-like-china/

    Legata de PRISM este si descoperirea de mai jos:

    http://www.forbes.com/sites/alexknapp/2013/06/06/take-that-nsa-scientists-hide-communications-using-a-hole-in-time/

    http://www.forbes.com/sites/alexknapp/2011/07/18/physicists-create-a-hole-in-time-to-hide-events/

    Iar cardul ne face RAI: http://www.theatlantic.com/business/archive/2013/06/yes-credit-cards-are-making-you-a-bad-person/276777/

    Apreciază

  12. Sa luam aminte said, on iunie 15, 2013 at 10:54 am

    Cei pe care i-am votat nu au voie sa propuna legi anticrestinesti din moment ce in campania electorala nu au pomenit de asa ceva.

    Domnule ales al natiunii adept al homosexualitatii!

    Atunci cand cersesti voturile vii si promiti marea cu sarea, iar dupa ce te vezi la putere te intorci impotriva celui care te-a votat? Nu-i frumos.

    Daca sarea pamantului se va strica, cu ce se va mai sara? Ai responsabilitati in fata lui Dumnezeu si in fata neamului romanesc de modul cum conduci aceasta tara. Aceasta tara nu-i a ta si nici a mea. Si eu si tu avem datoria s-o predam urmasilor cat mai curata, pentru ca din ea sa izvorasca mereu sfinti care sa-L slaveasca pe Dumnezeu.

    Atacul asupra familiei crestine starneste mania lui Dumnezeu. Si tu si eu vom vedea efectele. Eu, pentru ca accept ca boul sa-mi faci legi care ma despart de Dumnezeu, iar tu pentru ca dai cu pietre in Dumnezeu Care te-a pus in locul in care te afli spre slava Lui, nu spre slava ta, indiferent cum ai ajuns acolo.

    Chiar vrei sa te imbolnavesti de lepra ca imparatul Constantin, ca sa crezi ca Dumnezeu este Calea, Adevarul si Viata? Nu se stie daca vei avea acest privilegiu, caci tu deja ai fost botezat crestin.

    Doamne, pedepseste-ne in viata aceasta pentru sminteala care vine prin noi pentru a ne scapa de chinurile vesnice!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.