SACCSIV – blog ortodox

LIVE: Turcia – Protestul din Piata Taksim din Istanbul. DE CE?

Posted in REVOLTA, revolte sociale, Turcia by saccsiv on iunie 11, 2013

   Aici:

http://rt.com/on-air/istanbul-protest-tear-gas/

   Iata si comentariul fratelui un_mare_pacatos postat la articolul Autentificare: TATUAJE PE … BRATE. Motorola se implica:

Au loc in acest moment alte proteste de data asta violente in Piata Taksim,Istanbul ,iar pana acum au existat niste evenimente incredibile in aceasta zi:politia a arestat cel putin 30 de avocati aflati in tribunal,un om a murit in timpul protestelor,iar pe masura ce trece timpul furia regimului Erdoganul creste,premierul a declarat azi ca doreste oprirea prostestelor prin orice mijloace si ca vrea ca internetul sa fie inchis pentru ca oamenii nemultumiti sa nu mai aiba acces la el.

Acum sunt absolut convins ca conflictele vor deveni mult mai puternice iar in cazul in care premierul nu va demisiona,el ar putea avea aceeasi soarta ca a lui Gaddafi sau Mubarrak.

Poate fi urmarita mai jos live evolutiile din piata Taksim:

http://rt.com/on-air/istanbul-protest-tear-gas/

Locul seamana izbitor de bine cu piata Tahrir unde a avut loc primavara egipteana care a provocat distrugerea regimului Mubarrak.

   Iata si ce putem citi in articolul PROTESTELE din TURCIA: Zeci de poliţişti antirevoltă au preluat controlul asupra Pieţei Taksim din Istanbul şi trag cu grenade lacrimogene – VIDEO:

Zeci de poliţişti antirevoltă au preluat marţi controlul asupra Pieţei Taksim, la Istanbul, centrul unei mişcări de protest faţă de Guvern ce afectează Turcia de 12 zile, utilizând gaze lacrimogene la scară largă, relatează AFP.

Poliţiştii, urmaţi de vehicule blindate prevăzute cu tunuri cu apă, au luat cu asalt baricade ridicate de manifestanţi pe anumite bulevarde ce duc spre piaţă, dar nu se îndreptau spre Parcul Gezi, adiacent pieţei, unde sute de protestatari au instalat corturi.

Guvernatorul Istanbulului, Hüseyin Avni Mutlu, a subliniat că obiectivul operaţiunii nu este îndepărtarea manifestanţilor din parc.

„Intenţia noastră este să îndepărtăm pancarte şi desene din piaţă. Nu avem alt obiectiv”, a anunţat Mutlu într-un mesaj postat pe Twitter.

„Nu ne vom atinge în niciun caz de Parcul Gezi, iar (în Piaţa) Taksim nu vă vom atinge absolut deloc. Începând din această dimineaţă, sunteţi încredinţaţi fraţilor voştri poliţişti”, a adăugat guvernatorul, îndemnându-i pe manifestanţi „să se ferească de posibile fapte” ale unor provocatori.

Numeroşi tineri s-au dispersat pe străzi în apropierea Pieţei Taksim şi ripostau aruncând cu pietre şi cocteiluri Molotov spre poliţişti, care au început să utilizeze tunuri cu apă.

 

37 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. IOAN said, on iunie 11, 2013 at 5:38 pm

  Live direct RT

  Apreciază

  • IOAN said, on iunie 11, 2013 at 6:02 pm

   asadar…a inceput numaratoarea inversa…in curand TURCIA VA DISPAREA DE PE HARTA LUMII….

   Apreciază

   • Radu Humor said, on iunie 11, 2013 at 6:29 pm

    Nu te bucura de răul altuia, indiferent de religia pe care o are !
    ÎÎnainte de a dispărea Turcia, va dispărea cu siguranţă România !
    Mai ales cu asemenea indivizi …..

    Apreciază

   • Oglinda said, on iunie 11, 2013 at 6:41 pm

    Doar cand armata Rusiei o va matura si se va indrepta spre ierusalim..

    Apreciază

   • pcmouse said, on iunie 11, 2013 at 7:33 pm

    nu te bucura prea tare ca s-ar putea sa treaca rusii si pe la noi prin tara in drum spre turci..

    Apreciază

   • un_mare_pacatos said, on iunie 11, 2013 at 8:10 pm

    @Radu Humor

    Nu ti-e rusine un pic sa ataci un bun crestin cum este fratele IOAN?Am observat ca esti obisnuit sa faci atacuri violente la adresa persoanelor cu care nu esti de acord.Te rog calmeaza-te.

    Fratele Ioan a spus un adevar cat se poate de clar ,ce a hotarat Dumnezeu in privinta Turciei ,tara care nu facea decat sa creeze probleme Greciei zi de zi.

    Uite unele profetii ale Sfantului Parinte Paisie Aghioritul:

    „Turcii ne vor lovi dar Grecia nu va suferi prea mult. Nu va trece mult timp dupa atacul turcilor si rusii ii vor lovi pe turci si ii cor casapi. Asa cum rupi o coala de hartie tot asa va fi sfasiata Turcia. O treime din turci vor fi ucisi, o treime se vor increstina, si o treime va merge in adancurile Asiei.”

    „Focul care s-a aprins în Balcani se va extinde. Stăpânirea rusească de astăzi se va răsturna şi popoarele ortodoxe ale Balcanilor se vor ciocni cu popoarele din NATO, pe terenul Turciei, care va dispărea de pe hartă. Ciprul va primi o palmă vremelnică de la turci. Din această conflagraţie generală, însă, se va naşte Bizanţul. Toate sunt conduse de Logosul divin, nici de americani, nici de evrei. Aceştia se impun câteodată, pentru că Dumnezeu îngăduie, ca să-i pedepsească pe ai Săi.”

    http://luptapentruortodoxie.blogspot.ro/2011/01/cuviosul-paisie-aghioritul-ortodocsii.html

    Rusii ca sa atace Turcia nu vor trece sub nicio forma prin Romania ci din Armenia acolo unde exista la ora actuala o baza militara ruseasca importanta,iar pe ape va veni toata flota marina din Sevastopol,Tartus, Marea Baltica si Nordului.

    Apreciază

 2. un_mare_pacatos said, on iunie 11, 2013 at 5:46 pm

  De asemenea pot fi urmarite evolutiile live text de pe urmatorele site-uri,se gasesc poze si marturii importante:

  http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/11/turkey-police-move-into-taksim-square

  si

  http://rt.com/news/istanbul-park-protests-police-095/

  Printre texte exista 2 marturii care ne aduc aminte de deghizarile ale jandarmilor in civili la protestele contra lui Basescu si guvernul Boc de la inceputul anului trecut.Stiti prea bine ca in acele proteste jandarmii imbracati in civili au avut actiuni violente contra colegilor lui pentru a discredita protestele.

  Iata marturiile unor turci:

  The Gezi Park protester Bilal Oguz, a 31-year-old engineer, insists that all those who threw petrol bombs today were plain clothes policemen.

  Speaking to the Guardian after witnessing the incident, he said:

  About 10 people threw firebombs at the police vehicles. But they were bearing police guns. They were not protesters, they were civilian police – just to provoke people to attack police – but people didn’t do that. Actually they want to show protesters as violent people, but all the protesters left the square and went to Gezi Park.

  si

  The Guardian’s Luke Harding, who is on his way back from Istanbul, has more on fears that police provocateurs were involved.

  There is widespread suspicion that many of the clashes between police and „protesters” have been faked, with social media suggesting that some of those throwing molotov cocktails are agent provocateurs.

  Apreciază

  • un_mare_pacatos said, on iunie 11, 2013 at 5:53 pm

   Nefiind disponibila in acest moment imaginile live video pe site-ul RT,ele pot fi urmarite live pe:

   http://www.ustream.tv/channel/halktvcanli

   sau

   http://www.vgtv.no/#!/video/65343/direkte-politiet-bruker-t%C3%A5regass-p%C3%A5-taksimplassen-i-tyrkia

   Apreciază

   • un_mare_pacatos said, on iunie 11, 2013 at 6:01 pm

    Imagini video mai bune se gasesc si aici:

    http://www.dha.com.tr/canli-yayin-2/

    Presupun ca RT nu mai transmite din cauza unei posibile opriri ale telecomunicatiilor de catre guvernul turc,acum cateva zile au existat cazuri care linii de telecomunicatii au fost inchise de catre regimul Erdogan

    Apreciază

   • un_mare_pacatos said, on iunie 11, 2013 at 6:08 pm

    Acum vad au revenit imaginile live de pe RT,in cazul in care nu ati citit niste comentarii de ale mele care va pot lamuri cat de cat situatia actuala in Turcia va rog sa cititi mai jos:

    https://saccsiv.wordpress.com/2013/06/11/autentificare-tatuaje-pe-brate-motorola-se-implica/#comment-167776

    Tot acolo veti vedea ca Erdogan in urma cateva luni i-a criticat extrem de dur pe evrei si pentru asta un sirian a prevazut ca regimul Erdogan ar urma sa cada:

    Apreciază

   • un_mare_pacatos said, on iunie 11, 2013 at 6:28 pm

    La ora 7 mai multe factiuni politice si independende se vor intalni in piata Taksim si sunt convinse ca vor veni foarte multi oameni si ca seara se anunta una foarte agitata:

    „The Turkish Communist party and several other parties and factions have called for a big meeting at 7pm Istanbul. I’m sure a lot of people will show up. Every evening was more crowded than the previous one. I’m not sure how the police are going to respond. We will have to see tonight.”

    Ca sa stiti si voi cum arata piata Taksim cand e plina de oameni,de cel putin 100.000 de oameni

    Sau celebrul pod Bosforul pe care marsaluiesc turcii spre piata Taksim:

    Apreciază

   • un_mare_pacatos said, on iunie 11, 2013 at 7:47 pm

    O stire importanta care arata ca economia Turciei sufera mult de pe urma acestor proteste.

    Azi,banca centrala turca a injectat pentru a patra oara 50 milioane de euro in piata valutara pentru ca moneda nationala ,lira turceasca,sa nu sa se devalorizeze:

    http://www.hurriyetdailynews.com/turkish-central-bank-moves-to-bolster-lira-amid-clashes.aspx?pageID=238&nID=48589&NewsCatID=344

    Apreciază

  • Oglinda said, on iunie 11, 2013 at 6:43 pm

   Nu cumva poimaine e 13 Iunie? Nu va aminteste de 1990 in piatauniversitatiibucuresti ?

   Apreciază

  • un_mare_pacatos said, on iunie 11, 2013 at 8:28 pm

   Se intampla o situatie incredibila in Grecia,guvernul elen inchide televiziunea publica ERT pe termen necunoscut iar cauza acestei decizii cica e de natura financiara! Oamenii televiziunii si jurnalistii vor protesta incepand de aceasta seara.

   Greece suspends State TV and radio due to crisis, 2,500 out of work

   Employees of Greece’s state TV and Radio Corporation have seized the headquarters in Athens following government plans to suspend it under pressure from austerity cuts.

   stirea completa :http://rt.com/news/austerity-greece-state-media-542/

   Apreciază

   • un_mare_pacatos said, on iunie 11, 2013 at 8:38 pm

    Patronul unui edituri importante din Turcia declara ca exista riscul ca Turcia sa intre intr-un razboi civil.

    „The owner of one of Turkey’s largest publishing houses, Can Publishing, has written a piece for the Guardian in which he expresses the fear that the events of today and recent weeks may lead to civil war.

    Apreciază

   • un_mare_pacatos said, on iunie 11, 2013 at 10:15 pm

    Pentru prima data televiziunile turcesti indraznesc dupa mai bine de 10 zile de cand au inceput revoltele,sa ignore ordinile de cenzurare primite de la guvern pentru a putea difuza live stirile cu evenimentele actuale din piata Taksim.

    „The major Turkish major news channels have been providing rolling live coverage of events in Taksim Square today for the first time, according to the Guardian’s Constanze Letsch.

    „It’s not the same media blackout as before,” she told me when we spoke a short time ago „

    Apreciază

   • un_mare_pacatos said, on iunie 11, 2013 at 10:42 pm

    Primarul Istanbulului,un apropiat al lui Erdogan,declara raspicat intr-o conferinta speciala de presa,ca politia va munci zi si noapte pentru a-i alunga pe toti oamenii nemultumiti din piata Taksim pana cand ea va fi complet goala.In acest moment in imaginile video,exista mii de oameni care se lupta violent cu politia.

    Deci lucrurile se vor agrava din ce in ce mai mult si datorita faptului ca televiziunile si presa odata ce au refuzat sa cenzureze stirile,ele incep sa arate publicului ca nu mai sustin regimul Erdogan.

    „Mayor: Taksim operations to continue day and night
    Istanbul’s Mayor has just announced that police will continue operations in Taksim Square „day and night” until it is cleared, according to a snap on Reuters.
    Seems like it’s going to be a long night there”

    Apreciază

 3. Radu Humor said, on iunie 11, 2013 at 6:25 pm

  Uite ce înseamnă să ai norocul de a avea la conducerea unei ţări un Om care să fie interesat de soarta poporului său. mai ales a tineretului, pe care-l ocroteşte cu forţa de la decădere şi distrugere, mai întâi individuală şi apoi naţională.
  Cum să nu turbe hienele care trăiesc de pe urma dezastrului uman provocat de alcool, droguri şi prostituţie.
  Sper din tot sufletul ca nu numai Alah, ci şi Dumnezeu să – l ferească pe Erdogan de furia celor ce-şi văd ameninţate tentativele de distrugere a unui popor, ba mai mult, posibilitatea ca să se trezească şi alţii la realitate !
  P.S.
  În realitate, revoltele sunt întreţinute de mercenari străini, unelte ale serviciilor secrete trimise acolo de unchiul Sam să doboare regimul Erdogan care asemeni lui Ceauşescu, nu-i fie măsura, a îndrăznit să plătească la zi datoria la FMI şi să spună pa! finanţei mondiale, care se vede astfel mai ameninţată ca oricând, mai ales de când BRICA deschide o altă bancă mondială cu criterii de împrumut care nu permit amestecul în treburile interne ale statelor, ce prin aceste împrumuturi rostogolite, devin slugi ale unor perciunaţi ce nu ştiu decât să mintă, să păcălească şi să înşele credulii !
  Iar atunci când văd că nu mai ţine aşa, să treacă la crime

  Apreciază

  • IOAN said, on iunie 11, 2013 at 7:52 pm

   Radu Humor
   …eu doar spun ce au profetit sfintii parinti crestini ortodocsi despre Turcia care va disparea de pe harta lumii…vei vedea asta si te vei convinge si sper sa fii crestin ortodox cat mai repede…DOAMNE AJUTĂ !
   Alah este un Dumnezeu mincinos si fals….numai DUMNEZEUL CRESTINILOR ORTODOCSI ESTE ADEVARAT…TE VEI CONVINGE DE ASTA.

   Apreciază

   • Cosmin M said, on iunie 11, 2013 at 9:46 pm

    Alah e la „foc” vesnic cu majoritatea oamenilor de la facerea lumii.

    Apreciază

  • Petre said, on iunie 11, 2013 at 10:49 pm

   salut, unde ai gasit ca Turcia nu are datorii ?
   A nu avea datorii la FMI nu inseamna ca nu are datorii in alta parte, Hai pune o sursa sa citim ca Turcia nu are datorii.

   Apreciază

 4. acc70 said, on iunie 11, 2013 at 6:35 pm

  de ce nu vreti sa vedeti marele adevar:

  Turcia a devenit libera nemaifiind datoare nici un banut la FMI, lucru de neacceptat ptr jidani.
  Va mai amintiti cand a fost executat un lider de stat in zi de Craciun, fiindca isi platise datoriile?
  Bravo, acum ati aflat si cine agita apele in Turcia!

  Apreciază

  • pcmouse said, on iunie 11, 2013 at 7:35 pm

   aa deci asta era..

   Apreciază

  • Maria said, on iunie 12, 2013 at 12:44 am

   Si eu sunt de parere ca apele sunt agitate de aceleasi maini colonialist-imperialiste , care si-au bagat coada in Libia si Egipt cel mai recent .(SUA , Anglia , Franta , Germania )
   Ceausescu a avut proasta inspiratie sa declare la Bruxselles cu ocazia unei vizite ca , acum dupa ce Romania a platit datoria externa , va face si el o Banca Mondiala , care sa aduca venituri tarii , precum FMI .
   Atunci si-a semnat condamnarea , fara sa stie .
   Ca Turcia o merita pt paganismul si batjocura facuta in bisericile ortodoxe ocupate , este o alta problema .
   Pedeapsa de la Dumnezeu vine , pentru oricine face aceste nelegiuiri .
   Apoi , istoria ne spune ca acesti cotropitori seculari , au umplut pamantul Europei cu sange nevinovat , insusindu-si teritorii , prin cucerire si nu au stapanit ce le-a dat Dumnezeu , au vrut sa stapaneasca toata lumea , ca si celelalte mari imperii .

   Apreciază

 5. Mavra said, on iunie 11, 2013 at 8:30 pm

  Nu stiu cum se pot bucura unii de eventuala cadere a Turciei si de ridicarea Rusiei, fiind romani! Iar fratii nostri greci(mai incet) au inchis scolile romanesti din Atena, ne-au asimilat fortat si apoi dupa secularizare, au ascuns figurile de domnitori de la Athos, sub var pe alocuri. Erdogan nu numai ca a inchis zeci, sute de oameni pe nedrept, din motive politice, dar este un fundamentalist ce dorea transformarea Sfintei Sofii in moschee dupa cum a transformat Sf Sofia din Niceea din muzeu in moschee! Altfel este un om destul de corupt pentru a dori asanarea societatii si a avut tot sprijinul american pana acum. Islamizarea fortata a Turciei a scos oamenii pe strazi. Nu stiu despre ce asanare morala vorbiti, imamii lor beau de sting pe ascuns, iar prostitutia nu este straina de islam, atata vreme cat cele exploatate nu sunt musulmance, profetul a avut destule sclave el insusi. Ganditi-va la crestinii de acolo, un regim liberal inseamna putin respiro pentru comunitatea lor.

  Apreciază

 6. Alexandru(Fulger) said, on iunie 11, 2013 at 11:29 pm

  Cu Turcia nu e de joaca… Sunt tare fanatici.

  Apreciază

 7. IOAN said, on iunie 11, 2013 at 11:36 pm

  info important…

  INFOGRAFIE Comoara din Mediterană. Gazele pot scoate Grecia şi Ciprul din criză, dar au declanşat deja un conflict internaţional

  Petrolul şi gazele din subsolul mediteranean pot salva Grecia şi Ciprul, dar au inflamat toată regiunea. Descoperirile masive din ultimii ani pot asigura independenţa energetică a ţărilor cu deschidere la Mediterană şi pot genera şi surplus pentru export, dar disputele privind apele teritoriale ameninţă stabilitatea zonei.

  Soarele, apele limpezi şi nipurile curate nu mai sunt singurele atuuri ale ţărilor cu deschidere la Mediterană. În ultimii ani, companiile energetice şi-au întors faţa în special către sud-estul bazinului şi au descoperit tot mai multe câmpuri gazeifere şi petrolifere care, pe lângă a asigura independenţa energetică a statelor din regiune, ar putea genera chiar surplus pentru export. Ciprul, cea mai recentă victimă a crizei din zona euro, este poate cel mai bun exemplu. Chiar şi Grecia, considerată încă economia europeană cu cele mai mari probleme, ar putea ieşi din criză prin exploatarea acestor zăcăminte. Primăvara Arabă, declinul rezervelor dovedite, precum şi un val de relaxare a legislaţiei privind forarea în largul mărilor au permis companiilor să-şi intensifice operaţiunile de explorare din Mediterană. „Există mult mai multe oportunităţi în regiune acum, în locuri precum Egipt, Libia şi Tunisia”, spune Bill Higgs, directorul executiv al Mediterranean Oil & Gas, companie britanică specializată în operaţiuni în Malta, Franţa şi Italia.

  CINE VREA SĂ SCOATĂ BANI DIN MEDITERANĂ

  În prezent, giganţi energetici mondiali precum Royal Dutch Shell, BP, Eni şi Gazprom au operaţiuni sau sunt interesate să demareze lucrări în Mediterană. În 2012, după ce situaţia politică a părut a se stabiliza, companiile s-au arătat tot mai interesate de Egipt şi Libia.

  Însă marile descoperiri din sud-estul bazinului mediteranean au fost cele care au schimbat fundamental percepţia industriei faţă de această regiune ignorată până nu demult. Din 2009 încoace, în zonă s-au descoperit zăcăminte de gaze care totalizează aproximativ jumătate din rezervele Canadei, un exportator net de energie. Cele mai importante câmpuri gazeifere au fost găsite în zone de larg ce aparţin Ciprului şi Israelului, iar compania americană Noble Energy a fost cea ale cărei operaţiuni de explorare au permis identific area acestora. Unul dintre aceste câmpuri, Leviathan, care aparţine Israelului, reprezintă cea mai mare descoperire gazeiferă offshore din ultima decadă. Însă nu doar “aurul albastru” animă speranţele. Institutul american Geological Survey estimează că acest zăcământ are 1,7 miliarde de barili de ţiţei recuperabil tehnic – care poate fi extras prin folosirea tehnologiilor disponibile în prezent. Specialiştii afirmă că, pe măsură ce procedeele de extracţie se vor moderniza, şi cantitatea de ţiţei care poate fi extrasă va creşte considerabil. „Acele descoperiri chiar au revigorat interesul faţă de Mediterană. Într-o zonă care nu era considerată de perspectivă s-au găsit rezerve uriaşe de gaze”, explică Brian O`Cathain, director executiv al companiei de explorări Petroceltic, pentru publicaţia „Financial Times“.

  SUFICIENT PENTRU A SCOATE GRECIA DIN CRIZĂ

  În ceea ce priveşte Grecia, premierului Antonio Samaras i s-a prezentat chiar, nu mai demult de vara trecută, un studiu care susţine faptul că exploatarea câmpurilor gazeifere din largul coastelor elene ar putea scoate ţara din criză. Zăcămintele aflate în jurul Cretei ar putea fi la fel de însemnate precum cele din câmpul Leviathan, potrivit autorilor raportului. Aceştia susţin că rezervele totale pe care Grecia le poate exploata se ridică la 3,5 trilioane de metri cubi. Ciprul a făcut eforturi pentru a-şi consolida poziţia pe piaţa energiei. Anul trecut, cea de-a doua licitaţie publică pentru acordarea de licenţe de explorare a atras oferte de la 15 companii, printre care gigantul francez Total. Un progres semnificativ faţă de prima rundă de licitaţii, care a avut loc în 2007, când doar o licenţă a fost emisă. Americanii de la Noble au pariat atunci pe regiune şi au devenit arhitecţii noii industrii energetice din regiune. ; Ciprioţii visează, turcii ameninţă Speranţele Ciprului legate de folosirea resurselor de gaze pentru a ieşi din criză sunt încă departe de a se realiza. Mai mult, rezervele au fost în ultimii ani mai degrabă un instrument de şantaj decât un atu. Ruşii au împrumutat statul insular cu 2,5 miliarde de dolari în 2012, exprimându-şi neoficial dorinţa de a primi licenţe pentru operaţiuni de explorare şi exploatare în zonele din larg. Acum, când Ciprul a încercat să evite acceptarea unui împrumut în condiţii dure la UE şi FMI, Rusia s-a oferit să-i ofere asistenţă financiară, însă de data aceasta a formulat explicit condiţia ca, în schimbul banilor, să primească drepturi de exploatare pentru câmpurile gazeifere. Însă cea mai mare ameninţare pentru ambiţiile energetice ale Ciprului vin însă de pe un alt ţărm. Turcia este singurul membru ONU care nu recunoaşte Ciprul ca stat şi, prin urmare, consideră că zonele economice exclusive ale acestuia, adică regiunile din largul coastelor asupra cărora Nicosia are drepturi depline, nu sunt de fapt ale Ciprului. Turcii revendică o parte din aceste teritorii pentru ei înşişi, iar pentru o altă parte şi-au exprimat pretenţiile prin intermediul Republicii Turce a Ciprului de Nord.

  „OPERAŢIUNILE REPREZINTĂ O PROVOCARE“

  Tensiunile dintre cele două ţări au atins apogeul în 2011. Atunci, Ciprul a acordat mai multor licenţe drepturi de a fora în larg, iar operaţiunile au început imediat. În replică, premierul turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că şi Turcia va demara operaţiuni identice foarte curând în jurul coastelor cipriote. Însă înainte de a începe să foreze, turcii au pus în practică ameninţările enunţate de câţiva ani şi au mobilizat o forţă navală în apele teritoriale ale Ciprului pentru a întrerupe orice activitate de explorare şi exploatare permisă de Nicosia. Ulterior, vasele de luptă turceşti au fost folosite pentru a escorta echipele de explorare trimise de Ankara în zonele controlate de ciprioţi. „Operaţiunile de forare demarate de ciprioţii greci în estul Mediteranei reprezintă o provocare. Vrem ca aceştia să înceteze imediat colaborarea cu Noble”, a declarat şi Taner Yildiz, ministrul turc al Energiei.

  TOATĂ LUMEA VÂNEAZĂ GAZELE DIN REGIUNE

  Pentru a-şi întări pretenţiile legate de aceste zone, turcii sunt dispuşi să investească 250 de milioane de dolari doar pentru a explora zonele economice exclusive ale Ciprului, potrivit Bloomberg. Acum, Ankara intenţionează să profite de situaţia din Cipru pentru a-şi consolida prezenţa în largul coastelor cipriote. Însă bogăţiile din subsolul Mediteranei au stârnit conflicte şi dincolo de axa Nicosia-Ankara. În 2011, Italia a făcut tot posibilul pentru a împiedica o licitaţie publică în Malta pentru operaţiuni într-o zonă la care şi Roma are pretenţii. De cealaltă parte, Malta este implicată într-un alt conflict cu Libia pentru apele teritoriale din sud. Israelul şi Libanul şi-au disputat vreme îndelungată câmpul Leviathan, aflat foarte aproape de linia care separă apele teritoriale ale celor două ţări. Hezbollah a acuzat chiar Israelul că a furat gazele libaneze.
  ;
  FOTO:http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2013/04/03/515be55c00f5182b857bf394/627×0.jpg

  sursa: adev.ro/mko7nf

  Apreciază

 8. IOAN said, on iunie 11, 2013 at 11:39 pm

  Cea mai recenta operatiune de explorare a început în noiembrie 2012, când vasul norvegian Nordic Explorer a pornit din portul Patras în cautarea unor noi zacaminte submarine. FOTO Shutterstock

  FOTO:http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2013/04/03/515be6ad00f5182b857bfbf8/646×404.jpg

  Apreciază

 9. IOAN said, on iunie 11, 2013 at 11:41 pm

  În toamna lui 2011, încleştarea pentru gaze a ajuns la apogeu: turcii au trimis în „perimetrul 12“, explorat de Noble pentru Cipru, o navă de cercetare escortată de nave de luptă, printre care şi fregata „Giresun“. FOTO: NAVY RECOGNITION

  FOTO:http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2013/04/03/515be7be00f5182b857c02b9/646×404.jpg

  Apreciază

 10. Maria said, on iunie 12, 2013 at 12:54 am

  Sf Sofia , a fost transformata in moschee , acum e muzeu , doar atat ca nu au putut sterge / acoperi , toata pictura si au mai ramas icoane cu Mantuitorul si Maica Domnului pe cupola .
  Au pus semiluna si simboluri islamice in cea mai mare catedrala bizantina din acele vremuri din lume .
  M-as bucura nespus , ca grecii sa recupereze Constantinopolul si toate teritoriile luate de turci dand navala si cotropite .

  Apreciază

 11. […] LIVE: Turcia – Protestul din Piata Taksim din Istanbul. DE CE? […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: